Új privát üzeneted érkezett!

Csics!

Emma is a lakás egyik szélsõ szobájában lakik, mi meg a másikban. Nálunk csak a nagyszoba nem szélõ, de ott anyukám lakik, és ha elköltözik, akkor is nappali marad. Mi Emma szobáját leszigeteltük, de ez csak annyit ér, hogya falak nem hidegk, mit egyébként a panel, de a hõmérséklet nem sokat emelkedett. Jó nektek, én imádom a meleget! És Emma is sokkal mozgékonyabb ha egy bodyban van, de eddig rugiban kellett mindíg tartanom, majd nyáron.

ildikó!

Boldog névnapot Napsugárnak! Ti vettetek neki valamit, Emmának is lesz nemsokára, de én hajlok rá hogy most még ne ünnepeljük, mert ugysem érti.

manó+emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali!

Brokkoli!
Itt nézz körül! A GyerkekekNEK címszó alatt, de a többiben is találhatsz.
[url=http://www.gyerek.lap.hu/" TARGET="_top]http://www.gyerek.lap.hu/[/url]
[url=http://mese.lap.hu/" TARGET="_top]http://mese.lap.hu/[/url]
[url=http://www.extra.hu/mese/index.html" TARGET="_top]http://www.extra.hu/mese/index.html[/url]
A www.tartlap.com-on és a www.lap.hun


Ildikó!
Napsugárnak sok boldogságotKép

sasha és gabi

Kép
sasha
 
 


Szasztok!
Már megint régen nem voltam. De jó, hogy ilyen sokan szeretnek kézimunkázni. Nem mintha olyan rengeteg idõm lenne mostanában. Kép
Áttérünk a követõtápszerre. A Mildibétõl szegénykémnek olyan hasmenése lett, hogy csak na. Kép. Úgyhogy most a jó drága Aptamil 2-t kapja ez már ok.
Mostanában utál sétálni, ezt miért csinálja? Már kiraktam amkis kezét, hogy tudjon csörgõzni, felültettem, hogy lásson stb. Ha rásüt a nap rögtön elkezd nyavajogni. de így is alig tudunk sétálni, hamar jön a bömbizés Kép. Pedig mostmár remélem jó idõ lesz.
Végre megkatuk az utolsó oltást is. Képzeljétek nem is sírt!
Kaptunk egy etetõszéket, úgyhogy most onnan maszatol. Kép

Most olvasgatok, aztán még jövök.

Puszi
dec8+Hanna
dec8
 
 

 
 

Pemeske!
Gratula Grétának!
Ja, én is megvettem az új ujságot, eddig a Susannát vettem, az 2000 FT körül van/ hó. szóval annál olcsóbb: de amilyen fanatikus vagyok, most mind a kettõt fogom venni. Kép
Egyébként mintha nem jelenne meg hetente, mert eddig ugye 2 hét volt a két szám közt és én még ezen a héten sem láttam, de lehet hogy csak én nem láttam.

Sasha!
Az én uram sem értette mitõl vagyok én fáradt, amikor õ hazajön. egész nap itthon "semmit teszek". Aztán elmentem az egyetemre és 1 egész napra kettesben hagytam õket. Du. 2-kor telefonált, hogy mikor jövök már hazta, mert õ már olyen fáradt. Kép Azóta nagyon megértõ. Kép
Egyébként õ Izraeli, és meglógott a katonaság elõl, úgyhogy ha visszamegy 3 év kemény képzés várja. Nem hiszem hogy egyhamar visszamegy. Kép
Drukkolok a picihezKép BIztos hamar összejön, ahogy az elszántságot nézem Kép

Zita!
Nekünk volt már fordunk (velem egyidõs volt szegény jószág, de nem volt komoly baja). MOst meg egy Volkswagen Passat Kombink van. Én nem tudok vele parkolni, de tudod egy pasinak az autó mérete nagyon fontos Kép. Egyébként 12 éves és folyton rossz. Le szeretnénk cserélni, de nincs pénzünk. A mi üzletünket tönkertette ez az egész háborús helyzet/háború.
Nekem a húgom hívja a Hannát Majomkának, én meg õt a Nagy Majom Barátnõnek. Együtt tényleg olanok mint két majom.

Viki!
Üdv én úgy hallottam a bébiszitter feketén, 400-500 Ft/ó. A céges, számlás biztos több.

Pocok!
Mankának epeköve van? Istenem, szegényke. Én az egész terhességemet ezzel szenvedtem végig, a szülés ehhez képest semmi volt. Édeske. Vigyázz rá nagyon. Sokat görcsöl? vagy nyugton vannak a kövei? Hogy lehet egy ilyen picinek? Sokat gondolok rá!! Én keményen diétáztam és így a végén (ugyan alig ettem), de már nem görcsöltem. Azóta is diéta van. de hogy egy ilyen picikének. Még diétáztatni sem nagyon lehet. Bár ugye a zsírosakat stb. ki kell hagyni.. Ha még nem mondták megírom nekem mit kellett tenni. Ha gondolod írj emilt.

üdv
dec8
dec8
 
 


Sziasztok!

Ildikó, Napsugárnak boldog névnapot!Kép

Manó, nekünk a múlt hónapban volt Bernadett névnap, de nem ünnepeltük különösebben, mindenesetre vettem neki pár játékot a nagyszülõk névnapi juttatásából. Mindig ezt csinálják, az én dolgom mindenki ajándék kitalálása és megvétele, ami pl. karácsony elõtt egy rettenet.

Brokkoli, milyen börze lesz, és hol? Zsófi nagyon ügyesKép

Szomorúan olvasok a sok rossz alvó gyerekrõl. Nálunk pl. tegnap este 7-tõl fél 11-ig aludt, akkor teáztattam, és reggel fél 6-ig aludt. Egy pár hete feladtam az éjszakai etetést, mert inkább szomjas mint éhes, és nem is kel fel annyiszor.

Sasha, remélem nem lesz Gabi beteg! Ha ennyire izlett neki az alma, fõleg tejcsi után akkor nem tehetsz rosszat vele.
Szeretnék kérdezni valamit, ha napközben egyedül vagytok, miért zavar ha bõg egy kicsit míg elmosogatsz, stb.? Én megmondom a frankót, nyugodt szívvel hagytam sírni, ha tudtam hogy biztonságban van, elvégre el kell intézni a dolgokat.

Pusz Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Alvas: ugy latszik en szerencses vagyok, Lackot csak leteszem a kisagy ba es kesz.Kép Rosszabb esetben megkapja a cumit es zenel neki a forgoka az agya felett.

Lacko is magyaraz veszettul. A pelenkazo mogott a falon van egy tapetacsik bohocokkal, ha hasra forditom, szinte fekvotamaszt csinal hogy lassa oket es magyaraz ezerrel nekik.Kép Annyira edes...a kulonbozo hangok mellett (eooo, hooo, stb) morog is, meg nyekereg (kb mint egy rozsdas ajto).

Ildiko boldog nevnapot Napsugarnak!Kép

Rzsuzsa: akkor aprilis talira mentek? Es meg lehetne oldani hogy minket is elvigyetek? Nagyon orulnek neki, szeretnem megismerni a tobbieketKép

orsoly es Lacko
orsoly
 


Orrszívás: nem a szomszédok miatt nem orrszívok éjszaka, hanem azért nem, mert attól Solymi is tutira felébredne (aki ugyan szörcsög, de közben alszik). Az már másodlagos, hogy felverném a 89 éves nagyit meg az anyukámat is...

Sasha,
Solymi is imádja az almát, és azzal kombinálva a répát meg a banánt. A krumpli nem jött be neki, de majd összekeverem az almával Kép

Kakukkfû,
Pici még az a kislány... Nagyon hízelgõ, hogy a Zita névre gondoltál Kép, de csak a nickem. Különben nekem is tetszik, de a párom vezetéknevéhez nem illik Kép Hajrá, második!!!!

dec8,
Hát, én is jobban örülnék egy kisebb autónak, mert nem vagyok valami nagy parkolófenomén. Pénzünk az nekünk sincs valami sok, de muszáj ezt a tragacsot eladni, amíg még lehet, és akkor már egy füst alatt venni egy valamivel újabbat (kb. 4 évesre gondoltunk). Igazából nekem egyáltalán nem létszükséglet a kocsi, és jól meglennék nélküle is (a szüleimnek sosem volt kocsijuk, nekem is csak 4 éve van), de nem akarom feladni a kerti kocsibeállónkat, és akkor már lehessen is használni azt a verdát, ami ott áll...

Körkérdés: ti hogy "etettétek be" a mindenféle nemédes fõzelékféléket meg a krumplit?

A tegnapi lidérces nap után Solymi ma meglepõen jó volt. A taknya is múlóban, most már inkább csak köhögcsél.

Üdv:
Zita
parazita
 


Dec8Kép
HeheKép Akkor a párod megtapasztaltaKép Enyém még nem, csak akkor egész hétvégén velünk volt, nem volt annyi plusz melója és éppen egy rosszab napján látta egész napKép Jaja! Izraelben még a nõknek is közelezõ a sorkatonai szolgálat! Nem 3 év, hanem pár hónap, de akkor is milyen durva!

Conti!
Több okból nem hagyom sirni! Nem birom hallgatni ahogy ordit. A szivem szakad meg ami párosul valamivel. Ha meghallom a visitását az összes nyugalmam szertefoszlik és tiszta stresszes leszek. Befullad, köhög kb 3 percen belül.
Ja izlett neki nagyon az alma. Az volt az utolsó szép darab, úgyhogy adtam neki ma õszibarackot, fagyasztottatKép Te halálra röhögtem magamKép Úgy tiszta szívbõl kiröhögtem szegény gyereket. Olyan pofit vágott mint aki citromba harapott és még a hangja is olyan volt amit kiadottKépKépKép Meg is borzongott többször isKép Hát én igy még nem láttam õtKép Jó nem volt olyan fini õszibarack, nekem sem izlett nagyon igy kiolvadva, fagyottan viszont nagyon finom ize volt. Eredeti izû, de fagyottan mégsem adhatom oda neki. Kapott banánt helyette, benyomott több mint 1 felet! Ha lehet akkor még jobban repkedett tõle mint az almától.Kép Õszibarackot meg majd kap, ha terem. Nem gond, fini gyümileves lett belõle!Kép

Zita!
Continak irtam hogy én hogy jártam a fagyasztott õszibarackkal.Kép A banánnak még jobban örült, mint az almának!Kép

Hihetetlen, hogy kitaláltam a leggyorsabb altatási módszert.Kép Remélem hamar leszokik errõlKép Azt hiszem irtam már hogy alszik el tegnap este óta. Hasamra fektetem háttal és ringunkKépKépKép Ma kivételesen nagyon nyomta a kobakjával a szegycsontomat, de nagyonKép

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Napsugárnak boldog névnapotKép!

Brokkoli,
Anna is pont a napokban kezdett gagyarászni. Olyan édesKép. Meg most már hangosan kacag, egész hosszan, tegnap a büszke apuka félórás dokumentumfilmet készített a vihogó lányárólKép.
Forgást Anna még csak pucéran csinálja, persze így sem teljesen, csak oldalra.

Dec8,
Passat Kombi?! JesszusKép!!! Én az Astrával alig bírok parkolni.

Manó,
Malackámnak is 37 az alaphõje, nekem a kórházban mondták, hogy érdemes néha lemérni, mikor biztosan nem beteg a gyerek, hogy késõbb lehessen mihez viszonyítani.

Képzeljétek, nálunk a fürdés egyre gázosabb. Anna imádja, szerintem órákig el tudna lubickolni, éppen ezért óriási botrány van minden alkalommal, mikor kivesszük. Az öltöztetést végigordítja,( szerintem ma már a GYIVI-vel fenyegetõzöttKép) fogalmam sincs, mit csináljak. Meg persze a bömböléstõl jól kimelegszik, ami elég rossz érzés lehet neki az amúgy is felfûtött szobában.
Tiszta röhej, nálunk másfél óra , mire mindkét gyerekre pizsama kerül.
na megyek, ledundikálok az én kis sellõm mellé.
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Ildikó,
Boldog névnapot Napsugárnak!

Nyuszi,
Lili is azokat mondogatja mint Emi. Viszont a nyenyenye-rõl leszokott szerencsére, mindig nevethetnékem volt tõleKép.
A Pampers akciónak már vége van, pont a határidõ elõtt küldtem be a pontokat. Most megnéztem nincs semmi akciójuk.
Ok, gyertek jövõ héten.

Dec8,
Lili is utál sétálni kb. év elejétõl kezdõdött ez és azóta nálunk is minden séta alatt ordít és potyognak a könnyei. Én még nem jöttem rá, hogy mit kellene vele csinálnom.

Zita,
A krumplit én elõször almával adtam párszor, aztán az alma helyett sárgarépa vagy sütõtök került bele. Nem volt gond vele így. De arra mindig figyelek, hogy ha keverem valamivel (magában nem ette meg Lili sohasem a krumplit) akkor a fele-fele arány meglegyen, mert különben fintorog Lili. Hát õ is az édeseket részesíti elõnyben inkább.

Sasha,
Az õszire Lili is így reagált ha magában adtam, de ha keverem mással akkor tök jól elfogadja.

Forti,
Lili hazafele a buszon végig durmoltKép, de elõtte megint kipécézett egy fickót és azt bámulta mereven. Az meg odajött és akart Lilinek adni mindenféle színes lapokat, hát alig gyõztem elhesegetni.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Tettem fel új képet a profilomba Lilirõl!

Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Orsoly!

nem is tudod milyen szerencsés vagy!!!

Manó és Emma, az ordító, akit a hülye szülei hagytak aludni este 1/2 9-ig, mert sose tanulnaka hibáikból, és most Apa pestrálhatja, mert Anya nem bírja az éjszakai mûszakotKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Zulu!

Hát remélem Emmánál is csak ez van, csak neki régebben (3 hónapos kora elõtt) alacsonyabb volt, nem tudom változik e az alaphõ.

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Viki: én 500-at fizetek a szitternek. Szerintem kérdezd meg, hogy ö mennyit gondolt, és annak alapján kalkuláld ki.

sasha: arra még nem gondoltál, hogy kicsit "beszigoritasz Gábornál? Szerintem azért egész nap sétálni, dajkálni, cipelni egy fél éves gyereket kicsit nehézkes lehet (föleg az ö súlyávalKép) Persze nem arra gondolok, hogy ukmukkfukk hagyd ott, de szépen lassan rá lehet szoktatni, hogy elaludjon/ellegyen egyedül. Hidd el, hogy jobbat teszel vele, ha még most megtanitod. Egyébként én is kivagyok ha Juli sir, leizzadok meg jól stresszel a dolog, de ha tudom hogy jó helyen van és semmi baja, akkor nem rohanok oda. Persze nem azt jelenti, hogy órákig sir, de ahogy Beszti irta, ha pl. vécére kell rohannom, akkor az az elsö, vagy ahogy Conti irta vannak dolgok, amiket meg kell csinálni, és nem tudom a gyereket odavinni. Pl. fözés közben nem viszem ki a konyhába, és a reggelizés is szent, meg a reggeli zuhanyozás. Szerintem minden anyukának szüksége van arra, hogy naponta legalább egy kis idöt magában lehessen. Ettöl még nem vész el a gyermeke bizalma benne, inkább megtanulja, h. igenis van amikor anya nem tud jönni.
Szóval én igy csinálom, és a gyerekem cseppet sem egy elhanyagolt, idegbeteg, anyanélküli valaki, hanem egy vidám, kiegyensúlyozott, társasági lény.

gumicukor: ez a "harctéri sebesült" mászás nagyon szemléletes leirás volt KépKépKép

Manó: Julinak is rendszeresen 37 a höje. A dokinéni azt mondta, hogy vannak ilyen babák, úgyhogy ha nincs egyébként semmi baja, vagyis vidám, olyan mint máskor, akkor semmi baj.

Kryss: tök érdekes, hogy milyen eltérö tud lenni két gyerek (ezt a napra-vigyorgásra irtam).

Brokkoli: gratulálok a fejlödéshez. A gyerekdalokra keress rá "dalok", "gyerekdalok" cimszóval a neten, mert biztos vannak, én találtam párat.
Tudom még ajánlani a "Ez elment vadászni" c. könyvet, nevetségesen olcsó (talán 200 Ft volt), és a Corában v. az Auchanban vettem. Nagyon jó mondókák vannak benne, és az a legjobb, hogy egy mondóka többféleképpen is, én megtaláltam mindegyiket úgy is ahogy én ismertem. Meg vannak benne lépegetök, altatók, stb. is.

Zita: addig nem kell porszivózni éjjel, amig nem ébred fel magától arra h. nem kap levegöt. Vagyis inkább nem érdemes Kép
Én normálisan etettem "be" Julival a fözeléket, és megette simán.

zulu: ne rémisztgess a fürdetéssel KépKép Juli is balhézik ha kiveszem, de nem lenne jó, ha még tovább tartana a fürdetés (addigra én már hulla vagyok).
Nem tudom, hogy hogy birjátok, kétgyerekesekKépKép

Na, befejezem, mert rámjött az álmosság (most vagyunk túl egy maratoni orrszivás/itatás/nemivás/orrszivás/nemszopi/
orrszivás/éhesvagyokon, úgyhogy teljesen kiment az álom a szememböl. De már megint itt van, úgyhogy megyek vissza aludni.

Jó éjt Kép

zsani
zsani
 
 


Jó reggelt!

Sasha, én úgy gondoltam, ha tényleg nincs semmi baja, szürcsögés, stb., akkor lehet otthagyni egy picit. Egyébként engem is idegesít a sírás persze, de azt hiszem már különbséget tudok tenni a hisztis és más sírás között.
A borzongásról jutott eszembe (ami az õszibarack közben volt) hogy észrevettem én is hogy sokszor "kirázza a hideg" a gyereket. (nem evés közben) Erre a hugom felvilágosított, hogy olyankor pisilnek...

Ma reggel jó korán keltünk, fél ötkor, de még fél hatig hagytam játszani, csak utána reggelizett. Ma megint borul a napirend.

Zita, nálunk a répa-krumpli nagyon ment az elején, de a répa egy kicsit több volt benne. Most meg a nagy kedvenc a spenót krumplival (HIPP). Ezt azért nem csinálom sk. mert én nem bírom a zöld kajákat, kivéve a borsót.
További jobbulást Solyminak!

Betti egyébként mostanában ha hasra rakom, pillanatok alatt métereket nyomul hátra.. Közben megáll, fekvõtámaszozik vagy tizet, aztán elfárad és arccal lefelé leteszi a fejét, karjai oldalt, lába egyenes, pont úgy néz ki, mint egy felszentelés elõtt álló pap. Szóval valami alakul mászás terén.

Conti Betti 8hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Hát, jól megviselt minket ez a fránya oltás. Ha megmoccantunk, már visított a gyermek. Csak úgy volt el, ha kézben sétáltunk vele. Leülni? Anya, hogy képzeled? Cipeld csak a 7 kilómat, fáj a lábam! Hát igen, tipikus férfi a szentem. De tényleg fájhatott neki, mert a dipertés lába nagyon bedagadt. Két éjszaka is lázas lett és felébredt szegénykém, napközben meg tök bágyadt volt. Remélem most már helyre jött Gergõ, ma éjjel már aludt rendesen. A reggeli szopi után visszatettem alukálni a kiságyba hasra. Legközelebb fejjel lefelé hanyatt fogadott minket, a lábaival meg az égbe kalimpált. És a borogatás egy csomóban figyelt a hálózsák csücskébenKép
A séta nálunk is sokszor gáz, mert utál a babakocsiban a fiatalúr. Pedig tegnap is olyan szép idõ volt, de 20 perc próbálkozás után feladtam. Lehet ma kipróbáljuk a kengurut, mert levegõzni meg kéne.
Lányok, most nem tudom az Eucerin fürdetõ, vagy a Lovela mosópor, vagy a kettõ együtt, de napról napra szebb Gergõ bõre. Úgy örülök!

Ilke
Nagyon édes Lili. Igazi kislányKép

Conti
Én már itt kiidegeltem a családot, hogy valami baja van Gergõnek, mert néha megremeg. Ezek szerint csak a pisi?Kép

Ildikó
Utólag is boldog névnapot a kislányodnak! Milyen szép neve vanKép

Manó
Én is sokszor mérek 37-et (levonással). nálunk a névnap múlt héten volt. Én is gondolkodtam, hogyan ünnepeljünk? Kapjon extra tejcsit a gyermek?KépVégül kapott 2 csörgõt meg egy rugit. És persze a rokonság kitett magáért ajándék ügyben.

Jó hétvégét!
pusz
Judy és Gergõ baba
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok
Mano
azért nálunk sincs olyan meleg hogy csak egyszál badyban legyen bár én szoktam itthon egyszál poloban szaladgálni Kép meg mezitláb de neki még nem tenejott ha csak badyban lenne .

Dec8
petike is utlja ha a szemébe süt a nap ilyenkor elkezd nyavajogni és vagy rákell huznom a kocsitetejét vagy a kocsit kell megforditanom pontosaban amit én fogok azt átkell tenem a másik irányba Kép . lényeg hogy ne süsön szemébe a nap Kép mert akor elkezd panaszkodni Kép

Zita
én ugy etetem be petikét hogy olyan bébiételt veszek neki amiben van gyümöcs mert petike nem nagyon szeret a zölséget egy idöben nem is kapot mert nem ete meg igy csak gyümöcs +hust evet most már megeszi a zölséges kaját is bár hacsak zölség +hus van akor abol keveset eszik de ha van gyümöcs is bene akor az egész üveg bébiételt megeszi kicsit edés száju petike Kép mondjuk én olyat veszek amit megeszik mostanába gyümölcsös zölséges hust eszi szivesen .

Ilke ,Nyuszi
petike is sokat gagyarászik Kép nenene lelele meg bereg mint egy kisrepülö és kidugdosa a nyevét hozá és fuja a nyálát is ilyenkor egyszerüen zabálni valo Kép .

Lányok
mult éjszaka csak 2x kelt fel 2 kor és 4kor és most reggel 6kor ugyhogy tudtam aludni igaz este fél9 aludt el fél 8helyet .tegnap apja etete meg kanálal mert nekem föznöm kelett valami vacsorát és mikor benéztem hozájuk békésen ete a deszertet és nem lett maszatos a ruhája se apja Kép nem tudom hogy sikerült apjának mert ha én etetem akor néha még a keze is csupa bébiételes .

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


ja és ilke
nagyon aranyos a kishölgy Kép

Pusz csics és petike
csics
 
 


Hali!

Ilke! Zsani!

Köszi az ötleteketKép Itthon babakocsiban tologatom magam utánKép Ki a konyhába, a WC elé, a fürdõbe... A wc ajtó persze zárva van és akkor csak beszélgetünk, fürcsizni meg akkor szoktam mikor elalszik. Sirni õ is szokott ugyan. Pl ha felébred mikor a zuhany alatt állok és tiszta sampon és hab vagyokKép De egy egyszerü vcsit sem tudok anélkül megcsinálni, hogy õ ellegyen egyedül. Pedig én délelõtt vagyok a legaktívabb ilyen téremKép

Ilke!
Lili iszonyuan édes. Azzal a sok fogávalKép

Kép
sasha
 
 


Sziasztok

Sasha
Szerintem is lassan azért próbáld meg hogy szoktatod Gabcsit az "egyedül létre". Én is úgy csinálom mint Zsani, és Levente megtanulta hogy igen itt van anya, csak azért nekem már magamban is el kell lennem egy kicsit, mert anya nem tud 100 felé szakadni. Hidd el sokkal jobb lesz neki is, és persze neked is.
És isten ments hogy bele szóljak a dolgaidba, mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy jónak látja, de szerintem az sem tesz túl jót, hogy mindig valami mással próbálkozol Gabcsinál, mert neki ez bizonytalanságot jelent, nem érzi, hogy "ANYA ERÕS", tudja mi jó nekem, hanem érzi hogy te sem tudod mit akarsz, és az ördögi kõr bezárul.
Nehogy félre érts, ez nem kioktatás, csak már elég rég óta olvasom hogy próbálkozol a legjobbat adni Gabinak, de sehogy nem jó neki. Próbáld ki, hogy egy kicsit határozottabb vagy vele. Elõször nem fog neki tetszeni (tapasztalatból mondom), de utána ráérez a megszokás ízére és kiegyensúlyozott, nyugodt baba lesz. Ettõl még ugyan olyan jó anya leszel, mintha mindig magaddal cipeled, még a wc elé is. Fel a fejjel, légy ugyan olyan határozott mint pocakosan voltál. Kép Kép Kép
Egy kis idézet egy könyvbõl: (ez most per az evéssel kapcsolatos, de általánosságban kell venni, szerintem nagyon tanulságos)
"Apu és anyu nagyon biztos abban, hogy jól csinálja, amit csinál. Apu biztos benne, hogy a papit kanállal kell enni, anyu meg abban, hogy a tejet pohárból kell inni. Mindeketten meg vannak gyõzõdve róla, hogy ezeket a dolgokat így kell csinálni. A gyerek ezt a magabiztosságot érzékeli, és ettõl õ is magabiztos lesz. Mi lenne ha mi bizonytalankodnánk??? Mondjuk az elsõ nap a kis székre ültetnénk a gyereket, a második nap a bilire, a harmadik nap a kis kádba, a negyedik nap pedig a kis tányérja helyett kuktából kapná az ételt?? Ha minden nap valami változás történik, a szegény gyerek elõbb-utóbb rémülten fog ránk nézni, és valahogy így fog gondolkodni: Lássuk hogy ezek a boldodok mit talának ki mára! Ha minden alkalommal változtatunk valamin, azt érjük el, hogy a gyerek elbizonytalanodik, nem tudja hogy mihez tarsa magát! És nem csak azért nem tudja mert a körülmények változnak, hanem azért sem, mert mi is bizonytalanok vagyunk, és átadjuk neki a bizonytalnságunkat."
A sírásnál és nem alvásnál:" A mama aki már nagyon fáradt, türelmesen ringatja gyermekét míg el nem alszik. Utána leteszi az ágyába. A baba felébred, újra sír. Mama újra ringatja, megint leteszi. 1 óra sem telik bele, a gyerek újra kezdi a mûsort. A mama most cumival próbálkozik. A gyerek cumizik egy kicsit majd elalszik. Majd újra rázendít. "Mi lenne ha betennénk a babakocsiba és tologatnánk egy kicsit a lakásban?-kérdi a mama. A gyerek mély álomba zuha, de nemsokára felébred és ordít megint. A szülei azt hiszik hogy szomjas ezért gyorsan megitatják. A gyerek nem nyugszik meg, ezért oda veszik maguk mellé az ágyba. A baba elalszik, happy!!! De fél óra múlva minden kezdõdik elõrõl.
Minél tovább kisérleteznek a szülõk annál jobban elbizonytalanodnak, és ez egyre jobban fog érzõdni. A gyerek pedig ugyan olyan bizonytalan lesz mint a szülei."

Bocsi mindenkitõl akit nem érdekel a dolog, csak szeretnék segíteni, ha tudok.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti: ez nekem nagyon tetszik. Milyen könyv ez?


zsani
zsani
 


Zsani
Elviszem sétánál! Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Halihó!

Sasha
Én se akarok okoskodni, de szerintem is vigyázz, mert egy ekkora babát már el lehet kapatni. legalábbis az én fiamat igen, egy-egy hétvége után, amikor a párom, vagy a nagyszülõk cipelik egész nap és szórakoztatják, másnap alig bírom visszaszoktatni a régi rendre. Mert bizony én is szigorú vagyok vele és hagyom egyedül. Kirakom a játszószõnyegére a tornáztatójával. fél óra-óra is eltelik a játékkal, pedig még nincs 5 hónapos. ha megunja, jön a járóka, ha dolgom van, már pedig elég sok dolgom van ált. Persze azért foglalkozunk is vele, este pl már nincs el magában.
De megszokta ezt a rendet.
De biztos nem vagy még elkésve vele, mert valahol olvastam, hogy Bali szigetén pl a baba féléves koráig kézben van, akkor van a nagy ünnep, az elsõ földre tétel. Csak hát Balin gondolom megoldható, hogy valaki folyamatosan dajkálja a dedet.

Forti
Jó ez az idézet. szinte szó szerint ez történt velünk, amikor nem itthon voltunk és éjszaka felriadt én pedig nem akartam, hogy sírjon az idegen helyen. Szóval totál hülyének nézhetett a Gergõ, amikor végig próbáltam mindent, ami eszembe jutott. Szopi, simi, cumi, ringatás, séta, ágyba vétel....Éjjel kettõtõl délig nem tudott rendesen elaludni. Mostmár értem. Persze a megoldást akkor se tudom. Szerencsére azóta visszaállt a régi rendKép

Judy
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok!

Pocok,
szegeny Manka. Marmint meg nem es remelem nem is mutatjak a kövek, hogy vannak.
Tartotok dietat?
Ja, hogy most valaszoltal dec8-nak Kép-akkor felejtsd el a kerdesem. De szoritok, hogy ne legyen kolikaja.
Mütet? CSak ha gondot okoznak?
Huuu, de mennek tornazni!De hat kicsit messze vagytok es nem is tudok elszakadni itthonrol...KépKép

Ilke,
Lili nagyon helyes, mosolygos!Es azok a kis fogacskak!Kép

Kepzeljetek!
Ma olyan nagyot setaltunk, voltunk az allatkertben, Rebi majdnem az egeszet vegigaludta. Csak az esöerdöhazban ebredt fel, ott jo meleg van, ott szoptattam es pelenkaztam.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen jol türi, de valszinleg a friss levegö töl aludt lazan ket orat. Aztan meg nezelödött, szinte szo nelkül. Összvissz kb. 4,5 orat voltunk uton, szoval jo volt!!

Estere mindenki hulla fardt lett: szülök es gyerekek!
Kellemes vasarnapot,
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Pocok, szoval azt akartam irni, hogy csak akkor szokas mütetre gondolni, ha a kövek gondot okoznak?
Valahogy nagyon zagyvan fogalmaztam...Kép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Ilke
Mitõl lett Lili ilyen kis agresszív? A Petra is már kicsit ügyesebb. Ma vettem neki másodszor sütõtököt és szopi után megevett 150g-ot. Milyen kajákat gyártottál? Én úgy gondoltam, hogy nem nagyon teszek el, megpróbálok mindig frisset csinálni. Én csomó kajánál megérzem, hogy le volt fagyasztva. Most olvasom, hogy krumplit is és répát is fagyasztottál. Kóstoltad már ezeket fagyasztás után? Én egyszer csináltam húslevest fagyasztott répából és nagyon rossz íze volt. Csak azt kellene tudni, hogy a sütõtöknek és a céklának is más íze lesz.

És a májkrémbe tettél vajat is vagy csak tejfölt?

Macsek
Nekem azt mondta a doktornõ, hogy ilyen kicsi gyereknek nem lehet adni kanalast mert akkor felszakadt neki és ha hanyatt fekszik az nem jó.

Csics
Én annyira imádom a vadast.
Én trappista sajtot fogok neki elõször megpróbálni.

Kataa
Te jársz mammográfiára? Nekem az egyik ismerõsöm sajnos beteg lett és én is elakartam menni de a nõgyógyászom azt mondta, hogy ilyen korba még nem javasolja. És azt mondta, hogy ilyenkor olyan nagy sugárzás ér mintha 20-szor elmennék tüdõszürésre.
A védõnõ persze, hogy nem mondott semmi hasznosat csak felkeltett.

Manó
Remélem nem fázott meg Emma.

Kakukkfu
Nem próbáltad még, hogy beteszed a ti ágyatok és melléfekszel. Öleld át és bújjatok össze vagy mikor a Petra kisebb volt akkor lefeküdtem az ágyra és magamra tettem ringattam és énekeltem neki és ilyenkor mindig elaludt. Így azért kicsit könnyebb mint mikor járkálsz vele. Szerencsére a Petra már eltud aludni magától de mikor kisebb volt akkor õ sem tudott.

Forti
Szerintem a meggyet nem kell megfõzni, nyersen adjad neki.

Beszti
Akkor ti sem viszitek túlzásba a zöldségeket.
Nem tudjátok, hogy mit lehet kapni a huggies pelussal?

Gumicukor
Drukkolok, hogy minden rendbe legyen a némettel.
Nem tudom, hogy mi van Vikivel. Múltkor én is írtam neki de nem válaszolt.

Ági
petra2
 
 


Sziasztok!

Küszönöm szépen a hõmérsékletes hozzászólásokat, egy kicsit megnyugtattatok, hogy van ilyen. Bár nálunk most tuti a fog is bejátszik, ma egész nap folyt Emma nyála, és megint nyálkásat is kakilt. Csak tudnám, mikopr bújik ki végre?
A tegnap estnk végül szerencsésen végzõdött, Apa kb 20 perc alatt meggyõzte hogy ideje aludni. Hajnal kettõkor azért még felébredt kb 5 percre, mert azért nagy igazságtalanság érte, de aztán aludt reggelig. Ma meg szerencsére menetrendszerint vonult aludni.Kép

Képzeljétek, a héten Emma annyira sokat fejlõdött, megtanult rendesn fogni (eddig minden kiesett a kezébõl, most meg beletalál a szájába a rágókával), ma elõször csapkodta vizet a kádban, pancsizott, és buborékokat fúj a szájával, olyan édes.

Forti!

Tényleg jó könyv lehet. Mi a címe?

Sasha!

Én is kb ezt csinálom sajnos nappal Emmával amit te írsz Gabival, csak én a hordozójában cipelem magammal, meg õ olyan délelõtt 10-12-ig általában alszik a hintaszékében, betéve a szobájába. De ha ébren van akkor nem marad meg egyedül. Lehet hogy tényleg változtatnunk kéne?Kép

Pocok!

Ti a Madarász utcában voltatok azon a fizetõs Uh-on Mankával, vagy beutalóval voltatok?

Ági!

A mammográfia nem ajánlott, de UH-ra nyugodtan kérhetsz beutalót, nem tagadhatják meg ha kéred. Mondjuk nekem azt mondta most a doki, hogy még túl közel van a szülés, és hogy csak a nyáron menjek el, de akkor elmegyek. Nálunk anyukám volt sajnos beteg, és így én veszélyeztetett vagyok, én ezért ragaszkodom hozzá.

Lányok!

Most találtam meg a fiókomban a maradék Continuinomat, majdnem 2 levél (az egyikbõl hiányzik 4 szem), ha esetleg valaki szedi és kell akkor szívesen átadom ingyen, mert én nem bírtam, így nálam tuti kukába kerül, és annyira azért nem olcsó dolog. szóljatok ha kell valakinek.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Azt elfelejtettem írni, hogy ma Emma kicserélte a zsámítógépemen az "asztalt", tudjátok, ami bejön képnek az elején, sima Windows-os volt, most itt van egy csomó tavirózsa, teljesenmagától cvsinálta, az apja ölében ült, de õ épp oda se nézett. KépKépKép

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Forti!

Igen, szívesen lennek ugyanolyan határozott, mint pocakos korombanKép Azt hiszem ez azért volt, mert kicsit tájékozottabb voltam terhesség ügyben mint gyereknevelés ügyben. Nem gondoltam, hogy ennyire érzékeny vagyokKépKép
Gyakorlati tanácsot szeretnék kérni, remélem nem okoz gondot!
Elmesélhetem a napunkat? (Képúgyis megteszemKép)
Szóval:
7 óra kelés. Ekkor van idõm kávét inni, reggelizni, wc-re menni, mosakodni. Ez a leghosszabb idõ amit elvan egyedül egész nap. Kb fél óra.
7:30 öltözés pizsibõl nappali ruhába, pelenkázás, dögönyözés, megkínálom cicivel. Általában nem eszik sokat, bár lehet, hogy tévesen itélem meg.
8:30-9:00 Levisszük a kutyát, azaz séta. Bealszik
11:00 (óramüpontosan) felébred, kajál, megkínálom gyümivel.
Fõzök valamit, takaritok. Mindezt úgy, hogy a babakocsiban ül és próbálok vele is kommunkikálni. Persze, ha a játéka messzire esik akkor reklamál és folyton vissza kell neki adni. Na ezt kéne valahogy megszüntetni, hogy az ágyában, vagy a nagy francia ágyon el legyen a játékaival. De nincs el.Kép
1-2 óra körül újra séta a kutya miatt. Nem mindig alszik el mostanában, van, hogy csak fél órára. Mikor felébredt akkor csak vele foglalkozom, játszunk, számbavesszük az összes játékot, mindet megnézzük, megmondom, hogy mi micsoda... stb.
4-5 óra körül cicizés-alvás. Ez az az idõpont amikor simán elalszik a cicin.
Fél 7 körül ébred, szopizik. Elõkészületek a fürdéshez 7 körül.
7 óra. Mesztelenkedés, dögönyözés, baba"dobálás" Hatalmas sikongatásokkal. A dobálás után rárakom a fürdõlepedõjére és mindig modnom neki, hogy megyünk fürdeni!? Megyünk fürdeni?! Akkor becsavarom és elmegyünk fürdeni.
8 órára megfürödve, pizsiben feszit, kajálás.
9 óra küzdelem az altatássalKép

Minden nap igy néz ki... csak nem lehet egyedül hagyni és fõzni sem sikerül csak átlag 2-3 napontaKép

pusz
sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha!

Nálunk ugyanez volt Dáviddal, sõt egy picit még durvábban, mert Õ csak kenguruban vagy kendõben nyugodott meg. Én is megpróbáltam mindent, hogy egy kicsit ellegyen egyedül, de nem ment. Õ ilyen. Többemberes baba. Ma is nagyon igényli, hogy legyen egy kis "saját" ideje, mikor csak vele foglalkozom, de azért már elvan egyedül is. Persze, biztos lehetett volna "szigorúbban" fogni, de nem lett volna értelme, valószínûleg azért, mert érezte rajtam, hogy minden pillanatom róla szól, és ennek megfelelõen is viselkedett. Anna teljesen más. Õ igényli a magányt, szeret beszélgetni a kacsahaverjával. Biztos azért ilyen nyugis és kiegyensúlyozott, mert már én is megtaláltam az egyensúlyt az anyatigris és korábbi önmagam között.
Lehet, hogy a többiek nem fognak ezzel egyetérteni, de az én tanácsom, hogy ne hallgass tanácsokra, csináld továbbra is ösztönbõl. A babák a legszupibb elméleteknél is kiszúrják egy perc alatt, hogy Te a szíved mélyén esetleg nem így csinálnád, és akkor felesleges volt az egész. Én pl. hosszú hónapokat töltöttem azzal, hogy Malit leszoktassam arról, hogy velem aludjon, míg egyszer rájöttem, hogy NEKEM van arra szükségem, hogy halljam a szuszogását, hogy éjszakánként folyton takargassam, stb. És amig ezt érezte, addig esze ágában sem volt kimászni az ágyunkból. Aztán leszokott róla.
Én le sem merem írni a napunkat, bár gondolom sokat elárul ezen hozzászólásom idõpontjaKép. Fõzni többnyire nagy tételben szoktam, berakom a fagyasztóba, és csak kapkodjuk elõ. Vasalás éjjel. Takarítást már rég feladtam, takinéni van. De úgy érzem, boldogok a gyerekeim, és bár lehet, hogy sokmindent rosszul csinálok, hiteles vagyok a szemükben, mert ösztönbõl nevelgetem õket.
bocs, ha zavaros voltam, késõ van (vagy koránKép)
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sasha!

Jól hangzik ez a napirend amit leírtál. Mi a baj vele? Esetleg ha késõ délután nem altatnád, este könnyebb lenne lerakni.
Én is csak 2 naponta szoktam fõzni, de lehet rendelni is kaját, ha gondolod.
Nálunk nem lehet ilyen óramûpontosan leírni a napot. Csak a fél nyolcas fürdés fix, de van hogy az is csúszik. Van amikor fél ötkor már ébreszt, de ma pl 7-ig aludt. Az is változó, hogy mikor alszik délelõtt, vagy délután. Amikor álmos.
És tényleg igaz az is, hogy minden baba más. Vannak olyan kis szeretetre éhes manók, akik nincsenek el egyedül. Más babák meg egész nap elnézelõdnek, csak 3-4 óránként kérik a kaját. Hogy ez mennyire befolyásolható, azt nem tudom. Ahogy írtam, én szoktam egyedül hagyni Gergõt, de õ el is van olyankor.

na pusz, megyünk kirándulni

Judy
Judy (fodroczy)
 


Sasha

Szerintem is jó ez a napirend. Minden gyerek más, nálunk lenne egyszer ennyi alvás..........Kép

a mi napirendünk:
7,30 óramûpontossággal ébred, ilyenkor nagy generál (én igy hívom, mert olyan hajléktalan szaggal ébred, hogy csuda) cicamosdás, átöltözés, szopi
8,00 én öltözök át, kávé, wc, közben elvan, de csak a franciaágyon, kizárólag az én helyemen (ilyenkor addig forog, mig rá nem lát a tv-re)
8,30-11 játék ezerrel, igényli nagyon, közben szopi valamikor 10,30 körül
11-1,00 kint a kertben tologatás, és ha mázlim van, alszik is. Ez változó, de ált. 1 óra alvást számolhatok. Én ilyenkor szoktam reggelizni, meg a kertet rendbe rakni
1,00 szopi, ez általában jó fél órás (szerintem csak cumizás)
1,30-3,00 játék
3,00 "Menjünk fõzni apának" ilyenkor bele a babakocsiba, ki a konyhába, és míg én fõzök, beszélgetünk
4,00 szopi
4,30 hazajön Apuci, kicsit átveszi, de ez ált. max fél óra
5-6 között gyümit kap, és kb alszik 20 percet, de csak akkor ha kézben van
7,00 pontosan fürdés, elõtte pucérkodás, és kúszás-mászás nagy röhögésekkel
7,30-9,15 szopi, és kizárólag anya kell, mostanában 9,00-9,15 között elalszik, és reggel 4-5 között ébred elõször
ha elaludt, jön a vasalás, mosás, fõzés, sütisütés, és a többi munka, ami napközben elmaradt

egyszóval azt hiszem irigykedhetek a napirended miatt Kép))

Szilcsike és Szilvike (aki nem alszik napközben túl sokat)
szilcsike
 
 


Szép napos reggelt mindenkinek. Kép
Az ablakban lévõ hõmérõn 30 fok van. Kép Kép Kép De tudom ez csak átverés.

Sasha
Akkor én is leírom 1 napunkat:
5.30-6.30 Levi ébred, kajcsi, peluscsere (nincs beszélgetés, dögönyözés), rakom vissza aludni! Simizem a hátát és már alszik is. Én persze felébredek teljesen, úgyhogy nekem lõttek a visszaalvásnak.
9.00 körül ébredés, beszélgetünk milyen volt az éjszaka, mit álmodott stb.
9.30 tízórai, peluscsere, átöltözés nappali ruciba.
10.00 Levi megy a járókába játszani. (ez régebben úgy nézett ki, hogy letettem a nagy ágyra, akkor elkezdett nyüszögni, és mindig ott maradtam vele egy kicsit. Aztán 1-1 percre otthagytam és mindig növeltem ezt az idõt. Ma már teljesen elvan, nem nyüszög, viszont általában szem elõtt vagyok.) Megyek elkészítem az ebédjét elõre, lemegyek a közértbe (addig apa felügyeli).
11.00 felé van hogy elálmosodik, akkor be a kiságyba, pici simi és már alszik is.
12.30-13.00 ebéd
13.30-13.45 peluscsere, öltözés, megyünk Zsaniékkal sétálni. Kép Sétánál általában annyit alszik amennyit lent vagyunk. Ez legtöbbször egészen uzsonnáig tart.
16.00-16.30 indulás haza a sétából.
17.00 Uzsonna
17.30 peluscsere, Levi ismét megy játszani a járókába. Anya pedig a dolgára. Kép Ilyenkor már nem alszik.
19.00 Fürdés, játék a vízben.
19.45 Vacsi. Ilyenkor bealszik a kajába, lerakom és reggel 5.30-6.30-ig alszik.

Hát ennyi!

Szerintem itt is, akár csak a kaják bevezetésénél fõ a fokozatosság. Már úgy értem hogy abban hogy ellegyen egyedül a gyerek.

Zulu
Én sem mondtam hogy fogadjon meg tanácsokat, persze mindenki az ösztöne után menjen (én is igyekszem arra hallgatni), bár nem hiszem hogy Sashának az öszöte azt súgná, hogy maga után húzza minden hova Gabcsit. Kép
Igen tudom hogy vannak "több emberes" babák, de én akkor is azt vallom, hogy itt Te vagy az akinek erõsebbnek kell lenned, ne a gyerek diktáljon már. És még mindig tartom hogy ennek ellenére lehetsz nagyon jó anya, sõt én igen is nagyon jó anyának tartom magam (fõ az önbizalom Kép ), pedig Levi is "bepróbálkozott" annak idején és megmondom õszintén hogy egy kicsit be is dõltem neki.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Judy, Csics, Sasha, Kryss,
Köszi Lili nevében isKép!

Jelentem tegnap lementünk sétálni babakocsival és Lili nem sírt!!! Hurrá, hurrá!!!KépErre már hónapok óta nem volt példa. Viszont arra vigyáztam, hogy viszonylag szélcsendes helyeken mászkáljunk és így teljesen jól elvolt, persze félig felülve, mert feküdni már csak alvás alatt lehet. Elképzelhetõ, hogy csak a szél lenne a baja? De hát azt sajnos nem tudom kivédeni, csak megszokja majd lassan, hogy ilyen is vanKép.

Csics,
A berregés nekem is nagyon tetszik, fõleg amikor a két kezét is úgy mozgatja mintha motoroznaKép.

Sasha,
A fõzést én úgy oldom meg, hogy ilyenkor ha fent van akkor kiteszem magamhoz az etetõszékbe a honyhába. Még játék sem kell neki, mert olyan jól el szokott nézelõdni, ja és persze közben nagyokat beszélgetünkKép.
Ha Gabi fél 7-kor ébred, akkor érthetõ, hogy nem tud elaludni 9-kor. Lilit ha nem alszik el 5-ig, akkor már nem rakom le aludni, inkább játszok vele amíg apa hazajön, aztán 8 körül locsi. Kb. 9 mire végzünk az evéssel is és már alszik. Abban egyetértek Zuluval, hogy a belsõ érzéseidre kell, hogy hallgass, mert ha nem ezt teszed, azt Gabcsi tuti meg fogja érezniKép. Viszont azért valahol húzd meg a határt. Nem szabad, hogy átess a ló tulsó oldalára és teljesen kikészülj. Én azt a nézetet osztom, miszerint a gyerekeknek egy fizikailag és lelkileg stabil és magabiztos anyukára van szükségük. Próbáld megteremteni az egyensúlyt.

Forti,
Tetszik amit írtál. A könyv címe engem is érdekelne.

Pocok,
Azért ez a kakaós dolog szerintem durva. Nem tudom elhinni, hogy erre tényleg szüksége lenne a kislánynak.
Én nem szoktam vérezni két mensi között.

Ági,
Nem tudom miért csinálja ezt mostanában Lili, de azért remélem változni fogKép.
150gr-ot megevett Petra?, akkor már nálatok is alakul a kajcsizás. Én is eddig frisset készítettem mindig, de most már, hogy Lili is minden nap 100 gr-ot megeszik mire megfõzöm, átpasszírozom...már elég sok idõ. Mindig meg szoktam kóstolni Lili fõzijét, és én nem érzem, hogy más íze lenne. Mondjuk úgy szoktam lefagyasztani mindent, hogy már készre van turmixolva. Te miket adtál már Petrának?
A májkrémbe nem tettem vajat, csak tejfölt, igaz kicsit lágy lett, de finom volt.

Manó,
Emma nagyon ügyiKép!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Egy kérdés:
Nem tudjátok mikor kezdenek kijönni a babákon az anyajegyek? Mert Lilinek van egy barna pötty (nagyon pici) az állán már napok óta, én anyajegynek néznémKép. De sehol sem írnak errõl.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Zulu
Irigyellek a takarítõnõ miattKépHozzánk is elküldhetnéd néha, már én se vagyok olyan precíz mint régenKép
Egyébként szerintem a 2. és többedik gyerek általában jobban el van egyedül, mert kezdettõl fogva azt szokja meg, hogy az anyukája, ha akarna se tudna 100 %-ban vele foglalkozni. Alkalmazkodik a körülményekhez. Legalábbis én ezt látom a környezetemben és én is 3. gyerek vagyok és nálunk is így volt.

Forti
Szerintem is lehet szoktatni, hogy egyedül legyen, én hétfõnként mindig újrakezdemKép

na most már tényleg megyünk kirándulni
Judy
Judy (fodroczy)
 


Forti,

azt hiszem, félreértesz. Nem azt mondtam, hogy az a jó anya, aki magával vonszolja mindenhova a gyereket. Csak azt, hogy ami esetleg beválik egy babánál, az nem biztos, hogy a másiknál is bejön. Még egy családon belül sem. Anna pl. minden különösebb erõfeszítés nélkül kialakított egy napirendet, és jaj nekem, ha nem tartom beKép. Dáviddal hónapokig lehetetlen volt bármiféle rendszert vinni a napokba. Én is próbáltam saját idõt kiharcolni, de nem ment. Õ nem csak diszkréten nyivákolt, mint Anna, ha valami nem teszett neki, hanem teli tüdõbõl ordított, és az égvilágon semmi jelét nem adta, hogy valaha is belenyugszik, hogy anya néha fõzni akar. A húga kezdettõl fogva nyugisabb volt, és ez nem az én érdemem, bár az tény, hogy Õ már beleszületett egy szituba, hogy osztoznia kell.
Tanácsok: jajj, nehogy magadra vedd!!! Nem azért írtam, teljesen igazad van abban amit írtál, nekem is ez a véleményem, hogy az anyának is kell egy kis mozgástér. Nekem is vannak határaim, és a fiam ezt nagyon jól tudja, hogy jobb, ha nem feszegetiKép. Arra értettem, hogy hiába kap nagyon jó tanácsokat, nem biztos, hogy náluk bejön. És akkor persze az ember még rosszabbul érzi magát, hogy mit csinál rosszul. Pedig semmit, csak egyszerûen más típusú a babája. Szerintem mindent meg kell hallgatni, de nem szabad garantált sikert várni. Majd egy talira elviszem Malackát, és akkor élõben is be tudom mutatni, mirõl beszéltemKépKépKép.

na pusz, szép vasárnapot!Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

sasha!

A napirendetek nekem is teljesen átlagosnak tûnik, kb nálunkis ez van, azzal a különbséggel, hogy nálunk nem fix a esti lefekvés ideje, próbálom akkor vinni, ha már álmos, néha nem jön össze.Kép Nálunk is az van, hogy ébredés után áthozom a mi ágyunkba, és akkor ott elvan kb fél órát.

Szilcsilke!

Én is úgy szoktam "reggelizni", hogy Emma kb 10-kor elalszik, és nekem akkor hozzák az ebédet, mert én egyenlõre rendelni szoktam, és akkor az ebédem eszem reggelire.

napirend, összehasonlításképp, de azért ez nálunk nem szentírás:

1/2 8-8 : Emma ébred

8-1/2 9: Emma fetreng a mi franciaágyunkban

Kb 1/2 9-9: reggeli

9-10: Játék, anyával, egyedül nem marad meg ebben az idõszakban, a végére nyûgös lesz, ringató fotelbe bele, tea, és amikor elalszik fotelestõl átszállítom a szobájába

10-12: alvás

12: zöldség vagy gyümi evés

Ezután megyünk sétálni, ahogy sikerül felöltöztetnem mega kutyát is összeszednem, általában kb 1 óra mire elindulunk, induláskor Emma teli torokbó üvölt, utál öltözködni

13-14: séta, közben el szokott aludni

14-15: játék, persze szintén csak úgy hogy én játszom vele

15: evés

15-17: megintcsak vele kell foglalkozni

17: ekkor megint álmos, el kell ringatni, de ijenkor már általában nem sikerül átcsempésznia saját szobájába, mert akkor rögtön felébred

18: ekkor jön haza Apa, Emma felébred és eszik

utána megintcsak vele kell foglalkozni, ilyenkor már nem igazán szabad aludni hagyni, mert akkor balhé van az esti fekvésnél, de ezt nem mindíg tudjuk betaratni

általában mi is ilyenkor vacsizunk, Emma közben kint ücsörög velünka konyhában

A fürdést is ilyenkor szoktuk megejteni nála, de nem kötött idõpontban, mikor belefér.

21 vagy 22 óra: ilyenkor viszem a már nagyon nyûgös Emmát aludni, elõször eszik az ölemben, ebbe általában belealszik, de még fogom kb 20 percet, mert általában nem büfizik. Ezután leteszem, amire felébred, és ekkor még iszik valamennyi teát, azon elalszik az ágyában fekve.

Így 23: Kiszabadulok a szobájából, ilyenkor megyek fürödni, éjfélre ágyba kerülök.Kép

És alszik reggel 1/2 8-8-ig.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a házi munkát egyenlõre nálunk nem kell végeznem, anyukám még velünk lakik és megcsinálja, de valószínûleg pár héten belül elköltözik, akkor nem tudom mi lesz.Kép

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Köszi mindenkinek a napirendjét! Akkor kb hasonló.

Ami lemaradt tegnap még, mert már mennem kellett:

A reggeli sétánk kb 1 órás, vagy több, így 11-ig amig felkel max egy órám van, de ma pl 9-kor már fent volt. Ez durván 1 óra alvás. Délután 1 órás alváshoz azt kell még hozzátennem, hogy szintén séta közben van és igy van amikor mire hazaérünk már fent van, de van hogy csak itthon ébred fel. Mivel ma reggel fél 7-kor kelt igy 8-9-ig aludt még. Aludt utána még dél körül fél órát. Most már megint álmos, de leraktam a földre és most elvan, de csak azért mert a kutya is játszik egy nejlon zacsóval kb 2-3 méterre a gyerektõl és az nagyon izgalmasKép Hátha eltanulja a kutyától hogyan kell egyedül játszani fetrengve a földönKép Szóval van amikor sikerül aludnia 2 órát van hogy csak felet. Ha többet is alszik akkor az séta közben van. A délután 4 órai alvásnál van idõm talán fõzni, viszont ha itt nem alszik akkor nem birok vele. Nem lehet kihagyni egy alvást sem, mert max 3 órát bir egyszerrre ébren lenni, de 3 óra múlva már csak ölben maradna meg és csak akkor ha fél percenként helyzetet változtatok, de a legjobb ha sétálgatok vele, mert ilyenkor már a babakocsiban sem jó. Éjjel meg még kel 11-kor, 3 körül és 5-6 körül. Ha 6-kor kel akkor már nem tuodm visszarakni az ágyába, mert akkor már éberen alszik, ha megmozdulok, vagy megmozditom felébred. Mint ma, igy viszont én nem tudok aludniKép Akkor viszotn tökéletesen ilyennek kell lennie egy napirendnek? Akkor no problemKépKépKép Én vagyok a bén, nem használom ki az idõt rendesen

sasha

Kép
sasha
 
 


Ilke!

Most olvastamKép Igen Gabi 7-ko ébred. 9-kor nem azért akarom elaltatni, mert én úgy gondolom, hogy aludnia kéne, hanem azért, mert úgy ásítozik hogy majd' kiesik a száján és alig lehet birni vele. Pl ha egy játéka 2-nél többször esik ki a kezébõl úgy elkezd hisztizni hogy mégKép Utána hiába akarom visszaadni neki, kiüti a kezembõl és hisztizik. Másik játékkal addig játszi innentõl kezdve amig 1x ki nem ejti a kezébõl. Többször az sem kell, az a játék is egy szemét disznóKép Hiszti. Na ekkor megyünk is stálni, vagy ha délután van akkor itthon futunk neki többször, vagy jól le kell fárasztani.Kép Most pl este 5 órakor aludt el délután fé1 óta! Pedig fél 3-kor sétáltunk egy nagyot. De amint a háta a támlához ért már jött a nyafff. Õ ülni akart, de úgy,hogy a két keze kilógjonKép

Na puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Csajok, ma voltam a kerületben babaruhabörzén, és úúúúúúúgy bevásároltam, hogy csak na. Azt a sok vadiúj márkás ötletes ruhákat nem bírtam otthagyni.

Sasha,
nagyon köszi,KépKép majd a férjemet ráuszítom ezekre az oldalakra, nekem úgysincs idõm rá.

kérdezted a napirendet, a mienk:


6-7 körül: Zsófi ébred, szopizik.Sajna én nem tudok visszaaludni, még az elején bírtam, most már nem

vagy elalszik vagy nem

9 megint szopi, közben én reggelizek, pakolászok

amíg én reggelizek, addig õ a járókában hempereg,ahol vagy bealszik, vagy nem

kicsi játék még délelõtt

12: szopi

13-14 körül: séta

15-16 óra: szopi, utána játék, vagy bealszik cicin

18-20-ig, játék, amig vacsizunk a férjemmel vagy alszik vagy lejön a járókába ( tetõtérben lakunk, és a konyha a földszinten van, cs. ház )

20-20:30 fürdés

21 óra: szopi és alvás

Ha vasalok odamegyek a járóka mellé és ott teszem, ha takarítok, porszívózok kiviszem a másik szobába a hordozóba.
Sasha, hát valahogy így néz ki nálunk egy nap.


Napsugárnak boldog névnapot.

na megyek visszaolvasok egykicsit

pusz

Brokkoli
brokkoli
 
 


Zulu
Értem, értem mire gondolsz, én sem véresen komolyan írtam amit írtam, ott a vigyorgós pofika.

Ilke és akit még érdekelt.
Ez az aludj jól gyermekem könyv.

Sasha
Ne mondj ilyet, nem vagy béna. A napirended is jó szerintem. Levi is majdnem 7 hónapos koráig kelt éjjel is enni. És ezt teljesen magától hagyta el, és tolta ki az alvásidejét.
5 hónaposan még szerintem teljesen normális hogy csak 3 órát bír ébren maradni Gabi, ilyenkor még elég nagy az alvásigényük.
Igazából nem tudom leírni mire gondolok, egy csomó gondolat száguldozik a fejemben. Majd ha jöttök a talira és érdekel, akkor ott dumcsizunk róla. Mert ha csak a felét írom le, akkor félreérthetõ, az egészet pedig összeszedni... huhh
Minden esetre drukkolok nektek, hogy Gabcsi kicsit nyugisabb legyen. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok
Megjottunk anyuektol.Alex moostmar egesz mashogy viselkedett mint eddig.3 ejszakabol ketszer felebredt de egy kis rabeszelesre azert visszaaludt.Mindent figyelt ahol voltunk,ja es tovabbra is valogatas nelkul mosolyog mindenkire: )))
Most egy honapig nem egyunk mert otthon felujitas van(teto+ablak csere )stb.
Kaptam egy babygymet a baratnomtol es Alex most azzal jatszik nagy komlyan.
MEgint egy csomot setaltunk es Alex az allo babakocsiban is kepes volt 3 orat aludni,hiaba a jo levego megtette hatasat.
Persze a rokonok mondtak is hogy hat ugye nem jo PEsten,ezen mindig kiakadok el sem tudjak kepzelni hogy valaki szerethet a belvaros kornyeken lakni.Meg szerencse hogy ritkan talakozom veluk.
Alex megszerette a banant is es mar 1 egeszet evett meg tegnap.
Erdekes hogy irtatok tobb babanaka nem izlik a barrack,hat Alex eddig ezt imadja a legjobban.Van izlese telen a barack a jo : ))))

Napirend ha mar tobben irtatok:
En kelek 7-kor es reggelizek nyugiban apaval.
Ebredes kb fel 8kor,rogton eves
Utana vagy alvas fel 11-ig vagy egyedul jatszas a kisagyban
Ilyenkor csinalom a napi haziunkat.
Fel 11-kor gyumi
Fel 12-kor eves
12-korul seta fel 3-ig addig vegig alszik a babakocsiban.
Fel 3 eves utana elvagyunk ketten
Fel 6-kor eves kb akkor jon apa mi vacsrazunk addig o a szekeben ul az asztalon.
8-kor furdetes es fel 9-kor utolso eves.Vagy belealszik az evesbe vagy meg egy orat rabeszeljuk a temara.Ha bealudt akkor reggelig nyugi van : )))))

Mi ha a nagyinal vagyunk mindig cipelik egy csomot utana egy nap kell mire visszaall a napirend nyafi ugyben.
En is szoktam hagyni sirni,foleg ha surgos dologm van vagy mar kezben is sir,na akkor leteszem es 5 perc utan elalszik vagy abbahagyja.
En mar az elejetol probaltam azt hogy nem sokat felvenni akkor is csak kis idore.Mivel Alex nagyon nyugodt baba nem is igenyli.
Szerintem megerzik ha egy anya stresszes es miert ne lenne az ha semmire sem jut ideje csak gyorsan.
En van hogy a mosogatas vagy felmosas kozben meghallom hogy sor de nem rohanok hanem befejezem mert utana nyugodtabban van ido ra.Par perc siras meg senkinek sem artott meg: )))))
Ja es mikor babas voltam tobb baratnom s mobdta hogy e aterhessegre helyezzem a hangsulyt hanem arrol olvassak hogy mit kell majd a gyakorlatban csinalni egy babaval,es tenyleg bevalik a dolog,persze ehhez kell egy minimalisan hiszti baba is azt hiszem.

LAnyok
Nem tudom ki irta mar hogy annyira hullott a haja hogy dokihoz ment.Erdekelne hogy mit kaptatok ra,es milyen dokitol.En mivel mar nem szoptataok elkezdtem a Bano fele kovafold kapszulat ami allitolag jo.De eszrevettem hogy a homlokomnal egy 20Ft nagysagu helyen kihullott a hajam,tisztara fraszba vagyok azota.Most a Bioptron lampaval is probalkozom,remelem mar tobb ilyen nem lesz.

Mano
Aha oda szeretnenk de tobb mint valoszinu hogy nem kapunk vizumot mert az apanak zold kartyaja van nekem egy tobb eves vizumom es mivel meg otthon is vagyok vele felo hogyott maradnank.PErsze hogy nem akarunk de a kovetseg nagyon szivat mindenkit.
Ja meg is jott az utlevel,annyira edes a kepen.
Igazad volt miota masti si eszik annyira rendbejott a kakija hogy neha nem tudjuk mitol nyugis mire kiderul hogy hoppra valami van a pelenkban.Hiaba nem vagyunk hozzaszokva ehhez : ))))
En is olyan vagyok mint te ejszak valahogy nem toleralom ha hisztizik,Nalunk is a ferjem segit ilyenkor elringatni,szerencsere ritkan van ilyen.

Ildiko
Boldog nevnapot Napsugarnak!!!
Mostanaban kezdik mondani hogy ram is hasonlit de szerintem meg inkabb az apukaja egy az egyben.

Dec8
Hat igen Alexnek isbejott az Aptamil,csak nekem nem amikor 3 nap alatt elfogy egy doboz.Nalunk is nyuszites van ha veletlenul a nap ra mer sutni.

Agi
Az tulzas hogy jarok eddig egyszer voltam,most kene megint menni.Egyebkent az Orszagos Onkologiai intezetbe jat=rok es ott a dokik vizsgalataban nagyon megbiZOM.Szerencsere mar 12 eve nincs ujabb zsircsomom.

Ilke
Lili nagyon szep meg mindig!!!
A multkor a rendeloben behoztak egy 2 honapos kislanyt talpig szoknyaban,fodorban.Rogton ti jutotttok eszembe nem tudom miert
; )))Mondtam is a ferjemnek hogy egy kislanymeg kell!!!

Megyek mert regeny lett
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sasha,
Értem énKép, és ahogy olvasom sok részben hasonló a mi napirendünk is. Egy különbséggel, hogy Lili szinte sohasem alszik séta közbenKép. Viszont itthon gond nélkül elalszik ha álmosKép.

Brokkoli,
Hol is volt az a jó kis börzeKép? Itt is lesz Újpesten április elején, arra majd én is el akarok menni.

Forti,
Köszi, lehet, hogy mégis csak el fogom olvasni ezt a könyvetKép.

Nyuszi,
Mizujs veletek?

Halihó többiek, hol vagytokKép?

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Kataa,
KöszikeKép! Kedves, hogy Lilire gondoltál.Kép
Nekem is hullott eléggé a hajam a szülés utáni hónapokban, de én nem kaptam rá semmit a dokitól. Igaz nem is nagyon kértem, mert mindenkitõl hallottam, hogy ez egy természetes folyamat, csak az Elevitet szedtem-szedem folyamatosan. Viszont bal oldalt a homlokomnál (a választékomnál) nekem is elég látványos volt a hiány. Most már nõ, de most meg olyan kicsi hajszálak vannak ott, hogy tökéletesen égnek állnakKép, elég murisan szoktam kinézni.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszöntjük szépen a Napsugaras névnapi jókívánságaitokatKép

Manó!
A névnapját nem ünnepeltük meg, nem is vettünk neki semmit, csak mondtuk neki reggel hogy: Boldog névnapot Napsugár!
De nem igazán foglalkozott velünk.Kép

Ma voltunk anyuéknál ebédelni,/ õk is falun laknak/ van egy csomó állatuk, megmutattuk õket Napsugárnak.
Látott nyuszit, pipit, kutyust, malackát, nagyon élvezte!
Mostanában az az új hóbortja, hogy nem hajlandó napközben tápszert enni. Igy csak reggel és este eszik, de nagyon nehezen. Napközben fõzelék, tejpép, gyümülcs és csak pár korty tea.
Szerintetek mikortól lehet kakaót tenni a tápszerébe?
Végül is csokoládés tejpépet már evett, abban is volt kakaó.

Ildikó
ildikó
 
 


Ilke
De jo hogy irtad hogy neked is volt ilyen hajnelkuli folt.(persze tudom nem jo,csak engem vigasztal most : ))))Tisztara megijedtem hogy megkopaszodom.Pont ott van nekem is a valaszteknal.
En is szedtem Elevitet folyamatosan,de nem nagyon lattma hatasat.Persze az nem johgoy Alex leszokott a cicirol de igy legalabb tudok mar szedni valamit ellene.

Ja a masik meg hogy 2 naponta moshatok hajat mert nagyon zsirosodik a szules ota??Ez is osszefugg a szoptatassal???

Rit
Mentek kedden oltasra?Mert gondolom aznap nem igen lesz kedve Dodonak setafikalni.Kriszta is jon tarsulj majd hozzank.

Pocok
A ferjem tud kuszkusz lelohelyeket ,ha legkozelebb gond lenne a beszerzes.

Lanyok
Lehet hogy mar kerdeztem de nem tudtok olyan uszit ahova szombaton is lehetne jarni???mert az Almasi terre ami jo kozel lenne nekunk nem lehet,viszont az en ferjem csak 6-utan er haza ugyhogy nem erunk oda az utolso 6-os uszasra.

Alex biztos befardt a nagyizasba mert fel 8-kor a furdi es eves utan elaludt.

Na megyek en is pihizni vegre
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Ildiko
En ugy tudom ha megvan a napi 500ml tapsszer a hozzataplalas soran akkor az elegegy eves korig.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Lányok köszi a napirendeket mégegyszer!
Tök jó, hogy mindenkié hasonló, mert ezek szerint tényleg van napirendünk, holott nem én alakitom, illetve alakítottam, hanem a gyerekKép A séta és a fürdés az én reszortom, de a többi...Kép
Ahogy olvastam akkor egyben tér el a legtöbbekétõl a napirendi kérdés az alvásban! Gabit nem egyszerü elaltatni. Már a babakocsiban sem alszik el négy hónapos kora óta. Viszont imádja a cumisüvegét. Eddig ez az egyetlen amivel elvan kb 20-30 percet egyhuzambanKép

Most itt is itt szórakozik mellettem a cumisüvegével. Fogdossa, iszik, cumizik, ja és kakál közbenKép Most éppen.
Ma délután semmiféle napirendrõl szó sem volt! Délután felkelt valamikor már nem is tudom mikor. Olyan dél-1 óra körül. És csak 5-kor volt hajlandó elaludtni és majdnem percre pontosan 3/4 órát. Ordítva ébredt és csak percek múlva nyugodott meg. Majdnem visszaaludt, de aztán meggondolta magát és 7-ig itt nyüglõdött amikor elvittem fürdeni. 8 óta altatom, de most meg felelevenedett a fürdéstõl, pedig a kádban is nyafogott, úgyhogy a szokásos nagy pancsi helyett csak gyorsan beraktam a kádba, lemostam és kész... Kép

Megyek gfyerkõcöt altatniKép Vagy inkább fárasztaniKép
sasha és Gabcsi 24

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma étteremben elõször Bettivel. Ez egy rokon étterme, úgyhogy elõre odaszóltunk, hogy mit kérünk, és mikor odaértünk, rögtön hozták. Bettit az autósülésben vittem be, de persze nem akart ottmaradni. Adtam neki 2 szem sült krumplit, ezt elcsócsálta, addig felvágtam a kajámat, aztán fogtam az egyik kezembe, a másikkal ettem. Persze az én rizsembõl is kapott pár szemet, azt is jól megcsámcsogta. Desszert nem volt mert alapjába véve fogyózok, apja meg nem adott neki.

Brokkoli, én nem tudtam errõl a börzérõl, pedig biztos lett volna olcsóbb tavaszi kabát, mert ma vettem neki 5500-ért.

Ma újra eljött hozzánk anyukám és húsvétig itt lesz, úgyhogy egy kicsit szabadabb leszek. Leveszi a vállamról a fõzés terhét.

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?