Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :D

5 és fél óra alvás után itt vagyok fitten és üdén... :lol:
Reggel már fél 8-kor bent voltam a dolgozóban, s 10-ig sikerült annyi munkát megcsinálnom, mint máskor egész délelőtt...
Csenge ébredezik... :lol:
Szerdán UH. Már annyira várom, hogy láthassam őt!!!

Jovika: Nagyon szépek így együtt a gyerekek!! :lol: :lol:

Ildi: Szerintem ez a pocak feszülés, görcsölés, nyilalás egy jel, ami arra utal: vissza kellene venned a tempóból. Tudom, szeretnél már minnél előbb kész lenni a lakás felújításával, de TESSÉK TÖBBET PIHENNI!!!

Dóri: szebb és stresszmentesebb napot neked!!! A tanároknak meg rúgjátok szét a s....üket!!! :lol:

Kitta
kitta
 
 


Most jött az sms Csillától:

"Ma reggel végre kibújt Jordán Milán Márk 3200g, 53 cm. fekete hajú, roppant fejlett tüdővel rendelkező kiskrapek."

Gratuláltam neki az egész csapat nevében.
:):):):):)


Itt is sok boldogságot kívánok az új családtaghoz!
:D Remélem nem szenvedted meg nagyon a szülést.

Marcika 10-kor evett este és 5-ig aludt egyhizamban, ami nagyon jóóó. :) Viszont azóta ott folytatja, ahol tegnap abbahagyta. :roll: :roll: :roll: extra zizi. Csípőszűrésen minden rendben volt reggel egyébként. Felváltva kakilitak be, hol Viki, hol Marci. Kezdtem hülyét kapni, ráadásul Marcit 2x át kellett öltöztetnem a de. folyamán, mert kifolyt a pisi, egyszer mega a kaki. :twisted: Közben cipeltem be Vikit is a kertből, mert egyedül nem garázdálkodhat kinn, ráadásul puszilgatta a kutyát is, úgyhogy neki még arc éskézmosás. Most lenyomtam aludni a csajszit, Marci meg a babakocsiban húzza a lóbőrt. Kicsit szusszanok. :roll:
Vendég
 


Sziasztok
par napra eltuntem de nemvesztem el :) de inkab nemvalalom hogy vissza olvasok mindent :)

Az osszes ujszulott bebinek - udv a vilagon es a mamajuknak sok sok boldogsagot!!!!

Voltam SOTEn a mult heten... haat ujra 3.5 oras varakozas mig a dokihoz bekerultem, megvizsgalt 5 perc alat, megkerdezte szedek e magneziumot (persze nemszedtem meg), es beszolt hogy miert nem? hogy akkor kezdjem el... mostanaing nemerdekelte, na mindegy..
a jovo heten ujra megyek, meg jobb lesz mert a terhesseg gondozoba kell elob mennem... na ott is par orat ucsorogni fogok :(((
mindenkinek olyan kenyelmetlenek ott a padok vagy csak az en nagy seggemnek az ?:(((


En holnap a 32-ig hetet kezdem. Nemtudjatok mikor kerhetem a TB-t es kitol? A hazi orvos ir ki vagy a szuleszdokim??
koszi elore is,

udv mindenkinek,

Karin


Kép
karinca
 
 

 
 

CSilla: Gratulálunk a kiskrapekhoz!!! Végül megindult magától???
Várunk vissza az élménybeszámolóval és a fotóval... :lol:
Addig is,bőséges tejcsit Milánnak, neked meg sok boldogségot!!!


Dóri: Privin válasz... :)
Még jó, hogy csípővizsgálaton minden ok. volt!!
Bekaki: :lol: Na jooo, gondolom, neked annyira nem volt vicces...
A kicsik nagy előszeretettel puszilgatják,ölelgetik az állatokat, ezt már megfigyeltem. Hihetetlenek, mennyire tudják szertni a szőrpamacsokat!!! :)

Karin: A Baross már csak ilyen...én is oda járok a Krasznaihoz. Rá is sokat kell néha várni, és a padok...az én hátsóm sem bírja!!
Bár, sztem órákat eltölteni sehol sem jó...

Kitta
kitta
 
 


Kitta: te mikor jarsz ? nekem a kovetkezo alkalom jovo csutortok vagy pentek (nememlekszem pontossan:)
a Te dokignak hol van az "irodaja" ? En a Joo-hoz jarok es O a genetikan van, ott meg mindig egymillio ember :(((

KépKép
karinca
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Gratulálok nektek Milánhoz! Remélem neked is könnyű és gyors szülésed volt!

4 re megyek a dokihoz, olyan rossz előérzetem van, estére majd jövök!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Csilláéknak ezúton is gratulálok :lol: . Remélem, hamar hazajöhetnek, és tesz majd fel fotókat :lol:

Ma reggel volt a védőnő (az "új", ugyanis mikor a férjem ment a receptekért, kiderült, hogy a régi védőnőnk lepasszolt egy másiknak, mivel most sok újszülöttje van - nem igaz, hogy ezt nem tudta volna megmondani már a terhesség alatt is... mindegy, végülis az új nagyon szimpi volt) A doktornő is volt is most délután (érdekes, a lányomnál nem volt kint se a védőnő, se a doktornő - bár lehet, hogy csak azért jött, mert beteg volt Marcika...)
Ma egy 20 percre levittük Marcikát babakocsiban levegőzni, végig Livike tologatta :lol: (nem is engedett minket a babakocsi közelébe :lol: Amúgy jó alvója van Martinomnak, a doktornő is megvizsgálta, azt is átaludta, utána levittük picit a babakocsiba levegőzni, azt is átaludta, és még mindig alszik.

Majd szép lassan igyekszek rendesen bekapcsolódni a beszélgetésbe, de most ha alszik Marcika, próbálok a lányommal minél többet foglalkozni, ne érezze magát elhanyagolva. Ráadásul a férjem is csak a héten van itthon (új munkahelyen kezd jövő héten - így akkortól már nem tud szabit kivenni)

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Szerencsére minden rendben volt a dokinál, pedig nagyon paráztam tőle. A méhszájam teljesen zárt és nincs is megrövidülve vagy felpuhulva. Csütörtökön kell mennem UH ra.

Jovika!
Jó, hogy lefényképezted a gyerekeket, nagyon jó lett. Igazából a fiadnak nem csak te vagy az anyukája hanem a két nagy lányod is. Nagyon jó dolga van a kisfiadnak.. :lol:

Nelli!
Örülök, hogy Domcsival minden rendben. :lol: :lol:

Ildi!
Azért pihenj ha van egy kis időd. Nekem is nagyon feszülnek az ízületeim, nem emlékszem, hogy Adrival ennyire rossz lett volna.

Kitta!
Én is mindig nagyon várom, hogy mehessek UH-ra. Szerda már nemsokára itt lesz. :lol:

Dóri!
Azért nem semmi, ahogy a két kicsivel törődsz!!! Magamat ismerve nekem még egy is sok lesz. Gondolom estére, persze, ha Marci hagy csak beesel az ágyba. :lol: Mi újság a tanítók ügyében?

Timi!
Szerencse, hogy ilyen jó a kisfiad. Livike még mindig pozítivan áll a kistesóhoz? Most csak Marcika szopizik vagy azért odabújik esténként a lányod is? Nálunk is úgy van, hogy ha hazahozzuk a babát, akkor nem csak a védőnő, hanem a dokinő is meglátogat bennünket. Ez nekem is újdonság. Férjednek sok sikert az új munkahelyhez, a párom is nem régen váltott munkahelyet, szerencsére nem bánta meg, sőt....

Gabi!
Régen jelentkeztél! Jól vagytok?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra, de nagyon tetszik! :D Befogadtok engem is? :D
Először is, gratulálok a frissen született kisbabákhoz! Visszanézegettem őket, és mind nagyon szép! :D
Mi a 32. hétben járunk (legalábbis elvileg, mert az utolsó menstimet nem tudtam megmondani). Eddig Pestre jártam a Máv-kórházba, de majd Szegeden fogok szülni... Jól megkavartam a dolgot! :)
Igazából csak én és a párom lakunk Pesten, minden rokon Szegeden van, és ezért döntöttünk végül így.
Első kisbabánk lesz, leányzó a drága! Már alig várom az érkezését, egyelőre semmi komplikáció nincs.

Ti hallottatok valamit erről a málnalevélteáról? Érdemes iszogatni? Mikor kell elkezdeni?

Mindenkinek jó pocinövesztést!

Edina

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Edina,
persze, hogy csatlakozhatsz! Itt a helyed. :wink: :D pedig jó hely az a MÁV kh. :) kihez jártál ott? és Szegeden van saját dokid?

Málnalevél: én az első 2 terhességemnél ittam - mindkettőt túlhordtam 2 héttel ill. 4 nappal. :shock: :lol: :lol: Így most nem ittam. :lol: Homeós bogyókat szedtem rendszeresen orvosi utasítás szerint. Betöltött 38. hétre szültem, szuperkönnyen., míg az előzőeket kegyetlenül megszenvedtem. Én erre szavazok inkább, mint a teára. A 36. héttől kell inni a teát amúgy, napi 1 litykót, min 3 bögrét. De erről is megoszlanak a vélemények.

Szilvi,
nem baj az, hogy zárt az a méhszáj. :) lényeg, hogy minden rendben.
hát ma síkideg voltam de. az tuti. :roll: de nem szokott így lenni szerencsére. Viki ma 4x kakilt be, remélem nem a hasmenéses vírus támad.. :x :x még csak ez hiányozna nekünk most ide. :x
próbáltam megvitatni a szitut ma az egyik osztálytárs anyjával, és legyintett. :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: - lehet, hogy csak engem zavart a dolog?? :shock: :shock:

Karin,
milyen TB-re gondolsz? :shock: :) Táppénzre vagy mi?

Marci elaludt, pedigilyenkor nem szkott még.. féltem az iccakánknat. :oops: :D du. megittam egy fél literes kólát. Nagyon megkívántam. :oops: :oops: :)
Vendég
 


Karin: legközelebb a héten, szerdán megyek, fél 1-kor Uh-ra, utána a dokihoz. A Krasznai az alagsori alapítványi rendelőknél van, a 8-asban...(ahol a büfé is van) Az én dokimnak is millió páciense van, mindig telt ház nála is. Ritka, mikor nem kell rá sokat várni. :(

Hello Edina! Légy üdvözölve köztünk!!! :lol:

Timi: Jó, hogy jelentkeztél! Nekem Piroska egyszer említette, hogy nem lesz sokáig, de nem tudtam pontosan, mikortól lesz váltás. Nem a Marika néni az új védőnőtök?? Egy idősebb nő...de naon kedves!!!

ÁÁÁ, mennem kelll...holnap reggel jövök...

Dóri, Szylvi: Sajna mozgalmas napom volt ma, és nem megyünk haza a 16-ba, így a torna sajna nem kerül holnap átírásra. Ha a héten nem is, jövő héten már mindketten nyomhatjátok a tornát!!!

Kitta
kitta
 
 


Szép reggelt mindenkinek!!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de egy ideje nem alszom rendesen. Ált. éjfélig simán fent vagyok, és reggel 5-fél 6 kor kelek...Bár, nem érzem magam úgy, mint aki nem pihent volna eleget.

Tegnap kocsival mentem dolgozóba, párom kint maradt anyuék telkén pecázni, persze a tel.je lemerülve... Délután indultam volna haza, s az indítóban nem fordult a kulcs... Gondolhatjátok, majd szét vetett az ideg!!! Hívom a 24 órás zárszervizet, nem foglalkoznak kocsikkal. Kaptam telszámot, csak hogy odajönnek, és ránéznek, 10.000.-Ft...vicces...
Végül találtam egy fazont, akit elvileg ma szállítok be a kocsiért, és jól megcsinálja...
Szerencsére kölcsön kaptam egy céges autót, így mentem este páromért. Örült nekem, mit ne mondjak... :?
Remélem, kész lesz a kocsi ma-holnap, mert pénteken utaznánk szabolcsba rokonokhoz... Ballagásra vagyunk meghívva...

Edina: édes a kis pocaklakód!! Nevét eldöntöttétek már? A málnalevél teát nekem a szülésznőm ajánlotta, itt a topicban is több lány ajánlotta, és pár oldalt ha vissza lapozol, én is írtam egy teareceptet!!

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok Csillának!!!! tegnap pont lemaradtam a hírről!

jelentem az értem aggódóknak, a tegnapi napot szinte végig feküdtem, eléggé szenvedtem, szerencsére délutánra jobban lettem már nem görcsölt és keményedett annyira, el is kezdett rendesen mocorogni. Szóvalbevállaltam egy esti nagybevásárlást apával, bár a végére egy kissé a lassított felvételekhez hasonlítottam4 :)

Szóval ma belevágok a rucik közé, azért az nem megerőltető, csak míg előbányászom őket! :)

Edina, üdv itt!

Kitta, én is mindig attól félek hogy akkor lesz valami a kocsival, amikor a párom nincs ott, és többnyire én megyek vele a kölykökkel. Ilyíen melegben mit csinálnék, ha valahol bemondaná az unalmast??? Az én párom is most váltott munkahelyet és olyan messze dolgozik, hogy néha még térerő sincs arra, 5 hívásból 1x érem el... :evil:

Dóri, én is csodálkozom hogy a többi szülőt nem érdekli a dolog, azért 8 éves kölyköket nem szabadna még egyedül hagyni, ahogy a példa is mutatja! A rendőrség nem tett semmit? Elvégre veszélyeztették a gyerekeket, gondatlanok voltak a tanárok, nem???

Szilvi, örülök, hogy te jól vagy, de miért paráztál? Bár nekem is vannak rossz érzéseim, én pénteken megyek vizsgálatra meg uh-ra, és biztos ami bizonytalan, de összekészítem addigra a kórházi cuccost...

Tényleg ki adja meg a telcsiszámát, hogy értesítsem ha majd valami történik? :D

na, megyek bányászni, azután izzítom a mosógépet! jó buli lesz válogatni! :)

üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Csillának hatalmas gratula! Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Ildi :)
Örülök, hogy jobban vagy, de ezt a dolgot ne vedd félvállról! Pihenj amennyit bírsz!

Dóri :)
Drukk, hogy ne a hasmenéses vírus legyen!

Timi :)
Szerencsés vagy, hogy eddig ilyen jó babád van! És micsoda segítséged!
Náluink mindig kijött a dokinő is, mikor megszültem . Mindkét gyerkőcnél az én gyerekdokim volt az orvos, de mostanában elment nyugdíjba, így új van. Már kezd megismerni minket. Csak hát hiányzik az a néni, akivel már félszavakból is megértettük egymást.

Szilvi :)
Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n. Miért paráztál?

Edina :)
Üdv itt! Hogy fogják hívni a kislányodat?

Kitta :)
Én szinte semmit nem alszom :( Ki is vagyok rendesen. Plussz ezt a kánikulát is nehezen viselem.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Ildi: Helyes, pihenj csak!! Látod, laza napot csináltál (leszámítva az esti bevásárlást), és máris jobban érezted magad!!

Ruhaválogatás: olyan jóóóóó :lol:
Mi sógornőmtől kaptunk vagy 3-4 zsáknyi kislányruhát, bébitől vagy 4 éves korig. Nővéremtől is maradt egy csomó kisfia után. Nagyon bele tud merülni az ember, és el tud mélázni egy-egy csöpp kis rugin vagy más falatnyi ruhácskán, valyon milyen lesz benne az ő babácskája!!! :D
Úgy tervezem, jövő hónapan, ha már nem fogok dolgozni,lassan én is elkezdem kiválogatni, átmosni, rendberakni őket...

Nelli: nekem az alvás megy, mármint tudok egyhuzamban aludni, csak keveset. Legalább is sztem 5-5 és fél óra elég kevés, ha azt vesszük, napi 8 óra lenne az ideális..Ritka, mikor forgolódom éjjel álmatlanul. Tegnap este baromira szédültem!! Biztos, a meleg miatt.

Kezdek parázni, mi lesz aug. végéig, ha ilyen meleg lesz. Ha jól láttam a táblázatban, én vagyok az, aki a legtovább lesz pocakos a nyáron... :shock:
És azt veszem észre, már megint nőtt a pocak... :lol:

Kitta
kitta
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!

Kedves Dóri! A Mávban a fiatalabbik Kelemenhez jártam (nem magánba), probléma nem volt vele, de ott is az a futószalag-effektus, hogy rengetegen vagyunk, és jó, ha 5 percig bent voltam egy alkalommal. Egyébként ő elég laza, most utoljára azt mondta, hogy jöjjek vissza 3 hét múlva...persze, ha egyáltalán meglesz még a rendelő...Jó fej, mi? :? :lol:
Szegeden Bártfai doktor úrhoz járok, a párom is ott születetett anno, úgyhogy tapasztalatban nincs hiány. Nagyon kedves, 1 óránál tovább szokott velem foglalkozni, és a kicsi szívverését sem tapintásból állapítja meg, mint a Mávban Kelemen... :lol:
Magánrendelésére járok, de egyáltalán nem a pénzre hajt, ez is nagyon szimpi benne. :)
És milyen homeós bogyókat szedtél a tea helyett?
Milyen éccakátok volt a koffeingazdag este után? :)
Kedves Kitta! Én eddig szuperül aludtam, most jelentkezik nálam is ez a koránkelős történet, pedig én is mindig későn fekszem. Ráadásul a fal felől alszom, eddig ez nem is volt probléma, de mostmár bűvésztrükknek számít onnan kihányódnom! :D
Kislányunk neve Emma lesz, és a Tiétek? Ezt mindenkitől kérdezem! :D
KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Kitta: de igen, Marika néni az új védőnőnk, nagyon szimpi :lol:

Csilla férje este küldött képeket, egyet teszek fel a kis Milánról :lol:
Kép

Aztán majd aktualizálom a táblázatot is :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok mindenki

nagyooon edi ez a picur!!!

annyira jo hogy mar tul vagytok ezen, csak irigykedni tudok most :((
dog meleg van es ha belegondolok meg augusztus 20-ig kibirni...hat nemtudom mi lesz :(

A malna teat nekem is monta a vedono hgy 36-ik hettol, viszont ha vlmi homeopatias megoldas megjobb... nemtudom, sztm kiprobalnam azt inkab.

Nalunk lassan nagy koltozes lesz, lakast veszunk (ugyan mar fel eve csak ezen porgunk es csak holnap megyun hitelszerzodni...)
na midnegy azthittuk hogy ugyeseb lesz az egesz, es nem a 8-ik honapban terveztunk koltozni mi sem, foleg nem ilyen melegbe :cry: :cry: :cry:

Kitta a kocsis balhet nagyon sajnalom.... engem az borit ki legjobban ha nemerem el telefonon a ferjem, barmi legyen is, ecceruen panikrohamot tudok kapni olyankor :(
karinca
 
 


Dori - igen a tappenzre gondoltam

KépKép
karinca
 
 


sziasztok

Petra és Csilla Grtaulálok a babócákhoz! sok boldogságot és sok tejcit kívánok!!

Manóci nem tudom hol mondták hogy picic a baba, de mikor pl a Soten a terhesosztályon feküdtem volt egy csaj akit azért fektettek be mert hogy pici a baba (örüljön ha a 2 kg-t eléri majd..).. és tuti koraszülött lesz stb.. szóval riogatás ezerrel, na a csaj 1,5 héttel túlhordta és 3700 gr-al született a kislánya.. no comment.. szóval erre ne adj. (az már más kérdés hogy Petit 4 kg felettinek saccolták szintén a Soten.. és 3,3 kg val született)

Timoca nagyon aranyos MArcika :) sajnálom a tüdőgyuszit..
mitől kapta nem tudod?

Dóri sajnálom a ,méhszáj műtétet. Vikivel mikor kell visszameni dokihoz?

Jovika gratula a nagylányodnak!! nem kis teljesítmény.. és nagyon csinosak :)

Angie nagyon édes a picurka :)

Rita gratulálok Petihez :) (mennyi Petike születik mostanában :))

Dóri Marci milyen nagy Petihez képest.. most mekkora? mi tegnap voltunk oltáson , Peti 5,40dkg és 58cm.. egy füst alatt letudtuk Peti 2 hós és Kata 1,5 éves szuriját..
az erdei sulis sztorid durva..remélem a atnárokat illetően lesz következménye!

Jovika az alvós kép nagyon bejön nekem.. :)


msot lépnem kell mert megyek Ádámért, de este jövök, és mesélek, ill dühöngök..
sziasztok
cintia2
 
 


csak villámgyorsba, még alszanak, és 5-re megyek Gergővel furuly biziosztásra. :)

extra jó iccakánk volt, Marcika bealudt 8-kor (7-kor evett) és 4-kor ébredt fel, egyhuzamban aludt. nesze neked kóla. :lol: :lol: :lol: aztán meg evett visszaaludt kis nyafi után és 8-kor kelt, , majd fél 12-kor evett és most is durmol. :lol:

másik tapasztalat: Marcika úgy suzeret/tud elaludni magától, ha bebugyolálom teljesen (nagyon vékony plédbe, de ikább tbabatörülközőbe) és cumit nyomok a szájába. Szopja kb 5-10 pwercig, majd kiköpi és alszik iilyen jókat. :)

Kriszta,
Vikivel júni 29 a bűvös dátum :? :( délelőtt.

Hát nagyon helyes a kis Milán bébi! :):) köszönjük a képet. :) Tipikus uzsokis pózban van (már ahogyan a csecsemősök fektetik őket :lol: )

Karin,
ha táppénz, akkor háziorvos. Ha szülési szabi, akkor is, de ez lehet hosszú játszma lsd. én esetem. :evil: de van, akit a szülész dokija vesz fel tgyás-ra. hjáziorvosnál próbálkozz előbb. De lehet, hogy kelleni fog neki (a macerásabbjának) egy igazolás a szülészedtől, hogy ilyen ésilyen okok miatt kell, hogy táppénzre menjél. Nálam Vikinél így volt, asszem a nagy súlyomra és toxémiára fogtuk. :lol:

Homeósokat majd este, ha vki nem teszi föl addig. :wink:
Vendég
 


Kriszta,
miért dühöngsz? :?: majd mesélj. :roll:
Marci nem tudom mekkora, de sztem 5 kg tuti van. Vagy csütörtök tudok eljutni a méreckedésre vagy jövő héten.
Vendég
 


Itt a táblázat:

Kép

Kép

Akik hiányoznak a táblázatból, légyszi küldjétek el az adatokat, és akkor be tudlak írni (bocsi, hogy nem olvasok vissza)

Cintia: nem mondták, mitől kapta a tüdőgyuszit, de gyanús, hogy akkor kaphatta, mikor egyik este a hűvösben nyitott ablaknál + ventillátoroknál fürdették a babákat (több gyerek is beteg lett).

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Kérdeztétek, hogy miért paráztam annyira, egyrészt olyan rossz előérzetem volt, aminek az oka lehet, hogy sokat fájdogál a hasam alja, keményedek is rendesen, másrészt a férjem túlzott aggodalma is, aki azt szeretné ha egész nap itthon lennék és csak feküdnék az ágyban. Szerinte sokat dolgozok, de úgy érzem még elbírok ennyi munkával. Neki ez lesz az első gyermeke és furcsa neki, hogy valaki még ennyi idős kismamaként is dolgozik, mert az ő családjában senki nem dolgozott, mikor állapotos volt. Mondjuk elég érdekesen is néznek rám, olyan érzetem van, mintha azt gondolnák, hogy direkt veszélyeztetem a picurunk életét.

Edina!
Üdv közöttünk. Szinte egyidős kismamik vagyunk!!! :lol:

Csilla!
De jó, hogy Timi felrakta a képet Milánról. Nagyon édes!

Dóri!
Hát látom Marcikád jól el volt a kólázásod után.... :lol: :lol: :lol:
Amit írtál a szülők hozzáállásáról egyáltalán nem lep meg. Nem azt várnám, hogy túl aggódják a dolgot, de mégis csak mulasztás történt és jó lenne ha nem ismétlődne meg mégegyszer ilyen eset.

Kitta!
Lehet, hogy a vérnyomásod eset le nagyon és azért szédültél. :(

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Úgy örültem, ma sokkal jobb idő volt, mint tegnap, nem izzadtam le magamról a ruhát, hát már ez is haladás... :D

Kedves Timi!
Tökjó ez a táblázat, akkor elküldöm én is az adatokat! (Dincuska/Edina, szülés várható ideje: 2007.08.04., neve: Emma, kórház: Női Klinika Szeged, lakhely: Bp.)

Én is gratulálok a kis Milánhoz, nagyon cuki a kép! :D

Jaja Szilvi, én is néztem, hogy csak pár nap különbség van Jázmin és Emma között! :) Kis híja volt csak, hogy mi is a Jázmint adjuk neki, nagyon tetszett ez a név is! :D Lehet, hogy nem érzed, hogy sok a munka, de azért biztosan rendesen kifáradsz estére! Én nagyon fiatal kismama vagyok (20 éves), elvileg még fittnek kéne lennem, de így is néha olyan kimerültnek érzem magam! Pihenj többet, főleg ha sokszor keményedik a pocid!

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Karinca: A mi kicsilányunk Csenge lesz :lol: :lol:

Timi: Köszi a képet Milánról! Tüneményes!!!

Szylvi: Szerintem tök jó, hogyha egy kismama nem hagyja el magát, és aktívan dolgozik, persze ennek is megvan az egészséges időtartama. Annak, aki bírja fizikailag, és nem árt vele sem a babának, sem magának, annak miért ne lehetne??
Én még szívem szerint a köv. hónapot is ledolgoznám, de az a baj, már nem fogom bírni szuflával. Ha nem lenne ilyen meleg, még menne is a dolog.
Sztem emiatt ne érezd magad rosszul!!!

Később jövök mai autós-kalandom élménybeszámolójával... :x

Kitta
kitta
 
 


Karin,

CAULOPHYLLUM D12 (C5)

Méhszájat készíti elő, lazulásra képessé teszi.

Adagolás 36. héttől
2 napig 3x5 golyó
utána 2 napig 2x5 golyó
utána 5 napig 1x5 golyó
utána 2 nap szünet
utána 5 napig 1x5 golyó
utána 2 nap szünet

és ugyanígy tovább (5 nap golyó 2 nap szünet) a szülésig.

ARNICA C30

Megelőzi a szülés alatti kivérzést, gyorsítja a sebgyógyulást.

Adagolás:
Amikor elkezdődik a vajúdás 1x5 golyó
szülés után nem sokkal 1x5 golyó
szülés után 1 hétig napi 1x5 golyó

(El kell szopogatni a nyelv alatt. Néhány dologra ügyelni kell a gyógyszer bevételekor:

1. evés- fogmosás és golyószopogatás között min.fél órának el kell telnie. Ne egyél mentolos cukrot a kúra alatt.
2. Ne tegyed a mobiltelefon, mikro vagy számítógép közelébe, mert az elektromágnese sugárzás tönkreteszi a szert.)
Vendég
 


sziasztok

folyt köv :wink:

Edina üdv közöttünk..

Dóri akkor nem sokkal mentek utánunk dokihoz.. mi juni 25-re kaptunk időpontot a Máttyushoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani, mikor kell műteni..
ma végre találtam olyna bölcsit Petinek ahova vese gondja ellenére feéveszik majd ha úgy alalkul.. (2009 szeptemberébe menne, hacsak nem 2 évesen műtik.. ) és most a feliratkozásnál /helyfoglalásnál Peti volt a 20. azt hittem ledobom az a agyam.. jó hogy nem pocakosan kell bemenni hogy legyen helye a gyereknek.. (védőnő figyelmezetett hétfőn hogy zsúfoltak a bölcsik, menjek minél előbb!!)

most dühöngök ha nem baj..
első amin kiakadtam hogy a 6 hetes csípőszűrésen nem írtak be semmit Peti kiskönyvébe, házidoki megnyugtatott ne aggodjak átkéri a számítógépen.. nem ment neki, :evil: uis a gépbe se vitték be. mintha ott se lettün volna, még jó hogy a dokinak rémlett hogy igen igen akkor kicsit zsúfolt napjuk volt (míg vizsgált addig egy térdműtétes gyerek műtéti előjegyzése ill eligazítása folyt..) így holnap soron kivül foga és újra megvizsgálja a gyereket.
majd kiderült hogy Peti izomzata nagyon gyenge, se a fejét nem tartja stb.. ill vannak furcsa kézremegései (ami ugyebár lehet a screpto jhatása bár már csak 10*3 csíraszám volt elvileg csökken de akkor is! :twisted: :twisted: ) de lehet idegrendszeri károsodás a 1,5 hétig elhúzodó szülés miatt.. (érik bennem hogy elmegyek a szülészetre és beszólok a dokinak .. vagy felrúgom.. :twisted: :twisted: ) fejlődésneurologiára küldtek ahol figyeljetek októberben tudnak fogadni!!! addigra féléves a gyerek éls sok értékes időt elszalasztunk.. most a házidoki kideríti hogy hol van magánrendelése a dokinak mert ott hamarabb van hely.. /gyerekosztály oszt.vezetője a doki. most inkább az eü reform értékelését kihagynám :twisted: :evil: ill nálunk a laboros csaj ajánlott egy kifejezetten csecsemőkkel foglalkozó gyógytornászt, így holnap kisajtolok az orthopédián egy beutalót, hogy legalább szakszerűen legyen tornáztatva..
így már tuti nem lesz több csemeténk, mert már az én kedvem is elment tőle.. bár néha elfog a vágy hogy még egy kislány jó lenne, de már én se merem bevállalni , párom meg köüzölte hogy Ő mégegyszer nem éli át amit most kellett..szóval felejtsem el, érjem be 3 csimotával ..
mondtam tesómnak hogy majd 1 év múlva megnyugszom.. hogy minden rendben.. (bár akkor meg már a műtét miatt leszek para.)
de ami reménykeltő hogy mosolyog :)

Dóri nektek nagyon drukkolok!!!

Timóca akkor sok eszük lehetett a csecsemösöknek ha ventilátor mellett fürdetnek.. meg nyitott ablaknál..

Kitta várom a sztoridat..

megyek mert vacsiidő van.. :) és erőteljesen tud reklamálni :lol: :lol:
cintia2
 
 


Sziasztok!

Hát tegnap pörögtem, mint egy duracell nyuszi! :)
Kimostam az összes babacuccot,, ágyneműt, üléshuzatokat, textilpelust, stb, stb, este meg hekksütés, gomba rántásm és még a fiúk ruháit is átválogattam, kiszortíroztam ami már kicsi nekik. ERgész nap le sem ültem! Élveztem, bár estére meg lett a böjtje. A derekam majd leszakadt, alig bírtam felkelni az ágyból, hogy kimenjek wc-re! :) még most is érzem kisit, szóval ma ülve fogok vasalgatni. De legalább már most minden kész a babára! még öszedobom péntekig a kórházi pakkot, azután várom a pénteki ítéletet! remélem még benn marad!

Cintia, ez elég gáz amit műveltek veletek! :evil: Sajnos nagyon kevés a fejlődéssel foglalkozó szakember, aki tényleg ért hozzá, ezért van csak ilyen későre időpont.. 3 év múlva már én is segíthetek! :) Bár tudom ez nem vigasztal! A gyógytorna viszont biztosan jót fog tenni!

Szylvi! örülök hogy nálatok minden oké a babával, remélem az én rossz érzésem sem lesz igazi, bár nekem már 1 hónapja rövidült és felpuhulut volt a méhszáj...

Nelli, Kitta! Ígérem azért most már többet pihizek, még kikapok tőletek, aranyosak vagytok, hogy aggódtok értem! :) Tényleg jólesik!

Timóca, egyre rózsaszínebb a táblázat! és már csak ketten vannak előttem! Hűha, ez a 40 nap rémisztő, és nem is bitos, hogy kihúzzuk a végéig! :shock:

Dóri, milyen lett a furlya bizije?

na megyek, kisit vasalgatok, de csak lightosan! :D

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Cintia: nem csodálom, hogy dühöngtél... remélem, tartani fogják magukat a soron kívüli vizsgálathoz!!
Október? Ezek nem normálisak!!!
Privin levél. foyt...


Tegnapi autós élményem:
ugye a kocsi melóhelyen maradt,mert kulcs nem fordult az indítóban, én kaptam kölcsibe céges verdát, s meg lett beszélve egy Halásztelki faszival, hogy másnap (ez volt a tegnap) délelőtt hívom, egyeztetünk, de elvileg 11-dél körül elindulunk a kocsiért, kiszedi a zárat, s jól megjavítja...
Hívom az embert 10-kor, mondja: kicsit csúszik, 14.00-re menjek érte, addigra elvégzi dolgát...
odamentem 2-ra a megbeszélt helyre, hívom, itt vagyok érte...jön a pasi,erre azt mondja: nem tudok menni, mert ma hoztak egy csomó melót, és 6-ig be kell felyeznem.
Erre én: Ember!! Én ezt leszarom, oldja meg a gondját, azt mondta tegnap, ma tuti megcsinálja, én ezért nem mentem dolgozni, és vártam, mint egy hülye, hogy elindulhassunk... :twisted:
Ő: de ő megígérte annak, aki vitte a cuccokat, hogy azt 6-ig befejezi.
Én: Nekem pedig tegnap ígérte meg!!! :twisted: :twisted:
Ő: egy megoldás van: menjünk holnap (szerda) hajnalban, úgy 5körül...
Én: Ember, nézzen rám... Látja itt ezt a kis puttonyt elől?? Ne szivasson, én holnap nem érek rá, kórházba leszek, s különben is, ma pont maga miatt nem mentem dolgozni...
Ő: akkor egy mégjobb ötlete van: hozassam ki tréler-rel a kocsit, és szerda délre tuti kész kesz...
Na, nekem sem kellett több, az agyam végképp eldurrant, mondtam neki, ha nem lennék várandós, már tuti kihozott volna a béketűrésemből, és felrúgtam volna!!!
otthagytam őt a pics...ba.
Tudakozó: adjanak vkit, aki ért ehhez, nekem sos meg kell javítani az autót. Tudakozó megadta egy DUGULÁSELHÁRÍTÁS tel. számát... :shock: :? :(
Ott viszont hál'Istennek egy nő akin egyszer egy hasonló esetben segített egy férfi, megadta a számát...
Hívtam, mondta, egy óra múlva ott van a címen, s megcsinélja. A pasi télleg jött, és az opel indítójában egy másfél óra múlva fordult is a kulcs!!! :lol:
Fél 6kor elindultam haza a dolgozóból, s siketült elkapnom egy jó kis dugót is...
Alig vártam, hogy hazaérjek, pisilnem kellett, mint állat, s már amúgy is tököm tele volt a nappal...
Szo, így jártam...


Timi: ezek után egy jó tanács: ha kulcsos-záros gondotok lenne, a halásztelki kulcsost messziről kerüljétek el!!! Egy humbuk pali!!!

Kitta
kitta
 
 


Most pedig készülök, mert megyek Uh-ra meg dokimhoz...
Délután jövök az eredményekkel... :lol: :lol:

Mindenkinek szép napot!!

Kitta
kitta
 
 


Cintia :)
Hát ez borzalmas :( Szavakat nem találok rá! Október??? Már egy gyerekélet is ennyit jelent?
Nem csodálom, ha kivagytok idegileg! Kívánok sok kitartást! És remélem, hamarosan találtok egy jó dokit, aki segít!

Szilvi :)
Ha bírod még és nem megerőltető, akkor dolgozz, ameddig bírod, csak a tempóra figyelj!

Dóri :)
Marcika egész jó kisfiú :lol:

Ildi :)
Nagyon helyes, hogy többet fogsz pihenni!
Én meg a 2., vagyok. El sem hiszem.

Tábla: a szülésem várható napja: 2007.07.09. Nem 07.06. De ez már lényegtelen, mert szerintem előbb fog jönni.

Ma voltam vérvételen. Szerintem az utolsón.
Miért van az, hogy ahol nők vannak, ott nem adják át a helyet? Elnézik, ahogy nagy hassal áll az ember. A férfiak ilyen téren sokkal normálisabbak. Én szégyenlem magam a mostani morál miatt :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Kedves Dóri! Köszi a homeopátiás szereket, biztos is, hogy kipróbálom, gyógyszerek helyett is, ha tehetem, inkább ezeket választom! :D
Kedves Cintia! Nekünk is volt hasonló történet a családban, úgyhogy sajnos nem először hallok az effajta hozzáállásról! :( Sajnos tényleg nagyon kevés a hozzáértő ember ebben a témában! Sok erőt kívánok Nektek!
Kedves Nelli! Hát, már nagyon ott vagy a finish-ben... :D Érdekes, a nőkkel én is ugyanezt tapasztaltam, lehet hogy azt gondolják, ez csak a férfiak ,,dolga"? :?
Kedves Kitta! Várjuk az eredményeket, én is mindig úgy várom az ultrahangot! :D Nagyon vártam a 30. héten a 4d-t is, de drága kislányom 40 percig mindenét mozgatta a fejecskéjén kívül, amit pedig alaposan belenyomott a placentába, hogy ne tudjunk kíváncsiskodni... :lol:

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


SZIASZTOK!
Mindenkinek nagyon köszönjük a kedvességet és a gratulákat!!!!!!!Egy hosszúra nyúlt (8napos) kórházi bentlét után tegnap hazajöttünk.Sokat most nem tudok írni, dobok fel pár képet.
Szülésünk simának indult, de végül a kés alá parancsoltak ismét, mert nem fordult be a kiscsaj kobakja.Sz..abb volt a császár és a gyógyulás mint először!A toxoplazma első blindre nem okozott szervi bajokat, de fokozottan figyelik és várjuk a vérvétel eredményét.
Majd jövök részletesebben is! :oops:

Az egyiken én vagyok 3perces kínokkal az alternatívban, a másikon Eszter a műtő előtt a harmadikon Eszter csajos szerkóban 6 naposan.

Kép Kép Kép

SZIASZTOK!petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Edina: beírtalak a táblázatba :lol:

Petra: aranyos Eszti, főleg a csajos szerkóban :lol: .
Mi "csak" 7 napot voltunk bent, de azt is nagyon megszenvedtük (főleg én),úgy hiányzott az itthon maradt családom. Gondolom, ezzel Te is így voltál.

Nelli: javítottam a táblázatban a dátumot :lol:

Kitta: mi volt a dokinál? Autós sztori nem semmi :roll:

Ildi: igen, érdekes, a táblázat egyik fele kék volt, a másik fele meg rózsaszín :lol:

Cintia: nem csoda, hogy elment a kedvetek az újabb babától :roll: . Nem is tudom, hogy bírod. (én már a mi kis "apró-cseprő dolgainktól" teljesen kikészültem)
Viszont amit írtál, eszembe juttatott egy kérdést (a többiektől is): nálunk is van, hogy néha elkezd remegni Marcika keze v. lába, de csak 1-1 másodpercig. Ez még normális? (elfelejtettem megkérdezni a védőnőt)
Elég durva, hogy a fejlődésneurológiai vizsgálatra csak októberben tudnak fogadni :evil: . De az se semmi, hogy Petit már most be kell íratni, hogy 2 év múlva felvegyék bölcsibe :roll: .

Móni, hol vagy? Te vagy a soros :wink:

Képzeljétek, tegnap Marcikának elkezdett vérezni a köldöke :shock: . Kijött ma a védőnő, megnézte, és mondta, hogy azért van, mert nagyobb köldökcsipeszt tettek rá mikor megszületett, nem szorította el rendesen, és felgyűlt ott az alvadt vér, váladék, ami most jön ki :shock: . Nekünk ez a Baross utca nagyon nem jött be :evil: . Most már alig merek hozzá nyúlni a köldökéhez, annyira ijesztő volt...

Egyébként a homeos szereket én is nagyon dícsérem, én is szedtem most pl. sebgyógyulásra is, és valóban nagyon könnyen épültem fel a műtét után, a sebem sem fáj már egyáltalán.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok,

megvagyok, csak hétvégén beffejeztük a festést, és szét volt itt szedve minden!Már túől vagyunk, csak pakolások vannak hátra, de a nagyja kész!Baromi jó lett a nappalink, nagyon tetszik :wink:

Még egyben vagyunk, bár tegnap már nagyon fájdogáltam!2-3 óránkénti jóslók voltak :roll:
Ma voltam dokinál, minden ok. volt, és már nyitva a külső m. szájam :wink:

Timi, nagyon cukiii a babád!És igen tudom, hogy én következem :?

Petra, jók a képek, majd én is csinálktatok vajúdóst :wink:

Edina, üdv itt :wink: Milyen kicsi a világ.Én is Máv kórházas vagyok, de én ott is fogok szülni, és én is a Kelemenhez járok! :) Monddjuk iszonyú nagy felfordulás van, mivel 3-4 kórházat összevonnak, és a Máv lesz a központ, meg asszem a jövő héten tudják meg kiket rúgnak ki júli 1-től!Szóval durva, de én szerencsére nem mondhatom, hogy kapkodva vagyok ellátva!Lehet szerencsém van, de velem mindíg miondent tök alaposan megbeszél, megvizsgál, stb!Szóval nincs rossz tapasztalatom se vele, se a kórházzal!Remélem nem is lesz :wink: Annak meg végkép örülök, hogy a nagy őrület előtt én még a normális kerékvágásban szülök!

Csilla,Nagyon nagy gratula Milánkához!!!!!!!Szép formás baba lehet így a méretei alapján!

Beszámolót várjuk, legalábbis azt még meg várom :wink: Aztán én jövök :wink:
manóci
 
 


Cintia, elfelejtettem reagálni :oops:
Nagyon köszi a bíztatást, és ez elég durva elnézés amit írtál!Nem semmi. :shock: Én csak abból gondolom, hogy nekem nem nézték el, hogy a sűrű ellenőrzések miatt voltam már vagy 10x UH-n!És ennyiszer elnéznék??Hát lehet!De már nem izgatom magam, nagyon várom a kis Hannát akármekkora is lesz!csak egészséges legyen :) Ma vettem is neki egy új kis hazajövős rucit :wink:
manóci
 
 


Sziasztok!

Most jövök a tornáról, hulla vagyok... :shock: :D Mindig cserélik a tornászokat, egyik nagyobb ,,szadista", mint a másik!

Petra! Hát Eszti egyszerűen csodaszép, 5 percig csak néztem folyamatosan a kis pufi arcocskáját... :D Néztem is a táblázatban, hogy gyönyörű méretekkel büszkélkedhet! Nagyon gratulálok Hozzá! :D Sajnálom, hogy végül nem jött össze a természetes szülés, de az a lényeg, hogy minden rendben ment! :)

Timi! Köszi, hogy beírtál a táblázatba. :) Utána néztem, hogy igazából 3-ára vagyok kiírva, de lényegtelen, mert nálam úgysem lehet pontosan tudni.

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Kép

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Petra :lol: naon jók a képek!! Édes a kiccsaj. :lol:
Kis dundus :lol:

Dincuska: ezek szerint akkor nem csak a mi Csengénk szégyenlős... :) Mi a 19. héten voltunk 4D-s Uh-n, akkor ő is alig akarta megmutatni magát. Felhúzta az arca elé a két kis lábát, és meg sem akart moccanni. :lol: :lol:
Ma szintén az orra elé tette a kezét... viszont minden okés, szépen nő...


29.hét 3.napján eredményeink:

BPD: 78 mm
OFD: 96 mm
HC: 274 mm
AC:239 mm
AD1:81 mm AD2:71 mm
FL: 58 mm

Súlya: 1370 gramm :lol:

Doki azt mondta, úgy 3-3,5 kg-s születési súlyra saccol...majd meglátjuk. Remélem, igaza lesz...
Írt fel Krasznai vasat, mert mondta, lassan vérszegény leszek, ha nem szedem...
Amúgy, minden oks. :lol:
Mennem kellett vizeletre, vérnyomimérésre... elég undok volt a nőci.
Már azon gondolkoztam, beszólok neki, ha akkora gondot jelent,mint ami az arcára van írva, h meg kell néznie és mérnie, akkor inkább én magamnak megcsinálom... Ráadásul, leejtettem egy receptet. Egy CTG-n levő kismami szólt, erre a nővérke
(a morcos) beszólt, jó, látom, nincs száz kezem...


Timi: Az ambulancián tényleg nem valami kedvesek...Persze, van ám ott is hajtás... rengeteg kismami van...
Marcika köldöke remélem hamar rendbejön. Elhiszem, hogy megijedtél...( nekem már most para van tőle, nem tom, miért...)

Manóci: Te vagy a következőőőőő :lol: :lol:

Nelli: Ne is mondd!! A nők többségét tényleg hidegen hagyja ha egy kismama áll vhol, és át kellene adni a helyet. Ezen én is ki vagyok bukva, hisz a középkorúak feltételezem, jól tudják, milyen érzés nagy pocakkal állni, a fiatalok pedig... :? át majd megtudják, milyen szar is... Bár, én azt kívánnám nekik, ne kelljen megtudni, milyen az, mikor az ember lába sajog, fáj a dereka, és a busz zötyögésétől már feszül és kemény a pocakja :!: :!:
Ma mikor jöttem haza, a buszon elől szálltam fel. Figyelem az embereket... kb 2 ember automatice erősen elkezdett kifele figyelni az ablakon, nehogy véletlenül is észre kelljen venni, o-ó, pocakos, és nincs ülőhely. Majd egy férfi felállt, és átadta a helyét.

Cintia: Privim megkaptad? Nem vok benne biztos, hogy amit írtam, el is ment volna... :?

Kitta
kitta
 
 


sziasztok

Kitta nem jött privi :( remélem vmi barátságosabb nővérkét fogsz ki.. ezután.
autó javítás :twisted: enniyre bunkó munkást.. jóü kis negatív rekláűmot csinált magának.. nehogy már Ő kénye kedve szerint ugrálj.


Timóca vajon miért nem lepődöm meg hogy mi minden nem zajlik normálisan a Sote-n ? ( oké hogy nagy a hajtás, de könyörgöm nagyon sok kismamát épp vmi komoly /vagy annak látszó ok miatt küldenek fel. ) és akkor ilyen hányaveti módon látják el.. nekem a szülésnél az ügyeletvezető hozzáállása, ill egy tanulószülésznő volt a legszimpibb, és nagyon jól esett a kedvessége. ill a csecsemösöknél volt egy nagyon aranyos nő.. ill 2 szülésznő az osztályon, de a többiek felejthetők.. (várandós osztály meg különösen..)

Nelli mikor Ádámot vártam még fősulira jártam, és ugyancsak a 7 hónap körül jártam mikor a trávolsági buszra féluton felszállt egy fiatal csaj, a busz tömve mire odaállt az ülés mellé és közölte hogy adjuk át a helyünket mert Ő kismama.. én meg megsimogattam a hasam és közöltem hogy amint látszik én is.. és előrébb járok..(semmi nem látszott rajta..) de én is sokat álltam végig a Veszprém- Szfvár utat...


Petra nagyon jók a képek :lol: Eszter jó nagy baba. :)

Timóca az Uh-hoz nekem a végén 2 hetente csináltak Pesten genetikai uh-t (jó alaposat... bár többnyire a veséjét mérték/nézték, de mindegyiknél volt súlbecslés, mégis tévedtek majd 1 kg-t. :?

ma extra sz@r napom volt , mindegyik gyerek nyafi és nyűgős volt.. még Ádám is.. aki iszonyúan be van zsongva hogy holnap vége a sulinak.. (pénteket megkapták szünetnek... :wink: ) de már szervezett rá programot nehogy unatkozzunk :) az oviba mennek vissza a sulistársakkal.
Katára nem lehetett rászólni mert rögtön sírva fakadt.. Peti du-n 1 től 9 ig szinte csak evett és sírt... :? lehet hogy front jön??

kismamák nem irigyellek benneteket ebben a hülye melegben..
viugyázzatok magatokra!!
cintia2
 
 


Sziasztok!

Szívből gratulálunk Csillának!!! Remélem, a hétfői baba nem szombati szülésindítást jelent! :roll: :!:

És akkor most jöhetnek a topik kislányai! :twisted:

Manóci, már te is nagyon közel vagy! Hajráááá!!! Súllyal meg most már tényleg felesleges foglalkozni!

Timi! Remélem, most már ti is helyrerázódtok, örülök, hogy a lábadozás gyorsabban ment! Ez a köldökvérzés horror lehetett! Én is alig vártam már, hogy leessen a csonk, úgy utáltam kezelni, és Lilla is utálta, ha piszkáltam. Védőnő szerint nem fáj nekik, de ő honnan tudja??? Tüdőgyuszi.:( Hát ide se menj szülni többet. :roll:

Cintia, ez a sztori nem semmi a bölcsiről meg az egészségügyről. A gézengúz alapítványt próbáltad már? www. gezenguz.hu
Itt is van neurológus, gyógytornász. Ilyen pici korban a Dévény módszer is jó lehet, később próbálkozhattok a Pető módszerrel, de ne legyen szükség rá!!! Sok esetben csak riogatják a szülőket, és kiderül, hogy semmi baj, de akkor sem októberben kell utánajárni! :evil:


Petra, igazi csajszis arca van Eszternek, nem csak a csajszis ruhában!!! Nagyon szép! NEked meg jó hatalmas hasad volt!

Kitta, te meg milyen csinos kismami vagy! Mit mondott a doki?

Dóri, én is durvának találom a tanítónős esetet. Csak azt nem értettem, ki az az Eszter. :twisted: Meg hogy a rendőrök miért hagyták annyiban, elmentek? De vannak olyan szülők, akiket valahogy nem annyíira érdekel. Én is állandóan tépem a számat, mert az oviban van egy kerítésajtó, ami soha nincs bezárva, kilincs gyerekmagasságban. :shock: De úgy tűnik, csak engem idegesít, hogy bármelyik gyerek bármikor felszívódhat az udvarról.

MI jól vagyunk, ma vittem dokinénihez tanácsadásra, mert a múlt hetit "halasztottam". Lilla 3 hét alatt 750 g-ot hízott, nem tudom, hogy bírja. Ez olyan, mintha én ennyi idő alatt szedtem volna fel a terhességi kilókat.
:shock:
Én egyébként -10 kilónál járok, még 3 van rajtam. :roll: Ez most már kellene szoptatáshoz, hogy ne zörögjeek a csontjaim :twisted:

És olyan nyaralhatnékom van!!!! Dehát ekkora gyerekkel hova lehet menni? Ilyen melegben úgyis csak bent dekkolnánk a hotelszobában, akkorm ár jobb itthon. Majd aug. végére van lefoglalva egy hét a Balcsin...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Naná, hogy ezt tegnap este írtam , csak elküldeni nem sikerült, azért vagyok kicsit lemaradva...

Kép
Kép
szilvih
 
 


sziasztok!

na nekem, csak hogy teljes legyen az örömöm, betörtek a vörösök. :evil: :x :roll: jól fáj is a hasam. :? ez a tuti.. 30 fok és hasfájás mellé a szokásos napi rutin. :roll:

bocs, de ma depresszív vagyok.
Vendég
 


Sziasztok,

Ma is jó meleg van!!!!Cintia, köszi az együttérzést, már a tököm tele ezzel a meleggel, így pocakosan! :(

Dóri, de rosssssssz :( elég hamar jött!!!!Megértem a depresszív hangulatot!


Kitta, hát nem a figyelmességről híresek az emberek az tuti!
Tegnap nekem is a 7-en tök tömeg volt.Aztán pont oda álltam ahol kint is volt a tábla, hoy gyerekes ülőhely!egy fiatal srác ült ott, meg a mögötte lévők sem izgatták magukat!Én meg nem vagyok olyan, hogy szólja, pedig ilyenkor a végén azért már jólesik leülni :oops: meg azt sem mondhatják, hogy nem látszik, a fejéhez ért majdnem ahogy álltam!Aztán 4 üléssel hátrébbról állt fel egy másik fiatal srác. :) Hát ez van, én már nem is csodálkozom, bunkók, és figyelmetlenek az emberek, ez van!


Na mennem kell.Nem hagy a csajszi, menni kell pancsizni ki :wink:
Még benézek ma :)
manóci
 
 


Sziasztok!

Mostanában olyan sokáig tudok aludni...Egy órája ébredtem fel! :oops: Ezek a nyári kánikula esték tényleg borzasztóak... Plusz a párom is rendszeresen rámdől, na ilyenkor aztán főleg majd megfulladok, és kénytelen vagyok arrébb hessegetni! :D
Kedves Manóci! Akkor akár össze is futhattunk volna már egy-egy rendelésen...De megnéztem a kislányod blogját (de cukorfalat), és nem rémlik, hogy már láttalak volna. Kár, pedig az lett volna igazi véletlen! :) Hát, igazából nem volt gondom vele, csak szerintem bizonyos dolgokra, amikre a szegedi orvosom nagy hangsúlyt fektet (pl. a candida, a súlyom, stb), ő szinte semmit. Most írta fel negyedjére kb. azt a Pimafucint! :? Nem tudom, hogyha eddig háromszor nem segített akkor mért pont most tenné? Vagy Ti adtatok neki pénzt? Én úgy döntöttem, csak a végén...de így hogy nem nála szülök...
Kedves Kitta! Mi is voltunk a 19. héten, de akkor még nem volt ilyen kis placentába fejet dugdosós, elbújós kiscsaj! :D Akkor még nagyon működött benne a szereplési vágy, el sem akartam hinni, hogy ennyit mozog! Ezért is akartunk még egyszer elmenni a 30. héten, mert arra számítottunk, hogy kapunk újra egy ilyen produkciót! Egyébként a hely, ahol a másodjára voltunk, nagyon klassz volt, tényleg 40 percig próbálkoztak, hogy lássunk valamit, sőt, utána még egyszer hívtak, hogy mehetek, hátha addigra elmúlik ez a bújkálási ösztön! És teljesen ingyen újra próbálkoztak még 30 percig! Szóval, mindent megtettünk, de ha nem hát nem! Konok lány :D
Kedves Szilvi! Lilla nagyon szépen növekszik, gratulálok hozzá... :) Nekem is olyan nyaralhatnékom van, nem is tudom melyik jobb: pici gyerekkel vagy nagy pocival? :D DE azért jó lenne elmenni valahová lábat lógatni! :D
Kedves Dóri!Hát ez tényleg gyors volt...Ez ,,kell", hogy az embernek még jobb kedve legyen egy ilyen nyári forróság közepette! Megértem, ha nincs kedved semmihez!

Mindenkinek kitartást ebben a nagy melegben! :wink:
Ma utazunk haza Szegedre ill. Kistelekre, ott sajna nincs net, úgyhogy lehet, hogy a hétvégén nem tudok írni! Szép hétvégét Nektek! :D
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hát tényleg tombol a kánikula és jövő hétre még melegebbet mond.
Tegnap délutánom nagyon jól telt. Öcsém, aki kint él Angliában itthon van két hétre és tegnap találkozhattunk. Olyan jó volt, hogy itthon van, nagyon szeretem az öcsém. Adri meg mindennap odavan vele, strandolnak, csavarognak, szóval jól elvannak. Nekik már múlt hét pénteken vége lett a sulinak, lehet, hogy azért, mert kisgimis, holnap lesz a bizonyítványosztás.

Szilvi!
Ne is mond a nyaralást, én is teljesen be vagyok sózva, de idén nem hiszem, hogy hosszabb időre elmennénk valahova, majd jövő nyáron.
Gratulálok a gyors súlyvesztéshez! :lol: A lánykád viszont nagyon szépen növöget.

Kitta!
Autós sztorid... no comment..... :roll: :x :evil:
Szépen növöget a kiscsajszid! Lassan te is betöltöd a 30 hetet. :lol:
Azért vidéken nem ilyen tapírok az emberek, figyelnek a kismamákra, ha sokat kell várnod a boltban még a másik elébe is engednek. Buszon meg átadják a helyet. Sőt kérdezgetik, hogy fiú vagy lány lesz, hanyadik baba, stb.....

Petra!
Ha fiús ruhába öltöztetted volna a kislányod, akkor is megmondtuk volna, hogy kislány, mert annyira csajszis. Nagyon szép. A vajúdós képedtől egy kicsit sokkot kaptam :P , szóval úgy látom lelkiekben van még mit készülnöm. :lol:

Ildi!
Te mikor mész dokihoz? Remélem pihengetsz!!! :lol:

Cintia!
Én rehabilitációs intézetben dolgozom, és én is csak azt tudom mondani,minél hamarabb menni kell vele, ilyenkor minden nap, hét számít, mikor kezdik el a tornát, mozgáskoordinációs gyakorlatokat. Október szánalmasan hosszú idő, viszont a rengeteg beteg miatt és a fantasztikus reform miatt, ami miatt egy nap csak bizonyos létszámot fogadhatnak az intézmények kénytelek várólistát állítani. Az a legszörnyűbb, hogy még a gyerekekre sincsennek tekintettel. :evil: A szülészetre lehet, hogy én is visszamennék a helyedbe, egyszerűen sokkoló, hogy a figyelmetlenségnek, nemtörődömségnek ilyen következményei lehetnek. Azért bízom benne, hogy minden megoldódik nálatok.

Nelli!
Milyen lett a vérvételi eredményed?

Timi!
Hogy álltok a köldökkel? Vérezget még? Éjszaka hányszor kell fel Marci szopizni?

Dóri!
Tényleg hamar elkezdődött újra a menstruációd. Elhiszem, hogy depis lettél.

Edina!
A hétvégén mi is Szegeden leszünk. Újra mozizás /shrek 3/, majd estére szalonnasütés.
Az alvással nekem sincs gondom, rengeteget tudok én is aludni. :oops: :lol:

6 ra megyek Uh-ra a kórházba, kiváncsi vagyok már babócára.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Szylvi, de jó nektek, mozizás, én is megnézném! :) holnap délután megyek dokihoz, remélem nem kapok rémhíreket a kórházról...

Dóri, hát igen ez a szívás. Ilyen hamar, pedig ugye szoptatás mellett nem is lehetene, de lehet hogy nem lesz rendszeres még!

Manóci már nagyon a végén vagy! :D Azért irigyellek, hogy te még az átalakítás előtt túl leszel mindenen. remélem írsz majd valami bíztatót te is a kórházról, most egy kicsit be sz...tam! :cry:

Szilvi, gratula a súlyodhoz, nemsoká beleférsz a régi rucikba! :D

Petra, jók a képek, csini csajszi!

Kitta, ne húzd fel magad a bunkó embereken, sajna mindig is voltak és lesznek is...hiába vagyunk kismamák!

Amúgy jelentem sokat pihizek, mrt nagyon keményedek és elég sokat görcsölget is a pocak. :( A babának mindent kimostam, babakocsi is szárad, kórházi csomiba már csak pár dolog hiányzik. Holnap majd egtudom meddig húzzuk, még a végén beelőzlek Nelli! :D

Most megyek elcsalom fagyizni a párom, hátha meghív!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Szylvi: köszönjük kérdésed :lol: . Marcika köldöke már egész szép, legalábbis nem vérzik. Volt ma is a védőnő, nézte, mondta, hogy szerinte hamarosan leesik a csonk. Remélem, tényleg, mert úúúgy utálom :roll: Marcika jó gyerek, nem sírós, éjszaka is egész jól alszik. Fürdi után általában elalszik (tegnap picit később, de így is alszik 9 körül), és 2-3 körül ébred éjszaka. Aztán hajnalban 6 körül, de akkor is hamar visszaalszik cicin. Aztán 8 körül.
(6 körül még nem teszem tisztába, mert egyszer tettem, de akkor a sírásra Livike felébredt, aztán egész nap nyügi volt, mert korán kelt) Szóval alapvetően jók az éjszakáink is.
Egyelőre Marcika teljesen az ellentétje Livinek, Livit sokat kellett cipelni, nagyon hasfájós volt, sokat sírt, nyüglődött. Marcika meg olyan jókat tud aludni, ha szenved is a hasával, akkor is inkább nyöszörög, ritkán sír csak (pl. fürdetéskor - de tegnap pl. az is majdnem átaludta). Szóval furcsa most egy ilyen jó babával :lol: (bár Livike hisztizik kettő helyett is :wink: ) Livike kezdettől fogva a mai napig is nagyon rossz alvó. Marcika meg pl. ma a védőnő köldökmacerálását is átaludta, egyik nap a doktornő vizsgálatát is átaludta. Ha du. levisszük picit levegőzni, azt is átalussza... Nem tudom, hogy ez még az AB utóhatása, vagy egyszerűen csak "apja fia" :wink: :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok Lányok!
Jaj, annyira szégyellem magam, hogy ilyen ritkán tudok jönni. Két fórum nem fér bele, pedig ti is annyira aranyosak vagytok, és olyan jó, hogy egyidősek a lurkóink.
Köszönöm szépen Szilárd dicséreteit. Tényleg annyira ügyesen igyekszik behozni a lemaradását. Ma voltunk védőnéninél, és 5 kg, 55 cm-re mérte. Kicsit hasfájós. A védőnő is mondta, hogy a hasa formájából itélve is az, csak biztos szegénykém tűri és csak a végső esetben sir. Adok neki Infacolt, és az segit egy kicsit. Éjszaka nem sir, csak enni kel fel, de azt 15 perc alatt elintézi, és jobb esetben alszik is tovább.

Látom, szépen sorban megszületenek a babák. A táblában már csak rózsaszin csik maradt. Köszönöm, hogy engem is bent hagytatok a hűtlenségem ellenére.

Bocsi, hogy nem olvasok vissza, rohannom kell, mert épp alszik, és ilyenkor tudom magam egy kicsit utolérni. Inkább megpróbálom felvenni a fonalat, és jönni gyakrabban közétek.

Dori!
Hogy álltok az épitkezéssel? Találtatok kivitelezőt?

Puszi mindenkinek!
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?