Új privát üzeneted érkezett!

Fanny!

Tényleg nagyon szép ez a kis kápolna. Az már fél siker, ha az ember ilyen szép helyen dolgozik, de ahogy beszélsz róla még a kollektivátok is jó lehet.

Ermoni!

Nekem nagyon tetszik a képetek. Én nagyon szeretem az akvarelleket és a grafikákat is. Egyszer majd nagyon szeretném a lakásunkat ilyen szépségekkel díszíteni.

Nagyon csini kismami vagy!

Regi!

Nagyon csinos, helyes kislány Évike!

Melcsi!

Minden nap gondolok rátok! Remélem minden a terveitek szerint alakul!

Megyek nekiállok dolgozni!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Fanny!
Jók a képek. Egyébként valószínüleg nem sok minden történik, azért vagyunk ennyire csendben.
Azért van aki nagyon eltűnt, pl. Bea és Sheila. És Icus is már nagyon rég jelentkezett. Reméljük, nincs baj, csak elfoglaltak.

Móni
Tényleg nagyon csinos kismama vagy!!! A képes is klasszak. (egyesek milyen ügyesek) Nekem a lámpás nagyon tetszik, a szörnyes a szörny nélkül tetszene, persze azért látom, hogy a szörny fontos része a képnek.

Hétvégén a fiúk felállították a medencét. Az eső ellenére lehet is fürödni, mert eső után olyan fülledt meleg van, hogy tegnap is 24 fok volt a víz, a levegő pedig legalább 30.
Viszont Évi tegnap úgy jött haza az oviból, hogy hőemelkedése volt, aztán felment 38,5-re a hője. Más tünete nincs. De nem engedtük fürödni, lázásan nem hiszem, hogy jó dolog lenne. Ettől persze teljesen kiakadt, legörbült a szája és halkan zokogott, csak úgy patakzottak a könnyei.
Reggel már nem volt hőemelkedése sem, de bementem az oviba szólni, hogy nem megy. Az óvó néni viszont rádumált, hogy vigyem be feltétlenül, legalább addig, amíg próbálnak (péntek délután lesz a ballagás). Nem jellemző, hogy "betegen" oviba viszem a gyereket, de nem is tűnt annak, remélem nem rontottunk a helyzeten.

Ez az esőzés nálunk elég hirtelen jött tegnap este, lett is patak az udvarban, mert az utca felől a kert vége irányába kissé lejt a terep. Kisebb esővel nincs gond, de tegnap nálunk nagyon nagy zuhi volt. Ráadásul fent a lépcsőnél nyitva felejtettem az ablakot. Lényegében Ádámnak jutott eszébe, hogy be kéne csukni :oops: , de addigra már jó adag befolyt. Az ablak alatt tócsa és a lépcső is jócskán vizes lett..... :( :(
Nálunk lényegében ennyi történt.

Szép napot mindenkinek!!!
regina3

Regi!

Szerintem a 24 fokos vízben való fürdés egy lázas gyereknél akár a hűtőfürdőnek is megteszi! Lehet, hogy hülyeség, csak ötletnek gondoltam!

Nálunk is nagy zuhi volt az este! Most is esik, csak most egy csendes zápor formájában. Én szeretem az esőt!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Ma voltam utoljára dokinál, és abban maradtunk, hogy ugy néz ki, hétfón találkozunk a kórházi felvételnél. Baba nagyon jól van, minden rendben körülötte, én is jól vagyok, a méhszájam tartja az 1 ujjnyit. Szóval eddig ügyesen véve az akadály :D . Felvilágositott a császár lehetséges szövődményeiről, és ennek tudatában irom majd alá a prof. papirját, amit elém fog tolni, mivel ugye nem kötelező nekem császárral szülni... Szegény dokim ugy ki van akadva erre a főatyauristenre, és minden oka meg is van, ezelőtt is ugy viselkedett, mintha élet-halál ura lenne.
A mütét óráját még nem tudjuk, talán hétfőre kiderül, ez Dezső miatt fontos, mert ott lesz Ő is.
Még 4 napunk van Emesével, igyekszem jól kihasználni, a legtöbb időt Vele tölteni mindenféle házimunka nélkül, azokat reggel meg este végzem, mikor alszik. Valamit érezhet, mert egyre többször csimpaszkodik szorosan a nyakamba, mindig szólongat, és olyan kis cicás lett :D Sokat mesélek Neki a kistesóról, és mostmár az elválásról is, nagy figyelemmel hallgatja. Holnap még elmegyünk 1 utolsó lófrálásra, kell még pár dolog, aztán már nem vezetek.
Fanny!
Ez a kápolna tényleg olyan mintha képeslap lenne! Gyönyörü!
Móni!
Én nem értek a festészethez, de szépek a képek, bár az a szörnyes kicsit furcsa nekem. Viszont a pocakod gyönyörü, igen csinos kismami vagy! Remélem, mostmár, hogy kiderült, teljesen egészséges a baba, igazán felhötlenül élvezed majd a babavárás napjait :)
Mandulácska!
Látom kezdődnek az izgalmak a lányka körül! :wink: :D
Paga!
Köszi :) Én is nagyon remélem :) :) És bizom benne, hogy a Te terveid is hamarosan valóra válnak! :)
Regina!
Remélem Évinek aztán végül nem lett baja. Pénteken lesz a ballagás? Vége az igazi gondtalan kisgyerekkornak :( És kezdődik 1 nagyon izgalmas uj korszak. :)

Szomoru eset történt, meghalt az egyik kedves papom, persze nagyon idős volt már, de az a fájó, hogy 14-én lesz a temetése, amin nem tudok résztvenni a babaszületés örvendetes okán. Dezső azt mondta, imádkozhatok Érte a kórházban is, teljesen igaza van.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!
Már csak négy nap? Hihetetlen! Nagyon várom majd a híreket. Gondolom Máté megteszi, hogy ír nekünk, ha megszületett a kicsi. Addig is ne törődj semmivel, csak legyél minél többet Pörivel.

Regina!
Csatlakozom Melcsihez: vége a gondtalan gyermek (és szülő) éveknek. Furcsa, hogy ezt pont én mondom, aki pedagógus, de én is úgy érzem, hogy az igazi nehézségek akkor kezdődnek, amikor a gyerek iskolás lesz. Bár ez nagyban függ a gyerektől is. Bencénél például könnyebb volt, mint Péternél. Aztán ki tudja, hogy mi lesz majd Benjinél?
Remélem lánykádnak nem lett semmi komoly baja és a ballagásra már teljesen fitt lesz!

Móni!
Örülök, hogy minden rendben van. Akkor ez most genetikai UH volt?
A képek tényleg nagyon szépek. Azért én is inkább a bal oldalira szavazok. A szörny tőlem is kissé idegen.

Mandula!
Tudom, hogy sokan nem osztják ezt a nézetet, de nálunk elég sokáig használatban volt a járóka. Benji minden további nélkül elvolt benne és én csak akkor vettem ki, ha teljes figyelmemmel vele tudtam lenni. S amint láttad, ettől még igen eleven, jó mozgású kisfiú lett.
(Persze a vége felé csak vészhelyzet esetén raktam be)

Fanny!
A téli kép szerintem is nagyon szép. Valami csodálatos hangulatot áraszt.
Hogy sikerült a hajókirándulás?

Pénteken voltunk az óvodában és papírunk van róla, hogy Benjit felvették. Már írtam korábban, hogy igazából csak jövő szeptembertől szeretném, ha járna, de sose tudni, hogy mit hoz a jövő. Abban maradtunk az óvodatitkárral, hogy karácsony táján jelzem, hogy mit döntöttünk. Ha tényleg csak szeptembertől menne, akkor viszont jövő ilyenkor újra be kell íratni. Ezen kicsit elcsodálkoztam és megkérdeztem, hogy előfordulhat, hogy akkor nem veszik fel, de megnyugtatott, hogy szinte kizárt.

Benjivel a napokban kétszer is buszoztunk és elintéztünk egy-két ügyet itt Csepelen. Már olyan nagy fiú! Babakocsi nélkül közlekedünk, minden érdekli és este részletesen beszámol az apjának (és a többieknek), hogy merre jártunk és mit csináltunk. El se tudom mondani, hogy az ilyen utak alkalmával milyen sokan megcsodálják még mindig őt. Most már persze elsősorban a szövege kelti fel az emberek érdeklődését. Nem volt ez persze másképp annak idején a nagyokkal sem. Időnként felidézzük, hogy milyen jókat csavarogtunk anno kettecskén (egy darabig hárman, amikor már Bence megvolt és még Péter is velünk jött).
Olyan hamar elmúlnak ezek az évek. Mit fogok én csinálni 10 év múlva? Remélem addigra lesz unokám és vele is sokat foglalkozhatok.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Túl vagyunk a kiránduláson, nagyon jól silkerült! Kétszer zuhogott az eső, de előszőr az étteremben voltunk egy nagy sátor alatt, másodszor meg visszafelé a hajón. Mindenki lement a fedett részbe, csak egy páran maradtunk fenn az "ítéletidőben", de megérte, mert fantasztikus látvány volt az a trópusi eső a Dunán.Szóval minden jól sikerült. ( A Duna-kanyar még mindig csodálatos. Az eső után "pipáltak" a hegyek - olyan a felszálló pára, mintha füst lenne) Csináltam egy pár képet majd felteszem.

Regi!

Nekem is rögtön a hütőfürdő jutott eszembe, bár valószínű óvatosságból én se engedtem volna fürödni, mert mi van, ha tüdőgyulladást kap? Remélem nem lesz beteg a ballagásra.

Mandula!

Nem írtam a munkahelyemet - szándékosan. Tekintve, hogy mi vagyunk az országban egyetlen ilyen intézmény, nem szeretném, ha beazonosítható lenne.

Melinda!

Ez a mondat " mit fogok én csinálni 10 év múlva?" nálam úgy szokott elhangzani ( hetente többször): mi a fenét fogok én csinálni a következő 30 évben? És ha belegondolok, hogy tényleg mit is... hát az borzasztó érzés.
Elhiszem, hogy Benjikét megcsodálják, tényleg nagyon édes és főleg értelmes kisfiú! ( és ez nem udvariaskodás)

Móni!

Nagyon csini vagy! Légyszi csinálj vonalzót, hogy tudjuk, hogy hanyadik hétnél tartasz. Úgy emlékszem kb. mint a menyem olyan 16-17. hét.
Képek: én más véleményen vagyok mint a többiek. Szerintem a férjed képében több az eredetiség, úgy gondolatában, mint kivitelezésében. ( Szerintem olyan, mintha egy épület tetejéről látnánk a várost - azért nagyobb a szörny, ami tulajdonképp egy szobor egy épületen,)Dinamikusabb a perspektíva, izgalmasabb a kivitelezés, jobban élt az akvarell technika adta lehetőségekkel.
A te képed egy jól sikerült, kellemes mű - de a piros pont a férjedé! ( már bocsika, nem akarok egy kismami lelkébe gázolni, de ha kérdezik, én elmondom a véleményem) Egyébként két ilyen tehetséges embernek bizti ügyes lesz a gyereke is, már kicsi korától próbáljátok ezt a vénáját fejleszteni.
Tanultatok rajzolni, festeni vagy csak alapjáraton vagytok ilyen ügyesek?

MELCSIKE!

Már csak 5-t kell aludni! Biztos vagyok benne, hogy Emese érzi, hogy valami "készültség" van a levegőben. És hát abban igazad van, hogy már soha nem lesz olyan, mint eddig ( mármint Emesével), de lesz még egy szemed fénye és biztos vagyok benne, hogy Emesére is hatni fog az a mérhetetlen szeretet, ami belőled árad.

Ha kiderül ma az Uh-n, hogy milyen babánk lesz, akkor este még jelentkezem.

Éva
fanny01

Sziasztok!

Moni! nagyon csini pocid van :lol: ! A képek is nagyon jók, nekem is a tiéd tetszik jobban. Tanultátok vagy született tehetségek vagytok?

Regi! Jobbulást Évinek!! Remélem mára el is múlt! Itt nem esett az eső vasárnap óta, most már ne is essen, Alex menni akar horgászni szombaton.

Melcsi! Már nagyon izgulok :lol: ! Azért pihenjél is egy kicsit, bár Pörivel foglalkozni biztos nagyobb élvezet! Remélem lesz majd időd néha megosztani velünk a tesós élményeidet is! Mátét vedd rá, hogy írjon nekünk, na meg esetleg egy képet is felrakhat :lol: .

Melinda! Bébikompra gondolsz v. arra ami kb. dupla mint a kiságy. Ilyet most kaptunk egy rokontól használtan de még nem volt időm rendbeszedni. Nem is tudtam, hogy ennyivel előtte be kell íratni az oviba :shock: .
Nem csoda ha megnézik Benjit, olyan helyes kisfiú!

Fanny! Na, akkor nem én vagyok feledékeny (annyira). Jelentkezz ha megvolt az UH!

Képzeljétek már érik a másik cserifán is a gyümölcs :lol: . Ez ropogósabb és már olyan félig pirosan is ehető.

Icus, Sheila és aki már régen írt! Jelentkezzetek légyszi!

Szép napot!

KépKép
mandula35

Mandula!

Nem bébikompra gondoltam, annak a használata úgy tudom, hogy nagyon káros. Nekünk 1m x 1m-es fa járókánk volt. Hasonlít a kiságyhoz, de annál valóban nagyobb.

Készítettem ma néhány fotót Benjiről az önfeledt kerti játék közben.

Melinda
Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép
fermel

KISLÁNY!!!!!!!

Azt mondta a doki néni, hogy 15 éves praxisa van így bátran állítja, hogy 100%, hogy kislány!!! Mindene megvan, teljesen egészséges, 1 héttel nagyobb a koránál, így ő 17 hetesnek és 1 naposnak írta.(ezek az egy napok nagyon tetszenek!) Majnem végig aludt, nehezen tudta felébreszteni, de azért csak mozgott egy kicsit, ivott a magzatvízből, játszott a köldökzsinórral, szóval minden rendben. Nagyon örülök, legalább meg lesz a kisfiam öröme, hogy lány ( meg én is hülyére vásárolhatom magam a csajos cuccokból!!!!!!!!!!!!!!)
Szóval nagy a boldogság!
Ölelek mindenkit Éva
fanny01

Fanny!

Nagyon-nagy gratula az unokádhoz!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Köszi a dícséretet a pocakomra, de ne essetek túlzásba, láttam magam tükörben! (Bár a férjem ma reggel is intenzív udvarlásba kezdett, h milyen csini vagyok! :oops: )
A képről is köszi a véleményt! Mindkettem tanultunk rajzolni, sőt! Valaha még tehetségesek is voltunk (egy alkotótáborban ismerkedtünk össze), de elkótyavetéltük a tehetségünk! Mamár csak hobbi!
Éva! A férjemé egy fotó alapján készült, a perspektíva nem az ő érdeme! A Notre D. tetjéről készült, az egy vízköpő! És hát az van, h az övé olaj jellegűbb, az enyém az akvarellesebb, de semmi baj! Amúgy az volt az egyik cél, hogy ffi-nő képeket fessünk és sztem nagyjából sikerült is! Én direkt lágyabb témát és technikát választottam!
Majd csinálok vonalzót is, de én már a 23. hétben járok... :lol:
És mostmár valóban élvezni akarom a babvárást! Ma is voltam dokinál (saját nődoki), minden oké volt! Szóval genetikai uh-k után vagyok már! Lassan jön a terheléses cukor!
Gratula a kiscsajhoz! Én lánypárti vagyok! :oops: Név?
Annyira jó, hogy ti mind ilyen aktívak, igazi, rendes családanyák és pörgősek vagytok! Komolyan, csak példát lehet rólatok venni! (Például én is ezt teszem!)
Melcsi! Jaj de a végén vagy már! Én tulképpen irígyellek! Mindjárt a karjaidban tarthatod a babát! (Nekem meg csak ficánkol, ficánkol... De nem akarom sürgetni az időt! Most kezedem el élvezni! :wink: )
Vigyázzatok magatokra mind!
Móni
ermoni

Fanny!

Ez igen!! Írány néhány bébibolt! Hát, én se tudnám megállni, hogy ne vásároljak egy csomó kislányruhát.
Szívből gratulálok az unokádhoz!
Melinda
fermel

Írány= Irány
fermel

Melinda!

Benji csuda édes! Nagyon jó idő volt ma, igazi pancsolni való! Ki is használtátok rendesen! Ezt a sok játékot hol tároljátok, gondolom a felfújhatót sem hagyjátok kint éjszakára. A motorok mögött a piros valami, az Benji fűnyírója? Nagyon szuper dolga van a kisfiadnak el van látva mindennel, csoda, hogy még ki tudtok találni új ajándéknak valót neki, annyi mindene van már!

A ti kertetek nagyon szép rendezett. És te még nem is dicsekedtél ezzel!

Fanny!

Nagy-nagy gratula a kislányhoz!! :D :D :D Név van már? És igen, írány vásárolni!!! Nagyon irigy vagyok ezért, én ha vásárolni megyünk és eltünök, akkor a családom már tudja, hogy a baba osztályon vagyok megtalálható, nézegetem a babaruhákat!

Örülök, hogy az esőzések ellenére jól sikerült a kirándulástok!

Ermoni!

Vonalzót kérünk!!! És vigyázz nagyon magatokra!

Mandula!

A cseresznye fáitok miatt csak azért nem vagyok irigy, mert habár nekünk nincs cseresznyénk, de a szomszéd bácsi ellát minket vele, meg egyéb gyümölccsel is. Nekünk csak 3 barackfánk, ribizlink, egresünk és pár szál nyamvadt málnánk van. De szerencsére anyukámnak is sokféle gyümölcsfája van. Ezért el vagyunk látva gyümölccsel.

Képzeljétek el ma kiengedtük a nyuszinkat a kertbe, mert sajnáljuk a bezártság miatt, habár nagy a ketrece. Régebben többször kint volt a kertben mígnem egyszer rájött, hogy a szomszédékhoz át tud bújni a kerítés alatt. Akkor már megpróbáltunk vigyázni rá, hogy ne menjen át, hogy ne a szomszédék veteményét dézsmálja (a szomszéd fűje mindig zöldebb). De hiába, amikor már harmadszorra csöngettünk be a szomszédba sűrű bocsánatkérések közepette, hogy a nyulunkért jöttünk, akkor elhatároztuk, hogy amíg nem húzunk ki a lábazat és a kerítés alja közé egy sor feszítődrótot, addig nem jöhet ki a nyuszi, mert már nagyon kellemetlen volt a dolog, habár a szomszéd megnyugtatott, hogy semmi gond, dehát mégis... Végre elkészült a kerítés foltozás, és pár napja délutánonként a nyuszi megint az udvarban tölthette a délutánjait. Erre ma mire észbe kaptunk az utcán láttuk meg a nyuszinkat, tudtuk, hogy kifér a lábazat fölött, de reméltük, mivel eddig nem ment ki, hogy nem jön rá erre, de mivel hiába töltötte a szomszéd kerítése mellett az ideje zömét, hiába kémlelt, meg ásott a kerítés mellett, csak nem jutott át, ezért megtréfált minket, és kiment az utcára. Mókásak lehettünk, amikor három felnőtt ember hasalt az utcán az autó körül, és próbálta alóla kihalászni a nyuszit. A szomszéd srácnak annyira tetszett, hogy porckorong sérve miatt segíteni nem tudott , de előkapta a telefonját, és fényképezett minket, ha letölti a képeket, akkor megpróbálok felvarázsolni belőle, hol az egyik kocsi körül hasalunk, hol meg a másik mellett, de nagy nehezen elkaptuk őkelmét. De ennek az lesz a vége, hogy vége a nyuszi jó életének, a szabadságának, mert 50 m új, jó állapotú utcafronti kerítést nem rondíthatunk el mindenféle drótozásokkal azért, mert a nyuszinak kevés az a párszáz négyzetméter kert ami nekünk van. Marad neki a ketrec. :cry: :cry: :cry: De azért nagyon sajnálom a kis oktondit!

Jó éjszakát mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!

Én nem vagyok egy nagy kertész. Amit láttál, az az apósomat dícséri.
Az a kis piros, a motorok mögött valóban Benji fűnyírója. Még a névnapjára (vagy húsvétra?) kapta a szüleimtől. A kinti játékok bizony éjszakára is kint maradnak. Eddig nem volt belőle gond, remélem ezután sem lesz.
Tényleg vissza kell fogjam magam a játékvásárlásban. Bár ezek nem drága játékok. Nem olyan régen írtam, hogy hihetetlen, hogy milyen választék van manapság elfogadható árú és ugyanakkor értelmes játékokból. Igyekszem odafigyelni, hogy értelmes (legalábbis általam annak ítélt ) játékokat vegyünk. Nagyon nyerők és szerintem hasznosak a szerepjátékra ösztönző eszközök (konyha, eladó pult, orvosi táska stb.). Másik nagy csoport, ami a mozgásra ösztönöz(motor, kerékpár, ugráló stb.). És persze az építőjátékok, elsősorban a Lego. Ez ugyan nem olcsó, de ebből meg Bencétől van mit örökölnie Benjinek.
Aminek meg végképp nem tudok ellenállni, azok a könyvek. Erről viszont azt gondolom, hogy idővel bőségesen megtérülő befektetés.
Apropó, könyvek. Már néhányszor rendeltem az Alexandra internetes boltjában. Minden könyvet a piaci árnál 25%-kal olcsóbban lehet megvenni. Most már egy napon belül ki is hozzák. Feliratkoztam a hírlevelükre is. Rendszeresen tájékoztatnak az aktuális egyéb akciójukról. Így sikerült pld. nemrég egy egy napig tartó akcióban rendelnem egy gyönyörű könyvet, ami fáraókról szól. 15000 Ft helyett 5000 Ft-ért lehetett hozzájutni. Anyósomék rögtön le is csaptak rá és ezt adják majd Bencének augusztusban a névnapjára. Biztos vagyok benne, hogy Bence nagyon fog örülni neki. Azt hiszem ez a mai világban, amikor a gyerekek (és a felnőttek!!) egyre kevesebbet olvasnak igen figyelemre méltó.
Elnézést, ha kicsit hosszúra sikeredett az elmélkedésem.

A fényképeket kíváncsian várom!!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Ma délután lesz Éviéknek a ballagás. (Majd lefotózom az ajándékot és a virágot, amit vettünk!)
Szerdán vásároltunk ruhát Évinek, tényleg nagyon jó dolog lányka ruhákat venni. Ráadásul a lányom nagyon szeret ruhát kapni. És persze rajta minden nagyon jól áll. Sokkal könnyebben veszek neki ruhát, mint magamnak. Ádám viszont pont az ellentéte a tesójának, de remélem, ez majd változni fog. Neki katasztrófa bármit is venni, de főleg cipőt!!!

Paga
Nem akarok senkit alullicitálni, de nekünk csak 2 gyümölcsfánk van. :cry: Igaz, kicsi a telek és rossz minőségű a föld. A meggyfánk kb. 7 éves és még mindig kisebb nálam. Viszont Ádám vett magának 2 éve egy almafácskát és már tavaly termett rajta 13 db alma. Nagy finom volt! Idén csak 4 termett, de a méretéhez képest ez is szép.
Nekünk is van nyuszink. Fekete törpenyúl, de elég pupák, barátságtalan. Semmi jelét nem adja a ragaszkodásnak és hát 3 macska mellett annyira furcsa, hogy ő csak úgy elvan és gubbaszt, néha szaladgál. Fiúcska egyébként, és 2 éve vettünk neki egy lány nyuszkót, gondoltuk, hogy a gyerekek miatt megkockáztatunk egy almot és majd elajándékozzuk az aprónépet. Aztán telt-múlt az idő, és csak kergetőztek, akciónak semmi jele. Így "terepszemlét" tartottunk és kiderült, hogy a lány nyuszi időközben fütyit növesztett. :lol: :lol: :lol: És ezzel a bajok is elkezdődtek. Keményen "kakaskodtak" a nyuszik. Ilyet még nem láttunk: pörögve tépték egymást, tényleg hasonlított egy kakasviadalhoz. Aztán a fütyis lánynyuszit elajándékoztuk egy tenyésztőnek, ő pedig az unokaöccsének adta, úgyhogy jó helyre került. De előtte volt még néhány kalandunk vele, mert kiszökött a kertből. Átment a szemben lévő oldalon egy új szomszédhoz, akit nem is ismerünk. Becsöngettem és merítőhálóval kergetni kezdtem a nyulat. A pasi csípőre tett kézzel bámult és jókat mosolygott. Nekem pedig elég kínos volt az egész. Főleg, hogy utána az utcán kellett folytatnom az üldözést. Én nem bánom, hogy senki nem örökítette meg, a barátaink így is jókat nevettek, amikor elmeséltem. Elég komikus látvány, ha egy testes nő pecahálóval kerget az utcán egy aprócska nyulat.... (remélem, kevesen látták)
regina3

Sziasztok!

Fanny! Biztos öröm lesz a sok kislányruha közt válogatni :lol: . Igazából én mióta Mese megszületett nem is vettem neki ruhát, annyit kaptunk, hogy a garázsban lehetne egy bálásboltot nyitni :lol: .

Móni! Azért látszik, hogy tehetségesek vagytok ez nem múlt el :lol: !

Melinda! Igen, olyat kaptunk, majd rendbeteszem és kipróbáljuk. A bébikompot nekünk is mondta az ortopédorvos, hogy ne használjuk. Csak halkan mondom: mindkét nagy használta :oops: . Nagyon szuper kertijátékai vannak Benjinek. Az a felfújhatós medence is?

Paga! A kertrendezés miatt sajna a szedret, a málnát ki kellett irtani. Meg két őszibarack fa beteg volt ki kellett vágni, azt mondta egy hozzáértő, hogy muszály :cry: :cry: . Mondtam is Gábornak, hogy a hideg kiráz ha erre a sok kárbaveszett "élet"-re gondolok :? .Várjuk a képeket az akcióról! Mindíg elfelejtem megkérdezni, hogy Barnának végülis rendeződött ez a köhögés dolog?

Regina! Éviről is kérünk fotót az új ruhában, meg az ünnepségről :lol: ! Én is utálok magamnak vásárolni, de ezt már írtam. Aranyos lehettél a pecahálóval :lol: .

Olyan mérges vagyok a Family Frost-ra. Mindíg szoktam vásárolni náluk (le jön ide is az autó), legfőképp a szilvalekváros gombócot szeretjük. Tegnap is vettem, ma megfőztem, de olyan kemény mint a kő. Tovább meg nem lehetett főzni, mert a töltelék meg folyt ki belőle :( . Alig bírtam szétvágni. Lehet, még a kutyák sem fogják megenni. Ráadásul 200 Ft.-al át is vágott a srác, de csak itthon vettem észre amikor nézegettem a szórólapot :evil: .

Képzeljétek ma Mese reggel 1/4 6-ig aludt, nem kelt fel éjszaka. És amikor hajnalban ránéztem akkor hason volt megint, így is kelt reggel.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Búcsúzó kicsik
Kép
Ballagó nagyok
Kép
Évi ruhája
Kép
Kép
Virág, ajándék
Kép
Kép
Kép
Kép
Pillanatképek a ballagásról
Kép
Kép
Kép
Kép
Évi virágai
Kép
regina3

Regina!
Milyen szép Évike az uj ruhában! Ls nagyon magas kislány, ugy látom! Bizony, komoly kis ballagód lett!
Végül mit kapott az óvónéni?
Eszembe jutott, mikor Máté ballagott az oviban, még nem tudtam, micsoda próbatétel lesz az iskolás élet :( Szivből kivánom, hogy Évi jól érezze Magát az iskolában, és igazi siker legyen a tanulás. Na de addig van még 1 tartalmas nyár, remélem gondtalanul telik. Nyaralás?
Bocs, de a lépcsőtökről rögtön az jutott eszembe, hogy ott hogy lehetne felvinni 1 dupla biomatracot (amit nem tanácsos hajlitani) :lol: Bocs, de ez szakmai ártalom :lol:
Mandulácska!
A járóka jó szolgálatot fog tenni, de lassan a földre 1 nagy takaróra is leteheted Mesét. Nekem is ugy ajánlotta a doktornéni, látva, milyen mozgékony, és valóban, 7 hónapos korára már mászott rendesen, a járókát kb 9 hónapos korára már el is felejtettük. De a bébikompot szerintem se használd...
Paga,Regina!
Elképzeltelek Benneteket nyulüldözés közben :lol: :lol: :lol: Még jó hogy nem ütötte el valami szegény nyulakat!
Paga, lehet kapni olyan sürübb dróthálót, csirkéknek való, szerintem ha abból csinálnátok 1 nagyobb kifutót, biztos jól érezné magát a nyuszi. U szögekkel le lehetne ütni a földbe.
Kedves Druszám!
Benjinek jó dolga van abban a gyönyörü kertben. Az a felfujható ugráló medencének is használható? Nagyon tetszik.
Játékról jut eszembe, tegnap játékboltban is jártam, mivel vettem 1 másik forgót, Emese leamortizálta az övét, na meg 1 saját plüsst is kapott a bébi. Vettem végre 1 forgós lámpát, amin holdacska, csillagok, na és 1 maci is van, Pörit teljesen elbüvölte este, a falra és a plafonra vetiti a képeket. Elképzeltem, hogy hamarosan ketten nézegetik... :D :D :D :D :D És igy legalább kitoltunk a Holddal, ami egyre később kel a lustája, és folyton felhők takarják mostanában :( Emese meg minden este keresi. No az jutott eszembe, hogy én meg elég mérges voltam, igaz a Kenguruban jártam, aminél vannak sokkal jobb játékboltok is, de ez az üzlet tele van drága és számomra sok értelmetlen játékkal. Még a csecsemőjátékok a legjobbak, de a 2-3 éveseknek elég siralmas a választék, nagyjábó a méregdrága babák és plüssök, esetleg épitőkockák vannak ott. Láttam viszont a neten egy rajzszőnyeget, igazából azért is mentem, de nem hallottak róla, valami vizes tollal lehet rajzolni rá, és ha megszárad, eltünik róla a rajz, lehet ujra használni. Több méretben kapható, és nem is olyan drága, na ilyet fogok beruházni, csak gondoltam hogy hátha kapok.
Fanny drága!
Nagy-nagy gratula a kicsi lánykához, kérlek várj még pár hetet a vásárlással, hidd el, 3-4 hónap alatt is fel lehet halmozni hatalmas készletet :lol: Viszont a komoly kötögetést elkezdheted mostmár, remélem az ujságomból sok hasznos ötlethez jutsz, a végeredményt pedig bemutatod nekünk képeken. :D Ha jól számolom, ugy november közepe táján jön a kisbaba, igaz?
Móni!
Azt tartom, hogy kell az a kilenc hónap nemcsak a babának, hanem a mamának is a lelki felkészülésre, és különben is most jönnek a legizgalmasabb mocorgások, kezd egyre jobban és látványosan ficánkolni, ez olyan mókás tud lenni. Igazán felhőtlen, boldog időszak áll Előtted, használd ki, figyelgesd Őt, meglátod, érdekes tapasztalatokat szerzel majd pl. arra, hogy mi készteti mozgásra (bizonyos hangok, néha illatok is), és majd idővel elemezheted, hogy vajon kint is ugy viselkedik-e, mint odabent. Többek között erre is jó a terhesség második fele :D

Két itthon töltendő napom maradt, lassan minden készen áll. Ma voltunk megint NST-n ,ezuttal Emesével, aki szerint pacidobogást hallottunk :lol: :lol: :lol: Egyre csak klaffogott :lol: Odatette a kezét, magyarázta a szülésznőnek (akinél Ő is született), hogy ott a baba :lol: Egészen lefoglalták a hallottak, csak 1-2x akarta nyomogatni a gép gombját, de Atiu lebeszélte. Legujabban igy hivja Apát :D Hallani kéne a hagnsulyt hozzá... Tegnap pedig azzal örvendeztette meg a bátyját, hogy tisztán és érthetően azt mondta Neki: MÁTÉ. Na azóta sokszor...
Tegnap az uram az esti sétájából hazatérve hozott nekem 1 Balaton szeletet :D Ez a kedvencem, Ő meg somolyogva mondta, hogy direkt ezért tért be az utjába eső kocsmába :lol: :wink: Mostanában minden nap kilépve sétál kb 1 órát, mert javitani akar a kondicióján, el van tunyulva. Pedig a kislánya igazán mozgásban tartja még Őt is, na mondjuk a jövő héten azért meglátjuk, hogy fogja birni a napi hajtást :lol: :lol Ma este, mig lepedőt huttam Emesének, mondta a kedves, hogy ahogy igy elnéz 3 nappal szülés előtt, egész jól mozgok, semmi lassulást nem lát. :) És én is igy érzem :D
Máté természetesen megirja majd a hireket, majd idomitom.
Ha esetleg mégis érne valami, tartsatok meg jó emlékezetetekben, és tudnotok kell, hogy hagyok itt magam után nyomot, nem volt értelmetlen dolog... Mert ez is benne lehet a pakliban, igy 40 felé az ember már erre is gondol... De csak 1 mellékvágányon, mert életet adni megyek, és a császármetszés mindennap végzett rutinmütét ma már.

Remélem még tudok irni a hétvégén, addig viszont néhány kép, ha mégse jönnék.
Sok szeretettel gondolok Rátok

melcsi1967

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, vacakol a gépünk, gyakran elszáll kék halállal, néha be sem indul... :evil:

Azért olvasgatok ha tudok de írni nincs sok időm, délelőtt játszóterezünk, alvás alatt házimunka, meg fejni is muszály folyton hogy ne apadjon el a tejcsi. Délután ha meleg van az erkélyen pancsizunk Annával. Néha ha tudok varrogatok, most is varrtam egy édes nyári ruhát Annának, majd teszek fel képet róla. Eltelik gyorsan a nap, ilyenkor jutok gép elé, de már ragad le a szemem...

Csak gyorsan a legfontosabbakat:

Melcsike
Nagyon sokat gondolok rád, drukkolok a hétfőhöz, biztos minden rendben lesz!!! :D Várjuk a híreket, el ne feledkezz rólunk... na jó, majd ha már lesz szusszanásnyi időd :D

Fanny
Gratula a kislányhoz! Bizony gyönyörű babaholmik vannak öröm vásárolni, de azért ráérsz még... :D
Gyönyörű a kápolna, legjobban a téli kép tetszik, mesekönyvbe való vagy képeslapra.

Regi
De jó hogy ilyen sok képet tettél fel. Nagyon nagyon csini a lánykád :D nagyon jó hangulatúak a ballagós képek. Az a pomponos kép valami táncos műsorszámban készült?

Melinda
Nagyon tetszik az a felfújható játék amiben Benji hasal. Hol vettétek? Annának is jó lenne apósoméknál a kertbe.

Móni
Jók a festmények, nekem mind a kettő tetszik. Én irigylem nagyon akiknek van rajztehetségük mert nekem nincs viszont nagyon jó lenne a munkámban.

Paga
Nagyon örülök hogy megint itt vagy és írogatsz!

Nagyon jók a nyuszis story-k :lol: annyit nevettem, a könnyem potyogott...

Még sokat akartam írni de muszály mennem aludni míg lehet, míg Anna ébresztőt nem fúj... bár kopp-kopp-kopp, mostanában jobban alszik. Holnap korán kelünk, Családi nap lesz a férjem cége rendezi a sukorói arborétumban.

Jó éjszakát mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Az utolsó 2 kép az Állatkertben készült.

melcsi1967

Melcsi
Ezt az utolsó gondolatot mintha nem is Te írtad volna... te sokkal optimistább vagy és igenis minden rendben lesz!!!

Én is letettem Annát a földre ( takaróra) 5 hónapos korától, mégis későn indult be, nem ettől függ.

Mandula
A bébikompot én sem tartom jónak.
A járóka viszont jó lesz, míg Mese nem kezd mászni, mert onnantól nem nagyon marad meg benne... :lol:
Mostanában Anna is hason alszik gyakran, pedig régen nem maradt meg úgy semeddig. Most meg ahogy leteszem fordul át...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
1xre irtunk :D
Igen, most is igy van, optimizmussal indulok, de azt is látnom kell, hogy nagy a tétje a dolognak. Viszont kockázat nélkül nincs üzleti siker :wink: :lol:
Látom Neked is sürüek a napjaid mostanában :D és képzeld el, milyen slank leszel majd akkor, ha elindul a Kisasszony :wink:

melcsi1967

Tegnap megtaláltam, hosszas keresés után Rabkrit :D :D , és annyit mondhatok, hogy szerencsére nem egészségügyi probléma miatt hallgat, mint ahogy attól tartottunk...
Fanny!
A festés témához akartam irni, hogy Te milyen tájékozott vagy, és biztos van Benned is valami müvészi hajlam, csak lehet hogy valahol mélyen... Keresd! Nekem hasonló gondolatok, téma mögé látás, értelemkeresés kizárólag dalok hallgatása közben jönnek, én a szövegeken szeretek elgondolkozni.

Kiderült, hogy a tegnapi nap csucsa az NST körül nem is a kislányom klaffogása lehet :lol: A fiam azt mondta a szomszédunknak, hogy valami hangversenyre mentünk :lol: :lol: :lol: Hang=szivhang, biztos Nála egyre megy :lol:

Na megyek használati utasitást irni, mig alszik Pörike, az uram lelkemre kötötte, hogy irjam le az egész napi tevékenységeket Vele kapcsolatban :shock:

melcsi1967

Szücsi
Végül a képen látható ajándékokat vettük, vagyis 1 szép Begóniát és egy ajándékcsomagot. A csomagba mindhármuknak tettünk 1 hengerbe csomagolt hímzett, elég jó minőségű törcsit és fagylaltos készletet a két óvó néninek és konyakos poharat a dadusnak (ezt megsúgták). Ezek mellé pedig finomságokat: bor, desszer, tea, kávé stb. Így végül szép is, jó is és praktikus.
Egy kicsit zavarban voltak a megajándékozottak, de remélem hétfőn lesz majd némi visszhang, hogy tetszett-e.

10 nappal a ballagás előtt sikerült mindenkit értesítenem, így tudtak róla és senki nem is mondott nemet. Ennek ellenére hárman nem adták be a megbeszélt pénzt, bár ezt lehet,hogy jövő héten pótolják. Ha mégsem, akkor nekem annyival több, de ez benne volt a pakliban. Ha nem tudtunk volna összebeszélni, akkor is vettem volna virágot és valami kis csekélységet az óvó néniknek.

A műsor egyébként nagyon jó volt, szerintem sokat dolgoztak a gyerekek is és az óvó nénik is. Volt vers, elköszönés, elbúcsúzás, mesejáték és az a pompomos zenés darab, az nagyon bájosra sikeredett.
Viszont a szülők elég kultúrálatlanok voltak, mert kicsit hátrébb állva alig hallottam valamit. A férjem elöl kamerázott, remélem azon hallani fogom a szereplést.

Melcsi
És akkor mi a helyzet Rabkri-vel. Én egyébként írtam neki még a tali előtt, de nem reagált. És lehet, hogy más is írt neki, talán Paga is. Jó lenne tudni róla valamit. Én már töröltem magam az iwiw és a myvip oldaláról, úgyhogy nem tudom elérni.

A matracról csak annyit, hogy nekünk két szimpla matrac került a 180 széles naturfa ágykeretbe és eddig bevált. De a lépcső tényleg kissé zárt, nagy bútorokat nem tudnánk felcipelni.

Hétfőn biztos mindenki gondol majd rád. Én nagyon sok erőt kívánok a továbbiakhoz (bár úgy tűnik, hogy szerencsére van is!) és sok-sok energiát és örömöt. És még azt is kívánom, hogy esetleg hétfőn hajnalban magától kopogtasson a picike! Úgy hiszem az a legjobb, ha beindul természetes módon, de ezt talán írtad is.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
regina3

Szücsi
Azt még elfeljtettem írni, hogy képeslapot is vettem, nagyon szépet sikerült találnom, és abba írtam bele a ballagók névsorát és egy-egy nagyon szép idézetet is.

Melcsi
A staféta átadása sajna nem sikerült. :( :( :(
Most nagyon szomorú vagyok. :cry: :cry: :cry:
regina3

Sziasztok!

Már megint el vagyok úszva. Bocsi,hogy eltüntem,olvasgatlak Benneteket,de írásra már nem futja az időmből.
Megnéztem a fotókat a taliról,nagyon jók lettek. Látszik,hogy remek volt a hangulat. Sajnálom,hogy nekünk nem jött össze,de remélem hamarosan szerveztek és akkor tuti nem hagyom ki.
Férjem újra itthon van,most "csak" Pestre jár naponta,de a lényeg hogy hazajön. Kissé depis voltam már az utólsó hetekben,sőt idegbetegnek is mondható állapotba kerültem,szerintem pont a kiborulás határán jártam már. De már szerencsére vége.

Melcsi Drága!
Szomorúan olvastam,hogy milyen fránya gondoltok járnak a fejedben. Nem szabad így neki indulni! Csak optimistán!!! Amilyen Te vagy! Nem lesz semmi baj!!!
MInden jót kívánok Neked! Szorítok Érted hétfőn!

Megpróbálok minél előbb írni Mindenkinek,addig is puszi Nektek!!!

Bea
beátab

Kedves Bea és Regina!
Félreértettétek a napot, ugyan hétfőn megyek a kórházba, de a mütét kedden lesz :D
A negativ gondolatok helyét lassan átveszi a szokott optimizmusom :D Az uram mostmár eléggé be van sz@rva, de mondtam Neki, hogy ezt 9 hónappal ezelőtt kellett volna :lol:
Használati utasitás leirva, csomag végleges tartalmával készen áll, és az én lelkem is elkészült az uj kicsi élet fogadására.
Pörike ugy hiszem megértette, hogy pár napig zür lesz kicsit, ennek megfelelően maximális sebességgel pörög, a ragaszkodását pedig állandóan kimutatja :D Máté nincs itthon a hétvégén, de már felhivott, hogy nincs-e valami... Biztositottam, hogy holnap még megsütöm a kedvenc rántott csirkéjét és gombáját.
Most tehát bucsut veszek Tőletek 1 kis időre, fogalmam sincs hogy szervezzük majd az életünket, de valahogy biztos lesz :wink: szóval nem tudom hogy mikor jövök, de nem usztok meg engem, az biztos :lol: :lol:
Mindenkinek sok virtuális puszi

melcsi1967

Melcsi!

Én is nagyon drukkolok nektek, és izgatottan várom a híreket rólatok!

És tuti minden rendben lesz.

Kiváncsi leszek, hogy a fiúk hogy boldogulnak nélküled?!

Emese igazi kishölgy, nagyon szép kislány. És okos, hogy így felfogta, hogy távol leszel.

Rabkriről én is gondoltam, hogy nem egészségügyi okok miatt van távol. Az iwiw-en én rendszeresen nézem az adatait, képeit, hogy tudjak róla valamit, mert érdekelne, hogy mizujs vele. És valamiért a képei közül eltüntek a férje képei meg az adataiban a családi állapotára vonatkozó rész sincs már meg. De most lehet, hogy rossz nyomon járok, és így keletkeznek a pletykák, de azt gondolom ezek miatt, hogy magánéleti gondjai lehetnek. Nekem ő nagyon hiányzik - és mások is -, de hátha egyszer majd úgy gondolja, hogy néha jelentkezik.

Bea!

Jó, hogy tudtál jelentkezni. És jó, hogy a férjed "közel" dolgozik. Azért Győrtől Budapest autópályán nem olyan vészesen sok idő, szerencsére, csak már messzebb ne kerüljön. Hiszen nektek nagy szükségetek van rá! Én is nehezen viselem ha távol vannak a szeretteim. AZért ha van egy kis időd, akkor jelentkezz, és írj részletesebben magatokról.

Regi!

Évi nagyon csini, szép ruhát vettetek neki. Az óvonénik és a dadusok biztosan nagyon örültek az ajándékoknak. Remélhetőleg az adósok is rendezik a tartozásukat. Sajnos nélunk is mindig vannak későn, és soha be nem fizetők is. Egy-egy közösségben mindig vannak ilyenek!

Icus!

Jó, hogy hírt adtál magatokról. Jó lenne, ha tudnál jelentkezni. Hiányzik az a sok okosság, amiket szoktál írni, és Anna babáról képeket is szívesen néznék.

Más: Pénteken a pincénkben kutattam könyvek után. A Barnáék megkapták a hatodikos kötelező olvasmányok címeit, ezeket kerestem volna. A pincénkben több család könyve halmozódott fel, apósomé, a férjem nagyszüleié, meg még ki tudja honnan vannak a könyvek. A kötelezőket sajnos nem találtam, de még vidéken anyukáméknál is kutatok, mert ott ezek a könyvek megvoltak valamikor, de a kölcsönadások után nem mindig kerültek vissza. De ami érdekes, hogy azt vettem észre, hogy rengeteg könyv van meg nekünk 2-3 példányban is, pl. A Világirodalom Remekei sorozat biztosan több példányban megvan. Arra gondoltam, hogy amelyik könyvből több is van, azokat feltennénk a vaterára, vagy a teszvesz-re és meghirdetnénk minek menjen tönkre a dohos pincében, és több példányban tuti nem lesz rá szükségünk, szétnéztem mindkét internetes oldalon, és magam is elcsodálkoztam, hogy milyen nagyon sok könyv van fenn, a vaterán például, igaz újságokkal együtt, de több mint 100.000 ajánlat van. Érdemes a gyerekkönyveket is megnézni, mert sok van az is fenn. Számunkra kicsit kedvezőtlen, hogy sajnos nagyon sok nem kel el, és szerintem a klasszikusok nem túl kelendőek, de a Barnával azért átválogatjuk, aztán a fiam felteszi az oldalakra, és figyeli a liciteket, meg intézi a teendőket, ha kell akkor segítek neki, és amennyi elkel, abból lesz egy kis pénze a fiamnak nyárra.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Én is azért jöttem Melcsike, hogy Neked minden jót kívánjak. Kívánom, hogy könnyen, gyorsan, a legnagyobb rendben túl legyél a kórházi napokon és utána újult erővel vesd bele magad a családi és a netes életbe! Nagyon várunk vissza!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:24-kor.
fanny01

Melcsi drága!

Remlem még benézel! Nagyon sokat gondolok Rátok, és szorítok Nektek, hogy minden jól menjen!!
Reméltem is, hogy azok a nega gondolatok csak eltévedtek :lol: !

Minden jót, puszi!

KépKép
mandula35

Melcsi drága!

Remlem még benézel! Nagyon sokat gondolok Rátok, és szorítok Nektek, hogy minden jól menjen!!
Reméltem is, hogy azok a nega gondolatok csak eltévedtek :lol: !

Minden jót, puszi!

KépKép
mandula35

Melcsi!

Kívánok neked minden jót az elkövetkezendő napokban! (és persze azt követően is) Otthon biztosan minden rendben lesz, a fiúk helyt fognak állni.

A felfújható játék igazából egy ugráló, de Benji belekönyörgött azért némi vizet (sok nem fér bele, mert kifolyna). Még tavaly vettem az Auchanban vagy a Tescoban (kb.5000 Ft volt), de csak most vettük használatba. Idén tavasszal is lehetett kapni, de sajnos nem emlékszem, hogy a két áruház közül melyikben volt.

Elnézést, de most nincs időm többet írni.

Mindenkinek kellemes hetet kívánok!

Melinda
fermel

Sziasztok!
Csak nagyon gyorsan!
Azt hiszem Icus neked kell köszönnöm a mákos-meggyes muffin receptet! Nagyon fini lett! Ezzel villogtam (más tollával ékeskedtem! :oops: )a nyelviskola majálison/juniálison!
Paga! Engem érdekelnek a könyveid! Esetleg ide is felrakhatnád vagy küldd el nekem priviben, ha mást nem hoz lázba a dolog! Bár rengeteg könyvünk van (én rendes humánértelmiségi vagyok, vagyonokat költök könyvekre és még olvasom is őket! :lol: ), és nekünk is van még ami dobozban van, de majd csak lesz egyszer helyünk rá!
Éva! Látom szeretsz fotózni! Szépek a képek! Eszembe is jutott boldogult lánykorom, amikor így a nyári vizsgaidőszakban bicajra pattantam, és kikerekeztem a Dunakanyarba tanulni, napozni! (Fú, de rég volt!)
Melcsi! Már csak így, h lehet nem is olvasod! Minden rendben lesz és már alig várom a bébi fotóit! :wink:
Melinda! Az az ugráló cuccos! Sztem Jankának is kell majd ilyen! :lol:
És a gyümölcsfákról!
Nekünk két szerencsétlen őszibarackfánk van, de szerintem a többi gyümölcsfa kikéri magának, h őket egy csoportba sorolják a mienkkel! Na majd, ha találok valami jó képet, akkor megmutatom nálunk milyen a kert! Aztán nem röhögni!
Regina! Ez ovis ballagás volt! Te atyaég! Fel kell kötnöm a gatyát, én ilyenekkel még nem is számoltam! :lol:
Bocs, ha valakire nem reagáltam, de csak időhiány miatt!
Mindenkinek szép hetet!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Megpróbálok egy pár sort írni míg alszik Mese.

Lányok! Mit rontok el szerintetek? Olyan keveset van el magában Mese, főleg ha nem vagyok a látókörében. Ez engem nem zavar, próbálok mindent úgy csinálni, hogy Neki is jó legyen. És rajtunk kívül mindenki másnál sírvafakad, idegeneknél. De Neki mondjuk a nagyszülők is idegenek mert egy héten 1x látja Őket, 2-3 órára. És az a baj, hogy Ők (meg minden rokon, aki mondjuk 2 hetente v. kevesebbszer látja) elvárják, hogy a gyerek boldogan kacagjon Rájuk. És azzal izéltetnek, hogy magamra szoktatom, (könyörgöm én vagyok Vele egész nap, kire szoktassam???) és, hogy miért nem hagyom néha a nagyszülőkre, csak az első 3 alkalommal ordítana :shock: . És, hogy hagyni kell néha sírni, mert sosem fog tudni egyedül ellenni. De miért nem értik meg, hogy nem fogom hagyni sírni a kiságyban, vagy bárhol ha ott vagyok mellette és a főzés stb. várhat??? Meg miért kéne otthagynom bárhol ahol TUDOM, hogy sír és hiányzom Neki???
Ti hagytátok sírni a babáitokat? Én a nagyokat sem hagytam, bár az Ő nagyijuk szinte minden nap jött munka után és Vele is szívesen voltak.
Már tiszta stressz vagyok hétvégén amikor tudom, hogy jönnek a Nagyszülők, és már előre magyarázkodok magamban mert nem tudom elmagyarázni egy csecsemőnek, hogy Ők a nagyiék és nem szabad sírni ha ölbe vesznek :? Vagy ha valakivel találkozunk hiába mondom, hogy nem adom oda Mesét mert sírni fog, akkor jön a dehogy fog sírni, engem szeretnek a gyerekek :roll: .

Bocsi, biztos kicsit zavaros, de már teljesen kivagyok, már úgy gondolom, hogy valamit nagyon rosszul csinálok.

Regi! Nagyon szép Évi az új ruhájában, nagyon jók lettek a képek!
És a tabló is nagyon jó ötlet, a hajón! Akkor szeptembertől iskola :lol: . Várja már Évi? Remélem azért hamarosan követed Melcsit!

Melcsi! Nagyon sokat gondolok Rátok! Köszi a sok fotót Pöriről!

Icus! De jó, hogy jelentkeztél! Annáról is régen láttunk már képet! Egyenlőre még a járókában is max 10 percet van el Mese.

Paga! Most, hogy mondod, nekünk is rendszerezni kéne már a könyveket, egy rakással van a garázsban bezsákolva.

Fanny! Nagyon szép helyen voltatok megint!!

Móni! Na, had lássuk a képeket a kertről!

Bocsi Lányok, hogy ennyit panaszkodtam, de most úgy kijött!

Képzeljétek Mese már tök sokáig tud egyedül ülni, támaszték nélkül :lol: . És nem tudom írtam-e már, hogy hátrafele már tud kúszni :lol: . Azért ettől elég ideges lesz, mert egyre távolabb kerül a céltól!

Na, megyek már, pénteken ballagás, még alig csináltam valamit.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy "eltűntem", babonából tettem, de azért rendszeresen olvastalak Titeket :)
nem akartam bejelentkezni azzal, hogy babát várok, majd a rossz hírrel...
ma voltam ismét orvosnál, és láttunk egy szépen izgő-mozgó, már kisember formát öltött babát, akit még egy nappal "idősebbnek" is saccolt az UH a koránál: (10+2).
El sem hiszem, hogy ezúttal sikerült ( halkan mondom csak ), de az előző két elvesztett babával idáig nem jutottam el...

most Utrogestant használok, és Gynevac injekciókat kapok most is, bár már csak 4 hetente 1-et...és még a fogamzás előtt elmentem homeopátiás orvoshoz, Ő szintén írt fel 2 alkati szert.

még félve ugyan, de egyre inkább elhiszem, hogy december végén, január elején TÉNYLEG születni fog egy babám, aki úgy érzem, hogy kisfiú :)

ne haragudjatok, hogy most nem írok többet, majd visszaolvasok, és jövök újra, most csak Melcsihez intéznék pár mondatot, de tudom, hogy sajnos már csak akkor fogja olvasni, ha hazaér a kis Lukácssal a karján...

Drága Melcsikém! :)

Szerettem volna a hétvégén írni, de amióta új net-szolgáltatónk van, menetrendszerűen hétvégente nincs elérhetőségünk :twisted:

szóval: nagyon-nagyon sokat fogok Rád gondolni holnap, és lélekben ott leszek melletted!!! :) :) :)

én megértem azt a bizonyos mondatodat is, ez természetes, mindenkiben, aki ilyen szép és nagy esemény előtt áll felmerül egy kósza gondolat erejéig, de a szíved mélyén Te is, és én is tudjuk, hogy MINDEN RENDBEN LESZ :) :) :)
tudom, én is így érzek majd, ha eljön a mi időnk is ( jó sokára :lol: )

remélem, mielőbb kapunk Rólatok friss híreket és esetleg képeket is
alig várom :) :) :)

millió virtuális puszit küldök Neked, és ne aggódj Pöri miatt, Ő tökéletesen jó kezekben lesz a fiúkkal :) :) :)

élvezd ki az utolsó órákat egy testben a Kisfiaddal, és gondolj arra, milyen boldog leszel holnap ilyenkor!!! :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Igazán nagyon jó hírrel jöttél vissza közénk. Nagyon-nagyon vigyázz magatokra. Melcsitől az utolsó pillanatban mégis van kinek átvenni a stafétabotot. Regi, Fanny nektek is nagyon drukkolok.

Mandula!

A huhogókkal ne törődj. Szerintem tegyél mindent úgy, ahogy jónak látod, majd a család is beletörődik, abba, hogy a kis Mese bizony félős korszakát éli, majd annálé jobban fognak örülni, ha ez elmúlik, és mindenkire mosolyogni fog, mert biztosan ilyen is lesz. Én sem tudnám sírni hagyni a kis tündért!

Ermoni!

Klassz lett a vonalzód! Ügyi vagy, és köszönjük, így a terhességed korát illetően mindig naprakészek leszünk.

Fanny!

Jó kis képeket csináltál. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a kirándulásotok, és hogy a zuhit azért megúsztátok!

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Nincs sok időm, csak pár sort gyorsan:

Sheila
De jó hírrel jöttél!!! Már mindjárt vége az első trimeszternek. Pihenj sokat, minden rendben lesz!

Mandula
Annának is volt ilyen időszaka. És nagyon kellemetlen volt, hogy anyámnál, nagyanyámnál rögtön sírni kezd, néha már akkor is ha csak meglátja őket. Mi is max. heti 1x találkoztunk velük Arra rájöttünk hogy anyáméknál zavarja a zaj, a nyüzsgés. Ők ugyanis alapjáraton hangos beszédűek, itthon viszont nincs ehhez szokva. Ráadásul ahelyett hogy békén hagynák kicsit míg megszokja őket, rögtön azzal kezdték hogy ”nevess rám”... „mondj valamit”... ezt hallotta jobbról, balról, s már el is tört a mécses. Ugyhogy rendszeresen meg kellett kérni őket hogy halkan beszéljenek a gyerekhez, ne „támadják le” rögtön. Esetleg Mesének nem lehet ez a problémája? Kb. 8 hónapos korában változott meg, azóta már nem ilyen félős és idegenekkel is barátkozóbb, de a zajt most is rosszul viseli. De most már
Én sem nagyon hagyom sírni Annát, bár most már eleve sokáig eljátszik egyedül, csak épp figyelni kell, mit csinál. Most már csak ha fáradt, akkor igényli hogy fölvegyem.
Nagyon ügyes Mese hogy megindult, az sem baj ha még rükvercben, majd előremenetbe kapcsol nemsokára. Persze addig frusztrálja hogy egyre távolodik a céljától... de ez pár hét aztán nem lesz megállás.

Móni
Örülök hogy jó lett a muffin.

Valaki még kipróbálta?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula!

Szerintem ez teljesen gyerekfüggő. Biztos, hogy nem rontottál el semmit. Férjem keresztlányának két gyereke van. A kisfiú 3 éves, a kislány 18 hónapos. A szülők rendkívül nyitottak, élénk társadalmi életet élnek. Semmivel nem bántak másképp a kislánnyal, mint a kisfiúval, mégis egészen más a gyerekek viszonyulása az idegenekhez. A kislány születése óta sokkal sírósabb, az idegeneket nehezebben viseli. Szinte állandóan az anyukáján csüngne. Most kezdi jobban elviselni a szűk családon kívüli embereket. Nekem sem sikerült dajkálgatnom őt, rögtön az anyukáját kereste. Ezt tudomásul vettem és fájó szívvel ugyan, de nem erőltettem, hogy hozzám jöjjön. Ezzel szemben a kisfiú kezdettől fogva elvolt nálam és másnál is. Lényeg, hogy nemcsak a mama viselkedésétől függ a kicsi viszonyulása az idegenekhez. Egyébként is a találkozón egyáltalán nem úgy láttam, hogy te túlzottan magadhoz láncolnád kicsi lányodat. Ha jól emlékszem, akkor remekül elvolt másoknál is.
Az persze más kérdés, hogy mindezt, hogy tudod megértetni a nagyszülőkkel. Ez nem lehet könnyű. Magadat mindenesetre ne hibáztasd!

Sheila!
Szívből gratulálok!! Most már akkor írjál nekünk gyakrabban!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Mandula!

Én is pont ezeket akartam írni, amit Melinda leírt. Szerintem is teljesen normális, hogy ha egész nap veled van a gyerek akkor hozzás ragaszkodik. A nagyikkal kéne ezt megértetni, hogy ( már ha akarod) sokkal több időt kéne az unokával tölteni, ahhoz, hogy természetes legyen neki. Én elhiszem, hogy rosszul esik nekik, hogy nem babázhatnak amikor nekik kedvük szottyan, de hát a gyerekek nem így "működnek". (Egyébként tényleg nem hagyod, hogy a nagyszülők gyakrabban babázzanak vagy csak ők kifogásolnak evvel, mert azért ilyenkor ez szerintem a nagyikon múlik, hogy mennyit vannak az unokával, elvégre ők a mobilabbak)
Sírni én sem hagytam őket soha, és emlékszem inkább beültettem a babakocsiba ( akkor ugyebár még nem voltakilyen extra pihenőszékek, meg etetőszékek, kompok) de ott volt velem a konyhában amíg én főztem, sőt volt olyan, hogy vasalás közben az egyik lábammal tologattam a babakocsit. ( és úgy gondolom most méginkább ilyen lennék)
Úgyhogy szerintem a nagyikat kell "megnevelni" nem a gyereket ( bár lehet, hogy ez a nehezebben járható út...)

Móni!

Azért olyan nagyon régen nem lehetett az a bicajozás!!!! Azóta imádok fényképezni, mióta van egy jó kis mobilom. Nagyon szép képeket csinál, mióta megvan a fényképezőgépet nem is használom.

Sheila!

GRATULÁLOK! Jelentkezz sűrűbben és adj hírt magatokról.
Csak nem gazdátlanodott el a stafétabot!

Paga!

Hogy halad a 4-es metró? Vagy már nem ott dolgozol, most teljesen elbizonytalanodtam. Mi újság Barnival?
Képzeljétek el úgy tűnik, hogy a kisebbik fiam allergiás lett valamire.Először csak azt hittük, hogy megfázott, de már két hónapja fújja az orrát, prüszköl, rengeteg zsebkendőt elhasznál, viszket a szeme, pont ma reggel mondta, hogy marhára elege van. Ma délután megy allergia vizsgálatra. Sose értettem, hogy mitől lesz valaki allergiás, erre pont az én gyerekem "esik bele".

Megyek, vár a munka!
Éva
fanny01

Lányok!

Köszönöm, hogy ilyen szeretettel fogadtok, ígérem, most már maradok... :)

Mandula!

Szerintem sem rontottál el semmit, igazuk van a Lányoknak, a hiba a nagyszülők készülékében van...
én ugyanígy tettem Melissával ahogy Te, és az új babával is így fogom csinálni...akinek meg nem tetszik :twisted:

szerintem ne aggódj emiatt egy percig sem :)

olyan jó, hogy Mese már ilyn szép nagylány, ennyi mindent tud!!! :) :) :)

Fanny!

Szeretettel gratulálok a kislányhoz, és a hatalmas boldogságotokhoz!!! :) :) :)
Te bizonyára modern nagymami leszel, hisz olyan fiatal vagy :)
azért szerintem annyira nem kell visszafognod Magad, ha látsz valami gyönyörű szépet a csöppségnek ne hagyd ott, mert később megbánnád...és ne feledd: a nagyik dolga a kényeztetés, Neked szabad :) :) :)

Ermoni (druszám)!

Gratulálok Neked is a csöppséghez és a csinos kismamaságodhoz!!
a festmények pedig gyönyörűek :)

Regina!

Évike nagyon szép kislány, és olyan kis komoly látszik, hogy iskolaérett már :) :) :)
szép, élményekben gazdag, gondtalan nyarat kívánok Neki a nagy kaland előtt!!

Icus!

Anna csodaszép kis tündér,...és már majdnem 1 éves!!!
pedig szinte most volt, hogy feltetted Róla az első képeket, olyan gyorsan telik az idő!!! :)

Melinda!

Bizony, Benji úrfinak nagyon jó sora van abban a gyönyörű kertben!!! :) :) :)

Paga!

A nyulas sztorin én is jót derültem...nem lehet unatkozni a kisállatok mellett sem :)

Bea!

örülök, hogy jobban vagy...ha én is túl leszek majd a nehezén ( ha egyáltalán lesz olyan ) most már tényleg találkozhatnánk valamikor...szerintem a lányaink remekül eljászanának, és Marcellre is kíváncsi vagyok ( a babám is Marcell lesz :) )
esetleg megnéznénk egyszer Kirát tánc közben ( még nem tettem le végleg arról, hogy Melissa még táncol valaha) lehet, hogy a Tünde nem jött be neki, mert egyébként ügyes volt...
most a lovaglást nagyon szereti ( ebben nem kis szerepe van a tündéri oktató csajnak, akiért rajong :) )
pedig már nagy lovon lovagol pár hete, mióta a kis póni lesérült...ez az amit pár hónapja el sem tudtam volna képzelni :lol:

nagyon várom a híreket Melcsiről, ha megtudtok valamit, légyszi írjatok!!!

szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kedves Mandula!

Nem tudom mennyire vigasz, de a kislány nálunk is ezt csinálta, mégpedig elég sokáig. És engem is nagyon zavart, sokszor egészen kínosan éreztem magam.

Találtam neked egy cikket, ami talán teljesen megnyugtat:

Fél éves kor után megváltozik a világ: megjelenik a baba életében az igazi szorongás. Ha az anya távol van, a kicsi nem érzi magát biztonságban, mert felismerte, hogy a mama az, akire mindig számíthat, akire szüksége van. Az anya (vagy más állandó gondozó) ettől az időszaktól kezdve felcserélhetetlenné válik. Ez a viselkedés általában nyolchónapos korra alakul ki, ezért a szakirodalom "nyolchónaposok félelmének" is nevezi. Nevelőotthonban felnőtt kisbabáknál vagy olyan babáknál, akik sokat voltak kórházban életük első félévében, nem figyelhető meg ez a szorongó jelenség, mivel nem tudtak egyszemélyes kapcsolatot kialakítani: mindig más gondozta, esetleg más szeretgette őket. Családban nevelt csecsemők azonban újra és újra egy és ugyanattól a személytől kapják meg a gondoskodást és szeretetet, így van kihez kötődjenek, és érzik: van kire számítsanak. Látszólag sokkal jobb a helyzet a "nem kötődő" gyerekekkel, hiszen kevesebbet sírnak, jól eljátszanak magukban, szívesen veszik bárki idegen közeledését. Valóban kényelmesebb egy ilyen gyerekkel együtt lenni, de a távoli jövő kilátásai már korántsem biztatók. Ugyanis aki csecsemőkorában nem kötődik senkihez, aki nem éli meg a biztonságot nyújtó szeretetkapcsolatot, az később sem fog boldogulni embertársaival. Nagy az esélye arra, hogy kötődési problémái egész életén át kísérni fogják. Nehezen talál párt, vagy éppen sűrűn váltogatja partnereit, nehézségekre számíthat házasságában, és gyermekeivel való kapcsolata sem lesz éppen rózsás.
Ezért fontos tehát a hónapokig kórházban ápolt csecsemőt rendszeresen látogatni, sőt, a legjobb, ha az édesanya is befekszik a kórházba a kisbaba mellé, és ő gondozza, szoptatja gyermekét. Nagyon sokat segít a csecsemőotthonokban és bölcsődékben kialakított saját gondozói rendszer, ami lehetővé teszi, hogy a gyermek egy gondozónőhöz kötődjön. Ha egy nyolchónapos csecsemő félelmet mutat anyja távollétében vagy idegenek társaságában, akkor ez nem azt jelenti, hogy valamit elrontottunk, hanem éppen az ellenkezőjét: mindent megtettünk azért, hogy gyermekünk elérjen egy magasabb érzelmi fejlettségi szintre.

Tudom, hogy nehéz ezt a korszakot higgadtan átvészelni, de megéri! Ha a gyermeket továbbra is biztosítjuk a szeretetünkről, akkor megkönnyítjük azt a folyamatot, amit a szülőről való leválásnak nevezünk. Két-három éves korában bátrabban fog ismerkedni környezetével és idegenekkel is, mivel tudja, anya mindig ott van a háttérben, és baj esetén számíthat rá.
regina3

Most kaptam Icustól egy SMS-t, melyben továbbította Melcsi üzenetét, miszerint ma 9 óra 24 perckor megszületett Lukács Dés 4170 grammal és 58 cm-rel. Szívből gratulálunk nekik!!
fermel

Regina!

Erről a 8 hónapos kor körüli szorongásról én is olvastam, illetve hallottam. Benjinél ez egyáltalán nem jelentkezett, sőt emlékezetem szerint a nagyoknál sem. Én pont az ellenkezője miatt aggódtam, mint Mandula. Akkor az én gyerekeim nem eléggé kötődnek hozzám? Remélem, hogy ez nem így van. Ezért gondolom, hogy nagy szerepe van a gyerekek alkatának. Nektek mi erről a véleményetek?

Melinda
fermel

Sziasztok!

Sheila! De jó, hogy jelentkeztél :lol: ! Sokat gondoltam ám rád, és néha kukucskáltam is, hogy minden rendben van-e Veletek! Örömmel hallom, hogy minden oké és ez ÍGY IS FOG MARADNI :lol: ! Nagyon ügyes Melissa, hogy lovagol. Kitti is járt egy pár hétig, de sajnos esett egy jó nagyot és utána már félt :( .

Köszönöm Lányok a véleményeket és tanácsokat Mesével kapcsolatban. Én mondtam is a nagyszülőknek, hogy el kellene jönni a lánykához egy héten kétszer, és akkor megszokná Őket is. Remélem lassan megérti amit mondunk......

Regi! Neked külön köszönöm a cikket, most el is küldöm Apósomnak :lol: .

Fanny! Hagynám Én, hogy babázzanak, de sajna nem jönnek, a Papa dolgozik reggeltől estig, a nagyi meg nem tom miért nem jön.

Icus! Tudom, hogy kevés az időd, de azért néha egy-egy képet kérünk Annáról :lol: !

Tényleg, Sheila! Szerintem a Te gyermekeidet még nem is láttam! Képek?

Nem tudom mindenki értesült-e róla, hogy reggel megszületett Lukács Dés, 58 cm és 4170 gr!

Úgy becsípődött a derekam, hgoy alig bírok mozogni, nem tudom mi lesz itt, hétvégén meg ballagás :roll:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Úgy vártam már a hírt!!!
Én biztos tiszta hülye vagyok, de itt bőgök a gép előtt, úgy meg vagyok hatódva. ( csak be ne jöjjön valaki)

LÉGY ÜDVÖZÖLVE KÖZÖTTÜNK HATALMAS, ERŐS LUKÁCS BABA!!!

Melcsike!

Nagyon ügyes és bátor vagy! Megérdemelsz minden jót a sorstól, amit csak kívánsz.
Gratulálok Neked és a férjednek!!! ( azért egy kis szerepe neki is volt a sikerben!)[/img]

Éva
fanny01

Sziasztok!

Elküldtem Melcsi üzenetét azoknak akiknek a száma a mobilomban volt.

Melcsi!
Szívből gratulálunk, jó egészséget, sok tejcsit, sok boldogságot!!!

Melinda
A gyerekek sokfélék, nem lehet ugyan azt a sémát ráhúzni mindenkire. Benji roppant kiegyensúlyozott kisfiú, biztos vagyok benne hogy imád téged. A felnőttek között is vannak könnyen és nehezen barátkozók, és ez már gyerekkorban is sokszor látható. Ne aggódj.
Az oviban a beszoktatásnál szokott látszani, ki az aki könnyen -nehezen teremt kapcsolatot idegenekkel, gyerekkel vagy felnőttel. Van aki előbb kötődik az óvónénihez, csak később a társaihoz, van aki a gyerekekkel jól el van de a felnőtteket elkerüli. Olyan is van aki nem akarja elengedni az anyukáját, sír, de aztán 2 perc alatt megnyugszik, van aki nem sír az elválásnál csak amikor jönnek érte akkor törik el a mécses, akkor jön ki a szorongás. Minden gyerek más és más, és mindegyik normális.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Isten hozott, Lukács baba!!!! :) :) :)

Szép nagyra nőttél Anyukád pocakjában :) :) :)

Melcsikém, GRATULÁLOK Nektek, nagyon ügyesek voltatok!!! :) :) :)

milyen szép ez a mai nap :) Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Mandula!

Próbálj meg pihenni ( ha van rá lehetőséged Mese mellett :roll: ) hétvégéig még rendbe fogsz jönni teljesen

Melissának is volt negatív élménye: mikor lesérült a póni, amelyiken addig lovagoltak a barátnőjével, következő alkalommal a másik ( szinte kezelhetetlen) pónira ültette őket Saci, az edzőjük...
először Melissa barátnője lovagolt ( mi vittük el Őt is az edzésre, a szülei aznap nem jöttek)
a Lepke nevű bestia elég furán viselkedett végig, és a vége felé szabályszerűen ledobta a kislányt :shock:

míg én a kocsihoz kísértem a kislányt letisztogatni (zokogott), a párom felültette Melissát Lepkére ( legnagyobb megrökönyödésemre Melissa nem tiltakozott ), mire a póni felágaskodott, és a lányom lecsúszott a farán :roll:

utána már úgy be volt gőzölve a póni, hogy Saci is alig bírt megmaradni a hátán...a kis Hősök kaptak némi sokkot, azt hittem: itt vége is a lovaglásnak...de következő alkalommal zokszó nélkül ültek fel a hozzájuk képest hatalmas Jankóra, aki egy 12 éves, végtelenül nyugodt ex-ügető ló :)

azóta is rajta lovagolnak, imádják :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?