Új privát üzeneted érkezett!

Áááá, lányok, nagyon kedvesek vagytok, hogy vigasztaltok, de sajnos ilyen nem fordul elő mindenkivel, csak az ilyen kapkodó emberekkel, mint amilyen én vagyok. Nagyon nagyon lelkiismeretfurdalásom van.
És igen, sajnos elképzelhető, hogy sérültek a fogcsirák is, de ez nem mutatható ki, majd kiderül. Az orvos azt mondta, bármi lehet, nem tudja. Erre én kérdeztem rá és ő válaszolt. A csecsemőosztályos doktornő szerint ha ő maga nem mondta, nem valószinű, hogy úgy látta, sérülhettek, mert azt mondta volna magától is, imádja riogatni az anyukákat. Persze azért nem vagyok nyugodt, alig várom, hogy kibújjanak a fogacskák.

KépKép

KépKép
majola

Nagyon szorítok Anna fogacskáinak!
És tényleg ne hibáztasd magadat most már! Emlékezz, hogy hányan ejtettük le, esett ki a kezünkből. Csak nagyobb szerencsénk volt.
Marci is egyszer leesett az ágyról amikor pindurka volt. És teljesen az én hibám volt :oops: Csak szerencsénk volt. Mindenkivel megesik.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Halihó!!

Élünk mi is,csak még pihenjük a hétvégét!! :lol:
Pénteken ugye lagziban voltunk,szombaton mentünk Bogácsra...jó kis bulik voltak!! :D :wink:

A pocakom egyre csak nő és a pocaklakó úgy,de úgy tud mocorogni!! :D Annyira jó érzés!! :D :D

Meli pedig szinte már mindent mond,csak még nem igazán köti össze a szavakat!!
Reggel azért igy kiabál:anyacika-tápiiiiii!!!!! :lol: :lol: :lol:

Látom volt téma a bilizés!!
Hát mi ott tartunk,hogy már nem sikit tőle....sőt!!rá is ül csupaszon is és mondja,hogy pisi,de még nem produkált bele semmit!!
És a wc-re is kéredzkedik,de ott is csak fogom és kicsit ráül és ennyi.Valahonnan szereznem kell ezt a lépcsős szűkitőt...hátha....!! :) :wink:

Ne haragudjatok,de képtelen vagyok mindere reagálni,úgyhogy inkább neki sem kezdek... :oops: :oops:

Prüntyi.
Akkor mikor is mentek a Balcsira????
Mi júl.15-től!!

ancsi26

Sziasztok,

Megann,

Igazad van, ebben a topik ugyben, dehat szerintem ez egy termeszetes folyamat, bar szerintem kihalni nem fog :lol: de valoszinuleg nem lesznek mar tobb oldalak olvasasra, ha kimarad par nap! Babokak egyre nagyobbak es onallobbak, ezt kepek is bizonyitjak!!! Lena csodas es nagyon meno a kis szerkojaban es a jatszoter!! :roll: :roll: szuper! Biztosan nagyon elvezi a kiscsaj!

Majola,
:oops: Mindenkivel elofordul, hidd el, ne legyen lelkiismeret furdalasod, at kell lepni ezen, megha nehez is!! (Lasd amikor az en hulyesegem miatt Balazs leforrazta magat) Szerencsere mar meg sem latszik, de akkor en is valami hasonlot eltem at, mint te!!! Remelem Annanak sem lesz a fogaival, minden toled telhetot megtettel, Julcsi meg megijedt, magyarazs el neki, miert mentel el, amilyen okos, biztosan megerti!

Juci,
Nalunk is ujra elokerult a hiszti, en nem hagyom magam, sarokbaallitas jar erte es ugy tunik, mukodik!!!!!!!!

Totka,
Vegre jo hirek is :lol: :lol: Panna nagyon kis vagany.
Orulok, hogy neki sincs gondja a szemevel!!! Remelem ha legkozelebb hazamegyek MO-ra, akkor ossze tudunk futni valahol, nagyon szeretnelek szemelyesen is megismerni!!!!

Persze masokat is, de ez egy kicsit nehezkes lenne szerintem :oops: :roll:

Rokica,
Nagyon jonak tunt a tali, jok a kepek!! Remelem nem lesz liszterzekeny Zsuzsa, igazan nem hianyzik mar ez a tobbihez :x

Barbi,
Jaj, nekunk is van egy pici kutyank, Balazs meg van bolondulva erte (forditva is igaz), puszilgatja, kajaltatja, allandoan nyugoli. Egyszer odakapott mar a kutya, de lattam, inkabb csak dorgalta, mert Balazs a farkanal fogva huzta :shock: :shock: , de akkor is, mindig szem elott van, mert en is felek ettol!!
sajnalom a kutyit, de ha kellett, akkor jobb ez igy!!!
Tudod, miert kattant be???

Ayse,
Lilimondast nem lehet megunni :lol: :lol:

Kuha
Gergo irto cuki a vonaton es nagyon jo a veled keszult kep is, hasonlitotok egymasra!!! Csodalatosan szep kisfiu lett!!
Fogyokura????

Marti
Voltal az uh-n??????????? Mi a helyzet?????

Ancsi
Jo kis bulik igy terhesen :lol: :lol: Profitald is ki, amig teheted!!!!
Vigyazz magatokra

And-al mi van??? Jo reg nem irt?? Bar biztosan o is el van veszve

Benianyu,
Nagyon tetszik a kep a fiukrol, ahogy olelik egymast!!!! Olyan meghato :lol: :lol: Sotetebb a hajad ugye, mint altalaban??? Nem fogytal??? Valahogy ugy tunik a kepeken!!!

Csibb,
Fanny lanyt meg kell zabalni kis szoke fejevel egyutt!!! Festes meg mindig akad nalunk is, ha gondolja!! Legalabb lesz kire tamaszkodnod az uj lakas atalakitasaban!!
Hisztis kep magaert beszel :roll: :( De en nagyon ennivalonak talalom a combikajat :P :P

Szilvi,
remelem lesz helyetek!!!!!!! a bolcsibenHa nem, van valami megoldas???
Nekem is tetszik a csokisszaju, meg tok edes, ahogy duguszolja az autojat!!! Jo nagy kupi lehetett utana, de legalabb elvolt!!

Nalunk egyebkent a festes nagyon megy most! Tubusokban vannak a festekek, kezzel es ecsettel lehet festeni vele. Van nyomkodos es olyan is, aminek a vegen szivacs van, kesz ecset!
Imadja, mar csinalt nekem vagy harom "csodalatos akvarellt" :lol: :lol: elvan vele akar orakig is. Irto kupi van vele, de megert, igaz meg a fule is festekes!
Nalunk is majdnem kesz a jatszo, mar csak a kettes hinta hianyzik.

Errol jut eszembe, anyosomeknal voltunk tegnap, aki szinten vett egy jatszot es ott mellettem, Balazs leesett a hintarol, bar voltunk vagy 5-en mellette!!!! Elharapta a nyelvet, folyt a vere es uvoltott vagy 10 percig!
Latod Majola, nem csak veled tortenik meg ilyen :cry: :cry:

Hetfon el kell vinnem Mat-t neurologushoz a kukijaval!! Mar tobbszor feljott a tema vele kapcsolatosan, de most megelegeltem az altalanos- es gyerekorvos fejtegeteseit azzal kapcsolatosan, hogy egy 8 eves fiunak meg mindig tud magatol felhuzodni a bor, attol fuggetlenul, hogy ket oldalon meg MINDIG le van nove a bor :twisted: :evil: :evil: :evil: Hetfon koran reggel kell mennunk, valoszinuleg operacio lesz es akkor el kell altatni! Ugyhogy most nagyon izgulok, egyreszt mert szeretnem, ha vegre javulas allna be a dologban, masreszt meg feltem ot nagyon!!! Bar ezt "kis" rutinmutetkent csinaljak itt, de akkor is faj az anyai szivem, hogy ide kellett jutnunk!!! :twisted:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Benianyu!
Csináltam új vonalzót :P :P
Köszi, öcsém még kínlódik a lábával, de annyira nem vészes, ha kocsival jönnek érte, tud mozogni. Ráállnia egyelőre nem szabad.
Fiúkat még nem fotóztam, de hétvégén pótolom! :D

Zsuzsa!
Szegény Anna :( :(
De próbáld meg nem hibáztatni magad, sajna tényleg bárkivel előfordul az ilyesmi.
Leon is leesett a pelenkázóról már, annyi volt a szerencsénk, hogy Gabi a lábával dekázva elkapta. Pedig mind a ketten ott voltunk....... :?
Ő is megsérülhetett volna komolyabban.
Remélem Julcsi is hamar kiheveri, hogy nem voltál otthon!

Juci!
Nagyon sok boldog névnapot kívánok!!! :D :D :D

Szilvi!
Drukkolok azért a bölcsiért, jó lenne, ha sikerülne!
Mi hétfőn tudjuk meg az eredményt..... :roll:
Tomi nagyon helyes papírzsepi tömködés közben, jó kemény munka lehetett :lol: :lol: :lol:

Csibb!
Az a lényeg, hogy görbül, nem?! :wink:
Fanni EGYÁTALÁN NEM kövér, olyan szép kiscsaj. A husi combik meg kellenek, most még. :wink: :D
Konyhaszekrény alatt :shock: :shock:

Juci!
Másik kutyus már 13 éves és kis termetű. Egyébként már nagyon öreg, mindig is békés természetű volt. Nem sokáig lesz velünk sajna, épp hogy kimegy a telken pisilni, stb. :(

Ancsi!
Jó bulik lehettek, kérünk képeket! :P :D

Anikó!
Azt mondta az állatorvos, hogy kezdődő agydaganat okoz ilyen tüneteket, volt már a praxisában nem is egy :(
Mat-nek drukkolok a kukihoz, hátha megússzátok a műtétet.
Egyébként a műtét a körülmetélést jelenti? :oops:

Ja kuki téma!!!
Nolcsinak is ugye van probléma vele, múlt héten voltunk vele dokinál, kaptunk kenőcsöt és naponta 3-4x !!!!! kell vele kenni 1 hónapig, utána kontroll.
Most valóban jobb a helyzet, de az egyik oldalon nagyon le van tapadva, azzal nem tudom mi lesz.
Viszont nem rögtön műtét, csak ha sokat kenjük és nem javul, akkor kell egyátalán beszélni róla.
Ja és ez SZTK rendelés volt, szóval itt is ki lehet fogni a normális dokit.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

Talis képeket megnézegettem, nagyon tutik lettek!! Más nem fotózott???
Végre láttunk képet Cleórol és Majáról is, meg Göndörzsófékról is!!!

Ne haragudjatok, de most már anyuéknál vagyok, sokat nem tudok írni.
Csak annyit szeretnék, hogy voltam ma a főnökömnél, elég jól áll a szénám, de megint bekavart a bölcsőde.... Egy kicsit a tanácsotokat is szeretném kérni.
Az a helyzet, hogy csinálnak egy új munkakört most, és a főnököm rám gondolt. Eléggé fekszik nekem a dolog, ráadásul az időbeosztás sem túl vészes, 8-tól 4-ig.
A gáz az az, hogy legkésőbb július 1-jével kezdeni kéne... Igenám, dehát hová rakom Gergőt?? :roll: :roll: :roll: :roll:
Most annyit sikerült elérni, hogy kitolják max augusztus 1-ig, de szeptemberig tuti, hogy nem tudnak várni rám, és akkor fel kell, hogy vegyenek valakit... Nem örülnék, mert elég jó kis munkakör lenne, ráadásul fejlődési lehetőséggel.
Most abban maradtunk, hogy minél hamarabb bestartolok a bölcsibe, és rákérdezek, hogy nem kezdhetne-e Gergő már rögtön a nyári szünet után, muszáj-e megvárni a szeptember 1-jét???
Azt hiszem, hogy 5 hét a nyári leállás, és valamikor június végétől lesz a leállás. Tehát elvileg augusztus-ban újra indul a bölcsi.

Csak azt nem tudom - és itt kérném a véleményeket - , hogy ilyenkor már mehetnek szerintetek az újak, vagy még ilyenkor járnak azok a gyerekek is, akik szeptemberben az ovit kezdik????
Nagyon-nagyon remélem, hogy belemennek a bölcsiben... Ráadásul ott a beszoktatás is, ami ugye szintén min. 2-3 hét.
Abban maradtunk a főnökömmel, hogy ha ez segít(ene) valamit, akkor ők írnának valalmi olyasmi papírt, hogy baromira szükség van a munkámra, nagyon számítanak rám, és ha nem tudnék aug-ban kezdeni, akkor valaki mást kell felvenni helyettem. Hátha ez meghatja a bölcsit...

Ja, és a másik, azzal kezdte, hogy baromira feküdjek rá a német nyelvre. Ugye, mióta eljöttem, igencsak megváltoztak a viszonyok, ugye az osztrák posta lett a góré... Ők meg, egyenlőre nem akarnak magyarul megtanulni... :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Van ugyan középfokú, szóbeli nyelvvizsgám, dehát..... :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll:
Úgyhogy most SOS német tanárt, vagy tanfolyamot keresek, elsősorban a kommunikációra szeretnék ráfeküdni...
Persze, azért megvárom, hogy mit mond a bölcsi...

Erről jut eszembe, Ayse, köszönöm a német újságokat, Rókinak külön, hogy bevállalta, és elhozta.
Ígérem, amint lesz egy szusszanásnyi időm, jelentkezem Róki, és egyeztetünk, hogy mikor mehetek érte.

Puszmák mindenkinek: Évi

Kép
kuha

Pár kép...bár nem olyan érdekesek,mert Meli az esküvőn nem volt és Bogácson is csak 1nap volt ott!!
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Megvolt a ballagás. Túllendültünk az Aranyalma ághegyen...kezdetű ovisok számára odüsszeia hosszúságú művön. A gyerekeknek közben az ábécé betűit kellett - volna - magasra emelni, de hát már az i betűnél elcsúsztak, hiába, ez nem ovisoknak való vers. Különösen nagy sikert arattak az "Esik eső fúj a szél" és az "Itt van már a zivatar" kezdetű sorok, mivel tényleg esett :? (a kertben volt a ballagás)
Amúgy nagyon megható, hogy az ember gyereke már ballag, pedig olyan, mintha ma kezdett el volna járni, annyira emlékszem arra a napra, amikor beiratkoztunk...mintha ma lett volna. Persze Lili szerint nem, ő azt mondja sok idő telt el. Kaptak 24 darabos színes ceruzát, meg egy micimacis ébresztőórát, meg a tablóról készült fényképet (még egy kis feladat nekem és egyúttal egy újabb nyalás, mivel én fotóztam, hívtam elő és szabtam méretre a dossziéba) :wink: :oops: . De legalább már kérdezték is, hogy Andris mikor jön.
Az ünnepség után volt egy kis uzsonna a csoportban. ANdris úgy ült oda a székhez, mint aki végre megteheti, amire nagyon várt. Végül is elég régóta nézegeti, hogy a gyerekek ott ülnek a kis asztaloknál és esznek-isznak. Ma eljött az ő napja is, nagyon öntudatosan falatozott a kis óvodábanemvaló. :D
Fényképezőnk már nincs, de kapunk videót a nagy napról.

ayse

Évi!

Hú, ez izgalmas a munkáddal kapsolatban, amit írtál, de sajna nem tudok segíteni :(
Fogggalmam sins, hogy lehet-e előbb kezdeni a bölcsit :roll:
Tegnap én nem vittem fényképezőt :oops:
Asszem Annamami csinált még képeket, de neki elromlott a sz.gépe, nem tudom, mikor fog jönni :?

RÓKI!!!!
Nem maradt ott a thomasos bögréje Leonnak, mert tuti nem raktam be tegnap :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Juci, köszi kérdsésed! Még kínoz a gyomrom...újabban minden kajálás után savanyú a szájízem...borzasztó...lököm magamba a vizet, hogy elvegyem ezt a szájízt...

Ancsi, mi 5-19-ig megyünk...akkor csak 4 napot tudunk talizni... :cry: nem úgy volt hogy korábban mentek?

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Szupik lettek a talis képek!!!!!!! :D :D

holnap mi meg gYOPIRA KÉSZÜLÖNK, FÜRCSIZNI(MEG NEKEM DEpresszió ellen :? :lol: )
Délután meg a főnököm lakásavató bulijára vagyok hivatalos.úgy váááááárom!!!!nagyon furi, mert mindíg én gyűjtöttem ilyen bulikra-névnapokra a pénzt, én szervezkedtem, vásároltam az ajándékot, és nagyon élveztem!Amolyan kotyeles voltam!! :P Ha valami kellett, mindíg velem szervetették, és soha nem kellet csalódnia senkinek.
Remélem, ez is megmarad,ha visszamegyek!
Kuha:
nem hiszed el, de én meg tegnap voltam bent a kórház igazgatásán.............. :D :wink: Szerintem símán mehet Gergő bölcsibe, de úgye Békés megye az nem mérvadó Pest megyéhez...... :roll:
Ayse:
felétek milyen az óvódai ballagás?van nagy hacacáré utánna?Itt a faluban(és a városban is )szerintünk túlzás, amit a szülők művelnek, egynémelyik középiskolai, ill.diplomaosztó nincs ilyen...!hatalmas ebéd(v.vacsi), exkluzív virágcsokrok, stb, stb, stb!
Barbi:
jó lett az avatarod, és a fiúk vonalzója is!!!!! :P
Ancsi:
csinik vagytok!!!!!húú, én annyit, de annyit úsztam úgy 6-7 hónapos kismami koromtól, szerintem Panna emiatt-is-imádja a vizet!!Tök jó volt a derekamra, és az elefántlábikómra!!!!!! :lol: Jaj Istenem, de szép is volt a kismamiságom!!!!
Anikó:
Drukk, hogy elkerüljétek a műtétet!!!!Hát persze, én is nagyon szeretnélek már igaziból is látni Téged!!!!!
Rokica.
bízzál benne, hogy nem lisztérzékenység.!!!!!!!!!

Egyébként remélem, mégha pár sor erejéig, de hosszú-hosszú évekig működni fog ez a topik!!!Van egyfajta lelke, szépsége, kedvessége.
Itt nem számítanak az anyagi, és egyéb negatív értékek, és ez olyan jóóó!!!!Meg ez az elképesztő segítségnyújtás a ásik felé, hihetetlen! :D

KépKép

Hajni&Panna
totka

Jó estét!

Befutottam én is....elég zsúfi napunk volt, de azért jó volt :P
Még Barbinál is voltunk, ahol Léna osztatlan sikert aratott Nolcsi és Leon köreiben :P :P
Annyira éééééééééééééééééééééééééééééédik voltak a fiúk, olyan szeretettel fogadták Lénát....... :P :P :P beszoritották a folyosón a sarokba és mindkét oldalról puszilgatták Lénát :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops: ,annyira cukik voltak....
Aztán persze mondta Barbi hogy imádják a lányokat meg pláne a szőke kékszeműeket :wink: :wink:
Persze amikor indultunk haza, Léna hivogatta a kezével Nolcsit(mivel már Leon húzta a lóbőrt) és mondta hogy Dele, dele....azaz gyere,gyere :oops: :oops: :oops: :oops:

Barbi!

Mégegyszer köszönjük a marasztalást, nagyon aranyos vagy hogy ott fogtál minket, egyáltalán nem számitottam erre...de nagyon kapóra jött.... :wink: :wink:
Remélem Nolcsira jó lett a póló :D :D :D

Prüntyi!

A mászóka rész azért nem olyan érdekes nálunk mert
1.Léna tök ügyesen mászik, már egyedül csúszdázik hónapok óta..sőt már erre a köteles mászókára is felmászott az utolsó fokig egyedül
2. ha még nem lenne ilyen ügyes, akkor is megvettük volna, mert pár hónap kérdése lenne, hogy megtanuljon rá fölmászni...
3.ez igy volt kiállitva ott ahol vettük és ez a kompozició igy tök jól néz ki

igaz mi is gondolkoztunk hogy kell-e ez a rész feltétlenül..kb 30-40 e fttal lett volna olcsóbb...de hát úgy döntöttünk hogy ezen már nem múlik.....

azért még egyedül nem mehet ki játszani, tekintve hogy úgyis lökni kell a hintában szóval a nyomában vagyok ha fölfelé mászik :wink: :wink: , és persze az még messze van, hogy a tetején átforduljon a másik oldalra és ott jöjjön le... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bár ha igy halad :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops:

A fotót akartam ám dicsérni...meg reklamálni hogy nem látom rajta a pocidat :twisted: :twisted: :twisted: van már??? :oops:

Thomasanne!

A 16. kerületben vettük a 3 sz. főút kivezető szakaszán már majdnem a Csömöri Auchannál....
Ha gondolod adok pontos cimet vagy telefonszámot. :)

Kuha!

Bölcsitéma:
Hát azt hiszem ebben konkrét tanácsot nem lehet adni, hiszen a bölcsikérdésnek ugyis csak ott a bölcsiben tudnál utánajárni.
Elég necces a szitu..mert az állást tényleg kár lenne elszalasztani tekintve hogy ugye mindenféle terveitek vannak a jövőre nézve.....úgyhogy én mindenképpen azon lennék hogy valahogy meg kell oldani Gergő felügyeletét...
Esetleg anyukádék nem tudják úgy időziteni a szabadságukat hogy 1-2 hetet Gergővel legyenek????????
(el is vesztettem a fonalat, apukád végül talált munkát??????????????)
De én egyébként a bölcsit is esélyesnek látom, úgyhogy ennek én már holnap utána kérdeznék a helyedben telefonon...persze hosszasan ecsetelném nekik, hogy természetesen élet-halál kérdése hogy Gergő már az összevont ügyeletbe mehessen beszoktatásra :wink: :wink: :wink:

Ancsi!

Nagyon csinik vagytok... :)

M.

Kép

Kép
megann

Ayse!

Már megérte :? és egyben :D

M.

Kép

Kép
megann

Megyek aludni..csak mégegy...

Thomasanne!

Haláli hogy Tomi megpakolta a járgányt papirzsepi fecnikkel...
Halálra röhögtem magam milyen kis ötletes :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!
Nyáron sztem mindenképpen kevesebben vannak a bölcsiben, úgyhogy azt gondolnám, hogy van hely. Egy fejvadász-szerű műsorban azt ajánlotta egyszer a szakértő, hogy az ilyen helyzetekre azt kell mondani a munkahelyen, hogy majd megoldjuk és valóban meg is kell oldani. A kényszer úgyis hozza a megoldást. Egy jó állás nem csúszhat el egy hónapon.
A beszoktatás hogy zajlana?

Hajni!
És Te mikor mehetsz vissza dolgozni?

Én is felhívtam csak úgy érdeklődésképp a főiskolát. Hát nem sok jóval bíztattak, a hallgatók az eddigi 4 félév helyett már csak 3-ban tanulhatnak nyelvet (ami eddig is messze nem volt elég a szakmai nyelvvizsgához). Ez gazdasági főiskola, mi meg arccal az EU felé, és a magyar lakosság nem beszél nyelveket és hasonló lózungok...hogy a valóság nincs köszönő viszonyban a propagandával, hja kérem ez egy ilyen ország. Az biztos, hogy nem lesz fáklyás menet a munkatalálásom... :(:(:( A fenntiekből következik, hogy az ottlevők 25 %-a is lapát... Miközben 20-as csoportlétszámok vnnak a nyelvórán.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Meginnt Hajni!
Az az igazság, hogy nem tudom, hogy mit csinálnak a többiek. Az igaz, hogy itt nincs olyan anonimitás, mint a városban, de azért egy jó adag megmaradt belőle (végül is a lakosság többsége onnan jött). Nekem nem tűnt fel az ismerőseim/barátaim körében, hogy nagy családi hepaj következett volna az óvodai ünnepség után. A virágcsokrok is ízlésesnek tűntek.
Lili tőlönk egy fehér Liliomot, 3 tigrisliliomot (fehér, rózsaszín, halványlila), és egy olyan virágot kapott, aminek sok apró csillagalakú rózsaszín virága van. Mindezt egy szép fehér selyemszalaggal átkötve, amit már én kötöttem az autóban, mert sietni kellett.... Az ovitól pedig törökszegfűt kaptak. Körülbelül hasonló szintű csokrok voltak, én nem is értem, minek akkora felhajtás, bár az is igaz, hogy sok mindenben talán túl puritán is vagyok :oops:

ayse

Na, ilyen is rég volt, a lányok alszanak, én fent vagyok.
Karcsi ismét elutazott Párizsba, rémélem, második nekifutásra szerencsédebb lesz. Most már egy autó sincs itthon, ez azért kicsit aggaszt, bár nem vagyok egy nagy sofőr, de biztonságban érzem magam, ha van autó.
Olyan kedvesek vagytok, hogy biztattok, meg leirjátok, hogy veletek mi történt!
Julcsi kommentálja ám az eseményeket, elmondja másoknak is: Anna beütötte száját. Anya leejtette hordozót. Doktorbácsi meggyógyitotta Annát....Na, azért nem egyszerre a három mondta, de ezeket mondja. Extra hisztis ő is mostanában, hallod, Juci! Igaz, az én hisztitűréshatárom nagyon alacsony, jól begerjedek, ettől ő még hisztisebb lesz. De legalább már kibékült velem.

Nem is tudtam, hogy oviben is van ballagás. Nagyon aranyos lehetett.

Kuha, szurkolok, hogy sikerüljön a bölcsi. Nehéz dolog tényeg ez a munkavállalás. Ha én most mennék vissza, két lábbal rúgnának ki (minisztériumi intézmény, leépitések...), talán pár év múlva már nem, de igazán nem szeretnék visszamenni.

Na, ennyire birtam koncentrálni, jó fáradt vagyok, ideges a történtek miatt és ráadásul tegnap valami romlott szalonnát ettünk túróscsuszán, azt is érzem még. Még megpróbálok képeket feltenni.

KépKép

KépKép
majola

Kép Kép

KépKép

KépKép
majola

Thomasanne

Köszi szépen, már letöltöttem azt a listát, és ötletadásra tényleg jó (pl innen bogarásztam ki hogy melyik margarin a jó...) de amúgy meg mindent elolvasok azon amit Zsuzsának adok.

Kuha:

Ok, egyelőre az autóban maradtak az újságok, majd szólj hogy mikor/hol tudnám átadni őket.

Barbi!

De!!! Épp akartam listázni, hogy mi maradt ott. Találtunk egy piros autót is, az nem a tiétek?

Lisztérzékenység:

Hát őszintén szólva annyira nem aggódom a dolog miatt, mivel Zsuzsa szemmel láthatóan jól gyarapodik (vagy gyarapszik? Ayse? :D). Még ha találnának is érzékenységet nála, nem hiszem hogy a tünetei indokolnák azt a drasztikus diétát amit követni kéne hogy a glutént kiiktassuk az étrendjéből... hiszen akkor szinte semmit sem ehetne már. Már a tejjel kapcsolatban is vannak fenntartásaim, mivel az számukra egy elfogadható célja a drasztikus diétának, hogy majd egyszer egy kevés tejterméket tolerálni tudjon. Csakhogy mi így kezdtük, hogy egy keveset tudott tolerálni, amennyi tej mondjuk egy kifliben vagy egy kakaóscsigában van, csak töményen nem bírta. Namost ha egy többhónapos szigorú diéta elfogadható végeredménye az az állapot ahonnan mi kezdtük, akkor mi az értelme az egésznek???

Juci:

Hajjaj. Hisztihegyek! Ő ugyan még nem lökte be magát a konyhaszekrény alá (a la Fanni :lol:) de azért levágja magát a földre és sikít. :? Tegnap voltunk egy Szilvi-méretű babatalin, ahol bemutatta ezt a tudományát, én meg akartam a föld alá süllyedni...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha,

Remelem sikerul megoldast talalnod vagy a bolcsiben vagy maskeppen, de valoban kar lenne egy honap miatt kiesni egy ilyen lehetosegbol, ha valoban tetszik neked is a munkakor!

Majola,
Nagyon helyesek a lanyok :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Megann...

Visszatérve a feltevésedre, hogy elszúrtátok, mert nincs még kistesó...

Az az igazság, hogy én most úgy gondolom, többet kellett volna várni a kettő között. Mint tudjátok, mi abszolút terveztük ezt a kis különbséget, pont úgy sikerült ahogy akartuk, de hát fogalmunk nem volt arról, milyen lesz kettővel, hogy ilyen pici mindkettő. Már néha azt gondolom (bár ikres anyukák biztos majd helyreigazítanak) hogy még ikrekkel is könnyebb, mert ott legalább egyformák az igények, max az időzítés ütközik. De velük... mást szeretnének ugyanabban az időpontban.

Azért is nem jöttem pár napig, mert nagyon magam alá zuhantam és azzal voltam elfoglalva, hogy borzasztóan sajnáltam magam. Mert egy gyerek mellett az embernek még van némi saját élete, kettő mellett már nincs. Kettő kicsi mellett nem lehet pl munkát vállalni, pedig Zsuzsa mellett vígan fordítottam rendszeres határidős munkákat, jártam a tanfolyamomra, sőt, még klienseket is vállaltam 6 hónapos korától. Két gyerek mellett még a tanfolyamomat sem tudom csinálni... mit tanfolyamot, ALUDNI nem tudok mellettük, a lakás szalad, olyan szinten ami már engem is zavar pedig nem vagyok egy rendmániás alkat. Az felemészti az erőimet, hogy bevásároljak és Zsuzsának enni adjak, és tiszta ruha legyen rajta. Ennyi.

És akkor én látom hogy én vagyok a nagyon izgága fajta, mert én cipelem őket mindenhova, bevásárolni is velük megyek. És mázlim van, hogy megtehetem, mert ismerek olyan anyukát aki hasonló korú gyerekekkel a 3.-on lakik egy olyan házban ahol nincs lift. (Bár most hogy belegondolok, Bodzáéknál sincs lift... te hogy a fenébe csinálod?!?!?)

A másik meg hogy én nem vagyok az a született háztartásbeli... hogy finoman fogalmazzak. És emiatt is nagyon sajnáltam magam, hogy mivel most David dolgozik és keresi a pénzt (és tényleg nagyon sokat dolgozik), ezért ittmaradtam egy olyan feladatkörrel amit világéletemben rühelltem, és állandó kudarcélményem van vele, ez pedig a háztartás. És amiatt meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy néha a kimerültség miatt olyan szinten ingerült vagyok, hogy Zsuzsán csattan a dolog, és nemhogy ideális körülményeket nem tudok teremteni a fejlődéséhez/gyerekkorához, mindehhez még idegbajos is vagyok vele.

Egy szó mint száz: az szerintem egy sokkal jobb korkülönbség ha a nagy már közösségbe jár, és akkor legalább arra az időre csak egy gyerekre kell figyelni.

Persze Zsuzsával is így terveztük, csak közbeszólt a betegsége, ami miatt nem akartam aztán visszatenni bölcsibe.

Meg nálunk több minden egybeesett ami miatt most nagyon nehéz... az egyik hogy nekem hatalmas igényem van arra hogy legyen egy felnőtt életem, a másik hogy kirívóan rosszul viselem a kialvatlanságot, a harmadik hogy a háztartásbeli feladatok még alapállásban is frusztrálnak és utálom őket, a negyedik hogy pont úgy jött ki a lépés hogy David akkor kapott egy bejárós állást mikor én szülni mentem, tehát teljesen felborult az az élet amit elterveztünk, az ötödik hogy Zsuzsa pont akkor nem mehetett bölcsibe amikor kellett volna, a hatodik hogy a tejallergiája miatt az etetése is elég macerás és állandó tervezést igényel.

Ebből én azt szűröm le, hogy akinek alapálláson a háztartás vezetése nem egyenlő a kínzás egy különleges formájával, és jobban bírja a kialvatlanságot mint én, az ergo jobban fogja bírni a kétgyerekes anyukaságot, akkor is ha kicsi a korkülönbség.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Minden baba egy kis tündér! A tesók meg.:D:D nagyon szupi kis képek et tettek fel megint! :D

Rókica!

Teljesen megértem, hogy kicsit magad alatt vagy mostanában! Már az is elég megterthelő lehet mind lelkileg, mind fizikailag, hogy Zsuzsa betegségére odafigyelj, és megfelelően etesd őt, meg kontrollra vidd, stb... és ezek mellett ott van még Szilvivi is! Hát le a kalappal előtted, hogy ezt így csinálod, és minden tiszteletem a Tied érte, hogy nem borultál még ki! :D Én őszintén szólva nagyon szeretnék egy kistesót már Petinek (csak még nem jön össze) de már most néha ez az egy gyerek is teljesen kiborít, és ilyenkor belegondolok, hogy atya ég, mi lenne velem, ha egy kisbaba meg bent üvöltene közben a kiságyban, hogy mondjuk szopni akar, mikor Peti meg épp a kanapé tetejéről kíván fejest ugrani a járólapra..................... Szóval minden kétgyermekes anyuka előtt le a kalappal, nagy türelem, és odafigyelés kell hozzájuk az biztos!

Majola!

Én is fogtam Peti kezét a játszón, és mégis akkorát koppant, hogy majdnem kórház lett a vége! Mindenkivel előfordulhat!!!!!

Prüntyi!

Balaton melyik részére mentek??? Mi júli 2-től 15-ig leszünk Szemesen!

Anikó!

Sajnálom, hogy végül műtét lesz a vége! Szorítok, hogy minden rendben legyen Veletek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszönöm a combidicséreteket! :wink: :lol:

Szóval Fanni és a konyhaszekrény esete az úgy volt, hogy hisztizett egy kis aszalt barackért, ami az egyik fiókban van, és már kapott, de a múltkor is annyit evett belőle, hogy nagyon meghajtotta, úgyhogy nem akartam neki többet adni, és már álmos is kezdett lenni, úgyhogy sírt, majd lefeküdt a földre és szép lassan bearaszolt lábbal, majd fenékkel a konyhaszekrény alá. :lol: :lol:

Majola
De szépek a csajok! Nagyon jó ez a fehér-barna bőrszínkülönbség!

Kuha
Drukkolok, hogy sikerüljön megoldást találni!!!

Róki
Kitartás!!! 1-2 év múlva te fogsz mosolyva hátradőlni, mert a lányaid olyan jól elszórakoztatják majd egymást, hogy csak na!!!
Anyukám is gyorsan letudta a szülést, köztünk a hugommal 13 hónap van, gondolom, neki sem lehetett könnyű, de mondta, hogy 2-3 éves korunktól már semmi gondja nem volt, mert ha még le is passzolt minket valahova, akkor is ott voltunk egymásnak, és nem hisztiztünk! Úgyhogy hajrá, már nincs sok hátra a megpróbáltatásokból!!! :) :)

Ayse
Szép lehetett Lili csokra, elképzeltem!

Hajni
Jó fürdőzést!!! :D

Thomasanne
Maszatos Tomi nagyon édes!!!

Lányok, akinél szükség van festésre, csak szóljon, összeírjuk, és küldöm a szakembert!!! eszköz van!!! 8) 8) :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Rokica!
Megerősítem Csibbet, sztem is sokkal könnyebb lesz, ha majd elszórakoztatják egymást, ahhoz mérten is, mint egy gyerek. Nem mondom, vannak helyzetek, amikor nehezebb (engem is az készített ki eleinte a lgjobban, hogy teljesen más igényeket kell kielégíteni). Mostanra azért kezdenek összenőni evés, alvás, levegőzés szempontjából. És nagyon jól játszanak együtt. Ha Lilit áthívják játszani, nem is örülök neki, mert az nekem nem könnyebbség, ugyanis ANdrist onnan kezdve nagy valószínűséggel szórakoztatni kell.

Ma du. évzáró van az oviban, ami nem ünnepség, hanem egy mókatár, ugrálóvárral és sok játékkal. ANdrist is viszem, ami nem lesz kis meló, de szeretném, ha a férjem alhatna végre egy jót. :)

ayse

Rokica!

Abszolút megértelek és együttérzek Veled.
mostanában én is idegbajos vagyok és egy gyerek mellett!!!
Igaz, nekem betett ez a baromi nagy hercehurca, költözés, amit egyedül csináltam végig szinte, meg most az építkezés.
Tudom, tudom én akartam, de nehéz.
Balázs soha nincs itthon, ha itthon van akkor sem ér sokat, mert bent nem segít semmit soha.
Lívivel is úgy látom, már nem igazán tudja mit kell csinálni.
Persze etetni eteti meg fürdeti, ha kell, csak foglalkozni azt nem nagyon tud még vele.
Kevés a türelme már neki is este hozzá (7-kor)

Én ráadásul még rendmániás is vagyok, szóval így engem még a legkisebb kosz is felhúz................. :? :? :? nem túl jó tulajdonság egy gyerek mellett, mert ott aztán nincs rend.

Szóval kicsit úgy érzem, sok ez nekem.

És állandóan bizonyítási kényszerem van, hogy nálam tökéletesen megy minden.

Balázssal sem vagyunk a helyzet magaslatán éppen, szóval sokszor vagyok ideges és sajnos én is Lívivel vagyok hát hogy is mondjam kiabálós.

És tudom, hogy ez rohadtul nem jó..............................

Örülök, hogy Te is megírtad érzéseidet, mert azért ilynekor látom, nem vagyok egyedül ezekkel a gondolatokkal.(bár jobb lenne, ha egyedül lennék :D )

De kettő picivel én már megőrültem volna, az tuti!

Így sem főzök, rendelünk, de állandóan pörgök mint a hülye.

Én direkt ezért is akartam nagy korkülönbséget még csak nem is 3-4 évet, hanem 5-6.

Tuodom, milyen vagyok, tudom mit bírok és látom, hogy bírom a strapát Lívivel, szóval nem kell, hogy idegroncs legyek kettő mellett és az nekik sem lenne jó.

Szóval Megann, fel a fejjel, lehet jó lesz nekünk a nagy korkülönbség is!Hátha beválik :wink:

Aztán lehet, hogy annak is vannak hátrányai, de én nem szeretnék egyelőre 2. gyereket és ezt mindenkinek el is mondom, mert állandóan kérdezik.
És már lelkiismeretfurim sincs emiatt.

A másik, hogy valóban én sem bírom a bezártságot, kell nekem is a felnőttek társasága, már néha úgy érzem bedilizek :shock:
És Lívi mellett még egy pici szabadidőm van legalább néha, kettővel nem lenne az tuti.
Sok segítségem nincs, senki nem vállalja be mondjuk egész hétvégére, sőt nagyon még egy egész napra sem :(
Na mindegy erről is regélhetnék, mert nem értem a nagyszülőket sem.

Na most jól kiírtam magamból!!!!!(Ezért imádom ezt a nagy csajszit, aki kikészít sokszor :D )

Bocsi Csajok!

Puuuuuuuussssssssssssssssz

Mea
mea

A végén javítás: Azért imádom ezt a nagy......

Mea
mea

Rókica!

Nagyon sajnálom a lelkiállapotodat..és nagyon sok erőt és kitartást kivánok neked...

Azt hiszem hogy azt,hogy mi is az igazság és mi is "jó" korkülönbség terén....nos erre nincs jó recept..

Nagyon összejöttek a dolgok most neked :( :( kivánom hogy hamar túllegyetek ezen a nehéz időszakon....szerintem is nagyon jó lesz 1-2 év múlva neked...igazi cinkosok lesznek a lányok...

Barbival elemezgettük még ezt a korkülönbség kérdést és végülis arra jutottunk hogy kár bánkódni hogy "elcsesztük", hiszen nem tudhattuk hogy Léna ilyen lesz...hogy nem lesz hisztis, hogy másfél évesen már érti hogy mi az hogy "várj egy picit", és nem csak érti hanem el is fogadja,hogy abszolut társasági gyerek lesz, hogy gyakorlatilag mindenevő, tehát hogy könnyű eset..úgy összességében.
Én azt gondolom továbbra is hogy nagyon jó lett volna ha már Lénának most születik egy kistestvére, de hát ugye ezt Léna 10-12 hós korában nem igy gondoltam...
Na mindegy..ezen már kár bánkódni.

Mea!

Ezek szerint ért csalódás a nagyszülők hozzáállásában???
Mert az egyik fő ok az volt a költözésnek hogy anyukád segitségére támaszkodhatsz.., vagy rosszul emlékszem????
Nem is tudom....bölcsibe megy Livi???????

Én egy kicsit azért megértem már a szüleinket...mert valljuk be hogy egy gyerek egész nap oly kimeritő, hogy még mi fiatalok is ájultan zuhanunk be az ágyba este, nemhogy a szüleink korosztálya... :roll: :roll: :roll:

Férj:
Én már félig elfogadtam hogy egy férfiből soha nem lesz anya... :?
Nálunk is rendszeres hogy Léna engem követel fürdéshez zokogva, lefekvésnél meg int az apjának a kezével hogy "kifelé" hogy menjen ki a szobából :roll: :roll: :? :? a mi hálószobánkba, vagy ha apa rakja le aludni, akkor meg mutogat lefelé és az ajtóra hogy engem akar..
Nagyon ritka amikor napközben tud vele foglalkozni és este is alig..igy nem csoda hogy hozzám kötődik jobban..
Nem jó ez igy...én tudom,...de nem tudok mit csinálni....., de azt is tudom hogy ez egy gyerekkel is igy van, igy lesz kettővel meg amennyi lesz, mindegyikkel...
a FÉRFI AZ FÉRFI és kész...
Biztos vannak kivételek.....de kevés és ritka...

M.

Kép

Kép
megann

Rokica,

Hm, nagyon szeretem az irasaidban, hogy olyan jol ki tudod elemezni a dolgokat :lol: Nagyon sok erot es kitartast kivanok, biztosan nem lehet konnyu! Sogornomnek is keves idore jottek a gyerekek, 4 honapos volt a fia, amikor ujbol terhes maradt, vagyis 13 honap van a ket gyerek kozott. S bar talan ezert is van az en gyerekeim kozott 6 ev, mert eleg elrettento peldat lattam, mennyire ki volt borulva, mennyire faradt volt, raadasul meg anyosom majdnem mindig ott volt es segitett neki, amikor csak akarta. DE!!!! Most meg inkabb arra hajlok, akarmilyen nehez is volt, hiszen tulelte :lol: , hogy megis jobb a keves korkulonbseg, mert kb masfel evet kell atveszelni azutan viszont nagyon jo! Nagyon ossze vannak nove, sose unatkoznak, eljatszanak egyedul is! Most 7 es 8 evesek mar! A nagy korkulonbseg miatt nalunk viszont hiaba konnyebb az elejen(bar itt a nagy is tud am szenvedni, mert kepesek vagyunk elfelejtkezni az igenyeikrol, mondvan, hogy ugye ok mar nagyok es egyedul is elboldogulnak), de egyreszt mindent ujra kell kezdeni, masreszt meg amikor mar van egy kis szabadsagod a nagy reszerol, akkor visszaesel teljesen a babazasba es nagyon nehez egyszerre felugyelni a kicsit, aki ossze vissza rohangazik es peldaul tarsasozni vagy focizni vagy akarmi felnottesebb jatekot jatszani a naggyal! Szoval szerintem mindket oldalnak megvannak az oromei es a fajdalmai is!

Haztartas: Nem lehetne tobb idore leszerzodtetni a takaritonodet, legalabb arra az idore, amig helyrerazodnak a dolgok!!! Vagy felidore felvenni magad melle valami fiatal fosulis lanyt, aki segiteni tudna neked?????? Nalunk sok sulis lany keres ilyen munkalehetoseget itt, keves penzert(nekik megeri suli utan zsebpenznek)neked pedig nagy segitseg lehet???????????

Valahol en is olyan vagyok mint te, behulyulnek azt hiszem otthon, ha nem tudnek dolgozni, annak ellennere, hogy imadom a fiaimat, de akkor is ez egy olyan oszton, amin nem lehet valtoztatni! Ha nem vagy haztartasbeli, sose fogsz azza valni meg kenyszerre sem, csak meg turelmetlenebb es idegesebb leszel, ami nem igazan jo, te is irtad miert! Raadasul ez egy szornyu korkorozes, amibol nagyon nehez kilepni, mert ha te ideges vagy, akkor a gyerekek ezt megerzik es ok is idegesebbek lesznek, te erre meg meg idegesebe valsz stb. stb. Szerintem, ha van ra lehetoseged, probalj valami megoldast talalni legalabb fozes, takaritas teren, ha ez lejon a valladrol, mar jobban erezned magad! Probalj meg talan maskepp is gondolkozni neha, nem baj ha sajnalod magad par napig, az mindig segit, de utana erot kell venni es folytatni kell! Ha megsincs megoldas akkor meg fogd fel maskepp!!! Szalad a haz, nem baj, majd elkapod valamikor, hasznalj ki minden alkalmat alvasra, probald idoziteni tudatosan a lanyok alvasat egyidore, igy fel tudsz szabadulni egy kicsit, ezt az idot fordithatod magadra! Zsuzsa mar nagylany es tudatosan ra lehetne talan vezetni, hogy egyidoben aludjon Szilvivel!!!

Persze mindenkinek konnyu tanacsokat adni, hiszen nem jarunk ugyanabban a cipoben, dehat masok is tuleltek mar ezt es az ido olyan gyorsan telik, hogy meglatod, fel sem fogod es mar te csak nevetni fogsz par honap mulva az irasodon!! :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Rokica
Olyan aranyosan írtál! Nagyon átérzem a soraidat, bár nekem könnyebb a helyzetem ugye egy gyerekkel.Tényleg sok dolog összejött és az időzítés nem volt túl szerencsés pl David munkájában sem.

Én megmondom őszintén, hogy pontosan ezek miatt a dolgok miatt szerettem volna meg várni,hogy Marci picit nagyobb legyen és közösségbe kerüljön. Főleg, ha a kistesó is olyan nehéz természetű lesz, mint Őfelsége.

Majola
Ez a Julcsi :P Úgy mosolyogtam. Én ovis koromban az ovónénivel voltam csak jóban a csoportból :oops: és kipletyiztem neki az összes otthoni dolgot amit hallottam :lol: Szerencse, hogy az ovónéni aranyos volt és szólt Anyunak, hogy figyeljen :P
És nagyon édesek a lányok!

Kuha
Húha.. Nem könnyű helyzet.
Nem akarok kukacoskodó lenni, de vajon a főnököd és Te számoltatok azzal, hogy a statisztika szerint a közösségbe kerülés elején sokat betegeskednek a picik? Mindenesetre szorítok Neked.
Itt Dunakeszin van egy nyelvsuli. Én hetente kétszer járok este 6-tól 1/2 8-ig tart az óra. Elégedett vagyok vele. Ha érdekel, megadom az elérhetőségüket.

Prüntyi
Azért még így is szerencsés vagy, hogy nem hánysz vagy ilyesmi :wink: De kívánom, hogy mielöbb múljon ez is el!

Ayse
Úgy átérzem, hogy megható lehetett a ballagás! Sírtál? Én biztos sírni fogok :oops:

Mea
Livit Te szeretnéd bölcsiztetni? Mikor szeretnél munkába állni? Ha szeretnél.

Acsi
Nagyon helyesek vagytok!

Hajni
De jó lesz Nektek pancsikolni. Én is szeretnék! :P

Aniko
Szorítok, hogy gyorsan megoldódjon a "fütyiprobléma"!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann
Nálunk is szokott este ilyen műsor menni. Igazából amikor hisztis akkor zavarja, ha bárki más is van ott rajtam kívül. Akkor mindig kiküldöm szegény Árpit, mert tudom hogy utána lenyugszik.
Amúgy képzeld, hála Istennek ügyesen elboldogulnak együtt.
Ugye hetente kétszer az esti dolgok, vacsi, fürcsi, tejcsi, Árpira maradnak az angol miatt. És nagyon ügyesek. :P De teljesen osztom, hogy egy férfi sosem lesz anya. Kiszoktam készíteni a pizsit és ha véletlenül ott hagyok egy tréninget vagy akármit mellette Árpi képes ráadni a pizsire mert az is ott volt :lol: :lol: Elképesztőek tudnak lenni :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!
Már nem is mentegetőzöm, amiért csak minden szőkőévben jövök, hisz sokan átérzitek ezt a problémát (Brigi, háztartás,stb.,stb.).
De azért olvasni szoktalak benneteket, de mire a végére érek vagy felébred a Brigi, vagy éjjel van és már hulla fáradt vagyok. A Szilvi általában informál, ha lemaradok valamiről.
Rólunk: Ahogy már Szilvi írta hétfőn megvolt a Brigi keresztelője. Nagyon jól sikerült. A ceremónia után nálunk volt az ebéd (csekély 30 egynéhány embernek). Nehéz volt kivitelezni, mert a Brigi vasárnap reggelre belázasodott, összeszedett valami vírusos torokgyulladást :cry: . De Zoli segítségével megoldottuk a dolgokat. Képeket rakok majd fel.
A betegségeket leszámítva jól vagyunk, lassan alakítgatjuk a kertet, próbáljuk helyére tenni a dolgokat. A játszóteres ötletek nagyon jól jöttek.
Néhány dologra próbálok reagálni, de nem mindenre tudok, ezért elnézést kérek.

Először is minden új kismamánknak gratulálok, kívánok a lehetőségekhez képest problémamentes terhességet és max.30 fok körüli hőmérsékletet.

Megann
A játszótér csúcsszuper, az ár sem vészes, mi Érden hasonlót 350e Ft-ért láttunk.
Léna tündéri a fodros-bodros cuccában.

Majola
Sajnálom ami Annával történt, szerintem se legyen lelkiismeret furdalásod. Szurkolok, hogy a fogaival minden rendben legyen.
Hogy ezek a lányok hogy megnőttek? A hiszti tűrés határom egyébként nekem is nagyon alacsony, sokszor a hangomat is felemelem, de az sem használ. Ilyenkor pedig elgondolkodom, hogy lehet, hogy nem így kellene reagálnom. Mert hát ebből a magatartásból nem sok jót tanul a gyerek. Ideges vagyok, kiabálok, stb. Rajta is észrevettem, hogy ha valami nem sikerül neki azonnal, csapkod és mongja a magáét. Szerintem ezt már tőlem látta :oops: Most már próbálok odafigyelni, de elég nehéz.

Ayse
Aranyosak lehettek a gyerekek a ballagáson. Jó ez a tabló készítés. Nekünk is volt és a mai napig jó érzéssel nézegetem. Andris esése :cry:

Juci
Majolának már írtam a hisztiről, de csak annyit, hogy Brigi is hihetetlenül hisztis lett. Lehet, hogy a betegségéből adódóan is, de nehezen viselem.

Kuha
Jól meghoztátok a kedvünket erre a vonatozásra. Szuperek a képek, Gergő nagyon jó pasi. Vasárnap ha jó idő van mi is elmegyünk a Szilviékkel.
Szurkolok, hogy Gergő elhelyezése sikerüljön valamilyen módon, mert tényleg kár lenne elszalasztani egy ilyen lehetőséget.

Kép
Kép
maresz

Rókica
Csak kitartást tudok neked kivánni és én is azt hallottam, hogy csak 1-2 évet kell kibírni utána sokkal jobb lesz.
A háztartáson én is sokszor felhúzom magam, de néha már nem érdekel. A lakás van értem és nem fordítva. Persze bizonyos határokon belül.

Kép
Kép
maresz

Juci,

Ezen a trening dolgon jot nevettem. :lol: Nekem is van tobb ilyen tortenetem, peldaul az utolso, egy hete elmentem Mattal a moziba, este 9-kor, a kicsim elealudt, ferj faradt volt, felkerekedtunk a naggyal tehat! Jo volt a film es jo volt a nagyfiammal egyutt lenni, igy meg setaltunk is egy kicsit mozi utan es mivel masnap termeszetesen nem ment suliba, ugy este 11 orara haza is keverdtunk :shock: Hat, :roll: :roll: a ferj ruhastol horkolt, a kicsim meg melette aludt, pelenkaja felig lelogott rola, pizsama helyett valami nadragszeru reg kinott darab volt rajta es a haz egy romter :lol: :lol: De legalabb en jol szorakoztam! erj meg meselte, hogy mihelyst kitettuk a labunkat a kicsi szirenazott mert bekakalt es hat ugye o 3-4 alkalomnal tobbet sose valtotta at eddig, ezert logott a pelus, utana jatszottak majd a kicsi tejcsit akart, meg is itatta "poharbol" :lol: :lol: majd hat kidoltek!!

Megann,
Latod, ferj valoban nem egy anyaszeruseg, dehat nekem is kell egy kis szabi es nem haltak am bele!!!
Egyebkent Balazs is nagyon anyas, detto uez a dolog van, en fektetem, keltem, furdetem, de valahol neha ugy gondolom, hogy talan ha tobbet jarnek el igy, lehet, hogy ferj is jobban belejonne a dolgokba???? Csak gyozzek pakolni utana :lol: :lol:

Furcsa ez, amikor olvasom itt egynehany ferj miket csinal, peldaul nekem nem okoz gondot, hogy ferj mar hetfo ota Parizsban van, de ha meg en mennek el par napra o bepanikolna! Par napra, par orara!!! :cry: Neha ugy erzem az en hibam, hogy nem hagytam neki tobb felelosseget, dehat valahogy nem is akarodzott neki sose a furdetes peluzas stb.
Elonyere legyen szolva, a naggyal viszont rengeteget foglalkozik!!!!
Mindig mondja, hogy turelem, majd meglatod ket ev mulva unatkozni fogsz, viszem oket focizni, kvadozni, pcazni stb!!! :lol: :lol:

Mea,
Elhiszem, hogy neked sem konnyu, koltozes, ferj balesete, lakberendezes stb, de legalabb mostmar kezdenek helyreallni a dolgok nem?? Egyebkent bennem is felmerult a Megann altal felvetett kerdes, hiszen irtad, hogy anyukadhoz koltozol nagyon kozel!! Remelem nincs semmi gond!!

Kuha,
Juci valoban erdekeset irt ezzel a beszoktatas sok betegeskedessel kapcsolatosan! Teny es valo, hogy statisztikailag sokkal tobbet betegeskednek az elso evben a gyerekek!! Remelem nem lesz gondod ezzel es valoban talaltok megoldast!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Remélem nem volt sok most egyszerre belőlem :oops:

Kép
Kép
maresz

Maresz,
kerunk kepeket a keresztelorol!! 30 fo, hat volt mit csinalni!! Gyors javulast Briginek!!

A.

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó
Küldenék én képeket, de a mi gépünk nem digitális és a rokonok még nem árasztottak el bennünket a képekkel. De lesznek.

Kép
Kép
maresz

Sziasztok!

Hát, ha lehet, most még nehezebb helyzetben vagyok, mint tegnap.
Azt hiszem, hogy Ayse fogalmazta meg (remélem, hogy jól értettem, és tényleg ezt írta), hogy mindenképpen meg kéne oldanom Gergő helyzetét, és nem elszalasztani a lehetőséget, ha már itt van.

Hát, a helyzet az, hogy beszéltem a bölcsi vezetőnőjével, esély sincs arra, hogy Gergőt idő előtt felvegyék... A nyári szünet júli 30-ig tart, utána viszont augusztusban visszajönnek azok a gyerkőcök, akik majd csak szeptemberben mennek oviba...
Nem volt túl segítőkész a csajszi, és közölte, hogy értsem meg, hogy egyszerűen nincs hely, és nem tudja hová tenni a gyereket.

Hát most nagyon tanácstalan vagyok, kavarognak a gondolataim ezerrel, gondolhatjátok.
Nyilván azon vagyok, hogy megoldjam valahogy a problémát, dehát anyuékra ugye nem számíthatok, hiszen aktív dolgozók mindketten...
Pont augusztusban, Robi egyáltalán nem jöhet szabadságra, mert ilyenkor van évről évre egy álladnó munkája a cégnek, és ilyenkor, mióta az eszemet tudom, senki nem mehet szabira.

Nyilván maradna a bébiszittyó... Gőzöm sincs az árakról, nem tudom, mennyit kérhetnek, de ha azt veszem alapul, hogy mondjuk én reggel 8- kor eljövök otthonról, és mondjuk Robi leghamarabb 3-ra hazaérne, akkor gondolom, egy kisebb vagyon lehet... Tényleg nem vagyok tisztában az óradíjakka, mennyi lehet, 1.000- 1.500 Ft????

A másik, hogy gondolkodtam valami szintén fizetős, játszóház félében, vagy magánbölcsiben, ahol legalább gyerektársaságban van...
Ezzel csak az a bajom, hogy nem tudom eldönteni, hogy jót teszek-e vele, vagy sem, ha augusztusra mondjuk elviszem egy tök idegen helyre, majd szeptemberben kezdi a rendes bölcsiben a beszokást, akkor számára ismét egy tök vadidegen helyen???
Szerintetek???

Jajj, lányok, tudom, hogy szinte egyikőtök sem volt még hasonló szituációban, de annyira de annyira tanácstalan vagyok!!! Azt sem tudom pl. , hogy egyáltalán hol kezdjek el keresgélni ilyen fizetős, magánbölcsi féléket...

Juci!
Igen-igen, mindenképpen szeretném kérni a nyelviskola elérhetőségét. Dunakeszi aránylag közel van, ráadásul az esti időpont is megfelel(ne).

Kép
kuha

Jókat nevetek, hogy Apukák hogy ellátják csemetéiket.
Nevetek, de nálunk is ugyanez a helyzet. És valóban belőlük sosem lesz Anya.
Mióta Brigi megszületett talán kétszer hagytam őket egyedül kb. 1 órára. Most már belátom, hogy többször kellett volna, hisz nincsenek igazán összeszokva. De azt hiszem nem mertem rábízni. Féltem, hogy hogy oldja meg a dolgokat. Azt hittem, hogy mindent csak én tudok jól csinálni.
Azóta látom, hogy ugyanúgy pelenkázza, fürdeti (sőt a hajmosást jobban engedi Apának) eteti. Talán lassan tudatosítom magamban a tényt, hogy bizonyos szempontból pótolható vagyok és Zolival is ugyanúgy elvan.
Mióta nem szopizik (kb. 1 hónapja leszoktattam :? :oops: ) már Apa is el tudja altatni. Nekem pedig jut időm este magamra is.

Kép
Kép
maresz

Kuha
Hát ezek nem túl jó hírek. Mivel egész napra ott kellene hagynod valahol lehet, hogy a magánbölcsivel olcsóbban kijössz. A gyerekek pedig olyan hamar beilleszkednek szerintem.
Egyébként nálunk a magánbölcsi egész napra kb. 70 e Ft egy hónapra, fél napra 40 e.

Kép
Kép
maresz

Maresz,
Pontosan ez a gondolatom volt nekem is, hogy nem tudja megoldani es valahol azt hiszem, most mar o is igy gondolkodik :oops: Vagy csak konnyebb igy gondolkodni, majd meglatjuk, mert holnap este baratnom szulinapja lesz es hagyom a ket gyerekkel!!! :lol: :lol:

Kuha,
Teljesen megertelek, nagyon rossz lehet most neked, a munkahelyen pedig sajnos szerintem nem fognak engedmenyt adni :evil: Micsoda patt helyzet!!!! A bolcsode meg, azert mert 1 gyerekkel tobb vagy kevesebb, hattttttt!!!Biztosan egy kicsit meg fogja zavarni Gergot, ha maganbolcsi, majd masik bolcsibe adod, dehat, ha egyszeruen nincs mas!!! :oops: :oops:
Kitartas, hatha valami csoda folytan megoldodik a dolog!!

Viki,
Koszi, hetfon reggel megyek a vizsgalatra, akkor majd tobbet fogok tudni, mutik, nem mutik, ha igen mikor stb!! Nagyon be van tojva szegenykem, (en is) :cry:

Ja, Barbi,
Szerintem ez nem korulmeteles, csak egy sima hatrahuzas, de itt ezt mar altatassal csinaljak, hogy ne legyen fajdalmas! De mint irtam hetfon tobbet fogok tudni!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Kuha!

Hát nem irigyellek :(
Azt hiszem hogy ha tényleg fontos az ez az állás, akkor mindent meg kell próbálni...
Akár a magánbölcsit, akár egy bébiszittert...esetleg valami falubéli diáklány :roll: :roll:

A bölcsire meg keress rá a neten, hátha sikerül a munkahelyhez közeli bölcsit találni :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!

A www.bolcsode.lap.hu n van egy olyan rész hogy alapitványi és magánbölcsődék...
Esetleg szétnézhetnél ott....

Bár én erre az időre esetleg lehet hogy jobbnak tartanám ha mégis egy diáklányt találnál erre az időszakra...
Ehhez meg a helyi boltban, postán, rendelőben, iskolában kellene kifüggesztened hirdetést....
(biztos nem lesz olcsó de szerintem még ez a legjobb megoldás....és még van időd lépni.....)

Szoritok hogy összejöjjön valami....

M.

Kép

Kép
megann

Kuha
én is a bébiszitterre szavazok! és szerintem is valami helyi kislány lenne jó, és olcsóbb is, ami szintén nem elhanyagolható...
Pont nemrég mondta egy évfolyamtársam, hogy ő is szokott bébiszitterkedni, de nem emlékszem pontosan, hogy mennyit mondott az órabérre... :oops: de mintha 400 vagy 600 lett volna...
tudom, hogy nagyon meglepődtem, hogy milyen kevés...
úgyhogy a diáklány vonal lenne jó, szerintem is!!!
Van ott valami iskola??? oda kirakhatnál a faliújságra papírt!
És még idő is van egy csomó, hogy összeszoktasd őket, meg megnézd te is, hogy jól csinálja-e, Gergő elfogadja-e?

Maresz
várjuk a képeket!!!

Anikó
Én is ilyen voltam kezdetben, de aztán tudatosan leálltam ezzel, mert egyrészt tanácsolták, másrész egyetértettem velük, harmadrészt pont ezt nem akartam, hogy, ha bármi miatt nem tudok otthon lenni, akkor ebből ne legyen probléma.
Férjem is próbálkozott azzal, hogy ő nem tudja megcsinálni, de kénytelen volt, és lássatok csodát, teljesen remekül csinálja!!! azért mindig megpróbálja elsunnyogni, de nem hagyom!!! :wink:

Én amitől nagyon tartok, az az éjszakára vagy több napra lepasszolás... :? Gondolom az első a nehéz ebben is, de még nem bírtam magam rávenni, meg igazán nekem is az a bajom a nagyszülőkkel, hogy annyira nem törik magukat, hogy sűrűn lássák az unokájukat... :? Persze anyukám még dolgozik, az ok, bár azért most pl. egy hétig szabin van, és simán lementek a telekre úgy, hogy két unokájuk van, ezen két unoka két anyja vizsgákra készül, mindkettőnek jól jönne, ha 1-2 órát nyugiban tanulhatna napközben is, míg mondjuk ők elviszik sétálni vagy akárhova a srácokat... na mindegy, fel sem húzom magam inkább... :roll: :roll: :roll:
és ahelyett, hogy itt dühöngök, elmegyek végre tanulni... :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Ja, egyébként ma tök jó napunk volt, Mskéékkel elmentünk a Belvárosi fesztiválra, volt nagy hőlégballon, kézzel hajtott körhinta kicsiknek, ez a Bazilikánál, a Szabadság téren pedig koncertek voltak!!! Szuper jó kis program volt, még holnap is lesz, akit érdekel, én pl. kettőtől az Alma koncertre szeretném Fannit kivinni, de délelőtt lesz Halász Judit is, meg gyerekprogramok!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kuha!

Én csak a bébiszitter kérdéshez tudok hozzászólni. Hozzánk a lány aki járt 800 forintot kért óránként, és úgy, hogy hetente egyszer-kétszer jött pár órára. Ezen az áron a havi bére 128e forint lenne ha napi 8 órában jönne. De ha valaki rendszeresre kell, azzal meg lehet beszélni egy havi fix összeget amit rászánsz a dologra (ami kevesebb mint az óradíj megszorozva a hónap összes munkanapjával), csak előre kell tisztázni, hogy ennek fejében pontosan hány órát és milyen beosztásban vársz el.

Lehet, hogy az első pár havi fizetésed (nagy részét) rá fogod áldozni Gergő felügyeletére, de szerintem összességében megéri, ha nem úszik el ez a lehetőség.

Gergő szempontjából szerintem meg könnyebb ha bébiszittert választasz, mint hogy beszoktatod pár hónapra egy közösségbe, aztán meg egy másikba. Ha beválik a bébiszitter arra a hónapra, akkor annyival előbbre vagytok, hogy azután majd rá tudod bízni Gergőt akkor is ha neadjisten el akartok menni férjeddel vacsorázni vagy moziba.

Mindenki:

Köszi a hozzászólásokat, vigasztalásokat... Szóval vannak nagyon megható pillanatok, és sok öröm a két gyerekkel, de most tényleg úgy érzem, erőmön felül vállaltam. És őszintén szólva alig várom a szeptembert, mikor Zsuzsa bölcsibe megy, hogy onnantól talán kicsit könnyebb lesz.

Mea!

Én a harmadikkal érzem úgy, mint te a másodikkal. Eredetileg szerettem volna, de most már nagyon jól látom, hogy nem bírnám... Bizonyításmánia detto. Csak nekem nem a háztartásban csúcsosodik ki, hanem a továbbtanulásban meg a munkában. Azért is frusztrál ennyire a háztartás kérdése, mert igényem az lenne arra hogy szép rend és tisztaság legyen, csak annyira de annyira nem tudom ezt az igényt érvényesíteni... már ezt is próbáltam kielemezni, hogy miért, de ettől még nem lett szebb a lakás. ;)

Apukák:

Hát, David is érdekes dolgokat tud produkálni, fordítva adja a gyerekre a hátulgombolós pulcsit, mert őneki ha gomb, akkor elöl a helye... vagy mikor egy szál ujjatlan bodyban hagyja Vivit takaró nélkül, míg ő két paplan alatt horpaszt. :evil: Vagy mikor eleszi Zsuzsa elől az utolsó falatot, pedig kérne még a kislány. De egy szavam se lehet, mert ő nagyon belevaló apuka, mindent vállal. És néha mondja is, meg látom is rajta, hogy bántja ha ennek ellenére Zsuzsa engem kér. Pedig ő igazán sokat foglalkozik vele, fürdeti, fekteti, öltözteti, pelenkázza, játszik vele. És mégis, van hogy Zsuzsa anyás és csak a "Mama" a jó. Ez is borzasztó szar érzés lehet. Úgyhogy mindig elújságolom Davidnek mikor Zsuzsa "Dede!" (=Daddy=Apu) csatakiáltásokat hallat egész hazaúton az autóban, meg amikor játszik a telefonjával és őt hívja. :) Hogy érezze, ő is fontos Zsuzsának, csak nem mindig ugyanazokban a pillanatokban.

Rólunk:

Ma David még nem ért haza. :? (Négykor kelt...) Úgyhogy egyedül vacsoráztattam, fürdettem és altattam a két lányt... és most egy szobában alszanak. :shock: Mert Zsuzsával most az a módi, hogy ott kell maradni míg elalszik, különben sír, úgyhogy bevittem Szilvit is, lefeküdtem vele az ágybetétre Zsuzsa kiságya mellé, és mindketten kb egyszerre aludtak el. Kiváncsi vagyok mi lesz a vége... Lehet ideje lenne beszerezni még egy kiságyat és átköltöztetni Szilvit is abba a szobába...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csibb!

Nagyszülők :? :? :?
Nagyon nehéz lehet tanulni segitség nélkül :? becsüllek érte nagyon...én még a "szakirodalmat"(nőklapja) is csak kb 2 percig tudom olvasni...aztán elájulok...
Jól tetted hogy szoktattad a férjedet...
Az enyém is meg tud csinálni igazából mindent Lénával, de tök figyelmetlen, és egyáltalán nem alapos...a kajálással rendszeresen hülyére veszi...férj azt mondja, ő nem fog ott ülni vele és tukmálni..inkább ad neki ropit, vagy

Pl.
mivel most szét van szedve a kazánunk, nincs meleg viz és tegnap kiszúrtam hogy férjem 2 este nem mosta meg Léna fogait :evil: :evil: :evil: :evil: , amikor számon kértem azt az ócska kifogást hozta föl hogy nem akarta hideg vizzel :evil: :evil: :evil: ,na érted mintha Léna kb fél órát öblögetne..szóval jó szar kifogást hozott föl. :evil: ....
na aztán bepöccentem,(mert tudom hogy a Léna fogainak megmosása a "nemszeretem" feladatok egyike), és mire férj oda került hogy lefürdött és fogat mosott VOLNA hát hogy-hogy nem az összes fogkefe és fogkrém ELTŰNT A HÁZBÓL :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
És amikor férj követelte hogy hol van...mondtam neki hogy hát ha szegény Léna fogai nem fontosak, akkor a sajátjai se legyenek azok :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Tudom ez most borzasztó szadista módszernek tűnik, de sajnos már 2 kezem is kevés lenne ahhoz hogy meszámoljam hogy hányszor sinkófálta már el férj Léna fogmosását...
Elég volt, betelt a pohár...
Remélem vette az adást, és nem próbálkozik ilyenekkel...

Remélem Emeséék jól vannak....olyan ritkán jön :( Kisnyuszit is olyan ritkán látjuk :( add át nekik hogy pusziljuk őket :)

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Prüntyi!

Tüncsinek nagyon boldog névnapot kívánunk!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kuha!

Úgy látom hogy nekünk itt a fórumon nagyon egy irányban mozog az agyunk...neked mi a véleményed a véleményünkről?????
Szerintem mogyoródi viszonylatokban nem is kellene olyan nagy összegre számolnod hogy több havi fizetésed...

Nagyon várom hogy hogy döntessz......

M.

Kép

Kép
megann

Gyors bekukk, mert mindjárt Apázok...

Kuha!
Igen jól értetted, hogy azt írtam!
Szerintem bébiszittert keress, ez nem lesz nehéz nyáron egy főiskolás lány személyében. Mégha azzal járna is, hogy akár az egész augusztus havi fizetésed rá,egx, hosszútávon mind anyagilag, mind egyéb szempontok szerint megéri.
Gergőnek biztosan jobb lenne a megszkott otthoni környezetben, mint vadidegen helyen.
Szerintem a mai világban nagyon meg kell becsülni egy jó munkahelyet és egy olyan munkát, amit szívesen csinál az ember. Ja és a gyes asszem még 8 óra munka mellett is kapni fogod :).

ayse

rámegy, bocsi nem kapcsoltam fel a villanyt - hiába túl nagy a s..., visszahúz :lol: :oops: :oops: :oops:

ayse

Prüntyi!

hűűűűűűűűűűűűűűűűű :oops: :oops: Tünde nap van?????????????

Isten éltesse Tüncsit :D :D :D

Viki!
Te is milyen figyelmes vagy....akárcsak Totka!
Kistesóért drukkolok....
Én is tartok attól hogy elkezdünk próbálkozni és nem jön össze, én meg egyre türelmetlenebb és türelmetlenebb leszek.... :(
Emlékszem Lénával is mit össze sakkoztam...hőmérőzés, számolgatás...stb...de pont abban a hónapban jött össze Léna amikor végig hőmérőztem a hónapot, tök szép hőgörbét produkáltam abban a ciklusban.
Te követsz valami taktikát??,vagy csak úgy spontán?????

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?