Új privát üzeneted érkezett!

Dimet!

A babával minden rendben, viszont a folyásomat kissé soknak találta, és klion kúpot kell használnom,és laborba kell mennem fehérvérsejtet nézetni.(ez nem tudom mit mutat meg)
Azt mondta, hogy a baba méretei,BPD 79 és FL 58 mm alapján ez megfelel egy 30-31 hetes terhességnek.
Én is arra gondoltam,hogy nagy a baba.Dehát, akkor mekkora lesz még?Úristen...
Férjem azt mondta, ne egyek annyit, biztos azért nagy :lol:
ezoterike

Sziasztok lányok!

Gyorsan írok, aztán visszaolvasok.

Az a nagy harci helyzet, h voltam nődokinál. PCOS oldalról választottam, egy nagyon jó orvos!!! Türelmes, kedves, nagyon alaposan vizsgál, minden 1es kérdésre bő választ ad,nagyon ért a PCO-hoz stb.
De sajnos nem szép dolgot láttam az UHán.Tipikus csúnya pco-s petefészkem van, és egy érett tűszőm sincs :cry: . Ez nagyon elszomorított. Lesz HSG-m, PCT-m, 3.napi hormonvizsgálatom, Uramnak spermavizsgálat. Kezdődnek a kivizsgálások. Örülök, h ilyen alaposan kivizsgál, de annnnnnyira reménykedtem, h szép lesz a petefészkem!!! :( :(
Ja, volt rákszűrés is, és csak 3 hét múlva lesz eredmény. Csak akkor tudom meg van-e vmi fertőzésem, de a doki így láttatlanra azt mondta, h semmi különös nincs.

Kép
apple

Tükörvíz, ez a gólyás dolog nagyon tetszik. Nem hiába mondják,h a gólya hozza a kisbabát :wink:

Niki, 1-2 itt a szerda,1-2 megvan a műtét, aztán fellélegzel és egyenesbe lesznek a dolgok.

Bettica, örülök, h jó dokit találtál! De szerintem én megint lemaradtam vmiről: milyen műtétre készülsz?

Annyooka, nagyon szép görbéd van!

Lara, szépen növekedtek!

Mindenkinek nagyon szép hosszú babagyártós hétvégét!!

Kép
apple

Sziasztok!

Bettica, háziorvos nem adhat inzulinra beutalót! :(
Hacsak nem jó fejek a laborban, nem fogják megcsinálni! Lásd Csipi esetét!
Nődoki talán adhat, belgyógyász tutira. Ne terheld a szervezetedet feleslegesen glükózzal!
Menj el gyorsan a belgyógy sztkba, vidd a beutalód, és mondd, hogy tutdod, hogy a házidoki nem írhat ki inzulint, de szerertné megnézetni, ezt a beutalóval bizonyítod. És kérd, hogy ez alapján adjon ő beutalót!
Ha kötöszködik, akkor MM!

Apple, a nődokik, főleg egy ilyen profi, már ránézésből meg tudják állapítni, hogy van-e fertőzés! Szerintem megnyugodhatsz, és kezdhetitek is a babaprojectet, tüszők nélkül is! :)

Jó éjt!

Kép
mamint

Jó reggelt!
Lányok, ez a nődoki kérdés hogy van? Szóval én vidéki vagyok, és amíg Arnold doki nem rendel az MMEC-ben, kellene egy rendes orvos, aki ért is ehhez a nyavajához. Tehát, ha én választok egyet az oldalról, és bejelentkezek a rendelésre, az tiszta, hogy kell fizetnem érte, de a beutalók teljes értékeűek, amiket ad?

Anyóka! Ez a görbe több mint, szép!!!!
Niki! Nagyon drukk a műtét miatt, biztosan minden rendben lesz, minden rendben KELL legyen és kész!
Dimet! Ezoterike! Nemsokára kezetekben a végeredmény! Csúnyán irigy vagyok, és pont olyan boldog is, hogy Ti hozzátok nekünk a reményt, csodaszép kisbabák személyében!!!
Lara! Fajin, kismamis pocid van! Hányinger, egyebek???
Csipi!! Én már kb. 60ezerszer borultam volna ki a helyedben, igazán csodállak a türelmedért. Tegnap is elég cefetül voltam. Néha komolyan gondolkodom rajta, hogy talán el kellene mennem egy lélekbúvárhoz, mielőtt kikészülök teljesen. Bármin, bármikor képes vagyok bőgni, istenigaziból már mindenen sírok, nincs olyan nap, hogy valami miatt el ne bőgném magam. Pedig azt szeretném gondolni magamról, hogy nagggggyon erős nő vagyok, erre fel dehogy.......
Ginuska!! Mi 5 éve vagyunk együtt (Most 23-án múlt 5 éve...), és 4. éve gyűrjük a babagyártást, igen-igen belefáradtam már.......... :( Még ez az év, és feladtam......
Hirtelen ennyi. A görbémet már fel sem teszem!!!
Vendég

Lányok, van egy jó hírem.

A MMEC-ben a "másodhegedűs", de kiváló UH-s nőgyógyász, a Kútvölgyis Mészáros Gábor "Mészi" június 7-én már rendel.

Alapvetően ő nem stimuz, az Arnold feladata lesz. Amit ő csinál:

- általános nőgyógy vizsgálat, rákszűrés stb.
- ultrahangos diagnosztika , különös tekintettel a PCO-s petefészkekre, cikluskövetésre
- terhesgondozás, terhességi ultrahang

A gép elég jó minőségű!

Mészi eleinte csütörtökönként 15-17h közt UH-z, de igény szerint gyakrabban is be fog jönni.

Ha Tűű ad Clostyt, akkor különösen javasolt hozzá menni UH-ra.

A MMEC-ben van autogén tréning is. El lehet menni 0.alkalomra, ami kvázi ingyenes, ekkor Buchinger Zsuzsával (ő csinálja) át lehet venni, hogy ez a 10-12 hetes terápia mire jó, szerződéskötés. Sajnos nem olcsó (és szerintem még változhatnak az árak). Meddőségi vonatkozásban is csinálja. Szorongóknak, küszködőknek sokat segíthet (Bogi foganása előtti nyáron én is részt vettem egy ilyenen).
Vendég

Szép jó Reggeltet!

Mamint, eddig a fertőzés miatt voltam elkenődve, most h tudom nincs semmi komoly (a doki szerint), teljesen elszomorított mikor megláttam a csúnya PCOmat a monitoron. Ma már 5kor felkeltem, eszembe jutott és nem is tudtam visszaaludni :cry: Hétvégén szülőkhöz megyünk, szerintem délután 6ra már hulla fáradt leszek. Egy kicsit elvesztettem a reményt! Ilyen petefészekkel teherbe esni, nagyon kicsi az esély.

Monácska, én még nem vagyok a bőgés határán, csak pocséééééék a hangulatom. Én úgy tudom, h ez a nődoki kérdés úgy van, h (ha netalán nem akkor majd vki kijavít) választasz egy dokit a PCOs oldalról, elmész hozzá (én a magánrendelőjében voltam), vizsgálat, majd ad beutalót, de abban a kórházban kell megcsináltatni a hormonvizsgálatot ahol ő dolgozik. :(

Kép
apple

Mind a kettőt magamra veszem Norka okés????
Kedden bejelentkezem az uh-ura is, mert akkor még "csak", ha holnahoz számolom a pé-t, ami persze egyáltalán nem biztos, akkor a 12. DPO-n leszek, ha leszek.... Nah, ez mindegy is, kedden hívom őket, úgy is 21-re megyek Tűű dokihoz, kell egy uh is, de legalábbis nem árt.
És meghallgatom ezt az autogén tréninget is.
Köszönöm Norka!
Vendég

Monácska!

Feladni??? Na azt nem szabad! Én eldöntöttem SOSEM adom fel! Persze megfordult már a fejemben az örökbaba gondolata is. Amiért téged irigyelhetlek az a 13 éves nagyfiad :) Te legalább már tudod mi az anyaság :) Én néha úgy érzem, bele kellene nyugodnom, hogy ezt az érzést lehet sosem tapasztalom meg. Á...de nem akarok keseregni

A hőm leesett :cry:

A lombiknak júlisuban SIKERÜLNI KELL! :D

Pussz!
Vendég

Sziasztok!

Apple, figyu, szerintem nem akadály a "ronda" pf. a fogantatáshoz!
Rambókánál se láttak érett tüszőt abban a hónapban, és most itt van Gergő baba!
Fel a fejjel!
Ez a pcos nem egy egyszerű ügy, bármi előfordulhat!
A csodák száma a pcos nők körében a legmagasabb! :)

Norka, hmmm. csak 17-ig? :( Na, majd valahogy megoldom. Ugye most kéne menni, amíg nem terjed el a híre, és 3 hónapos várólista nem lesz...

Anyoo, mikor tesztelsz? Ma úgy ébredtem, hogy zebrára jövök! Szóval elő a kétcsíkossal, aki rejtegeti!

Kép
mamint

Igazából már most azon van a MMEC, hogy a meglévő várólistát is csökkentsük. Nem jó ez így. Keressük a megoldást. Az mindenképp jó, hogy két nődoki lesz és cikluskövetésre (stimuhoz) valszeg külön szonográfus is. Tehát nem hinném, hogy több hónapot kellene várni.

Mészi kiindulásnak mondta ezt a 15-17h sávot, de biztos vagyok benne, hogy rugalmas. Maximum jelentkezz be 16.50-re. :wink:

A csodák száma a PCO-sok körében a legmagasabb, ezt csak tanúsítani tudom. :wink:
Az örökbebaba téma túl érzékeny, nem is megyek bele, de megint csak idézném öreganyám mondását, amikor beálltunk a sorba: a terhesség sokszor nyűg, a szülés pokol, a szoptatás gyakran nem sikerül... a gyerek a lényeg, fiam.
Persze, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de van benne valami. Magamat is szembesíteni kellett, pont a pszichoterápiánál, hogy valójában miért is taposom ennyire magam a saját gyerekért? Hát, mert kismama ruhát akarok hordani. Hát, mert remélem, hogy akkor a férjem gyöngéd lesz hozzám. Hát, mert társadalmi elvárás, hogy szüljek. stb. stb. Nehéz kérdések ezek... :roll:
Sajnos a férjem Bogi születése után elállt az örökbebabától (kistesó), pontosabban 2 hónappal ezelőtt. :( Nem sok választásom maradt.
Vendég

Sziasztok!

Csipike, olyan jól levezetted a csüggedés és a hízás kapcsolatát. :D Nagyon jót nevettem rajta! :lol: Tetszik a hozzáállásod, no meg az optimizmusod! :)

Vicky, a görbuszod klasszul emelkedik. Várjuk a folyatását! :wink:

Dimet, Ezoterike, szép naaagy és egészséges(!) babáitok lesznek, és ez a lényeg. :)

Apple, nagyon klassz, hogy találtál jó orvost. Figyi, most még lehet, hogy csúnyák a petefészkeid, de majd a gyógyszer helyreteszi. Látod, mennyi PCOS csajszi van itt, aki hasonló p.fészkekkel babát várnak, vagy már nevelnek?! :D
Lényeg, hogy jó kezekbe kerülj, és megkapd a segítséget.
Az előtted álló vizsgálatokhoz erőt és kitartást kívánok! :wink:

Monácska, fel a fejjel! Tudod, mostanság (a héten) én is voltam párszor cefetül, sírógörcsök, miegymás... Szerencse, hogy van egy álompárom és nagyon jó barátaim, akik lelket vertek belém. De Ginuskának van igaza: feladni nem szabad! Legfeljebb nem kell ennyire görcsösen akarni (nekem is ez kéne), de feladni nem szabad!

Magamról:
A hőm ma reggel ismét 36,5 volt, nem tudom, mit szórakozik velem! :twisted: Elvégre 29. cn-on vagyok, jó lenne egy rövid ciklus, ha már zebra nincs... :roll:
Képzeljétek, a gólyáink (most láttuk először párban őket) ma olyan közel köröztek a "zújházunk" teteje felett, hogy halhattuk a szárnycsapásaikat! :D Még ha nem GÓLYÁK lettek volna, akkor is hatalmas élmény lett volna ennyire közelről látni ilyen szééép madarakat. :)

További szép hosszú hétvégét nektek!
Pusszantás,

Tükörvíz

Kép
tukorviz

tükör hát ez hihetetlen, hogy ott röpködnek, köröznek a gólyák a házatok felett!!!!! :lol: :lol: Ez egy jel!!! komolyan mondom, neked babásnak KELL lenned pár hónapon belül!!!!

Apple én diane befejezése után a 3. ciklusban voltam UH-n, és már sok apró tüsző volt a petefészkemben (Diane szedése alatt pedig többször leellenőriztük és egy darab sem volt, rteljesen tiszta lett) és mégis sikerült johanna. nem ettől függ. azt mondta a doki, a sok apró közül valahogy megérleltem egyet! :wink: :lol:

Ezeket a dolgokat nem lehet kiszámítani!!

Soha nem tudhatjuk, kinek sikerül holnap, és ezt mindenkinek írom lányok!!!

Kívánós vagyok, lecsót főzök virslivel és tarhonyával, de túrós tésztát is főzök pirított szalonnával, holnap grillhusi salátával. nem is kívánós vagyok, hanem éhes!! :lol: Mielőtt félreértenétek!

Délben vizet ettem zöldségekkel. (lsd. natúr zöldségleves :lol: )meg epret.

Kép

Kép
rejo

Csajok!
Ne csüggedjetek!Sosem lehet tudni,mikor jön a baba.Általában olyankor,amikor nem is gondolnátok.

Ada nálam egy stressz miatti mensikimaradásnak indult,UH-n sem látszott semmi,tesztem is nega volt,és mielőtt bekaptam volna az első mensihozót becsíkosodott a teszt.
Aztán a kisfiunk is egy váratlanul sikerült csemete volt,épp a HSG-t,és az andrológiát vártuk az 5 havi sikertelen clostyzás után.
Most meg a babócám hipp-hopp "összejött" méghozzá úgy,hogy a mensit vártam,mert éreztem hogy PMS-m van.Ja és a 9 cn-n voltam UH-n.Semmi domináns tüsző,csak a szokásos sok apróság.

KépKép

KépKép
okr

Hümmmmm Norka........ Te mindig el tudsz gondolkodtatni!!!!

Miért is akarok ennyire még egy babát????? Mert a párom 9 évvel fiatalabb és mert ha nem sikerül, félek, hogy majd egyszer elhagy emiatt (nem azért mert nem szeret, hanem mert iszonyatosan szeretne már gyereket ő is, és sosem tudná feldolgozni hogy nem lesz neki), és azért is mert mindig sok gyereket akartam de a férjemnek nem akartam többet szülni, és mert azt gondolom anyának lenni olyan feladat (és felelősség), ami egy életre kitölti a napjaidat és amúgy ugyan mire is lennék jó még ezenkívül amivel valamit hagyhatok magam után, és azért mert annyira szeretetlenül nőttem fel, hogy meg akarom mutatni az anyámnak és az apámnak, hogy bennem van olyan, és át is akarom adni a gyerekemnek,

és még tudnám folytatni............

Kérdés, hogy ezek az "akarások" mennyire deformálják el az amúgysem makkegészséges lelkemet...... Véleményem szerint eléggé, túlságosan is!
Vendég

apple: nekem is volt a diane közben uh és akkor nekem is tiszták voltak a petefészkeim

tükörvíz: köszi a biztatást
vicky79
Budapest III. kerület

vicki te mikor szedtél dianét? Mostanában hagytad abba? Ti babára hajtotok? mert akkor most mindent bele!!!

(bocs ha már zeket írtad, de nem tudok mindent észben tartani)

Monácska neked nagy szükséged lenne egy jó pszichos emberkére, akivel megbeszélhetnéd ezeket a dolgokat.

ha nem haragszol meg, leírom nekem mi jutott eszembe a mondataid olvastán:
Minden mondatotban az van, hogy neked a gyerek egy eszköz egy célod eléréséhez, hogy ne hagyjon el a párod, hogy bizonyíts valamit a szüleidnek, hogy hagyj valamit magad után...

nem akarlak megbántani, de ezek nem jó gondolatok sztem, hogy is fogalmazzak, ki szeretne eszköz lenni az életedben... sztem senki...érted? ha egy kis lélekre gondolok...lehet előbb ezeket a dolgokat kéne helyre tenni...

nekem is volt olyan életszakaszom Domi után, mikor nagyon nem akartam még egy gyereket szülni, ezt a gátat fel kell oldani az emberben, csak azért írtam, mert te is mondtad, előző férjednek nem akartál többet szülni...

bonyolult dolgok ezek, és sztem sokat számítanak...bár ki tudja ...állítólag a biológia ezektől függetlenül is működik...

Kép

Kép
rejo

Jó reggelt mindenkinek!

Okr! Váratlan babáid vannak!!!!!!!!!!!! :):):):):) Milyen jó is ez!

Rejóka! Mielőtt elküldtem az üzit, átolvastam amit írtam tegnap, és meg lettem volna lepődve, ha nem ezt írod, vagy valaki más. Van egy iszonyat tulajdonságom, hogy kitűzök egy célt, és fanatikus módon meg akarom valósítani, és mindent háttérbe szorítok a megvalósítás érdekében. Így voltam a főiskolával, aztán a "karrierépítéssel", és most a babatémával is. Ha befészkeli a fejembe magát egy dolog, azt csak akkor lehet onnan kisöpörni, ha megvalósult a cél, az álom, vagy nevezzük akárminek, vagy esetleg rádöbbenek, hogy nem vagyok rá alkalmas, ezt a karriercélok tekintetében mondom. Nem lennék soha jó főnök.
A párom az az ember, aki az életemben egy olyan álom, amiért küzdenem nem kellett, mert valahogy magától az utamba sodorta az élet, és a szerelmét elég nehezen fogadtam el, sokáig kételkedtem benne, hogy tényleg komolyan gondolja, mindig valamilyen hátsó szándékot akartam látni mögötte. De azt is tudom, hogy sosem lenne boldog gyerek nélkül, és el kellene engednem végül, hogy más adja meg neki ezt a boldogságot......... Te nem tennél meg mindent, hogy boldoggá tedd a férjedet??? Úhhh. Tényleg nehéz dolgok ezek, igazából meg sem tudom fogalmazni amit gondolok. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem azért KELL a baba, hogy megtartsam őt, maradna ő ennélkül is, csak sosem lenne igazán boldog.
Miért haragudnék meg! Leírtam egy nyilvános fórumra a gondolataimat, véleményeket vártam és Te őszinte voltál.
Igen, az biztos, hogy ez az utóbbi 1 év nagyon küzdős volt a teherbeesés szempontjából. Az eddigi években sokkal lazábban vettem, gondoltam biztosan sikerülni fog, csak ki kell várni az időt. Csak éppen hiába vártam......
De most elmegyek egy szakemberhez, mert én is érzem, hogy görcsös vagyok!

Ma sétálni megyünk, ha felébred, aztán megnézzük a forma 1-et!!! Monacói nagydíj van!!!!! :)
És főzök valami finomat pulykahusiból, már kivettem a fagyóból!!!

És ma nem is olyan szürke az ég........... Talán megrepedt a petikém végre. Nagy meccs volt odabent, de győzött a met, végre alakulnak TALÁN a ciklusaim is. De a jövőhónaptól eldobom a lázmérőt!!!!!!!!!!!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hosszú volt a tegnapi napounk. Kimentünk telekre: füvetnyírtunk, jött a család, bográcsoztunk, este fél 10-re értünk haza. Persze hullák voltunk mind2-en :) Szedtem meggyet, sajnos nem volt sok a fán, de egy leveshez elég lesz ;) Párom nagyon be van rá most "gerjedve".

Monácska: Ezek szeriint ma neked is optimista napod van, ez jó. Nekem is :D

Apple: átjárhatósági :( De gondolkodtam a dolgon. Várok vele pár hónapot és az uramat sem akarom még kitenni egy kiskatona vizsgálatnak. Jön a nyár, a szabik ideje, a lakásfelújítást be kellene fejeznünk, szóval most ezekre akarok koncentrálni. Különbenis hagyok pár hónap hatóidőt a Metnek, ha beáll végre valahára a ciklusom nagyából, akkor ezeknek neki lehet futni, de most nem szeretnék bemenni egy ilyen vizsgálatra. Még az is lehet, hogy spontán összejön ez alatt a pár hónap alatt. Optimista vagyok jelenleg ;)

Mamint: hmmm, ez nem jó hír. Akkor keresek egy olyan labort, ahol a terheléses cukrot TB által finanszírozva, az inzulint meg saját költségen megcsinálják. Mire ismét bejutok egy endokrineshez az minimum egy hónap lehet. Ennyit nem várok ez tuti. Akkor inkább kifizetem azt a 6ezret értük és kész. Asszem a Jánosban csinálnak önköltségesen is, szóval oda kérem a beutalót és akkor levetetem inzulinra is a vért közben.

El kellene menni epret szedni...

Pussza

Kép

Kép
bettica

Sziasztok !

Apple :P Egy jó doki aranyat ér :wink: Még ha úgy látta a doki, hogy nincs fertőzésed, Floragyn-t érdemes lenne venned.

Rejo, én ma főzök lecsót, a túrós tészáért mit nem adnék :lol: Nálunk nagyon ritkán van, mert férjem nem szereti..

Mona, remélem ez az ugrás tényleg a megrepedt tüszit mutatja és végre eléred mindazt, amire vágysz, amiért küzdesz :wink:

Férjem tegnap napszúrást kapott, 39 fok fölött van a láza, alig aludtam, mert egész éjjel vizesruháztam. Majd még jelentkezek!

Puszi

mniki

rejo: igen, babaprojektre gyúrunk és a dianét még régebben szedtem, csak rosszak lettek a májfunkcióim és abba kellett hagynom. Bár lehet, hogy ezt a gracial okozta, amire átállított az akkori nődokim. Semmit nem vettem észre, csak hogy fél-1 év múlva azt kérdezte a háziorvosom, hogy mennyi töményet iszom meg naponta, mert ő úgy kb. 2 dl-re tippelne a májam állapotából kiindulva. :? Mondtam, hogy nem iszom egyáltalán és ekkor abbahagytam a gyógyszert, de a májam még mindig nem jött helyre, pedig ez kb.4 éve volt. Utána már a dianét sem bírta... Nem baj, a mercktől nincs semmi bajom és a májam is elég jól viseli.

Valakinek van ötlete, hogy mi a különbség a fertin a szaggatott és a folytonos vonal között? Sőt, láttam kék folytonosat is.
vicky79
Budapest III. kerület

Mamint: jut eszembe, lehet, hogy belgyógyász a háziorvosom, akkor pedig csak a rábeszélő-képességemen múlik, nem?

Kép

Kép
bettica

Hmm Vicki ez érdekes, én a Gracialt annak idején 7 (!) napig bírtam szedni, olyan rosszul voltam tőle, epét hánytam, meg sárga cuccot, meg hányingerem volt, meg hasmenésem, ciklus közepén váltani kellett másik gyógyszerre, olyan rossz ez a fogigátló.

Azért a Dianében is van hormoncucc rendesen, de talán jobban tolerálható, bár sokan ezt sem bírják szedni.

kavicska fogigátló témában én vagyok az, aki szinte mindent kipróbált a saját bőrén! :lol:

Monácska az a legfontosabb, hogy magaddal őszinte vagy, ez már fél siker!!!
Hát nemmtudom lehet-e lazán csinálni ezt a babatémát. Én nem tudnám, csak küzdősen. max. a negyedik gyereket lehet lazán csinálni... :lol: :lol:

Pont ma hajnalban jutott eszembe egyik 70 éves kolléganőm, tök egyedül van, se gyerek, se unoka, se férj, egy szem testvére van, akicvel nem tartja a kapcsolatot...elárulta nekem régebben miért nincs gyereke, a férje magtalan volt...aztán özvegy lett, meghalt a férje viszonylag fiatalon, de ő már kijött addigra a termékeny korból, nem volt esélye mástól...hát érdekes lenne beszélgetni vele...és ő tök egézsséges nő. hát nem tudom. szívesen megkérdezném tőle megérte-e, meg nem bánta-e meg, de ilyet soha nem mernék kérdezni tőle.

és hány ilyen van. unokanővérem is lemondott a gyerekről, a férje miatt, önző dög, mert férjuram már öreg, van neki kettő saját, megmondta Beának, ha gyerek jön, a Bea megy...

tényleg nehéz dolgok ezek. remélem hamar megvalósul a közös álmotok, és lesz közös babátok!

Niki és töltött paprikát vag y káposztát csináltál? :wink: Nálunk a töltött paprika isteni volt a héten! :wink: :lol:

Kép

Kép
rejo

Ja Niki, akkor ha legközelebb ha jössz, nem túrós palacsinta, hanem jó kis szalonnás túrós csusza lesz a menü! :wink: :lol:

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Lara!

Kicsit megnőtt a meggymag, amit lenyeltél! :lol:

Apple!

"Ilyen petefészekkel teherbe esni, nagyon kicsi az esély."
Nekem is sikerült, és szerintem sokaknak itt a topikon! :wink:
Nem feladni!

Rejo!

Túrós csusza nálam is nagyon bejön!
De most eper ezerrel!
Megyek, sütök gyümölcsortát sok-sok-sok eperrel! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezi, hogy PCOS szervezet bírja-e a bromocriptin gyógyszert?
Én azért kaptam, mert tej csordogál a mellemből, de a vv alapján nem magas a prolaktin szintem.
Amióta szedem a bogyót 4 napja, rosszul vagyok tőle. Erős hányingerem van és szédülök. Ez normális?

KépKép
charlott

Charlott
Nagyon is normálin,és nem PCO-s szervezet is így reagál erre a gyógyszerre.Remélem negyedével ,és fokozatosan kezdetet el szedni,bár én még úgy is rosszul voltam tőle :roll:

Rejo,Niki
Hogy ti micsoda jókat főztök! :shock: Bár Rambóka tortájára is beneveznék! :oops:
Nálunk gyros van,görögsalátával,meg husileves.asszem még egy kis grízes,lekváros tésztát összeütök hozzá.

Niki:férjednek jobbulást!

Monácska
Igen,váratlanok!Mindig akkor jöttek,mikor "berendezkedtem" a baba nélküli életre.

KépKép

KépKép
okr

Ork: de ez jó, hogy ennyire rosszul vagyok tőle? nem kéne abbahagynom? naponta egy tabi az adagom.

Neked miért kellett szedned, segített?

KépKép
charlott

Ne hagyd abba semmiképp.Fontos,hogyha felírta a dokid folytasd a kúrát a terhesség 12 hétéig.
Nekem mags volt a prolaktinom,és folydogált atejem,ezért kaptam.Eleinte nagyon-nagyon rosszul toleráltam,de aztán jobb lett vmivel.
Azt próbáld ki,hogy felet vegyél be úgy 3 napig közvetlenül lefekvés előtt,és semmiképp ne reggel!!!!!!,aztán emelheted 1 tablettára szintén közvetlenül lefekvés előtt.
Ha egyáltalán nem tolerálod menj vissza adokihoz,aki írhat másféle készítményt is,lehet azt jobban tudod szedni.
Remélem tudtam segíteni!
Látom ma van teszt napod!!!!!Eredmény??????????

KépKép

KépKép
okr

Ork: nekem a dokim a bogyót csak 10 napra írta fel. ezt addig kellene szednem, míg terhes nem leszek és utána még 12 hétig?

Azt is mondta a dokinőm, hogy amíg tej csordogál, addig biztos meddő vagyok. Ezért nem tesztelek.
Ezek szerint a tapadást elsőgegíti a szer?

KépKép
charlott

Charlott!

A bromokriptin a prolaktintúltermelés ellen hat, nem a tapadást segíti elő!
A tejcsorgást a magas prolaktinszint okozza, csak ennek a hormonnak ingadozó a napi szintje, tehát akkor is lehet magas, ha a méréskor/vérvételkor éppen nem volt az!
Nem elegendő 10 napig szedni, hanem sajnos valszeg életed végéig szedned kell majd, mivel a prolaktintúltermelést az agyalapi mirigy jóindulatú daganata (NEM RÁK!!!) okozza. MRI vizsgálat nem ártana!
Ez az állapot sajnos okozhat teherbeesési nehézséget. Gyakran társul PCOS-val.
Mindenképpen vedd vissza 1/2-re és este vedd be ne reggel v. nap közben!
Kicsit megkérdőjelezném a dokinőd hozzáértését, v. mondta, h. további adagot is fel fog írni?
Ha legközelebb mégy hozzá, mindenképpen kérdezz rá!!!!
A hiperprolaktinémia visszaszorítására kiegészítésképpen hasznos lenne a Premens tabletta szedése (vény nélkül kapható).

rambóka

Rambóka: pedig ditekt olyan dokihoz mentem, akit ajánlottak a tejcsorgás megállítója. de mivel a vv eredménye a határétéken belül mozgott, így nem foglalkozott a kérdéssel többet. 3 lombikom volt és arra fogta a tejet. Biztos sok hormont kaptam és felborította a hormonháztartásomat.

KépKép
charlott

Akármi is okozza a tejcsorgást,szedd a gyógyszert,és ne 10 napig!(azért jó lenne kivizsgálni)
Ha esetleg nem akar már többet felírni,és nem akarsz dokit váltani,ott a Rambóka által javasolt Premens.
Egyébként meg azt a tesztet ne hagyd ki!
Amúgy a PCO-ra szedsz metformint?

KépKép

KépKép
okr

Ork: majd augusztusban megyek BMC-be, új doki, új intézet, majd ott kivizsgálnak. Addig meg pihenni szerettem volna, de a szervezetem mindig produkál valamit.

Nem szedtem még Metformintot. De amíg orvos nem javasolja, addig magamtól nem szeretném elkezdeni.

KépKép
charlott

Sziasztok!

Meglátogattuk a szülőket, vissza jöttünk Pestre. De olyan jó, 3 napig biztos nem kell főznöm :lol:

Köszönöm lányok a bíztatást!
Folyamatosan az a csúnya monitor kép jár a fejemben, de próbáltam,-ok megnyugodni, h ilyen pötyös petefészekkel még esélyem van teherbe esni. Az előző nődokim, mikor 8-9 hónappal ezelőtt megnézte a pf.et nem mondta, h lennének cisztáim (akkor még nem szedtem Dianét). Most azt nem tudom, h nem akarta mondani vagy tényleg tiszta volt. Diane közben sem nézte, na meg Closty közben sem. Az sem kizárt, h a Closty szaporította meg. Na, de mind1 is mi tette ezt velem, ki kell tisztulnia és hiszek a meforal-ban :!: :!: És ahogy mamint írta PCOS nőknél mindig történnek csodák :lol:

Bettica, te ide a Csobánka téri rendelőben jársz háziorvoshoz?

Niki, férjednek, hűsítő fürdő, vitaminok, meg pihi! Jobbulást!

Okr, nem semmi, h fogantak a babócák! Ez is azt mutatja, h a PCOS nőknél nincs tipikus eset.

Rejo, nálad Diane közben tiszta volt, majd utána lett sok apró ciszta. De mintha azt mondtad volna a mini talin, mikor teherbe estél akkor megint tiszta volt. Jól emlékszem?
Nekem a nődoki azt mondta, h a diane nem tisztítja meg a petefészket. :roll:

Kép
apple

Apple: Nem a Csobánkára járok, mert ott már minden nőgyógyászt "kivégeztem" . :twisted: . Margitba mentem, aztán Szabolcs utcába endokrinhoz és most a II. női klinikára járok dr. Paragihoz. Ő úgy tűnik, hogy tudja mit kell tenni, ugyan most elb.ta az inzulint, de majd kedden felhívom a mobilján, hogy mi legyen...

Kép

Kép
bettica

charlott: bocsi, a másikba hamarabb írtam és csak utána jöttem ide. Nyugodj meg, a lányok segíteni fognak, amiben csak tudnak.
vicky79
Budapest III. kerület

Charlott!

A BMC-sek nem fognak rendesen kivizsgálni (sajnos sokan panaszkodnak rájuk a kül. PCO-s topikokon), csak lombikoznak tovább, hiszen ők így is, úgy is megkapják utánad az OEP támogatást, akár sikeres a beavatkozás, akár nem! :evil:
Próbálkozz inkább a Kaáliban, a Krizsánál!
De lehet, h. inkább Tűű dokihoz kéne elmenned, mert ő endokrinológus, a hipofízis.hu -t is ő csinálja, ez a szakterülete, és tutira jobban ért hozzá, mint a nőgyógyászok!
Szerintem nem ártana minden szempontból kivizsgáltatni magad és rendberakatni a hormonháztartásodat, mielőtt tovább lombikoztok!
A pihenés így kifizetődőbb, mintha csak ülsz ölbetett kézzel! :wink:
Kicsit visszaolvastalak, ha jól látom, nem csak a PCO okozza a problémát nálatok! Jobb, ha olyan dokit keresel, aki minden szempontból figyel rád!
A metformint doki nélkül nem is fogod tudni szedni, mert vényköteles!

Apple!

Szerintem már előtte is ott voltak, csak "nem tartotta fontosnak", h. erről téged is tájékoztasson! :evil:
De szerintem ezen ne stresszeld magad! A hiperandrogén tünetek (szőrök, ragyák, hajhullás, hajzsírosodás) csökkenése sokkal megbízhatóbban jelzi a javulást, mint a petefészkek állapota!
Én úgy mondanám, h. a policisztás petefészek nem az oka a teherbeesési nehézségnek, hanem csak egy tünete a PCOS-hoz vezető anyagcserezavarnak. Ugyanolyan tünete, mint a hiperandrogén tünetek és az elhízás. Csak valszeg ez javul legnehezebben és legkésőbb.
De egyvalami tuti: a terhesség alatt nem lesznek policisztásak a petefészkeid! :wink:

rambóka

Rambóka, apropó, hipofizis.hu. Tűű dr. egy ideje szünetelteti ott a tanácsadást, valószínű már nem csinálja.

Ennek kapcsán mesélnék el egy elég furcsa történetet... biztos, hogy én is hibáztam, de utólag visszanézve és végiggondolva a történteket, számos elég fura egybeesés is lehetett, ami ilyen végkifejlethez vezetett.
Nem tudom, emlékeztek-e rá, de november volt, amikor Yamill itt járt, meg én is NLC-n ökörködtem, hogy jó lenne egy PCOS magánrendelés. Én magam sem hittem, hogy lehet ebből bármi, csak úgy voltam vele, legfeljebb hülyét csinálok magamból. Addigra ugye már kezdtek kialakulni itt a Tűű fun clubok, és valahogy kézenfekvő volt, hogy megkeresem (a legelső gondolataimban más is benne volt, de Tűű mellett döntöttem végül, ill. így jött ki a lépés). A telefonos elérhetősége nem volt gond, de hülyén jött volna ki így, e-mail kellett. Asszem pont Yamill (vagy Napszemcsi? már nem is tudom) hívta fel rá a figyelmemet, hogy a hipofizis.hu-n így írásban is elérhető. Akkor fedeztem fel ezt a portált, meg is lepődtem, hogy van a pcos.hu-hoz hasonló. (Talán szégyen, hogy csak akkor, mert állítólag a hipofizis már évek óta létezik. :oops: ) Megkerestem a szerkesztőt, aki megadta a mailos elérhetőséget, így kerültem kapcsolatba Tűűvel. Ugyanekkor mondogatta Rambóka állandóan az elkülönítő diagnózisokat, így kezdeményeztem azt is a hipofizis szerkesztőnél, hogy ebben fogjunk össze, és a Konziliumos oldallal hivatkozzunk egymásra. Megkerestem a Konziliumot is. A hipofizissel megtörtént a linkcsere, viszont a Konziliumos nem vett fel minket (nemrég derült ki, hogy a pcos.hu-t mégis felvette, a hipofizist ezek szerint nem)

Eltelt kb. 1 hónap, ekkor a Figyelőbe írtam éppen a lombik megszorításokról cikket, amibe sokan megszólaltak, s ehhez a hipofizises szerkesztőt is felkértem. Aztán teltek a hetek, és a cikk leadása állandóan csúszott. Mire kijött, szépen elfelejtettem szólni a lánynak (egy másik interjúalanyomnak is). Sőt, ő aztán írt egy mailt (ekkor már elkezdtem lejárni a lábam a rendelő-alapítvány ügyben), aminek késtem a válaszával, majd elromlott a laptopom, és az új gépemen már nem válaszoltam meg, mert sajnos elfelejtettem. Ez ronda dolog volt, de nem direkt csináltam, csak persze nem hiszi el.

Telt múlt az idő, a többit tudjátok, hogy ki se látszottam a munkából stb stb., aztán hirtelen kaptam tőle egy vádaskodó szemrehányó levelet. Azt a részét értettem, és exkuzáltam is magam, hogy elfelejtettem neki írni, de a többi vád az elég megdöbbentő volt, magyarán, hogy én őt kihasználtam. :shock: Nem is értettem hogy mire gondol, mert nagyon furcsa volt az érvelése, elkezdte összehasonlítgatni a honlapjaink látogatottságát, meg hogy én sokkal kevesebb munkával többet értem el, mint ő, szóval mintha a versenytársa lennék. Szidta a Szt Imre kórházat is, mintha nekem ahhoz bármi közöm lenne. :shock: Szóval teljesen zavaros volt, de úgy voltam vele, hogy ami nem az ingem, nem fogom magamra venni. Ebben is maradtunk, aztán tegnap kaptam megint tőle egy borzasztó stílusú, megkeseredett levelet, amelyben már minősített is. Az alapítványt, a Mensmentist, Tűű dr-t, a "könyöklésemet" szidta stb. stb. Kvázi leírta, hogy ő, és a honlapja miattam lehetetlenült el. :roll: Hogy miattam maradt a honlapja orvos nélkül, miattam nem tudta létrehozni a "saját" alapítványát, miattam lettek cserbenhagyva az olvasói, hogy ő csak ahhoz kellett, hogy megszerezzem Tűű dr.mailjét és szerepelhessen a cikkemben :shock: , nem is folytatom. El tudjátok képzelni ezt a levelet?
Gyorsan felmentem a honlapjára, és beleolvasgattam a fórumjába, hogy jobban értsem az indítékait, mert azt mondtam, ilyen nincs. Ő szentül hiszi az archívum alapján, hogy tőle loptam (!) az ötleteket (honlap, alapítvány)... s most a pcos.hu helyére tudjátok, milyen tartalmat tett fel "bosszúból"? Egy hormonális ékrezekciós cikket, a la Ács Nándor... hát bravó, ehhez csak gratulálni tudok neki. :( Éljen a korrekt informálás!

Lassan megértem, hogy ha valaki reflektorfénybe kerül, akkor egyre inkább az lesz: vagy szeretik, vagy utálják, és nincs középút... ha egyszer hibázik, akkor jajj a fejének.

Azt hiszem egyre kevésbé akarok bármilyen reflektorfényben lenni, soha nem akartam rosszat senkinek.
Vendég

Apple nálam kitisztította a Diane a petefészkeket. olyan petefészkekkel kezdtem szedni, amik nagyon-nagyon cisztásak voltak, és diane alatt teljesen tiszta lett. egy se maradt. amint abbahagytam a Dianét, három hónap alatt már jobbról is, balról olyan 10-es nagyságrendben keletkeztek.

A diane leállítja a petefészek működését, nem akar több tüsző megérni, így félbe sem marad az érésük, azaz nem képződik több apró kis ciszta, amik előtte képződtek, azok meg felszívódhatnak. gondolom ez nem mindenkinél van így.

De még egyszer mondom, nem ez számít, hány cisztád van, a teherbeesésnél.

Norka erre most nem is tudok mit mondani, majd szerdán megdumáljuk.

Kép

Kép
rejo

Norka ha van időd tisztázd vele a helyzetet, az mindig jól jön. nme kellenek félreértések és félreértésből szerzett ellenségek.

ha nem lehet vele tisztázni, akkor hagydd az olyan embert a fenébe.

Kép

Kép
rejo

Norka: Te nagyon sokat tettél ezért az egész ügyért. Szerintem amit tettél önzetlenül, mások segítéséért tetted, szóval a Te lelkiismered tiszta. Tudom, hogy rosszul esik, amivel megvádoltak, de sajnos olyan világban élünk, ahol hajlamosak az emberek a botlásokat számon tartani és nem az egyéb tettei alapján ítélni. Fel a fejjel, sokat köszönhetünk neked!

Kép

Kép
bettica

norka: Én személy szerint a keresőbe beírt "pcos" alapján találtam rá a honlapra és nagyon sok segítséget nyújtott és nyújt még mostanában is. Nem hiszem, hogy elvetted tőle a látogatókat és az orvost. Tűű gondolom a saját akaratából segít az alapítványodnak és az oldaladnak is. Ne keseredj el emiatt, szerintem nem önzőség, ha valaki segíteni akar másokon.
vicky79
Budapest III. kerület

Tegnap egy röviden válaszoltam neki, lényegretörően, mi az, amihez közöm van, és mi az, amihez nincsen. Az igazat. A levelet már visszadobta a postafiókja, szóval ennyi volt.

Nekem ahhoz már nincsen erőm, hogy más ügyéért is kezdjek el taposni, mert úgy tűnik, hogy mindent el tudok érni, és intézni. Leveleit visszaolvasgatva, talán egy olyan szövetségfélében reménykedett, ahol értük is tudok tenni. Nem tudom.

Pedig a helyzet az, hogy az erőm végéhez érek lassan, minden megfeneklik. Úgy tűnik, ezek jelek, most hogy összejött, hogy hagyjam abba, ez túl sok. És ki tudja, még kárt is csináltam.
Vendég

Norka: szerintem morogd ki magad aztán ne is foglalkozz vele...

A lényeg az, hogy Te tiszta lelkiismerettel nézel a tükörbe...

(bár azért érdemes lenne megbeszélni, hogy mi is történt valójában... )
Vendég

Norka: és a szövetség már ki van lőve? Együtt tényleg többre vihetnétek... nem? Én mindenképp a szövetségek mellett vagyok... (de csakis és kizárólag tiszta és lefektetett / pontokba szedett elvek mentén a félreértések elkerülése végett)

Mondjuk egy olyan honlapnak mint a PCOS.hu max. akkor van szüksége extra forgalomgenerálásra ha hirdetési célra is használjátok... nem tudom, hogy ez-e a cél a jövőben de ha ez akkor érdemes összefogni...

Ja... a pcos.lap.hu-t már lefoglalnátok? Az nagyon komoly forgalmat tud ám generálni...

(OK, nem tudom kinek milyen anyagi érdeke van pl. a rendelővel kapcsolatban mert szerintem a rendelő nyerne ezzela legtöbbet...)

(na megszólalt a marketinges/közgazdász énem...)
Vendég

norka: nem hiszem, hogy kárt okoztál volna, inkább felnyitottad az olyan érdeklődők szemét, mint én. Hogy ne fogadjuk el a lapart, mint egyetlen megoldást, amit néhány doki kínálni tud. Én személy szerint tényleg nagyon hálás vagyok neked és nektek. Ha kételkedsz, akkor nézz rá a hőgörbémre, mert a Merckformin nélkül (amiről tőletek hallottam) szerintem nekem sosem lett volna ilyenem. Ne add fel egy ember negatív véleménye miatt.
vicky79
Budapest III. kerület

Norka!

Az emilben már említett blogon ezt olvastam neked:

"Kínában egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment, minden nap a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba. Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, hisz tökéletesen csinálta a dolgát, de a szegény törött cserép szégyellte a tökéletlenségét, és nyomorultnak érezte magát, hogy csak fele annyit tudott teljesíteni. A két év keserűség után, egyik nap megszólította a vízhordozót a pataknál.
- Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.
A vízhordozó így válaszolt a cserépnek:
- Észrevetted, hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon teremnek, s nem a másik cserép oldalán? Ez azért van így, mert én mindig tudtam a hibádról, és virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára. Minden nap te locsoltad őket, amíg visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat, hogy az asztalt díszítsem velük. Ha nem lennél olyan, amilyen vagy, akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be a házamat."

Nézz át az eggyel fentebbi topikba! Azok a kis (mák)virágok :lol: nem lennének nélküled és a te PCO-d nélkül!
Ez ragyogja be a te napodat!
A kicsinyességeken pedig próbálj felülemelkedni, mert csak visszahúznak!

rambóka

Hi!

Rambóka!
Ahogy mondod!!! :lol: :lol: Jól megnőtt a meggymag! :lol: :lol: Ha Te nem lennél meggymagom nem lenne még!!!

Kép
lara26

Norka!
Rambóka véleményén vagyok!!

Kép
lara26

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?