Új privát üzeneted érkezett!

Melinda! :)

Köszönöm kérdésedet, jól vagyunk, de nem akarom elkiabálni...

rosszullétek így a 12. héten már jelentősen ritkábbak, igaz eddig is "csak" émelyegtem délutánonként és persze a szörnyű fáradtság :) , ami még most is tart, mivel a meleg miatt éjszakánként is sokat forgolódom, meg pisilni járok :)

de ennél nagyobb bajom ne legyen :lol:

Ti most, a hétvégén mentek a Kolpingba?
Benjinek biztos fantasztikus lesz, Titeket sajnállak picit a légkonditlanság miatt...de hátha addigra "jobb" idő lesz :)
meg az apartman tényleg jobb fekvésű...

mi Bükfürdőre megyünk vasárnap négy napra, ott légkondisak a szobák, bár nem annyira gyerekparadicsom a hotel mint a Kolping, de a kaja hasonló színvonalú...nekem ez most fokozottan fontos szempont :lol:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melcsi! Nagyon szépek vagytok :lol: !!! Tényleg nagy boldogság sugárzik rólad! Pöri pedig már látom most nagy segítség :lol: !

Fanny! Én is legalább annyira vagyok következetes mint Te :roll: :lol: . Egyszerűen megsajnálom Őket mindíg! Persze Melindának igaza van, néha nálam is betelik a pohár, ilyenkor van számítógép-, tv-, edzés- megvonás.

Olyan álmos vagyok, hogy alig látok. Mese megint már vagy 3 napja későn alszik el, meg vagy ötször felkel. Ráadásul a szembenlévő sírköves műhelyben (aminek semmilyen jogosultsága nincs, lévén zöldövezet :evil: ) hétfő óta reggel hatkor kezdenek, hangos telefonálással, kalapálással stb..... Ez izgis lesz, ráadásul ugye a gyerekeknek is nyáriszünet, gondolom nincs kedvük hatkor kelni... Délután beszél Gábor velük.... Pedig azért költöztünk ide, hogy milyen csend van :cry: . Amikor megvettük a házat mondta a néni, hogy szeptemberig (tavaly) kaptak haladékot, hogy eltakarítsák innen az egészet, mert már egy szomszéd feljelentette Őket. Ahoz képest semmi nem történt....

Sheila! Édes rosszullétek... :lol: . A terhesség végén annyira nem tudtam aludni, mindenem fájt, mondtam is, hogy legalább ha megszületik Emese akkor lesz miért ébren lennem... :lol: Hát van is :lol: :lol: .

Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Icusék gépe rendetlenkedik, ezért nem tud Icus írni. Addig is, amíg újra tud jönni, mindenkit puszil.

Mandula!
Azok az Emese-szemek!!

Melinda
fermel

Lukács csázsármetszésének története

Nehéz megfogalmazni azokat a zérzéseket,gondolatokat, amik egy tervezett császármetszés előtt elfogják az embert.
Jön a szülésznő, beköti az infuziót. Várod, hogy lecsöpögjön az 1 palack.Utána bekisérnek a mütő folyosójára, anyátlanul kuporogsz a padon. Kicsinyed utolsó rugásait érzed belülről. Ő még nem tudja, hogy hamarosan elkezdődik önálló élete. Te másra sem tudsz gondolni. Közben végignézed, ahogy készülődik a személyzet. Még megisszák a kávét, csevegnek kicsit. Jön az altatóorvos. Arcodra irva a rémület, ő kedélyesen rád dörög: "csak nem fél?" De, igen, mondod, hiszen nagyon nagy a tét. Az otthonhagyott gyerekek, az uj élet a hasadban, és te magad is persze. De nincs már visszaut, jön, aminek jönnie kell. Megérkezik a csecsemősnővér, tolja a kiskocsit a ruhácskával, ami életében elsőzör rajta lesz. Különös érzés látni, ahogy készülődnek." Jön a gólya nemsokára" mondják egymásnak, és neked is persze, de te egész máshogy érzel. Hiszen minden előre megtervezett, de vajon tervszerüen is ér-e véget? De már nem tudsz ezen tovább tünődni, mert megjön a doktor, utolsó csókok a párodnak, és indultok befelé az ajtón. Vetkőzés, ide felülsz, ezt csinálod, indulás. Feszült csend, az altatóorvos keresi a megfelelő pontot a szuráshoz, Mindenki csendben figyel, sikerül-e. Nem jó, nem talált. Ujbóli próba. A mütősnő bátorit,fogja a fejed, halkan duruzsol, most jó lesz. Megint nem jó. A hangulat egyre feszültebb: vajon mikor dönt az altatás mellett? Aztán a harmadik szurás sikerül, "bent vagyok" dörömögi, és mindenki fellélegzik. Kezdődhet. Lassan elkezdesz zsibbadni, már nem érzed a mocorgást. Még próbálják, biztos hatott-e, majd az altatós sorolni kezdi a müveleteket: most fetőtlenit, most berajzolja a metszés helyét, már vágja is. Uristen, már érzed, hogy huzzák-vonják a hasadat, eltelik még 1 perc, a doki mondja, már ott a háta, jön a lába, feje,karja, hopp, kint is van! Kisfiu! Te nem islátod, csak hogy valamit elvisznek a zátadóba. A férjed látja helyetted, jó szemek vigyáznak a babádra.Látod, ahogy könnyes lesz a szeme, Neki, aki harmadszorra is APA lett. Te a szemedet az ablakra tapasztod, párod, mutatja, jelzi az eseményeket. Leszivják, vizsgálják, közben a doki a hasadon ügyködik. Visszahozzák a babát egy puszira, több sajnos nem lehet, hisz el kell Őt látni, hirtelen érkezett, nem készült még fel. De párod Vele van, figyeli minden pillanatát. Közben mondja neked hogy mi van, hogy 58 cm, 4170 gr, 37 a fejkerület. Szép nagy baba, és teljesen eglszséges, csak megijedt kicsit.
Lassan a hasadon is végetér a mütét. Hallod a mütősnő hangját: "Doktor ur, minden müszer megvan". Magadban mosolyogsz, nem hagytak benned semmit. Aztán leveszik a vérnyomásmérőt, az altatóorvos átmegy a férjedhez, kezet szoritanak. Átemelnek a tolóágyra, és már gurulsz is kifelé.
9.24 óta külön vagytok már, közös életetek mégis most kezdődik el.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!
Ezt nagyon szépen fogalmaztad meg, szinte láttam magam előtt az eseményeket. Most már ne félj semmitől! Élvezzétek a közös életeteket!

Sheila!
Szombaton megyünk a Kolpingba. Az előrejelzések szerint már nem lesz ilyen nagy kánikula. Sőt, keddre alig ígértek többet 20 foknál. Nektek is jó nyaralást kívánok!

Melinda
fermel

Bocsánat, hogy betolakodok, de VÉGRE MEGVAGY SHEILA!!!!!!! :P

Nagyon-nagyon-nagyon örülök a harmadik vonalzónak! Olyan jókedvem lett, ahogy megláttam! Szívemből kívánom, hogy minden rendben menjen! Hogy vagytok? Olyan sokszor gondoltam Rád, hogy mi lehet Veled? Dokinénihez jársz vagy új doki van? Melissa milyen nagy már..... 5 éves elmúlt. Fú, nem csak én öregszem :D
Írj, hogy mi van Veled, várom.

Melcsi!
Ismeretlenül is gratulálok Lukácshoz, nagyon helyes babácska!

Klári

jankica

Drága Melcsi!

Nagyon szépen leírtad Lukács születését, köszönjük :lol: ! Mégegyszer nagyon sok boldogságot kívánok Nektek, megérdemlitek!!

Lányok! Nem tudja valaki, hogy mi lehet az oka hogy Emese csak az édes kajákat eszi meg! Ha zöldségeket adok neki, akkor ahogy beraktam a szájába már köpi is ki :( . Szerintetek lehet azért mert én édesszájú vagyok nagyon és esetleg ez a tejemen is érződik? Nem tudom mit csináljak........

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsike!

Mindig elámulok, hogy mennyire jó stílusérzékkel bírsz. Meggyőződésem, hogy - az anyaság mellett - Te az írásra születtél.
Gratulálok mindenhez és Mindenkihez! Gyönyörű nagy lett Lukács!
( igaz is összesen hány kilót híztál a végére?)
Megy a szopizás, mert tudom, hogy attól tartottál egy kicsit?

Mandula!

Van egy "rossz" hírem! Édesszájú lesz a gyerek!!!!!! Bár az enyémek ilyen korán még nem válogattak,de szerintem ez biztos már az izlése, persze az izlés kialakulásában benne van a megszokás is. Szerintem ha azt megérzik a babák, ha anyuka csipőset, vagy felfújósat eszik, akkor az édeset is megérzik. ( és a jelek szerint tetszik neki!!!) Azért próbáld egy kicsit szokatni a sós ízekre is, mert nem lehet minden kaját édesen főzni. A zöldség alatt mit értesz mert pl. a sárgarépa, kifejezetten édes aromájú kaja, de egy spenótot ( később majd a kelképosztát stb) nehezen tudom édesen elképzelni.

Melinda!

Jó pihenést!! Sok-sok képet várunk Benjikéről!Kérdezted a multkoriban a pólyát. Tudom, hogy már nem divat, de nem érdekel!!! Olllllyan gyönyörű, hogy megrendeltem. Különben is téli baba lesz, meg első gyerek, jó lesz a pólya a háznál, ha másra nem, abban hozzák haza, meg elteszik emlékbe. De egyébként kérdeztem a K.-t, és olyan aranyos, mindennek úgy örül. ( aztán persz lehet,hogy magában azt gondolja, hogy mi a fenének ez. de nem hiszem)

Sheila!

Nektek is jó pihenést! ( Bükfürdőn a meleg vízzel nagyon vigyázz!!!)

Mi is elmegyünk megint hétvégén Agárda. (De most viszek naptejet)

Puszi Mindenkinek! Éva Kép
fanny01

Fanny!

Tényleg nagyon szép pólyát választottál. Látszik, hogy nagyon várod a babát. Lehet, hogy írtad már, csak én felejtettem el, de tudjátok már a nemét? Név van már?

Mandula!

Nagyon szépen tartja már magát a kis Mese a kádban, nagyon ügyes, szép baba. Az édes ízhez nem tudok hozzászólni, Barna pici korában nem volt válogatós, de nagyon szerette az őszibarack turmixot, ezért aztán a barackszezon végén betáraztam a fagyasztóba egy csomót, mert nehetzen szokott meg új ízeket.

Fanny!

Csodaszép babád született, sok boldogságot hozzá. És persze rengeteg energiát is kívánok a népes családhoz. A születés történeted nekem is nagyon tetszett. Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Remélem már jobban vagy, a műtéti heg gyógyulgat. Pörike hogy bírja a megváltozott helyzetet?

Sheila, Melinda, Fanny!

Jó nyaralást, pihenést kívánok nektek. Ja és még Beának is, nem tudom, hogy ők már elutaztak-e, vagy ezután fognak.

Sheila nagyon vigyázz magatokra!

Jó hétvégét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Csak egy kis időm van a pakolásás között.

Melcsi!
Nagyon megható a szüléstörténet,én meg ezen pityeregtem :oops:
Gyönyörű a kisfiad. Emese édesen viselkedik. Kyra is mindent kipróbált amikor Marcus született,még szopizott is :lol:
Sőt most vettünk egy kisebb babakocsit,hát abba is beleült.
Sok sikert a szopihoz.

Sheila!
Bükkfürdő jó hely,mi a Répce Goldban voltunk,nagyon szép szálloda.
A gyógyfürdővel tényleg vigyázz,sok fertőzést lehet összeszedni,főleg terhesen. Jó pihenést!

Melinda,Fanny!
Nektek is jó utat.

Mandula!
Eleinte Marcell is jobban szerette az édeseket,de aztán a húsos kajákat szívesen elfogadta. Szerintem csinálj mindent először édesenaztán egyre kevesebb legyen a cukor . Lassan biztos megszokja.

Mennem kell,a gyerekek mennek még szülinapi buliba,és még a csomagolással sem végeztem,éjjel meg indulunk.

Mindenkinek kellemes hetet kívánok,jövő hétvégén jövök és beszámolok a nyaralról. Megjegyzem tartok tőle egy kicsit :wink:

Puszi!
Bea
beátab

Na akkor visszazökkenve az élet viszontagságos valóságába, igyekszem ujból leszállni a földre :lol:
Fannykám Te drága készülődő Nagyi!
Gyönyörü lesz a pólya! Szpoizáshoz jól jöhet majd, abban könnyebb megfogni a kis nyeklő testet.
Végül maradt a 2 kiló hizás, igy most jóval könnyebb vagyok megint mint a terheség előtt, de még nem álltam mérlegre. Szerdán mentem varratkiszedésre, és az uram megdicsért, hogy milyen csinos vagyok (szépen felöltöztem). Hát nem látszik meg rajtam, hogy most szültem.
A szopi... Egyelőre szopunk. És szivunk is. A bébi sárga még mindig, állitólag 1-2 hét is kell, mire felszivódik, és ennek megfelelően szépen békésen alszik. Sajnos az itthoni mérleg szerint tovább fogyott (doktornéni szerint a 2 mérleg nem ugyanaz), de én ugy érzem, a szopás is kevés. Szivja szivja, de hamar elalszik rajta, meg cumizza, és csináltam próbaszopit is, tegnap 80-at evett 1x, de ma 40-et mértem :shock: Persze kétségbe vagyok esve, rögtön nekiláttam bőgni, és ez nem hat jól a tejre, tudom én azt, dehát annyira aggódom. Az uram itat, napi 4-5 litert kell innom, és pihennem kell folyton, hogy beinduljon a tej. Én viszont tele lennék energiával, de visszafogom magam. Pedig hegyeket mozgatnék... Na de itt a seb is, aminek tökéletesen be kell gyógyulnia.
A dokit elkezdtem stresszelni a következő (utolsó) terhességemmel, először elszörnyedt, de másodjára már jól vette a kiképzést, nagyvonalakban át is beszéltük a dolgot (most még azért ugyse aktuális :lol: ). Igaz, hogy most jobban fájt, mint Pörivel, nem voltam felkészülve rá, hogy minden ugyanott végzett mütét után egyre rosszabb. De latolgattam a dolgot, és arra jutottam, hogy nem fáj azért annyira, hogy ne birjam ki még1x. De a pokol csak 2 napig tartott különben is, az öröm meg végigkisér egész életemen. Mostmár nagyon jól mozgok, napról napra könnyebb, és már fel is tudok ülni lazán az ágyban is. Szóval ez a rész is oké. Csak már látnám hogy biztos fejlődésnek indult!
Továbbra sem tudom szavakkal leirni az életünk eme fordulatával járó örömöket. :D Az estéink olyan zavartalan békáben és boldogságban telnek a 2 picivel, ahogy fürdetjük Őket egymás után, Lukács általában szopik, mikor Pörinek jön az esti mese, olyankor ott fekszünk négyen az ágyon, a kicsik hallgatják a Kutya-és Cicatárt, a tente babát, szóval az a nap fénypontja. Édesek. Pörike Luka takarója alá bujik, a pici takaró alatt fekszenek ketten, mi meg simogatjuk, becézzük Őket. Nahát, leirhatatlan boldogság :D :D :D :D :D Mikor Luka is elterül az éjféli szopi után, és mi is nyugovóra térünk, ott állunk a kiságyak mellett, és csak nézzük Őket összebujva, ha felébred valamelyikünk takargatni, a másikunk rögtön kérdezi, melyiket takartad, mit csinál a másik. Szóval rózsaszin köd.

Shelia drága!
Látom telnek szépen a napok! Nagyon ügyes vagy, csak igy tovább, de a 12 hét letelte után sem szabad nagyon bátorkodni, csak finoman mindennel! Akkor van meg, mikor a kezedbe adják, tudod...
Mandulácska!
Tettél Mesének valaha cukrot valami ételbe? Mert azt nagyon könnyen megjegyzik, aztán nem akarnak leszokni róla.
Kedves Druszám!
Jó pihenést Nektek!
Jankica!
Ismeretlenül is köszi :D !

Pörike ma a Velencei-tavi átuszást gyakorolja a nagyszülőkkel, itt helyreállni látszik a normális kapcsolat, persze nyugtával a napot, de bizakodom. Szeretettel vannak végre Iránta, és Ő is szereti mindkettőjüket.
Megyek, ébresztgetem Lukát, szopni kell lassan.

melcsi1967

Sziasztok!

Holnap reggel mi is indulunk. Még ellőttem áll a pakolás. (Na, ez az, amit tudnék mellőzni) Úgyhogy most nem tudok hosszabban írni. Minden utazónak nagyon jó utat és nyaralást kívánok! Az itthon maradóknak pedig kellemes, kánikulamentes hetet kívánok!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Melcsike! :) :)

Gyönyörűen írtad le...megint megríkattál :)
szinte átélem én is ezt a hatalmas boldogságot, amiről írsz...köszönet érte. :)

fantasztikus vagy, hogy máris a következő baba jár a kis fejedben :lol:

nagyon igazad van, tényleg akkor lesz majd meg...több, mint 6 hónap addig...nagyon vigyázok, mindent megteszek továbbra is, ami rajtam múlik :)

Melinda! :)

Tényleg mázlitok lesz, ami az időjárást illeti :)
jó pihenést kívánok Nektek, Benjinek sok-sok felhőtlen játékot!!! :)

holnap már én is csomagolok :)

Bea!

Nektek is jó nyaralást kívánok!! :)
Mi is a Répce Goldba megyünk, már többször jártunk itt, és nagyon tetszik nekünk is :) :) :)

Fanny! :)

Gyönyörű a pólya, biztosan tetszeni fog az ifjú szülőknek is...tényleg könnyebb benne fogni a babucit...
most jut eszembe, hogy hasonlót vettem én is anno. Melissának, de amikor Ő születtett (ápr 30.), akkor volt az évszázad legmelegebb májusa, így egyszer sem használtuk...de Marcinál jól fog jönni, Ő téli baba lesz :)

a meleg víznek a tájékára sem megyek Bükfürdőn, nem kockáztatok :)

Jankica!!! :) :) :)

nagyon aranyos vagy, jólesett!!! :) :) :)

Írok Neked pü-t!!

puszi Mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Paga! :)

Köszönöm szépen! Nektek is jó hétvégét! :)

Mandula! :)

Bizony, ez a leányzó édes szájú lesz, mint a nők többsége :lol: :lol:
rá se ránts :)

gyönyörű szemei vannak :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Na irtam egy csomót aztán elrepült valahová :x
A nyaralni indulóknak szép napokat és jó időt kivánok!
Mi is megyünk majd őszelni, addig meg Velencére remélem sokszor.
Sajnos a tejhelyzet délután óta sokat romlott. Megmértük este, és tovább fogyott, a próbaszopi pedig mindössze 10 gr!!! az egyikből, a másikból nem szivott mert bealudt szegénykém. Szomoruan állapitottuk meg, hogy a pufók arcocska bizony lesoványodott. Ez igy nem maradhat, holnap fel fogom hivni a doktornénit, és kérek tápszert. Muszáj hiznia. Már 1 csomót bőgtem délután óta. Miért nem sikerül nekem sosem??? Annyira készültem megint, és ugy vagyunk most pont, mint Pörivel voltunk.
Na vidámabb téma. Pöri egész nap pancsolt Velencén, alig lehetett lehalászni :D Kapott karuszót, amivel remekül közlekedik a vizben. Na, anyukám azt mondja, "először nem AKARTA felvenni". Na hát mi az, hogy nem akarta??? Abiztonság az nem akarat kérdése, muszáj és kész. Nem tudom, hogy győzte meg a nem akarásból a másfél évest, de összejött, és Pöri boldogan szelte a habokat. Volt még hintázás és homokozás is, mint este megtudtam a Hölgytől.
Uj szavunk is van (persze már tömérdek,de ez tök jó). A "madártej" sz csip-tibú, mint megtudtam. Melyből a csip az a madár, a tibú az a galamb, csak hogy biztos legyen a madár :lol: Nem értettem először, és elmondta vagy háromszor egymás után, aztán felfogta, hogy igy nem megy, és akkor szótagolva elismételte, na akkor fogtam fel :lol: :lol: Ugy szótagolt, mint a dedósoknak a tanitó néni :lol: :lol: :lol:
Lukács már most nagy irodalmi érzékkel bir, ugyanis kiékeltük a bölcsőt 4 db könyvvel, hogy Pröi ne tudja hintáztatni. Na azon alszik a gyerek, ugyhogy biztos nagyon müvelt lesz. A Háboru és béke darabjain, valamint a Skarlát betün pihen, csak az volt a baj, hogy Pöri kihutzta a Skarlát betüt alóla és elkezdte a tanulmányozását :lol: :lol: Hát ezek a mai erkölcsök :oops: :lol:
Olyan lekiismeretes a lányom, a pelenkázáskor ott szokott Ő is lenni, amint lekerül a kakis pelus, Ő már fut is kidobni, aztán siet vissza, azt játsszák, hogy Luka fölé hajol, a hosszu haját odaérinteni, Luka megfogja, Pöri meg nevet rajta. Az ujját odarakja Luka tenyerébe, persze bébi megfogja, na az is tetszik Neki. Simogatja a buksiját, időnként kicsit erőteljesen ugyan, de a ded türelemmel viseli. Ugy szopunk, hogy mikor meglátja hogy mi van, gyorsan hozza a saját cumiit (eddig nem szivta sose), egyiket az én számba adja, másikat Ő szopja. Szépen nézünk ki :lol: Mindenki szop valamit :lol: Szóval tök csucs a helyzet, a lányka hozza a formáját, mindig megnevettet minket.
Mandulácska!
Gyönyörü ez a leányzó! Már ül a kádban, és milyen biztosan!
Sheila!
Jól is teszed, ha kerülöd a termálvizet, nem szabad terheseknek fürdeni benne. Áztasd a lábadat, az nem káros. És továbbra is legyél óvatos! Nagyon drukkolok! ?eglátod, milyen gyorsan elrepül majd ez a 6 hónap!
Igen, áll a babaprojekt, még 1 erejéig, ennyi lehetősgem még van, hát majd gyosan dolgozunk az ügyön.

melcsi1967

Sziasztok!

Fanny! Nagyon szép pólya! Egyébként én is azt gondoltam, hogy semmire sem lenne jó egy pólya, aztán kaptunk egyet (igaz az zippzáras volt) és nagyon jó hasznát vettük! Szerintem nem véletlenül találták ki régen :lol: !

Semmibe nem tettem még cukrot Mesének. Alapból nem eszik meg semmit csak a gyümiket, esetleg répát, krumplit belekeverve. De pl. vettem bébikajában krumplifőzeléket csirkehússal, na neeem........
Végül most gondolkodtam, hogy Alex is pont ilyen volt, és azóta is válogatós. Ill. mostmár megkóstol olyanokat amit eddig még kóstolni sem akart, és van már olyan is amit azóta szeret. (pl. majonézes dolgok, rizs)
Kitti meg már mindent megevett kiskorában is, és Ő nem is olyan édesszájú mint Alex (vagy én :lol: )
De ennyi legyen a legnagyobb bajunk :lol: !

Melcsi! Ne idegeskedj, Te is tudod, hogy az csak árt mindkettőtöknek! Persze mindent meg kell tenni, hogy legyen tejcsi, de ha nem megy akkor eszik tápszert és kész! Ne rontsa el ez a boldogságotokat!!!!!! Ügyes vagy, hogy már ilyen jól mozogsz, és írigykedem, hogy nem híztál :lol: !
De jó, hogy a nagyszülőkkel elindultatok egymás felé! Tényleg szívből örülök neki :lol: ! Nagyon édes lehet az össznépi szopizás :lol: :lol: !

Sajnos Mese beteg :cry: :cry: . Nem is tudom beteg-e egyáltalán vagy a foga jön. Semmi tünete nincs, "csak" lázas tegnap estétől. Meg nyűgös. Szerintem a foga jön, bár nem igazán látom az inyén. (mondjuk nem is nagyon tudom mit kéne látnom :oops: ) Amíg más tünete nincs nem akarom orvoshoz vinni, legalábbis ügyeletre, ott igazából csak elmondják, hogy adjak kúpot meg hűtőfürdő. Remélem hétfőre meg el is múlik!!!

Paga! Mesének is az őszibarack a kedvence :) .

Mindenkinek nagyon jó nyaralást, pihenést kívánok!!!

Sheila! Vigyázz nagyon, pihenj sokat!!!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Igen, lehet hogy a foga jön, és az enyhe lázat okozhat, pl. 38 fok körül. Valóban nem érdemes csak ezért az ügyeletre vinni. Nem is biztos, hogy látnod kellene a fogacskát, még akár hetek is eltelhetnek mire kifehéredik az inye, legalábbis nálunk a tünetek hetekkel előzik meg a fogat.
Volt nálunk a doktornéni, miután az éjszakánk is hasonló eredménytelenséggel telt, és sajnos meg is kaptuk a tápszert, azt mondta, ne aggódjam halálra magam. Nem hittem volna, hogy 3. gyerek ilyen rémületet tud kelteni bennem, de azt hiszem megnyugtatott a tápszer a polcon, mert dlután 50-et szopott, adtam 30 tápit utána, és láthatóan elégedetten nézelődött. Képzelem milyen éhes lehetett :cry: :cry: :cry: De már most jobban van. Igaz, a dokinéni szerint azért nem volt olyan rémes a helyzet, mert a kutacsa nem lapult be, de indokoltnak találta mégis a hétvégi zargatást. Sajnos sárgaság=alvás=gyenge szopás=apadó tej= sárgaság nem mulik. Ördögi kör, Pörit felhatalmazta, hogy huzgálhatja a haját evés közben, ne aludjon el. És most elkezdem a fejést, ugy döntöttem, ha 1 nap alatt össze tudok gyüjteni 1 szopásra valót, az már jó lesz Neki. Megyek is.

melcsi1967

Melcsi!

Én minden szopi után fejtem, és ha csak egy kicsi is volt, de két nap alatt összegyült annyi, hogy érdemes volt lefagyasztani. Én azóta is szedem a homeos bogyót, nem tudom attól-e, de ugye még mindíg van tejcsi :lol: . Ez nekem különösen nagy sikerélmény mert a nagyokat csak nagyon kevés ideig tudtam szoptatni.(3 és 8 hét) Biztos ti is megoldjátok ezt a helyzetet!!
Drukkolok Nektek!

Sajnos Mesének nem múlik a láza, de a bágyadtságon kívül nincs más baja.

Szia!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Remélem, azóta Mese már jobban van. Ha nincs más tünet, akkor biztos a foga.
Hááát, az igaz, hogy csak 2 kilót hiztam, de még mindig 2x akkora vagyok, mint Te :oops: :oops:
Minden szopi után fejek, van egy Medela kézi mellszivóm, és 20-30 közötti mennyiségek jönnek le. Plusz, minden szopit mérek, és ma minden alkalommal, kivétel nélkül 50-et szopott :D Utána beadagolom Neki a fejt tejet, az már 80 körül van, most délben meg még láthatólag éhes volt, és 30 tápit is kiszippantott. Aztán elterült :D :D
Te hogy fejtél? Közvetlenül szopi után?
Nekem sajnos ugy jön ki, hogy nagyjából 2 szopi között tudom megoldani, mert ugye kb 1 óra mig cicizik, utána jön a cumisüveg, aztán mindig történik valami Pöri körül, mire leülök fejni, már 2 evés közti félidőnél járok kb. Szerinted igy is jó, vagy mindenképp közvetlenül szopi után kéne?

melcsi1967

Melcsi!

Sajnos még mindíg lázas Mese :cry: :cry: :cry: . Reggelre már semmi baja nem volt, de most du. 4 körül megint belázasodott. Nem tudom mi lehet, holnap délelőttös a dokinéni , megyünk hozzá. Azt elfelejtettem, hogy a hasa megy még, de nem is hasmenés inkább többször van kaki.

Én szopi után fejtem abból a ciciből amelyikből szopott. De sztem mindegy mikor fejsz (persze nem szopi előtt), mert minél többet fejsz, annál több termelődik.
Örülök, hogy Lukács ma már többet evett, meglátod nem lesz semmi gond :lol: ! Én is medelával fejtem, nekem bevált, csak kicsit az elején fájt a karom :lol: .

Az jutott még eszembe, hogy Icus írta, hogy Annának volt ez a 3 napos láz. Lehet, hogy Mesének is az van............

Szép estét!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Csak jelzem, h olvaslak benneteket, de ehhez a szoptatás és fognövekedés meg láz témához én még nem tudok hozzászólni! :oops:
Melcsi! Nagyon képszerű volt a beszámolód a szülésről, eddig nem tartottam tőle, de lassan kezd zabszem lenni a sejhajomban!
Továbbra is rajtatok tartom a szemem! :wink:
A nyaralóknak meg jó nyaralást!
Lányok, ha valamelyikőtöknek van arra ideje, akkor írhatnátok nekem kelengye listát, mert lassan el kell kezdenem beszerezni Jankának a cuccokat. A bútort már kiválasztottuk, de a babakocsi témában is tanácstalan vagyok. Úgy hogy nagyon örülnék, ha egy ilyen kezdő kismamának adnátok konkrét, praktikus jótanácsokat!
Előre is köszönöm!
Szép hetet mindenkinek!
Móni

Kép
ermoni

Sziasztok!

Ezt a hétvégét megúsztam leégés nélkül. Velence isteni volt!

Melcsike!

Én sajna szoptatás ügyben nem nagyon tudok tanácsot adni, mert én se sokáig szoptattam, de őszintén megvallva akkor ez engem nem is nagyon zavart. Én rengeteget olvasok is a topikok között és egy dolgot tudok leszűrni: kitartás! Azt hiszem pont a Kaális topikban írta Icsilya, hogy nagyon jó ez a 7-5-3-2 módszer ( valami olyasmi, hogy 7 percig az egyik mellből, 7 percig a másik mellből,5 percig... stb, ezt kell gyakorolni) sokat inni, pihenni , nem aggódni, de ilyen okosságokkal nem mész messzire, mert ezt magadtól is tudod.
Nagy-nagy békesség honolhat nálatok, ahogy leírod.

Móni!

Gyere nyugodtan és írjál másról, nem baj, ha az adott témához nem tudsz hozzászólni. Én se vagyok otthon ezekben a nagyon kisbabás dolgokban, de azért mindig kotyogok valamit.
Babakocsi ügyben Neked is csak azt tudom mondani, amit a gyerekeimnek mondtam, hogy azt kell jól átgondolni, hogy milyen célra kell a babakocsi. Mennyit fogsz vele igazából gyalogosan közlekedni, mert ugyebár az én gyerekeim mindenhová kocsival mennek, tehát fontos szempont, hogy könnyen összecsukható legyen, elférjen a csomagtartóban - még szerencse, hogy kombijuk van! Ha gyalogosan jársz milyenek az útviszonyok, mert akkor a kerék nagysága és minősége a megfontolandó. Akarsz-e extrákat a kocsihoz, fogod-e annyit használni, hogy megérje ilyesmire költeni, egy kocsival akarod "kihúzni" azt a 1,5-2 évet vagy esetleg veszel majd egy sportosabbat később. Ja, és nem utolsó sorban mennyit szánsz rá!!!!!!!!!!!!!!! Már 30-400000 Ft-tól is lehet kapni jó minőségű kocsikat ( csak nem a Brendonban kell kezdeni a nézelődést) de határ a csillagos ég. Pont valamelyik nap mutatták a gyerekek, hogy nézd anya babakocsi 180.000 Ft-ért. Igen mondom nagyon klassz, csak teljesen felesleges.( ráadásul ezek a drága kocsik, állati nehezek, szerintem képtelenség egyedül közlekedni vele) Még jó hogy nálunk ez a kérdés rövidre lett zárva, mert kaptak egyet ajándékba, de ezt már írtam.

Mandula!

Kicsi babád beteg? Megmutattad doki néninek? Nem is írtam a múltkor, hogy az a piros kádas kép nagyon édi.

Melcsi!

Nagyon örülök, hogy anyukádékkal nagyjából rendeződött a dolog. Én is mindig azt mondom, hogy mindent meg lehet beszélni, persze sok mindenen nem lehet változtatni, de azért igyekezni kell a jó viszony fenntartásán és ez bizony mindkét félen múlik. Te is abban az érdekes helyzetben vagy mint én, hogy egyszerre vagy az anyukád gyereke és a gyereked anyukája. Sokkal belátóbb már ilyenkor az ember, mert mindkét szerepet átélte már vannak tapasztalatai. Nekem például olyan furcsa mikor - biztos Te is olvastad- egyes topikokon olyan mérhetetlen ellenszenvvel írnak az anyósokról, olyan stílusban kérik ki maguknak, hogy még csak hozzá se merjen nyúlni az anyós a gyerekhez, még a lábát se tegye be a lakásba, de még csak telefonon se zaklassa a SZENT ANYÁT, hogy nekem sokszor ökölbe szorul a kezem, hogy azért, gyerekek álljon már meg a menet, azért a nagymama is tán örülhet, meg kiváncsi lehet az unokára, meg talán szeretné néha felvenni, elvégre egy gyerek születése nemcsak a szülőknek öröm, hanem az egész családnak. Miért kell a nagymamákat - természetesen a férj anyukáját - ebből kirekeszteni? Persze tudom, hogy vannak nehéz természetű anyósok, de azért az se semmi ahogy ezek a lányok viselkednek, meg kinyilatkoztatnak dolgokat. (Bocsi, hogy felhoztam ezt a témát, de ezt már olyan rég akartam neked említeni. Én mindig úgy felhúzom magam ezen!)
Szóval a a lényeg, hogy Pöri mindenkit levett a lábáról!

Ja, még a szopiról annyit, hogy én azt olvastam, hogy a két evés közti időben a félidőn túl már nem szabad fejni, mert akkor a köv. szoptatásnál már kevesebb lesz a tej.( érted, hogy gondolom?) De én ezt csak olvastam, onnan vagyok ilyen okos, de szerintem azért logikus. Szóval ne nagyon húzd el az időt szoptatás után.

Na mára elég volt, ( látod Móni, mennyit lehet írni a semmiről!!!)megyek dolgozni!

Sziasztok Éva
fanny01

Mandula!

Remélem jól van a Kis Mese! Voltatok dokinál? Tudjátok mi okozhatta a bajt?

Ermóni!

Babakocsi ügyben vannak itt sokkal okosabbak, és illetékesebbek, de engem felháborít, hogy milyen összegeket el tudnak kérni egy babakocsiért! De amit Fanny írt, én is azt gondolom, jól át kell rágni, hogy mit is vársz egy kocsitól, mennyit lesz benne a baba, akarod e benne altatni, milyenek az utak, milyen magasra kell cipelnad, mekkora a kocsitok csomagtartója, az előszobában a hely, hogy elférjen, hogy fogsz-e járni gyalogosan babakocsisan vásárolni, akkor legyen rajta sok tárolóhely, és akkor célszerűbb a két fogantyús, nagyon fontos, hogy kényelmes legyen tolni, stb. sokat nézegetsd a kocsikat, és biztosan meg fogod találni a neked legjobban megfelelőt (én ha jól emlékszem 2 éve a Peg Perego Veneziát néztem ki, de nem vagyok ebben teljesen biztos)!

Mikor indultok Lengyelországba?

Melcsi!

Érzem, hogy most fog a szoptatás neked sikerülni. Látom milyen elszánt vagy. Az otthoni tápszer meg biztonságot ad, hogy ha mégse, akkor nem marad éhen a kis Luka. Ezen sem kell már idegeskedned. Én nagyon drukkolok nektek!

Szép hetet mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat! Mondjuk én is nagyjából így gondolkodom erről a babakocsi témáról! (Éva, milyen kocsit kaptak a gyerekek? És hol vetted (?) azt a gyönyörű pólyát?)
Még egyelőre csak a bútorokkal voltam elfoglalva (kiságy, pelenkázó komód első körben, és ha kész a bővítése a házunknak akkor egy szekrény a gyerekszobába), és ott sem voltam könnyű helyzetben!
Most a babakocsi jön, mert ezeket a nagyobb tételeket el akarom dönteni, utána akarok járni rendesen.
Anyós téma: hát ahhoz mit szólsz Éva, h nekem az Anyósom naplót írt! Ebből derült ki, h ugyan a szemembe nagyon kedves volt, de a hátam mögött nagyon csúnya dolgokat írt kicsit szenteskedő stílusban az egész családjáról, a végén különösen rólam! Én persze nem gyanítottam semmit! Miután meghalt került elő ez a napló, sejthetitek h 3 napig nem tértem magamhoz a kétszínűségtől és az önzőségtől. A férjem elő sem meri venni (hát róla is meg a bátyjáról, annak családjáról is vannak benne cifra dolgok), bár bevallom nem olvastam végig!
Fura dolog ez a napló! Miért és kinek írta soha nem derült ki! De ha már leírta, és nem is dugta el, akkor nem titok!
Azóta valahogy nem tudok felhőtlenül gondolni a kapcsolatunk, arra a majd' 15 évre.
És tényleg zárójelben: ha láttátok volna, h milyen temetést szerveztem neki, annyi gyönyörű virágot, hatalmas tort (mert a szülőfalujában ahol eltemették ez a szokás), szóval a belem lógott. A férjem miatt tettem, mert ugye akkor nagyon neki volt búsulva, mert az Apósom 9 hónappal azelőtt halt meg! (A sógoromék nem segítettek szinte semmit. Csak zabáltak, de tényleg!)
Azóta hidd el Éva, ha azt hallom, h Anyósom hogy örülne ennek a kislány unokának (mert a sógoroméknál már van két fiú), nyelek egy nagyot és nem szólok. (Arról hogy miket írkált, h nálunk meg miért nincs még gyerek, jobb ha nem is tudtok! És még átkozodott is... szóval...)
Részemről az Anyós-téma lezárva!
Paga!
Ha minden jól megy csütörtök hajnalban indulunk!
Melcsi és többiek! Írjátok csak le a szopis és egyéb tapasztalatokat, mert én szívesen okulok! :wink:
Én már nagyon várom a lánykámat! Sürgetni az istenért sem akarom, de már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok hogyan fogunk mi ketten boldogulni, milyen lesz ő, meg milyen lesz a mi kis családunk majd!
A férjem szokta mondogatni, h innentől kezdve akkor mi állandóan "bulizni" fogunk? :lol: Ilyen játék, olyan hancúr!
És már nagyon várja a lányát. Már minden üzletfelének elújságolta, h októberre várjuk a babát! :D
És már most ellágyul, ha Janka kerül szóba! Mi lesz itt később? :lol:

Kép
ermoni

Szia!

Móni!

Nagyon érdekes amit anyósodról írtál. (Egyébként az én sógórnőm is "grafomán", ő is naplót irogat, meg egyáltalán mindent leír, szerintem ez is egy formája a pszichéz zavarnak, bár nem vagyok pszichológus, de szerintem nem "normális" dolog, hogy egy felnőtt ember csak egy papír lapon tud őszinte lenni) és az főleg nagyon elgondolkoztató, hogy ha már leírta, mert valamiért úgy érezte, hogy le kell írnia, akkor miért nem semmisítette meg, mert azért azt tudhatta, hogy ez valahogy majd az örökösök kezébe fog kerülni és hogy az hogy fog fájni ( leginkább a saját fiának) hogy ő miket írt a családjáról. De én akkor is azt mondom - és megint hangsúlyozom, hogy csak általánosságban, mert ahogy a Te példád is mutatja a konkrét eset mindig más - hogy ha elmúlik az ember 20, 30 40 ,50 stb éves, attól még ember, attól még lehetnek olyan dolgok ami neki is fájnak, bántják. Szóval én csak a korosabb emberek "jogát" az érzésekhez szeretném hangsúlyozni. Nem tudom érthető - e hogy mit akarok érzékeltetni. Na, talán holnap folytataom.
Most jó éjszakát!

Éva
fanny01

Paga!
Igen, nagyon elszánt vagyok, és 2 nap tóvlatából nézve már megérte a macera. Ugyan fejni még mindig csak 20-30-at tudok, viszont ma 2x evett 60-at, 1x pedig 80-at, azt hittem rosszul látok, de annyi volt a szopi! 1 nap alatt nagyjából kijön 100 a fejéssel, és mikor szopi után éhes, abból adogatok Neki, igy a tápihoz még épp csak hogy hozzányultunk. Azt remélem, hogy fokozódik napról napra a tejtermelésem.
Fanny!
Hát bizony vannak furcsa dolgok odaát az anyósok körül, de én azért azt is el tudom képzelni, hogy valaki direkt telefonál pl. minden este épp a fürdetés idejében...
És valószinü, hogy Pöri tényleg levette a lábáról az anyukámat :D
Móni!
Nem akartam tulságosan naturalista módon leirni a szülésemet, azért ne ijedj meg, mikor az ember benne van, olyan gyorsan történik minden, hogy nincs ideje félni. Én is csak az elején féltem, mig készültem rá. Nem mondom hogy könnyü, de az ember lánya mindent tulél :)
A babakocsival kapcsolatban pont azt akartam volna irni, mint az előttem szólók, 1 dologgal kiegészitve: nagyon fontos, hogy ujszülöttkortól használható lehgyen, tehát teljesen vizszintesre dönthető. A majdnem vizszintes az nem az igazi! És nem a Brendonban kell kezdeni a nézelődést. Viszont jó szivvel ajánlom a Bergon kocsikat, nekünk is az van, honlapjuk www.bergon.hu. Nekünk nagyon bevált! És az ára is baráti, azonkivül magyar szabadalom(nekem ez fontos szempont)
A Te anyósod is különleges asszony lehetett (Isten nyugosztalja)

Nálunk elindult a hizás, Lukács kezd visszanőni a bundájába. Pöri is lelkesen méreckedik minden nap többször is, látva hogy életünk központi kérdése lett a mázsa :lol: Luka kezd nagyon szépen eszegetni, ugy 90-100-ak már bemennek, a sárgasága is enyhül ennek megfelelően. Továbbra is nagyon békés, és a fürdésnél egyáltalán nem sir, sőt ma már a 3. nap, hogy az öltözésnél sem (azt Pöri legalább 2 hónapig végigorditotta). Nagyon figyelmesen nézelődik, mikor ébren van, és jókat alszik. Az éjszakákat sem zavarja, ha éjfél körül evett, utána kb 5 körül jelentkezik ujból, és evés után már alszik is tovább 8-fél 9-ig. Szóval eddig minden jó :D
Pörikém szókincse a "lékondi" szóval bővült, látván, hogy milyen sürün kezeljük mostanában a melegre való tekintettel :lol: :lol: :lol: Áhitattal nézi, hogy müködik a szerkezet, és becézi: lékondi,lékondi. Teljesen lehiggadt a kezdeti izgalomból, Lukácsot egyértelmü családtagnak tekinti (kb a kutyával 1 szinten kezelve). Mikor sir Luka, akkor rögtön figyelmeztet: Luka ááááá, látni kéne a sirást imitáló arcát :lol:
Hát igy vagyunk.
Az uram ma este azt kérdezte, hogy jól meggondoltuk-e mi ezt a sok kisgyereket :shock: Már azt hittem, talán nem akar többet, most mikor már rávettem a dokit, de azt mondta, szó sincs visszakozról, csak kicsit gondolkozott, hogy vajon minket milyen sokan néznek kicsit bolondnak :D De nem baj, mert mi nagyon boldogok vagyunk ilyen bolondul is :D

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsike!

Örülök, hogy alakul a szoptatás. Szerintem fog ez most menni! Hát az igaz, hogy biztos sokan eltátják a szájukat mikor megtudják a családtervezési programotokat, de nem kell velük törődni! (mondom ezt én, aki azért nagyon sokat agyal azon, hogy mit szólnának a kollegák, gyerekim, ismerősök, ha....)
Még sok-sok ilyen kis boldogságot kívánok nektek!
( Ja, még az anyósok "védelmében" - illetve az idősebb emberek - annyit, hogy tényleg lehet, hogy nem jó időpont az este nyolc óra, de lehet, hogy a kedves mama már nagyon rég nevelt kisgyerekeket, főleg egyszerre kettőt és már nem gondol arra, hogy az este nyolc óra körüli időpont a "leghúzósabb" a fiataloknak, hisz ő este nyolcra mindennel rendben van, megfürdött, megnézte a híradót , tök nyugi van, gondolja most a fiatalok is ráérnek egy kicsit beszélgetni, eszébe sem jut,- és nem feltétlen rosszindulatból - hogy a kisgyerekesek más napirend szerint élnek. Na, nem vagyok én se békebíró, se Teréz anya, sőt ha néha hallanátok hogy engem is hogy kiborít az anyukám - 86 éves!- de azért mégiscsak két oldala van az éremnek és higyjétek el nekem, bármilyen "jó sora" is van valakinek, nagyon szar megöregedni. és itt nem csak kifejezetten az aggastyánokra gondolok)

Móni!
A gyerekeim egy barátjuktól kaptak egy új - vagy annyira alig használt, hogy nem is látszik rajta - Pierre Cardin babakocsit és mindenben megfelel az ő igényeiknek.
A pólyát a tesz-vesz. hu oldalon rendeltem, ill. licitáltam. Nem tudom ismeritek-e ez tulajdonképpen egy nagyon jól megszerkesztett hírdetési oldal, millió dolgot meg lehet találni rajta ( amit nem, az nincs is) vadi új dolgoktól az antik régiségeken át, a használt, új ruhák, könyvek, újságok szóval minden. Van egy kikiáltási ár, ha senki nem licitál rá, akkor annyiért megveheted, ha többeket érdekel, akkor 50-Ft-tal emelkednek a licitek. A legmagasabbat ígérő viszi el. A pólya kikiáltási ára 2000 Ft volt, én jelentkeztem, valaki rálicitált 2050 Ft-ért, végül az enyém lett 2100 Ft-ért! Nekem marhára tetszik, minden nap felnézek, hogy mi újság. Most licitáltam ( 500Ft-ért) egy régebbi kiadású kötés-horgolás könyvet ( ugyanis az utóbbi években nem adtak ki ilyen tipusú könyveket) ráadásul azt valaki itt a kerületben hírdeti, így még a postaköltség sem jön hozzá.

Más.

Képzeljétek el, úgy örülök,most rendeltem ( tiszta XXI. század!) a neten jegyet az Aida margitszigeti szabadtéri színpadi előadására, július 27-28án lesz a bemutató. Aidát Oláh Ibolya énekli ( sajna utólag vettem észre, hogy dupla szereposztás van, így lehet hogy nem vele fogjuk látni, akkor megüt a guta)
Szóval jó drága volt, de nagyon jó helyre sikerült venni a jegyet és hát azért ez egy nem mindennapi nyáresti program lesz. Igaz?

Mandula!

Most jut eszembe, kérdezted a telefonomat. Túl sokat nem tudok róla írni, nem vagyok nagy szakértő, ami rajta van: T Mobile, NOKIA 2 megapixel. Olyan 60 körül volt, jó sok funkciója van, de én csak telefonálok, estleg sms-zek, ill. fényképezek, az nagyon klassz!

Paga!

Mesélj már magadról valami. Olyan szűkszavú vagy. Milyen az új munkahely? Tudom, hogy már nem annyira új, de azért mégis.

Sziasztok!
Éva
fanny01

Sziasztok!

Tegnap voltunk orvosnál, nem a mi dokinénink volt. Elküldtek a fülészetre, ott nem találtak semmit. Azt mondta az orvosnő, hogy a hasmenés miatt diétázzon (na nem mintha olyan sok mindent enne a tejcsin kívül), de semmi mást nem tudtunk meg.......
Tegnap már lázas nem volt, viszont szinte óránként cserélni kellett a pelust. Ma reggelre pedig kiütések jöttek ki rajta, az arcán és a fenekén, meg egy kicsi a hasán. Délután viszem megint orvoshoz, most a mi orvosunk lesz, remélem valami csak kiderül.......... Eléggé ideges vagyok miatta, bár azért betegnek nem látszik. Éjszaka már óránként kelt a kisasszony szopizni, mire visszaaludtam kelt megint. De nem volt nyűgösebb, sztem csak cicizni akart. Ja, péntek óta nem kell neki a cumi sem, de ezt nem is bánom.

Móni! A babakocsihoz annyit tennék hozzá, hogy ha sokat jártok autóval érdemes olyan venni ambe a babaülést egy az egyben át lehet rakni. Mese mindíg elalszik az autóban és mire átrakom a babakocsiba fel is ébred. Persze ha nem minden nap autóztok akkor ez fontos szempont. Nem tudom babaülést vettetek-e, sztem olyat érdemes venni aminek az alja fixen benne van az autóban és csak bele kell tenni az ülést magát. Vagy legalábbis figyelj arra, hogy könnyű legyen ki-be tenni babával együtt is. ( mi ezért vettünk hármat is mert nem tudtuk mire figyeljünk a vásárlásnál :roll: )
Tényleg fura, hogy az Anyósod naplót írt, és fura lehetett halála után szembesülni azzal amiket írt.........
Biztos, hogy Janka pillanatok alatt meg fogja hódítani az Apukája szívét :lol: !

Fanny! Épp tegnap mondtam Gábornak, hogy nem is írtad meg milyen telefonod van. Még egyenlőre nem aktuális a csere, de olyat szeretnék majd amiben kicsit jobb a kamera mint a mostaniban.
Én a Vaterán is szoktam vásárolni, talán a Tesz-Vesz kicsit olcsóbb, bár ennek nem tudom mi lehet az oka.

Melcsi! Látod, menni fog ez! Nagyon jó, hogy a sárgaság is múlik! És hogy Te is egyre nyugodtabb leszel, a tejcsi is több lesz! Emese is mindíg imádott fürdeni, de az öltözködésnél Ő is elvesztette a türelmét.

Na, megyek megnézem a "nagyok" mit csinálnak, már lassan több a gond velük mint a kicsivel :lol: :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!

Én is regisztráltam a Vaterán is, de én is ezt a következtetést vonta le, hogy sokkal drágább, mint a tesz-vesz. Szerintem azért, mert ott szinte kizárólag olyanok hírdetnek, akik ebből élnek, üzletük van, és szinte ugyanolyan áron akarják eladni, mintha bemennék az üzletbe. Márpedig szerintem azért ez nem ugyanaz, hogy szinte látatlanban veszem meg, előre fizetek, postaköltséget fizetek,stb. A tesz-veszen több az "amatőr", ja, és sokkal több féle dolog van, én a Vaterán úgy láttam, hogy túlnyomó részt használt ruhák vannak.
Éva
fanny01

Mandulácska!
Remélem kiderült már, mi okozza a tüneteket Mesénél. Mondjuk logikus hogy a fenekét kiüti a sok kaki :cry: De az arcocskája meg a hasa mitől lehet kiütéses?
Fanny!
Ragyogó vétel volt 2100-ért az a pólya! Hogy Te milyen ügyes vagy!

A tejhelyzet ma megint jobb, bár ma a szopásban nem jeleskedett eddig a legényke, viszont már 40-et is fejtem! :D Mindezt fél óra kitartó munkával! Hamarosan megizmosodom rendesen. :D
Mandulácska, azt kérdezném, hogy lesz majd idő, mikor gyorsabban több tej is ki fog folyni belőlem?

melcsi1967

Sziasztok

Melcsi nagyon nagy GRATULA a kisfiadhoz:D

Mijen hamar elrepült az idö.még jo hogy felnéztem.:D Üdv a nagycsaládosok táborában:))

Kép
zsenge

Sziasztok!

Zsenge! Nem vagy valami bőbeszédű :) ! Legalább egy képet Nikiről néha......... léégyszi!

Melcsi! Nagyon ügyes vagy tejcsi téren!! És ha ilyen kitartó vagy akkor biztos, hogy többet is fogsz tudni fejni, és könnyebben. Én igazából az elején fejtem sokat, de amikor beállt a kereslet-kínálat akkor már nem. Ja, meg kb. 4 hós korában volt egy kis apadás akkor megint fejtem egy darabig.

Tegnap voltunk a dokinéninél. Megvizsgálta Mesét, kikérdezgetett engem és rögtön meg is mondta, hogy 3 napos láz. Mostmár tulkép csak egy pár kiütés van rajta, hasmenése sincs már. :lol: :lol: :lol:

Fanny! Igen a Vatera egy kicsit másabb, bár én ott is szoktam vásárolni, egy-két dolgot adtunk is el.

Húúú, Lányok olyan szörnyű sütit sütöttem, hogy csak na... :? 8) !

Van egy rakás ribizlink és megpróbáltam hasznosítani, hát nem sikerült. Még szerencse, hogy csak én kóstoltam meg, a többieket fel tudom készíteni a borzalomra. Brrrrrrrr

Nincs valakinek valami kipróbált receptje ribizlis sütire??

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Csak beköszönök, mert holnap hajnalban utazunk a filmfestre!
Ma voltam a dokimnál, h nézzen meg, és adja az áldását az utunkra! Szerencsére minden oké, lánykám szendergett, és 847 g!
(Tegnap nagyon megijedtem, mert volt egy barna pötty a bugyimban -nekem ilyen még nem volt!- és bepánikoltam! Azt mondta, semmi baj, egy pötty nem pötty! Ráadásul meggyötör a hidegfront, meg azt hiszem nő Janka is, mert néha nem tudom eldönteni, hogy mim is érzékeny, fájós odabenn! Szval mindenféleképpen el akartam menni orvoshoz! Zárt a méhszáj, magzatvíz átlagos, méhlepény hátul, leválásnak nyoma sincs!)
Megyek pakolászok, mert egész nap nem voltam itthon, és szalad a ház. és mindjárt itt a reggel!
Mindenki vigyázzon magára és az aprónépekre! :wink:
Puszi!
Móni

Kép
ermoni

Sziasztok!

Gyermekeink nyaralnak. Szombaton délben indultak a barátnőmékkel Várgesztesre. Másfél napig nem is volt olyan furcsa, mert volt bőven házimunkám (főztem, takarítottam, mostam, gazoltam), de vasárnap este már nyomasztóan csendes volt a ház. Hát, az igaz, hogy így több idő jutott magamra, de valahogy semmihez sem volt kedvem. :( Úgyhogy már nagyon várom őket. Holnap délután érkeznek. Készítek nekik rántott husit, azt nagyon szeretik és mindkettőnek a kedvenc pudingját.

Más
Férjemmel elég mókás dolog történt a minap. A belvárosban leparkolt, kiszállt a kocsiból és a parkoló automatába bedobálta a megfelelő összeget. Mire visszafordult a kocsihoz, már ott volt a büntetőcetli. :shock: :shock: :shock:
Mondtam is neki, hogy a mai világban nem lehet 20 mp-ig tökölni egy ilyen egyszerű dologgal. Igyekezni kell, egyik láb itt, a másik ott (hamar-hamar), különben tuti a büntetés.
Na jó, elérte még a parkolóőrt, de sajna nem lehetett visszacsinálni a büntit (pedig ugyanaz az óra/perc szerepelt a parkolójegyen, mint a büntetőpapíron!!!), úgyhogy be kellett menni az akármilyen utcába és személyesen bemutatni mindent.
Hááát, apró örömök az életben. :lol:
regina3

Sziasztok!

Móni!
Már biztos nem olvasod, de érezzétek jól magatokat!

Mandula!

Ribizlis süti most hirtelen nem jut eszembe, de én az idén kaptam egy tál ribizlit anyósomtól és megcsináltam ribizli dzsemnek. Isteni! Csak az a titka, hogy nem cukorral raktam el, hanem dzsem készítő ( azt hiszem Knorr) 3:1-ben cuccal. ( kb. 2 kg ribizlihez elég egy zacsi és benne van a cukor, tartosító és kocsonyásító, kb 340 Ft körül lehet itt kapni) Azon kívül, hogy nagyon finom még az az előnye, hogy 10 perc alatt kész az egész mizéria, mert csak a forrástól 1(!) percig kell főzni. Azt írja, hogy fejre kell állítani az üveget és kész. Én azért betettem száraz dunsztba a biztonság kedvéért. Így csináltam fekete ribizli dzsemmet is, maga a gyümölcs nem aratott nagy sikert, elég furcsa íze van, de a belőle készült dzsem, hát az maga az álom! Evvel a módszerrel még kisgyerek mellett is el lehet tenni egy kis dzsemmet. ( mert egyébként a lekvár főzés hagyományos módon állati nagy meló, legalábbis nekem) A ribizlit mindenképp tedd el, nehogy hagyd kárba veszni!!!

Regi!

Ugye milyen üres tud lenni a lakás gyerekek nélkül?

Nem is mondtam, hogy kész vagyok a kis pulcsival, amit kötöttem, majd felrakom megmutatni, és elkezdtem egy álom szép csipke pulóvert. Persze ezek egy kicsit már nagyobbak, majd tavaszra. Ja, és kinéztem egy kistakarót, amit majd én is megcsinálok, arról teszek fel képet.

És azt hiszem meg van a név: Hanna, még nem ezer százalék, mert most találták k,de ez mindenkinek nagyon tetszik, nagyon jól megy a vezetéknévhez, különleges mégis egyszerű. Szóval remélem marad.( 2. helyezett a Dóra)

Nekem is mennek a a fiamék hétvégén Siófokra egy hétre, nálunk már eddig is üres volt a lakás, de így még a ház is kiürül, nem fogom hallani, hogy jönnek-mennek. ( majd meglátjátok, az milyen rossz, mikor már csak az ablakból látjátok a gyerekeiteket!)

Sziasztok Éva

Ezt a takarót fogom megcsinálni, csak lehet, hogy szebb csipkemintával, mert ez horgolás, én meg jobban szeretek kötni, ja és persze az lesz ráhímezve, hogy Hanna !

Kép
fanny01

Fanny!
Olyan ügyes vagy, és ha ez a takaró elkészül a megfelelő szinben és felirattal, akkor igazán személyes ajándék lesz a kis Hölgynek! :D
Ja már akartam irni, hogy akkor várunk Titeket augusztusban, addig csak forgasd azt az ujságot nyugodtan, hadd legyen Hannának sok szép holmija! Ja és nagyon szép név a Hanna, de a feliratot szerintem majd csak akkor tedd rá, ha megszületik és tényleg ezt a nevet anyakönyvezik :lol:
Merthogy mi hogy jártunk, azt meg se irtam! Az uram a lányos zavarában mikor megszületett Lukács, véletlenül a névhez Leventét diktált. Aztán persze rögtön korrigált is, de akkor már felkerült a név. Addig addig variáltak, hogy Lukács Dés, ráadásul a vezetéknevünk meg Albert, hogy a végén teljesen összekeverték. Mire délután kihozták a gyereket, Lukács Levente szerepelt a kiskartonján :lol: Visszavittük javitani, persze addigra már a kórlap, meg minden igy szerepelt. Na végre tisztázták hogy hogy is hivják a gyereket, majd másnap megérkezett az anyakönyvvezető. Elmondom, hogy hivják a gyermeket, mire rámnéz elkerekedett szemekkel: "És a Levente hol marad?" Mondom, Levente, az nincs, azt felejtsük el. Kicsit aggódtam még az akvi.kiv. miatt, de végül sikerült az eredeti néven szerepelnie :lol: :lol: :lol:

Tejhelyzet: :cry: :cry: :cry: Rosszra fordulni látszik az egész. 50-et, meg 40-et, meg 10-et sziv zsinórba, ráadásul lógatom a cicit a szájába, Ő meg keres valami mást ezerrel, nem szivja rendesen, sőt tegnap kirágta az egyiket, szóval gáz. Tegnap óta 20 volt a legtöbb amit ki tudtam fejni 1xre, és egy alkalommal pedig a 10-es mércét sem érte el!!! Ez volt Pörivel is, de ugy kéthónapos korában, ez a fiu pedig néhány nap alatt rájött, hogy a cumiból sokkal kevesebb energiával kijön! Egyre több tápit kell készitsek, amit lelkesen ki is cumiz. A sárgaság mostmár tényleg alig látszik, a szeme is majdnem fehér már, nekiállt hizni is, bőven pisis minden pelus, de ennek lehet hogy a tej lesz az ára. Miután a tegnap estét megint végigbőgtem, az uram azzal a variációval állt elő, hogy minket erőszakkal szakitottak szét, nem volt ideje a testemnek felkészülni a tejgyártásra, és hogy a tehenek szülését is ugy tudják jósolni, hogy néhány nappal előtte a tőgyük megereszkedik, meg kidagadnak az erek, és ha ez elmarad, akkor nem is lesz tej, blablabla, szóval lehet hogy én ezért nem leszek sikeres. Meg hogy nézzem azt, hogy micsoda csoda hogy ez a gyerek köztünk van, hát fel fog nőni a tápszerrel is, mint a másik 2, stb. De ezek a gondolatok csak részben vigasztalnak meg, bár sok igazság van bennük.
Tegnap megszabadultam az összes varratomtól, és már semmilyen mozdulat nem okoz nehézséget, nem huzódik. Szépen gyógyul gida lába, elmehet a Kormoránra :lol: (majd jul.28-án)
Ja és látni kellett volna azt a szurós nézést, amit Lukától kaptam tegnap este, mikor a 10 g-nyi szopással gyepáltam (na jó akkor még nem tudtam hogy olyan kevés), olyan mérgesen sanditott felfelé, hogy csak na.
Mandulácska!
Hát a fent leirtak alapján nem tudom hogy lesz ez nekünk tovább... :cry:
3 napos láza van Mesének? Ez fertőző, vagy csak ugy jön? Örülök hogy már mulik is.
Regina!
Bizony milyen üres tud lenni a ház a gyerekek nélkül! Még jó hogy hamarosan visszakapod Őket! Gyártassál gyorsan Magadnak 1 bébit, akkor néhány évre megoldódik a napi rendszeres programod akkor is ha elhagynak a nagyok!
Móni!
Jó fimezést! De hol van ez a fesztivál?

melcsi1967

Sziasztok!

Móni! Már biztos nem olvasod, de azért jó utat!

Regi! Én is mindíg azt mondom mikor nyaralni mennek, hogy legalább 1 kicsit pihenek stb.. Aztán a második nap már nem tudok magammal mit kezdeni. Jól megjárta a férjed a parkolással! Azért ez mégis csak sok :roll: ! Itt úgy láttam szokták figyelni a k. területesek, hogy jön-e valaki az autóhoz cetlit lobogtatva.

Fanny! Köszi a tippet, már vettem is olyan befőzőcukrot, most szedi Kitti a ribizlit!!

Melcsi drága! Úgy gondolom, hogy igaza van a férjednek. Lehetne még, hogy szopi előtt fejsz, és azt cumisüvegből, meg fejsz éjjel-nappal. De őszintén szólva ezt Én nem csinálnám :oops: :oops: . És ha egyébként is kevés a tej és Luka sem túl aktív akkor sajna egyre kevesebb lesz. Nekem szerencsém volt mert Emese nagyon aktívan szopott az első pillanattól és cumisüvegből nem szeretett-szeret inni.
Az pedig nagyon örvendetes, hogy hízik a fiúcska és a sárgaság is múlik! Szóval ahogy a férjem szokta mondani : csak egészség legyen :lol: ! (meg térerő :lol: )

Na megyek ribizlidzsemet csinálni!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsike!

Szerintem teljesen igaza van az uradnak. Igaz én nagtyon fiatalon szültem, és akkor még nem is volt ekkora "füstje" a szoptatásnak, de bizony én nem sokat agonizáltam rajta ( mellesleg a védőnő, meg a doktornő sem)éhes volt, nem volt elég a tej hát kapott tápot. És bizony a táppal 2-3 nap alatt le lehet szokni a szoptatásról ( én szégyenlem, de nem is nagyon bántam, sokkal jobban szerettem üvegből etetni) És azt csak csenben jegyzem meg, mert biztos sokan felhördülnek, hogy szerintem a szoptatásnak és a betegeskedésnek egyáltalán semmi köze nincs egymáshoz. Én a nagyobbikat 7-8 hétig szoptattam és bizony elég beteges volt 3 éves koráig, és utána is előbb ledönti a lábáról bármi, mint a kisebbet, pedig őt csak 2-3 hétig szoptattam. A kicsinek SOHA semmi baja nem volt ( leszámítva ezt a mostani allergiát, de ezt azért már csak nem írom a tápos etetés számlájára) Szóval szerintem az, hogy ki milyen immunrendszerrel rendelkezik, már az anyaméhben eldől.
Na, Melcsike semmi gáz, ne csinálj ebből lelkiismereti kérdést, szoptatás ide vagy oda Te nagyon jó anyukája vagy a gyermekeidnek!

A név sztorin jót mosolyogtam, végül is honnan vette a férjed a Levente nevet, volt szó róla egyáltalán?

Tudom, hogy nagyon elfoglalt vagy, de azért tegyél már fel egy-két képet ( inkább többet)

Puszi Éva
fanny01

Sziasztok!

Tegnap délután megérkeztek gyermekeink :D és nagyon jól érezték magunkat. :lol: :lol:
Barátnőm szerint semmi gond nem volt velük, de jellemző módon a lányok már érkezéskor szépen kipakoltak a szekrénybe, a fiúk pedig egész idő alatt bőröndből öltözködtek. :)
Kislányom minden este elalvás elött pityogott egy kicsit, de mondtuk neki, hogy ennyi igazán belefér így 7 évesen (először volt távol tőlünk ilyen "hosszú" időre: 6 nap).

Melcsi!

Én azért bíztatnálak szopi ügyben, hogy még ne add fel!!! Még egy kis kitartás!!!(Persze tudom, hogy rengeteg egészséges felnőtt rohangál a világban, aki tápszeren nőtt fel.) Azért próbálkozz még, amennyire az energiádból és idődből telik, hátha beindul rendesen, hiszen csak 2,5 hét telt el, nagyon az elején vagytok. Több olyat hallottam, akinek elég későn, több hét után indult be rendesen. De ha kevés van, azt a keveset is, ameddig lehet, érdemes adni neki, mert tele van babának való immunanyaggal és hát annyira bensőséges, meghitt dolog a szoptatás és erre soha többé nem lesz mód.
Biztos tudod, de leírom, hogy elég jók a gyógyteák, homeos bogyók és az akupresszurás pontok masszírozása. Legalábbis érdemes megpróbálni. És hát a fejés!!!
Mindenesetre szurkolunk neked (gondolom más nevében is írhatom)!!!
regina3

Sziasztok!

Olyan álmos vagyok, hogy nem tudom nyitva tartani a szemem, nem is írok semmit, csak felteszem a második pulcsit ami kész lett, de nagyon haladok a harmadikkal is.

Melcsi!
Akartam kérdezni, hogy végül is hogy helyeztétek el a gyerekeket, külön szoba, egybe szoba...?
Jó hétvégét mindenkinek, puszi Éva Kép
fanny01

Remélem szerettek még fényképeket nézegetni.
Én csak csodálom a modern technikát. Tegnap hazajöttek a gyerekek, ma megkaptam lemezen a fotókat és már fel is tudom tenni ide. Persze még gyorsabban akár tegnap este is ment volna!
Szóval ez igazán jó dolog.

FANNY
Nagyon szép a pulcsi. Ügyes vagy és türelmes. Ugye a "kismenyed" értékeli is, jól emlékszem???

A KÉPEK
Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép
regina3

Kedves Lányok!
Köszi a biztató szavakat! Kezdek napirendre térni a dolog felett, van amennyi van, néha 50, ma volt 1x 60, na meg 40 is, szóval lassan beletörődök. Ami van azt belediktálom, addig nincs tápi mig ki nem szivta.
A dokinéni ma megint itt volt, és végre jó bőrben találta (én is igy látom), meg volt elégedve, szépen nekiállt gyarapodni. Azt mondta, ne görcsöljek tényleg, amig lesz addig kapja, aztán majd tápi.
Kedves Zsengém!
Még jó hogy néha benézel :D Köszi! És mi van Veletek? Ugy elhallgattál...
Fanny!
Fogalmam sincs hogy jött a képbe a Levente, szóba sem került mert a hugom kisfiát isigy hivják, és mi különben is valakiről neveztük el, mindenképp igy akartuk hivni a kisfiunkat.
Igyekszem képet feltenni, csak most végre vonalzót akarok csinálni Lukának, azon dolgozom :roll:
Regina!
Igen ismerem a csodaszereket, de eddig mérsékelt a siker (persze mi lenne ha nem enném a bogyókat???)
Jellemző amit a fiukról és a bőröndről irtál. De örülj, hogy legalább öltözködtek, nálunk volt olyan tábor, melyből a ruhák patinásan, eredeti hajtásban és csomagolásban tértek haza, a fiam meg ki volt akadva hogy minek cipelt ennyi cuccot :lol: :lol:

melcsi1967

Fanny!
Mostanában kissé vontatottan irok, most látom hogy feltetted a pulcsi képét. Gyönyörü! Remélem a menyeddel jóban vagytok és értékeli az igyekezetet.
Egy szobában alszunk a gyerekekkel, és mikor Luka ébred 5 körül, szépen kihozom a nappaliba, van itt bölcső és itt folytatjuk a szundit amig a többiek engedik. Pöri nem ébred fel Luka neszezésére.
Regi!
Milyen jó kis medencében fürödtek a lányok! Szép kislányod van nagyon!

melcsi1967

Sziasztok!

Regi! Nagyon szép a kislányod, mint mindíg :lol: ! Látom a fiad nem szeret fényképezkedni! A naplementés kép nagyon jól sikerült!

Fanny! Szép lett a pulcsi, én is gondolkodom, hogy megint elkezdek kötni, kedvet kaptam :lol: !
Ja, és nagyon finom lett a ribizlilekvár, már majdnem el is fogyott egy üveggel :lol: !

Melcsi! Na, végre megnyugodtál! Én a homeos bogyót szedem elég régóta, de fogalmam sincs ha nem szedném mennyi tejem lenne? Persze nem merem abbahagyni 8) !

Lassan a nyaralók is hazajönnek, remélem jó sok képet raknak fel!

Paga! Most láttam az iwiw-en, hogy kunszentmiklósi vagy! A nővérem ott él már vagy tizenvalahány éve. (egy nemszeretem pasival)

Szép napot!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Igen, azt hiszem teljesen lenyugodtam.
Na és akkor képek Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

melcsi1967

Melcsike!

Gyönyörűek a képek!!! :) :) :)
Szenzációsak amelyiken Máté fogja Lukát, és Pöri is édes, ahogy érdeklődve figyeli és simogatja a kis kezével a sírós képen :) :) :)

Mandula!

Ügyi vagy, hogy főztél ribizlilekvárt :)
én most fogok nekiállni az anyósom által küldött vödörnyi sárgabaracknak, még szerencse, hogy imádjuk(mármint a barackot, nem az anyóst :) )

Regi!

Nagyon jók a képek, és szép a kislányod!! :)

rólunk: tegnap voltunk genetikai UH-n, és az Integrált teszt első vérvételén...a babácskánk nagyon aktív volt, mindene megvan, rendellenesség nem látható, és a tarkóredő is rendben.
A doki kisfiúnak tippelte, mert láttunk v.mit a lába között :) :)
ha ez igaz, a megérzésem most sem csal, és a kínai naptár is bejön negyedszerre is :)

Melissának elmondtuk a kistesót, azóta simogatja a hasam, puszit ad a babának és zenél neki :)

nagyon lelkes, bár Ő kislányt szeretett volna, de mint mondta:
"így is foglalkozni fog majd Vele" :)

Melcsi!

Hol van Luka vonalzója??
jelöltelek iwiwen

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Mandula!

Örülök, hogy finom lett a lekvár. Avval az egy perces főzési technikával csináltad?

Regi!

Nagyon szép helyen voltak a gyerekek. Tudom, hogy írtad, de írd már meg légyszi, a pontos helyet, mert látom ez egy igényes hely, olyan üdülő falu (villapark) jellege van. Hátha mi is elmegyünk egyszer. Gyűjtöm az ilyen infókat, mert amikor ülök a gép előtt, hogy hova is kéne hétvégére menni, olyan nehéz igényes ( és nem túl drága) helyet találni. ( kislányod gyönyörű, de ezt már mondtam)

Melcsike!

Végre képek!!! Nagyon szépek vagytok, Te is sokkal jobban nézel ki ( meg vagy fiatalodva!).
Tudod mit vettem észre? Emese nem mosolyog annyit, mint régen, máskor minden képen fülig ér a szája, most meg minden képen olyan kis komoly ( persze, már ő nagy és okos nővér). Luka egész szőke, Pörike is ilyen volt?

Sheila!

Örülök, hogy minden rendben van, olyan ügyes a doki, hogy már 12 hetesen látja, hogy fiú? ( akkor a mi 16 hetes kislányunk is biztos, hogy lány, igaz?)
Egyébként Te szived mélyén lányt vagy fiút szeretnél jobban?

Elvitték a gyerekeim az unokámat "nyaralni"! Elmentek Siófokra egy hétre. Persze még ezt is én intéztem nekik az RCI-on keresztül, remélem jó idő lesz. A szálloda nagyon szuper, medencés,az apartmanban minden felszerlés bent van, szóval, mostmár csak rajtuk múlik, hogy jól érezzék magukat.

Kicsit meg volt ilyedve a K., mert tegnap volt orvosnál és újságolta a dokinak, hogy a 4D-n azt mondták, hogy kislány, de a doki most nem látta és azt mondta neki, hogy azért még ebbe ne élje bele nagyon magát! Meg a papírjára azt írta, hogy a méhszáj állapota 2000( ami azt jelentené, hogy már nyílik a méhszáj) de mondtam neki, hogy ne izguljon, mert ezt biztos csak a betegállomány miatt írta rá ( mert vállalkozó és így legalább nem kell fizetnie a járulékokat), mert szóban azt mondta, hogy minden rendben.
Most nem csináltak képet, de nem emlékszem, hogy a múltkori 4D-sről tettem-e fel képet, azt most felteszem, ott még csak 16 hetes volt, most már 20 hetes rakok fel friss pocakképet, persze csak olyat amin az arca nem látszik.

Kötök rendületlenül,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:13-kor.
fanny01

Fanny!
Remélem hogy tényleg csak a betegácsi miatt irta a doki a 2000 cervixet... Bár a kiskönyvbe azért a valóságot szokták irni. Emlitette K. a dokinak, hogy fürödni, nyaralni készül? Mert ha mégis nyitva van, akkor nagyon nem kéne fürdeni.
Csinos kis pocakja van a babatulajdonosnak, és az UH is teljesen kivehető már, szép hosszu gyerek :D
Pöriről.
Bizony én is épp azt nézetm, hogy most egyiken se mosolyog, ami remélem nem valami baljós előjel. Mert egyébként továbbra is jókedvü, illetve ami az elalvásokat illeti, sajnos ott gondok vannak, minden este kb fél óra mig elalszik, felváltva hiv bennünket, és kb 5-6 napja éjjel is felsir, kivéve tegnap, szóval lehet hogy annak vége van. Nappal viszont nagyon vidám, igyekszünk az életét csak mérsékelten átalakitani Luka miatt, viszont a délelőttöket geyelőre az anyukáméknál tölti, remélem nem az kavar be, mert megszerette őket és már várja is reggelente hogy jöjjenek. Mindenesetre figyelnem kell Rá.
Szóval már jobban nézek ki :wink: :lol: Hát ez kedves... :lol: :lol: :lol:
Nem tudom hogy lett Luka ilyen szőke, a nagyocskák feketék voltak. Később Máté tejfölszőke, Pöri meg ilyen barnácska. Kiváncsi vagyok milyen lesz később.
Ma a kicsim hosszasan tanulmányozta a Velencés himzésemet, müértő szemekkel vizsgálta perceken keresztül, egész közel vittem hozzá, és láthatóan tetszett Neki :D
Sheila drága!
Nagyon örülök hogy mindent rendben találtak a babával! :D Akkor Te sem hagyod Magad rábeszélni majd az amniora, csak a korod miatt, ugye?
Melissa igazán aranyos, hogy azért fiu létére is foglalkozni szándékozik a babával :D Nálunk is volt régen 1 hasonló beszólás, akkor azt mondta Máté, "nem baj ha lány lesz, azt is hazahozzuk"
No és hogy telt a nyaralás?

melcsi1967

A vonalzót továbbra is képtelen vagyok megcsinálni, nem tudom az aláirásomba illeszteni. Szokott valaki 1 másik topicból segiteni, annak meg nem tudom átküldeni, mert a citromailem vacakol, mindent kitöröl, nem tudok levelet irni se rajta. Mi a fene lehet???

melcsi1967

Fanny! :)

Szerintem ha 4D-n mondták, hogy kislány, akkor biztosan az is :) :)
nagyon profi dokik csinálják a 4D-s Uh-kat :) :)
és a pocak is nagyon lányos :) :)
a 2000-s méhszáj zárt, az első szám a cervix hosszát jelenti, szerintem aggodalomra nincs ok, biztos az orvos sem mondta, hogy gáz lenne...

nekem Melissával a 26.héten 3100 lett, na akor én is beparáztam,még egy netes orvosnak is írtam, aki megnyugtatott, hogy harmadik terhességnél már elő szokott ilyen fordulni, de nem baj.

a szívem mélyén is fiút szerettem volna most, mert Melissa olyan kis energiabomba, és úgy ki tud akasztani a nőcis dolgaival, hogy úgy gondolom kislányból elég egy :lol:
a fiúkkal szerintem sokkal könnyebb :) :)

és: mivel a Páromnak Melissa az első gyermeke, és minden férfi vágyik titokban egy kis trónörökösre, így az Ő öröme is megvan :)
Majd csinálunk Melissával "női" programokat magunknak, Ők meg fiúsat...így kerek a világ :)

Melcsike! :)

Tényleg nem mosolyog Pörike, de én úgy látom, hogy nagyon meg van illetődve Lukától...biztos, hogy semmi egyéb, bár a kis megszokott élete most változott, hogy megérkezett a Kistesó, de jó lesz így, meglátod :)

Örülök, hogy Anyukádékkal rendeződött a kapcsolatod, add csak oda bátran Pörit, van mit pótolniuk :)

már akartam írni, hogy képzeld a mi kis Pocaklakónk is békét hozott a családunkba :) :) :)
a szüleim RENGETEGET segítenek,Apu április óta heti 2x jön, és rendben tartja a kertet, füvet nyír, gazol , locsol (nagyon élvezi),
soha nem volt még ilyen szép kertem :) :) :)

Anyu is jön hétvégente, segít vasalni és sokat beszélgetünk :)
amíg Bükfürdőn voltunk, Ők vigyáztak a házra, etették az állatokat, Anyu takarított és főzött, hogy egy-két napig arra se legyen gondom :) és örül a babának, nagyon várja :)

Annyira BOLDOG vagyok, hogy így rendeződtek a dolgok a szüleimmel :) :) :)

hát igen, az amniocentézist én is szeretném elkerülni, csak akkor csináltatnám meg, ha ez a kockázatelemzés pozitív eredményt hozna, de megnyugodtam, hogy az UH szerint minden rendben.

most hadd dicsekedjek kicsit: a baracklekvár ISTENI lett!!!
csak sajnos kevés, úgyhogy a sikeren felbuzdulva még veszek barackot, és folytatom a befőzést :lol: :lol:

na, ezt sem hittem volna magamról :lol:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?