Sziasztok!
Nagyon elmaradtam, de ez a hét rémes lesz, mert péntek kivételével minden nap dokihoz kell mennem. Jövőhéttől pedig kedden és szerdán. Nagyon utálommár. Gerivel nem volt ilyen.
Ma is terhesgondozáson voltam és ki is akadtam. MOndja a doki, aki ott van a terhesgondozáson, hogy maga már 37 hetes. Mondom én még csak 36 hetesnek veszem magam. Erre ő beírja akiskönyvembe, hogy 35, mondván akkor egyikünknek se legyen igaza!!!
Milyen hülye hozzáállás ez??? Hát nem az igazat kellene beírni a könyvbe???? Utána meg május első hetében kellene levenni a vért ellenanyag mérésre. Így van a papíron is. Közli, hogy akkor most leveszik itt nekem, holnap meg nagylabor. Közlöm jobb lenne jövőhéten,mert akkor nem szurnának meg 2x egymás után pont azon a helyen, mert csak egy helyről tudnak vért venni. A doki csak flegmán rávágja, hogy nem mindegy magának mikor szurják? Hát nem. Még jó, hogy a védőnénim vette a vért, aki rettenetesen aranyos és kedves, rugalmas. Ideadta a kémcsöveket, hogy szóljak a laborban holnap, hogy egy szúrással azt is vegyék le. Annyira örültem neki.
Így csak 1x szúrnak.
Tehát holnap reggel labor, 12:45-kor ctg, csütörtökön vissza kel mennem a terhesgondozós dokihoz a labor eredményért, majd csütörtök délután 4-re megyek Baukóhoz. Talán a péntekemmég szabad. Akkor rendezzük be Zsófi kuckóját! Annyira várom már!
Enikő!
Nagyon jó volt találkozni és majd biztosan lesz olyan alkalom, amikor beszélgetni is jobban tudunk majd. De én komolyanmondtam, hogy nyáron gyertek el, ha a babák már megerősödnek és lehet őket vinni bárhová. Mert itt nagy kert van kicsi játszótérrel. Nem kell annyira figyelni a gyeekeket, mint a játszótéren. Na meg csak ketten lesznek, nem kell idegen gyerekek miatt aggódni.
Amúgy elképesztő, hogy nagyon milyen figyelmetlenek. Mi tényleg nem voltunk ilyenek. 6-an voltunk gyerekek szomszédok és mindig figyeltünk egymásra. De ami most megy.....
Bölcsihez annyit, hogy tényleg nem biztos, hogy az a jó, ha kinyitod a szádat egyből. Inkább higgadtan kérdezz csak rá, hogy most miért ott ül, miért volt a helycsere. Csak úgy, mintha egyszerűen kíváncsiskodnál. Patriknak lehet rosszabb, ha egyből felemeled a hangod.
Én azt vettem észre, hogy az oviban eleinte Gerivel gondok voltak, mert nehezen szokott be. Nagyon ideges voltam ebben az időszakban, plusz akkor tudtam meg, hogy babát várok. Mindenért bementem a vezetőnőhöz és már csúnyán néztek ránk. MOstmár kedvesen szólok, ha van valami baj, meg tudom beszélni az óvónénikkel. Sőt, tanácsot is kértemmár. Azóta tényleg megint máshogy néznek ránk, imádják Gerit, nincs is baj Gerivel mostmár. Nagyon ügyes, imád oviba járni, stb...
Ha esetleg ismered a másik gyerek anyukáját, vele próbáld megbeszélni ezt a verekedést. Amikor az oviban közölték, hogy Geri verekszik és ellőki magától a gyerekeket, akkor én Gerivel szépen leültem itthon és megbeszéltük a dolgot. Hátha az anyuka is hajlandó lesz erre.
Gondolkodtam ezen a megvédésen is, hogy Patrik inkább beletörődik a sorsába, minthogy bántson mást. Valahogy ezt is úgy kellene, hogy ne essen majd át a ló túloldalára. Mert ha azt mondod neki, hogy üss vissza, ez az oviban tovább is dőlhet. Geri is az oviban lett ilyen, hogy védekezik, megvédi a játékát, amit megszerzett, stb, de azért mindig mondom neki, hogy nem szabad a másikat megverni. Az oviban nagy sok rosszat tanulnak a gyerekek, mert okosabbak, értelmesebbek. Ugye ott vannak már 6 évesek is. Na azoktól meg végképp sok olyat tanulnak a kicsik, amik nem fognak tetszeni nekünk. A lényeg, hogy mindig beszéld meg Patrikkal, hogy mi a helyes és mi nem. Megérti ő hidd el. Látod Geri beteg volt, most zárkózunk fel és mindent megért. Igaz van, amit elenged a füle mellett, de megért mindent, hogy mit miért nem szabad.
Nagyon nehéz időszak ez.
Ildi!
Mi most tapétázunk. leszedtük a régit, most lett glettelve itt ott a fal és holnap tapétázás. De én ennek nagyon örülök, mégha kosz is van és majd takarítani kell, mert látom, hogy milyen szépek leszünk. Nyáron ajtó festés lesz, ha már Zsófit hosszabb időre is ki tudom vinni az udvarra.
Számolod már a napokat, hogymikor utaztok? Olyan jó lesz!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy érzitek majd magatokat, de biztosan haza sem akartok majd jönni!
Egyet mondtak a barátaink, akik voltak. Hogy vizet csak ásványvizet igyatok, enni pedig, hááááát, lesz hasmenés... valahogy úgy ettek, hogy előtte egy kupica pálinkát megittak és akkor nem volt hasmars, de anélkül.... Erre kérdezz rá majd az utazási irodában!
megyek,mert hamarosanjönnek haza a fiúk!
Puszi nektek!
Anikó