Sziasztok!
Ginuska!
Ez borzasztó! Nagyon sajnálom a barátnődet! Borzasztó lehet ilyesmit átélni!
De ilyesminek a 21. században nem szabadna megtörténnie!!!!
Akkor mire vannak a magzatmonitorok????? Nálunk, ha leesik a baba szívhangja, már tolják is be az anyát a műtőbe! Szempillantás alatt be lehet altatni, ha muszáj!
Mellettem 3 csaj is sürgősségi császárral szült. A dokik többsége nem kockáztat!
A közhiedelemmel ellentétben többnyire nem az a baj, h. a baba nyakára van tekeredve a köldökzsinór (a babák 1/3-ának a nyakára van tekeredve!), hiszen a baba ilyenkor még nem a légútjain keresztül jut oxigénhez, a köldökzsinór pedig egy eléggé rugalmas valami, a súlyos problémákat inkább az okozza, ha a kitolási szakra a baba feje nem illeszkedik be a szülőcsatornába és a köldökzsinór előreesik és a szülés során összenyomódhat, de azért ennek megakadályozására vannak műfogások.
Amit nem lehet kivédeni az az idő előtti lepényleválás, de még ott is van esély rá, h. ne legyen baj!
De ezek nagyon ritka komplikációk, a császárok jelentős részét téraránytalanság ill. faros babák miatt csinálják.
Ne kezdjetek el pánikolni! A babák többsége mindenféle baj nélkül vészeli át a szülést!
Mniki!
Diabétesznél jellegzetes a lábszárviszketés, de azért szerintem nálatok ez a kevésbé valószínű! Nem szed semmilyen gyógyszert, ami ilyet okozhatna v. fotoszenzibilizáló hatású lenne?
Esetleg nem vettetek új szőnyeget v. pl. gyapjúzoknit (bár ki vesz nyáron gyapjúzoknit?
), esetleg sensitive feliratú öblítőt (ha emlékszel még, én szülés után attól lettem csalánkiütéses!
)?
A mi eprünk is kezdi befejezni az idei szezont!
Pedig én egész évben tudnám enni!
(ezzel kapcsolatban: Igenis lehet szoptatás alatt epret enni, ha az első pár szem elfogyasztását követően nem lesz pöttyös a gyerek! De ő csak a jövő évi termésből kap majd!)
Zsizsik!
Ne is törődj az ilyen álmokkal! Fogsz ennél jóval cifrábbakat is álmodni pár hónap múlva a pöttömmel a pocódban! Terhesen az ember hiper hülyeségeket tud álmodni!
Tatylafülü vizslakutya??? Kis selymes pocival?
Nálatok meg is lehet aludni a buli után? Van annyi hely, h. két felnőtt és egy Gergő elférjen? (utazóágyat, etetőszéket vinnénk!)
Dimet!
Hogy bírod megállni, h. sütöd, de alig eszel belőle????
Nálatok férj főz, te sütsz??? Munkamegosztás!
És ki mosogat?
Képet nem tudsz felrakni a kis szunyókálósról? (legalább a másikra)
Ezoterike!
Nálunk a szülészet egy rohadt meredek domb tetején van, a terhesség vége felé azt kell két-, majd egynaponta megmászni NST-re. Mire felérsz, majd kiköpöd a tüdődet (többek szerint szüléselőkészítőnek sem rossz!
). A dedet ennek ellenére minden NST-re úgy kellett felverni, h. ugyan kezdjen már vmi mérhető mocorgásba, miközben a nap összes többi részében erőteljes pogózással reagált minden apró változásra!!!!
Kavits!
Tologasd csak a fűnyírót!!!!!
(hoppá, nekem sem ártana, de ma vagyok 1. cn, és ilyenkor mindig alacsonyabb az ingerküszöböm!
)