Sziasztok!
Duda:
Együttérzek, az éjszakák nálunk is kemények tudnak lenni! Remélem mihamarabb sikerül Natit meggyőzni hogy maradjon a saját ágyában.
Majola:
Terhesség előtt nem fájt a hátam, terhesség alatt hébe-hóba előfordult, de a szülés óta állandóan és egyre jobban.
Jövő hétfőn megyek valakihez magánrendelésre, addig felhívom a háziorvosomat, tud-e beutalót adni röntgenre, mert a radiológus ismerősöm azt mondta, ők megcsinálják ott ahol dolgozik, csak beutaló kell.
Ez mindenesetre megnyugtató, hogy elmúlhat magától is! Nekem is reggel a legrosszabb... valahogy sehogy se kényelmes már feküdni.
Dícséret:
Talán nem meglepő, de bennem fel se merült, hogy Zsuzsát azért dícsérjem mert csinos. (Az hogy, szép, egy dolog, emiatt tudatosan nem akarom dícsérni, elég ha a hatását érzi, ugyanis a szép kislányokkal mindenki elnézőbb, megengedőbb...) De mivel magam se vagyok a helyzet magaslatán a nőiességben, ezért sajnos ezt Zsuzsa nem tőlem fogja elsajátítani. Bár Megannak igaza van abban, hogy a csinosságért is meg kell dolgozni, bennem ez így meg se fogalmazódott eddig. Én megdícsérem ha megcsinál valamit amit kérek, ha ügyesen csinál valami újdonságot, ha úgy viselkedik ahogy szeretem. Anyukám szokta dícsérni, hogy milyen csinos (főleg akkor ha valami általa beszerzett ruhadarab van rajta
) de számomra az öltözködés inkább funkcionális mint dekoratív, annak örülök ha szépen bedugja a lábát a nadrág szárába, ezért megdícsérem, de hogy azért megdícsérjem, mert csini a nadrág... Ha engedi, hogy megcsináljam a haját, akkor azért dícsérem meg, mert türelmes volt és hagyta magát.
Szóval nem tudom. Úgy látom, az önbizalom senkinek sem az erőssége, illetve mindannyian úgy élitek meg, hogy nektek kevés van, bár én mint kivülálló szemlélő azt mondanám, nem a vészes önbizalomhiányt sugalljátok. (Hozzáteszem hogy én is hasonlóan érzek, de azt is tudom magamról, hogy néha igen arrogánsan tudok viselkedni.) Visszatérve tehát lehet kéne Zsuzsát dícsérni a külseje miatt is... Csak találja meg az ember a helyes módját és a helyes mértéket! Az nagyon tetszett ahogy Ayse megfogalmazta... hogy négyszemközt megdícsérjük, de publikusan nem illik beszélni róla, hogy ha szépnek érzi magát. Ilyenkor sajnos mindig az jut eszembe, milyen nüansznyi dolgok ezek, és milyen könnyű elhibázni a helyes egyensúlyt...
Totka!
Hát szerintem is pofátlan volt, de igazából a stílus volt tenyérbemászó, mert ha azt láttam volna hogy töri magát értem, de a közegészségügy keretein belül nem tud ellátni, akkor szó nélkül mentem volna utána magánba. De így?!?! Flegmán megvizsgál, nem mondja el hogy mi a bajom, nem kínál fel megoldást, hanem ehelyett egy cetlit ad. Mindezt halálraunt pofával.
Csibb!
Drukk!!!!
Kuha!
A GYES a mindenkori minimálnyugdíj, jelenleg kb 25e forint havonta.
Kórházválasztás most úgy működik (azt hiszem), hogy mehetsz bárhova, de ha nem oda mész ahova tartozol, akkor az ellátás 25? 30? százalékát neked kell kifizetni, max 100e forintig. Egy sima szülés kb 80e forint, ha jól tudom, tehát ennek a harmadát kéne kifizetni ha nem abban a kórházban szülsz ahova tartozol. Én még így tudom, de lehet azóta már változott is.
Na látom Prüntyi már meg is válaszolta...