Itt vagyok, folytatom....
Az óvodában hagytam 20 eFt-ot.
Ez a kajapénz volt... , de fizettem már a héten ajándékra az óvónőknek, kirándulásra, bűvészelőadásra... Hát mit mondjak 2 gyerek után mindez:
Mennek Beniék ebben a hónapban Bp-re bábszínházba és utána játszóházba. 4.000. Ft-ba kerül.
Az a véleményem, h mehetnének olcsóbb helyre is, mert bizony nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz kiadást.
Beni csop-ban is van nem egy gyerkőc, akinek a szülei ezt nem tudják bevállalni, így a gyerek nem mehet. Arról nem is beszélve, ahol már két óvódás is van, így ez az összeg megduplázódik. Azért szerintem rossz érzés lehet, annak a kicsinek, aki kimarad... Ha viszont ezrest kéne fizetni, azt mindenki kibírja talán és senki nem sérül...
Persze kevés pénzből nem lehet nagy dolgokat szervezni, de a gyerekek az erdészházi kirándulást is élvezték és alig került valamibe... Aki pedig megengedheti magának, úgyis elviszi a csemetéit ide-oda..
Visszatérve a ruhára: mi magunknak (apa és én) kevés ruhát veszünk,-általában Qulle-ből rendelünk- de azt jó mindőségűt, így tényleg évekig hordható.. (ha az ember ki nem hízza) Nekem is van vadiúj kosztümöm, az előtt vettem mielőtt Benivel terhes maradtam... Egyszer sem volt rajtam... Nem is próbálkozom beletuszkolni magam.
Érdekes, mert nem igazán híztam meg, inkább átalakultam...
A férjem szerint arányosan rakódott ide-oda
Viszont a hasam az gáz. Nem tudom, nektek mennyire húzódott vissza??
Gabi, gondolom neked még nem, mert te most szültél... Ildi neked? Nekem azonkívül, h van rajta hájacska még az izmok is gyengék ....
Van egy egyenes szabású tök jó ruhám, amit épp azért nem tudok felvenni, mert a hasam kidomborodna egy kissé.... Egyébként jó rám, de nem szeretném, ha bárki rákérdezne: "Timi, terhes vagy?"
Ildi!
Jaj, ne is mondd Norbit!
Ő neki biztos nem gond a tél közepén megvenni a salátáknak valót, de bizony sok ember örül, ha az alapélelmiszereket meg tudja venni. Mi télen savanyúkáposztát eszünk sokat... olcsó és egészséges.
Mi még csak ubit szoktunk venni ... a múltkor alig fogyott el a pari, mert olyan íztelen volt.... és az epret is visszatettem, kibírjuk a szezonig.
Nekem az egyik kedvenc ételem (minden menny-ben) a görög saláta. Nagyon szeretem, de ugye nem olcsók a hozzávalók, ezért még nem jött el az ideje...
Én próbálok arra törekedni, hogy mindig legyen készletem. Nem jön be az a vásárlás, hogy elmegyek és megveszem az aznapi főznivalót. Egyrészt nem szeretek vásárolni, másrészt sokkal több mindent veszek, mit kellene.
Így hetente-kéthetente szoktunk nagyobb vásárlást csinálni. Husit venni és pótolni a fogyóban lévő dolgokat (liszt,cukor,tojás stb)
Általában amikor valami akciós valamelyik áruházba(auchan,tesco) akkor hozatok a férjemmel Pestről. Általában Arielt,öblítőt,tisztálkodási szereket szoktam így... , de a múltkor Nesquik kakaó volt 2 csomag+fém tárolódoboz, ez is megérte, mert egy jó darabig elég lesz....
Írni, szerintem tényleg azért lenne jó, mert az ember látja, h mit lehet átalakítani a dolgokon, mi az, amit ki lehet hagyni...
Mi régebben mindig vettünk a boltban péksüteményt,fornettit. Most már nem, illetve igen ritkán. Itthon csinálok valamit és ez olcsóbb... Nem iszunk csak nagyon néha colát és ehhez hasonlót. (általában, ha vendéget várunk, akkor szoktunk venni)
Vagy szörp, vagy tea, vagy csapvíz.
Az egyedüli luxusunk az ásványvíz, de ezt is inkább csak a férjem issza.-én nem szeretem...
Ami nálunk nagyon sok fogy, az a sajt. Mindenki nagyon szereti...
Viszont ez is akcióban olcsóbb...
Tegnap gondoltam rá, hogy kéne csinálni túrót. Amikor volt kecskénk mindig olyan sok túróm volt..., nem győztem felhasználni, fagyasztani. Most meg hiányzik..
Arra gondoltam, h az ovival szemben árulnak házi-tehéntejet 120ft/liter, kipróbálom, h mennyi túró lenne 2 literből. Gondolom, ez megalszik és zsíros is...., nem úgy, mint a dobozos tejcsi.
Gabi, én nem csodálkozom, h az üvegeset ajánlják...
Nem tudom, de szerintem ez a túlzott bio-bio-bio már egy kicsit abszurd.
Lassan üvegházban kéne élnünk akkor, mert minden tele van vegyi-anyagokkal. És szerintem teli is volt, de ettük-ittuk mert nem tudtunk róla. Most meg annyira a középpontba került, de már későn...
Én eddig úgy tudtam, hogy a piciknek "új dolgokat" nem szabad adni. Új répa-krumli...
Az lenne a legjobb, ha minden a saját háztájiból kerülne ki: pipihusi, tojás,zöldség,gyümölcs...
Viszont, ha a növényeket nem permetezik, sok tönkre is megy.
Most nézem 10 óra, befejezem!
Timi