Gabella, bocs ha nem fogalmaztam érthetően, számunkra és a nagylány számára szar ize van a rizstejnek, mert már megszoktuk a mű, vagy túlizesitett cuccokat, a natur -babának viszont izlett, mert olyan natúr. Szerintem is szar ize van, de a neki főzött kaja is ehetelen számomra só nélkül, hiába teszek bele biovegetát,szóval a babának izlik, nagyobbaknak szar.
Rita, ez a laptopos dolog csúcs. Ezek már irni is azon tanulnak majd?
Kitti, összebalhézás mindenhol előfordul, ettől vagyunk emberek és nem birkák, békülés receptre!Mi is olaszosan orditunk, és a mindenkinek jó legyen sehogy sem jön össze, valakinek mindig le kell mondani.
Oriandy-na végre jól irom aneved, szóval nekünk is ilyen fogkefénk van, nagyon fontos már ilyen pici korban mosni,-az ujjkefe is nagyon jó, én Blanának olyannal kezdtem, de még ma is átmosom, ha olyat evett, ami beleragadhat így tanulja meg jól hol hogyan kell mozgati a kefét.
Sajna 2 hét alatt szétrág egy fogkefét, Beni még csak a műanyag buzogányt rágja, ami a műanyag fogkefével volt együtt egy csomagban, a 3. darab meg a sörtés kefe. DM-es.
Kaja, szerintem annyit eszik amennyi jól esik neki, én sokallom a miénket, de ha ezt igényli, ez van. Igazából a bölcsikben tudják kb átlag miből mennyit eszik egy ilyen korú baba, ha mindenáron hasonlitani akarsz, kérdezd őket, én is egy ismerős bölcsi gondozótól tudom a mennyiségeket.
De ott is vannak jó és rossz evő gyerkőcök, igy tól-ig határokat mond.
Tényleg szerintetek a bölcsikben figyelnek arra h 1 év alatt ne adjanak tejet? Mit adnak nekik, mivel habarják a főzeléket?
ti mivel habarjátok?
Kimike, tudom én hogy muszáj a bölcsi, ha normális lenne a gyed, gyes, mindenki maradna otthon, max be- be dolgozna picikét, de csak amennyi jól esik. Amerikában úgy tudom csak 3 hónapot vannak otthon.
Na én is feldobtam egy pakolást. Most már jobb. Legalábbis a lelkemnek. Eset fogyi gyanánt bevágtam egy marék tökmagot, jól ki is pattogtam tőle.
Ranschburg nekem is szimpi, Vek. valóban álomvilágban él sokszor, pl délben hazahozni az ovibóla gyereket, hogy a francba? Én alapból azért elolvasom mindet, jó ötleteket, irányadást kapok, de egyetértek veletek, hogy a személyiségtől függ minden. Legjobban az tetszett Vek-től, hogy az a legjobb anya a gyerek számára akihez szüetik, azt és úgy szokja meg, ha csöndes azért, ha kiabálnak otthon, majd kibékülnek azért,nincs jó vagy rossz.
azért valljátok be:a régi, amig az én kenyeremet eszed fiam, azt csinálod amit én mondok-korszakhoz képest milyen gyerekbarát a mai világ. az is tesztett vek-től, hogy mielőtt tiltanél a gyereknek, vagy azt mondanád nem szabad-kérdezd meg magadtól miért ne? Mi történik ha engeded? Ha újra kell festeni utána alakást akkor valóban ne engedd, de ha csak fel kell utána mosni, vagy homokos lesz a ruhája, nyugidtan engedd csak meg. És előbb engedj aztán tilts: na most elszaladhatsz egészen addig a házig, de az út széle előtti fánál meg kell állnod és megvárni anyát. Most ezek jutottak eszembe.
Ranschburgtól hallottam egyszer(itt tanit nálunk a fősulin) egy kisfiúról, akit vert az apja részegen és fel is akasztotta,
börtnbe került az apa, ő meg kezelte a kisfiút.
A gyerek tök depi volt, nagyon komoly problémái voltak, ki kellett nyitogatni a kis kapukat a lelkéhez,
egyszer azt mondja: tanár bácsi és nagyon szeretem az apukámat, hiányzik. Igaz hogy sokszor berúg, meg néha akaszt, de én nagyon szeretem.
És úgy gyógyult meg a kisfiú, hogy ( felügyelet mellett ugyan), de rendszersen találkozott az apjával.
Szétbőgtem a fejem ezen a riporton, hogy mekkora a gyermeki függés a szülőtől és milyen mérhetetlen szeretet és megbocsájtás van bennük, milyen tiszták.
Nekünk kell hozzájuk felnőnünk.
Babaviz, én nem tudom jó- e, de mivel mi ártézi vizet iszunk, én azt forralok neki, lehet h. ez baj, mert sok benne az ásványi anyag, jobb lenne a csapviz? Okositsatok.
Szoptatás: Gabellával osztok véleményt, nálunk is az a ritka ha vki szoptat, kiállitásra való állatnak néznek, hogy 9 hósan még szoptatok, el sem merem mondani h a nagyobb 19 hóig szivta naponta 2 szer.
Dicsekszenek, hogy fél évesen már pörköltet eszik a gyerekük, meg hogy milyen jó baba, 8 hónaposan már azt eszi amit a család, nem kell külön kinlódni.
Prenata, édes a hintabitorló, nekünk is ilyen van csak kék- márnint a hinta kék nem a gyerek.
A rizstejet csak megóstoltattuk a picivel, mivel a nagy kiköpte, most a gabonapelyhet öntöm nyakon vele répalé vagy víz helyett, hogy ne vesszen kárba, sőt tegnap a sóskát is azzal főztem neki.
Nekem egy éjjel megiszik 3 dl forralt vizet Beni, sőt az esti szopi után is iszik, nagyon tömény a tejem és meleg van.
Most csak rövid ujjú badyban alszik és textilpelussal takarom csak be, így is megizzad a kis feje, haja.
Köszönjük a 9 hós köszöntéseket, úr isten pont annyi idős, amennyit bent volt. Hogy szalad az idő. Olyan édes, úgy kacag.
Mindenkinek boldog mindent,ki ki inge szerint vegye magára kérem.
GM koncerten akarok lenni azurammal!!!Na jó egy Republik is megtenné. Vagy egy fagyizás a éjszakában ebben a forróságban.
Beszámolót kérek ám!!!!
Hé ti mit vesztek gyereknapra a kicsinek? Annyira nem lehet még semmit venni, mi azt mondtuk a nagyszülőknek most ne vegyenek semmit, vagy csak valami apróságot, hajkefét pl, az nincs, de plüssökből, meg rágókákból, csörgőkből 5 bababoltot nyithatnánk. Szóval inkább 1 éves szülinapjára vegyünk nagyobbakat, motor, kisautó, fejlesztő- formás, ki és berakók. Ti mit vettetek, kaptatok, gyereknap és a nagyobbaktól 1 éves aji is érdekel. Köszi.
Minden elismerésem a két kisprontyos anyáknak. Blani itthon van, hát iszonyú nehéz 2 gyerekkel egész nap, pedg ő már nagy, megért mindent és alkalmazkodik. Mégis kipurcanok estére.
Hú de nehéz lehet két kicsivel, felnézek minden hősre ezért.