Sziasztok Lányok!!
Nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat, véleményeiteket, ötleteiteket!!!
Örülök, hogy leírtátok őszintén a véleményeteket. Nem bántódtam meg, hiszen az általatok felsorolt esetleges problémákkal én is tisztában vagyok.
Megmondom őszintén, eszembe sem jutott, amit többen is ajánlottatok, hogy valakit helyben kéne keresni.
Bár bevallom, azt azért nem szeretném, ha egy épp a nyári szünetét töltő kis csitri vigyázna Gergőre. De azt hiszem, beszélni fogok a védőnővel, hátha tud ajánlani valakit, aki esetleg a saját csemetéjével van otthon, és bevállalná délelőttönként Gergőt.
És lehet, hogy megpróbálom a helyi bölcsis csoportot, és ovit is, hátha nyáron bevennék őt arra az egy hónapra.
Meg aztán, jövő héten megint beszélnem kéne a főnökömmel, hogy le tudjam konkretizálni a dolgokat. Volt ugyanis egy olyan félmondata, hogy azt sem bánná, ha egy ideig félnapokra járnék be, ha úgy könnyebben megoldom a gyerekelhelyezést.
Szóval, azért még nincs minden veszve, és hát nyilván anyagi áldozatokkal fog járni, de egyelőre nem tudok jobb megoldást.
Ráadásul sürget az idő, mert ugye GYED mellett nem lehet dolgozni, márpedig én erősen GYED-en vagyok még, majd csak szeptembertől leszek GYES-en. Úgyhogy ugye legkésőbb 2-3 héten belül jó lenne valami megoldás, mert akkor le kell mondanom a GYED-ről, és már most GYES-re kell mennem.
Ja, és a másik, ugye ott van a felgyülemlett szabadságom, amit a törvény szerint ilyen esetben nem fizethet ki a cég (csak akkor, ha megválnánk egymástól), tehát azt is ki kéne vennem.
Persze, erre már vannak variációim, hogy esetleg nem veszem ki, max. csak papíron, a cég meg esetleg cserébe valamilyen úton-módon beszáll a bölcsi / bébiszittyó költségeibe. Ő is jól jár, meg én is.
Úgyis ki kell majd vennem, ha Gergőt szoktatom a bölcsibe...
Szóval, vannak elképzeléseim, amit persze erősen egyeztetnem kell a főnökömmel. Igaziból nem is az a baj, hogy nem gyerekbarát a cég (van egy másik kolléganőm, annak is ovis gyereke van, és elég rugalmasak, a munkaidőt alakíthatta úgy, hogy jó legyen a gyerek miatt), hanem az a helyzet, hogy nagyon-nagyon kellen valaki erre az állásra.
És hát ugye mivel én vagyok a visszatérő, naná, hogy én jutottam először eszébe a főnökömnek. Szerintem 1000 %-os volt, hogoy tetszeni fog nekem, és hát nem is tévedett nagyot!
Szóval, nem az a helyzet, hogy konkrétan rám nem tudnak várni, hanem az, hogy már 2 hónapja be kellett volna valakinek töltenie azt a posztot. Az osztrákokat meg ugye nem érdekli, nyilván a főnökömet is buzerálják kintről...
Na, röviden ez a helyzet, közben meg ezerrel valami nyeltanulási lehetőséget keresek.
Na, akkor most megpróbálok reagálni a hsz-ekre is!
Maresz!
Örülök, hogy végre jelentkeztél, és dobhatnál néhány képet Brigiről!!! Ezer éve nem láttuk, meg téged sem!
Keresztelő nem semmi, hogy levezényelted!! 30 ember már tömeg!!!!!!
És várjuk a vonatozós képeket!!!!!!
Férj kérdés: enyém férj is meg volt lőve még néhány héttel ezelőtt, ugyanis előtte, talán ha kétszer cserélte ki Gergő pelenkáját.
Dehát ugye elkezdtem szurkára járni, délután ő vigyázott Gergőre, úgyhogy kénytelen volt beleszokni. Hiába mondta Gergőnek, hogy várjon meg engem a kakálással, Gergő nem mindig fogadott szót...
Egyébként pedig nagy szerencsém van, mert baromira jól kijönnek Gergővel, Robi ráadásul szerintem eszméletlen jól ért a gyerekek nyelvén.
Néha csodálkozom is, hogy mi minden eszébe nem jut játék gyanánt, ami nekem eszembe sem jutott volna.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy bár abszolút egyeznek a nevelési elveink szerencsére, ő sem bírja a hisztit. De épp múltkor mondtam neki, hogy érdekes, mert addíg, amíg nálam hamarabb elszakad a cérna, és esetleg már kiabálok, addig ő mindig a békésebb megoldást választja. Az esetek 95%-ában a legnagyobb hiszti kellős közepén is nyugodtan szól Gergőhöz, hogy mi a baj, felveszi, babusgatja, stb, próbálja megnyugtatni, terelni a figyelmét.
Nekem ez sajnos nem (mindig) megy. A maradék 5%-ban pedig már Robinak is eldurran az agya, és viszi Gergőt a kiságyába (JUci, ez nálunk is működik) , vagy épp a hideg víz alá...
Viki!
Részemről is mennek a drukkok!!!! És nyugi, nézd meg Prüntyi-t, szerintem ő is úgy volt, mint Te, hogy már szinte aggódott, hogy miért nem jön a kistesó. Mostmeg ott is van a pocakban!!!
Prüntyi!
Tüncsinek utólag is boldog névnapot kívánok!
Juci!
Természetesen Neked is nagyon Boldog névnapot kívánok, mégha utólag is. (8 napba még belefér, ugye???)
Benianyu!
Nem lehet a Ti életetek sem könnyű mostanában. Ez a sok rohangászás, stressz, stb.
De az vígasztaljon, hogy hamarosan költöztök (tudjátok már pontosan, hogy mikor??), és akkor már sokkal nyugisabb lesz minden!!! Legalábbis én kívánom!!!
Róki!
Neked is hasonlókat kívánok, mint Benianyunak, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet!!! Újságokat nem felejtem ám el, de egyelőre gőzöm sincs, hogy mikor tudnék érte menni!
De igyekezni fogok, egyrészt nem szeretném, ha nektek útban lenne, másrészt, ha valamikor, akkor most aztán tényleg jól jönne.
EGyébként mekkora adag szerinted??? EGy ilyen buszos-Gergős dolog mellé bevállalhatom szerinted, vagy mindenképpen jobb lenne hozzá az autó????
Na, most megint jó sokat termeltem!!!!