Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi!

Gondolom most, hogy egymagad vagy otthon, sokkal jobban tudsz haladni a munkákkal. Azért ne akarj mindent egyszerre megcsinálni, vigyázz magatokra!
Benjit már kisebb korában is vittük különböző előadásokra, de igazából olyan két éves kora óta igazi élmény neki. Már vissza tudja idézni, hogy mit látott. Már nektek sem kell sokat várni. Fél év múlva Pörivel is bátran lehet menni koncertre, bábszínházba.
Benji mostanában általa kitalált történeteket mesél. Általában a valós életből merít, de saját szerkesztésű történetek. Pld. : „Mondok egy verset. Egyszer volt egy anya, elment vásárolni. Aztán beültem a kocsiba, dobtunk bele pénzet és vezettem.”
Bízom benne, hogy ez már azt jelzi, hogy később nem lesz gondja az olvasott szövegek értelmezésével. Bár lehet, hogy ez még nagyon messzemenő következtetés. Ezen a területen nem vagyok szakember. Mindenesetre ma egy korombeli hölgy teljesen elájult tőle, hogy milyen szépen beszél Benji. ( A Művészetek Palotájában a büfében a szomszéd asztalnál ült a hölgy)

A képeket már nagyon várom.
Melinda
fermel

Kedves Druszám! Feltenném, de továbbra sem engedi!!! Biztos 1xre irtunk és nem olvastad el az én üzenetemet!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!
Most látom, hogy közben írtál. Úgy tudom, hogy át lehet formálni a képeket, de sajnos ahhoz nem értek, hogy hogyan.
Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Na mindegy, akkor felteszem ide a gyerekek képeit.

melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

melcsi1967

Melcsi!

Nagyon jók a képek, különösen a maszatos Pöri.

Nálunk most két újabb foglalkozás is szóba jött Benji „jövőjét illetően”. A múltkor ugye aktatáskás üzletember akart lenni. Ma újabb lehetőségek merültek fel. Kereskedő, esetleg asztalos? (a képek kissé sötétre sikeredtek, de azért a lényeg látszik)

Melinda
Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:25-kor.
fanny01

Fanny!
Már szépen látszik az a pocak! :D
Ha függőt veszel, figyeld meg milyen a felfüggesztés lehetősége. Én pont 1 olyat vettem Emesének, aminek a menete nagyon rossz volt, egyáltalán nem tudtuk felrakni a kiságy oldalára. Persze más módon azért megoldottuk nem maradt forgó nélkül, de most vehetek ujat, mert közben persze le is amortizálta a kisasszony.
Kedves Druszám!
Megnyugodhatsz, mindkét foglalkozás elég jól eltarthat akár 2 fészekaljat is, ha Benji végül nem tud dönteni, és mindkét Emese kell Neki :lol: :lol: :lol: És sokkal több leleményességet igényel, mint az aktakukacság :lol: Alakul az gyerek :lol: Édesen tud belemélyedni a játékba.

melcsi1967

Anyukámról.
Eljött hozzám tegnap, 5 és fél órán keresztül volt itt.(A családom a másik nagyinál, ugye) Éppen a nappaliban tartott a szanálás, szóval volt ott minden, + a vasalnivaló is kikészitve. Rögtön azzal kezdte, hogy na akkor csináljunk valamit, de mondtam, hogy ez itt az én dolgom, és különben is megvár (ez jellemző Rá, állandóan dolgozni akar, mindig rengeteg dolga van), csak üljön le. Kb 1 óra eltelt azért a kölcsönös mellébeszéddel, de gondoltam, megvárom, mivel rukkol elő. Hát szép lassan rátért a lényegre, mégpedig hogy hogyan lesz a bab születése körüli időkben. Elmondtam a tervemet, amit egyelőre nélküle gondoltunk végig Dezsővel, majd valahogy nekikezdett, hogy szivesen, meg mit szeretnék, meg segiteni akar, stb. Mondtam, hogy jaj, köszönöm szépen, hát ha akar, akkor persze hogy szivesen fogadok minden segitséget, hát jól tudom, mivel jár a mütét, + itt van Pöri is, csak hát én eldöntöttem a decemberi dolog után, hogy nem kérek semmit. De ha ajánlja, és jó szivvel, és tényleg, akkor jöjjön. Könnyek között mondta, hogy hát az a decemberi segités nem ugy jött ki ahogy kellett volna (de nem ám, gondoltam), és hát az nem kellett volna, mert Ő tudja, hogy én azóta nem kértem semmit. (hát észrevette) Mondtam, hogy elhatároztam ezt, mert ugy éreztem, teher vagyok én a gyerekemmel meg a terhességemmel együtt, hát én igazán nem akarok teher lenni senkinek. És akkor aztán elindult belőlem minden, hogy mikor bejelentettük, gratuláció vagy valami halvány öröm helyett csak a megnyult képek voltak, és hogy az én nagy.nagy boldogságomba igy tenyereltek bele (ez persze részletesen kifejtve, hadd érezze miről is van szó). Hát ők féltenek engem, mondta Ő (persze, mindhárman, a hugommal karöltve, és egyszerre), mert hát a korm, a sulyom, meg az előzmények, stb. Mondom Neki, édesanyám, én 2 db orvossal megbeszéltem ezt a dolgot, még Pöri születése után rögtön, és mindkettő ugyanazt mondta, hozzátéve, hogy ez nem lehetetlen vállakozás, mert azért ha azt mondja bárki is, hogy ez életveszély, akkor azért meggondolom... Meg aztán az egész élet 1 nagy veszély, ha kilépünk az utcára, fejünkre eshet 1 tégla, és már végünk is. Szóval azt próbáltam érzékeltetni, hogy azért nem vagyok olyan felelőtlen hülye, és az orvosaim meg pláne nem azok (mert ilyen feltételezés is elhangzott a drága Krizsa doktoromról, hogy Ő 1 gyerekgyáros :shock: ), de ha már 1x kinyilt nekem egy ajtó, akkor nagyon szeretném még nyitvatartani. Még megemlitettem Neki a tavalyi Husvétot is, mikor Krizsánál voltunk, akkor is azzal jöttek, hogy "lehet hogy feküdni lkell 9 hónapot", meg egyéb huhogások, na erre jött a gyerekgyárosi minősités. Mondom, anyukám, az orvos nem kerget engem a mütőbe, én voltam az, aki felhivtam!!! Én akartam ezt a gyereket!!! Lehet hogy a doki jószántából neki se állt volna, csak azért tette, mert segitségnyujtásra esküdött fel! Na szó szót követett, lényeg az, hogy átbeszéltük ezt a részt, sőt biztositottam, hogy még egyet szeretnék, ha összejön, aztán végre felkerültek a régi-régi problémák is, még a Máté kiskorának idejéből. Ezeket most nem irom ide, mert nem ismeritek a régi dolgokat, legyen elég annyi, hogy persze midnenre volt magyarázat, de ugy éreztem, sok ujat mondtam íNeki, illetve sikerült tisztázni vagy legalábbis kifejezélsre juttatni 1 nagy félreértést, nevezetesen az anyagiakat. Hogy engem nem az érdekelt sose, hogy vett-e a gyerekemnek 1 turórudit, hanem hogy a figyelmét, a szeretetét, a ráérő türelmét adja ugy ahogy 1 nagymama azt teszi! Hogy szakitson a zéletéből néha 2-3 órát, amikor csak az én gyerekeimmel foglalkozik, hiszen a másik 3 unokájával életvitelszerüen együtt él! Mi is érdemlünk 1 kis külön figyelmet! Hogyha itt mennek el mindennap a házunk előtt, próbáljon már megállni és benézni hozzánk, hogy élünk-e még! Hiszen nyugdijas, a fene vigye el!!!
Végül azt hiszem, nem volt felesleges ez a temérdek idő (szerintem évek óta össz. ennyit nem volt nálnuk), többször is azt láttam az arcán, hogy komolyan belegondolt, miket is csinált a lelkem üdvösségének megtiprására, ugy láttam, több olyan dolgot mondtam Neki, amikről fogalma sem volt, mennyire bántott. Remélem tudatosultak benne ezek a dolgok, és hangsulyoztram azt is, hogy a szeretet és odafigyelés nem olyan téma, amit meg lehet fogadni, hogy "holnaptól jó leszek", jön vagy nem jön. De nyitott vagyok mindenre, és próbáljuk meg helyretenni, végülis a legjobb lehetőség erre 1 uj élet kezdete.
Én most figyelni fogok, de igyekszem a szkeptikus és cinikus gondolataimat elüzni a fejemből, és keresni fogom a jót, erre törekszem. És tényelg nyitott leszek. És a felajánlott segitséget elfogadom, és alkalmat adok hogy jöhessenek (persze tényleg nem akarok teherré válni, szóval azért bizonyos keretek között). És majd meglátjuk, hogy müködik-e.
Nem fognak kitiltani engem a szószátyárságom miatt a babanetről?

melcsi1967

Melcsi!

Senki nem fog kitiltani. Én nagyon szívesen elolvasom a gondolataidat. A gyerekeknek is nagyon jó lenne, ha lennének igazi nagyszülei. A fiaimon látom, hogy mennyire kötődnek a nagyszülőkhöz és akárhogy is nézzük egy plusz szeretetadagot kapnak tőlük. Kívánom nektek, hogy rendeződjön a kapcsolatotok.

Fanny!

Épp a fotóidat nézegettem, mikor Péter megjelent mögöttem és rögtön kiszúrta, hogy hol készültek. Kicsi korában ugyanis rengeteget tartózkodtunk a túloldalon (Nagymaroson), anyósomék nyaralójában. Péter imádja azt a környéket.

Valóban nem pici már az a pocak. Igen szépen látszik már.
A forgó játékkal kapcsolatban nekem meg az az észrevételem, hogy a rögzítés „gyönyörű” nyomokat tud hagyni a kiságy oldalán. Célszerű egy kis kartont esetleg alátenni.

Többiek hol vagytok?

Melinda
fermel

Sziasztok!

Na megpróbálok Hisztis Mirtill mellett írni egy kicsit :lol: !

Először is: megkerestem Pagát az iwiw-en, jól van (legalábbis már jobban) csak a munkahelyén nem jó a gép, otthon meg nem nagyon van ideje. De azért olvasgat minket és biztos jön nemsokára.

Melcsi! A maszatka kép a legjobb!
Nagyon örülök, hogy valamicskét tisztáztatok a dolgaitokból Anyukáddal, és kívánom, hogy amennyire még lehet helyreálljon a viszonyotok!! (én írtam már, hogy 6 éves koromban meghalt az Anyukám és engem nagyon érzékenyen érint ha valaki nincs jóban a sajátjával)
Azért remélem pihentél is kicsit, mert egy jó darabig nem lesz időd :lol: .

Melinda! Ez a kislegény aztán dolgos a javából :lol: ! Nagyon szuper a konyha is a háttérben! Már úgy várom, hogy Mese is beszélje (azért nem siettetem az időt) olyan édeseket tudnak mondani! Épp tegnap mondta a bátyám, hogy a 4 éves kislánya megkérdezte: Apa Ti szerettyétek ha pörög az élet? Meg még sok gyerekszáj van náluk is.

Fanny! Hogy Ti mindíg milyen gyönyörű helyeken kószáltok :lol: ! Tényleg szépen gömbölyödik a pocak ahozképest, hogy még csak 15 hetes :lol: !

Bea! Hogy vagytok? Meggyógyultatok már? A Férjed "hazaköltözött"?

Na, megyek altatni.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Kedves Lányok!
Köszi, hogy meghallgattok... És igen, remélem, hogy még helyrehozható valami, nem is magamért, hanem a gyerekekért, Nekik szükségük van valóban a nagyszülők szeretetére.
Mandulácska!
Meggyógyult Hümikéd?

Mi ma állatkertben voltunk, bár Pöritől elég lett volna akár a Blaha Lujza tér is :lol: Mivel a legeslegjobban a galambok érdekelték, egész nap kergette őket. De azért nagyon örült a sok simogatható kiskecskének (rengeteg a kisgida), a kacsáknak meg vittünk itthonról száraz kenyeret, na az egész tó odagyült, a kacsák, a hattyuk (vannak kishattyuk is), hatalmas halak, és teknősök is jöttek, mindenkinek jutott (Pörike még a verebeknek is adott, csak előbb Ő is evett 1 kicsikét minden falatból). Felismerte a bocit, régi barátként üdvözölte a lovat, és nagyon tetszettek a tevék is, na meg a majmok. Sajnos az 1 db oroszlán teljesen érdektelenül hevert a polcon, még 1 szájtátást sem produkált, de azért Pöri kiabált helyette is. A tigrisek meg a hiuz viszont teljesen közel jött, azt mondta a tigrisnek: cituta (cica becézve). És a fókák is nagyon tetszettek, ahogy usztak felettünk. Sajnos a fél állatkert fel van dulva, átépités miatt, az elefántok a téli házukba vannak zárva, zebra nincs, és egyáltalán, mintha sokkal kevesebb állat lenne, mint Máté idejében volt, és hogy őszinte legyek,. az ilyen egész kicsi gyerekek nincsenek tul nagy biztonságban. Pl. a zsiráf ketrece kb 1 méteres magasságig olyan csak függőleges fagerendákból áll, amik közé Emese pl. be tudta dugni a fejét. És egyéb hanyagságok is vannak... Nagyon jól éreztük magunkat, bár Apa kissé elfáradt a végére, mert Ő volt ma a futkosó :lol: De jutalmul ihatott sört, átvállaltam a nehéz, és ebben a terhességi korban már veszélyesnek mondható hazavezetést :lol: Persze, Ő csak kimélni akar mostmár engem :lol:
A kislányom ma engem is becézni kezdett: Mima lettem :D De ez csak 1x hangzott el eddig, szemben az Atitával, ami percenként elhangzik :D

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi
Nagyon jó volt olvasni, amit írtál. Klassz, hogy sikerült négyszemközt, ráérősen kibeszélned a sérelmeidet. Ez már önmagában fél siker, mert legalább Te megkönnyebbültél lelkileg, de biztosan elgondolkodtatja anyukádait is, hogy a másik szemszögéből mennyire másképp állnak a dolgok. Majd írjál néha arról, hogy miképp alakul ezután a kapcsolatotok.

És mielőtt bevonulnál a kórházba, feltétlenül igyekezzél átadni nekem a stafétabotot! Számítok rád!!! :lol:

Fermel
Ennyi munka mellé most már ideje lesz beszereznetek a Beatricétől a Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés című számot Benjinek, hogy az idő tényezővel is tisztában legyen. :lol: :lol: :lol:

Mandula
Mekkora a kertetek?
Nagyon szép fotókat raksz fel mindig, még a tavalyiakra is emlékszem, már akkor nagyon irigykedtem...
Nálunk 150 nöl a telek, de nagyon picinek érzem, mert a ház, garázs, tároló jócskán elvesz belőle, ráadásul az egyik szomszéd háza mezsgyéra épült, tehát teljesen körbe vagyunk véve épületekkel. És ami még újdonság, hogy most már hátsó szomszédunk is van (13 év után) és bár nincs velük baj, de a puszta tény, hogy már ott is van egy nagy ház, még zártabbá teszi a kertünket. Ráadásul ikerház, ami merőleges a hátsó kerítésre, így egyszerre kettő hátsó szomszédunk is van. Nagyon szokatlan ez ennyi idő után. És a hang terjedése sokkal intenzívebb hátulról, mint oldalról, főleg, hogy hátul kisgyerekesek vannak, oldalt pedig idősek. Na ez még nagyon furcsa nekünk. Ha nyitva van az ablak, akkor simán hallom bent, amit az első hátsó szomszédék beszélnek, de a hátsó hátsó szomszéd hangicsálása is behallatszik. Viszont ők is hallják, amikor Ádám "zenél". Általában este fél 10-kor jut eszébe, hogy gyakorolni kell és az még zárt ablaknál is kihallatszik. (tenor kürtön játszik)
:lol: :lol: :lol:
Úgyhogy vágyaink közt szerepel, hogy egyszer jó lenne elköltözni innen, csendesebb helyre egy nagyon nagy kerttel körbevett házba.

Rólunk
A 3 napos hétvége jól sikerült. Szombaton finomakat főztem: zsenge borsóból és répából levest, csirkemellből tejszínes-sajtos tepsis nyamit és rántott husit is, köretnek pedig fokhagymás barna rízst. Utána még sütöttem muffint. Délután vendégek jöttek. Másnap mi mentünk vendégségbe Szentendrére, egész napra (este 10-ig ott voltunk). Hétfőn pedig pihentünk, nagyon későn keltünk (f10), ebéd után viszont elmentünk a vidámparkba gyereknap alkalmából (a mamától pénzt kaptak az unokák, pont erre, és a tesóm kisebbik gyerekét is elvittük magunkkal.) Nagyon jól sikerült, bár amikor megérkeztünk a bejárathoz, épp szakadni kezdett az eső :shock: legalább 10 percig, de elég elszántak voltunk, hogy ennek ellenére bemenjünk. Szerencsénkre utána nagyon meleg lett és hamar felszáradt a víz. Jó ez a karszalagos rendszer a korlátlan használattal, nagyon praktikus és gazdaságos. Ki is használtuk rendesen a lehetőséget, záróráig maradtunk és nagyon sok hintára felültünk, ami tetszett, arra többször is. Ádám a ciklonra is benevezett és a 20 méteres szabad esés toronyra. Engem is kapacitált, de nem volt elég bátorságom hozzá. Talán majd egyszer...
A férjem egyébként már tud mankó nélkül járni, de elég látványosan biceg. A változatosság kedvéért nekem kiakadt a derekam (egy kis lumbágó féle), de nem a legdurvább stádium - szerencsére. Tudok közlekedni, de hajolni nem és ha leülök, akkor erősen félő, hogy vajon feltudok-e állni. Vezetni nagyon rossz, főleg beszállni/kiszállni. Viszont remekül mutatunk egymás mellett a párommal: ő erősen bicegve, nagy terpesztéssel jár, én pedig úgy nézek ki, mint aki betrottyantott... :D :D :D Remélem jobb napok jönnek...
regina3

Sziasztok!

Melcsi! Nagyon jók lehetnek ezek a programok, nem csak Pöri élvezi :lol: ! És kb másfél év múlva újra átélhetitek a dis Lukáccsal!

Regi! A kertünk kb 1600 nm, tényleg elég nagy! És ami a legjobb: egy szomszédunk van csak, de Ők is elég messze, nem egymás szájában, egy nagyon kedves idős házaspár. Hátul nem is lesz, mert az egy völgy az alján egy kis patakkal. (én még nem voltam lenn, csak Alex) Baloldali telket hétvéginek használják, nem is építenek rá, mert a vízműnek szolgalmi joga van rajta. Szemben van egy új ház, de az már kb 2 éve kész, de nem költöztek be, mondjuk az úgyis az utca másik oldala. De a mi utcánk egyébként is egy rövid kis utca, sztem kb. 15 ház van összesen a kétoldalt. Szóval ezért szeretek én itt lakni, ha a ház (egyenlőre) kicsi is, de a kert kárpótol, és az,hogy nyugalom van. Ádám bátor fiú, hogy ezekre fel mer ülni. Én tulkép semmire nem ülök fel, de a gyerekek igen! Hát jó kis páros vagytok :lol:

Muszáj felraknom ezeket a képeket:
Kép
Kép
Kép

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Nagyon sok dolgom volt, meg pünkösdölni is voltunk! Látom jól vagytok szerencsére mind!
Megosztom veletek az örömöm! Felhívott az orvos ismerősöm a magzatvíz eredménnyel! Azt mondta egészséges és kislány! Tényleg nagyon boldogok vagyunk! És úgy néz ki, Janka lesz a neve! A férjem választotta, nekem is tetszik és tegnap, amikor kaptam a jóhírt Janka nap volt! Én ezt égi jelnek tekintem!
Olyan sokat írtatok! Megpróbálom visszaolvasni!
Ja, és megnéztem a taliról a fotókat! Édesek a gyerekek, de ti lányok szégyenlősek vagytok! Alig van rólatok fotó!
Felraktam már a festményünket? Igyekszem pótolni mindent!
És egy személyes! Melcsi jól vagy? Már nagyon a végét kezded taposni!
Na minden jót kicsiknek, nagyoknak, szülőknek!
ermoni

Sziasztok!

Megint itt vagyok :lol: !

Melcsi! Tényleg már mindjárt 12.-e! Ugye jól emlékszem, hogy akkor lesz a császár?Írtad, hogy Pörit nem szoptattad és hogy most sem fogsz tudni. Ennek valami szervi oka van?
Mese már meggyógyult.

Icus! Hogy vagytok? Van még tejci?

Képzeljétek hozott Gábor nekem hétfőn egy szobabiciklit :lol: . Már 3 napja biciklizek, na nem viszem túlzásba, de azért mégis..... na de állítólag minden csoda 3 napig tart. Ja, és nagy örömmel újságoltam tegnap, hogy 150 kalóriát elégettem ( 20 percbe tellett :oops: ) és azt mondja az én drága férjem, hogy nem 3000 kalóriányi csokit kéne megennem és 150-et elégetni hanem fordítva :roll: . Ennyit az elismerésről :lol: .

Mennem kell!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:27-kor.
fanny01

Móni!

Gratulálok a kislányhoz! A Janka nagyon édes név, nekem is nagyon tetszik. ( Mehetsz Te is vásárolni édi-bédi ruhákat!)
Éva
fanny01

Éva!
Képzeld már tegnap el kezdtem nézegetni, könnybe lábadt szemekkel a kislány holmikat! Hát tüneményeseket láttam! Még nem kezdtem el vásárolni, így nagyon örülnék, ha megosztanátok velem mit érdemes venni és mi az amire semmi szükség!
Ja és emlékeim szerint a Fatimának nagyon jó a hangja! Hogy milyen a zene azt nem ismerem!
Jaj, lányok nekem ez a ficánkolás is új! Már az összes családtagom kezét a hasamra rakom, ha a lánykám mocorog! Szerencsére Janka produkálja magát! :)
És már a BKV-n is kapok helyet! Én még zavarba jövök az ilyesmitől...
Ne nevessetek ki hangosan! Nekem minden nagyon új!
Melcsi!
Nem ijesztgetésképp, de az unokatesóm pénteken szült császárral! És képzeld! Az érzéstelenítő, amit kapott a gerincébe valami hibás cucc volt! Nem zsibbadtak aznap a kismamák! Szerencsére más baj nem volt, de akkor is cikis! De Neked rendben lesz minden!
ermoni

Sziasztok!

Mandula! Az összes kép nagyon jó, de az etetőszékes, az valami szenzációs!!! Olyan nehezen tudom visszaadni írásban, mennyire gyönyörködöm a kicsik fotóiban. Igazából a családom hallja, amikor hangosan csodálom a kis lurkókat.
A kertetek tényleg szép nagy. Sajnos nekünk nem valami óriási. 520 négyzetméteren osztozunk az apósomékkal. Persze, amikor a fűnyírásról van szó, akkor bőven elég. Ugyanakkor viszont, ha medencében vagy Benjinek játszótérben gondolkodom, akkor igen kicsi. Arra sincs elegendő hely, hogy a fiúknak kijelöljünk focira egy területet. Éppen most kellett őket eltiltani a kertben való focizástól. Két lámpabúra, meg a tömlőkocsi a legutóbbi veszteség. Egyelőre Benji még labdázhat bent, mert ő még nem tud olyan erőset rúgni.

Móni!
Szívből gratulálok a kislányhoz! A Janka név nekem is nagyon tetszik. Nekem 21 éve van a tarsolyomban egy lánynév (nevezetesen Katinka), de egyszer sem sikerült felhasználni.

Fanny!
Fatimának tényleg nagyon jó hangja van. A Fekete vonatban énekelt L.L.Juniorral együtt.

A kertünk hátulról tényleg jó zárt. A jobb oldali szomszéd felé tuják vannak és a házuknak szerencsére csak a bejárati ajtaja, meg a konyha oldalbejárata esik errefelé, más nyílászáró nem. Bal oldalon egyelőre egy üres telek áll. Itt még fennáll az a veszély, hogy valamikor egy nem túl jó elhelyezkedésű házat építenek rá. (Egyébként arról szoktam álmodozni, hogy egyszer úgy megszalad nekünk, hogy mi tudjuk megvenni. Építtetnék rá magunknak egy kisebb házat és ez a két lakás meg idővel a nagyoké lehetne. Persze per pillanat ennek nulla az esélye. Azért álmodozni jó!!)

Azért te is szeretnél a két fiú után egy kislány unokát ugye? Bennem olyan furcsa kettősség van ez irányban. Nagyon szerettem volna harmadiknak egy kislányt, de amikor ránézek a jól sikerült legkisebb fiamra, aki tényleg egy szenzációs kisgyerek, akkor nem is értem, hogy mit elégedetlenkedem. Igazából örültem volna annak, ha a férjemnek egy kislány „udvarolhatott” volna. Neki egyik gyereke sem fog olyat mondani, amit nekem valamelyik nap Benji. Már lefektettük fürdés után, de még nem aludt el. Másnap készültünk valahová, ezért én bementem hozzá, hogy kikészítsem a ruháját, ne reggel kelljen kapkodni. Ott gondolkodtam, tettem-vettem a szekrénye előtt, amikor egyszer csak felült, rám nézett és közölte : „Anya, te gyönyörű vagy!” Őt nem zavarja, hogy az anyja akár a nagyanyja is lehetne, na és rendelkezik némi túlsúllyal.

Regina!
Jobbulást neked!
A szabadesés Bencének is nagyon tetszett, néhányszor ő is felült rá.
Az említett Beatrice számot én is nagyon bírom. Nemrég az M1-en volt hallható a Csináljuk a fesztivált című műsorban.
Nem tudom, hogy a ti gyereteitek szokták-e nézni, de a fiaim a kezdetektől fogva nézik és várják ezeket a régi számokat. Pedig volt köztük olyan, ami még az én szüleim fiatalkorából való.

Melcsi!
Nagyon a finisben vagy. Használd ki még ezeket a napokat!

Melinda
fermel

Ja, elfelejtettem írni, hogy újabb foglalkozás van kilátásban. Lehet, hogy Benji doktor bácsi lesz? Ma reggel a szobájában olyan lelkesen vizsgált. Mondta, hogy sóhajtsak és meghallgatott a sztetoszkóppal. (vagy fonendoszkóp?) Ugyanúgy tett, mint ahogy a gyerekorvostól látta. Lelkesen ütögette a térdemet a reflexkalapáccsal. Vérnyomást mért, gyógyszert és injekciót adott. Sajnos képet nem csináltam, mert nem volt kéznél a gép.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Mandulácska!
Édes kis Meséd van Neked! És már székben :D Nagyon aranyos, nálam a székes és a rötyögős holtversenyben áll :D
Nem Emesét nem tudtam szoptatni, Máté volt az a szerencsétlen, bennem hagytak 1 kis lepénykét, ami 10 nap mulva akkora vérzést csinált, hogy majdnem meghaltam,de ezt ne olvasd el Móni! Na és emiatt 2 nap alatt elapadt, pedig egészen alakult már. Emesével végül 2 hónapig kihuztuk, tápszeres hozzáadással. Sajnos most sem érzek még semmit, nem feszül, nem jön előtej, viszont a mellbimbóm, ami eddig lapos volt, teljesen kidudorodott, és az egész nagyon sötétbarna lett, én pedig reménykedem. Az biztos, hogy az a félmegoldás, ami Pörivel volt, rémes, ugye először szopi, mindkét mellből, sőt bal-jobb-bal-jobb próbálkozással, aztán világosan látni, hogy nem volt elég, akkor készitsünk 1 kis tápszert, na szóval ez elég macerás. Akkor már Mátéval mondhatom hogy könnyebb volt, mert szegénykém csak a tápszert kapta, de legalább nem lett tőle ideges, hogy várnia kell a fogások között. A legjobb volna, ha most sikerülne, bármilyen rövid ideig is, de kizárólag szoptatni. Nagyon reménykedem.
Bizony igaz, az ember alig várja, hogy a gyereke abba a korba érjen, hogy elvihesse az állatkertbe :D Igazán jó kis móka, de a viccet félretéve, a legjobb valóban az, amikor látod örülni, csodálkozni, ezt élvezem a legjobban és iszom magamba minden percet, amit Vele élvezhetek :D
Ti Miskolc belterületén laktok ezen a hatalmas birtokon? Csodálatos lehet! Néhány éve eltöltöttünk Miskolctapolcán 1 hetet, és persze jártunk a városban többször is, de az volt a benyomásom, hogy az Avas utcácskái kivételével elég proli az egész város, mire kiértünk a diósgyőri várhoz, rengeteg lakótelepen kellett tulvergődni. Viszont a külvárosi részek igazán szépek voltak, főleg a csatolt városrészek (mint pl. a MTapolca) Merrefelé laktok?
Regina!
Remélem, hogy a kézrátétel Apával kombinálva megteszi a hatását :D , esetleg el tudom postázni a labdát, ha gondolod... Igazán sikerülhetne már, már csak bő másfél hét!!!
Jól mutathattok együtt! :wink: Ki lehetne használni a mozgáskombináció azon részeit, mikor szorosan összeér valamely testrészetek, mintegy támogatva egymást :wink: :lol:
Nem tudod véletlenül, meddig tart ez a krszalagos rendszer a Vidámparkban? Igazán zsebbarát, mikor nemrég (vagy 2 éve) volt ott Máté, kb 15 ezer Ft-ot elhintázott :shock: és nem is maradt záróráig.
Móni!
Köszi, nagyon jól vagyok, eltekintve attól, hogy ma többször azon gondolkoztam, nem kéne-e indulni. Biztos valami jóslófájásféle volt, de estére elmult. Még sok a dolgom, mostmár jó lesz sietni is. Holnap megyek CTG-re, végre megint hallhatom a szivecskéjét :D
Örülök, hogy teljesen egészséges kisbabát hordasz, és hogy kislány :D :D :D Valóban édes dolgokat lehet kapni lányoknak, sokkal nagyobb és szebb a választék, mint fiuholmiból :? , de ne kapkodd el, és főleg tul sokat ne vegyél, mert olyan hamar kinövi! Nekünk van olyan ruhánk, nem is 1, amit sosem adtam fel Emesére, egyszerüen nem volt rá alkalom, közben meg kinőtte. Na ezért kell még 1 lány nekem :D Majd irogatok Neked a holmikról, de nem most, mert a nyakamon a gyerekem hogy kapkodjam magam, mert Neki is sürgős irhatnékja van :evil:
Fanny!
Hát azért ma meg kellett állapitanom, hogy lassulok :shock: :oops: Szóval ne irigyelj! :D Bár azért még elfutkosok Pöri után, de ma mondtam Neki, hogy ne olyan hevesen, és próbáltam olyan tevékenységekkel ülésben tartani, mint buborékfujás (már tudja fujni is a szivószálat), és hintázás közben is hosszasan énekeltem Neki, hogy ne akarjon olyan gyorsan kiszállni belőle. Mivel a homokunk még mindig vizes a felhőszakadások nyomán, abban most nem tudunk játszani, és hajlamos gyors futkosóra fogni, én meg nem szeretem szem elől téveszteni.
Na megyek mert a nyakamon lóg a gyerekem!

melcsi1967

Sziasztok!

Móni! Ne haragudj, tegnap nem is gratuláltam a kislányhoz. Szóval gratula :lol: ! A Janka nevet már kb 2 éve mi is kinéztük, de mire Emesének nevet kellett választani, már két közeli ismerősünknek is Jankája lett, nem akartuk mi is. De továbbra is nagyon tettszik! Még nem raktad fel a festményeteket, szívesen megnézném!

Fanny! Köszi, szóval van fáklyaliliomunk :lol: . De szép név.
Roma nap??? Senki ne értsen félre, de a múlt héten Miskolcon meg roma fesztivál volt............
Írd meg majd, hogy kiderült-e a neme az unokádnak!

Melinda! A fűnyírásnál ( egy fél nap) a férjem is szoktam mondani, hogy talán túl nagy a kert :lol: . Már gondolkodik, hogy épít egy kertitraktort. Igen, az tök jó dolog ahogy a kicsik udvarolnak a szülőknek. Alex is mondott olyan szívmelengető bókokat. Kittinek ez kimaradt, 2 éves volt amikor elváltunk :( . Emese meg már most úgy néz Apára amikor olajosan-koszosan hazajön a műhelyből mintha legalábbis egy földreszállt angyalt látna :lol: :lol: .

Melcsi! Hát ez a vegyes szopi-tápi tényleg sokkal nehezebb, ne is mond. Én is futkostam éjszaka Alexnak vizetforralni, hűteni, kavarni...........brrrrr. De látod nekem is a 3. gyereknél sikerült, már lassan fél éve szopi van! (nagyon büszke is vagyok magamra :oops: 8) ) Azért majd fűzd meg Mátét, hogy ha bementek írjon egy pár sort!

Na, megyek takarítani, főzni, mosni, vasalni......... asszonysors :lol:

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melinda!

Na, látod én is -többek között - ezért IMÁDOM a fiúkat !
A kisrucik miatt viszont a lányok vannak előtérben, így arra a döntésre jutottam, hogy magamnak fiút szavaznék meg, unokának viszont titkon lányt szeretnék. ( de csak a vásárlási hóbórt miatt)

Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok!

Tündéri aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok, aggódtatok értem.
Köszönöm jól vagyok (azt hiszem). Dolgozom, és próbálom munka terén bepótolni a kimaradt 3 hetet, lakás, kert és munkhely terén is.

Azért szerettelek volna meglepni titeket a talin, hiszen tőlünk nem messze van a Rákóczi-kert, de aztán bejelentkezett az anyukám hozzánk, őt meg nem szerettem volna egyedül hagyni.

A képek nagyon jók. A gyerekek nagyon szépek, és ti anyukák is nagyon helyesek vagytok a képeken. Még ha ti nem is így látjátok. Én jellemzően szebbnek gondolom magam, mint amilyen vagyok, és amikor képeket látok magamról, akkor mindig elcsodálkozom, hogy milyen is vagyok valójában, és nem a "fényképarcom" a rossz. De azt gondolom, hogy az ismerősök nem a kinézetem miatt szeretnek, vagy nem szeretnek. Ilyen vagyok, és kész!

Melcsi!

Ha eljön az idő, akkor azért egy sms-t küldj légy szíves valakinek. Hogy mizujs veletek!Légy szíves!! :D Tényleg nagyon a végén vagy már!

Fanny!

Ha meglesz az UH eredmény, akkor azért függetlenül attól, hogy hétvége van jelentkezz, és közöld a jó hírt!

Melinda!

Benjike nagyon ügyes, hogy ennyi minden érdekli. Ha így halad, akkor nem az lesz a baj, hogy pályaválasztáskor nem tudja, hogy mi akar lenni, hanem azt nem fogja tudni, hogy melyiket válassza. Bence nagyon bátor volt a Vidámparkban, hogy mindenre fel mert ülni. Mi is voltunk 2 hete, és én rettentően büszke voltam magamra, amiért a kis szabadeséses játékra fel mertem ülni, amúgy a hullámvasútra, meg a csónakra történő felülésem volt a legbátrabb cselekedetem. És tényleg nagyon jó a karszalagos rendszer! Talán olcsóbb is, de mindenképpen kiszámíthatóbb a költség!

Ermoni!

Gratula a kiscsajhoz. Örülök, hogy minden rendben. Én már meglestem a képeteket a másik topikban, de tedd fel légy szíves ide is. Érdemes megnézni, mer nagyon jó! A többiek is lássák, hogy milyen ügyesek vagytok! Aranyos nevet választottatok!

Regi!

Örülök, hogy a férjed gyógyulgat! Biztos, még sok idő, és sok munka kell hozzá, hogy "bicegésmentes" legyen. Hát a kert helyzetetek nem túl jó. Én nem panaszkodhatom, mert nagyon rendes szomszédaink vannak. De ha nagyon rohanásban vagyok, kevés időm van, bizony meggondolom, hogy kimenjek-e bármelyik irányba is, mert amint meglátnak a szomszédok egyből jönnek beszélgetni. És nagyon aranyosak, de a csevegésre nem mindig van időm, de többek között miattuk sem szeretnék máshová költözni. Olyan sokat hallani rossz szomszédokról! És mi olyan szerencsések vagyunk ezen a téren!

Mandula!

A Kis Mese nagyon édi! :D

Gabi
paga

SZIA PAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Örülök, hogy "hallom a hangod".

Persze, amint tudok valamit jelentkezem.

Puszi Éva
fanny01

Szia Paga!!!
Jaj, de jó, hogy újra itt vagy. Igen, hiányoltunk!!!Én azt gondoltam, hogy legalább 2 hétig nem lesz kedved, lelkierőd semmihez. De azért bíztam benne, hogy hamarabb jelentkezel. A talin egy kicsit reménykedtem is, hogy betoppansz, pont azért, mert ott laksz a környéken. Kár, hogy nem sikerült. De szerintem ősszel is szervezhetünk talit (mostanában októberig tart a nyár :D ), az a hely nagyon jó és akkor Te is el tudsz jönni, és talán Bea is.

Egyébként a vidámparkban a kis szabadesés hintára én is felmerészkedtem, többször is. :lol: :lol: :lol: És nagyon elégedett voltam magammal... Egyébként arra az Évi is felült és fülig ért a szája és nagyokat kacagott!
regina3

Melcsi!
A vidámparkban most már állandó ez a rendszer és hétközben még pár százzal olcsóbb is, mint hétvégén.
http://www.vidampark.hu/indexe.html
A labdás dolog azóta is izgat, amióta írtad, de mivel nincs olyan labdánk (fitness labda - ugye?), eddig nem tudtuk kipróbálni. Na most lehet, hogy hétvégén veszek is egyet!!! :lol:
Egyébként milyen érzés, hogy pontosan tudod a kisbaba érkezésének időpontját??? (bár hamarabb jöhet, de később nem) Azért szurkolok, hogy mindent el tudjál végezni addig a napig.

Mandula
1600 négyzetméter???? Az csodálatos lehet. Ha jól számolok, akkor az több, mint 440 négyszögöl. Az nagyjából háromszorosa a mienknek. Húúúúú!
Azt hiszem, nem adom fel a vágyakozást. Egyszer hátha sikerül. Vettem is ma egy lottót... Újabban adok esélyt a szerencsének. De csak módjával. A férjem azt mondta, hogy milyen érdekesek az emberek: a lottón 1 a sokmillióhoz az esély, mégis bíznak benne, de ha az orvos mondja, hogy "uram, ön súlyos beteg, de van 5 % esélye, hogy túléli", akkor összedől a világ.... Hát ilyenek vagyunk. :D

Fermel
Azért vágyakozni tényleg lehet. Nektek még bejöhet a dolog és igazán kellemes és praktikus megoldás lenne az, ahogy elgondoltad.
Egyébként nálunk is volt esély arra, hogy megvegyük a hátsó telket, de az önkormányzatnál elég húzós árat mondtak és legfeljebb csak hitelből tudtuk volna megvenni. Aztán kiderült, hogy nem is adják el. Pár hónap múlva megtudtuk, hogy egy helyi "csókos" megvehette pont fele áron, mint amit nekünk mondtak. Ő íly módon több kis telket összevásárolt és eladta egy építési vállalkozónak, aki ikerházakat épített rá. A kert persze csupán zsebkendőnyi... És az új szomszéd már szentségelt párszor, hogy mennyire átvágta őket az a "maffiózó". Azt mondta, hogy majd részletesen elmesélni, én kiváncsi is vagyok a szaftos részletekre. Szóval jó dolgok ezek....

ermoni
Én is örülök, hogy minden rendben. Tényleg nagyon jó tudni, hogy egészséges a baba. És a név is szép, amit választottatok.
Egyébként öröm volt olvasni, hogy azon az esküvőn sok volt a pocakos kismama....
Az pedig manapság ritka, hogy udvariasak egy kismamával. (Úgyhogy becsüld meg!!!) Legalábbis nekem furcsa dolgokat mesélnek. És én is úgy emlékszem. Velem több udvariatlan dolog történt, de a legemlékezetesebb, amikor a 9. hónapban bevásároltam a Pluszban, jól látható nagy pocakkal. És a pénztáraknál hosszú sor állt és mire odaértem, egy nő bevágott elém és még vissza is fordult (azt hittem elnézést fog kérni) és roppant elégedett arcot vágott. Örült, hogy ő volt a gyorsabb.... Akkor azt hittem egy pillanatra, hogy képzelődöm. Na, de neked ne legyenek ilyen élményeid!!!

Icus
Végre sikerült megsütnöm a mákos-meggyes muffint. Eddig ugyanis nem kaptam mákot. :shock: :shock: Itthon sem volt és 3 közértben kerestem (az Auchanban is) és nem volt. Most lehet, hogy két adagot is sütök - kárpótlásul. Az első mindenesetre finom lett.

Bea
Te is jelentkezhetnél. Már biztosan meggyógyultatok. Ha van időd, írj.
regina3

Paga!
Én is nagyon örülök, hogy újra itt vagy. Azért az tényleg jó lett volna, ha eljöttél volna a találkozóra. Remélem, hogy a következőn találkozunk. Addig is írjál gyakrabban.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Szerintem annyit fogok írni, hogy még meg is unjátok.

Teszek fel pár képet én is a kertről, nem olyan szép, de nagyon szeretem, csak nehezen bírkózunk meg vele, sokszor gazos, és a fű is inkább gaz, már ahol van, mert a fiam és barátai kifocizzák azt is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És ilyen gyönyörű felhők voltak ma felettünk. Majd még fényképezek, mert minden egyes virág olyan szép (nekem). Nem ússzátok meg, most kedvet kaptam a fotózáshoz.

Gabi
paga

Paga!
De jó hogy itt vagy végre! Jó kis meglepetés lett volna, ha eljössz a talira, de igaza van Reginának, rendezzünk egyet ősszel megint, arra biztos el tudsz jönni, és talán Bea is.
Gyönyörü a kerted, még ha kicsit füvetlen is, de az a legjobb, hogy fociznak rajta a gyerekek :D
A fiam be van izzitva, de azért küldök majd sms-t Icusnak, és akkor biztos körbeér a hir.
Hát bizony furcsa, hogy ezuttal valőszinüleg tudom, mikor fogok szülni, és hát van addig még dolgom, ezért nem is szeretném hamarabb :oops: Mindenesetre folyamatosan pipálom ki a tennivalókat, ma pl. bevásároltam a "tulélő csomagot" élelmiszerből, ugyhogy jöhet gyerekszülés, földrengés vagy csőd, 2 hónapig ha nem megyünk boltba, akkor se halunk éhen. Holnapra terveztem a papirmunka rendbetételét, mostmár tényleg, ugyis vége van a májusnak is. Ha ez kész, akkor már csak némi mosás-vasalás, de más feladatom nincs.
Regina!
Te nagyon bátor vagy! Nekem mostmár a hullámvasutra is nagy lelkierő szükséges, pedig gyerekkoromban le se tudtak venni róla. Egyszer viszont felmerészkedtem Mátéval arra a csónakra, de az volt a benyomásom, hogy soha többet... A szabadesés, az a lengő-árforduló csónak, meg az a szörnyü átfordulós hullámvasut szóba sem jöhet.
Mandulácska!
Szerencsére a mostani tápszerek sokkal könnyebben elkészithetők, én legalábbis reggel forraltam egy csomó vizet, és tél lévén a radiátoron volt készenlétben, csak bele kellett keverni a tápit. Nyáron pedig nem issza melegen, csak hidegen hajlandó, meg mostmár nem is forralom hozzá az ásványvizet. Bár állitólag egyáltalán nem kellett volna forrlni...
Ma voltam NST-n, egyetlen fájást nem produkáltam, a baba viszont szépen mocorgott, és jól dobogott a szivecskéje :D Meg is állapodtunk a szüéásznőmmel, hogy jó lesz a 12-e :D Előző nap 10-11 felé kell beérjek, szóval még megvárhatjuk a reggeli kakit, sőt az ebédjét is elkészithetem Pörinek, és ráérünk kényelmesen elindulni, Ő is velünk jöhet, hogy lássa, most majd ott maradok kis időre a kórházban. Ha tisztázzuk a dolgot, sokkal könnyebb lesz Neki.

melcsi1967

Sziasztok!

Paga! De jó, hogy itt vagy :lol: ! Mi az, hogy nem olyan szép a kertetek! Szerintem csodaszép, és látszik, hogy foglalkoztok vele! A miénk egyenlőre még nem a mi érdemünk, az egészet örököltük, és én csak gyönyörködöm, hogy ez is van meg az is... :lol: . A kerítés mellet milyen facsemeték vannak?
Hozzánk holnap jön a traktoros, a hátsó részt kiegyengetni, ahol a játszótér meg talán egy kis kerti tavacska lesz jövőre.

Melcsi! Örülök, hogy minden ok. Olyan hihetetlen, hogy már mindjárt szülsz, mintha csak most jelentetted volna be, hogy babát vársz.
Igen, régebben sem lett volna olyan bonyolult a tápszer, ha az én logikám "engedi" hogy előre forraljak vizet és azt termoszban tároljam. De képzeld én nemrég jöttem rá, hogy azt úgy kellett volna 8) :oops: . Én minden egyes evésnél forraltam, hűtöttem, kutyultam.....

Olyan szomorú vagyok mert ki kell vágni legalább két rózsabokrot, hogy a traki be tudjon jönni :( .

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:30-kor.
fanny01

Mandulácska!
Na Mátéval még én se voltam ilyen laza, minden evésnél a forralás-hütés cécó ment...
Nem lehet áttelepiteni a bokrokat? Vagy megmarad vagy nem, de legalább megpróbáltátok...
Remélem szép és hasznos kis játszóteret épitetek majd, de azt tudod ugye, hogy anyagilag sokkal kifizetődőbb lenne ha Mese nem egyedül használná :wink:
A miénk is ugy készül mint a Luca széke :lol: :evil: Befogták a számat a hintával, de a mászórész meg a csuszda még sehol :? Volt igéret, hogy mire szülök, igaz azt nem mondták, hogy pontosan melyik gyereket is :lol: Emiatt most nagyon rendezetlen a mi "kertünk" (nem tul nagy), mert a közepén áll az állvány, még nincs a végleges helyére szállitva. De hintázni azt tényleg lehet...
Fanny!
Csak a jövő héten mennek? Na nem baj, addigra megint nő a baba, és reménykedhetsz, hogy meglátják, mit rejt a lába között.
Ja, a kardigánról. Szóval tévedtem, nem sima kötés, ahogy megnéztem itthon jobban, az 4 sima 4 forditott, ettől lesz bordás. A szélekre fülfélék vannak horgolva, és azok tartják azt a szálas micsodát, amit gondolom ugy lehet motringban kapni. De nem beszéltem a "gyártóval" még azóta, ugyhogy pontosan nem tudom, de majd referálok.
Hát én erről a "roma-napról" inkább nem akarok semmit mondani... :?

A szüleimmel kapcsolatban, ugy látszik tényleg javulásnak indult a helyzet, a héten többször is benéztek hozzánk, ugyhogy Emese kezdi megismerni őket :D Én is lépni fogok, a jövő héten lehet hogy kölcsönadom kis időre Pörikét, hát végülis a nagyszülei...

melcsi1967

Sheila drága!
Merrefelé jársz :?: Hogy vagy?

melcsi1967

Melcsi!

Nem ültettük át a bokrokat, de a tövük bent maradt, elvileg még kihajt. Én mondtam Gábornak, hogy jövő nyárra játszótér legyen :lol: . Csak az a baj, hogy azon a részen nincs egy fa sem, úgyhogy valami "árnyékolósat" kell építeni.
Nagyon jó, hogy rendeződni látszik a kapcsolat Anyukádékkal. Biztos örülnének ha rájuk bíznád Pörit!

Fanny! Te ilyen jártas vagy a növényekben? Ribizli fa, még ne is hallottam róla, de most eldöntöttem, hogy ha kész a kertrendezés én is ültetek! Akkor még várnunk kell egy hetet.

Emese megint nemalvós korszakban van, de már két éjszaka magammellé kellett vennem, mert nem bírtam 20 percenként felugrálni. Nincs tippetek, hogy mi lehet ez? Nem jön a foga .

Na, megint hiszti, megyek.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsike!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:28-kor.
fanny01

Na, most jutottam géphez.

Lefényképeztem a tuját, de közben rájöttem, hogy ez nem magas törzsre van oltva, hanem így van nyírva. Mindegy nekem nagyon tetszik.

Mandula!

Én egy gyönyörű magastörzsű rózsát kétszer ültettem át, az első átültetést túlélte, a másodikat már nem. ( Kicsi a kert)
Kép Kép

Sziasztok Éva
fanny01

Szóval.... A lányok is tudnak ám fára mászni!!!!!

Kép

Kép

És elégedettek az eredménnyel!
Kép

Az orrán egy anyajegy díszeleg, ez idén jött elő. (sokáig azt hittem, hogy összefilcezte :lol: :lol: :lol:
regina3

Ma volt az utolsó jazz-balett óra. Tartottak egy kis bemutatót.
Felteszek néhány fotót, de sajna roppant bénán fotóztam....

Kép

Kép

Kép

Kép
regina3

Regina!
Különlegesen szép a lánykád a kis anyajeggyel! :D ha nem nő nagyobbra, biztos ez lesz az egyik szexepilje! :D Fáramászás :D :shock: :D Bár Máténak is volt 1 kis barátnője még oviban, aki macskaként tudott. Lelki szemeim előtt Emese lebeg 4-5év mulva :shock: :lol:
Fanny!
Igen, esélyt kell adnom rá, hogy minden jobbra forduljon.
Még hogy nem vagy szakértő, ilyen szavakkal, mint "magas törzsre oltott" akármi :D
Mandulácska!
Nagyon helyes, kell is a játszótér, és amint látod az én példámon, jobb ha minél előbb nekiáll az urad, mert akkor lehet hogy elkészül addigra, mikor szükséges :D

Ezen a hétvégén mentünk volna Tatára a matracos beszállitónk bulijára (2 napos eszemiszom-dinomdánom), de az uram nem mert elindulni velem, igy Máté képviselt bennünket a barátnőjével. Olyan jól érezték magukat, hogy talán mostmár végre hazaér :shock: :shock: Na jó, délután strandoltakm este meg dugó volt az M1-en. Pedig még én is tudtam volna táncolni, enni meg...

melcsi1967

Ja, a buli helyett rendberaktam a papirjainkat, és végrendelkeztem is ezzel kapcsolatban. Nagy kő gördült le a szivemről, régóta tornyosult... :oops:

melcsi1967

Sziasztok!

Lányok, hol vagytok?????????? Mindenki úgy eltűnt. Bár én sem tudok sok újjal szolgálni. Csak mindig várom, hogy jelentkezzen már valaki.

Ma már befejezem az unokám pulcsiját, majd teszek fel képet.

Ja, meg ma direkt nektek csináltam egy pár képet. Van a munkahelyemen kápolna is és a Roma -Napon volt ott kiállítás, ma délelőtt néztem meg és gondoltam nektek is megmutatom milyen csodás helyen dolgozom. Néhol látszanak a paravánok, de próbáltam úgy fényképezni, hogy ne zavarjon.

Sziasztok Éva
fanny01

Teszek fel egy képet a kolleganőmről is. Képzeljétek el, a napokban filmesek jártak nálunk, itt (is) forgatták Márai Eszter hagyatéka c. novellájából készülő filmet. A kolleganőm is statisztált, mint apáca.
A többi kép a képolnában készült.
Éva Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
fanny01

Fanny!
Cigarettázó apáca :shock: :shock: :lol:
Gyönyörü a kápolnátok, ki is használják a lakóitok?
Tényleg, pl. Icus is legalább 2 hete nem jelentkezett :(
Mi ma megint nagyokat pancsoltunk, ill. Pöri ki-be mászott a medence meg a magozott meggy között (mivel közben meggyet magoztam), de legalább semmije nem lett meggyes a bőrén kivül, én meg fekete fürdőruhában voltam. Isteni meggylevest főztem, ettünk 1 csomót, és jó adag jutott a mélyhütőbe is :D
Mához 1 hétre már a lórházban leszek... :D :shock:

melcsi1967

lórház=kórház :lol:

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!

Nemcsak Icus jelentkezett régen, de mindenki nagyon csendben van.
Ma reggel elment a kisfiam Tatára, kétnapos kirándulásra, erre mire kell ébrednem, ... szakad az eső. Bár mostanra kezd kivilágosodni az ég, de azért sajnálom, hogy pont mára lett cilyen idő.

Mi az egész kollektívával holnap megyünk hajókirándulni.

A kápolnát igazából csak alkalmanként használjuk, nagy ünnepekkor, meg amikor ilyen reprezentatív helyre van szükség mint pl. egy kiállítás, vagy kamarazenekari rendezvény, igazi funkciója szerint nagyon ritkán használjuk. Majd teszek fel egy téli képet is, az valami csodálatos, mintha egy mesekönyvből lenne kivágva.
Bocsi azoktól, akiket nem igéznek meg ennyire a régi épületek, de szerintem varázslatos, én még a belvárosi lepusztult házakba is szeretek bemenni, mindig elképzelem, hogy élhettek itt 80-100 éve az emberek.
Melcsike! Te tényleg nagyon ügyes vagy, hogy így kihúztad a 40 hetet, és még nem is nagyon kímélted magad, mert Emese mellett azért erre nem nagyon volt lehetőség.
Indul a visszaszámlálás, már csak hetes kell aludni, hogy köztünk legyen Lukács.

Regi!

Neked nem is írtam, hogy milyen édi a lányod. Én nagyon birom az ilyen ügyes kis fruskákat, bár sokkal több energiát kivesznek a szülőkből is,mert jobban oda kell figyelni rájuk, de akkor is olyan jó nézni, hogy milyen ügyesek. Nekem a kisebbik gyerek volt ilyen ügyes, én hagytam is, nem paráztam örökké, hogy jaj, leesel, vigyázz, nem menj fel...

Azért gyeretek már egy kicsit sűrűbben, mert egyedül nem tudok beszélgetni. Így kénytelenek vagytok állandóan a fényképeimet nézegetni.

Puszi Éva
fanny01

Kép
fanny01

Sziasztok!

Fanny! Gyönyörű a kápolna!! Ez a téli kép egyszerűen fantasztikus! A régi épületeket én is pont úgy szeretem ahogy Te. És mindíg azon gondolkodom én is ( még egy romladozó kis vályogház láttán is), hogy milyen gonddal csinálhatták, kik élhettek benne.... A mi házunkat is szeretem, mert régi, én szívesebben lakom itt mint egy csili-vili újban.
Én nem tudom hol dolgozol, biztos írtad, de nem emlékszem :oops: .

Regi! Nagyon jó képek a kislányodról! Olyan.... igazi kislány, de mégis talpraesett és ahogy látom nagyon ügyes :lol: !

Melcsi! Ti ketten Pörivel jó kis csapat vagytok :lol: ! És jövőre amikor már Lukács is segédkezni fog.... :lol: ! Húúú, már csak egy hét!

Na, Lányok nálunk is végetért a nyugodt babázás :lol: ! Emese mostmár állandóan forog, ha lerakom már fordul is hasra, vissza a hátára stb. Mostmár hason is elég sokat elvan. Tegnap meg álmában oldalára fordult, a kis kezét meg a fejére rakta, olyan aranyos volt :lol: . Majd rakok fel róla képet.
Azt hiszem az ágyon való netezésnek is vége, most is itt kapirgálja a billentyűzetet :lol: . És csak mondja, mondja a magáét!
Remélem lesz időm ma elvinni tanácsadásra, már két hónapja nem voltunk, kíváncsi vagyok a súlyára.
Mennem kell délután vásárolni magamra valami alkalmi ruhát, Alex ballagására nincs mit felvennem. Semmit nem utálok jobban mint amikor muszály (ly v. j?) vennem valamit. A nagyoknak is kell egy-két dolog, már előre rosszul vagyok......... Azért itt a lehetőségek kimerülnek a kínai boltok és néhány elfogadható üzletnél.

Na, megyek főzni!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Rég nem írtam, de most igyekszem! Szóval megvolt a genetika kontrollom. Azért ijesztgettek, h valami van a szivével (erősebb pulzálás), aztán meg nyugtattak, h az én gyerekem ilyen és kész! Nincs itt semmi baj! Hát remélem is! Már több mint 500 gramm! Na nem is áradozok! Azért még azt megosztom veletek, h f9-re, időpontra mentem és 12 után jöttem el! Huzatos, hideg-rideg, wc-szagú folyosó, ideges, türelmetlen csajok! Szóval, nagyon kiborultam! Na mindegy, túl vagyok rajta!
A fogam is kész lett, legalább nem fáj!
Mostmár valahogy a munkám is kevesebb, több időm lesz- remélem!
Hát lányok, ti főztök, kertészkedtek és családot neveltek! Mennyi mindenre van időtök! Szépek a kertek! Szép az a kápolna is! Hol is van?
És most én is dicsekszem! Á, nem, inkább csak megmutatom nektek az akvarell képünket, meg megmutatom a pocakomat is! Kép Kép
Várom a véleményeket! Ne kíméljetek! Még annyit, h a lámpásosat én a szörnyeset a férjem festette!
ermoni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?