Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek, kaptam Libero csomagot:-) Még jó, h szerdán nem volt időm feladni a válaszkártyát. Most a kérdőívvel együtt mentek a matricák is:-))) Jön a virág:-)))

És megyünk nyaralni vasárnap anyukámhoz egy hétre:-) Apa sajna csak 2 napra:-( Nem lesz net, úhogy egy hétig nem jövök. Majd Apa:-)

Lányok , Ti hogy oldottátok meg a betétet a fürdőruciban? Mert, ha ott a gyerek velem állandóan be fog indulni a cicim:-) Otthon persze ez nem gond, de elmegyünk 1 napra Hajduszoboszlóra is:-)
Persze fürdőruhám nincs, remélem tudok addig venni nem kis méreteimre valót:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!
Itt olvastam az ingyen sms-ről részletesen,de ezt természetesen nem használom,mivel valószinűleg illegális. :lol: :lol: :lol:
50-60 karaktert tud csak egy sms-be sűríteni,de természetesen ezt is csak halottam valakitől és nem tapasztalatból tudom. :wink:
Fontos,tehát hogy pontosan elolvassátok az alábbiakat:
-Ha megnyitjátok az oldalt,ne erre kattintsatok mert ez nem működik!!!!!!!!!!!: SMS for free/ INGYEN SMS - kattints ide!
-menjetek lejjebb a topichozzászólásokhoz és ott az elsőt olvassátok el és nézzétek meg az ott található képeket.
Hogy mik vannak....... :lol:

http://warezlinks.eu/bb/viewtopic.php?t=10314

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Winnie! Elküldtem priviben az e-mail címem!

Ehez a Rékás bloghoz annyit, hogy én már rendszeresen mensizek, pedig csak szoptatok. :oops: :evil: Az íze biztos hogy megváltozik, ez Veronikánál úgy jelentkezik, hogy kevesebbet eszik belőle, de szerencsém van, hogy nem köpte ki a cicit az elsőnél. Sok minden a babán is múlik!
Én szinte sosem iszok teán és csapvizen kívül mást, jó az előbbibe teszek cukrot, de azért fájt a gyerek hasa nálam is. Szerintem nem csak ez befolyásolja, vagy a k betűs kaják jobban. :roll:

Mágnes! Hát nem vagyok egy Schumi, sajna!:)Kb. 3 éve van jogsim, autónk is van, de a férjem nem enged vezetni. :cry: Eleinte még igen, de azért nem ment úgy mint neki, jött a szokásos okoskodás: „miért nem váltasz,” „miért nem vagy gyorsabb?”, „fékezz!” stb :twisted: Ezektől kiakadtam kissé, aztán még bénább és bizonytalanabb lettem. Aztán jött, hogy télen ne vezess, mert csúszik, nincs rutin. :shock: Terhes lettem azért nem, most meg gyerekkel ne menj sehova, mert féltelek titeket! Hát röviden :) ennyi!

Kernico! Beletrafáltál, Németkéren lakom!:) Amúgy csak a férjem miatt költöztem ide, előtte Pakson éltem. Lehet nem is ismerném a barátnődet.
Nekem eszembe se jutna, hogy pénzt adjak a védőnőnek, kap ő az önkormányzattól! :oops: :roll:
Kiarának gyönyörű mosolya van!:) :P
Megint egy újabb kaja, amiről nem hallottam, hogy nem lehet enni! Én már ettem sült halat, halászlét, imádom őket! Miért tiltólistás??? :roll:

Kiscsikó! Érdekes volt a cikk és tanulságos is!

„Tanácsadás”: én is falra tudok mászni, amikor azzal jönnek, hogy de régen ez meg ez volt, és más már így csinálja. Nem értem meg miért nem tudják elfogadni a véleményemet? Attól, hogy az első baba, attól még lehet véleményem és különben is mindennek probálok utána nézni és okosítani magam, ami a babával kapcsolatos. A legjobb kifogás, hogy a bébikajákra azt írják, hogy már 4 hónaposan lehet adni. ÉS akkor mi van??? Mindent el kell hinni, amit ráírnak? Nekik az a cél, hogy eladják. Múltkor láttam málnás ill. áfonyás kaját amit 4 hónapostól ajánlanak. Holott a bogyós gyümiket 1 év alatt nem szabadna adni! Ki érti ezt?
Amúgy én is parázok ettől, hogy ha valakire ott hagyom a gyerekem, akkor az tuti gyors kiprobál vele olyan kaját ami nálam tiltólistás lenne. Bár én nem értem miért jó, hogy bizonyos kajákat már minél előbb egyen a gyerkőc, lesz rá egész életében módja-még meg is unhatja. Viszont tej csak nagyon kevés ideig adatik meg.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 

 
 

Én se adok pénzt a védőnőnek. Szerintem nem ezen múlik, hogy valaki rendesen végzi-e a munkáját vagy sem. Hanem azon, hogy az illető mennyire tisztességes. Spec. én is állami intézményben dolgoztam, nem sok pénzért, de soha nem merült fel bennem, hogy esetleg hálapénzt fogadjak el a pácienseimtől.

Kiscsikó: mi hétfő délután utazunk egy hétre. Ezen a fürdőruhás dolgon már én is gondolkodtam. De asszem én belerakom a melltartóbetétet. Igaz, én nem leszek vízközelben, úgyhogy nem gond. De én úgy csinálnám, hogy ha bemegyek a vízbe kiveszem, ha kijövök, visszateszem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki
En eszek halat,kb hetente,az nem hinnem hogy tilto listan lenne.Hol olvasrad?

Zsuzsu
Hat igennagyban fugg a szulok etkezesetol is a szoktatas.Mi sem eszunk csokit meg chipset,kolat sem,tehat neki ez atermeszetes.Es mashol latott mar kolat,de sierkt megkostoltattam volna vele ,de azt mondta nem ker.
Chipset evett mar (Pom Baar )de ezt sem kunyeralja.Szoval nem minden esetben igaz hogy ha otthon nem kap akkor mashol majd ketpofira eszi :wink:
Juliusban mar anueknal leszunk egeszen augusztus kozepeig 8)

Kiscsiko
En azt hiszem mar nem fogok betete tenni a furdoruhaba,szerencsere mar nem folyik annyira,igy hihetetlen elmenyben van reszem mar ket napja hogy melltarto nelkul alszom vegre :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Jó reggelt,
Kata, jó Neked:-) Kb. 2 hete én is kipróbáltam, de nekem még nagyon folyt, úhogy visszavettem a melltartót.:-(

Tinu, köszi. Mondjuk nem fenyeget a vízbemenés veszélye a fertőzés-parám miatt, de hátha mégis a gyerek kedvéért:-)))
Jó nyaralást Nektek:-)
Vettem Shape-t, és abban van egy cikk a hátfájásról. Azt írja, h a térdfájás hátterében is gerincprobléma áll. Egész jó egyébként, pedig eddig nem szerettem a magazint:-)

Mi mindig vmi tárgyi ajándékot adunk a védőnőnek+a gyerekorvosnak. Bonbon, kávé, paprika:-) Ezeket el szokták fogadni:-) Pénzt én sem adok.

Örülök, h tetszett a cikk.

Lehet még jövök, ha nem, jó jövőhetet mindenkinek:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Oppps, a tengeri herkentyűkre gondoltam. Nekem még az egyik Brendonos foglalkozáson mondták szülés előtt nem sokkal, hogy egy jó darabig kerülni kell azt is! De ha azt mondjátok, azt is lehet, most helyben kapok infarktust. :shock: :shock: :shock: Imádom az ilyeneket, és már elvonási tünetek jelentkeztek. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Védőnőre visszatérve, beszéltem már másokkal is erről a védőnéniről, és nálla tényleg eszerint megy a dolog. :cry: A dokink szerencsére nem ilyen, bár egy barátnőm mondta, hogy nálluk a gyerekdoki volt ilyen, azóta váltottak is. Mondjuk annál fontos, ha nem normális. Védőnőnél nem érdekes.

Chips, Cola nállunk sem szokott itthon lenni, úgyhogy azt nem láthatja példának. Csokit meg mint írtam, leszokóban vagyunk. Remélem Kata, hogy Kiara is így fog hozzá állni ezekhez, mint Alex.

Tinu: Most kicsit elbizonytalanodtam. :?: De mi van azokkal, akik a tejérzékenység, vagy egyéb okokból nem ihatnak/ehetnek semmilyen tejterméket. (Nem vitázni akarok, tényleg érdekel a dolog, hogy mit gondoltok :) )

Fnoe: Priviben elküldöd, hogy hívják a férjed? Persze csak ha nem titkos. :D De én sem voltam ott, csak kb. 2-3 alkalommal. És már az is régen volt. Kb. 16 lehettem. :)

És ma megint voltunk babauszin. Na most már élvezte. Még a merülések után is csak vigyorgott. Kétszer kezdett sírni, amikor nem csukta be rendesen a száját, és benyelt egy csomót. De nem volt az sem olyan gáz.

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Noémi, akkor te biztos ismered két volt osztálytársnőmet az egyik Németkéren lakik a másik Pakson. :-)
A vezetéssel én is így állok csak ezek az én kifogásaim és a párom szeretné. :-) De mikor lázas volt a párom akkor hazavezettem de remegtem mint a nyárfalevél. Ráadásul most a tejre fogom, mert úgy félnék, hogy nehogy elapadjon a stressztől!

Bunny jobbulás Máténak!

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Vezetés: nekem 10 éve vna jogsim (jut eszembem hosszabbítani kéne... :? ), azóta egy kezemen meg tudom számolni, hányszor vezettem :? ... azt is az első évben, úgyhogy én itt tartok, hogy gyakorló órákat kellene venni, erre hosszú évek után rászántam magam, le is bezséltem az időpontot, akkor lettem terhes, feküdni kellett... most tartok megint ott, hogy indítani kéne a projektet.

Édesség: chips, Cola nálunk nincsen itthon, csak pisztácia és diákcsemege :) na meg a napi TR. de azért mi ebéd / vacsi után nassolgatunk, hát meglátjuk... mondjuk lehet, hogy vissza fogok venni, terhesség után elég jól ment...

Védőnő: én sem adok pénzt, egyelőre ajándékot sem, majd karácsonykor, vagy névnapra fogok. A babamasszázson kérdeztem, de ott határozottan nem kért... de tök segítőkész.

Tinu, Kiscsikó jó nyaralást!
Fürdőruci, én voltam vízben (jakuzzi, uszi), akkor betét nélkül, pedig nekem jön eléggé... mondjuk csak a víz idejére volt rajtam fürdőruci, akkor valszleg tennék, ha egész nap szinte fürdőruciznék...
Hát én még hajnalra brutálisan megtelek, a betét is sokzsor igen súlyos, úgyhogy egy darabig még kell a malltertó.
És tényleg, akkor Kata, pl Te már hason feküdni is tudsz? na azt pl várom :)

Hal: én is szoktam enni elvétve, nem tudtam, hogy nem lehetne... és nyáron még többet fogok a Balcsinál finom hekket :)

KÉpzeljétek, nálunk kisaszsony tegnap levágta eddigi legnagyobb hisztijét, olyannyira, hogy kaja nélkül aludt be... tegnap mentünk apával bulizni, apa korábban, én később, anyu jött át. A fürcsiig minden tök jó volt, na első hiszti, amikor anyu kezdett fürdetni (én fejtem), utána még megnyugtattam, na majd próbáltam etetni, és nem ment. Mintha megérezte volna komolyan, hogy apa már nincs itthon és én is készülök. Aztán bealtattam kaja nélkül :shock: :? mondjuk ma behozza... de tökre ki voltam borulva, persze akkor adta ezt elő, amikor készültem először elmenni.... de szegénykémnek amúgy is elég felborult napja volt, ő is alig aludt a melegben, enni sem evett rendesen addig sem :(
Nálatok is volt már ilyen kaja nélküli hisztis bealvás?
kül mondtátok már hisztike pistikét, meg hisztike krisztikét, na nálunk Hisztis Myrtil van Harry Potter után szabadon :) - apa találmánya :D

Ma benézek a yahoogroupsra, küldök egy pár meghívót...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


no, Kiscsikó, Táged approveoltalak, Szilvi, Marslakocska, nektek küldtem meghívót, Noémi, a Te prividet nem kaptam meg.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!
Gyorsan, mert pucéran hancúzoznak Apával. :) Mármint csak a jány, Apán van ruha :wink:
Ma kipróbáltam masszázstudományom, nagyon tetszett a csajszinak. Vettem olajat, ami nem Johnsons,és nincs semmi illata, így sokkal jobb. .:) Johnsosnst elajándékozom.. :)


fnoe:
hát a vezetésnél Apa is egy időben bepróbálkozott, hogy lassítsak, menjek, ne így kanyarodjak, de gyorsan leállítottam. Megkérdeztem, hogy mióta is van jogsija? Nekem ugyanis 97 óta, neki pedig 2002 óta. Tény, hogy ő szuperül vezet, nem is értem hogy nem lett rallys :) Én mellette szereztem rutint, de akkor se szóljon bele, mindenkinek más a vezetési kultúrája.. Egyébként terhesen is vezettem, egészen a 9. hónapig, övterelővel.

Huha rohanok, összepisilte a habtapit, aztán fürdés, szalonnasütés!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Elfelejtettem megkérdezni!
Amióta Anna mást is eszik, és mennyiségileg is többet a pépes kajából(ez 2 napja van) naponta 3 kaki van,és hígabb is kicsit. A tegnapi és mai pl. sárga volt, sütőtököt evett. :? Először megijedtem, hogy valami hasmenős nyavalyát elkapott, de akkor gondolom fájna a poci is. Ennyire megváltozik a széklet hozzátápláláskor?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


kicsilány ma bepótolta a tegnapit, ma majdnem 1 lityit bekajált.... :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ági, én a sima gyógyszertári napraforgóolajat használom a masszázshoz, ezt ajánlotta a védőnő.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Még a masszázshoz: nálatok nem fogy el a türelem? nem kezd el tekeregni, forgolódni? egy darabig tök jó, élvezi, néz, de aztán már nehéz lekötni....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie:
Hát Anna az elejétől tekereg, mert ahogy leteszem, őt tuti, hogy valami elkezdi érdekelni a feje fölött történő dolgokból.. Így én is tekeredek utána, de eddig még meg tudtuk oldani. :)
Én most vettem Babílove-os olajat, ultra sensitiv, nincs benne illatanyag, és növényi olajból van. Nagyon tetszik, eddig még nem is láttam ilyet. :)

Na megvolt a szalonnasütés... Nagy nehezen megsütöttem, aztán, amikor már készen volt, és nekiálltam volna enni, a szalonnám lerepült a nyársról, és Föld körüli pályára állt... Ennyit a szalonnázásról... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kernico: ja, én csak magamról beszéltem, hogyn én szeretem a tejet, és hogy az megfelelő fehérjebevitel. De ha valaki tejérzékeny, annak nyilván más. Szerintem azért szoptatás alatt mindennap kell(ene) fogyasztani valami fehérjét és nem csak4 naponta. De lehet, hogy nem, ez az én érzésem.

Tegnap nem voltam itthon, csoportoztam. És Tünci cumisüvegezett. Ennek megfelelően beszlopált egy csomó tejet és estére megvolt kb. az egész heti hízás. :shock: Szóval egyszerűen lusta kiszopizni a mellemből a kaját.

És ma kap majd először egy kis almalevet. Fényképezőgép ott lesz, hogy a kis pofiját megörökítsem. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Megvolt az almalevezés. Abszolút tetszett Tündének. Szerintem simán bekajolta volna az almát is, de csak levet adtam. A pempőt meg megette az uram. :D
Kép még azt sem tudta, mi az, de már nyúlkált a kanál után : )
Kép azért némileg furcsállja a helyzetet...
Kép de azért nyomja befelé
Kép így nézett ki utána - elfelejtettem előkét adni rá

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Hát látszik, hogy hétvége van :)

Tinu, gratula az 5 hónaphoz! Meg az almaléhez :)

Mági, ja nálunk is tekergés van, én is igyekszem :) csak messze vagyunk attól az idilli állapottól, amit a védőnő felvázolt, hogy a masszázs közben végig szemkontaktus lehet az anya és a baba között :lol: :lol: :lol:

Tej: én azért az ekclma miatt csökkentettem a tejtermépk bevitelt, maradt egy TR, meg joghurt, néha egy kis sajt, én a Calcium bevitel miatt aggódtam l,de elkezdtem Calcium Sandozt inni....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy nem csak a hétvége miatt van kevés hsz., Szilvi írta az iwiven, hogy két napja nem tud belépni.

Tinu
Nagyon édes, az előkét mi is mindig elfelejtjük, de ha mégsem, akkor biztos felemeli úgy hogy a ruhája biztosan olyan legyen. :evil:

Tejet én sem iszom, de eddig sem nagyon szerttem, TR, sajt, joghurt az előfordul rendszeresen.

Roni nagyi
Laurának Boldog Névnapot!


Ébredésmentes jó éjszakát mindenkinek!

Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Sziasztok!

Roni nagyi! Tényleg, tényleg! Boldog névnapot Laurának!

Tinu: Nagyon édes. :D De én le vagyok maradva. Szerintem még nem voltam, amikor erről szó volt. Mi az a lábán Tündének? :shock:

Mági: Nekünk a tegnapi kaki úgy nézett ki (sütőtök-krumplit evett), mintha egyenesen az üvegből öntöttük volna a pelusba. Még apának is megmutattam, annyira meglepődtem. Pedig Kiara produkált már érdekeseket, de ez jó furi volt így! :shock:

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Tündi, boldog hófordulót! :-)

Roni nagyi, boldog névnapot Laurának! :-)

Nálunk, hogy elkezdődött a hozzátáplálás azóta kétnaponta van kaksi. Igaz az alma is fog.
Szombaton akkorát kakkantott a kisasszony, hogy mikor apa ölében ült még apa alsógatyája és combja is olyan lett. Ráadásul nem folyós volt az almától hanem mintha az almát beöntöttem volna a pelusába. Úgy röhögtem apán. :-D

Éva, a tejet én sem szeretem. Megiszom nagyon ritkán, de már vagy fél éve nem ittam és elvagyok nélküle.

Védőnőnek szerintem nem kell fizetni. Hiszen ez a dolguk nekik úgy mint a gyermekorvosoknak sem fizetünk, ha levisszük a dokihoz a lurkót. Max a dokinak akkor kell ha kihívjuk. De védőnőnek ....... nem hallottam még.

Kép

Kép
antekirt
 
 


sziasztok,

Nekünk is jó hétvégénk volt, Voltunk Zsóryba (ti tudtátok, hogy így kell írni????) fürödni, egész nap voltunk, anyuákkal és anyósékkal.:)Nagy családi fürdőzés.Vettünk Daninak egy kis csónakot, és azzal vittük be a vízbe, így meg volt az idilli hármas.MEg hullámfürdőztünk is, hát nem irigylem a tengeren a hajótörötteket, engem ez az 5 perc is teljesen kimerített.:)Meg voltam masszázson és n tudjátok meg hogy fájt....A csajszi azt mondta, hogy az izmaim teljesen le vannak tapadva.:(

Niki,
Tegnao én is adtam Daninak almaszószos csirkét(inkább csirkés almaszószt) és egy öt percre rá ott volt a kaki és ilyen folyós állagban, lehet hogy nyálkás is volt... Előtte ebédre is kapott belőle? Lehet hogy nem volt jó neki a bébiétel????

Noémi,
a vezetést nem szabad ezek miatt abbahagyni, a férjeket le kell "csapni" ha beszólnak. :)))Nagyon nehéz újra beletanulni, mármint pszihésen, mert már hozzászoksz, apa vezet, a Te helyed az anyósülés, és már annyira beáll az állapot, hogy mikor vezetni kellene már stresszes leszel. Én első Pesti vezetésem alkamlával még 2000-ben összetörtem anyukámék autóját, de szerencsére azóta nem volt semmi baj.(lekopogom)
Utálom a Pesti vezetési stílust a vidéki lassúságtól meg megőrülök, valahol a kettő közt lenne az ideális:)))

Na Dani elől már el kell pakolni, mert megtalálta a papucsomat, a hifit, szerencsére üvegajtó van előtt, de csapkoja rendesen.:)))

csernusn
 
 


Niki, tényleg akartam mondani, hogy láttam a videót a Dédivel is és anélkül is. Végül levette Dédiről a papucsot Dani? :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Szombaton Lidi zuhanyzott a nagykádban és hát nagyon élvezte, még táncolt is :-). Bezzeg egy hónappal ezelőtt sikított a zuhany alatt, mikor csk úgy tudtuk megfürdetni vidéken.

Kép

Kép
antekirt
 
 


A zuhanyzást azt Dani is nagyon bírja:)))

Hát Ante a dédi papucsa nem jött le a lábáról, viszont azóta van fenn egy másik kúszós is, ahol sokkal jobban látszik a "teljesítménye.:)))"

Anniyra bírom, hogy bárhol is vagyunk, és ott nem alszik, de ha hazajövünk itt mindig megvan a régi rend, és azt ő talán érzi is vagy mi , de most is alszik.:))))

Állítólag ezen a héten lesz az idei év legmelegebb hete.

csernusn
 
 


Dani már head-set-ezik.:))) Kép
Ez a habtapiból van:)

csernusn
 
 


Niki, azt is láttam. :-)
Az a címe, hogy két nappal később?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Tinu és Tünde: Boldog 5.-et

Kataa:
Leonnak boldog 7.-et

Roni nagyi:
Boldog névnapot Laurának!

Védőnő:
Én karácsonykor, vagyis két ünnep között adtam neki egy ajicsomagot, pénzt nem, mert hát ez a dolguk, természetes. Elvileg a dokinak sem járna, de annak adtam kétszer, hogy ha bármi lenne jöjjön ki házhoz is.
Amúgy a védőnőm rendes csajszi, semmi gondom vele. Alapos és érdeklődő.Majd még fogok neki adni valami csomagot....Szerintem... :)

Kaki:
3 nap után Fanni olyat produkált, hogy kis gombóc jött ki két alkalommal. Nem sok, de így egyben volt. Olyan igazi rotyis kaki múlt héten volt egy, na de az legalább dupla adag volt, mert beterítette az egész pelust. Zuhany volt a vége!
Ehez képest ez a kis galacsin most meglepett.
Bizti s kaja miatt van. Anyatejesen napi 4 is volt, most már nem rinyálok ha 2-3 napig semmi, hisz ha belegondolunk át kell állnia a kis szervezetének a szilárdabb kajcsik megemésztésére.
Mondjuk ha 1 hétig semmi na akkro fogok azért parázni...

KörKérdés:
Ebben a melegben éjjelre ki m it ad a gyerkőcre???
Én van, hogy egy rövidujju bodyt és semmi mást. Se zokesz, se semmi. persze takaró az van rajta egy vékonyabb nyári.
Amikor meg nem bodyban van, akkor egy napozót kap éjjelre, ami szintén rövid ujjú (pólós ujj).

Kép
zsuzsu74
 
 


Ja és alakul néha a hasról visszafordulás. Igaz nem tökéletes, de igyekszik a lány nagyon. :lol:
Ő maga is meglepődik ha sikerül. :lol:

Kép
zsuzsu74
 
 


Jajj Niki:
ne is mondd.Meg fogund degleni ebben a nagy melegben.
Hogy fogjuk bírni? :shock:


Még egy kérdés:
ha nagy meleg van, Ti letusoljátok a babót? Hogy kicsit felfrissüljön?
Én tervezem, ha nagyon ragad és izzad, hogy egy enyhe langyi tussal feldobjuk a napunkat.
Végülis ahogy nekünk jólesik, nekik is felfrissülés lehet...

Kép
zsuzsu74
 
 


Niki!

És cserepes növényetek van a földön, virágfölddel? :D Nem vagyok benne biztos, hogy nemsokára nem fog egyéb táplálékot is magához venni Dani a bébihamin kívül! :D:D

Zsuzsi!

Sokszor csak pelusban alszik. Főleg ha a szobájában van. Én takarót sem teszek rá. Ha nálunk, és hajnalban hűvösebb van (nyitott ablaknál alszunk), akkor ott takargatom.
És ige, tusolom. Pont azért, mert tudom, nekem is jólesik.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zsu, én estére Lidire egy nagyon vékony anyagú napozót szoktam adni de takarót nem adok rá hiába vékony a takaró. Max ha én is elkezdek fázni akkor szoktam a lábikóit betakarni. De van, hogy egy törölközövel takarom be amit már kinőtt.

Én csak egy nedves pelenkával szoktam áttörölgetni ha meleg van.
Egyedül nem bírnám fürdetni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Beszti!
Most látom csak..
Boldog felediket!!!! :lol:

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm, a köszöntést, majd tovább adom.

El vagyok nagyon havazva, mert ebben a melegben nagyon érik a meggy és mivel nem lesz sok gyümölcs, igyekszem eltenni, amit lehet. Inkább kifejtve, dzsemnek mert a darabos gyümölcs kevés cukorral kedvence a családomnak, csak nagyon sok idő, dehát lehet, hogy jövőre nem lesz ennyi.
Természetesen Laurát is voltunk köszönteni és megcsodáltuk a hátáról hasára fordulását és a hasalás közbeni "olvasását", amit lenn a szőnyegén produkál.
Ime néhány kép:Kép
Kép

Na, megyek meggyezni, majd azért néha bekukkantok.

Akik nyaralni mennek jó pihenést!

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Beszti, Simonnak boldog féléves évfordulót!!!:)))
Te hogy becézed? A barátnőm, Siminek.:)))

Egyébként füvet evett a hétvégén a strandon, és nem halt bele, bár én nem láttam, a nagyik mondták.:)))

A virágokat most teszem el a másik szobába, és délután megyünk konektrovédőért, ugyanis nekünk elég alacsonyan vannak, de csak oda teszek ahol ő lesz, az a nagyszoba étkező gyerekszoba. És még a teraszra kell tenni,egy védődeszkát, mert van egy lyuk a korlát és a padló között.:)Legalább örül az alsószomszéd, hogy nem lesz több repülő csipesz és egyéb dolgo.:)))

Én szoktam vele pancsizni, kiviszem a kiskádat az erkélyre, és ott fürdünk.:))) otthon meg a kertben.

csernusn
 
 


Kataa, Leonnak boldog hófordulót! :-)

Beszti, Simonnak boldog felediket! :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Köszönjük!
Jaj, úgy repül az idő! Egyébként rám mindig úgy 8-9 hónapos koruban szokott rámjönni, hogy kell egy újabb pici. Aztán mire megvalósul, kicsit több idő. De most egyemnlőre ki tudja, amjd mi lesz. Mert nincs még végleges döntés az 5. gyerkőcről, még az is lehet, hogy jöhet majd, de most még egész biztos nem. Ahhoz előbb egy nagyobb ház biztosan kell, mert itt nagyon szűken férünk már el.
Viszont tudom, hogy többeknél (főleg akik egybabások és hamar szeretnének tesót) lassan elkezdődnek a projektek, és nemsokára talán pozitív teszteket is látunk...
Egyébként lehet, hogy fura ez az 5. gyerek dolog, de nálunk ő még beleférne. Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem vannak pici ugrások a gyerekszámnövekedésben ilyen-olyan szempontból (pl. hogy bírja az ember (ez főleg 1-ről 2-re érdekes), jármű (ez 2-ről 3-ra és 3-ról 4-re is igaz (3 gyerekülés hátul már csak egyterűekben fér el, viszont 4 gyereüléshez már leg. 7 személyes autó kell)). De az 5. gyerek nem ugrás. :D:D Autónk már van, bírni bírjuk. Csak ház kell! :D:D
Meglátjuk! Végiggondoljuk, mert azért felelőtlenül nem döntünk. És igen, fel is kell nevelni...

Niki!

A föld és homok szerintem azért veszélyes babahaminak. Nem zavarta a fű?
Igen, mi is Siminek becézzük. Olyan Simis. Majd később komolyabb korban biztos Simonos is lesz, de most olyan kis aranyos nyuszika. Egy cseppet sem vagyok elfogult! :D:D

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Húúúú, mennyien vagytok hófordulósok. Mindenkinek boldog hófordulót akkor!!!! :D

Beszti: Ez tök jó. Nagyon kevés ember van, aki így gondolkozik, tudod? Nállunk apa is nagy-nagy-nagy családot szeretne, de eddig a kettőben egyeztünk meg. De ha megtehetjük majd (most még biztos, hogy nem), akkor már mondtam neki, hogy jöhet még, majd meglátjuk. Néha olyan jónak látom, néha meg egészen megijedek a gondolatától. Pláne amikor olyan fáradt vagyok, hogy azt sem tudom, hogy fiú vagyok vagy lány. :lol: :lol:

Niki: füvet Kiara még csak nézegette, meg simogatta, de nekem is kell majd csinálnom valamit a cserepes növényekkel, mert egyenlőre a földön vannak. Valószínű marad a kartonpapíros megoldás a földevés ellen, csak a leveleket kell figyelni.

Roni nagyi: Már most úgy nézi a könyvet, mintha óriási összegeket szorozna, osztana fejben közben. :lol: Kis tudós!

Na mi már felfújtuk a medencéjét, ezt a meleget ő sem bírná asszem máshogy. :D Ha hazajön apa, megyünk a Metróba napernyőért is.
Én, ha nagyon ragad, szoktam fürdetni. Nem zuhizunk, hanem berakom a kiskádba pancsizni kicsit a langyi vízbe. Biztos, hogy jó neki is, mert iszonyat meleg van már most.

Altatni este rövidujjú body-t adok rá, meg az ujjatlan hálózsákját, ami olyan vékony, mintha nem is lenne igazából rajta, és elől patentos, úgyhogy még jól szellőzik is. Pláne ha kidugja a lábát a réseken. És ezt nem ficergi le, mert annyit mocorog, hogy csak na.


Üdv. Kiara és Niki

Kép
kernico
 
 


Beszti, még mielőtt Lidi megszültett pár hónappal előtte mondtam a férjemnek, hgoy négy gyereket szeretnék, ő mondta, hogy jó. Aztán utána, hogy megszületett Lidi utána mondtam, hogy én többet nem :-), de egy hét múlva már azt mondtam, hogy oké jöhet a kistesó majd. De hármat is bevállalnánk ha úgy állnánk anyagilag. De le a kalappal előttetek. Bocsi, hogy ilyet kérdezek de 5 gyerkőcnél már főállású anya leszel?

Egy ismerősénél van 5 gyerkőc és mind az 5 fiú. :-)

Kernico, hát én kész vagyok ettől az elől patentos, lehelletvékony hálózsáktól. Volt, hogy azt adtam rá rüvidujjú bodyval de a lába állandóan kifigyelt belőle. Nem győztem visszadugdosni, így már nem adom rá pedig azért adtam, hogy mivel mezitláb van mégis belegyen takarva a nyitott ablaknál.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Hurrá, be tudtaj jelentkezni,na ez két nap próbálkozásba telt! Nem tudom mi volt, de még ma reggel sem endedett. Meg az előző oldalakat sem tudtam megnézni, pedig neki akartam állni videót feltenni Jeep leírása alapján, bár lehet hogy Niki is írt, de képtelenség visszaolvani, egyből kidob a gép.
Szóval sok mindenre nem tudok reagálni.

Basszus a parkban ma fűnyírás van, kb 5 ember nyirja a lakás minden oldaláról, aminek az az eredménye, hogy Ákos csak most tudott elszundizni, és tök nyűgös volt.

Viszont végre rájött, hogyan kell hason fekve könyökölni, és így már kemény 5 (!) percig megvolt nyafi nélkül. Van még baba Ákoson kívűl, aki nem fordult még át?????

Tegnap megkínáltam először vízzel, pohárból. Úgy lefetyelt mint egy kiskutya. De tetszett neki. Aztán du elmentünk sétálni, és azért sicher ami sicher vittem egy kis vizet cumisüvegben. Elfogadta, és ivott is belőle. Most néztem hogy az egyik ajándékba kapott üveg mellé van ilyen csőrös rész is. Az a tanulópohár??????? Azt lehet adni, nem fog a cici hátrányára menni????? Mert a cumisüvegtől azért kicsit tartok.
Meg megnéztem, ami a korházas csomagban volt Hipp babatea minta: az összetevők úgy kezdődnek hogy CUKOR. Ti adtok ilyet a babának, vagy csak forralt vizet????

BOLDOG HÓFORDULÓT A BABÁKNAK!

Niki: Dani és a fűevés! :lol: hát azért ne szokjon rá, inkább egyen spenótot, ha már zöld gazt akar csócsálni! :lol:

Beszti: le a kalappal a hozzáállásotok miatt. Gondolom, hogy nem vagytok felelőtlen emberek, és nem is véletlen becsúszott gyermekeid vannak, 4 embertől. Ti egy igazi klassz nagy család lehettek. Igen, azért fontos, hogy ezeket a gyerekeket tudjátok is felnevelni úgy, hogy azért ne szenvedjenek hiányt bizonyos dolgokban, és itt msot nem a 15e forintos cipőre meg a nintendóra gondolok! Én személy szerint nem mernék ennyi gyermeket bevállalni,attól függetlenül, hogy imádom a prücsköket, de már csak a lakásméret miatt is korlátoltak a lehetőségeink. Sajna komolyan merlegelni kell ebben a témában!

Ezt a fafigurás árust én is láttam itt a pécsi bababörzén, na és még a vezetéknév is ismerős! :wink: de nem rokon!!!!

Teszek fel képet Ákos új játékáról!
Kép hú, de finom! Na ezt csináljátok utánam!
Vendég
 


Szilvi,

Ezer bocs, de elfelejtettem elküldeni a leírást, ha szükséged van rá, akkor szólj, mert fölöslegesen már nem akarom leírni. :oops:

A fűevést nem hiszem hogy szó szerint kell érteni.:)))De Dani az a tipusú baba, akinek tökmindegy mi de kapaszkodjuk bele, tépjük, meg stb, és így már jó sokszer szerdtem ki én a füvet meg a virágot a kezéből:)Én szeretem hogy ismerkedik a természettel.:)))

Ákos nagyon szép baba!!!!És jó hogy így elvan a pelenkázón:)))

csernusn
 
 


sziasztok!

Beszti, boldog felediket! Kata, boldog 7.-et... hogy repült az idő még csak most kívántam boldog 6.-at.... :shock:

Beszti, tök jó ez a sok gyerek!, Nekme 2 uncsitesómnak is van 4, az egyik akart többet is, de 4 csaszi után nem lehet. :? Én elvileg 3-mat szeretnék, apa 3-t, abban maradtunk, hogy legyen majd meg a kettő, aztán visszatérünk a témára... persze fel kell tudni nevelni, meg ilyesmi.... ha a második is leány (bár imádja apa a lányát), akkor szerintem jó esélyem van még egy harmadikra :) bár friss anyukaként bennem is vannak kétségek, mit csinálok akár kettővel is, egy is eléggé lefoglal egyelőre...

Éjszaka: nálunk rövid ujjú body van, és vékony ujjatlan hálózsák. ez utóbbit most szereztük be, eddig vékony hosszú ujjú volt, amikor nagyon meleg volt, akkor csak egy pelus volt alatta. Én a hálózsákot nem szeretném elhagyni, tanulja meg, hogy amikor hálózsák, akkor alvás következik :)

Ma voltunk védőnőnél, már 65 cm, és ott 6100 g volt, érdekes, az mindig többet mutat, mint az itthoni :shock:

Szilvi, tök ügyi Ákos, már megtalálta a lábujját, Réka még csak kezd vele ismerkedni...

Én még eddig nem fürcsiztem napközben, de jó ötlet ,legalább mosogatni...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kép
így förödtünk:)

Mi csak bodit használunk alváshoz, és a vékony takarró, de azt lerógja, viszontnem hideg a lába így gondolom a body elég.

csernusn
 
 


Sziasztok

Kiscsiko
Egyenkent en is csak egy hete vagyok boldog betet nelkuli tulaj.Az meg kulon jo hogy mar melltarto sem kell a pizsi ala 8)
Es eljott az ihogy vegrenem folyik amasik cici amikor etetek,Azt hiszem Beszti irta hogyi lyen is lesz.Ez ugye nem fugg ossze a kevesebb tej dologgal????Beszti???
Tegnap LEon csak 4szaer evett,neztem is ,aztna bepotolta ejjel :shock:

Winnie
Pedig joelsz ha ott gyakorolsz,mert gyerekkel majd jo lesz barhova menni autoval,mert valljuk be a pesti bkv-zas gyerekkel nme egy alom,plane ham ajd ovi-iskolaba kell hordani.
En most orulok hogy otthon belvarosi vezteo voltam,mert itt kulonben autoba sem tudnek ulni...

Magnes
Nalunk pont hogy nme folyos miota eszik mast,viszont tuti van napi 2 kaki es milyen budosssss :roll: :lol:

Tinu
Hat nagyon jok a kepek,elokebol jobb egy muanyag darab,azt csak le kell torolni minden eves utan :wink:

Niki
UGyi Dani a kuszassal.Hat latom enyem masodik gyerk ebben tiszta tesoja aki 10 hosan kezdett kuszni,ja es csak 6 hosan fogrdult meg..ehhez kepest LEon gyors volt a 3 honapjaval :lol:
Megneztem baratnodet az iwiwen,tenyelg mennyi idore is jonnek?
Viragoka asajat pesegukert jobb feltenni,mert az egy dologhogy megeszi a foldet de kiis boritja es jol szetszoraj majd a leveleket is leszedheti akar egy kreativ gyerek :lol: :lol:

Beszti
Igazd van bizontyos szam felett mar tenyelg mindegy,de jo hogyazert meg szeretnel 5.et 8)
Ram is ramjona babazas,de nalam ez altalanos.Mindig mondom Leonnak hogy megne siesses noni,mert ki akarom elvezni.Csak nezem orakon at es probalom elraktarozni az agyamba hogy milyen jo is veluk.

Szilvi
En nem adok majd babateat,pont a cukor miatt.

Winnie
Erdekes en ket fiu melle mar nem szeretnek lanyt.Jo ez igy hogy ket fiu es legyek Ok jo tesok,az a lenyeg.Bar ha lenne allando segitsegem akkor talan johetne egy 3.fiu,de ugye ez itt utit nem lesz,meg engem nem is az anyagiak tartanak vissza, (mi is 3an voltunk tesok es sosem szenvedtunk hianyt,pedig nem voltak a szuelim jo korulmenyek kozott akkor ).Meg arra gondoltam hogy talan 38 korrul ha ezek a pasik amr nagyobbak ..bar akkor emg apa szerint lennek tul oregek,persze nem akkor hanem kesobb,nem igen lathatnank az unokankat,meg ilyenek..

Roni nagyi
Nagyon edes Laura,tiszta erdeklodoen olvas 8)

Kép
Kép
kataa
 
 


Ja lemaradt,Koszi a hofordulos koszonteseket,pont reggel a zuhany alatt jutott az eszembe...

Na felebredt,mennem kell.

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata, én is meglennék két kicsilánnyal, akár hárommal is, de hát azért apa szeretne egy trónörököst is :D :D :D

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!
Alvás:
Mi is bodyban alszunk, ujjatlanban, a takaró nálunk is mellőzve, utálja.. A hálózsák nem vált be nekünk, amióta melegebb van, folyton beizzad a lába. Mondjuk nálunk éjjel is 28 fok van..

Ma végre elfogadott Anna folyadékot. Igaz, nem vizet, hanem bébiitalt, trópusi gyümölcs nevezetűt. Beszlopált kapásból 60 ml-t! Úgy örülök, kezdtem aggódni, hogy nem akar folyadékot inni.

Niki:
hát ez a pancsi tök jó ötlet! Meddig volt így el Dani?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki: még nem álltam neki a próbának, mert ugye hétvégén nem tudtam visszakeresni Jeep leírását, úgyhogy szívesen veszem a segítséged! Előre is köszi

Mági: hát hallod, elsőre 60ml, az nem semmi. Ákos talán 10ml-t ha bekortyolt! De mondom , inkább ccsak lefetyel.

Ma kipróbáltam a csőrös üveget, hát nem jött be, mert nagyon jött belőle, és egyből félrnyelt. Talán majd pár hét múlva újrapróba.

Szopis anyukák: ha cumisüvegből adom a vizet, nagyon a szopizás hátrányára lesz????? Ellustúl?????? Vagy adhatom nyugodtan abból. :?: :?: :?:

Pizsi: Ákos rövid újjú vékony pamut pizsiben alszik, mert a tappancsai hamar lehülnek, és igaz este baromi meleg van, de hajnalra lehül a levegő, akkor meg félek, hogy kevés lesz neki a vékonyka hálózsák. A takit mindig lerugja magáról!

Lányok: kűzköd még valaki térdfájással???Nekem kb egy hete annyira fájnak a térdeim, mert hát lábból nyomom ki magam, ha leülök, vagy felkelek Ákossal, és hát a súlya meg nem piskóta. nem tudom mi lsez, hogy fogom bírni, de már az ágyból kikelni is kellemetlen!

Lehet egy ilyen kisbaba allergiás??? Minden nap tüsszög, de van, hogy 4-et egymás után, a szürcsögés újra van, de nem folyik a nózi, és dörzsöli a szemeit! (modnjuk ez utóbbit akkor is csinálja, ha álmos, így jelzi)

Winnie: hajrá lányok! Mikorra szeretnétek a következő babát?

Kata: de azért vizet kap Leon? Miből? Tök jó, hog ymég van tejcsi, és ilyen ügyesenelfogadja! Éjjel hányszor kel? tényleg, a fiúk külön szobában vannak? Hú, hát le a kalappal, hogy ott is vezetsz? A belvárosbais bemerészkedsz?
Nekem is több mint 10 éve van jogsim, és szeretek is vezetni, bár azért ha családostulmegyünk, mindig apa vezet, én meg hátul ülök. Mellette nem félek, bár volt időszak, hogy kapaszkodtam mindig a kocsiban (egy cresh után :( ) De mondjuk Pesten már nem szívesen vezetnék, de csak azért, mert nemismerem ki magam!
Vendég
 


Szilvi, azért még nem most, kb 2,5-3 év különbséget kell... jövő szeptembertől egy évre visszamennék odlgozni, aztán közben elkezdeni az újabb projektet.... gondolkodtam az egyből kettőn, de nekem azért a pörgés hiányzik, sok lenne egybe 5-6 évet kihagyni nekem, inkább visszamegyek kicsit..

Víz: én émg nem próbáltam az utóbbi időben. Lehet, hogy majd a kis szentkirályi üdítőket megpróbálom. Azok cukrosak?

Allergia: hát nálam is vannak tüsszögések, majdnem minden nap, de én nem gondoltam eddig, hogy allergiás. Ma viszont pont akkor hapcizott, ahogy kiléptünk az ajtón... de lehet, hogy véletlen... sokszor kaja után nem sokkal prüszköl, akkormeg lehet, hogy buki miatt. Szörcsi, orrfolyás meg nincsen. Szemdörzsölés meg csak ha álmos... de én is gondolkodtam már, lehet-e, de mintha úgy olvastam volna, hgy nem... :? :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?