Új privát üzeneted érkezett!

Most nincs idöm/kedvem irni, úgyhogy rövid leszek.

Timici: még egy kérdés: fáj neked az a csomó v. csak zavar? Mert elvileg elképzelhetö, hogy eddig is ott volt, csak nem érezted, mert nem volt a mellben tej. Na, ezt jól megmondtam, de már nagyon fáradt vagyok.

Ja: Beszti: Nátánt azért megnéztem KépKép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk az Ikeában és a Corában. Jó kis rucikat vettem Marcinak, nagyon olcsón.

Beszti!
Megnéztem a fotóalbumodat, nagyon aranyos Nátán. Nekünk is olyen hordozonk van, mint nektek.

Csics!
Jobbulást, és boldog hófordulót.

Norka!
Nekem volt szerencsém végig aszisztálni egy könnycsatorna átmosást, a másikat csak végig néztem.
Elsõ alkalommal (nem volt aszisztens, én segítettem), egy lepedõbe csavarta a doki néni marcit, így kellett lefognom a fejét, hogy ne mozgassa. Utána valamilyen eszközzel kitágitotta a könycsatorna nyilást, levezetett egy szondát az orrába, majd egy injekcióstûvel, benne valamilyen oldattal átmosta a szemét. Volt nagy üvöltés. Az egyik sajnos nem sikerült, ezért felmentünk Pestre a Szemészeti Klinikára, itt csak simán lefogták a fejét, én fogtam a kezét, és folyamatosan beszéltem hozzá, és szintén egy tûvel átengedtek rajta valamilyen oldatot. Elmondta adoki néni, miért nem sikerülhetett a korábbi. Azóta gyönyörû a szeme.
Remélem azért elkerülitek.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok!

Nyuszi!
Köszi, mondom olvaslak, de nem tudok lepest tartani veletek!ES föleg, hogy szep az idö ill.Rebecca napirendjebe mar kb. Negy hete nagyon jol beillik egy 1-1 1/2 oras seta, inkabb setalunk es kevesebbet irok.

Igen, Rebi is probalkozik az oldalra kiülessel, de egyenlöre majdnem ugy borul fel, mint egy krumpliszsak!Kép

Bar azt nem követtem nyomon, mi van anyuddal, de azert mindenkepp jobbulast kivanok neki!

Timici!
En meg nem hallottam, hogy ne szabadna rostos leveket inni.Talan a babotol függ, hogy hogy reagal rajuk.En mindenesetre ittam...

Beszti!
Natan nagyon tetszetös baba!

Hömerözes
En is szinte mindig Aaron hohaljaban mertem(de az elejen hatulra nezett a hömeröö hosszu szara,es igy nem ingerelte öt, hogy fogdossa) ,Rebeccanal meg nem hömeröztünk.
Nekünk is digitalis van,bar igazabol en abban nem bizom meg.A higanyosat en most kenyszerböl vetettem be ket hete Aaronnal, mert a masiknak lemerült az eleme.

Norka !
A könnycstorna tisztitas gyerekkinzas.Bar szerencsere az en gyerekeimnek nem volt resze benne!En azt hallottam mar többször is, hogy ez a valadekozas idövel magatol is eltünik es Rebeccanal igy is volt!Csak anyatejet cseppentettem bele 3X-4X naponta es fekete! Teaval lemostam.Talan meg lehet usznia Jazminnak...

Kellemes vasarnapot Mindenkinek!!!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 

 
 

Sziasztok!

Szilcsike!
Hát, a Te Szilvikéd tényleg nem alszik sokat. Napközben Ádám nagyon sokszor babakocsiban alszik (a lakásban is). Nem próbáltad még? Ha sétáltok, akkor alszik a babakocsiban? Az éjszakai alvás nálunk sem megy simán, de azért 7 óránál többet alszik Ádi. Igaz, nem egyszerre... Talán mutasd meg neki, hogy így kell aludni:Kép

Kata007!
Jó, hogy újra vagyKép!

Csics!
Jobbulást az egész családnak!!!! Talán ez segítKép

Sajna, nálunk sincs minden rendbenKép... Azt hiszem, az alvástanításnak megint befellegzett. Ádámnak estére felment a láza 39,2 fokra, és kétszer hányt. Szóval -Noémit alapul véve- az elkövetkezendõ néhány este biztos szörnyû lesz, az alvás elnapolvaKép. Ha Ádi meggyógyul, kezdhetjük elölrõl az egészet, pedig már elég jól haladtunk, ha Ádi felébredt, csak egy picit sírt, és magától visszaaludt. Kész katasztrófa!!!!

Azért mindenkinek további szép hétvégét, sétáljatok sokat, és Apázzatok!

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Macsek!
Nektek is javulást! Elliék is kapnak egy kis "gyógymosolyt"Kép

Beszti, Pszi!
Megnéztem a fotóalbumokat, nagyon édesek a gyerkõcök!

Van esetleg még másnak is albuma? Sajnos nincs idõm végigböngészni az egészet, de ha tudom, mit kell keresni, szívesen megnézném!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Lányok! A baba hány hónapos koráig lehet használni a hordozó kendõt?

Djeszter
djeszter
 
 


Koszi lanyok a hozzaszolast! Hat azt hiszem ezt most kihagyjuk!!!! Iszonyatosan hangzik, ezt nem szeretnem vegig csinalni... Kép
Anyatejet csopogtettem bele tegnap, ma nem valadekozott, de 1x mar elmult neki par napra, szoval meg nem merek bizni a sikerben!

Norka, aki beijedt... Kép
norkini
 
 


Forti,
köszi az ötletért krém ügyben, azt hittem, hogy minden ami kapható ebben a mûfajban az már van itthon.Kép De ezek szerint még nem.KépKépKép
Jól értem, ezt a krémet a mellemre kenjem, ahol a csomó van? Ugyanis a mellbimbómra most gombaölõ krémet kenek, tehát oda már mást nem szeretnék kenegetni.

Kangi,
nem tudom, hogy a front az oka vagy sem, de ma délelõtt egész jó volt Bence, csak délután kezdte a nyûgösködést.
A pocakban a meleg frontnál mindig nyugis volt, lehet, hogy ez a jó tulajdonsága megmaradt.KépKépKép

Zsani,
van, hogy fáj a csomó és tuti, hogy most keletkezett. Egyrészt a mellemet el kell tartanom a gyerek nózijától és talán túl erõsen nyomtam, ezért elzártam egy csatornát, ez lehet az egyik ok. A másik, hogy Bence nem evett annyit, mint amennyi a cicimben volt, továbbá volt, hogy tudtam fejni szopi után, volt, hogy nem, ezért talán túl sok tej halmozódott fel, amit aztán a baby nem ürített ki és én sem fejtem ki. Harmadrészt, lehet, hogy nem jó technikával fejtem és megsérült a tejcsatorna. Most így utólag már okosabb vagyok, de ez nem változtat azon, hogy a csomó ott van. Sajnos egyre kellemetlenebb, csak abban reménykedem, hogy a mellgyulladásig nem jutok el.

Kryss,
terhesség alatt én is ittam rostosat, de szopi alatt eddig nem mertem...viszont most már tuti fogok inni.Kép Pocakfájás sajna így is van, remélem rosszabb már nem lesz.

Brokkoli,
köszi a tippet, a védõnõ is a Sab Simplex-et tanácsolta a szelekre. Ma vettem is, be is indult a rotyogás.Kép görcsös sírás azért így is volt, remélem a szer mellett ez idõvel elmúlik.

Talis képek:
én is megnéztem.Kép Annyira jók, írtó édesek a lurkók. Gratula hozzájuk!!!KépKépKép

Gumicukor,
hiába kerestem az írásodat a Szoptatás topicban(2002.aug.+szept.) nem találtam, sebaj, majd ha több idõm lesz megnézem a többi hónapot is, hátha...

Jó éjszakát Mindenkinek, pussssza
Timici
timici
 
 


Djeszter
Szerintem, ameddig elbírod benne. Tovább., mint a kengurut, mert abban pl nekem jobban fáj a derekam, a kendõben jobban eloszlika súly. Hanna 6 és fél hós, s használom Kép
bringa
bringa
 
 


Djeszter!

Csatlakozom Bringához: 8 hónapos 7,5 kg-os Nátánom simán elbirhatóKépKép! KényelmesKépKép, most még jobban, mint az elején, mert most már ö is tartja magát (a kétórás szokásos vásárlásunkat tegnap meg sem éreztem a derekamon, hátamon). Ráadásul lehet majd csipöre (oldalra) kötni!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Djeszter,
mi Malackát még másfél évesen is hurcoltuk kendõben.(többnyire apaKépKépKép)

Timici,
remélem segít a krém, amit Forti írt. Meg talán ha már beáll majd a kereslet-kínálat, és nem fog feszülni a cicid, ez a probléma is elmúlik.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Bringa, Beszti!

En most vettem egy karikas kendot, es kiprobaltuk tegnap, de egyenlore Emma uvoltott. (Lehet, hogy mar tul faradt volt)
Ugy probaltam, hogy szemben fekudt rajtam, felig ulve a kendoben. Neztem a babastarton a kepeket,de a fekvos poziciok nekem nem tunnek vmi jonak.
Szerintetek hogy erdemes egy 2 honapos babanal?
En szerintem tok bena vagyok, es nem sikerul jol beallitanom.
Allitolag a babak imadjak a kendot.
Hogyan probalkozzam?
koszi
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Hali!

DjEszter!
Én is szoktam néha használni kendõt. Igaz, hogy Gábor még csak 5 hónapos(MA), de 9 kg. Simán elbirom.

sasha

Kép
sasha
 
 


Lányok!

Megyek haza Pestre, a korábbam felajánlott Cerazettet (2db) viszem magammal! Kép Ha valaki szeretné baráti áron, akkor a másik osztályban jelezze, légyszí! (Nem szeretném kidobni. Kép)
Köszi
Solya
solya
 
 


sziasztok lányok,
én egy kicsit eltûntem, mert úgy döntöttem nyakunkba vesszük a várost és csavargunk nagyokat - így alig voltunk itthon, következésképp had no time for internet Kép
Viszont a párommal elvittük a lányt a Mátyás hegyi barlangba - kenguruval, és persze a nem igazán mászós-kúszós részekre, de irtóra élvezte a dolgot. Egyetlen mukkja sem volt, csak nézelõdött minden felé. Akit érdekel nézze meg a profil képünket....

Tesco téma: jó tanács - én ott dolgoztam a központban- szóval elsõ kézbõl jön az info: ha kitartó vagy, kötelesek az újságban megjelent áron adni mindent. - persze próbálnak spórolni, de végsõ soron ilyen esetben nincs apelláta, különben nagyon csúnyán megjárják a fogyasztóvédelemtõl....amúgy az újságot többször is ellenõrzik, mielõtt a nyomdába kerül - így ha még mindíg hibásan jelenik meg az ár az az õ saruk (beszerzõ, marketing v. épp az ügynökség). szóval ne hagyjátok magatokat!!!

szilcsike: vegyél egy tesztet - a legolcsóbb csak valami 450 ft - megbízható, nekem bejött Kép)

macsek: jobbulást Ellinek!! tök jó, hogy azért szopizik mindez ellenére - így haamrabb gyógyul Kép

kakukkfu: pedig tök jók azok a fekvõ pozíciók - és egy 2 hónapos babának inkább az való, nem az ülõs. Gondolj a gerincére is, mi az ülõs pozíciókkal vártunk 3 hónapos korig - addigra azért erõsebbek azok a csontocskák. [url=http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm" TARGET="_top]http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm[/url] - oldalon találsz hordozókendõ leírást, ill. megkötési módokat.

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hordozókendõvel kapcsolatos válaszaitokat.

Norka!
Most nézem, hogy a Te babád még elég kicsi. Akkor várjál még azzal az átmosatással, lehet, hogy tényleg kinövi.
Marci 5 hónapos volt, mikor az elsõ történt, és 6, mikor a második. Ilyen sokáig viszont szerintem nem érdemes várni. Szegénykémnek állandóan vörös volt aszeme, könnyezett és mindig begyulladt, gennyes volt.
Minden jót.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok!

Elkészítetem Marci fotóalbumát, Djeszter Marcija név alatt.
Ha van kedvetek nézzétek meg.

Kellemes hétvégét mindenkinek.
Djeszter
djeszter
 
 


A sasha topikban az Ismerjük meg egymáston belül vannak új ülõs képek a fiamról. Még nem tud felülni, de már igy tartja magát!Kép
Ma 5 hónapos!Kép

pusz
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok
Lányok
ugynézki hogy én kezdek kilábalni az infulenzábol viszont a 2 férfi még mindig elég beteg (petike,és az apja)Kép az utobit sehogysem tudtam ráveni hogy menyen betegszabadságra pedig akor hamarabb meggyogyulna mert most elég rosszul nézki Kép most mind ketten alszanak .

Macsek
jobbulást a családnak Kép

Panda
jobbulást Ádámnak Kép

Lányok
köszönjük szépen a gratuláciokat Kép

Pusz Csics És Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok

Hat minket sem kerult el a betegseg.Kép Emilia lanyom most eloszor lazas volt reggel, delre 38.5-re ment fel. Irany az ugyelet, ahol azt mondtak nem influenzas, kicsit nathas, adjak neki lazcsillapitot es kesz.
Ja, es

Talis mamak

Emilianak szajpenesze van, amit valszeg a talin szedett ossze...igy majdnem 8 honapos fejjel. Nezzetek meg a Manotokat, nehogy nalatok is legyen!Kép
Szerencsere a kuptol lejjebb ment a laza es jobban van, jatszik, csak a hangja eleg repedtfazek....Kép...tok vicces mikor sikitani probal szegenyke.Kép

megyek vasalni

puszi

Nyuszi es Emilia

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Visszajottunk anyuektol szerdatol ott nyaraltunk es annyira jo volt: )))))
Minden nap orakat setaltunk a baratnokkel a jo levegon es nagyon elveztem hogy vegre kiestunk a napi rutinbol.Nem kellett semmi hazimunkat vegezni ugyhogy ez mar magaban udito volt.
Lattam jo volta tali es kepek szuperek,nagyon remelem hogy az aprilisira elmegyunk mi is,igaz Pocok.??
Alex persze napkozben alig akart aludni csak a levegon a babakocsiban.Ejszaka mindig jol aludt,sot reggel mar 7-kor jottek az acsok, mert teto csere van anyueknal es O megis fel 9-ig aludt.Pedig aztan az felert az agyusutogetessel.
Ja es elkezdtem neki az almat mult szerdan,ma mar haromnegyedet evett emg belole es csak ugy nyujtogatja a szajacskajat,ugy latszik bejon neki : ))))))
JA es sikerult mar egy rugit osszealmaznunk,jo atlag igy 5 nap alatt,nem ????
Szerintem ma melegfront van mert nem akart aludni csak kint es akkor is csak 1 orat.


Gomb
Masodszor is visszajott az emiem,ugyhogy leirom ide.
Egyiknek sem tudom a szerzojet,de a cimek a kovetkezok:Doktor neni konyve es a masik meg Kerekecske,Gombocska(teli mondokakkal ).Koszike elore is : ))))


Pocok
Lattam tulelted a fogorvost,kepzeld en mar olyan fakir lettem hogy a tomeshez nem is kerek injekciot : )))

Csics
Jobbulast nektek!!!

Gumicukor
En is szoktam fodraszkodni de noi fodrasznak sokkal jobb vagyok,profi hajfesto es szarito vagyok : )))

Timici
Sajnalom a csomokat,szerintem is csak a meleg borogatas a nyero; ))
Ha Bence gyarapodik biztos eleg lesz a tej,ne aggodj.


Panda
Sajnalom hogy mindig meg kell szakitani az alvast,kitartst neked!!!

Anemona
Talan elkerulte a figyelmedet,de kerdeztem hogy Te is 9.keruleti vagy???Mert irtad hogy az IStvan korhaz mellett laktok.

Pusz
Kataa es az 5 honapos Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Ma volt idõm végignézegetni a profilokat és az albumokat!
Tündériek a gyerkõcök egytõl-egyig!!! KépKépKép

Nálunk most már tökéletes az alvás. Megtanultunk a kiságyban aludni nappal is. KépKépKép
Nagyon ideje volt, mert ha Dóri aludt már nem mertem kimenni a szobából, hiszen olyan pillanatok alatt az ágy szélén van ha felébred. Azt hittem borzalmas lesz, de szinte nagy hiszti nem is volt miatta. Igaz én sosem mentem ki a szobából amíg el nem aludt. Ha láttam, hogy nagyon álmos, akkor odaültem a kiságy mellé és simogattam. Az tény, hogy a mai napig is van, hogy 4-5-ször is fel akar állni, de nem engedem és állítom, hogy fõ a türelem. Meg kell várni amíg elálmosodik. Én sem alszom el azonnal ha vízszintesbe kerülök, nem? Bár néha a határán vagyok! KépKép

Panda!
Köszi! Kép

Norkini, Sasha!
Boldog hófordulót! KépKépKép

Betegeskedõknek jobbulást!!!!!

Kata és Dóri

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Anemona7!

Koszi, de az enyem karikas kendo, lattam rola kepeket, de megsem sikerul jol megcsinalnom.
Pusz
Kakukk
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy mi lett a Petrával de annyira nyügi ma. Egész nap nem evett semmit csak reggel szopizott. Nem lázas, nem köhög, nem folyik az orra. Remélem nem valami betegség bujkál benne. Én a fogát sem éreztem, hogy az lenne. Jó lenne ha holnapra kialudná az egészet.

Ildikó
Boldog Szülinapot!!!

Zsuzsa
Csak fél órát sikerült neki aludni.

Ági
petra2
 
 


Sziasztok!

Ma végre kimozdultunk hármasban. A Gellért hegyre mentünk el. Hát Gergõ az autóban elkezdett sírni, pedig eddig mindig 5 perc után aludt. Nem is nagyon lehetett megnyugtatni, mintha félt volna. Aztán megálltunk, levettem róla a kabátot, sapit, utána nagy nehezen megnyugodott, a hegyen pedig jót aludt a babakocsiban. Visszafelé pedig tök jó kedve volt a kocsiban is. Többször kelk vinni autóval. Remélem nem fog hétvégén Sopronig bömbizniKép
Különben mostanában a füdésnél is fél, pedig eddig azt is imádta. bekucorodik a kád sarkába és ökölbe szorítja a kezét. Lehet, hogy kinõtte a búvárreflexet? Vagy tényleg most eszmél a világraKépPedig még kicsi kádban fürdetjük. Sajnos a bõre nemigen javul, pedig próbáltam a fürdetõkrémet, olajat, Sudocreamet, ruhák plusz öbögetését, stb..Elolvastam az érzékeny bõr topicot, most a Sába gyerekfürdetõt fogjuk kipróbálni, hátha..Valaki írta ott, hogy bejött neki. Az úszást nem akarom így elkezdni és azt gondolom 6 hónapos koráig nem lesz hozzátáplálás. Arra is gondoltam, hogy valami kaja zavarja a bõrét, amit én eszem.

Macsek, Panda, Nyuszi, Csics!
Jobbulást a babáknak!

Norka!
Remélem megússzátok az átmosást!

Sasha, Csics
Gratula a hófordulóhoz!

Megyek, mert megunta a fiam az egyedüllétet.
Pusz
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok Lanyok,

Latom sokmindenkit elkapott a korsag. Jobbulast a betegeskedoknek.
Influenza - Ha valaki jobban van egy influenza utan, akkor meddig fertoz? Vagy olyankor mar nem? A noveremek most labaltak ki belole, es el is mentek anyukamhoz. En pedig most nem engedem, hogy anyukam idejojjon. Szerintetek johetne?

Hat ez a konnycsatorna atmosas nem hangzik tul jol...brrrrr Kép

Forti, Pocok,
Van mar izomlaz, vagy megusztatok anelkul?

Kata007,
Orulok, hogy jobban van a parod. Igen, erdekel, mi tortent vele. A cimem: annahunko@yahoo.co.uk , vagy gombolyu@index.hu

Panda,
Jok a szimbolumaid. En csak ilyet Kép tudok.
...ja es persze jobbulast Adamnak.

Macsek,
Ellinek is jobbulast.

Norka,
Azt hiszem, en is kihagynam ezt a konnycsatorna atmosast a helyedben. Megy a drukk, hogy ne kelljen.

Nyuszi,
Jobbulast Emilianak is.

...huuuu...Mennyi beteg baba, mama es papa van Kép Ez mar tuti jarvany.Kép

Nyuszika,
Hogy szedhetett ossze Emilia a talin szajpeneszt? Kép Eddig azt hittem, hogy csak a korhazban lehet, ha kozos cumit adnak a babaknak.

Kataa,
Gratula az almahoz Kép A konyv cimeket tovabbitottam apacskanak. Nem tudom, mi lehet a melemmel Kép

Kata007,
Gratula az alvashoz Kép

pusz,

gomb es Lili (aki nemsoka 10 hetes lesz Kép)
gombolyu
 
 


Kataa:

Nem, 8. a Corvin mozi mellett lakunk, de a kórház még lazán beleesik a sétakörzetünkbe, mivel sokat járunk ki az Orczy parkba. De a dokink a 9-ben van a Lónyain - szóval ilyen kevertek vagyunk kerület-téren. És ti merre laktok? Itt a közelben??

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok

Panda jobbulást Ádámnak!!
Nekünk is van albumunk. Kép

Tüni
Igen ezt a csomós területre kell kenni, nem a mellbimbóra. Tényleg használ, próbáld ki.

Sasha
Gratula az 5. hónaphoz Kép

Ági
Drukk hogy ne legyen semmi Petrával!

Nyuszi
Jobbulást Eminek

Gömb
Nálam most kezd jönni, fõleg a vállamban és a combom hátsó részén. De végül is jó, mert az azt jelenti hogy jól dolgoztam.

Pocok
Nagyon gondolkodom rajta, hogy szerdán is lemegyek. Olyan messze van még a vasárnap, és nekem nagyon tetszett.
Apának már mondtam is hogy majd akarok venni bérletet. Már fogta a fejét szegény Kép Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok
Lányok
szerintetek mikortol kell ülni a babáknak ? mert minden könyv azt irja hogy 7 hónaposan már a legtöbb baba ül petike még nem tud ülni segitségnélkül csak ha fogom .

Sasha
boldog hófordulotKép

pusz csics és petike
csics
 
 


Nyuszi!

Szájpenész?Kép
Hogyan? Kitöl, mitöl?
Nátánnak szerintem nincs, azt észrevettem volna, ha lenne a tali óta (vagy elötte), de holnap megnézem.
JobbulástKép.

Csics!

Ezek a könyvek!Kép A babák nem tudnak olvasni!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Csodás hétvégénk volt, azért nem jelentkeztem. A párom végre velünk tudta tölteni az egészet. Meglepetés volt, mert úgy volt, hogy csak szombaton tud hazautazni vidékrõl, de péntek este meglepett minket.Kép

Nyuszi!
Jobbulást Emíliának. Petinek nincs semmi baja, se szájpenész, se nátha.

Csics!
Peti már nyolc hónapos, és még nem tud biztosan ülni egyedül, mindig ott vagyok közel hozzá, mert felborul.Kép Úgyhogy nyugi.

Sasha!
Boldog hófordulót!Kép

Ági és minden betegeskedõ baba mamája!
Jobbulást a csemetéknek!Kép

Ja, és képzeljétek, Peti lecsökkentette az alvásidejét! Két napja már nem alszik délelõtt, csak délután, azt se sokat. Éjjel szerencsére továbbra is jól alszik, csak egyszer kel enni. Szóval felesleges volt izgulnom.

A hétvégén megkapta az etetõszékét. Nagyon tetszik neki. Fa etetõszéket vettünk, ami késõbb asztallá és székké alakítható.

Én is megcsináltam az albumot, akinek van kedve, nézze meg.Kép

Dió és a holnap nyolc hónapos Peti
szabotimi
 
 


Szep estet Mindenkinek,

Bekukucskaltam a fotoalbumba es megneztem Beszti Natanjat, Djeszter Marcijat, Brokkoli Zsofigombocat, Forti Leventejet es Dio Petijet. Nagyon edesek a babak Kép
En pedig raktam fel a profilomba egy kepet, a cime: Lili, anya es az internet.

pusz,
gomb es Lili
gombolyu
 
 


Hali!

Gomb!
Szájpenészt nagyon egyszerü összeszedni. Nem a cumi a lényeg a kórházban sem, hanem az, hogy a tárgy belekerül egy szájpenészes baba szájába és onnan egy másikéba. Akár egy játék útján is. Ha láttad a képeket a Westend topikban akkor pl a játék könyves húzavonát is láthattad. Meg magyarázd el egy fél évesnek, hogy a más játékát nem veheti a szájábaKép Mikor jön a foguk és minden kezükbe akadót tömnek be pillanatok alattKép

Gratula a hófordulós babáknakKép És köszi a Gratulát!

Gabcsinak találtam egy jó kis rágókát, bár lehet, hogy már leirtam?Kép Kapott még régebben a párom egy ezüstdollár utánzatot kb 6-7 cm átmérõjût. Elég nagy és nem fér a szájába teljesen, de még félig sem, és hideg is, mert fém. A vastagsága is megfelelõ. Gabi a rágókákat kb 1 perc után hajítja el, de ezzzel kb negyed órát simán elvolt! Utána is csak azért reklamált, mert felmelegedett ahogy fogdosta, de hideg víz alatt fél perc alatt lehül.Kép Kicsit felmentettem az ujjaimat, mert már tropára nyomorgatja néhaKép Iszonyat milyen erõs álkapcsa tud lenni egy babának! Komolyan, mint a satuKép

puszi
sasha és az 5 hós Gabcsi

Kép
sasha
 
 


Forti!
A Burov receptes? Mit lehet róla tudni, milyen szaga van pl?
Köszi.
sadrien
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Csics
Levi sem tud még biztonságosan egyedül ülni, pedig már 7,5 hónapos. Ücsörög egy darabig, aztán amikor elfelejti hogy ül, felborúl mint egy zsák. Ne izgulj, minden baba tudja hogy mikor mit kell tudnia. Nem egyformák a babák. A könyvet pedig dobd ki. Kép Kép Kép Kép

Levinek sincs szájpenésze, megnéztem. Nyuszi! egy költõi kérdés? Nem lehet hogy nem a talin szedte össze Emília, csak utána jött ki? Ennek nincs lappangási ideje? Csak kérdezem, mert nem tudom.

Sadrien
Ha jól emlékszem, nincs semmi szaga, sima fehér krém. Nem receptes, simán kell kérni a gyógyszertában. Olyan kis tégelyben van, amibe õk adják a kevert krémeket. Legalább is a Margitban lévõ gyógyszertában így adták.

Én is megnéztem az albumokat, nagyon édik a babák. Sasha hogy mekkorát nõt Gabcsi!!!!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Jó reggelt
Sasha
az még hagyán hogy mien erös álkapcsa van de mien éles fogaik vanak és milyen nagyot tudnak azal harapni majd meglátod Kép

Forti
a könyveket nem dobhatom ki mert vanak bene jo babaétel receptek de jol eldugom öket visszont a neten is ez irták egy hasonlo babás oldalon .

Lányok
a párom betegen is elment dolgozni Kép de megkértem hogy ha lehet akor intéze el hogy holnaptol ne kejen bemenie mert ugy köhög meg lázas hogy az valami borzalmas Kép remélem itthon marad holnaptol .

Pusz csics és Petike Kép
csics
 
 


Jóreggelt Kép

Iszonyú hétvégénk volt :=( Jót dolgoztam. Meg vettünk Julinak új autósülést is, az szuper KépKép
Viszont kicsit piros volt a torka tegnap, meg jöhög, úgyhogy betegnek nyilvánitottam. Mondjuk nemtom mit panaszkodok, mikor itt látom, hogy mások sokkal betegebbek. De akkor is :=(

Csics: a férfiak már csak ilyenek. Az enyém is megsértödött a múltkor, hogy ö nem is beteg Kép Várja öt az imádott Zorpja (egy tüzfal), hogy gondolom hogy itthon marad?!KépKép

Az influenza és a nátha is ált. addig fertöz, amig az illetö köhög, ill. váladék ürül belöle (folyik az orra). Egyébként tegnap ügyeletben a 23 betegböl 20 volt influenzás. Brrrrrrrr. Úgy sajnáltam öket, mert voltak egészen kicsik is.

Gratula a hófordulókhoz!!! (nem nevesitek, mert senkit sem akarok kihagyniKép)

Most megyek, kicsit ledölök Juli mellé aludni Kép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Djeszter
Megnéztem Marcit a fotoalbumba, nagyon aranyos kisfiú.

Tüni
Én mikor a Petra kicsi volt akkor csak oldalra fektettem mert én is féltem attól nehogy visszajöjjön neki a tej. Támaszd ki mind a két oldalánál, hogy nem tudjon átfordulni. Nekem volt ilyen kitámasztom szivacsból van és be van húzva egy anyaggal, a Kenguru Goldba vettem.

Gömb
Hát tényleg jó sokat eszik a kislányod. Cici és még üvegbõl 200ml. Szerintem ha kell neki akkor nyugodtan adjál neki ennyit.

Kryss
Gratulálok Rebeka tolatásához!

Nyuszi
Remélem anyukáddal minden rendben lesz.

Timici
A kórházba nekem is azt mondták, hogy ne igyak rostos levet csak ásványvízet. Az elején be is tartottam és utána szép lassan mindig egyre többet ittam. (ez az elején napi egy pohár volt csak féltem, hogy nehogy fájjon a hasa).

Gumicukor
Nálunk is én vágom a férjem haját.

Nyuszi, Beszti
Sajnos nem tudom megnyitni a képeket majd holnap a férjem megnézi és kimenti nekem.

Csics
Jobbulást neked és az egész családodnak! Petike elég sokat beteg.
Én nem tudom, hogy melyik az új vagy a régi huggies de nekünk bevált, nem folyik ki semmi. Mondjuk nekünk a pampers és a libero is jó.
Most olvasom Sashat és akkor nekünk az új van.

Gömb
Én is a Petrának a hónaljába szoktam mérni a lázát és digitálissal.

Norka
Nem biztos, hogy rögtön át kell mosni nálunk is baj volt de a szemcsepp rendbe hozta.

Szilcsike
Örülök, hogy jelentkeztél, gyere gyakrabban. Régebben kérdeztem csak nem válaszoltál milyen volt a szülésed? Tudod ugyanannál a doktornõnél szültünk.
Gratulálok a fogacskákhoz! Jobbulást nektek.
Terhesség: hát ez jó kérdés. Én is mindig azon gondolkodom, hogy hogyan lehet észrevenni mert mi nem is védekezünk. Most, hogy a Petra két napja nem eszik már rögtön arra gondolok, hogy megváltozott a tej íze. Biztos csak bemesélek magamnak minden hülyeséget. Panda nálatok, hogy volt?

Macsek
Jobbulást Ellinek és a férjednek is!

Panda
Jobbulást Ádámnak is! Akkor az alvástanítás megint késõbbre marad de az a lényeg, hogy hamar meggyógyuljon.

Sasha
Boldog hófordulót!

Nyuszi
Jobbulást Emiliának is! Rengeteg baba beteg. Remélem a Petra nem kapta meg senkitõl. A férjem találkozott az egyik haverjával kedden és szerdán már telefonált is, hogy 40 fokos láza van. Egyenlõre még nálunk senki sem beteg, remélem a férjem sem hozott haza valami nyavaját.

Kataa
Ügyes Alex, hogy így eszi az almát. Örülhetsz annak, hogy ízlik neki.

Kata007
Nagyon ügyes Dóri, hogy már egyedül alszik el az ágyikójába. Gratulálok neki!

Ági
petra2
 
 


Beszti!
Te aztán nyomon követed az eseményeket, pont aznap raktam fel a képeket...
Azóta már egy kicsit csinosítottam az albumot.
Szóval akit érdekel, az megnézheti:
Pszi Balázskája

A beteg babóknak mielõbbi gyógyulást!
Szerencsére minket még elkerült az influenza. (kopp, kopp, kopp)

Balu mostanság 6,5 hónapos. A forgás már profi módon megy minden irányba. A kúszás leginkább csak hátrafele megy, illetve megy még a hason forgás is.
Nagy atrakciónk még a mini fekvõtámasz közbeni fej rázás, illetve az ülés közbeni hintázás.
A legújabb mutatvány a hason fekvésbõl négykézlábra állás. Ez még csak rövid ideig megy, de aktívan gyakorolja Balu.
Most leginább hajra és fogra gyúrunk, mert úgy tûnik, hogy mindkettõ terén van egy kicsi lemaradásunk. Fogunk még sajna egy sincs.
Szerintem ebben már lassan rekoderek leszünk...
Sétálni kendõvel szoktunk menni, mivel õ urasága a babakocsoban mindig be szokott hisztizni. Én elég jól birom kendõvel a napi 1,5-2 órás sétát, bár Balu már közel 10 kilós.
Naponta egyszer eszik gyümit vagy zöldséget kb. 80-100g mennyiségben. Ettõl eltekintve aktívan szopizik.
Nálunk a banán a menõ.
Szerintetek van valami heti korlát a banánra?
Éjszaka még egyszer kell fel enni, ettõl eltekintve elég jók az éjszakáink.
Azt hiszem a következõ talin mi is benevezünk a kéz méret "versenyre". Balué nem nagyon hosszú, inkább nagyon széles.

Boldog hófordulót a hófordulós babáknak.

Megyek, még mielõtt elszaladna a lakás Kép .

Sziasztok
Pszi és Balu
pszi
 
 


Sziasztok!

Djeszter!
Kicsit kesve, de en is hozzaszolok:
Addig hasznalhatod, ameddig birod es a baba is megmarad benne.De azt hiszem,a valamilyen hasznalati utasitasban az ajanlasnal az volt, hogy 0-3 eves korig.

Sasha!
Gratula az 5 honaphoz!

Csics!Macsek!
Jobbulast mindegyikötöknek!

Nyuszi!
Eminek is!Marmint jobbulast!

Lazcsillapitas:
Nekem mindig azt mondja a dokineni, hogy csak akkor adjak lazcsillapitot, ha a laza 39°C föle megy.Hiszen a laz az egy jo dolog, a szervezet küzd az ellenseggel.Es ha lenyomjuk, akkor vege a küzdelemnek ugyan,de nem szerzett több tapasztalatot. Csak arra kell ügyelni, hogy eleget igyanak, de ez nalunk meg soha nem volt problema. Ti erröl mit gondoltok?Aaron igy volt multkor este 38,8°C-os lazas es reggelre laztalanra aludta magat.Es gyogyszer es minden nelkül csak a szervezete.

Judy!
Mi lenne, ha Gergöt csak sima vizben fürdetnetek?
Nekünk itt Ausztriaban azt is alanlottak, hogy tegyünk egy teaskanalnyi oliva olajat a fürdö vizbe, ha mar nagyon nem birjuk ki, hogy ne tegyünk bele semmit!

Csics!
Minden baba mas es mas.Rebacca sem ül meg, csak ha ültetem.De en ezt nem nevezem igazan ülesnek, csak ha mar magat tudja ebbe a pozicioba hozni.

Zsani!
En eddig meg "csak" olyan ferfiakkal talakoztam, akik egy nathatol is mar halalos betegek!Kép

Pszi!
A banan fog.A ruhat is rondara, de en most a kakilas ügyere gondoltam!Vigyazz, nehogy aztan siras legyen a vege!

Azt hiszem, ma nagyon nagy setat fogunk tenni, mar most olyan szepen süt a nap es szinte MELEG van!!!!
Nektek isilyen szep idöt!

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak az albumokKép Én is kedvet kaptam és készítettem albumot GergõrõlKép

pusz
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Pszi!

En az hiszem mi jarunk az elen fogtalansagban!Rebecca 23.-an lesz 8 honapos!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok

Köszönjük a jó kívánságokat!Kép
A láz lement, de még mindig extra nyûgös a kisasszony, valszeg újabb fog van készülõben. Hajnalban is dolgoztak a fogmanók, szopi után másfél óráig nyûglõdött, majd rajtam aludt el mint picike korában.

Gömb

Nem hiszem hogy csak kórházból lehet összeszedni a szájpenészt, lehet ugyanúgy rendelõbõl, vagy más helyekrõl ahol baba "jár" és nyálnyomokat hagy...Kép

Beszti

Hát én is ezt kérdezem, hogy hogyan, kitõl ,mitõl? És ilyen "vén" fejjel szedi össze...dehát ez van. 100% hogy a talin, mert az ugye csütörtökön volt, pénteken egész nap itthon voltunk és senki nem járt nálunk, majd szombaton voltunk kb. 1 órát az Árkádban amíg bevásároltunk. Hacsak ott rá nem tüsszentett egy gyerek. De nem hiszem, mert az apján ficánkolt kenguruban.Kép És vasárnap reggel már elõjött a kis rusnya szájpenész. Picike folt egyelõre a szája sarkában, kenegetem ezerrel.

Forti

Mint fentebb írtam, biztosan a talin szedtük össze...Kép Itt nálunk az utolsó baba majdnem 1 hónapja volt látogatóban. Ennyi nem lehet a lappangási idõ, hiszen újszülöttek szokták ugye hazavinni a kórházból.

Sasha

Nálatok volt ugye? Leírnád nekem hogy mire figyeljek? Annyit tudok, hogy borax glicerinnel kenegetni manót és cicit is és az összes játékát fertõtleníteni. Van még valami?

Pszi

Szerintem nincs a banánra korlát, hacsak nem lesz tõle szorulása mint az én lányomnak.KépKép

Nyuszi és Emília

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Kryss!
A ruha megfogását már sajna én is tapasztaltam.
Nem szoktam minden nap banánt adni, de hetente kb. 3 alkalommal. Eddig még nem volt kaki gondunk. Inkább azt tapasztaltam, hogy szeles, de Balu már elég nagy és nem okoz neki gondot.

Pszi
pszi
 
 


sziasztok,
nálunk a mai mûsor a szörcsõs szuszogás. Próbáltam kiszippantani az orrát, de nem jön semmi. Mit csináljak??? - félek, nehogy az arc-vagy homloküregére menjen a dolog Kép

Rit és a hangosan szuszmogó Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Judy,
nem olvastam az elozmenyeket, hogy mi is a pontos baja Gergodnek, igy ha ezeket probaltad mar, akkor bocsi.
Kryss, Veled beszeltuk halkanKép valamelyik masik topicban a nemfurdest? Mert nalunk pl. az valt be, hogy Rekat csak minden masnap furdettem, akkor is csak par percig, mert iszonyuan kiszaritotta a sima viz is a boret. Persze, fenekmosas, arc- es tokamosdatas az minden nap.
Aztan mostanra kinotte, kopp-kopp.

Beszti,
a fejenallos kepek eszmeletlen jokKép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok

Ma Alex bevagott egy egesz almat!!!olyan edes ahogy turelmetlenkedik ha lassu vagyok az adagolassal: ))))
Remelem a tobbi is ilyen egyszeruen fog mrnni.en olvastam egy angol baakonyvben hogy akik cumisuvegeznek konnyebben szoknak ra az evesre kanalbol.Legalabb ennyi elonyom had legyen mar : ))))
Mostanaban mar nem alszik vissza reggel ugyhogy elegnehez barmit is csinalni Mellette.Talan kiviszem mindjart ott legalabb elalszik.
Ugyvolt holnap megyunk aza oltasra de a dokineni szabin van ugyhogy majd a jovo heten.jobb is mert amennyi beteg baba van meg elkapnank valamit.

Agi
Akkor biztos front volt mert tegnap nalunk is nyugosseg tombolt,megjo hogy ittvolt apa neha felvaltani.

Anemona7
De jo akkor nagyon kozel lakunk,irni akartam mailt de nem talalom a cimed,irj mar nekem lecci es mindent megbeszelunk.Mi is oda jarunk dokihoz!!!!

Dio
En is mindig aggodtam hogy Alex sokat alszik,de most mar szretnem ha meg igy tenne egy darabig.
A talis foton rajtad levo pulcsibol nekem is van : )))

Zsuzsa
Ugyi Elod!!

Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Anemona, probaltad oldani a valadekot valamivel elotte? Sterimar spray, fiziologias sooldt vagy sima anyatej is jo, aztan fel perc mulva porszivozas.

-Afonya
Afonya
 


Afogya:
ok, köszi, most akkor próbálom az anyatejet. Majd ítok, mi volt Kép
Rit

Kataa:
ok, írok mailt - csak elõbb próbálkozom a fentebb említett mûvelettel

Rit és a most dumáló Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa!
Talált! Süllyed! KépKép
Mail ment!

Ági!
Köszi! KépKép

Kata és a most ordító Dóri! Kép

KépKép


KépKép
kata007
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?