Sziasztok!
Iboly!
Köszi a helyreigazítást!
Aludj jól, anyukám
Yoan!
Minden baba többször szopizik esténként! Tudod, a tej nemcsak táplálék, hanem megnyugvás, összebújás is. Estére már fáradtabb, ezért többször igényli. Ezzel még az egész nagy babák is így vannak
Egyébként valóban kevesebb a mennyisége este, de a reggeli tej hígabb, az esti laktatóbb, sûrûbb. Ha a babád kevesli a mennyiséget, megpróbálhatsz 3-4-5-6 cicibõl
is szoptatni
Miért gondolod, hogy nem nõtt meg a tejmennyiség? HA rendesen nõ a babád, akkor csak kellett bemennie is valaminek, nem?
Az, hogy tátog szopik között, nem feltétlenül annak a jele, hogy éhes. Hanem szopizni szeretne, ami, mint említettem, nemcsak az éhség csillapítására szolgál.
Zsuzsi!
Éljen!! Látod, milyen ügyik vagytok!!!
Manó!
Hû, de szörnyû lehetett, ez a riasztás!!! Asszem én is romokban lennék egy ilyen eset után!
Gratula a szopis vacsihoz! Ha az elsõ pár másodperc után nem fáj, akkor remélhetõ, hogy most már jobban van mellen a babó. De azért mindig figyelj oda, hogy minden stimmeljen (ez idõvel automatikus lesz, ne aggódj), és ha mindig kisebesedik, tényleg nézesd meg személyesen, nehogy mellgyuszi legyen a vége!!!
Éjszaka általában hamarabb végeznek a szopival a babák, szerintem megpróbálkozhattok vele. Esetleg fekve, akkor pihenni is lehet. Egyébként ennyi idõsen tök normális a sokáig nyammogás
A kórházi "szuper" javaslat meg ismét csak a negatív topikba való!!!! Az ilyenektõl jó ideges tudok lenni
Erika!
Abszolút normális!!! Lehet, hogy az elõzõ evésnél evett kevesebbet, lehet, hogy másodjára csak szomjas volt egy kicsit. Mi sem eszünk mindig egyformán. 2 mellbõl akkor "kell" szoptatni, ha úgy látod, még enne, miután lecuppant az elsõrõl
De egy cici is tökéletesen meg tudja termelni az egy-egy étkezésre való adagot.
Tejleadó reflexet nem mindenki érzi, fõleg az idõ elõrehaladtával. Ha sugárban jön a fejéstõl a tej, akkor biztosan beindult a reflex. De az is normális, ha nincs ilyen, a fejés nagyon sok embernél nem indítja be.
Kati!
Igen, én írtam, csak a polgári nevemen
NEM, nem alvászavaros a babád!!!! Egyszerûen igénye van az éjszakai szopira.
Kontrollált vizsgálatban nézték, hogy tápszeres és szopis babák hogy kelnek föl éjjel. Kiderült, hogy a táplálásnak vajmi kevés köze volt hozzá, ha az összes többi változót kiszûrték. Az az igazság, hogy a babák különféle temperamentummal jönnek világra. Vagyis van egy alaptermészetük, és ez befolyásolja pl. azt is, hogy meddig igénylik az éjszakai szopit. Tudod, ez nem csak a kalóriabevitelrõl szól (bár arról is, fõleg az aktívabb, napközben már kevesebbet szopizó babáknál), hanem a biztonságigényrõl, a testkontaktusról, az alvási ciklusok milyenségérõl is.
Beszti!
Ld, mint fent
Valszeg nem ugyanolyan a 2 gyerkõc alaptermészete.
Zsani!
Szerintem mindenképp jó lenne, ha legalább egy éves koráig tudna anyatejet kapni Juli. Erõltetni semmiképp nem érdemes, no meg nem is lehet, de azért visszaszoktatni meg lehet próbálni. Szerintem Ágci szívesen elküldi Neked Iboly errõl szóló írását. És a reggeli szopi még megvan?
Momóci!
Mensi alatt megváltozik a tej íze, ezt egyes érzékenyebb babák nem szeretik. Lehet, hogy nálatok is errõl van szó. (Ez visszaáll majd a mensi elmúltával). Ráadásul ilyenkor sokaknál csökken kissé a tejmennyiség is, de ez is visszaáll majd. Ha cicin van a babád, megpróbálhatod, hogy C-tartásban (hüvelykujj fölül, többi alul) összenyomod a cicit. Ez rásegít a tejleadó reflexre, hátha akkor szívesebben szopizik Zsófi. Nagyon be tud válni a félálomban-álomban szopi is, akkor is, ha az íze nem tetszik Zsófinak. Nyugi, ha elmúlik a mensi, akkor valszeg rendezõdni fog a helyzet. És ne méricskélj, csak stresszeled magad!! Nem igazán lehet mihez viszonyítani, hogy mennyi a 90 gr, hiszen mikor evett elõtte, melyik napszakban volt, mikor éhezett meg legközelebb, nem volt-e melege, hogy megszomjazhatott volna, stb, stb.
Milyen a széklete? Ha csak elõtejet szopiznak, akkor ált. zöld. Mia helyzet a pisis pelusokkal?
Szoptatási pozíciók címen van egy topik itt ez alatt, abban van is kép a hónaljtartásról.
Pele