Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Kicsit le vagyok maradva... :cry:

Sasa szobatiszta... éjszaka is elvétve fordul elő baleset... már nincs is pelusa...
Szövegel... apa szerint tiszta anyja... :oops:
Németül beszél, magyarul néhány szót mond...

Csucsu
33 évesen ne mondj le a kistesóról...
Sasát 37 évesen szültem, és 39 leszek mire Lucas megszületik...
Lombik... nálunk 4-et támogatnak 70%-san (akkor fizettünk kb. 900 eurot)... ezt mi ki is használtuk... és volt kifizetett fagyasztott beültetésünk...

Lucas jól érzi magát...

:lol:
Vendég
 


Csucsu :)
33 év az még sztem sem késő. sokan ilyenkor vállalják az elsőt (tudom, téged ez annyira nem nyugtat!) Nagyon nagyon drukkolok, hogy minél előbb kopogtasson Gólya Úr!
Politikától mentesen: engem is felháborit ami az egészségügyben folyik. Az Ágnes asszonytól meg feláll a szőr a hátamon. Tudom, hogy az a dolga, hogy a képembe hazudjon, de hogy ezt a Göbbelsi politikát (ti: hazudj akkorát, hogy azt már elhigyjék) ilyen hosszú távon igy tudja csinálni... :evil: Nah, inkább nem politizálok :roll:

Betsy :)
De jó, hogy jól vagytok. És már 28 hetes! Hogy repül az idő!
Sasa milyen ügyes :)

Hát én is nagyon felbuzdultam az itteni szobatiszta gyerekeken, gondoltam mi is léphetünk előre. Azt hiszem, elsiettem a dolgot és túlértékeltem kicsit. :P Szóval tegnapelőtt délután már tök sokat volt kisgatyában, mert hajlandó volt ráülni a bilire, és olyankor minidg pisilt is. Tegnap Pesten voltunk, és ugye egész nap pelusban, ma reggel feladtam rá megint kisgatyát, de nem figyeltünk eléggé, és pisis-kakis lett. Tanulság: ne haladjak nagy lépésekben, először csak délutáénra maradjon pelus nélkül (akkor általában nincs kaka) Sajnos sosem szól, se pisinél, se kakinál, ugyhogy max azt tudm tenni, hogy fél óránként bilire ültetem. Nemtom, ennek meg van-e értelme. Megérti-e hogy miért (persze, mindig örülünk az eredménynek) és hogy majd fog-e szólni idővel, vagy csak várja, hogy alátoljam a bilit... :roll:

Nemsoká meg kertipartira megyünk Csabi munkatársaihoz. Máér most szorongok tőle, hogy Nándi hogy viseli, mennyire fog orditani. (Csabi azt mondta tegnap, hogy szte ne is menjünk, de mondtam neki, hogy lassan tényleg magunkra zárjuk az ajtót, ne menjünk sehova és ne jöjjön hozzánk senki sem, én meg kergüljek meg az egyedüllétben :oops:

Na, megyek, összekészitem a ded holmiját.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Betsy! Gondolatolvasó vagy! Épp kérdezni akartam, hogy vagytok, mi van veletek. Jó, hogy jelentkeztél!

Csucsu! Ezt az Ágnes asszonyt mi is nagyon útáljuk, felforful a gyomrom, ha meglátom. :oops:
Bízom benne, hogy hamar összejön a baba!

Minyu! Lesznek gyerekek a kerti partyn? Hátha jó passzban lesz Nándi, és így Te is kikapcsolódsz egy kicsit.

Szobatisztaság: hát nappalra nem tűri meg a pelust, ha elmegyünk és adok rá, akkor viszont szól, hogy épp pisil. Bár itthon nem mindig sikerül a bilibe a cucc, de gyakran ráülünk, és néha van eredmény. Ez napi 1-2 pisit takar. Haladunk, haladunk... :)

Kép
patrisa
 
 

 
 

Sziasztok!

Csucsu!
Sajnálom,hogy nem sikerült de biztosan összejön.Azt mondják ha már volt egy terhesség könnyebb a következő mivel a szervezet tudja mit kell tennie.
Nekünk volt 7 inszemináció és 5 lombik és terminált ciklusunk mindez 5 év alatt 800ezer forintba került.
Azóta vagyunk padlón anyagilag de itt van Mirtill és ez a lényeg.
Mi nem tervezünk tesót mert több kezelést nem tudnánk kifizetni és amúgy sem tenném ki magam mégegyszer ekkora tortúrának.Ha egyszer spontán összejön örülünk ha nem az sem baj.

Én úgy tudom,hogy a tapolcai meddőségi az a Pannon Reprodukciós Intézet semmi köze a Kaálihoz.
Mi a debreceni Kaáliba jártunk.

Szobatisztaság:
Mi még nem tartunk sehol igazán nem is próbáltuk még.Este fürdés előtt ráül a bilire de eddig még soha nem történt benne semmi.
Ha nem megy idén majd jövőre én úgy gondolom ráér akkor is.

Sokan szóltak azért is,hogy nem eszik-iszik egyedül de én nem erőltettem és pár hete egyszer csak elkezdett egyedül enni és szólt,hogy pohárból kér inni és azóta egyedül iszik.
Abban bízok,hogy a szobatisztaságnál is így lesz és szól ha elérkezettnek látja az időt.

Én is 74-ben születtem és az mondta a dokim,hogy 36-37éves kor tökéletes a második gyerekhez.
Szóval nem vagy elkésve Csucsu!
Igaz azt mondják,hogy 30éves kor fölött nagyban csökken a fogamzóképesség ehhez képest én 30 fölött lettem terhes Mirtillel pedig előtte sem bírtam nagy fogamzóképességgel.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Hahó!
Megjöttünk a kerti partiról.
És tök jó volt. Nándi néha nyüszitett, deegyáltalán nem volt vészes. Volt sok kisgyerek, velük is jót játszott. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a 25 hónaposom akkora, mint a 16 hós kissrác. (és nem a 16 hós volt nagy :P , mert volt egy 26 hós kiscsaj is, aki fél fejjel tuti nagyobb volt Nándinál) Mindegy, végülis ez mostmár abszolút nem zavar. Rengeteget pancsizott, meg hintázott, ésvolt egy kiskecske is, azt is megetettük. Szóval, nagyon jó volt, hogy mentünk. Persze, mi nem pihiztünk, mert a ded nem hagyta (volt egy kerti tó is, és féltem, hogy felezuttyan, nameg mindig menni kkellett, soha nem állt meg :P )

Ildikó :)
hű, én nem is tudtam, hogy ennyit küzdöttetek Mirtillért. Le a kalappal.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu,
Akárhogy álltok a pelussal, azért még mindig jobban, mint mi. Már az is eredménynek könyvelem el, ha hajlandó fél percre ráülni a bilire. Biztatom magam, hogy jövő ősszel megy csak oviba, addig végülis van időnk, de bevallom őszintén, nem örülnék neki tulságosan, ha a téli anorák alá még pelus kéne. Persze azért tragédia nem lenne.
Nati elég nagy, de néha meglepődök, hogy egyre több nála nagyobb kétévest látok. 6 hónapos kora óta 3,5 kilót szedett össze. Akkor majd szívroham kerülgetett, hogy kitől kapta a malacka géneket, most meg szinte karcsúnak látom.

Ildikó
:shock: Elég nehéz időszak lehetett! Én már azalatt teljesen kikészültem, amíg Nati összejött és teljesen depibe borult az agyam, amikor Robi először tiltakozott kistesó ellen. Szerintem még egy év és borul a házasságunk is.
Erőltetni szerintem sem szabad semmit. Anyós aranyos, próbálja visszafogni magát a témában, de azért néha elmondja, hogy a fiai ilyenkor már rég szobatiszták voltak. Tegyük hozzá, olyan áron, hogy akkor kezdte a bulit azaz bilit, amikor megtanultak ülni. Natinál is ezt javasolta, még fél éves sem volt.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorka! Vannak a nagyszülőknek érdekes dolgai. :? Szerencsére nekünk senki nem szól bele a gyereknevelésbe. Apum tök rendes, anyósék meg sose unokáztak még.
Szerintem is belefér a 3 éves kori szobatisztaság, majd látjuk hogy alakul.

Minyu! Örülök, hogy jól fogadta Nándi a társaságot. Nálunk vendégek voltak tegnap 4 és 10 évesek. Vanessza nagyon jól érezte magát. Kergetőztek, vizipisztolyoztak, nagyokat sikítoztak a kertben. Mikor elmentek a 10 éves fiú után sírt a lányom. :(

Ildikó! Jesszus! :shock: Ez szép kis összeg. Hihetetlen mit elkérnek.
Nekünk Vanesza tudtunk nélkül fogant. Fél évvel későbbre terveztük. :lol:

Ma megyünk a Nemzeti Nagycirkuszba. Remélem élvezni fogja az előadást!

Kép
patrisa
 
 


Patrisa :)
MIlyen volt a cirkusz? Tetszett Vaninak?

Nálunk a nagyszülők nem beleszólósok, a szomszédoknak viszont mindig vannak "jó" ötleteik és kedve megjegyzéseik. Bár múltkor Csabi egyik gyerkkori barátja kérdezte nagy szemekkel, hogy miért nem szoktatom bilire Nándit. MOndtam neki, hogy ha rávarázsolja a gyereket a bilire, meghajlok nagysága előtt. Mondjuk azóta már ráül, de eddig ráülni sem volt hajlandó.
Megyek. Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Színvonalas volt az előadás. Vanesszának és nekünk is nagyon tetszett. Végigülte az előadást, még az sem zavarta, hogy csupa por lett. Elöl ültünk a páholyban, és a lovak felrugták a port.
Sajnos a képek nem lettek túl jók, mert elég sötét volt.
Azért teszek egy elefántosat.

Kép

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Minyu!
Nálunk is a magasságával van mindenki kiakadva de azért mert túl magas.Ő 21 hónapos és 90centi ami megfelel egy 2 2és 1/2évesnek ráadásul lány.
Tavaly egy ismerősöm férje megkérdezte,hogy miért ül még egy ekkora gyerek kocsiban(13hónapos volt).Mondtam,hogy nem tud még járni erre azt mondta,hogy ez a gyerek van 2éves.
Állítólag az arca is idősebbnek látszik én nem veszem észre.

Megint sík ideg vagyok mert Mirtill újfent nem eszik de most a tápit sem fogadja el.Eddig ez volt a mentsvár mert akármennyire is nem evett azt elfogadta.Max.60ml-t iszik úgy mint egy pár hetes kisbaba.Komolyan mondom az idegösszeomlás határán állok.Amióta volt az a fosós nyavajája nem eszik pedig előtte elég jól evett és hízott is ügyesen.
Múlt héten elkezdtem megint a Bérest mert a fosás miatt abba kellett hagyni.
Nem tudom mitévő legyek.

Hát elég sokba van a lombik program de a beavatkozásért nem is kellett fizetni ezek csak a szuik,gyógyszerek voltak.Először megdöbbentünk amikor 5napi szuriért kértek 50ezer forintot de aztán megszoktuk.Egy kezelés volt 100-110ezer forint.
De ez mostmár mellékes.

Sziasztok!

Mirtill így "bilizik"
Kép

Kép
ildikó74
 
 


Ildikó!
Levente is 91 cm 22 hónaposan. Csak ő olyan kis mokány, azért nem tűnik fel senkinek. Viszont a korabeli gyerekek közül kimagaslik. :) Egyébként ebben a nagy melegben Levente is kevesebbet eszik, többnyire gyümölcsöt és persze vedeli a teát.
Ezen a videón látszik, hogy magasodik egy nálánál idősebb kissrác fölé. :)
szilbee
 
 


Ildikó!
Ha enyire izgat a dolog, miért nem indulsz el valamerre? Például egy gasztrós dokinénit kérdezz meg! Ha gondolod, megadom a mi dokinénik számát, aki Regit kezelte reflux-szal. Nagyon elismert, délután van magánrendelése vagy Hódmezőn vagy Szentesen!
Patrisa biztosan segít megtalálni az utcát is! :D Kérdezz rá telefonon, hogy lehet-e az ő véleménye szerint ténylegesen baj? Olyan kedves, egy próbát megér!!!
Dr. Vajdovics Éva:06203263297
Ne halogasd a döntést, ess túl rajta, neked is jobb lesz!!!

Amúgy mostanság Regi sem eszik túl jól, és 23hósan 91cm!
Ez van!

Kép
kajla
 
 


Szilbee,
Jó a videó :) Jó, hogy mindig ugyan az a dolog kell a gyerkőcöknek :D

Ildikó,
Szerintem is érdemes lenne megnézni egy dokit. Nem azért, mert úgy gondolom, hogy vele baj van, inkább azért, mert téged borít ki. Szabi sokkal lassabban hízik, mint Nati, eléggé jól érzem, min mehetsz keresztül. Igaz, nálunk még jó a helyzet, eszik sokat, csak én csinálom magamnak a bajt azzal, hogy hasonlítgatok. Erről nagyon nehéz leállni, hiába próbálom.
Egyébként végigzongoráztátok már a szokásos problémákat dokinéniddel? Azonkívül, hogy mondja, hogy sovány a magasságához képest, mond valamit?

Ma volt nálunk dokinéni, beoltotta a gyerkőcöket. Nati megkapta a bárányhimlőt. Nagyon meglepődött, amikor megszúrták, sírt, megpróbálta levenni a tűt a karjáról. Vicces, de az nem jutott eszébe, hogy arrébbhúzza a kezét vagy elrántsa.
Sajnos ez Szabinak eszébe jutott, ahogy a dokinéni megfogta és összeszorította a combját, ugrott egy nagyot. Pont bele a tűbe, ami jó mélyen belement és az ütéstől azonnal bele a lötyi a kis lábába. :cry: Nagyon sírt utána. A múltkor szinte már akkor megnyugodott, amikor dokinéni kihúzta. Fájt neki utána is, órákkal később. Annyira sírt, hogy teljesen kimerült, elaludt, még fürdés előtt.

Reggel bilinapot tartottunk. Levettem róla a pelenkát, egy nacit kapott csak. Nem csoda, ha reggel nem akar bilizni, vagy két óra múlva kellett csak pisilni. Teljesen ledöbbent, hogy belement a naciba. Miután levettem, még maradt egy kicsi a bilibe is. Megindulás után abba tudta hagyni, tehát tudja tartani, csak még nem tudtam rávenni. Ez már haladás :) Azért annak örülök, hogy nem egy kakaadagon kezdtük a gyakorlást :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Szilbee :)
video :mrgreen:

Ildiko :)
Én maximálisan megértleke, 2 hete én is nagyon kiborultam! Nálunk annyiból más a helyzet, hogy az aktiviát mindig megeszi, viszont nagyon parázok, hogy csak azt akar majd enni, mert lassan ott tartunk, bár most épp nem is panaszkodhatok, mert bővült az étlapja.
Ha úgy gondolod, vidd el gasztros dokihoz. Nándi tuti csak azért nem eszik, mert ellenkezni akar. Illetve ha én ideges vagyok a kajálás miatt, akkor végképp nem akar enni. (ördögi kör... :evil: ) Ropit, kekszet sem eszik? Esetleg próbáld meg, hogy nem kinálod (baromi nehéz megállni), hátha kér majd valamit, vagy csak tedd ki (nálunk van kisasztala, ahol enni szokott)
Egyébként Nándival mi gyakran babakocsizunk (visszatérve az ismerősötök megjegyzéséhez, hogy ekkora gyerek babakocsizik), enyémgyerek ugyanis még alkalmatlan a közlekedésre. Most gyakorlojuk a sétálást, kevés sikerrel :? Pesten még nem mertem babakocsi nélkül elindulni :oops: , itthon is csak úgy, hogy viszem a hátihordót, hogy ne kelljen kézben cipelnem hazafelé.

Megyek.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Babakocsi téma:
Ezen most én is elkezdtem agyalni, ugyanis mire a pici megszületik, Levente 2 év 4 hós lesz és nem tudom kell e még majd neki babakocsi. Mert ha igen, akkor tesós babakocsi kell, de ha csak pár hónapig használná, akkor semmi értelme. De az is lehet, hogy addigra már nem is kell majd neki babakocsi a nagyobb sétákhoz sem. :?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Én úgy gondolom,hogy nem anyagcsere-zavara van emiatt nem mentünk eddig a gasztrora és nem is szeretném kitenni fölösleges vizsgálatoknak.Volt róla szó,hogy beküld a doktornő de elkezdett enni így nem küldött.Szerintem ha valami olyan baja lenne amivel gasztrora kellene menni biztos lennének tünetei pl.puffadt a hasa,híg a széklete nem nő vagy nem fejlődik.
Voltam vele más dokinál is és ott sem találtak semmit.
Lehet ilyen fajta?Anyu azt mondta,hogy én is rosszevő voltam.

Engem nem zavar,hogy sovány(sőt örülök is mert nem tetszenek a kövér gyerekek)ha tudom,hogy eszik rendesen.De amikot 3kanál főtt kaját eszik és hallom,hogy korog a gyomra rosszul vagyok.
Ezerszer megfogadtam,hogy nem érdekel de nem bírom ki,hogy vmivel megkínáljam.
Biztos tudja,hogy idegesít és azért is csinálja mert vasárnap megcsináltam az ebédet,kiszedtem és már elkezdte,hogy:Nem eszik Mirtillke!Erre én letettem a tányérját és kimentem a konyhából majd pár perc múlva megyek be és az én kislányom elkezdte enni az ebédet.

Mi még most is babakocsival megyünk hosszabb távra vagy ha bevásásrolunk.

Minyu!
Eszeget Ő délután Danoninot,tejszeletet,rudit,gyümülcsöt és egy kis kekszet de az idegesít,hogy főtt kaját nem eszik ami ugye fontos lenne.

Na mindegy hátha megint összekapja magát mint a múltkor.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Ildikó!Nézték már a nyelőcsövét, szájüregét, hogy nem e ott van valami bibi, ami miatt nem esik neki jól az evés?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Csodálkozva olvasom, hogy egyesek még babakocsiznak. :shock: Tavaly szeptember óta nem ült Vani a kocsijában. Mindenhová gyalog vagy biciklivel megyünk. Sokat sétál, nem kell felvennem.

Kaja ügyben nálunk is kisebb gondok vannak. Elég keveset eszik az utóbbi időben. Gondolom a meleg miatt. Szerencsére a gyümölcsöt eszi rendesen (2 banán pl. uzsira), így nem aggódok.

Levettük a rácsokat az ágyról. Az éjjel már úgy aludt. Tetszik neki, hogy egyedül is fel tud mászni. :)

Kép
patrisa
 
 


Patrisa!
Még mi is használjuk, mert tudod a nagyobb városokban nem egyszerű tömegközlekedni! :evil:
Persze, ha leszállunk a villamosról, jöhet gyalog, de egy-egy nagyobb útkernél vagy a Belvárosi hidnál zebrázni...hát, lehet, hogy Vani nagyon ügyes, szófogadó...de én vagy kézbe veszem Regit vagy áttolom!
Ez van!

Kép
kajla
 
 


Patrisa!
40 perc normál tempóban a séta a városba. Ha Levente nem babakocsiban jön, akkor ezt az időt fel lehet szoroznilegalább öttel, mert úgy sétálunk hogy az neki is élmény legyen és minden érdekes dolgot megnézünk. Én normál se merem biciklire tenni, mégpedig a sok marha autós miatt. Busszal nem közlekedünk így marad a babakocsi. Legalább nem lesz kimerült mire a 40 percre lévő játszótérre érünk.
szilbee
 
 


Szilbee,
Mi nem vettünk új kocsit, kicsit akadályoz is. Elég sokan járnak duplagyerekkel a játszira. Az ikerkocsik csak akkor voltak jók, ha kb 1-1,5 év volt a kettő között. A tesófellépő sem jött be többnyire. Ha újra kezdhetném, mélykocsit vennék. Abban jobban ott lehet hagyni a gyereket a homokozó mellett, ha muszáj. A mi kocsink jó, ha mindannyian megyünk, Nati sétál és Szasza fekszik. A gond az, hogy Natinak nem erőssége a séta és ha Szabi elaludt, ideális magasságban van ahhoz, hogy a fülébe ordibáljon.
40 perc a játszótér? :shock: :oops:

Patrisa,
Nekem meg az furcsa, hogy vannak gyerkőcök, akik még tűrik a kiságyat. :D Nálunk a kocsi nagyon is kell. Nem is csak Natinak, hanem nekünk is. Lapátok, vödrök, homokozóformák, labda, baba, innivaló... Egy hátizsákba bele se férnek. Meg amellett, hogy Natit cipelni kéne, néha jó rögzíteni :lol:

Ildikó,
Amire én gondoltam, hogy egy dietetikust kéne megkérdezni. Mindenféle hülye vizsgálatoknak én sem tenném ki. Jelen állapot alapján egy majd 180 centis karcsú leányzó lesz. Na puff neki. Jól megszívja majd a modell alkatával ! :D
A főtt kaja szerintem nem olyan fontos. Semmivel nem jobb, mint egy jó szendvics. Én Natinak inkább édesített ételeket nem adok.
Felírtad már egyszer, hogy mikor és mennyit eszik? Mondjuk olyan mélységig, hogy fél háztartási keksz? A soványság lehet alkati is. Bárcsak én is ilyesmit örököltem volna!
Nem lehet, hogy (bocsi) de tényleg miattad nem eszik? Talán túlságosan is látja, mennyire sakkban tud ezzel tartani.

Kajla,
Minden zebra egy kész rémálom, amikor sétálunk. Nem vagytok egyedül :?

Kép KépKép
lorca
 
 


Hát mi a központban lakunk, de két perc a játszótér. Bár nem is járunk oda. A séta nekünk nagyon bevált, hisz minden itt van a közelbe. Az úton nem félek vele átmenni, mert nagyon ügyes. Megvár és megfogja a kezem, ha szólok, hogy mehetünk
, csak akkor indul el. Tart az autóktól, de nem bánom.

A bicaj akkor kell, ha bevásárolni megyünk és jön apa is. Bár mostanság rájött a hintázhatnék, és félek vinni. :?

Kép
patrisa
 
 


Dobok táblit (de asszem nem frissitettem még) :
Kép :oops:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


sziasztok! :)

mi is babakocsizunk még,a legközelebbi bevásárlási lehetöség is elég messze van ahhoz,hogy csak gyalog menjünk.Ráadásul a kocsiba kitünöen lehet pakolni,mint ahogy lorca is mondta :D ...ha biciklivel mennénk,hová raknám a szatyrokat? :shock:
viszont mi is sokat sétálunk babakocsi nélkül,az más dolog...de ha valahová sietünk vagy beül a kocsijába és úgy megyünk,vagy ha rossz idö van akkor autóval.Biciklit csak kirándulásra használjuk,zöld övezetben,én is félnék itt a nagyvárosban a hülye autósok miatt :x
Jut eszembe,Léni is fél az autóktól,de minden más hangtól is :shock: pl.motor,fünyiro,ajtócsapódás...stb..ilyenkor elmagyarázom neki,hogy az mi volt és tátott szájjal hallgat,majd megnyugszik :)
kaja:nálunk is vannak idöszakok,mikor alig eszik,nem foglalkozok vele.sokszor futtában eszik,kis darabokat(nyers répa stb.)...mert fött zöldség nem nagyon favorit.Hát ez van.Sztm nem kell olyan nagy ügyet csinálni a dologból.Szendvics nálunk egyáltalán nem csuszik,akkor inkább fözi.(jobb is)
Bili ügy:
nálunk még nem nagyon téma,igaz szól,ha pisil/kakil a pelusba,akkor mondom neki,hogy levesszük és rácsücsülsz a bilire...na akkor kezdödik az ellenkezés :D ...ha mesztelenkedik sokszor ráül a bilijére,de csak "viccböl"..eddig semmi produkálás.nem eröltetjük,korai még.

Kép
Kép
ritago
 
 


Sziasztok!

Végre van netem itthon.:)

Csatolok képeket a házunkról...ezek az átadás napján készültek.

bejáratból..
Kép

nappali:
Kép

Kép

Kép

lépcső-feljáró..melette kamra hely:
Kép

konyha:
Kép

Kép

fürdő:

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Szia Sziszike :D
De régen voltál! Hogy vagytok? Pöttöm?
Nagyon klasz a kéró, szépek a szinek!
A kádat látom ti is körbecsempéztétek, sajnos a mienket most kell majd szétverni, mert elromlott a szifon, és csöpög leeresztéskor :( Úgyhogy most körözök előlapot a sarokkádhoz. Majd ha belaktátok, akkor is tegyél képeket!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!


Jól vagyunk, de költözés óta nincs megállás...
Anna már, majdnem teljesen szobatiszta, de néha persze még vannak balesetek.
Március végén költöztünk be végre, azóta egészen másképpen nézünk már ki, de még nem fényképeztem be...majd a gyerekek szobáiról és a többiről is rakok fel képeket.

A mi szobánkhoz van erkély is, olyan szuper! A környezet meg nagyon nyugodt és a környék is biztonságos.:)

Most néztem a táblázatot, majd lehetne nálunk a tesókat frissíteni..Zsolti 6éves és lett mégegy tesó BEnce, aki most éppen 5és fél hós, A lakcím szintén vátozott.

Minyu: Ti, hogy vagytok?
A képek nagyon jók!

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike :)
Hú, akkor lassan már tényleg belaktátok. Várom a képeket! Hova is költöztetek?
És milyen a 3 deddel? Nagyon nehéz? Bár gondolom, most a költözéssel még nagyobb lett a kavarodás :P
Annácskáról is tehetsz ám képeket, olyanrégen láttuk őt (is)

mi: megvagyunk. Anyum épp most vitte el "nyaralni" Nándit, úgyhogy lesz 2 szabad esténk. Ha minden igaz, ma moziba megyünk :) Már nagyon várom, kb 3 éve nem voltunk moziban. (előtte meg a Corvin mozi mellett laktunk, ugyhogy ha jó filmet adtak, csak le kellett sétálnunk :P )

Nah, megyek, összepakolok, aztán bebuszozok Pestre apájához. :)
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Képek:

Kép

Kép

Nem könnyű a manókkal, mert szinte minden velük kapcsolatban mostanság rám marad.
Párom nagyon sokat dolgozik, haza ér és megy betonozni, kerítést csinálta, járdákat..stb. hálás vagyok neki, amiért ennyit fáradozik értünk, de most nem könnyű nekem sem.
Minden nap programot kell kitalálnom, rendszert vinni az életükbe és játékosan elvégeztetni velük a dolgukat is. Aztán este vacsi, fürdés, fogmosás és altatás-na ez sem könnyű összehozni, akármennyire is igyekszem, mert mire elérkezem idáig énis nagyon fáradt leszek,s nincs sok energiám sokszor hosszú mesékre.stb. Alig várom, hogy elaludjanak és énis szusszanhassak.:)
egész nap követnek és tőlem várják a programokat és én igyekszem is megfelelni nekik, de a korkülönbség miatt sokszor kihívás összehangolni a programokat.

Most eszegetnek, majd vásárolni megyünk, miközben írok Bencét is etetem .
D.u.-ra meg lovardát terveztem van itt a közelben meglessük milyen.

De jó!
Énis régóta vágyódom egy gyugodt estére, persze nekik is nagyon örülök, de nyugodt este az nincs velük. Mindig zajlik az élet!

Mit néztek meg?
Én max. autós moziban reménykedhetem, s addig szülőknél hagyhatjuk a 2nagyot vagy gyerek-filmet nézünk..Szóval kicsit irigyellek!

puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike :)
tök jó képek! Annának milyen göndör fürtjei vannak! Fáradtsáégot teljesen átérzem, én ettőlk az 1 ördögpalántától kiakadok és elfáradok estére. :roll:
Mozi: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nagyon jó volt! Bár asszem maga a tudat, hogy mozizunk dobott fel teljesen, mint egy tizenéves fruska úgy vártam :) A Karib tenger kalózai3-at néztük, mert Orlando Bloomot és Johnny Deppet is csipem. (mármint filmvásznon. Jó pasik, na. :mrgreen: )
A film nem egy nagy durranás, 1-2 jelenetete simán kihagytam volna, mert nagy klisé volt, és 1-2 jelenet erősen hajazott a Gyűrűk urára, dehát mindegy. Nagyon jól éreztem magam, bár láttam, Csabit nem nagyon fogta meg a film :lol:
Megyek puszi mindenkinek, és jó hétvégét, ha addig nem jönnék.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szia!

Köszi. Nekem is tetszenek.:)

A filmet énis vadászom már, mert az első 2 rész nagyon jó volt.
Szeretem az ilyen filmeket..s iagaz a 2szinész is jó benne.

Jó lenne, ha valamikor kikapcsolódhatnék énis..nem vágyom nagy dolgokra, uszoda, szauna,séta, futás..stb....

Kellemes 7végét.

puszi:Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


A hetünk nem alakult valami brilliánsan. Hétfőn volt a béna oltás, szerdán Nati hányt és pénteken, ma, szintén ez volt a program. Azt hiszem, ez a mai csak amolyan utórengés volt. Rám dobta az ebédre megevett krumplipürét és visszaaludt a délutáni két órás alvás után. 7kor kelt, teljesen kipihenve. Remélem 11re már ágyban lesz.
Anyukám volt ma itt, ő ebédeltette Natit. Ezerszer elmondom neki, hogy ne etesse, de mintha a falnak beszélnék. :evil: Jó dolog, hogy segít, meg minden, de néha olyan érzésem van, hogy egyedül egyszerűbb lenne, mint segítséggel. Vagy legalábbis egy bébiszitter, akit szépen haza lehet küldeni, jobb lenne.

Sziszike,
Nagyon szép a házatok!
Édi a kis csipet csapat :)

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Az előbb gépeltem egy hosszabb hsz-t, de ez a .... babanet úgy döntött, hogy lefagy, így elveszett minden. Nincs kedvem újra írni, így csak tőmondatokban.

Babakocsit még mi is használjuk ha időre megyünk vhova, ill. ha cipekednem kellene, de Anna azért sokat sétál.

A nagy meleg miatt nálunk is visszaesett az étvágy, de szerencsére egy kis gyümit mindig elfogad (magostól a cseresznyét...)

Egy hete bekövetkezett végre a "hangrobbanás". Azóta folyamatosan csicsereg a drága. Mondatokat alkot és mindenről elmondja a maga véleményét :lol:

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Kép
Nati miniben, 4ónapos
És ma:
Kép
Kép
Tele lett a hócipő a hajmosással. Így már könnyebb lesz :D

Kép KépKép
lorca
 
 


Kép
Kép
Persze őkelme sem maradhat ki, ha már egyszer fényképezek :)

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorka!
Annyira édesek a kismanóid! Azok a tekintetek!!!!!

Sziszike!
Nagyon jók a szinek a lakásotokba!
És iszonyúan hasonlítanak a csemeték egymásra!:)

Legújabb tudomány nálunk: Regi elszámol hatig :shock: Persze az apjával tanuláták, míg jegyet vettem a Szabadtérire, mert vízcsapok voltak a folyosón és mindene a víz, de csak akkor érinthette meg, ha tudta a számnevet! (spártai módszer :lol: )

Ma voltunk strandon! Annyira élvezte Regi a vizet! Alig akart délben elaludni, amikor felébredt egyből menni kellett vissza a medencébe! Szóval szuper volt!

Kép
kajla
 
 


Sziszike!
Nagyon tetszik a ház, a szinek is nagyon jók! Merre laktok?

Mi is voltunk ma a strandon. Ma volt a megnyitó, rengetegen voltak. Sajnos fényképezőt elfelejtettünk vinni. Nagyon élvezte a nagy vizet Vanessza.

Képzeljétek ma egész nap bilis nap volt. Pisi és kaki is oda ment. És mikor pelus volt rajta nem pisilt bele. Hazaérkezés után ült a bilire. :)

Na megyek altatni.

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Taksonyban lakunk.
Nagyon szép hely, imádunk itt lenni!
Majd csinálok hamarosan mostani képeket is.

Anna már szobatiszta és bilizik, wc-zik egyszerre, annyira büszke vagyok rá.

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


A hajmosások még mindig nem tökéletesek nálunk. Legalább így, rövid hajjal nem tart olyan sokáig. :? Jól megleptük anyóst, amikor meglátta, a torkán akadta szó. Az pedig ritka :D

Kép

A bilivel ma óriásit léptünk előre. Reggel nudizott, ráült a bilire és volt benne vagy két csepp. Kiöntötte a wc-be, de amit igazán élvezett, hogy letusolhatta a bilit. Annyira tetszett neki, hogy addig küzdött, amíg sikerült egy újabb adag pisit belevarázsolni. Újabb öntögetés, újabb tusolás. Szegénykém egy kicsit csalódott volt, hogy több már nem jött :D

Ha nálatok a pisi a biliben landol, mit csináltok vele? Nati nem engedi, hogy én öntsem ki, ő akarja. Na jó, azért nem engedek neki, végülis a bili lényege, hogy ne a szőnyegről takarítsak. A wcbe nem akarom rakni, azt zárva tartom, nem szeretnék apró matató kezeket a wc kagylóba. Meg nem is mindig tudok odamenni, Szabi nem mindig engedi, hogy egy pillanat alatt lepasszoljam a kiságyba. És mivel, milyen gyakran mossátok?
Kaka kérdéseim később. :D Odáig még nem jutottunk el 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorka!
Ilyen nagy vízbe szokott fürdeni Nati? Mi mostanába zuhanyozni szoktunk. Vagyis ő egyedül tartja a zuhanyfejet és fürdeti magát.

A bilizés nálunk úgy zajlik, hogy szól, hogy pisilni kell. Ráül, pisil, és zenél a bili. Ennek nagyon örülünk, megtapsoljuk. Aztán felkel és szalad a wc-t felnyitni. Abba öntjük bele, majd kimosom és visszateszem a helyére. Mindig ugyanott kell lennie. Tegnap kivittük a kertbe magunkkal, de ott nem volt hajlandó pisilni. Inkább becsurgatta a bugyiba.

Kép
patrisa
 
 


Szilbee :)
Ma ünneplitek Levi névnapját?
Isten éltesse!!!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu! :)
Aranyos vagy, hogy gondoltál rá, de igazából febr. 13-án tartjuk, hogy ne legyen olyan közel a szülinapjához.
szilbee
 
 


Patrisa,
Mindig apucival fürdik, így meg kell a nagy víz. A tussal még csak most ismerkedik. A képen is látszik, hogy kiborul, ha víz éri az arcát.

Nálunk Robi vásárol. Jobb szeret egyedül menni, így olcsóbb, mint velem. :) Persze megvannak a hátrányai is. A hétvégén kértem, hogy nézzen Natinak Tescos bugyit, ha már ilyen nagylány lett. Vett kettőt, mutatóba, hogy milyen volt. Az egyik boxernak sikerült. Még szerencse, hogy van egy Szasza is a családban. :D

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Szerencsére Mirtill elkezdett enni így most nyugodt vagyok!Biztosan az is közrejátszik,hogy ideges vagyok amikor nem eszik de nem nagyon tudom leplezni.

Lorca!
Nagyon aranyos gyerkőceid vannak és nagyon hasonlítanak egymásra.
Mirtill még mindig a kiskádban fürdik nem hajlandó a nagyban.A kiskád benne vana nagyban és úgy pancsizik.Megpróbáltuka a nagy kádba fürdetni de ordított és aztán egy ideig a kicsiben sem volt hajlandó.
De ami nagy változás nem sír hajmosáskor.Nálunk is ez volt,hogy ha az arcához ért a víz ordított.
Mostmár hátrahajtja a fejét és ha szólok becsukja a szemét is.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


A bilizéssel egész jól haladunk. Reggel levettem és most egy kakát is beleprodukált. Nagyon büszke volt magára. Tesztelni itthon nemigen tudjuk addig, amíg nem lesz pár nap rossz idő. A lakásban max pár órát tölt ébre, több részletben. Annyi idő alatt meg nem várhatom el, hogy tudatosodjon. De ennyi idő alatt legalább balesetek se nagyon tudnak történni.
Ha itthon van Nati, meztelen popó a divat. Ha lemegy meg persze pelus. Szerintetek akkor kell rá krémet kenni? Agyonkrémezni sem akarom. Amíg pucérkodik, szépen megszárad, az nem ugyan olyan, mintha egyik pelenkából a másikba csomagolnám. Vagy mégis? :roll:

Ildikó,
Nagyon jó, hogy eszik :D
Szerintem nem is kell palástolni, ha ideges vagy. Úgyis tudja. Amikor kicsit feszültebb vagyok, látom, hogy Nati is ideges. A legjobb jelző Szasza. Csendes baba, de ha nem érzem túl jól magam, ordít. Így szép lassan egy oprimista lesz belőlem, aki állandóan mosolyog és csak pozitív gondolatokat enged a fejébe.
Nálunk apa ragadt benn a kádban. 3 hónapos korától fürdik nagykádban. Egyszer nálunk is elindult a bömbi, apa beszállt és onnantól nem volt gond. Néha berzenkedik Robi, hogy szeretne egyedül is fürdeni, de neki ez jutott :)
A hátrahajlás és szembecsukás már nekünk is megy. Aztán rácsorog a víz az arcára, felül és ááááá... Néha azért megy bömbi nélkül is.

Kép KépKép
lorca
 
 


A bilizéssel egész jól haladunk. Reggel levettem és most egy kakát is beleprodukált. Nagyon büszke volt magára. Tesztelni itthon nemigen tudjuk addig, amíg nem lesz pár nap rossz idő. A lakásban max pár órát tölt ébre, több részletben. Annyi idő alatt meg nem várhatom el, hogy tudatosodjon. De ennyi idő alatt legalább balesetek se nagyon tudnak történni.
Ha itthon van Nati, meztelen popó a divat. Ha lemegy meg persze pelus. Szerintetek akkor kell rá krémet kenni? Agyonkrémezni sem akarom. Amíg pucérkodik, szépen megszárad, az nem ugyan olyan, mintha egyik pelenkából a másikba csomagolnám. Vagy mégis? :roll:

Ildikó,
Nagyon jó, hogy eszik :D
Szerintem nem is kell palástolni, ha ideges vagy. Úgyis tudja. Amikor kicsit feszültebb vagyok, látom, hogy Nati is ideges. A legjobb jelző Szasza. Csendes baba, de ha nem érzem túl jól magam, ordít. Így szép lassan egy oprimista lesz belőlem, aki állandóan mosolyog és csak pozitív gondolatokat enged a fejébe.
Nálunk apa ragadt benn a kádban. 3 hónapos korától fürdik nagykádban. Egyszer nálunk is elindult a bömbi, apa beszállt és onnantól nem volt gond. Néha berzenkedik Robi, hogy szeretne egyedül is fürdeni, de neki ez jutott :)
A hátrahajlás és szembecsukás már nekünk is megy. Aztán rácsorog a víz az arcára, felül és ááááá... Néha azért megy bömbi nélkül is.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lányok!
Szerintetek az mennyire jó ötlet, ha akkor leveszem róla pellust és ráültetem a bilire, mikor várható a kaki? vagy várjam meg, míg ő szól hogy érzi az ingert?
Nem akarom elkapkodni, de olyan jó lenne már elhagyni a pellust. Nehéz szép lassan csinálni, mikor már ilyen nyűg a pelenkázás mindkettőnknek. :oops:
szilbee
 
 


Hát a pelenkázás már nálunk is zűrös volt egy ideje. Feladtam a harcot és elővettük a bugyikat. Az mindig van rajta, mert nem akarom, hogy valami fertőzést elkapjon.

Már egész nap pelus nélkül van, viszont alváskor még bepisil. :oops:

Nálunk a reggelek indulnak kicsit rázósan. Lekerül az éjszakai pelus, és két percenként szól, hogy pisilni kell. Persze nem jön semmi. :)

Na de alakul a dolog, tegnap a kb. 15 pisilésből csak 1 ment bugyiba.

Kép
patrisa
 
 


Ildikó :)
Akartam is kérdezni, hogy hgy álltok az étvággyal. Én ezerszer leirom, de most is: én sem tudok uralkodni magamon, bár az utóbbi 1hétben kaja terén teljesen megváltoztam. Valahogy megnyugtatott a védőnő.

Szilbee :)
Próbálkozz. Ha nem hagyja, nem akar, akkor meg napold el. Ha sikerül, valószinű, hogy rájön, mit vársz tőle. Nándi sajna nem marad meg a bilin, a nagywc-n is csak rövid ideig, bár belepisil mindkettőbe, de sosem szól, ha jön az inger (akármelyik :P) Igy csak azt csinálom, hogy ha van kedve, sűrűn ráültetem a bilire, és igy ált. kibirunk 1-1 délutánt pisi-kaki nélkül, kisgatyában. De őszintén szólva sztem nagyon messze vagyunk még a pelustalanságtól :(

Lorca :)
Sztem ha nincs pelus, akkor nem kell krémezni.

Hajmosás nálunk mndig oooooooorditással jár. Mondtam Csabinak vasánap, hogy ezt egyszer fel kell venni videóra, hogy ha jönnek a gyámügyisek, hogy kínozzuk a gyereket (mert ugye akkora a visitás), akkor legyen bizonyitékunk, hogy csak a haját mossuk :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Lányok!
Köszönöm! No akkor kipróbáljuk. :D
Délután megkérdeztem Leventét, hogy megyünk e bilizni és rögtön rohant a mosdóba és egy nagy adag pisit produkált bele. Végre összekapcsolta a dolgokat.

Ja és egyre többet beszél és próbálkozik új szavakkal. Annyira jó, hogy most már nem olyan kis "Néma Levente".

Holnap megyek 18 hetes uh-ra. Remélem megtudunk valamit a pici nemével kapcsolatban is.


Kép
szilbee
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?