Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök, aztán rendezem Manót! Nagyon sokat vagyunk kinn ebben a jó időben, ezért egy kicsit ritkábban jöttem (jövök).

A kis menyasszonykánknak nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk! Kornél cuppanos puszit küld!

Rita: nagyon boldog névnapot!

A nyáron mi is leszünk a Balatonon, július utolsó előtti hetében. Badacsonylábdihegyre megyünk. egyik ismerős házaspár ott épített nyaralót és egy hétre kölcsönadták! :lol: Mi meg persze kapunk az alkalmon.

Szandi: nekünk is kölcsönbe kapott Siesta szandink van. Amikor ezt használták előttünk korábban, akkor még nem ment a kölcsönadó baba, így nincs kitaposva. Kornél se megy még, így aztán egyelőre jó, de később is megteszi, ha már majd totyogni fog.


Kitti: nagyon örülök, hogy Ádámnak így tetszik a bölcsi! S remélem az éjszakáitok tényleg rendeződni fognak! Ádámot összeköthetnénk Kornéllal. Na, akkor kő kövön nem maradna! Azt hittem csak a mi drágánk ilyen rámolós, de megnyugtat (hú, de gonosz vagyok), hogy másnak se jobb. :wink:

Benianyu: Ákosnak nagyon boldog hófordulót így utólag is! Tegnap már akartam írni, de elfelejtettem! :oops:

Na, megyek gyermeket rendezni, mert garázdálkodik!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kinga!

Nagyon boldog első szülinapot!!!




Ákos Bence!

Nagyon boldog hófordulót!



Többre most nem futja, hulla vagyok. Megint a 8. foggal harcol (némi szünet után), ami csak fehérlik, de nem akar áttörni. Maki hőemelkedéses, sírós és nem tud rendesen aludni, tehát nyűgös. Én rettentően sajnálom, továbbá szintén nem tudok aludni és kezdek nagyon nyűgös lenni.

Kata

Kép
wkata
 
 


Meteor, köszi a beszmolót, lázas tárgyalásokba kezdtünk, nagyon érdekel a dolog.

OryAndi, malacka és a gazdája csúcs.

Mézgombi nektek hány fogatok van, hogy már így esztek? Az enyimé öklendezik ha picit is darabosra sikerül a turmixolás.

Mindenkinek boldog mindent. És mi is köszönjük a 9 hós köszöntéseket. :lol:

Úgy összeszorul a torkom ha a bölcsiről irtok, biztos jól érzik magukat a babák, de én csak 2 évesen és 3 hónaposan mertem Blanit beadni, akkor is már a doktornő mondta, hogy ennek a gyereknek már gyerektársaságra van szüksége. Persze a muszáj nagy úr, Benit nekem is be kell adnom 2 évesen, mert a GYES lepkefing lesz, nekem már attól a 3 hónaptól is lelkiismeret-furdalásom van, amennyivel kevesebbet lesz itthon velem mint a nővére.

Elmenés szempontjából én Vekerdy őrült vagyok, 3 éves koráig egy éjszakát sem!!!
Blaninál lagziban voltunk 8 hónapos korában, de akkor is aludt, így észre sem vette hogy el és vissza mentünk.4 éves korában aludt először mamánál 1 éjszakát, de még ma sem értük el az 5 napot, 4 éjszaka után hazavágyik. Fogalmam sincs a kollégáim hogyan tudtak görögben nyaralni 2 hetet a 2 gyerek nélkül, én belehalnék.

Benivel még sehol sem voltunk, még estére sem hagytuk itt, nappal, délutáni alvásnál anyura hagyhatjuk, sőt egy nappalt altatással már volt is náluk, míg én Blankával boltoztam, aztán meg ügyeletre rohangáltam a skarláttal, május elején.
De mivel 8,5 hónapig aludt, most meg két hete fel-fel ébred,nem is merném itthagyni most.

Pedig, az egyik ismerősömnek azt mondta a pszichiáter, mert csúnyán bedepizett szülés után, hogy hetente egyszer egy estét kötelező elmenni a férjével. Akár 2 órára is, hogy az szinház, mozi, vacsora vagy csak andalgás, rájuk bízza, de muszáj, és ezt mindenkinek meg kellene tennie. Hááát, ha kiszámolom mi mennyivel vagyunk már lemaradva, hogy még egyszer sem voltunk kettesben sehol 9 hónapja, meg előtte sem a kórház miatt.
Azuram azt mondja ahhoz pénz kell, de egy séta nem kerül semmibe mondom, de hát csak fel ell öltözni, mikor hulla fáradtan olyan jó már este dögleni. Ő is meg én is voltunk már 1-2 buliban azóta, osztálytali, sajtó napi buli, barátnős esti kávézás, de abban semmi romantika nem volt egyedül, nélküle.
. Mit gondoltok a témáról?

TÉMA,KÖRKÉRDÉS!!!!(fent)



Ja, tej!
Mivel láznál és torokfájásnál letilt mindig minket a doki a tejtermékekről meg a husiról, gondoltam szegény gyerek hogy vágyik a teje, a bioboltban ahol Beninek szoktam venni a 200 ft-os rizs és gabonapelyhet, amivel az almát, főzeléket tuningolom(Szemét milupa meg a többi milyen drágán adja és az még nem is bio)-naszóval vettem rizstejet 500 ért, nagy boldogan rohanok haza, erre a gyerek kihányta, olyan szar. Ellovastuk az összetevőket, hohó ez adható a kicsinek.
Hát lányok bevedelt 3 decit, csak úgy cuppogta!!
Úgyhogy ha valaki gondolja, nyugodtan próbáljátok ki nagyon egészséges, csak reggel este 3- 3 dl, az nagyon drága, 1 liter 500 ft. És vigyázzatok nehogy szójatejet vegyetek, az allergizálhat, 2 évesen lehet csak úgy tudom . Ez a rizstej egyébként meg is főzhető, barnarizsből kell nagyon nagyon sokáig főzni, valahol van is receptem hozzá, ha így rákap a gyerek lehet hogy rákényszerülök. Nem hittem volna, soha eszembe sem jutott volna kipróbálni.

Ezzel a szandival a fülembe ültettétek a bogarat, bár még csak kúszik, még a nyáron elindul szerintem, akkor nekünk sem lesz jó a zárt cipő.
És az baj, ha zokniban van, az a legegészségesebb nem? A cigányoknak nincs lúdtalpuk, és még novemberben is mezténlább járnak.

Hé csajok mit szóltok ahhoz a családhoz akik majdnem halálra éheztették a 2 éves gyereket? Az új jövevény pedig szerintem azért fordult vissza: vetélt el a nő
, mert semmit sem evett az anyja. Barmok!Mi lehetett az okuk?

Ha már az oltásnál tartunk, a bárányhimlő ellenit adassátok majd be, Blankát még bárányhimlőpartira vittük, hogy hamar túl essen rajta, de mióta láttam a lehetséges szövődményeket és van védőoltás, azt propagálom, és én is beadatom.

Most melyik a fontosabb, melyik agyhártya elleni, és a füles? Ki tud róla szakmailag bővebbet? És nem késő még 9 hónaposan elkezdeni? Pneumococcus, meningococcus?

Ma is voltunk dokinál, azt mondja nem skarlát jelzem dettó ugyanezzel a tünetegyüttessel irta az ügyelet május 6-án hogy skarlát- de megint antibiotikumot kap( 2 hete
Klacid, 1 hét ovi, most meg Dalacin-C) Ez a 3. az életében, 6,5 év alatt, inkább homeós, mint antibiotikumos vagyok, meg a dokink is, de most valami nagy gebasz van. Nem győzöm adagolni a normaflórt. Beninek is 38,5 volt este hónaljban, várok, hogy pöttyös lesz-e, vagy a foga, vagy a torka? Ma is jó éjszakánk lesz.

Ja, Gabella, privi ment és örülök, hogy jobban vagytok.

Na mentem, most jönnek a kedvenc kórházas sorozataim,legalább kivasalok. ÚÚÚtálom.

benianya
ákosbenianya
 
 

 
 

Benianyu,

hát azon a családon én is ledöbbentem. Kiderült azóta, hogy mi volt az indokuk az éhezésre?

Gyerek nélkül kérdés:
én hosszabb időre nem mennék el Pancsi nélkül, de egy-egy este néha jó volna. Sajna a tesóm szakított a baresznőjével, így nincs bébiszotterünk :(

Most viszont nincs erőm már írni, hulla vagyok, de egy képet még felrakok a kisasszonyról. Mobillal készítettem, így bocs a minőségért, de annyira cuki volt, ahogy betámadta a laptopot.
Kép

meteor
 
 


Sziasztok!

Peti most dőlt ki cici, ringatás, cici, ringatás, cici után. Ha nappal csak egyszer alszik egy hosszút ( kb. déltől 3-ig), akkor este bealszik a szopiban, de ha kétszerre alszik kb. ennyi mennyiséget vagy akár kevesebbet, akkor az estének lőttek. Ma programozott napunk volt. Petit már 10-kor elaltattam, hogy fél 1 előtt felkeljen ( fél órát aludt egyébként) és ebédeljen, mert mentünk tanácsadásra. 77 cm és 10560g. Húsgolyó. Dokinénin kiakadtam. Kértem, hogy írja fel a meningo elleni oltást a támogatás miatt, de azt amit 1 éves kora után adunk majd be neki. Azt mondta ezt nem lehet stb. Mondtam neki, hogy ez országszerte bevett szokás stb. erre azt felelte, hogy akkor beszél a SANYIVAL ( ez a patikus)! Mi közöm van nekem a Sanyihoz! Kiválthatom én az oltóanyagot két faluval odébb is!! Kicsit se köcsög a dokinő!!!!!!!!!!!
Az éjjeli szopiról azt mondta, hogy ha szeretem a gyerekemet, akkor ebben a hőségben ne szoktassam le, mert Peti valszeg éjjel veszi magához a napi folyadék 90%-t!!!
Tanácsadás után a nagyimhoz mentünk, ahol az árnyékban egy pléden hűsöltünk és hintázott Peti az új, nagyitól kapott hintán:
Kép
Majd két órát aludt a szőlőlúgas alatt egy szál napozóban! De jó is a kertes ház!

Most ketten vagyunk, mert párom dolgozik.

Benianyu!
Te már nem szoptatsz, hogy rizstejet kap Ákos baba?

Kingának nagyon boldog első szülinapot!!!!!
Kép

Juca!
Megérkezett a legutóbbi ebay-es csomitok? Képzeld! amit a nagynéném küldött csomagot, az elveszett. Budapestig eljött (kinyomoztuk), majd Bp. Záhony között elveszett. Valakinek a gyerekének csini ruhái lettek!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ja, és a dokinő szerint fogunk még a határban sincs. nagyon fent van még az ínyében. Lehet, hogy fog nélkül lesz Peti 1 éves????????????

Reni
Kép
prenata
 
 


[size=18]Ádinak nagyon boldog hófordulót kívánok!!![/size]

Reni
Kép
prenata
 
 


Prenata!

Elkavarták. Most megy a nyomozás, de biztosításos, tértis, így max a pénz kell! Ez felháborító, és persze nem vagyunk kisegítve, mert rucik meg nem nagyon vannak. :-(

tjuca
 
 


Reni, Ádám nevében köszönöm a kedves köszöntést!!!

Képzeljétek ma nem dolgozom s délelőtt megyek kozmetikushoz hogy összerakják a fejem. A lelkemnek is jót fog tenni, Tomival ugyanis nagyon összebalhéztunk reggel.:-(

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Anyu elvitte Lackót az oviba, Mesi még alszik, én meg reggelizek. Ilyenkor nagy a nyugi, ki is használom! Aztán majd gályázhatok még egész nap!

Benianya! Ezt most nem egészen értem!
"vettem rizstejet 500 ért, nagy boldogan rohanok haza, erre a gyerek kihányta, olyan szar. Ellovastuk az összetevőket, hohó ez adható a kicsinek.
Hát lányok bevedelt 3 decit, csak úgy cuppogta!!" Most akkor sz@r, vagy jó??? :lol: 8) :oops:

Körkérdés, GYEREK NÉLKÜL kimozdulni. Álmodozom róla! Néhány napra jó lenne lelépni, hogy kialudhassam magam, és apával is annyit foglalkozhassak, amennyit ő szeretne. Mert az is az alvás rovására valósítható csak meg. Nekem meg nagyon fontos az elegendő alvás, sokkal fontosabb, mint megfelelő mennyiségű "összebújás". Mesi még csak 1x aludt nélkülünk, múlt hónapban volt egy buli szerűség, este 7-re mentünk, előtte szopizott a csaj, aztán anyu altatta el, éjfél után meg már itthon voltunk. Lackóval is először 1 éves kora körül volt ilyen, hogy lagziba mentünk, és anyu volt vele otthon. Aztán már majdnem 2 éves volt, mikor egy egész hétvégét töltött anyósoméknál, muszáj volt, lakást kellett felújítani, hogy le tudjuk adni, és egy tök üres lakásban egy akkora gyerek csak hátráltatott volna, így ottaludt. Mi meg az apjával bőgtünk, mikor egy kis kéznyomatot pucoltunk az ajtófélfáról. A gyerek persze remekül elvolt a mamánál, elalvásnál picit nyafogott, de ez is kb. 5 perc volt. Azóta már 1-1 éjszakát aludt anyuéknál, ami azért nem vészes neki, mert az öcsém 3 évvel idősebb nála, jól elvannak együtt. Viszont a másik mamája már tavaly is szerette volna, ha nála lehet Lackó egy hétig, de akkor született Mesi, nem akartuk lepasszolni, így is betett a kis lelkivilágának, majd idén nyaralhat, mert már ő is akarja.

Na ezt jól kiveséztem!

Beni-bébinek utólagosan boldog "kilenchónaposságot" kívánunk!

Rita! Nagyon édes Pancsi, ahogy ráveti magát a laptopra! Ő is ovis korában már lazán kezelni fogja! A Balcsis nyaraló miatt meg esz a fene! Ovis korom óta nem voltam a Balatonban. A parton igen, de nem volt strandszezon...

Reni! Peti is nagyon édes! És milyen nagy! Tényleg egy kis húsgombóc, mi még 1 évesen nem értük el a 10 kilót, pedig az induló súlyunk is elég jó volt! De persze a fiúk azért mások! :) A foga meg majd kijön, nem egyformák ebben sem. Mesi is későn fogasodott, majdnem 9 hónaposan lett egyfogú, rá egy hónapra kétfogú, azóta meg már 4 foga van, egyik hétfőn a másik meg tegnap tört át. (A nem egyformasághoz: Lackónak 6 hósan 2 foga volt, 2 évesen meg kintvolt mind a 20...)

Szóval juhé! NÉGYFOGÚ lett Meskete!

Misinek meg már 8 van? Atya ég! Szülinap hogy sikerült? Vagy írtad, csak szita az agyam??? :oops:

Többiek, bocsi, de télleg szelektív a memóriám, nem tudom, mit akartam még írni...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca, Reni, sajnálom a csomagokat! :(

Kitti! Az összebalhézást is sajnálom, remélem, nem komoly! Kellemes szépülést Neked!
gabella
 
 


Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

ÁDINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Benianyu!
A körkérdés jó!! Az én véleményem, hogy tényleg kell csinálni progikat a babó nélkül, de hogy ez kötelezően hetente, azt nem tudom, Szerintem akkor, amikor az embernek jólesik kettesben lenni. Mi sajnos csak előre tervezhetünk a segítség hiánya miatt, De ha anyuéknál vagy anyóséknál vagyunk, akkor bizony el-el megyünk kettesben egy kicsit. Akát sétálni, vacsizni vagy épp vásárolni. nagyon jó dolog, és nem gondolom, hogy ettől valaki rosszabb szülő lenne annál, mint aki mindenhova csak a gyerekkel megy!

Az én körkérdésem: (azokhoz akik picúrjának már van fogacskája)
Ki hogyan, milyen időköznöként mossa a gyerkőc fogait? Milyen fogkefével?
Daninak ilyen fogkeféje van:

Kép

Mi reggel és este mosunk fogat, először én "megsikálom" a kis fogai, aztán hagyom, had rágcsálja kedvére.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ákosbenianya!

Vekerdy hát, akkor inkább Ranschburg Jenő. 8) (Na nem szépség alapján döntöttem)
De csak egy kézzelfogható példa. Történetesen Kinga még nem lesz két éves, amikor remélhetően megszületik a tesó. Akkor ott kell hagynom éjjel, nincs mese, és nem akkor fogom behajítani a mély vízbe.
Amúgy mi néha megyünk moziba, van, hogy nappal a nagyszülőnél hagyjuk. Úgy még nem voltunk távol, hogy reggel ne mi lettünk volna ott, és ne mi tettük volna le aludni, de ezt is ki fogjuk próbálni. Mint ahogy mondani szokás nem minden olyan teoretikus. Egyébként én Vekerdynek néhány megnyilvánulásától falra mászom, sztem. túl liberális, és egy kicsit álomvilágban él. Van ismerősöm, akit tanított, hát érdekes embernek titulálta a srác, szerinte nem túl sok a realitásérzéke, de ettől függetlenül kedveli. Tény, hogy nagyon nem ismerem, csak a neten és a Nők lapjában találkozok vele, tehát innen "ítélek".
Amúgy a védőoltásokról találsz két anyagot is a blogomban, tanulságos pláne a hozzászólások. Van szagértő válasz is. :lol:

tjuca
 
 


Még a gyerek nélküli kimozduláshoz: sajnos, ritkán tesszük meg, pedig lenne kire hagyni őket. Hosszabb lelépésről egyelőre nem lehet szó, mert még szopizik Mesi, bár már nem számottevő az esti és éjszakai egy-egy szopi, de még pár hónapig ez marad, remélem. Aztán jól esne az a kipihenős hétvége... Úgyse nyaraltunk már évek óta.

Fogkefe: most vettem az 1-es Oral-B-t, de még ki sincs bontva. Eddig vizes textilpelus ujjra rátekerve, azzal dörzsöltem át a két kucikát, de már ugye 4 van, lassan fogkefére váltunk. :)

Felébredt a csaj! Megyek, reggeliztetem, aztán elbicajozunk a piacra!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca! Holnap már 24. lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
gabella
 
 


hellóka!

gyors tényállás: Noi szeme megint randa, tök váladékos, cseppentünk. Máté jól van, már várrja, hogy d.u. menjünk anyuékhoz, hisz szerda van.

benianyu: Hát, én ezt nem tudtam, és Mátét 1 éves korától itattam szójatejjel, még jó,hogy nem volt semmi, azóta is imádja. Noi is iszik rizstejet, bár tényleg szörnyű az íze, de neki bejön. Néha reggel kap, amikor én angolozom, és anyuval van. Ja, de jut eszembe, keveri neki táppal. Máté már aludt nővéremnél is 2-szer, jól elvolt. Anyuéknál sokszor, ott nagyon sokszor van, nélkülem is. Mi ezt úgy csináltuk, hogy minden szerdán ott voltunk a Mátéval 4 hetes korától, aztán ha nekem volt dolgom, vagy programom, elmentem. Most meg ovi után megyünk Noit is visszük, este jövünk.

Móni: azt tóm, hogy volt akkor is Siesta, csak én nem is halottam róla. Most valami Bama szandija van Noinak, sajna képet nem tók feltenni. Nem kínai, de nem is Siesta. Árban kettő közti. Ja, panelból nekem télen is elegem van! Lottózunk, és lelépünk egy frankó kertesbe! :D

Reni: Jó a hintás kép, Noinak is van ilyen Tatán, de abból is ki akar ugrani. Nem tóm, nem nagy hintás, sajna. Verd ki a balhét a ruhákért!!!

Kitti: Hű, ne veszekedjetek! ( Mi is szoktunk, én kiabálunk, férjem meg se szólal, és én ettől még idegesebb leszek). Jó neked, hogy kozmetikusozol, én ezer éve voltam. Nézd meg a Maximát!

Gyerek nélküli programok: Most lehet esélyünk egy Hévízi hétvégére, még nem tóm mikor, meg sikerül e. Én simán mennék, tóm, hogy gyermekek jó kezekben vannak. Külön mi is megyünk néha, de együtt nehezebb kivitelezni.

Meteor: Ez a Balcsis nyaraló, úgy is menne, hogy tök egyedül lennénk a házba? Csak mert a Máté nem igazán lenne tekintettel egy "másik" kicsire, és engem ez tuti feszélyezne. Ha így is jó, akkor júli utcsó 2 hete lenne nekünk jó. Néztem apartmanokat, és hótt drágák. van ilyan ahol 15-20 rongy egy este!!!

Menetem, alszik a ki "csipás".

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Jó reggelit Mindenkinek!

Kitti: sajnálom. :( Az nem működik, hogy tengerparti nyaralás a nagynénikkel?

Benia.: szerintem senki sem jókedvéből adja be a gyereket bölcsibe, hanem mert muszáj, ezért vagy azért, mindegy. Az én gyerekem szeptemberben kezdi. Nem ugrálok örömömben, de próbálok megbarátkozni a gondolattal. Ezt a rizstejet én sem tudom értelmezni, segíts!

A körkérdéshez most nem szólok hozzá, majd jövő héten.

Andy: Oral B a miénk, szerintem a tiétek is, ugye? Minden fürdetéskor próbálkozunk a fogmosással, mondhatom nem sok sikerrel. De rágcsálni Milán is szereti.

Meteor: Pancsi nagyon cukker! Még, még képet! :)

Én nem hiszek a könyvből gyermeknevelésben, meg a pszichológusok álláspontjában feltétlenül, mert minden gyerek más. Persze vannak általános érvényű dolgok, de sok túlzás is, amivel csak felesleges lelkifurdalást okoznak az anyukának. Egyébként ilyen a szoptatás is, vagy akár az, ha valaki császármetszéssel szül. Ha valaki nem szoptat, úgy néznek rá, mint a mumusra. Akár az orvos, akár a védőnő, de főleg a többi anyuka. Kicsit átestünk a ló túloldalára.
És még egy dolog, ezt már napok óta le akarom írni. Mindenki szorgalmazza a babavíz, illetve az ásványvíz fogyasztást. Erre vmelyik nap a Spektrumon volt egy műsor, hogy ezekben nincs annyi fluor, mint amennyi a csapvízben, így azoknak, akik boltit fogyasztanak hamarabb romlanak a fogaik. Idális megoldásként a szűrt csapvizet említette, ami kiszűri a nehézfémeket, de a fluor benne marad. Mondjuk igaz, hogy ausztrál volt a példa, és nem az itthoni csapvíz minőségről szólt. De azért érdekes.
Vendég
 


Kimike! Nálunk itt a világ végén, inkább rám néznek úgy, mint egy UFO-ra, mivel még mindig szoptatom az egy éves lányomat, és hogy nem eszik még "rendes" kaját. Mármint hogy nem kap kapart szalonnabőrt, felvágottat, tejkaramellát, csokit, üdítőt, kekszet... Biggyesztett szájjal szokták megjegyezni, hogy "szerinted, te mit ettél ilyen idősen, há?" Falra mászok tőlük... Meg hogy biztos azért lett Mesi kiütéses, rühes, miegymás, mert túl óvatos vagyok... Nagyon bunkók! Többek között ezért is útálok itt lakni.

(Egyébként Mesi fordult egyet, és alszik tovább... Csak mert előbb már azt hittem, felkelt, de nem.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csak szóljatok, és eldugulok! Bocs, hogy túlzásba viszem a rizsázást... :oops:
gabella
 
 


Móni!
A mi fogkefénk Babylove-os, és ennek nem igazi sörtéje van, csak amolyan gumis. Van rendes is, de arra azt mondta a védőnő, majd akkor kell, ha tud "köpni" és akkor babafogkrémmel együtt, addig jó a gumis. Fogalmam sincs, mi lenne a jó neki, de nem szeretném, ha elromlanának a fogai idővel.

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Gabella: na ez meg a másik. Anyukám is próbált ilyeneket mondani, meg, hogy nekem milyen korán adott tehéntejet. Mondtam is neki, hogy azért vagyok a fél éves fotokón olyan kiütéses. :lol:

Andy: Milánnak már 11 foga van, jó sok. De nem igazán tudjuk neki mosni, mert tényleg nem engedi. A sörtét pedig már nagyon szétrágta. Úgyhogy tök igaza van a védőnőnek, ez a fajta ami nektek van, még jobb is. Egyébként ez is fajtafüggő, bocs a rossz kifejezésért. A férjem sem mos többször fogat, mint én, mégis totál jók a fogai. Persze ez nem jelenti azt, hogy akkor nem kell ápolni, de való igaz, hogy majd akkor ér valamit, ha a baba fogkrémet is használ és köpni is tud. Addig csak szoktatás tulajdonképpen.
Vendég
 


11 fog??? Te jó ég!! :lol:
Daninak 8 van és kinlódunk a 9.-el. Már ott van a vége, de nem igazán akarja áttörni az ínyét. Milán hogy viseli a fogzást?

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy, nagyon jól, észre sem vesszük, max abból, hogy folyik a nyála.

Gabella. én is azt várom, hogy Milán felébredjen és mehessünk sétálni. De ma sem fogunk fázni, úgy érzem. :?
Vendég
 


Én meg pont azt olvastam, hogy a fogkrém kevésbé fontos, mint maga a tisztítás, a sikálás. Hogy a lényeg, hogy le legyen takarítva a fogacska, még ha csak vizes kefével is. És ovis korig nem is ajánlják a fogkrémet.

hát, ki tudja.

Hopp! Ébredés van! Viszont már dög meleg... Gyorsan bicajjal lerendezzük a boltot, piac már úgysincs...

Sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


És hogy milyen sok foguk van ezeknek a fiúknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Szoptatással kapcsolatban: Amikor mondom, hogy Peti szopik, akkor a reakció: jaj de jó, hogy még tudod szoptatni. Hadd szopizzon ez a drága gyerek! De aztán 1 évesen leszoktatni ám, mert az már túlzás!!!! :shock: :shock: :roll:
Na, én ettől kapok frászt. De jó, hogy még most tudom szoptatni, de másfél hónap múlva már túlzás lesz! A hajam az égnek áll!!!!

Fogkeféhez nem tudok hozzászólni. Fogunk még nincs. Bár már fél éve vettem egy MAM-os fogkefét!

Reni
Kép
prenata
 
 


Andy, privi ment!
Vendég
 


Most pakoltam össze a babaruha börzére Peti kinőtt ruháit. A szívem szakadt meg. (párom nem akar kistesót!) Azért a legszebbeket elraktam!

Reni
Kép
prenata
 
 


Lányok!
Én még tudjátok mivel vagyok bajban? Hogy egy ekkora gyereknek mennyit kell ennie szilárd kajából! :roll:
Azzal már tisztában vagyok, hogy a főzi mennyisége mennyi, de a szilárd... Persze, tudom, annyi, amennyit kíván! Nade, azt sem akarom, hogy ne egyen rendesen. Ma pl. egy lekváros derelyét evett "csak" meg. Ivott teát és most vígan játszik, tehát nem úgy néz ki, mint aki éhes, viszont én ezt a mennyiséget kevesellem. Vagy rosszul teszem??

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ja, és akkor egy fotó, hogy nézett ki Maszat Marcim ebéd után!

Kép

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!!!

Na, hazaértem a kozmetikustól hát mit ne mondjak volt rajtam mit nyomkodni. (Pont mensi előtt vagyok 2-3 nappal, ilyenkor burjánzanak rajtam a pattanások.) De nagyon ügyes a csaj akihez járok Kispestre már vagy 3 éve. És nagyon korrekt áron dolgozik, ráadásul rucikat is árul, rögtön vettem is egy miniruhát nyárra a strandra remek lesz. (Igen, Juca, miniruha :-))))

Móni, visszaszámlálás, mindjárt indultok. Azért nem működőképes hogy a nagynénéim velünk jöjjenek, mert nincs annyi pénzünk hogy négy felnőtt plusz egy gyerek külföldi nyaralását fedezni tudjuk, ők pedig most nem tudnak beszállni anyagilag.
Ti viszont napok kérdése és indultok. Nagyon izgulsz, ugye????

Rita, nagyon örülök, hogy meg tudtuk beszélni ezt a nyaraló dolgot és mehetünk hozzátok a jövő hónapban. Kérlek mihamarabb írd meg, hogy akkor június utolsó hete, vagy július első hete alkalmasabb Nektek.(Nekünk júli első hete lenne a jobb.)

Colett, gondoltam hogy a Maximában garázdálkodsz!:-) Holnap megyek be a szeribe és kérek egyet, kíváncsi vagyok!
Az én férjem nem az a csendes típus mint a tied.mi ha veszekszünk, sajnos mindketten ordítozunk, olasz temperamentum, vagy mifene. Egyébként nem volt komoly veszekedés annyira, csak a szokásos:hogy legyen hogy mindenkinek jó legyen?

Gabi, nekünk is nagyon hiányzik hogy kettesben tölthessünk pár napot és egy kicsit kipihenhessük magunkat Ádi nélkül. Szerintem erre igenis szükség van, hogy működjön a kapcsolat, csak sajnos esetünkben egyáltalán nem egyszerű a megvalósítás.
:roll:

Andy, annyira aranyos az a szó, hogy "macikávé". Tőled hallottam először életemben.ma reggel, amikor etettem Ádámot eszembe jutott és mondtam neki a teára, hogy "na, idd meg a macikávéd!" irdatlanul röhögni kezdett.:-)

Mindjárt megyek Ádiért, aztán indulunk bevásárolni meg csekket befizetni a postára, játszótérre csak késődélután visszük le, mert most nagyon meleg van.

Köszönjük mindenkinek a hófordulós köszöntéseket!!!!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Colett, a CBA-ban belelapoztam egy maximába, és két nagyon szép, ismerős kislurkóra lettem figyelmes. :D :shock:

Andy: passzolom a kérdést. Persze attól függ, mekkora méretű a lekváros derelye. :roll: Amúgy nem tudom, mennyi szilárdat kell enni. Egy biztos, nálunk itt áll a tejpép felbontatlanul, már nem is tudom mikor adtam utoljára. Mert mindíg van jobb. :lol:
Ma tökfőzi volt, de még utána benyomott Milán egy fél sajtos kiflit. Fincsi, puha volt, és amíg én mosogattam, addig ő elcsócsálta az etetőszékben.
Kint dögmeleg van, voltunk hintázni, még jó, hogy az árnyékos helyen van, egy fa alatt. Így is megsültünk. :?

Reni, én is mindennel így vagyok, még a hordozót is megsirattam, pedig már rég kinőtte Milán. Olyan szentimentális lettem, szörnyű!
Vendég
 


Kitti!
Csak neked, csak itt és csak most:

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Macikávé, tényelg jópofa. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kitti, konkrétan padlón vagyok. De erről részletesen majd jövő héten. Holnap jönnek fotózni minket. :shock:
Vendég
 


Macikávénak milyen összetevői vannak?
Vendég
 


Móni, aztán szééppek legyetek a képeken!:-)
És ne parázz már annyira.(persze a helyedben én is ezt tenném!


Andy, nekünk is kell ilyen macibögre!!!!Honnan van?
:D

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!
Milyen Maci bögre?? Ez maga a MACI KÁVÉ!!! :lol:

Összetevők:
Asszonygya, ez van ráírva:

AZONNAL OLDÓDÓ CUKROZOTT CIKÓRIA-GABONAKÁVÉ KIVONAT

KÉSZÜLT: CUKOR, CIKÓRIA-MALÁTAKIVONAT FELHASZNÁLÁSÁVAL

Ennyi!
Kielégítő volt? :lol: :lol:

Kép
oriandy
 
 


YEEEEEEES, THANK YOU! :lol: :lol: :lol: 8)
Vendég
 


Szívesen!!!

Amúgy 490 Ft, és nálunk csak 1 helyen kapható!

Kép
oriandy
 
 


Ez a macikávé gyerekkoromból rémlik. :lol: :roll:
Vendég
 


Csajok!

Nem mondjátok, hogy nem ismerős a macikávé???
Én pl. a terhességem idején ezen éltem. Jéghideg tej+cikória. Általában kijött, de minden más is :-) Elég szörnyű íze van a rendes kávéhoz képest, de akkor tök jól esett. :lol: :lol: :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Ádinak nagyon boldog hófordulót! Már csak 1 hónap és szülinapos lesz!

Reni: elhiszem, hogy pocsék érzés összepakolni a kis rucikat! Nálunk lesz kistesó, de a férjem az elején ellenkezett velem. De aztán sikerült meggyőznöm. Valahogy úgy vagyok vele, hogy egy gyerekkel nem teljes a család. Persze tudom, hogy anyagilag megterhelő lehet, de szerintem az elején nem. Hiszen minden megvan. Kiságy, babakocsi, ruhák. Még ne add fel! Négy év hosszú idő, bármi megtörténhet!

Juca: nagyon izgulok már most! Holnap kiderül minden! Kitartás!

Banianyu: kellenek az együtt eltöltött esték! Na persze nem minden héten. Az elején én is féltem másra hagyni, de szépen alakultak a dolgok. 3 hete, amikor esküvőre mentünk, akkor anyu vacsiztatta, fürdette és altatta el Kornél, és semmi baj nem volt. Egy kicsit meg is nyugodtam, hogy akkor ezek szerint zökkenőmentesen mehet majd minden. Igaz, anyu nálunk volt, mert szent meggyőződésem, hogy először úgy kell elkezdeni, hogy a saját helyén, mással; aztán később lehet fokozni. Mamánál, mással...

Oriandy: Kornél evészete miatt én is nagyon aggódom, de fogalmam sincs, hogy mennyi szilárdat kellene enniük. Egy biztos, ők tudják. De mi anyák, nagyon tudunk aggódni. :) Most talán a meleg miatt esznek kevesebbet. A mai ebédet kb 2 órakor ette meg (1,5 órával később, mint szokta) és akkor is 2 részletben! De legalább megette! Most meg édesdeden alszik! Nyugi, én is aggódós vagyok, de ők biztos, hogy tudják!

Na, pihizek egy kicsit, meg kozmetikázok én is, Kittin felbuzdúlva!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel! Andy!

Ebben a kánikuláan ti is kevesebbet esztek, a gyerekek is. Pl. a hűtött joghurt nagyon csúszott, de a kenyérkatona nem. Olyat adjatok, amit ti is szívesen ennétek. A gyerekdoki kérdezte is, hogy mennyivel kíván kevesebbet.
Egyébiránt tegnapi adat 75/8560 még mindig ő a leggirnyóbb a topikon, pedig egész hejdig toája van. :-)

tjuca
 
 


Sziasztok!

Ádi!
Nagyon boldog hófordulót kívánunk!


Gyerek nélküli dolgok
Nekünk néhány esténk volt, főleg színházba menés, és ilyenkor anyukám altatta el Misit, nem volt semmi gond.

Kitti!
Rettentően rám férne már egy kozmetikus... irigy-irigy! :lol:

Kaja-ügy
Testsúlykilogrammonként 90-95 Kcal kell 1 éves kor körül, ha jól emlékszem. Amikor aggódtam Maki miatt, egyszerűen kiszámoltam, hogy eszik-e ennyit. Mondjuk pont akkor jó volt a megérzésem, mert nem evett. Kb. 1 hét múlva meg elkezdett zabálni. Azóta nagyjából rendben van. A kész bébikajákon rajta van a kalóriaérték, a többi dolog meg egy pontos mérleg és némi kutakodás segítségével számolható. Ha valakit érdekel, nekem van összegyűjtött kalóriatáblázatom több is (a gyakorlott diétázó kelléktára :? ).

Szopi-ügyben én is kaptam már megjegyzéseket (miért nem eszik még rendes kaját ez a gyerek?! minek vergődsz annyit a szoptatással, nincs is már benne tápanyag..., stb.), de ebben elég határozott vagyok, mindenki pont addig szoptatja a saját gyerekét, amíg tudja és amíg akarja. Tehát, a megjegyzéseket tevők és tanácsokat adók pont jól tudják majd a saját gyereküket szoptatni, ezt az enyém példányt meg én tudom jól szoptatni. Konkrétan 1 éves koráig akartam, és addig is szoptattam.

Fogmosás
Sokáig próbálkoztam a fogkefével (nem tudom milyen, mert ajándékba kaptuk és kidobtam a csomagolást :oops: ), de Misi szerint az egy vicces játék, úgyhogy most áttértünk arra, hogy a fogkefével lehet játszani a szájában, és mindentől függetlenül aludni menés előtt egy vizes textilpelussal szépen lemosom a fogait. Szerencsére ezt nem röhögi el, mint a fogkefés kísérleteimet.

Mindenkinek puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Vendég
 


Gyors bekukk.

Koszos szandi:
Kép

Tiszta szandi:
Kép

Kinga, boldog születésnapot neked!
Kép

Én nosztalgiázok, 178 oldallal előrébb elolvastam az egy évvel ezelőtti hsz-eket...még Tjucáék gólyahírével is összefutottam, igaz, azzal 1-2 oldallal korábban. :D

Nézem a dr. House-t.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gabella, bocs ha nem fogalmaztam érthetően, számunkra és a nagylány számára szar ize van a rizstejnek, mert már megszoktuk a mű, vagy túlizesitett cuccokat, a natur -babának viszont izlett, mert olyan natúr. Szerintem is szar ize van, de a neki főzött kaja is ehetelen számomra só nélkül, hiába teszek bele biovegetát,szóval a babának izlik, nagyobbaknak szar.

Rita, ez a laptopos dolog csúcs. Ezek már irni is azon tanulnak majd?

Kitti, összebalhézás mindenhol előfordul, ettől vagyunk emberek és nem birkák, békülés receptre!Mi is olaszosan orditunk, és a mindenkinek jó legyen sehogy sem jön össze, valakinek mindig le kell mondani.

Oriandy-na végre jól irom aneved, szóval nekünk is ilyen fogkefénk van, nagyon fontos már ilyen pici korban mosni,-az ujjkefe is nagyon jó, én Blanának olyannal kezdtem, de még ma is átmosom, ha olyat evett, ami beleragadhat így tanulja meg jól hol hogyan kell mozgati a kefét.
Sajna 2 hét alatt szétrág egy fogkefét, Beni még csak a műanyag buzogányt rágja, ami a műanyag fogkefével volt együtt egy csomagban, a 3. darab meg a sörtés kefe. DM-es.

Kaja, szerintem annyit eszik amennyi jól esik neki, én sokallom a miénket, de ha ezt igényli, ez van. Igazából a bölcsikben tudják kb átlag miből mennyit eszik egy ilyen korú baba, ha mindenáron hasonlitani akarsz, kérdezd őket, én is egy ismerős bölcsi gondozótól tudom a mennyiségeket.
De ott is vannak jó és rossz evő gyerkőcök, igy tól-ig határokat mond.
Tényleg szerintetek a bölcsikben figyelnek arra h 1 év alatt ne adjanak tejet? Mit adnak nekik, mivel habarják a főzeléket?
ti mivel habarjátok?

Kimike, tudom én hogy muszáj a bölcsi, ha normális lenne a gyed, gyes, mindenki maradna otthon, max be- be dolgozna picikét, de csak amennyi jól esik. Amerikában úgy tudom csak 3 hónapot vannak otthon.
Na én is feldobtam egy pakolást. Most már jobb. Legalábbis a lelkemnek. Eset fogyi gyanánt bevágtam egy marék tökmagot, jól ki is pattogtam tőle.

Ranschburg nekem is szimpi, Vek. valóban álomvilágban él sokszor, pl délben hazahozni az ovibóla gyereket, hogy a francba? Én alapból azért elolvasom mindet, jó ötleteket, irányadást kapok, de egyetértek veletek, hogy a személyiségtől függ minden. Legjobban az tetszett Vek-től, hogy az a legjobb anya a gyerek számára akihez szüetik, azt és úgy szokja meg, ha csöndes azért, ha kiabálnak otthon, majd kibékülnek azért,nincs jó vagy rossz.
azért valljátok be:a régi, amig az én kenyeremet eszed fiam, azt csinálod amit én mondok-korszakhoz képest milyen gyerekbarát a mai világ. az is tesztett vek-től, hogy mielőtt tiltanél a gyereknek, vagy azt mondanád nem szabad-kérdezd meg magadtól miért ne? Mi történik ha engeded? Ha újra kell festeni utána alakást akkor valóban ne engedd, de ha csak fel kell utána mosni, vagy homokos lesz a ruhája, nyugidtan engedd csak meg. És előbb engedj aztán tilts: na most elszaladhatsz egészen addig a házig, de az út széle előtti fánál meg kell állnod és megvárni anyát. Most ezek jutottak eszembe.

Ranschburgtól hallottam egyszer(itt tanit nálunk a fősulin) egy kisfiúról, akit vert az apja részegen és fel is akasztotta, :twisted: börtnbe került az apa, ő meg kezelte a kisfiút.
A gyerek tök depi volt, nagyon komoly problémái voltak, ki kellett nyitogatni a kis kapukat a lelkéhez,
egyszer azt mondja: tanár bácsi és nagyon szeretem az apukámat, hiányzik. Igaz hogy sokszor berúg, meg néha akaszt, de én nagyon szeretem.

És úgy gyógyult meg a kisfiú, hogy ( felügyelet mellett ugyan), de rendszersen találkozott az apjával.
Szétbőgtem a fejem ezen a riporton, hogy mekkora a gyermeki függés a szülőtől és milyen mérhetetlen szeretet és megbocsájtás van bennük, milyen tiszták.
Nekünk kell hozzájuk felnőnünk.

Babaviz, én nem tudom jó- e, de mivel mi ártézi vizet iszunk, én azt forralok neki, lehet h. ez baj, mert sok benne az ásványi anyag, jobb lenne a csapviz? Okositsatok.

Szoptatás: Gabellával osztok véleményt, nálunk is az a ritka ha vki szoptat, kiállitásra való állatnak néznek, hogy 9 hósan még szoptatok, el sem merem mondani h a nagyobb 19 hóig szivta naponta 2 szer.
Dicsekszenek, hogy fél évesen már pörköltet eszik a gyerekük, meg hogy milyen jó baba, 8 hónaposan már azt eszi amit a család, nem kell külön kinlódni.

Prenata, édes a hintabitorló, nekünk is ilyen van csak kék- márnint a hinta kék nem a gyerek.

A rizstejet csak megóstoltattuk a picivel, mivel a nagy kiköpte, most a gabonapelyhet öntöm nyakon vele répalé vagy víz helyett, hogy ne vesszen kárba, sőt tegnap a sóskát is azzal főztem neki.

Nekem egy éjjel megiszik 3 dl forralt vizet Beni, sőt az esti szopi után is iszik, nagyon tömény a tejem és meleg van.
Most csak rövid ujjú badyban alszik és textilpelussal takarom csak be, így is megizzad a kis feje, haja.

Köszönjük a 9 hós köszöntéseket, úr isten pont annyi idős, amennyit bent volt. Hogy szalad az idő. Olyan édes, úgy kacag.

Mindenkinek boldog mindent,ki ki inge szerint vegye magára kérem.

GM koncerten akarok lenni azurammal!!!Na jó egy Republik is megtenné. Vagy egy fagyizás a éjszakában ebben a forróságban.
Beszámolót kérek ám!!!!

Hé ti mit vesztek gyereknapra a kicsinek? Annyira nem lehet még semmit venni, mi azt mondtuk a nagyszülőknek most ne vegyenek semmit, vagy csak valami apróságot, hajkefét pl, az nincs, de plüssökből, meg rágókákból, csörgőkből 5 bababoltot nyithatnánk. Szóval inkább 1 éves szülinapjára vegyünk nagyobbakat, motor, kisautó, fejlesztő- formás, ki és berakók. Ti mit vettetek, kaptatok, gyereknap és a nagyobbaktól 1 éves aji is érdekel. Köszi. :lol:

Minden elismerésem a két kisprontyos anyáknak. Blani itthon van, hát iszonyú nehéz 2 gyerekkel egész nap, pedg ő már nagy, megért mindent és alkalmazkodik. Mégis kipurcanok estére.
Hú de nehéz lehet két kicsivel, felnézek minden hősre ezért.

benianya
ákosbenianya
 
 


Már megint kapkodok, néha gyorsabban ütöm a betűt mint a shift-et.
Most sem érthető a kisfiús dolog, -szóval felakasztotta, de túlélte a kicsi, az anya leszedte, igy kapták el a faszit(addig ugyanis nem szóltak bele a családi ügyekbe-ez is röhej nem?)

benianya
ákosbenianya
 
 


Peti!! Nagyon boldog első szülinapot!! Kép
Andi és Dávid

Kép
Kép
veráska
 
 


Kinga!Neked pedig utólagosan nagyon boldog első szülinapot!! Kép
Andi és Dávid

Kép
Kép
veráska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?