Új privát üzeneted érkezett!

Na elvileg én is regisztráltam Winnie, most.:)Bent vagyok?

csernusn
 
 


Na akkor csak kiokoskodtam a tutit-
:lol: nem gondoltam , hogy sikerül, de így akkor dupla öröm! :lol:
Mert volt régről yahoos cuccom, mondom akkor ahogy Beszti írta, megprósza. A másikkal valami gubanc volt, de ezek szerint mégis.


Roni nagyi:
Én nem használok ilyesmit.
Nem tudtam róla, de lehet megprósza

Hogyis van?
Amit írtál oda kell kattintani?

Ante:
Hunyor Majort én sem ismerem. :oops:

Még benézek...

Kép
zsuzsu74
 
 


Én is kattintgattam:-) Az "újra" jött meg egyébként csak:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 

 
 

Ah, ez a beste gyerek nem akar enni. :? Úgy kell kényszeríteni, hogy legalább 15-20 percig szopizzon. Így is majdnem tele hagyta a mellem. Egyszerűen meleg van. Izzad, mint a lú. Most letettem aludni, de ezek után csodálkoznék, ha nem ébredne korábban. Hiszen alig eszik. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Én gyerek elaludt, ma sokat szopizott. Belázasodott estére, apa hősként feldugta neki a kúpot!!:-) Egy óra alatt lehúzta:-) Volt ma sírás-rívás, de lehet én többet sírtam, mint ő.:oops:
Jól ráparáztam erre az oltás dologra:-(

Játékok: én a kiságyba éjszakára semmit nem teszek, nincs rácsvédőnk sem. Vagyis alváshoz, mert nappal sem teszek semmit:-) Ha reggel felébred és nyüszög, a hátára fordítom és adok neki egy játékot. Azzal elvan:-)
Ha szőnyegre teszem is max. 2 dolog van előtte. A széken 3 cucc van, de szoktam variálni a helyüket:-) Meg le is veszem, és csak egyet hagyok fönn, de keresi a többit, olyan édesen nem tudja mi van:-)))

Tv: tudom nem kéne, de hajnalban, szopi után együtt szoktunk révülni a Reggelin:-))) És ha jó a vendég és érdekes a téma a Csak csajok is marad:-) Mostanában kikapcsolom és inkább rádió szól v. cd. Van egy új Jazzy nevű adó, tök jó:-))

Én hagyom küzdeni kicsit a játékért, aztán ha már ngyon nyüszizik, kicsit közelebb tolom, h könnyebben elérje.

Szoktatok Éva magazint olvasni? Az első számban van egy tuti cikk. Az a címe, h Alex nem normális? Sajna nincs a neten. Megkérem majd apát, fotózza le, de 4 oldal.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Játékokra visszatérve: éjszakára én sem teszek semmit az ágyba. Rácsvédőnk viszont van, reggel annak szokott magyarázni.

Szóval a játszószőnyegen akkor elszórva is sok az az 5-6 játék, ami ott van neki. Na majd csökkentem a számukat. Mert leköti egy is a figyelmét, de mozgásra az készteti, ha észrevesz már unatkozik, és észrevesz egy másikat is, és megpróbálja elérni. Én kicsit azért szoktam hagyni, aztán adom csak oda különben. Persze ha még érdekli, mert ebben nincs nagy kitartásunk. Ha nem megy ne eröltessük elvet követi a drágám. :roll:

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
kernico
 
 


Ingyenes sms:

Google keresőbe beírtam -Yahoo ingyenes sms- és a megjelenő ajánlatból kiválasztottam a nekem megfelelőt. Letőltöttem,telepítettem és akaptam códot a mobilomra. Természetesen regisztráltam. Nekem nagyon bevált.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Roni nagyi, Nika, nektek is küldtem meghívót, abban vázoltam, mi ez az egész levlista...

Niki, Téged approveoltalak.

Kiscsikó, Téged még nem látlak...

Játékok: ágyikó: nekünk is van rácsvédőnk, azt nézi, illetve egy játék lóg még a rácson, azzal szórakozik reggel.
A járókában van 6-7-8 játék :shock: néha beteszek még egyet, kiveszek egyet.... de megvan a 2 kedvenc, de van, hogy rákattan egy másikra... viszonylag kitartó ennek ellenére a kedvencért, de azért ha ott van egy másik, elvan azzal... nekem a fejések miatt jó, hogy van benn több, 20 percig leköti magát... én is próbálom hagyni küzdeni kicsit, ügyesen is próbálkozik, de aztán megsajnálom :oops:

Kata, Te azért vagy ilyen csöndben mostanság, mert készültök a hazanyaralásra? :)

Kiscsikó: gratu apának :) a kúphoz.... :D

Súly, hát mára sem lett meg az a fránya 6 kg.... vasin 5,97 volt, erre most 5,96 :roll: :? mondjuk nem is volt rendesen a mérlegen... pedig már nagyon gyúrunk a 6 kg-ra....

Hunyor Major: passz, nekem is új :oops:

na megyek fejni, még benézek szerintem.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Tegnap este óta szinte csak a ti képeiteket néztem! Jaj olyan jó lehetett nektek a talin! Olyan édik a babák, ahogy a pokrocokon fekszenek egymás mellett! Bárcsak egyszer én is el tudnék menni egy ilyen talira! Ilgya kérdezte, hogy hol lakom. Paks mellett egy faluban és hát örülök, ha a városig eljutok, ugyanis a vezetésről le vagyok tiltva!:( Akkor én nem is vagyok rajta a listátokon, ugye?

Tinu! Visszatérve a védőnőre, elég elcsodálkoztam, ugyanis nálunk egyszer sem nézte meg a gyereket közelebbről (bőr, szem stb). Mondjunk a mi védőnőnk lehet inkább terepszemlére (lakás) jön. Amúgy érdekes hogy valakinél még nem is járt!

Hát nem semmi, hogy itt mindenki milyen kreativ! Gyönyörűek a képek, a doboz, a faldíszek stb. Én is szívesen csinálnék ilyeneket, de erre már végképp nincs időm, se energiám. Meg úgy lenne jó csinálni, hogy ha valaki segítene, aki ügyesebb mint én (nem nehéz).

Szilvi! Hát nem semmi súly! Minket simán leköröztetek!

Zsu! Nagyon jók a habtapik a falon-mutiztam apának hátha megszán és mi is teszünk fel hasonlót!

Kiscsikó! Mi a rossz kedv oka?

Roni nagyi! Ingyen sms??? Hihetetlen hogy még van ilyen! De azért majd megprobálom én is.

Veronika addig forgolodik és probál arrébb mászni (persze még nem tud), amig el nem éri a játékait. Szerintem baromi ügyes, még a feje felett lévőt is simán felveszi. Képes kitegeredni, hogy valamit elérjen. De egyszerre én sem adok neki csak egy-két darabot, mert akkor úgyis elunná magát. Meg sokszor csak magában beszél, vagy a kezéhez, az ágyhoz stb.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Winnie: Jointhegroup-oltam és nem csináltam ID-t, remélem majd látsz:-)

Apa köszöni:-))

Föltette a cikket, kicsit ez most nehezebben olvasható, de ha letöltitek az eredetit, akkor jobb. Nem túl vidám, de tanulságos. Szerintem:-)

Aztán a csakrák akvarell ceruzával készültek, a pillangós kép pedig üvegfestés. A szalvétás képeim + többi üvegfestős Pesten vannak:-)
De mostanság nem kreatívkodom:-( Pedig lehet, h jót tenne;-)

Kernico, köszi az elérhetőséget:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Noémi, nemtom, szerintem az idő. Meg az oltás. Az minden hónapban megvisel minket:-)
De már jobb, köszi:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Ja, én Mr.Bean-ben és Spongyabob-ban vagyok otthon:-))))
Mondjuk ez a Spongya gyerek elég fárasztó:-))) Nagyon pihentnek kell lenni hozzá:-)
Sógoroméknak van 2 fiuk és ők szoktak előszeretettel leültetni elé:-) Meg tőlünk kapják a dvd-ket, illendő belenézni:-)
Egyszer elaludtam Mr.Bean-nen és a kissebbik(8) bökdösött, h nézzem:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Na, megint velem van tele a topik:-) Megyek aludni, jó éjt:-))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Noémi, írd meg az emilcímedet, és akkor felveszlek Téged is..

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kiscsikó, továbbra sem látlak.. :oops: miért sikerül valakinek, másnak meg nem :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


KÜlönben ha bejelentkeztek a yahoogroups.com-ra, már akinek van ID-ja (de valahogy más emilcímekkel is lehet, nem feltétlenül kell yahoos cím...), akkor a my groups alatt látjátok Ti is a csoportot, meg a tagokat, feltett fájlokat, ide is lehet képeket feltenni a közös oldalra, és innen is lehet közvetlenül mailt írni.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Balázs Évi is bennvan sikeresen a listán...

na jóéjt

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kepek nagyon jok, a csajok a rucikban megint csak terndik :wink:

Winnie
En ugy csinaltam hogy amikor egyeves lett akkor attertunk a tapaszerrol Rizs vagy bio tejre es azt mar szelepes csoros poharbol kapta. (otthon lehet kapni az Aventnek a varazsitatojat),de nekem innen volt,es az nem folyik ki a fejre allitod sem.Na mostegy egy evesnel azert ez mar szempont :wink:
Szoval abbol kapta a tejeket,de akkor mar csak reggel es este,mert minden mAs etkezese kanalas volt.Megszokta rogton,de hozzateszem O nagyon alkalmazkodo baba volt,cumit is egyik naprol a masikra kikopte,anyja meg nem adta neki vissza 8) es nem is hianyolta :wink:
Aztan meg a csorosrol is leszokott 2 eves kora utan siman a poharra.
Hat itt is jo ido van ugyhogy nem sokat vagyunk itthon,de tenyleg nemsokara utazunk.


Beszti
Emg jo hogy idoben kiderlut a biztositas dolog es nem a rendor figyelmeztetett ra.

Nika
Jo koltozest es szerencsesebb foberlot :wink:

Minden kreativ doog nagyon csini,kar hogyen nem vagyok erre kvalifikalva,mar elso gyereknel sem ment,de meg jo hogy ez kollagenonel barmit megrendelhetek ami megtetszik :)

Roni nagyi
Tv nezessel nagyon egyet ertek :!: Nekem nagy sem nezett tv-t kb 3 eves koraig,es most is csak hetvegen kb egy orat,de dvd-rol meset :wink: Mindig lefoglalkom massal,persze konnyebb lenne odaultetni es bamulja,de nekem fontosabb O mint hogy nyugalmam legyen....

Tinu
Jot nevettem a szosszzzeneten amit irtal aparol :lol:
Egyebkent idegen nekem so fogdossa meg Leont.Tegnap egyaruhazban egy noci meg a gyereke mar nyult a babakocsiba,en meg gyorsan szoltam hogy :ne fogjak meg.uuuuugy neztek ram,de hat kit erdekel :wink:
Mi baratnokkel szoktuk egymas babait foni,de az szerintem mas helyzet.

Szilvi
Akos viszi a palmat hizasban :lol:

Na mennem kell.......

Kép
Kép
kataa
 
 


Ja kerdezni akartam ,hogy van olyan akinek se nem cumizik se nem ujjszopos a babaja?mert Leon egyiket sem csinalja :shock: 8) :D

Kép
Kép
kataa
 
 


Na ezt olvassatok el...no comment...
http://rubintreka.blog.storyonline.hu/i ... alas&todo=

Hu de raerek mi???? :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Na ezt olvassatok el...no comment...
http://rubintreka.blog.storyonline.hu/i ... alas&todo=

Hu de raerek mi???? :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa, Lidi sem csinálja semelyiket.

Hát nálunk volt olyan eset, hogy nyúlt Lidi felé egy nő és én szóltam, hoyg ne a kezét erre miért neee nem lesz semmi baja úgyan már aztán megfogta. Na mondtam, hogy ő aztán soha többet nem láthatja Lidit.
Milyen már, hogy én szólok, hogy ne fogja meg erre ő meg tapizza főleg a kezét?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kataa, elolvastam és a hozzászólás már jól kezdődik :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kata: az a baj, hogy a férjem szerint mindenki "idegen", aki nem ő vagy én. :lol: Neki még a családtagok is az idegen kategóriát jelentik. Attól meg totál kivan valamiért, ha egy idegen _pasi_ fogja meg Tündit.

Én szerintem a tévénézés önmagában még nem gond. Az a lényeg, hogy mit néz a gyerek és mennyit. De igazából még nem ilyenkor kardinális kérdés ez. Majd később lesz érdekes, mikor minden ovis társa nézi a pikacsu meg társait, és ő is akarja, pedig én baromira nem szeretném. :?

Évi: én is megkaptam a nyuszikákat, nagyon-nagyon köszönöm.

Játékok: megmondom őszintén, hogy amíg lehet, igyekszem a lehető legtöbb játékkal lekötni. Most már leterítek egy pokrócot a szőnyegre és odateszem Tündit, köré a játékokat (az összest, ami van). De nem igazán van el még így sem huzamosabb ideig. Az ágyában nem nagyon van játék, mert elvileg ott van a védő, meg felfüggesztve egy sárkány. (A zenélős forgót eltörtem. :oops: Most meg kimostam a rácsvédőt és a benne lévő szivacs összegombócosodott. Szerintem vehetek egy másikat...)

Kép
Kép
tinu
 
 


Kataa!

Nekem egyik gyerek sem volt se cumis, se ujjszopós.
Cumit elvből nem adtam, de valahogy egyik sem akarta az ujját sem szopni.
Nem biztos, hogy igazam van, de szerintem az igény szerinti szopival van összefüggésben...
A menzeszt még megértem Rékánál, de a cukor-hasfájás összefüggést annyira nem. Nekem egyik gyerekem se volt hasfájós, viszont soha nem tagadtam meg magamtól a cukros dolokat.
Nem Rékát akarom bántani, én is fogytam Update-tel, viszont nekem egy dolg nagyon nem tetszik náluk, és az a "mi mindent jobban tudunk".
Azért az érdekelne, hogy miért az anyukáját hívta, aki maga nem küzdött meg sikeresen szopisztrájkkal, miért nem olyan szakembereket, akik talán kicsi többet tudnak a szoptatásról (ha netán neki is ellenérzései vannak az LLL-lel, akkor ma már egyre több IBCLC végzettségű gyerekorvos, védőnő is van). Valószínű elmondták volna neki, hogy nem fejni kellene, és tápszert adni a menzesz végéig, hanem ha csak lehet, akkor megpróbálni szopiztatni és ha nagyon nem megy, akkor jöhet a pótlás (gyereknek éheznie nem szabad ugye). Persze a végkimenetel akkor is lehetett volna ez...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok,

Én is elolvastam Rékát:)))A cukros dolgot, ő úgy érti, hogy amit mi eszünk (cukros lisztes dolgot) az savassá teszi az anyatejet is, és ez okozza a babánál a hasfájást.

Évi, nem tudom megköszöntem-e, mert gondolataimban benne voltál, de köszönöm a nyuszikat mégegyszer.:)))

Tegnap dédéimama vigyázott Danira este, és mi elmentünk apával két sörözőbe,. meg ettünk 1-re értünk haza, tök jó volt. Mondtam apának, hogy nehogy már mozizzunk, inkább mutassuk meg magunkat az embereknek. Bementünk Irish Catbe, mert hogy az jó hely sokan szoktak lenni, erre mi voltunk majdnem az egyetlenek:)))Utána hogy menjünk át a Paulanerbe, mert hogy ott amikor voltunk jó kis Sramlizene meg tömeg volt (5 éve), erre ott meg már nem is ülhettünk oda ahova akartunk, mert annyira kevesen voltak, és a nagyobb részét bezárták. :)))De a zene az szólt, és ott mégiscsak többen voltak. Mondjuk 200 fös helyen 30-an.:)))Végül ettünk gyrost, na ott a török kajáldában voltak a legtöbben.:)))Éjfélkor tömve volt:)))De jól éreztük magunkat.

Egyébként Dani tegnap egész nap nem aludt, ebben a melegben pedig többször is altattam, és be is aludt volna, de az uccsó pillanatban mindig kipattant a szeme:)))

csernusn
 
 


Beszti: én viszont a saját gyerekem úgy figyeltem meg, hogy nincs összefüggés a cumizás és a szopi között. Van, mikor nem akar szopizni, hiába teszem mellre, de a cumit elfogadja. Vagy hogy elfordul a mellemtől, mert már elég volt a szopiból, de abban a pillanatban már az ujja a szájában van és szopja. És szinte egész nap van valami a szájában: vagy a mellem, vagy a saját keze, vagy az enyém, vagy tárgyak, amiket hol szop, hol nyalogat, hol "rágcsál". De már a kórházban is szinte azonnal megtalálta az öklét és szopizta. Bezzeg szoptatni nagyon nehezen lehetett. Még a csecsemősök sem nagyon tudták mellre tenni bimbóvédő nélkül. Amíg nem indult be a tejem, gyakorlatilag nem tudtam szoptatni. Először mikor láttam, hogy milyen ügyesen szopizza a kezét, nem is akartam neki cumit adni, mondván, hogy majd ott a saját keze. De aztán észrevettem, hogy a cumi sokkal hatékonyabban megnyugtatja, mint a saját kezének a szopizása. Így aztán most akkor kap cumit, ha extra nyugtatásra van szükség (pl. alváskor - ha a mellemen nem alszik el, séta közben, közlekedés közben, vagy ha nagyon nyüfi és valamiért még nem tudom mellre tenni). És hozzáteszem, hogy napi 10-12 x szopizik még mindig. Azért nem mondom, hogy igény szerint, mert mivel állandó jelleggel a szájában van valami (úgymond "éhség" jeleket produkál) és nem jelzi sírással, ha éhes (vagy én még nem vártam ki soha ezt a szintet), akkor szoptatom meg, mikor én gondolom. Pl. ha látom, hogy fáradt, és el akarom altatni. Vagy ha eltelt kb. 3 óra az előző evés óta.

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsuzsu:
220 forint körül van egy ilyen lap.

Ilgya:
De kényelmesen elhelyezkedett a törpikéd! Dorinca nincs meg semmilyen ülőkében, még a kocsiülésbe is úgy kell betuszkolni és menetközben szórakoztatni, mert folyton ki akar mászni a lelkem.

Nagyon szép virágaid vannak. Nekem rengeteg van és nemcsak polcokon, hanem a földön is. Nemsokára indul a mászkálás, nem tudom, hova is kéne elrakosgatnom őket, nehogy megtáplálkozza a gyerkőc valamelyiket.:roll:

Winnie27:
A kiságyában 4-5 játék van elhelyezve, több szerintem is sok lenne. Időnként cserélgetek és a lecserélteket úgy 2-3 hétre félreteszem. Ezek a letelt idő után úgy tűnnek számára, mintha újak lennének, ezért újból szívesen játszik velük. A kedvenc persze állandóan ott van, csak időnként mosásra csenem el. Egyértelműen válogat, volt hogy nagy örömmel hoztunk neki valamit és ő miután megforgatta a kezecskéjében, egyszerűen nem foglalkozott vele tovább. De jó ez így, már alakulóban van az ízlése.

Motiváció érdekében hagyom szenvedni egy kicsit, dolgozik is a játékaiért rendesen, de mikor már nyüszögni kezd, megszánom. Na nem, azért nem adom a kezébe, csak elérhető közelségbe teszem.
:)

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Jó reggelt,
először is:
Jeep ( a legjobb férj+apa;-) bocsi, az elfgultságért ) és Mot boldog apák napját!!!:-))) És persze minden apukának!:-)

Ádám sem cumizik-minden nagyszülői erőfeszítés ellenére- és az öklére alváshoz van szüksége:-) De valahol azt olvastam, h ez jó így:-) Ki kell elégíteniük vhogy a szopás-igényüket. :-)

Winnie, regiztem a Yahoo-n, remélem most jó lesz:-)

Nézzétek meg a cikket , olyan kíváncsi vagyok a véleményetekre. :-)
Ezek azok:
http://gillich-csikos.hu/kepek/2007_06_ ... 624_x.html
http://gillich-csikos.hu/kepek/2007_06_ ... 625_x.html
http://gillich-csikos.hu/kepek/2007_06_ ... 626_x.html
http://gillich-csikos.hu/kepek/2007_06_ ... 627_x.html

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!
Most küldött Bunny sms-t .Amikor a tali volt, még aznap bekerültek a kórházba Mátéval, megint krupp.. :cry: Azóta is bent vannak...

Játékok:
A játszószőnyegen nekünk kb. 5-6 járék van. Szerintem marad is ennyi, mert Panna még mindig csak 2 játékot szeret rajta, a bohócot és a lila kutyust. A többi nem mozgatja, így rajta hagyom, hátha egy idő után azok is motiválják.
A habtapin körérakok 5-6 játékot, mert nem tudom melyikre cuppan rá éppen. A kiságyában csak 2 van, oda amúgy is aludni jár, és a rácsvédőt imádja :) Éjszakára, és ha elalszik, elveszek mindent, annyira forgolódik, hogy csörögne velük.
Ha valamit elkotorászik magától, akkor adom vissza, ha nagyon messze van, és mozgással sem érné el. Ha nem túl messze tökíti el, akkor hagyom, hagy mérgelődjön, így odatekeredik egy idő után. :)

Hunyor majort én sem ismerem, de a honlapon, amit ante most küldött, jót játszottam, rumbáztam, gitároztam és doboltam :)

fnoe:
miért vagy eltiltva a vezetéstől??

Na suhanok, megyünk babamasszázsra

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Rubint Réka felfedezéséről csak annyit, hogy én mindent ettem már az első naptól, ahogy megszületett Kiara (csoki, napi minimum fél liter tej, sütik, ... is) és Kiara nem volt hasfájós egy percig sem. Úgyhogy kilőve, hogy ettől lehet. Még az orvosok se tudják, hgoy mitől van. Egyedül a puffasztó ételekkel kellett vigyáznom, mert eleinte nehezen nyomta ki a pukikat. :roll:

Ha már az egészséges dolgoknál tartunk, kérdés: Ti hogy gondoljátok a további evéseket???? Semmi édesség, ... vagy csak csínnyán velük, vagy teljesen természetes, hogy a gyerek kb. jövő hónapban már kakaóscsigát rágcsál????

Én úgy tervezem, hogy egyéves koráig nem szeretnék neki cukros cuccot adni. Utánna is csak ritkán, pl. turórudi, vagy valami normális csoki (ami csokoládét tartalmaz, és nem csak mű cuccokat) meg nem párizsit, hanem igazi !! sonkát, ..., mert azért tényleg én nem szeretném még a kis szervezetét korán ízfokozókkal, tartósítókkal tömni. Persze szerintem sem kerülhető el minden, és azért szoknia is kell, de azért inkább most még ne telítődjön velük a szervezete.
Bár már előre félek ettől, mert a rokonok már most csokit hoznak ajándékba, hogy "ez már a Kiaráé" :roll: . Meg láttam már rajtuk kívűl is arcvágást, amikor megtudták, hogy mit tervezünk. Na mindegy. Az okokba azért most nem megyek bele, mert hosszú, hogy miért jutottam erre! Ti hogy gondoljátok ezt, kíváncsi vagyok, meg várom a véleményeket, cáfolatokat is. :D


Fnoe: Melyik faluban? Én Németkéren jártam régebben, de csak 1-2 embert ismerek (őket se nagyon)


Védőnő: Nállunk eleinte lelkesen hívott, meg jött, de nem kapott pénzt, így valahogy látványosan alábbhagyott a lelkesedése. :arrow: Nem hív, nem jön. A rendelőben szoktunk összefutni, amikor viszem megmutatni a csajt a dokinéninek, meg mérésre. Akkor megnézi, mondja milyen nagy, meg aranyos, meg megkérdezi, nincs-e baj. Nem gáz, nem hiányzik, hogy átruccanjon. :lol:


Tv: Nekünk szokott azért bekapcsolva lenni. Eleinte nézte, mert persze tetszettek neki a fények, de már nem annyira izgatja. Én sem szeretném, ha sokat nézné, de lefoglaljuk, vagy a játékok annyira, hogy nem érdekli. Azt én sem tervezem semmiképp, hogy a tévé sitterkedjen a gyerekemre, amíg én elfoglalom magam. :shock:

Kreatívkodás: Na ezeket csináltam én. A babaszobába még csak fel van rajzolva a kép a falra. Majd festem. És bevallom, loptam a netről az ötletet, csak ott a bari nem tetszett, és azt megváltoztattam. Majd lesz hozzá még egy bari, aki már bent van, meg virágok és lepkék. A másik meg a fürdőszoba ablaka, mert ha nem lenne ott, akkor a szomszéd bácsi pont úgy lát rá, hogy a fürdőkádban vagyunk! :roll:

Kép

Kép



És a csajról:

Kép

Kép
kernico
 
 


Azt hallottam, hogy a régi répákat szabad babáknak adni és nem a mostani újjakat mert az újjaknak magas a nitrát és nitrit tartalma.
Ezek mérgezőek a babákra nézve.

Viszont a krumplinál is ez van. Egyáltalán lehet még régi krumplit kapni?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kernico, én ha lehet sokáig nem szeretnék édességet adni Lidinek. Max ha sütök valamit akkor abból egy kicsit. De az is kb 3 éves kora körül gondolom.
Nekem anyósommal lesz gondom, hogy már kijelentettem, hogy édességet nem akarok adni Lidinek. Erre ő, hogy óóó hát kell neki finom kis kókuszgolyó stb. Mondtam, hogy nem, inkább gyümölcs vagy sima joghurt gyümölcssel stb. Aztán én vagyok a gonosz anya.
Németkéren laktál vagy csak oda jártál?

Kép

Kép
antekirt
 
 


kernico:
Én is úgy gondolom, hogy amíg lehet, a cukros dolgokat kihagynám az életéből.
A rokonság nálunk is szúrós szemmel néz, a Nagyapám és Nagymamám pl. ki van akadva, hogy nem adok teát a gyereknek, ki fog száradni! Nem baj, hogy vizet adok, az nem jóó! :? Amikor megpróbálom megmagyarázni, hogy miért nem, akkor szabályosan kiröhögnek, hogy minden hülyeségnek bedőlöl, mert az ő idejükben bezzeg...
Rokonságom már kapart szalonnát, meg fityfenét akar adni neki, amikor meg szóltam ,hogy nem eszik a gyerek ilyet, és chipset sem fog, akkor még én voltam a hülye, aki nem tudja a gyerekét nevelni. Na meg is mondtam, hogy én vagyok az Anyja, és én tudom, hogy mit akarok, és hogy akarom nevelni, szóval ne szóljanak bele!
Anyu munkatársai is néztek rám, hogy ennyire ellene vagyok a cukornak??
Tudom, hogy nem lehet kiküszöbölni, és amikor nagyobb lesz, látja majd, hogy más gyerek is chipset eszik. Ő is ehet majd, nem nem minden nap egy zacskó chips, meg nyalóka és cukor...

Egyébként most láttam, hogy a Xantusba jártál. Egy barátnőm is oda járt! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ante: Egy gyerekkori barinőm papája lakott ott, és oda jártunk néha nyaralni.

Nállunk is az van, hogy már mondják neki folyton, hogy persze, nemsokára már ehetsz kolbászt, csokit, ... Nekem meg, ha a gyerek ránéz az ebédemre, akkor megjegyzik, hogy látom, már most enné a gyerek. Hát persze. Gondolom, ha rájuk bíznám, már enne a csajszi minden ilyent. Na ezért nem marad ott egyedül, csak ha nagyobb lesz már.

Mági:: Ez az "ő idejükben más volt" szöveg azért nem jön be, mert tényleg más volt, de abban, hogy akkor még a hús, hús volt, nem műcucc (Pl. múltkor kíváncsiságból elolvastam a csomagolt tarja mit tartalmaz. SIMA tarja: 70 %!!!!! tarja, a többi meg zselésítő, ízfokozó, tartósító, fűszerek, aromák és szinezék) Persze finomak nekünk már, de hogy a szeletelt husi sem az, ami, az azért durva. Meg ha azt nézzük, hogy azzal a táplálással mennyi beteg ember lett. A mostaniak átlag életkora éppen nem éri el a nyugdíjkorhatárt sem, mert minden nyavajájuk van. Az idősebbek meg még nem ettek csokikat, chipseket, meg készkaját. Ők azok, akik ma 80 körül vannak átlagéletkorban.
És a csokik sem láttak még soha kakaót! :roll:

Na de befejezem, mert azt hiszitek, hogy összeesküvés elméleteket gyártok, pedig nem is! Csak néha belelendülök. Bocsi.

Szóval Mági: Ki járt a Xántusba? Elég sok emberrel jóban voltam, hátha ismerem.

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


Sziasztok Mági és Kernicó,

Teljesen egyetértek veletek, én is utálom, hogy nem akarnak támogatni a nevelési elveimben és azt elfogadni.

Na ma már egy fokkal jobb idő van:)))Alszik is Dani... :)))

Kernicó,
Nagyon jó az ablaküveg, nagyon tetszik!!!!Nem semmi.:)))
A gyerekszobát meg majd akkor, ha kész lesz....

csernusn
 
 


Bunny: jobbulást Máténak!!!!!!!!!!!!!!! :( Ez a fránya krupp! Ezek szerint visszatért. Remélem, csak rövid időre.
Képzeljétek, a férjem unokatesójának a kisbabája is kórházban van. 3 hónapos. :(
A gyerekem non-stop tüsszög, de nem szívtam semmit az orrából. Lehet, hogy allergiás? Az kijön már ilyen hamar? BÁr akkor jönne a nózijából váladék, nem?

Édesség: hát akkor én kilógok a sorból, de én nem akarok semmi különleges óvó rendszabályt tenni. Nyilván nem adok neki cukros üdítőt, meg nyalókát, de amit én is, a férjem is eszünk, azt miért tiltanám meg a gyerekemnek? Vagy majd tömöm az arcomba a palacsintákat, meg a Milkát és közben azt mondom a gyereknek, hogy "ezt te nem ehetsz"? Spec. én sokkal nagyobb bajnak érzem a gyorséttermi kajálást. Mikor a gyerekek a Mekiben ünneplik a szülinapjukat. :shock: Az gáz.

Kiscsikó: tetszett a cikk. Mellesleg Mo-on nem szokás 3 éves kor alatt autizmust diagnosztizálni...

Kép
Kép
tinu
 
 


Bunny,
Remélem hamarosan kijöttök ebből a "kruppmizériából"Jobbulást nektek.

Kiscsikó, hát a cikk tényleg jó volt, nekem is tetszett.

Én a saját férjemet félrediagnisztozálom néha.Előbb sütöm rá, hogy összeesküvéselmélet gyártó, és utána meg kiderül, hopgy neki volt igaza. :)))) Elég nehéz különben elfogadni, az átlagostól való eltérést, sajnos.

csernusn
 
 


Megjöttünk a babamasszázsból. Egyedül volt csajszi :)
Nagyon élvezte, előtte nyűgizett, na mondom, itt minden lesz, csak masszázs nem... Aztán ahogy elkezdtük, rögtön elhallgatott, és tetszett neki :) Megtanultuk a pocakfájás elleni és kakinyomó masszázst is .

tinu:
Palacsintát, meg sütit, biztos ,hogy kapni fog Panna, hiszen sok ételben van cukor. Csokit is kap majd, csak módjával, és nem egyévesen, hanem majd, amikor már nagyobb lesz. Nem akarom én sem eltiltani ilyenektől, csak látom, hogy pl. az osztályomban is, a gyerkőcök naponta jönnek egy zacskó chips-szel, azt eszik uzsi helyett, aztán leöblítik egy kis csokival. A napi 3-4 szelet csokimennyiség simán megvan egy mai átlag 3 évesnél! Ezt nem szeretném, hanem azt, hogy módjával egyen ilyeneket, és tisztában legywen azzal, hogy ezek nem egészséges dolgok. Persze manapság már m az... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Na végre. Uszkve másfél órás altatás után végre elaludt. A végén még csuklott is, persze szopizni nem akart. Erre - először - adtam neki vizet. Ivott, bár nem sokat, annyira elég volt, hogy elmúljon a fránya csuklás. Most végre mehetek főzni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Winnie:
te kérdezted azt hiszem a bababörze időpontját.
Szóval legközelebb a XIV. kerületben lesz, a Vezér u. 60/A-nál a Fórumházban. Június 23-án (szombat), 9-12.
Ha itthon lennénk ,tuti mennék én is, így lemaradok a jó rucikról.. :(

tinu:
Tündi elfogadta a vizet? Mennyit ivott? Anna alig akar.. Viszont megevett ma 100 ml sütőtököt :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: elfogadta a vizet. Persze nem ivott sokat, de nem is baj. Kb. 15 ml-ket.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Címszavakban, mert apának inget kell vasalni az esti bulira :) ahova majd én is megyek utána :)

MÁgi, köszi!

Bunny jobbulást!

Kernico! tök jó a fürdőablak!

Édesség: én is csak később és módjával, de mivel a TR-t mis is zabáljuk, az neki is tuti menni fog...

És egy kép:
Zsuzsi különösen Neked köszönettel:)

Kép Melyik repcsit válasszam? :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Én is egyetértek Mágival. Nem úgy gondoltam, hogy soha nem ehet, hanem csak később, jóval 1 éves kora után, és akkor sem szeretném tömni.
Tinu, hát milyen ember is az, aki nem ad palacsintát a kölöknek, és megeszi az egészet?! :lol: :lol: :lol:
Különben leszokóban vagyunk a csokiról (ez miatta is, hogy ne azt lássa, hogy mi zabáljuk, ő meg majd nem). Már több mint egy hete csináljuk a 90 naposat és abban ugye csak négynaponta lehet egy pici édességet. De nem gáz. Most valahogy nagyon jól bírom még a gyüminapokat is, és a tejcsinek sem ártott eddig. Az első gyüminap mintha kicsit kevesebb lett volna, de ittam "tejcsinálóteát", meg nem stresszeltem, és azóta semmi gáz. Remélem így marad, és lemegy az a plusz 15 kg. Te jó ég, ez még leírva is kiakasztó. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsuzsi: mi is köszi a repcsit, Kiara nagyon szereti. :D

Kép
kernico
 
 


Kernico: szerintem nem a mennyiségbe szólhat bele a 90 napos, hanem a minőségbe. A mennyiséghez csak sokat kell inni. De én azért nem vállalom most be a 90 napost, mert akkor bizonyos tápanyagokhoz csak négynaponta jut a tejen keresztül a babó. Legalábbis én így gondoltam végig.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na megnyugtattatok Ante,Beszti, hogy normalis ha nem cumizik es nme is szopja az ujjat.Egyebkent lehet benne valami,merta kompfort szopija az maximalisan kivan elegitve a lelkemnek :wink:

Tinu
Apatok szerelmes Tundebe,ugyhogy ezert nem szereti ha pasik hozzaernek,na mi,lesz itt kesobb ha mar udvarolnak a nocinek? :lol:
Tv:hat Alex ovis tarsai is neztek tv-t de ettol O meg nem akar,pedig ismeri a figurakat toluk,de szerencsere nem egy Tv fun.

Beszti
Reka kicsit keveri a szezont a fazonnal :lol: .Csak azert tettem fel hogy lassatok,ilyen velemeny is van.Irto buszke a 13 het szopijara.....de masodszor sem tett semmit az ugy erdekeben.En vagyok a megmondhatoja ha ez egyszer nem sikerul masodszorra tuti igen,csak hat ugye kuzdeni kell erte,de O inkabb a kilokkal kuzdott....

Niki
Tudtok elni :lol: :lol: Lenyeg hogy kikapcsolodtatok ,ez is kell (vagyis kene ) neha...

Kiscsiko
El foogm olvasni a cikkeket,de mar a cime is tetszett :lol:

Bunnyeknek jobbulast,sajnos a krupp ilyen aki hajlamos annal elojon tobbszor is.

Jatek a jatszoszonyegen van,de onnan hamar legurul mar :D kb olyan 15 db de mindig mast adok a kozselebe.Meg az etetoszekben is szoktam tenni jatekkal ha mi eszunk hogy lasson.A kisagyaban nincs mert ott mindig csak alszik.

Kernico
Te vagy az en emberem :wink: En pont igy gondolom a tovabbi etetest,meg igy is csinaltam nagynal is.Kap csokit ha ker,de csak modjaval,eszik kekszet meg turo rudit is,meg pudingot ,neha sutit,de ez heti szinten olyan 3-4 dbot jelent.Szerencsere a sok gyumolcs eleg neki.En odafigyelek tudatosana taplalasara mindkettonek.Nem csak az anyatejes taplalas a fontos ,hanem tovabb is.Szoval ertem ezalatt hogy gyorsetteremben nem fog enni (a nagyi s meg csak egyszer volt amikor koltoztunk es nem volt idonk ).Es nme is vagyik ra,mert meg sem tudta enni a hamburgeruket....
Szoval egy eves koraig semmi izfokozo,cukor,so,fuszerek.Aztan onnan meg fokozatosan de csak egeszsegesen azt is.Alex eddig 3szor volt lazas az eleteben,de antibiotikum csak egyszer kellett,es az orra sem folyik sosem telen,Szoval az immunrendszerenek jot tesznek az egeszseges etelek.
Aki meg erre fujjog azzal nem kell megvitatni a temat :wink:

MAgnes
Csak kemnyen a szalonnas rokonokkal :lol: Nagyon jo hogy tobben igy gondolkoztok,mert amikor Alex volt kicsi,nehol egyedul maradtam a velemenyemmel.....

Kép
Kép
kataa
 
 


Tinu: ezen már én is gondolkodtam, de belegondolok, hogy eddig is kb. ugyanezeket ettük mi itthon, csak most a pl. sültcsirkéhez salátát és nem sültkrumplit eszünk, a főzeléket növényi tejszínnel sűritem, a tésztákra meg nem teszek sajtot. És ezeket meg tudom változatosan készíteni. Egyedül a gyüminap miatt aggódtam, de általában úgy tanácsolják, hogy terhesség, és szoptatás alatt is "célszerű" tartani egy méregtelenítő napot hetente. Úgyhogy azt is bevállalom. Persze én is abbahagyom, ha bármi változást tapasztalok.
Viszont szerinted ha szedek továbbra is néha Elevitet, akkor abban azért vannak a fontosabbak ugye????

Másik kérdés kajával: halat ti ettetek azóta, mert én még csak azt nem mertem. Asszem tonhalsalit azt már igen, de mást nem. Az tiltólistán van????? Meddig????

Na megyek, mert apa megparancsolta, hogy főzzek, és ne írjak róla semmi rosszat. (Itt áll mögöttem :evil: ) :lol: :lol:

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


Niki!

Miért, a hal tiltólistán van?? :shock: :shock:
Ha jól tudom, az egészséges étrend része a heti 1-szeri hal, én rendszeresen szoktam enni (utoljára épp tegnap).

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kernico: én sem hallottam még, hogy ne lehetne halat enni. :shock: Én is ettem már halkonzervet. És nem tapasztaltam semmi rendkívülit. Egyébként nem tudom, hogy az Elevit pótolja-e azt, amit kell. Szerintem azért mindennap kéne enni fehérjét és a 90 naposban az csak 4 naponta van. Én mindennap egy nagy pohár tejjel indítok és ha nem eszem napközben más fehérjét, azért a tej mindig megvan. Csak azért írom, mert én is gondolkodtam rajta nagyon, hogy elkezdem, de leginkább a fehérjebevitel miatt mondtam le róla.

Én ma nagyon szenvedtem a meleg miatt. Tündi úgy szintén. Egész sok vizet megivott ma.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hali!
Ez a meleg, jajj. nehezen viseltük mind a ketten, bár szerencsére többször bealudt Fanni még ha csak kis időkre.

Édesség evészet:
Majd kialakul, de elvileg én sem tervezem korán adni neki.
Tiltani sem akarom, mert akkor csakazért is fog majd valahonnan kunyerálni, de ahogy Mági is írta, na ne chips legyen a reggelije, ebédje és vacsorája.
Mondjuk én nem is csípem a chips-et annyira. Ritkaság számba megy nálunk.
Inkább a csokikák amit szóba jönnek, főleg mostanában.


Bunnyéknak mielőbbi gyógyulást!

Winnie, Kernico:
Nincs mit, örülök ha tetszik a jányoknak. :wink:


Ja és én is csatlakozom mától a pirosbetűsök táborába..... :? :?


Niki:
Tök jó, hogy ki tudtatok kapcsolódni.

Kata:
Mikorra tervezitek a hazalátogatást?

Játékok:
Általában a játszószőnyegen van kb 5 db. Kiságyban semmi, mert félek maga alá gyűri. Ha mégis úgymarad el és ne adj istem el is alszik, akkor kiveszem mellőle.

Kép
zsuzsu74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?