Új privát üzeneted érkezett!

Gabi: Neked most biztos a császár, vagy nem? Lehet, hogy Brendon baba úgy gondolja, hogy ha már péntekre meg kell születnie, akkor elindul spontán is :lol:

Csilla: tünetek megvannak :roll: . Ráadásul ettől a jó kis fronttól 2 napja egyfolytában fáj a fejem :evil: . 23-ig is már csak 1 hét van, úgyhogy simán kibírod :lol: . Akkor jön majd a barátnőd? Vagy ez másik szülésznő?

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, igen, ő a barátnő szülésznő. 22-től szabit vett ki maiattam :), csak megkért, hogy addig bírjam ki.
Eddig semmi bajom nem volt, de most pár nap alatt jöttek ezek a furcsa érzések, és megijedtem, hogy már nem húzom addig....
Ugye születés előtt pár nappal nem mozog annyit a baba? Ma valami hihetetlen tornát rendezett, ezek szerint még jó neki ott bent...
Vendég
 


timóca!ha addig esetleg nem jönne ki,akkor péntek reggel csaszi.most hivtam,hogy mi van velem,azt mondja,csak jósolgatok.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 

 
 

Sziasztok!

Gabi! De jó neked, hogy már pénteken meglátod a babócád!!!! Én is fogom, bár csak uh-n! :D remélem azért nem aggódsz azért, hogy esetleg császár lesz! Inkább legyen biztosan jól Brendon!!!!

Csilla! 1 hetet már fél lábon is kibírsz nem? :lol: Na jó, beszéld meg a babócáddal, hogy meddig kell még biztosan benn maradnia, és akkor tuti ott is marad!

Én is ma beszélgettem a picúrral, hogy 10 hetet még muszáj odabenn töltenie, tehát kihúznia végig, mert még 6 hétig vizsgáim lesznek, azután még apának is kell idő hogy befejezze a házat! :wink:

Amúgy nagyon-nagyon szépek a beltéri ajtók, ma be is rakták a fürdőszobainak a tokját, úgy tudok örülni ilyen apró kis haladásnak is!!!

na szóval finisben lévők: tessék még kicsit kihúzni, legalább addig ameddig szeretnétek!

üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Finiselők, drukk drukk drukk!

Csilla, neked különösen, hogy kihúzd addig. nekem ugyanúgy mozgott mindegyik a végén is. :)
Vendég
 


Gabi, szerintem meg megszülsz holnap gyorsan, könnyen, és felejtheted a császárt!!!! :P Beszéld meg Brendonnal!

Dóri, Van benne valami, amit mondasz a napirendről, de nekem mindenképpen muszáj lesz igény szerint szoptatni, mert másképp nem indul be a tejem. Dorkával is szenvedtem. És így is beállt egyfajta napirend 6 hetes kora körül.

Csilla, drukk a jövő héthez! Lehet, hogy csak most helyezkedik be a fej, az is olyan húzós érzés, ahogy mozgatja a fejét, én is szoktam érezni... Ha kell, feküdj, ha lehet, akkor több eséllyel kihúzod.

Nálam már igaz a kevés magzatmozgás, azért figyelem, hogy mindig van-e egy kicsi, de bőven nem a régi...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Gabi :)
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen pénteken!
Ez így nagyon izgalmas helyzet, előre tudod, mikor jön a bébi.

Dóri :)
A napirend dologban igazad van, csak ez a kezdeti hetekben fokozatosan alakul ki, nehéz még az elején rögtön bevezetni, de szerintem mindenkinek előbb utóbb sikerüéni fog. Én is tartok egy kicsit az első hetektől 3 gyerekkel, de majd csak lesz valahogy.

Csilla :)
Drukk, hogy kihúzd, ameddig a legjobb!

Szilvi :)
Hogy érzed magad?

Ildi :)
A centid alapján a kerek 10 hét már nem biztos, hogy tartható :lol: Drukkolok, hogy mindent be tudjatok fejezni a szülésig.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Jó reggelt! :)

Szilvih,
az elején én is állandóan szoptattam, míg nem indult be teljesen a tej. Szerintem ezzel mindneki így van.

Nelli,
hát az eleje az valóban döcögős mindenkinek, mert szegény baba csak most jött a világra éppen és annyira szokatlan minden neki.. Meg szoknia kell mindenkinek az új helyzetet, tesóknak is. De szerencsére elég hamar beállt a rend. :)

Ildi,
Ti is építkezésben vagytok? Biztos kihúzza addig a babód. :)
Vendég
 


Hello Lányok!!

Akiknek már csak napok vannak hátra, azoknak kitartást kívánok,
Gabi, drukk, hogy ne kerüljön sor a császárra.
Viszont, a sok kellemetlen fájdalom mellett lebegjen előtettek az a pozitív gondolat, hogy Ti hamarosan túl lesztek rajta, és ott lesz karjaitokban végre az a kis poszáta, akit már oly hosszú ideje vártatok... :)

Ránk még vár a kemény nyár,s ha ilyen őrült lesz az időjárás, 1-2 nap hőség, majd azt 2-3 nap hűvös, esős idő váltja, kíváncsi leszek, hányan szülünk " a kiírt időben" és nem a front miatt hetekkel előbb...

Pénteken voltam a cukorvizsgálaton... 4,2 körüli lett az eredményem!!! :P
Viszont voltam utána a bőrgyógyászaton is... :cry: úgy nézett rám a dokinő, mint valami csodabogárra..még egy másik dokit is hívott, hogy nézze meg a kiütéseimet. Sajna nem tudják, mik ezek, és mitől, de az sem kizárt, hogy nem a terhesség miatt. Holnap ismét megyek, előre félek, mit mondanak.... :roll:

Timóca! A vérvételről most nekem sincs jó emlékem. Pénteken 2 szer vettek, az első helye úgy bevérzett, még most is tiszta lila.
Tuti szarul szúrt meg a nő, mert fájt is... Másodjára szintén ugyanaz vette le a vérem. Hát, félve ültem le elé... viszont azt meg sem éreztem.
Nem kéne már nagytakarítást csinálnod egyedül...

Ildi!
Nagyon csini vagy, aranyos kis pocakod van. Nekem így a 25.héten van ekkora...Mekkora lesz vajon a végére???

Kitta
kitta
 
 


sziasztok!lehet,hogy most tök vagyok,mert nem tudom,melyikbe szokott irni lorcika,de üzeni,hogy nincs nete,de még nem szül.mindenkit puszil.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Lányok, a bababörze most vasárnap lesz???

Kitta
kitta
 
 


Kitta: igen, most vasárnap lesz a kismamás bababörze.

Kép
Kép
timóca
 
 


Szia Timi,

pesten lesz? Mert a chat-en azt írták, h Szhelyen lesz most vasárnap...
Hogy vagy??

Kitta
kitta
 
 


Kitta, lehet, hogy Szfváron is lesz vmi, de a Kismama 30. bababörzéje tutira vasárnap lesz a BNV-n. :D

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

csak gyors bekukk, és Gabinak nagyon nagy szorítás holnapra, hogy minden rendben menjen!!!! :D

remélem hamar hazajöttök, és küldesz képeket a kismanócskáról!!!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


sziasztok!

holnap,ahogy történésnek vége,jön a párom,meg timócának üzenünk.sok puszi mindenkinek!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak egész nap mászkáltunk. Gabinak drukk megy holnapra :lol: . Várom az üzit :wink:
Majd holnap írok én is (bocsi, de mára nincs erőm), most már megyek feküdni (na jó, előtte még egy sütit beküldök Marcikának :lol: )

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Na lányok, Marci is taknyos. Viki meg lázas megint. Kihívtam a gyerekdokit, de Marci brutálul nem kap levegőt az orrán, és alig akar szopizni is. :( :cry: Neki hőemelkedése van. :cry:
Vendég
 


Mennek a drukkok Gabinak!
Szép nyárias napon fog szülni :lol:

Dóri :)
Jobbulást Nektek! Szegénykék, Ti sem tudtok kilábalni a kórságokból!
Tényleg, együtt van már otthon a család?

Én meg szedem a magne B6-ot, de még így is sikerül begörcsölnie a vádlimnak és a lábfejemnek :(

Viszont az utolsó napom a munkában :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kérdés:
szoptatásról hol tudok hasznos infókat összegyűjteni? A www.szoptatás.lap.hu-t néztem. Van ezen kívül még jó oldal?
Előre is köszi.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Gabi nagyon szorítunk érted!Remélem minden rendben fog menni, várjuk a híreket!!!!!!!!!!

Képzeljétek, eddig minden este szoktunk sétálgatni egy tetemeset apával és picivel, de tegnap 4 háznyi távon köbö ötször kellett megállnom, metr annyira szúrt ott lent.Nem tudom másnak vélni mint a méhszájamnak....fura, mert előzőleg ilyenre nem emlékszem.Tréningezhet talán, azért ilyen fájdogálós?Másnak nincs ilyetén tapasztalata?

A tegnapi NST-n minden rendben volt, legközelebb 24.-én....hamarosan vége a hónapnak..... :shock: és én még rendesen fel sem készültem lelkileg :oops: . Tegnap -nemtom, hogy fészekrakós indíttatásból é- de megfogtam a kapát, és gatyába ráztam az előkertet.Már nem bírtam nézni, és arra gondoltam, hogy még szülés előtt megcsinálom.....Nagyon darabosan ment, este pedig nem kellett altató :wink: !

Kép
Kép
petra78
 
 


Nelli: szerintem ott mindent megtalálsz (http://www.szoptatas.lap.hu-n) - pl. a la leche liga, szoptatásért magyar egyesület honlapja....

Petra: most már te is betöltötted a 37. hetet, úgyhogy lassan neked is készülni kell :lol:

Dóri: Vikinek és Marcinak jobbulást. Nagyon rátok jár most a rúd ilyen szempontból :cry:

Kitta: lehet, hogy Szombathelyen is lesz börze, de az másik lehet. Bp-en lesz a kismamás börze, az biztos.
Gratulálok a cukrodhoz :lol: . Mikor mész legközelebb dokihoz?

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Hogy milyen esős idő van odakint. :( Teljes depis vagyok, már tegnap is olyan rossz kedvem volt, nem tudom miért,pedig nem jellemző rám.

Manóci!
Még ilyen hülyeséget sem hallottam, hogy 7kg sok, egy jó hónappal a szülés előtt. Ne is foglalkozz vele! Nem tudom mit mond annak aki 30 kg szed fel.

Ildi!

Ma voltál Uh-on vagy jövő héten mész?

Dóri!
Mit mondott a gyerekorvos? Szednetek kell gyógyszert?

Szilvi!
Ma még nem jelentkeztél. Lehet, hogy két szülés is van ma? :lol:

Nelli!

Engem is kínoz a vádligörcs, ahogy telik az idő, egyre erősebben fáj. Rosszabb, mint a szülési fájdalom.

Kitta!
A cukor eredményedhez gratula! A többi eredményed milyen lett?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Mi lehet Gabival? Biztosan megvan már a baba, kíváncsi vagyok mikor fog jelentkezni. Persze most nem mi vagyunk a legfontosabbak...

Olyan fáradt vagyok, most el tudnék aludni. "Sajnos" mindjárt jön a barátnőm, ezért még nem borulhatok fel, de az éjjel akkorát fogok aludni, mint a ház!

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Én is izgatottan néztem többször is ma, hogy van-e már valami hír... :twisted: Csak a másik gépünkön rosszul hozza be az oldalt, ott nem lehet hozzászólni. Remélem, nem volt semmi gond... :roll:

Én jól vagyok, teljes kíméletben részesülök, mert a doki hétfői kijelentése miatt a párom szerda óta itthon van, jókat játszanak Dorkával, meg el is szoktunk menni mindennap valahova ezt azt venni, én szeretek így mászkálni, mert biztonságban tehetem, így, hogy ő ott van, de ugyanakkor villoghatok a pocakommal, és ezt úgy élvezem!!! :D Mindig megkérdezik, hogy mikorra várom, némelyek elképedve méregetnek, de én büszke vagyok rá és kész!!! (Kár, hogy félóránként meg kell szakítanom a pocakkörutat a mosdóban :twisted: )
Meg szerintem Dorkának is tök jó, hogy így most egymásra hangolódnak a párommal, nem lesz neki nagy törés, ha eltűnök. Már tervezgetik, hogy hova mennek el a 3 nap alatt, van már tervben cirkusz, játszóház, múzeum. Azt hiszem, jó, ha olyasmiket csinálnak, amit egyébként ritkán, ha a megszokott napi rutin van, jobban érzékeli, hogy hiányzom belőle.

Nálatok megszokott dolog, hogy máshol alszik a gyerek, vagy más vigyáz rá éjszaka?

Dóri! Jobbulást nektek! Milyen orrszívótok van?
Tényleg, akartam kérdezni a napirenddel kapcsolatban, hogy akkor mi történik Marcival, amikor 3 óránál hamarabb megéhezik?
:
Petra, te császáros voltál, nem lehet, hogy a heged feszül ott lent? Ilyenkor már szokott... Mit mondanak most a természetes szülés lehetőségéről? Nem tudom, hogy bírsz a kapával, Nekem ez a félig behajolt helyzet nagyon nehézkes, gondolkodtam is, hogy kéne vágatni a mosogató szélébe egy pocakalakú félkört... :twisted: :twisted: :twisted:


Nelli, hurrá, hogy nem dolgozol többet!! Kicsit te is tudsz villogni az utolsó pocakoddal! :P

Kitta írta, hogy de jó nekünk, mert a napokban megszülünk, nem kell a nyarat nagy pocakkal megscinálni, hát eléggé egyetértek, én örülök, hogy így alakult, Mikor Dorkát megszültem, mondtam is, hogy még egyszer nem szeretnék nyáron pocakos lenni... És ez abszolut teljesült... :P Szóval reméljük, nem lesz nagy kánikula rátok, mondjuk az egy újszülöttel sem valami jó... :roll:

Vérvétel: nekem is régen mindig belilult, aztán felvilágosítottak, hogy legalább 5 percig nyomni kell azzal a pamaccsal, amit adnak, még az sem elég, ha leragasztják. Szóval én úgy szoktam leülni, hogy már a másik vállamon a táska, kabát, hogy egy pillanatra se kelljen elengednek a sebet, az ajtót meg kinyittatom valakivel :P , így mostanában semmi gondom nem volt.

Most már szorítsatok, hogy kibírjam még másfél napig, felőlem akár vasárnap délben beindulhatnak a fájások, csak jussak el a börzére, meg nem szeretnék hétvégén szülni, akkor a dokit is nehezebb elérni, lepedőt sem cserélnek a kórházban, és látogatókkal is tele van... :roll: Micsoda szempontok... :D

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Mi ma voltunk dokinál, jó hírek és kevésbé jók... Babó még mindig csajszinak néz ki! :D Már másfél kiló, és eléggé lent van a feje!
A kevésbé jó, hogy megrövidült a méhszáj és fel is van puhulva, de még zárt...

mondja a doki sok fekvés, pihi, no idegeskedés, erre én, most jön 1 hónapos vizsgaidőszakom!!! Hát ez van, remélem kihúzzuk még jó sokáig egyben!

legközelebb 1 hónap múlva megyünk!

Párom kissé aggódik, hogy nem lesz kész addig a felújítással, dehát az sem baj, legalább anyuék kibabázzák magukat, lesz sok segítségem (ugyanis most egy telken lakunk anyuékkal, csak 3 gyerekkel már kicsi lesz a házikó)! Azután majd ha elkészül, akkor babával költözünk!

na ennyit magamról, remélem mindenki jól és egyben van, kivéve Gabit! semmi hír???? :shock:

Szilvih te még börzézd ki magad, én is szeretnék elmenni, de lehet hogy nem jön össze...

Mindenkinek jó pihit éjszakára!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...


A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.



Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:


http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Szilvi,
köszi az érdeklődést. Cefzilt írt fel (még sosem szedett Viki ab-t), ha holnap is ilyen lázas, akkor szedje. Pisi mintát vinnem kell a kh-ba holnap. Hűtőfürdő du levitte a 39.1 lázát, de az esti 39.5-öt nem. :( :cry: :cry: Kapott Nurofent. A 2-es Normani... kúp nem ért semmit, mert a déli alvásából megébredve ugyanannyi volt, mitn miikor lefektettem. :( A torka pirossága (nem is piros igazán, csak színes max jóindulattal) nem indokolja ezt a magas lázat. A gyerekdoki azt mondta inkább Viki miatt aggódik, mint Marci miatt. :( Meglátjuk. Emellett kap Belladonnát még még vmit. Meg Sterimar, Nasivin. Ja, és a fülészeten negatív lett, tehát az is kicsukva.

Marci szimplán náthás. "csak". de pl ma nem is sírt egyáltalán, nem is értem. :shock: :? Most mind alszik. Remélem én is fogok tudni vicskét. :?

Szilvih,
ha hamarabb megéhezik, mint 3 óra, akkor eszik. De a 2 órát tartom.

Orrszívónk Csöpi és nagyon bevált eddig.

mentem pihenni..

Gabi,
hatalmas gratula, jó egészséget és sok boldogságot Brendonhoz!
:):)
Vendég
 


Sziasztok,


Dóri,

Sajnálom ezt a betegséget :( De 2 vígasz, a Cefzil jóű gyógyszer, azt már mi is kaptunk, és ízre sem gáz.Meggyógyítja majd Vikit :wink:
Marcival kapcsolatban, meg tényleg nyugi, Eszti is másfél hónaposan volt valami felső légúti megfázásos valamiben, de hamar rendbe jött.Szívni kellett a nózit, meg sokat szopiztatni!Bár amikor be van dugulva az orra az nem megy könnyen, de soxor tedd mellre! :)

Gabiról neked tuti infóid vannak???,Mert ha igen, akkor mi is nagyon gratulálunk nekik! :) :wink:
És persze várjuk a beszámolót!!!!

Petra,

Szúrás nekem is szokott lenni soxor, ha gyalogolok, vagy emelkedőn megyek fölfele! :? Megkérdeztem védőnőt is meg dokit is, és mindkettő azt mondta, hogy az normális ott lent a tartószalagok nyúlnak!Próbáld meg olyankor, hogy alányúlsz a hasadnak, és fogod 2 kézzel alulról úgy mész!Vicces, ahogy cipelem a hasam, de úgy jobb :wink:


Ildi,

Akkor neked sem óriás a babád ahogy a méreteit elnézem?! :wink:
Pihizz amennyit tudsz a méhszáj miatt!


Mi is ma voltunk dokinál, azért nem is voltam egész nap!
Vizsgálat is volt meg Uh is.Azt mondta, hogy pici lesz, de szépen fejlődik :wink: hízott is, már 1620g :lol: kis drágám!Meg mindene nőtt amennyit kellett 2 hét alatt!
A méhszájam is zárt, ott is ok. minden.Vett kenetet is, gondolom a streptococcusra!
Viszont van más!Csak, hogy ne legyek teljesen nyugodt!Most meg magas volt a vérnyomim, 3x is megmérte addig nem engedett el!
140/80 :shock: Nemtom mitől nekem mindíg alacsony szokott lenni.De szerencs evizes egyáltalán nem vagyok!Most az a házim :lol: hogy napi 3x kell mérnem, és ha 140/90 fölé megy akkor hívnom kell!Remélem nem lesz olyan!
Nektek nem magas valakinek?

Na most megyek is, már fáradt vagyok!Egész nap mászkálás, Kép megvettem még pár dolgot a városban, meg Eszti névnapjára, a jövő hétre ajit :wink: vele ugye nem annyira leet!
Meg én is óránként wc-t keresgéltem :?
Aztán még vásároltunk a corában, szóval elfáradtam mára rendesen!
Ja a jövő héten kell újra mennem csütörtökön dokihoz!

Jó éjszakát mindenkinek! Kép
manóci
 
 


Jó reggelt lányok!

Nem tudtam sokáig aludni, már voltam postán, bevásároltam az ebédhez, piacoltam, jó is volt így legalább nem volt tömeg. Mostanában nem szeretem ha zsúfolt helyen vagyok, mert mindig féltem a pocimat, hogy valaki megüti.

Dóri!
Remélem mihamarabb rendbejön Viki, de azért jó lenne tudni, hogy mi is okozza a lázat. A hütőfürdő legtöbbször nálunk is bevált, de mindig végig ordította az egészet.

Ildi!

Akkor további pihi vár rátok!

Csilla!

A pénteki vizsgád sikerült?

Már nagyon várom, hogy megtudjam mi is van Gabival, mekkora lett Brendon baba. Persze most nem mi vagyunk a legfontosabbak, de remélem minden rendben ment.

Szilvi!
Hátha talizunk a börzén, már nagyon várom, hogy menjünk.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Jó reggelt!

Szilvi, mi most készülünk vásárolni. Jó korán kelhettél, ha már készen vagy mindennel.
Teganp az egyik vizsgám sikerült, a másik írásbeli volt, és nagyon nehéz!!! Remélem egy 2-est sikerült összehoznom...

Dóri, én annyira félek az ilyenektől, ha beteg lesz az a pici emberke és nem fogom tudni mit csináljak vele! Kitartás.

Gabi, mi van veletek??? Ölelgeted már a fiadat?

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Móni: nekem is magas mostanság a vérnyomásom (Livivel is a születése előtt ment fel). Nekem is mérni kell, erre írtam múltkor, hogy az a lényeg, hogy az alsó szám ne menjen 90 fölé, mert az a veszélyes. Biztos nem lesz gond nálad sem.

Gabi nem üzent nekem sem, kíváncsi vagyok, mi van vele...

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

tegnapi hír a májusi topikból:
GABI BABA BABÁZIK!!!
"MA 11.01-KOR 3900 GRAMMAL ÉS 54 CM-REL MEGSZÜLETETT BRENDON CSÁSZÁRRAL. JÓL VAGYUNK, PUSZA MINDENKINEK! "

Szóval nagyon sok boldogságot nekik!!!!!!!

Én pihizek ezerrel, és készülök a vizsgáimra, hogy ne akkor kelljen izgulni, mert ugye az nem tesz jót! :)

Dóri, remélem ti már jobban vagytok!

manóci, hát lehet hogy nem bánnám, ha most egy 4,05 és egy 3,7 kilós fiúcska után egy picit kisebb csajszi érkezne! :D

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Gratulálok én is Gabiéknak :lol:

Kép

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi,

Igen emléxem már, hogy írtad :) hát most azóta is mérem serényen, és szerencsére tök jó!(kopp,kopp)Átlagban:130/72 körüli :) szóval csak nem lesz már gondom!És neked most beállt?Jó?

Ildi,

Hát ezek a méretek alapján megértelek :wink: Nekem sem lesz bajom, ha kicsi, legalább könnyebb lesz megszülni, csak egészséges legyen :) Most be is kell szereznem egy pár kis 56-os cuccot!Esztiről is maradt ugyan, de azért inkább 62-eket vettem, mert az 56-osokat nem sokáig hordtuk!Most a kis pirinyómnak nem akarom, hogy elvesszen a ruhákba :D

Gabinak de jó már :)

Tényleg a táblát elnézve akik már babáznak és rég jelenteztek mi újság??
Pl: Angie, és Cintia???

Írjatok valamit :wink:

Na megyek salátát csinálni, mert mindjárt jönnek vendégek kerti hússütésre :)
manóci
 
 


Móni: nálam az az érdekes, hogy mindig csak az orvosnál volt magas, itthon meg jó volt :lol: . Viszont most pár napja itthon is magas, de még mindig a jó tartományban (130/70-140/80 között).
Angie-nak még biztos nincs netje otthon, de én is kíváncsi vagyok, mi van velük.
56-os rucit nagyon én se mertem venni, de úgy néz ki, hogy nálunk nem is lesz ez probléma :wink: (2 hete volt kb. 3 kg Marcika)

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok.

helyzetjelentek. lehuppantam a gép elé, most van egy kis időm. :? Látom újabb szülés nincs. :)

Szóval az éjszakánk az brutál volt. Vikinek 39.5 volt a láza, hűtőfürdő, nurofen, kúp miegymás ellenére. Gyerekdoki kinn volt, pisit leadtam ma a Bethiben, az szerencsére negatív, magyarán hiába nem indokolja a torka ezt a nagy lázat mégiscsak az a hunyó. :? Ma viszont már láztalanul ébredt és mindeddig az is volt. Már nem is taknyol szinte.

Marci: ha belázasodik a gyerekdoki egyből a kh-ba küld minket, mert még újszülöttnek számít, olyan picike. Szerencsére ez sem következett be mindeddig, 37.5 volt popsiban, azaz levonva 37, ami a normál hő felső határa. Azóta meg ennyi sem votl még egyszer sem. Ellenben éjjel egy hunyásnyit sem aludtam szinte :? Marcika egész nap aludt, ennek ez lett az eredménye, hogy éjféltől reggelig totál fenn volt, szegényemnek el van dugulva az orra, és a rohadék orrporszívóval sem tudtam leszívni. :evil: :evil: Annyira mélyen van neki, kivülről az orrjárata tök tiszta, benn "lifeg" valahol mélyen. :? Sóoldatos orrcsepp, ill. váltva Sterimarral befúj/cseppent, próbál leszívni de 0 eredmény. Ez ment egész éjjel. Persze a szopi sem az igazi éppezért, mert hát orrlégző egy csecsemő. Étvágya sem volt nagyon.
Mára azért sokkal jobb lett a szitu szerencsére. Felhívta, az ügyeletet (gégészet) és rákérdeztem mi a francot tehetek még vele. Azt mondták, hogy 1-másfél percig tartsam az orrszívót mozdulatlanul (eddig mindig mozgattuk is) és a mélyről jövőt így jobban leszívja. Ja, és nyugodtan állítsam erősebbre a porszívó szívóerejét (tudom javasolni a Samsung gépét, tuti kis szerkezet, pedig nagy használatban volt nemegyszer). Na, így tényleg jött vmi az orrából. Úgyhogy nem szabad megijedni a technikától. :shock: :) :roll:

Az igazság az, hogy ilyen pici babám még nem volt náthás és ez a helyzet merőben új volt nekem. Mégiscsak más egy fél éves taknyoló, mint egy ilyen kis minimanó. Huh, de ezen is túlvagyunk talán. Legalábbis a nehezén, nagyon remélem. :roll:

Szóval így állunk.. gyógyulás útjára léptünk (REMÉLEM!!), de valami eszméletlen brutál iccaka volt. :?

Na mentem fürdetni férjjel.
Vendég
 


Sziasztok!

GABI Nagyon Nagyon sok boldogságot kívánok nektek a nagyfiúhoz!!!!Nem semmi méretek, na! Majd ha idejutsz egyszer, minden részletet szeretnénk hallani!!!Sok puszi nektek!

MÓNI nekem szerintem nem a szalagjaim fájnak :? ....úgy fáj, mint amikor egy kemény hólyaghurut gyötri az ember lányát, és mintha késsel böködnének felfelé :cry: Naon sz.r, tud lenni, ma is sokszor előjött.A szalagok nekem olyan petefészek gyuszis tüneteket idéztek elő (jó hasonlatok, mi? :roll: ).Aztán persze ki tudja.A házi védőnőm szerint a méhszájam tágulgat, edz de ez majd kedden vagy szerdán az orvosi vizsgálat során kiderül...A múltkor egy ujjnyi volt a külső, de az még nem gáz.

DÓRI remélem hamar meggyógyultok!Erre a szezonra nagyban jellemző ez a kilábalhatatlan betegség.Mindig van valaki, aki vagy (már bocsi) takonykóros, vagy pedig göthi a családban, és az ördögi kör ezzel végeláthatatlannak tűnik!!!!!!!

Csajok, költséget vetettem, és arra jutottam, hogy nekem ki kell húznom -ha nem is a kiírásig- de júniusig mindenképp.Férjem mhelyet váltott és a mostani munkáltató nem számlára utal....Ezért az OTP leredukálta a hitelkeretünket (aminek az alján voltunk majdnem) nem nagyon, csak annyira, hogy az én pénzem szinte mind "eltűnt" a süllyesztőben.Ééééés ez így hó közepén már hiányzik...szóval ha szülni kéne, és egyben perkálni a dokinak.... :oops: beütne a krach.Úgyhogy kislányom innen üzenem neked, hogy picit még élvezd anya vendégszeretetét, nőj nagyra és júniusban találkozunk!!!! :)

Nem sírok tovább, megyek átadom a helyet apának.Legyetek jók, élvezzétek az újonnan támadt jóidőt!

(....de jó Gabinak.... :roll: !!!)

Kép
Kép
petra78
 
 


Közben (fél 8 körül) üzent nekem is Gabi, idézem:
"Szia. Tegnap 11:01-kor 3900 g-mal, 54 cm-rel csaszival megszületett Brendon. Jól vagyunk, csak nagyon fáj. Puszi mindenkinek. Gabi.baba"

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri Vikinek és MArcinak jobbulást!! gyógymanók mennek..

Gabi hatalmas gratula Brendonhoz! jó babázást és sok tejcit kívánok!!

nálunk eléggé zűrösek a napok, szerencsére Kata már nagyon jól tolerálja Petit, bár néha vannak kirohanásai azok beleférnek.. (én meg résen vagyok)
Peti szépen gyarapodik, bár nagyon sárga még, a házidoki elküldött a kórházba, ahol még múlt héten a vércsere réme fenyegetett. de szerencsére kiderült hogy nincs rá szükség.. ellenben szétvág az ideg uis megjött a vizelet tenyésztés, találtak benne screctococcus bacit nem kis csíraszámban. sikeresen megtudtam hogy ezt már valószínű szülés előtt/alatt megkapta. Most figyeljem én a gyereket!!! hogy látok e rajta vmi furcsát stb mert hogy ez idegrendszeri bajokat is okozz. mikor rákérdeztem hogy miket közölte a doki hogy pl agyhártyagyulladás

nem nyugtatt meg hogy szülésnél gyakran van jelen ez a baci!!! sőt az sem kizárt ezek után hogy nekem van ilyen bacim (bár akkor Katánál miért nem volt?? )
most fél évig én figyeljem a gyereket hogy látok e vmi eltérést (de mihez képest?? mert mindegyik gyerek más és más)tegnap megint vinni kellett vizeletet.. aztán meglátjuk..
ja és még megjegyzi a doki hogy tornáztassam a gyereket mert hypoton...(vagy hogy kell írni.. )
kedvem lett volna utána felmenni a szülészetre felrugni a dokit..
mert ez is valszínű hogy az elhúzodó szülésnek köszönhető..
ez a magyar egészségügy.. ha vmi probléma felmerül a terhesség során akkor senki sem vállalja a felelőséget...

szerencsére a védőnő mondta hogy továbbra is jön hetente és több szem többet lát alapon nézzük a gyereket.. ill a gyerekdoki is 2 hetente ránézz, így kicsit megnyugodtam, de majd 1 év múlva nyugszok meg rendesen.. (és akkor mit mond a szomszéd lépcsőházban az egyik anyuka? 3 héttel utánam szült.. hogy a héten kellett bevinni a kislányát a kórházba szintén srectoccous baci miatt fellépő agyhártyagyulladás miatt.. :twisted: :twisted: szegény sík ideg volt, mert 2-3 hét a kritikus..
mondtam hogy tudom mit él át, de nézzen rá a nagyfiamra Ő 1 naposan volt ugyanígy.. merítsen belőle kis erőt.. (bár ilynekor ugyse lehet..)

Petra drukkolok hogy kibírd júniusig!!

Csilla már csak 4 nap.. .drukk hogy kibírd addig :)

Timóca mi is útólag kaptunk 2-3 56-s rucit, amit már kihíztunk :) mert Peti már eleve 56 cm-vel született, de annyira vékonyka lett hogy a 62-s leesett róla.. azóta kihízta :)
Peti pokoli hasfájós.. (egyik gyereksem volt..így szokatlan, ill képes 3/4 órán át kajálni ,bár a védőnő szerint a sárgaság miatt.. remélem ha lemúlik akkor picit gyorsul.

Ildi drukk hogy kibírd egyben az építkezés végéig.

megpróbálok már gyakarabban jönni talán már nem lesznek ennyire zsúfoltak a napjaim..
cintia2
 
 


Kriszti,
de jó, hogy jelentkeztél! :) mit vetsz be hasfájásra? Nálunk is van sajna.. de bár egy kicsit jobb és ritkábban jön elő már szerencsére. Az jó, hogy Kata már tolerálja a kistesót. :) Náluk kezdetektől megvolt az összhang.

Hát nem semmi amit leírtál. Én nem is tudom mit tennék a helyedben.

Viki reggel 37.5 hát sosem lesz ennek már vége.. :?: :!: :evil: kedve viszont jó továbbra is, a gyerekdoki is csak nézett,hogy 39 fokos lázzal milyen jól eljátszik meg dumál. :shock:

Marcinak szelel már az orra, pedig egyedül Sambucust kap (homeos bogyi). Viszont ő úgy döntött hajnali fél 3-tól bulizik, hasa fájt, bekakilt, büfögött, minden baja volt és nem aludt reggelig. :shock: :? :x Nappal mintababa, éjjel meg szeret randaliírozni.

Kriszta, nálatok ez hogy van Petivel??
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi! Gratulálunk! Nem semmi méretek! :shock: Sok erőt a következő napokhoz, hetekhez!!!
Remélem, nekem nem lesz ekkora babám, hisz egy nappal korábbra voltam kiírva, mint Te!

Cintia, neked néztek Streptococcus kenetet szülés előtt?
Ilyen hülyeséget meg még nem is hallottam, hogy 1 hónaposan rámondják a gyerekre, hogy hypoton, amikor ekkor még minden gyerek az. :roll: Tedd néha hasra, amikor jó kedve van, hogy gyakorolja kicsit a fejemelgetést, és biztosan hamar menni fog.

Mi megjártuk a börzét, és mérges vagyok, mert kb. 2 perccel kellett volna hamarabb odaérnünk, hogy még esélyem legyen a 4Dre. Tehát ha kedves kislányom nem vágja ki a hisztit, hogy ő nem bír jönni, akkor most lennének szép színes képeim. :( Vettem neki néhány cipőt, meg pelust a kicsinek, és már jöttünk is el, mert nem bírtam sokat mászkálni.

Szylvi! Remélem, ti több szerencsével (és erővel) jártatok!!!

Petra! MÉg biztosan sikerül ezt a pár napot bent tartani a babát, június már csak 10 nap!

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok,

Du.-i szieszta van nálunk, csak én gyors bekukk :wink:

Kriszti, jó, hogy írtál ezek szerint olvasni szoktál, az is jó :)
Viszont elég gáz amit írtál, de valóban neked nem néztek?nekem is pont pénteken vette le.Ugyanis Esztinél nekem volt, és a szülőszobán szólnom is kellett, hogy kérjek AB-ot, mert volt!!!!!Ez tényleg nagyon fontos, mert valóban komoly bajokat okozhat :( Én is félek tőle, de nem is bánom, ha kapok most is majd!Inkább mint baj legyen!!!
Remélem minden rendben lesz veletek, drukkolok nagyon, de ne izgulj!Figyelgesd a kis manót :wink:

Dóri, ez a betegség :( és az éjszaka :cry: hát nem irigyellek!
Jobbulást nektek!

Petra,

Hát ez a pénz dolog :roll: :( reméljük kihúzza a kislánykád, már tényleg mindjárt június! :wink: Bízzunk benne!
manóci
 
 


Sziasztok!

Gabi!

Gratulálok a kis Brendon baba születéséhez! Ha végig viszed 40 hétig, akkor lehet, hogy a 4 kilót is meghaladta volna.

Dóri!

Továbbra is jobbulást és kitartást nektek, majd csak kilábaltok a betegségekből! Azért jó, hogy Marcinak így rendbe jött a nozikája. Én korábban nem ismertem homeós bogyókat, de biztos vagyok benne, hogy először azt fogom kipróbálni és csak azután a gyógyszert, és gyerekorvost is olyat próbálok keresni, aki ismeri és alkalmazza ezt a gyógymódot.

Petra!

Drukkolunk júniusig, de tényleg nem sok idő van már addig! :lol:

Kriszti!
Nem semmi amin most átmész, már a szülésed sem volt zökkenőmentes, nagyon rátok jár a rúd.
Szorítok, hogy teljesen makk egészségesek legyetek Petikével. Lelkileg hogy visel meg?

Timi!

Merre jársz? Ma még nem jelentkeztél? :wink:

Móni!

Még az a jó, hogy otthon rendben van a vérnyomásod, igazából ez a fontos és megbízható.

Szilvi!
Nagyon elfáradtunk, de nagyon élveztük a börzét, szinte mindent megvettünk amit akartunk. A vége felé már 100 Ft-ért is odaadták a ruhákat az anyukák csak hogy ne kelljen hazavinniük, persze egy két anyuka nagyon elszállt az árakkal. A legjobb vételünk egy vadi új Brendonos ágyneműgarnitúra, amit 3000 ért vettünk meg.
A 4D UH nekünk sem jött össze. :cry: Ja és a pelenkák is nagyon kedvezőek voltak. Férfi létére a párom jobban élvezte a durkálást, mint én. :lol:

Na megyek fürcsizni, már nagyon húzz az ágy

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak szenvedek. Tegnap este óta fáj a fogam, nem tudom, mitől (lehet, hogy az egyik bölcsességfogam nő - ami még nincs kint) :evil: . Úgyhogy ma rákaptam Livike chamomillájára, most már nem fáj, de azért érzem, hogy nem szabad ott harapni. Reggel azért elnézek a fogászatra, remélem, nem lesznek sokan.
De ma amúgy jó pihis napom volt, anyósomék megjöttek a nyaralásból, és náluk volt Livike kb. 10-du. 6-ig. Úgyhogy nyugtom volt (apa is dolgozott) :wink: Aludtam, olvastam :lol:

Dóri: a Pulsatilla direkt szülés utáni depire van, vagy már ilyenkor is lehet szedni (pár napja nagyon magam alatt vagyok :evil: )? És mennyit, napi 1-et, jól emlékszem? (bocsi, de lusta vagyok visszakeresni)
Vikinek és Marcinak jobbulást

Cintia: örülök, hogy néha jelentkezel :lol: Tényleg jól rátok jár a rúd, de remélem, hamarosan Peti teljesen jól lesz :lol: Veséjével mi van?
Tényleg felháborító, milyen a magyar egészségügy, és egyre csak rosszabb lesz minden :roll: . (Nálunk itt pl. 1 gyerekorvos van - de még nem találkoztam olyan anyukával, aki ne szídta volna. Szerencsére Livike nem beteges, de ha valami van, inkább az ügyeletre viszem egyből.)

Amúgy az a Streptococcus ugyanaz, mint a GBS szűrés? Nekem csinálták a 35. héten (negatív), de nem tudom, hogy szülésig már nem alakulhat ki? (mellesleg itt az új kórházban hiába mutogattam lelkesen a papírt róla, senki rá se nézett :roll: )

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Gabi üzent:

"Sziasztok. Holnap mehetünk haza. Tejcsi kezd beindulni. Brendon nyugodt baba, enyhén besárgult, tegnap fényezték. Félholt vagyok, de megérte. Kitartás. Puszi. Gabi"

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!!

Gabi! Gratulálok Brendonhoz!!! Szép nagy baba lett. :P Jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek! És persze mielőbbi gyógyulást a császárból.

Szilvi: Most a cukron kívül csak a doki egy minden rendeben van-e vizsgálatot csinált, szerencsére minden ok. Zárt méhszáj, és ahogy a doki mondta: igen aktív magzatmozgás.
Június 13-án megyek uh-ra, már alig várom, hogy lássam újra a kisasszonyt, és persze a valós méreteire is kíváncsi vagyok már. Egy teljes vérképre persze addig még mennem kell. Bár, arra nagyon most nem vágyom a cukorvizsg. után...
Te, hogy érzed magad? Még egyben???

Timóca: Júni 13.uh, plusz doki kontroll. Meg előtte vmikor még egy t.vérképet csináltatnom kell. Viszont védőnőhöz el kellene már latogatnom. Nektek ki a védőnőtök? Nekünk a Bakosné.
Mikor mész a kórházba? Hogy vagy? Fogfájás: próbáld ki a szegfűszeget. Enyhén harapj rá, s míg nem érzed, hogy zsibbad, addig tartsd a fájós fogadon. Nekem gyógyszer helyett eddig mindig bevált.

Dóri: Jobbulást nektek, remélem, már nincs lázatok!!!

Szilvih, hogy vagytok? vérvétel: nyomtam én azt a pamacsot, szorítottam is...de hiába...

Ildi! pihenj sokat, nem a legjobbkor van a vizsgád... Drukk, hogy sikerüljenek, és hogy átvészeld problémamentesen ezt az időszakot!!!

Petra!
Nekem a doki azt mondta, ha szúró, menstruációs görcsökhöz hasonló fájást érzek, ne aggódjak, a méhemet tartó szallagok nyúlnak, és nő a méhem, ezt érezhetem. Nekem újabban a szeméremcsontom kezd fájni.Nem túl jó érzés...

Sikerült eldönteni, a kislány Csenge lesz. Nem egyszerű annyi név közül kiválasztani. Bár, kikértük a pocaklakó véleményét is, több nevet mondogattunk neki, de a Csengére ficergett a legtöbbet. :lol:
Képzeljétek, halványodnak a foltjaim!!! :P Remélem, hamarosan eltűnnek!!!

Kitta
kitta
 
 


Gabinak kívánok sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat!

Cintia :)
Még olvasni is borzalmas, amit a magyar egészségügy okoz. Nagyon sajnállak Titeket! Bízom benne, hogy nem lesz semmi baj, csak azért 1 évig idegeskedni, nem egyszerű!

Petra :)
Drukkolok a májusi szülésig!

Szilvi :)
Hogy izgultál, hogy minden rendben legyen, erre még a végén kihúzod a 40 hetet :lol:
Én is szeretem a pocim, és nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar megy az idő.
Jó érzés itthon lenni.

Dóri :)
Mihamarabbi gyógyulást kívánok! Olyan rossz, hogy ahelyett, hogy élvezhetnéd a babázást, ezek a fránya betegségek jönnek!

Manóci :)
Drukkolok, hogy ne legyen gond a vérnyomással. Nekem az első terhességnél volt toxémia az utolsó hónapban, de akkor azt mondta a doki, hogy a 110-es második érték a kritikus.
Nekem még mindig nagyon alacsony: 90/60.

Ildi :)
Pihizz, amennyit tudsz! Tudom, nem könnyű, de próbálj segítséget kérni!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Nagy-nagy drukkokat kérek, Ctg alatt megrepedt a magzatburok, csordogál a magzatvíz, doki alig engedett hazajönni, szerencse, hogy Dorka ott volt velem. Szülőszoba tömve, többen a folyosón vajúdnak...:(
Szorítsatok, hogy induljanak a fájások, mert NEM AKAROK OXITOCINT!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi :)
Megy ezerrel a drukk!
Kívánok gyors, problémamentes szülést!!!

Küldök pár mostani pocakos képet:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?