Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Brokkoli,
Nagyon tetszik, hogy ilyen egeszsegesen elök vagytok!KépKépKép
Bar en sem vagyok nagy kavezo, azert egy honapban lecsuszik 4-5-6.Cigi az eleve nincs is.Es a majkremröl meg nem vagyok hajlando lemondani, bar itt a babaneten olvastam egy hazi keszitesü majkrem receptet es mostantol azt fogom csak csinalni. Es hat a kola : imadom, de csak nagyon ritkan iszom, mert Rebinek sem akarnek belöle tul sokat adni (indirekt...).

Kataa,
Lehet, hogy Mo-n nincs, de itt kaphato HIPP öszibarack. Fura dolog, ha otthon tenyleg nem lehet kapni.Bar itt meg sütötököt nem lehet kapni.

Szilcsike,
Szegenyek!Kép
Nem is tudom, mit mondjak.Biztos, hogy nem egyszerü. Es tanacsot adni sem.
De szerintem, egy idöutan hozzaszokik ehez es akkor meg nehezebb elaltatni.
Mi van akkor, ha (na nem minden alvasnal, de legalabb egyszer)lefekszel vele, kapja a cicit es elalszik azon.Es Te is alszol.Na nem a cicin, csak szoptatas közben.Talan Neked sem art.Vagy hat pihizel.Szoval ugy gondoltam, hogy tenyleg ott is maradsz mellette.Es akkor ha felebred, meg mindig ott vagy. Az biztos megnyugtato neki.
Ha mi elmegyünk valahova, es mashogy nem akar összejönni, azert igy el tudom öt altatni.Persze nem maradok ott, ha vendegsegben vagyunkKép ! Bar Rebi mostmar lassan egy honapja,eleg jo napirenddel rendelkezik.
Vagy az autozas.Ha van ra mod es lehetöseg. Sokan esküsznek arra, ha a gyerek masutt nem tud elaludni, akkor beülnek az autoba es mennek vele nehany kört es a babo alszik.


Conti,
Mar amennyire a grammokat meg tudom becsülni, nem viszi tülzasba, de azert nekem nem tünik olyan veszes kevesnek.Azt szoktak mondani, hogy ha rendszeresen kinalnak egy gyereket ennivaloval, ugy meg egy sem halt ehen. Lehet hogy ez neki böven eleg. Ha nem sir, nem nyügös, en nem izgulnek.Mert ha ehes, akkor biztos szolna valamilyen modon.Nem?

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Lili ma megkapta az elsõ agyhártyagyulladás elleni szurit. Méreckedtünk is, most pont 8 hónaposan 7800gr.
A mai fõzi után gondoltam megkínálom egy kis vízzel, mert még sohasem kapott, mindig csak tejcsi volt a szomjoltó. Hát a csõrös pohár csõrét mindenképp le akarta harapniKép, így az nem jött be, aztán próbáltam simán pohárból, és képzeljétek tök ügyesen ivott belõleKép. Viszont rászokott, hogy ráharap minden falatnál a kanálra, mit csináljak vele?

Kryss,
Mire vagytok allergiásak?

Nyuszi,
Gratulálok Eminek a fogakhoz!
Ha-hahaKép, pont így jártam én is múltkor Lili egyik zenélõ játékával. Gondoltam most már lemosom kicsit, de nem vigyáztam eléggé, így belement a víz. Sajnos este tettem mindezt, így 10-11 körül nagyon meguntam már a hangját és szétszereltem.
Nagyon édes lehet Emi amikor odamászik hozzád.
Gondolom jót nevettetek a pároddal az éjszakai akciózásánKép.
Lili többször mondta ma, hogy ÁNYAKép.

Zita,
Köszi.

Forti,
Tök jó, hogy eljártok tornázni.

Csics,
Már én is felfigyeltem rá, hogy Lili ismeri a nevét, sõt ha mondom neki nevet ezerrelKép.

Brokkoli,
Köszike! Hû, ti ilyen egészségesen éltek? Én is próbálkozok a páromnál, de viszonylag kevés sikerrel. A kóláról nem hajlandó lemondani, imádja. Azért az étkezésre próbálok nagyon figyelni.

Judy,
Az Eucerin gyógyszertárban kapható kozmetikumcsalád. Mi az olajos fürdõjét használjuk, és Lili bõrének elég jót tesz.

Szilcsike,
Azt próbáltad már, hogy a ti ágyatokon melléfekszel, úgy szoptatod meg, és aztán kikúszol mellõle? Nekünk ez mindig bejött.

Kataa,
Corában vagy Auchanban biztosan van fagyasztott õszi.

Dec8,
Gratula a fogacskához és boldog félévességet Hannának!

Pocok,
Milyen tortát készítettél?Kép

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk, szerencsére nem lettünk betegek a köhögés is elmúlt. Tegnap itt volt a nõvérem és a kisfia. Annyira jó volt végre nem voltam egyedül és tudtunk egy kicsit dumálni. Már elég nagy hasa van a nõvéremnek és irigykedtem rá rendesen.
A Petra egyre ügyesebb már össze-vissza mászik a szobába és csúszkál a parkettán. Annyira tetszik neki. Du. is mikor kimentem fõzni és visszamentem a szobába annyira elmászott, hogy hirtelen mikor benéztem nem láttam sehol úgy elmászott. Meg is ijedtem, hogy hol van.

Ilke
Jobbulást a nagymamádnak! Utólag is nagyon boldog névnapot! (el is felejtettem, hogy Ildikó vagy)

Minden Ildikónak boldog névnapot!!!

Kataa
Nálunk is szokott lenni ilyen, hogy a Petra egésznap nyügizik és mikor hazajön az apa mondom neki, hogy már nem bírok vele és akkor meg mintha kicserélték volna olyan jó kislány lesz.

Sasha
Nekem is megjött de nekem nem baj mert most már legalább tudunk tervezni.

Anemona7
És ezt az eukaliptusz olajat vízbe tegyem bele? Vagy, hogy gondoltad?
Mi is közel lakunk a barlanghoz. Majd mondom is a férjemnek, hogy menjünk el mi is. Itt van a közelben még egy barlang oda is elmehettek.

Csics
Igen én a Cebion cseppet keresem de már megnéztük több helyen és sehol sincs.

Manó
Én is magányosan tolom a babakocsit.

Dió, Zita
Nekem is a bal mellembe sokkal több tej van.

Ági
petra2
 
 

 
 

Sziasztok

Csak röviden, mert náthás vagyok mint az állat...KépEgész télen nem voltam beteg, most tavaszodik, erre tessék.
Emília gyógyul, de ma is elég nyûgös volt egész nap. Nem tudom, hogy abetegség, vagy csak anyázhatnékja van. Bár volt hogy az én ölemben sem volt jó neki.

Ilke

És Lili jól viselte a szurit?
Én is próbáltam a zenélõkét szétszedni, de nem lehet. A párom javasolta, hogy törjük össze....Kép
Emi kapott kenõcsöt az ekcémás foltjaira, képzeld, tele van a hasa , meg a háta szegénynek. Hiába , a párom papírfehér angol bõrét örökölte. Úgy látszik ha megnõ is , továbbra is egyedül fogok napozni nyaralásnál.Kép

Ági

Nagyon ügyi Petra, hogy mászik!Kép
Én is ma realizáltam, hogy el kell pakoljak a konyhában is mindent a földrõl,pl. üres üvegek, mert folyton kimászik utánam.Kép

Dió, Zita
Én is csatlakozom az erõsebb bal mellûek táborába!Kép

Na megyek, elteszem magam legalább is amíg a lányom nem fúj riadót!

Nyuszi
N
 


Az elõbb ezt a gif--et akartam feltenni...a náthámmal kapcsolatban

Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Parazita

A Brutto 83e nettója 54e Ft. Én miekor elkezdtem adolgozni, megnéztük az össze szóba jöhetõ fizulehetõséget, közte volt a GYED is és nekem akkor annyit számoltak.

Pocok, Forti
Én is voltam turnázni tegnap, most van is jó kis izomlázam a hasamban és a combjaimban, és utána egy nagyon jót szaunáztam és pletykáltam. Jólesõ érzéssel tölt el, hogy mikor beszélek a Daniról a szaunában és a zuhanyzón, azért látom, hogy fél szemmel a hasamra sandítanak, és egyáltalán nem panaszkodhatom, mert vannak, olyanok, akik minden nap odajárnak, mégis szeretnének ilyen hasat, mint nekem van így szülés után. aki meg még ismer is, azt mondja, hogy még jobban nézek ki mint, a nagy pocakom elõtt.

Dió
engem is meg szokott nézni Dani, amikor megjövök a fodrásztól, illetve akkor, amikor ki vagyok sminkelve. Múltkor a szememmel kezdett el babrálni, csak nézte nézte, ki akarta nyomni, amit anya nem engedett Kép, aztán megint csak szemezett velem Kép

Zsani
Mi Ambroxol sirupot kaptunk köhögésre, de nagyon kicsit lehetett beadni belõle. A Mucopront elég bika.

Köldöksérv ismét:
Daninak van egy kicsi, most egy kis vattapamacsot kell a köldökébe dugni, ,öszehúzni a bõrt rajta és leragasztani. Viszont vettem bõrkímélõ (Mefix) ragtapaszt, de annyira odaragad a kis bõréhez, alig lehet leszedni. Fürdésnél szoktuk feláztatni, de sokszor nem teljes az eredmény, le kell húzni határozott mozdulattal. Úgy sajnálom szegénykét, mert van, amikor sír. Nem akarom kínozni, de azt sem, hogy megmaradjon a sérv. Tudtok vmi kíméletes leszedési módszert? Sebbenzint ajánlott egyik szülésznõ ismerõsöm, de nem tudom, ez mennyire tesz jót az amúgy is érzékeny, fehér bõrének. Van közületek vki, akinek hasonlót kell csinálni köldökügyben?

Nyuszi
Dani amikor 4 hónapos lehetett, 4en álltuk körül a járókát, anyósom, sógornõ, apa és én. akkoriban indult a tv-ben a BB, ,és a férjem nagyon jól tudta utánozni a "Hello, itt Brother, Big Brother" amikkor azt mondta, hogy helo, , akkor Dani is mondta, hogy helo. Mi 3an nõk akkorát ugrottunk, mert mindhárman uazt véltük hallani. De ez akkor csak véletlen volt. Kép

Judy
Bübchen-t kaphatsz patikában vagy DM-ben, Azúr üzletekben. A körömvirágosból nem a DR. Theiss-t használom, mert sertészsír alapanyag van benne és rém büdös, hanem Biomed-eset, az jó illatú is és kb. 3-4 nap alatt javult a bõre Daninak.
Dani is 3 hónaposan állandóan nyálazott, ,most meg már semmi, lassan 9 hónapos és még egy szál foga sincs Kép


Kataa
Én a Vligetben szoktam látni görénysétáltalókat ill. macskát is pórázon Kép Én már nem lepõdök meg semmin.

Dec8
Nem tudsz otthonról dolgozni, mint én? Miért kell visszamenned?

mára ennyi, pusz mindenkinek!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Gumicukor,
Rekanak is leragasztottak anno a koldoket /nem borbarattal, gyanitom/, de estere, furdes utan annyira kipirosodott alatta, amiben az ekcemaja is szerepet jatzsjatott, hogy en masnap le is szedtem. Aztan -kisse felve- mentem a dokihoz, es mondtam, hogy mi az abra, mire azt mondta, nem baj, ugyis megoszlanak a velemenyek ezugyben, marmint hogy hasznal-e a leragasztas egyaltalan vagy sem.
Lehuzas: amikor Rekat kekfenyeztek, leragasztottak a szemet, es valamelyik allat csecsemos ugy csinalta, hogy oldalt a hajara tette szegenynekKép Nem lehetett siman leszedni, es akkor neki is sebbenzinnel probaltak, alig par naposanKép Vegulis azzal lejott, de utana "budos" es piros maradt.

Lanyok,
Ti delelott-delutan hogy altattok? Mert nalunk este minden szepen megy, egy nyekkenes nincs, de napkozben.... Van valami deli ritualetok vagy trukkotok?

-Afonya

-Afonya
afonya
 
 


Forti!

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti

Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Gumicukor!
Akkor nagyon elszámoltak valamit.
54e forint nagyon kevés.
Bocs, de OFF leszek:
A 83e-t szorozd fel 12-vel, ez az éves jövedelmed. Ennek az éves adója a 9000.-/hó adójóváírást figyelembe véve 125.800.-. Így az éves nettó jöv.: 870.200.-
A Gyedbõl levonásra kerül nyugdíj járulék, 6, ill. 2%
Ez 4980.-, ill. 1660.-/hó

Tehát:
havi bruttó: 83.000.-
adó: - 19.483.-
adójóváírás: + 9.000.-
nyugd. 2%: - 1.660.-
nyugd.tagd. 6%: - 4.980.-
adókedv. ny.után: + 415.-
adókedv. tagd. után:+ 1.245.-
Összesen nettó: 67.537.-

Én 311.- forinttal írtam kevesebbet. Az eltérés okát nem tudom.
Bocs.

ON

Djeszter
djeszter
 
 


manó:
nálunk egyetlen fix pont van naponta, az a fürdés. Ez fél 8kor van, utána evés és alvás. Nem is panaszkodom esténként.. de nappal: ember legyen a talpán, aki el bírja altatni. Már a séta sem segít, ott is max fél óra, aztán éberen nézelõdik kifelé.. Villamosra én sem bírok felszállni, de metrót és a buszt, trolit azt bevállalom. Pedig nálunk csak a kocsi 12,5 kgKép

Kryss:
én is ezért szeretném - csak én a számítógépen akarom rögzíteni, ezért a mikrofon - és ezért bonyolultabb a dolog egy kicsit. Most "szokjuk" a mikrofon közelségét - egyenlõre egyfolytában be akarja kapni, az meg ugye nem tesz jót neki.Kép

nyuszika:
hogy álltok?? - még mindíg zenéltek????? Kép nálunk költözködéskor volt valami hasonló: az ébresztõóra valamelyik doboz mélyén, persze beállítva és elállítva- kénytelenek voltunk éjszaka dobozolni, hogy elnémítsuk

manó:
nem tej, hanem tejpor van benne, az meg olyan, hogy életében nem látott tejet Kép

Kataa
most már pont a paap ide akar ülni a gép elé: de gyorsan még elmondom, az úszás király volt, bár megint csak csöppeket aludt, így a végén öltöztetés közben beájult de rendesen. Alig bírtuk ráadni a kengurut. Ma megyünk ki a szigetre a papával, úgyhogy nem tudunk talizni, esetleg ha eljöttök odáig. De jó szél van és megyünk kite-olni. A munkáról mailben jó??

pusz
Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Djeszter!

Ami ennél még több is lehet, mert nincs beleszámolva a gyerek(ek) után járó családi kedvezmény!
Vagy nem?KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Djeszter, Gumicukor,
Egész jó kis bérszámfejtési kerekasztalt sikerült "kirobbantanom". Nekem speciel Djeszter megoldása szimpatikusabb Kép)))

Kataa,
Én is szoktam látni görényeseket. Sõt, ismertem személyesen is egy görénygazdát. Még Valhallás koromból Kép Lehozta a Véndiákba este a pici görényt. Tök aranyos, de nem túl idomítható állat. Ez az úgynevezett "vadászgörény", tehát nem a büdös fajta.

Panda, Nyuszi,
Aranyosak vagytok!!!! Asszem kénytelen leszek megkérdezni egy szakembert, mert ez a "raphe magvak" eléggé vicces... Biztos van rá valami magyar kacifántos magyar szakkifejezés.
Különben egy egyszerû sci-fit fordítok, amiben olyan embereket fejlesztenek ki, akiknek nincs szükségük alvásra.

Üdv:
Zita
parazita
 


Ági:
igen, vízzel hígítsd és gyertyát alá!!! tök jó illat lesz a lakásba, és a légúti megbetegedéseknél is használ. Próbáld ki, neked milyen töménységû oldat jó, mert elég erõs illata van!!!!
Tudom, van még a Szemlõ-hegyi és a Pál-völgyi - ti ezekbe tudtok csak lemenni, mert ezeknek vannak kiépített szakaszai. Mi mindketten barlangászunk, úgyhogy van bejárásunk a többibe is. De mindenképpen ajánlom, menjetek le: Fõleg a Szemlõt!! az gyönyörû cseppköves - ráadásul nagyon jó a levegõje. Asztmásoknak külön ajánlott gyógyhatású!!!!

Képzeljétek csajok, nekünk pöttyeink lettek a banántól!!!
Még csak most próbáltuk elõször, de ez lett Kép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Beszti!
Igen, ez az összeg még nõ a családi pótlékkal, és a családi adókedvezménnyel. Azért nem vettem bele, mert nálunk azt nem én, hanem a párom kapja.

Zita!
Én dec. 30. óta vagyok Gyeden, és ezt az összeget utalják. Csúnya lenne, ha mérlegképes könyvelõ létemre ennyit sem tudnék kiszámolni (bár nem nagyon dolgoztam még ebben a szakmában).

Djeszter
djeszter
 
 


Rit!
Irigykedem. Én is szerettem volna barlangászkodni, de valahogy kimaradt az életembõl. Öcsém viszont rendszeresen jár. Annak idején a Mátyás-hegyiben apu is járt.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok Lányok!
Köszönöm szépen a tanácsokat, aranyosak vagytok. Azt hiszem az én lányom különleges az alvásban, mert már mindent kiproszáltunk, és sajna inkább nézelõdik, és közben nyüszizik ezerrel, de aludni nem akar. Esti alvással nincs gond, 9-kor bealszik, és reggel 5-kor kel elõször. Lehet hogy kialussza magát éjszaka? Kép

Zsuzsa
én is arra gyanakszom,hogy nem akar kimaradni semmibõl, mert annyira nézelõdik, meg imád társaságban lenni.

Szopi közbeni bealvásnál ahogy kiesik a szájából a cici, egybõl felébred, esélyem sincs kikúszni mellõle Kép Egyébként nagyon anyás, ha nem lát, már sír is

Ma megkaptuk a 4 hónapos oltást vagy inkább oltásokat. Nem értem, miért kell a gyereknek mindkét lábát megszúrni. Nem hiszem el, hogy nem lehetne egy szúrással beadni neki az összes szurit. Szegénykém nagyon hõsiesen türte, csak a dokinénitõl fakadt sírva megint. Valamiért nem bírja, hacsak ránéz, már sír is keservesen.
Viszont mindenki rácsodálkozott, hogy már két fogacskája is van 18 hetesen......Kép
Ja és 7100 g a súlya, és 67 cm. Szép nagy baba Kép

Most megyek lábikót borogatni Kép, majd még jövök

Szilcsike és a hõs Szilvike
szilcsike
 
 


Zita!
Én a fõsulin tanultam neurológiát és neuroanatómiát, de a "raphe nuclei" nem szerepelt az emlékeim között. Az orvosi szótárban sincs, és a jegyzeteimben sem (az orvostanhallgatók is ebbõl tanulnakKép) Biztos hogy van ilyen????? Találtam olyat, hogy "középvonalbeli magok", amik "fontos szerepet töltenek be az éberségi szint fenntartásában". Talán ez lehet... Egyébként sajnos nem mindenre van magyar szakkifejezésKép.

Áfonya!
Mi ugyanúgy vagyunk a napközben alvással, mint TiKép. Délelõtt mindig a babakocsiban alszik Ádám (a lakásban isKép), délután az ágyában. Olyankor besötétítek, persze nincs olyan sötét mint éjszaka, és leteszem az ágyába. Általában elalszik, de van, hogy nem, olyankor simogatni kell, még egy kis szopi (azt hiszem, ez Nálatok kilõve), aztán újra be az ágyba.

Szilcsike!
Hordozókendõben nem próbáltad még altatni Szilvit? Hátha az bejönne...

Panda

panda
Halásztelek
 
 


dec8
BOLDOG FELEDIK SZÜLETÉSNAPOT!!!!!

Djeszter
Még semmirõl sem késtél le, csak akarni kell. Búvárkodni mi is csak 2 éve kezdtünk, görkorizni meg most tanulok Kép

bal mell kérdés:
nekem is abban volt több. Aztán rájöttem, hogy többször van úgy a karomban Dodo, hogy azon a cicin cumizik, meg úgy egyszerûbb volt letenni aludni is a bútorok elhelyezkedése miatt. Szóval ezt a cicit több inger érte, azért lett benne több. Mióta erre figyelek, valahogy kiegyenlítõdött..

Szilcsike
magnyugtatlak, nem vagy egyedül. Nálunk is ez van. Sokszor nappal csak fél órát alszik, így eset 6 körül már olyan nyûgös és fáradt, hogy csak kézben van el. De én sem tudok vele mit csinálni, már mindent kipróbáltam. Kérdezd meg Kataa-t : együtt sétálltunk, Alex aludt ezerrel, Dodo meg virrasztott.. egyedül az úszás segít. Itt úgy elfárad, hogy bealszik rendesen

Most mennem kell, mert mindjárt indulunk kirándulni, és még sehol nem állok összepakolásilag.

Rit és Dodo, aki vigyorog ezerrel

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok
Tegnap este szepen elaludt Alex de kesobb sot tobbszor zokogva ebredt,nem tudom mi volt mert meg soha sem sirt igy becsukott szemmel.Lehet hogy a foga?En nem latok semmit de uuuugy sajnalam szegenyt,aztan a vegen koztunk aludt el.

Djeszter
De jo akkoren is ennyi fogok kapni: )))

Pocok
Te ugyi vagy mint mindig: )))En meg a himzessel sem haladtam semmit.

Kryss
De jo itt meg van sutotok,mert lattam,de az nem ekll mert van nhutoben egy csomo,direk a babeknak raktam el.
Mi is eleg egeszsegesen elunk,ami abbol all hogy nem iszunk semmiyen kola felet+nem eszunk diszno hust.Ja es semmilyen tartositos kajat nem veszunk,na ennek az a hatranya hogy minden nekem kell foznom.De jobban is izlik mert en az elmult 6 evben csak rendelt kajata ettem a munkahelyemen,hat bban meg ki tudja mi volt: (((

Ilke
Koszi a tippet.Es hogy viselte Lili az oltast???

Nyuszi
Jobbulast neked

Rit
Igen jo mailben is koszi.
Ok nem problema mert ma a Kriszta hivott egy korrre: ))
Majd holnap kuldok sms-t es megbeszeljuk.
Jo szorakozasta szigeten.
Tegnap mi is alvasrekordot dontottunk minuszban 1.5 ora reszletekben ; )))

Zita,gumicukor
Na akkro csak engem lepett meg a gorneny porazn esete: )))

Zita
Hat nem csodalkozom,voltak fura fejek ott a Valhallaban : ))))
En kifogtam a legfurabbat : ))))

Na megyek etetni
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Kataa! Én nem vettem ilyen szigorúan, elõször sárgarépát adtam neki. Aztán sárgarépát burgonyával. Aztán almát burgonyával. És a sütõtököt is úgy kezdtük hogy sütötök burgonyával. Barackot Emma még nem eszik, de én valószínûleg az alma-barack bébiételt fogom neki adni.

Rit!

Tegnap én is már ½ 10-kor elkezdtem alatatni Emmát, 10-re elaludt. Erre reggel már felkelt ½ 7-kor. Hát nem tudom mi a jobb nekem, ha 11-tõl alszik ½ 8-ig, vagy ha 10-1/2 7-ig. Mindenesetre ma nem vettem ki fél 7-kor az ágyból, erre hisztizett egy fél órát és visszaludt. És õ nem azért kel fel, mert éhes, mert nem hajléandó enni kelés után.
Ügyes vagy hogy a buszra felszállsz, nem tudom hogy csinálod. A kocsi nálunk 10 kg, de nekem nem megy, mert ha felemelem, akkor nincs olyan széles az ajtó, hogy elférjek vele. A Metró nekem is megy.
Ami meg a bébiételt illeti, tényleg rosszul fogalmaztam, nem tej van benne hanem olyan tejpor minta tápszerekben, csak mivel Emma még HA tápot eszik, és azt hiszem Alex is, ezért írtam Kataának hogy az nem jó.

Szilcsike!

Emma is ordít ha csak meglátja a doktornénit.Kép

Rit!

Hogy ti milyen aktívak vagytok. Kirándulni? Én meg kidugtam a fejem az erkélyre, megállapítottam hogy elképesztõen fúj a szél, és nem lehet sétálni.Kép

Az úszáshoz én is nagy reményeket fûzök, ha végre eljutunk odáig hogy mehetünk úszni, talán a jövõ hónaptól.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dec8!

HannánakKép:
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


sziasztok
Mano
azt nem tudom hogy mi mást kéne neki ennie még talán pépeket de azt nem eszi meg igy azt nem adok neki .

Dec8
boldog féléveséget Hanababának és grtat az elsö foghoz Kép

Zsuzsa
én még nemadtam darabosat petikének nálunk még csak most kezdjük megszeretni a zöldséges kajákat a darabos kaják majd 2hónap mulva jönek de akor is felügyeletel mert fuladás veszély állhat fen .

Áfonya
rituálé nincsen de álltalában 10-12 között szokot elaludni depl most nem hajlando mögötem dumál a babatornáztato alatt Kép pedig álmos mert dörzsöli a szemét de csak nem alszik el Kép .

Rit
én tavaly elött tanultam meg biciklizni csak sajna nem tudtam sokáig biciklizni mert jöt petike és terhesen már nem akartam biciklizni csak most tudok majd ujra biciklire ülni alig várom mert akor megint biciklizhetek wekerlén oda mentünk ki a páromal ha biciklizni szeretünk volna .

Szilcsike
azért nem lehet beadatni egyben mert még olyat nem találtak ki Kép de ne agodj már csak 1 kötelezö oltás van az 5 hónapos és utána csak 15 hónapos korban lesz megint kütelezö oltás Kép

Kataa
akor én nem élek valami egéségesen mert én eszek diszno,és marha hust is igaz nem iszok sok kolát talán ha havonta 1x-2x 2-3 poháral én inkább 100kos gyümilevet iszok müzlit és joghurtot eszek meg nagy margarinevö vagyok meg felvágotat és édeséget .

Lányok
most délelött voltam a dokinéninél petikével és azt mondta hogy 3 éves koráig kell majd adnom petikének a D vitamint de nem egyfolytában csak ösztöl tavaszig de mivel még nincs meg minden foga igy idén nyáron is kell szednie a D vitamint és csak jövö tavasztol nem kell majd egészen öszig szednie a D vitamint ugy hogy most azt is iratam fel neki .különben már csak nappal köhög néha-néha meg az orra van még tele de már ugy nézki hogy jobban van Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Kataa!

Fog? Nem lehetetlen.
Mi pont ugy jártunk, hogy Nátán sikeresen végigaludta valamelyik nap az éjszakátKép, örültem is, aztán másnap csak 2-szer, utána nap meg sokszor ébred. Felsirt és fel is ébredt (sirt), de azért a szopira megnyugodott, söt már az ágyunkban is hagytam, mert nem akartam visszavinni (nem akartam állandóan kirohangálni érte, meg azt sem akartam, hogy a Beni felébredjen). Aztán ma éjszaka megint végigaludtaKép. És ma reggel véletlenül észrevettem, hogy meglepiként kibújt még egy foga, a 7. És azért meglepi, mert ugyan mondta a dokinéni, hogy lesz +4Kép, de ö a felsökre mondta, hogy ott lesz még négy a négy mellé, az alsót is megnézte, de azt nem látta olyannak, mégis az alsó kettö mellé bújt ki egy harmadik. Nem nyáladzott (bár azt csak az elsö négynél csinálta), nem is volt duzzadt az inye. Ezért nem is gondoltam rá, nem Dentinoxoztam.

Ági, Nyuszi!

Nálunk is rendnek és tisztaságnak kell lenni, mert Nátán utánam is mászik (mostmár általában inkább mászik, mint kúszik, ami nekem szinte hihetetlen, mert pont tegnap néztem, hogy kb. 10 napja mászik és 1-2 nappal kevesebb óta áll fel. Sokat gyakorolKépKép, ugyhogy nagyon gyorsan ügyesedik mindkettöben.)

Nyuszi!

JobbulástKépKép, remélem a manó nem attól nyügös!

Zsuzsa!

Szerintem megpróbálhatsz neki adni darabosat, de vigyázz nagyon. legyél ott! Nem is tudom, mi lenne a jobb. Az a baj, ha fött vagy puha gyümölcsöt/zöldséget adsz, akkor sikerülhet akkora részt lehamiznia, ami túl nagy neki. Ha kemény, akkor jobb lehet a dolog, de ha ott sikerül neki, az még rosszabb lehet. Ha nem ellenezném, akkor a babapiskóta lenne a legjobb, mert azt nagyon jól lehet majszolni. Nincs valami babapiskóta állagú adható gyümölcs???KépKépKép

Ági!

Szerintem aromalámpába tedd az eukaliptuszolajat (nagyon sok helyen kapni, nem drága, és pont erre a célra találták ki), de csak pár cseppet, emrt nagyon erös illata van!!!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok

Kataa

Köszi, kúrálgatom magam, mézes tea, meg ilyenek.
Pfúj ez a nátha....persze biztos azért vagyok ilyen nyûgös, mert amúgy sosem vagyok beteg. És ráadásul a párom is elkapta.Kép

Áfonya

Az esti elalvás nálunk is ok, a nappali kicsit trükkösebb. Amikor látom hogy nagyon álmos, az ölemben sincs el, mászna fel a nyakamba és folyamatosan nyafog akkor a karomra fektetem és járkálok vele. Vagy cicire teszem, attól függ mikor cicizett utoljára. Próbáltam régebben "Az aludj el a saját ágyikódban magadtól" címû népi játékot, de ordítás a vége alvás helyett. Biztos nem csinálom jól, de az a pár perc, amíg álomba zuhan megéri. Majd megpróbálom azt amit a Kata007 csinált, hogy lefekszem mellé a franciaágyra és úgy altatom egy kicsit késõbb. Aztán meg a saját ágyát.Kép Csak összejön egyszer....mindenesetre mikor már a kistesó lesz a pocakomban nem szeretném ennyit cipelni.Kép

Rit

Tegnap délelõtt kiszáradt a játék...Kép

Zita

Írd be az indexen a keresõbe és meglátod, hogy szakírások emlegetik Raphe magvakként...Kép...nem én találtam ki.Kép

na megyek mert felébredt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Csics!

De jó neked, hogy Petike a hátad mögött gagyarászik, Emma mellettem az ágyon üvölt, ugyanis õ egyáltalán nem képes lefoglalni magát, pedig meg kéne tanulnia. Egyszerûen visszajutottunk oda, mint 2 hónapos koráig, hogy egyfolytában ölben akar lenni, csak most már nem kisbabásan rámfeküdve, hanem ülve. Néha megõrülök tõle, most is direkt hagyom sírni, hátha abbahgyja és elfogllaja magát, de nem és nem, pedig körül van véve játékokkal, én is a közelében vagyok. Valamit nagyon elrontottunk.Kép
Feladtam, az ölembe vettem, mert már köhögött, olyan torka szakadtából ordít.Kép Most bezzeg vigyorog és próbálja a billentyût csapkodni. Egyértelmûen csak a hiszti a baja!!!

Manó és a rossz Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Nem rontottál el semmit! Viszont pont korábban irtam (Vekerdy nyománKép), hogy az a gyerek tud késöbb önállóan játszani, akit megtanitottak játszani (szülö vagy nagyobb testvér játszott vele). Szintén Vekerdynél olvastam, hogy a sok játék határozottan idegesitheti is a babát, inkább csak egy-két érdekes dolog legyen vele (pl. szines kendö). Az meg természetes, hogy veld akar lenni. Ezt mi sokszor ugy oldjuk meg, ha van idöm, akkor odaülök a gyerekszobába, aztán játszanak. Nátán legtöbbször vagy legózikKép, vagy azzal szórakozik, hogy rajtam mászkál.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Koszi az alvasos hozzaszolasokat, akkor ezekszerint nem csak nalunk macera. Az utobbi 2 napban Reka csak egyszer volt hajlando elaludni napkozben, es kicsit korainak tartom, remelem, csak atmeneti almatlansag.

Zsuzsa,
lehet, hogy nem fog mindenki egyet erteniKép, de en adok majszolni valot. Rekanak 2 foga van, csak alul, igy igazabol faragcsalni tud, harapni meg nem. Szoval vagy egy nagy repat adok neki, egeszet, "oreget", amibol eselye sincs leharapni, bekapni alig tudna, vagy pedig egy jol megmosott, korbehamozott egesz almat. Persze figyelem azert, ha gyanusan nyammog, akkor megnezem, mekkorat harapott. Az almat meg mindig "utanaigazitom" /korbeeszemKép/. Reka imadja csocsalni, en meg jo felvezetesnek tartom az onallo eveshez.

-Afonya
afonya
 
 


Lanyok!

Emmanak nagyon szaraz a fejbore, pedig nem mosom tul gyakran a hajat.
Mit kell vele csinalni? Mosas elott dorzsoljem at olajjal? Vagy semmit?
Koszi
Kakukkfu
Emma, holnap 10 hetes
kakukkfu
 
 


Koszi, Pocok, majd megkerdezem.
Kakukk
kakukkfu
 
 


Sziasztok
Mano
ne irigyej anyira mert petike is ugyan ezt csinálja mint ha csak én irtam volna le petike viselkedését csak ép volt egy jo pillanata no meg közben elaludt most pl megunta a zenélö kacsa harabdálását és elkezdet sirni igy most itt ül az ölemben és szerintem ha tehetné ráütne a bilentyüre és kitörölné az irásomat mert az már csinálta Kép a déli irásomat is csak nagy nehéségek árán sikerült mert mostanában nem szereti ha netezek csak az a jo ha mesét nézünk vagy ökörködök neki Kép egyszoval vele foglalkozok ,ugy hogy nem vagy egyedül a problémával .

Pusz Csics és Petike
csics
 
 


Hali!

Reggel óta baromira fáj a fogam, mindjárt megyek fogorvoshoz, addig a fiam a nagyanyjánál lesz. Mostanában nagyon nyafi, remélem nem orditja végig a távollétemetKép Fránya fogfájás, még 10 szülés inkább! Már vagy fél órája a fejem is belefájdult, mert az egyik felsõ fogam jááááj!

Megyek is, csak egy kis drukk naggyon jól esneKép Ne fájjon a fogorvosi beavatkozás és ne legyen nyaff a fiam a nagyanjánál.Kép

puszi mindenkinek
sasha és a 22 hetes Gábor

Kép
sasha
 
 


Beszti!

Tudom, hogy ez így van, csak néha nagyon kiakadok.Kép A játékai azok 1 baby gym, 1 pluss csörgõ aljú Emma tyúk, 1 színes kendõ és 1 nem tudom mi a neve, olyan mint egy textilkép, a kerete különbözõ anyagú és mintájú, egy tükör is van rá varrva meg csörgõ. Nem azt várnám el tõle hogy egész nap ezekkel játszon, de ott tartunk, hogy ha 10 másodpercre kimegyek a szobából, amikor épp ébren van rögtön olyna üvöltésbe kezd, hogy a végén fuldokol, köhög, torka szakadtából ordít. De néha muszáj kimennem, és szerintem ilyenkor lefoglalhatná már magát egy rövid idõre, annál is inkább, mert 3 hónaposan simáneljátszott már akár fél órát is. Ráadásul mostanában amikor az apja hazajön akkor se lesz könnyebb, mert ha nem vagyok a szobában nála is üvölt.Kép Lehet hogy a sokat emlegetett szeparációs szorongás?Kép

Csics!

Akkor nem irigyellek.KépKépKép
Emmát nem zavarja hogy számítógépezünk, csak egyfolytában a billentyûzetet akarja csapkodni, és tegnap még el is mentette amit írt.Kép Te tudod hogy lehet billentyûkombinációval menetni, mert Emmának sikerültKép

manó és Emma 5 hónapos

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Brokkoli!

Én mikor azt hittem hogy Emmának kiszáradt a fejbõre (mert teljesen úgy nézett ki, még az orvos szerint is), koszmó lett belõle kb 1 hét múlva.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Egy hasznos ötlet a már mászó babók anyukáinak Kép Kép Kép

Kép

Pszi és Balu (holnap 30 hetes)
pszi
 
 


Tul vagyunk a setan,hat majd nem Amry Poppynd lettem ababakocsival egyutt ,ugy fujt a a szel.Ugyhogy jo urugy volt ra hogy bemenjunk egy cukiba melegedni: )))Ja azert csokitorotat is ettem ;)))
Bixtos hogy a szeltol ilyen nyugos mindenki,bar most Alex belealudt az evesbe,mar szinte fucsa hogy nappal is magatol alszik,pedig meg csak hetfo ota valtozott igy mrg.Talam valaki elcserelte : ))))

Mano
Persze ,neez igy ennyi tanaccsal a hatunk mogott.Most majd hetvegen veszek fagasztott barit,aztna egy het mulva mar mehet a keverti is ;)))
Hagyd egy kicsit sirni,en is szoktam ha halaszthatatlan dolgom van vagycsak mar sehogy sem jo neki.Aztan 5 perc utan olyan halas ha felveszem.

Rit
Es akkor mi van most,kell varni egy darabig ha pottyos??

Csics
Hat en sem regota,kb 3 eve csinalom ezt de remelem hosszutavon megeri.Bar nem mondom az egyetlen dolog ami meg izgatja a fantaziamat az a Teli szalami.JA es hat asuti szerintem nagyon is egeszseges : )))))))))))))))))))))
En is ugy tervezem hogy nem fog tejpepet kapni.
Lassan nekunk is elfogy a D vitamin majd rakerdezek meddig kell.

Beszti
Lehet hogy igazad lehet mert tom mindent meg a pulcsimat is aszajaba,viszont nem piros neki,na majd kiderul.

Nyuszika
A Neocitrant nem probaltad,az nekem 1 nap utan mar hasznal,de a mez a legjobb.

Pszi
Ez nem rossz otlet: )))

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Beszti
meg még mi is vagyunk. Doran 2002.10.01-es szülinapjával

csics
tök jó, hogy gyógyultok, meg az is, hogy ti ki tudtok menni bicóval valamerre. Mi innen a belvárosból meg sem próbálkozunk ilyesmivel, tüdõrákot kapnék, mire átvergõdnék a sok kocsin..

Beszti, Kataa
nálunk is lehe, hogy jön a fogmanó. Bár ezt már annyiszor mondtuk, hogy már nem is tudom. A doktornéni már karácsonykor azt mondta, hogy januárban foggal megyünk a rendelésre, mert megvastagodott az ínye és nyáladzik. Ehhez képest még mindíg itt állunk 0 foggal, de most olyan az ínye alul, mintha tényleg ott lennének már a fogacskák, és világosodott is egy kicsit. Ez már az?????

manó
az ajtószélességgel van nekem is gondom a villamosnál. mert ott olyan magas a lépcsõ, hogy ha látni is akarom hova lépek, kész bûvészmutatvány -erre még nem mertem vállalkozni. Máshol ok, bár szép kék foltok azért vannak a lábamon, jól mutatunk babaúszáson Kép.mellesleg nem tudom másnak mi a tapasztalata, de az emberek egyeltalán nem segítõkészek. inkább elfordul, minthogy segítsen. ha kenguruzunk, akkor is nagy nehezen kapunk helyet - és általában egy idõs valaki áll fel, hogy szégyellem tõle elfogadni, bezzeg a fiatal mellette mereven bámulja a könyvét v. az ablakon kifelé. pocóval is ez volt a helyzet.

pocok
de az olyan jó, nem?? mármint az izomláz - én szeretem, ha érzem, hogy vagyok Kép

manó
a helyzet ismerõs kézbenlét-fronton, de mi mára már megoldottuk. Általában az kell neki, ami nem neki való és nem játék. Pl. a papa karórája, papírlap, ilyesmik. Próbáld ki, nálunk bejött - csak figyelni kell közben fokozottan, de ha elkezd játszani óvatosan mindent kicserélhetsz bababiztos játékra.Meg amúgy erre pl. tök jó a cicánk is, csak elõ kell varázsolni valahonnan egy zsinórral (ez a kedvenc játéka) és máris a legnagyobb hiszti is abbamarad, és megy a duma meg a mosoly - a macskának

sasha
mi a helyzet fog-szinten?? remélem már el is felejtetted, hogy fájt

kakukkfu
biztos hogy száraz és nem koszmó?????????

Kataa
most azt csináltam, hogy itattam vele kálciumot, kicsit hígítottabb formában, mint azt magamnak szoktam. Nagyon sokat javult a dolog, már egész halvány.
mi is tök jót csavarogtunk, 5 órát voltunk kint a szigeten. ott is jó erõs szél volt, tiszta kite idõ!!! és még Dodo is hajlandó volt bealudni - mondjuk rápakoltuk az esõvédõt szélfogónak. Tök jót durmolt, így egy kicsit én is szórakozhattam. Most érzem is a karjaimat rendesen, szerintem holnapra jó kis izomlázam lesz.

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


jaj, aláírás lemaradt:

persze
Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok!

Sajnos elment a tesóm. Eddig itt „nyaralt”, tök jó volt egy kis társaság. De most vissza kell zökkennem.

Dec8!
Gratulálok az elsõ fogacskához! Nem irigyellek a munka miatt, én sem szívesen adnám bölcsibe Grétát.

Ilke!
Gréta is nagyon szerteti harapdálni a csõrös poharat. Teszek bele vizet, hogy legyen sikerélmény, de szerintem inkább az ínyének tesz jót. Még jó, hogy lehet pót csõrt kapni. Biztosan aranyos Lili, amikor a nevedet mondja. Jó hamar elkezdte. Irigykedem.

Ági!
Csak vigyázz, én múltkor az ágy alól halásztam ki Grétát, mert betolatott. Csak a feje látszott ki. Mi is egyedül szoktunk babakocsizni, de szeretem, olyan nyugis. Bár néha irigykedem a párosan vonulókra. Egy idõre megúsztuk a szemészetet. A dokinéni azt mondta, várjuk meg az influenza végét, addig meg írt szemcseppet. Beleadok mindent!

Nyuszi!
Jobbulást!
Nálunk sem jön be az a bizonyos népi játék. Úgy üvölt pár perc után, hogy szinte lehetetlen megvígasztalni. Én a hasamon altatom, vagy ha nagyon nyügi õ is cicizik.
Áfonya!
Nálunk is ugyanez van az alvással. Néha már határozottan elegem van. Én is várom a trükköket…Kenguruban elalszik, de ember legyen a talpán aki bírja addig cipelni.

Zita!
A párom odalenne ettõl a könyvtõl. Nagyon érdeklik az ilyen témájú könyvek.

Beszti!
Köszi a javítást!


Manó!
Én épp tegnap kaptam apától, hogy elkényeztettem a lányt, mert mindig velem akar lenni. Mikor nyûgös, én elõször az anyásságra gondolok, aztán a frontra, vagy fogacskára. Gréta is üvölt apánál, és ez meg rosszul esik neki. Nem mondja, de látom rajta. Egyszer majd csak más lesz. Kitartás!

Pszi!
És ezt minden egyes rugijával???Kép

Lányok! Teljesen kivagyok magamtól. Nem tudok éjjel aludni, nappal meg még úgy sem. Pedig semmi m,ásra nem vágyom, mint egyx kiadós alvásra. Lehet hogy ez a baj?

Pemeske és Gréta
pemeske
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a névnapi jóvívánságaitokat, és én is viszont boldog névnapot kívánok az Ildikóknak, igaz, kicsit megkésve.Kép

Sasha!
Remélem kellemes élmény volt a fogászatKép Sajnos, nekem is hamarosan útba kell ejtenem.

Dec8!
Boldog félévességet HannánakKép

Pszi!
A kép nagyon jó, és tényleg hasznos is!
Nálunk nem jön be, Napsugár még nem mászik...

Ildikó
ildikó
 
 


Nyuszi!
Meg fogom nézni én is! Kép

Panda,
Szerintem ez az! Köszi, hogy utánanéztél!

Djeszter,
Akkor meg vagyok nyugodva Kép. Irigyellek a szaktudásodért. Én évekig könyveltem a saját BT-mnek naplófõkönyvvel, és még mérleget is csináltam... A mai napig sem tudom, hogy sikerült. Valszleg ha meglátná egy szakember, elájulna.

Kataa,
Ne hidd, hogy a tiéd volt a legelvadultabb! Kép Azért a a többi arc se volt semmi. Ha a Gaba név mond neked valamit...

Pemeske,
Ha elkészül a könyv (még nem biztos, hogy kiadják, csak az elsõ 50 oldalt fordítottam le ízelítõképpen), szívesen küldök nektek tiszteletpéldányt, méghozzá dedikálva! Kép

Üdv:
Zita
parazita
 


Sziasztok,

Haldoklunk Apával...Kép.Már lázam is van. Remélem nem az influenzát nyaltam be. Csak nem tudom hogyan sikerülhetett, mikor állandóan itthon ülünk. Kivéve vasárnap, mikor kaja bevásárlás van (kb.másfél óra), meg nagyizás kb.3 óra. De ez utóbbi ugye nem tömeg.Kép

Jut eszembe anyukámnak nem sikerült kideríteni mi baja volt, de szerencsére már jobban van. Vírus, mondja a doki, mert fogalma sincs. Mindenesetre csúnya vírus lehetett, ami olyan máj éf vese funkciót csinált 2 hete neki, hogy az orvos majdnem elhajította a leletet....még megy hétfõn egyszer szurira, egy utolsó próba kideríteni, mi baja volt.

Pszi

Tetszik az új rugidivat....épp gondolkodtam rajta. A kedvenc szórakozása, hogy minden alá betolat..(lásd PemeskeKép) és gyönyörûen feltörli a szekrényalját, ahova nem ér el a takarítás. És a zoknija úgy néz ki, mintha a nemlétezõ kertben zokniban tapickolt volna....

Beszti

Te milyen gyakran takarítasz? Nálunk hetente van (bevallom nem én teszem, lusta disznó vagyokKép), de most hogy kiskutyaként mindenhova követ a lányom, elgondolkodtam, hogy nem kellene gyakrabban felmosni legalább az elõszoba-konyha részeket, ahol olykor cipõvel is járunk?

Pemeske

Szegény , meg tudlak érteni a nem alvással, én is rossz alvó vagyok. Tegnap éjjel a nátha tartott ébren vagy 3 óra hosszat.

Kataa

Coldrexet ittam, de csak egyet, meg még egyet lefekvés elõtt iszom. Remélem segít. A lázam már elindult lefelé.Kép

Na megyek is, hátha most alszom egy jót, ha a lányom is úgy akarja.Jó ez a nátha így kisgyerekkel, fõleg mikor az embernek a kiságy fölé hajolva elcseppen az orra...brrrr.Kép

Na jó éjt

Nyuszi
Nyuszika
 


Sziasztok!

Ilke,
Szerintem nem csinalj a kanalra harapassal semmit.Aaron is csinalta, mi jatszottunk egy ideig, hogy en ki akarom huzni a szajabol es ö meg nem engedi. Es aztan valamikor abbamardt.
Bar megprobalhatod azt is, hogy mindig mondod, hogy NEM, hatha megszivleli.

Hogy mire is vagyunk allergiasak….igazabol nem tudjuk.A baratom talan a poratkara, en meg a parlagfüre. De nem teszteltettük ki. Nem akarjuk igazan besorolni magunkat az allargiasok soraba. De Rebi miatt azert igyekszünk elövigyazatosak lenni.

Nyuszi,Ilke,
Rebecca ma reggel mondta parszor, hogy: mama. Igy szepen, tisztan!!!
De en tudom, hogy ez meg nem tudatos, de akkor is olyan edi!

Forti,
Irigyellek am nagyon a torna miatt !!!

Agi,
Rebecca is olyan sarkokba tud bebujni, hogy eszembe nem jutna.

Pszi,
Ez a portörölgetös modszer nem is olyan rossz!Kép

Afonya,
Nalunk ugy jön altalaban össze, hogy Rebecca kb. 9-9.45-ig es delutan 16 ora körül alszik de csak rövidet. Ekkor az autoban alszik el,visszük il. Hozzuk Aaront az ovibol. Ha itthon vagyunk, hasonloan csinalom, mint este, de nehezebben tud elaludni. Sokat simogatom a hatat, mire elszenderedik. Es delben 12-körül pedig felöltöztetem, es be a babakocsiba setalni. Ott elalszik, 1-2 orat.

Zsuzsi,
Aaron egyszer kb. 13 honapos es egyszer meg kb.19 honapos volt, mikor olyan nagy darabot probalt lenyelni az almagerezdböl, hogy belilult a kobakja. Fejjel lefele razva es a hatat ütögetve sikerült kiszednem belöle…..en biztos nagyon nagyon fogok vigyazni Rebinel! Nem is akarok belegondolni, mi lett volna, ha…
De ahogy Afony csinalja, az szerintem is jo, igy szinte biztos, hogy nem törtenhet semmi.(Szerintem es azert tapasztalat is)

Sasha,
azota mar talan nincs fogfajasod…

D vitamin
Nalunk egy eves koraig kell, naponta ket csepp.

Kataa
Hat en bizony eszem disznohust – nem vagyok hajlando lemondani rola.De en is magam fözök, mondom, mostmar a majkremet is itthon csinalom.
Es a sajat gyartmanyu kajaknak sokkal jobb ize van!Ahogy mondod!

Rit,
En is szeretem az izomlazat!Mert erzem, hogy csinaltam valamit!!!

Nyuszi,
Gyors kilabalast a betegsegböl!
Igen a takaritason en is ilyen okokbol gondolkodom!Bar, ha megfogadnank Pszi ötletet, nagyon leegyszerüsödne a dolog!!!

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Áfonya
A körte nem fog? Én is úgy próbálom adni a Petrának a banánt, hogy keverek bele mást is de csak nagyon keveset tudok mert õ csak a banánt szereti és ha többet teszek bele a másikból akkor meg sem eszi. Szegényke ma már annyira erõlködött de így sem sikerült kakilnia, hogy én is lementem venni neki egy kecskeméti õszibarackot. Csak az a baj, hogy a barackot utálja. Csináltam neki egy kis rizspépet és abba tettem pár kanállal. Majd meglátjuk, hogy lesz e hatása.

Panda
Nekem pont ma jött meg pedig a Petra még naponta ötször szopizik. Nincs vele gond ugyanúgy elfogadta a cicit. Ez jó lehetett ez a kipróbálás de gondolom nem volt gond mert akartatok a Noéminek testvért.

Pemeske
Hú, ez az ideg kiölés nagyon rosszul hangzik. Fájt?
Köszi, mi jól vagyunk semmi baja a Petrának csak egy napig köhögött. Azt akartam kérdezni, hogy a Grétának hol vetted a cipõcskéjét? Én is szeretnék valamilyet venni a Petrának mert ha lekerül róla az overáll akkor zokniba fázni fog.

Zsani
Köszi aranyos vagy de nem kell majd elküldöm a férjemet abba a gyógyszertárba.

Ilke
És szerinted melyik lázmérõ mér rendesen? Én inkább a hagyományosnak hiszek.
Már nem vagyok mázlista.

Beszti, Dió
Én mindig csak egy mellbõl etetek egyszerre. És most kezdtük el a négyóránkénti evést és így egy mellre viszont csak 8 óránként kerül sor. Éjszaka meg kimarad 12-13 óra.

Conti
A Petránál is már többször elõfordult, hogy fürdés után annyira fáradt, hogy egybõl elalszik és nem akar szopizni. Ma is pont ez volt. És ha meg akarom próbálni akkor elkezd sírni, hogy aludni akar. Ilyenkor én is mindig aggódom, hogy ki fog száradni meg fogdosom a kutacsát. De így is végig alussza az éjszakát nem kel fel késõbb sem, gondolom akkor nem is éhes.

Nyuszi
Gratulálok Emike fogaihoz! Jó lehetett a férjed álma, azt hiszem én is biztos szívinfarktust kaptam volna. Jobbulást neked!

Zita
GYED: Én a maximumot kapom azaz a 83.000-t és az 75.000
Djeszter Hogy lehet, hogy te csak annyit kapsz? Szerintem akkor nem a 83.000 után kapod.

Dió
Rám akkor néz furcsán a Petra mikor megmosom a hajam és be van csavarva törölközõvel. Akkor csak a fejemet nézi és én mindig mondom neki, hogy „én vagyok az az Anya”.

Szilcsike
Nekem is minden rendbe volt a szüléssel és a doktornõ nagyon kedves volt. A következõt is nála fogom szülni. A nõvérem is most fogja nála szülni a másodikat.

Kataa
Sajnos nálunk sincs fagyasztott õszibarack és a múltkor muszáj volt vennem kecskemétit mert már nagyon szenvedett a Petra a kaki miatt. De nem szeretnék neki venni én sem többet.

Ilke
Hogy hogy végül beoltatod a Lilit agyhártyagyulladás ellen?
A Petra is mindig ráharap a kanálra. Én is kipróbáltam a vízet és azt szereti meg hát a tejcsit. Mást nem iszik pohárból pedig már adtam neki gyümölcslevet de az nem kellett neki. Mondjuk a vízbõl sem nagyon iszik hanem inkább bohóckodik vele. (kocogtatja a fogát a pohárhoz, meg bele iszik és utána szépen kicsurgatja a vízet a szájából) Ja, és olyan aranyosan segít nekem fogja mind a két kezével a poharat.

Ági
petra2
 
 


Sziasztok!

Visszatertunk anyukamektol, egy hetet naluk toltottunk videken. Lacko szerencsere jol viselte a kornyezetvaltozast. Bevezettunk par ujitast is, eddig este 11 korul furdettunk, hogy apa csinalhassa, most attettuk du 6-7 korulre, es igy alszik a mano 7-8 orat utana. Igaz, hogy tegnap este atkozodtam, mert ejszaka nem aludt be a szopi utan, masfel orat fenn voltunk. Na ehhez nem vagyok szokva! Kép

Amugy nagyon elveztem, hogy kicsit kiszakadhatok Lacko mellol. Keresztanyam es nagymamam is szivesen pesztraltak, amig elmentem kicsit a varosba. Bar a gyerkocnek azert van radarja, ugyhogy neha fel orat engedelyezett, amint kihuztam a labam otthonrol mar fel is ebredt. Kép

Kepzeljetek, Lacko el van buvolve a tapetacsikoktol. Nalunk nincsen, de anyu tett fel Szolnokon a babasarokba, es a gyerkoc a pelenkazon szinte kitori a nyakat, csakhogy nezegethesse. Addig tolja magat a labaival, amig oda nem tud fordulni. Es magyaraz veszettul a rajta levo maciknak.Kép

Ja , lanyok, a Rossman felujitotta a pelenkajat, akcioban lehetett venni mintakat. Mi vettunk midit, probalni meg nem probaltam, de teljesen olyan mint a Libero. Bordo csomagban lehet kapni, ja es a legolcsobb a piacon, olcsobb mint a Babylove (igaz nem sokkal).

Pocok! Boldog szulinapot parodnak, en 11-en toltottem a 28-at. Eljenek a Halak!

Grat a hofordulosaknak! Na es az uj fogtulajdonosoknak!
orsoly
 


Ági,
KösziKép!
Lilit a körte eléggé meghajtotta.
Mi a digitálisat használjuk, mert azért akkora különbség nincs a kettõ között és azért ez jóval egyszerûbb, és keskenyebb neki.
Mi most kezdünk átállni a két mellbõl evésre, mert úgy látom, hogy megint nõtt Lili étvágya.
Az oltással kapcsolatban, úgy gondoltam, hogy mivel egész életére védettséget ad és olyan szörnyû dolgokat okozhat esetleges fertõzés, nyugodtabb vagyok ha ez ellen már védett lesz.

Rzsuzsa,
Lilinek én még nem adtam a kezébe nagyobb darab hamit. Majd ha már talán látom rajta, hogy rákapott az evés ízére, de most még csak barátkozik ezzel az egésszel.
Hát az ÁNYA-t azóta sem mondta, viszont ma egész nap térden és kézen támaszkodva hintázott. Annyira édesKép. Azt mondta a védõnõ, hogy most már tegyük lejjebb az ágyát, mert felkapaszkodhat már ebbõl a helyzetbõl.

Nyuszi,
Jobbulást nektek! Örülök, hogy jobban van az anyukád.
Igen, szerencsére teljesen jól viselte Lili a szurit. Amikor a doki beadta, akkor el akart kezdeni sírni, de gyorsan odavittem a tükörhöz, így rögtön elkezdett vigyorogni, és már el is felejtette az egészetKép. Viszont úgy néz ki, hogy ha félig felültetem a babakocsiban, akkor nem sír. Így talán vissza tudunk szokni a babakocsizásra.
Mitõl jöttek vajon ki Emin ezek a foltok? Eddig nem nagyon voltak, nem?
Én az erõsebb jobb mellûek táborát gyarapítom.

Gumicukor,
Lili akkor szokott nagy szemeket mereszteni, amikor felveszem a napszemüvegemetKép.

Áfonya,
Napközben úgy szoktam Lilit altatni, hogy szopi közben általában már el szokott bóbiskolni, aztán büfiztetés, és berakom a kiságyába, ott rögtön fordul az oldalára, és már alszik is (de ha ébren lerakom a kiságyba akkor is pár percen belül elaltatja magát). De igazából este is így szokott lenni. Korábban próbáltam úgy alakítani, hogy a kiságyba csak akkor tettem, ha alvás idõ volt, így megszokta, ha oda leteszem, akkor aludni kellKép.

Szilcsike,
A dokinéninek nem fekete haja van? Mert Lili a fekete hajúaktól rögtön sírni szokott.

Kataa,
Köszi, elég jól viselte Lili az oltást.

Beszti,
Nem is meséltem, hogy megvettem múltkor az a Vekerdy könyvet amit említettél. Már kiolvastam, most apa olvassaKép. Szóval csak szeretném megköszönni, hogy ajánlottad, mert nagyon sok érdekes dolog volt benne.

Mano,
Ctrl+s a mentés, ügyes EmmaKép.

Csics, Kataa,
Nekünk is azt mondta a doki, hogy 3 éves koráig kell kapnia a D vitcsit, de nyáron nem kell adni. Csak 1 éves koráig kell naponta, ha jól emlékszem.

Ildikó,
Köszi, viszont!Kép

Pusz,
Ilke és a 8 hónapos és 1 napos Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok,

nálunk az elmúlt napok betegeskedéssel teltek. Most lassan mindenki javulgat, én meg kezdem a betegeskedést...Kép

Csics, az nem igaz, hogy még nem találták ki az egybenh beadható oltást. Elli egyben kapta meg az összeset, igaz, mi külföldrl hozattuk meg neki és persze ki is kellett fizetni. (Sot, nem is csak a Di-Per-Te, meg a Act-Hib volt benne, hanem a Hepatitis B és a Gyerekbénulás elleni cseppek is) Hexavacnak hivjak es Nemetorszagban peldaul mar ezt adjak. Van a Hepatitis nelkul is, akkor Pentavac a neve. Nalunk a ferjem tragaszkodott hozza, eleinte morogtam vele, aztan kesobb nagyon örültem ennek így. Igaz nem volt olcsó, de Ellit csak egyszer szúrták meg minden alkalommal (ja, és 3, 4, 5 hónaposan kapta a szurikat, a német oltási rend szerint), egyszser sem lázsodott be,csak minimális höemelkedése volt valamelyiknél és soha nem kellett borogatnom a lábát. Amit itt sokan írtak, hogy tisza piros lett a baba lába és fájt neki, hát ez elöttünk szerencsére ismeretlen.

Gyanítom, hogy itt azért nem ezt adják, mert sokkal olcsóbb egyesével beadni nekik , aTB-nek meg mindegy, hányszor szúrják meg a kicsiket, ha az jobban megéri nekik anyagilag. Kép

Csics, nem akartalak megbántani, meg tudom, azt is, hogy sokan nem tehetik meg, hogy meghozassák az oltásokat (mi kigazdálkodtuk, mert végülis én is úgy láttam, megéri), de gondoltam, azért leírom, hátha érdekel valakit.

Most meg visszamegyek aludni, mert a gyermek 4-kor felkelt, evett és úgy döntött reggel van. De most meg persze elment alukálni.. Azt hiszem kihasználom az idöt, mert a héten nem sokat aludtam.

macsek
macsek
 


Lányok!

Akik már fõztetek a gyerkõcnek gesztenyés kaját fagyasztott natúr gesztenyével, hogyan csináltátok? Nekem semmi ötletem, légyszi, segítsetek!

Köszi,
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok
MA ugy dontottunk Apaval hogy nem ebresszuk fel Alexet es kiderulmeddig alszik.Lehet hogy az utobbi napokban azert volt nyugi mert nem aludt elegt.Igy viszont minden borul a napban,nam ajd meglatjuk.
Tegnap is volt siras de szerencsre rajtam megnyugodott egy kis ido mulva.

Rit
Hat passz a fogakra,na doki neni megint szerepelt: ))))
Orulok hogy jot szorakoztal,nekunk is kell neha ilyen.
Ma apa fel nap szabin van ugyhogy halasszuk a setat jo hetre.
JA kulonben mar szallingozik a ho: ))))

Pemeske
Hat en is igy vagyok mostanaban,pedig alszok eges ejszaka de nem tudok pihenni.Mindig almodok es nem tul jokat altalaban.Talan az eber alvastol van hogy mindig fulelunk a manora.

Zsuzsa
A tesom ugy csinalta ha nyugik voltak a fogakto lakkor adott nekik kenyerhejat mar 1 evesen es kb masfel evesek voltak amikor kaptak almat vagy repat.Sajnos a sok joves menes miatt nem ajanljak kezbe adnia kajat.

Zita
Hat valami remli,de akkor sok voltaz uj arc : )))
Kar hogy mi soha nem talakoztunk!!!

Nyuszika
Elhiszem en ha az atlagnal jobban fradt vagyok mar nehez a babuval,hat meg betegen: (((
Erdekes mert anyukam soha nembeteg azt mondta csak azota miota anya es nem engedheti meg maganal.Hat nem tudom en ennel torekenyebb vagyok.

Orsoly
Mar en is szemzgettem azzal pelussal,de nem lattam mintat,majd rakerdezek,igen 39/db az ara.
A babak ilyen korban meg jol turik a valtozast,sot meg az 5 honapos Alex is de ki tudja mi lesz kesobb.

Na megyek a dolgomra maig alszik a kis tunder.
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Na, Petin végképp kitört az anyafüggõség. Édes nagyon, ölelget, bújik, de ordít is, ha leteszem aludni, pedig már majd elájul az álmosságtól. Most is letettem, hát rövid kiabálás után most úgy tûnik, elaludt. Ilyenkor muszáj erõsnek lennem, mert egyrészt nem vagyunk hívei apával a magunk mellett altatásnak, másrészt Peti nem is tud mellettünk aludni, mert akkor játszani akar.Kép Szerencsére apával továbbra is jól elvan, és napközben is hagy mozogni a lakásban, elfoglalja magát, bár igyekszem, hogy mindig ott legyen, ahol én.

Tegnap elmentünk egy kiállítás megnyitójára, amit apa csinált, nagyon jól bírta Peti, pedig sokan voltak. Persze, csimpaszkodott a nyakamba ezerrel.

Viszont mostanában rászokott, hogy fél 6-kor kel, na nem azért mert éhes, csak úgy. Aztán fél 8 körül persze kidõl.

Beszti, Ilke!
Mi annak a Vekerdy könyvnek a címe, amirõl beszéltek? Engem is érdekelne.

Nyuszi!
Jobbulást neked és a párodnak is!

Vigyázzatok magatokra mamák és babák!

Dió és Peti
szabotimi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?