2007.05.21 12:45
2007.05.21 12:45
2007.05.21 13:07
2007.05.21 13:11
2007.05.21 13:19
2007.05.21 14:28
2007.05.21 14:43
2007.05.21 15:33
2007.05.21 18:03
2007.05.21 18:04
[quote="nikole"]S írta:nikoleziasztok!
Akíra: Hát mi is megkaptuk ma a 2 hónapos szurit. Sajnos Marci nem viselte olyan jól, mint Kyrus
Egyébként annyira, de annyira ügyes volt!!! A váróban is csak nézelődött, és mikor bementünk, és a doktornéni megvizsgálta, csak nézte, nézte, hogy ki lehet ez a kedves néni
Meg is lett dícsérve nagyon, mert szépen emelgette és tartotta a fejét, és persze le akart fordulni az asztalról, szóval nagyon büszke vagyok rá. Szerencsére rendben talált mindent!
Utána viszont jött az a fránya szuri, és szegénykém nagyon, de nagyon sírt! Még itthon is Most próbálom altatni, de fel-fel sír, remélem azért mostmár elmúlik ez a szörnyűség! Borogatom is neki, remélem nem lázasodik be
Ráadásul csoda fáradt lehet, mert délelőtt anyósom vigyázott rá 2 órát, és persze nem tette le egy percre sem, pedig Marci csak úgy tud aludni kézben szinte soha! Akkor csak sír és sír. Nekem is kellett 6 hét mire rájöttem mi a gond, de most már tudom. Szóval még ezért is nyűgös, pedig úgy hagytam itt anyósomat, hogy kb. 20 perc és elkezd ásítozni, akkor le kell tenni hasra, kicsit nyöszörög, cumival megnyugtatható ls alszik. Ehelyett: "Hát sírogált és felvettem, nem akart aludni". A gyerek persze hulla fáradt... Na mindegy, ha meg nem jött volna, nem tudtam volna elintézni a dolgom, szóval ez van...
Ja, és ihat forraltvizet, vagy ha nem fogadja el, akkor babateát, 2 hónapos kortól. Tudom, ti itatjátok a babókat, de azért én így vagyok nyugodt, hogy a doki is ezt mondta.
Boszibaba mi nyertünk, nálunk 27,5 fok van a lakásban
De már nemsokára, állítólag a héten jönnek szerelni a klímát!
Tavaly nyáron már itt laktunk, de akkor túl sokat nem voltunk itthon, így átvészeltük klíma nélkül a nyarat, de most már muszáj, mert én még bírnám is valahogy, de Marcit nem akarjuk kínozni.
Tim-csi: Hát átérzem a problémát, mert mi is ezt éltük meg. Jól látod múlt idő!!! Nem is tudtam, hogy neked is vákumos szülésed volt, mert nekem is. Szerintem ez is megviselte a babáinkat, és így több idő kell, hogy megnyugodjanak. A napirend mindenképpen fontos, én már kezdettől fogva próbáltam a 3 óránkénti evést tartani, és nem sok idő kellett, hogy be is álljunk rá. Sőt, most már Marci, ha alszik szépen ki is tolja akár 4 órára is. Persze ha 2,5 óra után sír, hogy éhes, nem kínzom még fél órát... És éjszaka is csak egyszer kel fel, olyan 3-4 között, és reggel 6-7 között. Fél 10-kor eszik utoljára, és 10 körül alszik el.
Napközben próbáltuk mi is a hangzavarhoz szoktatni, de nem igazán szereti. Vannak gyerkőcök akiket semmi nem zavar, de Marci a legkisebb zajra is felébred. Azért próbálom szoktatni, mert az élet nem állhat meg mert alszik, de azért nyílván odafigyelünk, hogy egy kicsit csendesebben végezzük a dolgunkat, mintha ébren lenne. Szerintem ahogy nőnek, egyre jobban bírják majd a zajt is. Szóval kb a 4-6 héten már azt mondtam, hogy nem bírom tovább, mert a gyerek egész nap sír és nem hagyja abba semmire, én meg már a végkimerülés szélén voltam. Egész nap cipeltem, ráztam, táncoltam, énekeltem... Aztán egyszer csak napról napra békésebb lett, és láss csodát, egy tündér, vigyorgós baba lett belőle, aki ébredés után ugyan követeli a tejcsit azonnal, de utána jókat nevetgélünk, "beszélgetünk", figyelem minden mozdulatát, és ha látom hogy fárad (ásítozik, csak néz ki a fejéből meredten), leteszem aludni. Nyöszörög, néha sírdogál, akkor a cumival próbálkozok, és végül elaltatja magát. Persze eleinte nem ment ilyen egyszerűen, de neked is meg kell tanulnod a jelzéseit, és ahogy azt már előttem is írták, neki is meg kall tanulnia elaludni. Nem egyszerű, de menni fog nyugi. Ja, és türelem, szerintem pár hét, és nálatok is szinte magától javulni fog a helyzet!
Ja, és a Suttogó titkai szerintem nagyon jó!!! Van amivel nem értek egyet, de a baba megismerésében nagyon sokat segít. És hát azt kell belőle alkalmazni, amivel egyetértesz!
Bocs, hogy ilyen hosszú lett
2007.05.21 19:15
2007.05.21 20:02
2007.05.21 20:41
2007.05.21 20:54
2007.05.21 21:16
2007.05.21 22:27
2007.05.21 22:28
2007.05.22 06:10
2007.05.22 07:34
2007.05.22 07:38
2007.05.22 08:11
2007.05.22 09:11
2007.05.22 09:23
2007.05.22 09:44
2007.05.22 09:48
[quote="bacilivi"]H írta:bacilivieló MAmik!
Bocs, hogy most nem reagálok semmire, megint panaszkodni jöttem, mert mindjárt gutaütést kapok...
Szoval tegnap a villanyszerelő már reggel hulla részeg volt, nem csinált egész nap semmi (bár jobb is...) , ki kellett rúgni... Meló persze alig halad, a "főnök" igazi magbízhatatlan szemétláda (lesgzívesebben megfolytanám egy kanál vízben...) Tagnap már APA ált be dolgozni... !!!! Persze ma is ott van és melózik a sok szemét helyett...!! Arról nem is beszélve, minden csúszik...parketta csak jövő héten lesz, viszont a hét végén meg muszáj kiköltöznünk anyuéktól...Hogy is lesz ez azt nem tudom... Kész vagyok...apáról nem is beszélve...
Jajj most kéne valami jót szépet írjak, hogy lennyugodjak...
NA inkább visszaolvasok és reagálok...
boszibaba,
wooow...köszi a receptet!! Te nagy sütimester vagy, igaz???
dijcsi,
hát a bio cucc drága... Itt egy weblap akik vannak az újpesti piacon és vannak árak is :http://www.ebio.hu/ Bettinek igaza van, érdemes egy idő után keresni valami megbízható kistermelőt a közeli pacon. Én is ezt fogom tenni, csaknehéz mert nem ismerek senkit...
Lilo,
jajj de szép Blanka!!! Én is akartam menni a bababörzére, de egyszerűen elfelejtettem....
2007.05.22 09:50
[quote="r. zsana"][ írta:r. zsanab]Bacilvi: na, igen mindenkinek eltérő a véleménye a hozzátáplálásról...ha Bálint anyatejes lenne, akkor én is később kezdeném...én is tápszeres voltam...3 tetesen almát ettem...persze az is egy más világ volt, a férjem is tápszeres volt...úgy látszik ez nálunk sajnos családi volnás de egyikünk sem allergiás, pedig abban az időben voltak olyan növényvédő szerek amiket már rég betiltottak... remélem Bálint sem lesz allergiás és a gyomra is rendben lesz, persze szerintem ez is egyén függő. Szóval már én is sokat olvastam erről és nem tudom mi a jó... nehéz dönteni, de szerintem mi szépen lassan elkezdjük azokat a dolgokat adni, amit elvileg már lehet.
2007.05.22 09:52
2007.05.22 11:21
2007.05.22 11:29
2007.05.22 11:39
2007.05.22 11:41
2007.05.22 12:05
2007.05.22 12:27
2007.05.22 12:27
[quote="nikky"]S írta:nikkyziasztok..
Köszi a dícséreteket..
Judit
Megzabálom a kissrácot azon a PUNKos képen...TÜNDÉRI...
Barbamami
nem csak egy olyan takarónk van,csak asszem pont félbe van hajtva azért néz ki úgy mintha 2 lenne..
Nem igazán alszunk együtt vele..egyszer volt egy ilyen éjjel mikor elaludtam szégyenszemre miközben szopizott ,és ott maradt..így keltem fel h ott van mellettem-sztem annyira kivoltam h meg sem mozdultam szerencsére..aztán otthagytam őket Apával...de igazából takaró szempontjából neki teljesen mind1,m az tuti h vagy teljesen alámászik és úgy kell megkeresni-először a frászt hozta rám... ..vagy kimászik alóla és egy szem takaró nem lesz rajta reggelre...a hálózsákunk nagyon vastag,most csinál egy néni nekünk egy nagyon vékonyat...
Igen kék szemű szőke hajú vagyok,és nagyon remélem Dorka-baby szeme sem változik,és már kezd szőkülni a haja..olyan mintha melíroztatnám..
Hát nemtudom ez a biodolog nekem meg sem fordult a fejemben..lehet hülyeség,de ha én nem eszem bioalmát meg paprikát meg mittudomén akkor anyatejen keresztül ezt az almát kapja nem???na mind1..én valszínű ugyanúgy járok majd a csarnokba ahogy most a szokásos zöldségeshez...
A suttogó tényleg jó..megvan vkinek a 2.része??az miről szól??Én még terhességkor megvettem az elsőt,már akkor elolvastam,de van hogy vissza-vissza olvasok...úgy tudom van egy második is..???
Elizabeth
ne aggódja tej miatt,sztem mostanában fog neked majd beállni egyáltalán hogy mennyit eszik Domcsi egyáltalán...legalábbis nekem a 2.-3. hét körül már elég volt a tejem neki..előtte meg össze-vissza..
Zsana
Sajna semmi okosat nemtudok mondani..raksz bele neki cukrot??a vízbe állítólag 1dlbe 1csapott kávéskanál,a teába 3kanál ugyanennyi mennyiségbe...állítólag jó az idegrendszer fejlődésére a cukor,meg az anyatej is édes..próbáld meg,ha meg raktál bele nemtudom...
de ha benne hagyod a szájában a cumit bele sem szív???próbáltad kanállal??bár úgy elég hosszadalmas lehet a dolog,de megér egy próbát,lehet a cumisüveget nem szereti...de csak találgatok most..
talán vkinek van vmi jó ötlete!!remélem sikerrel jársz...most jövök rá h Ő tápszeres..szóval lehet nem az üveggel van baja,hanem avval ami belőle jön???nem amit megszokott..na befejezem tényleg nemtudom mit lehet még tenni..
Ti mibe viszitek sétálni őket??Én tegnap ebbe a fülledt szar időbe már úgy vittem le h volt rajtunk egy rövid rugi,zokni nélkül..és nem volt hideg a lába egyáltalán..nyáron mibe leszünk,pelusba??
2007.05.22 12:30
[quote="r. zsana"][ írta:r. zsanab]Nikky: köszi azért hogy próbáltál segíteni. Szoktam cukrot is tenni bele, mondjuk ennyit nem amit írtál, majd kipróbálom, bár vettem HIPP gyümölcsleveket, amit higítva adtam azok is édesek de nem kellenek. A cumisüveggel nincs gond abból eszik is. Egyszerűen, mintha nem ízlene neki semmi más csak a kaja. Lehet, hogy sört inna, de mondtam neki hogy arra még kicsit várnia kell!
Sétálni mi napozóba megyünk, bár ilyen melegben nem viszem ki csak délután 3-4 körül, mert meg lehet dögleni, itt a lakás meg szerencsére elég jó hűvös.
Ha nagyon meleg van akkor itt maradunk a kertben az árnyékba, akkor van, hogy csak egy pamut body van rajta meg egy kis zokni, de ha elalszik akkor betakarom egy textil pelussal.
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|