Új privát üzeneted érkezett!

1 hetes?? Tiszta hülye vagyok 1 és 2 napos volt.. Bocsi (biztos a kimerültség teszi)..
Vendég

Na sziasztok!

Túlvagyunk az első szurin, de nekem jobban fájt mint a lányomnak! Olyan kis hősiesen tűrte! Egy ici-pici nyikkanás volt csak, meg hazafelé nem akart kocsiba lenni inkább ölbe akart lenni, de mindegy volt, hogy majdnem leszakadt a derekam tőle, az volt a fontos, hogy megnyugodott és szépen el is aludt a hazafelé úton (10 perc)
Ugyhogy túlvagyunk rajta, már csak azt remélem, hogy nem fog belázasodni!

A táblázatok amit ma feltettem!
Azt találtam ki, hogy jó lenne ha oda tudnám adni valakiknek a táblázatokat!
Mármint kéne egy önkéntes a szigetesek közül aki átveszi a táblát és szervezi azt a találkát! Kéne egy Millenárisos meg egy Városligetes! Szóval remélem érthetően fogalmaztam :)
Csak mert ha 4 külön helyszínen lesz találka akkor én ha lehet csak a saját helyszínemmel foglalkoznék, mert szívesen csinálom félre ne értsétek, de elég bonyolult így! Szóval remélem elég érthető voltam, és ha lehet szeretnék akkor 3 önkéntest :)

Megyek visszaolvasok és majd részletekbe írok még :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok! :lol:

Tündériek a babák!
Akíra frizurás kép? :D
Bacivili haláli a kép,mikor először iszik almalevet! :lol:
Barbamami a mászos kép nem semmi! :shock: Látom majd mire számíthatunk! :D

Nagyon jó volt a hétvége,csak nem nagyon pihentem,7közben többet szoktam.

Szombaton nem jött senki látogató, így azt kihasználva munkának láttam. Porszívóztam,mostam (kézzel is),felmostam,vasaltam,tükröket pucoltam,port töröltem,ebédet készítettem,sütit sütöttem és meglepit a páromnak. Egyszóval nem unatkoztam,a nap végére hullának éreztem már magam,de olyan kellemesen fáradtnak.

Párom is 17 után ért haza,nagyon elfáradt,sok volt náluk is a munka.

Vasárnap a párom nővérét vártuk vendégségbe. 8 előtt már fel is keltem,főztem,rendbe tettem a lakást,párom meg már leugrott a közértbe pár dologért. Ebédre csirkeaprólék leves,rántott sertésmáj,rántott csirkemell+petrezselymes krumpli készült.

Sógornőm egyedül jött most csak,mert a kislánya barátnőjéhez ment,párja meg nem akart jönni. Nagyon tetszett neki Gabika,ő is megállapította,hogy tiszta apja!:D

Kaptunk ajándékba tőle sok pelust,bodzaszörpöt(ő csinálta-imádom),és egy rúd elefántkönnycseppet!

Jól érezte magát,sokat beszélgettünk,Gabika is sokat mosolygott. 15 után ment el haza.

Ez után én is,hogy megetettem Gabikát elmentünk a Duna partra sétálni. Hát nem semmi meleg volt nálunk. A nap nem sütött,inkább olyan fülledtség volt. Nem szeretem,mert ilyenkor akármit is csinálhatok folyik rólam a víz. A lakásban csak 26 fok van most.

Alighogy hazaértünk anyósék jöttek látogatóba. Beszélgettünk velünk is sokat,Gabika csini kis rucit kapott ajándékba(NEM AKARTAM ELHINNI). Még kicsit nagy,de nyár végére majd jó lesz neki.
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszibaba, hát nem semmi, hogy kaptatok valamit anyósodéktól...jól jegyezd meg, lehet ez volt az első és az utolsó is egyben :lol:

Nikky, és mindenki :D
Ígérem hamarosan teszek fel képet az új hajamról, meg Kyrusról, csak mire odáig jutunk hogy apa is hazaér és tudna képet csinálni már vagy hulla vagyok és nincs kevem, vagy el is felejtem, csak örülök, hogy hazaért...de ígérem csinálunk ha nem is ma, de még a héten! Becsszó :wink:

Költözködők, lakásfelujítók!
Totál együtt érzek mindenkivel...mi már két éve folyamatos felújjításba vagyunk...mert mi meg Anyósomékkal élünk együtt...mármint külön lakás csak egy telken! De ez régen, 20 éve épült, és azóta is minden ugyanugy volt, bútorok, falak, minden, szóval mióta beköltöztünk mi minden hónapba csinálunk valamit! Rengeteget haladtunk, sokkal jobban néz ki mint elötte, de még annyi, de annyi munka van hátra... :roll:
Még a gyerekszoba sincs kész, a fürdő, meg a wc is hátra van, szóval...mindenkivel együtt tudok érezni! És kitartás :) Elöbb vagy utóbb mindenki befejezi, és akkor sokkal jobb lesz :wink:

Hát ma nézegettem az első oldalakat, és hát ég és föld a babák milyenek voltak és milyenek lettek :shock:
Dalminak az az ultrahangos képes, meg a narancsos :lol:
Látom te mindig "furcsa" , különleges dolgokkal fényképezed Dalmit, hát nem semmi :)
És hát mindenki babója olyan gyorsan nő...hihetetlen tényleg! Egyre szebbek és kerekebbek :)

Erről jut eszembe, a dokinő ma megkérdezte, hogy komolyan mondom, hogy Kyra tegnap volt két hónapos? :shock: Mondom igen, erre mondja, hogy nem semmi milyen erős izomzata van, meg tartása, meg hát a hurkái, meg olyan kis formás kerek baba :lol:
Én meg dagadtam a büszkeségtől :D

Vicuskáról és Dojikáról nem tud senki semmit? Olyan régen láttam már őket...remélem minden ok velük :roll:

Timcsi, én is csatlakozom az elöttem szólókhoz! Lehet, hogy mégis hasfájós a baba, nem tudhatod, én se hittem el, hisz mindig volt széklete is meg puki is meg böfi is, mégis keservesen tud sírni, és húzogatja a lábát...szóval rá kellett jönnöm, hogy mégis a hasija!
Meg lehet a fáradtság is...ha nagyon fáradt Kyra, ő se tud elaludni! Nagyon nehéz olyankor vele, szóval...fel a fejjel lesz ez még jobb is :)

A fogzós babákhoz kitartás! Gondolom milyen nehéz! Hallottatok már a fogzási nyakláncról? Sokan azt mondják, hogy jó és használ! Lehet én beszerzek egyet, ha Kyrus is elkezd szenvedni tőle! Meg a hűthető rágókát is ajánlják sokan! Kipróbáltátok már?

Gyanixi! A suttogó tényleg olyan jó? Mert sokat hallottam már róla, de még nem mertem megvenni, de ha többen is ajánljátok akkor lehet érdemes lenne beszerezni... :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Ja, Timcsi!

Én Kyrát napközbe normál körülmények közt altatom! Nálunk megy a jövés menés, meg fény van meg nyitott ablak, szóval megszokta! Nálunk mindig nagy a jövés menés, ugyhogy ehhez volt célszerű hozzászoktatnom :) Nem tilthatom ki a telekről az itt lakókat (11en élünk egy telken :lol: )
Szóval szerintem érdemes hozzászoktatni ahhoz ahogy neked a legjobb! :)

KépKép
KépKép
akíra

Nikky:
NAGYON jó lett a hajad!!! Én is szeretem a rövid hajat,múlt héten voltam némileg rendbehozatni.. Könnyen beszárítom reggel, így legalább a hajam kinéz valahogy :roll:
Neked kék szemed van?? Az nagyon ritka!!
Látom,nektek is dupla takarótok van (jól látom??).
Ti szoktatok a babával együtt aludni? Ha igen...,nem volt olyan problémád,hogy a párod fordult egyet,és változott a takaró "magassága"..és betakarta a babát??
Mert nekünk a Petivel volt 1x ilyen,azóta ha mellettem alszik a Bogi,úgy alszom,mint a nyúl..Nehogy megfulladjon!!! :(

Boszibaba:
Wow,az a pasis cucc,állati jól néz ki!!!! Nahát,mi történt az anyósékkal?? :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Jaj,és RENA,GRATULÁLOK!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Ma megint nem a legjobb éjszakánkat fejeztük be, sajnos. Múlt héten Balázs már csak ½ 5-kor ébredt először, de mostanában megint visszatért a 3-4 órás alvásokra. Nehezen alszik vissza, mert fáj a hasa.

Rekanna!
Tudom, hogy nem túl jó módszer a kúpozás, de ha nem kakil 3-4 naponta, akkor nagyon fáj a pocakja. Olyan rossz nézni, ahogy szenved szegény. Mondták már kipróbálásra a pörköltcukros kamillateát is, de a doktornő azt mondta, maradjunk még a kúpnál. Szerinte nincs semmi baja, csak még most alakul az emésztőszervrendszere, és 3-3,5 hónapos korára majd minden rendben lesz. Beszéltem egy másik dokival is, tőle homeós bogyók iránt érdeklődtem, de ő is a kúpot mondta. Egyszerűen nem értem ezt a nem kakilást, amikor eddig minden rendben volt, sőt naponta néha kétszer is kakilt, most meg semmi. Mondom, nem is foglalkoznék vele, ha a hasa nem fájna.

A tejemmel sincs minden rendben. Úgy érzem sokkal kevesebb lett. Tegnap ismét elővettem a tápszert, ijesztgetésképpen. Amikor eddig elővettem, utána mindig lett tejem. Nagyon nem szeretném, ha pótolnom kellene. Múlt héten sajnos elkaptam vmi hányós vírust, tökre kiszáradtam, szerintem ezért lett nagyon kevés. De küzdök hősiesen: homeós bogyók, laktoherb tea, madártej, alkoholmentes sör. (Ja, és itt szeretném megköszönni, aki ajánlotta, hogy citromlével igyam a sört!!! Így már simán megy, sőőőőőt! Lehet, hogy rá fogok szokni a rendesre is?)

Nagyon tündérik a babák!!! Tényleg napról-napról egyre hatalmasabbak. És olyan jó képeket lehet csinálni róluk!

Nanett!
Mi az a szélcső?
És kitartás a fogacskákhoz! Biztos nagyon rossz lehet.

Timcsi!
Nekünk is volt nagy sírás, és nem tudtuk mitől. De tényleg a nagy fáradtság volt az oka. Szerencsére megszűnt kb. 6 hetes korában. Most épp alszik a nagy ágyban, de nem vagyok túl csöndben, ugyanúgy beszélgetek, az előbb a telefon is csörgött.

Nikky!
Jó a frizkód! És nagyon szép a kis családotok! Tényleg olyan az utsó kép, hogy nagy boldog család, a gyerek meg sír ezerrel!!!

Akíra!
Én is belépek a „hajas-képet-követelők” táborába!!!

Teszek fel pár képet! Kép Anya belőtte a sérómat Beckhamesre
Kép fürdés után
Kép hosszú vagyok, mint egy zsiráf Kép Anyák-napjára

sch.judit

Sziasztok!

Akíra: Hát mi is megkaptuk ma a 2 hónapos szurit. Sajnos Marci nem viselte olyan jól, mint Kyrus :cry:

Egyébként annyira, de annyira ügyes volt!!! A váróban is csak nézelődött, és mikor bementünk, és a doktornéni megvizsgálta, csak nézte, nézte, hogy ki lehet ez a kedves néni :)
Meg is lett dícsérve nagyon, mert szépen emelgette és tartotta a fejét, és persze le akart fordulni az asztalról, szóval nagyon büszke vagyok rá. Szerencsére rendben talált mindent!
Utána viszont jött az a fránya szuri, és szegénykém nagyon, de nagyon sírt! Még itthon is :cry: Most próbálom altatni, de fel-fel sír, remélem azért mostmár elmúlik ez a szörnyűség! Borogatom is neki, remélem nem lázasodik be :roll:

Ráadásul csoda fáradt lehet, mert délelőtt anyósom vigyázott rá 2 órát, és persze nem tette le egy percre sem, pedig Marci csak úgy tud aludni kézben szinte soha! Akkor csak sír és sír. Nekem is kellett 6 hét mire rájöttem mi a gond, de most már tudom. Szóval még ezért is nyűgös, pedig úgy hagytam itt anyósomat, hogy kb. 20 perc és elkezd ásítozni, akkor le kell tenni hasra, kicsit nyöszörög, cumival megnyugtatható ls alszik. Ehelyett: "Hát sírogált és felvettem, nem akart aludni". A gyerek persze hulla fáradt... Na mindegy, ha meg nem jött volna, nem tudtam volna elintézni a dolgom, szóval ez van...

Ja, és ihat forraltvizet, vagy ha nem fogadja el, akkor babateát, 2 hónapos kortól. Tudom, ti itatjátok a babókat, de azért én így vagyok nyugodt, hogy a doki is ezt mondta. :D

Boszibaba mi nyertünk, nálunk 27,5 fok van a lakásban :oops:
De már nemsokára, állítólag a héten jönnek szerelni a klímát!
Tavaly nyáron már itt laktunk, de akkor túl sokat nem voltunk itthon, így átvészeltük klíma nélkül a nyarat, de most már muszáj, mert én még bírnám is valahogy, de Marcit nem akarjuk kínozni.

Tim-csi: Hát átérzem a problémát, mert mi is ezt éltük meg. Jól látod múlt idő!!! Nem is tudtam, hogy neked is vákumos szülésed volt, mert nekem is. Szerintem ez is megviselte a babáinkat, és így több idő kell, hogy megnyugodjanak. A napirend mindenképpen fontos, én már kezdettől fogva próbáltam a 3 óránkénti evést tartani, és nem sok idő kellett, hogy be is álljunk rá. Sőt, most már Marci, ha alszik szépen ki is tolja akár 4 órára is. Persze ha 2,5 óra után sír, hogy éhes, nem kínzom még fél órát... És éjszaka is csak egyszer kel fel, olyan 3-4 között, és reggel 6-7 között. Fél 10-kor eszik utoljára, és 10 körül alszik el.
Napközben próbáltuk mi is a hangzavarhoz szoktatni, de nem igazán szereti. Vannak gyerkőcök akiket semmi nem zavar, de Marci a legkisebb zajra is felébred. Azért próbálom szoktatni, mert az élet nem állhat meg mert alszik, de azért nyílván odafigyelünk, hogy egy kicsit csendesebben végezzük a dolgunkat, mintha ébren lenne. Szerintem ahogy nőnek, egyre jobban bírják majd a zajt is. Szóval kb a 4-6 héten már azt mondtam, hogy nem bírom tovább, mert a gyerek egész nap sír és nem hagyja abba semmire, én meg már a végkimerülés szélén voltam. Egész nap cipeltem, ráztam, táncoltam, énekeltem... Aztán egyszer csak napról napra békésebb lett, és láss csodát, egy tündér, vigyorgós baba lett belőle, aki ébredés után ugyan követeli a tejcsit azonnal, de utána jókat nevetgélünk, "beszélgetünk", figyelem minden mozdulatát, és ha látom hogy fárad (ásítozik, csak néz ki a fejéből meredten), leteszem aludni. Nyöszörög, néha sírdogál, akkor a cumival próbálkozok, és végül elaltatja magát. Persze eleinte nem ment ilyen egyszerűen, de neked is meg kell tanulnod a jelzéseit, és ahogy azt már előttem is írták, neki is meg kall tanulnia elaludni. Nem egyszerű, de menni fog nyugi. Ja, és türelem, szerintem pár hét, és nálatok is szinte magától javulni fog a helyzet!

Ja, és a Suttogó titkai szerintem nagyon jó!!! Van amivel nem értek egyet, de a baba megismerésében nagyon sokat segít. És hát azt kell belőle alkalmazni, amivel egyetértesz!

Bocs, hogy ilyen hosszú lett :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nikole

dijcsi,
almalevet kapott amit én csináltam neki gyümicentrifugával. Ezután jön majd az almampép. Aztán még nemtommi a következő... :shock: Az Újpesti biopiacon voltam!! :D :D Anyuméktól egy sarokra van :D (szerdán és szombaton) És tényleg az Örsön is van a cédrus piacon, de ott még nem jártam.
Jaa erről jut eszembe, anyám állandóan beszól, hogy mi az a "bi hülyeség"..tök felesleges, stb..és "mit tudományoskodunk"...Marha jófej. Mondjuk lehet ha ők is kicsit "tudományoskodtak" volna bébi koromban, most nem lenne ilyen bélproblémám, ami van... :evil:

tim-csi,
hát a "rossz" kezdet is bizti betett a babádnak :-(. SZerintem sem lehet egy ilyen pici még hisztis...ez MARHASÁG!! Valamit "üzen" a sírással... pocak, fáradtság stb..Neked kell kitapasztalni, de jó úton vagy szntem. Alvás: Mi az első hónapban világosba, hangzavarban altattuk, hogy "szokja"... De egyszer csak jött a bömbi...nem ment neki az alvás ilyen körülmények közt. De mire rájöttem miért sír... :roll: Na azóta biztosítunk neki nyugisabb környezetet a szundihoz, általában... :roll: Mert ugye tényleg nem álmeg az élet.... Alszik is rendesen. Ja és ettől még megy neki a babakocsiban, autóban szundi is. Kitartást!! Rá fogsz jönni mit akar "mondani" a babád és nyugisabb lesz.

Nikky,
nagyon BARÓ a hajad!! ÉS CSINI vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az uccsó kép...tényleg mint ha ordítana, ti meg nagy boldogan mosolyogtok a gépbe!! :lol: :lol: Óriási kép!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

BArbamami,
Ari vagy...!! Több olyan szakember kéne mint a férjed... Ez aki csinálja a házat egy IDIÓTA!!! De úgy néz ki a fürdőt már nem ő csinálja....mehet a francba....Pedig adtunk volna neki több melót is...
Hogy kezeled a tesóféltékenységet? Nem lehet könnyű.

boszibab,
mi az a elefántkönnycsepp? :oops:
Nagyon vagyány az új szerkó!! Gabika ééédi!

Akíra,
a különleges fotókat apa csinálja...de majd átadom a dícséretet :lol: :lol: Suttogó nekem is megvan! NEkem bejött!!! Napirend kialakításban sokat segít (bár mi nem épp a könyv szerint csináljuk... de adott jó tippeket) MEg az önnáló alvásban sírnihagyás nélkül, meg "csoportokra" osztja a babatipusoka, segít megérteni babs jelzéseit.

sch.judit
én ajánlottam a citromlevet a sörbe... :lol: :lol: :lol: Ugyeugye?? Még olyan jó kis üdítőnek is elmegy így... :lol: :lol: Jó hogy ilyen kitartó vagy tejcsi ügyben!!!!
Vendég

Íme a reci Bacivili :lol:

Elefántkönnycsepp

Hozzávalók:Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk, a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában ketté hajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni. Krém: 2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk és a főzött krémmel összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez keverjük. Elkészítés:
A krémet a tésztára kenjük és két egész banánt a tészta közepére fektetünk és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük. Máz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Felfőzzük.
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

[quote="nikole"]S írta:nikoleziasztok!

Akíra: Hát mi is megkaptuk ma a 2 hónapos szurit. Sajnos Marci nem viselte olyan jól, mint Kyrus :cry:

Egyébként annyira, de annyira ügyes volt!!! A váróban is csak nézelődött, és mikor bementünk, és a doktornéni megvizsgálta, csak nézte, nézte, hogy ki lehet ez a kedves néni :)
Meg is lett dícsérve nagyon, mert szépen emelgette és tartotta a fejét, és persze le akart fordulni az asztalról, szóval nagyon büszke vagyok rá. Szerencsére rendben talált mindent!
Utána viszont jött az a fránya szuri, és szegénykém nagyon, de nagyon sírt! Még itthon is :cry: Most próbálom altatni, de fel-fel sír, remélem azért mostmár elmúlik ez a szörnyűség! Borogatom is neki, remélem nem lázasodik be :roll:

Ráadásul csoda fáradt lehet, mert délelőtt anyósom vigyázott rá 2 órát, és persze nem tette le egy percre sem, pedig Marci csak úgy tud aludni kézben szinte soha! Akkor csak sír és sír. Nekem is kellett 6 hét mire rájöttem mi a gond, de most már tudom. Szóval még ezért is nyűgös, pedig úgy hagytam itt anyósomat, hogy kb. 20 perc és elkezd ásítozni, akkor le kell tenni hasra, kicsit nyöszörög, cumival megnyugtatható ls alszik. Ehelyett: "Hát sírogált és felvettem, nem akart aludni". A gyerek persze hulla fáradt... Na mindegy, ha meg nem jött volna, nem tudtam volna elintézni a dolgom, szóval ez van...

Ja, és ihat forraltvizet, vagy ha nem fogadja el, akkor babateát, 2 hónapos kortól. Tudom, ti itatjátok a babókat, de azért én így vagyok nyugodt, hogy a doki is ezt mondta. :D

Boszibaba mi nyertünk, nálunk 27,5 fok van a lakásban :oops:
De már nemsokára, állítólag a héten jönnek szerelni a klímát!
Tavaly nyáron már itt laktunk, de akkor túl sokat nem voltunk itthon, így átvészeltük klíma nélkül a nyarat, de most már muszáj, mert én még bírnám is valahogy, de Marcit nem akarjuk kínozni.

Tim-csi: Hát átérzem a problémát, mert mi is ezt éltük meg. Jól látod múlt idő!!! Nem is tudtam, hogy neked is vákumos szülésed volt, mert nekem is. Szerintem ez is megviselte a babáinkat, és így több idő kell, hogy megnyugodjanak. A napirend mindenképpen fontos, én már kezdettől fogva próbáltam a 3 óránkénti evést tartani, és nem sok idő kellett, hogy be is álljunk rá. Sőt, most már Marci, ha alszik szépen ki is tolja akár 4 órára is. Persze ha 2,5 óra után sír, hogy éhes, nem kínzom még fél órát... És éjszaka is csak egyszer kel fel, olyan 3-4 között, és reggel 6-7 között. Fél 10-kor eszik utoljára, és 10 körül alszik el.
Napközben próbáltuk mi is a hangzavarhoz szoktatni, de nem igazán szereti. Vannak gyerkőcök akiket semmi nem zavar, de Marci a legkisebb zajra is felébred. Azért próbálom szoktatni, mert az élet nem állhat meg mert alszik, de azért nyílván odafigyelünk, hogy egy kicsit csendesebben végezzük a dolgunkat, mintha ébren lenne. Szerintem ahogy nőnek, egyre jobban bírják majd a zajt is. Szóval kb a 4-6 héten már azt mondtam, hogy nem bírom tovább, mert a gyerek egész nap sír és nem hagyja abba semmire, én meg már a végkimerülés szélén voltam. Egész nap cipeltem, ráztam, táncoltam, énekeltem... Aztán egyszer csak napról napra békésebb lett, és láss csodát, egy tündér, vigyorgós baba lett belőle, aki ébredés után ugyan követeli a tejcsit azonnal, de utána jókat nevetgélünk, "beszélgetünk", figyelem minden mozdulatát, és ha látom hogy fárad (ásítozik, csak néz ki a fejéből meredten), leteszem aludni. Nyöszörög, néha sírdogál, akkor a cumival próbálkozok, és végül elaltatja magát. Persze eleinte nem ment ilyen egyszerűen, de neked is meg kell tanulnod a jelzéseit, és ahogy azt már előttem is írták, neki is meg kall tanulnia elaludni. Nem egyszerű, de menni fog nyugi. Ja, és türelem, szerintem pár hét, és nálatok is szinte magától javulni fog a helyzet!

Ja, és a Suttogó titkai szerintem nagyon jó!!! Van amivel nem értek egyet, de a baba megismerésében nagyon sokat segít. És hát azt kell belőle alkalmazni, amivel egyetértesz!

Bocs, hogy ilyen hosszú lett :oops: :oops: :oops:

Nálunk már 29 fok van,megy a ventilátor. Múlt héten volt 33 is! :shock:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Judit : Balázsnak az a frizkó nagyon cuki a rózysás meg nagyon édes :):):):)

nika70
Salgótarján

Boszibaba:
Hű,de guszta ez a süti!!! NNNyamm!! Hát én mostanában még nem sütök..,majd ha több időm és energiám lesz..

Bacilivi:
Hát,nem tudom,hogy kell kezelni a tesvérféltékenységet.. Néha totál kiakadok,mikor egész délelőtt hisztizik.. Persze aztán,miután aludt egy kicsit,és rámvigyorog azokkal a gyönyörű szemeivel,és a gazsi buksijával.. Mindig lenulláz..
Persze próbálok minél többet foglalkozni vele. Hát,osztódni sajnos nem tudok :roll:

SchJudit:
Úgy emlékszem arra a képre,amit a szülés előtt raktál fel,nagy pocakkal álltál a babaágy előtt.. Most meg már 2 hónapos is elmúlt a kisfiad!! Az a Beckham-es sérós naggggggyon jó!! :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

végre van gépünk!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

holnap teszek fel pár képet.persze csak ha nem bánjátok.

van aki szed közületek cerazettet??????????mát másfél levéllel bevettem és nemjött meg :shock: :shock: :shock: :shock: már 3 napot késik!!!!!!igaz mondta a doki hogy előfordulhat de nagyon be vagyok sz..va.valakinek volt már ilyen?????????

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kismama18

bacilivi,
Ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyok otthon Kárpátalján, mivel ott van saját kertünk, és hát tényleg minden bio benne... Anyám ültet ezerrel mindenféléket, és semmilyen mű dolgokat nem használ, tök jó lenne az ottani termés a gyerkőcnek. Igen-igen a Cédrust mondta a dokink. Egyébként milyen árak vannak a biopiacon? Én még soha nem voltam.

shjudit,
A rózsás kép nagyon tuti!! Édi a kiskrapekod!

Márk ma nevetett először. Énekeltem neki, erre elkezdett nevetni, olyan hangosan :D bár igaz, anyának tényleg vicces hangja van :lol:
Most este megnéztük a párommal a képeit, és hát nagyon sokat változott a 3 hónappal ezelőtti képekhez képest. Már olyan igazi gyerek arca van. Apa mondta, hogy akkor még olyan kis tereptárgy volt :lol:

Kép
dijcsi

Sziasztok :)

Cerazette, de jó hogy mondod, be kell vennem :D
Én szedem de nekem se jött meg, bár én szoptatok és még nem jött meg eddig, ugyhogy ki tudja, lehet nem is fog még egy ideig...remélem :wink:
Ugyhogy nem tudok segíteni sajnos, de köszi, hogy szóltál :lol:

A kép ma se készült el, de ha minden igaz holnap talizom Timivel és egy másik kismamival és majd megkérem őket, hogy csináljanak rólam képet Kyrussal :) És akkor megkapjátok :lol:

Sütés...hogy egyeseknek mire van idejük :lol:

Testvérféltékenység...szerintem kvázi kiküszöbölhetetlen, én nem is tudom hogy fogom csinálni majd...de szerencsére egyenlőre nekem csak egy van :lol:

bacilivi, a könyvet azt hiszem meg fogom venni, és apának meg gratula a jó képekhez :)

Judit, Balázs tündéri kissrác :)

Nicole, sajnálom, hogy Marci ilyen rosszul viselte az oltást...bár Kyra is kicsit nyűgösebb volt mint szokott lenni, de nem volt vészes, pedig délután még csípőficam vizsgálatra is elvittük!
Ficama nincs, de azt mondja a bal lába kötöttebbnek tűnik, de majd jövőhónapba vissza kell vinni, és akkor megmondja, mert most nem tudja, hogy tényleg kötöttebb, vagy csak az oltás miatt van! Szóval a 3.hóapos oltás elött megyünk mégegyszer, de legalább az biztos, hogy nincs csípőficama...hát ez is valami :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok Csajszik!
Fú, mennyi téma merült fel, mióta nem voltam, ilyenkor mindig inkább csak gondolatban szólok hozzá, mert mire végzek a visszaolvasással hulla fáradt vagyok.

Blanka már végigalussza az éjszakát, de nappal szinte egyáltalán nem. Néha elszunyál 10 percre. Amugy egész nap vele kell foglalkozni, így nem nyűgös, és nagyon kis édi-bédi. Élvezi nagyon a helyzetet. Jól lefárasztjuk egymást, de legalább kellemesen.
A házimunka a mosásban-vasalásban merül ki. (a vasalás is este, miután Blani már elaludt)Takarítás, főzés, sütés? Gáz, de semmire nem marad idő. Ti hogy csináljátok, és főleg mikor?

Voltam a bababörzén tegnap, vettem Blaninak kis sapikat nyárra. Nagyon jó volt kimozdulni.

Holnap mi is oltásra megyünk!
Nem szeretek így személytelenül írni, de most ennyi telik tőlem. Bocsi miatta!
Pár kép:

Kép Kán-kán
Kép Szeretek a hordozóban ülni
Kép Husi

Kép
Kép
34372

Boszibaba

baba mellett ennyi mindent meg tudtál csinálni? Hagyta? én csak úgy tudom, hogy egyik nap takarítás másik nap portorlés pakolás, vasalás. mosogatni meg főzni hagy ha együtt vagyunk a konyhában.

Nikole
nálunk ugyan ez van, ha anyósomék eljönnek, egy percre sem teszik le, utánna meg nem bírok vele. a múltkor sógornóm és anyósom 6 órán keresztül felváltva dajkálták, másnap a kolléganőim 3 órán keresztül, utánna képzelheted mi volt, mire megint megszokta, hogy egyedül eljátszon egy kicsit.

Kismama
helyreállt a béke? én nem szedek ilyet, nem tudok segíteni benne.

Dijcsi
abió cuccoknak sajnos a nagy bevásorló kozpontokban is horror ára van. mi majd piacon veszünk neki itthon kistermelőktől hátha az nem lesz annyira vegyszeres.

sch.judit
nagyon megható a rózsás kép, és a frizura is óriási.

Nikky
nagyon jó a hajad tetszik a színe, és nagyon jó a családi képetek is:)

Timcsi
mi is normál körülmények közt alszunk, a tv non stop megy arra alszom el, meg a fényénél őt is látom a kiságyban. tudom, hogy ez nem egészséges de enélkül teljes csöndben és sötétben nem tudok aludni.
rengeteget szenvedtem én is Nikivel nekem 2 hónapig csinálta azt, hogy nappal aludt és hajnalig fent volt, néha 5-6 körül aludt el. A suttógó könyv tényleg jó, cumi nagyon sokat segít eleinte az elalvásban. Most úgy alszik el, hogy fürdéd után rögtön vacsi, ha még ébren van cumi a szájába és oldalra fordítom, ez használ. A napirend kialakítása nagyon fontos.

Körkérdés: arra gondoltam, hogy mi is nyithatnánk egy olyan topikot, ahová mindenki leírja egy-egy receptjét amit ő is ajánlana másoknak kipróbálásra, mivel nagyon finom vagy közkedvelt a családban.
Már olvastam ilyen topikot és nagyon jó. MIT GONDOLTOK?

Kép
Kép
bbeti

34372
gyönyörű a lányod, nagyon szép a kán-kános kép, és melegítőben is nagyon édes. Nagyon szerencsés vagy, hogy átalussza az éjszakát.

Kép
Kép
bbeti

Nanett, ha még olvasod; hívj mindenképp, és talizzunk!!!! :D

Még 1 kép, ez olyan édi, így nézi magát a tükörben:

Kép tükörkép

Kép
Kép
34372

Akíra:köszönöm a hiányolást!Mindn rendben van és mindig elolvasok mindend de az én kicsi lányommal semmi extra nem történik!Ami alatt azt értem,hogy nagyon jó baba.(kop-kop-kop)És persze én is jól vagyok,tejcsi is van és nincs probléma!

Cerazette:én is szedem,még nem jött meg!

Mindenkinek a babája gyönyörű!!!!

Keresztelő:már nemtudom ki kérdezte de nem értem kinek akarsz pénzt adni???Nekünk már megvolt de senkinek nem adtunk semmit!!!Csak az egyházi adót fizettük be:2500ft!

Timcsi:mi is normál körülmények között alszunk,semmi óvatoskodás-bár nem is zajongunk!

Ja és minden kismama is nagyon csinike!

KépKép
vicuska

Sütés: Szégyen nem szégyen de én nem tudok sütni :):):) nálunk amit sütünk vagy anyós csinálja vagy a párom pedig Gábor nem szakács semmi csak neki van türelme pacsmagolni:)

34372: nagyon helye Niki baba a kán-kános tettszik nekem a legjobban :D:D

nika70
Salgótarján

Rájöttem mi volt az oka hogy Gege nem aludt rendesen:d melege volt :9 ma éjszak csk egy body volt rajta és most visszaállt a régi rendre 7 óra egyfolytában és fél 3-kor kelt elöször.igaz fél nyolckor már aludt :) nálunk 7-kor bvan fürcsi majd kaja és utána bealszik most egy kicsit nehezebben mert még világos van és nem tudok úgy besötétiteni de azért alszik rendesen.Amúgy Gege köztünk alszik és nincs vele gond Párom alszik ahogy szokott én pedig szinte mozdulatlanul de hát eddig sem voltunk nagy mocorgósok alvás közben meg hát nincs légzésfigyelönk sem ezért nem alszik éjjel a kiágyban.Nappal már elég sokat aludt a kiságyban szerintem nem lesz nehéz majd átszoktatni de kb 8-9 hónapos koráig nem szeretném.

nika70
Salgótarján

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Heló MAmik!

Bocs, hogy most nem reagálok semmire, megint panaszkodni jöttem, mert mindjárt gutaütést kapok...
Szoval tegnap a villanyszerelő már reggel hulla részeg volt, nem csinált egész nap semmi (bár jobb is...) , ki kellett rúgni... Meló persze alig halad, a "főnök" igazi magbízhatatlan szemétláda (lesgzívesebben megfolytanám egy kanál vízben...) Tagnap már APA ált be dolgozni... :evil: :evil: !!!! Persze ma is ott van és melózik a sok szemét helyett...!! :evil: :evil: Arról nem is beszélve, minden csúszik...parketta csak jövő héten lesz, viszont a hét végén meg muszáj kiköltöznünk anyuéktól...Hogy is lesz ez azt nem tudom... :?: :?: :!: :!: :evil: :evil: Kész vagyok...apáról nem is beszélve...

Jajj most kéne valami jót szépet írjak, hogy lennyugodjak...
NA inkább visszaolvasok és reagálok...

boszibaba,
wooow...köszi a receptet!! Te nagy sütimester vagy, igaz???

dijcsi,
hát a bio cucc drága... :-( Itt egy weblap akik vannak az újpesti piacon és vannak árak is :http://www.ebio.hu/ Bettinek igaza van, érdemes egy idő után keresni valami megbízható kistermelőt a közeli pacon. Én is ezt fogom tenni, csaknehéz mert nem ismerek senkit...

Lilo,
jajj de szép Blanka!!! Én is akartam menni a bababörzére, de egyszerűen elfelejtettem....
Vendég

Na ezt találtam a neten.
Mondjuk a hozzátáplálás megkezdésével kapcsolatban igen szigorú. Már tényleg nemtom mitévő legyek. Az összes "hozzáértő" mást mond. Mindegy, de a különböző kaják bevezetéséről tökjó infók vannak!!!
Ime:
" szilárd táplálék bevezetése vissza

Kizárólagos anyatejes táplálás az elsõ félévben

A kisbabának élete elsõ hat hónapjában kizárólag anyatejre van szüksége. A gyakori, igény szerinti szoptatás megalapozza a tejtermelést, a könnyen és gyorsan emészthetõ anyatej nem terheli meg a kisbaba gyomrát még akkor sem, ha a csecsemõ 8-16 alkalommal szopik naponta. Az anyatej összetevõi mindenkor alkalmazkodnak a gyermek igényeihez, életkorához, az elsõ napokban termelõdõ elõtej, a kolosztrum pedig immunanyagokban olyan gazdag, hogy a kisbaba elsõ oltásának is szokták nevezni. A gyakori szoptatás során bõségesen jut az újszülött kolosztrumhoz, amely elõsegíti a meconium (magzatszurok) távozását, ezzel a felesleges billirubin kiürülését a szervezetbõl. Így az élettani sárgaság általában enyhébb és gyorsabb lefolyású lesz. Mivel a billirubin 98 százaléka széklettel ürül, helytelen kórházi gyakorlat a teáztatás, a cukros víz itatása.

A kolosztrumban és az anyatejben található sIgA nevû immunanyag védõréteget képez a bélfalon, amely megóvja a kisbaba még éretlen bélrendszerét a fertõzésektõl, így a kizárólag szoptatott csecsemõknél ritkábban fordul elõ hasmenéssel járó megbetegedés.

Miért káros a korai hozzátáplálás?

A szoptatott és a tápszeres csecsemõk bélflórája eltérõ. A kizárólag anyatejjel táplált babák belének PH-értéke alacsonyabb, s ez a savas környezet kedvez a hasznos baktériumok (Lactobacillus bifidus) jelenlétének. Már egyetlen üveg tápszer elfogyasztása is megváltoztatja a bélflórát, amely a felnõttéhez válik hasonlóvá, s az új környezetben hamarosan megjelennek a vegyes étrendet fogyasztókra jellemzõ baktériumok. A szilárd ételek bevezetése is zavart okoz a bélflórában, az enterococcusok és az enterobaktériumok száma jelentõsen emelkedni kezd.

Hat hónapos kor elõtt a csecsemõ emésztõrendszere még éretlen az anyatejen kívül egyéb táplálék feldolgozására. A tápszeres kiegészítés, a mesterséges táplálásra való átállás és a szilárd táplálék korai bevezetése következtében gyakrabban alakulnak ki felsõlégúti megbetegedések, középfülgyulladás, hasmenés, húgyúti fertõzések, ekcéma, asztma, allergia. Az allergiára hajlamos családokban az anyatejes baba érzékennyé válhat a tehéntejfehérjére, ha az újszülöttosztályon az elsõ három nap során akár egyetlen üveg tápszert is kapott (véletlen, szükségtelen vagy szándékos kiegészítés során).

Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg.

Milyen jelei vannak, hogy a kisbaba megérett az anyatejen kívül más táplálék befogadására is?

* elmúlt a baba 6 hónapos
* stabilan tud ülni
* a szájába bevitt étel befelé megy, lenyeli, nem tolja ki a nyelvével
* váratlanul gyakrabban szeretne szopizni, mint akinek sosem elég, és ez nem rendezõdik gyakoribb szoptatással pár nap alatt, mint egy növekedési ugrásnál
* stagnál a gyarapodása
* van foga, képes rágni
* képes a kezével megfogni és a szájába tenni az ételt

A szilárd táplálék bevezetése.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) és a WABA (A Szoptatásért Világszövetség) ajánlása alapján a babák féléves koráig a kizárólagos szoptatás javasolt. A Magyar Csecsemõ- és Gyermekorvosok Szakmai Kollégiuma és a Védõnõk Szakmai Kollégiuma egyaránt a 6 hónapos korig tartó kizárólagos anyatejes táplálás mellett foglal állást.

A szakmai kollégiumok a vegyes étrend bevezetéséhez a gyümölcs-, zöldség- és gabonaféléket javasolják. Sokan szeretik gyümölccsel, azok közül is almával, õszibarackkal kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Elsõ ételként népszerû még a banán. Egyes mamák azt tapasztalták, hogy kisbabájukban allergiás reakciót váltott ki ez a déligyümölcs. Mivel a banán távoli országokból érkezik hozzánk és a tartósítás érdekében vegyszeresen kezelik, érdemes az orvos tanácsát kikérni ezzel kapcsolatban.A magyar babák a hazánkban honos gyümölcsöket tolerálják leginkább.

Az elsõ próbálkozásokhoz egy nyugodt idõszakot érdemes választani, pl. a délutánt, amikor a kisbaba kipihent és vevõ valami újra. Mindig elõször szoptassuk meg, majd ültessük az ölünkbe és kínáljuk meg a babát egy negyed teáskanál reszelt almával. Ha izlik neki és megeszi, akkor másnap adhatunk neki egy kicsivel többet. Lassan, fokozatosan emeljük az adagot és közben figyeljük a kicsit, hogy nincsenek-e kiütései, vagy egyéb, allergiára utaló jelek.
Egy étel bevezetése 5-7 napig tartson. Utána hasonlóképpen ismertessük meg a következõvel. A kicsik általában imádják az õszibarackot, érdemes lefagyasztani belõle, hogy télre is legyen. Adhatunk még a kisbabának meggyet, késõbb körtét, szilvát, szõlõt, de óvatosan, mert ezek hasfájást okozhatnak.
Zöldségek közül a krumpli jöhet elsõként szóba, a csicsóka, bio-répa, sütõtök, spenót, sóska, zöldborsó, zöldbab.

A húsokat érdemes aránylag hamar, az elsõ néhány fõzelékféle után bevezetni, a magas vastartalom miatt.

A pépes ételeket hamarosan fölváltják a villával összenyomott, kissé darabos fõzelékek. Hagyjuk a kisbabát egyedül is kanalazni! Igaz, eleinte sokat kell utána takarítani, de amint egyre ügyesebben bánik az evõeszközzel, úgy fog egyre kevésbé maszatolni. Késõbb adjunk a kezébe nagyobb darabokat is, pl. egész fõtt répát. Nem baj, ha összenyomja, kicsit szétkeni, miközben a szájába gyömöszöli, így fedezi föl a különbözõ ételek állagát, színét, formáját.

Egyáltalán nem muszáj minden esetben külön fõzni a gyermeknek: nyugodtan eheti a családnak szánt levesben fõtt zöldséget, húst, de még a berántás, habarás, fûszerezés elõtt vegyük ki belõle, amit neki szánunk.
Ha a családi ebéd nem neki való, akkor persze külön kell fõzni, de minimális sóval, cukorral ízesítsük csak az ételeket. Fûszerezhetõk is a kisbaba ételei, nem is annyira az általunk megszokott szárított fûszerekkel, hanem egyszerûen tegyünk a fõzõvízbe zellert, hagymát, fokhagymát, bármit, ami jó ízt ad az ennivalónak. Az anyatejes babák úgyis hozzászoktak már az ízekhez, hiszen a mama teje egy kicsit mindig más ízû, aszerint, hogy mit fogyasztott elõzõleg.
Ne aggódjunk, ha a baba nem eszik túl sokat! Akár másfél, kétéves is lehet, mire jelentõsebb mennyiséget fogyaszt a fõzelékekbõl, húsokból.

Ha egy-egy ételrõl megbizonyosodtunk, hogy nem váltott ki allergiás reakciót, akkor kombinálhatjuk más, már kipróbált étellel. A fõzelékeket fõtt krumplival lehet sûríteni.

Magyarországon elsõ számú allergén a tehéntej, ezt követi a sorban a tojás és a szója. Egyéves kor elõtt ezek bevezetése a kisbaba étrendjébe nem ajánlott. (A tojásnak elõször mindig a sárgáját adjuk, keményre fõzve, villával összetörve.)
Érdemes átgondolni és akár egy éves korig is várni az alábbi, gyakran allergiás reakciót kiváltó ételekkel:
tejtermékek, búzaliszt, paradicsom, citrusfélék, kukorica, dió.
Mézet se adjunk a babának az elsõ születésnapja elõtt, a méz ugyanis botulizmus csírákat tartalmazhat. Várjunk a hallal és a belsõségekkel is, a bennük fölhalmozódó méreganyagok káros hatása miatt.
Másféléves kor után jön el az ideje a kivi, eper és hasonló aprómagvas gyümölcsök kóstolásának.
Kétéves kor elõtt kerüljük a csonthéjasok, magvak és a nyers répa adását, fulladásveszély miatt. Természetesen darálva, reszelve fogyaszthatók.
A földimogyoró az Egyesült Államokban elõkelõ helyen áll az ételallergének között, az angliai La Leche Liga három éves kor alatti gyerekek számára nem javasolja. Szintén hároméves korig érdemes várni a gombával, mert különleges, nehezen emészthetõ fehérjéi allergizálhatnak.

A lisztnemûek és a tejtermékek bevezetésérõl megoszlanak a vélemények: Magyarországon a Gyermekorvosok Szakmai Kollégiuma 6 hónapos kortól javasolja a lisztnemûeket, gabonaféléket és 9-10 hónapos kortól a tejtermékeket. Ha a családban bármilyen allergiára való hajlam mutatkozik, akkor csak egy éves kor után ajánlják õket.
Mivel ma már szinte valamennyi családban elõfordul allergiás megbetegedés, érdemes várni ezeknek az ételféleségeknek a bevezetésével. Nagyon sokszor csak évek múltán derül ki, hogy valaki allergiás egy bizonyos élelmiszerre.

A boltok polcain széles a választék bébiételekbõl. Ezeknek a használata nagyon praktikus lehet például utazásnál, nyaralásnál, az elsõ próbálkozásokhoz azonban túl nagy mennyiséget tartalmaz egy-egy üveg. Ráadásul a címkéken már 4 hónapos kortól való ajánlást is feltüntetnek, ami szöges ellentétben áll az Egészségügyi Világszervezet ajánlásával. Késõbb is érdemes alaposan elolvasni, hogy mit tartalmaznak az üvegek; egyéves kor alatt semmiképpen ne vegyünk a babának tejet, epret, paradicsomot vagy más, allergizáló ételféleséget tartalmazó bébiételt.

Népszerûek a különbözõ tejpépek is. Mivel csak vizet kell hozzáadni, elkészítése rendkívül egyszerû. Azonban a tejpépek nagy része teljes tejet vagy sovány tejport tartalmaz, ami köztudottan az elsõ számú táplálékallergén és egyéves kor alatt mindenképpen kerülendõ. Az anyatejes babának semmi szüksége tejpépekre. Nem igényel sokkal több munkát elkészíteni gluténmentes gabonapehelybõl egy finom kását, amihez akár lefejt anyatejet is keverhetünk.

Ha a kicsi nem fogadja el 6 hónaposan a kínált ennivalót, próbálkozzunk meg vele újra: 2-3 naponta vagy hetente. Ha szépen fejlõdik, és elég neki az anyatej, akár egyéves koráig is élhet kizárólag azon. Az elsõ életévben az anyatej a gyermekek fõ tápláléka.

Fontos tudni: az elsõ életévben nem a szoptatást helyettesítjük az egyéb táplálékkal, tehát a szilárd étel bevezetése nem egyenlõ az elválasztással. Ezért is adjuk a pépeket szoptatások után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a szoptatás legalább kétéves korig javasolt, de ideális esetben addig folytatódik, amíg a kisbaba magától abbahagyja.

Ne szoktassuk rá a gyereket a chipsre, ropira, kekszre vagy babapiskótára! Ezek elsõsorban szénhidrátot tartalmaznak, tápértékük csekély, csak eltömik a baba gyomrát. Ha a kisgyermek egész nap rágcsál, ropogtat valamit, éppen az értékesebb, tápanyagdúsabb élelmiszereknek nem marad hely a gyomrában.
Kerüljük az édességeket, a süteményeket, a szénsavas és egyéb üdítõitalokat; a cukrot vagy mesterséges édesítõszereket, ízfokozókat, mesterséges színezéket tartalmazó ételeket.

Ha eddig nem tettük, kezdjünk el magunk is egészségesen táplálkozni. Kerüljük a túl zsíros, cukros ételeket. Használjunk növényi zsiradékot, margarint, olajat, különösen olivaolajat a fõzéshez, sütéshez. Fõzés helyett inkább pároljuk az alapanyagokat; így jobban megmarad a vitamin- és tápanyagtartalmuk. Együnk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, gabonafélét, étrendünk megfelelõ arányban tartalmazzon fehérjét, szénhidrátot. Igyunk vizet, ásványvizet, frissen facsart gyümölcslét. Kerüljük a sok cukrot tartalmazó bolti ivóleveket, a szénsavas üdítõitalokat, amelyek a cukor mellett tartósítószert, gyakran koffeint is tartalmaznak.
Járjunk elöl jó példával! Nehéz lesz rávenni a gyereket a megfelelõ táplálkozásra, ha magunk is chipset rágcsálunk naphosszat.

Irta: Rózsa Ibolya, IBCLC "
Vendég

Hello Lányok!

na, minden elveszett amit írtam...

Boszibaba: nálunk ezt a sütit csak egyszerűen banánosnak hívják és a mamám nagyon finomat csinál! :wink:

Nikky: nagyon jól nézel ki! az utolsó képen olyan helyes kis család vagytok!!!

Bio gyümik: őszintén én ebben nem nagyon hiszek, csak akkor, ha az ember saját kertjében terem meg...a zöldségesünk véleménye sem különb sajnos. ellenőrízhetettlen sajnos...egyébként meg az alma amit most veszünk tavalyi...itt a közelben nincs bio piac, így egyébként is Bálint a "rendes" almát fogja kapni.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Bacilvi: na, igen mindenkinek eltérő a véleménye a hozzátáplálásról...ha Bálint anyatejes lenne, akkor én is később kezdeném...én is tápszeres voltam...3 tetesen almát ettem...persze az is egy más világ volt, a férjem is tápszeres volt...úgy látszik ez nálunk sajnos családi volnás :wink: de egyikünk sem allergiás, pedig abban az időben voltak olyan növényvédő szerek amiket már rég betiltottak... remélem Bálint sem lesz allergiás és a gyomra is rendben lesz, persze szerintem ez is egyén függő. Szóval már én is sokat olvastam erről és nem tudom mi a jó... nehéz dönteni, de szerintem mi szépen lassan elkezdjük azokat a dolgokat adni, amit elvileg már lehet.

KépKép
Kép
r. zsana

[quote="bacilivi"]H írta:bacilivieló MAmik!

Bocs, hogy most nem reagálok semmire, megint panaszkodni jöttem, mert mindjárt gutaütést kapok...
Szoval tegnap a villanyszerelő már reggel hulla részeg volt, nem csinált egész nap semmi (bár jobb is...) , ki kellett rúgni... Meló persze alig halad, a "főnök" igazi magbízhatatlan szemétláda (lesgzívesebben megfolytanám egy kanál vízben...) Tagnap már APA ált be dolgozni... :evil: :evil: !!!! Persze ma is ott van és melózik a sok szemét helyett...!! :evil: :evil: Arról nem is beszélve, minden csúszik...parketta csak jövő héten lesz, viszont a hét végén meg muszáj kiköltöznünk anyuéktól...Hogy is lesz ez azt nem tudom... :?: :?: :!: :!: :evil: :evil: Kész vagyok...apáról nem is beszélve...

Jajj most kéne valami jót szépet írjak, hogy lennyugodjak...
NA inkább visszaolvasok és reagálok...

boszibaba,
wooow...köszi a receptet!! Te nagy sütimester vagy, igaz???

dijcsi,
hát a bio cucc drága... :-( Itt egy weblap akik vannak az újpesti piacon és vannak árak is :http://www.ebio.hu/ Bettinek igaza van, érdemes egy idő után keresni valami megbízható kistermelőt a közeli pacon. Én is ezt fogom tenni, csaknehéz mert nem ismerek senkit...

Lilo,
jajj de szép Blanka!!! Én is akartam menni a bababörzére, de egyszerűen elfelejtettem....

Sütimester? :lol: Szó szó imádok sütni és főzni nagyon is! :D

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

[quote="r. zsana"][ írta:r. zsanab]Bacilvi: na, igen mindenkinek eltérő a véleménye a hozzátáplálásról...ha Bálint anyatejes lenne, akkor én is később kezdeném...én is tápszeres voltam...3 tetesen almát ettem...persze az is egy más világ volt, a férjem is tápszeres volt...úgy látszik ez nálunk sajnos családi volnás :wink: de egyikünk sem allergiás, pedig abban az időben voltak olyan növényvédő szerek amiket már rég betiltottak... remélem Bálint sem lesz allergiás és a gyomra is rendben lesz, persze szerintem ez is egyén függő. Szóval már én is sokat olvastam erről és nem tudom mi a jó... nehéz dönteni, de szerintem mi szépen lassan elkezdjük azokat a dolgokat adni, amit elvileg már lehet.

Én anyatejes baba voltam,és 4 hónaptól már főzelékeket,gyümiket ettem! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

sch. judit: hű ez a hajkorona!!! Nektem nem "kopaszodik" Balázs? Nagyon helyes kis srác!!!

Lilu: Blanka nagyon édes, nekem főleg az utolsó kép tetszik!

Nicole: elfelejtettem írni, de a múltkori képeken Marci olyan nagy fiús már!!! Rengetegett változott és nőtt! Igazi kis pasi!

Bbetti: mikor látunk már képeket Nikiről???

KépKép
Kép
r. zsana

SOS. segítséget kérek!!!! Bálint már megint nem hajlandó elfogadni semmilyen folyadékot!!! már mindent kipróbáltam (szerintem) de csak fintorog... (vízre, teára, gyümölcslére stb) mit tegyek? Ebben a melegben csak kéne valamit innia!

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok lányok! :)

Ti hogy álltok a szoptatással? Van elég tejetek?

Kép
elizabeth25

Zsana : próbáld cicre tenni ha jól emlékszem ti táposok vagytok de próbáld meg hátha:)

Eliza: Én azt mondom van elég de az elmúlt pár napban stére mindig adok tápot gegének ma lehet hogy nem fogok mert azt hittem azért ébred éjszaka mert éhes azt közben csak melege volt legalábbis szerintem na mindeyg az elkövetkezö napok majd megmztatják.

nika70
Salgótarján

Nika: sajnos nekem már egyáltalán nincs tejem :cry: úgyhogy ez a verzió sajna kilőve

KépKép
Kép
r. zsana

nika:

lehet egy intim kérdésem??????és akkor ti hogy éltek házas életet??????vagy addig odébb rakjátok????bocs de nemtudom elképzelni.neharagudj nem bántásként,inkább csak kiváncsiság.

hát tényleg eltérnek a vélemények a hozzátáplálásról :? én azért nem bántam meg hogy 3 hónaposan elkezdtem.mostmár naponta 2 szer eszik nem tápit.reggel főzelék vagy tejpép(ami babatejjel van)délután meg gyümit kap.az őszibarackot IMÁDJA.és már nemigen megy mellé csak a pici pocijába.
kismama18

Sziasztok..

Köszi a dícséreteket..

Judit
Megzabálom a kissrácot azon a PUNKos képen...TÜNDÉRI... :lol:

Barbamami
nem csak egy olyan takarónk van,csak asszem pont félbe van hajtva azért néz ki úgy mintha 2 lenne..
Nem igazán alszunk együtt vele..egyszer volt egy ilyen éjjel mikor elaludtam szégyenszemre miközben szopizott :oops: ,és ott maradt..így keltem fel h ott van mellettem-sztem annyira kivoltam h meg sem mozdultam szerencsére..aztán otthagytam őket Apával...de igazából takaró szempontjából neki teljesen mind1,m az tuti h vagy teljesen alámászik és úgy kell megkeresni-először a frászt hozta rám... :shock: ..vagy kimászik alóla és egy szem takaró nem lesz rajta reggelre...a hálózsákunk nagyon vastag,most csinál egy néni nekünk egy nagyon vékonyat...
Igen kék szemű szőke hajú vagyok,és nagyon remélem Dorka-baby szeme sem változik,és már kezd szőkülni a haja..olyan mintha melíroztatnám.. :lol:

Hát nemtudom ez a biodolog nekem meg sem fordult a fejemben..lehet hülyeség,de ha én nem eszem bioalmát meg paprikát meg mittudomén akkor anyatejen keresztül ezt az almát kapja nem???na mind1..én valszínű ugyanúgy járok majd a csarnokba ahogy most a szokásos zöldségeshez...

A suttogó tényleg jó..megvan vkinek a 2.része??az miről szól??Én még terhességkor megvettem az elsőt,már akkor elolvastam,de van hogy vissza-vissza olvasok...úgy tudom van egy második is..???

Elizabeth
ne aggódja tej miatt,sztem mostanában fog neked majd beállni egyáltalán hogy mennyit eszik Domcsi egyáltalán...legalábbis nekem a 2.-3. hét körül már elég volt a tejem neki..előtte meg össze-vissza..

Zsana
Sajna semmi okosat nemtudok mondani..raksz bele neki cukrot??a vízbe állítólag 1dlbe 1csapott kávéskanál,a teába 3kanál ugyanennyi mennyiségbe...állítólag jó az idegrendszer fejlődésére a cukor,meg az anyatej is édes..próbáld meg,ha meg raktál bele nemtudom...
de ha benne hagyod a szájában a cumit bele sem szív???próbáltad kanállal??bár úgy elég hosszadalmas lehet a dolog,de megér egy próbát,lehet a cumisüveget nem szereti...de csak találgatok most..
talán vkinek van vmi jó ötlete!!remélem sikerrel jársz...most jövök rá h Ő tápszeres..szóval lehet nem az üveggel van baja,hanem avval ami belőle jön???nem amit megszokott..na befejezem tényleg nemtudom mit lehet még tenni..

Ti mibe viszitek sétálni őket??Én tegnap ebbe a fülledt szar időbe már úgy vittem le h volt rajtunk egy rövid rugi,zokni nélkül..és nem volt hideg a lába egyáltalán..nyáron mibe leszünk,pelusba??

Kép
nikky

ja és mégegy..Dóri az anyjára ütött,GYŰLÖLI a sapit!!..addig addig nyűglődik forgatja a fejét meg huzpgatja a sapit amíg le nem jön...pedig egyrészt a szél miatt most muszály ráadnom,nyáron mega nap miatt,de nem akarja azt amit én..nagyon nem!!!Mmit csináljak??már próbáltam a kendőt is..azt se..semmit!!!

Kép
nikky

Nikky: köszi azért hogy próbáltál segíteni. Szoktam cukrot is tenni bele, mondjuk ennyit nem amit írtál, majd kipróbálom, bár vettem HIPP gyümölcsleveket, amit higítva adtam azok is édesek de nem kellenek. A cumisüveggel nincs gond abból eszik is. Egyszerűen, mintha nem ízlene neki semmi más csak a kaja. Lehet, hogy sört inna, de mondtam neki hogy arra még kicsit várnia kell! :wink:
Sétálni mi napozóba megyünk, bár ilyen melegben nem viszem ki csak délután 3-4 körül, mert meg lehet dögleni, itt a lakás meg szerencsére elég jó hűvös.
Ha nagyon meleg van akkor itt maradunk a kertben az árnyékba, akkor van, hogy csak egy pamut body van rajta meg egy kis zokni, de ha elalszik akkor betakarom egy textil pelussal.

KépKép
Kép
r. zsana

[quote="elizabeth25"]S írta:elizabeth25ziasztok lányok! :)

Ti hogy álltok a szoptatással? Van elég tejetek?

70-80ml tejem van+ pótlást is kap. 150ml-t eszik már! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Hát lányok tejügyben az van, hogy elvagyok azért látva, és szopiztatok is, igény szerint, de Domcsinak úgy tűnik nem elég, mind a két cicimből szopizik, és utána még enne...úgyhogy kap egy kis tápszer kiegészítést! Olyan, mint egy feneketlen kis kút! :)
A védőnő javasolta, hogy adjunk neki kiegészítést, mert az első hétben ugye nem nagyon evett sokat, akkor elég volt neki a cici, most viszont kb. egy hete, simán még 20-30-40 ml-t (változó) megiszik a tápszerből is cicizés után! Pedig van tejem, még betétet is használok, nehogy átázzak! :) Remélem majd csak kialakul a dolog valahogyan!

Kép
elizabeth25

[quote="nikky"]S írta:nikkyziasztok..

Köszi a dícséreteket..

Judit
Megzabálom a kissrácot azon a PUNKos képen...TÜNDÉRI... :lol:

Barbamami
nem csak egy olyan takarónk van,csak asszem pont félbe van hajtva azért néz ki úgy mintha 2 lenne..
Nem igazán alszunk együtt vele..egyszer volt egy ilyen éjjel mikor elaludtam szégyenszemre miközben szopizott :oops: ,és ott maradt..így keltem fel h ott van mellettem-sztem annyira kivoltam h meg sem mozdultam szerencsére..aztán otthagytam őket Apával...de igazából takaró szempontjából neki teljesen mind1,m az tuti h vagy teljesen alámászik és úgy kell megkeresni-először a frászt hozta rám... :shock: ..vagy kimászik alóla és egy szem takaró nem lesz rajta reggelre...a hálózsákunk nagyon vastag,most csinál egy néni nekünk egy nagyon vékonyat...
Igen kék szemű szőke hajú vagyok,és nagyon remélem Dorka-baby szeme sem változik,és már kezd szőkülni a haja..olyan mintha melíroztatnám.. :lol:

Hát nemtudom ez a biodolog nekem meg sem fordult a fejemben..lehet hülyeség,de ha én nem eszem bioalmát meg paprikát meg mittudomén akkor anyatejen keresztül ezt az almát kapja nem???na mind1..én valszínű ugyanúgy járok majd a csarnokba ahogy most a szokásos zöldségeshez...

A suttogó tényleg jó..megvan vkinek a 2.része??az miről szól??Én még terhességkor megvettem az elsőt,már akkor elolvastam,de van hogy vissza-vissza olvasok...úgy tudom van egy második is..???

Elizabeth
ne aggódja tej miatt,sztem mostanában fog neked majd beállni egyáltalán hogy mennyit eszik Domcsi egyáltalán...legalábbis nekem a 2.-3. hét körül már elég volt a tejem neki..előtte meg össze-vissza..

Zsana
Sajna semmi okosat nemtudok mondani..raksz bele neki cukrot??a vízbe állítólag 1dlbe 1csapott kávéskanál,a teába 3kanál ugyanennyi mennyiségbe...állítólag jó az idegrendszer fejlődésére a cukor,meg az anyatej is édes..próbáld meg,ha meg raktál bele nemtudom...
de ha benne hagyod a szájában a cumit bele sem szív???próbáltad kanállal??bár úgy elég hosszadalmas lehet a dolog,de megér egy próbát,lehet a cumisüveget nem szereti...de csak találgatok most..
talán vkinek van vmi jó ötlete!!remélem sikerrel jársz...most jövök rá h Ő tápszeres..szóval lehet nem az üveggel van baja,hanem avval ami belőle jön???nem amit megszokott..na befejezem tényleg nemtudom mit lehet még tenni..

Ti mibe viszitek sétálni őket??Én tegnap ebbe a fülledt szar időbe már úgy vittem le h volt rajtunk egy rövid rugi,zokni nélkül..és nem volt hideg a lába egyáltalán..nyáron mibe leszünk,pelusba??

Én egy kis rugiba vittem le sétálni vékony takaróval és nyári sapiban! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszi, az azért már elég jó! :)

Kép
elizabeth25

Séta: Én is kis rugiba vittem le, aminek nincs lába és keze, meg egy vékony kis takaróval volt betakarva, de persze lerúgta magáról!
Nyáron? (amilyen meleg nyarat mondanak), pucéran :))

Kép
elizabeth25

[quote="r. zsana"][ írta:r. zsanab]Nikky: köszi azért hogy próbáltál segíteni. Szoktam cukrot is tenni bele, mondjuk ennyit nem amit írtál, majd kipróbálom, bár vettem HIPP gyümölcsleveket, amit higítva adtam azok is édesek de nem kellenek. A cumisüveggel nincs gond abból eszik is. Egyszerűen, mintha nem ízlene neki semmi más csak a kaja. Lehet, hogy sört inna, de mondtam neki hogy arra még kicsit várnia kell! :wink:
Sétálni mi napozóba megyünk, bár ilyen melegben nem viszem ki csak délután 3-4 körül, mert meg lehet dögleni, itt a lakás meg szerencsére elég jó hűvös.
Ha nagyon meleg van akkor itt maradunk a kertben az árnyékba, akkor van, hogy csak egy pamut body van rajta meg egy kis zokni, de ha elalszik akkor betakarom egy textil pelussal.

Hűvös lakás ? De jó nektek! Nálunk vagy 30 fok van. Minden ablak nyitva,megy a ventilátor is! De hát mit akarok én a panelban? Nembaj nyár közepén a balcsin leszünk anyuméknál,ott meg jó hűvös a lakás! :D

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszi, mi is panelban lakunk!

Kép
elizabeth25

[quote="elizabeth25"]B írta:elizabeth25oszi, az azért már elég jó! :)

Tudom,már régóta ennyi van,éjjel meg 100-130at fejek le,így első 2 etetésre csak anyatejet kap! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszi te mivel fejsz?

Kép
elizabeth25

[quote="elizabeth25"]B írta:elizabeth25oszi, mi is panelban lakunk!

Nálatok is meleg van? :shock:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?