Új privát üzeneted érkezett!

Bea!

Remélem tudtok jönni! Gyorsan gyógyuljon meg mindenki!!!!
regina3

Sziasztok!

Mandula
Te is megkaptad a számomat, ugye?

Bea
a tápi=hízás nekünk sajnos tapasztalat. 1 hónapos volt Anna mikor nagyon kevés volt a tejcsi, 3 napig kapott kiegészítésként és 40 dkg-ot :shock: hízott azon a héten! Egy 4 kg-os gyerek!Még szerncse hogy nem nyugodtam bele hogy nincs elég tejem, fejtem ezerrel ( a nagy semmit), és 3 nap múlva megindult és lett bőven. Aztán féléves korában ismét kevés volt, pár nap tápi= 30 dkg hízás azon a héten. És most mikor a biciklistáborban voltunk, akkor kapott pár napig hasonló eredménnyel.... Ő alkatilag ilyen kis Pufi Lufi :lol: és úgy látszik hajlamos a hízásra :wink:

Regina
Jó szórakozást a délutánhoz!

Nálunk is volt 2 hete hasonló rendezvény. légvár, tűzoltó és rendőrautó bemutató, kutyás bemutató, sportverseny, arcfestés, kézművesfoglalkozások és Kolompos együttes. Jó volt, Anna nagyon élvezte a Kolompos muzsikáját, majd kiugrott a kezemből. Részt vett élete első kézműves foglalkozásán :shock: :P , a kolléganőm ölében a ragasztós tubus és a ceruzák gasztronómiai értékét vizsgálgatta... Sok szülő gratulált a babához, aranyosak voltak, a gyerekek is nagyon örültek nekem és néhányan kérték had fogják meg Annát. Aki leült a padra, az ölébe ültettem. De történt 2 dolog, ami eléggé rosszul esett: volt büfé, volt sok finom sütemény ( szülők sütötték). Vettem is magamnak a büfében, s még mondja is a kisfőnök : rengeteg sütit hoztak, tele van vele a konyha, el sem fog fogyni. De azért azt nem mondta volna, hogy Ica, gyere be, egyél ami jólesik... nem a pénz miatt, ki tudom fizetni a sütimet, csak a gesztus, jól esett volna. A másik dolog, hogy a rendezvényen profi fotós fotózott, és a képeket utólagosan meg lehet venni. Engem is felhívtak hogy menjek be és nézzem meg, mert készült rólunk 2 kép. Az egyiken ketten vagyunk, én viszonylag jól nézek ki, de a gyerek csak bambul, grimaszol. A másik közeli Annáról, még rosszabb... egy profi fotóstól, aki jó drága pénzen árulja a képeit, az ember elvárná hogy legalább kivárja míg a gyerek olyan képet vág, amit érdemes lekapni. Na mindegy, nem is ez a lényeg, de gondoltam megveszem, ne érje szó a ház elejét. A szülőknek 350 ft a kép, de a dolgozóknak kedvezményes szokott lenni. Mondja a kolléganőm, kérdezzem meg a kisfőnöktől, mennyi nekem. 350 ft, mondja ő. ( amúgy a dolgozóké 200 ft). Hááát, mit mondjak, baromi rosszul esett. És nem a pénz miatt... csak az elv... akkor én most nem számítok a dolgozók közé??? :evil: Lehet hogy csak túlreagáltam a dolgot, de nagyon rossz érzésem támadt.
Bocs az off-ért, csak így eszembe jutott...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
(képzeljétek a felhasználónévhez írtam be az előbb, hogy sziasztok és nem értettem miért nem lép be :oops: :lol: )

Icus! Alma, sütőtök, krumpli, őszibarack. Ezeket kapta eddig. Illetve ma akartam paradicsomot krumplival, de sírvafakadt tőle. A szopi maradt ugyanúgy, csak már olyan sokszor szopizott éjjel is meg nappal is, hogy gondoltam nem elég neki. Szeret eszegetni, sőt ma amikor Kitti evett úgy nézte... Nagyon ügyes és türelmes vagy, hogy ilyen kitartással szoptatod Annát! Remélem már ezt a két hónapot kihúzzátok!
Hát igen ezek a dolgok nem a pénz miatt számítanak, csak inkább az emberség.....
Megkaptam a számodat, köszönöm! Azért én is elküldöm, sose lehet tudni.

Bea! Én is nagyon szeretném látni élőben a gyerekeket!

Regi! Remélem jól sikerült a buli délután. Itt nagy a szél.

Paga! Tényleg hiányzol, de ha nincs kedved most beszélgetni azért remélem olvasol minket! Kívánom, hogy minél hamarabb meggyógyulj testileg, lelkileg!

Holnap jön valakinek a férje?

Na, megyek vasalni :roll:

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Sajnos rossz hírem van :( .
Marcell torokválladékában stafillococcus baktériumot találtak,és a doki nénink mondta,hogy inkább ne vigyük őt gyerekek közé nehogy megfertőzze a kicsiket.
Nagyon sajnálom,pedig annyira készültünk,úgy szerettem volna találkozni Veletek és a gyerekekkel,de tényleg nem szeretném ha másnál is betegség lenne a vége.

Nagyon jó szórakozást,ismerkedést kívánok Nektek! És tényleg fotózzatok sokat,hogy legalább képeken lássam a találkozót.

Jó időtök lesz,amennyire az időjósok mondják,ma egész nap a tv-t lestem az időjárás miatt,de romba dölt a tervünk :cry:

Puszi minden babának és mamának!!!

Bea
beátab

Hello lányok! Csak gyors bekukk!
Holnapra nagyon jó időt, jó sütiket, jó dumálgatást és a gyerkőcöknek jó kis hancúrozást kívánok!
Aztán képes élménybeszámolót várok! :wink:
Móni
ermoni

Bea! Sajnálom, hogy nem találkozunk, de leginkább azt, hogy beteg Marcell! Mielőbbi gyógyulást!

Lányok! Itt olyan ronda idő van, remélem holnap jobb lesz! Ráadásul a lánykám aki naponta 3x20 percet alszik, ma egész nap aludt. Gondolom éjszaka nem sokat fog :roll: .

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Bea!
Sajnálom, hogy nem találkozunk, de méginkább, hogy Marcellod beteg! Jobbulást Neki!
Ugyis lesz majd tali megint, ugye Lányok, la lebabázunk Mónival :wink:
Icus!
Elég bosszantóan viselkednek Veled a munkahelyeden :? Nem hiszem hogy belehalt volna a főnököd, ha Téged is a dolgozói közé sorol minden szempontból.
Nálunk nem járt különösebb hizással a tápi. Emese egyébként most is azt kap, tej helyett, a dokinéni felhivta a figyelmemet, hogy ilyen problémás bőrnél nagyon kell vigyázni. Ennek ellenére a főzelékeket általában tejjel habarom, és nem lett eddig semmi baja. Ugy gondolom, ha majd meglesz a baba és ujra teljes erőből én gondozom Pörit, szép lassan átállunk.
Mandulácska!
Ezek a gyerekek olyan szemfülesek, hogy még! Emese is kb 5 hónapos kora körül kezdett jobban szétnézni az étkezőasztalon :D

Nem is irtam Nektek a hét viccét. Felhivott az énekkaros barátnőm, hogy uj kórusruhára kaptznk pénzt, és menjek én is méretlevételre :lol: :lol: :lol: Hiába szabadkoztam, hogy ez most azért már nem aktuális, stb, csak elcitáltak engem is. De a méret még hagyján, a fő kérdés, hogy kellett-e nekem beruházni ilyesmire, mikor szerintem kilátástalan az az idő, amikor én vissza fogok menni énekelni 2 (remélem 3) kisgyerek mellől. Az uram imádja a gyerekeket, de félek hogy ezt azért jópár évig nem tartaná épkézláb ötletnek... :shock: Hogy én heti 2x itthagyjam az estét Neki...
Ma bágyadt volt Pörike, szokásával ellentétben csöndesen játszogatott, nagyot aludt délután, és még kicsi hőemelkedése is volt reggel ( a tegnapi oltás eredménye). Teljesen lelkifurdalásom volt, mert éjjel többször is panaszos hagnon mondta, hogy mama, én meg szépen elcsititottam anélkül hogy odamentem volna Hozzá, pedig lehet hogy már éjjel volt hőemelkedése és azért nyugtalankodott :cry:
A szókincsünk ma bővült a kocsi szóval :lol: Pedig nincs is a feneke alá nőve.
Na estére azért felélénkült rendesen.

Remélem holnap tényleg jó idő lesz, 20-25 fokot mondtak, egyedül a szél aggaszt kicsit (bár minket nem zavar, mi szélben is kint vagyunk). Icus, mielőtt elindulok, azért felhivlak.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Bea
De kár :(
Marcell babának gyógypuszi :D

Jelentem, vasárnap lejjebb tettük a matracot.
És tegnap Anna felállt :lol: , bár nem a kiságyban hanem a nappaliban a puffnál kapaszkodva :D aztán el is esett és többet nem próbálta. Ma megint felállt, le akartam fényképezni de a tegnapi eset miatt nem mertem elmozdulni mellőle. De ma mikor elfáradt, letérdelt ügyesen :D

Remélem holnap jó idő lesz annyira hogy Annát le tudom tenni a földre. Azt hiszem viszek polifoamot, az mégis melegebb mint egy pléd. Majd ráveszem hogy néha azon tartózkodjon :D

Megsültek a muffinok, de rossz hírem van: a kávés-diósból kifelejtettem a kávét :roll: de azért ehető :D És van még meggyes-mákos, nekem az a kedvencem...

Móni
Neked is jó szórakozást az esküvőhöz :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Hát ez hamarabb össezjött Pankának, mint gondoltad, igaz? :D :D :D Nyugodtan elmozdulhatsz Mellőle, rengeteg baleset fogja érni ugyis a jövőben, készülj fel. Megtanul majd ügyesen esni is.

melcsi1967

Sziasztok!

Nem tudom még elindulunk-e, Mesének folyik az orra :( . Más baja nincs, jókedvű és nagyokat kacag ha hapcízik :lol: . Szerintem tegnap a masszázson fázott meg. De ha megjön Gábor eldöntjük és akkor még gyorsan írok. Bár lehet, hogy ezt sem olvassátok....

Milyen az idő arrafelé?

Sziasztok

KépKép
mandula35

Na, úgy döntöttünk elindulunk, itt kisütött a nap, és oda is jóidőt mondtak.

Akkor Rákoczikert :lol:

KépKép
mandula35

Mandulácska!
De én olvasom pl, mert próbálom eldönteni, hogy van-e fenn rajtam kivül más is ezen a korai órán. Icussal akarok értekezni, hogy kint vagy bent legyünk-e, a csuszómászók miatt, nem lesz-e hideg odakint.
Itt hideg nincs, nálunk süt a nap, de éjjel esett, ha nem is sok eső, de annyi épp, hogy nem biztos hogy felszárad délelőtt.
Mondjuk Nektek mindegy, hogy Csepelre vagy hozzánk jöttök, ha hozzánk, akkor az M7-en kell jönni Érdig, ott lefordultok, Centrum felé, és a 8. buszmegállóban van a házunk, nagy zöld épület, Albert Üzletház, alul barkácsbolt, abc, pizzéria, felette butorbolt (kint vannak különböző butordarabok az ajtó előtt), a butorbolt ajtaján kell bejönni és fel-fel, a férfiak eligazitanak. De priviben megirom Neked is a számomat.
Remélem azért eljöttök, az orrfolyás akármitől is lehet, nálunk pl. a fogjövés első jele :roll:

melcsi1967

Melcsi
Szerintem maradjuknk a Rákóczi kertnél.
Annának viszek meleg ruhát, meg ülhet az ölemben is, remélem nem lesz olyan hűvös.
Pörike is ha szaladgál nem fog fázni, hozzál neki pót ruhát, ha mégis nedves lenne a fű.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Szerintem is maradhatunk a Rákóczi kertnél, 11 órára biztos még melegebb lesz. (már most sem vészes)

Melinda
fermel

Sziasztok!

Melcsi!
Mi az,hogy ilyen korán nincs fenn senki??? Én is itt vagyok, csak sütöm a sütit.

Akkor Rákóczi kert? Itt nálunk elég hűvöskés idő van, de az eső még nem esik.

Ha változás van azért szóljatok rám: 30-3024161

Sziasztok Éva
fanny01

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hazaértem egyben (voltak kétségeim estefelé). Képzeljétek, mégis lapult a szatyorban 1 rövidujju, ugyhogy cseréltem Pörin gyorsan, és mégis elmentünk a Corába. Olyan hamar elaludt, és még álltam a parkolóban 1/2 6-ig, mire kegyeskedett felébredni :D Vásároltunk gyorsan még pár holmit, Emesének vettem kis plédet meg törülközőt (meg lett szavazva a pillangós sárga türcsi), és a Róla maradottak meg jók lesznek a babának. Sürgősen enni kellett 1 turórudit (már megismeri a hütőjét :shock: ). Éppen hazaértünk 1/2 8-ra, de akkor meg elkezdte Atatának magyarázni a mai nap történéseit, ugyhogy kb 10 perce sikerült bedugni az ágyba.
Nagyon jó volt a tali, igaz, a beszélgetés nálam kicsi korlátokba ütközött :lol: , de olyan jól éreztük magunkat, és a helyszin is remek volt, Icus, köszi az ötletet :D Majd idebiggyesztem a képeket is, csak még nem töltöttem át, igyekszem én is ágyikóba.
Puszi mindenkinek.

melcsi1967

Sziasztok!
Nagyon jól éreztük magunkat. Benji piszkosul elfáradt. Már az ötperces hazaút végére elbóbiskolt, de aztán felébredt, mikor levetkőztettem. Utána fürdött egy jót, majd lefektettem. Öt óra volt már akkor. Még órák múlva sem ébredt fel. Gondoltam, hogy akkor reggelig már alszik. Ehhez képest 10 perce felébredt. Most itt karattyol mellettem. Bence sem alszik még, Peti meg elment bulizni. Úgyhogy apa az egyetlen családtag, aki alszik. Remélem fél óra elég lesz ahhoz, hogy Benjit újra le tudjam tenni és én is mehessek aludni.
A találkozón, akárcsak Melcsi, én is többet szerettem volna beszélgetni. Hiába, tavaly még könnyebb dolgom volt, mert Benji akkor még egész jól elvolt a babakocsiban.
Nyitottam egy albumot fermel2 néven, ott megnézhetitek a képeket. Azért tettem oda, mert onnan lehet törölni. Ha bárkinek gondja van valamelyikkel, csak szóljon és kitörlöm. Azért remélem, hogy erre nem lesz szükség.
Ha kérhetem, akkor rólam készült fotót is csak olyan helyre tegyetek, ahonnan adott esetben lehet törölni. Gyerekekről készült fotók viszont részemről ide is felkerülhetnek.
Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Nagyon jó képeket csináltál! Az albumba is kicsinyiteni kell?
Hát Te nem hazudtolod meg Magad! :D Szegény gyermeket megfürdetted 1 ilyen kiadós játszás után :D ahelyett hogy gyorsan bedugtad volna az ágyba. Én Pörit egész emberi kinézetüvé tudtam varázsolni a parkolóban, volt nálam törlőkendő, ugyhogy nyoma sem maradt a sok kosznak meg maszatnak. Szerencsére hallgatott a hiányos tisztálkodásról :lol:
A mai napon sem maradtunk ám kosz nélkül. Megnéztük a Tropicariumot. Pöri el volt büvölve a rengeteg haltól, önfeledten szaladgált egyik akváriumtól a másikig, nem győzte mutogatni a sok mozgó halat. A cápáknál meg azt gondolta, a rája csakis integethet mozgás közben, és lelkesen visszaintegetett neki. Hallatta a csodálkozó aaa meg óóó hangokat, amikor meg 1 halacska lement a talajra, őszintén sajnálkozva mondta, hogy auuu (biztos elesett a halacska :lol: ) A vizeséshez legalább 8-szor visszament, meg mindenhová többször is. A rájasimogatóban megnyalta a kezét véletlenül, azt a fintort látni kellett volna, nem számitott rá, hogy sós lesz a viz :lol: A halak után még végignyaltuk a Camponát, itthon meg folytatódott a homokban a koszgyüjtés. Mikor este levetkőztettem, a pelenka alatti területek kivételével barna koszban uszott a gyerek. Viszont ma a térdére nem szerzett plazurt.
A képek feltöltése folyamatban :oops:
Holnap megint cukorterhelésre megyek.
A kórházi cuccomat persze nem raktam össze ma :oops: De majd holnap...

melcsi1967

Sziasztok!

Én nagyon jól éreztem magam a talin, jövő tavasszal ugyanitt???

Melinda
Nem csodálom hogy Benji elfáradt, nem sokat láttam ücsörögni :lol:
Klasszak a képek, köszi. Én is felraktam, Szücsi_66 néven, de itt a link is: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=13103

A fotóalbum a képek feltöltésénél neked nem írta ki időnként hogy a "kép mentése sikertelen?" Volt amit 2-3x is fel kellett tölteni mire egyszer sikerült :evil: A végén meg kiderült hogy amit sikertelennek minősített az is néha feltörtődött, így hát utána törölni kellett a duplikáltakat :evil: Ezért nem szeretem az itteni Fotóalbumot, én mindig a Tár.hu-ra szoktam tölteni az sokkal jobban működik.

Mandula
Jó hogy el tudtatok jönni olyan messziről :D
Kitti élőben még fotogénebbnek tünik, nagyon csini, különleges lány.
Mese baba nagyon érdeklődően tekintgetett, jövőre már együtt szaladgálhatnak Annával :lol:
A férjed olyan jól megtalálta a hangot Annával, egész elcsodálkoztam hogy Anna mennyire barátkozó volt vele pedig a férfiaktól általában tart.

Fanny
Nagyon fini volt a süti :D
Te kérted a muffin receptet?

Meggyes -mákos:
1. 12 dgk lisztet, fél cs. sütőport, 3 dkg mákot ( szemesen! )összekeverünk.
2. 15 dkg vajat 15 dkg cukorral kikeverünk, hozzákeverünk 2 egész tojást. 1-2 kanál tejet vagy meggylevet lehet belekeverni, de anélkül is jó.
3. Össszekeverjük az egészet, belekeverünk 10 dkg félbevágott meggyet
4. Formákba töltjük és 200 fokon 15-17 perc alatt megsül.
5. Tetejére csokit olvasztunk és mákkal díszítjük
( nekem ez a kedvencem)

Regina
Majd írd meg, mi lett végül az ajándék az óvónéniknek. Azért próbálj hatni minden szülőre, hogy adjanak bele.
Ugye Te is felteszed a képeket?

Melcsi
A sok kosz kell az immunrendszernek, edzésre :D Hogy tetszik a kép a maszatos Pöriről Veled? Szerintem nagyon helyesek vagytok rajta :D
Az albumba nem kell kicsinyíteni, úgyhogy rakhatod fel, had nézegessük :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Egy napon a gyermek így szólt Istenhez:
-Azt beszélik, holnap leküldesz a Földre, de hogy fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok?
Isten azt válaszolta:
- A sok angyal közül kiválasztottam egyet neked. Várni fog téged, vigyázni fog rád.
- De – mondta a gyermek- itt a Mennyországban nem csinálok mást csak énekelek és mosolygok.
Isten így szólt:
- Az angyalod minden nap énekelni fog neked, és érezni fogod az angyalod szeretetét, és boldog leszel.
-És –mondta a gyermek- hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?
-Az könnyű lesz. Az angyalod meg fogja tanítani neked a legszebb, legédesebb szavakat amiket valaha is hallani fogsz. Az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni.
A gyermek felnézett az Úrra és így szólt:
-Mit fogok tenni, ha veled akarok beszélni?
Isten rámosolygott a gyermekre és így szólt:
-Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni.
A gyermek erre azt mondta:
-Úgy hallottam a földön rossz emberek vannak. Ki fog engem megvédeni?
Az Úr megölelte a gyermeket:
-Az angyalod óvni fog téged, akkor is ha ez élete kockáztatásával jár.
A gyermek szomorúan nézett:
-De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak téged.
-Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni, hogy hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek!
Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már hallani lehetett a földi hangokat.
A gyermek sietve megkérdezte:
-Istenem, ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét!
Az Úr erre így válaszolt:
-Az angyalod neve nem fontos… Egyszerűen csak így fogod hívni: ANYUCI !

Kép
zsenge

sziasztok

Hát ltüntem de ugy látom senkinek nem tünt fel:(
csak jegyzem jol vagyunk,dolgozom Nikit nevelem:))) és ja elköltöztünk.

Egyenlöre se netem se gépem,(jegyzem nem is nagyon hiányzik)

Remélem Mindenki jol van:D
Végül egy foto Nikimröl.....pápusza

Kép
zsenge

Kép

Kép
zsenge

Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat, remélem még találkozunk :lol: !
Jók lettek a képek, majd én is felrakom amint tudom!

Icus! A férjemnek is nagyon tetszett Anna, Ő mostanában minden kisbabával eléggé összhangban van :lol: ! Köszi a dícséretet Kitti nevében, talán egyetlen bajom, hogy a természete is különleges 8) :lol: ! A muffint meg fogom csinálni én is, ha találok itthon mákot akkor még ma.

Melcsi! Pöri pont olyan amilyennek leírtad, nagyon érdeklődő, örökmozgó, igazi Pöri :lol: . Azért remélem nem is lesz hamarabb szükség a kórházi cuccokra! Ja, és Te pedig meghazudtolod a súlyodat, szerintem fittebb vagy mint én :lol: !

Fermel! Nem csoda, hogy Benji elfáradt, szerintem egyfolytában mozgásban volt! Nagyon aranyos fiatalember, el is gondolkodtam, hogy csak jó lenne még egy fiú a családba :lol: .

Fanny! Kívánom, hogy sikerüljön Nektek még egy baba, annyira jól tudsz bánni velük! És biztosan jó kismama és nagymama lennél egyszerre!

Regi! A Te gyermekeid esznek édességet? Tudom, hogy Ti elég bio táplálkoztok, és láttam is, hogy milyen kedvell rágcsálták a gyerekek az ubit. Én sem szeretném ha Mese édességfüggő lenne (én az vagyok :? ), de már most is csak az gyümiket akarja megenni...

Zsenge! Már hogyne hiányoznál! De amikor hiányolunk is csak egy mondatra ugrassz be hozzánk :) .

Móni! Hogy telt a hétvége?

Képzeljétek tegnap reggeltől kapart a torkom, éjszaka meg már nagyon fájt. Elmentem a gyógyszertárba reggel és kértem strepsils-t, de mondta a pénztáros, hogy szoptatás alatt nem lehet. Se mebucaint, semmi ilyen szopogatóst :shock: . Kihívta a gyógyszerészt, hogy mit szedhetek. Mondja, hogy paracetamolt lehet szoptatás alatt. Meg is vettem, erre itthon elolvasom, hogy szoptatás alatt csak egyedi esetekben lehet...... Na most mehetek délután az orvoshoz, nem akarom,hogy Mese elkapja.
Egyébként Ő már jobban van, Neki írt fel az orvos c vitamint meg orrcseppet. Igazán beteg nem is volt, csak az orra folyt.

Szemben az utcánkaban az egyik telekre beszaladt egy teherautó, szivárog a gáz... Ráadásul az a lelek egy öreg nénijé aki nem is tudom,hogy fogja megcsináltatni ami kárt okozott. Lehet még biztosítása sincs szegénynek :cry: . Még jó, hogy a házban (ahogy én láttam) nem tett kárt.

Na elég volt belőlem :lol: .

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Én is felraktam a képeket, mandula35 néven.

Icus! Nekem is elég macerás volt.

Szép napot!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
A képek szebbnél-szebbek. Én meg alig csináltam :oops: Még fel se raktam :oops:
Icus!
Remek a maszatos kép valóban, bár a szemlélőnek azért nem tükrözi teljesen a valóságot :lol:
A jövő évi piknik meg van beszélve :D
Annácskád már tök gyorsan mászik :D Remélem azóta már többször elkápráztatott az uj tudományával. Olyankor is gyakorolni fogja, mikor nem állsz Mellette, ugyhogy készülj fel a pupokra. Olyan édes azon a képen, ahol a baba kezét eszi :D Meg mindegyiken, igazán fotogén :D
Mandulácska!
Neked milyen kedves családod van! :D Mostmár látom, Meséd a párodra hasonlit. Viszont Kitti valóban olyan különleges arcu kislány, és milyen légies termet! Te is ilyen voltál lánykorodban, igaz? Nem mintha most okod lenne a panaszra :D
Figyelj, irtam már sokszor, hogy Pöri gondoskodik róla, hogy edzésben legyek :lol: :lol: :lol: De ez nem esik nehezemre, mert én mindig jól birtam a sulyomat (talán ezért sem zavar annyira, hogy végleg le tudjak fogyni).
Sajnálom, hogy beteg vagy, remélem hamar meggyógyulsz! Azért figyeld Mesét, lehet hogy mégis a foga lesz a nátha oka, és az is lehet, hogy eltelik addig 1-2 hét. Hazafelé elaludt, gondolom... :D
Olvasom a megjegyzésedet amit Fermelnek irtál még 1 fiuról. Csak helyeselni tudom a gondolatot, kell Mesének 1 kistestvér, akivel játszik majd ugy, mint annakidején Kitti Alexszel. Hidd el, mindenkinek ez lenne a legjobb, de Mesének leginkább. Ahol 3 elfér, ott jut még hely a negyediknek is... :D A korral ebben a helyzetben felesleges törődni, mert 1 kicsid már igy is-ugy is sok év, mire felnő, mondjuk 2 évvel tovább tartana ha 2 lenne.
Regina!
A Te lánykád teljesen olyan, mint Te vagy, még a fejtartása is :D Olyan szép arcu kislány, és milyen csöndes.
Kedves Zsengém!
Hogy felejtettünk volna el! Én pl. folyamatosan gondoltam Rád a tali szervezése alatt is, csak mindig elfelejtettem érdeklődni a kávéd iránt.
Most akkor egyedül vagy Nikivel, férfi nélkül? Nem lehet könnyü, ha igy van. Niki apukája teljesen kiesett a képből? És Ő ezt hogy viseli? Milyen nagy már a kicsi lánykád! :D
Ezt a mesét már olvastam valahol, de olyan szép, örülök hogy ismét elolvashattam :D Köszönjük!

Ma végre összeraktam a kórházi cuccot :D Pöri gyorsan beugrott a szekrénybe, hamár nyitva hagytam az ajtót :lol:

melcsi1967

Sziasztok!
Azt hittem raktok fel képet és én is megnézhetlek benneteket! De ha nem akarjátok... :(
Úgy látom mindenki jól érezte magát, és mindenki épségben haza is ért!
A receptet én is kipróbálom! :wink:
Az én hétvégémről annyit: péntek este, az utolsó pillanatban elkészültünk az ajándékkal. (Egy akvarellt festettünk a férjemmel nekik. Párizs volt a téma, mert oda mentek nászútra. Mi már jártunk ott :wink: )
Az esküvő szép volt, a pap bácsi kimondottan huncut, jópofa. A mennyasszony nagyon szép és csinos volt! A csokra gyönyörű! Végülis utána a fogadás sem volt rossz ötlet! Csak ott lehetett gratulálni, ajándékot átadni. Mindenkivel tudtak néhány mondatot váltani! Szóval nem volt rossz ötlet. Volt pezsgő, üdítők, sütik, szendvicsek! Gondolhatjátok, én mindenből ettem. És képzeljétek 6-7-en voltunk a kb 80 fős násznépből pocakos kismamák! Mit szóltok? Jó, mi?
Aztán rohantunk a Keresztanyámhoz a kórházba, mert vesekővel műtötték.
Utána meg bográcsolás! Nagyon jó volt az is! Ott is telezabáltam magam! (Írtam már, h én 180 cm-es gebe csaj vagyok, lassan már csak voltam :( ) A barátnőm szülei is ott voltak. Őket meg már nagyon rég nem láttam. Szóval jó volt! Az est csúcspontja az volt, amikor az aprónép a kertbe leszúrt solarlámpákkal bolyongott a kertben. Marhára élvezték! :)
Melcsi! Mikorra vagy Te kiírva? És hol fogsz szülni?
Mindenkinek mindenjót! Valahogy bírjátok ki ezt a nagy meleget! :wink:
Móni
ermoni

Sziasztok!

Sajnos a Mese mégis beteg :cry: :cry: . Este már be volt rekedve és szerintem Neki is fáj a torka mert nem nagyon szopizik.... :cry: . Most elaludt nehezen, bár éjszaka csak 1x kelt fel. Délután viszem az orvoshoz. Jaj, úgy sajnálom, szegénykém azért mosolyog rendületlenül a kis könnyes szemével :? .

Melcsi! Még 2 éve is 10 kilóval kevesebb voltam, csakhát most ugye a szopi miatt.... (na jó meg a fél kiló csoki naponta 8) )
Nem aludt Mese hazafelé, szórakoztatni kellett, aztán meg mire beértünk Miskolcra akkor aludt el.

Móni! Fenn vannak a képek a fotóalbumban, fermel2, szücsi_66 és mandula35 néven!
Én is gebe voltam meg remélem még leszek is, de most ennek van az ideje :lol: .

Nem tudom mit adjak Mesére ebben az időben, főleg, hogy meg van fázva. Kinn 30 fok, benn ugye hűvösebb. Az autóban az ülésben beizzad.... Vagy csak túlaggódom?

Remélem hamar meggyógyul!!

Sziasztok

KépKép
mandula35

Regi! Nagyon szép a kis "balerina" :lol: :lol: !!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mi is jól éreztük magunkat szombaton. Szerintem a hely nagyon klassz!!! Jó ötlet volt Icustól. A gyerekek nem fáradtak el, én viszont igen :oops: (valahogy nem jól bírom ezt a fullasztó meleget)

Képeket raktam fel az albumomba (nicknevemen), de most még ott van mindannyiunké a legfrissebb albumok között a kezdőoldalon.
Sajna én is keveset fotóztam és abból a kevésből is volt amit törölni kellett. Viszont Icus és Anna nagyon jól mutatnak a képeken (is).

Bea
Éviről is tettem ugyanoda "balerina" képeket. Ő most már második éve (tanév) jár jazz-balettra. Nagyon szereti, szívesen jár és igazán szép mozgássorokat tanulnak. Viszont csak heti 1 alkalommal jön az okatató hölgy. Hiába próbáltuk fűzögetni, hogy legalább 2 legyen! Be van táblázva és messze is lakik. Így viszont épp csak belekóstoltak a gyereket... Ősztől ugyanott (a helyi művház) beíratom másik tornára, mert nagyon szeret mozogni. És mellette még maradhat a jazz-balett.
Ebben a két tanévben egyébként járt még úszni, és zenés tornára is a jazz-balett mellett. Ez így nagyon jól hangzik, de mindegyik csak hetente 1x volt! Tehát sokra nem jutottunk, de hasznos időtöltésnek jó volt!

Mandula
Igazán nagyon szép család vagytok (és ezt nem udvariasságból írom)! A lányodnak majdnem mondtam, hogy milyen helyes-különleges, de biztos zavarba hoztam volna vele. (legalábbis én nagyon utáltam kamaszként ha bármit is mondtak rólam)

A kicsi lányka nagyon hasonlít az apukájára! És nagyon barátságos párod van, jó, hogy ő is tudott jönni.

A bioétkezés korántsem olyan idilli nálunk. Mert szívünk szerint jó lenne mindent bioból fogyasztani, de ennek van némi akadálya: a beszerzés és az anyagiak. Egyelőre a húsokat a Varga Ökogazdaságtól szerezzük be és a kolbit is, de egyéb felvágott nincs náluk. Tejtermékből pedig nem lehet hetekre betárazni, mi általában 2-3 hetente rendelünk, így csak a vajat tudom folyamatosan tartani, de tejet, joghurtot csak amíg eláll. Néha zöldséget is rendelünk meg tésztafélét. Egy időben a férjem naponta sütötte biolisztből a kenyeret (és néha kalácsot is), de elromlott a kenyérsütőnk...így a pékárut a sarki péktől vesszük.
Úgyhogy lényegében az étkezésünk kb. 20 %-a bio. Állítólag az már nagyon jó, ha valaki 30-35 %-ot bioból tud fogyasztani. Hát mi még nem tartunk ott, de nyárom ez is jobb, mert a szomszéd nénitől is tudok venni zöldségeket (a mi kertünk sajnos nem alkalmas termesztésre - és kedvem sem lenne gazdálkodni :? )

A kislányom étkezése pedig olyan, amilyen.(alig eszik főtt ételt) Erről régebben már írtam. Bizonyos dolgokból (uborka, eper) fél kilót is megeszik egyszerre és a paprikát is szereti magában, meg a nyers krumplit. Az édességgel pedig nagyon kell vigyáznunk. A cukrokért nagyon odavan (szőlőcukor pasztilla, pez cukorka, nyalóka), ilyet nagyon ritkán veszek neki és akkor is kiporciózom. Ha hagynám, hogy cukrozzon, akkor végképp nem enne semmi normálisat. Sütiből, csokiból csak bizonyos fajtákat szeret, de a jégkrém és a ropi nagyon bejön nála. És a meggyes müzli is.
Nem vonom meg tőle teljesen a nasit, de próbálok odafigyelni. És egyébként nagyon kulturáltan lehet vele vásárolni, mert a boltban csak kiflit kér és néha banánt. Az pedig elfogadható.
regina3

Mandula!
Látom egyszerre írtunk.
A kislányodnak jobbulást kívánok. Ebben a nagy melegben biztos még nehezebb neki a betegséget leküzdeni, de reméljük, hamar túl lesz rajta.
Egyébként szerintem is nagyon jól nézel ki, nem értem miért kéne fogynod. És főleg miből? Ránézésre nem gondolnám, hogy nemrég szültél és hogy három gyermeked van....
Igaz én lánykoromban is "csak" normál súlyú voltam. Vékony soha. De most annak a normál súlynak is nagyon tudnék örülni...(de sajna kevés bennem a hiúság és túl sok az étvágy!)

Icus
Az ajándékról majd fogok írni. Még nem tudom biztosan mi is lesz. Az egyik volt tanítványom ott dolgozik az oviban, a másik csoportnál dadus és ő többet beszélget az óvo nénikkel, mint én, de neki sem volt ötlete. :evil: Ezt a hetet még megvárom, hátha tud "súgni" valamit. Ha viszont teljesen magamra maradok, akkor elszaladok a közeli "lakásfelszerelési és ajándék" boltba és ott veszek valami kedves, marandandó dolgot, amit ajándékkosárba csomagol az az egyetlen anyuka, aki felajánlotta a segítségét (ő ebben tud segíteni, mert csemegeüzletben dolgozik) és az ajándék mellé tehetünk desszertet, kávét, bort stb. így szép is, hasznos is lesz + maradandó egy része. A virágot is úgy gondolom, hogy a vágott virág helyett (ami 3-4 nap után kimúlik) egy dekoratív cserepest választok és azt is esetleg kosárkába, vagy anélkül, de szépen feldíszitve adjuk oda. A virágossal ezt előre megbeszélem, talán neki is lesznek hasznos ötletei. Ja és egy szép képeslapot mindenképpen beszerzek és írok bele valami szép idézetet.
A legjobban az emlékkönyves ötlet tetszik, amit te is mondtál és Ádáméknál meg tudtuk valósítani, most azonban nem vállalkozom rá. Még ha aktívabbak lennének a szülők....., de hogy én rohangáljak mindenki után (20 gyerek rajtunk kívül) ahhoz nem vagyok elég elszánt és hát lusta is vagyok az ilyesmihez.
Azért jó, hogy beszéltünk erről, mert megerősítettél abban, hogy mindenképp próbáljak valami különlegeset és maradandót és az ötleteidre is emlékszem!
Az oviról még annyit, hogy a pénteki családi délután az óvónők szerint is jól sikerült és szerencsére nem lett ráfizetéses. kb. 25.000 Ft haszon lett rajta, amit hozzátesznek a szülők bálján szerezett összeghez és kerti játékokra fordítják.

A muffin tényleg nagyon finom volt és hasznosítani fogom a receptet. A mák a Te ötleted volt, hogy szemes legyen benne, vagy így találtad a receptet?
Tavaly egyébként a Rabkri is hozott a talira muffint és az övé nekem jobban ízlett, mint a sajátom. Lehet, hogy az ő muffinjaira emlékszel?

Mindenkinek szép napot! Én pedig egy kis esőre vágyom!!!
regina3

Sziasztok!

Nagyon szégyenlem magam, hogy már mindenki jelentkezett, csak én nem.
Vasárnap egész nap takarítottunk, főztem, készültem, mert hétfőn amerikából jöttek vendégek anyukámhoz, így természetesen nekem kellett gondoskodni a vendégeskedésről. A hétfő így elég húzós lett, de jól sikerült, nem volt se időm se energiám írni ( csak egy kicsit beugrottam a képeket megnézegetni). Ma meg a munkahelyemen nem tudtam netezni, mert elvitték a gépem javítani. DE holnap már lesz!
Szóval én is eldicskedtem mindenkinek, hogy szombaton babatalálkozón voltam, és milyen édesek a kicsik-nagyok.
Megnéztem a képeket a gyerekek gyönyörűek, de azt szeretném kérni, hogy azt az egy képet vegyétek le ( enm emlékszem már kién volt fenn) ahol Melcsivel terpeszkedünk ketten egy padon. A többi maradhat, nem vészes, de ez az egy kép engem nagyon zavar.
( köszönöm)
Ne haragudjatok, de én csak ide teszem fel azt a pár képet amit csináltam, felnőtt csak Mandula van rajta, de ő meg olyan fotogén, hogy gondolom nem probléma, ha felteszem. ( legalábbis nem kérte kifejezetten, hogy ne tegyük fel)
Majd jelentkezem, puszi Éva Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
fanny01

Sziasztok!

Melcsi
Anna nem is nagyon mászott szombaton, sőőőt, meglepően lustácska és szemlélődő volt. :wink: Úgy látszik kielégítette a nézelődés, alig párszor kellett visszanavigálni a polifoamra. Bezzeg látnád itthon, mikor beindul ( gondolom a nappali már elég unalmas neki, alig várja hogy nyitva hagyjam a barikádot és olyankor nagy elánnal, huncut szemekkel, kaján vigyorral csattog ki a kőre, szedi a tappancsait roppant fürgén mert tudja hogy mindjárt fülön csípem és visszaviszem :lol: )
Az állást nem viszi túlzásba, naponta 1-2x ha feláll, láthatóan ez még nagy erőfeszítést igényel. Az egyik lábával ügyesebb mint a másikkal, mindig bal talpra támaszkodik és arról nyomja fel magát, a jobb lábát nehezen húzza előre, nem nagyon hajlítja a térdét mert túl feszes az izomtónusa. De nem baj, tornáztatjuk, masszírozzuk, majd alakul.
Annyira birom, ahogy mindenkit agitálsz még 1 babára...

Regina
Megnéztem a képeket, nagyon jók, le is mentettem párat ( a többiekéből is)
Nagyon helyes a kis balerinád, szépek a mozdulatai!
Az ajándék ügyben ha eszembe jut valami jó, megírom. Mi a határidő?
A tavalyi muffinokról a legemlékezetesebb az nekem hogy csak néztem sóvárogva, végül 1-et csak megettem (nem tudom melyikőtök sütötte, én Rád emlékszem, nagyon fini volt), és ettem volna többet is szívesen mert ott kellették magukat a tálcán, de ugye akkor épp a terhesség miatt a cukrom kicsit magas volt és diétára voltam fogva. Biztos azért kívántam annyira... :wink:
A muffinban a mák azért szemes, mert én imádom ahogy ropog a fogam alatt ( az eredeti receptben nem volt feltüntetve hogy szemes vagy darált). Tényleg, megsütötte valaki? ( A kávés-diós is nagyon finom, ha az ember nem felejti ki a kávét :P . A másikhoz képest annyi a különbség hogy a mák helyett darált diót, a meggy helyett plusz egy maréknyi durvára vágott diót kell beletenni, és 2 kanál tejben feloldott 3-4 kávéskanál nescafét. Ettől lesz nagyon finom a tészta. És a tetejére is csoki + dió )
Örülök hogy tetszett a hely. Csak annyit fűznék hozzá, hogy talán kicsit beljebb érdemes menni, mert ott a bejáratnál dobálja el mindenki a csikket, annyi volt a fűben mint égen a csillag, Anna folyton talált egyet... :evil: pedig hátrébb nagyon szép tiszta szokott lenni a gyep.

Móni
Azért írtuk ide a fotóalbumok címét ( én még a linket is, hogy egyszerűbb legyen) hogy Te is megnézhesd!
Ti tudtok festeni? Úgy értem van valami művészi hajlam, tehetség bennetek? Teszel fel az akvarellről egy képet :?:

Mandula
Én is bajban vagyok az öltöztetéssel... éjszakára pl. nem tudom sokszor, elég-e a hálózsák ( most egy vékonyabbat adtam rá) vagy még be is takarjam Annát? Nekem ugyanis melegem van és folyton kitakarózok, de hát ő mégiscsak egy kisbaba... Anna is úgy fázott meg múltkor hogy nagyon beizzadt a kocsiban aztán megfújta a szél. Azóta ha kiizzad a hordozóban, egy vékony plédet teszek a hátára mikor kiveszem, ne a vizes hátát érje a légmozgás. A másik macera a séta, mert a melegben kiizzad de a lépcsőházban nálunk egész hűvös van, míg felviszem a harmadikra ma is húztam rá egy vékony felsőt.
Jobbulást nektek, míg mosolyog Mese baba addig nincs baj. :D
Majd küldöm a mondókákat, nem felejtettem el, csak össze kell szedni, majd ha lesz kis időm megcsinálom. Addig is nézd meg a www.mondoka.lap.hu vagy a www.egyszervolt.hu vagy a http://www.olvasnijo.hu/olvasni.php3?ti ... lista=mondóka linkeket. Ha könyv alakban érdekel, ajánlhatom a következőket:
könyvek: Forrai Katalin: Ének a bölcsödében
Forrai: Ének az óvodában
Füzesi Zsuzsa: Mondókáskönyv ( 5 rész)
Megrendelhető: www.konyvnet.hu

Fanny
Levettem azt a képet, kívánságodra. Pedig nagyon helyesek vagytok rajta Melcsivel, süt belőletek a jókedv, és vedd tudomásul nem csak az nézhet ki jól aki légies alkat :!: :lol:
Amit Annáról fotóztál átküldenéd nekem eredeti méretben? ( A többiek albumából lementettem de itt a Fórumon kicsinyítve vannak és én nagyban szeretném ) Köszönöm.

Végül egy kép az új tudományról:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!

Természetesen elküldöm majd az otthoni gépemről eredeti méretben.
a képeket.
Rohanok dolgozni! Gyönyörű idő van menjen mindenki a szabadba ( aki teheti)!
Éva
fanny01

Icus!

Elfelejtettem megkérdezni, hogy hová küldjem a képeket!!

Melcsi!

Isten éltesse névnapja alkalmából az URADAT!

Fanny
fanny01

Fanny
Az email gombra kattintva küldheted, de le is írhatom:
h-szucsilona@freemail.hu
köszi

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Gyönyörüöen áll Annácska! :D Igazán ügyes kislány :D És én azért láttam leskerálni a matracról :wink: Ki fog bontakozni, ha hagyod. Tessék lebontani a barikádokat, nyár van, nem fog megfagyni a kövön. Mindannyian felnőttünk, ne felejtsd el, hogy egyre többet fog rendesen mászni, állni meg lépkedni, nem csuszik folyton a hasán.
Teljesen letörölted mindenhonnan azt a képet? Nekem tetszett, és szivesen eltenném emlékbe. Azért ritkán látni 2 ilyen sulyos egyéniséget 1 padon :lol: :lol: És tényleg jó kép volt.
Én azért agitálok mindenkit a szülésre, mert a kisbabának a legjobb dolog, amit adhatsz, az 1 kis játszótárs. Hidd el, ez a tapasztalatom, Mátét gyakorlatilag testvér nélkül neveltük, és ugyan sosem mondta, de most látom, mennyire hiányzott Neki. Egyszerüen ugy imádja ezt a kis boszorkányt, ugy eljátszik Vele, mintha nem is 18 éves lenne. Természetesen a legjobb 1 szinte kortárs tesó, na ezért akartunk legalább Pörinek... És még ott a kamaszkor, amikor iszonyat módon tud egyedül unatkozni pl. a nyaralás alatt, hiába vagyunk együtt, logikus, hogy azért kell 1 társ. Igy jobb hiján barátot vittünk, amikor még eljött velünk. Ha van tesó, akkor ez a gond is kipipálva. Szóval az ember a saját életét is megkönnyiti ha többen vannak. Az örömről meg nem is beszélve, legfőképpen az öröm miatt is kell.
Egyébként a képeket- ahogy kicsinyiteni lehet- nagyitani is tudod (nekem legalábbis sikerült, pedig tök béna vagyok).
Fanny!
Köszi az uram nevében.
Ugy volt, hogy ma ünnepelünk, szomszédság beizzitva, kaja kész, ill. a hust kint akartuk sütögetni, erre 5 órakor jött 1 akkora rakomány áru, hogy le kellett fujnunk az egészet, áttenni holnapra (végülis a kajának baja nem lesz, a hus bepácolva, sütés nélkül egyelőre), a fuvaros 1/2 8-kor ment el... :cry: Szegény páromat igy ma nem ünnepeltük meg rendesen. De majd holnap. Ja,m Pörivel azért meghuztuk már reggel a fülét, lelkesen ráncigálta :lol: , és persze Máté is felköszöntötte, csak a kulináris élvezet maradt el.
A Te képeid is nagyon jól sikerültek. Emese folyton eszik. :oops: :lol: Tényleg finom volt a muffin, bár én mindig csak a hagyatékot ettem. És a kókuszos is nagyon finom volt.
Majd holnap megyek a dokihoz, és kiderül, hogy milyen lett a cukorterhelésem :shock:
Én a hétvégén fogom felrakni, egyedül leszek, a kis családom megy a nagymamához, én meg lógatom a lábam 2 napig, na akkor lesz sok időm és felteszem.
Regina!
Sajnos nem hallottam, hogy ajándékról beszélgettetek, de nekem van ötletem, nem tudom mennyi időtök van még. Mi 1 kerámia vázára az egész csoport nevét a jelével felfestettük, évszámmal ellátva. Az óvónénink nagyon meghatódott. :D
Évikéd tényleg olyan szép mozgásu, érdemes sportolnia, még ha heti 1 alkalmak is, igy legalább nincs tulterhelve. És micsoda hosszu lábai vannak! :D
Mandulácska!
Épp akartam irni, hogy elképzelhető, hogy a babaülésbe izzadt bele Meséd. Én azon a párton vagyok (Icus, Neked is mondom), hogy inkább vékonyabban öltöztetem, semmint hogy izzadjon. Az szerintem rosszabb. Igaz, magamból indulok ki, utálom a meleget. Na mondjuk szombaton pont beletrafáltam :lol:
Remélem hamar tullesztek rajta, amig mosolyog, addig azért nem komoly a baj.
Szóval most van Rajtad 10 kiló plusz? Akkor tényleg nagyon vékony lehetsz! :D
Móni!
Nagyon jól sikerülhetett ez a rendhagyó lagzi! Azrté szép számu násznép gyült, ahogy irod! És mennyi babás, nagyon helyes!
Én papirforma szerint junius 21-re vagyok kiirva, de a dokim a junius 12-t táblázta be a császárra. Holnap megyek, gondolom, akkor véglegesitjük az időpontot. Tehát a napjaim meg vannak számlálva :wink: :shock: :D Nagy örömmel várom! A Tétényiben fogok szülni. :D Már ismerem és szeretem :D
Te jól vagy? Mostmár bátrabban mozoghatsz?

melcsi1967

Sziasztok!

Regi! De legalább tesztek valamit a bio felé! Hát rajtam is azért van még 10 kiló mert mindennek ellen tudok állni csak a kísértésnek nem :wink: :lol: !

Icus! Köszi a linkeket, tényleg jók! Anna nagyon ügyes, ha jól emlékszem az elején kicsit aggódtál, hogy nem csinál mindent úgy ahogy a kortársai. Látod, már be is hozta :) !

Melcsi! Már nagyon izgi, mindjárt szülsz :lol: !

Csak dicsekedni akarok :oops: , de a kép nem adja vissza igazán a mennyiséget..... És olyan nagy a fa, hogy szerintem a negyedét sem tudjuk leszedni, mert a fáról sem és létráról sem érhető el :( !
Kép
Kép

És a gyönyörű rózsák.... Kép
Kép

"Ő" az egyik teraszi virág:
Kép

Ő meg a kertben növöget, nem tudom milyen virág, de tök érdekes:
Kép

Na meg a kutyusok is a kerhez tartoznak :lol:
Kép
Kép

Na, jólvan megyek már :lol: :!:

Szép napot!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Gyönyörü a kertetek, és benne a kuttyok :D A cseresznyét pedig ne sajnáld, amit nem birtok leszedni, legalább a madárkáké lesz.
Mindjárt indulok a dokihoz (henyélés elmaradt), és remélem 1. jó a cukrom 2. megtudom, hogy biztos 12-én lesz-e a császár 3. minden oké odabent. Mindegyikben igen bizom :D

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi
Persze hogy meg van a kép, küldöm emailben :D
Nagyítani persze lehet a képet de annak nem olyan jó a minősége mint az eredeti nagyfelbontású képé.
Majd számolj be légyszi, mit mondott az orvos. Biztos minden oké :lol:
A barikád pedig kell, nem is a hideg miatt, de ha épp nem vagyok mellette, ne grasszáljon Anna a kövön, míg labilis az állás. Így is néha elesik ha fáradt, üti be a fejét - tegnap is koppant igen nagyot - a parkettán még hagyján, de a kövön ezt nem kéne...
Szokott mászni a kövön is, ha ott vagyok mellette. pl. este mindig kimászhat a fürdőszobába, ha megyünk pancsizni, vagy egyik szobából a másikba, de csak felügyelettel.

Szerintetek nem fogja lenyúzni a bőrt a térdéről ha sokat mászik rövid gatyóban ( itthon csak bodyban) mikor ilyen meleg van?

Mandula
Gyönyörű a kertetek! húúúú, de irigy vagyok :oops:
Mikor lesz saját játszótere Mesének?

Az a fő baj nálunk a játszótérre járással, hogy szinte sehol nincs rajta árnyék... A homokozó, a hinta, a csúszda a tűző napon van :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsike!
Nem jelentkeztél, hogy mi újság volt a dokinál! Nagyon várom a híreket.

Mandula !
Eszméletlenül szép a keretetek. Nekünk is volt egy csodaszép cseresznyefánk, csak annyira beárnyékolta a kertet, ( meg a le nem szedett cseresznyére csak úgy rajzottak a legyek) hogy ősszel a férjem derékba elvágta, igyaz kihajtott, de a látvány elég siralmas. Na, nem baj állítólag ugyis ki kellett volna vágni, mert ott lesz a medence. ( de mikor???)

Icus!
Átküldtem a képeket, de lehet, hogy nem kaptad meg mert valami hiba üzenetet kaptam. Majd este nem innen a babanetből, hanem rendesen elküldöm.
Most sajnos még dolgoznom kell egy kicsit, de inkább ma befejezem, mert a három napban nem akarok ilyesmivel foglalkozni.

Mindenkinek szép hétvégét Éva
fanny01

Melcsi drága!
Ne hagyj minket kétségek között! Mi újság?

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Semmi baj. :D Csak azért nem irtam tegnap, mert az uramat ünnepeltük, és teljesen lefáradtam.
Vagyis baj az nincs, de bepánikoltam rendesen. A méhnyak megrövidült, amivel persze akár a 40 hetet is ki lehet huzni, a külső méhzsáj 1 ujjnyira nyitott. A dokim azt mondta, még 1 hetet birjak ki egyben :shock: :shock: :shock: Csak nem hiszi hogy megszülök? :shock: :shock: Elterveztem a juni 12-t, ami valóban be vagyon irva mostmár a nagykönyvbe, és nem szeretnék előbb szülni! Ráadául a családom vasárnap és hétfőn nagymamázik, 1 éjjel egyedül leszek :shock: Máté megigérte, Ő nem iszik 1 kortyot se, és ha riadót fujok, képes másfél óra alatt hazaröpiteni Apát 180 km-ről :shock: Merthogy a multkor is annyi idő alatt értek haza. A cukrom jó lett, 6,5 a 120 perces. És bent is minden oké, lepényke jó, magzatviz normális mennyiség, a bébi kb 3200 gr környékén, szóval nem lenne már semmi baj, ha megszületne. De én szeretnék együtt maradni Vele még, Pöri is még nevelésre szorul, na és nem voltunk még hust venni a mélyhütőbe, és az állatkert, a vasalás... Szóval még kell nekem ez a két és fél hét. Ijedtemben felhivtam reggel a jó Krizsa doktoromat, aki Pörit összerakta nekünk, Ő meg a drága, ujjongott, hogy de jó, örüljek, ha előbb jön, ugyis milyen meleg van, meg könnyebb a mütét és a gyógyulás is ha már akar indulni magától is a dolog. De ne aggódjak, ki lehet huzni a kiirt ideig igy is. Hát majd meglátjuk, a lényeg, hogy hétfő estig semmi ne történjen. Nem szeretnlk egyedül szülni...
Ja, kaptam 1 szép üzenetet :evil: A cukros leletemre odabiggyesztették, hogy az OEP nyilvántartása szerint én nem vagyok biztositott :evil: :evil: :evil: Ugyan másfél éve kapom a gyedet,viszonylag normális összegben (mivel az uram volt olyan előrelátó és vaskos SZTK-t fizetett utánam), előtte meg ezer éve az Ő alkalmazottja vagyok, és személyesen szoktam intézni a banki utalásokat :? Na mindegy, a könyvelő mondta, hogy előszedik a kartonomat és beviszik majda szülési szabadságos papirommal együtt az OEP-hez.
Na hát ez a tegnap története.
Köszi hogy aggódtok értem. :D
Icuskám!
Tavaly a kislányom térde ugy nézett ki állandóan, mint aki radirozza :lol: :shock: Vele jár sajnos. De szerintem nem fáj nekik, esetleg kend be éjszakéra egy kis körömvirág krémmel.
Mostmár mi sem járunk játszótérre, mert szintén nincs a játékok környékén árnyék. Itthon jobb a helyzet, készül már a játszóterünk, és gondoskodunk majd árnylkról is fölé. Jelenleg félárnyékban van a homokozónk, de a legnagyobb szám most a pancsolás, imádja. Ma este a rendes fürdetés is kint zajlott, persze rendes meleg vizben, közben a Holdat csodáltuk, végre ismét látható :D Csak utána kellett nagyon vigyázzak, nehogy visszakoszolja Magát :lol: De sikerült hazahoznom tisztán :lol: Persze mostanában folyton 9 óra is elmulik mire bedugjuk az ágyba, anniyra élvezi a kintlétet, meg hát mi is, ilyenkor már nincs forróság. Lassan nem lehet kint megmaradni nappal, bent hüsölünk a légkondiban.
Hogy birjátok a meleget lányok?
És ki mit csinál a hosszu hétvégén?
Ja, jelentkezett az anyukám, hogy "eljönne hozzám, ha nem megyek pl. NOX koncertre, vagy ilyesmi", de biztositottam, hogy már tényleg nem... Kiváncsi vagyok, csak nem a köztünk lévő feszült viszonyt szeretné elemezni? Vagy esetleg a baba születése körüli dolgokat? Már szerveztünk segitséget különben, igazából nem számitunk a szüleimre, de hát majd meglátjuk, vissza nem utasitom, ha ajánlkozik esetleg. De a napokban azt találta mondani, mikor épp futottam egyet Pöri után, hogy "milyen szerencse, hogy ilyen jól birom magam" én meg eléggé el nem itélhető módon rámondtam, hogy kénytelen vagyok, mert kb egyedül vagyok Pörire napközben. Értse ahogy akarja, ez a babavárás ugy telt, hogy december óta egyetlen egyszer sem vigyázott Emesére, és abban a decemberiben sem volt semmi ksözönet... A szeretetet kierőszakolni ugysem lehet, ez nem olyan, hogy megfogadom, hogy "holnaptól kezdve jó anya leszek", vagy olyan vagyok alapból, vagy nem. De majd megirom, mit beszélünk itt a nagy magányomban.

melcsi1967

Most csak gyorsan egy kép!

Hát nem aranyos? Itt csücsül a diófán :lol: Kép

Szép estét!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Te olyan szuper képeket tudsz csinálni! Milyen madár lehet?

Még a régi háznál volt 1x egy harkályodunk, 3 gyönyörü kisharkályt neveltek a szüleik. Tanuja voltunk annak a percnek, amikor a kicsik először repültek. A szülők a legközelebbi fán ülve hivták a gyerekeket. Nagy készülődéssel indultak neki, és szabályosan látszott a hatalmas igyekezet, hogy odaérjenek épségben a fára, de sikerült. Majd a szülők átültek egy messzebbi fára, és igy tovább. Hatalmas volt a ricsaj a szülők és a gyerekek részéről is, de azon a délelőttön tökéletesitették a tudásukat. Hamarosan végleg elhagyták a fészket, egyedül maradtak a szülők...
Igy járunk mi emberek is, addig tanitgatjuk repülni a kicsinyeinket, mig végleg megizlelik a szabadságot. Szerencsére több időnk van rá, mint a madaraknak.

melcsi1967

Sziasztok!

A késői órára való tekintettel most csak néhány képet teszek fel az ifjú rajongóról. Ma délelőtt gyereknapi 100 Folk Celsius koncerten voltunk. A koncert, mint mindig, most is szenzációs volt.

Melinda

Kép Kép Kép Kép
fermel

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975

Kedves Druszám!
Már én is alig várom, hogy Pöri abba a korba lépjen, hogy elvihessem koncertekre. Mátéval kb 3 éves korában voltunk először, és Ő is nagyon szerette Folkékat, sőt abban az időben ment Levente Péter Égből pottyant mesés körutja is, ma is előttem van Máté rajongó tekintete. Mint most Benjié... Édes kis rajongó a kicsi fiad :D És milyen táncos lábu :D
Mióta elment a családom a nagyihoz, nagy rendrakással töltöttem az időt, kb másfél éves dolgokat is helyre kellett tennem :oops: Mosok mint a mosómaci, este pedig vasalás következik egy film közben, de utána megint idejövök, és feltöltöm végre a képeket.
Paga, hogy vagy? Olvasol minket?

melcsi1967

Hát Lányok, én biztos iszonyat béna vagyok :evil: Fel akartam tenni az albumba a képeket, és nem engedi, nem jó a formátum, azt irja, jpg kell, nekem meg jpeg! Most mit csináljak? Ide is feltehetném, de nemcsak a gyerekek vannak rajtuk. Segitség!

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?