Sziasztok!
Balwin, Katlina!
Már nagyon a finishben vagytok! Nagyon szurkolok nektek, hogy minél hamarabb a kezetekben tarthassátok a babucitokat!
Fanna!
Éhgyomorra a sima víz is hashajtó hatású, meg a natúr kamilla. Nálunk mind a kettő gyerek ilyen, családi örökség!
Valszg én vagyok a bűnös.
Hogyha végképp nem megy egyik sem, akkor glicerines végbélkúp, bár azt írta valaki, ha jól emlékszem.
Na és, hogy védjen a mundér becsületét (A férjem, tizen éve méhész, na meg vegyész, szóval egy kis tudományos magyarázat)
A mézben nincs baktérium. Viszont ha mindenféle kezelésen, gondolok itt melegítésre, átesne, akkor tulképpen elveszítené hatásosságát, hiszen kiölnéd belőle azt 190 féle tápanyagot, ami miatt egyedülálló termékről beszélünk. Mivel glükózt, fruktózt tartalmaz (csak gyümik, meg méz), egyszerű cukrokat, így sokkal hasznosabb a szervezet számára, mint az összetett cukor, amihez még egy sor egyéb más is kell, a lebontáshoz. Így már a méz a szádban bomlik, kevésbé okozva akár fogszuvasodást is. Nem beszélve arról, hogy az arcodra, hajadra kenve is csodákat művel. Én akár fürödhetnék is benne, annyi van, de mivel száraz bőrre javasolják a pakolást, így én még nem csináltam.
Propagálás:
Bolti mézet ne vegyél, hisz az átesik minden fajta kezelésen, és hígítják, mert még úgy is belefér az itthoni szabványba. Csak termelőtől érdemes, hiszen az közvetlen a kaptárból kerül az asztalodra. Természetesen ha valakinek kell méz, nagyon szívesen viszünk. Többfajta is van, akác, selyemfű, repce, napraforgó, és vegyes.
Grétinek mi egy éves kora után ízesítettünk vele, és akkor is csak fajta mézzel, nem vegyessel. A virágportartalma miatt mondják, hogy allergizálhat.
Betty!
Nagyon sok boldog szülinapot, így utólag is, és gratula a sikeres vizsgáidhoz. Én még sajnos egyen sem vagyok túl, majd a jövő héten kezdem!