Új privát üzeneted érkezett!

Ja még annyit, nem csak a szavazatok száma lényeges, mert az csak az első három díjhoz kell. Nagyon sok nyeremény van, amit a szerkesztőség ítél oda egyedi elbírálás alapján, függetlenül a szavazatok számától.
Persze ettől még lehet, hogy semmit nem ér az egész, de legalább egy esély a nyerésre.

Kép
mamy
 
 


Halihó!

Végre működik a babanet! Napok óta nem jött be az oldal, már nagyon pipa voltam. :evil:

Voltam kedden dokinál, 9 hetes a kis pocaklakó, 23.2 mm, már látszanak a kis végtagkezdeményei, meg a szívverése. 24-én megyek nyakiredő vizsgálatra, remélem minden rendben lesz. Ja és fizetnem kell vizitdíjat, mert még nincs kiskönyvem. De a dokinőm szerint a szülésért nem kell fizetnem, merthogy visszavonta az EM azt a rendeletet, hogy fizetni kell a választott orvosért. Ezt én is olvastam, remélem így is lesz. De mindegy akkor is nála szülök, ha fizetnem kell érte.

Erről a babaszépségversenyről annyit, hogy nálunk is szokott lenni a városban, most is volt nemrég. Anyukám be is akarta Manót nevezni, de pont a Ti általatok leírtak miatt nem engedtem. Mi a fenének, hisz legtöbbször olyanok nyernek, akiknek nagy a családjuk, meg a baráti körük, és boldog-boldogtalan a gyerekre szavaz. Egyébként megnéztem az oldalt, és tényleg van olyan gyerek, akinek nem is látszik rendesen az arca, akkor őrá hogyan szavaz bárki is?

Na megyek, majd jövök.

Sziasztok

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Nagyon nagy a pangás!!! Hol vagytok csajok??? :shock: :roll: :?: :?: :?:

Anita!
De jó, ahogy olvastam úgy átéreztem, hogy láttad a szívverését, meg hogy mekkora és látszanak a végtagkezdeményei... ilyenkor mindig olyan jó visszagondolni a pocakosságra. :lol:
Sok-sok boldogságot kívánok az előtted álló 9 (azaz már csak 7) hónapra, és persze utánra is!
Szépségversenyről annyit még, aztán lezárom a témát, hogy szerintem is eléggé egyoldalú a verseny mert fizetős a szavazás, hiába lehet úgy is pontot szerezni ha írsz a fórumba. Minden nap nem tudsz úgysem annyit írni, hogy utolérd azokat, akiknek már több ezer pontjuk van. De azért jó látni a babák között Gesztit, és reménykedem azért, hogy hátha mégis nyerünk valamit, nagyon sok nyeremény van, és sokat úgy ítélnek oda hogy nem a pontok száma számít. Meglátjuk.

Kép
mamy
 
 

 
 

Ez a babanet egyébként nagyon zizi, nekem sem jött be nagyon sokáig, :evil: különféle hibákat írt, :evil: aztán most meg két órát siet az órája, szerintem még csak 9.11 van, nála meg már 11 elmúlt, hát érdekes. :x

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!
Nekem sem jött be tegnap a babanet.
Szépségversenyről annyit,hogy van egy kisgyerek akin látszik,hogy beteg szegény(nem nevezem meg hogy milyen kategória ,fiu,vagy lány) nehogy megsértsek valakit,neki több ezer szavazata van(tőle nem sajnálom),szóval ezek szerint ilyen alapon,(sajnálatból)is szavaznak.Meg hát azok akiknek sok pénzük van.Nekem még gyakran egy 900as sincs a kártyámon :(
Vendég
 


Sziasztok :)

Hát a szépségversenyekkel való véleményekkel totál egyetértek :)
Lényeg, hogy szépek :) És ezt én mondom :D

Ti mit gondoltok a kistesó témáról? Mikor ideális? Mind anyagilag mind a gyerek kora miatt?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!
Akira,én azt mondom minnél elöbb annál jobb :D Mármint a kistesó.Bár az én gyerekeim között,majdnem 6 év külömbség van,de nem is jó...Folyton veszekednek, játszani meg nem nagyon tudnak együtt :( Verni egymást azt viszont nagyon tudják :evil:
Az oviban is hallom,hogy az anyukák panaszkodnak,hogy az iskolás és ovis gyerekeik mennyit veszekednek.Szóval nem csak az enyémek ilyenek.
Anyagilag,húúú ez jó kérdés,szerintem akkor ha a munkahelyeded álltal legalább egy stabil gyesed(gyeded)van.Ez a minimum :oops:
Max,a lottó 5-ös,mert az én gyerekeim igényeihez az kéne :D :D :D :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Akira!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy minél kisebb legyen a korkülönbség. De azért ha nagyobb, akkor sem törvényszerű hogy öljék egymást a testvérek, pl. a hugom és köztem 6 év van, és nagyon jól kijövünk egymással, nagyon jó tesók vagyunk! Bár igaz, mikor kisebbek voltunk, ment ám a hajtépés és verekedés rendesen (állítólag...) de akkoris inkább a hugom ütött engem, aztán persze rám fogta és mindig én kaptam ki, mert "lehetne már annyi eszed" és "nem bántjuk a kisebbet" stb... Aztán ezt kinőtte és rájött hogy milyen szenya dolog ez, és abbahagyta. Mostanában azért észrevettem, hogy a 6 évből adódóan vannak eltérő nézeteink, úgy az élet dolgaival kapcsolatban általában, de hát ez a különböző generációk hátránya.

Többiek, merre vagytok?
Noéminek lehet, hogy még nincs internete?
Zsutita?
Anyuci?

Kép
mamy
 
 


Sziasztok

Akira
kistesó: szeirntem minnél hamarabb, én és a tesó között 7 év van, de max mikor kicsi volt akkor voltunk jó testvérek, majd elért egy bizonyos kort, kb. 12-13 év, és azóta nem igazán jövünk ki, mondhatni távolból szép az élet, mint anyós meny viszonyban.
Szerintem ez attól is függ hogy te hány éves vagy, ill. milyen a munkahelyed, + hogy van-e segítséged a családban.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Hol vagytok???????????????????,
Vendég
 


Hali!

Én itt vagyok, csak a hétvégénk szokás szerint mozgalmas volt.

Szombaton nagyon felmérgeltem magam. Történt ugyanis, hogy kimentünk az egyik barátnőmmel a piacra. Szombatonként nálunk jó nagy piac van, elsősorban ruhapiac. Ki lehet fogni egész jó kis babaruhákat, meg igazán nagy a választék. Na most a választékkal nem is volt baj, hanem a méretezéssel. Ugyanis Manómra 74-es ruha kell most, és mindenhol 80-86-osnál kezdődtek a nacik. Ugyanis 3/4-es nadrágot akartam a gyereknek venni. És a poén, hogy mindenhol közölték, hogy vegyek nagyobbat majd belenő. Persze, még a 74-es is kicsit nagy rá, nem csinálok a gyerekből bazári majmot két számmal nagyobb ruhával. Ezen persze a kofák kiakadtak, meg közölték, hogy ezeknek a mai anyukáknak semmi nem jó. Na, mikor ezt már a sokadik helyen vágták a fejemhez, közöltem a nyanyával (egy öreg nő volt ugyanis), hogy feltételezem ő sem öltöztette a gyerekét anno két számmal nagyobb ruhába. Tehát ma mehetek butikba 2X annyiért nacit venni a gyereknek. :evil:

Akíra, látod nálunk 14 hónap lesz a két gyerek között. Szerintem a max 2-2,5 év az ideális, mert akkor még jól eljátszanak. Bár a keresztlányaim között 3 év van, és mióta a nagyobbik isibe jár, azóta nem játszanak, más lett az érdeklődés. De szerintem ez függ a gyerekek természetétől is, ők ugyanis eléggé különbözőek, a nagyobbik csendes, eljátszik egyedül, a kicsi viszont igazi kotnyeles, csélcsap kis nő. Nálunk az öcsémmel 9 év van közöttünk, és nagyon rossz volt, nem voltunk gyerekként igazi tesók, nem tudtunk együtt játszani, pedig imádjuk egymást; mostmár, hogy ő is felnőtt kezd hasonlítani az érdeklődésünk.

Nos szép napot mindenkinek.

Üdv
Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Anita!
Tényleg nagyon bosszantó tud lenni, amikor az embernek vadidegenek osztják az észt és még ki is oktatják... :evil: Én nem nagyon járok piacra, (de csak azért mert nincs itt a közbelben), néha ha eljutok, akkor meg a sok "tessék kedveském, tesséééék"-től a hideg kiráz, meg a függönyárus etnikumtól, amikor ott lengetik az orrom előtt a pudvás függönyeiket, miből gondolják, hogy az ember nap mint nap függönyt akar venni?... Babaruhát még nem néztem piacon, és szerencsére valószínűleg nem is kell mert egy ismerősünktől kb. 20 zsáknyi gyerekruhát kaptunk, mostanitól egészen 3-4 éves korig, ki se tudtuk pakolni mert nincs hely, most elleszünk egy darabig. Mindenesetre jól tetted, hogy megmondtad az öreglánynak, én is azt tettem volna.

Lányok, nagyon nagy a pangás, tessék jönni és írni!!!

Különben is, szorítsatok nekem, mert holnap reggel megyek fogászatra... A fene vigye el, az egyik fogam bedurrant pár napja, és egyre jobban fáj, biztos hogy gyökérkezelni kell, ha ki nem húzzák... :roll: :cry: Jobban "félek" a fogorvostól mint a nőgyógyásztól. Pedig az se piskóta. Na mindegy, eldugultam, ma rohangálós nap van nem biztos hogy tudok jönni. Holnap szintén. De azért holnap este remélem tudok jönni.

Szép napot mindenkinek!

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Hát igen, akkor ugy látom kistesó ügybe ti is azon a véleményen vagytok mint én :)

Én mondjuk most töltöttem a 26-ot, és végülis, ugy vagyok vele, hogy 30 éves koromig szeretném megszülni mindkettőt! Mert, hogy mi kettőt tervezünk! És, hát amin én gondolkoztam az ugye az, hogy a gyed az a gyerek 2.életévéig jár, és ha mondjuk nagyobb lenne a különbség náluk mint 2 év, akkor már a gyest kapnám a Kyra után és ha megszületik a második, akkor ha jól tudom a gyedet kapom újra de már sokkal kisebb összeget, tehát így nézve jobb ha a Kyra második szülinapja elött jön meg a kistesó...vagy rosszul tudom ezt a gyes-gyed dolgot? :roll:
A testvér verés nálunk is fenn állt pedig két év van köztünk :D
Engem meg mindig nővérem vert :lol:
De az öcsém meg köztem meg 9 év van, és ővele is püföltük egymást, ugyhogy a verés szerintem nem kor kérdése...gyerekbetegség :lol:

Hát én tuti nem adnék rá Kyrára semmi olyat ami lóg rajta...nem madárijesztőnek akarom öltöztetni...rémesek az öreglány árusok...meg abszolut az összes "okos" ember aki bele akar szólni nevelésbe és mindenbe a gyerekkel kapcsolatosan!

Multkor a szomszédunk...kinn sétálok a kertbe, mutogatom Kyrusnak a virágokat, erre jön a szomszédasszony, hogy miért van ugy beöltöztetve a gyerek (szeles időbe képes voltam ráadni egy sapkát... :evil: ) hisz olyan jól süt a nap (ja és persze sapi nélkül még napszúrást is kapna...)...Ja, és, hogy hallotta, hogy délbe úgy sírt az a kis drága, hát mit csináltam vele...hát képzeljétek el képes voltam kiteregetni, és közbe felkelt a gyerek, és én meg még felakasztottam két kis bodyt (az utolsó kettőt, tehát befejeztem a teregetést) és csak utána mentem oda felvenni a gyereket...hát micsoda szívtelen vagyok...és hát kioktatott, hogy ne hagyjam sírni a gyereket, mert akkor nem fog megbízni bennem...és utálni fog...hát utálom az ilyeneket... :evil:

Bocsi, hogy panaszkodtam... :oops:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztik!
Látom itt vagytok!!!Most csak egy kis időm van :(
Mami,az árusoknak töm mindegy ,hogy a gyerenek jó a ruha kisebb vagy nagyobb,lényeg hogy eladják a sz@rjaikat :D
Én mostanában az auchanban,veszek nekik ruhát,de nem bent a hipermarketben,hanem a külső butikokban.Takko,Family...
Kira,szerintem te meg mond meg a szomszédnak,hogy fölveszed szivesen Kyrát az első nyekkenésre,de akkor ő fogja ringatni egész nap kézben ha te nem érsz rá... :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttem!Kissé el voltam havazva, mire ide ültem a géphez, már nem volt annyi energiám, hogy olvasás után írjak is.Bazsikám egy hete rászokott a korai(de NAGYON KORAI!) kelésre, 3/4 6, max.6-kor kel, és egyszerűen nem bírok fennmaradni.Nem tudom mitől lehet, de baromira fárasztó, mert igaz, hogy őfennsége alszik ebéd után egy órát, dee akkor én próbálok valami hasznossal foglalkozni, nem pedig aludni, mert a lakás szalad állandóan.
Egyébként semmi különös nem történik velünk, gyakoroljuk a járást, de olyan fokon, hogy néha rohanok ababakocsival a gyerek után.Ez az igazi fogyókúra!Mert persze nem arra megy, amerre én akarok.
Most ennyi, ha tudok, vagyok.
Puszi mindenkinek!

Mamy!Szurkolok a fogdokihoz

Kép
zsutita
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok a fogorvoson, sajnos ki kellett húzni a fogamat. Sejtettem, hogy ez lesz... De hálistennek nem volt semmi gáz, pár perc alatt kint volt, semmit sem éreztem. :lol: Kb. egy hónap múlva kell majd visszamennem amikor elkezdődik a pótlás, addig gyógyulgatnia kell az ínynek.

Lányok, most egy darabig nem jövök, mert elutazunk vasárnapig, (Hajdúszoboszlóra egy "wellness hétvégére" :wink: ) igaz hogy csak csütörtökön, de ma is és holnap is őrület rohangálós napunk lesz, (lakás ügyintézés), úgyhogy nem valószínű hogy tudok jönni. De hétfőn jelentkezem, lesznek fotók akkor az iwiw-re teszek fel, ide nem hiszem.
Ja és már több mint 1 hónapja várom a meghívómat, még mindig semmi. Április 10-én igényeltem. Szerintetek mennyit kell még várni?...

Minden jót mindenkinek, pihenjetek és napozzatok, hétfőn jövök!

Kép
mamy
 
 


Még azért felteszek egy képet, tegnap készült az én hamarosan 9 hónapos Nagykislányomról. :P
Kép

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!
Mami nagyon szép a Gszti és nagyon megnött :D :D Jó nyaralást kivánok :D :D Remélem az idő is rendbejön mert nálunk délelött még ezer ágra sütött a napmost mg hideg van és zuhog az eső :(
Remélem mire visszajössz lesz mit olvasnod mert eléggé kihalóban vagyunk,Nszökét nagyon hiányolom és a többieket is
Vendég
 


Sziasztok!

Geszti nagyon édes ezen a képen :)
Mikor lesz Kyra ekkora :lol:

Egy másik topikon nszöke azt irta már vagy egy hónapja, hogy költözködnek, és utána idő mire beszerelik a netet! Lehet még mindig nem szerelték be náluk! :roll:

mamy, remélem jól vagy a fogorvos után! Nekem is mennem kell, bölcsességfog húzás, de baromira félek...de jövő hónapba erőt kell vennem magamon! Mert már nagyon fáj...
Szóval együttérzek veled, de te legalább már túlvagy rajta :)
Az iwiw meghívó meg nekem is valahogy egy hónap után érkezett meg! Szóval szerintem hamarosan te is meg fogod kapni!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Jelentem az iwiwen már van Nszöke,és igéretet tett,hogy ide is jön :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Van egy kis időm, gondoltam bekukkantok. Gesztikém alszik.

Bárány!
Köszi a dícséretet. Noémit én is hiányolom, remélem hamarosan jelentkezik!!! Egyébként mi is hamarosan költözünk, mégsem ősszel, hanem most, mert egy másik lakást választottunk ami már készen van. Úgy néz ki, hogy május végén lesz a költözés. Egy darabig én sem fogok tudni jönni, SAJNOS :!: :!: :!: ugyanis ott még nincs kiépítve az internet, hát nem is tudom hogy fogom kibírni... :roll: :cry: De szerintem hamar meglesz az internetünk, mert a férjemnek szükséges a munkájához, és már intézkedik hogy mit lehetne csinálni.

Akira!
Ne aggódj, Kyra is hipp-hopp megnő, aztán csak lesel, hogy múlnak a hónapok! Szinte hihetetlen számomra, hogy már ilyen nagy lányom van! De azért örülök, mert az első hónapok baromi nehezek voltak, kezdő szülőként, semmi segítségem nem volt, stb... most már belejöttem, és imádom nézni, ahogy napról-napra cseperedik, egyre okosabb, szebb, ügyesebb...
Fogorvost már szinte el is felejtettem, semmi gondom, nem fáj. :lol: Még majd kell mennem a többi fogammal is, de azok még ráérnek...

Na most ébredt meg Geszti, megyek...
Hétfőn jövök!

Kép
mamy
 
 


Sziasztok! Ne haragudjatok, de nem olvastam vissza. gondolom, mind császárosok vagytok. Szült valaki közületek a Szent Imrében?

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!

Tudom, hogy ritkán vagyok, próbálok többször lenni, mert visszanézve tényleg haldoklik a topic.
Mi rendben vagyunk, csak az idegeim mennek lassan tönkre, mióta Balázs megy, nrm tudok vele babakocsival sétálni, állandóan ki akar jönni, úgy viszont rohangálok utána folyamatosan.Tegnap bementünk a C&A-ba, és fél órán keresztül torkaszakadtából üvöltött, hogy vegyük ki.Nagyon égő volt.
Na mindegy, nem panaszkodom, mert ettől függetlenül nagyon vagány csávó.Megyünk az utcán, és minden nőre mosolyog, meg beszél hozzá a maga nyelvén.
Most megyek, mert délben indulunk Debrecenbe, ha lesz erőm, majd vasárnap este bekukkolok.
Puszi mindenkinek és jó hétvégét.

Ind!Én a Margitban szültem, nem tudok segíteni

Kép
zsutita
 
 


Sziasztok

Zsutita
akkor legalább nem vagyok egyedül, mert azt hittem hogy csak én vagyok már tiszta idegbeteg a gyerektől. Mert Ákos engem szembenevet, eleinte mindig türelmes vagyok, de mikor már 1 órán belül 10-szer csapja be mondjuk az ajtót, vagy kukázik órdítok, és mitcsinál, szemberöhög!
Ja és 2-3 napja már kimászik a kiságyból, pedig nincs leeresztve a rács :x ! Úgyhogy a nappali altatás már kész horror!

Jövő héten tuti nem leszek, mert vasárnap megyünk haza a szüleimhez, és csak pünkösd után jövünk haza!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Eddig észre sem vette,hogy Zsuzsita,és Erika kisfiaik ennyire egy idősek.Csak most,hogy olvastam,hogy mindketten a "kiborító"időszakukat élik...Hát igen ez nem egyszerű kor :D :D
És még egy darabig csak roszabb lesz :D :D
Jó utat hétvégére mindkettőtöknek
Többiek írjatok!!
Vendég
 


Hali!

Kicsit eltüntem, de kész bolondokháza volt ez a hét.

3 napig intéztem a jogsim és a személyim. Ma meg voltam végre a védőben. Megkaptam a szokásos beutalókat. Hétfőn megyek vérvételre, valamikor meg belgyógyászatra, de oda be kell jelenkezni. Kíváncsi vagyok figyelembe veszik-e, hogy picibabám van. Merthogy az okmányirodában senkit nem hatott meg, hogy gyerekkel mentem. :evil:

akíra, az ilyen beleokoskodásokat én is rettentően útálom. Nekem a kedvencem, hogy mikor nyűgös a gyerek közlik, hogy szomjas. Miért pont szomjas lenne? Ezer és egy oka lehet egy baba nyűgösködésének. Egyébként meg nekem az a véleményem, hogy igen is "kell" egy picit hagyni sírni. Persze nem azt mondom, hogy ha más dolgom nincs akkor is sírjon, de én mikor még Manó pici volt, akkor is sokszor csak odamentem az ágyához, megsímogattam és legtöbbször erre is abbahagyta a sírást. Persze, más dolog, ha éhség, vagy pelusgond miatt sír, akkor felveszi az ember. Én sem dobok el mindent a kezemből, mert elkezdett sírni. Nem kell felkapatni a gyereket - szerintem - meg kell szoknia, hogy anyának más dolga is van.

zsutita, Manó is rászokott, hogy fél 6-kor kel. Én már kezdem megszokni. Viszont most össze-vissza eszik. Hol 4-szer, hol 5-ször. Ma pl. délután majd 2 üveg bébiételt megevett, tegnap délután 3/4-et, és semmi más nem kellett neki. Ez csak azért idegesít, mert másfél hónap alatt szinte semmit nem hízott (100gr-ot), bár nőtt 4 cm-t.

Lányok, pedig én úgy várom már, hogy Manó járjon, bár mindenki azt mondja, hogy visszasírom ezt az időszakot. Lehetséges. Manóm most nagyon bújós kezd lenni, ja meg nyavajog. Mihelyt nem lát, azonnal nyűglődik, sőt egyre kevésbé marad el a járókában. És amit viszont nem értek, hogy az etetőszéket kb. 2 hete útálja, nem hajlandó benne enni, csak az ölemben. Ja, és ami a legfontosabb - nekem :D - néhány napja egész szépen ül egyedül.

Üdv mindenkinek, szebb napot, mint ami most van. Nálunk szakad az eső.

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Hú jó nagy pangás volt a hétvégén.De jelentem, mi itthon vagyunk, és most ráadásul egyedül, apűás séta van, hogy egy kicsit pihenjek. Tűző nappal szemben vezettem 220 km-t.
Erika!Akkor egy cipőben járunk tényleg, kiborító.Mindig talál valami hülyeséget, amit csináljon.Nekem Balázs a múlt héten megcsinálta azt is, hogy egy ikeás polc alsó polcát kipakolta, aztán lemotyózta a következőt, leszedte, és boldogan felállt rá.Azt hittem megfolytom, akkorát csattant a polc, csoda hogy nem ütötte meg.És az egészen röhögött egy jó nagyot, aztán persze volt ordítás, amikor beraktam a kiságyba.A kimászással pedig ne is ijesztgess, nekem még nem csinálta, bár a múltkor már a szivacs rácsvédőn állt.És onnan már nincs sok hátra, hogy kijöjjön.
Kitartást nektek!

Mindenkinek puszi, majd még jelentkezem!

Kép
zsutita
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok :D
Nem rég értünk haza a vidámparkból,egész nap ott voltunk,nagyon jó volt.
A kölkök nagyon élvezték,én nem merek felülni semmire csak ami nagyon light-os :oops: A férjem viszont adott az "élvezeteknek"
mindent kipróbált..Azt hiszem triplán eljátszottuk a belépő árát :D :D
Jó éjszakát mindenkinek
Vendég
 


Sziasztok!

Mi is megjöttünk a hosszú hétvégéről! Sajnos, képek nincsenek, mert bedöglött a fényképezőnk... :evil: Pedig nem egy egyszerű darab, hanem profi gép, párom munkájához kell néha, és azt mondta nem lesz kevés a javíttatás, ha egyáltalán meg tudják csinálni.
A hétvége egyébként nagyon-nagyon jó volt, igaz hogy pihenni szinte semmit nem tudtunk, mert Geszti ugyanúgy lefoglalt minket mint itthon (pesze), de nem is baj, azért mégiscsak kikapcsolódás volt. És nagyon sok jó és szép dolog történt velünk ezalatt a 4 nap alatt. Többek között, hogy Gesztit elvittük strandra, életében először, én eleinte nagyon féltem mert a víz nem az az átlátszó tiszta víz volt, mint az úszómedencében, hanem gyógyvíz, de aztán láttam hogy Gesztivel egyidős babák is vannak a vízben jópáran, úgyhogy mi is bevittük, igaz csak kb. 10 percre. Hát lányok, úgy élvezte, hogy csak na!!! Először nézett nagyot, hogy mi ez, csöndesen szemlélődött, nézte a többi gyereket. Aztán feloldódott, mindketten ott ültünk vele a vízben, majdnem nyakig benne volt hogy ne fázzon, és nevetett nagyokat, pancsolt, és nyújtogatta a kezeit a gyerekek felé, ment volna bejjebb. Apja bevitte a medence közepére, "úsztatta" stb. nagyon tetszett neki!!! A víz melegvíz volt, 32-34 fokos, és valószínűleg nem a felnőtteknek szánt klasszikus gyógyvíz, hanem "lájtos". Utána este úgy elaludt, mintha fél napot strandolt volna. Egyébként szépen átaludta az éjszakákat, annak ellenére hogy a szállodai szobában nem volt igazán besötétítés, itthon meg teljes sötétségben alszik. Volt egy rácsos kiságya, hát persze állandóan felállt benne, nem győztük leültetni vagy kivenni, mert jópárszor el is esett, persze volt üvöltés. De hát így tanulja meg, mit hogyan kell csinálni.
Szuper jó volt minden, jókat sétáltunk.
Voltunk a debreceni állatkertben, bár sajnos pont esett az eső, de így is megállapítottam, hogy klasszisokkal szebb a bp-i állatkertnél, (legalábbis szerintem), és igényesebb. A vidámparkba nem mentünk át, nem lett volna értelme.
Én is sokat vezettem, 203 km-t odafelé, szintén nappal szemben. Hazafelé a párom vezetett.

Zsutita, Erika!
Hát nem nyugtattatok meg, bár tudom hogy az idő előrehaladtával csak nehezebb lesz, már most is néha leizzadok, mikor Gesztivel játszom, állandóan arra mászik amerre nem kéne, a másodperc tört része alatt leránt mindent, széttép mindent, stb. Ha elveszem tőle, vagy elhozom onnan akkor visít mint a kismalac, hisztizik, de csak addig amíg újabb érdekes széttépnivalót nem talál, akkor snitt, a visításnak vége, és újult erővel mászik tovább. És ez persze így megy egész nap. Hát mi vár még rám, atyaúristen!!! Épp mondtam a páromnak, most a 4 nap alatt látta, hogy milyen fárasztó "munka" ez, mert azért mégiscsak én vagyok vele a nap 24 órájában. Ő is mindenben segít amiben tud, de mivel dolgozik, kevesebbet van vele.

Ind!
Sajnos én sem tudok segíteni, mert én sem ott szültem. Viszont ott születtem, császárral... :wink: de az már régen volt :roll: és akkor még nem is így hívták, hanem simán "Tétényi úti" kórháznak.

Bárány!

Akkor egy kisebbfajta vagyont költöttetek a vidámparkban, gondolom... Mennyi most a belépő? És átlagban mennyi egy menet? Mi 2 éve novemberben, az utolsó nyitvatartási napon voltunk, ingyen lehetett bemenni, persze a játékok nem voltak ingyen, már ami működött.

Anita!

Nekem is mondták már, hogy ha nyűgös, biztos szomjas. Én is kiakadtam ezen, nem értem hogy miért lenne pont szomjas? Persze ezt az legkönnyebb orvosolni, a szájába nyomják a cuclit és kész. A gyerek meg valószínűleg inni fog. De egyáltalán nem biztos, hogy ettől nyűgös.
Igen, ez az időszak most kezdődik, hogy a baba sír, ha nem látja az anyját. Geszti is fokozottan anyás lett az utóbbi 2 hónapban. Most már csak szinte nálam hajlandó megnyugodni, még az Apja sem jó neki, amikor olyanja van. De azért ez olyan jó érzés... 8)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!
Mami,a belépő 140cm alatt 2000ft(hétvégén 2500)Felnőt vagyis 140cm fölött 3000(hétvégén 3500)és oda ülsz fel és annyiszor amennyiszer csak akarsz :D :D :D
Na ezért írtam,hogy mi aztán kihasználtuk a belépő árát...
Ha mindenre fizetnünk keltt volna akkor kb 50ezret otthagytunk volna,igy 4-ünknek 12000és kész :D :D Tök,hogy hogy már így van
Szerintem marha jó ötlet,volt olyan kis hernyós hullámvasút féle amire a gyerekek 4szer felültek egymás után,de átlagban mindenre ennyiszer ültek föl,vagy még többször...

Nektek,is jó programotok volt,a strandot is imádjuk,nem csoda,hogy Geszti annyira élvezte...nincs is jobb a világon :D :D
Ahogy jön a jóidő mi is szerentnénk rendszeresiteni a strandolást(mint tavaly is )Van tőlünk 5 percre egy olcsó jó strand Gödalsón,oda járunk,van,hogy nap mint nap,ha csak egy pár órára is de kimegyünk
Vendég
 


Sziasztok!

Bárány!

Ismerem azt a strandot Göd-alsón :wink: tényleg nagyon jó kis strand! Igaz hogy elég zsúfolt mindig. Mondjuk már régen voltam, de emlékszem hogy iszonyú tömeg volt.
A vidámparkba így még úgy-ahogy megéri bemenni, én azt hittem hogy még külön fizetni kell mindenért. Ezek szerint nyáron nem így van. De azért így is húzós a 12 ezer, nem?... Bár a gyerekekért mindent.

Na megyek mert kezdődik a nap, menni kéne dokihoz, Gesztikémnek kicsit kipirosodott a feneke, ahol összeér, biztos ez a hülye meleg, meg hogy minden reggel van kaki a pelusban, és ugye éjjel nem teszem tisztába (mivel alszik), így reggelre biztos kipállik neki, úgy sajnálom... Pici piros pöttyök is vannak rajta, olyan dudorkák. Kenegetem most körömvirág krémmel, de azért inkább iratok fel valami gyógyszertárit. Szerintetek ez a pelenkakiütés? Mert eddig semmi ilyesmi nem volt, szerencsére, még kiskorában sem. Olyan szép sima a popója mindig, mint a nagykönyvben meg van írva. Csak most jött elő ez a pöttyözés.

Szép napot nektek, ebben a kánikulában!... :roll:
Noémit már nagyon hiányolom!!!!
Anyuci, veletek mi van???

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!
Mami a vidámpark mostmár mindig így lesz,állitólag amerikai mintára.. :D Háát szívtam egy kicsit a fogam,de tényleg nagyon jól érezték magukat a gyerekek és persze mi is...tehát mondhatom,hogy megérte..
A gödi strand tényleg zsúfolt,de mi inkább hétköznap szoktunk járni és akkor annyira nem.Inkább a hétvége húzós.

Amikor az enyémek picik voltak volt egy nagyon jó popsikrém,olyan bevonatot képez amit még szinte lemosni sem lehet,de attól tényleg nem pirosodott ki a fenekük,remélem majd eszembe jut a neve,de most sajna nem :oops: :oops:
Du fodrászhoz megyek,ez nagy szó majd egy év után :lol:
Vendég
 


Azt elfelejtettem mondani,hogy két éves kor alatt ingyenes a vidámpark,úgyhogy nektek még olcsóbb
Vendég
 


Bárány!
Köszi az infókat! Nem hiszem, hogy mostanában megyünk a vidámparkba, Geszti még úgysem tud felülni sehová, mi meg nélküle szintén nem, maximum külön-külön, de az úgy nem az igazi...
Popsikrém neve érdekelne nagyon, törd a fejed ám! :wink: :lol:
Most Geszti elaludt, de ebéd után lemegyünk azért a dokkerhez.

Kép
mamy
 
 


Eleinte nem lehetett kapni csak egy két helyen és ritkán azután ha jol emlékszem már volt a dm-ben is és sárga,de azért töröm a fjm :roll: :roll:
Tudom,hogy olyan "vastag"krém,hogy ha ruhára kerül szinte kimosni sem lehet,attól aztán simán bekakilhat éjjel :D
Vendég
 


Bárány!
Ez jól hangzik, jó lenne ha lehetne még kapni ezt a krémet. Geszti minden éjjel kakil, reggelre van cucc a pelusban bőven, és mivel végigalussza az éjszakát, nem teszem tisztába, valószínűleg ezért csípte ki a kis popóját... Semmi más megoldást nem tudok kitalálni, minthogy ilyesmi krémmel kéne kenni (persze miután rendbejött a bőre), és sokat hagyom pelus nélkül. Ennek "csak" az a veszélye, hogy lepisil mindent. A kakit időben észre szoktam venni, de a pisi váratlanul jön. :roll:
Na majd a gyógyszertárban is megkérdezem. Ma mégsem tudunk menni a dokkerhez mert tanácsadás ma nincs, csak betegrendelés este 6-8-ig, oda meg inkább nem viszem le...

Kép
mamy
 
 


Mivel nem jut eszembe ezért ha véletlenül dm felé jársz a baba cuccok között egy lapos kerek sárga doboz krémet keress ami van kicsiben és nagyban szerintem még leht kapni,nagyon jó....
Vendég
 


Mivel nem jut eszembe ezért ha véletlenül dm felé jársz a baba cuccok között egy lapos kerek sárga doboz krémet keress ami van kicsiben és nagyban szerintem még leht kapni,nagyon jó....
Vendég
 


Sziasztok!

Bárány!
Nem voltunk ma dm közelben, de talán holnap... Mindenesetre vettem Bepanthent. Remélem, rendbehozza a bőrét. Utána jöhet a védőkrém.

TÖBBIEK :?: :?: :?:

Kép
mamy
 
 


Találtam egy tégely krémet itthon :D :D :D :D :D
Igaz,hogy már megromlott de arra jó hogy mielött kidobom a kukába elmOndjam neked,hogy a BABYLOVE A NEVE SÁRGA A DOBOZA ÉS KIZÁRÓLAG DM-ES TERMÉK,LEGALÁBBIS RÁ VAN ÍRVA ,HOGY DM :lol: gondolom ez azt jelenti
ÉS az van ráírva,hogy pelenkakiütés elleni krém
Vendég
 


Bárány!
Köszi szépen!!! :lol: Sejtettem, amikor írtad hogy sárga dobozban van. A Babylove termékek nagyon jók! Kivéve a pelus, az nekünk nem jött be.
És honnan ástad elő azt a régi krémet? :roll: :lol:

Kép
mamy
 
 


Szia!
A polc mélyén,még volt,na jó annyira nem régi de tényleg romlott,Néha még akkor is használtuk amikor már nem volt pelusos,mert elég egy rossz fenéktörlés és kész... :D
Többiek nem írtok??,
Vendég
 


Halihó!

Na igen, jó ha van a háznál ilyen krém. Most kíváncsi vagyok, a Bepanthen beválik-e? Állítólag jó, de hát majd kiderül. Röhej, egy kis tubus 800 Ft volt... úgyhogy ajánlom is hogy jó legyen.
Ma megyünk dm-be, veszek olyan krémet.

Többieket én is nagyon hiányolom, mi lehet velük??? Kezdek aggódni. Lehetséges, hogy Noéminek még mindig nincs net? Bár most jut eszembe, a múltkor írtad hogy volt az iwiw-en, akkor már tud netezni, nem? Akkor miért nem jön?

Noémi!

Tessék jönni! Hiányolunk :!:

Na meg persze a többieket is :!:

Kép
mamy
 
 


Anyuci!
Boldog születésnapot!!! :lol:

Kép

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Bárány!
Mégsem voltunk ma dm-ben mert szakadt az eső majdnem egész délután, iszonyú fülledt hülye idő van. Remélem, már holnap tudunk menni.
Viszont úgy vettem észre, már 1 napi használat után, hogy használ a Bepanthen. (kop-kop-kop). Már sokkal szebb Geszti popója, halványul a pirosság és csökkennek a pöttyök. :lol:
De azért megveszem azt a krémet.

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak mindig végkimerülésig csinálok valamit.Ma mennem kellett a védőnőhöz, mert Bazsi nagyon nyűgös egy pár napja, de azt mondta, hogy valószínűleg a meleg tett be neki.Nagyon anyás, ami rá nem jellemző, bújik hozzám állandóan, és minden baj, mindig nyafog.Enni nem eszik, csak iszik.És állandóan izzad, pedig ma egy szál pólóban volt.

A popsikrémmel kapcsolatban annyit, hiogy állítólag a legjobb a sudocrem, de baromi drága.A dm-eset nem ismerem, szerencsére(kopp-kopp-kopp) nekünk nem volt ilyen problémánk.Viszont szerintem jó a babylove-os pelenka, én azt használom, és nekünk bevált.De ez gyerektől függ.Nekünk a pampers nem jött be, nagyon megutáltam.

Ne hari mennem kell, pusszancs mindenkinek

Kép
zsutita
 
 


Sziasztok!
Örülök Zsuzsita,hogy legalább te erre jársz néna..Többiek nagyon eltüntek,már csak mi levelezgetünk szinte Mamival kettecskén.Nem is tudtam,hogy Anitának szülinapja van,te az iwiwről láttad?

Ebben a melegben senki nem szivesen eszik,szerintem nem csak Balázs.Én a szivritmuszavaromon érzem,hogy nagyon hülye az idő,én nem a meleget nem birom,hanem ezt a nagy ingadozást frontokat..
Szép napot
Vendég
 


Sziasztok!

Hát igen, mindenkit megvisel az idő.Rólam állandóan szakad a víz, nekem sincs étvágyam. A dedem éjszaka sem alszik jól, a szúnyogok miatt nem tudunk ajtót nyitni, csak az ablakot, de az meg nem elég.Rengetegszer felsír éjszaka, és tiszta víz a feje.
Jajj felébredt, megyek!
Pusszancs

Kép
zsutita
 
 


Sziasztok!

Zsutita!
Szegény Bazsi, hogy így megviseli a meleg... de az nagyon fontos, és jó hogy iszik. Geszti is nagyon sokat iszik mostanában, a milupa teát vedeli mint az őrült, ezért most két napja leálltam a teával (nem akarom hogy túl sok cukrot vigyen be) csak vizet adok neki, és azt is issza, bár nem olyan nagy lelkesedéssel. De mivel szomjas, megissza.
Miért utáltad meg a pampers pelust? Nálunk hullámzó volt a pelus-igény, kezdetben Huggies és Pampers jött be, aztán amikor 2-es 3-as méretre váltottunk akkor a Liberó, valahogy a pampers akkor nem volt a legjobb, nem tudom miért, sűrűn kifolyt a pisi stb. Most a 4-es méretből megint a pampers aktiv baby és a sleep and play vált be legjobban. A dm-es pelus nekünk azért nem volt jó mert nem gumis a dereka és folyton lecsúszott, kifolyt belőle minden stb. és elég széles a comb közötti része, Geszti nem szerette, úgy vettem észre. Igaz, 4-es méretben még nem próbáltam.
Sudocrem-et mi csak pár napig használtuk még az elején (kaptunk a kórházi csomagban egy termékmintát, a kórházban azt kellett használni), aztán itthon a neten olvastam róla mindenfélét, a végkövetkeztetés az volt, hogy hosszú távon nem jó használni, valamelyik összetevője miatt. Úgyhogy hanyagoltuk, és csak a gyógyszertári krémet használjuk azóta. Most 2 napja a Bepanthent. De már jelentősen javul a popója. :D

Bárány!
Igen, az iwiw-en láttam hogy Évinek szülinapja volt tegnap. Remélem, előbb-utóbb jön ő is, és a többiek is. Tényleg szinte csak mi ketten levelezgetünk már, de azért jól elvagyunk. :wink:
A hőingadozás tényleg nagyon kikészíti az embert, neked még ritmuszavart is okoz?... Akkor nagyon óvatosnak kell lenned.
Hálistennek én nem vettem észre Gesztin semmi változást, nem nyűgösebb, sőt mintha még nyugodtabb is lenne. Már harmadik napja olyan jókat alszik délelőtt, 2 és fél, 3 órákat egyhuzamban. Pl. most is letettem aludni. A szobájában viszonylag hűvös van és sötét. Sétálni félve megyek vele, de azért muszály, most is voltunk lent hármasban a pluszban vásárolni, most még elviselhető a hőmérséklet. Délután most már tényleg menni kéne a dm-be, hát meglátjuk mennyire lesz meleg. Ilyenkor a sétához is mindig bekenem naptejjel a karját, lábát és az orrát. :D

Szép napot nektek!

Kép
mamy
 
 


Halihó!

Nem vesztem el, csak Manóm is nagyon anyás, és nyűgös napok óta. És ami idegesít kicsit, hogy a napi 2-3 székletből az egyik elég híg. Tegnap voltunk a védőben, azt mondta a védőnő, hogy lehet a fogzás miatt van. Enni ő sem nagyon eszik kb. 2/3-át eszi a szokásos adagjának, ennek ellenére egy hét alatt hízott 20 dkg-ot, ami jó, mert az elmúlt másfél hónapban nem hízott semmit.

Nekünk sem vált be a pampers pelus, bár most egy ideje a sleep and play-t használjuk mi is, de nem vagyok vele megelégedve, nagyon jól felszívja a pisit, de a kaki kijön belőle, ja és átérzik rajta a pisi szaga, ami őrült kellemetlen. Nekem a huggies nagyon bevált, abból soha semmi nem folyt ki, most azt fogok venni. A pampers activ baby-t kifejezetten útálom, mindig minden kifolyik belőle. Vettem egyszer babylove pelenkát, mert volt kuponom és nekem nem volt vele bajom. Én ezzel a sleep and play-el vagyok úgy, hogy lecsúszik, mert nem gumis. Bár most azon gondolkodom, hogy bugyipelenkát veszek, mert Manót képtelenség fekve pelenkázni, izeg-mozog, forgolódik, minden baja van.

Ja, és teljesen egyedül ül, néha persze eldől oldalra, de tegnap lemértem 8 percig ült egyedül és úgy játszott, utána kezdett eldőlni oldalra, mert nyúlt valami játékért. És 3 napja teljesen feláll. Persze egyedül még nem, de egyszerűen nem lehet leültetni csak úgy, ha kihúzom a lábát alóla. Ha le akarom ültetni nyomja ki magát álló helyzetbe, és percekig áll úgy, hogy fogom a kezét, vagy a hónaljánál, és vigyorogva néz körbe. Nagyon tetszik neki a saját tudománya. De mászni meg sem próbál, ha valami játék kell neki és nem éri el, addig forog hasra-hátra, amíg oda nem gurul. :D

Holnap megyek nyakiredő UH-ra, majd megírom az eredményt, remélem rendben lesz.

Noémi, Anyuci merre vagytok?

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?