Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jubi.. :oops: összekevertem a kölesglyóval... :D

Hettie, írd le nyugodtan! néha már az is sokat segít, ha megoszthatjuk vkivel. Bízhatsz bennem!

Puszi, Angel (aki új felhasználónevet fog csinálni)
Vendég
 


Sziasztok!

már meg is csináltam az új felhasználónevemet:


Angel79 helyett mostantól Krisztina79 néven "üzemelek".

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Sziasztok!


Csak egy gyors bekukk! Most láttam, h Dórinak végre kezd a felső fogacska kibújni. Látom az ici-pici fehér pöttyött. Jól megszenvedi a drágám.

Zsebzebra!

Mostanában tápszert adok neki, és ha nem alszik el, akkor cici jön. Az az igazság, h mostanában azon sem. Eddig az volt amíg itthon volt a mérleg, h cici, és utána jött a tápszer. Most az a biztos amit látok. Soha nem öntött úgy el a tej. Én sem tudom, h milyen teát adjak neki. Örülök, h a vizet nagy nehezen elfogadta.

Edit!


Dóri ma az őszitől öklendezett, mert nem volt teljesen összepépesítve. Mikor fog rendesen elnyammogni pl: egy kiflit?


Ennyire futotta most csak, majd jelentkezem

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 

 
 

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap taliztunk végre Beusával és a kis Minnával :lol: A kastélyparkban volt a randi,az szinte eltéveszthetetlen 8) egy turista számára.Telcsin egyeztettünk ki milyen ruciban van és meg is találtuk egymást.Minna éppen aludt ,nagyon kis helyes kékszemű fülbevalós hajasbaba :wink: Egy jó nagyot sétáltunk,a parkban kezdtük majd végighömpölyögtünkl a sétálló utcán, át a picon(Beusa vett mézet meg szélforgókat).Aztán Minna megunta a sétát,sirdogált nem akart megmaradni a babakocsiban,enni sem nagyon akart,inni meg pláne...Beusa férje külön utakon járt de fel kellett hívni hogy jöjjön elénk,mert a kocsijuk még igen messze volt.Persze ,apja látványa ismét derüt hozott a kislánynak. :wink: Készült pár kép is,Beusáék gépével ,majd ha elküldi akkor felteszem ide is.
Nagyon szimpi volt,jót beszélgettünk,(szerintem én többet pofáztam... :roll: :lol: )

Timi,ha jöttök te is kapsz ilyen idegenvezetést :wink: köszi a hós köszöntést,ami hétfőn volt,jó hogy így figyelsz ilyenekre :wink:
Na végre jön a az a fránya fogacska :? Remélem hamar kiújik és nem zalkatja tovább Dórit.
Laura egész jól eszi a darabos kajákat ,ma délelőtt egy gyümiyoghurtba kukorica pelyhet tettem ,vártam vele mig jó puha lesz és vígan megette,sőt én a banánt meg az őszít is már csak villával nyomkodom szét,eleinte Laura is öklendezett de már nem nagyon.Egy egész babapiskótát kb negyed óráig majszol,de ne tudd meg mi van utánna...ragad minden...morzsás minden.... :?

Edi,Kata olyan kis aranyos a kis tappancsaival amik kajánul befelé fordulnak :wink: Ügyi vagy a főzelékekkel :wink: Ma hagymás-csirkemájas -krumplit készítettem Laurának, megette.Holnap durumtésztát fogok főzni,és turóval ízesítem(túrós csusza :lol: )
Zabpelyhet kapsza DM.ben,Tegnap pont azt főztem :egy adagot 3x.os vízmennyiségben ,szeletelt almával és egy kis fahéjjal majd mikor megfött,összeturmixoltam:mindmegette :wink:

Jubi,kiprobáltátok már a nagy medencét?Jazi édi a kiskalpagban :wink: Buláta:szerintem ehet már,mivel a babapiskótában meg a kifliben is van búza.Próbáltad azóta a gyümijyoghurtot mióta kipöttyösödött?

Nózi,Zsolti milyen nagy fiú már!Jó hogy tetteél fel képet :wink:

Kriszti,Gesztenye,Melódi,Hetti, Beuka a ti fiaitokról is régen láttunk gyönyörűséges képeket 8)

Újjaknak üdv!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


A mindenit csajok! Ti aztán termeltek :) !

Timi
Nálunk az elalvás eleinte szépen a kiságyban volt, pici kora óta próbáltam erre szoktatni, mígnem egyszer észrevettem, hogy unalmában míg el nem alszik az ujját szopja, és ezen szépen el is aludt. Elég ujjszopás-ellenes vagyok (én is sokáig szoptam az ujjam, és szeretném ettől megkímélni Rékát) úgyhogy változtatni kellett, mellettem aludt el, és állandóan az ujját szedegettem ki, mikor nem aludt el a cicin.Habár a cumit se nagyon szeretem, de muszáj volt elalváskor rászoktatnom, mert azt legalább egyszer el lehet venni tőle... :( nem úgy mint az ujjacskát. Fürdés után szopi, elszundikál, aztán cumi, és irány a kiságy. Éjszakánként ő is egy hete felkel szopizni, igaz csak egyszer, de nála ez is furcsának számít. Három fog van kibúvóban, csak napok kérdése...
Biztos édes lehet a babád, ahogy megszólít:ányá :D Rékánál most a "nene", meg a "náná" a sláger, olyankor monmdja, ha valami8 nem tetszik neki...

Hettie!

Hideg borogatást nem nagyon mertem tenni a cicire, mert én is akárhol utánaolvastam, mindenhol mást írt ,mint amit a doki javasolt...Szerencsére visszajött a tej, habár amelyik gyulladásban volt, abban kevesebb van, és Réka folyton megharapja, biztos kevesli a tejcsit benne. :cry:
Ja! Nekem is voltak gondjaim az első gyerek születése után az együttlétekkel (pedig én császárral szültem) egész szopiztatás ideje alatt. Nálam is lelki okai voltak, és hasznos, ha el tudsz valakivel beszélgetni róla, hogy mi aggaszt, vagy bánt. Második gyerkőc után efféle gondom nem volt.

Edi!

Tündéri babád van!

Bettus!

Tegnap olvastam vissza, amiket írtatok, de még ma is jót mosolyogtam, mikor eszembe jutott, ahogy Kitti buddházott... :D
Nem is kiabált?
Torok :( Jobbulást!

Anita!

Nemrég csatlakoztam, lehet már kérdezték,bocsi:
Hogy viseled a terhességet?
Nálunk két és fél év van a gyerekek közt, de néha én is úgy érzem,nem jut egyikre sem annyi odafigyelés, amennyi kellene. Sokszor úgy érzem rosszat tettem velük, hogy ilyen hamar jöttek egymás után, de aztán eszembe jut, milyen jó lesz majd nekik, ha összenőnek. Mindig szerettem volna én is testvért, aki korban közelebb áll hozzám.

Angel!

Köszönöm kérdésed, mostmár rendbejöttünk ciciügyben. Kemény menet volt, de győztünk Rékával.

Zszebra!

Én már régóta adok kamillateát, mivel már korán észrevettem, hogy hajlamos székszorulásra, és ezt javasolták. Ja, meg semmi krumpli, banán, és kevés répa jár neki, mert mindjárt keményebb a széklete ezektől. Almát minden nap szivesen fogyaszt nyersen, és a meggyet imádja.Nálunk termett savanyú, azt imádja. Amit vettem szép is, édes is, azt meg egyből kiköpi :D

True!

Az én babám is így "le van maradva" a töbiekhez képest.Mászásnak még se híre, se hamva... Pedig sokat van a földön a játékaival.

Jubi!

Jó kis medence! A fiúk is biztos élvezik a fürdést, ugye?
Mi még nem vettük elő a tavalyit, olyan bolondos ez az időjárás... Habár Máté fiamnak ma jobb híjján teleeresztettem a teknőt, és abban lubickolt délelőtt, Réka lemaradt a pancsiról, mert sokat aludt, aztán meg elromlott az idő :?

Egyenlőre ennyire tellett tőlem, lányok, bocsi, ha kihagytam valakit :oops:
Megyek, mert megyünk ballagásra. Képeink csak régiek vannak a gépben, most ilyet küldök, ha sikerül.
livimami
 
 


Kép Kép
livimami
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy így eltűntem, megvolt a vizsga, sikerült, utána meg a háztartást próbáltam "helyreállítani".
Persze jöhettem volna tudom... :oops: :oops:

Igyekszem olvasgatni.

Hettie eltölrt a kuplungpedált a bovdennel összekötő műanyag :shock: :shock: de szerencsére a férjem haza tudta hozni így is az autót. Ne haraguj, hogy nem mentünk be, nem is gondoltam, hogy ilyen előfordulhat (még csak 4 éves az autónk :evil: )
Legközelebb ősszel megyünk, hátha akkor....

na lépek, de megpróbálok még jönni
(bár este fűrészt nézünk :D )

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Livimami
Örülök hogy jobban vagy. Nahát, pedig én azt hittem, hogy annyi "jó" van a császárban, hogy ott lehet folytatni az együttléteket ahol abbamaradt, hogy semmi gond nem lehet. Akkor nem jol gondoltam. Csak nekem az a rossz, még belegondolni is, hogy ott jött ki manó és nem kivánok most oda semmit. Na ezt jol leírtam.

Beuka
Hát az ősz az még jó messze van, na nem baj, de remélem akkor már találkozunk. 4 éves? nincs rá garancia? Mert szokott lenni az ujabbakra több év is. Örülök hogy sikerült a vizsgád.
Horror? Én szerettem régebben, de mostanában már nem.

Angel, vagyis Krisztina, :) írok privit.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

[b]Mindenkinek: [/b]
Szívesen vállalok slide-sow készítést a babákról, családról, ha érdekel valakit! Remek ajándék és jó kis meglepetés tud lenni nagyszülőknek, férjnek, rokonoknak! Szívesen küldök mintát, ha valaki kíváncsi rá!Nálunk bejött!:)[color=violet]
[/color]

Livimami: Nagyon aranyos a kis Réka, mint egy kis tündér abban a rózsaszín ruhában. És nagy a hasonlóság tesókával...
meggy: hát, hiába, az otthoni ízek az igaziak...
nem is tudtam, hogy a krumpli és répa is székletfogó. Kösziiii!Milyen gyakran lehet kamillateát adni e célból? Mondjuk heti 1-2szer?

Beuka! Gratula a vizsgádhoz!Kemény lehet gyerek mellett...

Linda: Te mikor adtál Laurának először joghurtot és milyet? Ez volt az első tejtermék?Ügyes, hogy így majszol!
Én kiflit adok Lolának és babakekszet.Ő is ügyes, de azért én még nagon résen vagok, éás állandóan ott ülök mellette és lesem, hogy mekkorát harapott:)

Timi: Szerintem Dóri megszokja majd a vizet. Lola is így volt, hog yeleinte nem kellett neki, most meg már ügyesen, folyamatosan kortyolva iszik a pohárból... Most szoktatom a gyümilevekhez, mert ő meg azért nincs oda annyira.

Na, én meg elálmosodtam!Szép nyugodt éjszakát mindenkinek!
zebra

zsebzebra
 
 


Sziasztok,
Vigyázat hosszú leszek 272től olvasok vissza

Chesti,
Sajnálom amiken keresztűl mentél,így utólag olvastam csak vissza,remélem azóta minden jobbra fordult.

Bettus,
Neked is jobbulást,jól megmondtad a magadét 

Timi,
Aranyos Dóriról a képek az a lufi csúcs.Én is áztatom a bogyókat,ha elég ideig hagyod elolvad,csak legyen türelmed kivárni.Gratula házassági évfordulóhoz,de rendes a Párod ennyi ajándékot kaptál,Nekünk 26án lesz a 3.,de nemhiszem ,hogy kapnék vmit.Keresztelő remélem jól fog sikerülni.Hányás ahogy írod az egyik hszben,nekünk is volt,sírva hívtam dokibát,Kijött megnézte,azt mondta,felejtsek el egy etetést éheztessem,ki,és ha akkor is kijön a kaja akkor itasam,másnap hívjam reggel,Na kivártuk az időt , jól belakott,majd aludt mint a bunda.Másnap hívtam dokit,azt mondta valszeg egy kis vírus ,de lehet túletettem.Azóta pont pénteken hányt egy nagyot ebéd után,megint nem tudtam mit csináljak,de eszembe jutott mit mondott a doki anno és betartottam,nem is volt semmi gáz .

Beusa,
3om foghoz gratula

Livimami,
Üdv itt közöttünk,bár én most jól eltűntem egy ideje.Mellgyulladás,remélem azóta helyrejött,még csak a 274. oldalnál tartok visszaolvasásban 

Czmeli,
Nagyon aranyos Laura a pancsolós képeken.nagy nehezn megtaláltam a szülinapi tortádat,ha nem gond olyat csináltatnék Páromnak házassági évfordulóra.

Edi,
Vikinek a nyaka van hátul tele pöttyökkel,tutti a meleg.Látom Nálad alakulnak a hama ügyek,nálunk annyira visszaesett,hogy max 30g engem meg a guta kerülget,mert csak cicizik,de azt sem igazán,szóval alig eszik vmit.Pöttyök,ahogy most olvasom a juni 1i hszt,Vikinek is ilyenek ,kemény lesz a teteje,olyan mint egy pattanás,ez csalánkiütés,ha eddig nem volt Nektek,Nálunk sajna mindig van,mindenre érzékeny a gyermek.

Angel
,még jó,hogy csak a rácsokon élesíti a fogát és csak párszor harap rád,Vikinek kibújt a 8.foga is,de ezzel most jól megszenvedtünk.

Rizi,
Szoptatásról én is így gondolkodom,sőt Én várom már ,hogy vége legyen éjjel 7x evett,harapdál a 8 fogával,borzalmasan fáj,de sajna alig akar elfogadni mást.És már szeretnék enni,öntött karfiolt,meg bablevest,meg székelykáposztát,meg amiket nem lehet…..
Pöttyeitek mit mondott dokinéni?

Jubi,
gratula a diétához és a tornához,én abbahagytam mindkettőt,kb 2 hétig bírtam.

Melódia,
grat fogakhoz köszi a privit,megtaláltam tortát.

Anita,
Nagyon szép neve lesz a babának ha kislány lesz,hi-hi….
Pelusról szertnék kérdezni,mert azt vettünk,de olyan gyorsan tele lesz pisivel,
Superflexet vettünk,de melyiket érdemes venni,hogy éjjel ne kelljen pelusozni,mert ez nemigazán bírja ki a 10 órát,a liberó meg igen.

Beuka,
Panadolról én azt hallottam csak egy év után,szerencsére nekünk nem kellett edig elég a homeos bogyó.

Beusa,
Nekem most jött meg egy hete először amióta Viki van,hát mit ne mondjak kicsit kellemetlen volt nagyon fájt a hasam ,de le sem merem írni mi segített. 

Zsebzebra,
Nálunk is ez a helyzet harapás hatalmas ,majd gennyes seb és Nekem is a jobbik cicimet szokta úgy megharapni,Én szoptattam nem fejtem,mert úgy már se pohárból,se cumisüvegből nem issza meg,kicsit potyogtak a könnyeim,de ez van.Közben mindenki hülyének mondd,mert ebből baj is származhat,mindenki mondja szoktassam le a ciciről elég nagy már,de Én ezt valahogy elengedem a fülem mellett.Remélem helyesen teszem.Garmastannal kenegettem és 3-4 nap alatt ok volt,eddig 6x játszotta el velem,remélem egyre kevesebb lesz.Nekem is cicin alszik el és Én se bírom ha sír,no meg ringatva alszik.Kicsit nehéz a feneke,de ha már elrontottam akkor viseljem a következményeit.

Hettie,
Nálunk i s nagyon gáz az együttlét,mindig is fájt és most is,érdekes anno mikor Vikivel próbálkoztunk 2naponként fantasztikus volt és egyeltalán nem fájt.Tuti lelki okok,de mi mostanában próbáljuk kezelni,hátha meghozza a türelem a gyümölcsét  Nekem sincs nagy kedvem hozzá mióta Viki van,de reménykedem.


Na most befejezem,mert megyek cseresznyét eltenni,márcsak másfél oldalt kellett volna elolvasnom,de remélem majd tudom folytatni.

Bocsánat ha vkit kifelejtettem,de így is nehéz volt ennyi kihagyást pótolni.
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok,
nem tudtam irni, csak olvasni.

Pénteken volt (egy hete) a pottyokre calciumot kaptunk. Segitett is, masnapra mar eltuntek. Fognak csak hire, latvanya még sehol :D
Én hulla voltam a heten. Este vagy a faradtsagtol, vagy a ferjem miatt nem irtam. Napkozben meg a kicsi miatt. Nagyon foglalkoztatos lett. Viszont egyre tobbet keszitek sajatkezuleg kajat neki. Néhol bejon, néhol nem... Már volt, hogy a főtt almat is elfogadta. (ma nem :) )

Koszonom a meggyel kapcs. hsz-kat. Hétfön reggel ra is jottem, hogy miert kell leszedni a hejat.
Rizso, a balga eloszor cseresznyet etetett a kicsivel, nem volt semmi baja. Turmixolva jo a heja is. De hetfon a barackok koze tettem kis cseresznyet meg kis meggyet. Na az egesz tonkrement, mert a meggy heja olyan lett mint a halnak a pikkeje. Igy uj kajcsit kellett csinalnom, hamozottan, mert ezt nem akartam kicsinek adni :D:D:D:D

Beusa
igen, a plusban vettem a gesztenyet.

Timi
nalunk is volt, hogy nehezebben aludt el a kicsi... nem nyolckor hanem kilenckor... de aztan kesobb helyre jott.

Altatas
Mi 7-7:30 kozott kezdunk a furdeshez, itt megvan, h mit ki csinal (apa furdet, torolget, vitamint ad; anya beken, krémez, oltoztet. Kozben a masik szorakoztatja a kicsit :) ). Ekkor mar fuggonyok behuzva. Kis zene szol... Aztan vitamin, és szopi kiegeszitve tapszerrel ha kell. Ekkor mar csak nagyon kis villany eg Bufi utan megkinalom meg tappal, ha nem ker, akkor kap még cicit. Itt vagy elalszik, vagy ha nem kell neki, akkor cumi be a szajaba, beteszem kisagyba, és otthagyom, kimegyek a szobajabol. a Sotetben elvan, majd vagy elalszik, vagy szol ha kell a cici mégis.
Régen csak cicin aludt el, majd par honapja jelezte, h neki nem kell a cicim, ha jollakott, és eleg csak a cumi. Igazabol innen cumizunk :) elotte nem nagyon kellett

Hiszem, ha nem lesz cici, majd nem is igenyli mar-nagylany lesz addigra ;)

Szerintem nincs semmi gond Jubi nevelési elvével. Se trendiseg szempontjabol. Szerintem Jazi is ilyen alkatu baba, nincs igenye tobb anyazasra, és főként ugy gondolom, hogy a harmadiknal mar en is tudom mikor miert sir (jobban) és nem veszem fel mindig, meg idom sem lesz, ugye? :) Tehat nagy tapasztalat lehet mar Jubi mogott :)

Szerintem, h melyik baba, hogyan alszik,hanyszor ebred ejjel az alkatkerdes is, nemcsak nevelés!

Goodfairy
biztos, h az obudaitol volt a hasmarsod? Miért volt ez tuti? Ez szules utan volt? Mert nekem is hasmarsom volt ekkor. Ha nem, akkor bocsi

Hetti:
akartam irni, de nem volt idom. Én is megvarattam anno a parom, pont mint te.... ő az igazi :)
És szules utan nekem is fajt kicsit... de ő ovatos volt... és utana mar nem fajt. ("bejaratodott")

Linda, True
Én is adtam babanak igazi oszibarackot, mert az en babam nem eszi meg az almat, csak ujabban fozve, de akkor se mindig. És gyariban se megy ki minden vitamin. Szerintem.
De a fozelekbe sorozatosan kifelejtem az olajat. Mert ez nem igazi fozelek, csak leves féle, amibol kiveszem a zoldsegeket. És mindig elfelejtek olajat fozni hozza. De igy nem megy ki a fazekban a zsirban oldodo vitamin... aztan meg azzal vigasztalom magam, hogy a tejben van zsir, igy csak hasznosul az a sargarepa :D :o :)

Betti
csak epil? vagy gyantaztatni is szoktal? Nekem attol kicsit kevesebb lett, de teljesen valtozo, latszik, h hormonfuggo a helyzet, foleg szules korul :)

True
nem lehet, h tul nagy a kép amit fel akarsz tenni? mert nekem mindig kicsinyitenem kell elotte

zszebra
kamillateat naponta adhatsz kicsinek, de csak egy pillanatra aztasd a forrovizbe, és mar vedd is ki...szinte szine se legyen...ezt ihatja egesz nap.

Én ezeket az instant teakat a cukor miatt nem dijazom. Akkor mar gyumolcslével "mérgezem" :D attol legalabb konnyebben szekletezik :)

És terhesseg fele ota nem birom az izgalmas filemekt. Pedig régen ugy imadtam a thrillert...


Remelem nem tuntem okoskodonak. És orulok, hogy olvashattalak titeket, ha irni nem is tudtam....

menetkozben kicsi felebredt igy se atnezni, se hozzafuzni nem tudok... mindenkinek jo hetveget

UI.: jovo hetvegen megyunk fel Pestre. Jo hosszu ut lesz, és hosszu nap (egy talalkozo ferjemnek) de belevagtam, szerintem kicsi is birni fogja ;) csak én izgulom majd halalra magam már elotte két nappal, és nem lehet hozzam szolni :D


sziasztok
zi

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Délelőtt már épp azon gondolkodtam, hogy mennyire kivagyok (éjjeli sokszorkelés, nemevés (főzelékek) kevés a tejem...)
erre még délben a röntgenen kötöttünk ki :( :( :cry:

Egy rosszul sikeredett cicapóz után dőlni kezdett a pici fiam, persze mindezt az ágy szélén ( :? :? egy pilanat alatt történik az ilyen, tudjátok nagyon jól :(:() én meg utánakaptam, és visszabillentettem.
MOst hogy ettől, vagy már eleve rosszul fordult, nem tudom, de megrándult a válla. :cry: :cry:
Szerencsére csont nem tört, de nagyon sírt szegénykém.
pihentetnünk kell :? :?
most, hogy szinte már álmában is próbál átfordulni hasra, ráadásul csak abba az irányba megy neki, amelyik válla most megsérült.

most alszik. jól kifáradt szegényke.
Nem tudom meddig fogja még érezni :(

doki úgy köszönt el tűlünk hogy ez legyen a legnagyobb baja az életben, ebben teljesen igaza van, de most olyan szar látni, hogy szenved :(

most gondolom kicsit visszaesik a négykézlában tudománya, pedig már egész jól ment.

NA megyek odafekszem mellé.
MAjd még jövök.

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Halihó Csajok!

Bocsi, hogy rég voltam, de teljesen kész vagyok. Mindketten betegek vagyunk, Manóval ma még fül-orr-gégészeten is voltunk. Szerencsére nincs középfülgyulladása, „csak” a torokgyuszi sugárzik ki a fülére. Meg szerintem a fogzás is, mert valahol olvastam, hogy a babóknak szokott fájni a fülük, mikor jön a foguk. Halljátok, nem is gondoltam volna, hogy így megszenvedi a fogzást. :( Viszont a mai nap volt egy szuper dolog is: Pocaklakót ma délelőtt éreztem először mocorogni! Fantasztikus volt! :)

Edi, olyan, mint amit Timi is írt, kis fehér pöttyök vannak rajta.

Zsebi, a kamillateát az én gyerekorvosom nem ajánlja, csak, ha gyulladás van a gyerek szervezetében. Rossz hatással van állítólag a bélbolyhokra.

Timi, ilyen „icipici fehér pötty” Manónak is van az ínyén. Bár szúrni még nem szúr az ínye, de „recés”.

Livi, köszi remekül viselem a kismamaságot, csak kicsit fáradékonyabb vagyok. Nálunk is 9 év van az öcsém meg köztem, és bár nem veszekedtünk sokat, azért jobb lett volna, ha kevesebb a korkülönbség.

Sue, igen valóban, édes név… :D Igen, ezek az úszópelusok hamarabb telnek, én is észrevettem. De ez szerintem minddel így van, hisz azt gondolják a gyártók, hogy úgysincs sokáig a gyerek alatt. Én most normál pelusban Liberót, meg a bevált Huggiest használom. Szerintem éjjelre a legjobb a Sleep and Play, de én azt napközben nem szeretem, mert nem gumis, és lecsúszik Manóm picuri fenekéről, meg ha picit hígabb a kaki, mind kifolyik. Eddig nem szerettem a Liberót, mert minden kifolyt belőle, de most a maxi méret már OK, bár kicsit még nagy, pedig Manó már több mint 8 kg.

Rizi, biztos, mert semmi mást nem ettem-ittam olyat, amitől lehetett volna, és hashajtót sem kaptam, illetve kaptam, de nem vettem be. Egyébként, anyukámat is meghajtja. És igen, szülés után 2 nappal volt. Miért kérdezted?

Itatáshoz annyit fűznék hozzá, hogy én legtöbbször vizet adok Manónak, nem erőltetem, hogy igya a teát, vagy gyümölcslevet. Szerintem jobb lesz majd nyáron a nagy melegben a tiszta víz, mint a gyárilag agyoncukrozott, édes teák és a gyümölcslevek, melyekben bár nincs hozzáadott cukor, de akkor is édesek.

Ja, még valami eszembe jutott. Volt szó a nyaralásról, hogy ki mennyi cuccot pakol a babónak. Na, mi most anyukáméknál "üdülünk" pár napig, mert párom Peremartonban dolgozik, apukám meg Romániában, így ideköltöztünk, hogy egyikünk se legyen egyedül. És bár anyukámék a város másik végén laknak - kb. 4-5 km - tehát bármikor hazaugorhatok, 2 óra hosszat csak Manó cuccát pakoltam. Egy jó nagy hátizsák tele lett a motyójával, pedig kaját, meg pelust nem is kell hoznom, mert az van itt mindig. Szóval a nyaralástól rettegek, szerintem utánfutóval megyünk, merthogy az Ibiza csomagtartójába a babakocsi épp, hogy befér... :roll:

Most megyek, szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 


Kedves Szülők!

Német reklámfilmbe (pampers) keresünk 6-9 hónapos,lehetőleg sötét hajú s szemű babákat szereplőnek!Forgatás Németországban lesz (szállás,útiköltség fizetve) + honorárium (1oo ezres nagyságrendű !! ) 2-3 nap elfoglaltságot jelent.
Válogatásra a VII.ker. István u.18 szám alá lehet jönni (ARMADA ÜGYNÖKSÉG)-hétfőn és kedden 1o-17 óra között.
E-mail: armada@gyor.net
Tel:472-1192

Köszönettel: S.Réka
armada
 
 


Sziasztok!
Egy csöppet én is lemaradtam, mert pár napig nem tudtam írni, de azért olvasgattam, amikor időm engedte. Barni 2 napig extra hisztis és anyás volt, de a barátnőim körében is erről számoltak be. Úgy látszik ez a változó időjárás nem nagyon tetszik nekik.

Timi!
Dórinak jobbulást.

Edit!
Gratula a haladáshoz kajcsi ügyben. A meggyhez én még tudom ajánlani a banán-őszi variációt vagy a sinlacot, mert az édes. Ne aggódj fogatlan sorstársam, hamarosan mi is kifehéredünk :lol: .

Hettie!
Az első együttlétek nekem is nagy fájdalommal jártak, de a párom nagyon türelmes és gyengéd volt velem, így áthidaltuk a problémát és az utóbbi pár alkalommal már egyre kevésbé éreztem. Tényleg olyan mintha átrendeződtek volna odabent a dolgok és máshogy jó mint régen.
Ne aggódj, mert a nagy melegben gyorsan megtanul majd inni. Barni is az elején bohóckodott és állandóan leitta magát, de most már nagyon ügyesen szívja, ha szomjas (ráadásul régen még pohárból is egyszerűbben ivott).

Sue!
Szerintem inkább az a hülye, aki ilyeneket mond és le akar szoktatni a szopiról. Ha a babó igényli és neked sem okoz problémát, akkor ne hallgass másra és igenis szopiztasd, emiatt nehogy már szégyeld magad.

Beuka!
Jobbulást Botond vállának. Nem hiába a kis izgő-mozgók mindig csinálnak valamit, ami miatt aggódhatunk. Barni is mostanában lelkesen szedegeti a harci sérüléseit, pedig ott vagyok mindig a közelében, hogy tompítsam a nagyobb eséseket, de amikor 10 centiről lefejeli az ágytámlát, akkor hogy legyek elővigyázatos. Talán egy gumiszoba nem jönne rosszul erre az időszakra és akkor nem félnék attól, hogy egyszer rosszul üti be a buksiját.

Egyébként mi köszönjük jól vagyunk. Barni a héten kapott először zöldborsót, tököt és mindkettőt jól fogadta, sőt a zöldborsót szinte falta. Talán lassan én is belejövök a főzőcskébe, mert egyre inkább szereti a főztömet. Egyébként kiderült, hogy az almát ő sem szereti annyira, így az sohasem dominálhat a kajcsiban, mert akkor nem eszi meg. Ezen kívül még a fehérrépával állunk hadilábon, de azt én sem szeretem :roll: . Viszont a párom utálja a főtt krumpli, de Barni imádja. Szóltam is a páromnak, hogy lehetőleg ne tegyen megjegyzéseket a kajcsijára (pfúj, nem jó, stb), mert nem szeretném, ha befolyásolná. Egyedül is el tudja dönteni, hogy mi a jó neki.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Hettie!

Ezért mondtam, szerintem adjad Artúrnak a Humana vegyeszöldségét (répa, krumpli, borsó). Vagy főzzél neki pár falatkát ezekből :wink: Vagy már túl is vagytok a próbán?

Linda!

Ma adtam Katának zabpelyhet (tegnap vettem, rá volt írva a elkészítés módja :wink: ) kecskeméti szilvát öntöttem hozzá. Még nekem is ízlett. :D Holnap is ez lesz a menü.
Karfiol+krumpli nem jött be annyira Katának, de csak villával nyomkodtam össze, lehet, hogy azért nem csúszott annyira, mert darabos volt. Tegnapelőtt Humana 8hós kortól adható kajcsit adtam, darabos volt és majdnem mind megette. :D

Sue!
Nekünk nem olyan volt a kiütés amit te írtál. De azóta elmúlt. Nem tudom mitől volt. Most nem adok paradicsomos cuccot, meg tésztát (durum-ot adtam). Tejpépet adtam, figyelem a bőrét. Sajnálom, hogy így álltok a kajálással. Ha a helyedben lennék akkor nem adnék reggel cicit Vikinek, eszik amennyi gyümit eszik, aztán 3 óra múlva főzit, eszik amennyit eszik. És du. 3 felé max. cicit. Nálunk így volt és bejött. 3-4 hozzátápi mellett is van 6-7-8 szopi, sajnos ebből 2 éjjel van. Amúgy kajcsik után már nem kell neki a tej, sokszor megkínálom hátha szomjas, de felül és játszani akar. Végülis az a jó, ha ő hagyja abba.
Én mindig is ettem karfiolt, babot, káposztát, sosem volt gond ebből szerencsére :lol:

Kriszti!

Miért változtattad meg a neved?

Timi!

Kata 3x kapott zsömlét és nyammogott rajta, hisztizett amikor elvettem volna tőle (de annyira nedves volt, hogy nem akartam egészben bevegye). Látom ahogy a darabokat forgatja a szájában, nem köpi ki. Tölcsért is kapott már. :oops: Sőt darabos ételt is megeszi. (8 hós Humana) Ma a zabpelyhet sem turmixoltam, annyira szétfőtt.

Livimami!

Réka foga kijött? Édesek a gyerekeid :wink:

Beuka!
Gratula a vizsgához! Hogy tetszett a fűrész? Melyik részét néztétek? Szerintem nagyon jó film (én az ilyeneket szeretem :oops: )
Szegény Boti, hamar rendbejön majd.

Anita!

Gyors jobbulást Nektek!!

Kellemes hétvégét! Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Gesztenye!
Én arra leszek kiváncsi Kata szeretni fogja-e a joghurtot, túrót, mert én alig bírok egy joghurtot lenyomni. Pár nap múlva tesztelés. :) Barninak még nem adtál ilyesmit?

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Edi
Ma próbáltam a nestléset, mert abban egy az új és holnap majd kipróbáljuk a hippeset is. Ugy vettem észre ami nem olyan folyós, az nem izlik, ugyhogy majd hígítani kell valamivel, mert különben öklendezik.

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat együttlét ügyben. :)

Beuka
Jajj szegény Boti. Gyógypuszik a vállára!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Jövő vasárnap lesz a keresztelő, de még nem tudjuk ki legyen a keresztszülő. Én tesómat szeretném, Laci meg az ő tesóját. :?
Még ruhát nem vettem Artinak, de már nézegettem. Akinek már volt kersztelő, milyen ruhát vettetek a babának?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Hello!

Hettie!
Férjednek is leánytesója van? Elméletileg az anyuka választja meg a keresztanyát.

Kriszti!

Kata Kata és nem Katalin :wink:

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Hettie!
Vagyis úgy értem válasszátok azt aki közelebb áll hozzátok, és Te jobban szeretsz.

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Csak bekukk.
Edi, boldog hofordulot Katanak!

KépKép
rizibizi
 
 


Ribizli!
Köszi! :wink:

Kép
Kép
edi78
 
 


Edi
Mindkettőnknek öccse van. Én meg az az igazság nem olyan keresztanyát gondoltam Artinak, mint a Zolika élettársa. Róla már panaszkodtam errefelé is. Tesómnak meg még nincs barátnője, de majd ugyis az lesz a keresztanyja, akit feleségül vesz.
Boldog Hófordulót!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Edit!
Katának boldog hófordulót. Még mi sem próbáltuk a tejtermékeket, mert erről még nem beszéltünk a védőnővel. Szerencsére ő nagyon rendes és nagyon segítőkész, mert 3 gyermeke van, úgyhogy szívesen fogadom meg a tanácsait. Azért most már rá fogok kérdezni nála, hogy miket lehet még bevezetni mostanság. A K betűsöket mi még kb. 3-4 hétig nem próbáljuk, mert Barni 4 hónapig extra hasfájós volt és szeretném még a pociját kímélni picit.

Hettie!
Mi egy fehér szép kisfiús rugdalózót vettünk Barninak, amihez volt mellény (ettől volt elegáns), sapka, zokni és kesztyű is. Hamarosan képet is teszünk fel, ha végre rá fogok érni. Szerintem, ha terveztek még babót, akkor nem olyan nagy gond, hogy most ki lesz a keresztszülő, mert akkor a következőé a másik tesó lesz. Egyébként ki foglalkozik többet Artival és ő kit szeret jobban? Szerintem ez is fontos.

Ma maratoni vásárláson voltunk, mert elmentünk az Astiba, majd Outletbe és a Bippába is. Végül vettünk egy Pikolo sportbabakocsit, l.Rossi Boss etetőszéket és még pár apróságot Barninak a névnapjára. Ja és egy Braun botmixert elég olcsón (5450, de egyébként 8000 körül van) az intersparban. Autósülést is szerettünk volna, de azt majd legközelebb, mert a férfiak (párom +apósom) nem jutottak dűlőre. Jól kifáradtunk, mire hazaértünk, de rögtön teszteltük a babakocsit és Barni kb. 2 perc alatt bealudt benne, úgyhogy jól szerepelt.

Holnap az állatkertet céloznánk meg, úgyhogy remélem szép idő lesz.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok, hú de rengeteget írtatok!

Akartam kérdezni, hogy mindenkinek engedi dokinéni a gluténosat? Nálunk szigorúan 1 éves kort mondanak, de az a helyzet, hogy Levinek muszáj adni már egy-két lisztes dolgot, mert kiszedi a kezünkből. Amúgy "kuki"-t szoktam neki adni, ismeritek? azt a kukoricalisztből készült kukacokat, imádja, és ha valamit el kell intéznem, azzal bármennyi ideig ki lehet húzni, mert elvan vele. Igaz, kicsit ragacsos lesz, amit a hajába is beleken, dehát ez van.

Hettie: keresztelőre Levin egy drapp kordgatyó volt, fehér, galléros pamutfölső, és a turiban találtam hozzá egy nagyon vagány kék-drapp-fehér kárómintás mellényt, (amúgy Mark &Spencer) nagyon édes volt benne. De a keresztelőre a keresztszülőnek kell vinni valami igazolást, vagy nálatok nem kell?

Kajálás: tejterméket túrót adtam már neki, túrórudit is (Ha nem érünk haza időben,vészhelyzetre, persze csoki nélkül), de igazából mindenből teszek a szájába, szerencsére ő mindenevő, olyan nincs, hogy ne fogadjon el valamit. De most vettem a Lidl-ben olyan kis joghurtokat, amiből 12 van összeforrasztva, azt akarjuk kipróbálni, nővére is szerette.

Ribizli: az olajat nem szabad főzni, hidegen kell beletenni a főzibe, ugyanis főleg az exra szűz elveszíti a atelitetlenségét, vagy mi a francot, fáradt vagyok nagyon, de a tv-ben hallottam a múltkor, hogy csak hidegen ér valamit, tehát abban sütni nem jó.



[/img]
true
 
 


Sziasztok!

Szép kis termés nem mondom!!!!

Linda!

Már 3 fogunk van, és jön a 4. is. De azt hittem, h most akkor KIRÁLYAK lesznek az éjszakák, de tévedtem. Most 3 óránként kel. Lehet azt hiszi még, h csecsemő. Te mázlista!!!!!! Milyen joghurtot adsz Launak? Te kis konyhatündér!!! Ma rizst főztem csirkehusival, és olyan kásás lett. Meg sem ette. Dórinak akkor tuti a koszt, ha folyós, és sima az állaga. Darabos szóba sem jöhet. Remélem azért eljutunk majd arra a szintre amikor már, azt írhatom, h egy kiflit majszolt el!!!

Livimami!

Tündérek a pici babáid! Örülök, h jobban vagy már.

Zsebzebra!

Örülök, h legalább már ennyi vizet is iszik. Az elején egyáltalán nem fogadta el. Na! A gyümilevek aztán teljesen kilőve! Múltkor vettem kecskeméti őszit, és szégyen szemre nekem kellett meginnom. A héten voltak itt Bettusék, és Kitti babája éppen Hipp őszi teát ivott. Megkóstoltattam Dórival, de nem volt sikere. Úgyhogy majd eljön ennek az ideje is.

Sue!

De jó, h végre itt vagy!!! Igen, jól megijedtem amikor hányt Dóri. Te tudod soha ne legyen nagyobb aggódalmam!!!!!!!! Persze minden kezdet nehéz, és akkor ott azt sem tudtam hirtelen mit csináljak. Ahogy láttam ,h megriadt attól amit csinált. Olyan rossz volt nézni. Azóta hála nem volt ilyen. Már van 3 fogunk, és jön a 4. is. Vikinek 8 foga van? Jaj, de ügyik vagytok! A héten jártam úgy, h dentinox, panadol, valami őrület volt mire visszaaludt. Szóval Viki is ennyiszer kel? Dóri is! Van úgy, h már nem is számolom. Eddig kelt 1xszer , de mostanában van olyan, h leteszem ( ha sikerül) 8-kor, és kel 10-11 körül. Aztán utána 2-3 óránként.

Riz!

Tényleg vízben feloldódik a bogyó! Köszike! Dóri régebben cumizott, de tönkrement az a cumija, és azóta nem is próbálkozom semmi cumival. Azért ez a cicizés nagyon bejön a gyerkőcöknél. Mostanában nem alszik el rajta este. Tápszer a vacsi majd cici, és nem alszik. Na ilyenkor van az, h kimerült vagyok teljesen, mert 9-et ütött az óra, és Dóri még nem alszik. De rájöttem, h mi van a dologban. Késő d.u tud csak elaludni, és ezért nem alszik még 8-kor. Most megpróbálom azt, h 12-16 között próbáljon meg aludni.

Beuka!

Jaj! Remélem mostanra minden okés veletek.

Anita!

Én sem gondoltam volna, h Dóri így megszenvedi a fogzást. Szerintem amikor múltkor lázas volt, a fog volt a hunyó. Manónak jobbulást!

Gesztenye!

Igen! Nálunk is ez egy ilyen időszak, h csak ANYA! Ma egész nap csak rajtam volt hajlandó lógni. Hiába adtam át apjának, már nyúlt is felém. Ezen a gumiszobán már én is gondolkodtam. A vér tudna megállni bennem, amikor Dóri hanyatvágódik.

Edit!

Húha! Iszonyat, h megy az idő. 9 hónapos Kata baba. Gratulálok! Múltkor adtam Dórinak 8 hós kecskeméti ( vegyes zöldség sonkával). Ne tudd meg! Szinte öklendezett tőle. Tolta ki a nyelvével a répát. Szinte folyósra turmixoltam, és mind megette. Hihetetlen a kiscsaj. Éjszakázások most, h alakulnak? Mennyit alszik folyamatosan? Dóri 3 óránként kel.

Nos! Szerintem ennyi elég mára. Jó éjt mindenkinek!!!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Beuka!
REmélem Boti hamar rendbe jön! Nálunk leesés nem volt, csak egyszer álmomban arra riadtam fel, hogy Jazi esik le a kanapéról...a Párom meg nem tudta, miért ugrok fel mellette az ágyból :oops:

Tejtermékek: 8 hós kora körül próbáltam Jazinak a danoninot, de pöttyös lett tőle...mostanában újra kezdtük szépen fokozatosan a joghurtozást, és már nincs semmi gond. Sajtot is szoktam tenni a kajcsijába, és a kenyérhéjat is szereti nyammogni, sőt már kapott bulátát is. A hipoallergén tejpépről átálltunk a normálra, ugyanis kaptunk ajándékba három dobozzal. Kipróbáltam, nincs vele semmi gond, így valószínűleg ennél maradunk. Szerintem nálunk nem is volt indokolt a HA tejpép - senki sem allergiás a családban -, szerintem túlóvatoskodta a védőnő a dolgot.
Voltunk méreckedni, az utóbbi másfél hónapban csak 10 dekát hízott Jazus, aminek nagyon örülök, hiszen 10 kg.
Az esti elalvások nálunk is megváltoztak. Eddig szépen elaludt a kiságyában, most viszont ott kell űlnöm mellette a földön, és mint egy szerelmespár egy romantikus filmben fogjuk egymás kezét - a rácson át - és úgy alszik el a kis mazsolám...

Gesztenye!
Jól bevásároltatok! Nem jutott dűlőre az apósod meg a férjed? Nálunk a döntésekbe nem szólnak bele a szülők – se a kicsikbe, se a nagyokba -, megértettük velük, hogy külön család vagyunk, és elsősorban már férj/feleség, apa/anya, nem pedig az ő pici gyerekük. Szerintem ezt jó tisztázni, így utána már nincs sértődés…

Szép napot nektek! Már most süt a Nap :shock:

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!
Csak beugrottam picikét...köszönjük a hófordulós köszöntéseket :)
Ma Kata nem evett éjjel :D
20,40-kor evett, 9-kor már aludt és éjfél után a kritikus időszakban felkelt, vagyis nyöszörgött, cumi be, vártam kicsit, elaludt. Ez megismétlődött rá 20-30percre akkor is cumi és aludt hajnali 4,40-ig, akkor evett. Remélem hamarosan nem is kel fel, és alszik 7-8 órát.
Ma Kata a húslevesből kap finom zöldséget, pulykahusikát. Főzök hozzá krumplit neki. :)

Kata pár napja ezt az új pózt alkalmazza :lol: Hasról felnyomja magát és jobb lábát a bal előtt keresztbe teszi hajlítva, így oldalán fekszik vagy félig ül és a bal kezével meg fogja a jobb lábát. És így változtat helyzetet, forog körbe. Elölről sajnos nem sikerült lefotózni, de nagyon aranyos.
Kép
Kép
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Jaj, csajok! Én már korán reggel óta ki vagyok borulva.Muszáj valakinek elpanaszolnom mi történt, mert megesz az ideg.
Tegnap voltunk szülinapon, tettek tortát, meg falatokat a hidegtálból. Itthon Máté fiam csak tortát akart vacsizni, (megjegyzem egész nap szemet hunytam afelett, hogy csak tortát akart fogyasztani, de már vacsorakor besokalltam) Apósom meg itt volt, majd ő ad a szegény gyereknek, ne éhezzen, én meg nem engedtem neki, kaptam ám a fejemre... Hiába mondta a párom is az apjának, hogy nem lehet, mert egész nap nem evett semmit a gyerek, ő csak a magáét hajtotta, még az ajtócsukás után is... Gondolom hazáig mondta ... Anyós is ma reggel... Azért ilyen sovány a gyertek, mert éheztetjük... A férjem is kiskorában székletgondokkal küzdött, és ő bizony mindent megevett, amit megkivánt, és amikor megkivánta... (Igaz, hogy minden nap kúppal volt csak széklete) :evil: és nem is volt vékony.. pedig ő maga mesélte, hogy ki volt minden bordája... Énnekem tönkrement a napom ettől. egyébként is rosszul birom a kritikát, de ez... Szóljatok hozzá, nem tudom meddig lehet ezt birni.. Én meg megmondtam, hogy mindenkinek volt saját gyereke, azt úgy etette, ahogy akarta, én is igy teszek... Rohannom kell a gyerekhez
livimami
 
 


Sziasztok!

Szerencsére a pici fiunk válla mára teljesen rendbe jött :)
tegnap délután egyik pillanatról a másikra elkezdte használni, és már nem fájt neki ha fordul, vagy ha támaszkodott rá.
Előtte meg sem mozdította :(

köszönjük szépen az együttérző szavakat, drukkokat, segítettek!

CSak néhány dolgot csíptem, el, de majd igyekszem még visszaolvasni!

Edi micsoda dolgokat találnak ki a gyerkőcök! Nagyon édes Kata!
Úgy olvastam, hogy kezd helyreállni a kajálás? Egyre többet eszik Kata? Kezdi megszeretni az ízeket?
LEvesből már én is szívesen adnék...
Boldog hófordulót!
Fűrész: egyik nap megnéztük újra a 2.at, majd másnap a 3-at. Egyenlőre nem tudok mit mondani :? :?
Az biztos, hoyg aki ezt kitalálja, az nagyon beteg!!!

Livi szegénykém :( annyira sajnálom :( teljesen igazad van, hogy ezt mondtad. ez a legkevesebb :evil:
A Te fiad, Te döntöd el, hogy mi egyen!
ma engem is felhúzott egy családtag :(
épp altattam Botondot, amikor bejött a szobába, mondtam neki, hogy épp altatom, nem baj, ő leült és elkezdett beszélni, meg játszani vele.... :evil:

Geszetenye de jó lesz ma Nektek!!!
A gumiszoba nagyon jó ötlet!! :)

Jubi én is kaptam már a férjem "után" éjjel az ágyban :lol: :lol:
Tök jó, hogy Jazi így bírja a kajákat! Szerelmespár :D édes lehet!

Timi éjszakák :( :(
na akkor nálatok jól beindultak a fogak!

True mi még nem "találkoztunk" azt hiszem. Üdv!

Hettie érdekes ez a keresztelő dolog! A pap nem kéte el a keresztszülő adatait????

MOst mennem kell, még majd jövök.

CSók :BEa

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Na végre van egy kis időm ideülni ebben a nagy melegben :shock: Túl vagyok a nagy lekvárfőzésen(eper)és meggy elrakáson(3 órán keresztül magoztam :roll: )sőt a hétvégén a kutyámat is megnyírtuk a kutyakozmetikus barátnőmmel(egy Bob-Tail :arrow: olyan mint egy nagy jegesmaci:szürke és fehér)sőt cseresznyét is szedtem meg darálos "retró" sütit is sütöttem egy fém dobozzal...
Na de estére mindig beájulok...

Livimam:hú én igen goromba lennék ha ilyeneket mondanának,ájj a sarkadra és ne hagyd magadd,a te gyereked!!!! :wink:

Beuka:jó hogy írtál,örülök hogy Boti már jobban van,bizti te is megijedtél :( még mindig sokszor keltek éjjel?Miket eszik már Boti,mit nem szeret egyáltalán?
Nem is tudtam hogy van fűrész 3 :shock:

Jubi:az én Mazsi babám még mindig jól alszik,bár ő sem alszik el egyből este, kijövök a szobából és hagyom dünnyögni,rugózni(ez a legújjab nála egy hete kb).Max fél óra múlva visszalépek és a leglehetetlenebb helyzetben látom aludni :roll: olyankor mindig megigazítom és megpuszikálom 8) persze reggelre megint elkószál másfelé... :lol:

Edi:Kata talán az ülést gyakorolja már.olyan mintha a kezével akarná feltolni magát,nem?Örülök hogy ízlett a zabpehely,almával is fini(fött)Reméljük most már tényleg elég lesz neki éjjel a cumi :wink:

Timi:3 óránkénti kelés :shock: :? Kitartás!Laurát délután 5 nél tovább sosem hagyom aludni ,mert akkor tényleg nem aludna el este 8 körül!Te is probáld előbb altatni! :wink:

Sue,torta:oksa :wink: Ha láttad volna a férjemét...az meg két csirkecomb volt hasábbal paradicsommal,ezek marcipámból teljes nagyságban,a torta puncs volt,és az egész olyan volt minha egy tányéron eléd rakták volna a kaját egy étteremben.Van kép is róla csak a lekicsinyító progi nincs most meg,de majd egyszer felrakom neked azt is :wink:

Anita,pocaklakó édi lehetett hogy jelzett :wink: Laura annak idején ezt nem siette el,vagy én nem figyeltem:kb 20 hetesen mocorgott először :roll: :lol: Jobbulást nektek!

Gesztenye,na akkor jól bevásároltatok,nekünk is van sport babakocsink de még nem teszteltük,autós ülés még nincs,egyenlőre jó a hordozó is.Képek?

Tru:én is hidegen keverem bele a kajákba mindig főzés után az olajat,de van mikor elfelejtem :oops: :lol: én is adok néha Laurának egy kis csücsit vagy pizza véget (múltkor rendeltünk házhoz,és tényleg majd ki estek a szemei :P )A kuki is fini :wink:

Húú most mennem kell.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Szép estét,csajok!

Régen voltam,amíg apa nézi a Forma1-et,letelepedek ide egy kis tábla csokival... :lol:
Rám is fér a pihi,mert elég húzós napunk,hétvégénk volt! 8)
Tegnap kimentünk anyósékhoz,csirkét pucoltunk,meg dunavarsányi napok voltak,tök jó programokkal...Délután gyerekekkel voltunk kint,este pedig kimentünk picit apával kettesben zenét hallgatni,romanticázni... :wink: Jó volt egy kicsit kettesben lenni! Mint a tinik,olyanok voltunk! :lol:
aztán ma reggel cseri,málnaszedés,pucoltam még egy csirkét is,fini grillcsirkének valót,aztán úgy jöttünk haza,minta málhásszamarak :roll:
Délutánra meg bohócparádéra mentünk,a vidámpark elött volt! jól érezte magát a Fati,ő is bohócnak öltözött,majd dobok képet! De hamar hazajöttünk,mert elég jók gyülekeztek a felhők,és nem akartunk Pistikével megázni!

Jelentem kijötta 6. fogunk is,a felső kettő mellett,baloldalt...És már semmi tünete nincs,ha fogzik,egyszercsak észreveszem,hogy hopp.egy másik fogacska... :shock:
Mi is esszük a joghurtot,danone aktíviát adok neki gyümikkel,nem ütötte ki,szerencsére...
ma már zsemlét is rágcsált...
Sőt egyre jobban haladunk a darabos kajákkal,már nem öklendezik annyit,és nem tolja ki!
vettem már neki őszibarackot,meggyet a zöldségesben,a meggyet annyira nem komálta,de a barit igen! :wink:

Hát röviden ennyit rólunk...

gesztenye!

Örülök,hogy tudtatok venni,babakocsit,meg etetőszéket! Végülis hol sikerült?

Beuka!

Örülök,hogy kutya baja Botinak!

edi!

Boldog hófordulót!Micsoda artistamutatványokat csinál Kata! :lol:
Mi eleve főzünk a husilevesbe egészbe krumplit,párom anélkül nem is tartka igazi husilevesnek! :wink:

mennem kell pancsizni!

Pusz! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok! Megint itt vagyok, mostmár nyugodtabb lelkiállapotban.

Zsebzebra!
Mostanában elég ritkán főzök neki kamillateát, de hetente régebben adtam neki egyszer-kétszer, gyengébbre főztem.Arról nem tudtam, hogy károsítja a bélbolyhokat,habár én csak védőnénit kérdeztem, ő azt mondta adhatom.

Sue!
8 fogacska!!! Ez igen!
Újabban Réka is ringatva aludt el, vagy három napig és éjfél körül...Szenvedtünk a fogzás miatt :( Biztos utolérte a kevés alvás, mert ma meg most fürdettem meg, és már alszik.

Bea!
Gratula a vizsgához!!!Örülök, hogy Botondnak helyrejött a kis válla, szerencse, hogy elkaptad, talán így kisebb lett a baj.

Anita!
Betegség :(
Pocaklakó :D Mostmár ő is hírt ad magáról ám!
Mi is megyünk majd szüleimhez "nyaralni" pár napot, biztos élvezik majd a gyerekek, és én is kicsit kizökkenek a mindennapokból, de jó lesz!

Gesztenye!
A zöldborsó nálunk is nyerő, úgy nyeli Réka, alig győzöm adni neki. Milyen volt az állatkertben?

Edi!

Réka fogacskája féligmeddig kint van (még nem egész szélességében, megszenvedett vele, nagyon rosszul aludt. Joghurt nálunk középkategóriás, néha elfogadja, néha nem... :shock:
Micsoda mutatvány kis Kata! Akár egy fotómodell! :D

Timi!
Éjszakázás :( Én nem is nagyon tudom milyen az. Ismerősöméknél már másfél éves a kislány, és éjszakánként még 3-4 -szer kel fel... Hát ne mondjam, hogy egyhamar nem terveznek következőt, úgy ki vannak merülve... Persze nem ijesztgetni akarlak, ez egy ritka eset lehet.

Jubi!
Ez az álmodozás nálam is volt, csak én még azzal tetéztem, hogy a párom kezét el is kaptam álmában szegénynek, mert azt hittem, ő a gyerek és gurul lefelé. Többször is előfordult már :oops:

Mi is csavarogtunk tegnap születésnapon voltunk Vásárhelyen, volt rendelve lovaskocsi a gyerkőcök élvezték a kocsikázást, habár Máté kissé zavarban volt de végül feloldódott ő is. Jól kifáradtunk, leizzadtunk...

Na megyek én is, valamit még csinálok, míg haza nem ér a nagyfiam apukákával. Mindenkinek ébredésmentes, nyugis éjszakát!!!
livimami
 
 


Sziasztok!

Ma itt voltak aposék meg a sógorék. Bográcsoztunk. Engem meg néha az őrületbe kergettek, mert kutyás kézzel fogdosták manómat. A sógortól meg jol megkaptam, hogy nem iszik még mindig teát cumisüvegből, mert elmúlt a szopóreflexe... :shock: Hallottatok már ilyet :?: Akkor hogy szopizik még mindig? Különben is csak cumisüvegből lehet inni? Meg hogy még az elején rá kellett volna szoktatni. Mondtam erre minek, mikor volt tejem? Erre meg hogy: hülye az aki azt mondja hogy a tej szomjoltó! Az táplálék. Kérdem én, talán a folyadék az nem szomjoltó? Na mindegy. Az én gyerekem és ha kell neki inni, akkor tudom hogy mi az amit megiszik kiskanálból.

Livimami
Helyesen gondolod, én is igy vagyok vele ahogy fentebb is olvashattad. Mindenki azt csinál a saját gyerekével, amit jónak lát.

Timi
Én is azt tapasztaltam, hogyha Arti alszik 6 után, akkor nehezen megy este az alvás, és későn. Próbáld meg hogy ne aludjon már 6 után.

Gesztenye
Hát nem is tudom kit szeret jobban, minkettőjüket. Köszi a ruha tippet.

True
Neked is köszi. Én még nem hallottam hogy kell-e valami papír. :roll:

Beuka
Nem kértek adatokat.

Hogy írtátok ezeket, inkább megkérdezem, nehogy gond legyen, holnap ugyis viszem a keresztelőre az engedélyt.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Melódia!
Akkor neked most csütörtök lenne jó? Elvileg én is szabad vagyok, úgyhogy ha nincs rossz idő, akkor talizhatunk.

Nózi!
Elvileg a jövő héten taliznánk Melódiával és örülnénk neki, ha tudnál csatlakozni. Ha mégsem tudsz elszabadulni otthonról, akkor szívesen elkanyarodunk arra a törpékkel és lejöhetnétek sétálni.
Feltéve, ha van kedved dumcsizni velünk :lol: .

Bővebbet majd holnap.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Rettenetes, ez elszállt.
Már nincs kapacitásom újra írni az egészet, csak röviden.

Linda,
Fog volt a ludas... a szélforgóknak óriási sikere volt:-) mi az emilcímed? küldeném a fotókat, bár rettenetesen nézek ki rajta.
Nagyon jó volt látni Titeket:-)

True,
welcome, én sem adok glutént és tejet 1 éves korig.

Bea,
gratula a vizsgához.

Livi, Hettie,
kitartást Nektek,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!


Edit!

Kata egyre szebb kislány :lol: ! Édes ez a póz :wink: Még a végén átalussza majd az éjszakát Kata :roll: ? Ez csalás, és nem ér :shock: !


Livimami!

Egy percig nem szabad az ilyeneket zokon venned. Anyósóm múltkor amikor muffint csináltam, egy picit lecsipett belőle, és Dórinak akarta a szájába adni :evil: .Rászóltam, h azt nem lehet neki adni, mert még nincs is foga. Persze nem szólt semmit. Mondtam utána férjemnek, h legközelebb anyukád kérdezzen meg előbb engem, h mit ehet, és mit nem. Vannak nálunk is hasonló dolgok, de én inkább anyukámmal osztom meg, és nem idegesítem magam ilyeneken.


Beuka!

Örülök, h jobban vagytok
:lol: !

Linda!


Igen! Éppen ma mondtam Miklóskámnak, h Dórinak 12-16 között kellene úgy aludnia, h ebben már benne van a kelése is. Ma d.u kb 20 percet aludt, és estére már elég fáradt volt, de átlendült a holtponton, és még 20 után is mondta a magáét. Gonosz voltam, és elbúcsúztam Tőle, és betettem a kiságyba. Dobálta magát ide-oda, és kb 10 perc múlva már aludt is keresztben kicsavarodottan. Ezt már tegnap is eljátszottam, de tegnap hosszabb volt az alvási ideje. A kelések még mindig nem az igaziak éjjel. Nálunk nincs olyan, h cumi. Amióta tönkrement a rózsaszín, azóta nincs semmilyen más cumi amit a szájában bent tartana.

Hettie!

Szegénykém, h ennyi sületlenséget kell hallgatnod :(


Gesztenye!

Ezt én sem értettem, h apósod miért szól bele, h milyen ülést vesztek? Bocsi
:oops: , h így érdeklődöm.


Három kérdésem lenne: 1, Mi az a Fűrész? Hol látható?
2, A sinlacról csak itt hallottam. Pontosan mi ez?
3, Éjszaka amikor Dórit megszoptatom, és visszateszem az ágyába, számtalanszor már előfordult, h felriadtam, és lenéztem az ágy mellé, h nincs-e ott leesve. Pihent vagyok szerintetek? Már előfordult valakivel ilyesmi?


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Szép reggelt,lányok!


Gesztenye!

Ezen a héten sajna nem kó a csütörtök (múlt hétre írtam),mert egész héten be vagyok táblázva!De jövő héten bizti össze tudjuk hozni a talit!Én már várom,csavargunk megint egy nagyot! :lol:

Timi!

Csak a 3.kérdésedre tudok válasziolni!
:lol:
Amikor més szopiztattam,és miután visszatettem az ágyba Pistikét,mindig felriadtam egy idő után,és kerestem e gyereket,hogy hol van,többször azt hittem,hogy leesett! :roll: Persze a gyerek ott szuszogott az ágyban :lol:
Úgyhogy nem csak te vagy pihent,hanem én is :lol:

Hettie!

Hát tényleg pihentek a sogorodék! :roll: már bocsi! :roll:
Sokkal jobb volt,amikor szopott Pisti,nem kellettt beletukmálni az innivalót,mert most 5 percenként kínálgathatom ebben a melegben,mert nagyon keveset akar inni...

Na,megyek,kezdődik a műszak!

Beusa!
Milyen volta "nyaralás"?

Puszi! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Jó reggelt!


Beusa!


Utólagos, is Boldog Hófordulót! Milyen volt az első "bébis" nyaralás? Nem volt probléma, h idegen környezetben kellett lefeküdnie?



Melódia!


Akkor picit megnyugodtam, h Pistike sem olyan nagy ivó. Dóriba is 5 percenként nyomom a vizet, de elég gyér a mennyiség amit nap mint nap iszik. Lehet azért nem, mert még azért van szopi nap közben is? Nem tudom, de a gyümilé szóba sem jöhet. Pistike mennyiket iszik?


Majd még jövök.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok, csak egy kerdes erejeig van most idom irni.

Zoldborsot, hogy lehet adni a kicsinek? Fozni, héjat levenni... és ha le kell venni a hejat, akkor azt, hogyan csinaltatok?

Elore is koszi

hosegmentesebb szep napot ;)

zi

KépKép
rizibizi
 
 


Halihóó!

Linda még mindig le a kalappal előtted! Befőzés :wink: (én nem tudok, de szerencsére a nagyik annyit csinálnak, hogy még a tavalyiból is rengeteg van)
igen eléggé megijedtem, hogy mi lehet a karjával. De apa sokkal idegesebb volt.
Még mindig sokszor kelünk éjjel :( próbálom cumival, simogatással, de nem elég. Legalább 2×, még meg kell szoptatnom. Nem tudom, lehet, hogy ha türelmesebb lennék… cicin egyből visszaalszik.
Tudom már nagyon elszúrtam :? Az a baj, hogy attól félek, hogy apa is felébred, és neki reggel dolgozni kell ugye menni….
A gyümölcsök nagyon bejönnek neki. Még a meggyet nem próbáltuk, de a többi jöhet. A gabonásakat nem annyira szereti, de megeszi azokat is.
A zöldségek nem mennek :( csak ha őszibarackkal keverem. Elkezdtük a husit is, de még csak gyümölcsös bébiétellel adtam.
Komolyan mondom mindig eszembe jutotok, hogy nálatok milyen jó a helyzet! Laura átalussza az éjszakát, ráadásul tök jó evő! Bár nem csoda, hisz Te szívvel lélekkel főzöl neki!
Tényleg ha lesz egy kis időd küldesz nekem pár „receptet” amit Te csinálsz a nagylánynak zöldségből, meg husiból?? Újra megpróbálkozom a főzéssel, hátha…
Mikor, és milyen joghurttal kezdtetek Ti? (tudom, hogy írtad, de nem emlékszem :oops: )
Milyen zabpelyhet adsz neki? Natúran joghurtba, vagy gyümölcspépbe teszed?
Tudtatok mostanában fürdeni?
Képzeld, mi még gyereknap előtt megvettük a kismedencét, és azóta nem tudtuk kipróbálni. Délutánra (amikor apa is hazajött) mindig elromlott az idő :(
Igen már van fűrész 3 elvileg csak a moziban + kalóz DVD-n. Brutális!
Miket csinál Laura? Mászik már?
AZ ágyban „Kószálás” ismerős :lol:
Laurának sincs még foga ugye?
Pont tegnap olvastam, hoyg írtad nem hagyod 5-nél tovább aludni, és épp tegnap jártam úgy, hogy már 5 óra volt (több, mint 2 órája aludt) és nem kelt még föl. Kicsit hangosabban pakoltam, és végül felébredt. De este fél 10-ig kukorékolt! (ált fél 9-kor már zuhan az ágyba)

Melódia akkor tényleg jó kis hétvégétek volt! Múlt hétvégén mi is mentünk apával picit bulizni, ráadásul egy bicajjal ketten :lol: vicces látvány lehettünk :D
Várjuk a képet a bohóc lányról!
Gratula az újabb foghoz!!!

Hettie hát sóginak elég „furcsa” leképzelései vannak! Szerintem minden tök baromság, amit mondott!!!

Timi nem csodálom, hogy rászóltál anyósra! A hátamon futkosna a hideg!
A fűrész egy brutális horrorfilm (3 részes)
Nem vagy pihent! Sokunkkal előfordul, hogy álmunkban a gyerkőc után kapunk! Néha az apák sínylik meg :D

Rizi én főzés után átpaszíroztam egy szűrőn!

Gesztenye Boldog névnapot Barninak!!!

Még jövök, de most benézek, hogy alszik-e még.

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


néhány szó rólnk :)

megkezdődött nálunk is a "mászás akarás" négykézláb, rugózás, hátrafelé haladás...
fog még nincs, és szerintem egyhamar nem is lesz :)
néhány szót mintha kimondana (persze Ő nem tudja miket mond :lol: ) igen, ide, baba, géda (ez géza akar lenni, a kutyánk :))
a tejpép nem jött be (még a hipp-es jó éjt kaják sem) lehet, hogy gyümölccsel kellene "ízesítenem"?
nagyon el kell találnom a kedvét a kajáláshoz , ha nagyon éhes akkor csak a cicit fogadja el.

lenne pár kérdésem:
sajtot mikor, és milyen formában kezdtetek el adni (és persze milyet?)
olajat mennyit raktok mondjuk 100 gr kajához?
aki csinált már tököt okozott valamit, hogyan csinálta meg?
Tojást adott már valaki? Egyáltalán mikortól lehet?

bevallom már előfordult 2×, hogy csontot adtunk Botondnak :oops: :oops: jól lerágott sült kacsa, és csirke combcsontot (volt még rajta pici husi). és nagyon nagyon komálta!
szopogatta, harapdálta az ínével.
Kapott már Ő is zsömlét, azzal is jól élvan. Persze csak nyalogatja, harapni még szerencsére nem tudja.

nem tudom mit akartam még :oops:

Íme pár próbálkozás:

Kép Kép

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!
Én is csak kérdések erejére ugrottam be :oops:
itt a végén olvastam Beuka kérdéseit, hát nekem is majdnem ugyenezek lennének (nagyon ügyes Boti!!!!! :) és szépen eszik)

sajt mennyi mehet a főzibe és milyen
joghurtot milyet adtok, mit tesztek bele
túróba miket tesztek?

Zabpehely: nekem a 10 perc főzési idő túl sok, pedig keverem közben és nem max. fokozaton megy. Ti hogy vagytok vele? Mennyi gyümihez mennyi zabpelyhet adtok?

Köszi, Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Beuka, Edi!

A gasztroenterológus szerint 8 hónapos kortól nem hogy lehet, hanem kell sajtot és joghurtot adni. Én trappistát adok, és érzésből adagolom. Persze elsőre csak egy picit kapott, és növeltem az adagot. Joghurtból mi danone-t és tescos gyümi joghurtot eszünk. Vaníliásat és barackosat.
A tojás egy éves korig állítólag tilos.

Boti nagyon ügyes kis tornászfiú! Bárcsak már Jazi is csinálna ilyeneket! Most vettünk neki egy hintát, állítólag jót tesz a mozgásfejlődésnek...remélem...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi!
Apa és fia nem egymással nem tudnak megegyezni autósülés ügyben, hanem nem tudnak dönteni, hogy melyik legyen. Nálunk egy csöppet bonyolultabb a dolog, mivel nekünk nincs autónk és olykor az apósoméktól kapjuk kölcsön. Most felajánlották, hogy megveszik az autósülést, de ők úgy gondolták, hogy majd náluk lesz tárolva. Így egy csöppet macerás lenne a dolog, mert ha az én apum kocsijával vagy párom munkahelyi autójával mennénk valahová, akkor mindig el kéne érte menni. Igaz, hogy csak 2 villamosmegállónyira laknak, de akkor is macerás. Ők ezt az összes unokának vennék, akik még Barni után lesznek (párom tesójánál is), de még egyenlőre nincs újabb a láthatáron.

Melódia!
Mikor voltatok a bohóc-parádén? Mi délután fél háromkor mentünk az állatkertbe és a bejáratnál megcsodáltuk a bohócokat is. Talán még össze is futhattunk volna.
Az etetőszéket az outletben vettük, a babakocsit pedig a Bippában. Volt bébé go is, de a párom leszavazta, mert neki ez jobban tetszett, nekem pedig mindegy volt.

Rizibizi!
A borsót általában paszírozni szokták (paszírozón vagy szűrőn keresztül), de én csak kinyomtam a héjából a belsejét, mert megfőve már nagyon könnyen ment (ha bögrébe nyomod, akkor a környezetet is megkíméled :wink: ).

Beuka!
Köszönjük a névnapi köszöntést. Barni kapott 2-3 új játékot és azzal volt elfoglalva délután, de azért közben szétszedett egy tesco-s újságot is (kizárólag felügyelet mellett, mert képes lenne megenni a kis lüke).
A tejpépet szerintem próbáld meg egymás után több napon is. Nekünk Barni kb. a 3-4. nap környékén kezdett ráérezni az ízére és azóta falja (a legtöbbször semmit sem teszünk bele, mert csak este kap keveset a szopi után).
Mi múlt héten ettünk tököt, amit kaporral ízesítettem és krumplival tálaltam. Olajból általában kiskanállal szoktak tenni a főzihez.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!
Hamar gyorsan SOS :!: Képzeljétek ma délelőtt találtam az oldalamban egy ici-pici kullancsott :!: Kiszedtem ,jó piros lett a helye.Merjek szoptatni így vagy tartsak esetleg valami gonosz kullancsnyavajától :?: Elég kevés már a tejcim,reggel és este is meg kell pótolnom az adagot már vagy egy hete(150 ml-tápszert készítek plusszba,BeBa 2)

Zabpehely:pár perc alatt megfő,kevergetni kell.
Yoghurt:én egyszer simát adok(aktivia,plusszos,bakonyi...)egyszer meg gyümiset(barackosat,meggyeset),olykor keverek bele corn-flékszet is,hagyom megázni ,csak azután adom.Nem szoktam gyümit hozzá keverni,tizóraira adom ezeket,egy egész dobozzal megeszik Laura tök mindegy milyen,ja és a kefírt is szereti :wink: Ha zabpehelynél több a gyümi. :wink:
Olaj:egy kávéskanállal egy dl főzelékbe,miután kész akkor szoktam hozzáadni.
Borsó:megfőzőm és nagy tésztakiszedő szűrőn átpaszírozom,elég macera..ritkán adom
Túró:uzsira inkább,friss gyümivel ngyon szereti.
Sajt,ma adtam neki előszőr csak úgy natúr,de gondolom bele lehet reszelni a kajába
Tök:legyalulom(mag,héj nélkül)egy pici hagymát olajon megpárolok,rárakom a tököt,kaprot,hamar 5-10 perc alatt megfő.Így is fini de lehet hozzá keverni sima yoghurtot és akkor krémesebb :wink: Husival is bevállt.
Sinlac:rizs -és szentjénoskenyérmag -alapu pép,tehéntejfehérje-,szójafehérje-allergia megelőzésére és kezelésére,tej és szójamentes pép.Szóval olyan mint a tejpép,vizzel kell kutyulni,akkor simán is adható vagy gyümihez lehet keverni.Doktor írhatja fel,1300 körül van egy doboz,650 gramm.

Fűrész:nagyon izgi pszhió film :shock:

Beuka,Boti nagyon aranyos fejtetőn is :wink: Laura ezt a hidat még nem csinálja,de nagyon rugozik,ügyesen kinyomja magát,mikor elfárad szétcsúsznak a kezei,picit pihen aztán folytatja.Babakocsiban egész jól ül,egyedül még nem nagyon.Hátrafelé tolat,csapkod,lábújját szopogatja,az ágyon imád ide -oda hemperegni és dünnyögni hozzá.Ma este az ágyában rugózva altatta el magát,lopva meglestem,tündéri volt.Valamikor napközben meg úgy alszik hason hogy a kufferja égnek mered,hiába egyenesítem ki a lábát...visszatornyozza magát :lol:
Ma usziban is voltunk,délután itthon pancsiztunk este meg a kádban úgyhogy volt nagy öröm 8) Laurának még nincs foga.Én simán felébresztem ha idő van,és mondom neki hogy majd este alszol :P Nagyon ritkán szokott csak bömbizni emiatt.

Szóval kullancs ügyben:SOS!!!!!!Még benézek,ha valaki írna...

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Halihó!

Úgy néz ki végre meggyógyultunk, bár Manó még kicsit nyűgös, de bízom benne, hogy pár napon belül ez is megszűnik. Tegnap hazacuccoltunk anyuéktól, párom is hazajött, szerencsére mostanában nem is kell mennie vidékre melózni. De még ha mennie is kell vidékre nem megyünk el napokra anyuékhoz, nagyon sokat vitatkoztunk anyuval, sőt komolyan veszekedtünk. Kezdte azzal, hogy én betegítettem meg Manót, mert nem öltöztetem fel rendesen. Az igazi veszekedés szombaton volt, mikor hazajöttem délelőtt feltakarítani, 11-kor értem vissza hozzájuk, erre anyu lekiabált, hogy jöhettem volna már hamarabb, mert a gyerek nagyon éhes. Mondom neki, miért nem etette meg, hisz rá volt bízva. Erre közli, hogy mert nem mondtam neki, hogy etesse meg. De hisz rábíztam, és nem mondtam, hogy visszaérek etetésig, és eddig logikus volt számára, hogy megetette és tisztába tette, ha rábíztam. Na és ezt persze nagyanyám előtt, aki árgus szemekkel figyelte mindig is, hogy mivel tud belémkötni. Másnap már a nagynénémtől visszahallottam, hogy nagyanyám felelőtlen, megbízhatatlan anyának bélyegzett. Nem tudom most mi volt vele, úgyhogy ma vittem a gyereket magammal, mikor az autót a szervízben leadtam, persze ezen is megsértődött. Bocsánat a panaszáradatért, de muszáj volt kiírnom magamból. :oops: :(

Hettie, Manó a keresztelőn sötétkék naciban, hozzá való mellényben, fehér ingben és a mellényhez, nadrághoz tartozó nyakkendőben volt, sötétkék cipővel. Nagyon elegáns volt, igazi nagyfiús. :D Sógorod nem semmi! :evil:

Gesztenye, ezek szerint a Te apósod is ilyen mindenbe beleszólós? Az enyém is, de szerencsére a párom a sarkára szokott állni.

True, nálunk is tilos a gluténes és tejes kaja. Egyébként általában nem ajánlják a gyerekorvosok 1 éves korig. Én sem adok Manónak, ráadásul nálunk van tej- és gluténérzékeny is a családban.

Livi, az én apósom is ilyen okostojás, ő már pacalt is adna a gyereknek, ha rajta múlna. Sőt nagymamám is ilyen, nem érti meg, hogy mit miért nem adok Manónak. Én elég szókimondó vagyok, rendesen meg szoktam mondani, hogy mindenkinek van saját gyereke, akin lehetett kísérletezni, Manóért én szenvedtem, nem is keveset, nem akarom tönkretenni a szervezetét. Nálunk a legújabb az volt nagyanyám részéről, hogy hülye vagyok, mert nem adok csokit a gyereknek. :rol: Jlut, eszembe a Vásárhely, az melyik Vásárhely?

Beuka, az ilyet én is nagyon utálom. Én szépen ki szoktam tessékelni az emberkét a szobából, és akárhogy megsértődik közlöm vele, hogy nem ő fogja nézni a gyerek szenvedését este, mikor a fáradtságtól nem tud elaludni, mert napközben nem aludt eleget. :evil: Én tejterméket abszolút nem adok Manónak, tojás viszont szigorúan csak 1 éves kor után adható, akkor is csak a sárgája, fehérje 1,5-2 éves kor után. Nem akarok beleszólni, de csirkecsontot ne adj Botondnak, mert könnyen törik. Nagyon ügyes Botond! :)

Beusa, örülök, hogy még van valaki, aki nem ad tejes és gluténes dolgot a gyereknek 1 éves korig. Komolyan az ismerősök, rokonok már állandóan lehülyéznek ezért. :(

Timi, a Sinlac rizs és szentjánoskenyérmag keveréke, allergiás vagy allergiára veszélyeztetett babák számára, orvos írja fel receptre. Glutén, tej, és szójamentes. Amikor még felébredt éjszakánként Manó enni, sokszor álmodtam, hogy elaludtam etetés közben és kibuktam a fotelból a gyerekkel együtt. :roll: Aztán rászoktam arra, hogy az ágyban etetem meg. :)

Linda, azonnal sebészetre! Nem akarlak megijeszteni, de tapasztalt "kullancsos" vagyok, sokat vagyunk természetben jó párszor szedtem már össze. Még ha úgy látod, hogy kijött, akkor is maradhatott benned a dögből valami.

Nos megyek, elteszem magam holnapra.

Szép estét!

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!


Riz!

Ahogy írtad, h főzni, és utána átpasszírozni a zöldborsót. Én múlkor amikor csináltam eggyesével nyomkodtam át. Ki akartam próbálni, de máskor szigorúan paszírozni fogom.

Beuka!

Nagyon ügyik vagytok ahogy beindult a hozzátáplálás Nálatok. Meg lehet zabálni ahogy próbálkozik. Még jó, h puhán van a pici feje. Én sajtot adtam Neki, de csak olyan érzéssel ám. Olajat meg nem nagyon szoktam, pedig vettem kimondottan Neki bertollit.

Linda!

Hol voltál, h beléd mászott az a dög? Elvitted bemutatni? Mutasd meg magad!!!!!!!! A k…..a…..másszon beléd! Ja! És SENKIBE!

Anita!

Örülök, h jobban vagytok! Te most ne foglalkozzál senkivel, és ne hagyjad magad felidegesíteni.!


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Sajnos tegnap megjött nekem is. Tegnap nem fájt, de most elkezdett. jaajj de utálom. :cry: Szerencsére a szopiba nem zavart bele, csak kevesebb lett. De remélem majd visszaáll.

Tegnap vettünk sportkocsit manónak, most már igy csak könnyebb lesz közlekedni. Kék szine van van tető is rajta.
Vettem neki babylove-os 40 faktoros naptejet is. Ti milyet vettetek a babának?

A sógor gyereke megy pötttyös lett, még nem tudni mitől, lehet hogy a naptejtől, ami felnőtteknek való. Hiába szóltunk neki hogy nem lesz jó, erre azt mondta nem baba már. Hát nem is tudom ....még csak 1 éves 4 hónapos. Vagy lehet valami vírus... de szólni nem szólt volna, hogy figyeljük Artit is, ugy tudtuk meg hogy Laci hívta fel... Nem szeretném ha ő lenne a keresztanyja.

Anita
Hát Te is meg vagy áldva az okostojásokkal ugy látom. Ne foglalkozz velük, főleg ne idegesítsd fel magad a pocaklakó miatt is. Köszi a ruha tippet.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?