Sziasztok!
Nekem nem az volt a problemam, hogy nincs vatta, alkohol, popsikrem stb. hiszen ezeket amugy is meg kell venni, es azon tenyleg nem mulik semmi, hogy egy par nappal tovabb kell hasznalnom a sajatot! A magyar egeszsegugyben sajnos altalanos, hogy a rokonoknak kell szallitani a kotozeshez kotszert, fajdalomcsillapitashoz gyogyszert
A szulesemre 9 honapon keresztul keszultunk, az elokesziton azt hallottuk, hogy mennyire fontos a meghittseg a nyugalom, stb. ehhez kepest sajnos belefutottam a karacsony elotti dompingbe, sok szules volt, a szulesznok jottek- mentek, az egyik kerdezett valamit, de a valaszra nem nagyon figyeltek. Legalabbis nekem ez volt az erzesem. Amig nekem a CTG-t csinaltak, tolem par lepesnyire egy burokrepesztes, majd egy mehszajvizsgalat kovetkezett.
Hajnalban volt olyan, hogy a ferjem nem talalt senkit, aki elerheto lett volna, pedig en orultem volna, ha egy kicsit ramneznek, hogy mi ujsag is van, pl. kertem volna egy masik hanytalat. Vagyis mindenki bent volt egy masik szuloszobaban, oda meg megsem megy be az ember...
Ezeken tultettem magam, bar nem erre szamitottam, csak ami utana kovetkezett, az nem tetszett. Az orakig tarto furdetesek, az 'anyuka szoptatni kell, probalkozni' (egy csepp tej nem jott, csak ver a vegen), hogy szinte hulyenek neztek amikor szoltam, hogy lazas a kicsi. Igaz, hogy nem szultem meg, de azert a lazat eszreveszem! Az is rosszul esett, hogy attol kezdve, hogy Levente felkerult a csecsemoosztalyra, mintha megszuntem volna letezni a szuleszeten. Amikor atadtak egymasnak a muszakot, szinte ram sem neztek. Legalabb egy vigasztalo szo jolesett volna, vagy legalabb annyi, hogy az O kisfia fent van.
Nem tetszett, hogy az intenziven csak ugy mellekesen odavetettek az ajtobol egy masik anyukanak, kifele menet, hogy 'majd csinalunk egy reszletesebb majfunkciovizsgalatot, mert lehet, hogy baj van a kicsi majaval'. Lehetett volna embersegesebben, nem?
En azt hiszem, hogy sokat szamit milyen idoszakban szult az ember lanya. Ismeroseim kozul eleg sokan szultek mar itt, tobben mar ketszer is (marciusban, aprilisban, julisuban, szeptemberben)es eddig csak jot hallottam, egy kivetelevel: a juliusi volt a negativ. Gondolom akkor is kevesebb ember volt bent a szabadsagok miatt, en pedig kifogtam a karacsonyt (es majdnem a szilvesztert). Nem egeszen igy kepzeltem a szulesemet es 2002. karacsonyat, ezert egy kicsit csalodott voltam/vagyok es ugy ereztem itt kiirhatom magambol.
Nem hibaztatok senkit, probalom ugy felfogni, hogy egyszeruen nem volt szerencsem, es en vagyok a negativ pelda. Hiszen ha megnezzuk, meg mindig tobb a pozitiv elmenybeszamolo, mint a negativ a MAV-val kapcsolatban. Legkozelebb is itt fogok szulni, de lehet, hogy lesz valasztott szulesznom es a potlassal, vizzel kapcsolatban (ha megint nem jon a tej) ramenosebb leszek.
Tokeletes korhazat, orvost sehol nem fogunk talalni, mindig lesz negativ elmeny is es azokat is figyelembe kell venni, nem?
Udv, Virag
U.i.: na mar megint egy litaniat irtam
!