Új privát üzeneted érkezett!

Minyu! Én egyetértek Csabival...nem adnám be az antibiót, mikor semmi jel arra, hogy beteg.

Szilbee! Remélem sikerül beszerezni a törlőkendőt!

Kép
patrisa
 
 


Patrisa :)
Én is teljesen egyetértek Csabival; nekem az volt a furcsa, hogy ő ezt ilyen egyszerűen lekezelte. Ő, aki első tüsszentésre orvoshoz vinné a gyereket és koponya CT-t :!: :!: akar csináltatni a gyerekorvossal, mert szerinte nem normális, hogy ilyen hisztis. Szerintem csak egyszerűen nem voltam elég következetes és a fejünkre nőtt, ráadásul ugye dackorszak, szerinte ez nem normális dolog.
Nah, mindegy... (tegnapelőtt este ezen kaptunk össze egyébként :P )

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


MInyu!
Ha mégis orrmandulaműtétre kerülne sor (szurkolok, hogy ne!), kérdezz engem, sajna profi vagyok! De azóta jól van a kisasszony! Mezítláb pancsolt pár napig a nagyszülőknél, a koszos vízzel kente az arcát, haját( azt hittem, megőrülök!!!) és semmi baja nem lett. Bár lehet, hogy amúgy sem lett volna...

Kép
kajla
 
 

 
 

Kajla :)
Igen, akartam kérdezni, hogy hogy van Regi. Hogy viselte a műtétet, mennyi idő alatt épült fel teljesen?
Nektek miért kellett, sokat volt beteg?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Sokat betegeskedett és a bal oldali mandulája már akkora volt, hogy a fülkürt mögé benyúlt, így a hallását is veszélyeztette.
Így visszagondolva nem volt ez olyan nagy dolog, csakhát ott ülni a műtő előtt akárhány percet (18perc) és közben arra gondolni, hogy csak nincs valami baj, miért nem hozzák már ki!
Szerintem Reginek fogalma sincs arról, hogy mi történt! Szinte egész nap aludt az altató után. Már déluán ivott 1liter teát, 5 óra körül volt vacsi, de már 4órától mondogatta, hogy "hamm", este sem ébredt fel egyszer sem, másnap pedig már reggel 8-kor mentünk haza!
Délután már a játszótéren volt... :D Vigyázni kellett, nehogy megüsse az arcát, fogat mosni, fürödni csak másnap lehetett, közösségbe (zárt k.-be) 2hétig nem mehetett. Ennyi!
Hátha nem kell nektek ezen átesni!


Regi kipakolta a cipőimet és felvette a "vizsgacipőmet", hihetetlen volt, hogy tudott benne menni!

Kép

Kép
kajla
 
 


Minyu!
Kistesóprojekt beindul, jól látom? :shock: :D
De jó!

Kajla!
Vani is szereti a nagy cipőket. Az apja 44-es papucsába úgy tud menni, hogy csak lesek. :lol:

Kép
patrisa
 
 


Kajla :)
Tök jó, hogy ilyen jól átesett a dolgon. Azért remélem, nekünk erre nem kerül sor... 8)

Patrisa :)
Igen :mrgreen: , bár még csak szolidan. Nem nézek hőt, pét, nyákot stb. (ámbár lelkileg asszem túlságosan rágörcsöltem már a témára :oops: )

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Dundo,
Elég mások a gyerkőcök :) Apuci nálunk nagyon örülne, ha Nat megelégedne a saját kajájával. Ha látja enni, akkor is, ha fülig van, odaül az ölébe és eszik a hamijából. Nekem ma spec a brokkolikat ette ki, ma ilyen napja volt. A csirkehusit meg a számba tömte, pedig szokta szeretni.
A délelőtti játszótéri hami nálunk azért kell, 10 előtt lent van, kb 1 körül jön haza tehát éhes, meg különben lejmol. Akkor inkább egye a mi almánkat, mint valami kekszet. Délután is lent van vagy 3-4 órát, akkor kevésbé eszik, lehet, hogy az ebéd még akkor is tart :wink:
Nálunk az uzsi megegyezik az ebéddel. (nem követendő példa, lustaság) Reggel 5-6 között kezdek főzni és elég rosszul viselném, ha nem enné meg. :twisted: Reggelire is többnyire kanalazóst kap. Az édesség, amit kap krémtúró, oda is kell kanál. Abból majd minden nap megeszik egyet. Így ő kénytelen volt megtanulni, különben éhen halt volna. :D

Minyu,
Kedves egy doki :evil: Ha nem tudjuk, mi a baja a gyereknek, akkor kezeljük vakon?! A bölcsit sok gyerek nem bírja, nekem még az ovi se nagyon ment. Remélem, hogy azért nem fajul műtétig a dolog. Nekem 3 éves korom körül volt a torokmandula műtétem, emlékszem rá, nem volt valami kellemes. Még arra a büdi izére is emlékszem, amit az orromhoz nyomtak, hogy elkábuljak. :?
Éljen a kistesó project!!!!
Az annyira hisztis az mit jelent nálatok? Írtad egyszer a korai fejlesztőt. Oda a bölcsi miatt mentetek vagy a sírásai miatt? A reggeli hisztivel nem sokat lehet csinálni, gondolom. Mitől szokott főleg kiborulni? Mit csinálsz olyankor?

Kajla,
Milyen kis ügyesen kacsázik Regi :) A ruháidat még nem próbálja hozzá?

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
Azt még nem! Vagycsak azért mert azt nem éri el??? :shock:

Hoztam pár képet:

Hajdúszoboszlón:
Kép

Lovasfogatoztunk:
Kép

Hazafelé egy fáradt katicabogarat is hoztunk :lol: :
Kép

Kép
kajla
 
 


Kajla,
Látom, neki is tetszenek a lovak. A 8. kerben lakunk, az ablak előtt kb félévente elmegy egy adag ló. De ettől függetlenül nagyon gyakran nézzük, hátha jön :)

A Helen Doron féle angolról tudtok valamit? Saját tapasztalat? Nem teljesen idegen a téma, angoltanár vagyok. Szeretném, ha beszélne idegen nyelvet, de sok hátránya is lehet az ilyen kontárkodásnak. Úgyhogy a változatosság kedvéért bizonytalankodom. :?

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca :)
Hisztis nálunk azt jelenti, hogy nehéz irányitani (most kezet kell mosni stb) Ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné, akkor elkezd üvőlteni. Ilyenkor rászólunk, hogy nem szabad, mész büntibe stb. Ha tovább folytatja, (ilyenkor ált. már leül és előredől és úgy üvölt) akkor felviszem a szobájába büntibe. 2 percre becsukom. Legtöbbször ennyi idő alatt meg is nyugszik. Mostanában ébredés után abszolút nem nyűgös, de ha mégis, akkor azzal tényleg nem lehet mit kezdeni, el kell terlni a figyelmét. Nem is ezzel van a baj.
Plusz mostanában úgy tűnik, mintha félne emberektől. De nagyon furcsa, mert pl apukámnál csinálja ezt, az egyik szomszédasszonynál rendszeresen. Szóval, ha meglátja, elkezd nyüsziteni, el akar bújni stb, de pl ha apum kézbe veszi, egyből megnyugszik. Na, ez a dolog most odáig fajult, hogy a héten bárkit meglátott (kivéve a szomszéd bácsit, pedig ritka randa egy ember - már bocsi) nyüszit-leguggol, leül, elbújik a föld alá... Fogalmam sincsm, miből ered ez és abszolút nem tudom kezelni.
Nah, megyek ebédet csinálni.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


MInyu!
Úgy látszik mégiscsak van "egyedfejlődés"!
Nem tudom, emlékszel-e, hogy írtam nemrég, Regi a férfiaktól fél. Nem szeret idegen helyen bemenni az ajtón a lakásba, de az udvaron eljátszik. Berezeltem, hogy valami pszichés baja van. Elvittem pszichológushoz, aki szerint: teljesen normális a dolog, ebben a korban bizalmatlanok, félelmeik vannak, amiket komolyan kell venni, nem szabad kinevetni (ugyan már, az csak egy fűnyíró, ne légy nyuszi...). Majd kinövik! Élettan sajátossága a kétéveseknek!
Az egyik ismerősömnek ikrei vannak, a kisfiú fél a felnőttektől, a hangos járművektől, a kislány rájuk se hederít!
Egy másik ismerősöm kislánya a kukásautóktól fél, bújik, ha meglátja, sírni is szokott!

Szóval a jelszó megint az, hogy VÁRNI kell türelemmel, megnyugtatni, aztán elmúlik a dolog!

Kép
kajla
 
 


Kajla :)
Teljesen egyetértek, csak a türelmem a legkevesebb. Mert most ott tartunk, hogy ne jöjjenek vendégek, mert végigüvölti a dolgot és mi se menjünk vendégségbe, mert szintén nem lehet vele birni, de ne menjünk ki az udvarra se, mert esetleg kijöhet Eszter... (bezzeg ha benn vagyunk, akkor egész nap csak "hinta..hinta", menne ki.
Szóval nehéz. :oops:

Lorca :)
Még lemaradt a korai fejlesztő: szóval mozgásfejlődésileg volt lemaradva, mert hipoton. Ezért kerültünk oda. Fél évig havi rendszerességgel jártunk, aztán szeptembertől indult heti 2x1 órás torna. Eleinte nagyon jól haladt és úgy tapasztaltam, hogy mentálisan rengeteget fejlődött (mozgásfejlődésben már rég utólérte a korát) sokkal kitartóbb lett, a torát nagyon ügyesen csinálta. Aztán egy időben hol ő, hol én voltam beteg, igy kb 3 hetet nem mentünk és onnantól nem is tudtam "megregulázni" :oops: Onnantól végigüvöltötte tornát, úgyhogy 2 hét szenvedés után feladtam.

Jaj, lehúz a székről, megyek.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu,
A félelem nálunk is megvan. Nati nagyon közvetlen, de vannak emberek, akik túl közel mennek hozzá. Megsimizik vagy belehajolnak a képébe és ott gügyögnek. Ilyenkor rászólnék, hogy 3 lépés távolság, héééé. Ha kap pár percet, akkor nagyon feloldódik, de ha valaki megsérti az ő kis területét, kezelhetetlenül félénk lesz. Nem lehet, hogy apukád vagy a szomszéd néni kicsit gyorsabban közeledik hozzá? Az, hogy akár az előző nap is jóban voltak, nem számít. Meg tudod őket kérni arra, hogy addig ne nyúljanak Nándihoz, amíg ő oda nem megy? Még akkor is, ha végül ő nem hajlandó odamenni? Ilyenkor én felveszem, mintha észre se vettem volna, hogy megijedt. A testközelség nagy biztonságot ad, és főleg az, hogy nem bagatellizálod el a félelmeit. Nem megyek közelebb, inkább próbálok terelni, ahogy te is írtad.

Ha a bünti nem működik, válthatsz taktikát. A lefekszik és sír hisztit nem tudják kezelni szerintem, úgyhogy magától nem tud kijönni belőle, ha rászólsz. Ezért ha megbünteted, akkor olyasmiért kap ki, amit nem tud megváltoztatni. Ilyenkor én pár lépéssel arrébb állok és hívom, hogy jöjjön oda hozzám. A nagy bömbik általában az ölemben végződnek. Már régóta az megy hogy ha valami probléma van, akkor odajön, leguggolok, átöleljük egymást. Néha eltart egy ideig, amíg megnyugszik. A legviccesebb, hogy akkor is nálam keres vígaszt, ha én okozom a bajt, pl nem kaphat második túrókrémet, ha már evett egyet aznap. A legjobb ebben, hogy mire odaér hozzám, oldódik a probléma, múlik a fájdalom.
A másik dolog, hogy ha a szobájába zárod büntibe, akkor az nem lesz éppen kellemes hely, hanem olyasmi, amit a rossz dolgokkal hoz kapcsolatba. Ezzel lehet az kapcsolatban, hogy nem szeret ott ébredni, hiszen az a büntihely.

Nálunk is az egyetlen büntetés a társaságból való kizárás. Ez nálunk a galériára való felmászásért jár, nagyon ritka. Már azért is üvölt, ha csak az ajtó elé rakom ki, nem is kell kizárni. Ez egy nagyon komoly fegyelmezési eszköz, óvatosan kell használni, csak akkor, ha tényleg súlyos a vétség. A verésben nem hiszek, úgyhogy azt nem is említem.

Van hasonló korú barát a közelben? Ha sokat van kizárólag felnőtt társaságban, az nem túl jó. Azt szokták írni, hogy ennyi idős korban a gyerekek nem játszanak együtt, ezért sokan nem tartják fontosnak a szoros gyerekkapcsolat kialakítását. Ez amolyan féligazság, ilyenkor nem tud egyedül játszani egy kortársával, kell a felnőtt közbeavatkozása, amikor pont egymász szemét akarják kinyomni. Olyan gyerekekkel sem tud játszani, akit nem ismer. Nagyon szoros baráti kapcsolatok tudnak kialakulni egy év alatti gyerekek között is és a közös, kreatív játék már 1,5 évesen is teljesen megszokott. Csak gyakran kell találkozni és sokat kell együtt lenni. A felnőttek nagyok, ijesztőek egy ekkorka gyereknek, egy hasonló méretű egyénen tudja csak begyakorlolni a társas készségeket.

Még annyi, hogy ahogy írtam, Nati nagyon együttműködő. Szépen tartja a kezét a körömvágáshoz, mossa a kezét, mosogat, helyére viszi a pelenkát, hozza reggel a zoknimat magától, mert így "segít". Amit nem akar, azt viszont nem kell csinálnia. Egyetlen kivétel a hajmosás :D

Bocs, egy kicsit hosszú lettem...

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorka! Nagy figyelemmel olvastam soraidat, nagyon egyetértek veled. A büntihellyel kapcsolatban ez tényleg igaz lehet, én is tanultam pszichológiából.
Vani az idegenekkel egyenlőre közvetlen, mindenkivel leáll "beszélgetni" az utcán. A bályos mosolyával rájött, hogy sok mindent elér. Kapott már érte tölcsért a fagyis bácsitól, kiflit a pékségben, ajándékot a gyógynövényboltban.
Ő is segítőkész itthon, ha mondom, hogy kimosott a gép rohan és teszi elé a lavrot. Minden egyes ruhadarabot ad a kezembe, kirázza előtte, nekem csak teregetni kell. Tegnap már a mosogatást is nagyon figyelte, lehet hamarosan azt is kipróbálja. :lol:

Kép
patrisa
 
 


Patrisa,
A mosogatás a legjobb az egészben! Öt tányér elmosása annyit tesz, hogy le kell venni az ő tálkáit, hogy legyen mit mosogatnia. Meg kell egy kanál is, mert imádja a folyó víz alá tenni, és nézni, ahogy spriccel. Ruhacsere és felmosás nélkül alig ússzuk meg. A felmosásnál még nem segít, abban még határozott vagyok. Csak szárazon huzigálhatja a felmosót, de már azzal is szétverte a kaputelefont. Így legalább nem tud a védőnő zaklatni, mert nem nyitom ki az ajtót és még lelkiismeretfurdalásom sincs :)
Nati még nem jött rá, hogy elég elmosolyodni. Nem tartja sokra a metakommunikációt, ő odamegy a játszin bárkihez, aki pont eszik. Áll előtte és bámulja. Ha az illető nem ért ebből, akkor szól, hogy Natasa kééééri.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
De jó, hogy írtad a védőnőt!

LÁnyok!
Hozzátok még kijárnak a védőnők? Én sikeresen összevesztem az ittenivel, így nem jön hozzánk! :roll:
De tanácsadásra járunk a dokinénihez, ahol van egy védőnő, csak nem ő a körzetink!

KÖzlekedésis gyereknap volt tegnap!
Kép

Kép
kajla
 
 


Sziasztok!

Nálunk még nem volt szükség büntetésre.Mirtill egészen jó gyerek.Szófogadó,mindig összerakja a játékait nincs vele különösebb gond.Néha Ő is megbolondul és lefekszik a földre de olyankor ki szoktunk menni a szobából és pár perc múlva abbahagyja a bőgést és elkezd játszani.
Nálunk 10-11hónapos kora körül volt jellemző.hogy mindenkitől sírt ami azért volt rossz mert akkor jártunk a gyógytornára és mindig végig ordította az egészet,semmivel nem lehetett elterelni a figyelmét.Mostanában már nem igazán szokott sírni max.mondja,hogy anyához,apához.

Tegnap voltunk lagziban ott volt bőven idegen ember de semmi gond nem volt.Elég hamar megbarátkozott mindenkivel de azt nem szereti ha ölbe veszik vagy puszilgatják.
Valami csoda folytán tegnap nagyon sokat evett.Lehet,hogy sokan voltak?Már azt hittük,hogy hányni fog,még soha nem láttuk ennyit enni.De meg van a böjtje mert ma nem ebédelt.

Teszek pár képet tegnapról.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
ildikó74
 
 


Lorca :)
Sok mindennel egyetértek én is, amiket irtál, de van, amivel nem. :)
Ez a félős dolog nem akkor jön elő, ha megsértik az intim szféráját (én is tanultam pszichológiát, nekem is tanári végzettségem van 8) )
Irok példákat. Apnál általában már akkoris, ha csak meglátja. akár a szoba másik végéből is, mintha megijedne valakitől (tudom, biztos vagyok benne, hogy apum soha még csak rá sem szólt hangosan, nemhogy megijessze, megüsse stb) Szmszédasszonynál meg változó, ma pl csak meghallotta a hangját és spurizott befelé. De a héten "beszélgettek" 5 percig, nem volt semmi gond, aztán hirtelen leguggolt és elkezdett nyüsziteni. :shock:
Azt én sem szeretem, ha idegenek simogatják (nem is hagyja) de nem a túl gyors közeledéssel van gond, ez tuti. Sőt, apumnál általában azoldja meg a problémát, ha felveszi és játszanak ketten (vagy kapcsolóznak stb)
büntiről: én úgy vettem észre, hogy abszolút nem okoz problémát, hogy a büntihely a szobája. Este önként megy a szobájába és kéri, hogy tegyük be a kiságyba, mostanában végigalussza az éjszakát és reggel jókedvűen ébred. Valóban van olyan, hogy rosszul ébred, de ugyanez előfordul, ha lenn alszik el a nappaliban, és általában ha igy ébred, akkor még ki sem nyitja a szemét, már nyüszit (tehát magával az ébredési folyamattal van gondja, nem alussza ki magát stb. Máshova elkülöiteni nem nagyon tudom, a time-out módszernek pedig pont az a lényege, hogy kicsit elkülönüljön. A leguggolok mellé és majd idejön dolog szintén nem vált be. Vagy csak kb 20 perces üvöltés után.
Ez a bünti ált. működik, de idegen helyen nem tudom kivitelezni...
Kis barátunk nincsen sajnos, Bkrisztáékhoz jártunk egy időben, de Nándi egy idő után ott is elég sokat hisztizett, csapkodott, és sokszor unatkozott, és a 2 dednek nem egyszerre volt az alvásideje igy zavarták egymás, úgyhogy jó ideje nem voltunk náluk. :oops:
Viszont heti 2x jártunk a tornára ahol vele egykorú gyerekekkel játszhatott, találkozhatott.
A szomszéd gyerekek (4 és 7 évesek) szinte minden nap átjönnek játszani, de ugye nem korosztály.
Helen Doron: nem sokat tudok a konkrét módszerről (habár félig elvégeztem az angol szakot is...), én még nem akarok neki idegen nyelvet tanitani (igen, tudom, most a legfogékonyabbak, játékos tanulás stb, de mégiscsak "idegen" nyelv) :P

Kajla :)
Hozzánk eddig sem járt a védőnő. 1x volt kinn, mikor Nándi megszületett, azóta nekünk kell menni az egészségházba. Egy darabig havonta mentünk, lemérni stb, most kb 3 hónapja nem voltunk... :oops:

Hintaidő. Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Védőnő: sose volt szimpatikus (mindig sáros csizmával jött be a frissen felmosott konyhába, szobába), szerencsére ritkán látjuk. A várandósság alatt mindig itt lebzselt, de mivel össze-vissza beszélt, így próbáltuk egymást hanyagolni. Kb. 5-ször volt nálunk a szülés után, vagy egy éve, hogy nem is láttuk. Tanácsadáson 1,5 évesen voltunk, majd aug.-ban megyünk legközelebb, remélem nem lesz ott. :?

Lorka! Nálunk a felmosás és porszívózás nagy kedvenc. Szerencsére sikerült beszereznőnk néhány hónapja egy kis méretű takarító szettet. Minden nap talál okot a takarításra( ált. ő csinál). :oops:

Bünti: még nem alkalmaztuk, megérti néhány hangos szóváltás után, hogy azt nem szabad. Van egy kis sírás utána, de nem fekszik el a földön.

Az idegenek ne fogdossák, és várják meg, hogy ő közeledjen. Ma volt nálunk kirakodóvásár, Pom-pom koncerttel és az INDIÁNOKKAL! Mindenkihez odament, haverkodott, puszit küldött, de az már nem tetszett neki, ha a babakocsiból visszasimított a baba.

Nyelvtanulás: hát valahol jó, valahol rossz. Most biztos könnyebben menne, de nem kezdjük el. Először magyarul tanuljon meg beszélni, aztán meglátjuk.

Nem is meséltem a nagy hírt. Vani teljesen magától átköltözött a kiságyba. Nagyon szeret benne lenni. És reggel vigyorogva ébred. :)

Minyu! Itt is előfordul, hogy nyüszítve ébred, ha nem aludt eleget. Olyankor egész nap csüng rajtam, még apa kezébe se hajlandó átmenni. Hát vannak ilyen napok.

Teszek egy mai képet:
Kép

Kép
patrisa
 
 


Kajla,
A védőnő még Szabihoz se jár ki, nemhogy Natihoz. Két babó van a házban, tehát dupla indoka lenne rá, hogy jöjjön. Amikor Nati 3 és Bogi 2 hónapos volt, akkor jött megnézni őket utoljára. Nekem a terhestanácsadás is annyi volt, hogy a váróban gyorsan kitöltötte a kiskönyvet és egyszer elhozta az AFPs leletet, majd 5 hónapos késéssel. Szabit doktornői utasításra látogatta meg egyszer, majd egy hónaposan magától. Nem hiányzik, még nem mondott olyant, az első pár hét óta, ami hasznos lett volna. Inkább azt szokta mondani, hogy hááát, azt nem tudom :evil: Natit doki se látja kb fél éves kora óta, csak ha beteg vagy oltás kell.
Hogy sikerült vele összeveszni? A miénk legalább kedves, még ha mint védőnő nem is ér semmit.

Ildikó,
Úgy látszik, csak társaságban szeret enni :) Ha minden nap hívsz vagy 15 vendéget, lehet, hogy el is fog hízni :D

Minyu,
Gondolom, hogy nem jön be mindenkinek ugyan az a módszer. Natinál is elég sokat kellett kísérletezni. A legugolós módszer nekünk főleg akkor jó, ha mondjuk elesett és amiatt megy a nyafi. Mert akkor főleg azért sír, mert megijedt, behergeli magát. De mivel azzal, hogy odajön, elterelődik a figyelme, megoldódik. Ha nagyon ki van bukva, én megyek oda és többnyire fel kell venni. Ez főleg akkor volt macerás, amikor terhes voltam. :wink: Mondjuk szopi közben sem ideális.
Hogy mitől ijednek meg a gyerekek, nekem sokszor meglepő. Nati barátnője, Bogi például attól borul ki, ha valaki az egyik szobából átkiabál a másikba. A hangos beszéd nem zavarja, úgyhogy nemigazán értjük. Kicsit érzékeny, ennyi.
Az ébredéssel nálunk is van hasonló probléma. Ha sírva ébred, akkor nem aludta ki magát, akármennyit is aludt, akkor visszaaltatom. Még nem sikerült megtanulnia, Szabival ellentétben :shock: , hogy magát elaltassa. Ilyenkor odafekszem mellé, vagy Robi, és visszaalszik. Ha nem sikerül, akkor jó sokáig nyafi marad. Csak a játszin nyomul akkor is teljes erőbedobással.
A szomszéd gyerkőcök lehetnének egy kicsit fiatalabbak is :D Velük szeret játszani? Nati egyetlen unokatesója most lesz 8, Nat teljesen oda van érte. Kár, hogy Londonban lakik :?
Nekem is komoly fenntartásaim vannak az idegennyelv oktatásával kapcsolatban ilyen korban, de vitathatatlan előnyei is vannak. Talán annyi előny, hogy sógorral csak angolul beszélek, unokatesó első nyelve szintén angol és néha csak elmennénk meglátogatni őket. Meg ha egyszer leteszem majd a tv elé, akkor veszek angol dvdket. Amíg nem rendeződött kb Nati nyelvtana, addig semmiképpen nem akartam, de most már a felfogásának megfelelő. Mondjuk a jövőidő nemigazán működik, de az agyacskája se igen tudja még felfogni, hogy is várhatnám akkor el?

Kép KépKép
lorca
 
 


Patrisa,
Békés egy indiánt találtatok magatoknak :)

Kép KépKép
lorca
 
 


lorca,
sztm a nyelvtanulásnak ilyen korban akkor van értelme,ha már a kezdetektöl fogva angolul beszélsz vele,(tehát már 1 éves kor elött),és úgy,hogy mondjuk te csak angolul beszélsz hozzá,apuka meg csak magyarul.Ez remekül müködik,saját tapasztalat alapján.igaz ilyenkor elég következetesnek kell lenni,hogy te mindig angolul beszélj hozzá,az utcán is,játszótéren stb.Mert különben elöfordulhat,hogy keveri késöbb a két nyelvet.Nagylányom is két nyelven beszél perfekt.Leonie most ott tart,hogy mindkét nyelvböl kb. ugyanannyi szót tud és használ is,és mindkét nyelvet megérti,de a mondatalkotás még odébb van :wink:

védönö:nálunk szuper jól tájékozottak,modernek :lol: hinni is lehet nekik :wink: "elkisérnek"a terhességtöl a szülésen keresztül a kisgyerek korig és mindezt fizeti a biztosito,semmiféle hálapénzt,ajándékot nem fogadnak el,söt még te kapsz ajit tölük(egy csomag szoptatos tea vagy valami kenceféle,olajok)
viszont sogornöm is sokat mérgelödik(M.o-on)a védönö miatt. :evil: tutira mást mond mindig,mint az orvos.

Patrisa,
gratula a különalváshoz.Nálunk sajnos még nem megy,jó azért nem is zavar különösebben,de néha alig férünk el,sokszor egy rugásra kelek :?

Minyu,
szerencsére eddig nem volt nálunk nagy hiszti,de ha lenne ugyanígy járnék el,mint te...nem pedagógiai meggondolásból,hanem anyai megérzésböl... :wink:

Kép
Kép
ritago
 
 


Minyu :D
szorítok,hogy sikerüljön a kistesó :lol: néha rámjön,hogy jó lenne egy harmadik,de férjem nagyon nem tartja jónak az ötletet.na meglátjuk :wink: (olyan jó volt terhesnek lenni...)

Kép
Kép
ritago
 
 


Minyu!
Ébredés utáni nyuszítés vagy kiabálás nálunk is előfordul. Rájöttünk, hogy Leventénél az okozza a gondot, hogy kell neki egy idő míg teljesen magáhoztér. Hagyni szoktuk míg kikiabálja magát. Próbáltuk hogy bemegyünk hozzá megnyugtatni vagy hogy magunkmellé vesszük a nagy ágyba, de mindkettő csak olaj volt a tűre. Ez nem tanács volt, csak úgy gondoltam megosztom veled, hogy érezd nem vagy egyedül ilyen gondokkal. ;)
Ja és a hisztinél mi is a szobájába küldjük lenyugodni. Néha már ő megy be és magáracsukja az ajtót. :lol: Neki sincs így rossz érzése a szobájával kapcsolatban.
Most olvsasom Rita írásában hogy kistesót terveztek... ez igaz?? :)
szilbee
 
 


Szilbee :)
Köszi neked is, meg mindenkinek a hsz-okat hiszti ügyben :) Az alvás utáni nyűgösséget igazából én is tudom kezelni, meg azzal nincs is gond, én is szoktam morcosan felkelni :P hanem az "egyéb" kategóriájú hisztit tudom nehezen kezelni.
kistesó: igen, tervezzük. igazából most még csak ott tartunk,hogy nem védekezünk, de nem néztem sem hőt, sem nyákot stb. Ehhez képest teljesen belelovalltam magam a dologba, mert már 2 napja késik és mértem egy reggeli hőt, ami 37,1 lett. Viszont teszteltem egy negativat :cry: Most nem tudom, hányadán állunk: csak késik és a hőm is megviccelt, vagy csak korán teszteltem...

Patrisa :)
Kiságyba költözéshez grat. Már rendes kiságy, vagy még rácsos? Én most vacillálok, hogy mikor kéne kisheverőt beszerezni...

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Ritago,
Szerettél terhes lenni? Nekem ez az egyik legnagyobb akadály. Ha nem kéne terhesnek lenni és szülni, még jópár gyereket bevállalnék :)
Én jól beszélek angolul, kint éltem egy darabig, de nem tudnék csak angolul beszélni vele. Ahogy írtad, kéne a következetesség, ami nem lenne, úgyhogy azt nem próbálom. Most meg a szokásos határozottságommal vacillálok, hogy mi is lenne jó. :oops:
Mennyi idős a nagy? Unokaöcsi 8, ő is kétnyelvű, de a magyar kezd nagyon háttérbe szorulni. Pedig tesóm magyarul beszél vele és sokat van Mo-n is.

Minyu,
Amikor Natival teherbe estem, a hő jelezte, a teszt egy hétig nem. Csináltam vagy 3 tesztet, mire meggyőzően zebra lett a teszt. :D

Kiságy: Mivel Nati 2-3 óránként kelt, 9 hónapos korában tele lett vele a bili és átköltözött mellém, apa kiszorult. Egy idő után átmentem a másik ágyra én is, de a reggel biztos Natinál talált. A két ágy egymás mellett van. 19 hónaposan kapott egy nagy ágyat, azóta ott alszik, a másik szobában. Egyszer nem volt gond a költözéssel. Mivel Szabival is éjszakázni kell, ezért most apa megint kiszorult, de most Natihoz költözött. Nálunk mintha semmi nem működne úgy, ahogy kell :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Minyu!
Hát ennek nagyon örülök!! :D Régebben amikor nézted, hogy mikor van ovulációd, akkor mikorra jött ki? Hanyadik napra?
szilbee
 
 


lorca,
nagylányom most lesz 11 éves.Jobban tud németül,mint magyarul,de nem csoda,hisz én beszélem csak egyedül vele a nyelvet.----viszont ö nagyon élvezi a dolgot,mert ez a mi "titkos nyelvünk",ha nem akarja,hogy apja megértse,amit mond,átvált magyarra és úgy beszélgetünk tovább :lol: :oops:

Kép
Kép
ritago
 
 


Szilbee :)
Az az igazság, hogy szülés előtt egész más ciklusaim voltak. 31-32 naposak, az ovulációm ált. 16 nap körül voltak. Aztán elkezdtek rövidülni, az utsó 26 napos volt, és aztán köv. ciklusban megfogant Nándi (mikorra teljesen kiakadtam, hogy az én percre pontos ciklusaim megváltoztak :mrgreen: ) Mostmeg a 27-28 napra beállt, aztán az előző ciklus 21 napos lett :shock: mostmeg kitolódik??? Végülis ez a régi ciklusokhoz passzolna, és lehet, hogy a hőm is csak megtréfál. Mjad tudósitok, mi van, úgyse tudom megállni, hogy ne teszteljek :oops: :P 8)

Lorca :)
ez azért most tök jól esett a kis lelkemnek, hogy neked olyan sokáig nem mutatta a teszt :D
Nati nem járkál át hozzátok az új ágyból? Én csak ettől tartok, hogy majd vándorolni fog éjszaka. Sajna is ilyen voltam kicsinek... :) lehet, hogy majd jól visszakapom :P

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Nálam is a hő volt az első gyanús jel! ;) Csak utána teszteltem, hogy fent maradt... Persze van akinek menszi napján vagy másnapján esik csak le a hő, de gyakoribb az, hogy még előtte. Szóval addig jó amíg fent van. :) Milyen érzékenységű teszttel próbáltad eddig?
szilbee
 
 


Dobok egy táblit :)
Kép

Szilbee :)
Gabrielt próbáltam reggel. Ezt kaptam a gyógyszertárban. Nemtom, milyen érzékeny. :?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu,
Nati egyszer sem jött át éjszaka. Ha felébredt, felült és szólt. Nem ragszkodott soha az alvóhelyéhez, bárhol el lehetett altatni. De magától még most sem alszik el. Azt azért hozzá kell tennem, hogy csak két hónapig tartott a magánya, mert utána Robi is odaköltözött hozzá.

Kép KépKép
lorca
 
 


Minyu!
Mi a helyzet? Most lehetsz a 32. ciklusnapon ha jól sejtem. Gondolom mostanában fogsz majd tesztelni, ugye?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Mi is beállunk az otthoni szobatiszták sorába! :D Nappalra már nem kell pelus, pisi, kaki a bilibe megy! Hihetetlen, milyen gyorsan rájött a lényegre! Talán azért könnyebb nekünk, mert sokat iszik, így elég sokat pisil, van, hogy nézi a tv-ben a Kisvakondot és közben le sem száll a biliről!

Tegnapelőtt nálunk is lekerültek a rácsok az ágyról! Persze még teszek az ágy elé szivacsot, de nem gurul le róla és egész más lett a szoba :shock: , sokkal nagyobb!
Puszi nektek!

Mit csináltok ebben a sz@r időben?

Kép
kajla
 
 


Sziasztok!

Minyu! Nagyon szorítok, hogy két csík legyen! :)
Még rajta vannak a rácsok az ágyon, de pont a héten akarjuk átalakítani egy nagy heverővé. Csak kell egy nagy matrac hozzá. Mert ez egy pelenkázós ágy, de már alig használjuk azt a részt.
Ha táblizol a koromat javítsd át kérlek 23-ra! :oops:

Kajla! Grat a szobatisztasághoz, remélem nekünk is ilyen könnyen fog menni. A pisi mennyiséggel nálunk sincs gond...talán pont ezért adok rá pelust, mert mindig pisil.

Tegnap és tegnapelőtt medencéztünk a kertben. Dobok egy képet.

Lorka! Én is imádtam a várandósságot és a szülést. Annyira jó lenne megint nagy pocakkal mászkálni! :lol:

Rigato! Hát elég furcsa a nagy hely. És őszintén megvallva hiányzik a szuszogása. De jó érzés, hogy elférek és nem az éjjeliszekrénybe verem a fejem.

Kép

Kép
patrisa
 
 


Szilbee :)
Már sajna 1. cn. :cry: Teszteltem egy negativat, aztán délelőtt meg is jött. (és állatira fáj :cry: )

Kajla :)
Grat! Nagyon ügyi a kiscsaj!
Nemtom, nálatok milyen idő van, de nálunk reggel kicsit hűvös van, akkor melegiztőnaciban (és ha sár van, gumicsizmiben) van kinn az udvaron, napközben szuper idő volt tegnap is, és ma is annak néz ki, délután 5-6 felé kezdett tegnap pl esni. Úgyhogy egész nap kinn voltunk szinte.
Ja, nem mert délelőtt még mentünk védőnénihez is. Ahhoz képest, hogy nem eszik, tök jól hizik :P

Patrisa :)
Táblit majd javitom, bár pont múltkor gondolkodtam, hogy anyucik életkorát lehet, hgy ki kéne venni, mert a nagyrésze már sztem elavult :D Tegnap én is felfujtam a medencét, csináltam képeket, majd dobom, csak le kell kicsinyitenem.

Megyek, majd még jövök :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Battyus! :( Nándi hány hóra jött össze? Nem mintha számítana, inkább csak kiváncsiságból kérdezem.
szilbee
 
 


Ja! Képzeld Minyu! Eddig a Nándor név nálunk a nyerő fiúnév. :)
szilbee
 
 


Szilbee :)
6 hó után jött össze. Tudod, azért rossz most mert nem is számitottam rá, aztán meg nagyon beleéltem magam... De nem keseredtem el, szerencsére ma jóóó sok pozitiv élmény is ért. :)
Naja, mert a Nándor az egy szép név :) Ha lesz kistesó, az nálunk Csongor lesz. (azt nem lecsapni a kezünkről :mrgreen: najó, persze azt is lehet, nincs ez kisajátitva... :lol: ) és lánynevetek van?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Nem kell tőle tartanod! :lol: Nálunk nem jön be nagyon a Csongor. Viszont ez az egyedüli fiúnevünk, pedig jó lenne mégegy, mert ugye Leventének is két utóneve van.
Lánynév: Szilvási Anna Kata
szilbee
 
 


Sziasztok!
Ma kaptam egy emailt, ez volt benne: :D

Ugye milyen igaz?

Miért imádom az Anyákat..



Anya és Apa Tv-t néznek, mikor Anyu mondja: későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.

Bement a konyhába, elkészítette a szendvicseket másnapra, elöblítette a popcornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tányért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.

Néhány nedves ruhát betett a szárítóba, egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy pólót. Felvarrta a lelógó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítozva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál, írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára, előhúzta a szék alá rejtett munkafüzetet. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval, majd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit. Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel! Már megyek- feleli. Vizet öntött a kutya táljába, kiengedte a macskát, majd meggyőződött róla hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.

Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát és a Tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba, majd volt egy rövid beszélgetése a még fönt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.

Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek. Ez alatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihirdette, hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül. Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...?

MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK TEREMTVE..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

Kép
kajla
 
 


Kajla,:)
Milyen kis ügyes! Én is próbálom rávenni Natit, hogy üljön rá reggel a bilire. Kb 30 mp a max. De már ez is haladás!

Patrisa,
Nekem a terhességről olyasmik jutnak az eszembe, hogy Natit felrakom a pocak tetejére és megmászom a 3 emeletet. Meg állok a wc felett, Nati a lábaim között, hogy anya, mit csinálsz? Meg hasonlók. Terhesség Natival sokkal rosszabb volt.
Mi ez a :oops: a 23 után? Akkor apuci nálunk még azt sem tudta, hogy a világon vagyok :twisted:

Minyu,
:(
Sebaj, még bőven benne van egy 2008as tavaszi baba.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Vanessza két napja nem engedi a pelust. Tegnap mégcsak alig ült rá a bilire, viszont ma elég sokszor ráült, sokszor magától is és sikerült 1x belepisilni. Először megijedt, hogy az baj, hogy ott van, de aztán megtapsoltuk és ő is örült nagyon. Mindezt úgy, hogy a pelus már rajta volt (épp indultunk a boltba) és szólt, hogy bilire akar ülni. Remélem holnap is sikerülni fog!

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Minyu: egy cipőben járunk, nekünk sem jött össze! Jövőhéttől kezdjük előröl a szurikat. Menet közben kiderült, hogy valószínű a hormonjaimmal sincs minden rendben, úgyhogy ma voltam bázis hormonon(vérvételen). Jövőhéten lesz eredmény, aztán kezdődik minden előről. Eddig -75.000ft+magánrendelési dijak- nál járunk, a lelki dolgokról nem is beszélve.Pedig azt hittem, hogy ha már van egy gyerkőc ,akkor nem lesz annyira rossz érzés a kudarc. De az.

De a "remény hal meg utoljára"- mondják!

Jó éjt mindenkinek!
Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Csucsu!
Hát ez nem jó hír! :( Hova jártok dokihoz?

Rólunk:
Leventének megmutattuk a bilit. :) Elsőre nem volt szimpi, de most már fürdés előtt magától rácsücsül és egy kicsit pisil is bele. Olyan aranyos ahogy ott üldögél pucéran és közben vigyorog rám! :lol:
szilbee
 
 


Szilbee: egy Dr Török Árpádhoz járunk, aki a Tapolcán működő meddőintézetben dolgozott ,és most Veszprémbe van maszek rendelése. Annát is ő "hozta létre"!
Ha jól tudom ez a Tapolcai intézet, a Kálinak egy kihelyezett része.
Azt mondta, hogy 3* próbálkozzunk így az injekciókkal és utánna nincs értelme és menjünk tovább( lombik) Az Annával is úgy voltunk, hogy Januárba mentünk volna a lombikra és előtte Decemberbe teherbe estem. Remélem most is sikerül így.
Így 33 évsen már nincs túl sok időm a kisérletezésre!

Anna is otthon szobatiszta, illetve bekakálni már nem szokott sehol, ha úton vagyunk, akkor inkább visszatartja míg haza nem érünk. A pisi már más dolog, ha nem otthon vagyunk akkor szoktam rakni rá pelust.


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Csucsu! Elég felháborító, hogy ennyi pénzt elkérnek ezekért az injekciókért. Szerintem ezt ingyenessé kellene tenni, hisz manapság már annak is örülni kéne, hogy valaki mer még gyereket vállalni. A mai világban egyre kevesebben teszik. :? Épp elég lehet átélni a lelki oldalát, nem hogy még ennyit fizetni...

Kép
patrisa
 
 


Patrisa:
Hát, igen szörnyű ami itt folyik!
Nem szeretném senki politikai hozzáállását megsérteni, és ha véletlenül így történne elnézéstkérek érte, de felháborító amit művelnek velünk. Multkor hallgattam Horváth Ágnes asszonnyal folytatot eszmecserét a lombikprogramról, és azt nyilatkozta, hogy elég a kettőre lecsökkentett beültetés. Mivel külföldön ennyiből sikeresen létrehoznak kisbabákat.
Persze, akinek a kettőből kettő nem sikerül az csináljon amit akar!
Mit emeltek meg? A meddőségi készítményeket, közel a duplájára. Persze mást is, de engem most ez érint . Kevesen vagyunk szüljünk! De miből?
Na, ennyit a politikárol!
Mindenkinek jó hétvégét, mi utazunk a barátnőmékhez Rácalmásra!


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Patrisa,
Jól haladtok a pelustalanság felé! Reggelenként megpróbálom ráültetni, eddig sikertelenül. Ebéd után nem teljesen nulla az eredmény, már volt egy puki. :D Azért előbb-utóbb biztos lesz valami nem légnemű is. Ennek ellenére a délutáni alvás előtt hevesen tiltakozott a pelus ellen. Remek! Nem szobatiszta, de a nagy ágyon pucéran szeretne aludni. :twisted:

Csucsu,
Sajnálom, hogy nem sikerült. :( A 14 hónap várakozás Natira lelkileg eléggé megviselt, de legalább anyagilag nem készített ki. A korban viszont szerintem még teljesen benne vagy, amiatt nem kell aggódni. Én is 74es vagyok és még szeretnék minitesót. Úgyhogy hallani se szeretném, hogy le vagyok maradva :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?