Sziasztok!
Rubint Réka felfedezéséről csak annyit, hogy én mindent ettem már az első naptól, ahogy megszületett Kiara (csoki, napi minimum fél liter tej, sütik, ... is) és Kiara nem volt hasfájós egy percig sem. Úgyhogy kilőve, hogy ettől lehet. Még az orvosok se tudják, hgoy mitől van. Egyedül a puffasztó ételekkel kellett vigyáznom, mert eleinte nehezen nyomta ki a pukikat.
Ha már az egészséges dolgoknál tartunk, kérdés: Ti hogy gondoljátok a további evéseket???? Semmi édesség, ... vagy csak csínnyán velük, vagy teljesen természetes, hogy a gyerek kb. jövő hónapban már kakaóscsigát rágcsál????
Én úgy tervezem, hogy egyéves koráig nem szeretnék neki cukros cuccot adni. Utánna is csak ritkán, pl. turórudi, vagy valami normális csoki (ami csokoládét tartalmaz, és nem csak mű cuccokat) meg nem párizsit, hanem igazi !! sonkát, ..., mert azért tényleg én nem szeretném még a kis szervezetét korán ízfokozókkal, tartósítókkal tömni. Persze szerintem sem kerülhető el minden, és azért szoknia is kell, de azért inkább most még ne telítődjön velük a szervezete.
Bár már előre félek ettől, mert a rokonok már most csokit hoznak ajándékba, hogy "ez már a Kiaráé"
. Meg láttam már rajtuk kívűl is arcvágást, amikor megtudták, hogy mit tervezünk. Na mindegy. Az okokba azért most nem megyek bele, mert hosszú, hogy miért jutottam erre! Ti hogy gondoljátok ezt, kíváncsi vagyok, meg várom a véleményeket, cáfolatokat is.
Fnoe: Melyik faluban? Én Németkéren jártam régebben, de csak 1-2 embert ismerek (őket se nagyon)
Védőnő: Nállunk eleinte lelkesen hívott, meg jött, de nem kapott pénzt, így valahogy látványosan alábbhagyott a lelkesedése.
Nem hív, nem jön. A rendelőben szoktunk összefutni, amikor viszem megmutatni a csajt a dokinéninek, meg mérésre. Akkor megnézi, mondja milyen nagy, meg aranyos, meg megkérdezi, nincs-e baj. Nem gáz, nem hiányzik, hogy átruccanjon.
Tv: Nekünk szokott azért bekapcsolva lenni. Eleinte nézte, mert persze tetszettek neki a fények, de már nem annyira izgatja. Én sem szeretném, ha sokat nézné, de lefoglaljuk, vagy a játékok annyira, hogy nem érdekli. Azt én sem tervezem semmiképp, hogy a tévé sitterkedjen a gyerekemre, amíg én elfoglalom magam.
Kreatívkodás: Na ezeket csináltam én. A babaszobába még csak fel van rajzolva a kép a falra. Majd festem. És bevallom, loptam a netről az ötletet, csak ott a bari nem tetszett, és azt megváltoztattam. Majd lesz hozzá még egy bari, aki már bent van, meg virágok és lepkék. A másik meg a fürdőszoba ablaka, mert ha nem lenne ott, akkor a szomszéd bácsi pont úgy lát rá, hogy a fürdőkádban vagyunk!
És a csajról: