Új privát üzeneted érkezett!

Dió,
Lili is pont úgy közlekedik, ahogy PetiKép.

Kataa,
Kíváncsi vagyok majd a sztárfotókraKép!
Hát te nagyon ügyi vagy, hogy már letuttad az ablakokat egyedül. Nálunk ez apával együtt szokott megoldódniKép. Lassan tényleg itt a jó idõ, de azt valahogy nagyon nem szeretem. Jaj és nálunk is lomtalanítás van, olyan fazonokkal megspékelve, hogy borsózik a hátamKép.
Nálunk párszor volt már, hogy nagyon búbánatosan mentem oda a kiságyához, és amikor rám mosolygott, rögtön vissza kellett, hogy mosolyogjak. Ha rá nézek minden gondról megfeledkezekKép.

Rzsuzsa,
Ugye milyen jó néha kézimunkázni? Csak azt sajnálom, hogy nagyon kevés idõm van rá. Míg terhes voltam egy csomó mindenkinek ilyen ajándékot készítettem.

Ági,
Hát az ágy lerakást én még nem annyira éreztem szükségesnek igazán, de szerintem ma megejtjük apával.
A zacsi nem jön le a babakocsi kerekérõl, ahogy tolod?
Megértelek, hogy nem jössz a talira, akkor majd legközelebb.

Kryss,
Én a csirke májat imádom leginkább. Ki is fogom próbálni ezt a receptet, köszi.

Sasha,
Örülök, hogy Gabi nem lett beteg.

Csics,
Jó lehet ez a gyöngyfûzés.

Anemo,
Ahogy leírtad ezt a kerékvédõt, én is kedvet kaptam hozzá, hogy megvarrjam. De nem teljesen értem, hogy-hogy néz ki. Persze sejtemKép, de nincs esetleg képed róla?

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk meg az Árkádból, csavarogtunk egy kicsit Petivel és a nõvéremmel.

Képzeljétek, teljesen felzaklattam magam: láttam egy anyukát, aki teát akart cumisüvegben a gyerekkel - Peti korú lehetett - megitatni, és az hiába fordította el a fejét, hogy nem kéri, az anyuka agresszíven közölte, hogy márpedig ezt megiszod, és erõszakkal megfogta a gyerek fejét és belenyomta a cumisüveget a szájába. Hogy lehet ilyen egy anya? Ha nem szomjas, hát nem szomjas, nem? Aztán persze nagy sírás lett a vége.Kép Utálom, mikor egy szülõ a gyerekén tölti ki az agresszióját.

Vidámabb téma: Peti mostanában azt csinálja, hogy szopi közben jól megnézegeti, meg "megfogdossa", megtapogatja, sajnos néha meg is szorongatja a cicimet. Szopizik kicsit, aztán vizsgálódik, megint szopizik, megint "tapogat". Zabálnivaló ahogy csinálja, de vajon miért csinálja? Más babák is szoktak ilyesmit?

Most éppen birkózik a trapézával...Kép

Csics!
Mi itthon moziztunk apával tegnap este, mikor Peti már aludt. A Szörny Rt-t néztük, nagyon jó volt.Kép

Most várjuk haza a páromat, mert persze ma is dolgozott.Kép De már nemsokára itthon lesz!Kép

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Tuleltuk Marci babat aki aztan jol szetszedett mindent: )))
Sajnos a ferjem nagypapaja nagyon beteg,ugyhogy ezek most nem vidam napok neki,de en probalom felviditani,ha nekem nem is Alexnak sikerul.
Rit
Es hol csavarogtatok???
Igaza van Afonyanak,nekem sem jutott ez eszembe,mindig torolgetm a kereket,de ugy utalom.na akkor megiscsak tanult valamit alvasbol Dodo Alextol.
Holnap egy Dunap parti seta????

Ilke
Hatez hogy mipota sut a nap mar fel tunik hogy szurke minden meg a fuggony is.Hat nekem is segitett apa ahol bejatszott a letra ,de ebben a lakasban csak 4 ablak van.Az ujban legalabb dupla ennyi lesz.Hat igen mindennek van hatranya is ; ))))

Dio
Hat Alex is gyur rendesen,szinte neha faj.Szerintem ez is egy vilag felfedes dolog naluk.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Zsuzsa

Szajpenesz eltunt, mar nem is kenem, csak neha. Mar Mano is meggyogyult, csak meg kicsit kohog, azt is csak ejjel.

Agi

Az agyat mi mar felig leengedtuk, a jarokat, meg ma teljesen, ugyanis ket napja szepen tud ulni es ha van mibe kapaszkodni akkor fel is terdel.Kép
Boldog 8 honapossagot Petranak!Kép

Ilke

En imadtam regen kezimunkazni, himeztem, meg kotottem nagyobb koromban. De ma mar nincs idom.sajna. Kaptam egy varrogepet a szulinapomra, decemberben es meg nem probaltam ki....

Kataa

De jo, ujabb baba a csaladban...Kép Gratulalok!

Dio

En is utalom az ilyen meregzsakokat! Probalok nem odafigyelni, dehat sajnalom a gyereket!
Azert kivancsi leszek majd magamra, ha jon a hisztis korszak.Kép

Tettem fel uj kepet a ma 8 honapos Emiliarol amint eppen uj tudomanyat mutatja.

puszi

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk a nagy útról. Hát, elég rosszul indult a kirándulás. csütörtökön indultunk délután. A kocsiban még jól elvolt Gergõ, bár a 200 km-es úton kb 20 percet aludt. nézelõdött, csak a végén kezdett nyüglõdni, mert kezdett sötétedni, meg éhes is lett. Aztán ahogy beléptünk a párom szüleihez, irtózatos visításba kezdett és semmivel nem lehetett megnyugtatni, megijedt tõlük. Szopiztunk, aztán gyorsan távoztunk. Elég kínos volt, de hát a baba nyugalma a fõ, ugye. Sajnos az én szüleimtõl is megijedt, pedig gyakran látja õket, de úgy látszik már elkönyvelte, hogy csak anya és apa van a világon. Szóval szopival megnyugodott és lefektettem. Csakhogy éjjel 2-kor felébredt, pedig már régóta átalussza az éjszakát. Teljesen megzavarta az idegen hely, és délig nem tudtam elaltatni. Enyhén hullák voltunk, már azt mondtam utazzunk inkább haza. aztán végre kialudta magát és utána már minden oké volt és sokat vigyorgott mindenkire. Többet kell vinnem emberek közé, az biztos. 3 hónaposan még nem zavarta a dolog, de most nagyon.
Ja és ma éjszaka megfordult hasról hátra, ami nagyon szép, csak háton nem tud aludni, hiába fordítottam vissza. Úgyhogy visszajött az éjszakai szopi hajnali 4-kot. Reggel 7-kor ismét háton fekve vigyorgott, úgyhogy nem volt véletlen a forgás. Kezdõdhet a forgatásos buliKépés a kiságyat is lejjebb kell ereszteni.

Még nem volt idõm visszaolvasni, úgyhogy kezdem is

pusz
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


ilke,
nagyon egyszerû. leméred a kerék átmérõjét, ráhagysz egy kicsit - ez lesz a hossza, szélessége pedig a kerék vastagsága mondjuk 2x. csinálsz egy ilyen csíkot. kétoldalt gumiágy, majd összevarrod, hogy egy kört formáljon. belefûzöd a gumikat és ennyi. Ha olyan kereked van, mint a mi elsõ kerekünk, tehát olyan felfüggesztésû, mint a bicikli, akkor ne varrd össze körré, hagyd meg csíknak és rakj tépõzárat rá - így felrakás után tudod rögzíteni. lefényképeztem, küldöm mailben Kép

Dió
Dodo is ezt csinálja - néha már úgy gondolom, horgásznak készül és a cicim a kenyérgombócKép

Kataa
most még nem tudok nyilatkozni, itthon a párom, ha nem megyünk valahova együtt, akkor ok. MAjd holnap megdumcsizzuk

pusz mindenkinek

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Rit,
és nekem el sem újságoltad a jó hírt?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Agi,
hogy meddig all el? Fogalmam sincs rola. 4-5 napig tuti, azt kiprobaltam. DE megprobalok majd utanajarni. Vajon be lehet fagyasztani? Mitgondoltok?

Csics,
nem csoda, ha elkezd nyüglödni, ha a gep ele ülsz.En is ezt tennem az anyammal.Kép Es Rebi is ezt teszi szinte mindig.Ezek a csöppök mar csak ilyenek...

Irigyles a mozi miatt!!!

Sasha,
a tablaban amit innet a babanetröl nyomtattam ki, az all, hogy egy eves kor utan adjuk. DE ezen mar nincs ertelme bosszankodni, es tanakodni, ha megtörtent, megtörtent. Remeljük a legjobbakat!
Pillanatnyilag Rebi is nagyon sokat es gyakran hamizik, hiszen kanalasra meg nem nagyon vagyik, de annyit mozog!

Kataa,
En is imadom! Nem is vagyok hajlando lemondani rola!
Elöre is boldog szülinapot kivanok! (ki tudja, mikor jutok megint gepközelbe, Aaron ma estere belazasodott…)

Dio,
En is kiakadtam volna, he en lattam volna! Megertelek!
Rebi is megvizsgalja a cicit alaposan (Aaron is csinalta) meg is csavargatja.Képen ezt ugyan nem nagyon elvezem, de azert hagyom, ameddig lehet...
Bar ö gyakran probal is raharapni, aztan ramnez ,hogy mit szolok hozza.Ugyanis mindig szolok neki. Csak egy szerüen mondom, hogy nem, ez faj nekem.Es a cicit nem szabad harapni, csak hamizni belöle.Ha erre sem hagyja abba, akkor leteszem.

Nyuszi,
akkor mar nagyon ügyes a lanyod! (ülni-lattam is!-, terdelni...wow!)
Nincs messze a felellas! Bar majd ö eldönti!

Rit,
Jo ötlet a kerek ill.lakasvedö…

Nalunk sok ujdonsag nincs, Rebi tegnap este es ma delutan nem akart elaludni. Csak böges utan(tegnap). De ma meg hami utan sem. Aztan gondoltam, ha meg a cicin sem alszik el, akkor hagyjuk. Fent is volt, de dörgölte a szemet rendesen. Aztan lefekves elött fürödtünk egy nagyot! Vegre egyszer velem fürdött! Eddig nem mertem, mert a hormonspiraltol pecsetelek eleg sokat, kisebb szünetekkel- igy azert nem tul hygienikus... De ma epp összejött es olyan edes volt! Hatrahajolt es kobakjat is belehajtotta a vizbe es ugy elvezte!!!

Aaronkam meg belazasodottKép, nem tudom hogy lesz holnap.Olyan kis csendes volt, ezert tünt fel. mindenesetre ugy nezem, holnap sem lesz rendrakas...Kép -mar nagyon nem artana!

Akkor joccakat,
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!
Gréta ma 6 hónapos és megkapta az elsõ falat reszelt almáját.Nagyon ízlett neki.
Visszaértünk anyukáméktól, ott voltunk hétvégén. Nagyon jó volt, szedtünk az erdõben hóvirágot, kutyáztunk, macskáztunk.
Képzeljétek! Mikor Grétus négykézláb kutyázik, néha sikerül egy kicsit haladnia is. Fõleg ha valami érdekes van elõtte, amit muszáj megszerezni.Kép

Timici!
Nagyon szorítok neked, biztosan minden rendben lesz és megkönnyebbülhettek. Nagyon gondolok Rád!

Orsoly!
Nagyon ügyes Lackó, hogy ilyen nagyot alszik. Bárcsak Gréta is követné a példáját. Odáig már eljutottunk, hogy nem éjfélkor fekszik, de így meg korán kel. Valamit valamiért.

Ilke, dec8, Kataa, Zsuzsa!
Én is keresztszemeztem , amíg volt idõm. Láttátok azt az új újságot, ami errõl szól? Nagyon jó kis minták vannak benne, csak drága lesz.

Sasha!
Irigyellek az anyósod közelsége miatt! (meg nem is!)Kép

Dió!
Én ha ilyet látok, annyira sajnálom a gyereket, hogy ilyen barom szülei vannak. Akik nincsenek rá tekintettel. Mintha nem is szeretnék igazán a saját gyereküket. Én még akkor sem csinálnék ilyet, ha mérges lennék Grétára.
Grétus mostanában azt csinálja, mint a kiscicák: dagasztja a cicimet, meg belenyúl szopi közben a szájába és élvezi, hogy kiesik. Aztán bekapja eszik és újra kivesziKép….Jó móka.

Beszti!
Köszi a gratulációt!

Pszi!
Boldog 7 hónaposságot!

Pemeske és Gréta 6 HÓNAPOS
pemeske
 
 


Pszi! Pemeske! Nyuszi!

Boldóg hófurdulót a kicsiknek! Grétána meg külön boldog félszülinapotKép

Kikészültem a hétvégén. Párom itthon volt, persze a munka nem állt le, csak éppnen itthon "rendelt". Csak 3-4en voltak ma, de szerencsére nem tartott tovább 1-1 látogatás 10 percnél. Ez délelõtt volt. Eszik aztán otthagyja a morzsát, a kést, a tányért, a felvágottat és a kenyeret a pulton. Meg mikor oda akarom neki adni a gyereket, mert pisilnem kellett és fekve nem maradt meg azt merte mondani hogy nem kell. Micsoda????? Mért nem 1 évvel ezelõtt mondtad eztKépKépKép Nem úgy hanem most nem kell, mert izé, gépezik. Hát mondom pedig most van itt, úgyhogy most fogod meg. Szemét dög. Meg ha otthagyom az ágyon a gyereket és már unatkozik (pl mosogatok párom után) a Gabcsi a párom fel nem venné, oda nem menne, meg sem mozdulna, csak odaszol az 5 hónaposnak hogy Gábor hagyd abba!Kép Totál kiakadtam ma rá. Egész nap meg sem állok és még akkor mikor itthon van nem bizhatom rá negyed órára sem. És mikor felvilágosítottam kedvesem, hogy bizony nekem nincs hétvégém, sõt 24 órás ügyeletben vagyok és 6 óránál többet ritkán aludtam egyhuzamban, sõt az is csak havonta 1x fordul elõ akkor kicsit mintha valami megbánásféle csillant volna a szemében, de tovább firtatni nem volt idõ, meg amúgy sem voltam veszekdeõs hangulatomban, örültem, hogy nem ordít a gyerek. Az ingerült hangtól meg tuti rákezdett volna.
Ráadásul holnap reggel 8-ra megy a Honvédség Sorozóbizottsága elé. Halasztási kérelmet most irtam meg, nagyon remélem elfogadják. Ez már a 3. halasztása lenne, úgyhogy nem biztos, hogy megússza. Elõször a suli miatt kapta meg utána azért mert a tesztet direkt úgy töltötte ki hogy feltünjön egy agykurkásznak. Ezért kapott 1 v halasztást. Most kiderül minden. Ha elviszik nem tudom mit fogok csinálni. Kapom a minimál gyest ami 19.941 forint volt legutóbb meg 5200 forint családi pótlékot mivel egyedülálló vagyok... (nem kell a hivatalban mindent tudniukKép) Ez igy együtt is csak 25 ezer ami igen karcsú. A lakás rezsije havonta 50e. plusz a hitel amibõl felújítottuk 2,5 éve az meg 20e. Az már 70 ezer amit a 25-bõl kéne fizetnem... Ráadásul ha elviszik messzire akkor mégcsak nem is láthatom a páromat!Kép
És a gyerek is nyügös volt egész délután. Délelõtti alvászata fél 12-ig tartott. Már 2-kor iszonyat álmos volt, de csak 3-kor birtam elaltatni. Fél óra után felriadt és nem tudott visszaaludni akármit próbáltam pedig õ is próbált visszaaludni. Csukta le a szemét, de mindig elkezdett nyfizni, hogy valami nem jó. Na 20 perc nyüglõdés után úgy döntöttem ébren marad. Pelusban semmi sem volt, minden okésnak tünt, nem találtam nyafi okot ránézésre. Aztán legközelebb fél 7-kor sikerült elaltatni de akkor már 40 percet birt aludni egyhuzamban. Ja közte meg nem lehetett lerakni és állandó szórakoztatást igényelt mert jött a keserves hiszti. 20-kor pancsi és némi hiszti után negyed 10-kor elaludt és még mindig alszik, de a helyemen. Még át kell szállítmányoznom az ágyába. huhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Bocs a panaszáradatért, de nagyon nyomta a bögyömet mindez. Igy még aludni is nehéz lett volna, tuti túrázott volna még az agyam ezen még 2 órát... csak ahogy szokta, ha kissé bánt valami.Kép

puszi, jó éjszakát
sasha és Gabi

Kép
sasha
 
 


Sasha,
Drukkolok, hogy ne vigyék el a párodat... (Ha minden kötél szakad, házasodjatok össze Kép ) Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, úgyhogy próbáljátok meg átvészelni Kép Próbálj meg többet kimozdulni Gabi nélkül, és szellõztesd ki egy kicsit a fejed, nehogy elhatalmasodjon rajtad a GYES-betegség.
Én is megkaptam a hétvégén, hogy "mert mindig a te barátaiddal vagyunk", mire én közöltem, hogy 1. Nyugodtan elmehetsz bármikor a saját barátaiddal 2. A te legjobb barátaid közül egyelõre még egy(!) sem vette a fáradságot, hogy megnézze a gyerekedet, 3. Ha szólsz elõre, hogy más dolgod van, akkor nem szervezek programot, vagy elmegyek egyedül. Erre kicsit észbe kapott...

Pemeske,
Azért remélem, egy kicsit elõbb is... Kép

Timici,
Ne aggódj, nem lesz semmi baj!

Solymi is tök nyûgös kb. 3 napja. Hisztizik, meg hányja-veti magát, még szopi után is Kép Éjszaka is megint felébred, általában 2x.

Üdv:
Zita
parazita
 


Sziasztok

Nyuszi
Emilia nagyon ugyi!!!!

Judy
Hat igen mostmar erzekelik a kulonbseget,nekunk eddig meg nem volt gond a nagyinal mert jo alvo,de ki tudja.

Rit
A napokban attertunk az 5 evesre es a korai lefekvesre ;)))
Ugyhogy ha neked is ok akkor fel 1 korul lenne jo jo.

Kryss
Koszi,jobbulast Aronnak!!!

Sasha
Hat igen amr elmult az ujdonsag elmenye ilyenkor a pasik mar megszoktak a jelenletet a babanak ami ugye nem imndig csak a jo.
Az en ferjem elottte el sem tudta kepzelni mit kezd egy csecsemovel,de miota megszuletett nagyon sokat segit nem csak a haztartasban hanem Alex korul is.Talan sok minden mellett azert is valasztottam Ot mert tudtam hogy mellettem all.
Meg mi is blicceljuk a katonasagot,pedig mar 32 eves.A mi trukkunk az volt hogy at sem vettuk a sorozasi papirokat igy el sem ment.Azota mar megfeletkeztek rola : )))))

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés (OFF), aztán megyünk sétálniKép.
A barátnõm nemsokára férjhez megy, és így szeretné felvenni a férje nevét, kötõjellel, "né"-nélkül: Kovács-Balogh. Az anyakönyvi hivatal szerint ezt még nem lehet, csak jövõre. Lehet kérvényezni valahol, hogy mégis így lehessen? Ha igen, hol (esetleg cím, tel. szám)?

Köszi, szép napot

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Hát tegnap nálunk is megvolt a nagy fényképezés, én annyira nem voltam elragadtatva tõle. 3/4 óra altt lezavarta a nõ az egészet, bár végig kedves volt, de nekem valahogy mégis kapkodósnak tûnt a dolog. Mikor elment , akkor gondolkoztam el rajta, hogy tul. képp én az egyik képen nem fehér hanem piros harisnyát akartam emmára adni, és meztelen képeket nem is akartam, a végén mégis lett (bár ezeken vigyorgott legjobbann imád meztelenkedni), egy sz mint száz, azt hiszem legközelebb másik fényképészt hívok. Kataa, ha nálatok jól sikerülnek a fényképek, akkor majd megadnád a nevét meg telefonszámát a tiéteknek?

Sasha!

Ezek a pasik.Kép Az én férjem is közölte, miután szombaton kicsit többet foglalkozott Emmával mint egyébként szokott, hogy "egész nap nála vana gyerek", meg hogy hétközben is amikor dolgozik, és utána hazajön én rögtön a kezébe nyomom Emmát. Hát könyörgöm, ha nem tenném, a ygerek meg sem ismerné már az apját! Ja, és a gyerkõccel való foglalkozás nála is leginkább azt jelenti, hogy ha álmos elaltatja, ha nemakkor pedig az ölébe ülteti, és közli, hogy : "Nézzünk Tv-t, hallgassunk zenét, vagy számítógépezzünk", és nem érti hogy Emma ezt miért nem értkeli tovább 5 percnél.
Szóval fel a fejjel, a te párod se rosszabb mint a többi.Kép A katonaságot szerintem meg fogja úszni, ha mégse akkor is az elsõ hónap, a kiképzés után újra kérelmezheti a leszerelést, arra hivatkozva hogy õ a családfenntartó. Házasodni nem muszáj, de majd egy együtt élési nyilatkozatot lehet hogy kérnek, annak idején valami miatt nekünk is kellett ilyet csináltatni a katonaságnak.

Kataa!

A ti módszertek nagyon cseles, kár hogy nekünk nem jutott eszünkbe. Most már mindegy.

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Sasha!
Remélem már sokkal jobb hangulatban vagyKép
Nekem is néha elegem van mindenbõl, és legszívesebben fognám magam és lemennék EGYEDÜL itthonról. / Amit már majd kilenc hónapja nem tettem meg.../
A férfiak sajnos ilyenek, ha valami gond van a babával, foglalkozzon inkább az anyja vele... Bezzeg ha pár órára egyedül hagyjuk a babával, belátják, hogy nem is olyan könnyû nekünk, anyáknak!
És szorítok, hogy ne vigyék el katonának, még egy kicsit kérvényezzetek, nem sokára úgy is megszünik a katonaságKép

Hogy még egy kicsit panaszkodjak: Napsugár ma nem akart reggelizni, alig tudtam belétuszkolni egy kis kaját...
Nem tudom, létezik még olyan baba, aki utál enni?Kép
Szombaton mértem a súlyát, kemény hét kiló hat dekagramm, és mindjárt kilenc hónapos...
Tudom, hülyeség a kilókon aggódni, de ha tényeg szívesen enne, nem is érdekelne annyira.
A gyerekdoki szerint is keveset eszik, ezért savat írt fel neki, amit utál bevenni, és utána sokkal rosszabbul eszik...
Nem is értem, miért nem valami vitaminkészítményt ajánlott?
Na, mindegy nem panaszkodom, megyek rendet rakni a konyhában és utána fõzök finom tonhalas-paradicsomos spagettit sok-sok sajttal!

Végül gratula a hófordulós babáknakKép

Ildikó
ildikó
 
 


Panda!

Ezt szerintem tényleg nem lehet, meg a gyereknek sem lehet ezt kérni (állitólag már tervben van, dehogy mikortól lehet majd?).
Viszont:
1. a férj felveheti a dupla nevet (vagy ö nem akarja?), és akkor a feleség is viselheti ezt, söt a gyerekeit is lehet erre a névre anyakönyvezni (pontosabban erre fogják!)
2. de ezt is kérvényezni kell.
Bármi névváltoztatási kérvény a belügyminisztérium hatásköre, viszont a helyi anyakönyvi hivatalnál (lakcim szerint) kell az igénylölapot kérni, kitölteni, leadni (5 e Ft volt legutóbb az illeték, születési és házassági anyakönyvek kellenek).
Nálunk is kérdezték, amikor a gyerekek névváltoztatását akartuk, hogy miért nem a párom változtatja a nevét meg, és akkor a gyerekek automatikusan azt kapnák, de nálunk mi nem akartuk a névváltoztatást, csak a gyerekeinknek szerettük volna (dinasztiát alapitunkKépKép).
Azt tudni kell, hogy nem automatikusan adja meg a belügy a névváltoztatást, meg kell indokolni (nálunk az volt az indok, hogy a gyerekeink az édesapjuk után nagyon gyakori vezetéknevet örökölnének, az összetétel jól hangzik, Nátánnál emg már az is, hogy egyszer már megadták Beninél), és ugy se biztos...

Sasha!

Itt a tavasz!KépKép
Én a helyedben, ha már meg tudod tenni, akkor igenis rábiznám a páromra a gyereket (ha a szopitól már tudod, de ha még sokat szopik, akkor is 1/2-1 órát el lehet vele, ugy hogy elötte megeteted), hogy most én megyek ide vagy odaKép (fodrász, vásárlás, késöbb találkozók barátnökkel), te meg vigyázol rá. Ö az apja, nem egyedül vállaltad, igaz kétségtelen tied a nagyobb rész, ez mindig igy lesz.KépKép
Nekem egy tündér aranyos férjem van, aki sokat segit a gyerekeknél, de nem is birnám másképpen, és ezt el is ismeri. Most pl. a hétvégén meg is jegyezte, hogy már olyan jó lenne egy kis nyugalom (Beni állandóan, megállás nélkül zümmög, csattog, dobol, énekel, rohangál...Kép).

Teáztatós, hisztis mama:
Ne itéljétek el elsöre! Senki nem tudhatja, mit hoz ki belöle egy hosszabb bezártság, a gondok (pl. anyagi), a hétköznapi problémák, bosszúságok, bár nagyon kell figyelni az ilyen jelekre!
Én néha fel tudok robbanni a saját gyerekemtöl, söt UUUUUUHHHHHHHHHHHH.... elöfordul már (nem vagyok büszke ráKép), hogy kiabáltam vele, is kapott már ki is. Nem mondom, hogy nem vagyok mérges dolgokért (pl. mikor nekiáll hisztizni az áruház közepén, hogy azonnal menjünk azért a valamiért vissza (persze a személök mind ugy láthatják, hogy milyen brutál mami, mert ordit a gyereke, de akinek csak egyszer eljátszotta ez ok nélkül a gyerek, az tudja, mi is az ábra)). És nem könnyü ezzel megbirkózni!
Én is utálom, amikor a gyereken töltik ki az agresssziót (és utálom magamat is olyankor), de elöfordul. Nem feltétlenül rossz anya ö sem. Törekedjünk, hogy ne igy legyenKépKép, de ugye nem vagyunk tökéletesek?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!

Ez nagyon tetszik, hogy a gyerekek mindkettõtök nevét viselik, ez így igazságos.Kép Sajnos nálunk szóba se jöhetett, mert az apjának is elég ritka és alig érthetõ neve van, ha még az enyém is hozzá tetük volna, akkor minden lett volna csak jól hangzó nem. De az elv az tetszik.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Beszti!

Alighanem abban is van igazság, amit te mondasz. Persze, az ember hajlamos másokat könnyedén elítélni, és magáról azt gondolni, hogy a legjobb anya a világon.Kép Csak rossz volt látni.

Sasha!
1. Mit keresel éjjel fél 12-kor a gép elõtt? Miért nem pihensz? Nem vagy te egy kicsit elfáradva?
2. Nekem is több idõbe került, de be kellett látnom, hogy bizony a gyereknevelés,-gondozás mindig az én feladatom lesz fõleg. A férfiak egyszerûen máshogy vannak beállítva. Az én párom is sokszor azt gondolja, hogy mannát osztogat, amikor foglalkozik a gyerekkel. Mondjuk becsületére legyen mondva, tényleg sokat foglalkozik. De pl. tegnap Petinek nyûgös estéje volt, a férjem késõn jött haza, és Peti nála is nyûglõdött. A párom kb. 10 perc alatt már teljesen kikészült, közölte, hogy õ nem bír ezzel a gyerekkel mit kezdeni, és már adta is vissza nekem. És eszébe se jutott, hogy én végigcsináltam az egész napot... Egyébként nemrég én is ultimátumot adtam, közöltem, hogy többet legyen itthon és adjon nekem szabad félórákat, órákat, mert éreztem, hogy kerülget a depresszió. A múlt héten már voltam is fodrásznál, persze este 9-kor, amikor Peti már aludt.KépTe is mozdulj ki, gyere talira, legyél sokat a jó levegõn! Hidd el, használ!
3. A katonaság tényleg sz..r dolog. Az én férjem is úgy úszta meg, hogy polgári szolgálatos kérelmet nyújtott be. Igaz, így 11 hónap a szolgálati idõ, és közben csak 30 ezer Ft jár havonta, de szerencsére sikerült elintéznie, hogy a jelenlegi munkahelye a szolgálati helye, és voltak olyan rendesek a fõnökei, hogy kötöttek vele megbízási szerzõdést, így kaphat egy kis plusz pénzt. Különben nekünk is felkopott volna az állunk. Ez elõtt egyébként már mi is mindent kijátszottunk, amit lehetett.

Kataa!
Én úgy tudom, hogy ha betölti a 30. életévet, már nem kínozzák a katonasággal.

Mindenki!
Valaki magyarázza el, hogy ha tehéntejet csak egy éves kor után kaphat a gyerek, akkor miért lehet adni neki nyolc hónapos kortól sajtot, túrót, kefírt és joghurtot? A Kismamás táblázat is ezt írja, és a védõnõm is ezt mondta.

Menjetek sétálni babák és mamák, nagyon jó idõ van! Mi már voltunk délelõtt Petivel és délután is megyünk!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Dió!

Már nem is tudom, mikor és hol beszélgettünk a tejtermékekröl.
Szóval: allergiás szempontból kétféle tejallergia van:
1. tejcukorérzékenység 2. tejfehérjeérzékenység
1. A tejcukorral szembeni érzékenység: "felnõtt embereknél viszonylag nagyobb gyakorisággal elõforduló laktózmalabszopció vagy más néven laktóztolerancia, magyar nyelven tejcukor-érzékenység. Oka az, hogy a vékonybélben csökkent, vagy teljesen hiányzik a laktázenzim képzõdés. Ennek következtében a tejcukor bomlatlanul kerül a vastagbelekbe, ahol a baktériumok különbözõ rövid szénláncú savakká (tejsav stb.) és gázokká bontják.
Két gramm laktózból (kevesebb, mint fél deciliter tej) közel másfél liter hidrogéngáz képzõdhet. Emiatt a tejcukorérzékeny szervezetben felfúvódás, kólika, hasmenés következik be. A vastagbélbõl felszívódó hidrogéngáz a vérárammal eljuthat a központi idegrendszer különbözõ területeire is, amikor is fejfájásos rohamokat okozhat.
A tejcukor-érzékenység különbözõ mértékû lehet. A legtöbb ember kb. 2 dl tejet minden következmény nélkül el tud fogyasztani. Egyes esetekben azonban a tejcukrot a tápanyagból teljesen ki lehet iktatni.
Tejcukor csökkentett vagy mentes készítményeket azonban gélszûréssel, vagy a tej laktóz enzimmel való kezelésével elõállíthatók. Ilyen készítményeket hazánkban is gyártanak, illetve forgalmaznak.
A csökkentett tejcukor tartalmú tejek gyártása során a tejcukor (laktoz) mintegy 80%-át enzimek segítségével glükózra és galaktózra bontják. Ezt már tejcukor- érzékenyek nagy része fogyaszthatja.
2. A tejfehérje érzékenység: "az állati eredetû tejeket a fehérje összetételük alapján két nagy csoportba osztjuk: kazein és albumintejekre. A kazeintej, a fehérje nagyobb részét kazein alakjában (kb. 80 %) tartalmazza. A kérõdzõ állatok (tehén, juh, kecske stb.) teje kazeintej. Az albumintejet ezzel szemben viszonylag nagy albumin- és globulintartalom jellemzi. Ilyen tejet adnak például az egypatás állatok; ló, szamár stb. Az anyatej az albumintejek csoportjába tartozik. Ezért nem lehet a csecsemõket közvetlen, teljes tehéntejjel táplálni. tejfehérjékkel szembeni intolerancia és allergia vagyis a tejfehérjékkel szembeni kizárólagos érzékenység ritka. Csecsemõknél azonban elõfordulhat, ami ekcéma, bronchitisz, súlycsökkenés stb. formájában jelentkezhet."

A sajt és a többi tejtermék (savanyitott tejtermékek), ami adható, nem teljes tejet tartalmaz, hanem annak már feldolgozott változatát: tejsavbaktériumok, kefirnél gombák teljesen megváltoztatják a tej szerkezetét, tejfehérje és tejcukortartalmát. Persze ezeket is csak óvatosan szabad adni, és figyelni kell, hogy van-e következménye.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Szia Sasha!

Igen mi voltunk azok a Kismamában. Le vagyunk leplezve.Kép

Snoopy
snoopy
 


Sasha

Fel a fejjel, és tényleg próbálj egy kicsit magaddal foglalkozni.Kép Nekem nincs tündér férjem, és bár nem panaszkodhatok általában azért néha nálam is betelik a pohár.Férfiak....de néha fel kell homályosítani õket. Igen, mi 24 órás mûszakban dolgozunk 7 napot egy héten és ezt õk hajlamosak elfelejeni. Hazajönnek a munkából és fáradtak és fogalmuk sincs, hogy mi is hasonlóan fáradtak vagyunk. Régebben a férjem egy héten egy estét mindig sörözéssel töltött. A ha õ akkor én is ugye nem mûkszik, mert szoptat az ember. És ez egy ördögi kör, mert minél kevesebbet van a gyerekkel a gyerek annál inkább hozzám fog ragaszkodni, fõleg ha nyûgös. De azért lassan változik õ is, kezdi felfogni hogy megváltozott az életünk, én meg próbálok türelmes lenni. Nekünk 9 hónapunk volt "felkészülni" nekik meg semmi. Mi olvasunk utána a mai napig mindennek, tájékozódunk, okosodunk a netrõl a kismamatársaktól, nem õk. Vagyis nekik szerintem sokkal nehezebb lehet feldolgozni ezt az egészet.
Egyébként nálunk is megy a számítógépezés, néha szólni kell ha nyakig lógok a mosogatóban, hogy vedd már fel a gyereket,(bár mostmár fogja és odamászik a drága,persze HOZZÁM), panaszkodik a 82kg-jával, egy hosszabb gyerekcipelés után, mikor én 47kg vagyok...Kép,ja és az õ barátai közül alig a fele látta a gyerekét, pedig már 8 hónapos!
Szóval próbálj lehiggadni sortársam és küldök neked sok-sok smileyt.KépKépKépKépKépKépKépKépKép És itt a tavasz!Kép

Dió

Ezen már én is gondolkodtam ,de nem tudom a választ. És milyen joghurtot vegyek? Pedig már szívesen adnám neki ezeket !

Csics

A lányom nem hogy nem hagyja ha ébren van hogy számítógépezzek, egyenesen õ akar!Kép

oops felébredt
még jövök

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sasha,
mi se vettük át soha a sorozópapírt, most meg már hiába küldik, itt figyel a két gyerkõc. Azt hiszem, arra megadják a halasztást, ha baba van, és igazoljátok, hogy a párod a családfenntartó. Ezt meg nem nehéz, tekintve hogy az a pénz, amit Neked juttat állambácsi, igen karcsú. De ha nem, akkor érdemes polg.szolg.-ot kérni, vannak olyan szervezetek, amik vállalják, hogy papíron ott melózzanak a delikvensek. Ebben az a rossz, hogy addig csak feketén dolgozhatna a párod.

Jut eszembe, én még egy árva fityinget sem kaptam Annára. Szerencsére annyira nem számít, csak bosszant, hogy amikor levonni kell, akkor igen fürgék. Meg arra is gondoltam, hogy mit csinál az, akinek tényleg a megélhetéshez kell az a pénz. Nem pelenkáz 3 hónapig?Kép

Kataa,
én is ógy tudom, hogy 30 fölött békén hagynak.Kép

Ma olyan szuper idõ van, délelõtt a Millenáris Parkban voltunk, most du. még nem tudom, hova menjek. Annyira jó, hogy végre ezen agyalhatokKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Beszti,
hisztiügyben tökéletesen egyetértek, néha bizony az én türelmem is véget ér, és akkor kiabálok. Utálom, mikor türelmetlen vagyok, de mint minden gyerek, Malacka is tökéletesen ráérez, hogy mikor kell balhézni, pl. mikor idõre megyünk valahova, akkor szinte biztos a vihar. Biztos érzi, mennyire izgulok, hogy elkerüljük a balhét, és ez olaj a tûzre...
Nagyon igaz a mondás, miszerint az ember tele van elméletekkel, amig nincs gyereke, aztán lesz egy rakés gyereke, de elmélete egy semKép.

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Dió!

Már nem is tudom, mikor és hol beszélgettünk a tejtermékekröl.
Szóval: allergiás szempontból kétféle tejallergia van:
1. tejcukorérzékenység 2. tejfehérjeérzékenység
1. A tejcukorral szembeni érzékenység: "felnõtt embereknél viszonylag nagyobb gyakorisággal elõforduló laktózmalabszopció vagy más néven laktóztolerancia, magyar nyelven tejcukor-érzékenység. Oka az, hogy a vékonybélben csökkent, vagy teljesen hiányzik a laktázenzim képzõdés. Ennek következtében a tejcukor bomlatlanul kerül a vastagbelekbe, ahol a baktériumok különbözõ rövid szénláncú savakká (tejsav stb.) és gázokká bontják.
Két gramm laktózból (kevesebb, mint fél deciliter tej) közel másfél liter hidrogéngáz képzõdhet. Emiatt a tejcukorérzékeny szervezetben felfúvódás, kólika, hasmenés következik be. A vastagbélbõl felszívódó hidrogéngáz a vérárammal eljuthat a központi idegrendszer különbözõ területeire is, amikor is fejfájásos rohamokat okozhat.
A tejcukor-érzékenység különbözõ mértékû lehet. A legtöbb ember kb. 2 dl tejet minden következmény nélkül el tud fogyasztani. Egyes esetekben azonban a tejcukrot a tápanyagból teljesen ki lehet iktatni.
Tejcukor csökkentett vagy mentes készítményeket azonban gélszûréssel, vagy a tej laktóz enzimmel való kezelésével elõállíthatók. Ilyen készítményeket hazánkban is gyártanak, illetve forgalmaznak.
A csökkentett tejcukor tartalmú tejek gyártása során a tejcukor (laktoz) mintegy 80%-át enzimek segítségével glükózra és galaktózra bontják. Ezt már tejcukor- érzékenyek nagy része fogyaszthatja.
2. A tejfehérje érzékenység: "az állati eredetû tejeket a fehérje összetételük alapján két nagy csoportba osztjuk: kazein és albumintejekre. A kazeintej, a fehérje nagyobb részét kazein alakjában (kb. 80 %) tartalmazza. A kérõdzõ állatok (tehén, juh, kecske stb.) teje kazeintej. Az albumintejet ezzel szemben viszonylag nagy albumin- és globulintartalom jellemzi. Ilyen tejet adnak például az egypatás állatok; ló, szamár stb. Az anyatej az albumintejek csoportjába tartozik. Ezért nem lehet a csecsemõket közvetlen, teljes tehéntejjel táplálni. tejfehérjékkel szembeni intolerancia és allergia vagyis a tejfehérjékkel szembeni kizárólagos érzékenység ritka. Csecsemõknél azonban elõfordulhat, ami ekcéma, bronchitisz, súlycsökkenés stb. formájában jelentkezhet."

A sajt és a többi tejtermék (savanyitott tejtermékek), ami adható, nem teljes tejet tartalmaz, hanem annak már feldolgozott változatát: tejsavbaktériumok, kefirnél gombák teljesen megváltoztatják a tej szerkezetét, tejfehérje és tejcukortartalmát. Persze ezeket is csak óvatosan szabad adni, és figyelni kell, hogy van-e következménye.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Pemeske, Macsek!
Boldog félévességet!

Pemeske, Sasha!
Köszi a gratulációt.

Beszti!
Kijavítanád a koromat 27-re.
Köszi.

dec8!
Engem is csak kb. fél év után világosítottak fel egy gyógyszertárban, hogy csak pénzkidobás ott megvenni a napraforgó olajat, mivel õk is ugyanazt árulják, amit a boltban is lehet kapni Kép .
Csak õk kicsomagolják neked kisebb üvegbe kb. 5-szörös árért. Én azóta sima bolti napraforgó olajat használok. Kép Kép Kép

Sasha!
Fel a fejjel!

Szerintem a hétvégén lehetett valami a levegõben, mert szombaton Balu is extra nyûgös volt. Így legalább az apukájának tartott egy kis bemutatót, hogy nem fenékig tejfel itthon lenni vele. Kép
Én ráfogtam a fogára, mivel már nagyon meg van duzzadva, de csak nam akar kibújni.
Úgy néz ki, ha minden összejön, akkor augusztusban költözünk Veresegyházra. Egy új építésû ikerházba, egy teljesen kis gyerekes környékre. Szóval alig várom.
Szurkoljatok, hogy összejöjjön!
Kicsit el fogunk adósodni, de ez van.
Tegnap kaptam apától két óra szabit. Csavarogtam egy jót a Westendben.

Sziasztok!
Pszi és Balu (már 7 hónapos)
pszi
 
 


Sziasztok!

Ismét elkapott a nátha, most kovételesen engem, pedig szinte minden nap kimegyek a levegõre és fel is vagyok öltözve, nem úgy, mint egyesek az utcán, hogy egy kis napsütés hatására egy szál pólóra vetkõznek. Na, mindegy... Teázom, és infralámpázom és Sterimarozok + néha illóolaj a levegõbe. Lázam nincs, csak zúg a fejem, mint egy replülõgépturbina.

Képzeljétek, pénteen voltunk úszni a rendes csoportunkban, és Dani már karúszóval úszott, annyira cuki volt. Még kicsit nehéz neki megtalálni benne az egyensúlyt, mert sokszor még a hátára fordul vele, de nagyo élvezi. A lépcsõrõl is kezd felénk jönni, ha hívjuk.
Olvastam a különbözõ csoportokat, mikor mit fogunk tanulni, és majd valamikor lesz olyan is, hogy Tárgy felhozatala víz alól. Hát nem semmi....


Kerékvédõ
Nekünk már nyár óta van, anyósom találta ki, mert mi is a szobában tároljuk a kocsit. sima kör alakot kell varrni, nagyobbat, mint a kerék átmérõje, bele gumi és kész is.

Dió
a Szörny Rt-t m i snagyon szeretjük, még Daninak vettük meg DVD-n (+ persze magunknak is), ha majd nagyobb lesz nézheti.
Petike szerintem valamelyik rádióadót próbálja behozni, mint ahogy Dani is szokta Kép

Gép elõtt nyûglõdés:
Én tudnék róla mesélni, mikor dolgoznom kellene Dani tuti nem tudja lefoglalni magát. Elég gáz, de azért kivitelezhetõ. Amikor már nagyon nem bír magával, akkor beleültetem a szobahintájába.

pusz, most mennem kell, majd még jelentkezem

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Sikerült a tegnapi írásokat végigolvasniKép, de a maiakat még nem...

Sasha!
A katonasággal kapcsolatban mélyen együttérzek Veled, mi is voltunk ugyanilyen helyzetbenKép. Sajnos el kell, hogy keserítselek, katonáékat nem érdekli az ember szociális helyzeteKépKépKép.
De leírom, hogy nekünk hogy sikerült megúszni a katonaságot, hátha segít valamit. Mi egyszerûen "cseréltünk", a férjem ment GYED-re Noémivel, én pedig visszamentem dolgozni, ugynis a GYES-en vagy GYED-en lévõ kispapákat nem viszik katonánakKép. Igaz, abból a szempontból egyszerûbb voplt a dolog, hogy akkor Noémi már 14 hónapos volt, így az etetése Apa számára is kivitelezhetõ volt. Másik megoldás, hogy GYES-re megy a párod, mert amellett lehet 4 órás munkát vállalni. Bár lehet, hogy ez csak a baba 18 hónapos kora után lehetséges, nem tudom. Az egész "apuka GYES-en" dolog akkor kivitelezhetõ, ha a baba elmúlt féléves, de ez Nálatok közel van már.
Szóval, Apa maradt Noémivel otthon, éa egy évre visszavonták a behívóparancsot. Én dolgoztam, és azon nyomban nekiláttunk a kistesónak, aki -hála Istennek- azonnal összejött. Így, mire tavaly augusztusban a férjem vonult volna, Ádám már megszületett, így el sem vitték, és mostmár nem is fogjákKép. Ennyi, talán sikerült ötletet adni. A polgári szolgálaton nem gondolkodtatok?

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok
Kataa
mi a páromal a bazi nagy görög lagzit néztük meg nagyon jo volt Kép

Nyuszi
egy hisztis csecsemöt elég nehéz elviselni Kép ezt én már tudom mert petike mostanába elég sokat hisztizikKép ha nem ugy vagy nem az van amit ö akar bár én sem szeretem az agresziv verekedös anyukákat .Kép

Kryss
jobulást a fiadnak. pont e miatt már nem tudok jönni netközelbe olyan sokat Kép

SASha
ne mérgelödj az én párom is van amikor azt mondja hogy foglalkozak én vele mert ö gépezni szeretne én ilyenkor nem morgok hisz amugy amikor csak tud segit nekem mindenben bár van amikor engemis megbánt a párom de 1 óra sem telik bele már is kibékülünk mert szeretjük egymást ez a fö szerintem drukolok hogy ne vigyék be a párodat katonának drukk drukk.Kép

Ildiko
azt nem tudom mert nálunk a dokinéni vitamin készitményt irt fel petikének elöször de ez már vagy 4-5 honapja mert nem hizott azota is ezt kapja no meg vasat de a vasat már csak 2-3 hétig szedi szerintem kérdezd meg majd hogy miért nem valami vitamint irt fel.

Beszti
bevalom én is szoktam petikével kiabálni de rögtön meg is bánom mert tudom hogy nem szabadna kiabálnom de néha amikor fáradt vagyok akor bizony kiabálok de etöl szerintem nem leszek rossz anya .

Joghurt
Dio, Nyuszika
a HIPPnek van jughurtos deszertje de vigyázatok mert 3féle bébideszert van és csak az egyik készült tiszta joghurtbol én bevalom csak ezt az egyféle tejjtermékfélét adom petikének most de ez is csak heti 1x-2x mert nagyon drága .

Beszti
honét tudod ezeket megmondanád hol találtad ezt a sok okos infot csak hogy elvihesm az anyukámnak aki olyan deszertet adott petikének amiben teljes tej volt Kép és nem lehet megmagyarázni miért nem adok neki ajoghurton kivül mást is petikének Kép

Nyuszi
petikeis szereti a biletyüket nyomgodni és sikerül mindig megtalálnia a törlés gombot igy volt már hogy az egész irományomat kitörölte Kép meg mindig megtalálja a rendszer indito menüjét vágy más fontosdolgot igy csak akor ütögetheti a bilentyüket ha ki van kapcsolva a gép Kép

Lányok
képzejétek a anyukám szerint olyan vagyok mint a ló csö látásom van mert nem adok petikének teljes tejböl készült deszertet csak joghurtot de azt is csak heti 1x-2x és nem adok neki vadast , túrot ,turot majd csak 3-4 hét mulva kostoltatom meg vele esetleg .vadasal meg ráérek szerintem böven ,és mostanába mindenki azt kérdezi tölem meg a páromtol hogy mit eszik petike és ha elmondom hogy mit akor néznek rám mint a birkaKép de legutobb már azt mondtuk hogy mindent amit egy 7 hónapos ehet kezd elegem lenni abol hogy mindenki szerint bármit adhatok petikének amitöl ,nem lesz kiütése,hasfájása vagy valami baja Kép anyukám szerint én tul sokat tévézek meg netezek mert az ö korában 3 hetesen töltöt káposztát etetek a gyerekel ha nem lett semmi baja a gyereknek akor ehete Kép szerencsére a párom szerint nincs csölátásom és jol csinálok mindent Kép

Séta
mi is voltunk egy órát sétálni meg vásárolni az uj kengurunkal mert kaptam egyet a páromtol igy ma aba vitem le petikét Kép hát izget-mozgot bene meg tekergete a fejétálandoan és még egy picit igazitani kell rajta de nekem tetszik a séta végére petike elaludt a kenguruban Kép

na befejezem a szövegelést Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Csics!

Még korábban lementettem az egész lapot, mert nagyon érdekes...Kép

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Információs rendszer (OFETÉKA)

A tej, tejtermékek címszó alatt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Csics!

Petikének mikor nézték meg hogy vérszegény e, és mennyi volt az az érték amire vasat kapott? Emmának még a kórházban nézték, és elég vérszegény volt, valami 3,5 vvvs és 97 a hemoglobin, de azt mondták ez három hónapos korban még élettani vérszegénység, de most már 5 hónapos, és hófehér, feleslegesen nem akarom szurkáltatni, de azt se szeretném ha nem kapna vasat ha szüksége van rá.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ma elmentunk igazolvanykepet csinaltatani Alexnak.Annyira meglepodott a bacsin hogy meg a szaja is nyitva van a kepen: ))
Nagyon jo ido volt ma egy somot voltunk kint mi is: )))
Tenyleg a legjobb a teli depi ellen a nap.Mindenkinek ajanlom.
Nalunk mint otthonulo kismamaknal meg fokozottan jol jon igy tel vegen.
Nekm van egy par sorstarsam a kornyeken,de en azert szeretek masrol is beszekni nem csak apelenka markakrol.Sajnos nem mindnekivel tehetem meg de Rit is egy ilyen szemely : )))))))))
JA hogy teamalnal legyek ma LAex bevagott 100 oszibarackot,imadja,na megis van a latszatja a pelenkaban naponta tobbszor is : )))

Katonasag tema
Hat igaz hogy 30 felett mar nem piszkalnak de az utolso level ami mar nem ajnlva jott,talan tudtak hogy azt ugysem vesszuk at,abban az volt hogy tartalekos allmonayba helyezik ha akarja ha nem.

Mano
Ki volt a fotos csaj,a nevet inkbb nem irom ide de nalun keg szoke gondor haju kicsit molett 30 koruli csaj volt es Ferenc Koruton van uzlete.Amugy nekunk is kb 30 percig tarot.
Majd osszevetjuk a tapasztalatokat ha kesz lesznek a kepek,nekunk a het vegen .JA egy sorozat volt 8990 Ft.

Beszti
Igazad van lehet olyan helyzet ami kihozza az embert a sodrabol,bar nekunk ez meg hihetelen kicsi babanal de a tobbgyermekes anyukak mar tudjak mi a dorges.’

Zulu
Pont a multkor mergelodtunk ezen,mert van akinek kene nagyon megsem csipkedik magukat.

Pszi
Mikor van a szulinapod??Nekem holnap,csak nem egynapon szulettunk??Nekem ket olyan ismerosom is van akinek ugyanakkor van a szulinapja,.Sot anyukam baratnoje is akkor szult mit O es a csajjal ma is joban vagyunk.

Gumicukor
Jobbulast nekedmte a munka mellett nem engedheted emg a betegeskedest: )))Szolj a nathanak.

Csics
Az tenyelg jo lehetett,azt hiszem majd kesobb kivesszuk videon.bar meg odaig sem jutottunk hogy tagok legyunk a sarki tekaban,de almodozni jo : )))

Kataa a holnap 23 hetes Alex.

Kép
Kép
kataa
 
 


Beszti!
Köszi az infót a nevekrõl. Rád számítottamKép!

Hát, én "né"-ként a férjem és a saját vezetéknevemet is viselem, de már megbántam. Mert a férjem neve nem valami hétköznapi, betûzni kell, ráadásul az enyém sem gyakori. Bár, mióta egy ugyanolyan nevû Barbara, mint én, híres lett, a sajátomat már nem kell betûzniKép, bár én "th"-val írom (csak az egyszerûség kedvéért). Ezért általában nem a hivatalos nevemen szerepelek, csak ha muszáj, különben a férjem vezetéknevét és a keresztnevemet használomKép.

Hisztiügyben sajnos nekem is vannak tapasztalataimKép. Néha(?) én is ideges vagyok, mert Noémi átlagon felül mozgékony, néha süketKép, és értetlen isKép. Szerencsére nyilvános helyen még sosem fordult elõ hiszti, de itthon volt, hogy toporzékolt, földhöz verte magát. Egy ideig bírom, de olykor elszakad a cérna. Pedig igyekszem nem mérgelõdni állandóan, de néha olyan kilátástalannak tûnik a küzdelem a saját gyerekemmel, hogy elborul az agyamKép.

A férjem segít itthon, de õszintén szólva nem szívesen kérem, mert tudom, hogy õ is fáradt, sokat dolgozik, ráadásul tanul is, úgyhogy neki sem egyszerû. Egyszer kiakadtam, hogy én csak a gyerekkel foglalkozom (ekkor még csak Noémi volt), állandóan itthon vagyok, és ez milyen nehéz stb. Mire õ: de hát ezért fizetnek... Valami igazság azért van a dologban. Csak a napi 24 órás szolgálatért kicsit keveset kapokKép... Szóval igyekszem a lehetõ legjobban helytállni minden feladatban, persze, nem megy, és ezt õ is látja. Sosem teszi szóvá, ha nincs meleg kaja, vagy nincs poszívózva. A poszívóval különösen meghitt kapcsolatban vanKép, sokszor kerülnek egymással testközelbeKépKépKép.
Azért a net nagyon sokat segít a bezártság-érzés leküzdésében.

Ildikó!
A hétvégén Ádám sem nagyon akart enni, szinte csak szopizott. Úgy látszik, tavaszi tisztítókúrát tartanak, nem esznek, csak isznakKépKépKép.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Dió,
Hát ez az anyuka a teás cumisüvegével??!!! nem semmi, DE Besztinek tökéletesen igaza van, nem tudhatjuk milyen is a szülõ, v. a gyerek.
Én olyan apukát láttam, aki a Corában a sorok között mászkálva, karjában a kb.1-2 hónapos gyerekét cumisüvegbõl etette, és közben mászkált. gondoltam, na esse normális

Zsófi is mostanában fogja a cicimet, és karmolássza, mert hihetetlen hogy egyik nap levágom a körmét, és másnap már karmolásra kész.

ALVÁS: Én beájulok már este 10-kor az ágyba, próbálok akkor aludni amikor Zsófi, amúgysem vagyok egy bagoly típus.

Nyuszika,
De ügyes Emilia!! lassan majd biztos fel fog állni.

Lányok, egykérdés: Zsófi nem akar hason feküdni, persze minden nap hasra teszem kb. 5 percig bírja utána kínlódik és sír. A fejét már tartja emelgeti a levegõben jobbra-balra, sõt hintázik is ( a lábát is emelgeti ) . Ugye jól teszem, hogy mindennap hasaltatom? elvégre majd másznia és megfordulnia is kell.

Szemeske,
Gratula a félévességhez!!!!

Sasha, Kataa, Zulu
Úgy tudom családos embereket már nem visznek be katonának, sõt családi okokra hivatkozva ( gyerek, költözés, õ a családfenntartó ) nem vihetik be!!!!!!!!
Csak azért vagyok ennyire tájékozott, mert az én párom sem volt katona.

Sasha,
Hát nem könnyû a férfiakkal. Hát még ha 2 pici lenne?!

pusz

Brokkoli
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Most nincs idõm visszaolvasni csak írok.
Képzeljétek el, hogy 8 hónap után vasárnap elmentünk a párommal moziba. Az anyósomék jötték át és õk vigyáztak a Petrára. 15-ra mentünk és elõtte megettetem , lefektettem aludni és a következõ kajára már itthon is voltunk. Jó volt de annyira fura érzés volt, hogy ketten ültünk csak az autóba. Meg hát elõl sem szoktam már ülni. A film felénél meg is néztem az órát, hogy mikor lesz már végre. Már sohasem tudom jól érezni magam a Petra nélkül?

Ma vacsira megpróbáltam a Petrának a sütõtököt, szopi elõtt. Hát annyira ízlett neki, hogy majdnem megette az egészet. Utána már szopizni sem akart. Lehet, hogy nálunk tényleg az a baj, hogy a tejcsivel annyira jóllakik , hogy már nem kell neki semmi. Most mit csináljak? Adjak neki fõzeléket és tejcsit ne vagy fordítva? Most úgy szoktam, hogy reggel a két szopi között adok neki kicsi gyümölcsöt (50g) és a többi csak tej volt és most akartam, hogy mivel már 8 hónapos kapjon ebédre egy kis zöldséget is.

Ági és a 8 hónapos Petra
petra2
 
 


Sziasztok!

Zsani,
ha legkozelebb Pesten leszek, szeretnek Veled koccintani egyet Freud egeszsegere, na mit szolsz hozza?Kép

Brokkoli,
Rekam se szeretett hason lenni /csak aludni, de azt meg sehogy maskepp/, nalunk is siras volt belole mindig. En leteszteltem, hogy hason is szepen tarta magat, kinyomja a mellkasat, aztan onnantol kezdve nem nyaggattam, megis gyonyoruen, idoben /sot, talan meg korabban is/ megtanult forogni, ulni, maszni, allni... igaz, O hasrafordulni tanult meg elobb, ennyi volt az elteres a nagykonyvhoz kepestKép

-Afonya
afonya
 
 


Bocsi!

Most nézem, hogy az egyik üzimet siekresen kétszer is elküldte. Már korábban is csinált ilyet, de mindig észrevettem, és javitottam, most meg nem! Nem, baj, kétszer is elolvashatjátok nagyszerü értekezésemet a tejröl!KépKépKép

Képzeljétek, lehet, hogy hamarosan ADSL-ünk lesz, végre a Vnet nálunk is megcsinálta, hogy lehessen.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Ildikó, van még egy gyerek aki utál enni, az én BettimKép
De megnyugodtam, mert kiderült, hogy több hasonló súlyú (7kiló körüli)gyerek is van köztünk akik ennyi idõsek.

Hisztirõl: Én teljesen ledöbbentem, mikor kb. 10 éve Stockholmban voltam, és egy áruházban egy gyerek épp a földhöz vágta magát és hisztizett, az anyja meg csak állt mellette és türte a hisztit. A barátom meg felvilágosított, hogy ott megbüntetik azt a szülõt, aki ilyenkor "rászól" a gyerekre. Nekem egyébként a nagylányommal szerencsém volt, mert az üzletekben sosem hisztizett. Otthon viszont elõfordult néha, egyszer le is öntöttem egy pohár hideg vizzel, mit mondjak, hatásos volt.

Férjek: Férjekrõl csak jót vagy semmit.. Az enyém pl. a jövõ hétvégén 3 nnapra Nápolyba megy. Hogy minek? Egy rohadt vasas vizilabda meccsre. :0

Brokkoli, én is ezt magyarázom Bettinek, hogy azért raklak hasra édes gyermekem, mert jó lenne ha megtanulnál mászni. De ugyanúgy sír pár perc múlva mint eddig, 8 hónapos nagy szamár létéreKép

Boldog hófordulót mindenkinek!!! Mi is fordulunk holnap.

Conti Betti 8hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

KÉPZELJÉTEKKép a párom kapott megint 6 hónap halasztástKép Utoljára több mint valószínü. Nem baj, addig összehozzuk a második gyerkõcötKép Nem fogjátok elhinni de a magas vérnyomása miatt kaptunk még idõt. Öröm az ürömben. 170/90 volt a vérnyomása, pedig szedi a 24 órás gyógyszert.Kép

Zita!
Köszi a drukkot! Sétálok én minden nap eléggé rendesen, és már egy hete fogyózok(mértékkel). Eszem, de ésszel és számûztem a kenyeret, burgonyát, tésztát és sok egyéb dolgot az étrendembõl. Ja és tornázom minden nap, mert meggyõztek, hogy nem árt a tejtermelésenek, és tényleg!Kép

Kataa!Kép
A legközelebbi sorozási papirt akkor mi sem vesszük átKép

Manó!
Mintha a páromat irtad volna leKép Számtógpezik a gyerkkel és csodálkozik, ha szegény unatkozik 2 percen belül. De párom nagyon rafkó ám! Tud õ játszani rendesen is a GAbival, feltéve, ha kedve van hozzá.
Na jó nem akarok igazságtalan lenniKép Reggel fél 7-kor kel és többnyire 8 körül ér haza.

Ildikó!
Köszönöm már jobb a hangulatom. Pláne, hogy halasztották a párom katonai szolgálatba vételét.
Remélem Napsugár étvágya megjön idõvel, de mi van akkor ha neki nem kell több és ilyen kis vékony testalkatú!?Kép

BesztiKép
Páromra a gyereket!? Nem õrültem meg! Ha sír elintézi azzal, hogy berakja az ágyába és bekapcsoja neki a pörgõ-forgóját... a gyerek meg ordít tovább és a párom nem érti, hogy akkor most mért. Esküszöm mintha hülye lenne, pedig nem az!Kép Meg mostanság Gabit alig lehet lenyugtatni vagy elaltatni. Kész rémálom az altatás, általában 4x vagy többször ugrok neki mire elalszik. Cicizik fekve, betakarom magunkat és igy alszik el. Az elsõ 3 próbálkozás alkalmával 2-3 perc után hisztizik és nem hajlandó aludni. Nyöszörög a cicin is és végül ordit. Jó akkor cicicsere, igy õ a másik oldalára kerül, hátha kényelmetlenül volt de nem. Akkor 15-20 perc gyerekfárasztás következik, vagy több és próba újra.

Dió!
Köszönöm kérdésed, gyereket akkor sikerült elaltatnomKép És nagyon zavartak az aznapi események ezért ki kellett irnom magamból.
Ez trermészetes, hogy az én feladatom, mármint a gyereknevelés-gondozás, de amikor a reggeli 9-kor volt és a vacsora még este 9-kor is váratott magára egy bazinyügös gyerek miatt akkor már elszakadt a cérna. Azért volt olyan bántó, hogy alig akart vigyázni a gyerekre amig én eszem. Jó ezt nem irtam le, de nem tartottam fontosnak az indokot.
A polgári szolgálatos dologgal az a baj, hogy közben nem tud dolgozni, de még mindig jobb mintha elvinnék. Szerencsére halasztottákKép

Beszti!
A tejes választ csak úgy hasból irtad vagy volt puskád? Ha nem volt puskád akko elismerésem.

SnoopyKép
Eddig ez a 2. Kismama amit megvásároltam. Az elsõ kismamát akkor amikor még várandós voltam. Most meg csak gondoltam egyetKép Szerencsém volt, de jó volt olvasni tégedKép

NyuszikaKép
Igen igazad lehet. Nekünk volt 9 hónapunk.Kép Nem szoktam depizni, de néha nálam is kiborul a bili, vagyis betelik. Nem sürgetem a dolgokat, mert nagyon remélem, hogy amint lehet játszani komolyabb dolgokat a gyerekkel (legóóóó párom álma) akkor már rábizhatom, de jó lenne, ha néha-néha most isKép

Zulu!
Csak az a baj, hogy a párom az anyjáékhoz van bejelentve. Az anyja meg átveszi azt a kurva papirt. Mert hogy honvédség meg izé...Kép

Pszi!
Nem mondod, hogy 27 éves vagy!? Letagadhatnál legalább 5 évet simán! Nagyon boldog szülinapot!
Kép
Szoritok Veresegyháza miatt! Lesz ott netetek?

Panda!
Szerencsére megoldódott! Mi is már rajta vagyunk a kistesó témán és remélem össze is jön, mert az elsõ menzim már megjött 14 hós kimaradás utánKép SZóval szombaton múlt el és ez a hónap a kistesó összehozása jegyében telik elKép

Csics!
Köszi a drukkot, nem vitték még el katonánakKép
Nálunk sincs tartós harag, csak már késõ volt és a gyerek is hisztis volt a párom is "menstrució" elõtt álhatott mert az õ kedve is harapós volt és én sem voltam fittKép Utána meg bealudt mielõtt a gyerek bealudt volna és én meg maradtam a mérgemmel kettesben ébrenKép
Ezt nem értem! Mindenkinek van valami baja!? Ha a babának ad az anyja enni mást is akkor miért nem többet és mást!? Ha nem ad akkor meg azt modnják: Legalább almát... Még 1 hetet várok vele legalább! Most lesz 23 hetes. Majd 24 hetesen kaphat, akkor 5 és fél hónapos lesz. Mivel már nagyon látom rajta, hogy enne mást is. Pl a narancsos sztori... Ez van.

Brokkoli!
Pedig 2 pici lesz! Azért nem olyan vészes a helyzet, csak egy rossz nap állt mögöttem és pont rosszkor ejtette ki a száján a dolgokat a páromKép Nem szoktam igy kibukni, legutoljára akkor voltam igy kiborulva amikor aggódtam a szopi miatt mikor Gabcsi megszületett és kiderült, hogy hasfájós és 48 óra alatt 3 órákat aludtam szakaszosan... Gabinak 6 hetes korában elmúlt a hasfájása és azóta csak most buktam kit kicsit jobban a depihez közelKép

Ági!
Nem tudom mit csinálj. De ha nem szeretnéd a tejci apadását mindenképpen elõbb kináld meg a cicivel. Utána félóra óra mulva jöhet a sütõtökKép

puszi mindenkinek! Jaa ma már fél 8-kor ágyba dugtam a Gábort!!!!!!!!KépKépKépKépKép Úgy örülök neki!
sasha és Gabcsi 23

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Hat nem tudom, mennyit tudok irni, most epp mindketten alszanak. Aaronnak du. Felment a laza 39,1°C-ra aztan kuppal lement,laztalansagig. De most mar megint olyan forro szegenykem. KépKicsit nathas, mas nincs, de hat ez böven eleg.
Igy hat ki sem tudtunk menni, de ez legyen a legnagyobb baj...

Pemeske,
akkor Greta igen jo tempoban halad!!!ahoz kepest, hogy meg csak 6 honapos!Kép
Gratula!

Sasha,
talan azert mar jobb a hangulatod....

Kataa,
köszi,meg varjuk a hatast a jobbulas kivansagnak.(külföld, lassan er ide!!)KépKép

Panda,
en ebben nem vagyok jartas, sorry!

Ildiko,
en, ha nem lennek meggyözödve ennek a csoda savnak a hatekonysagarol, kihagynam!Akkor is, ha keves kiloja van Napsugarnak.Hiszen sokat mozog es meg egy gyerek sem maradt anyatejes tinikoraig!Majd rakap!
Rebi ugyan több mint 8 kg, de a mult honapban szinte semmit nem hizott es neki sem fülik a foga az eveshez.A cicin kivül...Bar lehet, hogy egy honap mulva Neked kell engem nyugtatni...

Pszi,
utolag boldog szülinapot! Es drukk a költözeshez es nagy irigykedes is!!!!KépKépKép

Csics,
köszi!
Ne hagyd magad! Tudod, moíndig van valami divat, anyukad koraban igy etettek a kicsiket ma mashogy ! Divatozz csak Kép!

Brokkoli,
Szerintem, ha addig hasra teszed, amig nem mergelödik rajta, az jo.En is igy csinaltam.Vegül is nem kell sok, csak egy kicsi.Nalunk bejött.Mindig, mikor letettem Aaront elöször hasra tettem le jatszani, aztan amikor kezdett belöle elege lenni, megforditottam.
Aztan, ha maga fordul, majd eldönti maga!

Agi!
Neked is hatalmas irigyles a moziert!
En sem tudnek nyugodtan ülni a moziban, de ez igy is van rendjen!

Hat most be is fejezem, de sikerült a mai termest vegigböngesznem.
Kryss&Rebi es beteg Aaron

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


SashaKép,
de jó! Szerintem jelentkezzen át, és akkor anyuka kimarad a buliból. De különben is, addigra már pociban lesz a legkisebb családtag, arra meg tuti adnak további halasztást, aztán meg már ott a két gyerkõcKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Lányok

Nem hiszem el, ma felállt a lányom! Na nem úgy egyenesbe, hanem csak a fekvõ apja lábába kapaszkodott a kezével, feltolta a seggecskéjét és tutira mindkét talpán állt pár másodpercig!Kép

Kérdés

Hogy néz ki ha a fogzástól piros a Manó feneke? Mert két napja piros, hiába kenem folyamatosan a gyógyszertári kencével....Kép
És helyenként olyan mintha hámlana pedig nem. Lehet hogy a szájpenész most lent támad? Segítséééég! És ma baromi nyügi volt, folyton rajtam lógott, gyakran igen keserves ábrázattal.

Brokkoli

Emília sem szeretett hason lenni legalább is ébren nem.Kép Aztán mikor már kezdte tartani a fejét, meg feltornászni magát a karjaival akkor elnézelõdött, de akkor is pár percig. Én nem erõltettem túlságosan.Aztán mikor már tudta a karjaival tovább tartani magát ahogy letettem egybõl hasra vágta magát.Megtanulják õk ne félj!


Kataa!

Igaz, hogy holnap lesz,de
Kép


Pszi

Ez pedig a Tied!Kép

Kép

Na megyek szunnyantani.Jó éjt!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Dió,
Lili is szokta gyurmázni a cicit evés közben, de õ elég erõsen csinálja, így sokszor abba kell hagyjuk, mert fáj.

Nyuszi,
Emi már ül és térdel, ez nem semmi. Nagy gratula nekiKép! Örülök, hogy a szájpenész is elmúlt. Te hogy vagy? Hát most olvasom, hogy ma már ácsorgott is Emília, nem gyõzök csodálkozni. Jövõ héten ez a lány már szaladni fogKép.
Ha hámlik is a feneke akkor szerintem mutasd meg a dokinak, Lilinek csak piros volt párszor a feneke mialatt kijöttek az elsõ fogai.

Anemo,
Köszi.

Kataa,
Elõre is nagyon boldog szülinapot kívánok!

Kryss,
Aaronnak jobbulást!

Pemeske,
Boldog 6 hónaposságot Grétának!
Az elsõ két számát én megvettem az újságnak, szeretném a többit is, de majd meglátom milyenek lesznek a következõ számok. Tényleg kicsit húzós az ára, mert hetente jelenik meg.

Sasha,
Szuper, hogy nem viszik el a párodat katonánakKép! Azt hiszem két napja volt a TV-ben, hogy 2004-tõl megszüntetik a sorkatonaságot. Szerencsére a párom a lisztérzékenység miatt soha nem kell, hogy bevonuljon.

Manó,
Nálunk is van TV-nézés címû játékKép, de szerencsére csak ritkán. Apa nagyon élvezi, hogy Lilivel foglalkozhat, néha zenél is neki és eléggé figyel rá. Mindig próbál olyanokat játszani vele, aminek a legnagyobb sikere van. Én nem panaszkodok, csak lenne többet itthon.

Ildikó,
Ez a savas dolog tényleg nem hangzik valami bizalom gerjesztõen, szerintem kérj valami mást, fõleg ha még rosszabbul is eszik utána.

Beszti,
Hát bizony-bizony ki tudja mit hoz majd még ki belõlünk az anyaság, azért remélem nem egy hétfejû sárkánytKép.

Pszi,
Boldog szülinapot! Nagyon jó lesz majd biztosan az új ház, gratula hozzáKép. Bárcsak már mi is itt tartanánk, de annyi minden hátráltat.

Gumicukor,
Jobbulást!

Csics,
Hát nem lehet egyszerû anyukáddal, azért az nagyon jó, hogy a párod így melletted áll.

Ági,
Pont így éreztem én is magam amikor elmentünk moziba múltkor. Szerintem lesz ez jobb is majd.
Kajcsi ügyben: én úgy szoktam, hogy a szopi után kb. fél órával adom Lilinek a fõzit, így simán megeszik 60 grammot. Viszont ma már észrevettem, hogy több is lecsúszna, ezért holnaptól növelem az adagot.

Forti,
Van kedved a héten talizni?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Nyuszi!

A szájpenésznek sajnos van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy: A baba lenyeli, mivel a szájában van. Áthalad a beleken és a popsiján a kakival kicsattan. Piros pöttyös, fájdalmas. Az énfiamnak nagyon sokáig nem is látszódott a szájpenész a szjában. Azt vettem észre, hogy már 3 napja piros a feneke, és piros pöttyök vannak rajta. Aztán egyszercsak megjelent a szájában is. Addig a torkán volt. Szóval kezeld neki továbbra is a boraxos ecseelõvel. A popsiját meg mosogast kamillával és gombásodásra való popsikenõccsel. Canestern krémcsaládnak van egyetlen egy tipusa amit lehet csecsemõknek is adni. Az arra való. Próbáld ki. A gyógyszertárban gombás popsira kérjed a Canesternt, vagy más hasonlót ha van kis csecsemõnek. A kamillateával én naponta -7-8x lemostam törlõkendõ helyett a popsiját és kb másfél nap alatt rendbe hozta.
Azt mondják a szájpenész nem fáj, de én nem hittem el ha ránéztem a fiamra. Lehet, hogy vannak érzékenyebb gyerkõcök is?

Kép
sasha
 
 


Pemeske boldog hathonapossagot Gretanak!Kép

Sasha en ugy tudom, hogy a gyerek egy eves koraig nem vihetik el a parodat katonanak. Plussz o a csaladfenntarto, ami meg egy indok. De ha osszejon a 2. baba, akkor minden megoldodikKép

Ma seta alatt a templom mellett elhaladvan megszolalt a harang, Szegeny Lackonak meg egybol lefele gorbult a szaja, majd eltorott a mecses. Amig szolt a harang, nem is sikerult megnyugtatni....utana meg bealudtKép

orsoly es Lacko (ma 11 hetes)
orsoly
 


Sziasztok

Nyuszi
Gratula a 8. hónaphoz. Örülök hogy gyógyulgattok és hogy az a fránya penész eltünt már.

Ági
Nem tudom nektek gratuláltam-e már, ha nem akkor nektek is grat a 8. hónaphoz.

Judy
Azért eresztitek lejjebb az ágyat mert fogor Gergõ? Azért miért kell?

Pemeske
Boldog félévességet Grétának.

Sasha
Részvétem! De ha esetleg ez vígasztal, az én párom itthon van egész nap (itthon dolgozik mindig), és mégis én húzom az "igát" immár lassan 8 hónapja a gyerekkel. Ha megkérem hogy vigyázzon Levire akkor megteszi, de magától nem igazán jut eszébe, hogy anya már elég rég óta hajtja egyedül ezt a mókuskereket, ki kéne szedni belõle. Kép
De hát férfiak!! Én azért igyekszem sokat jönni-menni (igaz Levivel), addig sem vagyunk otthon és így elég gyorsan telnek a napok.
Sajnálom hogy pont most akarják behívni a párodat, remélem sikerül a halasztást elintézni.

Nyuszi
Azért valamilyen szinten nekik is van rá 9 hónapjuk hogy felkészüljenek arra hogy baba lesz a családban, sõt õk is olvashatnak ezzel kapcs. könyveket, bújhatják az internetet. De szerintem nekik ez azért így baromi kényelmes, mert tudják (legalább is az én párom) hogy ha õ nem is mozdul meg, én oda megyek a gyerekhez, felkelek hozzá.
Ma is reggel fél 7 óta ébren vagyunk Levivel, apuci pedig vígan durmol még. Este pedig amikor bedõlök az ágyba, ártatlan fejjel megkérdezi: álmos vagy???? ilyenkor szoktam mondani neki, hogy nem szivem, csak úgy csinálok.
Egyébként a párom is azt csinálja, hogy ha 5 percig nem bír a gyerekkel, már passzolja is le, hogy "na jó én ezt nem tudom csinálni". Nem tudom mibõl gondolják hogy mi tudjuk. Egyszerûen KELL csinálni, hisz a gyerekünkrõl van szó.

Brokkoli
szerintem ne erõltesd a hason létet, ha Zsófi nem szereti. ha jónak látja majd hasra fordul idõvel maga. Levi hanyat nem szeretett lenni, ma már semmi gondja vele.

Kataa, Pszi
Nagyon boldog születésnapot aktuálisan és utólag is.
Kép

Ilke
Miért ne!! Kép

Velünk minden rendben, Levi mintha próbálna mászni, a lábát rakosgatja elõre, de a kezét még ott felejti, így orra bukik. Fogacska még mindig sehol. Nagyon eltévedtek azok a fogmanók. Kép

Forti

ui: tettem fel új képet a profilomba

Kép
Kép
forti
 
 


Sasha

Nagyon köszi a leírást! KépNem vagyok biztos benne, hogy a szájpenész miatt piros a feneke,lehet hogy a foga. De a biztonság kedvéért azért kenem kamillával, meg krémmel. Azért nem biztos, mert nem pöttyös ,csak piros. És csak a hajlatban. Ha nem múlik azért megmutatom a dokinéninek is, bár õ azt mondta, hogy ilyen nagy baba szervezete már valszeg egyedül is legyõzi a szájpenészt, úgy, mint a felnõtteké...Mindenesetre ártani nem fog ha kenem, nem?

Ilke

Hát én is csak kapkodom a fejem, hogy miket produkál ez a gyerek néhány hét leforgása alatt...Kép
Ügyes Lili Manó hogy ilyen jó étvágya van, meglátod, ha többet mozog, még többet fog enni. Emília is csak úgy szippantja be a kaját.Kép Mondjuk utána le is mozogja...

Pszi

Gratulálok az új házhoz! Tök jó! Biztos jó lesz a kis Manódnak majd a kertben rohangálni.Kép
Lehet, hogy lassan mi is elkezdünk házat nézni, már tûkön ülök! Ha nem sikerül Pesten, akkor Göd, Dunakeszi környékén.

Lányok

Senki nem tudja, hogy milyen bolti joghurtot merjek adni a gyereknek?
Képzeljétek befizettünk Alsópáhokra egy hétre júniusban. Kíváncsi leszek nagyon arra a helyre és a Manó már majdnem 1 éves lesz, biztos élvezni fogja.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Kataa!
Nekem még februárban volt (febr. 23-án).

Sasha!
Köszi a szülinapi gratulációt, így megkésve is nagyon jól esett. Anno gimis és egyetemista koromban gyakran megkaptam, hogy fiatalabbnak nézek ki, de akkor nem mindig esett túl jól.
A legdúrvább az volt, amikor végzõs egyetemistaként venni akartam egy farmerdzsekit. Találtam egy pont jót, erre a boltos azt mondta, hogy azt nem ajánlja, mert gyorsan ki fogom nõni. Kicsit meglepõdtem, mivel addigra már kb. 9 éve nem nõttem egy centit sem.
Az én férjem is megúszta a katonaságot. Nem igazán vagyok büszke rá, de ugyebár a cél szentesíti...
Õ egy kicsit szinészkedett + orvosihoz kellett mennie, hogy gyengék az idegei -> így végkép alkalmatlannak nyílvánították.
Veresegyházán lesz telefon, így az internetnek nem lesz akadálya.

Kryss!
Remélem Áron már jobban van.
Köszi a gratulációt neked is.
Remélem, hogy tényleg összejön a házikó. Holnap derül ki minden...

Nyuszika!
Gratula a felálláshoz. Kép Kép Kép
Neked is köszi a gratuációt.

Ilke!
Én is megvettem a "Modern keresztszemes" elsõ két számát.
Bár én még kezdõ vagyok a témában, de nekivágtam a borítón látható terítõnek. Olyan jól illene a szoba asztalunkra Kép .
Tetszett, hogy odaírták, hogy kb. 2 hét alatt készül el.
Szerinted ez nonstop munkát jelent?
Ha ilyen tempóban haladok, akkor augusztusra talán elkészül.
Nem baj új házikóhoz új terítõ. Igazán stílusos, nem?
Nálunk is elég nehézkessen haladnak a dolgok a házzal kapcsolatban, ezért választottunk új építésût. Az egy kicsit egyszerûbbnek tûnt...

Forti!
Köszi a gratulációt.
Nagyon vagány levi Kép.

Ma megyünk méretkezni.
Igazán kíváncsi vagyok már Balu súlyára. Nekem nem tûnik túl dundinak, csak amikor más babák mellett van, akkor látszik, hogy nem egy szakadtka.
Tényleg egy kérdés.
Ti még overallban jártok sétálni? (a nagyobb babuk)
Mert én már gondolkodom, hogy kicsit lazábbra kellene venni a figurát.
pl.: body, plüsrugi, polár totyi, zokni, cipõ, mellény (jó meleg), sapi
Szerintetek ez így túlzás?

Sziasztok
Pszi és Balu (7 hónapos)
pszi
 
 


Sziasztok!

Nyuszi!

En mar lassan nem ismerem igazan az otthoni valasztekot, de ha tehetnem, biztos elneznek egy bio boltba es megprobalnek ott joghurtot keriteni a csemetenek!

Nalunk Aaron ma mar "csak" 37,5°C-os, de estere megint 39-eztünk.Nem tudom, a Viburcol segitett-e vagy magatol ment-e le.De lenyeg az, hogy jobban van!
Köszi mindenkinek a drukkot!!

Remelem majd este meg tudok jönni!
Kryss&Rebecca&Aaron

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Hi!

Borzalmaséjszakám volt. Nem tudom mi volt a gyerekkel. Este fél 11-ig beszétem a barátnõmmel, aki New Yorkban van, igy minden ritka pillanatott kihasználunk, ha tudunk beszélni, meg ugye a 6 óra idõeltolódás se semmi. Aztán a gyerek hajnali fél 3 óta müsorozik.Kép Mint most is...
Alig aludtam

sasha

Kép
sasha
 
 


Pszi!

Én már nem overálozok, ennek prózai oka van, a tél elején vett 68-as overálba már alig tudtam beletuszkolni Emmát. Most ha nem süt a nap akkor body, rugi (nem feltétlenül plüss), egy vsatag textil nadrág, és egy dzseki, lábára olyan mamusz szerû cipõ, sapka. Tegnap hogy sütött a nap egy rövid ujjú body, kordnadrág, ing, dzseki és a mamusz +sapka volt rajta. Meg a babakocsin az a valami amit rá lehet kapcsolni.Kép

sasha!

Örülök hogy sikerlt a halasztás. Drukkolo, hogy sikeres legyen a baba project.Kép

nyuszi!

gratulálok az ácsorgáshoz!!! nagyon ügyi!

Brokkoli!

Emma is utált mindíg is hason lenni, én nem eröltettem. Igaz, nem is lett egy mozgékony baba. egyenlõre csak a kezével csapkod, oldalra tud fordulni, és ha én hasra fordítom, és a keze a hasa altt marad, akkor nagy erölködés árán visszafordul. De! Már nem sír ha hasra fordítom, sõt vigyorog, de rögtön tolja magát vissza. ha nem sikerül, akkor még mindíg elkeseredik.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?