Új privát üzeneted érkezett!

Köszi, Lányok:-)))
Természetesen van szopi után büfi, még 2 cici között is szoktam és nem is teszem le rögtön, várok legalább fél órát. Eddig is bukott, nem is aggódtam, de ma különösen sokat és sokszor.
Jó, ma volt legtöbbet szönyegen, mióta új tudománya van:-)))

És legújabb tudománya is van, sikongat:-) Édes nagyon:-)))

Megjelent a Kismamának egy különszáma, a baba első évéről. Tök jók vannak benne:-)) Bár még nem olvastam el mindent.

KépKépKép
kiscsiko

Zsu, elfelejtettem lefotózni ma:-((( Most meg már alszik a drágám, de nem felejtem el:-)))

KépKépKép
kiscsiko

kataa: genetikai tanácsadásra mennem kellett mert az úgy tudom kötelezö de 1% alatti volt az esély a gondra igy mivel a vetélés kockázata 2% ezért azt mondtam hogy köszönöm nem. szóval én nem csináltattam meg és az uh az überelt mindent de az eredményeim is tökéletesek voltak.Fel ajánlják de nem kötelezö rád bízzák a döntést.

nika70
Salgótarján

Kiscsikó, nekünk is voltak különösen bukós napok....

Azt nem is mondtam, hogy 5. nap volt végre kaksi ma, pedig este adtam volna a kúpot. Ma végre benyelt egy kis kamillateát, össz 40 ml-t, jól megcukroztam :? , de hatott :)

Zsuzsi, apa épp fújja a repcsit, meglátjuk, hogy tetszik majd :)

KépKép

KépKép
winnie27

Nekem pl két szopi között ajánlották az új ízek bevezetését. Valaki elkezdte már így?

Kiscsikó, Én már dokihoz is fordultam anno, hogy ilyen sokat bukik Lidi. De aztán hízott így nem volt gond, meg aztán magától el is múlt.

Winnie, Zsu köszönjük szépen :-)

Kép

Kép
antekirt

Kiscsikó, különben most 1-2 hete nekem is kevesebb a bukás... (lekopogom)

Viszont csak 60 g volt a heti hzás. Az előző heti 30 g-nál mondjuk több, de ez sem túl sok :( :( :cry: :( :( :( :(

KépKép

KépKép
winnie27

Ante, én is felhívtam volna mindenkit, de nem vették fel:-)))
Winnie, nekem is azért tűnt fel, mert mostanában nem volt már. Igaz eddig nem forgott:-)))

Mi jövőhét kedden megyünk tanácsadásra, akkor derül ki minden:-))) cm, g stb:-)

KépKépKép
kiscsiko

Csak gyorsan, hízással nem kell aggódni, írtam, hogy Dani nem hízott a köv héten meg kétszer annyit hízott.:))))

Milyen Repcsuit fúj apa, Wiinie? Csak nem Malávosat? Olyan nekünk is van, nektek honnan???

csernusn

Niki, Malévos, Zsuzsitól kaptuk ma :) souvenirként cserébe a két babaörzés jegyért :)
és tetszik ám, bár még kicsit nagy... de nagyon meg lett nézve, és persze rögtön megkóstolva :)

KépKép

KépKép
winnie27

na ja, Niki, de már két hete nem hízik valami acélosan...

KépKép

KépKép
winnie27

malévos repcsink nekünk is van Gege imádja :) a farkát meg a szárnyát rágcsálja meg hát nem is fújtuk fel túl keményre nyomorgatja állandóan :)

nika70
Salgótarján

Winnie:
Örvendek, ha tetszett a repcsi. majd viszek egy kisebbet is, csak ez került a kezem ügyébe éppen.
Fanni is imádja, mindig csócsálja.
Apukám hozta, hogy adjuk neki, ne felejtse így dolgozik a nagypapa. :lol:

Ante.
Nincs mit. :lol: Csak így tovább, hamarosan mindenki eléri a bűvös 6.-at

Kiváltottam a Hippes cuccot.
Volt ebben egy póló is, meg egy üveg innivaló és egy kis üveges banános őszibarack kaja. meg kis tasak pépek + 1 piros műanyag kanál. és a következő kupon a 8.hónapos. nekem a 4 hónapos kimaradt ezek szerint. No sebaj.

Igen én is azt hallottam két szopi között kell az uj ízeket kóstoltatni.

Kép
zsuzsu74

csak gyorsan:

bukás rendben van... Addig míg nem állnak, ülnek többet ez ok...Nem úgy záródik a gyomorszáj.. Ha szépen hízik a gyerek, akkor nincs gond :-) Máté nagy mestere ennek...

Mágika:

babkocsi - húzz be nekik :-) majd körülnézek neked

Tali:

chips, cola, fanta??

KépKép
KépKép
bunny75

KépKép
KépKép
bunny75

Hja és Mágika, a Chicco Ponee-ja is hasonló....

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=1711

http://aruhaz.bababorze.hu/product_info ... ucts_id/13
- ebben a színben és 24ezerért a mária nagykerben

KépKép
KépKép
bunny75

Mágika

ez az utolsó:

http://www.babakocsi.lap.hu/

KépKép
KépKép
bunny75

Kidobott :twisted:
szóval, Bunny, tök jók a linkek!

Nekem a cocoon citysport tetszik! meg a mosaic! de a gaio is jó! szóval mindegyik!!! :)

KépKép

KépKép
winnie27

Kataa!

Én Cerazette-t szedtem és már a 3. hónapban volt mensim, aztán a 4-ben egész hónapban véreztem és lényegében azóta evett Veronika kevesebbet és azóta nem hízott. Nagyon valószínű, hogy van köze a kettőnek egymáshoz, holott a nődoki direkt ezt ajánlotta szoptatás mellett. Most 3 hete hagytam abba, várom az eredményt.

Ante!

Nekünk a hozzátápit először főtt almával ajánlották, valami jó édes almával kell kezdeni (idared később pamutalma), ha megy akkor 1-2 hét után lehet almalét és utána a reszelt almát, aztán majd megint 1-2 hét és jöhet az őszibarack. Eleinte csak pár kanállal szabad adni, hogy kiderüljön nem allergiás e rá, ha nem akkor annyit lehet adni amennyit szeretne

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

5 oldal :D

Köszi a körkérdésemre adott válaszokat Mindenkinek. Nálunk most kezd beállni valami rend szerűség,de még csak most alakítom.

Tinu,elviszem Dávidot is a talira :wink: :D
Én is sajnálom az első mozitokat ,de tényleg be tudnak pánikolni,ha sír a picur,hiába nevelték fel a sajátjaikat. :? Mástól is hallottam,hogy nem volt valami jó az új Karib tenger :shock:

Bébiőrt nem használunk.

Hát Tinu ne haragudj,de nem látszik rajtad,hogy non stop édesség faló vagy! :wink:

Libero :D
Megvan már a kérdőív?A csomagoláson van egy kis ábra és azt vágd ki,nem fogod eltéveszteni,de a kérdőíves papíron rajta van,hogy hogy kell kinéznie.
Én még nem kaptam virágot,mert elvesztettem a kérdőívet,szeritnem úgy anélkül nem adnak.
látom megoldódott.

álmon halok Kép

Szilvi,probálkozok :D sokszor inkább nem is írok :shock: én úgy érzem,hogy ez erről szól,mármint a forumozásra gondolok. :D

Fürdőruci :D
Tök jó lehetett Alsópáhokon,én is szoktam nézni a Kismamás újságokban a hírdetést,de idén asszem ma itthon nyaralunk. :?
Húha micsoda romantikus ez az apa. el tudom képzelni,milyen szép képek :wink: megilletőtdtél gondolom,én biztos elsírtam volna magam.

Kiscsiko,azt hiszem Ikeás vásár elmarad :D
A babakocsiba probáltál mindeféle színes dolgokat rakni és úgy sétálni,valamelyik ismerősőm,akinek szintén a babája nem szerette a babakocsit,sznes anyagokat varrt és azt tette a babakocsiba és egész jól megszokta a baba.

Én még nem adattam a köteleő oltásokon kivül semmi oltást,egy éves kora után tervezem beadni az agyhártya ellenit és a bárányhimlőt. a többin még gondolkodom.

Mi volt az ortopédián?

Dávid is jár Helen Doron angolra :D

Noémi,hogy vagy? Rendbe jöttél már?
Nagyon ari Veronika baba,nálunk is menő mostanában a lábfogdosás,bekapás :D
Anyósod nem semmi a sulival,le a kalappal! :D
Nekünk se volt járókánk a Dávidnál hanem az utazóágyat használtuk erre a célra,igaz nem cokat volt el benne a fiatalúr,így egy rendes járóka nem lett volna kihasználva.
Most ,hogy az emeleten van a szobájuk,így lehet,hogy kéne egyet vennünk,ráadásul Réka tök jól elvan egy ideig ,biztos élvezné ott is.

Winnie, az én Rékám is hason alszik egy ideje és tényleg jobb. amióta megfordul nem zavar,hogy hason van :D napközben úgyse szeret hason lenni,így arra van ráállva a drága,ha hasra teszem aludni kell. És általában tényleg el is alszik,ha meg nem álmos és mégis megfordítom,akkor gyorsan átfordul. :shock:
Hú,de jó a járóka! És tök szupi,hogy belefér a játszószőnyeg.
Nagyon klassz a pörgösötök! :D olyan fürdetős könyvecskénk nekünk is van,labdás meg vonatos. :D
A 6 órás munka tényleg jól hangzik.
Még jó hogy szakmabeli a férjed :D :D
Régen volt 5 hós oltás is,Dávid még kapott. 2004-ben változott a rendszer,kisebb a tű is amivel kapják :shock: :roll: :roll:

Mági,én szeretem a párásítót,csak a takarítását utálom. Cilittel szoktam kimosni,de utána olyan nehéz kiöblíteni rendesen. Majd ecettel is megpróbálom.

apa humoros lehetett a gyógyszeres dobozzal :D

Gratula a fogacskákhoz!

Kibékültetek már? :D

Ezt ök jó volt,hogy vártad hogy megforduljon,hogy be tudd írni a dátumot a babanaplóba :D :D :D
Jók a képek,olyan szép Annababa!

A kocsi tök jó! Imádom a narancssárgát! Majd a talin meg gusztizom! :D

kernico,jó lehetett a babaúszi!
Jók a Kiarás napszemcsis képek!
Drukkolunk majd a vizsgákhoz!
Mit tanulsz amúgy?

Nika,na tessék anyós kérdés :D
Nagyon magabiztos pasi tényleg Gege:)és tök jó a szopis kép. Réka lehet,hogy csak ezért emeli el egyik lábát,mert egy cickóból szopik? :D

kérdőív :D

Roni nagyi
,édi lehetett a kép amit kaptál a felirattal.

Kata,hogy vagy, Náthád?
Ott nincsenek homeós bogyók? :oops:
Én kérdeztem a biorizspépet,majd körülnézek valahol. De a rizst csak később lehet adni nem?( Vajon melyik oldalon van Beszti táblija? :oops: )
Akkor ha jól vettem ki a szavaidból tervezitek a harmadikat? :D

Ante,sok boldogságot nektek féléves évfordulótok alkalmából!
Kép
Jó a vonalzód! Tényleg a habtapit én is előveszem....persze ha készen vagyunk lent is...

Marslakocska,nagyon tetszett a napirendi négyes séta. Ezt én is elbírnám viselni. Roli gondolom megy suliba szeptembertől,igaz?
Várja?

Zsuzsu,bokatetkó :D
fülcsi :D na de az alvós Fanni is valami gyönyörűséges! :D
Édesség???Sajnos imádom és nem tudom megfosztani magam egy finom fagyitől :( vagy csokitól. A Milka a kedvencem.

Síkítva ordítás :D

Munkahely :? a háromévet mindenképpen kivárnám...aztán meglátjuk.

Hogy te micsoda ötletes nőci vagy! tök jó ötlet volt ez a tábli,így meg szuperül átlátható és nem hárul egy emberre az egész feladat.

Ihianya,nem akarsz vonalzót csinálni?
Majd kérünk keresztelős képeket!
A nagy lányodat hogy hívják? Jár oviba?

Bunny,gyere sűrűbben!
Kocsival jösz megint a talira? jaj,már eszembe jutott,lehet hogy később jösz,akkor tárgytalan,amit akartam kérdezni.

Álmos vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vagyis Tinu után szabadon: álmon halok!
Szép álmokat!!!!!

Ildikó
ilgya1

Ante
En almaval kezdtem,es rogton 3 kanallal,szoval nem kell annyira aprolekosan mindent.Masodik nap mar tobbel es harmadik napon meg mar egy fel almat bevagott :shock:
Beszti altal felrakott tabla nagyon hasnos ,en onnan veszem a mindig a kovetkezo uj dolgokat.Minden uj dogokt 3 napig adok hogylassam ha kiuti a boret.
En ket szopi kozott adom neki a kajcsikat.Es tanusithatonm ha eloszor eszi a kanalast (mert volt mar ra pelda ) akkor is ugyanugy szopik ezerrel. 8)
Lidi nagyon ugyi a maszassal.Jaj az a kutyazas nagyon cuki tud lenni :lol:

Nika
En ugy tudom egy egeszsges baba utan mar genetikara sem kell menni,ugyhogy meguszod ujra :wink:

Malevos repcsink nekunk si van,meg Alexe volt 8)

Noemi
jaaa ertem.Hat en szedtem ezt meg Alexnel es irtam is hogy nekem is kevesebb lett az akis tejem is ami volt.ugyhogy most neki sem kezdtem.Egyebkent dokinom kerdezte nevetve ,hogy ugye nem tartozom azon naiv holgyek koze akik azt hiszik a szopi teljesen ved a teherbeeses ellen.Mondtam hogy neeeeemmmmm :lol:

Ilgya
Nem nem tervezzuk. Mindig is ket gyerekesnek kepzeltem el magam :lol:
Bar en annyira imadok babazni hogy gyenge pillanataimban mondom apanak, hogy ha ket szolgat felvesz akkor johet a baba :lol: Persze csak viccbol.....
Miert nem teszel ioncserlt vizet a parasitoba az nem vizkovesedik be.
:wink:
Mar jol vagyok ,elmult a natham,itt is vannak bogyok csak meg nme fedeztem fel a helyet,de mar kineztem a neten :P
Hat ez igazan rizsliszt pep,meg gabonaliszt pep.Itt ezzel kezdik a hozzatapit,meg a gyumik elott :shock: De tudom hogy otthon meg ALex idejeben mar mindenki adott tejpepeket a babaknak este hogy jol lakjanak,es ezaok is ilyen alauak voltak.Nestlenek van sok ilyen azt hiszem.

Kép
Kép
kataa

Szilvi: ma reggel 5-kor esett le, hogy valszeg te azért kapcsolod be éjjel a bébiőrt, mert nem alszotok egy szobában a gyerekkel. :oops: Basszus, annyira beszűkíti az ember gondolkozását a saját helyzete. :shock: :lol: Na szóval értem már.

ÁÁÁ, ez az éjszaka és alvás dolog kezd nálam mánia lenni. Ma éjjel fél 12-kor kelt a gyerek. Miért teszi ezt? :roll: Mondjuk szerintem a pocija fájt (mellesleg az enyém is). Aztán hiába szopiztattam, nem aludt vissza. AZtán végül magam mellé tettem az ágyba és akkor nagy nehezen elaludtunk. De olyan helyes volt, teljesen hozzám bújt. És aludtunk 5-ig. Én kb. vigyázállásban. Aztán ismét szopi, ismét szenvedés és kb. 6-kor sikerült visszaaludnia már az ágyában. Végre ledőltem, erre fél 7-kor a férjem ébresztője a másik szobában felébresztett mindenkit! :twisted: Kicsit sem voltam mérges. Még sírtam is. Annyira, de annyira szerettem volna még aludni.

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt Csajok!

Ma 5 hónapos a Drága!

Tinu :)

A mai napig egyszer felkel éjszaka cicizni!!!! :)

Még jelentkezem!

:)
mot

Tinu, alszik Tündérke napközben?
Ádám 1 órát egész nap, de most már nem is szenvedek az altatásával, mert csak nyűglődünk. Így viszont tegnap 1/28-tól 1/23-ig aludt és 1/27-kor kelt.
Próbáld meg a Chamomilla 15 CHt, én egy pici Szentkirályi vízben oldottam fel 10 golyót és azt adtam egész nap. Tudom, h nem szereted a homeo bogyókat, de legalább próbáld ki:-))))

KépKépKép
kiscsiko

Mot-babának boldog 5. hónapot:-)))

KépKépKép
kiscsiko

Sziasztok,

Akkor ez a malévos repcsi bejön mindenkinek:)))

Zsu,
Hol dolgozik a nagypapa? Apukád gondolom:)

Kata, a múltkor még írtad, hogy bio pépet nem nagyon lehet kapni, szerintem a DM-ben a Humana, az csak bio kaja babáknak, és a Hippesnek is van bio kajája. Vagy nem erre gondoltál?

Örülök, hogy jobban vagy. :)

Tinu,
ha alszik ma Tündi Te is aludj vele, bár nekem sem szokott sikerülni, pedig reggel eltervezem:)NEkem ma reggel is apa hozta be Danit az ágyunkba, mert ő már készülődött dolgozni, én meg hulla voltam, és nem volt kedvem felkelni, aztán, ha már ott van velem dani, mindig megjön az erőm, hogy felkeljek és elkezdjük a napot.:)Csak két három simi meg mosoly kell hozzá Danitól:)

Hát apának nem sikerült a vizsgája tegnap, így szeptemberben újrázik:((((

Remélem Tudok menni a talira, mert nagymama szerdán jön, és még nem tudom mit csináljak.:(((Otthonhagyjam egyedül???Az olyan ciki....

csernusn

Ilgya, nem is baj az Ikea, mert nem bírtam volna el az a sok mindent, amit kinéztem:-))) De apának már pedzegettem, h menjünk el:-)))
Már mindent raktam a kocsira:-((( Pedig muszáj lenne megszoknia, mert tegnap kengurúval voltunk vásárolni és leszakadt a vállam:-(((
Ortopédián minden ok volt, a lábfejét kell tornáztatni, h ne legyen lúdtalpas:-)

KépKépKép
kiscsiko

Az almalé tényleg kitolja majd a két szopi között az időt? Mert olyan kevés az a három kanál amit adtam. Pláne, hogy almalé és még csak nem is pép.
Viszont megtudtam, hogy miért lehet kevés a tej tápértéke mert Lidi már annyira nö,annyira fejlödik,hogy ezt a tej nem tudja követni. Nagyon-nagyon hirtelen,és nagy ütemben nönek,és ehhez nem elég már csak a tej. Ezt egy védőnő mondta.
De majd meglátjuk mit mutat a mérleg jövőhéten.

Éjszaka továbbra is egyszer kel fel Lidi aztán meg fél hatkor.

Kataa, én is 3 kanállal kezdtem bár nekem eggyel mondták de még így is olyan kevésnek találom. :-D

Kép

Kép
antekirt

Én simán adtam neki több mint 3 kanállal, addig amíg láttam, hogy tényleg ízlik neki és kívánja.:)Egyszerre fél bébiüvegnél többet még nam evett. merthogy a reszelt almát is üvegbe töltöm, hogy lássam mennyi.:) egyszer kb 100 ml reszeltalmust evett, az volt a rekord....

csernusn

Niki, és valóban nyújta a két szopi között eltelt időt?
Nekem azt mondták, hoyg egy hónap múlva váltja ki az egyik kajcsit.

Kép

Kép
antekirt

KépKépKép
kiscsiko

Sziasztok!
Tali:
Én is viszek majd valamit, még gőzöm nincs, lehet, hogy bevállalok egy muffint. (de nem ígérem 100-ra)
Zsuzsu:
Mi holnap adunk borsót a leányzónak, remélem ízleni fog neki. A répát nagyon nem csípi, hiába, Anyjára ütött :)
Hol dolgozik Apukád?
Ízek bevezetése: Anna már evett almát, banánt, sütőtököt, spenótot, répát, és őszilevet. Én sem 3 kanállal adok neki, addig etetem, ameddig látom, hogy ízlik neki. Most kb. olyan 60-70 ml kajánál tartunk. Én mindig ebéd előtt adom neki. Azért, mert nálunk az 5 étkezésből 3 tápszeres. Így az ebéd után a 160 ml tápszeradagja helyett 70-80-ml-t eszik meg csak :)
bukás:
Anna születése óta bukik, néha akkorákat, hogy toccsan a járólapon, vagy éppen rajtam. Az ő esetében azért van, mert nagyon mohó, és gyorsan eszik. nem lehet, hogy nálatok is ez a gond? Egyébként, ha hízik, és jókedélyű, akkor nincs gond ezzel.
bunny:
nagyon köszi a linkeket! :) Végignéztük Apával, hiába, beleszerettem a sárga gracoba.. :) Lehet, elmegyünk érte Gödöllőre :) Még abban reménykedek, hátha a holnapi börzén lehet babakocsit is kapni, és beleszeretek egybe...
ilgya:
A békülés folyamatban, már normálisan beszélünk egymással, de azért én nem felejtek, nincs több dobása.. :?
Niki:
hozd magaddal a Nagyit is :)
mot:
jól eltűntetek, tessék már gyakrabban jönni! Talira nem jöttök??
Na megyek, keresztfiam két napja 39 fölötti lázzal küzd, segítek betekerni lepedőbe...[/b]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ilgya: Non-profit menedzser leszek, ha végzek végre, meg felvettem hozzá a Protokoll szakirányt is.

Winnie: Na hogy alakul már a fejlerakás napközben??

Ante: Mi csak havonta megyünk mérésre. Már az elején eldöntöttem, hogy nem stresszelem magam rajta. Persze így meg nem tudom, hogy ha pl. az egyik héten fogy ...., de a hónap végére mindig jó jön ki szerencsére.
Tényleg mászni kezdett Lidi? Azt a mindenit! :shock: Gratula! Mi még csak addig mocorgunk, meg forgunk, hogy úgy haladunk, de a mászás szerintem még odébb van.

Az párásítóba mi is desztillált vizet rakunk. Illetve mostanában elfogyott és azóta nem azt, és látszik is rajta. Nemsokára ezt is takarítani kell. :(

Tali időpontja akkor?????? Viszek akkor én is rágcsát. :D :D

Hú, lányok képzeljétek tegnap milyen szörnyű napom volt:
1. A fürdőszobaablakba raktam :oops: az illatosított fürdőolajos golyókat, amiket a nap megolvasztott, és az egész szétolvadt, és kijött a dobozából az ablakpárkányra. Tiszta olajos trutyi lett. :roll:
2. Vettem fejessalit, és beraktam a hűtőbe ZACSIBA. Erre este csinálnám a husihoz a salit, nyúlok be a hűtőbe, és a sali tiszta bogár volt, és kijött az összes. Undorító volt, mindenhol bogár a HŰTŐBEN!!!!!! Mindent, ami nyitva volt, kidobtam (ennyit a nagybevásárlásnak), meg lemostam, ami olyan volt (üvegek, ...) meg kifertőtlenítettem az egész hűtőt. Közben meg a Kiara rájött, hogy baromi álmos, és elkezdett sírni, hogy vigyem már be a szobájába, és altassam is el (mert egész nap alig aludt). Közben a hűtőből meg próbáltak menni a bogarak mindenfelé.
Kész horror volt. Utálom az ilyet. Saláta is csak zacskós jön legközelebb. :evil:
Ja és apa 4 napja csak aludni jön haza kb. éjfélkor annyit dolgozik, és még ez lesz egy darabig. Csinálja a Városmajori Szabadtéri Színpadot.
Ja és a net se jött be még csak kicsit se.
Szóval kicsit kivoltam tegnap.

Na ezt most jól rátok zúdítottam, de ki kellett adnom :( Bocsi.

Bukás: nállunk is ugyanaz van, mint Máginál. Bár most már talán ritkábban, mint régen, de ő is kis mohó, és azért. Persze a forgás nállunk is rásegített.

Kiara eddig evett: alma, barack-alma, sütőtök-alma, körte, áfonya-alma (A Hipp mindenbe almát rak). Holnap kap egy kis szilvát (Mi is nagy szeretettel várjuk már azt a kakit, bár még csak 2 napja :lol: ) Meg van még itthon spenót krumplival, kerti gyümölcsök, finomfőzelék, banán-őszibarack, sütőtök-krumpli, körte, ...

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico

Én is viszek ám rágcsit a talira.

Kernico, én nekem a kaksi miatt kellett most hetente mennem. Eddig én is havonta egyszer mentem és két hónapos kora óta nincs itthon mérleg.

Őszilét azt, hogy adtátok a manóknak?Kinyomtátok egy őszibarackból amit lehet venni, vagypedig a bolti üvegest adtátok?
Szóval a Hippes a nyerő babakajcsi?

Kiscsikó, elolvastam de elég ijesztő példák vannak. :-)

Kép

Kép
antekirt

Kép

Egy frissebb kép!

Jó hétvégét csajok!!!

:)
mot

Atyaég, de sokat írtatok!

Először is mindenkinek köszönjük a féléves köszöntést és viszont kívánunk mi is minden azóta félévessé vált babócának boldog szülcsinapcsit!!

Winnie27:
Gratula a várva várt kaksihoz! :D

Nika70:
Anyós meg az orr- porszívó... ő azért nem próbálná ki, mi? Nekem Apukám szokta mondani, hogy miért kínzod azt a gyereket... de ő sem próbálja ki.
:lol:

Antekirt:
Nekem azt mondták, amikor elkezdünk bevezetni valamit, akkor 1 hétig csak olyan fajtát kapjon, s csak utána lehet újból másfélével próbálkozni. És két szopi között, desszert gyanánt.

Deszilvi:
Hogy neked milyen nagynak tűnik a fiad a korához képest! Olyan boldogan feszít melletted a medencében! Igazi kispasi! 8)

Mágnes:
Súly miatt cseppet se aggódj, meleg van, nyár van, ők sem esznek úgy, mint egyébként. Ha megnyugtat, mi most 6 hónaposan vagyunk 6490 gr-osak és 66 centik, mosolygósak, nyugodtak vagyunk, úgyhogy már én sem parázok a súlyalakulásán! Még akkor sem, hogy olvasom, vannak már köztünk 8 kiló körüli csemeték is..... :shock:

Korábban olvastam, hogy milyen forgolódósak az éjszakák... nem gondoltam, hogy minket is utolér ez a probléma.
Mostmár a terpeszpelussal is meg tud fordulni Dorina és ez azzal jár, hogy állandóan gurulgatna ide-oda. Az egy dolog, hogy egy percre sem lehet magára hagyni a nagyágyon, de hogy túlfárasztja magát! Egyszerűen nem tudja, mennyi az elég! Már alig bírja magát a kis karjaival, de le nem tenné a fejét a világ minden kincséért sem. Éjszaka is 1-2-szer még felkel, nem is mindig kér enni, de forgolódni, azt igen! Csak az az érdekes, hogy arra még nem jött rá, hogy ha letenné a buksiját, még kényelmesen akár szundizhatna is, ő folyton matatna, nyúlkál a dolgok után, meg tolja magát a lábacskáival, popsival, hogy másszon. Na kíváncsi leszek, mi alakul ki a dologból, addig meg marad az éjszakai őrség a kiságya mellett, hogy visszafordítsam. :oops:

Ilgya1:
Köszönöm az érdeklődést, igen, szeptembertől a Nagyfiú iskolás lesz! Nagyon izgalmas és részemről félelmetes dolog ez. Én nagyon parázós vagyok, annak idején az ovitól is rettenetesen féltettem, attól, hogy nem lesz vele a nap minden percében, hogy fog boldogulni nélkülem. Persze ő tök jól feltalálta magát, én meg emlékszem, 3 hétig csak ténferegtem, nem tudtam mit kezdeni a hirtelen jött szabadidővel mg a gyereknélküliséggel. Igaz, hamar átváltottunk félnapos ovira, mert őurasága 2 éves kora óta nem alszik ebéd után és így nem maradhatott az oviban sem, csak délig. Szóval mostmeg már itt az iskola.... más közeg, új emberek, felnőttek-gyerekek egyaránt, más rend, más szigorúság, no meg tanulni is kell. Lehet, hogy hülyén hangzik, de talán ez utóbbitól féltem a legkevésbé.... most. Inkább attól, hogy megüljön 45 percig nyugton, mert nagyon kis elevenke a drágám. Bár ha belegondolok, ott lesz rajta kívül még 25 gyerkőc, sacc a fele ugyanolyan elevenke, szóval tanítónéni is felkötheti azt a bizonyos alsóneműt. :lol:
Tanulás? Bízom benne, hogy jó tanítónéniket sikerült választani és megszerettetik/megtanítják őket tanulni, ismereteket elsajátítani.
Na de erről majd szeptembertől tudok nyilatkozni, az itteni babásoknak meg még igencsak messze van ez a téma :lol:

Kép
Kép
marslakocska

Niki: hát a napközbeni alvás nem nagyon megy nekem. Az első alvásánál zuhanyzok le, mosogatok, berakom a mosást stb., a másodiknál sétálunk, a harmadiknál főzök, a negyedéknél már nem érdemes, mert mindjárt kezdődik a Bűbájos boszorkák, és az ötödik már vagy nincs (a fürdés előtt), vagy már hazajön a férjem és úgyse tudok ledőlni. Utána fürdés és esti altatás. Ráadásul hétfőn vizsgázom és még nem tanultam szinte semmit. :shock:

Kiscsikó: napközben alszik kb. egy órákat egyben. Ez jobb, mert régebben feleket aludt. Lehet, hogy azért ébred hamarabb éjszaka, mert nappal többet alszik? :roll: Hát nem lehet semmi, ha Ádám egész nap fent van. Elvan azért néha magában?

Fú, már várom a talit. Lehet, hogy én is sütök egy kis muffint, és ha többfajta lesz, akkor nem baj, ha nem viszek olyan sokat...

Kép
Kép
tinu

mot: Boldog 5.-et :):):):):

Nálunk ma lett bepróbálva a szentkirályinak az alma-sárgarépa-sárgabarack itala kicsit higitottam vízzel de nagyon bejött Gegének teszek képet és már olyan édesen fogja egyedül a cumisüveget:) zabálnivaló :) Kép

Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Hú, NIka, tényleg bazi ügyes Gergő!
Én még nem is próbáltam egyedül Rékababa kezében hagyni, de a kezemet, ill üveget fogja ő is, de nem hiszem, hogy tudna egyedül inni.

Kata, még régebben akartam írni, hogy gratula az egyedl elalváshoz, ez szuper!!! Én előre félek, mi lesz az aludni tanítással.... az elalvást még nem is próbáltuk, za éjszaka felébredés, visszaalvás, van, amikor megy, kivéve hajnali 3-fél 4 között, ilyenkor rendszeresen ébred, és szórakozik egyet.... de tök jól elvan magában, 10-15 percenként ránézek, próbálok beszélni a fejpével, hogy éjszaka aludni kéne, de nem akar, nézelődik, aztán 1 óra múlva kb adok neki kaját, az után elalszik.

Tali: hát én sütni nem fogok, de valamit azért majd nézek... kis csokika, bonbon, valami...

Időpont:
szeintem (meg hogy kicst magam felé beszéljek), maradjon a 3 óra, mert vagyunk páran, akiknek 3-tól jó, a többieknek mindegy, vagy 2-3, tehát ebből azt szűröm le, hogy a 3 többeknek jó :) na meg akkor ér elvileg véget a veszélyes meleg. Mit szóltok?

Mot, gratu az 5 hóhoz, és tessék gyakrabban jönni!!! :) tali?

Bébiőr: én múlt héten költöztem ugye vissza a hálóba, de nem használunk. Szomszéd szobában a baba, nyitott ajtóval, nagyobb nyekergésre úgyis felébredek, a kisebbektől meg visszaalszik... úgyhogy nem is akarom használni, attól csak szerintem totál ko lenne az éjszaka mindenkinek... meg sokszor csak álmában nyekereg, azétt kár átrohanni szerintem. de ez az én véleményem.

Ma voltunk babamasszázson, védőnmőnél, ez is ingyenes, tök jó volt. Még 1-2 alkalom. És megnyugtatott a védőnő, hogy tökéletes a gyerekem,ne parázzam szét magam semmin :)

Marslakócska, ismerős helyzet, mármint a forgolódás, fejlenemrakás :) bár nálunk lassan-lassan kezdi megtanulni lerakni a fejét, ébren is, de csak rövid időkre egyelőre...

Na megyek, kajaidő van, aztán megyünk be az irodába céges gyereknapra, már tökre várom, apa már vár minket :)

KépKép

KépKép
winnie27

még annyi, hogy MÁgi, te ilyen haragtartó, nehezen megbocsátó vagy? :wink: pedig jó dolog a békülés. Persze könnyen dumálok, nem tudom, mi van a háttérben, de drukkolok, hogy ne legyenek ilyen nagy összezördülések!

Niki, ja, gyere nagyival! Ha már Roni nagyi nem tud jönni, legyen velünk egy nagyi is :)

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Igazán nagyon sajnálom, hogy ilyen messze vagyok és nem tudok menni.
Winnie: tényleg aranyos vagy, hogy próbálod a nagyikat aktivizálni.
Nem tudom mi az oka, hogy a Nagyszülőket olyan nehezen lehet rábírni, hogy az unokájukról meséljenek, pedig szerintem van sok közlendőjük. Valahogy bezárkóznak a maguk világába. Miért?
Tud nekem valaki erre válaszolni?

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Szia Roni nagyi!

Szerintem ennek a nagyszülős-bezárkózásnak egyik oka lehet, hogy valahogy van köztük (is) egy "versengés": az enyém már ezt tudja vagy azt, hasonlóképpen, mint amikor találkozunk egy kismamival és jönnek a paraméterek (súly, hossz, kinek mit eszik-iszik-csinál a babája) és persze nagyon kényelmetlen érzés szembesülni az esetleges "lemaradással" - így inkább kerülik az ilyen szituációkat.

A saját környezetemben is úgy látom, hogy tényleg bezárkóznak, mint sokan a mi korosztályunkból is (jómagam sem vagyok nagy elmászkálós-barátkozós típus :oops: ), már messze nincs az, mint rég volt, hogy átmászkáltak/-tunk a szomszédokhoz akár egy kávéra vagy kártyázni vagy akármi. Már az én szüleim sem, a pároméi sem, sőt már mi sem - sajnos. Valahogy így alakul(t).
Az internet meg, hűha, apukám elolvas néha egy-egy újságcikket vagy kerestet velem valamit, de ennyi. Pedig nem is lenne rossz egy nagyszülős fórum.... hmm 8) 8) 8)

Az ember éli a mindennapjait, hajtja a taposómalmot - vagy inkább már csak a lendülettől halad az útján, csak néha-néha lök rajta egyet....... na de nem szándékozom filozófikus hangulatba kergetni a Tisztelt Olvasót, főleg nem a francba elküldetni magamat a fórumról.. :oops: :lol:

Kép
Kép
marslakocska

Marslakocska!

Említetted a nagyszülős fórumot... Próbálkoztam számtalanszor, elindul és néhány hozzászólás után abba is marad. Akkora az érdektelenség, hogy elképesztő.

Ami rosszul esett és a kedvemet szegte a cikizős emberkék hamar megtaláltak, be-be szólnak és el is veszik az egész komolysága, értelme. :oops:

Ami jó tapasztalatom az, hogy inkább a fiatal Anyukák látogatták, mivel nincs nagyszülő, vagy távol él és mint hiányt pótlót látták meg benne. Idővel kifullad, mert egyedül maradva nagyon furcsa egyoldaluság lett az egészből. :lol:

Bocs, hogy off-tam.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

sziasztok!

Már nagyon sokan írtátok hogy mindenfélét esznek a babák, főként tőletek kérdem, hogy az első kanálnál már izlett a babáknak az új íz? Sose vettétek észre hogy fújjogna? Csak mert én az almát kostoltattam már többfélét, többféle képpen, de a reakció mindig ugyanaz, Veronika összerázkodik és legszívesebben kiköpné, nekem meg nincs szívem beleeröltetni. Persze nem akarom sietetni, mert van tejcim, de lehet hogy szoknia kellene és pár alkalom után már nem fintorogna? :roll:

Roni nagyi!
Hát nem értem miért ilyenek az emberek, hogy egy fórumon beszólogatnak?! :shock: Nem az a lényeg, hogy hasonló érdeklődésű embereket keres mindenki és ott véleményt cserélnek? Még jó hogy itt ilyet nem tapasztaltam. Szerintem mindenkinek meg lehet a véleménye, meg kell hallgatni, de nem kell megsértődni, ha az más mint a sajátja. Na mindegy mindenhol vannak érdekes emberek :roll:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Ilgya!

Jó a nevető Fülesed Imádom a Micimacit!:) Férjem szerint a gyereknek főbiája lesz tőle Amúgy köszönöm kérdésed, de egy éjjel és egy nappal után már jobban lettem. Amúgy egy kismamának van lehetősége sokáig betegeskedni?:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Kedves Szülők!

Német reklámfilmbe (pampers) keresünk 6-9 hónapos,lehetőleg sötét hajú s szemű babákat szereplőnek!Forgatás Németországban lesz (szállás,útiköltség fizetve) + honorárium (1oo ezres nagyságrendű !! ) 2-3 nap elfoglaltságot jelent.
Válogatásra a VII.ker. István u.18 szám alá lehet jönni (ARMADA ÜGYNÖKSÉG)-hétfőn és kedden 1o-17 óra között.
E-mail: armada@gyor.net
Tel:472-1192

Köszönettel: S.Réka
armada

Sziasztok!

Ma nagyot utaztunk. Vonattal mentünk győrbe. Fanni nagyon jól viselte, bár alig aludt valamit oda s vissza is, de megúsztuk nagy hisztiket és nyafikat.... Mondjuk a babakocsi fel és lecipelése a vonatról, meg a lépcsőkön, jujj.
El is döntöttem, hogy ha máskor is lesznek ilyen utazások, akkor feltétlenül kell egy könnyű verda, mert ez így nehéz volt.

Winnie:
Jajj de jó, hogy nálatok volt Kaktusz.
Itt még nem.
ha holnap sem lesz, akkor kúp , mert nálunk ilyen nem szokott lenni. Lehet a zöldborsó a bűnös? mert azóta nincsen. Most el is bizonytalanodtam, hogy adjak-e neki, de annyira ette, nem is jött ki semmi.

Újabb körkérdés:
Új ízeket mikori kajcsinál adtok?
Délben?
Kora délután?
Mikor????

Mági:
Sárgarépa még nálunk nem volt, csak vegyes zöldség, de az nagyon pürés volt és az annyira nem volt szimpi. Ami kicsit folyósabb azokat jobban kedveli, bizti jobban csúszik, azért.

Bunny:
Jók a linkek meg is sasoltam én is. van ami tetszik, bár mind tetszik.

Tali:
Legyen akkor 15 óra,a szokott helyen ha az mindenkinek szimpi.
Nem hallottátok az Aktívban, hogy aki jövő hét szerdán 15 óra után be akar menni féláron az Állatkertben, akkor csak bemondja, hogy "Magellán és mehet is be féláron.
Csupán megemlítettem, mintegy lehetőséget, ha megunnánk az ücsörgést, vagy valaki régen volt már Állatkertben.

Innivalót is vigyünk? vagy azt mindenki maga?
vagy hogy légyen, mert akkor be kéne szereznem valamit..... Bár szódavíz az mindig van itthon. nem is hízlal.
De cejetem a Fantát is. :wink:
Tudjátok: Haverok, buli, fanta... :lol: :lol:

Ilgya:
Legalább megismerjük nagyfiad is a talin! :lol:

Niki:
Ja, hozd a nagyit is el a piknikre. :lol: legalább őt is megismerjük. Te anyukád? vagy férjedé?
És kérdésedre válaszolva nagypapa pilóta. :wink:

Roni nagyi:
Itt "nálunk" ha szabad így nevezni eme topikot. Szóval itt nálunk eddig még nem voltak beszólások. remélhetőleg nem is lesznek!!!Végülis meghallgatjuk egymás búját és baját, kapunk reagálást amit vagy fel tudunk használni vagy sem. és szerintem mások, régiek nevében is mondhatom, hogy jó kis csapat alakult itt ki a gömbölyödésünk folyamán. :D

Mot:
Boldog 5.-et Krisztinának!

Nika:
Jók a képek. Ügyi Gege nagyon!
Fanni is nagyon ügyin kezeli a cuclisüveget. Már régóta maga tartja kézben ezeket a dolgokat! :lol:
[/b]

Kép
zsuzsu74

Sziasztok!

Csak egy kérdés, hogy honnan ilyen nagy sláger ez a malévos repcsi, hogy mindenkinek van? ok, Zsuzsit értem, de többiek? :)
Hú, Zsuzsi, papád pilóta, tök jó!!!

Szerintem piát hozzon mindenki magának, az szerintem egyszerűbb...

Zsuzsi, nem póbálod előbb a kamillateát, utána a kúpot? 1 dl-ben egy filter, jó egy kávéskanál cukor bele, és egyszerre 10-20 ml-t megitatni, étkezések között... talán kevésbé drasztikusabb, mint a kúp...

Mi meg ma bkv-ztunk először, kenguruval, de tökre tetszett, kifelé elnézelőött a kicsilány, és tök jó volt, ahogy mindenki megmosolyogta, hogy milyen kis aranyos, hízott a májam :lol: :lol: :lol:

és ma végre megint 800 fölött evett a kisasszony, úgyhogy sikeres nap volt.
Kaki ugyan nem volt, na de ez még csak az első nap... na meg nem is csíptem volna, ha az irodában pakolja tele a bugyit... :wink:

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie:
No igen eccerűűbb, de szerencsére nem kell, mert megtört a jég.
Volt kaktusz. :lol: :lol:
Igaz se kúp, se kamilla nincsen itthon :shock:
Mert eddig a kömény oké volt, meg minen napra volt a bugyeszban.
Lehet valami megzavarta a lenti köreit.
Figyelni fogom a borsó utáni kakikat, hogy nem amiatt volt ez e 2 napos szünet.

Kislány még itt ül az ölemben és netezik velem együtt, de hamarosan eltesszük magunkat holnapra.

Még annyit, hogy ha hasrafordul Fanni, mindig elkezd sírni, pedig annyira ügyi.
Miért bőghet mégis?
Nem tetszhet a dolog?
Van ám, mikor nem rögvest bőg, mert elveszi a játékot is, nézi, csócsálja, de rövid ideig és akkor a vége sírás.... :(

Kép
zsuzsu74

Zsuzsi, nekünk is így kezdődött, aztán egyre jobban hozzászokik, erősödik, és egyer később kezd el sírni.... :? tudom, sovány vigasz, de ki kell várni :)

KépKép

KépKép
winnie27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?