Viki: én 500-at fizetek a szitternek. Szerintem kérdezd meg, hogy ö mennyit gondolt, és annak alapján kalkuláld ki.
sasha: arra még nem gondoltál, hogy kicsit "beszigoritasz Gábornál? Szerintem azért egész nap sétálni, dajkálni, cipelni egy fél éves gyereket kicsit nehézkes lehet (föleg az ö súlyával
) Persze nem arra gondolok, hogy ukmukkfukk hagyd ott, de szépen lassan rá lehet szoktatni, hogy elaludjon/ellegyen egyedül. Hidd el, hogy jobbat teszel vele, ha még most megtanitod. Egyébként én is kivagyok ha Juli sir, leizzadok meg jól stresszel a dolog, de ha tudom hogy jó helyen van és semmi baja, akkor nem rohanok oda. Persze nem azt jelenti, hogy órákig sir, de ahogy Beszti irta, ha pl. vécére kell rohannom, akkor az az elsö, vagy ahogy Conti irta vannak dolgok, amiket meg kell csinálni, és nem tudom a gyereket odavinni. Pl. fözés közben nem viszem ki a konyhába, és a reggelizés is szent, meg a reggeli zuhanyozás. Szerintem minden anyukának szüksége van arra, hogy naponta legalább egy kis idöt magában lehessen. Ettöl még nem vész el a gyermeke bizalma benne, inkább megtanulja, h. igenis van amikor anya nem tud jönni.
Szóval én igy csinálom, és a gyerekem cseppet sem egy elhanyagolt, idegbeteg, anyanélküli valaki, hanem egy vidám, kiegyensúlyozott, társasági lény.
gumicukor: ez a "harctéri sebesült" mászás nagyon szemléletes leirás volt
Manó: Julinak is rendszeresen 37 a höje. A dokinéni azt mondta, hogy vannak ilyen babák, úgyhogy ha nincs egyébként semmi baja, vagyis vidám, olyan mint máskor, akkor semmi baj.
Kryss: tök érdekes, hogy milyen eltérö tud lenni két gyerek (ezt a napra-vigyorgásra irtam).
Brokkoli: gratulálok a fejlödéshez. A gyerekdalokra keress rá "dalok", "gyerekdalok" cimszóval a neten, mert biztos vannak, én találtam párat.
Tudom még ajánlani a "Ez elment vadászni" c. könyvet, nevetségesen olcsó (talán 200 Ft volt), és a Corában v. az Auchanban vettem. Nagyon jó mondókák vannak benne, és az a legjobb, hogy egy mondóka többféleképpen is, én megtaláltam mindegyiket úgy is ahogy én ismertem. Meg vannak benne lépegetök, altatók, stb. is.
Zita: addig nem kell porszivózni éjjel, amig nem ébred fel magától arra h. nem kap levegöt. Vagyis inkább nem érdemes
Én normálisan etettem "be" Julival a fözeléket, és megette simán.
zulu: ne rémisztgess a fürdetéssel
Juli is balhézik ha kiveszem, de nem lenne jó, ha még tovább tartana a fürdetés (addigra én már hulla vagyok).
Nem tudom, hogy hogy birjátok, kétgyerekesek
Na, befejezem, mert rámjött az álmosság (most vagyunk túl egy maratoni orrszivás/itatás/nemivás/orrszivás/nemszopi/
orrszivás/éhesvagyokon, úgyhogy teljesen kiment az álom a szememböl. De már megint itt van, úgyhogy megyek vissza aludni.
Jó éjt
zsani