Új privát üzeneted érkezett!

Szona, hát már én is türelmetlen és elviselhetetlen vagyok!Szegény Esztivel is!Vizesnek jó vizes lettem, de csak a lábam, lent!Lábfejem+bokám!Csak legyen is már eredménye!

Ildi, vonalzóval mi a gond?Én hozzá se nyúltam :roll: de szerintem jó, mert a betöltöttet veszi alapul nem?ma vagyok 39+5 ez ok.És a 4 azért mert szombatig igaz már csak 3 nap van, de vasárnapra leszek betöltött 40.-hetes!vagy nem? :roll: Végülis mindegy, csak már menjek :) és lesz új vonalzó :P

Csajok, akik már szültetekTényleg jók ezek a homeós bogyik?Sebgyógyítók szülés után?mert lehet veszek akkor én is.Minnyá megyünk ki közértbe, meg az új babának veszek egy szép kis fülbevalót!Ha tehetem kifúratom a kórházba a fülét :)

Jajj, most tök jóóó vannak fájásaim :wink: meg éjjel is volt amikor kint voltam wc-n!Bár az nem jelentett semmit, ha még itt ülök :wink: :)
manóci

manóci, nekem a sebem már nem fáj, inkább sak a fenekem, ami kék-zöld, de szerintem ott Onur a bűnös, a gáttal sokat szenvedtem, de én picit repedtem is a vágás mellett. Viszont a másik kettő amit vajúdás közben szedtem, az tuti jó. Ez az arnica, amit a sebre és vérzéscsillapításra... eléggé vérzek még ezt nem tudom.

KépKép
evica76

De szerintem vegyél

KépKép
evica76

mano:
Hat a vonalzodon ha 39+5, akkor az kene, hogy legyen, hogy 2 nap mulva szulsz :wink: Mert ugye az lenne 40 het... De mindegy, csak mar szuljunk!!!!
Nalam most is tokeletes lett az NST, babuci jol erzi magat, mint Marci havason, szerintem direkt elvezi a meleget is. Nah en mar kevesbe! :shock: Alig leptem ki a hazbol mar csontra leizzadtam.
Volt ott az NST-nel egy lany 40+1 volt es szegenynek meg semmi, de semmi jele nem volt, hogy szulne. Se egy joslofajas, zart mehszaj, szoval o is elegge ki volt mar. :roll:
A homeos bogyokban hiszek, bar nem nekem meg igy szules utani tapasztalatom nincsen, csak ugy altalaban joknak tartom oket.

baratodildi

Sziasztok!

Zetuséknak még nincs netjük, így átküldte a szüléssztorti és pár képet Bercel-babáról, reméelm sikerül feltennem, íme:

"Bercel-baba 2007 junius 13-ara volt kiirva, es 2007 junius 13-an indultak el este fel 7 korul kb. 8 perces fajasok. Oliverrel eppen a Westend-ben voltunk es szaritogepeket nezegettunk, amikor feltunt, hogy egy ideje mar mintha szabalyos idokozonkent jonnenek a fajasok. De azert este 8-kor meg elmentunk moziba, mert en mar nagyon vartam a Shrek 3-at, a jegyunk is megvolt, szoval nem hagyhattuk ki! :) A mozi alatt folytatodtak a rendszeres, kb. 7 perces fajasok, de egyaltalan nem voltak veszesek, siman tudtam elvezni a filmet Utana ugy dontottunk Oliverrel, hogy hazajovunk, beulok egy kad meleg vizbe, hatha csak joslofajasok, es a meleg víz hatasara elmulnak. Igy is tettunk, de a HEV-rol mar le kellett szallnunk az Arpad hidnal, mert nem birtam elviselni a HEV razkodasat, meg pisilnem is kellett nagyon. Szoval leszalltunk, es taxival mentunk haza. Otthon beleultem egy kad meleg vizbe, de a fajasok csak nem multak el, sot mar 5-6 percesek voltak, szoval felhivtam a szulesznomet, hogy mi legyen, ekkor mar majdnem ejfel volt. Mondta, hogy menjunk be a korhazba, szoval taxiba ultunk megint, es fel 1-re ertunk oda a Szent Imrebe. Megvizsgalt a szuleszno, es mondta, hogy nagyon lenn van a baba feje, de meg csak szuk egyujjnyira vagyok kitagulva. Mivel nekem fogadott szulesznom volt, dokim nem, jott az ugyeletes doki, es megvizsgalt. Egy pasi volt, aki a Szt. Margit Korhazbol jotta t a Szt. Imrebe, es enyhen fogalmazva is brutalis volt! Ugy vizsgalt meg, hogy azt hittem meghalok, automatikusan osszeszoritottam a terdemet, annyira fajt. Jol meg is ijedtem, hogy ha ez a doki vezeti majd a szulest, az milyen lesz…
De szerencsem volt, mert 2-kor orvosvaltas volt, es egy tunderi doktorno jott, Gutmann Orsi, akinek ugy utolag is annyira de annyira halas vagyok, hogy el sem tudom mondani.
Nem sokkal egy ora utan kaptam beontest, aminek hatasara elment a nyakdugom. A fajasok egyre erosodtek, de tagulni nem nagyon tagultam, es a magzatburkom is ep volt meg, szoval kaptam egy Nospa-injekciot, ezutan kb. 2 perccel, fel 3-kor megrepedt a magzatburok, es omlott ki belolem a magzatviz. Na innentol kezdve meg jobban felerosodtek a fajasok, borzaszto volt, ugy ereztem meg fogok halni, annyira fajt. Raadasul annyira lenn volt a baba feje, hogy folyamatosan azt ereztem, hogy nyomnom kell, de mondta a szuleszno, hogy ne nyomjak, mert akkor annyira szetszakadok, hogy nem is birnak osszevarrni, a mehszaj meg mindig csak szuk ketujjnyi volt. En teljesen kesz voltam. Kb 2 ora alatt sikerult szuk ketujjnyirol bo ketujjnyira tagulnom, a fajasok pedig szinte mar elviselhetetlenek voltak, sehogy nem volt jo, probalkoztam a kaddal, a meleg víz jo volt kb. 10 percig, aztan ki kellett belole masznom, mert a meleg ugyan jo volt a fajasokra, viszont total hanyingerem lett tole es szedultem. A legelviselhetobb az volt, hogy a nagy franciaagyon negykezlab alltam, Oliver pedig masszirozta a derekamat. A levegovetel… en mindent megprobaltam, de a fajasok alatt szinte csak kapkodni tudtam a levegot, ugyhogy a szuleszno szinte vegig csak azt mondogatta: lassabban vegyem a levegot, en meg mondtam, hogy de hat hiszen lassan veszem, mire mondta, hogy nem veszem lassan. Jol „elvitatkoztunk”. :)
Kb. fel 5 lehetett, amikor mar nagyon elfaradtam, kiabaltam is folyamatosan, amiert egyebkent nagyon szegyelltem magam, es mondtam is a szulesznonek, hogy ne haragdujon, de egyszeruen muszaj kiabalnom, nem birom megallni. Kiablatam pl. hogy meg fogok halni, mire a szulesznom mondta hogy igen, de majd csak 50 ev mulva. :) Meg mondtam azt is, hogy most azonnal vigyenek a mutobe, es szedjek ki ezt a gyereket belolem, mert egyszeruen nem birom tovabb… (en, a nagy csaszar-ellenes… :) ) Na mindegy, ekkor megvizsgalt a doktorno, es ekkor derult ki, hogy meg mindig csak bo ketujjnyira vagyok kitagulva, ugyhogy felajanlottak hogy kaphatok oxytocin infuziot, mondtam hogy ha attol jobb lesz, most rogton adjak! Atmentunk egy szuloszobaba, es megprobaltak bekotni az infuziot, csakhogy ahhoz a hatamon kellett volna fekudnom, az meg a fajasok alatt elviselhetetlen volt, szoval nem volt egyszeru a dolog. Amikor eloszor probalkozott a szuleszno, pont jott egy fajas (ekkor mar nagyon suruek voltak), es en kiteptem a kezembol az infuziot, es negykezlabra emelkedtem, mert ugy ereztem, ha ezt nem teszem meg, egyszeruen szetszakadok. Ennek eredmenyekeppen szetdurrant egy venam, de nem erdekelt. Akkor jott vki mas, es vegul nagy nehezen bekotottek az infuziot, meg kaptam meg egy Nospa injekciot, amitol meg jobban felerosodtek a fajasok, viszont felgyorsult a tagulas. Erre az idoszakra emlekszem a legkevesbe, mert szerintem itt mar egy-egy fajas kozott be is ajultam, nem nagyon voltam magamnal a fajdalomtol. Nagyon szenvedtem. A fajdalomnak mint fogalom, uj ertelmet nyert szamomra… Meg soha nem ereztem ilyet, hogy vmi annyira faj, hogy kozben az egesz testemet razza a hideg. De a tagulas felgyorsult, es ez volt a lenyeg. A kitolasi szak nem tudom mennyi volt idoben, mert en az infuzio utan is folyamatosan azt ereztem, hogy nyomnom kell, annyira lenn volt a baba feje, es akkor mar mondta a szuleszno, hogy ha ugy erzem, akkor nyomjak, szoval en nyomtam vagy 2 oran keresztul, es ezert nagyon hosszunak tunt a kitolasi szakasz… Az viszont jo volt, hogy hagytak, hogy olyan pozban legyek amilyenben csak akarok, volt hogy allva, agy felig guggolva nyomtam, volt hogy fekve, volt hogy oldalt, ahogy eppen „jobb” volt. Ja, es persze kozben folyamatosan kiabaltam, maskepp nem birtam elviselni a fajasokat. Vegul a nemtomhanyadik (szerintem 600adik) nyomasra, reggel 8:38-kor kibujt a kis Bercel. Sajnos viszonylag nagy volt a buksija (35 cm), ezert nem sikerult a gatvedelem, kellett vagni, ami egyebkent erdekes modon fajt, szerintem azert, mert nem igazan tudtam, hogy mikor van pontosan a fajas amiatt, hogy ugye en folyamatosan azt ereztem hogy nyomnom kell. Mindegy, kinn volt, es az nagyon erdekes erzes volt amikor kicsusszant a kis teste!! Rogton felraktam a mellkasomra, az jo volt, olyan kis edes gomboc volt! Amig osszevarrtak (ami szinten nem volt kellemes) megfurdettek, feloltoztettek a kis Bercelt, es odaadtak apa kezebe, aki nagyon meg volt hatva. :)
Utana egyutt voltunk kb. egy orat, es engem attoltak egy korterembe, es pihiztem kicsit, aztan delutan fel3-kor elmentem Bercelert, es onnantol kezdve vegig velem volt amig haza nem mentunk vasarnap.
Hat ennyi. Nem volt konnyu szules, sot, de megerte, mert itt van nekunk ez a kis draga baboka!! (igaz, en eredetileg 3-4 gyereket terveztem, most ugy vagyok vele, hogy boven eleg ez az egy is… remelem ez majd kesobb valtozik, ahogy szepulnek az emlekek).

Szt. Imreseknek mondom, hogy a korhazban eltoltott par nap nagyon jo volt, a csecsemosnoverek is kedvesek voltak, tenyleg szavam nem lehet. Ja, a kaja az halal volt, szoval mindenkepp keszitsetek a rokonokat, hogy hozzak utanpotlast! J Bar en legtobbszor csak gyumolcsot kertem, mert azt kivantam ebben a nagy melegben.

Na jok legyetek, remelem minel hamarabb bekotik itthon az internetet (azt mondtak kb. egy honap), es akkor majd jelentkezem.
Puszi: Etus

Kép
Kép
Kép
szonibaba

És akkor most megpróbálom Bercelről a képeket...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szonibaba

És akkor most magunkról is:
Hajnali fél4 körül volt kb. 3 fájásom, elég erősek, mint a múltkoriak, de csak úgy össze-vissza jöttek, majd el is múltak. Kész vagyok teljesen. Meddig fog ez még tartani???
Anyósom azt mondta, hogy állítólag hétvégén megint lesz vmi frontféleség. Nagyon bizakodom...
Holnap megyek nst-re addig nem hiszem, hogy lene bmi esemény.

Manó!
Fájásokkal mi a helyzet? Van vmi változás?

Ildi!
Én kezdem azt hinni, hogy ezek a kölkek direkt szívatnak minket. Nekik végülis tök mindegy, hogy bent v. kint van 37fok :roll:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok, írni még mindig nem nagyon :oops: , de hoztam képeket :wink:

Születésem után
Kép

Itthon, 6 naposan
Kép

Manóci, nálam épp aktuális a téma: tegnap (először) beszedtem egy adag arnica c30-ast, mert untam, hogy vérzek - szerintem túlságosan. Nah, estére görcsölt a hasam, mint szoptatás alatt szokott, és dupla mennyiséget véreztem. Gyanítom, hogy begyorsította a folyamatot, de inkább abbahagytam :oops: :D Vajúdás alatt nem szedtem semmit - szerintem nem is használt volna. Rohamtempóban történt a vajúdtatás. De ez egy másik mese, majd beszámolok erről is :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Fú, Etus ez a szülésstörténet nem semmi! :shock: Nagyon nagy hős vagy, gratulálok!Én elhiszem azt az iszonyú fájdalmat, meg az órákon át való vajúdást, nekem ez annó Esztivel 10 órán keresztül tartott, ezért kértem EDA-t!Amit ugye már tapasztalatból gondolhatod mennyire áldottam! :wink: hogy egyik pill.-ról a másikra feloldozott!
De Bercel baba kárpótol gondolom, mert nagyon szép :)
Az emlékek meg halványodnak majd meglátod!

Szona,

semmi változás.Nekem is olyanok vannak mint neked.Néha fájok, van, hogy erősen is, de aztán semmi! :(

Judit,

Nagyon drága ez a baba :) És milyen kis békés!

Csajok, köszi a homeós bogyikra a választ.Azt hiszem kipróbálom, ugyhogy vettem.Hypericumot c30-at kaptam is az Arnicat meg meg kellett rendelniük!De holnapra áll meglesz! :)
Kiváncsi leszek hat-e majd!Annó én nem szedtem semmi ilyet.Ugyhogy most lesz a puding próbája :wink:

Na, lépek megyünk cukiba fagyizni, megígértem Esztinek, és már gerjed rá! Kép
manóci

Így születtünk :) :

Azt ugye még írtam, hogy csütörtök reggel amnióra voltunk "előjegyezve" (mivel akkora voltam kiírva). Csütörtök reggel meg is indultunk (éjjel is voltak fájásaim, hajnalban már rendszeresnek mondható), és bár vittük a kis motyómat is, biztos voltam benne, hogy aznap még nem szülünk. Vagy legalábbis amnió után nem kell ottmaradnom (nyugodt szívvel hagytam kupit otthon Embarassed). Dokim megvizsgált (a magzatvíz tiszta volt), és kiderült, hogy az éjjel 2 ujjnyira kitágultam (cx: 2111); ott is fogott, mondván, ma valamikor szülünk! Felballagtunk a szülészetre, átadott egy szülésznőnek, átestem a szokásos formaságokon: papírkitöltés, medencemérés, átöltözés hálóingbe, borotválás, beöntés. Ez utóbbival kapcsolatban rosszabbra számítottam. Nem volt olyan szörnyű :wink: Ezek után elfoglalhattam helyemet az apás szüléses szülőágyon, rámkötöttek egy NST gépet és vártam. 9 előtt pár perccel jött a dokim ismét és burkot repesztett. Nem volt kellemes... Majd végre Attit is beengedték, de előtte még át kellett öltöznie az előzőleg már megvásárolt zsilipruhájába. Innentől megkezdődött a "ényleges" vajúdásunk. Együtt voltunk mindhárman.
A burokrepesztés után pár perccel jöttek is a jóval erősebb fájások. Mint egy hiperugrás: időm sem volt megszokni a hosszabb, erősebb fájdalmat, jöttek egyből minden átmenet nélkül. A következő ilyen ugrás az oxitocin infúzió bekötése után jött (tágultam ugyan, de a méhnyak nem rövidült, rá kellett segíteni), kb. 13 óra magasságában. 1 perc múlva megtriplázott erősségű fájások törtek rám, ekkor már eszembe jutott, hogy jó lenne, ha most nem éreznék SEMMIT, és ha ezen valaha is túlleszek, akkor nincs az az isten, amiért újra átélném. Egyre sűrűsödtek a fájások, és kb. 14 óra körül megjelentek a tolófájások is. Mint tudjuk, szőke vagyok; meg voltam győződve arról, hogy a tolófájások alatt már nem érzi az ember azt a pokoli kínt, amit a vajúdás előző szakában. Hát de! Ráadásul nem székelési (amit annyira hangoztatnak), hanem vizelési ingerem volt, de a dokimat azért nem tudtam félrevezetni. Közölte, hogy ha úgy érzem, hogy nyomnom kell, nyomjak nyugodtan (leginkább állva, de legalábbis felváltva állva-ülve), mert így a baba feje/súlya segít a méhnyak rövidülésében. A legdurvább a vége volt: felfektettek a szülőágyra tolófájásostul, NST-stül. Ott már nem érdekelt semmi. Még az sem, hogy párom szeme láttára kiengedtem a maradék beöntést. Az sem, hogy a fájások elején lihegtem, kapkodtam a levegőt. Fogalmam sincs, párom hogy csinálta, de mindig akkor szólt rám egy-egy fájás alatt, hogy lassabban vegyem a levegőt, amikor már fel is fogtam a szavait. Mert a fájás elején külvilág kicsuk.
Amikor már úgy éreztem, hogy szétszakad a hasam a nyomásoktól, és hogy a "valami", amit nyomtam, már nem húzódik vissza, hanem folyamatosan nyomja alul mindenemet, kértem Attit, hogy gyorsan szóljon már valakinek. Jött is a szülésznő, és csupa képtelenséget kért tőlem: meg akarta nézni, hol tart a baba feje nyomás közben, majd azt is, hogy nyomás nélkül (tolófájás alatt :shock: )mennyire jön kifelé. Nos, jött rendesen. A szülésznő közölte is izgatott hangon, hogy szülni fogunk! Gyorsan beöltözött, szólt a dokimnak is (nah, ő is fájás közben vizsgált meg...), ő is megerősítette: szülünk Juditka! Újabb képtelen kérés: csússzunk le a szülőágy végébe... Hát valahogy összehoztuk. Innentől kezdve kb. 5-6 perc és 2 fájás telt el, míg megszületett végre a kislányunk! Az első fájással 3-at nyomtam, félig kijött a kobak - iszonyat szar érzés volt, csípett, égett, fájt, és a szülésznő is matatott valamit a baba fejecskéje illetve a hüvelyem/gátam körül. A második fájással kijött a kobak és utána (micsoda megkönnyebbülés volt a fej után!!!) kicuppant a testecskéje is. Ez történt 2007. június 14-én (a kiírt időpontban!), 15:27 perckor. Miután végleg leválasztották rólam édes terhemet, megmutatták (el is vitték sajna, nem vehettem a mellkasomra - bár őszintén szólva eszembe sem jutott ott akkor reklamálni, mert azonnal elbőgtem magam a kipottyanáskor. De az apja ment vele.), levették a köldökzsinórvért, dokim összevarrt (gátvédelemmel szültem, de összeszedtem némi sérülést) a lidokain injekció után - aminek nem látom értelmét, mert az is fájt, meg a varrást is fajinul éreztem. Végül visszahozták a kicsikémet, adhattam neki puszit, és már vitték is el újra megfigyelésre. Nem tudom mennyi ideig voltunk távol egymástól, de később - talán 10 perc múlva -; visszakaptam, és újra hármasban lehettünk. Nagyjából másfél óra hosszat. Atti hazajött, később picurt levitték a gyermekágyas osztályra, engem meg "ottfelejtettek" a szülőágyon. Nem volt hely, így ott dekkoltam pár órát gyerek nélkül, üresjáratban. 8-kor kerültem le a gyermekágyasra. Letusoltam, majd mentem a gyerekemért.
Ekkora már nem gondoltam úgy, hogy nem csinálnám újra végig... :lol: Azonnal csitultak a kellemetlen emlékek. Azóta sem tudunk betelni a kis csodánkkal :)

A méhlepényről meg annyit, hogy előző nap ugye l-es fokozatúnak minősítették az uh-on, a szüléskor meg azt mondta a dokim, meg a szülésznő is, hogy eléggé öregecske :roll:

Judit
Kép

Kép
balwin

Szüléstörténet!

Már nagyjából leírtam de a lényeg, hogy 3 ujjnyira nyitva volt a méhszájam amikor bementem a kórházba. Ez gondolom annak köszönhető,hogy nagyrészt ittthon vajúdtam és két fájás között mozogtam, sétáltam. A kórházban vajúdás közben kaptam gázt, amitől a fájásokat éreztem ugyan tompán, viszont kellemesen lebegtem időnként .A tolófájásoknál kivitték a gázt és úgy emlékszem az 5. fájásra született meg ROZI. Nekem ez a rézse volt a legnehezebb és azt hittem soha nem lesz vége. Volt egy kis izgalom, mert nem ékelődőtt be a fejecskéje túl jól a szeméremcsontom kicsit szét volt csúszva és nehezen bújt ki . Jó nagyot kellett vágni (ezta doki mondta) és több belső repedésem is lett annak ellenére, hogy a szülésznőm mindent megtett. A vágást nem érzetem a varrásba majd belehaltam annyira fájt. Bár az is lehet,hogy a fájdalomküszöböm ekkor már a 0-val volt egynelő.Remegtem a végén a kimerültségtől. ROZIT rendbetették és velünk töltött két órát a szülőszobán utána elvitték.

Végigi velem volt a kórházban,ami egyrészt fantasztikusan jó volt másrészt mivel a gátsebem annyira fájt, hogy ordítani tudtam volna nagyon nehéz is volt.

Elnéztem a kislányom és arra gondoltam, JÉZUS mit fogok ezzel a kis emberrel csinálni.

Ja még annyit, hogy nem volt beöntés és borotválás,a dokim nagyon rendes volt jól választottam.

Evica! Nekem is hatalmas véraláfutás volt a fenekemen , ami rettentően fájt. A párom fekete nadálytő krémmel kenegette és pár nap alatt felszívódott.

Én még mindig nem tudok képet feltölteni SOS.

Aki még előtte áll: Hajrá Csajok!

Egy darabig én sem akarok több gyereket :? :wink:

Bea

Kép[/url]
június

Fú, csajok ezek a szüléstörténetek!Nektek sem volt akkor egyszerű :roll: :? :) Hát ahogy olvasom a dolgokat továbbra sem tud senki eltántorítani az EDA-tól, úgy érzem! :wink: Remélem úgy érünk, hogy kaphatok még!
Ma megyünk du. CTG-re, már kiváncsi vagyok mi lesz!

Június, küldd az emilemre a képeket, és rakom neked, úgy mint a múltkor!Nyugodtan, csak még itthon legyek :wink:
manóci

Sziasztok lányok!

Én anyukáméknál voltam Érden, szombattól, ma de-tig, nagyon szuper volt. Nagy kertesházban laknak, Domcsi is nagyon jól érezte magát, persze közre játszott még az is, hogy nagypapi és nagymami elkényeztették . Nem volt jó ma hazajönni a panelba, bevallom őszintén, de kellett, mert holnap ügyet kell mennem intézni a városba, meg vasárnap jön a legjobb barátnőm, ő lesz Domó keresztanyuja és péntekig marad! Szerintem azutáni héten megint megyek anyuékhoz!

Örülök, hogy jól sikerült a tali lányok, és jól éreztétek magatokat!

Remélem mindenki jólvan!

Teszek fel Domóról én is pár képet, ami a hétvégén készült!

Puszi

Liza
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Ja, és ma mértem Domót, 4860 gramm! :)

Kép
elizabeth25

Nagyon koszi lanyok a szuletestortenetetek! Jol jon igy par nappal (remelem mar csak annyi max.) szules elott. :) Ma ejjel nekem is olyan volt Szoni, mint neked. Rendszeres kb 7-8 perces fajasok 2-2,5 ora hosszat es aztan, mint amit elvagtak 4.26 utolso fajas. Reggel is volt meg egy ket kisebb nyilallas, de abban se rendszer se semmi nem volt. Pedig ejjel ugy, de ugy megorultem, hogy rendszeresen jonnek a fajasok. :oops: Na mindegy, meg varunk ezek szerint a nagy napra, hacsak nem valtozik valami delutanra.

Elizabeth:
Mekkorat nott mar Domcsi! Te jo eg, mar majdnem 5 kilo... :shock: Az a kis tokas kep, az elkepesztoen aranyos, olyan okosan nez rajta!

Mano:
Drukkolok A CTG-hez! Remelem hamarosan jon neked is a megvalto hir! :wink:

balwin:
Cukor falatka a kepeken Anna Luca! Mar 6 nap alatt is mennyit valtozott! :shock: A torteneted is nagyon meghato!

zetus:
Hat Bercel is micsoda edes az utolso kepen, ahol mintha az allat vakargatna :lol: Nem volt konnyu szulesed ahogy olvasom, de nagyon orulok, hogy ilyen csodaszep baba lett az eredmenye. :)

junius:
Remelem a repedesek es a vagas is hamar meggyogyul es nem szenvedsz mar tole sokat! Azert 5 tolofajast irigylem toled, avval kiegyeznek en is. :wink:

Szoni:
Nalad mizujs?

baratodildi

Ildi, igen, már majdnem 5 kg. Megy az idő! :)
És ti hogy vagytok? Hogy birod ezt a nagy meleget? :(

Kép
elizabeth25

Elizabeth:
Ma mar 2x tusoltam le, mert ki kellett mozdulni es omlott a viz rolam, mire hazaertenm. Folyamatosan a ventillator elott ulok, igy elviselheto. Ma mar nem is megyek sehova, max szulni :wink:

baratodildi

Ildi, oda már mehetnél :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok lányok!

Lenne egy kérdésem!! :)

Domóra jók a 62 ruhái, pont ma tűnt fel, de úgy nem tulajdonítottam neki "nagy jelentőséget". DE most hogy elaludt az ágyába és kivan nyúlva, olyan hosszúnak tűnt, és...gondoltam megmérem, és 62 cm-t mértem...lehetséges ez????53al született!

Kép
elizabeth25

sziasztok

Tehnap jöttünk haza a kórházból. jól vagyunk, de majd részletesen későb, mert már éhes kis Alíz baba.

Puszi nektek

Kép
atina_k

Sziasztok!

Megvolt ma az nst. Azon kívül, hogy Picifiam nagyon jól érzi magát, semmi változás.
De ma este állítólag hidegfront lesz, bízok-bízok...

Lányok!
Szüléstörténeteket köszönjük, Bébik nagyon édesek.

Hát igen: nem könnyű egy ilyen kis tündérporontyot (porontyokat) a világra segíteni, de aztán tényleg elfelejti az ember és csak a szépre emlékszik. Legalábbis nálam is így volt: Szonji születése közben végig arra tudtam gondolni, hogy ezt a kínt ki az a marha, aki mégegyszer önként vállalja?! És tessék most meg arra várok, hogy mikor jönnek már azok a "drága" kínok.
Tegnap és ma az egész karom és a fél arcom elzsibbadt hosszú percekre úgy, hogy nem is éreztem. Ma megkérdeztem a szülésznőmet és azt mondta, hogy ezt biz' a Bébi okozza, ahogy nyom egy-egy ideget. Mondjuk én is vmi ilyesmire gyanakodtam, de azért inkább megkérdeztem.

Manó!
Nálatok mi volt ma a ctg-n?

Ildi!
Helyzet a fájásokkal?

Liza!
A 62-es rucik miatt nehogy aggódj! Márkáktól is függ, hogy melyik méret jó a dedre, amúgy pedig 1 hónap alatt simán nőhet 1 "számot". Sztem az 52-t növik ki a leghamarabb.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni köszi a választ! :)
Hogy vagytok egyébként? :)

Puszi

Kép
elizabeth25

szoni:
Hat egesz nap vannak, de tok rendszertelen. Van, hogy 10 perc, van amikor 1 ora van ketto kozott. :roll:

baratodildi

Sziasztok!

Ildi!
Ez nagyon izgalmas!

Manóci!
Levél ment, remélem sikerült elküldeni a képeket. Új levelező programom van és kicsit béna vagyok!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok,

Tegnap este elkezdtem már írni, de megjött a vihar!Áramszünettel egybekötve, ugyhogy feladtam :lol:

Szóval minden ok. volt CTG-n baba nagyon jólérzi magát bennem, még mindíg külső mszáj van csak nyitva!Detto mint Szonánál :wink: Szombatra vagyok kiírva, doki pont ügyeletes, ugyhogy mennünk kell egy CTG-re ismét! :wink:

Elizabeth, Liza baba nagyon drága, és mennyi haja van :) Tök jóóó!Jól tetted, hogy kimentél anyukádékhoz, azéért ott biztos elviselhetőbb az idő!

Június, megkaptam, de csak 1 kép volt benne!Nyugodtan küldjél még, rakom szorgosan :) :wink:

Június, Rozikája!
Első fürdetés!!!

Kép
manóci

Az ejszaka eltelt, jol aludtam, bar szerintem lehettek kozben is fajdogalasok, csak en olyan hulla faradt voltam es ugy elveztem a vegre huvos levegot, hogy ataludtam oket. Azert gondolom, mert este is voltak, meg most reggel is vannak es a WC jaratokkor is voltak. Csak eppen tok rendszertelen az egesz. :? Na mindegy, majd jon a rendszer is bele, mar nyugodt vagyok, hogy nem kell hetekkl tulhordani babucit es csak napok kerdese... Ma mindenesetre ujbol atnezem a taskakat es meg beszerzek a sarki boltbol ferjecskemnek a hutobe egy-ket tulelo kajat. :)

Tegnap anyosomek kicsit kiboritottak, de aztan megkonyorultem rajtuk. Kozoltek, hogy munkahelyi rendezveny van juli 1-en igy ok csak utana jonnek unokahoz. En megorulnek, ha nem latnam az unokamat. :? Ferjecskem mondta egybol, hogy akkor bezzeg kepet sem kapnak, ha ennyire nem fontos nekik. Erre nagy banatosan es tele lelkiismeretfurdalassal anyos visszahivta 10 perc mulva eroskodve, hogy persze mennyire szeretne rogton jonni, de hat az utazas nekik nem olyan egyszeru. 3 ora autoval amugy. Mi kb 2 hetente jarunk hozzajuk, ok is naponta vezetnek a munkahelyukre, nem egeszen ertem miert nem lehet rugalmasabban utazni ilyen szituban. En tuti feljonnek, aztan hazamennek aztan a munkahelyi rendezveny utan ujbol jonnek. Na mindegy, ki tudja meg mikor szulok, lehet nem is aktualis a felhaborodasom, mert ugyis kihuzom meg ilyen fajasokkal akar 1 hetet is :lol: :shock: :roll: Eddig evente 1x jottek hozzank 1 vagy 2 ejszakara. Ebbol 1x az eljegyzesre, 1x az eskuvonkre es meg ezen kivul talan 1x, amikor agyban fekudtem es mi nem tudtunk lemenni. Szoval nem eroltetik meg magukat nagyon. :?

szoni:
Nalad mizujs?

mano:
? Egyben vagytok meg? Vizesedes?

egokrol van hir mar?

junius:
Kivancsian varom a kepeket :lol:

aina:
Orulok, hogy hazajohettetek mar. Jo sokaig kellett osszessegeben bent lenned a korhazban. :?

baratodildi

Manóci!

Az,hogy hány ujjnyira vagy nyitva most nem jelent semmit. Az én méhszájam hétfőn délelőtt még alig egy ujjnyi volt és este 10-kor már 3 ujjnyi. A dokim is azt mondta mindig, hogy valakinek fokozatosan indulbe, másnak meg hírtelen. Ez alkati kérdés.

Hú lányok!
Nagyon zűrös éjszakánk volt. Rozi egyfolytában nyekergett, szerintem megérezte a vihart szegénykém. Most alszik békésen, jól kifáradt.

Bea

Kép[/url]
június

mano:
Egyszerre irtunk :lol: Orulok, hogy minden ok. Szombaton akkor a kovetkezo vizsgalat. :roll: Nalam bezzeg meg az utolso heten is csak 1 CTG van. :roll: Legkozelebb a kiiras utani napon szerdan megyek csak. :roll: A mehszaj nezegetest sem viszik tulzasba, pedig arra is kivancsi vagyok. :roll:

junius:
Nagyon aranyos kep, a nagy kadban a pici babuci :)

Atina:
Bocsi, de kapkodtam az elobb es kimaradt a t-betu a nevedbol :oops:

baratodildi

június! Az első fürdetés nálunk is így nézett ki, szombat este, de tegnap már tök csöndben türte, már csak a törölgetésnél fogyott el a türelme egy picit.

KépKép
evica76

Június képei folyt!

Rozi Lányom

Kép

Apával

Kép
manóci

Június, nagyon drága baba Rozika :)
Köszi a bíztatást :wink:

Ildi,ez érdekes, nekem mszájat mindíg néz!! :roll: Szólj legközelebb, ha még aktuális lesz!Én is mindenre rákérdezek, bár nekem elég alapos a dikim, szerncsére :wink:
Veled értek egyet anyósodék témában, de tudod nem vagyunk egyformák!
az én anyósom is amikor Eszti nagyon pici volt sokat jött, aztán született a sógoroméknál is baba, és akkor meg ott volt örökkké, ide meg még a terhességgem elején is csak max.2 havonta akkor is ha hívtuk!Azt mondta azt kell ajnározni mindíg ahol a legkissebb van! :roll: Én ezzel azért nem teljesen értek egyet, mert oké. ott több segítségre van szükség, de azért a másik 2 éves unokát sem kell elhanyagolni, mert azért az is kicsi gyerek még!Szerintem!De most fordult a dolog, mert így a terhességem végére már nagyon sokat jön, meg mondta is, hogy ha megszülök jön majd sűrün, segít főzni stb.Mondjuk ez jólesik, és el is fogadom!
Szóval most majd mi leszünk ajnározva kicsit :wink: :lol: Majd minden évben szülök egyet, és akkor tök jó lesz, mamázhatnak a gyerekeim! :lol: :lol:
manóci

Manóci hát ott tényleg elviselhetőbb az idő! :) És Domóval mind a ketten nagyon élvezzük a nagy kertet, meg anyuék kényeztetésést! :)

Hogy vagytok ma csajok?

Nálatok is hatalmas vihar volt tegnap? Mert itt valami szörnyű volt, ami volt! :( Én nagyon beparáztam! Nem igen láttam még ilyet, bár az augusztus 20ai tűzijátékon kint voltunk, és alig értünk haza. Hát utána elmondtam jó pár imát! :)

Kép
elizabeth25

junius:
Elkepeszto, mennyire edesen mosolyog! :lol:

mano:
Hat erre kivancsi leszek, mert van egy 1,5 eves unoka mar, ahova kb 2 havonta jarnak, az is 2-2,5 orara van toluk. Mondjuk sogornom nem is jar haza a szuleihez csak egy evben 3-4 alkalommal (karacsony, husvet, nyari vakacio, oszi szunet) miota a kislanya megszuletett. Mi azert szeretnenk, ha surun latna a nagyszuleit Timi, ugyhogy ha nem jonnek, mi akkor is vinni fogjuk hozzajuk. En imadtam a nagyszuleimnel lenni gyerekkent, kimenni a varosbol videkre. :roll:

Elizabeth:
Itt is vihar volt eros szellel, de nekem a legjobban a jo kis husi levego tetszett benne. Jot szellozott a lakas. :D

baratodildi

Sziasztok Lányok!

Még valaha én nyitottam ezt a topicot, de egyszerűen sosem sikerült rendszeresen jönnöm... :roll:

Akinek megvan már a babája, gratulálok nekik és minden jót kívánok! Látom, nagyon szép babák születtek itt is...

Akik még a nagy nap előtt állnak, azoknak kitartás!!!! :lol:

Én szerdára voltam kiírva, de semmi... Nekem is vannak rendszertelen fájássaim, éjszaka is azt hittem, hogy megyünk, de elmúltak :cry: Most meg semmi....
Bő 1 ujjnyira vagyok nyitva szerda óta, tegnap távozott a nyákdugó (szerintem az volt) és ma is jött egy adagnyi...

Hát ha lesz valami én is jelentkezem :)

Puszi Mindenkinek!!!

Verus

Kép
buborka.

buborka:
Szia! Akkor neked is lehet nagyon szurkolni. Elkepeszto, hogy ezek a babak meg a vihartol sem bujtak ki :shock:

Tettem a szulesinditasert kicsit, mert felgyalogoltam anyukamekhoz a 4. emeletre. Hat nem tudom hatott e :roll: majd elvalik.

baratodildi

Sziasztok!

Nálunk semmi fejlemény, vihar ide v- oda :?

De. elmentem anyóssal és lánykámmal egy szuper kis turiba, (túrtam Manónak két kisgatyót és két pólót, Szonjinak meg egy rucit) amolyan szülésindító körútra.

Június!
Rozi nagyon aranyos, ahogy mosolyog.

Ildi!
Anyósodék sztem is gázok, de tényleg nem vagyunk egyformák, aztán ha meglátják Timit, úgyis másképp fogják gondolni, ne izgulj! Bár, ha a másik unokához sem járnak sűrűn :?: Na majd meglátjátok, hogy lesz, előre ne parázz ezen!

Manó!
Nálam a méhszáj Szonjival este 9-kor 1 ujjnyi volt, azt mondta a doki, hogy egy hét múlva találkozunk, és hajnal 3-4 körül, amikor beértünk, akkor már 4 ujjnyi volt, 7-kor meg már oázott. Úgyhogy tényleg nem számít. Én az nst által mutatott antikontrakcióim miatt voltam elkenődve, de aztán azzal nyugtattam magam, hogy Szonjinál sem mutatta ki és 10 óra múlva már meg is volt.

Liza!
Köszi még mi is egyben, de már nagyon nehezen bírom. Engem ezek a jóslófjások eléggé megviselnek, inkább ne lennének, mert így mindig csak reménykedek, aztán reggelre koppanok.

Vihar: Nálunk is volt, én bitangul élveztem, ahogy Ildi is. Kiálltam az erkélyre, maikor még nem volt nagyon brutál. Férjem meg ott vinnyogott, hogy jöjjek már be.

Na asszem egyelőre ennyi...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ildi!
Ilyesmivel már én is próbálkoztam, de nem hatotta meg a Manót :x

Verus!
Akkor magunk mellett Neked is szurkolunk ezerrel!!!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Most néztem be az ikres topikba, hát nekünk nem szólt senki :( :

Kedden este 7,30-kor megszülettek Egok (Kata) babái: Csongor 2620gr, Huba 2400gr.

Gratulálok Nekik és majd várjuk a beszámolót!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

egok:
Tiszta szivbol gratulalok! :) nagyon szep meretes fiuk! :P

Szoni:
Jol jott a lehules nekem is, ki sem lehetett este robbantani az erkely ajto melletti fotelbol, ott husoltem. :)
A lepcsozessel eddig azt ertem el, hogy most mar a derekam is fajdogal. :( :?
Nagyon kivancsi leszek, milyen hirtelen lesz rendszeres ez a sok rendszeretelen fajas. Nekem most mar tegnap hajnal ota folyamatosan vannak. Nem olyan tul erosek, de azert nem is eppen kellemesek. :?
Ha itt lenne a dokim mar kikonyorogtem volna nala valami mehszajvizsgalatot, hatha tagulok es csak ra kene segiteni a folyamatra, mert ez igy bitang hosszura huzodik. Kesz mazli, hogy ejjel ki tudtam magam aludni. :roll:
Hat en kiegyeznek, ha hozzank is kb 2 havonta jonnenek. Igaz a sogornomhoz is ugy mennek, hogy szombaton reggel odamennek, de vasarnap del korul mar otthon is vannak. Erthetetlen szamomra, de az en szuleim a szomszedban fognak lakni, ugyhogy nagyszulok lesznek azert napi szinten is a babuci korul :)

baratodildi

Szonibaba, engem is megviseltek azok a jóslók, nekem rengeteg volt a terhesség 30.hetétől kezdve. Ezért kellett a 36 hétig Magne B6ból napi 3x2-t szednem.

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok,

Én is köszönöm a szurkolást! :) Remélem a gyerekre is hat!

Ildi Én is lépcsőztem tegnap kb. 3 emeletnyit (régi típusú ház 3. emeletére), de nem hozta a csodát...
Jól oda lett tapasztva! :)

Gratulálok az ikrekhez!!!

Kép
buborka.

Szülés előtt álló anyukák: hajrá! :D Szurkolok nagyon :)

Hoztam a táblácskát, illetve a táblácskákat...nemtom mit szóltok hozzá, én így fundáltam ki...ha nem jó, szóljatok nyugodtan! Meg remélem az adatok is rendben vannak... a hiányzó részekre is várom a kiegészítést :oops:

Kép Kép

Fürcsi nálunk nagy sláger kezdettől fogva :) (még a kórházit is élvezte) Nemhiába: tiszaparti gyerek :lol: Nameg az apja is vízi ember.

Judit
Kép

Kép
balwin

Egok! Nagy gratula nektek!!!!!!

Judit, szerintem jó a tábla, csak egy hibát fedeztem fel!Éspedig azt, hogy a Manóci még nincs a másikban :lol: :lol: :lol: :lol: De erről csakis Hanna baba tehet! :P

Szoni, Ildi,én is kint álltam a teraszon, és élveztem a szelet meg a hüsit!Jól is aludtam tegnap éjjel.Semmi fájás :(

Buborka, megy a drukk nekd is :wink:
manóci

Judit!
Köszi a táblát, sztem jó lesz így.
Nem akarok ünneprontó lenni, de akik nem jelentkeznek, azokat nem kéne kivenni? Csak azért, mert úgysem tudjuk, hogy mi van velük, hol tartanak. Ha nem szóltak, hogy megvan a bébi, akkor gondolom úgysem fontos nekik. De hurrogjatok le nyugodtan, ha máshogy gondoljátok!
A fürdésnek örülj, hogy szereti, mert sok helyről hallottam olyan tapasztalatokat, hogy üvölt a gyerek, mint a sakál, ha a vízhez ér a kis lábija.

Verus!
Ja, jól odatapadtak. Érdekes, hogy amikor még csak épphogy tudunk róluk, akkor azért rimánkodunk, hogy kapaszkodjanak erősen, most meg már szeretnénk, ha elengednének minket.

Ildi!
Akkor a jelek szerint Ti jöttök :wink: ??

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szia Manó!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Bocsi az idepofért, de Molkatának is megszületett a babája tegnap. Egon baba 13.47-kor, 2,5 kilóval látta meg a nap világot! :D

Mindenkinek drukkolok!!!

kispiskóta

Balwin:
Nagyon klassz a tablazat! :)

Szoni:
Hat nem tudom. Epp most telefonaltam a szulesznovel, valami latens fazist emlegetett, meg, hogy ez napokig is eltarthat. Hat :? Mindenesetre az utobbi orakban mar 4-5 fajas mindig volt. :roll: Kivancsi vagyok, hogy emelett ejjel, hogyan lehet majd aludni :shock: A homeos bogyot rasegiteskent is azt mondta csak reggeltol, max hajnaltol szedjem, mert most inkabb probaljak pihenni. :roll:
Vegulis kibirhatoak ezek a fajdalmak, de en mar ugy gyorsitanek rajta valahogyan, mert azert hosszutavon ez elegge gáz!

baratodildi

Molkata:
Gratulalok! :P :D :)

baratodildi

sziasztok, csak beköszönök, tegnap végre hazajöttünk! :lol:
Majd írom a történetet, meg rakok fel képeket is, csak most eléggé le vagyok fáradva. Johannánkal is foglalkoznom kell, nehogy rosszul essen neki, Palika meg egy kis vákum, állandóan szopizna.
szurkolok mindenkinek, sok puszi

Kép

Kép
skat

skat:
De jo, ujra otthon lehetsz! :lol: :lol:

Nalam semmi valtozas, ugyanaz a protokoll, mint tegnap. Jol aludtam a huvosben, reggel ritkabban, de mostanra mar orankent 4-5 fajas. Plusz ma reggelre meg egy jo kis hanyinger is jott ra, ami mostanra mar csak idonkent jon elo.

baratodildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?