Új privát üzeneted érkezett!

Lassan elájulok a fáradtságtól. Holnap még dumálunk, oké? Vigyázz magadra! Jó éjt.

Zora
Kép
zora7
 
 


Hát én államvizsgázán már csak maximum a 3. babával leszek terhes. Legkorábban is 1 év múlva tudnék csak, de én a diplomámat szeretném jövő ilyenkor írni, nem merem azt is bevállalni az 1. félévre, főleg ha jan.ban születik a mi kis majánk, nem tudnék elkezdeni tanulni. A diplomát is éppen elég lesz megírni.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Félre ne értse senki, egyáltalán nem abban vagyok biztos, hogy kislányunk lesz, hanem csak azt tudom, hogy fiú nevünk egyáltalán nincs, úgyhogy egy ideig a kukist is így hívom. :lol: :lol: :shock:

Szép álmokat!

KépKép

KépKép
lnd
 
 

 
 

Szép jó reggelt mindenkinek!
Egy kis olvasnivaló:
Vérzési rendellenességek




Orvosi diagnózisok, amelyekkel találkozhatunk


A női lét velejárója a 22-35 naponként jelentkező havi vérzés a pubertástól a változás koráig. De mi van akkor, ha a ciklus rendszeressége felborul, vagy a vérzés mennyiségében következik be jelentősebb változás? Ilyenkor vérzési rendellenességről beszélünk és a legjobb, amit tehetünk, felkeressük nőgyógyászunkat. Az orvos vizsgálatot végez, majd az eredmények birtokában közli a diagnózisát. Cikkünkben megnézzük kicsit közelebbről, hogy mit jelentenek az orvos által hozott „ítéletek”.

Vissza a rovat főoldalára

A menstruációs ciklus

A menstruációs ciklus lényege, hogy a petefészekhormonok hatására a méhnyálkahártya 22-35 naponként lelökődik és újraképződik. Ez a folyamat négy szakaszra osztható:

*
Havivérzés: 3-7 napig tart. Ezalatt összesen 100-200 ml váladék ürül, amelyből mintegy 50 ml a tiszta vér.
*
Regeneráció: 3-4 nap. Vérzés során kialakult „seb” begyógyulását jelenti. A fázis végére a nyálkahártya 1mm vastagságú.
*
Proliferációs fázis: 8-10 napig tart. Ideje alatt a nyálkahártya jelentősen megvastagszik, kiépülnek benne az erek és mirigyek. A nyálkahártya mintegy 5-6 mm vastagságú.
*
Szekréciós fázis: 12-14 napig tart. A nyálkahártya mirigyei váladékot termelnek, amelyek fellazítva előkészítik az esetlegesen megtermékenyült petesejt befogadására. A fázis végére a nyálkahártya vastagsága 8-11 mm.

Amennyiben nem jön létre megtermékenyítés a megvastagodott nyálkahártya leválik a méh felszínéről és vérzés, váladékozás kíséretében kilökődik. Ebből kiindulva normál vérzésre jellemző, hogy 22-35 nap közötti gyakorisággal szabályosan jelentkezik, nem tart tovább hét napnál és az összes vérvesztés nem lépi túl a 100 ml-t.



Petefészek, hipotalamusz és agyalapi mirigy kapcsolata



Ahhoz, hogy a vérzési rendellenességek okát, kezelési lehetőségeit megértsük, tisztában kell lenni a petefészek működésének, és idegi szabályozásának élettani alapjával. A lehető legegyszerűbben a következőképpen írhatjuk le ezt a bonyolult kapcsolatot.

A petefészek ösztrogént és progeszteront termel. A petefészek hormontermelése a hipotalamusz szabályozása alatt áll, mégpedig úgy, hogy a hipotalamusz GnRH (serkentő hatású hormonokkal) révén irányítja az LH és FSH termelését az agyalapi mirigyben (hipofízis).



Rendellenes nőgyógyászati vérzések okai

* Központi idegrendszer zavarai:
o
Organikus agybetegségek (daganatok, fertőző betegségek, mérgezések…)
o
Hipotalamus zavarai: GnRH elégtelenség…
o
Hipotalamus diszfunkciói: elégtelen táplálkozás, túlzott fizikai aktivitás, stresszes helyzetek, PCOD, gyógyszer vagy kábítószer hatása…
* Agyalapi mirigy zavarai
* Pszichogén okok:
o
Akut érzelmi zavarok
o
Anorexia nervosa (kóros soványság)
* Krónikus betegségek
* Éhezés, alultápláltság
* Endokrin zavarok:
o
Pajzsmirigy alul- vagy felülműködése
o
Mellékvese alul- vagy felülműködése
o
Magas prolaktin szint
o
Anyagcsere betegségek (vese és máj eredetűek)
* Nemi szerv eredetű:
o
Veleszületett defektusok
o
Korai menopauza
* Sebészi beavatkozás utáni
* „Érzéketlen petefészek szindróma”
* Daganat a petefészekben
* Vég-szerven lévő okok: részleges méheltávolítás, konizáció utáni szűkület…
* Élettani okok: terhesség, szoptatás, menopauza

Rendellenes nőgyógyászati vérzések klinikai megjelenési formái



A klinikai megjelenés alapján a rendellenes vérzéseknek két nagy csoportját különböztetjük meg.



1. Ciklust tartó vérzések:

A vérzés szabályos időközökben jelentkezik, de a vérzések közötti időtartam vagy a vérzés mennyisége jelentősen megváltozott. Formái:



Hypermenorrhoea: a vérzés a megszokott gyakoriságban jelentkezik, de igen erős, gyakran alvadékos formában. A vérzés mennyisége jelentősen meghaladja a 100 ml-t (több, mint öt normál tampon/nap az igény).

Oka lehet szervi (mióma, polip, méhenbelüli fogamzásgátló eszköz…), és funkcionális eredetű (magasvérnyomás, alvadásgátló kezelés…).

Hypomenorrhoea: a szabályos időközökben fellépő vérzés mennyisége a szokottnál kevesebb (kevesebb, mint két tampon/nap az igény).

Okai lehetnek a tartós fogamzásgátló kezelés, méhnyálkahártyán heg kialakulása…

Polymenorrhoea: a vérzés ugyan szabályos időközönként jelentkezik, de a ciklusok közötti idő kevesebb, mint 22 nap.

Oka: proliferációs vagy szekréciós fázis lerövidülése. Gyakran jár együtt peteérés hiányával. Általában az agyalapi mirigy (hipotalamus) szabályozási zavara áll a háttérben ezért inkább pubertás és klimax idején fordul elő.

Oligomenorrhoea: a vérzés szabályos időközökben, de 35 napnál hosszabb időszakonként jelentkezik. A vérzés rendszerint kevés.

Oka: általában hipotalamikus zavar, de kiválthatja policisztás petefészek szindróma, mellékvese működési zavara, elhízás, kóros soványság. A leggyakoribb oka azonban a pszichés hatások.

Dysmenorrhoea: a vérzést erős görcsök kísérik. A nők 30-50%-a szenved tőle. Két további formáját különítjük el:

Elsődleges (primer): ebben az esetben nem ismerhető fel olyan kismedencei elváltozás, amely a tüneteket indokolnák. Ilyen esetben valószínűsíthető a fokozott helyi prosztaglandin termelés. Kiváltó oka lehet a méh és nyakcsatorna ereinek szűkössége, vagy a fokozott görcshajlam nehezíti meg a váladék kiürülését. Pszichés hatások is létrehozhatják.

Másodlagos (szekunder): kismedencében organikus ok kimutatható. Ez lehet a méh daganata (az esetek 95%-ban jóindulatú mióma), a méh gyulladása.

Menstruáció előtti és utáni pecsételő vérzés: megelőzően akár 8-10 nappal vagy a menstruáció után több napig tartó kevés, barnás jellegű, pecsételő vérzés észlelhető.

Menstruáció előtti vérezgetés oka: korai ösztrogén vagy sárgatest hormon szint esés, elégtelen működésű sárgatest.

Menstruáció utáni pecsételés oka: elhúzódó lelökődés, elégtelen regeneráció, kis hányadban méhnyálkahártya gyulladás.

Ovulációs (közti) vérzés: az ovuláció időpontja körül jelentkező fél, egy napig tartó kevéske vérzés.

Oka: relatív ösztrogén hiány.



2. Ciklust nem tartó vérzés (metrorrhagia):

Ciklustól függetlenül bármikor fellépő, változó erősségű és időtartamú, néha nagyon erős vérzés.

Oka lehet szervi eltérés: polipus, méhnyak rák, méhnyálkahártya gyulladás, mióma, méhnyálkahártya túlfejlődése, méhtest rák, tartós ösztrogénhatás.

Funkcionális okok: hormonegyensúly zavarát okozó tényezők.



3. Amenorrhoea (vérzéshiány):

Abban az esetben diagnosztizálják, ha az ivarérett korban lévő nőnél több mint hat cikluson keresztül a korábban rendszeresen jelentkezett vérzés elmarad (szekunder amenorrhoea), vagy az ivarérettség elérésekor nem jelentkezik vérzés (primer amenorrhoea). Leggyakoribb oka: terhesség és szoptatás. Csak ennek teljes kizárásakor beszélhetünk a vérzéshiányról, mint zavarról.



Primer amenorrhoea:

További két csoportra bontható aszerint, hogy a méh kifejlődött-e vagy sem.

Amennyiben a méh kifejlődött, de az emlők fejlődése elmarad a háttérben teljes ösztrogén hiány valószínűsíthető. Ha a méh és az emlők is kifejlődtek az okok többnyire ugyanazok, mint a másodlagos vérzéshiánynál.

Ha sem a méh, sem az emlő nem fejlődött ki, az FSH magas, a tesztoszteron szint normál nőinek felel meg akkor az ok nem ismert. Ha az emlő a hiányzó méh ellenére kifejlődik tesztikuláris feminizáció áll a háttérben.



Szekunder amenorrhoea:

A kiváltó okok egy részét gondos kórelőzmény (anamnézis) felvételével az orvos kiderítheti. A pontosabb kórisme (differenciál diagnózis) felállításához fizikális vizsgálat elvégzése, és egyéb megbetegedések kizárása szükséges. Legelőször a terhességet kell kizárni. Amennyiben terhességet nem állapít meg az orvos további vizsgálatok elvégzése indokolt.

Nézzük ezeket sorban.

Első lépésként a prolaktin (tejelválasztó hormon) szintet kell meghatározni. Ennek az oka, hogy a vérzéshiányok egyharmadáért a magas prolaktin szint a felelős és egyszerű vérvétellel kivitelezhető a mintaanyag vétele. Amennyiben a vizsgálat alátámasztja a gyanút CT vizsgálattal ki kell zárni az agyalapi mirigy daganatát. Ha negatív a CT bromokriptin kezelést kell végezni, és a probléma megoldódik.

Amennyiben a prolaktin szint normális progeszteron-teszt elvégzését írja elő orvosunk. A teszt abból áll, hogy kapunk egy progeszteron tartalmú injekciót (100 mg-t izomba), vagy 7 napig kell tablettát szednünk (pl.: Provera 10mg/tbl). Ha két héten belül vérzés jelentkezik, akkor van ösztrogént termelő petefészek, van reakcióképes méhnyálkahártya. Hogyha vérzés így sem jelentkezik ösztrogént adagolnak. Ha vérzés így sem „csikarható” ki, a nemi traktus veleszületett rendellenessége bizonyosra vehető. Amennyiben jelentkezik vérzés további hormonvizsgálattal kideríthető az ok. (Pl.: FSH meghatározással, ha az érték magas a petefészek elégtelensége, normál értékű FSH esetén az agyalapi mirigy elégtelen működése áll a háttérben.)

Pozitív progeszteron-teszt után LH meghatározást kell végezni. Magas értéke polcisztás petefészek szindróma mellett szól. Normál érték esetén Klomifent adnak: ha vérzés jelentkezik az ok a hipotalamuszban van. Ha nincs vérzés GnRH-teszt (GnRH = nemi mirigyekre serkentő hatással lévő hormon) következik: pozitív esetén hipotalamusz, negatív teszt esetén agyalapi mirigy funkciózavara van a vérzéshiány mögött.

Tesztek eredményeit összefoglalva:

· Magas FSH, normál LH érték: korai menopauza, petefészek működési zavara áll fenn.

· Normális vagy alacsonyabb FSH, magas LH érték: policisztás petefészek szindrómával (PCOD) kell szembe néznünk.

· Normál értéket mutató hormonszintek esetében a szájon át szedhető fogamzásgátlók elhagyásakor fellépő „post-pill” (tabletta utáni) vérzéshiányról beszélhetünk.

· Alacsony értékeket mutató hormonszintek: hipofízis - hipotalamusz funkciózavar vagy elégtelenség a kiváltó ok.



Másodlagos vérzéshiány kezelése

A szekunder vérzéshiány kezelése mindig a kiváltó októl függ. Mivel célom nem szakemberek képzése, ezért csak a vérzéshiány két leggyakoribb kiváltó okának kezelését ismertetem.

Magas prolaktinszint (hyperprolaktinémia): Ebben az esetben az agyalapi mirigy fokozottan választ ki prolaktin hormont, amelynek hatására csökken az FSH-LH elválasztás.

Tartós fennállása esetén ösztrogénhiány is kialakul. Mivel sterilitással jár együtt, a teherbeesést lehetetlenné teszi.

Oka lehet túltermelés, ilyenkor bromokriptin kezelés megoldja a problémát.

Leggyakoribb kiváltó oka CT-vel igazolható mikroadenoma, amely esetben sebészeti megoldás vezet az állapot rendezéséhez.

Policisztás petefészek szindróma (PCOD, Stein-Leventhal szindróma):

Tünetei: elhízás, vérzéshiány, sterilitás, férfias szőrnövekedés. Petefészek galambtojásnyira megnagyobbodott, tokja megvastagodott, a tok alatt számos közép- és közelérettség állapotában lévő tüsző található. Sárga test nincs. Az LH arány 3x vagy ennél többszörösen meghaladja az FSH-ét.

Kezelés: tiszta FSH (Metrodin), vagy Clostylbegyt adása. Amennyiben ez nem segít szóba jöhet a petefészek adrogén szövetének csökkentése laparoszkópos úton végzett műtét révén. Kezelést akkor célszerű végezni, ha közvetlen teherbeesési szándék áll fenn.



Gyógyszerek vérzési rendellenességeknél



A kezelések során alkalmazott gyógyszerek közül kiemelt figyelmet érdemel a Clostylbegyt. Hatása abban áll, hogy fokozza a hipotalamusz érzékenységét az ösztrogénra. Ennek következtében központi hatást fejt ki, hiszen hipotalamusz hat az agyalapi mirigyre, ahonnan fokozódik a serkentő hormonok kilépése. Így a gyógyszer ciklikus adásával ovuláció váltható ki.



Szebeni Jánosné diplomás ápoló

Zora
Kép
zora7
 
 


Andi! Mi lett?
Panda! Hogy vagy, tegnap eltűntél.. :cry:

Zora
Kép
zora7
 
 


Sziasztok!

Zora! Na te aztán jól beraktad nekünk ide a tudományt! :lol: Mostmár totál okosak leszünk, csak a szervezetünk csinál mindig valami rendhagyót!

Panda elment a szüleihez és csak este, vagy holnap lesz!

Andiiiii! Na teszteltél??? Mi a helyzet!!! Lerágom a körmöm, pedig nem is szoktam!

Éva! Hogy vagy???? Még mindig a tegnapi ebédet főzöd??? Vagy esetleg összeragadtatok apával??? :wink: :lol: :lol: :lol:

Ildikó! Na akkor most Te hogy is állsz? Görbusz vagy valami? Dobhatnál nekünk egyet!

Mo! TÉnyleg aggasztó amit művelsz! Azért remélem nincs hari, hogy mindenki dokihoz akar cipelni!

lnd! Hát minden tiszteletem a tiéd, hog ytudsz így tanulni baba mellett! Én nem tudnék, sőt nem is nagyon akarok. Angolt kéne olvasgatni, hogy ne feljtesek el angolul, de ahhoz sincs kedvem.

Ági! Ha most júniusban megjön akkor nem várom meg a júliusi mensit és megyek dokihoz, mert a hosszó ciklusaim miatt szerintem inkább júli végén vagy aug elején lenne a következő mensi és azt már nem bírom kivárni.

Sheila! Mi újság nálad? Baranmedvék elhúztak???

Na azért, hogy ne csak a sok okosság legyen itt dobok egy görbit:
Kép


Pusszantás!
Vendég
 


Húúúúúúúúúúúúú képzeljétek most voltam pislantani :oops: és azt hiszem délután csinálok egy ovutesztet, mert lehet már elindult valami! :lol: Bár lehet még korai, de lehet a napokban bekövetkezik a pé????
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Vagyok ám, csak nem nagyon érek rá írni! Elutazunk holnap és előtte még mident meg akarok csinálni. Utálok poros lakásba hazajönni és utálok itthon hagyni valamit! Mi ugyan nem megyünk olyan messzire "csak" Hévízre, de nekem már ez is nagyon nagy örömet szerez! Végre most nekem is lesz időm úszkálni, szolizni, sétálni! :lol: :lol: Most pont erre van szükségem!

Krisztinka!
Sajnos apát egy időre használhatatlanná tettem! Majd Hévízen megpróbálom felrázni!
Nagyon jó ez a kétnaponként! Így legalább nem kell azon aggódni, hogy jókor voltatok-e együtt!
Szuper, hogy most van tojásfehérje, akkor az ünnepek alatt lesz a tüszőrepedés!

Ági!
Annyira örülök, hogy végre jelentkeztél!!!! Találkoztam Titivel és eszembe jutott, hogy Te is pont ott jársz ahol ő. Biztosan szépen növöget már a pocakod!

Ind!
Jól emlékszem, hogy Te is tervezel még több babát? Ebben az esetben meg igazán mindegy, hogy most fiú, vagy lány! Ha az embernek sok gyereke van, szinte biztosan van közöttük ez is, az is.
Azért most elmesélem, hogy van egy ismerősöm, akinek 12 gyermeke van és csak 1 fiú!
Kérdezted a kukacunkat: Teljesen rendben van! Annyira örülök, hogy már el is felejthetjük az egészet, persze Balázsnak ez nem ilyen egyszerű, mert a fürdésnél még mindig fél egy kicsit amikor meg kell mosni.
Ugye teszel majd fel képeket legalább az iwiw-re a nyarlásról??!!!

Zora!
Nagyon jó kis cikkeket találsz nekünk!
Már akartam kérdezni, miért az 5. naptól szeded megint a Closty-t? :shock:

Mo!
Ne haragudj, de ezt nem gondolhatod komolyan! Ha baj lesz és a mentő visz be a kórházba szerinted ki fog oda menni hozzád, hogy megköszönje az önzetlenségedet, amiért inkább a fontos feladatokkal törődtél és nem magaddal! :twisted:
Ez nem vicc! Akár életveszélyessé is válhat a dolog arról nem is beszélve, hogy teljesen kivérzel! Nagyon várom, hogy jelentkezz!!!!

[b]Ildikó!
Most megint eltűntél! Mi van Veled????!!!!
[/b

Pnadácska!
Már nagyon várom a beszámolót arról hogy érzed magad!!!!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarásért.
Szavaznátok a barátnőm kislányára?
A 20as versenyző lenne Ő.

http://www.kapos.hu/index.php?lap=babavoks.php

Köszönöm
B.
frigo
 
 


Sziasztok, lányok!

Sok dolgom van, ezért nem jöttem - most megpróbálok néhány sort irni:

Mo, aggódok érted.... azt hiszem, jobb lenne, ha abbahagynád a tornát - lehet, hogy nem jól csinálod, és igy többet árthat, mint használ :( :(

Éva, nem tűntem el, csak egyszerűen nem volt időm irni.... Neked nagyon szép 7végét kivánok, és jó kikapcsolódást!!!!! - ez most tényleg nagyon jól jön neked :D :D

Zora, nem hiszem, hogy a 13-ik nap elött legyen repi nálad, és légyszi ne idegeskedj ez miatt, mert a stressz árt a tűszőknek!!!! Amúgy, lesz neked is elfoglaltságod bőven :D :D
Sajnálom, hogy nem tudsz onnan irni :( - fogsz hiányozni!!!!

Krisz! - majd jelentést kérek az ovu tesztről!!!!! - addig is mennek drukkok ezerrel!!!!! ++++++++
Én most nem teszek fel görbét, mert úgy sem látszik semmi rajta - majd, ha érdemes, megmutatom :wink: - jelen pillanatban úgy állok, hogy a hőm emelkedni kezdett - majd meglátjuk mi sül ki belőle

Andi, annyira kiváncsi vagyok, hogy mi lett a teszt eredménye!!!!!! Irjál!!!!

Ind, ügyes vagy, ha még tanulni is tudsz :wink:
Azért titokban ugy-e vágysz arra, hogy lány legyen? :D :D :D

puszi mindenkinek

KépKépKép
ildiko74
 
 


Éva! De jó! Én is akarok menni Hévízre!!! Hová mentek szállodába??? Ha nem gond kíváncsi lennék mennyibe kerül egy ilyen kiruccanás. Mert esetleg én is elmennék majd egyszer a fiúkkal ilyen hétvégére.
Ja azt még tudom, hogy Káposztásmegyer holvan, de azon belül f...om sincs, hogy Káposztás 1, mit jelent.
Vendég
 


Az ovu tesztem:

Kép
Vendég
 


Eszter, NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK!!!!!

Kép

Ebben a dobozban azt küldök, amit szeretnél :wink:
Kép

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sziasztok!

Frigo!

Szavaztam a kislányra, nagyon aranyos :) :) :)

Lányok!

Előre is elnézést kérek az önzőségemért, hogy most magamról fogok írni...este visszaolvasom a "termést" és írok majd mindenkinek. :)
Azért is bocsánatkéréssel tartozom, ha az elkövetkezendő 4 hétben ( most közelítek a vetélések idejéhez :( ) nem leszek túl szórakoztató társaság, de FélelemManó belém költözött...

szóval: tegnap este 11 körül feküdtem le, a Hősök után, amelyből SEMMIRE nem emlékszem, mert végigbóbiskoltam :roll:
olyan álmos voltam, hogy hanyatt fekve elaludtam, pedig mindig az oldalamon összekuporodva alszom...és kb. fél egykor arra ébredtem, hogy NAGYON fáj a hasam...persze elfogott a pánik :(
felkeltem, és átöltöztem rövidnacis-trikós pizsibe, mert melegem is volt, és éreztem, hogy a derekamba is sugárzik a fájdalom...
nem tudtam lokalizálni a pontos helyét, de mintha két oldalt fájt volna ( azzal vigasztaltam magam, hogy a méhszalagjaim feszülnek a hátrahajló méhem miatt)

visszafeküdtem, és mondtam Apának, hogy mi van (szegény szörnyen megijedt, de mondta, hogy pihenjek, majd elmúlik )
és IGAZA LETT :)

arra gyanakszom, hogy a tegnap elfogyasztott maréknyi cseresznye és pár szem eper ( nem is esett jól ) volt a ludas :twisted: így ezeket kerülni fogom az idén...

reggel dobtam egy kiadós nagy wc-t ( bocsi) és teljesen jól vagyok,
mármint megvannak azért a terhességi tüneteim :)

azért ijedtem meg ennyire, mert a tavalyi vetélés előtt ( 4 nappal a magzatelhalás észlelése előtt ) bevásárlás közben hirtelen (egyik percről a másikra ) úgy begörcsölt a hasam, hogy menni is alig tudtam :(
a mai napig nem tudom, hogy vezettem hazáig...
itthon lepihentem és lassan-lassan elmúlt, de négy nap múlva összedőlt a világ :(

ezt csak azért írtam le ilyen részletesen, mert olyan meghatóan örültetek a kis szívhangunknak, de most arra kérlek Titeket, hogy ne kiabáljunk el semmit, inkább szorítsatok nekem június végéig...
KÖSZÖNÖM SZÉPEN.

egyébként tegnap a barnamedve megint kicsit pirosas lett, még mindig az Utrot okolom érte...megfigyeltem, hogy amikor felrakás után lehetőségem van feküdni (éjjel ) nincs semmi váladék, csak reggel, mikor utána csak a rohanás van...úgyhogy megpróbálom a reggeli adagot kicsit előbb felrakni, mikor még visszafekhetek kicsit utána...

Lányok, tényleg ne haragudjatok rám, leszek még normális, ígérem :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Krisz, akkor ez most pozitiv? :D :D - ma este akkor hajrá, és mennek a drukkok!!! Szuper lenne, ha már most lenne pé-d.....

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sheila, most ne is törődj velünk, hanem csak magaddal!!!! Majd, ha teljesen megnyugodhatunk, akkor :wink: - most pihenj jó sokat, és amikor tudsz irjál magadról!!!!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!!!

puszi

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sheila! Ha többször bocsit kérsz , akkor fogunk megharagudni! Nagyon vigyázz magadra és pihenj, ne emelj meg ilyenek. A baba maradni akar, majd mi idegeskedünk!!! Oké??? :wink:

Ildi! Szerintem oltári pozitív, mégmost is gyönyörködöm benne és a hasam is fájdogál, szóval készül valami, ráadásuk lányos holdállás van ma. Hátha szerncsém lesz! De jó is lenne. Most olyan bizakodó vagyok. Mikor januárban próbáltam az ovutesztet nem sikerült egyszersem pozitívat produkálni és azt hittem nálam ez nem fog működni, de azóta rengeteget tanultam tőletek a váladékokról meg a többiről. Már csak a hőmre leszek kívánvsci!
Jaj most úgy izgulok, hogy még arcom is ég!
Vendég
 


Eszter!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Eszter!

BOLDOG NÉVNAPOT!!!


Kép
Vendég
 


Krisz, ne idegeskedj, mert a stressz meggátolja, hogy rendesen megrepedjen a tűsző - csak nyugi, és mindent bele :) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKépKép
ildiko74
 
 


Ildikó, Krisz :) :) :)

olyan édesek vagytok, hogy itt pityergek magamban...olyan zizi lettem mostanában :)

Krisz!!

Ez az ovu-teszt SZENZÁCIÓS!!!! :) :) :)
gondolom, felesleges mondanom, hogy használjátok ki a lehetőséget...nekem is épp ilyen erős volt, amikor összejött a BABA...úgyhogy HAJRÁ!!!!! :) :) :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Ja tegnap nem is volt semmi úgyhogy majd ma belehúzunk!

Na lépek vasalni, mert egy heyg vár rám!

Pusszantás!
Vendég
 


Sheila, az nem baj ha zizi vagy, csak minden rendben legyen veletek :D :D - azért megkérlek, hogy naponta próbálj irni magatokról!!!!

KépKépKép
ildiko74
 
 


Krisz!

Azért ne dolgozd agyon Magad ebben a dög melegben, maradjon energiád :lol: :oops:

Ildikó! :)

OK, megígérem, de azt nem tudom garantálni, hogy a sz**abb napokon nem leszek önző :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheila! Azért vagyunk, hogy megnyugtassuk, biztassuk egymást, bár néha megesik, hogy elsiklunk egymás felett, de szerintem igyekszik mindenki a másikra is feigyelni!!!

Kép

Kép
Vendég
 


Áááá annyira nem dolgozom. A Szexhez meg nem fáradok el, mert apa felspannol rendesen. :oops:
Vendég
 


Eszter,
Kép

Krisz,
Hűha ez szép pozitív lett :wink: apára fel :lol:

Én jól vagyok bár ma temettük el a kerianyukám a nagymamám meg érthetően nagyon kiborult rosszul is lett a nővéremmel próbáltuk őt támogatni. Amúgy testileg jól vagyok csak már nagyon várom az uh-t akkor nyugodtabb leszek.
Vendég
 


Kedves Panda! Sajnálom,hogy a legnagyobb örömöt és a fájdalmat egyszerre kell megtapasztalnod, de gyakran van így az életben. Én az ikreimmel a pocakomban álltam a nagyapám sírjánál, ő még csak azt tudta, végre dédapa lesz, mire kiderült, hogy kétszeresen, már nem élt. Vigyázz Magatokra és csak szép dolgokra gondolj! Látod, az álmok mégsem hazudnak!

Zora
Kép
zora7
 
 


Zora,
Köszönöm a kedves szavakat :D
Vendég
 


Ildikó!

Légyszíves tegyél fel vonalzót, hogy lássuk, hol tart a ciklusod...Neked is mostanában várható Pé, ugye??

Krisz!

Remélem, rajta vagytok az ügyön gőzerővel :lol: :oops:

Éva!

Olyan jó, hogy ilyen jó kedved van, rám is átragadt, egész normálisan érzem magam kopp-kopp ( hányinger azért van, szerencsére :) )
bár a tegnapi és mai semmittevésnek holnap iszom majd meg a levét de a testem jelzéseit követtem :)

Pandácska!

Nagyon sajnálom, kerianyudat és szegény nagymamádat...tényleg fura, mikor az Életben a két végletes érzés együtt éri az embert :(

azért most gondolj a Picikre, és várjuk együtt az Uh-t

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheile,
Köszönöm!

Csináltam ma is tesztet és tényleg beerősödött a csík.

Kép

Nem tudok lekattani a tesztelésről :oops: :lol:
Vendég
 


Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a névnapi jókívánságokat. :D

Pandácska!

Nagyon sokszor eszembe jutsz,kívánok neked minden jót és persze szuper eredményeket a következő 9 hónapban. :wink:

Puszi

Eszter
anubias
 
 


Sziasztok Lányok!

Pandácska!
A teszt gyönyörű!!!
Sajnálom a Kerianyudat és a nagyidat is! Gondolom a Nagyid lánya volt. Én nem is tudok nagyobb fájdalmat elképzelni, mint amikor az ember elveszíti a gyermekét. És most tök mindegy hány évesen!
A szülő elvesztésének lehetőségével együtt élünk, mert ez a természet rendje, de ne adja meg nekem az Isten, hogy valamelyiküket el kelljen temetnem! :cry:

Lányok!
Én tök tanácstalan vagyok! (Már szegény Zorát is zaklattam telefonon! :lol: )
Nézzétek meg a görbémet:
Kép
Van, hogy a tüszőpesztő inj. ellenére nem reped meg a tüsző, vagy enyire bezavarnak a gyógyszerek? Hétvégére nem viszek magammal hőmérőt, nem rontom el a pihenést! :twisted:

Jövök még csak a kisfiam éhen hal!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok,

Éva, gyorsan neked akartam irni: a múlt pénteki hődet biztos, hogy jó időpntban mérted? Én úgy látom, hogy ha az a hő 1 tizeddel lennebb lett volna, akkor a ferti berajzolná a pé-t - esetleg, ha van időd, próbáld ki.

Ne haragudjatok, de most nincs időm többet irni, de erre muszáj volt reagálnom

puszi mindenkinek

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sziasztok!

Éva! Hát ez elég érdekes! Onnan gondolod, hogy nem repedt meg, hogy nem elég magas a hőd??? Pedig a 12. napon elég szépen alacsony és akkor elkezdett emelkedni. A 12.-en adtad be a szurit , ugye?
Én nem nagyon értek hozzá, de remélem valaki megmondja a tutit!
Annyira bizakodom most miattad pedig, hogy ez egy jó hónap lesz!!!
A hétvégén próbálj meg kikapcsolni és felhőtlenül szórakozni, apázni!!!


Andi!!! Hol vagy már????

Mo! Most remélem harizol ránk, hogy mindenki dokihoz küld??? Hol vagy?? :shock: :shock: :shock: Jaj ugye nincs semmi baj??? Nem véreztél el , ugye?

Zora! Mikor is mentek osztálykirándulni???

Többiek! Minednki !!! Gyertek!!!!

Na képzeljétek tegnap este apa olyan fáradt volt, hogy én spannoltam őt! :oops: DE nagyon jó volt! Jaj de izgi! De sajna éjjel ki kellett mennem ppisilni és láttam, hogy néhány katona megszökik! :twisted: De remélem maradt bent elég!!! :?
Most viszont fájdogál a bal oldalam.
És így alakulok:

Kép

Pusszantás Mindenkinek!!!
Vendég
 


Jaja Mo! Azt akartam írni, hogy NEM harizol!!!! :oops: :oops: :?
Vendég
 


Sziasztok csajok

Tegnap teszteltem negatív lett de jól felhúztam magam, mert reggel a hőm 37,3 volt azért ez már egy kicsit túlzás most aztán tényleg nem tudom mi van

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Kedves Ind!

Most láttam a "Babás hőgörbék" topikban a babás görbédet!

NAGYON GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Húúúúúúú Andi! Ez tök érdekes. Mikor mész orvoshoz??? De most akkor megvolt rendesen???
Vendég
 


Eszter utólag is boldog névnapot kívánok

Éva remélem kellemesen telik a hétvégéd Hévizen. Jó pihenést.

Panda nagyon örülök, hogy egyre szebb a teszted, és nem csodálom, ha rá vagy kattanva a tesztre, olyan izgalmas, hogy az is lehet, hogy ketten vannak.

Sheila meglátod nem lesz semmi baj és nem baj ha mostanság csak magaddal foglalkozz, most az a fontos hogy te és a pici jól legyetek, és nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen.

Krisz remélem eredménye lesz a kellemes éjszaka

Én a hétvégén kezdem az LH tesztet.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Még nem tudom hogy lesz e magánrendelése az orvosnak a jövő héten de lehet hogy megkeresem a kórházban. Ha nem akkor két hét múlva megyek hozzá.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Andi! Ha mást nem is , de pozitív LH tesztekezt a hétvégére!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég
 


Éve,
A repesztő megrepeszti viszont talán a hődbe bezavarhat minden hormon.
Vendég
 


Lányok!
Nem is tudjátok milyen jó, hogy vagytok nekem!
Olyan jó, hogy amikor már úgy érzem megőrülök, valaki mindig a segítségemre siet!

Én csak pakolok és pakolok. Nem is tudom mikor érek a végére! :twisted:
Azért nagyon sokat fogok Rátok gondolni a hétvégén!

Krisztinka!
A férjem pénzügyőr és a testület üdülőjébe megyünk! Szuper! Egy kastély hatalmas parkkal és semmi dolgom nem lesz, mert reggeli, ebéd, vacsorával az egész csak az egyébként Hévizen megszokott nagyon drága áraknak csak kb az 1/5-be kerül. Húsvétkor négyen a négy napra 30 000-et fizettünk! És ebbe minden benne volt!
A büfé árai is kb 1985-nek megfelelőek. Szauna, szolárium ingyen van és a szomszéd üdülő uszodáját 1/3 áron használhatjuk! Nem könnyű ma hivatásosnak lenni, de az ilyen dolgok egy kicsit kompenzálják a nehézségeket.
Szoktunk még járni a Mátrába is, ott önellátás van, de így is nagyon szuper! Az ember úgyis egész nap kirándul, este meg lehet valamit nyárson sütni...

Ildikó!
Komolyan mondom, hogy olyan megható, hogy még akkor is szakítasz ránk időt, amikor alig látsz ki a munkából! Én elmegyek hozzátok, mert úgy szeretnélek személyesen megismerni! :lol:

Andi!
Próbáld meg nem szájban mérni a hődet! Ez a nagy meleg biztosan befolyásolja!
Szerint a kevés vérzés és a magasan maradt hő utalhat cystára! A progesteron hatása továbbra is fennáll. Persze pánikra nincs okod, mert normális ciklus esetén is előfordulhat néha egy-egy tüsző fel nem repedése és cystává alakulása.
Ha nincsenek panaszaid egyszerűen megvárják, amíg felszívódik.
Azért ha van lehetőséged mutasd meg az orvosnak!

Pandácska!
Én is olvastam, hogy most nem nagyon érdemes mérnem a hőmet, de valahogy szükségem van rá, hogy tájékozódjam.
Persze ezzel most csak idegesítem magam. Rengeteget gondolok Rátok! Olyan kíváncsian várom az UH-ot!!!!

Mo!
Olyan ijesztő, hogy eltűntél! Nem arra gondolok, hogy megsértődtél, mert annál Te sokkal okosabb vagy és ismersz is minket, inkább féltelek!

Sheila!
Én szeretnék többet hallani rólad! Ez nem önzőség, hanem természetes szükséglet a Te esetedben!

Zora!
Ma meglátogatlak! Ennek köszönheted, hogy egyszerűen megspórolom a Neked szóló hozzászólásomat! :lol: :lol: :lol:

Ági!
Ha olvasol minket! Én annyira várom az új babafotókat!
A tesók már tudják?

Ind!
Nem belefulladni a tanulásba! Tessék kimenni és gyűjtögetni a D-vitamint!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Andi!

Köszi, nagyon aranyos vagy :)
Azért nem feladni!!!Ha visszakeresel, látni fogod, hogy én kétszer is teszteltem negatívat akkor, mikor elvileg már ki kellett volna mutatnia :roll: na, bánatomban jól be is piáltam :oops: :oops: ,
talán emlékeztek...most már tudom, hogy 3 nappal később volt a fogamzás, mint ahogy a kalkulátor írja...

Éva!

Ehhez nem tudok hozzászólni, csak reménykedem, hogy sikerülni fog Neked is :) :) :)

jó pihenést Nektek, és tényleg lazulj, élvezd az életet, csak semmi filózgatás! 8)

Mo!

Most nagyon aggódni kezdtem én is érted...kérlek, menj el dokihoz, azt a francos tornát meg lehet, hogy tényleg mellőzni kéne egy darabig...bevallom egyszer én is próbáltam (elutaztunk, és pont akkorra vártam a mensit, és meg akartam "hozni" előbb )

persze tök hülye voltam hozzá, és menetrendszerűen megjött a háromnapos kiruccanás első napján :lol:

Krisz!

Ne csacsiskodj, maradt azért ott épp elég kiskatona...gondolj bele elég 1db!!! befutó :D :D
egyébként én is kimentem akkor éjjel, legalább egyszer...most átlag négyszer megyek :roll: :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Éva! Szerintem biztosan megrepedtek azok a tüszők, talán minda négyen... 8) 8) Örülök, hogy el tudtok menni pihenni, használd ki az alkalmat, hogy semmire nem kell figyelned és érezd jól magad!

Sheila! Nyugi! Nem lesz semmi gond, csak pihenj sokat! Nekem is hátrahajló méhem van és én is szoktam érezni, ahogy feszülnek a szalagok, Benivel is éreztem.

Krisz! Ez nagyon jó. Milyen holdállásról írsz? Jónás- féle? A kinai naptárat nézted? Szerintem azért ne bízz meg teljesen az ilyen jóslatokban!

Mo! Remélem veled minden rendben és csak öszefonódtatok és nem akarjátok elengedni egymást! Szerintem te is kérhetnél tanácsot leonórától, ha már nme mész orvoshoz, legalább ő mondjon valamit!

Andi! Én nem tudom, hogy mi lehet veled, szerintem is minél hamarabb menj el orvoshoz. Én nem éltetnélek azzal, hogy még így is lehet, hogy terhes vagy, mert már elég sok idő eltelt azóta és neked meg is jött. Nem akarok bunkó lenni, de nekem is annyiszor volt olyan, amikor nem mensiztem még, hogy csináltam egy - tesztet és azért még reménykedtem, szerintem az nagyon rossz érzés.

Zora! Te hogy állsz? Most is bezavart a hődbe a closty? A kiránduláson azért fogod mérni?

Ildikó! Neked is emelkedik a hőd? Az tök jó! Bízzunk benne, hogy már a pé volt. Remélem nem hagytatok ki egy lehetőséget sem.

Én tegnap előtt este óta rosszul vagyok kissé. Hányingerem van. Ezzel megint megdőlt egy általam hitt nézet, miszerint én sose leszek rosszul terhesség miatt. Reggel arra kelek, hogy ha nem kapok ételt 1 mpen belül, elájulok. Általában ki se tudok kellni az ágyból olyan rosszul vagyok a z éhségtől. Utána viszont már nem kívánok semmit, émelygek szinte egséz nap. Aztán nagy nehezen legyűrök vmt, amitől általában jobban leszek. Egyik pillanatban kívánok vmt, aztán a köv. pillanatban már a gondolatától is rosszul leszek. Na azért még véletlenül em panaszkodom, örülök mindennnek ami a babám létére utal és ennek elélenére élvezem az állapotom.
Egyedül attól tartok, nehogy fokozódjon ez az állapot és amikor repülünk, majd hányni is fogok, mert az elég cikis lenne nekem, meg szegény Beni is megijedne. Nem kezdődött ez kicsit korán? Sheila, nálad mikor indult?
Ja és én nem izgulok azon, hogy lány legyen. Az a legfőbb lényeg, hogy teljesen egészséges legyen. Úgyis lesz legalább 4 gyerekem, de ha mind fiú, legfeljebb örökbe fogadok egy kislányt, mert azért szeretném, ha azom is lenne. De annyi szörnyűséget hallani, hogy ez per pillanat nem érdekel. Ha megtudnám, hogy lány biztos nagyon örülnék, hogy ilyenem is van, de a fiúnak ugyanannyira. Csak neki nagyon nagyon nehezen találnánk nevet. Talán a párom jobban szeretné, hogy kislány legyen, hogy megnyugodhasson és a következőnél már ne kelljen koncentrálnia alánycsinálásra, mert ő most állítólag koncentrált rá. Hát meglátjuk, mennyire ügyesen... :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Jaj!!!
Panda! Tudtam, hogy vm nem stimmel és kihagytam vkt. Most megnyugodtál kicsit? Hány teszted van még otthon? Sajnálom a családodat. Tudod, valószínűleg én is ilyen helyzetben leszek nemsokára, úgyhogy teljesen átérzem, hogy milyen érzés lehetett.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Szia Ind! A hányinger elég szar tud lenni, de tény, ha már van, legalább jót jelent. Én még mindig gyanakszom az ikrekre , főként az erős csíkok és tünetek miatt. Nálam is így volt. Remélem, hogy két nevet is kell majd találnod és lesz sok közös témátok Pandával.
A hőm megint gyagya, de nem baj, azért megmutatom. A többieknek is írok, csak taliznom kell Évával, aki gyogyit hoz nekem. Kép

Zora
Kép
zora7
 
 


Ó, de jó valakinek... Házhoz kapod a gyógyit? Nem hiszem, hogy ikrek lennének, az már látszódott volna. Az orvos pedig egyértelműen mondta, hogy csak egyet lát. Mondjuk előtte amikor csak beszélgettünk és mondtam, hogy kb mikorra teszem a fogamzást, azt mondta, hogy elképzelhető, hogy még sem ő nem fogja érezni és az uh-án se látni, de az semmi rosszat nem jelent, csak, hogy tényleg nagyon korán vagyok ott. Aztán azt mondta, szerinte inkább csak 4 és fél hetes, ami a ferti és ahőm alapján kizártnak tünik. De a lényeg, hogy ha egy látszott, a másiknak is kellett volna, úgyhogy szerintem csak egyedül van. Szerintem Sheilának is elég hamar volt hányingere, úgyhogy ez nem jelent semmit.

Képzeljétek, nem is meséltem, hogy rám jött múltkor a frász. Elmentem pisilni és amikor már akarnám lehúznia wc papirt, látom, hogy csurom vér az egész. Irtóra beparáztam. E lkezdtem törölgetni magam, hogy jön e még belőlem, de semmit nem láttam. Aztán vettem észre, hogy baromira elvágtam az ujjamat és az vérezhette be. Szinte bugyogott. (Na jó nem, de a saját sebeimről mindig túlzok. :lol: ) De az biztos, hogy utána betejertem több réteg szalvétába és néhány mp alatt átázott és ez nem túlzás. Nem tudom, addig, hogy nem vettem észre.
Most baromi éhes vagyok, majd kilyukad a gyomrom, korog, de nem tudom, hogy mit bírnék megenni. Vicces... :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Jaj Sheila! neked akartam írni, hogy éépen most olvastam vhol, hogy a hányingeres mamáknál sokkal ritkábban fordul elő vetélés. Persze hozzátették, hogy akinek nincs, annak sem kell bepánikolnia. De aki émelyeg, legalább ennek örülhet!!!!

KépKép

KépKép
lnd
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?