Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

SZYLVI: köszi a választ!Engem csak az aggaszt, hogy mindeddig nagyon szép és egyenletes ütemben nőtt a baba, és most mintha befékezett volna...Egész eddig az lett mindig mondva, hogy nemhogy kicsi, hanem nagy baba lesz, most pedig...
Tesóka 4,5kg al született anno a 41.hétre, ezért fura, hogy most ő vele """""csak""""" 3-3,5 kg között számíthatok.Hogy lehet ez?! (mondjuk most nem Elevitet szedtem és végig ment a Rovamycin is nemtom, hogy ez mennyiben befolyásolja a történéseket...)A kislányod milyen hosszú lett ilyen FL mérettel?

SZILVI: Gratula a lánykátokhoz!!!!!!!!!

Kép
Kép
petra78
 
 


...meghát, ekkora monstrumot tolok magam előtt és nekem elég hihetetlen, hogy a csomagolás tetemesebb mint a tényleges ajándék :)
Kép

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra :)
1) ezek a gépek nem mindig tudják normálisan megsaccolni a baba méretét
2) nem is olyan kicsi egy 3-3,5 körüli baba, sőt! Könnyebb megszülni, ésa tovább marad még ici pici babuci. Én szívesen szülnék megint kisebb babát, de nem annak látszik :lol:

Manóci :)
Nincs itthon mérőnk, de majd jövő héten elmegyek Apuékhoz, meg a védőnőhöz is, és megméretem. Első lányomnál az utolsó hónapban lett toxémiám, ezért érdekes a dolog.
Örülök, hogy minden rendben Nálad, és ilyen jó híreket kaptál!

Dóri :)
Drukk, hogy ma beváljon a takarítónő!

Szilvi :)
De jó Neked, hogy ilyen gyors és szép szülésed volt! Remélem, én is tartom magam a hagyományokhoz, és olyan gyorsan szülök, mint a 2 csajnál.

Szylvi :)
Azért kemény ez, hogy kivágják az anyukákat az első nap után, mert mi van, ha utána sárgul be a baba? Vagy az otthoni nyüzsiben nem indul el rendesen a tej?
Másfelől meg ha nincs semmi gond, jobb otthon.

Nálam tombol az allergia. Egész nap tüsszögök, folyik az orrom, visket a szemem és az orrom. Mi jó rá? Kálcium?
És emellett ez a hőguta :evil:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

 
 

Sziasztok!

Petra szép nagy poci!!! :D Szerintem csak jó, ha kisebb lesz a baba, mint a 4,5 kiló. nekem 4,05 volt az első, hát nem piskóta az sem....

Dóri remélem nagyon szép lesz a lakás, és meggyógyulnak végre a lurkók!!!

Szilvi, remélem okulva az előző kettőből, nekem is ilyen gyorsan fog menni minden, csak érjünk be a kórházba! Küldj majd képet!

Nelli, allergia, sajnállak, nálunk apunak meg a hugomnak van, ők még nem kezdték a szezont, de szenvednek mindig rendesen, hát még te pocakkal...

Manó, de jó hogy belehúzott a picúr! nem is lesz kicsi baba!!!! :)

Igen építkezés halad, tegnap apu belekezdett a villanyszerelésbe is, ma huzalozunk kettecskén, jövő héten már lehet lapozni a nappalit és a konyhát!!! Úgy örülök, hogy napról-napra látványosabb a haladás, csak kismanó húzza ki július végéig, akkor biztosan elkészülünk!

na most megyek, vár a funkciopnális anatómia, kedden vizsga... majd akkorra kérek sok drukkot, mert 2 nap alatt lehúzok gyorsan 3 vizsgát is! Így legalább csak 1 marad júniusra!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Nelli, allergia :( átérzem, mert nekem is most kijött!Én is kínlódok.Nekem amúgy a Claritin jó, éés áállítólag lehetne szedni terhesség alatt is, de én inkább nem merem!


Petra, másik topikba írtam neked :wink: de szerintem ne izgulj, hát a 3, 3,5 -as baba az tök normális.Nekem Eszti 3300-al született, és az pont normális átlag volt, és megszülni is elég!Meg az se jó szerintem azért, ha 4 kilós gyerekk születik.
Ugyhogy ne iszgulj minden okés lesz.Ja, és mit szóljak én???, Múltkor még 1620g-ra saccolták, hogy túl kicsi lesz, most meg megnyugtattak, hogy 2500g már most.Szóval azon röhögtünk a férjemmel, hogy beparáztattak, hogy kicsi a gyerek, aztán ha bent marad végíg és még hízik egy kilót még a végén nagyobb lesz mint Eszti volt! :lol: :lol: :lol:

Na, rakok én is képet a "kicsi babás" hasamról! :lol: :lol:
Kép
manóci
 
 


Kedves Anyukák!
Május 29.-én kedden nagyobb tétel nyári holmi érkezik a Branto gyerekruha boltba
(Káposztásmegyer I. Dunakeszi u.16 és Cserző u. sarok)
Next,Adams,L.O.G.G.,MEXX,Cherkee,George,H&M,Gap,stb.. alig használt minőségi gyerekruhák 50-176 méretig.
Világmárkák elérhető áron!
Minden kedves vásárlónkat gyereknapi meglepetés vár!!!

Kép
flocika
 
 


Manóci :)
Szép nagy a hasad! Ilyenkor gondolok bele, hogy amit én nagynak tartok magamnál, az lehet, mégsem annyira nagy :lol:

Ildi :)
Klassz, hogy szépen haladtok! És a baba bent fog maradni, ameddig kell!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilvih!
Nagyon szuper, hogy ilyen gyorsan túl lettetek a szülésen!
Azt hiszem, mindannyian ilyen szülésről álmodunk, de sajnos kevés nőnek adatik meg... Gratula mégegyszer!!! És Lillát Isten hozta a Nagyvilágban!! :lol:

Szylvi:
Szo, Te már rutinos nyáribabás. Érzem, hogy ez a nyár melegebb lesz, mint az utóbbi...remélem, azért jól fogjuk bírni...Bár, ha belegondolok, hogy idén nincs pancsi :(
A melóm 8.00-16.00-ig tart. Ami néha 9-től, fél 10-től, mikor hogy kezdődik a reggelem... Szerencsére a kismamák nálunk kényeztetve vannak, ha elfáradok vagy hazamegyek előbb, vagy tartok egy 20 perces csendes pihenőt... Hazafelé általában visz a kollégám, szerencsére 10 percre lakunk egymástól. És persze mindenki segít, amiben csak tud. Így ki lehet bírni. :lol:
Csak azok a fárasztó, türelmetlen, érthetetlen ügyfelek ne lennének... :evil:

Dóri:
köszi a bíztatást. Igen, ami a picúrokat illeti, biztos nekik sem jó ez az őrült tikkasztó meleg... Sajna, hogy Marci még mindig nem gyógyult meg.

Manóci, van ám pocak nálad is :!: :!: :lol: Szép nagy!!

Allergia :x
Nem irigyellek benneteket, Nellivel együtt...

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

Petra!
Adri 50 cm hosszú baba lett, én nem szedtem semmi vitamint vele, csak kalciumot és vasat. Most kezdetben Gravidát, majd a védőnő tanácsára Hipp aktívot. 28 hetes UH-on két héttel nagyobb babát mért az orvosom.
Szerintem a múltkori képhez képest nem nőtt a pocikád, de nagyon édes hegyes pocid van. :lol:

Nelli!
Kalciumon kívül ne szedj az allegiádra mást. Nekem is erős allergiám van, orrpolip műtétem is volt ennek következményeként, de nálam a terhesség teljesen elnyomja a tüneteimet. Semmiféle antihisztamint nem szabad kismamaként szedned, nekem az állandó gyógyszereimet is abba kellett hagynom erre a kilenc hónapra.

Manóci!
Szép kismami vagy te is. Neked gömbölyűbb, mint pl. Petráé :D Érdekesek ezek a pocik, hogy mindenkinél más nagyságú és formájú. Tök jó! :lol:

Szilvi!
Írtad, hogy nem volt gátmetszésed. Tudatosan készültetek rá, vagy spontán így alakult a helyzet? Én nagyon nem szeretném ha vágnának azért kérdezem. Remélem jól telt az első éjszakátok!

Nálunk mindjárt szakad az eső! Jó lenne, mert nagyon fülledt a levegő.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Köszi a válaszokat. Kálciumon kívül másra nem gondoltam, mert nem terhesen sem szedek rá semmit.
Csak most még nehezebben viselem. És én a fűre vagyok allergiás, ami mindenhol ott van.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok

most talatlam ezt a forumot, es augusztusban lenne a nagy napunk.
28-ik hetben jarunk es kislanyunk lesz.
SOTE-ra jarok a baross utcaba, Joo doktorhoz - es tenyleg jo :)
karinca
 
 


Sziasztok!

Először is gyönyörű rend és tisztaság uralkodik minálunk :P :P :D , köszönhetően a drága takarítónéninknek. :D Úgy tudok ennek most örülni. És bevált, mert nagyon rendes, kedves nő. Szimpatikus tényleg, és szépen dolgozik. (Csilla, köszi az ajánlást - itt is :wink: )

Karinca,
szia itt. Gyere sokszor. :)

Allergia tombol szegény férjemen is. :? :( prüsszög, taknyol, szenved. :? nekem csak a szemem szokott viszketni, amikor eza nyárfa izé elkezd alászállani. :evil:

Szilvi,
nálunk most jobb lett a lvegő a lakásban, de egész nap rettenet meleg volt. Itt mintha hűlt volna valamit, meg szellő fujdogál. :)

Megyek vacsizni.. erről jut eszembe: érdekes most a gyermekágy/szoptatás alatt akkor étvágyam van, mint terhesen. Pedig szülés után általában nulla étvágyam volt ezekben a hetekben, bezzeg most.. :shock: :shock: :oops: :roll:
Vendég
 


Dóri!
Igazán megviccel téged Marci baba, mert ahogy írod mindenben másként viselkedik, mint a másik két gyermeked. :lol:
Teljesen megtudom érteni az örömöd a tiszta lakást illetően, én is nagyon tisztaságmániás vagyok. Ha így bevált a takarítónőd, mehet akkor máskor is. :lol: és legalább te is tudsz pihizni. Szerencsére itt is jobb most az idő, így legalább bizti jót fogok aludni :)

Karinca!
Szia! Első babád várod?

Timi!
Ma még nem is jelentkeztél......... :)

Gabi!
Remélem nálatok is minden okés. Ha van egy kis időd, rakj fel Brendon babáról képet, olyan kiváncsi vagyok rá. :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Reggel megjártam a CTG-t, minden rendben, mocorgott Marcika rendesen. A dokim persze nem volt bent...
Ja, este is akartam írni (tegnap - csütörtökön), csak Livike már nem engedett ide - amilyen szerencsétlen vagyok, léptem egy rosszat, és kiment a térdem :evil: (ráadásul alig akart visszamenni a helyére) Úgyhogy most még sántikálok is az óriás hasammal :shock: . Nem is tudom, mi jöhet még :roll:

Aztán meg anyunál voltunk egész nap, most értünk haza. Délután egész jó kis fájásaim voltak, de szerintem még nem az igaziak...

Karinca: Kitta is, meg én is a Barossba járunk :lol: (bár én még csak 2-3 hete) . Ha megírod az adataidat, téged is beteszlek a táblázatba :lol:

Petra, Móni: mindkettőtöknek helyes pocikája van :lol: .

Dóri: szuper, hogy rend van a lakásban :lol: . Heti egyszer megy majd a takarítónő?
Livivel szülés után nekem sem volt étvágyam sokáig, viszont napi 3-4 liter vizet mindig megittam, úgy ki voltam száradva (pedig november volt, nem volt hőség). Remélem, most se leszek majd nagy étvágyú (bár eleve diétáznom kéne a cukrommal :oops: ) Tényleg milyen érdekes, hogy Marcika most milyen sok újdonságot tartogat számodra Vikihez és Gergőhöz képest :lol:

Csilla: hol vagy? Készülsz a holnapi vizsgádra, vagy már a kórházban vagytok? (tudod, most már kötelező minden nap jelentkezni, hogy ne izguljunk :wink: - főleg én, mivel 1 napra vagyunk kiírva :lol: )

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Rakok fel én is ma reggeli képet. Most tudatosult bennem, hogy mennyire szarul nézek már ki :shock: . (mellesleg ez a gatya már annyira szorítja a hasamat, hogy alig kapok benne levegőt)
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, fájások??? Én ezen a napon szültem, amin most te vagy, és Csilla. Szorítok, hogy minden a legtermészetesebb útonm menjen.

Csilla, azért még szorítok, hogy menjen a holnapi vizsga!

Karinca, mesélj!!! :)

Dóri, majd lehet, hogy elkérem a takarítónőszámot. Nekem is most a gyerekek fontosabbak lesznek, mint hogy takarítsak... :oops:

Szilvi, én nagyon tudatosan lélekben készültem a gátvédelemre, meg málnalevélteát is ittam, közvetlenül a fájások beindulása előtt is egy litert lenyomtam. Sokat segítettek még a Születés hetén hallgatott előadás, legjobban Grilla előadása a könnyű szülésről, neki van egy studiója, ahol máskor is vannak ilyen előadások, de a tömör lényeget majd szívesen elmesélem... Nagyon sok mi nden dől el ott legbelül...

Nelli, van az allergiára is tea, Pollengrape a neve. Dm-ben is láttam.

Most húznom kell, mert délelőtt a védőnp meg a gyerekdoki jött, délután anyósék, este 6ra meg mentünk Dorka ovijába Pünkösdölőre, egy órás Kolompos koncert, amit majdnem végigálltam, hogy tudjam ringatni Lillát, féltem, ha leülök, felébred....) De jól elvolt a fekvő kenguruban, örülök, hogy rábeszét egy anyuka a börzén...:)

Finiselők, tessék mindennap bejelentkezni!!!

Kép
Kép
szilvih
 
 


Jó reggelt!

Marcika még mindig durmol, és már csak 3-kor ébredt. Hurráááá! :D :D

Timi,
őszinte leszek. Az arcodon látszik, hogy a napokban megszülsz, szerintem. Egészen másként nézel ki, és pontosan úgy, ahogyan én festettem a szülés előtti napokon. A gyerekdokink hívta fel rá a figyelmemet és tényleg igaza lett. :lol: A pocidról meg már ne is beszéljünk. :D

Szilvih,
jó, hogy jelentkeztél.

Na ébredés van, pedig még akartam írni. :? :)
Vendég
 


Dóri: remélem, igazad lesz :lol:

Most megyünk dédiékhez, fel van töltve a medence ebben a jó időben, Livike már alig várja, hogy pancsolhasson :lol: . Elvileg holnap este jövünk haza, de lehet, hogy onnan is bejelentkezek :wink:

Csilla: majd írjál, hogy vagytok, voltál-e vizsgázni, hogy sikerült...

Kép
Kép
timóca
 
 


Mennek a drukkok a finiselőknek! Mi elutazunk, így ha van valami jó hír, azt csak kedden tudom elolvasni.

Timi :)
Hatalmas a pocid! Bizti nem könnyű már ezekben a napokban, de nemsokára kezedben tarthatod a babukádat!

Dóri :)
Hurrá a bevált takarítónőnek!

Allergiás infókat köszi.

Szilvi :)
Nagyon vagány vagy, hogy már mentetek programra Lilikével!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, nem Lili, hanem Lilla... Bocs, tudod, egyszer írtam erről... :P

Most egész jó éjszakánk volt, talán 3szor voltam fent szoptatni, aztán visszaaludtunk, semmi mászkálás, hason altatás és egyebek... De most már magamra kell parancsolnom, hogy feküdjek, megyek is...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok, itt vagyok!!!!

Voltam vizsgázni (nagyon kemény volt!) nem gondoltam volna, hogy egy féléves tárgyat ilyen komolyan kell venni.
Tegnap este megint szülinapoztunk, későn értünk haza...

Timi, engem nem bíztatnak, kicsi békám még marad egy hetet legalább... Pedig most már nem kímélem :) lendületesen lépcsőzök fel a harmadikra, vásárolok, cipekedem... most gyantáztam is, jó kis hajlongásokkal, poci összenyomásokkal. Arany kicsi csillagom nem akar pünkösdi királyfi lenni, köszöni neki naaagyon jó ottan bent.

Szilvi, málnalevéltea...hmmm. Én is nyomatom ám minden nap! Nem reménykedem a gátvédelemben, de a gyors tágulás is megváltás lenne!

[/b]Dóri, örülök, hogy tudtam segíteni. Én először bizalmatlanul fogadtam, kicsit vad volt a piros hajával :), de tényleg nagyon kedves és segítőkész. Ha valami pluszmunkát kérek időnként, mosolyogva azonnal megcsinálja.
Reggelenként én is így nézek ám ki mint Timi (ezerrel rajtam van az allergia), de délre lelohad ez a puffadás. Ma reggel a csoporttársaim megkérdezték, hogy ittam -e este :shock: :lol: , mert olyan volt a fejem mint egy felpuffadt alkoholistának.

Megyek kicsit pihegni, aztán tőlem szülhetnénk :)

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Szilvi!
Köszi a választ, ha majd jobban lesz időd, lesz egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban. A lényeg, hogy most összszokjatok Lilla babával és pihenj! :P

Timi!
Elhiszem, hogy már nagyon szeretnél túl lenni a szülésen, nagyon a finisben vagy! Hát a pocid jó nagy, de végig nagy volt, furcsa lesz, ha majd hirtelen nem lesz:

Csilla!
Gratula a vizsgádhoz. Nekem is volt egy ilyen vizsgás élményem etikából, féléves vizsga volt, se szigorlat se semmi a tantárgyból, a csaj meg ott szívatott minket. :roll:

Dóri!
Az már nagyon jó, hogy csak egyszer ébred Marci baba. Épp néztem nem sokár már 6 hetesek lesztek. El sem hiszem, hogy telik az idő.

Holnap keresztelőre és első áldozásra megyünk sógornőmökhez. Egy kisebb lakodalomnak megfelelő lesz az összejövetel. Sátor, zenekar, stb.... csomó ember. Hát még ilyen keresztelőn nem voltam , de kiváncsi leszek milyen lesz. Majd írok, remélem tudok majd jó képeket is felrakni!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Csilla,
kinek üzensz, ha eksön van? Nehogy itt csak várjuk a bejelentkezésedet és szép csendben megszülsz. :lol: Szedsz vmit az allergiádra? nekem férj van a halálán.. Tesóm csinált egy saját vér terápiát és 2 éve nem jött ki neki. De férjet nem tudom rávenni a dologra, tiszta lüke. Ráadásul ezt egy homeós doki (az egyik legnevesebb a szakmában) csinálja. Nem egy kókler.

Szilvih,
tényleg nem semmi, hogy így bevállaltad a programot az újszüllöttel. Én addig jutottam az 5 hetesemmel, hogy 2 napja kitoltam a kertből az ikerkicsiban Vikivel, kocsikáztunk egy 20 percet, de játszóra pl. nem mennék még vele. Valahogy jobban féltem, lehet ez a buzi nátha is az oka. Ami már kopp kopp kopp lekopgom elmúlt. Napi 2x kell csak szívni a nóziját.

Szilvi,
ez a keresztelő tényleg fura. Mondjuk nekem az egész hacacáré az. Egyik gyerekem sincsen megkeresztelve, engem is asszem 10 évesen kereszteltek meg, de akkor saját akaratomból. Akkori legjobb barátnőmet keresztelték, és én is feltétlenül azt akartam, mint ő. :lol:

Petra,
a Pulsatilla hétfőn Nálad lesz, feladtam. Annyira csúnyán írtam, mert a borítékot, amit ott vettem meg, akkor töltöttem ki az ajánlott blankettával együtt és anyáztak már a sorban a jófej emberek. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Jelentem, még SEMMI!

Dóri, mi ez a vérizé???? Vagy esetleg tudsz valami homeos bogyót ajánlani az allergiára??? Tényleg megőrülök tőle, reggel tüsszögök megállás nélkül és folyik mindenem... Szerencsére délre elmúlik, de addig halál.
Timire gondoltam értesítés céljából, de most már kezdem elhinni, hogy tényleg egy napon fogunk szülni :lol: (milyen vicces lenne!), szóval ha küldenél nekem telszámot, tiéd lenne a friss hír....

Ma hatalmasat aludtam, fél 10-kor keltem (eddig 7-8 körül), lehet hogy az utóbbi napok kánikulája merített ki ennyire. megyek a füribe lemosom a pókhálót az arcomról.

Csilla
Vendég
 


Csilla, írtam privit. Aludj, amíg tusz. :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok

koszi hogy csatlakozthatok !!

Rolunk roviden: 29 eves vagyok, ez lesz az elso babam, es kb 1 eve lakom BP-en, azelot Vacon laktam 2 evig.
A kislanyt Jazmin Dora-nak szerentenk nevezni, bar nekem nagyon teccik Johanna nev is...

Eddig kb 10-12 kilot hiztam. Mar nagyon erzem, es nagyon felek hogy fogg ez lemenni.
Vedonohoz ide jarok az elso keruletbe, Anna-nak hivjak es nagyon aranyos teremtes.
karinca
 
 


Sziasztok!

Elefántláb jelentkezik! :)

tisztára kikupálódtam már a villanyszerelésből, meg a gipszkarton felrakásból, de legalább hasznosnak érzem magam...

Holnap viszont pihenőt tartok, kell is a lábaimnak, mert momentán nincs bokám... és kedden 2 vizsga, ebből az egyik funkcionális anatómia... baba amúgy nagyon élvezi a melót, csak néha dugja ki valamilyét, de akkor nagyon!!!

Finiselők mi a helyzet?

Timóca szerintem is nagyon minden perces vagy, én is így néztem ki (minden bántás nélkül) szülés előtt, nagyon vizes az arcod! Bár szerintem már örülnél neki, ha megszületne, ugye? :)

Csilla, gratula a vizsgához, és most már mindent bele nektek is, ideje már kibújni! :)

Dóri de jó, hogy már gyógyulnak a gyerkőcök!!!

Karinca, üdv itt, a te babád már a harmadik Jázmin lesz júliusban! :) A kilókkal meg ne foglalkozz, a szoptatás alatt gyorsan leszaladnak, meg persze a szüléssel is! :)

Na megyek, feldobálom a lábaimat, mert már eléggé fájnak! holnap jelentkezem! reméelm babás hírekre jövök! :)

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Sziasztok!

Elefántláb jelentkezik! :)

tisztára kikupálódtam már a villanyszerelésből, meg a gipszkarton felrakásból, de legalább hasznosnak érzem magam...

Holnap viszont pihenőt tartok, kell is a lábaimnak, mert momentán nincs bokám... és kedden 2 vizsga, ebből az egyik funkcionális anatómia... baba amúgy nagyon élvezi a melót, csak néha dugja ki valamilyét, de akkor nagyon!!!

Finiselők mi a helyzet?

Timóca szerintem is nagyon minden perces vagy, én is így néztem ki (minden bántás nélkül) szülés előtt, nagyon vizes az arcod! Bár szerintem már örülnél neki, ha megszületne, ugye? :)

Csilla, gratula a vizsgához, és most már mindent bele nektek is, ideje már kibújni! :)

Dóri de jó, hogy már gyógyulnak a gyerkőcök!!!

Karinca, üdv itt, a te babád már a harmadik Jázmin lesz júliusban! :) A kilókkal meg ne foglalkozz, a szoptatás alatt gyorsan leszaladnak, meg persze a szüléssel is! :)

Na megyek, feldobálom a lábaimat, mert már eléggé fájnak! holnap jelentkezem! reméelm babás hírekre jövök! :)

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Bocsi, kétszer ment, szórakozik velem a babanet... :evil:

KépKépKép
dikó1
 
 


Sziasztok!

Jelentkezem én is :lol: . Hazaértünk, Livikét 2 napig nem lehetett kicsalni a medencéből :lol: . Majd teszek fel képeket is, ha letöltöttem.
Nem tudom, még meddig húzom. Egyre többet fájdogál a hasam, de még semmi komoly :shock: Lábaim is vizesednek, már a kényelmes papucsomba is alig tudom betuszkolni a lábam (ilyen Livivel nem volt).

Dóri, majd én is kilesem a számod az iwiw-ről, ha nem baj, mert lehet, hogy tényleg együtt megyünk Csillával :lol:

Ildi: valóban nem bánnám, ha már túl lennék rajta :roll:

Csilla: gratulálok én is a vizsgáidhoz :lol: . Ezek szerint akkor megvan ez a félév teljesen... (én egy pár vizsgát átteszek a következő félévre)

Szylvi: majd írjál, milyen volt a keresztelő :wink:

Szilvi: tényleg nem semmi, hogy ilyen picivel programoztok :lol: Lilla jól viselte a koncertet? Testvérféltékenység nálatok nincs?

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Mondanom sem kell, hogy olyan kép nem készült az egész hétvégén, amin én is rajta lennék :wink:
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Jövő7en jön a front :D , gondolom egy hét múlva már kevesebben fogunk a várandósok közt sorakozni, és egyre több lesz a babás mama :wink: .
1-2nap különbséggel itt helyben két anyukával voltam kiírva.Még az elején elpöttyintettem nekik, hogy úúúgyis én leszek az utsó....hát bejött :? . Egyikük kedden, másikuk ma délután megszült, mindketten császárral. Vajh' nekem mikor jön el az időm?

Nemtom, ti hogy vagytok vele, de én többnyire ne sürgetem a dolgot.Amíg jó ott bent babónak, én döcögök tovább :lol: ...!Érzésem szerint min. a 40.hetet kivárom.

Itt jönnek-mennek a viharfelhők, csitt-csatt/dirr-durr mindenütt, dúl az égi háború...

Kép
Kép
petra78
 
 


Szia Timóca!

Érzésem szerint te leszel a következő :wink: !

Kép
Kép
petra78
 
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna és Fanni baba
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Én még itt... lusták ezek a fiúk, szerintem nem akarnak ebbe a nagy kánikulába érkezni.

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!
Ime Lilla baba:
Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi: milyen kis aranyos Lilla baba :lol:

Csilla: ezek a férfiak kiborítóak már ilyen picinek is :lol: Lehet, hogy a tiéd azért nem akar kibújni, mert nem döntöttétek még el a nevét :?: Vagy választottatok már? Marcikám se akar kibújni, nagyon jó dolga lehet ott bent :lol: .
Délután moziba készülünk - ha már úgy alakult, hogy nem a kórházban vagyok (megígérte a féjem, hogyha nem jön addig Marcika, elvisz a Karib tenger 3-ra, úgyhogy most számon kértem, így délután megyünk :lol: )
De egyébként nem csak a fiúk lusták, mert van egy lány, akivel a belgyógyászati klinikára jártunk együtt, ő most péntekre volt kiírva, és még nekik se akar kibújni a baba, pedig lány lesz :roll: Lehet, hogy úgy vannak vele a picik, hogy ebben a kánikulában jobb nekik ott a kellemes vízben :lol:

Petra: remélem, igazad lesz :lol: . De ha így haladunk, még Te is előbb szülsz meg :wink: Vagy tényleg egyszerre megyünk négyen is a héten :lol:


Kép

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Nelli: jut eszembe, írtad, hogy Brigi lesz a pici, mindjárt beírom. :lol:

Karinca: ha megírod az adataidat, Téged is beteszlek a táblába :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Keresztanyu is küldött képeket, azok között volt, olyan cuki szerintem :lol: Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Szilvi!
Nagyon édes Lilla baba. Ő az első leányzó a mi kis csapatunkban. :lol: Remélem jól vagytok!

Timi!
Nagyon szép lány Livike. Látszik mennyire élvezte a pancsikolást. Igazán jók a képek!

Ildi!
Elefántláb nálam is van, de szerintem ebben a melegben ki sem tudjuk kerülni. Persze ha egész nap feküdne az ember, az meg kivitelezhetetlen.

Keresztelő!
Nagyon vegyes érzésekkel telt, mert akik tartották anyagilag egyáltalán nincsenek eleresztve, viszont nagy a baráti társaságuk és ezért tartottak egy kisebb lakodalmat. 80 ember minimum volt, de lehet több is, nem kérdeztem. A kajcsi finom volt, a sütik is, de az egész napos ücsörgés teljesen kikészítette a derekamat és az elefánt méretű lábamról már nem is beszélve. Nagyon meleg volt, és elég sok részeg, na de ez is velejárt.

Lányos anyukák, ti mikor rakatjátok a kicsiknek a fülébe a fülbevalót? Adri pár hónapos volt mikor beletettetük, de többen azt mondták, hogy nem egészséges a fül átszúrása újszülött vagy pici korban. Ezért kérdezem .

Itt még mindig nagyon meleg van, de már nagyon várom az enyhülést. :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Elefántláb :lol: nekem is kinőtt.... Hihetetlen, ahogy lenézek, és eltűnt a bokám!

Szilvi, gyönyörű hajasbabád van! Én is annyira szeretném ha a fiam hajjal születne!

Timi, nem szülünk máááár? A gyermek neve egyébként Milán Márk. Ez most már biztos. Szóval ez sem tarthatja őt vissza.
Livike még mindig igazi kis hercegnő, kiváncsi vagyok mit fognak szólni hpozzá a fiúk 10 év múlva :)
Milyen volt a mozi?

Szilvi, (másik :D ) most volt itt anyukám, épp a keresztelő-témát feszegette. Ezt mikor szokták tartani??? Rögtön pár hetesen? Anyukám a kórházból egyenesen a templomba vinné szegényt "az ő unokája ne legyen pogány". Te jó ég, mintha nem a 21. században élnénk...

Végre itt az enyhülés. Délután zuhogott egy fél órát, mintha dézsábaól öntenék. 20 perc múlva nyoma sem volt esőnek, felszáradt egy pillanat alatt az aszfalt!
Remélem ma este végre tudok aludni, az utóbbi éjszakák fülledtsége nem kedvezett eme tevékenységnek.

Csilla
Vendég
 


Csilla: köszönjük, mozi jó volt :lol: . Marcika egyfolytában feszegette bentről a hasamat. Gondolom, ő is nézte volna kintről a filmet :wink:
Táblázatba beírtam akkor a Milán Márkot :lol:
Én azt se bánnám, ha most mennénk szülni :wink:
Keresztelőt mindenki akkor tartja, mikor akarja :wink: . Mi Livinek egybe tartottuk az 1. szülinapjával (és mellesleg a mi templomi esküvőnkkel, mert régen csak polgári esküvőnk volt, de a pap, aki keresztelte, végül minket is rábeszélt :lol: ). Marcikánál még fogalmam sincs, hogyan lesz.
Itt is szakadt az eső, de rólam ugyanúgy folyik a víz :roll: Pedig biztos, hogy hűlt valamit a levegő, mert most már csak nekem van melegem.

Szylvi: mi Livinek még a kórházban betetettük a fülbevalót, mikor született (talán a 3. napon - csak azért nem előbb, mert hétvége volt, és csak 1 csecsemős volt bent, ő meg mondta, hogy kétemberes munka - végül vasárnap az éjszakás csecsemős egyedül betette neki :lol: ) De soha nem volt vele semmi gondja. Eleinte mondták, hogy mikor a köldökét ápolom, a fülbevalóját is kenjem be alkohollal, fürdetéskor kicsit forgassam meg. Kb. 1 hónaposan cseréltem ki neki az aranyra, amit még anyu vett neki (addig a belövős volt bent, de nem szerettem, mert féltem, hogy nyomja) Azóta sincs vele semmi gond. Soha nem piszkálta, nem zavarta. Talán annyival rosszabb, ha fél éves kora után teszik be nekik, hogy akkor már piszkálják, mert érzik, hogy van ott valami újdonság. De tényleg ez is mindenkinél változó, van, aki nem is tetet be fülbevalót, hogy majd nagykorában eldönti, akarja-e.... De 2-3 éves kisfiút :!: is láttam már fülbevalóval...

Kép
Kép
timóca
 
 


Szilvi gratulálok Lilla babához. nagyon aranyos. :)

Gabi Brendonról is láthatunk képet? olyan jó nézegetni a csemetéket :)

Peti sárgasága szerencsére megy szépen lefelé.. és ha minden jól megy akkor nem kell megszúrni mégegyszer.. csütörtökön vettek tőle vért. akkor már csak 5x-e volt a max megengedetnek..

Dóri Peti is keveri még a nappalt és az éjaszakát..sőt van olyan nap hogy egész nap alig alszik 1-2 órát, de akkor is sokat van fenn éjjel.. :roll: a kiságyat nem szereti.. előbb elalszik a babakocsiba (álló helyzetben nem tologatva.. így már benn van a nappaliba a babakocsi.. :wink: ) volt rá példa hogy több órás sírás után apa betette a hordozóba és 5 percen belül aludt.. pedig ott ülni/feküdni nem épp bizalomgerjesztő.. de neki bejött--
nálatok Viki felébred Marci sírására? mert KAta ébred Peti sírására, pedig már nem is 1 szobába vannak, de Peti is kell Kata sírására.. (nehogy már egyszerű legyen anyuka dolga még éjjel sem..)
sőt Peti hajnalban maratoni szopikat tart :twisted: érdsd 3-4 órát egyfolytában vagyis mikor elvenném mert bealudt akkor eszeveszett szopiba kezd, ha meg akkor is elveszem akkor ordít mint aki éhenhal :oops: így feladva elveimet (1-2 éjjel után)ilyenkor magam mellé veszem és legalább én tudok felületesen de aludni..
ma pl 9 órát aludtam 2 részletben napközben.. valószínű most jött ki a napi 2-4 óra alvás hátránya.. de reggel majdnem elájultam így párom közölpte hogy Ő vigyázz a 2 gyerekre. (Ádám szerencsére feltalálja magát én meg alzudjak.. csak szopira kelltem fel.. mert napközben Peti már 4-5 órát is megvan kaja nélkül..bezzeg éjjel :?
de életmentő volt a pihenés.
Lelkileg is kezdek erősödni, de kell is, általában mindig keresek mindenben egy pici jót is amibe kapaszkodni lehet..

Petra, Mancóci, Timóca, nagyon csini a pocakotok,néha irgykedem is egy picit.. (ill hiányzik az enyém.. :wink: ) de olyankor ránézek Petire és örülök hogy ott szuszog mellettem. szombaton találkoztam a szomszédunk lányáékkal és a fiáékkal.. a fiúnál juni végén jön a baba, a lánynál szeptemberben.. alig volt pocakja a kismamiknak .. és a csaj aki juniusra vár azt mondta hogy nagy a pocakja azt mondta a dokija.. :? kb mint nekem a 20 héten.. mikor eljöttünk áradoztam páromnak aki megjegyezte, hogy nosztalgiázni szabad.. de nekünk még egy nem lesz.. mert nekem hiába szépülnek az emlékek idő múlásával , nála nem szépül semmi. És nem akarja végignézni ahogy tönkremegyek.. (bár a derekam nagyon fáj még mindig :oops: ) most tesómat noszogatom, hogy mire Peti nagyobb lesz addigra nála szeretnék babázni :lol:

Timóca Livi nagyon aranyos a képeken . látszik szeret pancsolni :)
baba lustaság.. nekem pl ÁDám és Kata is a 42. hét végén született (már épp fenyegetve éárezték magukat mert már megvolt mindkétszer az időpont a szülésindításra. Bár ha azt veszem akkor Petinál is megvolt a fenyegetés.. de nála előbb amit nem bántam :) veséje elvan majd júniusban kell időpontot kérni a gyerekklinikára..
képzeljétek én már meg is betegedtem.. de nagyon nem hiányzott még.. nem sok időt hagyott nekem.. :oops: :oops:

íme pár kép :)

KAta is kihasználja ha vizet lát :)
Kép
cintia2
 
 


Szylvi mi Katának pl 6 hónaposan lövettük ki a fülét, az ékszerésznél. De nagyon profi volt és szerencsére nem iszkálta a fülbevalót.. előbb én nem mertem kilövetni neki.

keresztelő, mi ÁDámnak 2 hónaposan tartottuk, mert tesóm ment ki külföldre. Katának 4-5 hónaposan.. Petinek meg valószínű hogy juli végén vagy aug elején.. (mert én megint tesómat szeretném , és akkor lesz itthon :) )
cintia2
 
 


Sziasztok:)

Szeretnék én is csatlakozni Hozzátok. A szalagjaimon kívül mit írjak még? :)

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Hát még nem jöttem babás hírre. Ezek a babák jól érzik magukat odabent :lol:

Szilvi :)
Ezer bocsánat Lilla baba átkeresztelése miatt. Nagyon édes baba!

Timi :)
Gyönyörű a kislányod!
Köszi a t áblába írást.

Keresztelő: nekem Dorkánál 7 hónaposan, Domcsinál 1,5 évesen volt.

Fülbevaló: én csak akkor lövettem ki Dorkának, mikor már ő kérte kb. 6 éves korában. Domcsinak még nincs.

Cintia :)
Neked is gyönyörű a kislányod!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!!

Timi, Csilla, még egyben vagytok???

Szörnyű, hogy otthon még nincs net... azt hittem, ma reggel már azt olvasom, hogy megszülettek a csemeték... :P

Karinca, üdv itt. Kriszta vagyok, szintén első babás, kislány lesz, és mi is a Barossba járunk. Dokink a Krasznai...

Dóri: örülök, hogy bevált a takarítónő, bizti csilli-villi a lakás otthon! :P Meggyógyultatok már???

Timi: Livike nagyon szép kislány!!! Biztos Marcika is szép lesz!! Tényleg más lett az arcod. Valami azt súgja, éppen most szülsz...
Ha jók a megérzések (meg persze amúgy is) gyors és fájdalommentes szülést kívánok!!!

Csilla, szuper csaj vagy! Gratulálok a vizsgádhoz! Veletek mi a helyzet? Még mindíg bent a pocaklakó??

Szilvih: Lilla nagyon aranyos! És mekkora haja van!! :D
A málnalevél teát nekem is ajánlotta a szülésznőm. Örülök, hogy most tőled is hallom, ezek szerint tényleg használ!! Az igazat megvallva az egész szüléstől nem félek annyira, mint a gátmetszéstől... :oops: Éppen ezért, mindent meg szeretnék tenni annak érdekében, hogy elkerüljem... Szülés előtt még szeretnék elmenni agykontroll tanfolyamra is. Júniusban lesz... Állítólag az is sokat segít...

Petra, már neked is csak napok vannak hátra!! De látom, te még egész türelmes vagy...

Jovika: szia köztünk!! Látom, te már gyakorlott kismami-anyuka vagy!! :lol:

Az időjárás kiakaszt... hőség, majd szélvihar, felhőszakadás... Az éjjel alig bírtam aludni, melegem volt,és még hülye álmok is gyötörtek... Nagyon nem kóser amit az időjárás művel.
Ráadásul páromnak bedurrant a veséje. azt hiszem vesemedence-gyull.a van...két napja nem bír felkelni az ágyból :evil:

Csenge pár napja nem rúg olyan nagyokat, mint eddig... először kicsit megrémültem, miért nem?? Hisz eddig azt tapasztaltam, hogy egyre nagyobbakat, erőteljesebbeket rúg. Látványosan kipuklisodott a pocak, most viszont inkább csak azt érzem, csusszan egyik oldalról a másikra. Bizti, neki is sokkoló az idő... Vagy egyre kisebb a hely neki odabent, s azért??!!
Még 2 hét, és megyünk UH-ra. Egyre izgatottabb vagyok, és alig várom, hogy újra lássam a kislányt... :P

Lányok, aki már rutinos nyári babás, a nyarat hogy vészeltétek át? Oké, hogy fürdés nuku, de módjával lehet napozni, ugye?? Pocak letakarva...???

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

TIMI: lehet hogy ebből a 7ből már lesz valami.Tegnap feltűnően sokat tartózkodtam a legkisebb helyiségben, délutánra fájdogált a derekam és este...valamiféle rózsaszínű váladékozásom volt.Első gyerkőcnél nekem nem ment el a szó klasszikus értelmében a nyákdugó...lehet, hogy ez most az volt?Kicsit beparáztam, na!Nagyon nagyon hirtelennek éreztem a dolgot, holott 9 hónapja már erre készülök :oops: .
A könyv szerint innentől lehet akár 1-2hét is a hátralevőség, de akár egy nap is....Meglátjuk,szerintem a heti "frontmenés" meghozza a maga baba termését nekünk! :)

DÓRI:Ideért a bogyó, mégeszre nagyon köszönöm.Az adagolás hogy műkszik?


KERESZTELŐ: mi 4,5 hónaposan tartottuk, de nagyon jó is volt így.A velünk egyszerre kersztelkedő kilány már totyogós volt, és a szülei alig bírtak vele a szertartás alatt, míg a mi nagyfiunk csendesen nézelődött...

Elefántláb :lol: AHA!!!!! Mifelénk is ez dívik!!!!!!!!!

Holnap megyünk -talán utsó- orvosi vizsgálatra, flowmetriára, NST-re. Még egy kicsit jó lenne pocakosnak maradni, legalább a 40hétbe belépni, de sztem nem vagyunk egy véleményen a kishölggyel.

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Keresztelő: egyetértek Petrával abban, hogy jobb akkor tartani, mikor kisebb. Livi 1 éves volt (a szülinapi bulijával együtt tartottuk), és alig bírtunk vele a szertartás alatt... (Nálunk azért húzódott sokáig, mert először nem is akartunk, de aztán meggondoltunk magunkat, közben a pap is rábeszélt, hogy akkor legyen együtt a templomi esküvőnk is, úgyhogy jegyesoktatásra kellett járni...)

Petra: tegnap este nekem is távozott a nyákdugóm, és fájdogált a hasam - bár elég rendszertelenül. (akkor még örültem)

Mára viszont már kisírtam magam. Reggel UH, lemérték a hegvastagságot, és kiderült, hogy túl vékony (4,3 mm), mindenképp császár lesz :cry: . (már jól kibőgtem magam) Amúgy CTG-n is minden jó volt, voltam EKG-n. Reggel fekszek be a kórházba, és holnapután meg műtét :evil:

Ja, amúgy Petra kedvéért :wink: az adatok :lol: (39+4) - bár lehet, hogy nem is húzod ki idáig :wink: :
BPD: 95 mm
OFD: 121 mm
HC: 341 mm
AD1: 132 mm
AD2: 98 mm
AC: 362 mm
FL: 74 mm
Magzati súly: 3770 g (+-10%)
De mondta a szonográfus nőci, hogy annyira lent van a feje, hogy nehéz pontosan megmérni, de a +-10%-os határban benne van. (Livike 3350 g volt, igaz, ő a 37. héten született)

Úgyhogy csütörtökre nagy-nagy drukkokat kérek, remélem, most kevésbé lesz fájdalmas, és gyorsabb a gyógyulás, mint régen...

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Reggel óta most volt időm újra fellesni...
El vagytok tűnve lányok!!!
:roll:

Timi nap közben be szoktál jelentkezni...tuti szülsz... :lol:

Kitta
kitta
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?