Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Sajna nem láttam a Szandit....Kép Pedig biztos sok okos dolgot megtudhattam volna...a másik okos az a Pintácsi Viki, aki az Anyák Lapja végén szokott tanácsokat osztani. Kép

Timici

Emília ujja köze is mindig tele volt maszattal...Kép Szedik a szöszöket a ruhákról, mert össze-vissza markolásznak, annak ellenére hogy fogni még nem tudnak.Kép Én szopi közben szedegettem ki mindig az ujjai közül...Kép

Zita

Jobbulást Solyminak.Kép

Lányok

Olyan szemcseppet írtak fel, amiben az van, hogy használata alatt a szoptatást meg kell szakítani, két sorral feljebb meg az, hogy terhesség és szoptatás esetén csak az orvos kifejezett utasítására. Na most akkor merjem használni vagy nem? A dokinak mondtam, hogy gyerekkel vagyok itthon....

Nyuszi és a 8 hónapos Emi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Nyuszi!

Kérdezd meg még egyszer az orvost, de nem azt mondd, hogy gyerekkel vagy otthon, hanem azt, hogy szoptatsz!
Van még másik ötletem is: A múltkor Iboly irta a szopitopicban, hogy ha gyógyszerrel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, akkor irjunk neki avgy hivjuk fel, és ö megnézi, hogy lehet-e.
A telefonszámát megtalálod itt:
Telcsiszám

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Manó!

Gondolod, hogy eszébejutott, hogy ha már tésztát ad (a gluténtartalmától eltekintve), akkor durumtésztát? Vagy adta a jó kis magyar 4 (8) tojásos tésztát? (Ugye a tojás is jelentös allergén...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

Beszti

Köszi! Naív vagyok mi, hogy azt hiszem a doki magától szólt volna ha káros a szoptatás alatt...Kép Nem is tudom miért nem kérdeztem rá, pedig mindig szoktam.:0

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok,

már nagyon régen nem jelentkeztem.
próbáltam követni a dolgokat, de írni nem volt erõm. A végén csak kitört rajtam is az influenza egy kicsit, de szerencsére senkit nem sikerült visszafertõznöm.

Kryss,
a férjem azért van otthon a német oltási rendben, mert õ ott nõtt fel és az egyik barátjának pár hónappal idõsebb a második babája, mint Elli. És hihetetlen módón, ha emileznek vagy beszélgetnek, ezek a dolgok is rendszeresen szóba kerülnak. Aztán õk mondták, hogy náluk hogy van, én meg hogy nálunk hogy lesz. Végülis ugyanazok ellen oltanak, max az idõpont más egy kicsit. Meg az oltóanyag.

Na, kb ez az egy válasz az, amire még emlékszem.

Zsani,
te írtad ugye, hogy adsz a Julinak Mucoprontot? Mert nekünk is javasolta a dokinéni, amikor a kislány köhögött, de mivel egy éves kor alatt nem szabad adni a papír szerint, így én nem is mertem beadni neki. Se az ACC-t. Vettünk helyette Rhinatiolt, de azzal meg jól szembeköpött. Kép Szóval akkor hogy is van ez?
JA még annyi, hogy az ACC 100-at meg a Mucp-ot egy kórházi orvos javasolta (mert megint csúnyán fulladt, így kerültünk hozzá) és a saját dokink se igazán értett vele egystt-

Énn sajna nem láttam a délelõttimûsört, mert a kisasszony nem volt hajlandó aludni. És ha ébren van, akkor nem nézek TV-t, mert akkor õ is bámulja. Addig tekereg, amíg nem látja . Kép Ellenben ebéd utan felöltöztetem, hogy lemegyünk sétalni és amíg én is belebújtam egy nadrágba+pulcsiba, addig elaludt a babakocsiban, Becsempésztem az ágyába és most alszik. Hát nem tudom mi lesz így a délutáni sétaval...

Képzeljétek, Elli eddig eszik almát, krumplit, répát és céklát. Meg ezek keverékeit. Hát, eddig még nem volt olyan kaja, ami ne ízlett volna neki. És a kezdeti 1-1 kanalazgatás után most már szopi után simán benyom 100-120g egyebet. Persze szigórúan mindent csak anyatejjel , kiváéve az almát, azt magában is megeszi. MA krumplit kapott ebédre, anyatejjel. Megkóstoltam, meglehetõsen édes volt. Hogy fogom tudni errõl leszoktatni? Próbáltam, ha fõzõvizzel higítom, akkor nenm nagyon kell neki. Akkor is eszik pár kanállal, de 3. kanálnál már öszeszorítja a száját. Próbáltam utána ugyanazt adni nekio anyatejjel és simán megette az adagját.

Lehet, hogy enne többet is, de még nem mertem kipróbálni. Szerintetek szopi után érdemes korlátozni az adagot, vagy lapátoljam addig , amíg szívesen eszi?

Ja és persze továbbra is bukik. Csak mostmár barnát, sárgát és pirosat is...

Ildikó,
ugye te írtad, hogy a doki adott NApsugárnak savat? Hát, mi a kórházban savlekötõt kaptunk. Ráadásul úgy, hogy nem is lett értékelhetõ a vizsgálatnak ez a része. De ott azt mondták, hogy az ilyen babáknál ez a szokás. Az már más kérdés, hogy én nem adom rutinból, csak ha úgy látom hogy kell.

most egyszer elküldöm.
Majd igyekszem megint rendszeresen jönni, remélem, most már semmi nem zavar bele.
macsek
macsek
 


Zita,

Jobbulást Solyminak, sajnos nekem is beteg Malacka.
Autó:
nekünk Astra G Komfort van, ez most garázsban áll, és egy sebváltózár is van rajta, mert az elõzõ Astra a lopási statisztikát erõsítiKép. Egyébként jó kis kocsiKép, simán elfér a csomagtartóban a profilomban látható bazi nagy babakocsi, és a havi bevásárlás egyszerre. Na jó, a szatyrokból jut azért az utastérbe is. Persze a gyerekek is beférnekKép.

Kataa,
boldog szülinapot utólag is, tegnap sajnos nem tudtam jönni.

Pocok,
írtam egy mélt, kicsit rohanós lett, bocs. Napirendügyben egyetértek, egy gyereknél még mûködik az, hogy minden nyikkra felkapom meg hurcolom meg ilyesmi, de kettõnél tuti zártosztály. És a most uralkodó pszichológiai elméletekben különösen az megragadó, hogy azt hangsúlyozza, hogy aki nem rohangál négerasszony módjára egész nap, a rákötött gyerekkel, az rideg és szívtelen és a gyereknek maradandó lelki sérülést okoz. Én egyszer végigjátszottam, másodszor már nem vagyok hajlandó. Ahogy Libby Purves írja: "...életemet adnám a gyerekeimért, de nem látom okát, hogy naponta meg is tegyem."

Timici,
az ember el se hiszi az elején, mikor a bébi másfél órákat cummog a cicin, hogy ez valaha is lerövidül. Aztán tessékKép.

Holnaptól én is ADSL-lel nyomulokKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek el, hogy ma mi történt. Reggel vagyis inkább de. 10-kor csöngetnek, erre ébredünk a Petrával, jött a védõnõ. Nem tudom, hogy elõtte miért nem lehetett ideszólni. Én álmos fejjel, hálóingbe nyitottam ajtót. A lakásba csatatér, megágyazva szóval elég ciki volt. Nem vett észre, hogy zavar mert egy órát itt ült nálunk. Különben holnap reggel 8-ra vagyunk beírva nem tudom, hogy akkor minek jött.

Kataa
Boldog szülinapot!

Rit
Hol van az a fogorvosi bolt? Arra gondoltam, hogy lehetne só – liszt gyurmából is. Tudja valaki, hogy azt hogyan kell csinálni, mi az arány? Az is elvileg megkeményedik.
Kerékvédõnek még jó szerintem a müanyag asztalterítõbõl varrt védõ is.

Ilke
Én is utálom a lomtalanítást. Tegnap láttam mert ti felétek mentünk mert elmentem a nõvéremhez Veresegyházára és a sárga busz az Újpestrõl indul. Olyan jó lenne többet találkozni vele csak azért elég fárasztó oda kimenni kenguruval. Így annyira gyorsan elmegy a nap nem úgy mint mikor egyedül vagyunk.

Dió
Nem irigyellek, hogy a párod még vasárnap is dolgozik.

Nyuszi
Gratulálok Eminek, hogy már fel tud ülni!

Kryss
Jobbulást Áronnak!

Sasha
Látom rendesen kiborultál a hétvégén. Nekem a férjem foglalkozik a Petrával de nálunk is sokszor elõfordul, hogy ha valami van akkor én rohanok be a konyhából hozzá pedig õ bent van a szobába. Mintha az lenne a legtermészetesebb, hogy mindent mi csinálunk. Van mikor nálunk is elõfordul, hogy fél órát mosogatok és õ utána kihozza a tányérját és automatikusan beteszi a mosogatóba. Az már nem jut az eszébe, hogy el is lehetne mosni. Nem akarok panaszkodni mert különben mindenbe számíthatok rá és segít csak meg kell rá kérni mert magától nem látja, hogy mennyi dologom van.

Katonaság: remélem szerencsétek lesz és nem viszik be. Az én férjem nem volt katona mert csomó mindenre allergiás.

Manó
Ismerõs ez a gyerekre való vigyázás. Nálunk is úgy van, hogy az ölébe ülteti és bekapcsolja a TV-t

Pszi
Annyira jó Veresegyháza, imádom. Nekem az apukámék és a nõvéremék is ott laknak. Melyik részre költöztök? Irigyellek én is nagyon szívesen kiköltöznék oda.

Pemeske
Boldog félévességet!!

Csics
Mi is pont ezt a filmet néztük meg vasárnap.
Ahogy olvaslak téged mint ha a párom szüleit hallgatnám. Mikor moziba voltunk õk vigyáztak a Petrára és hát rendesen kioktattak. Nálunk is mindig ez a szokásos kérdés, hogy mit eszik már a Petra. Én elmondom nekik és õk mindig megjegyzik, hogy egy 8 hónapos gyereknek már kellene valami rendes kaját is ennie. Múltkor mikor voltunk a babatalálkozón és utána jöttek fel. Az apósom mondta, hogy nem vigyem a Petrát jármüvel mert mindenfélét elkaphat. Mondtam neki, hogy nem tarthatom fóliasátorba. Erre õ kicsit megsértödött. Mindennap fel szokott hívni de már egy hete nem hívott. Ja, és abba is beleszól, hogy minek viszem a Petrát uszodába. Én is mindig megfogadom, hogy nem törödök vele de azért mikor elmennek rendesen fel tudom magam idegesiteni. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy hálát adok az Istennek, hogy külön lakunk.

Ági
petra2
 
 


Hát, ezen a Szandin én is jól felmérgesítettem magamKép! Jó, a saját gyereke, azt csinál vele, amit akar, de ne terjessze... Érdekes, engem az is zavart, hogy a "rajongói" miatt akar fogyni.Ugyanis neki azért kell jól kinéznie (kvázi soványnak lennie), mert a rajongói ezt elvárják tõle. Egy cseppet sem azért, mert hiú a drága... Na, mindegy. Egyébként azt hiszem, neki azt a "kíméletes császármetszést" alkalmazták (az idegen nevét nem merem leírni, nehogy hülyeséget írjakKép), lehet, hogy azzal tényleg könnyebben mozgott, mint mi, a mezei "hasfelmetszéssel".

Én szívesen beszélek a babá(i)mrólKép. Ma délelõtt is jól elbeszélgettem egy szolnoki barátnõmmel telefononKép.

Különben ez a tészta dolog engem is foglalkoztat. A tojás miatt nem lehet adni, addig oké, de mi van a többi lisztes cuccal? Mert a Kismama táblázat szerint már lehet búzát adni 8-9 hónapos korban a gyereknek. De milyen formában? A kenyér lisztbõl van (a héját állítólag már adhatnám Ádámnak), vagy grízzel lehet sûríteni a kajákat? Esetleg rántással? Merthogy némi olaj is kell a fõzelékekbe, ebbe lehet lisztet tenni. Mert ugye a búzát csak úgy mégsem adhatom oda rágcsálni a gyereknekKép.

Nyuszi!
Sajnos megint befuccsolt az alvástanítás, mert a múlt héten Ádám belázasodott, 4 nappal a "program" megkezdése utánKép. Így nem akartam kínozni, ha teljesen meggyógyul, újra kezdjük. Muszáj, mert kezdek agyilag kikészülni az éjszakáktól. Újabban ugyanis kb. 4-5 alkalommal ébred, és nem elég neki 3-4 perc szopi, aztán elalszik magától, hanem 20 perceket szopik, és csak akkor lehet betenni az ágyába, ha teljesen elaludt a cicin, mert különben ordítKép.

Most viszont alszik a fiatalúr, úgyhogy megyek is vasalni...

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Pocok,

a kuszkusz az durvára örölt búzadara, nem? Van itthon egy dobozzal és ez a magyar fordítás... Kíváló minöségü, durvára örölt búzaszemek.

nem kötözködni akarok, csak éppen szemet szúrt a pici tarhonya... Mi leginkább saláták alapjának eszzük. NAgyon fini és gyorsan megvan.

macsek
macsek
 


SZisztok
forti
azért mert petikének ugy kifolyik a szájábol a vitamin koktél Kép

Kataa
szerinted job ha valaki vadast szoszt ad tésztával a gyerekének ? mert a nagyi a hugomal egyetembe azt adot petike uncsi tesojának és még büszkék is votak rá mert ezel dicsekedtek hogy megete az uncsi teso a vadasszoszos tésztát Kép

RTLklub
én nem látam a müsort de igy látatlanban is megvan a véleményem Ábelanitárol és szandirol is Kép az egyik nem ismeri az anyukák töbségét én legalábis nem zárkoztam be a pelenkák közé tudok másrol is beszélni mint a gyerekröl bár mostanában én csak gyerekesekel szoktam beszélgetni gyerekröl de ha néha összefutok néhány szinli ismerösel akor természetesen nem gyerekröl kezdek vele beszélgetni .SZandi meg NO COMMENT .

ZSUZSA
tetem fel uj képeket az albumba

Lányok
tetem fel uj képeket az albumba Csics péterkéje az album neve Kép

Beszti
valaki megtudja mondani hogy mien sajtfélét lehet majd adni csecsemöknek én pannoniára gondoltam hogy majd azt adok petikének csak nem tudom hogy jo lesz e petikének ha ezel kezdem vagy inkább másfélét vegyünk majd .

Lányok
képzejétek petike ujdolgot probál popsiját felemeli a lábát kinyuja és igy marad egy percig is olyan mint ha felakarna 4kézlábra álni csak még a feje és a felsöteste a földön van a lábaés a popsi viszont felemeli .és elkezte az uját szopni nem rendszeresen de azért csinálja .

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


help, Gergõ 1 óta sír keservesen a 4 hós oltástól. germicidet adtam és borogatom, de még a kezemben is sír.
egyszer szopizott, de most nem akar.mit csináljak?

Judy
Judy (fodroczy)
 


Beszti
En lemaradtam,hogy szulte a lanyat????
Hat nekem az epidural miatt nem szabadott felkelnem 5 orat es mivel delben szuletett a fiatalur igy este meg mar erom nem volt hozza.Aztan egy nyugtatoval iszonyu jot aludtam reggelig : ))))
Koszi akkor holnap alma/meggy lesz a menu.


Fodbetti
Hat meg a vegen valami mas fuszert is beletett,ez mar tenyelg jo mert ugye fuszerezni meg plane nem szabad.

Timici
Hat igy utolag nem volt szornyu,de a mutet utan ami 25 perc volt azert szedelegetm rendesen.Most egy 3 cm-es vekony varrat van helyen.A kovetkezo ket nap azert fajt de utan gyorsan gyogyult.Azota is ellenoriztetem,mert mint kiderult a Csernobil utan megszaporodtak az effele zsircsomok.
A tobbiek mar leirtak hogy tenyleg leheta baba keze koszos,sot az izzadtsagtol meg ragados is.

Mano
Igen a mammographia 25 felett ketevente kotelezo lenne csak nem tartjak be.En inkabb megyek mert abbol baj nem lehet.Bar mar letelt a ket ev ugyhogy csipkedem majd magam.

Macsek
hat en is pont etetes alatt neztem,de vigyazok hogy a baba ne nezze.Viszont hogy sokat vagyok itthon egyedul kell valami hatterzaj.

Zulu
Koszi.Jobbulast Malackanak.Teljesen egyetertek veled.

Agi
Es legalab hasznos volta vedono vagycsak az idodet pazarolta.Biztos nincs gyereke nem erti miert is alszunk mikor verge lehet.
Hat igen vannak minidg surlodasok a szulokkel,bar en nem vagyok ebben kompetens mert apos masik foldreszen van,ugyhogy nem jelent veszelyt: )))
Anyukam neha probal jotanacsokat adni de rajon hogy en mar jobban tajekozott vagyok a babazasban.Neha jo lenne ha a kozelben laknanak,de hogy velunk egy lakasban, na az nem szulne jot.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Macsek
nekünk is azt mondta egyszer a dokinéni hogy adjak Mucoprontot én vetem is de nem adtam be petikének mert én is ezt olvastam rajta igy inkább kértem mást a doktornénitöl ami hatásos volt Kép

Ági
pont ez jutot eszembe nekem is hogy mien jo hogy külön lakom anyuéktol igy nem befolyásol a véleménye nagyon és nem mérgesit Kép

Pusz Csics és Petike
csics
 
 


Panda
Nekem is azt alkalmaztak,megsem tudtammoccanni sem,de hat o egy sztat talan azert ; )))))
Kitartast neked,te egy hos vagy hogy birod az ejszakazast a ket mano mellett.

Csics
Hat ez nem egyszeru.Egy ismerosom meg a kremest nyalogatta a 3 honapos gyerekeel azzal a felkialtassal hogy nezzetek izlik neki.A fiucska azota mar 3 eves es liszterzekeny+tejerzekeny,persze nem tudjak mitol !!!!!
Ja ez az Abel Anita amugy is egy szingli no,persze csak kenyszerbol mert nincsaki elvegye; )))hihi: )))))))))Nem kell komolyan venni,egyebkent en neha kifejezetten igenylem hogy masrol is beszlejuk a csajokkal ne csak Alexrolmert az kikapcsol.Pont most hivott fel ket baratnom hogy jovo heten jonnek pester es csapjuk egy lanyos 3 orat egyutt ; )))Mar alig varom,persze a kerdes megint az hogy ki fog vigyazni Alexra,de majd csak megoldodik.

Judy
Hat semmit nem tudsz csinalni,nekem a 2 es a 3 honaposnal volt ilyen,meg a kezemben is sirt mar en is sritam majdnem.
Talan probald a hasadon vagy a babakocsiban megnyugtatani.

Hude raerek,nem tudom mi van de Alex intenziven alszik mar 2 oraja: ))

Kataa es az alomszuszek Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Judy
simma germicid vagy a Germicid C adtál neki utobitol általában megnyugszanak és elalszanak mert nyugtato is van bene én mindig ilyet adok petikének ha lázas vagy az oltást kapta és nem volt semmi baja utána .

Csics és petike
csics
 
 


Sziasztok!

Emmának 3 ÁNTSZ vizsgálata negatív, ma tudtam meg, kikerültünka nyilvántartásból! Hurrá! Mehetünk úszni.
Viszont tegnap 1 hét hõemelkedés mentesség után estére megint fenékben 37,9.Kép Viszont úgy nézem megint jön a foga. Lehet hogy õ már az utolsó fogáig ilyen hõemelekedõs lesz?

Képzeljétek mi történt ma séta közben, mikor indultunk nagyon hisztizett a csaj, mert már a babakocsiban feküdt, de én méga kutyát kergettema lakásban, mert szétrágta apórázát és a másikat meg alig találtam meg. Utána lementünk, Emma szépen el is aludt, vagy 1 óra utántalálkoztunk anyukámmal, aki benézett a lábzsák alá, és ott kandikáltak Emma lábai mamusz, zokni nélkül.Kép Nagyon megijedtem, remélem nem fázott fel. De nem sírt, nem jelzett, eszembe nem jutott benézni, még sose vette le. Az a lábzsák meg annyira vékony, hoyg az semmit sem ér.

Beszti!

A tésztáról nem mondta hoyg milyen, de azt kiemelte, hogy a pirospaprika nem csípõs hanem csemege! És azt is mondta hogy tejes dolgokat nem lehet adni 1 éves korig, mit szóltok?

Judy!

A Hib oltás okoz ilyet, Emma is csinálta. Semmi mást nem tudsz tenni, mint Germicid C kúp, és vigasztalod. Én Emmát kengurúban magamra kötöttem mikor Hib oltást kapott, egy délután altt vége lett a sírósságnak.

Csics!

Egyre ügyesebb ez a Petike!
A vadas szószos tészta szerintem dettó ugyanaz mint a krumplistészta. Szerencsére az én anyukám azt mondja, hogy nem szól bele mit adok enni Emmának. Egyéb rokonok próbálnak, de õk nem laknak velünk!

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csics, Kataa
Köszi. germicid C-t adtam neki negyed kettõkor, akkor szopizott és el is aludt, de aztán sírva ébredt. a lába fáj neki és piros is, pedig borogatom.
Most végre megint szopizott és elcsendesedett, játszik.
Ha lázas lenne, mennyi idõ után kaphat újra kúpot?

Judy
Judy (fodroczy)
 


Brokkoli!
Nekunk is vannak rokonaink Svedorszagban, a ferjem felig sved! Kép

Lanyok!

Tanacsoljatok nekem vmit, kerlek!
Emma csak ringatasra tud elaludni, este is es nappal is.
Kiveve ejjel, amikor sikerul a szopiba visszaaludnia.
Mar eleg nehez! Faj a hatam.
Ritkan, ha hasra teszem es simogatom, elalszik, de egyebkent vagy takaroba csavarva, vagy mashogy, de csak ringatva.
Ki az, aki valahogy atallt mas altatasi rendszerre, es elotte a babaja ugyanigy aludt el?
kosz
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Manó!
Oké, akkor próbálom vigasztalni. De ha egy kicsit megmoccan, már visít. Szegénykének nehezen szívódik fel szerintem, mert olyan kemény kis izmos lábikója van.
Remélem estére megnyugszik.
Eddig minden oltás megviselte, de ez a csúcs.

Judy
Judy (fodroczy)
 


Kúpot csak 8 óránként kaphat, de más lázcsillapítót (pl Panadol szirup) kaphat elõbb is, ha lázas. Énúgy csináltam hogy oltás után germicid, 4 óra múlva Panadol, éjszakára megint Germicid. Az a lényeg hogy ugyanazt a hatóanyagot ne kapja 8 óránál sûrûbben.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Judy!

Ezért jött be nálunk a kenguru. Emma ezt csinálta a2 hónapos oltásnál, ha csak megmoccantam vele sírt.


manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kataa
de jó neked!!!! mármint a hosszú hétvége miatt is - de azért a torta ugye....
Jó a kép, majd legközelebb viszem a gépet és csinálunk közösetKép

Ági
só-lisztbõl max.a gipsz helyett, de akkor már a gipsz sokkal jobb, tartósabb és finomabb felületet ad, + ugye önthetõ is, ami a só-lisztrõl nem igazán mondható el. Ez a fogorvosi anyag nem a kiöntésre, hanem a negatív létrehozásához kell. Mármint, hogy belenyomd a kezét, megkössön - kíhúzod, és ugye ott a negatív. Ezt hogyan máshogy tudnád megcsinálni... Fogorvosi bolt (itt legalábbis a környékünkön) minden második sarkon van. Lehet, hogy csak a SOTE Fogorvosi kar miatt?? nem tudom, mindenesetre itt van bõven. - ma nagyon lusta vagyok felmenni a CDért, amire felírtam ezeket a képeket, de ha gondolod, szívesen küldök mintát, milyen lett.
Kerékvédõnek jó az is, ha nem szakad varráskorKépKépKép
só-liszt gyurma: elvileg nem a só aránya lényeg, hanem, hogy lisztet úgy hígíts vízzel, hogy gyurmakeménységû legyen. Só az azért jó, ha van benne, mert szilárdabbra köt és nem lesz annyira törékeny. De csak úgy érzéssel kell bele rakni.

Képzeljétek, nálunk a fõzelék a sláger. Az jöhet minden mennyiségben. Néha még a cicinél is jobban bejön Dodonak - már úgy szoktam csinálni, hogy közben ha szomjas lesz legalább azt kapjon, de pár szopi után kiköpi és tátog, hogy még mééééég fõzeléket.... Hát én ezt nem értem. Az ember azt gondolná, hogy cici az elsõ, de nem Kép
de legalább jó az étvágya, az is valami. Én meg most várom az esti evészetet, hogy végre cicizzen is egy kicsit.

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sasha,
Örülök, hogy bejött a kifõzés citromsavval, nekem is az Anyatejgyûjtõben ajánlották.

Forti,
Ok, akkor péntek, Árpád híd. Ott hol, mondjuk a 120-as megállójánál? Nektek mikor lenne jó? Mi valszeg kenguruval megyünk, és viszem a gesztitKép (399.-pénz volt).
Köszike a receptet.

Zita,
Jobbulást Solyminak!
Nekünk más autónk vanKép.

Kataa,
Hát akkor ma sem vesztettem sokat, hogy nem tévéztemKép.

Timici,
Lilinek is az elsõ hetekben mindig tele volt szöszökkel a keze. Ráadásul ezerrel szorította is össze, így nagyon nehéz volt tisztítani. Fültisztítóval azért sikerült általában kiszedni.

Beszti,
Én tudatlan, hogy született Szandi kislányaKép?

Ági,
Hát én is néha nagyon tudok örülni, hogy a nagyszülõk jó messze laknak.

Judy,
Gergõ megnyugodott már?

Kakukkfû,
Nálunk nem volt gond az egyedül elalvással, Lili magától szokott rá, hogy elaltatja magát, így nem tudok segíteni.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Beszti,
Köszi a szalvéta ragasztással kapcs. az infot.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Mano
Ez szuper hogy lekerultetek a listarol : )))
Hat lehet hogy Ot ez igy megviseli,csak ez lehet ha egyebkent mas baja nincs.
Hu de furfangos mutatavanyt csinalt ezze la labkidugassal.Biztos hogy nem fazott mert akkor sirt volna.

Kakukkfu
Hat nekem is volt ilyen az elejen,de aztan valahogy megtanulta magatol a nappali alvast.Az esti meg kerdes mert vagy belealszik a kajcsiba vagy meg egy orat dumal es utan egy kis eves utan mar elalszik.Szerintem semmire nem tudod meg szoktatani hiszen olyan kicsi meg.Csak turelem es megtanulja magatol is.

Rit
Ok ez jo otlet majd megkerunk valakit hogy csinaljunk negyunkrol kepet : ))))
Jot masztatok??
Hat miota felkelt 5-kor elegge igenyel,de ez mar az esti hiszti,tul kell elni,soha rosszabbat.
Holnap delutan megyek haza ,olyan jo mert igy kicsit felszabadit a nagyi meg a dedi.Ja es hat nem kell foznom csak ennem : )))))

Feltettem Alex komoly igazolvanykepet a profilomba.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Judy
Tényleg nagyon jó a torna, teljesen fel vagyok dobva utána. Hiányosságok még vannak, hasizom az ablakban, meg akarok halni amikor a felüléseket csinálom. Kép De majd megedzõdik, csak idõ kell hozzá. Én is elég rozsdás vagyok, nem gondoltam volna hogy ennyir betesz a terhesség.
Persze, ki lehet vinni sétálni, ha nem nyûgõs az oltástól és ha nem lázas.

Zsuzsa
Elõd jól van? Jöttök az áprilisi talira?

Zita
jobbulást Solyminak.

Kataa
Alex is milyen nagy már. Tiszta anyja ez a gyerek. Kép
Ma nagyon elemedben vagy!! Kép Elõször a Szandi, majd az Ábel Anita... hát nem tudtad hogy nekik minden lehet és õk mindent tudnak??? Jajj hát ilyet! Kép Kép Kép Kép

Brokkoli
[url=http://www.smiley.lap.hu" TARGET="_top]http://www.smiley.lap.hu[/url]

Beszti
A meggyet (fagyasztottat gondolom) meg kell fõzni, vagy csak ki kell olvasztani. Héjjastul zuzzam össze vagy hogy kell adni?

Nyuszi
Pintácsiék... Hát végül is testvérek, tanulják egymástól az okos dolgokat. Kép Családban marad.

Zulu
Tetszik ez az idézet. Találó nagyon.

Csics
hogy folyik ki? Nem kötöszködni akarok csak érdekel. Oldalra nyomtátok be? Levi úgy tök jól lenyelte, egy csepp sem ment mellé. Azért kell a szájába oldalra benyomni, mert onnan már nem tudja kilökni, automatikusan nyeli lefelé.

Ilke
Ha kenguruval jössz, hogy fogunk sétálni? Fogod bírni? De mi lenne ha a volán busz oldalán taliznánk? Ott ahogy feljössz az aluljáróból. Köszi hogy vettél gesztenyét. Viszem majd az üvegeket. (remélem nem felejtem el.)

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Ilke,
örülök, hogy izlik a majkrem!Kép Kicsit ketesen neztem anno, amikor elöször csinaltam, de szerintem nem jobb ennel a bolti sem! Aztan persze biztos lehet tovabbkepezni is....mas füszerek, mas maj stb.

Pocok,
Jok a kepek!KépAjsa neve tovabbra is nagyon nagyon tetszik!

Zsani,
Akkor tema lezarvaKép !

Napirend
En is megprobalom tartani magam a megszokotthoz, amihez (marmint Rebeccahoz) azert nagyjabol en alkalmazkodtam. De egy megszokott napirend biztonsagot ad a baboknak. Es hogy akarnam, pl. kesöbb rendszeres, idöbeni lefekveshez szoktatni, ha semmi tampontot nem adok neki.

Zsuzsa,
olyan jo kis listat irtal!KépKépKép

Zita,
Jobbulast Solyminak !A takony az olyan gonosz dolog, amikor olyan tehetetlenül szortyognak !(ez a vicc jutott eszembe, mikor olvastam, hogy atköltöztel a masik szobaba :-nem birom nezni, hogy te mennyit dolgozol, inkabb elmegyek setalni. Ahelyett, hogy nekiallna segiteni! Kép )

Kataa,
Milyen kis komoly kepet vag Alex !Kép
En ugyan meg nem adtam megyet,(nem jött meg össze, es Rebi ugy sem erdeklödik annyira a kanalasok irant) de azt halottam, pl. hogy a meggyes rizs szokott izleni a baboknak.

Timici,
pont azert olyan szutykos a keze, mert meg ki sem nyitja rendesen !Rebi es annak idejen Aaron keze is csupa szösz volt !Majd javul idövel, amikor mar fogdos többet…
Szerintem hamarosan elkezd probalkozni Bence !

Macsek,
Rebi is ezt az oltast kapta, mert hat mi nem otthon lakunk. Es semmi baja nem volt neki sem!
Az en lanyom is bukik, csak hat nem eszik tul sokat pürekböl, ugyhogy nem olyan veszes, de azert nalunk is vannak narancs plecsnik a szönyegen...

Brokkoli,
Azt hogy meddig all el, meg nem tudtam kideriteni, de nem felejtettem el !

Kakukkfü,
Rebi is karban aludt el, sokaig. Aztan egyszercsak megprobaltam, hatha sikerül, hogy az agyikajaban aludjon el. Es bejött. De en azt mondtam, ha egy nap egyszer összejön, hogy ne a karomban, tehat agyban, vagy a jatszotakaron aludjon el, akkor azert ö el tud aludni nelkülem is. Es akkor nem izgultam mar annyira, hogy 14 eves koraig igy kell elaltatnomKép Es lassan, egyre gyakrabban probaltam hatsimogatassal az agyaban altatni.De ö autoban is alszik mar, altalaban naponta 2x - amikor Aaront visszük oviba vagy megyünk erte. Es delben a babakocsiban. Tehat vegül is a hetvegen es este kell az agyban elaludnia. Este soha nem problema, bar ott is meg van a lehetösege, hogy a cicin aludjon el, de ha nem, akkor...
Dehat ki kell kiserletezni....., azert remelem, tudtam egy kicsi tampontot adni !

Nyuszi,Marti,Ilke,Zsani,Zsuzsa,Zita es a Többiek( Képbocs, ha nem nevszerint!) !
Köszönjük a dicsereteket Rebi neveben es a jokivansagokat Aaron neveben!Ö mar tegnap delutan ota egszen laztalan!
Szerencsere! ki is mentünk egy kicsit a jatszoterre, de nem vittük tulzasba. Fel ora eleg volt.
Es az etvagya is mar visszateröben, kivansagara spenotot es elötte meg repakremlevest csinaltam!

Joejt Nektek, Remelem, holnap is legalabb olyan szep idö lesz, mint ma volt!

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Brokkoli, egy barátunknál voltunk, aki disszidált a férjemmel, csak a férjem hazajött. Egyébként nagyon tetszett Stockholm.

Nyuszi, én is szopi közben szedtem ki a szutyit, egyszer az egyikbõl, köv. etetésnél a másikból. Olyan jó volt erre gondolni egy kis nosztalgiával.

Judy, nálunk is hasonlóak voltak az oltások, nagyon nehezen ment a szopi, mert nem volt étvágya a láztól, fejnem is kellett, mert nem szívta ki a tejet.

Én is néztem az RTL-t, láttátok azt a kulimász a végén? Nem tudom jól csinálom-e, de én elõbb töröm össze a krumlit és utána keverem össze a tésztával. Egyébként meg se fordult a fejemben, hogy ezt adjak a gyereknek. Ja az külön jól jött ki, hogy a Szandi tanácsa után (hogy ezt már 7 hónaposnak adja) mutatták be a könyvet a helyes táplálásról.
Viszont Szandi a mai alakítástól eltekintve nekem szimpatikus. Pintácsi Vikinek meg a könyve tetszett.

Amit ajánlok nektek az a Stahl Judit fõzése 9 körül a 2-esen. Jó volt elõtte a Soma fõzõmûsora is, jókat röhögtem rajta.

Puszi Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek, már megnyugodott a ded. Még volt hõemelkedése, meg nyügös volt a fürdésnél, de 2.szori lefektetés után elaludt. Azér majd figyelem éjjel.

A Szandit én is láttam. Azért röhejes, hogy egy baba-mama mûsorban krumplis tésztát fõz. Múltkor a nõvére "fõzött" ebben a mûsorban meggylevest, összekevert tejet meggybefõttelKépKész konyhatündérek.

Forti
Hát igen, nekem is a hasammal van a gond, még eléggé hastáncos jellege vanKép

Kataa
Nagyon komoly a FiatalúrKép Jó utat és jó étvágyat a tortáhozKépnyami.

Jó éjt (egy nehéz nap éjszakája)
Judy
Judy (fodroczy)
 


Forti,
Hát nincs sok választásom, mert a babakocsit egyáltalán nem tudom felemelni Lilivel a buszra, így marad a kenguru. De ha le tudok ülni néha, akkor 1-2 óráig bírom a kis sózsákotKép. Ok akkor a volánbusz oldalán, pontosan hol? Jaj és mikor pontosan? 11 körül?

Kryss,
Apának is ízlik a kenceKép.

Pocok,
Nekem is volt régen egy ismerõsöm, aki meg volt róla gyõzõdve, hogy a tarhonya terem! Persze férfi volt az illetõKép.

Kataa,
Alex nagyon meg van szeppenve, olyan édesKép.

Pusz
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Panda!

Én is kiméletes császárral szültem, A csásázr az császár, vágnak mindenhol, legalább akkorát, hogy a baba kiférjen!KépKép (Ha mást nem is, a hasfalat és méhet mindenképpen meg kell vágniuk...)

Liszt:
Nem rántás, szerintem az nem jó. Az olaj külön kell a hamiba, és szerintem a tésztafélék a legalkalmasabbak (de tojás ne legyen bennük, durumtészta kell!). Meg annyi, hogy nem kell elzárkózni atól, hogy kapjon a gyerek liszteset (pl. bébiételben is lehet, de én adtam egy pici kenyeret a kezébe, hadd nyammogjon).

Csics!

Sajtfélék? Nem tudom, érzésem szerint olyat, ami nem nemespenészes (kék és márványsajtokat nem). A pannónia jó lehet, de annak egy kicsit erös az ize. Én trappistát adtam neki.

Most, hogy belegondolok, már mennyi mindent kapott, legalábbis igy ugy tünik!KépKép (Pedig nem: alma, banán, öszibarack, krumpli, sütötök, körte, pici kenyér, sajt, az egyik bébiétel pedig rizst tartalmazott. 2,5 hónap alatt... Vagy volt más is? Bár ráérek!!!)

Szandi:
Ha jól tudom, a 36. hétre 1650 g-mal született...
(csak összehasonlitásul: Nátán 36 hetes és 3 napos korában 2800 g becsült súlyú volt).
A rossz nyelvek szerint nem akart elhizni, ezért nem evett, tornázott, és azért történt mindez.

Füszer:
Lehetne füszerezni 7-8 hónapos korban, de nem ugy, hogy megetetjük vele! Az izét szabad belefözni (pl. a petrezselyemnek), tehát turmix elött ki kell venni.

Mammográfia:
Az Erazmusz topicban a dokinö azt irta, hogy nem szabad 40 éves kor alatt mammográfiát csináltatni, csak UH-t!

Manó!

Hihetetlenül felvilágosult, hogy tudta, hogy tejszines dolgokat még nem adhat!KépKép Viszont "mindenféle husis szószokat" emlegetett, ami viszont jó!KépKépKép

A vadas szósz nálunk majdnem jó lenne Nátánnak, amig el nem kezdem vadul füszerezni. Addig ugyais sima répapüré!

Forti!

Nem, a héja nem kéne, de persze ha csak ugy lehet, Kicsit macera, de át kéne szitán, vagy szürön paszirozni (mint a borsót), hogy csak a belseje legyen. lehet, hogy nagy hülyeséget irok, de szerintem ha a turmix elviszi, és teljesen pépesre csinálja, akkor mehet bele a héjja is.... (Nem kell hinni nekem!KépKép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Tessék!

Egész végig a hamikról beszélek, még ilyet! Kész hamiszakértö vagyok!KépKép
Enni legalábbis szeretek, de látszik is rajtam!!!!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


macsek: igen, Juli kap Mucoprontot, 2xfél teáskanállal, és nagyon jól oldja a hurutot, simán felköhögi.
Mivel én feltétel nélkül megbizom a dokinénimben (mert nap mint nap láttam/látom hogy dolgozik, hogyan foglalkozik a gyerekekkel), ezért nem vitatkozom vele. Vagyis kicsit vitatkoztam, mert lándzsás útifü szirupot akartam adni a M. helyett Julusnak, de a dokinéni mondta, hogy azt ne, azt inkább 1 é. kor felett kezdjem (pedig arra meg az van irva, hogy adható fél é.-töl). Ezt csak azért irtam le, hogy lássátok, hogy én se nyomatok mindent a gyerekembe szó nélkül. Viszont azt gondolom, hogy pont arra való az orvos, hogy a gyógyszerek ismeretében ö mérlegelje azt, hogy a betegnek mi a legjobb. És ha elhiszem, hogy a _legjobbat_ akarja a gyerekemnek, akkor hallgatok rá. Márpedig én elhiszem.


De álmos vagyok Kép

Ja, képzeljétek: 100 év után végre megfodrászolták a hajam. Már nem nézek úgy ki mint egy hajléktalan KépKép

zsani
zsani
 
 


Manó,
Bence körme alatt is szokott kosz lenni, szerintem azért, mert engem kapirgál és a bõrömrõl szedi le.Kép
SOTE I-en szültem, oda megyek emlõ UH-ra is. Lehet, hogy lett volna hamarabb is idõpont, de nekem csak 16h után jó, ugyanis akkor tud csak vinni a párom, ezért kaptam ápr.1-re idõpontot. Ez van, ha nincs nagy baj, nem bánom, ha nagy baj van, akkor jobb késõbb megtudni.Kép
Remélem Neked nem kell majd ennyit várnod az UH-ra.

Nyuszi,
dettoKép, én is szopi közben szoktam a kis kezét szörteleníteni.KépKépKép. Nem mindig tetszik neki.Kép
Szemcsepp ügyben szerintem is hívd Ibolyt!

Zulu,
hát igen, minden nap van mire rácsodálkoznom a gyerekemnél.
Imádom õt, de abban igazat adok Neked, hogy attól még, hogy nem cipelem egész nap magammal még jó anya vagyok. Én igenis egyedül szeretek és szeretnék a jövõben is majd pisilni/kakilni és nem a gyerekemmel a térdemen, ahogy ezt magáról egy "nagy magyar anya" mesélte nekem. Nagyon megdöbbentõ volt számomra, hogy õ abban látja nagyszerûségét, hogy még az illemhelyre is magával viszi a gyereket, hogy még véletlenül se sírjon egy másodpercet se. Kérdem én, milyen áron??? és van-e ennek értelme?

Kataa,
hát ez a zsírcsomós mellmûtét dolog nem hangzik valami jól.Kép Hogy még ott is vágás legyen...neeeee! Remélem esetleg gyógyszerrel is el lehet tüntetni vagy leszívni. Minden alternatíva érdekel!!!Kép Persze azt sem bánom, ha magától elmúlik.KépKépKép

Ilke,
én is a fülpucolót használom a kéz+lábujj közeinek tisztítására.Kép Meg vagyok nyugodva, hogy nem csak az én gyerkõcöm ilyen kis "koszoska", már azt hittem, hogy én vagyok hanyag anya és tartom koszban szegényt, de akkor most megnyugodtamKép.

Beszti,
én is úgy tudom, hogy mammográfiára nem szabad a mi korunkban menni, mert csak elõsegíti az esetleges káros sejtburjánzást. Sajnos nem minden doki foglalkozik ezzel és beutal gondolkodás nélkül, aztán meg csodálkozik, hogy évek múlva találnak is valamit...Kép
Mellseb nincs, nem is igen volt, inkább csak a gomba miatt volt lerakódás, azt gondoltam sebnek. Még kicsit be van repedve, de fájni már nem fáj.Kép

Zsani,
gratula a frizurához!Kép én a jövõ héten megyek végre fodrihoz õsidõk óta elõször(utoljára akkor voltam, mikor Bence 2hónapos volt a pocakomban). Azt sem tudom milyen hajat szeretnék, úgy megszoktam már ezt a loboncot.Kép


Császár:
én is császárral szültem 18 óra vajúdás után ráadásul altatásban, rá 12 órára segítség nélkül mentem zuhanyozni és onnantól kezdve már folyamatosan mászkáltam. Sõt mikor megkaptam végre Bencét hoztam-vittem,dajkáltam nagy büszkén.Kép Nekem nagyon nagy hajtóerõt jelentett, hogy látni akartam a fiamat, akit elõzõ nap szültem és csak kb.2 percig ha láthattam félkómásan. Hát ennyi...lehet, hogy én is sztár anyuka vagyok?Kép Hurrá!!!KépKépKép

Nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek, sajnos Bence még nem alszikKép
Pusssssza
Timici
timici
 
 


Pocok
Nem lehetne inkább szombat?? Kép

Ilke
Pontosan ahol feljössz az aluljáróból a volán busz végállomás oldalán. Ott álljatok meg. Miért nem jössz metróval? Oda levisz a mozgólépcsõ, az árpád hídnál pedig valaki segít felhozni a babakocsit. Na?
Amúgy nem 11-kor hanem kb. 2 óra körül. Ebéd utána. Kép Kép

Beszti
Köszi, azért én hallgatok rád. Akkor átpaszírozom. De meg kell fõzni vagy nem?

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Hali!

Daninak este 37, 7 hõemelkedése volt (levonva már), kapott egy kúpot, azóta alszik a szopi után. Nyöszörög álmában szegénykém Kép Remélem ez a foga lesz, mert nem szeretném, ,ha megint vmi torokgyulát szedtünk volna össze. A héten 2 napig tartó náthám volt, most a férjemnek, Danin náthának nyoma sincs, nem szörcsög, rendesen veszi a levegõt. Viszont azért gondolom, hogy a foga, ,mert ugye már lassan 9 hónapos lesz és illene, na meg nagyon nyálzik is pár napja és állandóan berágja az alsó száját. egyébként napközben jókedvû. túl sok mindent viszont nem látok az ínyén, mert nem engedi a szájban turkászást.

Ma voltam a melóhelyen, egy másik nagy cégnek kellett bemutatni azt a rendszert, amit mi használunk, és tök jó volt, mert sikerélményem volt! Annyira örültem, hogy el sem tudom mondani!
Hétfõn viszont egy másik projekt miatt Bécsbe kell utaznom, ahol németül fogok gagyarni. Ami rossz, hogy reggel 6 kor indulunk és kb. este 6kor érünk haza. Addig a férjem vesz ki szabit és õ lesz itthon Danival, remélem jól ellesznek együtt, legalább megtudja a férjem, ,milyen is egy egész nap kettesben és még dolgozni is mellette. Kép
Viszont a németül beszékléstõl kicsit félek, mert Dani születése óta max. a tvcsatornákat néztem, de egy hang el nem hagyta a számat, ráadásul az osztrákok katasztrófa, ahogyan beszélnek, , de valahogy majd csak megbirkózom vele, + amit már emlegettem angol szakmai doksikat, hogy olvasnom kell, na azokkal kapcsolatosan lesz megbeszélés.
Tavaly januárban voltam egy uilyenen kint, akkor már D ott volt a pocakomban, csak még nem tudta senki a melóhelyrõl.
Már most tudom, hogy mennyire fog hiányozni a kis tökfeje!

Most pedig skennelem a páromék kicsi kori diaképeit, anyósom adott egy hatalmas bõröndöt teli diákkal. A férjem tisztára olyan, mint dani, ill. fordítva, de ha az én kicsi kori képeimet nézem, akkor meg rám hasonlít. Olyan jó ilyeneket nézegetni. 72-ben készültek!

Forti
ez a hasizmos nõci nagyon állat! Kép))

Lányok!
Nem tudjátok mi van Viki-vel? Olyan régen jelentkezett már, azt mondta néha néha azért bekukkant!

Parazita
VW :sokat kell fizetni rá a biztosítónál, mivel ezt a típust lopják leginkább
Opel Astra: régebben mi is gondolkodtunk rajta, hogy egy kombit veszünk, de aztán a Ford Focus Combi gyõzött. Vannak fórumok, kinek melyik jött be, talán az segít! A Ford az tuti!

Timici
Gratula Bencéhez és a szopihoz, ügyik vagytok! Dani is eléggé lustácska volt a kezdetek kezdetén, de aztán minden helyrerázódott, ahogy kell. Még sok boldog szoptatós hónapot nektek!
fogni kb. 4 hónapos korukban kezdenek el tudatosan már.

Körömkosz
Dani is néha olyan koszos a körme alatt, mint a földásó kutyája. Perzse õ elõszeretettel turkássza a virágcserépben a földet, ,ill. csak turkászná, mert már elpateroltam a virágot. egyik munkatársam megállapította, hogy biztosan õstermelõ lesz a gyerekbõl Kép
Szerintem a dagasztástól van, mint ahogy a macsekok is szoktak és úgy ragad a kezére.

Nem illik ilyet, de Szandi gyereke lehet ezért ilyen kis nyomika. Az egyik haverom unokatesója, ,ott szokott lovagolni a szülõvárosomban. Ó szegény....
ÁbelAnitát már a szomszádok óta nem csípjük az anyósommal, , mikor meglátjuk, mindig átkapcsolunk.

Panda
Lehet kapni rizslisztet, bár még nem próbáltam, de olivaolajjal lehet belõle rántást készíteni.

Lányok!
Nekem is tanácsoljatok vmit! Mert Dani csak szopival tud elaludni napközben. Jó lenne, ,ha ez már csak estére maradna, mert kiidegeli a család többi tagját, ha éppen el kell mennem otthonról és elálmosodna. A szeme már majdnem lecsukódik, de õ még játszik, de az ágyba kerülve, hiszti és feláll és ki akar jönni. Próbáltam ezt a visszamegyek pár perces dolgot, amit írtatok, de nem jött össze...

Beszti
A Kismama táblázatban vannak fûszerek én már ízesítem Dani fõzijeit és semmi gond velük. Miért nem lehet mondjuk petrezselymet? Én azt szinte mindenbe teszek.

Vessetek meg, de én ma a spegettimbõl adtam Daninak, mert kikövetelte szó szerint. Mimondjuk évek ót durumtésztát tojásnélkülit szoktunk enni.

Most pusz, megyek alukálni!

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Pocok: vegulis nalunk is van bizonyos napirend, csak azert eleg sokszor borul. Az esti program, es a delutani seta fix. De hogy kozben mikor alszik, mikor ebred es mikor eszik, az teljesseggel kiszamithatatlan.Kép

En lattam Szandit, bar csak felfullel hallgattam. En meg azon is meglepodtem, hogy milyen felvilagosult tej-ugybenKépNyuszika, akkor vegulis csaladban marad a hulyeseg.Kép

Kosz: en rendesen megkuzdok azert hogy Lacko korme ne legyen koszos. Szegeny ugy tunik az en fajtam ebben a tekintetben, nekem is allandoan koszos a kormom, megha orankent kiszedem alola, akkor is.Kép

orsoly es Lacko, aki ujra eleg eros lett ahhoz hogy atforditsa a nagy kokuszat es a kis feneket hasrol hatraKép
orsoly
 


Kataa
Végül csak a párom mászott - én úgy döntöttem lefagy akezem a falrólKép. Vagyis lusta disznó voltam, de legközelebb már benevezek én is. Addig meg hagy melegedjen még egy kicsit az idõKép.
Hétfõn egész nap nem vagyok a papa + anyósom lesz a Dodoval. Azért elõre aggódom mi lesz...
Nem tudom, hogy leszel-e netközelben 7végén, ezért most elõre boldog hétvégét és jó lustulást kívánok. + persze jó tortazabbantástKép

gumicukor
Én is pont kiskori képeket szkennelek!!! - az enyémek már megvannak, most csinálom a párométKép
Jó utat hétfõre!!

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok,
hulla vagyokKép. Tegnap Bence a déli etetés után semmit sem aludt, nyüglõdött egész délután+este, végül 23h-kor megetettem és végre elaludt. Örült is a fejem, hogy na akkor most reggelig pihi. Ehelyett már 2.30kor sírt, megetettem,3.30kor tudtam csak lerakni ismét remélve, hogy kicsit többet alhatok, de egy fenét, 5kor felsírt, éhes nem volt, csak aludni nem tudott. Dajkáltam kicsit, majd még 1 órát aludt és azóta ébren van. Szopi közben elaludt, de felkellt. Nagyon nyûgös, hiszen fáradt szegény, de aludni azt azért nem. 10h-kor újra szopizunk, remélem végre beájul.Kép Nagyon rámférne egy kis alvás.
Nem tudom mi lehet, kevesebb lett a tejem, nagyobb az igénye, telehold, szél? De végül is mindegy, a lényeg, hogy hulla vagyok.Kép
Most épp félálomban cumizik, addig gyorsan írtam nektek és fõztem egy gyenge kávét, talán kibírom, míg Apa hazavergõdik....

És itt egy kép, hátha nem ismeritek:
Kép
Extrém, brutálszadista, állatkínzós
gyermekpornó....

Timici
timici
 
 


Sziasztok Lányok!
Újra itt vagyok, végre van egy kis idõm irni. Kép

Képzeljétek, a lányom ma reggel fél 5-kor felébredt, vihorászott, és nem akart visszaaludni, ezt csinálta idáig. Most bezzeg durmol Kép Kép Én meg már nem tudok visszaaludni, mert mindjárt jön apósom.
Ugyanis tegnap szobafogságra itélt minket, mert úgy bezárta a kaput, hogy nem tudtam kimenni Kép Most jön és megcsinálja a zárat Kép

tévedtem, aludt 3 percet, most már fent is van

Csomók a mellben
Nekem volt 2 nagy, és sok picike. Idegi alapon jöttek ki két éve. Az egyik 3 cm, a másik pedig 1,5 cm -s volt. Nagyon gyorsan nõttek sajnos. Megmûtöttek altatásban, és utána derült ki, hogy jóindulatú daganat volt. Most van két vágás a jobb mellemen. Szerintem egyáltalán nem csúnya. És szerencsére a szoptatást sem befolyásolta.

A tegnapi rtl-es adáson én is kiakadtam, Szandi nagyon okos volt. Varga Izabella hozzáállása viszont nagyon tetszett. Még mindig szopizik a pici, pedig már régen elmúlt 1 éves.

Fodrász
Én 1 év után a múlt héten voltam fodrásznál. Sajnos nem annál, akihez korábban is jártam. Meg is bántam. Hátközépig érõ festett vörös természetes göndör hajam volt. Most meg lett egy alig vállig érõ, nagyon csúnyán befestett hajam. Nekem egyáltalán nem tetszik. Azt hiszem, nem megyek többet ehhez a fodrászhoz. csak ez azért ciki, mert anyósom, és sógórnõm hozzá jár, és ódákat zengtek róla..........

Koszmó
Segítsetek, mióta áttértünk a samponra (1-szer használtuk, azóta megint nem), koszmós a kicsi feje. Nem tudom leszedni neki tökéletesen. Most kb. 3,5 cm-es a haja, és szenvedünk a koszmóval. Hogy csináljam? Eddig olaj, sapka alatti dunszt és kikefélés volt. Lehet, hogy nem igy kell?

Most mennem kell, hiányol a pitykeörmester

Szilcsike és Szilvike
szilcsike
 
 


Ja és még egy kérdés: kijött a két alsó foga a kicsinek, de most megint nagyon dörzsöli az ujjával az inyét és nagyon nyüszizik. Melyik fogacska jön a két alsó után? És mikorra várható? Lehetséges, hogy 4,5 hónaposan jön a többi foga is?

Szilcsike
szilcsike
 
 


Sziasztok!

Gumicukor!

Mi is durumtésztát használunk évek óta, szerintem semmifel sem rossazbb izû mint a tojásos, bár sokan ezt mondják.
Remélem Dani nem lesz beteg!

Kataa!

Nagyon édes Alex. És neki már igazolványképe is van! Mi idén még kihagyjuk a külföldet azt hiszem.

mammográfia: Náélam ez szóba se jött, az UH is általában saját kérésemre.

Szandi: Hát, én nem akarom a pártját fogni, de énezt hogy nem hízott az elsõ terhessége altt még csak itt a babneten olvastam, az Anyák lapjában épp az volt hogy tizen valahány kilót hízott vele és hogy a kisfiával már jobban odafigyelt. nem tudom mi az igazság.

kakukkfû:

Emma napközben még mindíg csak a székében ringatva alszik el, este pedig a kiságyában teát cumizva. ez van, nem tudom mikor szokik le róla.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szilcsike!

Én fogakkal kapcsolatban már mindent lehetségesnek tartok.Kép
A koszmóról: Nálunk mikor elõször volt semmit nem ért az olajos dunszt, ezért kértema gyerekorvostól krémet rá, azzal viszont rögtön fel tudtam szedni, de nem fésüvel, hanem a körmömmel, kaparva. durván hangzik, de az orvos mutatta, és tényleg lejött, és nem, tettem kárt a fejbõrében. Viszont mikor a kórházban voltunk, akkor ott is elõjött és ott olajjal bekenték (dunszt nélkül), és adtak egy fésût, ami sokkal sûrûbb volt mint az itthoni, és legnagyobb meglepeteésemre simán lejött vele. Úgyhogy valószínûleg rossz az itthoni féûnk.
Ti milyen sampont használtatok? nekünk Nívea baby sampon van, és eddig nagyon bevált, nem lett tõle koszmós Emma. Már muszáj volt használni, mert izzad és büdi a feje. A gyógyszertári fürdetõ krémtõl viszont õ is bekoszmósodott.

manó és emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kryss,
Jó a hasonlat Kép Sajnos éjszaka nem állhatok neki porszívózni az orrát, úgyhogy ezért voltam ilyen "gonosz anya". Akkor legalább ne halljam...
A mai éjszaka már jobb volt, nem szörcsögött annyira, de felkelés most is volt rendesen...

Szilcsike,
Nekünk a gyerekorvos felírt egy szalicilsavas kenõcsöt, ami elég jól bevált... Mindig is gyanús volt nekem a sampon, lehet, hogy ezek után nem használom majd. De akkor mivel mossam a fejét? Fürcsikrémmel???

Gumicukor,
Kösz az autós tippeket! Sajnos anyagilag eléggé be vagyunk határolva...

Mit mondott a Szandi????? Én csak az (egyházi) esküvõvel kapcsolatos megnyilatkozását hallottam, ami elég nagy naivitásra vallott...

Kitört a háború, du. 2-ig elzárták a gázt (azzal fõzünk és fûtünk), Solymi betegecske, napok óta nyûgös, és nekem is gyomorpanaszaim vannak... Sz...r az élet.

Üdv:
Zita
parazita
 


Sziasztok
petike megfordult hasrol -hátra Kép most nem volt utban a keze Kép és szerintem egy kicsit lusta a fiam mert ma megint kuszot a segitségemel ugy hogy tud kuszni csak kicsit lusti Kép én viszont aggodok és csak akor fogok megnyugodni ha már felált és megy adigg álandoan aggodok hogy jol fejlödik -e Kép

Beszti
köszi az infot Kép én azért adok a tanácsaidra Kép én azért kiváncsi lenék hogy Szandi orvosa nem szolt Szandinak hogy kicsit lasaan fejledik a baba és hogy a sulyával is baj van ? mert petike 36 héten már több volt mint 2500gr én tornáztam és normálisan etem bár nyáron inkább dinyét etem dinyével Kép és nem hiztam tul sokat petikével csak 12-14kg amiböl még van rajtam 6kg Kép

Kataa
nagyon komoly a fiatalur a képen Kép

Forti
igen azt hiszem oldalra bár igaság szerint igy csak 1-2x adtuk be neki a vitamin koktélt utána átértünk a kanálra ez jo is volt mostanáig petikének csak hogy mostanába már kezd hadonászni és elhuzni a fejét ha valami neki nemtetszö dolog következik vitamin vagy orszivás Kép

Zsani
én bizom a dokinéniben de én vagyok olyan hogy elolvasom a betegtájékoztatot is és ha azt irják rá hogy 1éveskortol adhato akor én nem dom oda mert félek hogy valami baja lesz töle .én ilyen parázos vagyok Kép

Puszi mindenkinek
csics és petike Kép
csics
 
 


Mi Johnson fürdetõt használunk, és annak a cégnek a samponjától lett koszmós. Most újra fürdetõvel mossuk a haját, meg kezelgetem neki. Kevesebb van, de sajna van, és nem múlik. Azt hiszem kérek a dokinénitõl kenõcsöt.
Van itthon nivea samponunk is, lehet hogy kiproszálom azt is.

Szilcsike
szilcsike
 
 


Császár: Én nem is tudtam hogy van kíméletes meg nem kíméletes. És az min múlik? Én is majdnem császáros lettem, 20 percen múlt. Szerencsére nem mondták meg, csak utólag. Emma nagyon furán született, úgy tûnt hogy egyáltalán nincs beilleszkedve még, szerintem már intézték a császárt, a doki ki is ment a szülõszobából, amikor váratlanul meggondolta magát Emma és rakétasebességgel kijött.Kép A doki csak annyit mondott az ifjú szülésznõnek: " Na ez az az eset amikor a dolgok nem úgy történnek ahogy várnánk."

Manó + Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szilcsike!

A mi gyerekorvosunk elmesélte, hogy Johnson fürdetõvel megfürdette a kutyáit, és ekcémások lettek. na,én eezk után nem merem kipróbálni, pedig annak a legjobb az illata.

Zita!

Nálunk pont a gyógyszertári fürdetõtõl lett koszmós Emma feje. Pedig a testén azt használom, arra nagyon jó.
A hiradót nézni tényleg kész depresszió, háború, halálos tüdõbaj vírus...és Emma hõemelkedése is aggaszt, de azért próbálok, és próbálj te is optimista lenni!!!

Csics!

Nem csak te vagy ilyen aggódos! Szerintem Petike egyébként nagyon jól fejlõdik, más baba se halad gyorsabban.

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szilcsike
elméletben az also kettö után a felsö kettö nek kéne jönie de ezt gyereke válogatja mi már vagy 2 hónapja szenvedünk a fesö 2 vel de még most sem bujtak ki Kép

Zita
és miért ne lehetne éjszaka is orrot porszivozni mi szoktunk ha petike taknyos vagy mint most infulenzás volt éjszaka is volt orrporszivozás engem ilyenkor nem érdekel hogy más mitszol hozá csak az hogy kapjon levegöt a fiam mert különben nem kap levegöt és 5percenként fel kell mert szomjas és nem kap levegöt .

Pusz csics és petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Az éjszakánk viszonylag jól telt. Este nem adtam neki kúpot, mert nem volt láza. Éjfél körül azonban nyöszörgött és 38,9 volt a hõje, gyorsan kúpot kapott, meg extra szopit és aludt fél nyolcig. Szegénykém, pedig mindig 5-6 körül ébred máskor. Most meg elaludt a játszószõnyegén, ilyet még sose csinált. Biztos még az oltás meg a kúp hatása, becsempésztem a kiságyba.

Nekem szerencsére nem császárom volt, sõt, alig értünk be a kórházba. De én a két perces fájásokat se éreztem komolynak. Aztán kb két és fél órára rá már meg is volt Gergõ. Mondták, hogy a következõnél igyekezzünk jobban a kórházbaKép Igaz, hogy picike volt a drágám, 2750 g. meg szerintem a málnalevélteával is kissé túlzásba estem.
Utána én is fel tudtam kelni, de a gátsebet éreztem végig a kórházban.

A koszmót honnan lehet felismerni? Mi még nem használunk sampont, nincs még annyi haj. De minden nap megmosom a fejét, most az Eucerines vízzel.

Csics
Gratula Petikének. Én is mindenen aggódok, de ez elsõ babánál természetes is.

Zita
Nekünk Opel astránk van. Jó a fogyasztása és még sosem hagyott cserben minket. Tudod, Opel sosem kop elKép
Hát, akkor én is naiv lehetek, de nekem tetszett Szandi hozzáállása a házassághoz. Nekem is fontos és olyan jó visszagondlni az esküvõre isKépÉs én sem tudom elképzelni, hogy elváljunk.

Timici
Azért remélem tudsz pihenni!

Gumicukor
Jó utat Bécsbe. Hát a napközbeni alvás nálunk is teljesen kaotikus, van amikor magától elalszik Gergõ, van amikor cumi, van amikor cici. Tegnap az oltás után ezek nem voltak nyerõk, meg a babakocsi se, úgy aludt el, hogy a térdemen hasalt és ringattam, rázogattam.

Szép napot
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?