Új privát üzeneted érkezett!

Beszti!

Köszi a tejes infót, tegnap már adtam is Petinek egy kis joghurtot. Nagyon ízlett neki.

Nyuszi!
Én tegnap Danon Activia ivójoghurtot adtam Petinek. Szerintem abban nincs semmi káros, viszont van benne egy kis cukor, és így szívesen fogadta.

Nyuszi, Pszi!
Mi is költözünk idén, ha minden igaz, augusztusban. Új építésûbe, Dunakeszire. Azért Dunakeszi, mert Pestet nem tudjuk megfizetni. De én nem bánom, kisvárosban nõttem fel, nem fog hiányozni a nagy Budapest, ha mégis, pillanatokon belül itt vagyok. És nekünk is lesz kertünk!Kép Én is nagyon várom már.

Sasha!
Sajnálom az éjszakát.Kép Pedig milyen hamar le tudtad tenni Gabit! Drukkolok a kistesó projekthez, nagyon bátor vagy, én egyelõre nem tudok egy második babát elképzelni, annyira lefoglalja minden gondolatomat Peti. Jó, hogy sikerült a halasztás.Kép

Pszi!
Én még overállozok, bár már nagyon szeretném megszabadítani tõle Petit. Bár neki is van jó meleg polár nadrág+kabátja. Lehet, hogy váltunk, csak mindig félek, hogy megfázik.
Engem két éve nem akartak kiszolgálni, amikor anyukámnak cigit akartam venni. Közölték, hogy 18 év alatt nem adhatnak.KépKép

Jó lenne, ha melegedne az idõ, vasárnap lesz Peti keresztelõje, hát, nem szeretném, ha overállban keresztelnék.Kép

Nyuszi!
Irigykedek Alsópáhok miatt!Kép Bár valahova mi is megyünk a nyáron, csak pár napra, mert ugye vagy új lakás, vagy nyaralás.

Apákra visszatérve: mondom tegnap a páromnak, hogy jó lenne megnézni a hétvégén a sajtófotó kiállítást. Hát, õneki dolga van, itthon kell dolgoznia, de én menjek nyugodtan. Jó, mondom, legalább Petit nem kell magammal vinnem, itthon marad apával.Kép Na, erre megnyúlt kicsit az arca, kíváncsi vagyok, hogy dönt.Kép

Na, megyek, mert Peti felébred. Bár még édesen dünnyög az ágyában. Apjával megbeszéltük, hogy biztos ilyenkor panaszkodik rólunk a játékainak.Kép

Jó napot mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Ágci,
de akartam - bocseszka.... csak háááááááááááát olyan rég nem írtál már nekem!!!! Már vagy 2 mailt küldtemKép Jó, hogy itt is vagy!!! - puszka

Kataa
Tegnap be sem kapcsoltam a gépet, mert a papa kitalálta, hogy menjünk ki kirándulni a Farkashegyi reptér környékére. Tök jó volt, ezerrel sütött a nep, a szél is jó volt - hatalmasat kiteoltunk. Még szerencse, hogy a babakocsiról levettük a kosarat alulról, így az megúszta tisztán, a kerekek viszont dupla szélesek lettek a sártól. Meg a váz alja is. Este aránylag késõn értünk haza, így nem volt kedcvem takarítani. Ma reggel meg a dokinéninél kezdtünk. Még beszéltük is, hogy milyen király lenne egész a rendelõjébe bemenni ilyen sáros kocsival - sõt akár az asztalára is felrakni, mondván, hogy tessék, te is így jársz családlátogatni minden kisbabához!! - persze nem vagyok ilyen bunkó, de megérdemelte volna lazán, azok után, hogy mindenki lakásán lazán végiggázol cipõvel..... amúgy a rendelésrõl is letettünk, dugig volt gyerekkel, mjd jövõ héten bepróbálkozunk megint, mert holnap nem megyek uszi elõtt vele oltásra.... Viszont holnap esetleg tényleg sétálhatnánk.
Ja, és ugye ma van a nagy nap??? BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!

Panda
Most még tényleg csak kérvényezve lehet. A BM központot kell felhívni - ott megmondják, hogy pontosan hova is kell menni. Lehet ilyet csinálni, nekem is van egy ismerõsöm, aki nincs férjnél, ezért a gyereknek így csináltak családnevet, kötõjellel. Persze így kicsit bonyolultabb volt a dolog, mert amikor megszületik, akkor mindenképpen a normál választható névre anyakönyvezik, és csak utána lehet átiratni. De nálatok nem errõl van szó, úgyhogy simán lehet.

brokkoli
Jól csinálodKép Nálunk is így volt egy idõben, mára már tök sokat van hason - szereti.

nyuszika
gratula, nagyon ügyes már Emília!!!
Ágciék már voltak Alsópáhokon, ha érdekel tõle kérdezhetsz dolgokat...

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


overall téma
MI is letettük már - egyszerûen utálta Dodo. Õ még olyan kicsi az overáll meg olyan vastag, hogy nem tudott rendesen mozogni benne. Vettünk polár anyagot, a párom meg leült (hogy valami jót is mondjunk az apukákrólKép) és megvarrta az overall mintájra. Azóta evvel járunk. Jó meleg, Dodo is imádja. Ha nem alszik a kocsiban, simán eljátszadozik benne - végre tudja a kezét mozgatni. Így most mindenki happy.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 

 
 

Lányok!
Én is csatlakozom a kézimunkázókhoz! Szeretek keresztszemest hímezni, kötni, gyöngyöt fûzni. Mostanában a tesómmal gipsz képeket gyártunk, szalvétatechnikával.

Pszi!
Az én utolsó hímzésem nagyon sokára készült el. Még akkor kezdtem, mikor Noémit vártam, és most karácsonyra lett kész. De ez egy nagy párnahuzat volt, jó bonyolult mintával, és nem is állandóan csináltam, volt, hogy hónapokig felé sem néztem. Viszont jót nosztalgiáztam a kórházban, mikor Ádám megszületett, mert oda is vittam, hátha elkészül, ugyanis mikor Noémi született, akkor is velem voltKép.
A kertes ház naggggyon jóKépKépKépKép. Mi most is abban lakunk (igaz, nem saját), és ha minden jól megy, a nyáron építkezni kezdünk. Persze, mi is el fogunk adósodni, de valamit valamiértKép.

Sasha!
De jó, hogy a párodat nem vitték el! Azért leírom, hogy is van ez a gyerek-dolog katonáéknál. hogy ne lepõdj meg, ha oda kerül a sor. Tehát, csak az a gyerek számít, aki már megszületett, ha terhes vagy, az még nem, vagyis egy gyerekkel 3 hónapra vonulKép. Írhattok kérvényt, de csak úgy simán nem fogadják el. A kerületi jegyzõnek kell megírnia, õ javasolhatja a felmentést szociális okokra hivatkozva. Ilyenkor kiküldenek a szoc. osztályról egy embert, aki környezettanulmányt végez, hogy valóban rá vagytok-e szorulva, hogy ne vonuljon be. Egy csomó kérdést feltesznek (fõleg anyagi természetûeket), aztán ez alapján döntik el, hogy javasolja-e a jegyzõ, vagy sem. Sõt, ha megvan a második baba, akkor is végig kell járni ugyanezt a tortúrát, mert hivatalosan igazolni kell, hogy 2 kiskorú gyereket nevel a saját háztartásában. Nem elég a születési akvi. kivonatKép. Szóval, nem egyszerû, pedig a törvény szerint azt gondolná az ember, hogy csak bemegy, hogy: kérem, nekem két gyerekem van, de sajna nem így mûködikKép.
Az éjszaka miatt részvétemKép!

Annyira jó idõ volt tegnap, hogy elhatározam, az áprilisi talira mindenképp megyünk! Noémit megpróbálom valahogy elpasszolni, én meg útrakelek Ádámmal. Gyártok egy hordozókendõt, aztán megyünk!!! Tényleg, akinek van, meg tudná mondani, milyen hosszú kell egy normál méretû (162 cm, 50 kg) embernek?

Olyan ronda hideg idõ van, hogy Ádámot nem merem kivinni, mert még mindig folyik az orraKép. Jöhetne már igazán valami rendes tavasz!!!!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Rit!

Ha férjnél van, akkor sem könnyebb a gyereknél a kötöjeles név. Mi házasok vagyunk, és mégis minden gyereknél újrajátszatják az egész procedúrát.

Nyuszi, Dió!

Ha joghurt, akkor sima natúr. Abba tegyetek gyümölcsöt (ugy, hogy a gyümiiz jól kijöjjön), és ha ugy gondoljátok, akkor cukrot (bár nem baj, ha nem az édes izt szokja meg, de lehet, hogy egyébként nem fogadja el).
Én semmiféle bolti gyümijoghurtot nem adnék, mert elöszeretettel tesznek bele mindenféle adalékanyagot, hogy "gyümölcsösebbnek" látszódjék (még akkor is, ha csak hirböl ismeri az adott gyümölcsöt).

Nyuszi!

Gratula Emiliának.KépKép Lassan tényleg szaladni fog! Aztán csak kapkodjuk a fejünket!KépKép
Én is mindig elcsodálkozok, hogy milyen gyorsan fejlödnek idönként. Nátán is csak két hete állt fel, elötte pár nappal mászott, és most már mindkettöt olyan gyakorlattal csinálja, mintha hónapok óta tudná. Már nem okoz gondot felállnia a kiságyban (inkább a leüléssel vannak még), és most már teljesen átállt a mászásra, nem kúszik soha.

Sasha!

Azért Gabcsi kimélhetné az anyját.Kép Föleg, ha kistesó is lesz a pocidban. Nagyon merészek vagytok, nekem biztos nem lett volna energiám hozzá. Meg néha az is zavar, hogy nem kapja meg egyik gyerek sem az egész anyut, bár most azért már jó, mert teljesen mások az igényeik.
Nekem teljesen természetes, ha az apja gyerekezikKép, de csúnyán is néznék, ha elintézné azzal, hogy gyerünk az ágyba fiam, vagy nem birok vele, és ezért tessék itt van...
Jó, talán nekem egy kicsit könnyebb, mint az apjának, mert vannak ötleteim, hogy mit lehetne még vele csinálni. De valaki irta, hogy az anyának KELL is, és ez nagyon igaz.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Panda!

Szalvétatechnika?KépKép Épp most csináltam meg végre a cserepeim nagy részének átalakitását (még 3-4 várat magára, de csak azért, mert elfogyott a ragasztóm, de tegnap vett a párom...Kép). Csak az a baj, hogy soha semmire nincs elég idöm. 8 hónap kellet rá, hogy a szobai sötétitönket elkezdjem (még Nátán születése elött alakitottuk át a szobánkat, akkor feltettük az új karnist is, csak a függyönyre vár), és még a két rész közül csak az egyiket tudtam befejezni. A másik még mindig vár, de az a baj, hogy az elsöre is 3 óra kellett (egész hamar elkészült), és mégis tulajdonképpen egész nap azt csináltam, mert egy csomószor volt más dolgom.
Vár egy adag anyag, hogy Nátánnak ágynemühuzatot varrjak (ráér).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


SziasztokKép

KataaKép

Nagyon-nagyon boldog szülinapotKépKépKép

SashaKép

Örülök, hogy egyelõre megoldódott a katonaság problémája. Az én párom nem volt katona, mert sikerült neki is papírt szereznie arról, hogy idegi problémái vannak.

BesztiKép

Már mi is aláírtuk az elõszerzõdést a Vnettel ADSL-re. Remélem az jobb lesz, mint a mostani állapot. Nálatok most is a Vnet a szolgáltató? Én nagyon ki vagyok már akadva, mert az utóbbi néhány napban szinte képtelenség csatlakozni. Általában 10 próbálkozásból 1 sikerül, ami meg is szakad 2 percen belül.

Képzeljétek: Gergõ átfordul a hasáról a hátáraKép Ezt már pénteken is megcsinálta, de akkor még azt hittem, hogy ez csak véletlen volt. De azóta már többször is produkálta, úgyhogy tévedés kizárva. Egyébként õ is utál hason feküdni, 10 percnél többet nem hajlandó így eltölteni. De ezt gyorsan meg is oldotta Kép

OrsolyKép

Azt hiszem, te írtad valamelyik nap, hogy milyen sokat aludt Lackó. Gergõ napra pontosan ugyanannyi idõs, és most már õ is 7-8 órát alszik este egyhuzamban szopi nélkül. Ha szépen gyarapszik, akkor nem kell miatta aggódni. Még bent a kórházban rémülten panaszoltam az egyik csecsemõsnek, hogy Gergõ végigaludta az éjszakát. Erre õ azt mondta, hogy örüljek neki. Valószínûleg eszik annyit egész nap, hogy este már nem kel föl.

Tüni és a ma 11 hetes forgolódós Gergõ
tüni
 
 


Tüni!

Az biztos, hogy jobb lesz majd az ADSL, mert szélessávú, korlátlan internethasználattal.
Mi 1-2 e Ft-tal kevesebbet fizetünk, mint most lesz a díj, viszont nem nagyon merek komolyabban mászkálni a neten, a letöltést meg sokszor inkább hagyom, annyi ideig tartana.
Igen, most is a Vnet a szolgáltatónk, söt a telefondijcsomagunk olyan, hogy "hüségnyilatkozatot" kell(ene) aláirni (hogy nem vehetjük más szolgáltató lehetöségeit igénybe), de nálnuk elég jó a net, lehet, hogy azért, mert ISDN-ünk van. Igaz, pont azért, hogy ne lépjük túl a csomagot, a férjem csinált egy kis programot, ami 1 perc után amugy is kiléptet (programja figyeli, hogy van-e adatáramlás, és ha nincs akkor kilép 1 perc után). Persze ha netezek, akkor nem, és magától még soha nem akadt le, és elsöre belép!

Többiek!

Hol vagytok?Kép Na nehogy mindenki nagy házitündér legyen éppen! Nálam nagyobb ma ugyse lehet senkiKépKépKép, mert ma már kitakaritottam, elmosogattam, most jön a teregetés, aztán a fürdöszoba, a kert, és egy kis fözés. Igaz, Nátán most épp alszik, ugyhogy kicsit könnyebb a dolgom.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Pszi

Én is pont tegnap gondolkodtam, hogy kell-e még overall. Mondjuk Emília fõleg üldögél és így jobban éri a szél... A múlt héten mivel kicsit beteg volt,(én meg nagyonKép) nem voltunk sétálni és már úgy mennék valahova! Szerintem is elég már a body+pulóver+kiskabát+harisnya+naci+sapi.Kép

Dió

Danone-ra gondoltam én is...Megírnád nekem a ház-kert részleteit magánban, cím a profilomban, nagyon érdekel, léci léci léci...Kép
Még az is lehet, hogy szomszédok leszünk...Kép

Beszti

Akkor Danone natúr joghurt és bele gyümi és mixer? Köszi az infot. Csak sajna még olyan kevés gyümi van. De gondolom az is jó ha a bébikaja-gyümit kutyulok bele, nem?
És a túróra van ötleted? Túró+joghurt+gyümi? A sajtot meg gondolom bele lehet reszelni a kajájába.

Én is szoktam a páromat okítani, hogy hogy is lehet lefoglalni a leányzót, mert fogalma sincs hogyan kéne vele játszani. Illetve hogy meg kell tanítani játszani a gyereket. Vagy ha próbálkozik néha vadul sikerül és az sül ki belõle mint a valamelyik reklámban, ahol a szülinapi bulin az apuka megijeszti a gyereket, annyira rendbe jön a gyomra a reklámozott tablettától. Na ezt jól leírtam.

Most megyek mosogatni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Kataa
Boldog születésnapotKép

Beszti
Nekünk is a múlt hét óta van ADSL-ünk. Szupi, hogy nem kell az idõt figyelni. Bár elsõ nap egy lábas bánta, mivel úgy elmerültem a neten, hogy ott felejtettem egy adag vizet a tûzön. No commentKép

Forti
Végül nem raktuk lejjebb Gergõ ágyikóját. Végülis mégcsak forogni tud, meg úgy kinyomja magát, hogy kinéz a kiságybólKépSzóval még nem gond. Szerencsére itthon már nem forog éjszaka. Biztos az utazós kiságy hozta ki Gergõbõl a mutatványtKép

Tüni
Gratula a Te Gergõdnek is a forgáshozKép

Egyébként mi megvagyunk. Holnap kapjuk a 4 hós oltást, remélem nem lesz nagy gáz. Próbáljuk az Eucerint Gergõ bõrére és otthon sikerült még Lovela mosószert kapni, remélem most már rendbe jön a gyerkõc bõre.

kicsit off, de ha már a férjekrõl van szóKép

Férfi az, aki...
- úgy tesz vissza minden üveget a hûtõbe, hogy csak 1 korty ital van az alján.
-aki úgy teszi be a szennyesbe a ruháját, hogy az alsónadrágjában 2 csomóban ott figyel a 2 zokni is.
-aki minden poharat amibõl iszik, a lakás különbözõ pontján helyez el, elõszeretettel a virágcserepek mellé.
-aki úgy nézi a TV-t hogy a kezét elöl a nadrágjába dugja.
-aki 2 orat utazik 30 fokban, hogy egy kocsit megnezzen de ha Te megkered egy 2 perces kiterore huzza a szajat
-aki ha TV-t nez nem valaszol a harmadik, mit ennel dragam, kerdesre sem.
-aki ha Forma 1 van képes reggel 5-re felhúzni az órát és felkelni hétvégén de ha téged kell 8-ra dolgozni vinnie tuti, hogy miatta késel el.
-aki minden másnap vagy az irodája elott vár a kollégájára aki a kulcsot hozza mert õ otthon hagyta, vagy otthon vár másfél órát a feleségére a ház elött mert a lakáskulcsot az irodában hagyta.
-aki hetente egyszer amikor töltõre teszi otthon a telefonját, otthon is felejti.
-akinek a 3 éves gyereke ha azt mondja télen hogy reggel papucsban hozta az anyja a bölcsibe, akkor el is hiszi és úgy viszi haza.
-aki minden nevezetes ünnepet pár nappal késõbb köszönt.
-akinek az anyja ,,ezt,, az ételt nem ,,igy,, szokta fõzni.
-aki nem érti miért nem a szülei háza mellett akarsz épitkezni.
-aki ha beteg rögtön béna is lesz, de ha Te vagy beteg akkor is megbénul.
-akinek egy tárgy megkeresese egyet jelent a szoba kozepén
megállással és a ,,nem tudod hol van??,, mondattal.

De ezért szeretjük õket, nem?Kép

pusz
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


sasha

Drukkolok a párodnak, hogy ne menjen messzire, bár manapság ez már nem divat, sõt minden 7végére haza is engedik õket, mert így gazdaségosabb a HM-nek, már csak tudom ,mert ott dolgoztam elsõ melóhelyemen, perzse informatikán, nem sorozóbizottságban Kép Nekünk szerencsénk van, merrt a férjem még 19 évesen letudta, és még jó is volt neki, mert informatikai munkán lehetett, ott tanult meg minden csínját bínját a szakmának, és mikor leszerelt, ott kezdett el dolgozni is, ott ismertük meg egymást, egyszer csak gumicukor beállított, mint a végzet asszonya Kép Majdnem be is léptünk egyenruhásnak, most már lehet szászados Úrasszony lehetnék..., a fõhadnagy az viszont tuti.
Nem tudjátok megoldani, ha már végképp nem lehet mit tenni, hogy csak polgári szolgálatos legyen? Igaz az 11 hónap, ,de kap pénzt is, többet, mint a fél évre, és még értelmesen is tölti az idejét, nem pedig a hulló falevelek számolgatásával.

Dió
Kefír, joghurt, túrót azért lehet adni, mert azok svanyított eljárással készülnek, így az ártalmasabb fehérjerészek kisebb számban vannak jelen ill. megváltozott formában. Én pl. adok narancsot is Daninak, nagyon szereti és semmi baja tõle, kiütés vagy ilyenek. Kap kefírt és joghurtot is és csináltam már neki gyümölcsös túrót is. Tejet még én sem akarok neki adni 1 éves koráig, addig úgyis szopizik. anyatejbõl meg nem tudok sajtot vagy túrót készíteni.
Én Danone aktiviát szoktam, natúr változatot, abba nem is kell cukor. ezt ajánlotta a drnõ. KEfír is Danone. Gyümölcsjoghurtot én sem adnék.

Snoopy
Én is rádismertem a Kismamában! Kép

Csics
Milyen kengurud van? Dani mondjuk már 9 kg körül van, elég nehéz, és szeretnékl venni egy másikat, mert a régi már
kicsi. A hordozókendû nekem nem tetszik, ezért azt nem szeretnék.

Férj és a gyerek
Lehet mi kivételnek számítunk ezen e téren? A párom mindig tök jó játékokta talál ki Daninak, nagyon élvezik egymás társaságát? Õ tanította meg neki, hogy a nagy játéktárólóból hogyan lehet ki be pakolászni, labdáznak, párnacsatáznak, gyerek meg csak kacag. Nekünk eléggé be kell osztanunk, mikor mit csinálunk, mert nekem ugye itthonról kell dolgozni, ami napközben nem mindig kivitelezhetõ, lévén Dani bácsi nem mindig hajlandó elaludni, így marad délutánra vagy estére, amikor elalszik, a férjem is dolgozik másodállásban itthon, weboldalakat készít cégeknek, házimunka is van ugyebár. Ugyan anyósékkal élünk együt, de mintha külön lennénkm, teljesen ránk hagynak mindent, ahogy mi jónak látjuk, nem szólnak bele. Perzse van, amikor õk vigyáznka Danira, de igyekszem ezzel minél kevesebbet terhelni õket, mintha csak tényleg 3an lennénk.

Nyuszika
Gratula a felálláshoz!
A feneke nem csak a fogától lehet piros, mi is azt hittük és azóta is fogatlan a törpikénk Kép, helyette vírusos torokgyulája volt. Kajától is lehet vagy amit Te ettél.


Pocok
Én tudok horgolni, úgyhogy szívesen! De egyébként ha kötni tudsz, akkor már a horgolás sem egy nagy WAS ist das. Engem anyukám tanított meg kb. 10 évesen a kötés alapmintájára a sima fordítottra, a mintákat pedig már én csináltam leírások alapján. horgolni csak késõbb kezdtem el szintén könyvbõl, itt már több variácó van, de nem ördöngõs dolog. Majd viszünk horgolótût, oks?
Daninak születésére kötöttem egy kiskabátot, és horgoltam egy klassz kocsitakarót maradék fonalakból. A pulcsik szélét is és a varrást is horgolással szoktam, mert úgy sokkal szebb és rugalmasabb marad a fonal.

Judy
Szerintem jobb, ha lerakjátok az ágyat, mert pillanatok kérdése, és összekombinálja a mozdulatokat és zsupzs kipotyog az ágyból a törpike.

Most pusz, megyek a dolgomra.

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Hali!

Az éjszaka sem volt semmi, de a mai napom vetekedhet vele. Egész délelõtt nyüglõdött. Aztán elaludt, de alig 1 óra mulva hisztizve ébredt és kb 1 órát vigasztalhatatlanul zokogott. Ezek után én már olyan feszült ideges voltam, hogy egyszerüen nem tudtam megszoptatni a gyereket. Hiába nem evett akkor már több mint 2 órája... Egyszerüen nem indult be a tejleadó reflex és kész. Gondolom a kialvatlanság is közrejátszott. Azóta már persze evett, mert (most vessetek meg érte de nem volt mit tenni) fogtam magam bementem egy másik szobába bekapcsoltam a zenét és ledõltem relaxálni. Addig szegény gyerek ordított mint a sakáll, de muszály volt lenyugodnom, mert tarthatatlan volt. 10-15 perc után már tudott enni. Utána a kedve is jobb lett, de csak egy bizonyos mondóka utolsó sora birta nevetésre. Utána mondókáztunk egy kicsit és 1 órakor lementünk sétálni és most jöttünk fel, mert amint megállt a kocsi(összefutottam pár ismerõssel) kipattant a szeme. Most mégmindig alszik... szerencsére, de volt hogy úgy aludt, hogy az egyik szeme 2 mm-re nyitva volt. Valamilye nagyon fájhat, nem akarok találgatni mi a baja... front, szél, foga jön... ááááKépKép Képzeljétek a párom ma már 2-kor hazajöttKép Integetett nekem az ablakból én meg csodálkoztam mit keres itthon, de olyan jó volt. Igy le..

felkelt....

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Tényleg vacak szeles idõ van, mi egy órát se bírtuk lenn, persze, most ezerrel süt a nap.

Pocok!
Egyetértek! Napirend nálunk is van, mind evésben, mind alvásban. Persze kivételes napok is vannak, de én is mindig meg tudom mondani, hogy hogyan alakul a napunk. Persze, ez egy gyerekkel sokkal egyszerûbb.

Nyuszi!
Mindjárt írok emilt.Kép

Beszti!
Ja, gyümölcsjoghurtot - boltit - én se adnék, a kedvencem a céklakivonat, vagy mi, amivel szinezik a piros gyümölcsjoghurtokat.

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Kataa!
Boldog szülinapot!

Hát sikerült megnyugtatnotok. Ennek örömére vettem Balunak egy cipellõt, hogy mégse zokniba menjünk sétálni.
Voltunk méretkezni.
Balu 9,70 kg azaz 25dkg-ot gyarapodott egy hónap alatt.
Szóval még mindig csak pedzegetjük a 10 kilót.

Tényleg ti mivel mostok fel?
Gondolom nem túl szerencsés, ha a mászó baba vegyszeres kövön mászkál.
Vagy elég a sima víz?

Pszi és Balu
pszi
 
 


Nyuszi!

Túró is mehet a hamiba, illetve csinálhatod külön gyümivel is, nem feltétlenül kell a joghurt. Sajt elöször pici reszelve az ételbe. Én picit étel nélkül is kóstoltatom, mert mi nagyon szeretjük, idönként este én is kapok kézbe egy darab sajtot, meg almát. A sajtból piciket lecsipek, aztán Nátán elnyammogja.
Igen, jó a Danone natúr is, de azért nézd meg elötte, hogy mi van benne (remélem az ilyesmiben tényleg csak natúr joghurt van, semmi más). Gyümi nem csak friss lehet, lehet nyugodtan fagyasztott is (talán néha jobb is, mint a friss), abból lehet kapni több olyat is, amit ehetnek már most is a babáink (barack, meggy). Csak vigyázz, ne legyen az egész készitmény hideg, egy picit lehet, hogy kell melegiteni rajta (de hog minden jó megmaradjon benne, ne sokat!) Persze az elmaradhatatlan alma és banán is teljesen jó. Az ne izgasson, ha olyan kész bolti joghurtot nem is gyártanak, amit te készitenél, ha izlik neki, keverheted is a gyümiket. (Persze a bolti gyümis bebikaja is teljesen jó lesz szerintem.)
Még majd utánanézek, hogy mit is lehetne csinálni, mert van emlékem, hogy olvastam ilyeneket...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok
Mano
petikének januárban nézték meg a vérképét és akor a dokinéni mondta hogy vashiányos de én nem értek a leboreredmények elemzéséhez csak a párom meg a dokinéni de a vizsgálatot én kértem mert nem hizott semmit petike szerintem kérj te is egy ilyen vizsgálatot és akor biztos lehetsz hogykell -e vas vagy sem .

Beszti
köszi az infot Kép

Gumicukor
nekem kenguru goldos kengurum van szerintem tök jo Kép ere csak az van irva hogy 3 éves korig lehet használni Kép

Pszi,Kataa
BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK Kép

Joghurt
én HIPP joghurtot adok petikének

Lányok
képzejétek petike elérte a 7 kg végre Kép 3hét alat fél kg hizott Kép enek én ugy örülök Kép és most 72 cm és 46 cm fejkörfogata 3hónapja volt 43cm fejkörfogata Kép viszont továbra is ugy érzem magam az etetési szokásunkal mint egy csodabogár mert ma is beszéltem egy ismerösömel neki már van 2 gyereke és a kisebik aki petikével egy idös már egy csomo mindent eszik tejpépet,turo rudit csokiboritoja nélkül Kép minden féle levest krémturot meg ilyeneket mi meg csak jughurtot ,fözeléket és tápit eszünk ,viszont petike meggyogyult már nem köhög és szép a torka bár még az orrát kell még porszivozni de már jol van Kép igy jüvöhéten megkapja az elsö agyhártyagyuladás eleni oltását .

Beszti
nincs valami jo recepted vagy ötleted hogy lehet a turot elkésziteni babáknak hogy ne legyen száraz ?

megyek mert még vacsit kell csinálnom

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Pocok
Ha nem felejtem el, akkor megnézem! Kép Nem ígérem fixre, mert amilyen tyúk eszem van, már ma elfelejtem hogy holnap mit kéne megnéznem.
Teljesen egyet értek veled. Nekünk is van napirendünk evés és alvás fürdetés, séta terén. A többi képlékeny (nem nagyon van más) Kép Kép. Nem hiszem hogy ezért brutál(ok) lennél/lennénk. Ennyi fix dolog kell az életükbe, ez ad nekik biztonságérzetet egyenlõre.

Judy
Azért csodálkoztam, mert Levi már elég rég óta forog, sõt már legalább 1 hónapja kinyomja magát a kiságyban, sõt már meg is kapaszkodik a tetejében, de még nem tudja felhúzni magát és mi nem tettük még le az ágyát. Úgy gondolom ráérünk akkor ha már lesz ereje felhúzni magát.
Ez a lista nagyon tetszett, egy pár darab ráillik az én párocskámra is, és ezért el kezdtem vigyorogni. Õ pedig nem tudja mi bajom van.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti,
azért vigyázz nagyon, nálunk feltérdelt a gyerek és 2 nap múlva már felállt! És úgy rémlik, hogy nem felhúzta magát, a klasszikus értelemnben /hisz nem érte el a rács tetejét/, hanem "kirúgta" magát, vállmagasságban kapaszkodva.

-Afonya
Afonya
 


Sziasztok Lányok!

Végre van egy kis idõm írni, kész vagyok a házimunkával, Napsugár is alszik, apa nincs ittthon…

Conti!
Tényleg nem gondoltam volna, hogy más baba is„ utál enni”. Ilyenkor nekem is jobb, hogy tudom, nem csak az én gyerekem ilyen… Hát, a gyerekdoki is azt mondta, nem sok hasonló babával találkozott…
Még Napsugár sem mászik, utál hason lenni, de rengeteget beszélKép
Ja, és Bettinek boldog hófordulótKép


Sasha!
Tök jó, hogy halasztást kapott a párod!
Gabi babáról: Nem szereti a zenét? Napsugár pici korában mindig zenére aludt el, de a tv-t is nagyon szereti nézni, fõleg a reklámokat. Tudom, egyáltalán nem tesz jót, de ha lekötöm a figyelmét sokkal többet eszikKép
Kataa!
Nagyon –nagyon boldog szülinapot kívánok NekedKép

Ilke, Kryss
A savat már nem kapja, kétszer próbálkoztam vele, ennyi elég volt.
Aaronnak jobbulást.

Csics!
Petike milyen vitamint szed? Mi a neve, és hogy adod be neki?

Pszi!
Mi is még overállozunk, de már én is nagyon gondolkodom rajta, hogy váltani kellene. Mert elvégre minuszban is ebben volt, meg most is a pluszban. Van is csini polár naci és pulcsi, hamarosan kipróbáljuk!

Ildikó
ildikó
 
 


OFF:
Áfonya!
Olvastam a pogis receptedet a gyors ételek... topikban, és nem tudom, mit tegyek még a tésztához, élesztõ, sütõpor nem kell bele? / Nem vagyok valami nagy pogácsa sütõ.../
Hány fokon süssem? Nagyon ki akarom próbálniKép

Üdv. Ildikó
ildikó
 
 


Áfonya: na de kérlek, én még szoptatok!!!! Hát hogy ihatnék igy egy jót a mélyen tisztelt Freudra? KépKép De azért ha napközben jársz erre, akkor lecsúszhat egy kupicával ;) Van itthon gömbszörpöm (vagy hogy hivod?Kép)

Kryss: gyógyulást Aaronnak!!!

Kataa és Pszi: boldog szülinapokat KépKépKép

Férfiak KépKépKép Jók vagytok, lányok Kép Hurráhajrá, bösz anyák! Én megnézném, hogy mi lenne, ha sztrájkolnánk egy napig, és otthagynánk az apákra a gyereket egész napra. Szerintem meggárgyulnának KépKépKép
Mondjuk én nem panaszkodhatok igazán, mert simán itthon hagyhatom öket kettesben, a férjem bir Julival. Söt, hét közben is meg vannak osztva a feladatok: amig én a reggelit készitem, addig az apja foglalkozik Julival, felöltözteti, ha kell megeteti. Utána a kiscsaj a földröl nézi hogy reggeliznek a nagyokKép Hétvégén meg ált. megosztozunk: szombaton én alszom tovább, ö foglalkozik Julival, vas. reggel ö alszik, én JulizokKép Meg rá szoktam testálni hétvégén az ebédeltetést. Mondjuk a séta ált. hétvégén is az enyém, mert 1. akkor ö tud dolgozni v. pihizni, 2. akkor tudok Fortival pletyizniKépKép

Forti: Levébébi nagyon édes KépKép Én mindig csal alvás közben látom Kép

Nyuszi: szerintem a márka (joghurt) mindegy, csak élöflórásat adjál.

sasha: Juli is müsorozott éjjel. Én arra gondoltam, hogy a telihold is bejátszott, mert a múltkor is ilyen tájban nyügizett éjjel.

Judy: jó ez a lista KépKép Az én férjem rendszerint TVnézés nélkül is úgy el tud bambulni, mint ha ott se lenne. Ennek továbbfejlesztett variánsa az, amikor a merökanál a kezében van, levessel tele, félúton a tányér felé. Ilyenkor kiveszem a kezéböl, mert mindig félek, hogy megijesztem ha rászólok, és még a leves is szétfröcsögKépKépKépKép

gumicukor: csatlakoznék én is a horgolni tanulókhoz!! Tudok elvben horgolni, de a végére mindig egy kis összehúzódott fonalkupac lesz KépKép

És én is tudok ám kötni, horgolni, himezni. Csak kicsit(?) türelmetlen vagyok hozzá :=(

Judy: mi is akkor pakoltuk lejjebb Julus ágyát, amikor forogni kezdett.

Csics: örülök, hogy Petike jól van már Kép

Rólunk: Juli köhög még, de tulajdonképpen már gyógyult (ma hallgatta meg a dokinéni, és a torka se piros már). Más nem nagyon történt velünk.
Viszont csökken az influenzások száma végre Kép

zsani, az álmos

Ja: az én profilomban is új kép van, nézzétek meg!
zsani
 
 


Forti,
Nagyon édes Levirõl a kép, jól látom, hogy a kezében egy távirányító vanKép? Ok a tali, neked mikor lenne jó?
Mi vasárnap lejjebb tettük az ágyat biztos ami biztosKép.

Nyuszi,
Ma Lili megevett 80 gr-ot, csak néztem nagyokat. És képzeld már nyitja a kis száját is, nem csak szopizza a kanalat. Annyira ügyesKép. Viszont nagyon kis akarnok lett mostanában. Harap, rúg, karmol, ordít... Néha nagyon nehéz vele. Van, hogy visítunk apával, úgy nekünk esik. Hétvégén voltunk vendégségben, és a 10 éves unokatesóját úgy meggyepálta, hogy az sírógörcsöt kapott. Annyira sajnáltam szegénykét, Lili meg jókat vigyorgott.
Biztosan nagyon jól fogjátok magatokat érezni Alsópáhokon.

Pszi,
Dehogy is tart két hétig az a kicsi terítõKép. Szerintem ha egész nap ráérnék, meg is lenne 1 nap alatt.
Öltözködés: Mostanában én úgy szoktam csinálni, hogy az overall alá csak egy body-t és egy újatlan rugit adok+sapka. Így már nem olyan meleg.

Sasha,
Hát én is tudom, hogy a kint lévõkkel milyen nehéz összehozni egy kis csevejtKép. A barátnõimmel mi chatelni szoktunk. Elõre megírjuk az idõpontot, mailben vagy SMS-ben aztán jöhet a dumcsi. Így sokat tudunk csevegni és nem kerül egy vagyonba.

Beszti,
Milyen ragasztó kell a szalvétalapok felragasztásához? Amikor öntözöl, nem ázik le a szalvéta?
Nekem a mai fõ program, fél fagyasztónyi babakajcsi gyártás voltKép.

Pocok,
Elvileg tudok horgolni, majd felidézem és ha sikerül szívesen megmutatom, hogy kellKép.

Csics,
Szerintem ne érezd magad csodabogárnak, akkor mit szóljak én. Hisz Lili nem hogy tejterméket de húst sem eszik még. Mi még mindig a zöldség és gyümiknél tartunk. Összesen 6 félét kóstolt eddig meg. Pedig most már hetente próbálok bevezetni valamit. Hát mi ilyen lassan haladunk, de ennek ellenére nagyon szépen fejlõdik. Gratulálok Petike gyarapodásáhozKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Kataa,
Boldog szülinapot!!!

Hordozó: nekem Kismamás kendõm van, ajándékba kaptam, de kb. 5000 Ft körül van, ha jól emlékszem. Solymi már 8 kg múlt, és még simán jó - szerintem legalább 12 kg-ig. Könnyû beletenni és kivenni a gyereket!!!! (Ellentétben sok kenguruval.)

Apák: az én párom nagyon lelkes gyermekkertész, és egész ügyes is. Tök jól eljátszanak Solymival... (Néha jobban, mint velem Kép ) Amúgy a házimunkához elég ügyetlen: melegíteni minden kaját úgy tesz fel, hogy a legnagyobb lángra teszi, és otthagyja... (Se víz, se kavargatás, se semmi.)

Solymi megint taknyol, a feneke is piros. Viszont a répás almát szépen megeszi, ellentétben a krumplival, amire vágja a pofákat...

Üdv:
Zita
parazita
 


Áfonya
Ja Levi még nem úúúgy térdel, csak "kutyázik", nem a rács mellett térdel függõlegesen. Egyenlõre még felülni sem tud egyedül, csak ha nyújtom a kezem. De azért vigyázok, állandóan rajta tartom a szemem (van amikor csak a felet Kép ).

Zsani
Julcsi is édes a kendõben, igazi kislány. Kép Én néha azért látom ébren is, bár bebugyolálva. Na majd tavasszal!!!!!!!
Kérlek ne írj ilyeneket a párodról, mert teljesen magam elé képzeltem az arcát levesmerés közben, és nem tagadom igen jót vidultam rajta. Szegény apucik, már lassan sajnálni fogom õket ahogy itt kibeszéljük õket.

Ilke
Igen, az az sk. távirányítója amirõl beszéltem. Hozzáteszem mind emellett nagyon boldog ha véletlenül sikerül megkaparintania a miénket is. Kép
Tali: péntek? ebéd után?
Levi ugyan ezt csinálja. Néha úgy látom mintha ideges lenne. Morog, befeszít és úgy hasba rúg a pelenkázón, hogy csillagokat látok. A hajtépés az minden napos, a harapás is (még jó hogy nincs foga. hehe).
Milyen kajcsit gyártottál?

Pocok
Csináltam Levinek halat, nagyon ízlett neki. Jobban mint a pipi húsi.

No megyek Kép

Késõbb még benézek.
Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Na, meg megvagyunk...ugy nez ki, Aaron ma a delutani alvasaval kialudta magabol a lazatKépKépKép, remelem igy is marad!
Es talan mi (Rebi es en) el sem kapjuk töle, barmi volt is ez.
Bar azert az immunrendszer erösitesere elkezdtük szedni a standard homeopathias porunkat: Ferrum phosphoricum compositum....

Kezimunkak közül en leginkabb csak a varrast szeretem, hogy függöny, vagy nadrag, vagy pizsama - az mindegy...

Pszi,
na, mekkora Balu?Jo, mar tudom…jo sulyban van!!!KépKép
Szerintem eleg a sima viz a felmosashoz!
En meg overallt adok Rebire, de a normal itthoni ruhara csak azt es hata szörzsak meg nem szallt ki magatol a kocsibolKép. De azt meg nyitva hagyom, ha nagyon meleg van.
Bar Rebecca mar lassan nem fer be a kocsiba szörzsakkal!

Nyuszi,
nem tudom, hogy irtam-e, de azert (megegyszer?) gratula Eminek a felallashoz!!!Kép

En nem kezdenek mar most cukrot adni a babonak – a joghurthoz. Akkor is, ha savanyu.Eleg cukrot fognak meg enni eletükben es az nem valami egeszseges!!!

Dio,
neked is nagy irigyles a költözes miatt!
Jo kiallitas nezest (egyedül vagy többen Kép!)!Tetszett a kijelentesed!

Rit,
Nem semmi, hogy a parod overallt var!!!!

Beszti,
Te hazitünder!az nalam kimarad, majd talan ha Aaron megint oviba megy.Most azert meg egy kicsit kenyeztetni kell ött....

Judy,
jo a felsorolas, es sok igazsagat mar en is felfedeztem!!!Kép

Forti,
Vigyazz, szeretnek a gyerekek akkor csinalni valami veszelyeset, amikor senki nincs ott – en leraknam az agyat, ha mar negykezlab all, akar felhuzza magat, akar nem.

Bar az en baratom, amikor a hetvegen nem akart Rebi elaludni es üvöltött, ö ringatta vegtelen türelemmel alomba.

Gumicukor,
Turot anyatejböl? Miert ne lehetne?Kép Lefejni, hagyni megsavanyodni, felforralni es leszürni!!!Kép -nem problema!!!(Bar en meg csak normal tejjel probaltam es nem is fogom anyatejjel, mert nem fejek)

Ildiko,
Köszi, ideertek a jobbulaos kivansagok!

Zsani,
Köszi, mar laztalan!
Olvastad, amit penteken este-delutan irtam?
Hogy mit valaszolt a doki neni a lazgörcsre?
Juli nagyon csinos!

Zita,
jobbulat a poponak es az orrocskanak!

Vegre összehoztam, hogy feltettem egy oriasi kepet Rebeccarol a profilomba, talan segit a baratom kicsit kicsinyiteni rajta!KépKépKép

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Forti

Tényleg hihetetlenül gyorsan megtanulnak ám ezt vagy azt csinálni! Emília két héten belül ül-térdel-kvázi áll...KépHanyattból még õ sem ül fel, csak négykézlábból.

Kryss

Meglestem Rebit! Tündérpofa a hatalmas kék szemeivel!Kép
Egyébként nem szándékoztam cukrot tenni a joghurtba, csak gyümit.Kíváncsi leszek hogy ízlik-e majd neki.

Conti

Boldog 8 hónaposságot Bettinek!Kép

Ilke

Emília is szokott vadóckodni néha, nagyon vadul tud ellenkezni, ha valamit nem akar. Pelenkacserekor is próbálgat menekülni...Kép És hiába fogom össze hátul a hajam, úgy is bele tud kapaszkodni, néha egy-két kilógó szálba, ami ugye még rosszabb.Kép

Rit

Nem semmi, az én párom egy gombot nem tud felvarrni....Kép


Zsani

Ez a levesmerés nem semmi..KépKépKép

Panda

Hogy haladsz az alvás tanítással? Lehet hogy nekem is el kellene gondolkodnom rajta, mert Emília már több mint 2 hónapja kel éjszaka, van hogy 2-3 szor is.Kép Nem értem miért, mert korábban olyan jó alvó volt. Az ébredésekbõl persze általában csak egyszer szopizik, általában felveszem és egy-két perc alatt visszaalszik. De van hogy fel sem kell vennem, elég csak a hátát megsimiznem.

megyek is aludni, mert hulla vagyok
Jó éjt

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Pocok
Mi az a kuszkusz?

Most jól rámijesztettetek!! Holnap lejjebb rakom én is az ágyat. Éjjel még gondolkodom rajta! Kép Kép Mármint a lapját. Bár Levi csak alszik benne, nappal járókában van, de reggel viszont õ szokott ébreszteni a gagyarászásával, nem szeretnék sírásra ébredni mert kiugrik az ágyából.

No én is megyek aludni, jó éjszakát mindenkinek.
Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


OFF! Kryss!
Mi is megcsodáltuk Rebit és csodaszépnek találjuk! KépKépKép Csak a feliratozást furcsálljuk kicsit: "ha a pap figyeli" KépKépKép
Örülök, hogy Aaron kilábalt a bajból Kép

Márti
márti
 
 


Ilke!

Nem, mert speciális ragasztó kell (decupage ha jól iromKép) és a szalvétának csak egyetlen vékony felsö rétege, és ha még fixebbé akarod a dolgot, akkor lehet a minta tetejére tenni ehhez való lakkot is. De ugy vettem észre, az is elég, ha ragasztó+szalvéta, majd ha majdnem megszáradt, újra ragasztó. Mert ekkor teljesen fényes lesz a felület. Egyébként nem is lehet megmondani, hogy szalvéta van rajta. Csak egy kis furfangos dolog van: a ragasztó eláztatja egy kicsit a szalvétát, és ezért ügyesnek kell lenni, hogy ne gyürödjön és ne szakadjon.

Csics!

Nem érdekes senki!Kép Mi sem eszünk még sok mindent, de van idönk rá, nem? Akkor miért kell annyira sietni. Igy viszont talán meg tudod öt óvni attól, hogy késöbb mindenféle allergiával kelljen élnie (akinek csak egyféle van, az tudja, hogy mennyire jó lenne, ha nem lenne).

Nyuszi!

A házitündérkedésrölKépKép jut eszembe: kérdezted, hogy hányszor takaritok. Hát nem elégszer!!!Kép
Van 2 gyerekem, 3 szoba-nappalis házunk, egy fünyirnielégnagy kertünk. Plusz egy icipicit rendetlen (de azért nevelhetö, ha lassan isKép) férjem.
Ugyhogy képzelheted! Most, hogy Nátán mászik, a nappali takritása nem maradhat el (kö és szönyeg van), mert különben mindent a ruháján és a kezén köt ki.
Amugy meg halomban áll a vasalni és mosnivaló, az egyik szoba meg már csak rendetlenségszoba, mert oda hordom be azt, aminek nem kéne szem elött lenni.Kép Ez van! Majd egyszer igazi házitündér leszek!KépKép Addig meg itt vannak nekem a gyerekek!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Pocok
A kardiszél a legegyszerûbb horgolási mûvelet, tuti ügyi leszel benne! Tudod, aki Leheles volt, annak nincs lehetetlen!

Zsani
Azért húzódik össze a fonal, mert túl szorosan horgolsz, még biztosan nyekereg is a horgolótûn a fonal Kép Sokat kell gyakorolni és jobb lesz, én is így kezdtem anno.

Daninak én is adtam hétvégén halat a miénkbõl, nagyon zabálta, pont illet a sütõtökös sajtos fõzijéhez. A karfiolt is szereti egészben falatozni, mindig kap most már kis darabkákat is a pépjei mellé. így fog nélkül is nagyon ügyesen elrágicsálja.

Forti
Az én Danim a pl. rá, hogy 32 hétig még csak meg sem fordult, na jó, mászni már mászott, de ha hanyatt feküdt akkor csak hátára fordított cserebogárprodukció volt a válasz. aztán 1x csak gondolt 1-et és megfordult, azóta ott van mindenhol. Rá 1 hétre pedig felállt, most meg már pár lépést araszol a bútorok mellett. szóval nem lebecsülni a babák képességeit! Dani is kilöki magát vállból és úgy áll fel és lépdel oda, ahol éppen van.

pusz nektek!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Tuni, beszti nalunk is vivendi van, igaz en nem naluk vettem elofizetest netre. Most viszont csinaltak egy uj netes csomagot, vnet 200 a neve, havi 200 orat netezhetsz 8900 penzert, es ebben benne van a telcsidij, meg a fellepes meg minden. Mi most erre fizettunk elo, mert nalunk a falun meg odebb van sajna az adsl.Kép

Pocok de hogyan szoktatod hozza Ajsat hogy akkor egyen amikor te akarod? Vagy o beallt egy bizonyos napirendre? Mert Lacko sajna ossze-vissza eszik.

Judy hihi, el is kuldom holnap a ferjemnek, megjelolve a ra is igaz pontokat!Kép

Gumicukor sajna a polgari szolgalatosnak valami havi 25 ezer Ft jar, ugyhogy nem jarna tul jol sasha parja.Kép

Ma Lacko is nyugosebb volt mint szokott, lehet telleg front van.vagy itt eleg nagy volt a szel is.

orsoly es Lacko
orsoly
 


Forti,
Nekem is jó a péntek. Hol talizzunk?
Babakaja: Almás burgonya és sárgarépás burgonya pempõket gyártottam. Viszont képzeld a hétvégén voltunk itt Újpesten a Kaisersban, és vettem 200gr-os egész, fagyasztott gesztenyét, próbának megteszi. Az e heti újdonság valszeg az lesz Lilinek. Most jut eszembe, hogy is kell elkészíteni? Hú és nem tudja valaki, hogy a gesztenye vajon megfogja a pocit?

Kryss,
Nagyon édes Rebirõl a kép!
Ma elkészítettem a májkrémet csirkemájból. Nekem nagyon ízlikKép, még egyszer köszi a receptet.

Nyuszi,
Pelenkacsere, hahhhhh, régi szép idõk amikor még nyugodtan feküdt, milyen könnyû dolgunk is volt akkor. Most már mindig fel kell, hogy vértezzem magam pár játékkal amit a kezébe adhatok, ha éppen tekeredni van kedveKép. Ismerõs az egy hajszál húzás is, és tényleg hogy tud fájni.
Még mindig felkel éjszaka Emi? Hát akkor nem könnyû neked.

Pocok,
Aranyosak a képek!

Pusz,
Szép álmokat!
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Kryss: köszi, hogy szóltál, visszakerestem a pénteki hozzászólást. Hááááát... A te gyerekeid és a te dokid Kép
Rebecca nagyon édes a képen Kép

Pocok: titeket is megnéztelek, nagyon szépek vagytok.
Férjek: én nem sajnálom öket KépKép Szerintem itt egyikünk se bántja a magáét, de azért be kell ismerni, hogy a csudabogarabbjait fogtuk kiKépKépKépKép

Én most orrot szivtam, szellöztettem a lányomnak, mert megint rájött a köhögés. Annyira édes volt, ahogy bukott le a feje, és nyüszögött, hogy "anya, hagyjál már aludni, ne zajongj itt" Kép

További jó éjt!!

Ja: Forti: veszélyben a holnapi(mai) séta, mert a barátnömék jönnek, és nem tudnak babakocsit hozni :=( De azért majd próbálkozunk.
Menjünk majd ki a piacra, és ott is van egy ázsiás bolt, ott is lehet kapni kuszkuszt Kép Már hetek óta készülök oda kinai füszerekért meg hozzávalókért.

zsani
zsani
 
 


Jo reggelt
Ildiko
petike Vitacolant szed ez egy naracsos vitamin szirup és étvágygerjesztö és napi 1x este kap egy kiskanálnyit apja adjabe amig én lefogom a kezét különben kiverné apja kezéböl a kanalat Kép

Öltözködés
én még mindig overált adok petikére alá bady ,és lábas rugdalozot és sapkát .

Pusz csics és petike
csics
 
 


Helló!

Lányok!
Nem tudom ki irta az étkezési citromsavat a cumisüveg és mellszívó kfõzéséhez, de nagyon is bevált! Gyönyörûszép tisztára fõztem ki vele a cuccost!Kép Nem volt lerakódott fehér réteg! Csak egy kis mokkáskanálnyit raktam beleKép

sasha

Kép
sasha
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Itt száz ágra süt a Kép

Jelentem ma hajnalban, ill. a fél 7-es evés után lejjebb tettem Levi ágyát. Igazatok van, az ördög nem alszik, Levi pedig egyre fürgébb, nem hiányzik egy jó kis baleset.
Most 1 szinttel lejjebb durmol. Kép

Ilke
Ha gondolod jöhettek most ti, talizzunk az árpád hídnál, és sétálunk Zsaniéknál a lakótelepen. Ott süt a nap és csönd van.
A gesztit megfõzõd, fõzõl krumplit is almát is (azt teheted bele nyersen is), és összepaszírozod az egészet, fõzõlével higítod. Úgy tudom egy kicsit fog, bár Levinek nem volt gondja vele.
Mennyiért vetted a gesztit? Vennél nekem is egy csomit?

Zsani
Mehetünk persze a piacra. Meghesszelem azt a kuszkuszt. Az mennyivel jobb mint a tarhonya?

Csics
miért nem fecskendõvel adjátok be? sokkal egyszerûbb. Csak felszippantod és benyomod a kis pofazacsijába. Petinek pedig csak nyelnie kell, és nem kell lefogni hozzá. Lehet kapni 2 ml-es fecsit, az kb. 1 adagnyi.

Pocok
megnéztem a jánykáidat, nagyon édesek. Képzeld már rámjön a régi szabadidõ gatyám. Nem akartam hinni a szememnek amikor felpróbáltam. Szülés után csak a térdemig tudtam felhúzni. Úgyhogy van eredménye a tornának, csak kicsit türelmetlenek vagyunk. Kép

Jut eszembe lassan indulnom kell Kép, további szép reggelt mindenkinek. Remélem jön már az a fránya tavasz.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Halihó!

Forti
Olyan jók ezek az illusztrációk, amiket berakszKép
Tök jó, hogy eredményes a torna, én is minden nap elhatározom, hogy majd mától, de....(A ruháim rámjönnek, csak valahogy nem úgy állnak rajtam, mint régen. Meg érzem, hogy teljesen be vagyok rozsdásodva, ami ugye nem lesz jó, ha majd futni kell a baba után.

Sasha
És miket eszel a kenyér meg a többi helyett? Most, hogy jön a tavasz én is inkább zöldséget, gyümit próbálok enni. Csak egy ilyen otthoni hétvége a nagyiknál...Fölpakolnak minket mindenféle szénhidrátbombával...A torna tényleg nem ártott a tejcsinek?

napirend
szerintem is fontos, mert a babának is megnyugtató ha szokásos menetben zajlanak az események. Ezt most láttam, hogy az utazással ugye borult minden és szegényke teljesen kifordult magából. Nálunk ami fix, hogy délelõtt levegõzés és alvás, délután hosszabb alvás a kiságyban, este fél nyolckor fürdés és alvás. És úgy várja az esti pancsit, nagyon örül neki.
Régen délután vittem ki, de Gergõ a babakocsiban nem nagyon tud aludni és estére olyan fáradt volt, hogy összecsuklott a kezemben az utolsó büfiztetésnél.
De most, hogy jön a jó idõ, lehet hogy délután is kiviszem.

Ma kapjuk a 4-hós oltást, ilyenkor lehet azért kivinni?

szép napot
Judy és Gergõ aki ma 20 (?)hetes (majd a táblábaól puskázok)
Judy (fodroczy)
 


Jó reggelt!

Már túl vagyok egy pogácsasütésen!KépKép Adtam a páromnak is (na jó, nem hamuba sült voltKépKép).

Ildikó!

OFF:
Megcsináltam azt a pogit. Máshol olvastam (még szilveszterkor, azóta próbálom megcsinálniKép), de ugyanez volt a recept, én most 50 dkg-ból csináltam (annyi túró volt itthon a lejárás határán). Tényleg nagyon finom. Nem kell bele elvileg sütöpor, de akkor magasra nyújtsd. Bár én azt hiszem, legközelebb fogok tenni bele. (Az én receptem egyébként 1 éjszaka hütöben tárolást is ir a tészta összekeverése után.) 200 fokon (légkeverésesben 175 fokon) süsd, amig szép nem lesz.
Másik: nem tudom válaszoltak-e a másikban már, de áfonyát (egész) lehet kapni fagyasztottban a nagyobb helyeken!

Orsoly!

Én sem hittem, hogy nálunk ilyen hamar lesz végül ADSL. Mert persze elöre nem tudták, hogy mikor (már 2 éve próbálkozunk). Az ADSL 9900 Ft, ugyhogy nincs nagy különbség, viszont gyorsabb lesz. Ha nem lenne ADSL, akkor mi is valószinü a Net 200-at választottuk volna, mert mindig kilógtunk az eredeti csomagból.
Bár a Vfonnal most haragban vagyok, mert az elözö hónapi elrontásuk után (akkor 3 hónapnyi elöfizetési dijat számláztak, mert a programjuk elrontotta (csomagot váltottunk)) megint kiküldtek egy 13000 Ft-os számlát (6000 Ft helyett), és még azt is beleirták, hogy a fizetési határidö lejárta után 45 nappal korlátozni fogják a telefonunkat (egyirányusitják), ha nem fizetünk. De hát panaszt tettünk, és a hölgy mondta, hogy várjuk meg a következö számlát! Ugyhogy nagyon mérges leszek, ha korlátozzák! (A páromnak be kell menni hozzájuk, persze Szigetszentmiklóson vannak (oda én két gyerekkel el nem indulok), és 9-kor nyitnak!Kép Jó vicc! (Na jó, legalább ma 6-ig vannak...))

Beszti (most nagyon OFF voltam, bocsi mindenkitöl!Kép)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok

Tegnap egesz nap kirandultunk ugyhogy nem volt este erom a ep ele ulni.A ferjem kivett szabit es Dunakanyarban voltunk.
Persze a kellemest a hasznossal kotottuk ossze,mert Alex megkapta az oltast es az utlevelkerelmet is beadtuk.Vegulis ott is kellett egy fenykep,de az meg jobban is sikerult.
Este volt egy kis hoemelkedese de nem volt nyugos szerencsere.
A dokineni szerint keszulodik a foga,de Riteknek si mar ket honapja mondta hogy mindjart jon.Ugyhogy en mar nem tudom,mindenesetre ejszaka ketszer is felebredt es a szajaba nyulkalt,de egy kis ido utan visszaaludt magatol.
Meg moziba voltunk,mire hazajottunk Alex mar 10 perce vigasztalhatatlanul sirt,meg jo hogy nem volt hosszabb a film.

Koszonom mindenkinek a szulinapi jokivansagokat,nagyon aranyosak vagytok.
Miota Alex megszuletett mar nem olyan nagy szam az en szulinapom,hat igen megvaltozott a vilag korulottunk.

Pocok
Azert nem hivtalak mert nem volt olyan,sot olyan sem amit en akartam,majd ket het mulva visszamegyunk akkora igertek.
Igazad van nalank is van napirend,persze elteres azert akad,de miota van azota alussza at az ejszakat es nem is nyugos baba csak ritkan.En is hagyon neha sirni ha mar semi nem jo,ughogy alta abbahagyja 10 erc utan.Pontazert nem akarom kexbe szoktaatni mert nekem meg el iskell birnom.

Rit
Ok mehetunk setalni,majd irok sms-t.Eppen bealudt magatol csak nezek.


Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Nyuszi,
Gratulálok a felálláshoz!! Kép

Beszti,
Mi is heti 1x takarítunk, de egy 2 szoba+hall+személyzetis lakásban, 4 felnõtt és 1 gyerek mellett minden nap van mit csinálni. (Persze mi ketten vagyunk rá az anyuval.) Lassan én is elkezdhetem minden nap porszívózni a szõnyeget, ha Solymi ki lesz rakva a földre...

Kryss,
Cukorka ez a Rebi!

Pemeske,
Boldog félévességet! Nemsokára mi is ott leszünk...

Szegény Solymi tiszta takony, éjszaka úgy szörcsögött, hogy nem bírtam hallgatni és átmentem aludni a nappaliba Kép Igy is 3-4x keltünk fel hozzá. Már kezd elegem lenni: ez már a 3. takonykór-menet a születése óta... Már nagyon várom az igazi tavaszt.

Vízkõ: a sima háztartási ecet is jó a kifõzéshez, az is frankón leszedi a követ.

Szélessávú internet: nekünk jó darabig nem lesz, mert egyik szolgáltató sem fedi le a mi környékünket... (Se ADSL, se Chello, se semmi Kép ) Az a pechünk, hogy kerülethatárnál vagyunk, és a Liget mellett, és ezt a kis ficakot nem kábelezte be senki. Úgyhogy hiába akarjuk, és szánnánk rá a havi 10 rongyot, marad a küzdelem a modemmel...

OFF: Van valakinek Renault Thaliája, VW Polója vagy Opel Astra G-je? Új(abb) autón gondolkodunk a 9 éves tragacs helyett, és szívesen hallanék véleményeket a fenti típusokról.

Üdv:
Zita
parazita
 


Kataa
hová tûntél??? Ma nekünk nem jó a délután, mivel úszás nap van. Most meg megyünk ki Franciabányába mászni egy kicsit. Holnap viszont minden ok, bár menjünk inkább a parkba, ne a Duna partra - húúúúúú hogy rímelt!


Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Tettem fel uj kepet magunkrol.
Azt elfelejtettem hogy Alex tegnap 23 hetesen 7200 gramm es 69 cm volt.
kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Rit
Ok nem problema,holnap meg nekem nem jo mert megyek anyuekhoz hosszu hetvegezni : )))))Ja es egyebek mellett egy Eszterhazi torta is var ram ott : )))
Tegnap tenyleg sokan voltak a rendelobe,bar mi fel 9-re ertunk oda akkor csak kicsit kellett varni,de ahogy kijotunk mar tele volt babekokkal.

Zita
Jobulast Solyminak,en varom mar mert az az orokos oltoztetes az agyamra megy.
hat kepzelem hogy megy ez egy ketgyerekes csaladban.

En is megneztem mindenkit,hat hiaba nagyon edesek a babak.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Conti,
ÉN meg 15 éve voltam Stockholmban. Laknak Svédországban rokonaid? Nekem a nagybátyámék.

Forti,
Honnan veszed ezeket a szuperjó képeket?

Lányok
köszönöm mindenkinek a hasonfekvõs válaszaitokat,akkor úgy csinálom ahogy eddig, csak legalább megerõsítettetek benne.Kép
Milyen újságról van szó?????

Tud valaki nekem tippet adni, hogy hol találok az Interneten gyermekdalokat, amiket majd CD-re írhatok.

Sasha,
Jól van,örülök hogy minden okés.Kép Te is fáradt vagy és szerintem nehezebben viseled a dolgokat. De ez természetes, hogy az ember lánya este 9-kor szeretne vacsizni. Velem olyan volt még az elején, hogy nem bírtam Zsófitól semmit csinálni, szinte ki sem mozdultam a szobából, és azért du. 13 órakor sikerüt valamit ennem, mert akkor aludt el. Azóta leviszem magammal ha eszek. Persze most már eljátszik egyedül is egy ideig.

Kryss,
Jobbulást nektek! köszi a májkrémet!

Pszi,
Hol sikerült házat vennetek?

Panda,
Kitartást, és sok pénzt kívánok az építkezéshez, mi már 2. éve ezt tesszük.

Csics,
Gratula a 7kg-hoz!

Zita,
Én csak VW Golf3, és Peugeotról tudnék infót adni neked. A VW és az Astra elöl áll a lopási statisztikákban, talán errõl sem árt tájékozódni. A Renault Thalia tetszett a férjemnek, gondolkozott is rajta, mert viszonylag olcsó, csak nekem nem tetszik.

na megyek még visszaolvasok
csak ha autóról van szó, muszály közbeszólnom, mert imádom az autós témákat

Brokkoli
brokkoli
 
 


Hali!

Panda!
Heh! De jó pofák ezek ott a honvédségnélKép

Beszti!
NNaná, hogy kimélhetneKép De nem mindig ilyen súlyos a helyzetKép Szerencsére. Az hogy éjszaka kelni kell a gyerekhez az engem nem visel meg, csak az, ha nem tudom megvigasztealniKép

Tüni!
KösiKép

PocokKép
Köszi a történetet!
Ami nálunk tuti: Reggel 7-kor kelés, kaja, pelusozás, öltözés. Fél 9-kor séta a kutyával és a gyerekkel min. fél órát. Akkor alszik ameddig alszik. Utána kajcsi, játék és 1 órakor ujra séta a kutyával. A délután kissé zürösebbKép 1 alvás van még benne kb 1 órás de mindig máskor. Tuti, hogy este 8-ra már meg van fürdetve és pizsibe van a gyerek. Hogy mennyi idõ innentõl mig elalszik az passz.Kép

GumicukorKép
KösziKép

Egyelre ennyit tudtam irni, már 10 óta fent van a gyerekõc, csak most van idõm befejezniKép)))

sasha és a ma 23 hetes Gábor

Kép
sasha
 
 


Eppen a Szandi foz Krumplis tesztat a Tv-ben,ja es adja is a 7 honapos gyermekenek,.lehet ezt??Mert szerintem nem!!Na dehat O egy sztaranyuka,neki lehet.Nekem a legjobban az tetszett amikor azt mondta hogy csaszar utan azonnal lezuhanyozott egyedul.Hat azt megneznem mert fel sem lehet kelni aznap.: )))))

Zita
Mi eloszor a Polora gondoltunk,de mivel azt eleggel lopjak marad a Corsa,de az is csak akkor ha mar lesz garazsunk,mert a utcan eloszeretettel karcoljak a kocsikat ; ((((

Na most akartam kimenni setalni erre elaludt Alex,ugy latszik ma ilyen alvos napja van,talan az oltastol??!!!

Lenne egy kerdesem,aki ad meggyet a babanak,azt magaban hogy eszik meg mert szerintem szornyen savanyu?/Vagy adjak neki rogton keverve almaval???Honap akarom elkezdeni a meggyezest!!!

Jaj ez az Abel Anita olyan okos azt mondja eppen hogy a kismamak magukat zarjak be a pelenka vilagaba,es nem akrnak mar mast csinalni csak a babrol tudnak beszelni.Hat O mar csak tudja.
Na jo abbahogyom a tv sztarok szapulasat: ))))))))))

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa!

Én is pont néztem, és felháborodtam ezen a krumplistésztán! Biztos nagyon kell a 7 hónapos babának az olaj, õröltpaprika, hagyma...Kép

Betti

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a drukkot csomó ügyben. Mióta nem foglalkozom vele, nem is érzem, olyan mintha ott se lenne.Kép

Megnéztem én is az összes képet, nagyon jók!Kép Gratula minden babához, nagyon jól sikerültek.KépKépKép

Kataa,
boldog szülinapot, így utólag is.Kép
Milyen volt az ambuláns zsírcsomó eltávolítás?Fájt?
Ha nem akarod itt megírni, jöhet magánba is.
Ma Bence is elég alvós ez semmi jót sem igér éjszakai alvás ügyben...Kép

Rólunk:
Szopi ügyben egyre ügyesebb Bence, úgy örülök, mert így azért sokkal könnyebb. mint mikor nógatni kellett, hogy ugyan kapja már be a cicit.Kép Sõt az idõnk is egyre jobb, már fél óra alatt is képes jól lakni, szemben a régi 45-50perccel.Kép

Azt azért elárulhatná valaki, hogy hogy tud egy 8hetes baba keze olyan koszos lenni, mint Bencéé. Minden este tele van a tenyere+ujja köze mindenféle szösszel, de hogy ezt hogy csinálja nem tudom, hisz még fogni sem tud.Kép
Tényleg kb. milyen idõsen kezdenek fogni a babák?

Bence kb. 2 hete kezdett el nagyon intenzíven kommunikálni(sírást nem számítom ideKép). Borzasztó sokat és hosszan mosolyog/"nevet" és ehhez még gagyog is édesen. Meg kell zabálni, ahogy formázza a kis száját.Kép

Egyébként netezés közben én is nézem az RTL-t és "okosodom".Kép Temesvári Andrea és Varga Izabella nagyon szimpi, Szandi NO COMMENT.

Minden kis és nagy betegnek jobbulást kívánok!!!

Sorry, hogy nem igen szólok hozzá a témákhoz, de visszaolvasni nem igen tudok, remélem nemsokára lesz majd idõm aktívan irogatni.

Megyek ebédelni, amíg Bence alszik, pusssza
Timici
timici
 
 


Rtlklub:

Csak azt tudnám, miért Szandikat küldenek nekünk oda okositani? Hátha valaki még esetleg jól csinálná?
Ha ö azt akar adni a gyerekének, ám adja! (Azt ugye tudjuk, hogy hogyan született a kislánya, na ezek után én semmin nem csodállkozom...)
Viszont Varga Izabella nagyon szimpi volt, biztos azért is, mert azt mondta, hogy 1 éves múlt a lánya, és még szoptat.Kép
A császár utáni zuhany nagyon érdekelne, mert én fel sem tudtam kellni este sem (reggel mütöttek), pedig akartam!!! (És szabadott is...)
Magamat zárom be a pelenkák közé? JEEEEEEEE!!! Cseréljünk!KépKépKép
NEM! Nem cserélek, beeeeeee! Nekem van két szuper gyerekem, öket egy müsorvezetöi állásért sem adom!KépKép

Kataa!

Mehet almával, banánnal, krumplival (pl. akármilyen furcsa, Beni annakidején az öszibarackos krumplit nagyon szerette), vagy bármivel, ami passzol hozzá, és már ette (az a lényeg, hogy egyszerre két újat ne adj neki, de nem kell önmagában adni (meggytöl még nekem is megindul a nyálelválasztásom)).

Timici!

És a mellseb?
Örülök, hogy ügyesedik Bence!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Az RTL Klubbot én is láttam, nekem már alapban az furcsa volt hogy tésztát ad, de amikor a pirospaprikát szórta bele, az volt a csúcs. Pedig én nem vagyok egy fanatikus ebben a témábam, Emma még csak 23 hetes és kajcsizik már jó pár dolgot, de ami túlzás az túlzás.

Emma ma kóstolta az õszibarackot elõször, megette, de nem volt lelkesebb mint más dolognál.
Kataa! Várom a meggyes tapasztalataidat, ha Alexnál jól megy, lehet hogy mi is próbálkozunk.

Timici!

Emmának még a körme alatt is koszos idõnként!
Milyen rossz, hogy csak olyan késõre kaptál UH idõpontot, addig meg bizonytalanságban tartanak.Kép Én egyszer voltam mell UH-on, nekem odadta a doki a beutalót, azzal bementem a Nyírõ Gyula kórházba, és rögtön megcsinálták még aznap. Most nyáron is készülök, mert sajnos nálunk anyukámnál komoly gondok voltak, és így veszélyeztetett vagyok, most már nem abban a kerületben lakom, remélem hogy itt se fog nehezebben menni.

Manó és Emma
Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?