Új privát üzeneted érkezett!

rkogtkghprjkgfpgtnjmjjggknhjqwertzuio9öopüőóúőpoi78üüöü8521123456789ööü65674727812910öü0ó0űááélknbvcxcjájűhjlhm,gégkfpfm,klmfkvkvfkv

Kép

Kép
thimó
 
 


Timi
ez Beni féle, v. Dávid féle titkosírás? :twisted: :twisted: :twisted:
Ez annyira titokzatos. mint Krisztike beszéde :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Hűha, most látom, h Beni mit csinált. :shock: A kis betyár, ne haragudjatok! :lol:

Gabi!
Megértelek, h Te nem hagynád itt a közeli hozzátartozóidat, anyósodat, stb. Valszeg én is így lennék (sőt, amikor anya beteg lett,pont miatta költöztünk ide... :wink: ), de most már senki nem köt ide minket. Persze közeli rokonra gondolok elsősorban, nem uncsitesókra,barátokra, stb...

Én mennék szívesen országon belül. Sok minden felmerülhet, de nem egyszerű, mert ugye az ingatlanárak nálunk és mondjuk Győrött igencsak különböznek.... Habár ott új építésű társasházi lakást 13 milkáért egész jót lehet venni. Ahhoz képest, hogy Gyarmaton a lepukkant panelért is elkérnek egy csomót :shock: , akkor nem is olyan sok. Munkalehetőség terén sok megyében jobb a helyzet, ha nem is túl rózsás ott sem.
Külföldre is elmennék, ha fix hely lenne(munka, ház,) és a fiúk már nagyobbak lennének. Arra gondolok, ha már stabilan tudnának magyarul írni-olvasni, akkor 1-2 év más országban hasznukra válna. Hozzáteszem: ez csak elmélet. :D Nincs egyenlőre lehetőségünk költözni sehová... :?

Most láttam a napokban hirdetést a képujságban, h Gödöllőn munkaerőtt keresnek ... a fizetés 104.000. Ft :shock: Ja, ezt férfinek adják, lakatosnak azt hiszem.. :wink: Ha teszemazt van valaki akinek van 2-3 gyereke és a felesége Gyest vagy főállású anyaként kapja azt a kis pénzt és a férj hazavisz 104 e Ft-ot, akkor ebből megtudnak élni???? :roll: Mi nem tudnánk, pedig nem szórjuk a pénzt... :oops:

A férjem egyik munkatársának a felesége 4 gyereket nevel és mostanában járt le az az idő, amig kapta a főállású anya-pénzt(nem tudom, mi a pontos neve :oops: ) Mind a 4 gyerek tanul még, fizi meg csak az van, amit a férj kap... Az asszony nem tud elhelyezkedni, tehát ha ha a férj nem keres eleget, akkor gáz van. :evil: Márpedig itt Nógrád megyében igen alacsonyak az átlagfizik. :wink:

Én személyszerint nem panaszkodom, mert viszonylag jól élünk. -sok emberhez képest.De nincs tartalékunk, ezért ha váratlan helyzet adódik. Például most vettünk új bojlert, mert a régi bekrapált, aztán ugye az autó is sokat megy (napi kb.150 km-t) ezért bizony használódik :arrow: folyamatosan pénzt kell belefektetni... :roll: Na, ilyenkor gondolkodhatunk, h miből???
Aztán persze mindig sikerül valahogy... :D

Van a Nlc-n egy jó kis topic: Spórolás, de hogyan? Olyan jó, tetszik nekem. :D
Tanulságos, mert az derül ki belőle, hogy ha az ember előre tervez és ír is minden kiadást, akkor jobban be tudja osztani a pénzt. :wink:
Érdekelnek: Ti hogy csináljátok? Hányszor jártok vásárolni, tervezitek-e előre a főzést, stb... Én szívesen eltanulnék egy-két trükköt másoktól..

Gabi, nekünk muszáj kettőt venni. Ezt nem tudjuk igazán megúszni. Annyira kicsi a fiaim között a korkülönbség és azonos neműek is, h ők tényleg megbántódnának, ha mondjuk csak az egyikük kapna bicajt, a másikuk nem.... Inkább, akkor egyikük sem... -ha nincs rá keret. :oops:

Lányok! Régebben is úgy volt, h csak Gabi-Ildi és jómagam írogattunk. Úgy örültem, amikor bővültünk. Ez olyan jó! :lol: Na, csak azt akarom kinyögni, h hiányzik mindenki, aki nem ír... Szuzy, Móni, Zita(ő egyébként is a szívemcsücske :oops: )... :D

Írjatok! Legalább annyit, mint én... :oops:

Szép napot! :D

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 

 
 

Gabi!
Beni írása titokzatos, mint Krisztike beszéde:
Kép

Bocsi!-mégegyszer.
Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Timi
igen nálatok más a helyzet. Nekünk Adrinak amik voltak azok jók a kiciknek. Neki volt bébitaxi, 3 kerekű bicikli, kaptunk egy bicót ami még idén Krisztikének nagy, de jövőre jó lesz, emiatt nem akartunjk idén venni, mert ugye a 3 kerekű még kényelmesen jó neki ( állítható üléses nekünk az is :wink: )
Adrinak Hauser biciklije van, még egy darabig jó lesz neki, meg majd Esztikének mert rózsaszín, és gyöngyökkel díszített a küllő.
Amúgy Krisztike motrot kapott kicsinek, meg a traktort, szóval fiúsabbakat, de szerencsére vigyáznak rájuk, úgyhogy jó állapotban van minden :wink: :wink: :wink:
Na rollerből kellett ugye duplázni :shock: :shock: azt hozzáteszem hiába a négykerekű roller, az Adrikáét jobban szereti, és ügyesen egyensúlyozik is vele.

Lakásárak, hát Pásztó baromi drága :shock: :shock: pl. Starjánban sokkal olcsóbbak a lakások mint nákunk :shock: :shock: :shock: sokan ki is költöznek a környező falvakba emiatt, ott fele ha nem kevesebb áron kapnak ugyanakkora házat.

Mi csináltuk egy időben ezt az írkálásos költekezést, de ugyanannyit költöttünk. Amit muszály úgyis megveszi az ember, és ugye pl. minden hónapban nem kell cipő, ruha stb. Ráadásul ugye magunknak tovább tartanak a ruhák. Ez alól én most kivétel vagyok, mert bár ugyanannyi kg. vagyok mint Krisztián születése után, esélyem sincs beleférni az akkori ruháimba :oops:
Tegnap is fekete kismamanadrágban voltam az anyáknapján :oops:
Nyári ruháim itthonra van, mert a pamut rövidnadrágok max. feszesebbek, na de utcára semmim :shock:
Amiket hordtam Adrika után amikor dolgoztam azokat most Adrika hordja, Tibi ki van akadva.
Ja, beszólt valamelyik nap a drágám,hát most már M-es méretről váltanom kell L-esre :lol: :lol: :lol: közöltem vele, hogy kínai méret szerint XXl-es rucik nem jönnek rám (és szerintem távol vagyok a kövérségtől :oops: )

Na majd folytatom, Krisztike nyafizik

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi
Azért felteszed azt az 1-2 képet, amit készitettél? :wink: A hétvégén a telken voltunk, Gabcsi egy csomó rucit hozott Lilinek. Gondoltam megkérdezem, h Adri hányas ruhákat hord.... hááát, már lassan Ő örökli Kiss Adriról a ruhákat :shock: :lol: , mert neki is 148-152-es méret kell :shock: (mesélte anya, h kicsi lett a bluz, végülis sikerült venni az ünnepségre?)

Timi
A tervezés és a tényleges elszámolás magadal szemben biztos, h nem hülyeség! Közös életünk kezdetén még mi is irogattuk mire adjuk ki a pénzt, de aztán meguntuk. Kajával kapcsolatban csináltuk már ugy, hogy kitaláltam egy heti menüt amihez mindent megvettünk egyszerre, persze a csuszások miatt még hosszabb időre elég volt (mert ugye nem fogyott el minden nap a kaja, akkor csuszott az egész "étlap" 1-2 nappal) Nekem ez a módszer tetszik-tetszene, csak nálam egy nagy gond van itt is: HELYHIÁNY :roll: :x :twisted: Egyszerüen nem tudok eltenni 10 kg lisztet, cukrot..., pedig sokkal gazdaságosabb lenne igy vásárolni. Most abban bizok, h a pincehelységbe (amit most béreltünk ki) minden felesleges dolgot le tudunk vinni, ami csak a helyet foglalja és felszabadul egy kis hely a spajzban, szekrényben. Az itthoni kenyérsütésben is az a jó, h akkor nem kell üzletbe menni, nem csábul el az ember :wink: -bár fölösleges dolgokat nem igazán szoktam venni :roll: A fix hely a zöldséges, mi rengeteg primőrt, gyümölcsöt fogyasztunk -erre nem is sajnálom a pénzt. DE ez csak a reggeli, esetleg vacsora adagunk, a reform étkezéshez elég szük a pénztárcánk :?

Utolsó mondatomhoz kapcsolódva: a minap elcsiptem 1-2 mondatot egy müsorban, miszerint egy tulsulyos emberke nyilatkozott, h ok, h egészséges étkezés, de ha csak a most divatos salátákon, fehér huson....stb akar élni vki, akkor igencsak ki kell nyitnia a pénztárcáját. Természetesen Norbi volt a válaszadó, és természetesen ennek az ellentétjét állitotta, h az egészséges étkezés egyáltalán nem kerül többe, mint az átlagos, megszokott ételek elkészitése. Hááááát! Ha csak abból indulok ki, h mennyibe kerül 1 kg finomliszt és 1 kg tönkölybuza v. teljes kiőrlésü liszt máris cáfoltam Norbit! És ez csak egy példa, de emlithetném itt a bio gyümölcsleveket, amiből 1 liter 1000 ft körül kapható -valljuk be, nem egy átlagos fizetésü család péztárcájának való!!!!

Na befejeztem ezt a témát.... :lol: igy is elég sok lett :oops: :oops: :oops:

Az ágy, amit kinéztünk:
Kép
Kép
Kép

Igaz, h még csak a neten néztük, azért élőben is látnunk kell :wink: Elég egyszerü, de a méretei miatt ez férne el a legjobban a szobában

Ilyen ágynemütartót szeretnék hozzá, remélem, h lesz!
Kép

Megyek, folytatom a takaritást, teregetést...

Kép
Kép
mókuska
 
 


Ildi
amikor Krisztikével voltam terhes ruhapénzen vettem magamnak egy M-es méretű háromnegyedes ujjú fehér blúzt, ami egyszer sem volt rajtam, mert eléggé szexisen állt a gombnál szülés után :oops:
Na az Adrikára tökéletesen jó. Ez olyan nem is tudom milyen anyag, olyan rugalmas valami :D
Anyu 164-es blúzt hozott, na ez a megfelelő méret, a válla teljesen kitölti, és elég lezser ahhor, hogy kényelmesen mozogjon benne :wink: :wink: :wink:
Derékmérete M-es, szóval nem tudom mi lesz.
Múltkorában szinte napi rendszerességgel kérdezte, hogy miért csak melegítőjei vannak :roll: azt hozzáteszem az elmúlt hónapban 5 nadrágban esett el, és szakította szét, ennyit az oviban töltött 3 és fél év alatt nem tett tönkre :shock: :shock:
Ezek után maradnak az olcsó, de praktikus gumis derekú nadrágok továbbra is :shock:

Én ugye írtam is már vagyok Babafalván is. Na ott emglepődve olvasom, hogy aki télen, tavasszal kezdi a hozzátáplálást azoknak pl. a legtöbb védőnő az üvegeset javasolja, mondván, hogy megbízhatóbb, de még nyáron is mint a saját :shock: :shock:
Piciknek csak biopiac :roll: :roll: vagy üveges, merthogy az tényleg bio alapanyagú :shock: :shock:

Zitáékról
jól vannak csak tatarozzák kívülről a házat, mihelyt tud jön :wink: :wink: :wink:

Én próbálok változatosan enni így szoptatás alatt, meg sok gyümi, zöldség, hát ennyit tudok :shock: :shock:

A múltkor csináltam nagyon fincsi kaját Holland rakott hal, ha érdekel valakit leírom :wink: :wink:
Holnap szintén új kaját próbálok ki Rakott zöldbab tarhonyával, az is jónak igérkezik, és állítólag nagyon finom is. :D

Képeket majd este rakom, most megyek hasznossá teszem magamat

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Jó reggelt!

Gabi!
Már megint új avatar-kép?! :shock: Eddig ez a legjobb, ezt már nem tudod fokozni! :D

Ruha: Igen, ezért mondják, ha az ember visszamegy dolgozni a gyerekek után egy vagyont kell költeni a ruhákra, mert a régiek kissé(vagy nagyon) szűknek bizonyulnak. :x :P :lol:

Én általában az oviba szabadidőben, vagy farmer-póló(pulcsi) viszem a srácokat. :wink: +sportcipő.
Nyárra kell majd vékonyabb gatyeszt vennem, mert abból csak egy van és az is drapp-színű :roll: , így egyből koszos lesz. :evil:
Alkalomra van nadrágom is, szoknyám is, felsőm is, blúzom is, szandim is... Úgyhogy erre biztos nem fogok költeni. :D Igaz, h két éve is van, h vettük őket, de még teljesen megfelelnek. Emlékszem úgy volt, h esküvőre voltunk hivatalosak és a férjem teljesen bevásárolt nekem a ruhákból. Dávid ekkor volt pici baba.Semmi nem volt jó rám a régiekből. :oops: Ettől nagyon szomorú voltam...Szóval elment és megvett mindent nélkülem, csak az eladó segítségével. :wink: Vett nadrágot,szép felsőt, kardigánt és szandált. Úgy örültem, azóta is hordom őket, ha van rá megfelelő alkalom. Igaz, h tényleg drága volt így együtt, de akkor szükség volt rá és azóta is kedvenceim. :D Arról nem is beszélve, h mennyire jó érzés volt megkapni őket. :lol:

Elküldöm. Irány az ovi! :D Most kilépek, h Benus nehogy "hozzászóljon" a témához... :lol:

Kép

Kép
thimó
 
 


Itt vagyok, folytatom.... :wink:

Az óvodában hagytam 20 eFt-ot. :mrgreen: Ez a kajapénz volt... , de fizettem már a héten ajándékra az óvónőknek, kirándulásra, bűvészelőadásra... Hát mit mondjak 2 gyerek után mindez: :shock:

Mennek Beniék ebben a hónapban Bp-re bábszínházba és utána játszóházba. 4.000. Ft-ba kerül. :wink: Az a véleményem, h mehetnének olcsóbb helyre is, mert bizony nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz kiadást. :( Beni csop-ban is van nem egy gyerkőc, akinek a szülei ezt nem tudják bevállalni, így a gyerek nem mehet. Arról nem is beszélve, ahol már két óvódás is van, így ez az összeg megduplázódik. Azért szerintem rossz érzés lehet, annak a kicsinek, aki kimarad... Ha viszont ezrest kéne fizetni, azt mindenki kibírja talán és senki nem sérül... :wink: Persze kevés pénzből nem lehet nagy dolgokat szervezni, de a gyerekek az erdészházi kirándulást is élvezték és alig került valamibe... Aki pedig megengedheti magának, úgyis elviszi a csemetéit ide-oda.. :wink:

Visszatérve a ruhára: mi magunknak (apa és én) kevés ruhát veszünk,-általában Qulle-ből rendelünk- de azt jó mindőségűt, így tényleg évekig hordható.. (ha az ember ki nem hízza) Nekem is van vadiúj kosztümöm, az előtt vettem mielőtt Benivel terhes maradtam... Egyszer sem volt rajtam... Nem is próbálkozom beletuszkolni magam. 8)
Érdekes, mert nem igazán híztam meg, inkább átalakultam... 8) A férjem szerint arányosan rakódott ide-oda :oops: Viszont a hasam az gáz. Nem tudom, nektek mennyire húzódott vissza??
Gabi, gondolom neked még nem, mert te most szültél... Ildi neked? Nekem azonkívül, h van rajta hájacska még az izmok is gyengék ....
Van egy egyenes szabású tök jó ruhám, amit épp azért nem tudok felvenni, mert a hasam kidomborodna egy kissé.... Egyébként jó rám, de nem szeretném, ha bárki rákérdezne: "Timi, terhes vagy?" :lol: :oops:

Ildi!
Jaj, ne is mondd Norbit! :o Ő neki biztos nem gond a tél közepén megvenni a salátáknak valót, de bizony sok ember örül, ha az alapélelmiszereket meg tudja venni. Mi télen savanyúkáposztát eszünk sokat... olcsó és egészséges.
Mi még csak ubit szoktunk venni ... a múltkor alig fogyott el a pari, mert olyan íztelen volt.... és az epret is visszatettem, kibírjuk a szezonig. :wink:
Nekem az egyik kedvenc ételem (minden menny-ben) a görög saláta. Nagyon szeretem, de ugye nem olcsók a hozzávalók, ezért még nem jött el az ideje... 8)

Én próbálok arra törekedni, hogy mindig legyen készletem. Nem jön be az a vásárlás, hogy elmegyek és megveszem az aznapi főznivalót. Egyrészt nem szeretek vásárolni, másrészt sokkal több mindent veszek, mit kellene.
Így hetente-kéthetente szoktunk nagyobb vásárlást csinálni. Husit venni és pótolni a fogyóban lévő dolgokat (liszt,cukor,tojás stb)
Általában amikor valami akciós valamelyik áruházba(auchan,tesco) akkor hozatok a férjemmel Pestről. Általában Arielt,öblítőt,tisztálkodási szereket szoktam így... , de a múltkor Nesquik kakaó volt 2 csomag+fém tárolódoboz, ez is megérte, mert egy jó darabig elég lesz.... :wink:
Írni, szerintem tényleg azért lenne jó, mert az ember látja, h mit lehet átalakítani a dolgokon, mi az, amit ki lehet hagyni...

Mi régebben mindig vettünk a boltban péksüteményt,fornettit. Most már nem, illetve igen ritkán. Itthon csinálok valamit és ez olcsóbb... Nem iszunk csak nagyon néha colát és ehhez hasonlót. (általában, ha vendéget várunk, akkor szoktunk venni)
Vagy szörp, vagy tea, vagy csapvíz. :wink: Az egyedüli luxusunk az ásványvíz, de ezt is inkább csak a férjem issza.-én nem szeretem... :wink:
Ami nálunk nagyon sok fogy, az a sajt. Mindenki nagyon szereti... :D Viszont ez is akcióban olcsóbb...

Tegnap gondoltam rá, hogy kéne csinálni túrót. Amikor volt kecskénk mindig olyan sok túróm volt..., nem győztem felhasználni, fagyasztani. Most meg hiányzik.. :wink: Arra gondoltam, h az ovival szemben árulnak házi-tehéntejet 120ft/liter, kipróbálom, h mennyi túró lenne 2 literből. Gondolom, ez megalszik és zsíros is...., nem úgy, mint a dobozos tejcsi. :wink:

Gabi, én nem csodálkozom, h az üvegeset ajánlják... :wink: Nem tudom, de szerintem ez a túlzott bio-bio-bio már egy kicsit abszurd. :wink: Lassan üvegházban kéne élnünk akkor, mert minden tele van vegyi-anyagokkal. És szerintem teli is volt, de ettük-ittuk mert nem tudtunk róla. Most meg annyira a középpontba került, de már későn... :(
Én eddig úgy tudtam, hogy a piciknek "új dolgokat" nem szabad adni. Új répa-krumli...

Az lenne a legjobb, ha minden a saját háztájiból kerülne ki: pipihusi, tojás,zöldség,gyümölcs... :D Viszont, ha a növényeket nem permetezik, sok tönkre is megy.

Most nézem 10 óra, befejezem! :lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Elfelejtettem, de most már csak távirati-stílusban:
Az ágy jó. A receptek érdekelnek.
:D

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Ildi!
Kép

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Sziasztok!

Timi
Köszi a tanácsot :wink: Mindenképp szeretném látni a saját szememmel, mert az is lehet, h élőben nem is fog tetszeni :shock: na és ugye a minőségére is nagyon kiváncsi vagyok! Hétvégén megemlitettem apának, h jó lenne vmikor felmenni az IKEÁBA, hát elég furcsán nézett rám. Pedig nyüstölni fogom, mert nem akarok mindent az utolsó pillanatra hagyni :wink:

Bevásárlásnál nekem is az tetszene amit irtál, csak a fentebb emlitett okok miatt nem nagyon müködik :? A volt főnöknőmék havonta csináltak Pesten egy nagy bevásárlást, utána tényleg csak 1-2 apró dologért jártak az üzletbe. Ez nekem is nagyon tetszene :wink: Mi is folyamatosan teázunk télen-nyáron. Üditőt nagyon ritkán veszünk (vendégség esetén), akkor is inkább rostosakat. Ami szinte állandó az az ásványviz, itt sokszor szörnyü a csapviz :x Időnként szoktunk venni italport, egy tasak 50-60 ft és 1,5 l-t lehet belőle csinálni :wink:

Túrón már én is gondolkoztam, de itt nem nagyon jutnék "igazi" tejhez. A multkor az ismerősünk panaszkodott, h mikor sok a tej-turó mindig ugy kell körbetelefonálni az ismerősöket, h kell-e, mikor kevés akkor persze annyi a jelentkező, h mindig kimarad vki :roll: Mondtam, h ha fölös turója van szóljon nyugodtan, még akkor is megéri ha Cserhátszentivánba kell menni érte :wink:

A salátákat mi is nagyon szeretjük, elég nagy mennyiségeket el tudunk (tudnánk) fogyasztani. Sajt nálunk is "menő", inkább azt veszek mint szalámit. Inkább párizsit v. virslit szoktam venni a gyerekek miatt, de most pl. meg nem tudnám mondani mikor adtam ilyenért pénzt 8) Anyuéktól kaptunk fincsi házikolbászt (mondjuk ez már elfogyott :lol: ) és szalonnát, ezerszer többre értékelem mint a bolti kutyulmányokat :wink:

Ruha téma: nos hát Gabi a tanum mennyi ruhát adtam neki oda Lili születése után :? Nálam az volt a gond, hogy vmikor hajdanán lány koromban nagyon sovány voltam. Aztán mikor ide kerültem és el kezdtem dolgozni ("kemény" irodai ücsörgés) hiztam kb. 10 kg-ot. Na mondjuk még igy sem voltam kövér, hiszen a kb. 170 cm-es magasságomhoz nem volt sok. A szülés után meg én is átalakultam, igy szinte mindent kihiztam. Egyébként most is csak 64 kg vagyok, de hasam az sajna nekem is van :? Ráadásul nekem teljesen szétrepedt a bőröm, hiába kenegettem mindennel. Egyszerüen ilyen vacak a bőröm, na és a hasméretem sem volt semmi a terhességek alatt :roll: Én még abban bizok, h ha Dani abbahagyja a szopit vmicskét fogok alakulni, ugyanis nálam egyáltalán nem jött be a szopi alatti fogyi :roll: Közvetlenül a szülések után egész jól néztem ki, aztán a szoptatás alatt szépen visszakerekedtem 8)

Na jó kis regényt irtam, megyek Danit altatni aztán kenyeret sütök, főzök egy gyors krumplilevest és fornettit akarok sütni. Ugy gondoltam dupla adagot, kakaósat és fahéjasat :lol:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska
 
 


[quote="mókuska"] írta:mókuskaAztán mikor ide kerültem és el kezdtem dolgozni ("kemény" irodai ücsörgés) hiztam kb. 10 kg-ot. Na mondjuk még igy sem voltam kövér, hiszen a kb. 170 cm-es magasságomhoz nem volt sok.
[quote]
írta:

Itt a mondat végéről lemaradt a suly, szóval a 62 kg nem volt sok 8)

Kép
Kép
mókuska
 
 


Ildi!

Férjjel menni Ikeába: :P :o Legalábbis az én férjemmel az ilyen program tuti csőd. :lol: Nem szeret nézelődni, nem szereti a tömeget, nem szereti Pestet....
Amióta házasok vagyunk 1x voltunk a Kikába és 1x az Ikeába...,
Ha arra járunk mindig mondom, h tegyen ki és majd visszajön értem.... :lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Timi
Hát apával is kész katasztrófa a vásárlás!!! Mondjuk én is utálok, nem szeretem a tömeget, de mikor muszáj akkor szeretek alaposan szétnézni. Egyébként "vezettek" előttünk, mi még soha nem voltunk egyik helyen sem. Vagyis én nem, apa be szokott menni mikor Pesten van dolga és belefér az idejébe (munkatársak noszogatására :lol: )

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok, adok egy kis életjelet én is.

Sajna elég sokminden összejött, nem túl jó dologról vannak szók,de lesz ami lesz.

Ha tudok benézegetek.

Apósom lebetegedett, régi dolog jött elő újraneki.
Másnap pa szemébe belement vmi, a mai napig nem lát rá rendesen. Hat idős papírokat is kellett csinálni, vállalkozás megszünéséről. Elegem van egyenlőre.

Sajna csak rövid vagyok, de ha lemegy a sok cécő, jövök. Addig is bocsi.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


sziasztok!

Na az én párommal mennétek csak egyszer vásárolni :twisted: :twisted: :twisted: azt gyerekként megszokta, ill. ez nálunk is úgy van kajára nem sajnál kiadni bármennyi pénzt, főleg ha tudja, hogy az jóízűen elfogy :D :D na de ha konkrét megyünk valami barkács v. műszaki dologért ami kell, de akkor is annyit tud rajta tötyörögni.
A Tescoba ő elnézelődik órákat a műszaki részen, ami engem teljesen hidegen hagy :shock: de én a ruháknál, babadolgoknál iparkodjak, pedig ott ám lehet nézelődni :D :D

Ruha cipő ami neki kell, az nálunk úgy megy, hogy bárhol ha találunk rávalót vesszük. Sajna nem könnyű rá venni a magassága miatt, meg most már pólókat sem egyszerű, mert az évek alatt jól megemberesedett :D :D :D Finom koszton él :D :D :D

Súly :oops: :oops: "versenysúlyom" 53 kg volt. Adri után 58, Krisztike után míg terhes nem lettem 68 kg, most 77 :oops: :oops: Mondjuk nálam szoptatás alatt mentek le a kilok :D De ugye most a cosntok is megint széjjelebb mentek.
Hát Ildi megmondhatja lánynak, olyan semmi forma, derék csípő egybe, mellesleg is nagyon pici :roll: . Na most szépen kiszélesedtem, a cicim is így tetszene, de ott sosem maradt egy deka sem :shock: :shock:
Sebaj, apának így is tetszem :wink: :wink: Ő sosem bántott még meg azzal, hogy nem úgy nézek ki mint amikor megismert :lol: :lol:

Ja, képeket tettem a másik topicba, most már ide nincs időm, mert nemsoká jönnek babalátogatóba, így el is küldöm ezt, majd este még jövök :D :D :D

Szuzy, Móni Zita ti is írjatok, ha tudtok :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Jelentem vagyok. Voltunk tegnap szemészeten Szilárddal Salgótarjánban. Azt mondta a doktor néni, hogy nem lát kancsalságra utaló jelet. 'Hál Istennek dioptriát sem igényíel, úgy néz ki minden ok, fél évente ellenőrzés. (3 éves korig alakulhat ki kancsalság izomgyöngeség miatt)

Az én verseny súlyon 54-55 kg. Most rég mérekeztem, legutoljára 48 voltam. De hasam még nekem is maradt!!! Sajnos nekem is csíkos maradt a köldököm fölött. (és köldök sérvem is van) Így bikiniben nem mutatok valami jól.....

Spórolásra nekem is kéne valami jó kis ötlet. Nálunk sajnos a férjemnek mennek az üdítők, néha csak ásványvíz. Pedig amellett, hogy drága még egészségtelen és hizlal is, ami neki nem hiányzik. (kétszer annyi kg mint én)

Volt nálunk is 1-2 hónap amikor írtam a költségeket. Nagy haszna ne volt. Főleg, hogy apa mindig elfelejtette fölírni mit mikor vett és főleg mennyiért.....
Az biztos, hogy ha az ember töbször megy vásárolni többet költ. Meglát egy-két dolgot amit nem tervezett, de akkor úgy látja jó lenn és megveszi. Sajnos nálunk vannak fölösleges vásárlások is. ( mint utóbb kiderül)
Pl kaja sokszor romlik a hűtőben, ami idegesítő... A párom nem mindig eszi meg a 2 napos kaját, s bizony a 3. már nekem sem esik jól. Így megy a kukába..... (a leves kivétel az nekem 3-4 naposan is ízlik) Fölvágottak, sajtok is hasonló sorsra jutnak sokszor...Ezen lehetne spórolni egy kicsit....

Nagy városban jó lakni ebből a szempontból, mert ott mindig vannak jó kis akciók amiket ki lehet fogni. Nekünk ilyen ritkán adatik meg. ( gondolok itt pl arra, hogy Ildi nem rég kb190Ft-ért vett farmer nacikat a gyerkőcöknek...)

Most mennem kell.

Kép
szuzy
 
 


Jó reggelt!

Szuzy-Móni! Szuper, hogy írtatok! :D

Ma nem nagyon leszek itthon, mert van egy csomó intézni valóm a polgármesteri hivatalban. Jajj, pedig úgy nem szeretem az ilyet... :roll:

Szuzy!
Felmerült, h esetleg kancsal Szilárd? Jó, h nincs semmi gond. :D

Mi kaját nem dobunk ki, mert van kutya-macska. :wink: Persze, nekik már nem sok jut.... :wink:-általában. (kivéve, ha valami nem sikerül :lol: :lol: )

Nekem ami nagyon bevált, ha spórolni akarok a kaján az-az, ha két napra főzök. :wink:
Például veszek 70 dkg darálthúst és csinálok paradicsomos gombócot(ez nálam a töltött paprika paprika nélkül). Ez két napig elég, mindenki szereti. Pláne friss kenyérrel (legjobb lenne az itthoni, mint Ildinek. Irigy vagyok a szuper kenyereire :oops: )és esetleg sütök hozzá valami sütit. Ez palacsinta,bukta,almás-lepény. Mikor melyik... egy a lényeg, h olcsó és laktató legyen. :wink:
Ugyanez a felállás a bablevessel is... Itt is egyszer kell kiadni pénzt némi füstölt husiért és utána két napig van kaja. Csak kenyér kell hozzá, no meg egy kis palacsinta. :wink: Ja, és ugye a füstölt husi is fincsi tormával....
Valamint még azt is szoktam, h 1 kg disznóhúsból (pl.lapocka) csinálok jó sok hagymával pörköltet. Ezt esszük egyszer valami körettel (tarhonya,rizs,krumpli,nokedli) aztán a maradékból másnap lesz gulyásleves. A gulyáshoz ismét csak valami kelt tészta kell (lángost szoktam). Ha nagyon kevés pöri marad, akkor főzeléket csinálok és így megy rá feltétként. Nagyon néha ledarálom és akkor csinálok hortobágyi palacsintát+kuk.sali,fr.sal., de ez önmagában már nem elég nekünk....esetleg másodikként.Szóval a hort.palacsinta már nem olyan spórolós. :wink:

Végül is kb. 1000 Ft-ból+némi adalék anyag 2 napra van kaja.

Mi ezt a módszert gyakran alkalmazzuk, ha vissza kell fogni magunkat pénzileg. :lol: Nekem bevált...

Kaptam tegnap egy csomó bodzavirágot. Megpróbálkozom szörpit csinálni belőle. :wink: Szokott valaki csinálni???

Gabi!
A múlt héten amikor fenn voltam Pesten a férjemmel, bementünk a Praktikerbe. Hát persze, hogy mi is kétfelé mentünk.... Ő szerszámok felé én a bútorok-háztartási felszerelések felé vettem az irányt. :roll: :lol: Mindenféle Kinzo,Black&Backer gépeket nézegetett és hasonlított össze és vonta le a következtetéseket. :roll: Én pedig körülnéztem, h milyen beépíthető főzőlap és sütő lesz az új konyhámban. :lol: :lol: (majd, ha egyszer kész lesz-ha kész lesz...) Olyan jó kis tárolódobozokat is láttam..., de nem vettem, mert igazából nincs is rá szükség.. :)
Szóval, ez nálunk is így megy.. és biztos még nagyon sok házaspárnál.. :D

A képeket megnéztem. :D Nem tudom-lehet, h csalóka a kép-, de nekem Adrid nem tűnik nagy darabnak. :shock:
Meg hát végül is, ha a párod is erős testalkatú és magas és te sem vagy pici-törékeny, akkor neki is valami hasonló adottságokkal kell rendelkeznie. :wink:

Súly: nekünk elromlott a mérleg, így szerencsére nem tudom hány kg vagyok... :lol: Lehet, hogy megijednék, ha ráállnék egyre...
Én mostanában lettem nagyon kritikus az alakommal(főleg hasam) szemben. Az én férjem sem bánt, csak jókat mosolyog, amikor számolgatom hány kis hurkácskába rendeződik a pocakom üléskor. :evil: :roll: :lol: Ő azt mondja, h nekem nem tetszik, akkor tegyek ellene. :wink: Jó lenne, de még győzködöm magam.... Találtam itt a bneten haserősítő-fogyasztó tornát, lehet hogy segítene. Még gyűjtöm az elkezdéshez az elszántságot,kitartást és küzdök a lustasággal. :lol: Csak ne fájna az a sok felülés... :roll:

Szép napot kívánok mindenkinek!
:D
Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Szép Jó Reggelt Mindenkinek!

Úgy látszik ma én vagyok a legfrissebb, legalábbis ami a bejelentkezész illeti. Egyébként baromira ki vagyok. Már reggelről ment a hasam, így az a kis erőm is elszállt ami volt. Most leginkább csak lebegek.... Én ha fáradt vagyok hasmenés formájában jelentkezik a kimerültség. Már nagyon unom ezt. Mert ezek után még jobban úgy érzem olyan vagyok mint a mosott sz...r. Már bocsi, de ez van.

Tegnap reggel kimentem a piacra és vettem egy csomó virágot, mert nálunk még egy szál virág sem díszelgett a kertben. Azzal foglalatoskodtam egész nap amikor volt egy kis időm Szilárd mellett. Illetve kivasaltam 4 adag ruhát és sikerült el is pakolni. Persze csak azért mert picur du 3 órát aludt. Este nem is fektettem le csak egy órával később, bízva abban, hogy így majd reggel később ébred. persze, hogy nem jött be. 5,45-kor már kukorékolt, s az éjszaka nagy részét is melletem töltötte.

Ma jön a párom nagyija, így a séáért ő lesz a felelős. Így legalább addig is tudok csinálni valamit itthon. Már nagyon idegesít, hogy soha nincs rend és tisztaság. Mondjuk igyekeztem a héten takarítgatni. Súroltam a konyha bútort, mikrót, mosogatót, asztalt, székeket, mosdokat, kádat stb.... Persze máskor is szoktam, de most olyan igazi nagytakírzás szerűen! Föl is lett porszívózva, de még van hátra egy csomó minden. Remélem sikerül elvégeznem.

Na szép napot mindenkinek!

Kép
szuzy
 
 


Hellóóóó!!!

Szuzy!
Hi-hi :P Igaz, h csak 1 perccel, de megelőztelek reggel. :lol: :lol:

Hát komolyan sajnállak ezért a hasmenéses dologért... :( Tippem sincs, h mi lehet ez... :shock: Nem vagyok nagy híve a pszichomókusoknak(bár egyet sem ismerek :oops: ), de lehet, h számodra segítséget jelentene egy pszichológusi beszélgetés-kezelés. Nem akarlak megbántani, félre ne érts! :D Arra gondoltam, ha szervi elváltozás nincs, akkor máshol lehet a baj...
Azért neked nem lehetett könnyű azt kibírni, amin átmentetek :(
Különben is, az ember nem csak testből áll, hanem sokkal fontosabb részből is és ez a rész is meg tud betegedni. :wink: Aztán ennek lehetnek fizikai tünetei is...

Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent meg tudtál csinálni. :D Sok sikert ahhoz, hogy meg tudd csinálni még amit elterveztél.

Virágpalántákat vettél vagy magot? :wink:

Szilárd meglátod kinövi majd ezt az éjszakai ébredéseket. :D Nekem már milyen nagy Dávid és még csak most jutottunk el addig, h elalszik magának(nem kell melléfeküdni) és nem is kell fel éjszaka. Eddig mindig oda kellett mennem éjjel mellé, ha felébredt. :wink:
Olvastam valahol, h vannak olyan gyerekek, akik sokáig nem aludják végig az éjszakát. Persze vannak olyanok is, akik meg már pici babaként is reggelig alszanak, ébredés nélkül. Gyereke válogatja. :wink:

Többiek! Hol vagytok? :D

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Sziasztok!

Szuzy
Jó, hogy jelentkeztél :lol: Tényleg aljas egy dolog ez a hasmenés :x Doki nem mondott semmi okosat, h mivel tudnád megelőzni? Esetleg próbálkoztál már a citromfü teával? Ez nyugtató és feszültség oldó hatásu, szoptatás alatt is nyugodtan fogyasztható. Annak idején nekem is javasolta a háziorvosom, napi 2 csészével. A legjobb persze az lenne, ha időnként ki tudnál kapcsolódni, és lazitanál egy kicsit.

Timi
Ugy látszik ezek a pasik már csak ilyenek :lol: :lol: :lol: Apa is nevet rajtam, mikor nézegetem magam a tükörben, h honnan lenne jó fogyni. Ilyenkor szoktam visszaszólni, h nekem legalább van mire fogni, szültem két gyereket :wink: :lol: -merthogy Ő kb. 103 kg és alig pár cm-el magasabb mint én :roll: Persze Ő is minden nap eldönti, h holnaptól fogyókura+melő előtt elmegy uszni :o Nos a mult héten minden nap beállitotta az óráját, h reggel 6-ra már az usziban legyen. Pénteken sikerült felkelnie, de ugy jött haza, mint aki min. fél napig tempózott a vizben, aztán kicsit letört, mikor kiszámolta, h kb. 500m-t uszott le :lol: :lol: :lol: Mondanom sem kell, h azóta sem volt, ráfogta a jegyárra (500ft -ami tényleg nem kevés azért a fél óráért, DE ha akarna vehetne bérletet és akkor már olcsóbb, na és inkább erre költse a pénzt mint gyógyszerekre, amikor már nem a megelőzés a cél :? )

Nekem az itthoni torna egyáltalán nem jön be :oops: Lehet, h azért, mert az egyik leg mozgósabb sportot üztem :wink: Egyszerüen dögunalmasnak találom... eljárni meg a gyerekek miatt nem tudok :roll:

A képek sokszor csalnak hol előnyünkre-hol hátrányunkra :wink: Adri tényleg nagyobb az átlagnál és elég erős alkatu. Épp a hétvégén mondtam a sógornőmnek, h a középső lánya -aki 3 évvel idősebb Adrinál (és ő is Adri :lol: ) -lassan örökölheti a ruháit :wink:

Na megyek főzni... :wink:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Timi
ezt a hozzászólást, hogy hoztad össze??????????
én úgy látom, hogy MÁRCIUS 29 csütörtök, 23 óra 31 perc :lol: :lol: :lol:

Esztike megkapta az oltást. Szépen beszélgetett előtte a dr. nővel, meg mosolygott nagyokat, na de utána. Már a lefogás sem tetszett, a szúráskor úgy ordított :shock: :shock: egészen addig amíg fel nem vettem :roll: :roll: persze utána az öltözést is "végigpanaszkodta". :D

Ja, és etettem fél 12-kor és azóta most :shock: :shock: kicsit kiütötte a szuri :shock: :shock:

Nekem gyanús, hogy Krisztiánban is lappang valami. Fél 12-kor elaludt, és fél 4-kor már én költöttem :shock: :shock: :shock: vagy ez a bolond idő ha süt a nap nagyon meleg van, ha nem, akkor meg elég hideg. Ráadásul egész nap olyan eső előtti érzete van az embernek.

Szuzy
a párom is ilyen hasmenéses :? :? én meg a ellentét :roll: :roll: na az sem jobb.
én aztán összeehetek bármit,hasmars nem lesz tőle :shock: :shock:

Ja azt nem is írtam gombóckám 6360g, és 62,5 cm :wink: :wink:

Itthoni torna, Adri után egyszer csináltam, hát másnap minden bajom volt.....
Krisztián után RR dvd lemezt hoztam, na arra tornázni nemlehet, főleg hanggal :twisted: :twisted: :twisted: mikor megszólalt a falnaqk tudtam volna menni :roll:
Írtam fel magamnak hastáncot, na azt alapjáratban tetszik, csak hát azért nem éjszakázok :shock: mert kb. akkor lenne rá időm. (na meg akkor nem lát senki :oops: :oops: )

Amúgy eddig mindíg találtam magamnak kifogást Krisztike után :oops: ha visszamentem volna dolgozni, ott ment volna le :shock: :shock: mert az a mozgás teljesen más mint az itthoni :D :D , de mivel tervbe volt Esztike mondtam, hogy majd utána :lol: :lol:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Gabi
Már visszaállt Timi hozzászólása :lol: Egyébként a multkor éppen uigy láttam a Tiédet :lol:
Jövő héten jöttök Orosziba? Ha igen hány napra???

Kép
Kép
mókuska
 
 


Tesó!
Dani is éppen ilyen sulyban volt ennyi idősen! 2hó 5 nap 6380g :wink:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Timi! Tényleg megelőztél reggel!
Kancsalságot én véltem látni Szilárdon, a házi orvos mondta, hogy ő nem vesz rajta észre semmit. De én úgy gondoltam jobb biztosra menni, mert esetleg ilyenkor még könnyebben kezelhető ha mégis van. Szerencsére semmi jele.
Nem bántottál meg a pszichomókussal. Egyszer voltam nála, de úgy döntöttem többet nem megyek. Nem értem ha elmondom mi bánt akkor mitől lesz más. Na ja megkönnyebbül az ember ha kibeszéli magából, de attól még nem változik semmi...... Lehet, hogy megnyerőbb dokit kellett volna keresni, mert nem is volt szimpi a pasi...

Gabi! A Liberós nyuszijaim a tiédek ha kéred. Már csak azt kell kitalálni, hogy jussanak el hozzád!

Egyébként néha szedek homeós nyugtatót ami jó, de persez csak akkor jut eszembe bevenni amikor már késő..... Egy darabig szedem, majd abba hagyom, s ha újból jön a hasmenés megint szedem egy párszor....

Én tornával nem fársztom magam. Este így is örülök, hogy fürdés után bezuhanok az ágyba......

Most megyek mert még takarítok ám. Úgy néz ki sikerül mindent megcsinálnom. Jött a párom nagyija, vigyáz Szilárdra és így megy minden mint a karikacsapás...

Kép
szuzy
 
 


Szuzy
ha gondolod találkozhatunk valahol, valamikor :wink: :wink: :wink: Nekem általában a hétfői napok nyugisabbak, mert hétvégén vasalok, takarítok, anyósom főz, és hétfőn nem kell :wink: :wink:
Jövő hétre megigértem úgyis Tibi kolléganőjének, hogy besétálunk (Képkeretező), úgyhogy megyünk "felfelé". De amikor Neked jó, és beszélgetünk egy jót! De a mszőlősi úti játszira is elmehetünk :wink: :wink: Voltál mostanában arra? Jó állapotban van?
Te melyik gyerekorvoshoz hordod Szilárdot?

Ildi
ha összejön akkor mág péntek du. lemegyünk, és vas.-ig. Tovább ugye nem lehet mert hétfőn suli :( Adri állandóan a meghívóval sétálgat, és olvasgatja :lol: :lol: szerintem már fújja kívülről a programokat :lol: :lol: :lol:

Ja, és délután nem is írtam, most már látványosan szebben tartja a lábát Esztike :D :D Holnap kérek megint időpontot az ortopédiára, bár semmi kedvem odamenni, olyan sz@r helyen van :oops: :oops: oda egyedül nem is tudok menni :cry: :cry:

Timi
mostanában boltba egyedül én sem megyek. Nálunk egyedül babakocsival meg vagy lőve :shock: :shock: Kenyeret, péksütit megveszem a kenyérboltba, meg zöldségesbe bemegyek, és apával megyünk nagyobb bevásárlásra. Mondjuk nálunk a húst anyósom veszi, és van is mindíg :wink: :wink: :wink: szóval nekem csak az mellé kell vásárolnom, attól függően mit akarok épp főzni. Neki megvan az ismeretség, és általában jut is olyan hús amit szeretne :D :D :D na meg így nem sóznak rá bármit :shock: :shock: :shock:
Szalámi nálunk is a párizsi a nyerő :? :? én annyira nem díjazom, de a gyerekek igen. Én többre tartom a szalonnákat, mert az legalább rendes termék, nem kutyulmány :oops:

na ezt elküldöm, és utána leírom a recepteket :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Holland rakott hal

Krumplit héjában meg kell főzni,
4-6 tojás (keményre főzve)vaj, só, fokhagyma,
tengeri hal, 2 dl tejföl

Halat ujjnyi csíkokra vágni, fokhagymával bekejük, sózni, és lisztbe forgatni.
Ezek után olajban ropogósra kell sütni.

Tűzálló tálat kivajazunk, karikára vágott krumplit alulra tenni, majd a karikára vágott tojások, és végül a halszeletek. Közben sózzuk.
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd rátesszük a tejfölt, és végül sütőben átsütjük.

Nagyon finom, és jól lehet másnap is melegíteni :wink: :wink: :wink:

Na, mára elköszönök, jó éjszakát!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


ja, mit is igértem még, hogy leírok, a rakott zöldbabot? Ma azt csináltam, és nagyon finom az is :wink: :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Jó reggelt!

Ildi
ugye jól emlékszem holnap lesz a traktormajális???
Ha igen ti jöttök?

Mi igen, remélem jó idő is lesz, nem valami ilyen: Kép
Eddig még nem szólt Tibi, hogy dolgoznának :shock:

Na szép napot mindenkinek!!!
Kép
Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Kép

Én is szoktam ám látni márciusi hozzászólásokat. :shock: :lol: Ha ti is, akkor megnyugodtam, nem én zizzentem meg teljesen. :lol:

Gabi!
Ez a halas kaja tök jól hangzik. Egyébként is nagyon szeretjük a halat mindannyian. Ma veszek is és kipróbálom holnap. :D

Szegény Eszti. :( Az én fiaim is sírtak már akkor, amikor lefogták őket. :roll: No de, ami muszáj, az muszáj...

Hastánc: :lol: :lol: :lol: Az pedig úgy lenne az igazi, ha a férjecskédnek adnád elő. :D

Most be is kell fejeznem, mert lassan indulunk az oviba... Az a legújabb, h Dávidom nem akar a bicaj ülésében ülni, hanem gyalog akar jönni. :shock: :o Legalább fél óra mire lesétálunk és ráadásul minden tücsköt-bogarat összeszednek. Ha meg pocsolya kerül a láthatárba azt már nem is részletezem....
:evil: :lol:

Szép napot! Kép

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Sziasztok!

Gabi
Nézz alaposabban a naptárba :wink: :lol: Máj. 28. pünkösd hétfő :lol: Szegény gyereket nehogy már elvidd az iskolába!!!!!!

Mi holnap mindenképp megyünk a majálisra! -kivéve ha zuhog, de jóidőt jósoltak! Jön még más is? MÓNI????? Elküldöm a telcsiszámomat privibe, ha jöttök vhogy tudjunk találkozni -persze ha Te is akarod :wink:

Most megyek takaritani :? :lol:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki apa szeme rendbejön.Kb egy hete szenved vele.:(

Trakimajális: sajna közbejött vmi, és pestre kell mennem szombaton. Reggel indulunk és nem tudom mikor érek haza. Így lefújom a majálist, pedig nagy vágyam volt elmenni.

Családon belül is vannak gondok. Após még mindíg beteg, nem tudom mi lesz vele. Temetésre is kellett volna mennem, de nem mentem, mert még időpontot sem tudok hozzá.
Ráadást szombat egy váratlan pesti út, hát mit ne mondjak:(

Bocs hogy nem írok senkinek de tele a hócipőm és nem vagyok teljesen képben.

Jóhír: bégre találtam Levinek egy ari szandált. 1000Ft volt, kis könnyű szandi, nyarat kibírja. Úgyis hamar megnő a lába mostmég.
Ildi te ismered a helyet, St. posta mögötti turiféle hely, másik végén van a zöldséges és 100ft-os bolt.

Na ennyi egyenlőre.Ha tudok jövök, bár holnapi napot nem ígérem biztire.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


Sziasztok!

Látom tegnap mindenki a családdal volt :wink: :lol:

Szóval: A traktormajális nagyon szupi volt. Modjuk dögmeleg lett, jól meg is sült az arcom 8) A tavalyihoz képest sokkal-sokkal többen voltak, de vhogy jobb volt a rendezés is, most gondoltak a gyerekekre is és csináltak játszóházat, ahol lehetett gyöngyöt füzni, agyagozni, bőrrel ügyeskedni és voltak egyszerü, de nagyon jópofa ügyességi játékok is.....
És akkor a képek...

Dani, Lili, Adri
Kép

quvadozás apával
Kép

Lili alkot
Kép

Lilinek ez a játék tetszett nagyon, felülről vki adagolta a golyókat, alul össze kellett szedni a hálóval, de közben nem tudtad, h melyik lyukon fog kipottyanni...
Kép

Ezt nekem is muszáj volt kipróbálni :lol:
Kép

Dani szökik :lol:
Kép

Szépségem...
Kép

Mai programot még nem tudjuk, lehet, h elmegyünk Pilinybe anyáknapját köszönteni -ez még kimaradt :oops: ...

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok.

Szombat jól sült el. Reggelről lerendeztük Pestet, hazafelé bekukk Bokorra 5percre. A fiúknak nem tetszett, így hazajöttünk.

Ildi bocs, de a telcsiszámod otthon hagytam, ezért nem tudtam szólni. Úton mondták a fiúk(apa és az unitesója, ő vezetett), hogy nézzünk be mégis Bokorra.:)
Ők inkább a régi trakikat nézték meg gyorsan.
Amúgy lehet hogy elmentünk egymás mellett. Voltatok a távirányítós autóknál is? A fiúk oda is elkukkantottak, és talán ott láttam olyan csajt, mint ti Gabival. Hasonló volt a család, mint. Lilid, Danid és te. +ahogy nézem, párod. Ha igen, akkor nekem a kezemben próbált aludni Levi zöld csíkos, hosszú újas fölsőbe és kék gatyesz volt rajta.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


Huh, valóban voltunk egy ideig a távirányitós autóknál, de én nem nagyon nézegettem az embereket, folyton elszaladgált Dani és Őt kellett szemmel tartanunk :lol: Még csak arra sem emlékszem, h a nap melyik szakában voltunk arra 8)

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

A tegnapi napunk nekünk is jól sikerült. Bár reggel olyan hideg, borús idő volt, hogy aggódtam a napi programunk miatt. Gyorsan bevásároltunk piacon, boltokban. Bepácoltam a husit, ugyanis du jöttek a keresztfiamék és a kertben sütöttünk husit, beszélgettünk, a gyerkőcök játszottak. Szerencsére du szép napos idő volt. Jól éreztük magunkat mi is meg a gyerkőcök is. Estre Szilárd úgy kifáradt, hogy reggel 8-ig aludt!!!!!!!! (pedig általában 6-kor kel) Most már állandóan vezetgetni kell, menni akar mindig. Tolja a baba kocsit is, de ha megakad vagy nem arra megy ahová ő szeretné akkor aztán hiszti van. De még milyen! Most, hogy itt volt Szabi mamája, sok mindent megengedett neki, s ha én meg nem engedem hiszti ezerrel. Megfeszíti magát, hanyat vágja és ordít. (alig birom fogni, majd ki ugrik a kezemből) Na de akkor sem engedhetek meg neki mindent. Akkor később mit fog művelni. Nem tudom, hogy a nagyik miért engednek meg neki mindent. Jó a segítségük, mert addig amíg a kicsivel vannak tudok mást csinálni. De utánna Szilárddal nem lehet birni...

Gabi! Hétfőn mikor sétálnátok a játszótér felé? Még nem tudom, hogy mi mikor. Ha priviben megírod a telcsi számod egymásra csöröghetünk.

Játszótér: sokan szoktak lenni, ezért gondolom használható. Én kb 2 éve nem voltam benn, így nem tudom. (igaz akkor sem volt csúcs játszótér, gondolom azóta a helyzet csak romlott...)

Hú de elborult! Lehet, hogy ma nem lehet szabadtéri programot csinálni? Mi du megyünk rokonokhoz, meg anyumékhoz, de nem bánnám ha az eső inkább éjszaka esne.

Sziasztok
Szuzy

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!


Ildi!
Hűűű, biztos jól éreztétek magatokat. :lol: Dani szökik: :lol: :lol: - a kis betyár!
Ezek szerint Gabiék is kint voltak?(gondolom, ha Adri ott van....)
Az idő, az tényleg nem semmi... még ha a felhőkön keresztül is süt a nap, még úgyis le lehet égni... :shock:

Szuzy!
Hússütögetés: :D :D Hiszti: :o :x :D :P - nem tudod elkerülni, így max. ki kell tapasztalnod, h tudod kezelni némileg. Tudod, azt szokták mondani, h így 1 éves kor körül erősödik a gyerkőcnek az önakarata és ezt be is mutatja... :lol: Talán az nagyobb baj lenne, ha nem így lenne... :D
Hát a nagyiknak az a dolga, h engedékenyek legyenek és csak szeressenek, babusgassanak. A nehéz munka úgyis a nevelés, ez már a szülő reszortja. :wink: Nálunk még a szomszéd néni is engedékenyebb a gyerekeimmel, mint én. Rendszeresen ad nekik Colát, pedig tudja, h én nem szeretem, ha ilyet isznak a fiúk.... :?
Viszont ez nincs gyakran és tényleg nem ér annyit az egész, h egy árva szót is szólja érte. (max.célozgatok rá :wink: ). A gyerekeim meg oda vannak a néniért és egy kicsit pótolja nekik a mamát... :D

Gabi!
Láttalak a napokban a másik topicban... :shock: Én is úgy sajnálom azokat a csajokat, akiknek most sem jött össze a baba :(
Az a véleményem, h a babanet nem igazán alkalmas arra, h igazán-őszintén, velősen elmondják az érzéseiket.(nyilvánosság miatt is) Talán ezért húzódnak vissza, egy-egy kudarcként megélt hónap után. :( (priviben talán más... :wink: )
Pedig én is úgy drukkoltam nekik már (pedig nem is ismerem őket..), olyan sz@r, h hiába reménykedtek... :cry:

Magunkról nem tudok írni semmi érdemlegest most. :wink: Szombaton apa dolgozott és itthon sütögettem a srácokkal.
Vasárnap majd egész nap füvet nyírtunk, sarlóztunk és mostam-teregettem, majd hajtogattam. :D
Szóval semmi nagy esemény..., de az Élet szép!!(még így is..) :D :D

Ma is dög meleg lesz... :wink: :D Azt olvastam, hogy pálmákat érdemes ültetni: :shock: :D

Mindenkinek szép hétfőt kívánok!
:D
Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Sziasztok!

Szuzy
Hiszti: ismerős a dolog, Dani ugyanezt csinálja :roll: Sőt Ő simán földhöz vágja magát. Én azt vettem észre, h a leghatásosabb, ha ugy teszel mintha tudomást sem vennél az egészről. Ott kell hagyni, elfordulni és azonnal felpattan a földről :wink: :lol:

Timi
Igen, Gabiék is ott voltak, de csak összefutottunk, Ők egy másik családdal jöttek és együtt is maradtak.

Nálunk a tegnap nagy semmittevéssel telt... Délelőtt még ugy-ahogy aktivvá tettem magam, aztán szinte egész du. a gép előtt ültünk apával, játszottunk :oops: DE nagyon jól esett :lol: Ráadásul Dani végigaludta az éjszakát- apa jól meglepődött reggel mikor kelt, h nem fekszik közöttünk :lol: :lol: :lol:

Megyek takaritani, vagy legalábbis elpakolom a lomot... Holnap már megy oviba Lili, lehet, h inkább átteszem a takaritást is, végülis tegnap össze lett porszivózva...

Nektek nem szivja le az erőtöket ez a meleg? Ráadásnak olyan álmos is vagyok- a hosszu éjszakai alvás ellenére is :? Nekem vhogy nem tesz jót mikor reggel tovább alszok-lustizok a kelleténél. :roll:

Kép
Kép
mókuska
 
 


sziasztok!
na kisütöttem egy rahedli palacsintát, jár a pihenés :wink: :wink: :wink:

Timi
igen voltunk mi is a traktormajálison. Ahogy Ildi is írta nem sokat voltunk együtt :( :( a barátnőmék kisfiát, és Krisztiánt a traktorokra felülés jobban bolygatta, mint az traktor-verseny :shock: :shock: amikor beindították a trakikat, Krisztikém így állt :lol: :lol:
Kép
végignéztünk még minden kamiont is :wink: :wink: :wink: utána ők is gólyalábaztak, íme:
Kép
Kép
Adrika gyöngyöt fűzött, a fiúk színeztek, meg az Ildi által írt golyós játék is bejött nekik. Na meg volt olyan, hogy egy csőbe bedobtál 1 diót, alul kellett várni és megtörni, na ez Krisztikének nagyon bejött :wink: :wink: :wink: amikor elgurult a dió, rögtön felkapta, odatette a kis székre, és megtörte :lol: :lol: :lol:
Esztike végigaludta az egészet :shock: :shock: :shock: 4 és fél óra elteltével montam a páromnak menjünk autóközelbe, mert ha felébred lesz olyan ordítás, de nem volt :D :D

Hazafelé a főnöke javasolta, hogy menjünk Buják felé, arra van egy most épült kilátó, ahonnan a környék gyönyörű. Na mi meg szerettük volna nézni, na de olyan sz@rul volt kitáblázva, hogy rossz irányba mentünk :oops: :oops: Így elmentünk Szandáig, szóval a lehető leghosszabb úton jöttünk hazafelé :twisted: :twisted:
Végül is még egyikünk sem járt arra, és megérte, nagyon tetszett a cserhátsurányi központ a tóval :wink: :wink: meg szép templom, és valami kastély is van ott.
Kép tópart
hazafelé viszont belementünk a nagy forgalomba, mert akkor jöttek a traktorokat szállító autók, amik jól lelassították a forgalmat :shock: :shock: . na ezelatt a pár óra alatt úgy leégtem, az orrom tiszta vörös lett :twisted: :twisted: :twisted:

Ildi
végül úgy döntöttünk a hétvégével kapcs.-ban, hogy szombat este megyünk, és hétfő reggel jövünk haza :wink: :wink: :wink:

Na és végül még egy pár traktoros kép, aztán hagyok helyet másnak is :lol: :lol: :lol:
Kép Adrika mint sofőr
Kép Adri, Lilike
Kép Krisztike a sofőr
Kép utánfutós trakin, ahogy ő hívja :wink: :wink:

További szép napot:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Bocsánat a két egyforma kép miatt :oops: :oops: :oops: hülyébb már én sem leszek :roll:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Gabi
Lili is fel akart ülni a trakikra, de mivel a nagyját már tavaly is láttuk inkább megnéztük az ügyességi versenyt, utána sétálgattunk jobban. Na és ugye ezekben a traktorokban épp azt jó nézni, h mire képes (sebesség), milyen a hangja... Mindenkit meg nem érdekelhet ugyanaz, igy sokszor jobb, ha inkább a "magad ura vagy" :wink:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!
Jártam ám itt reggel is, de akkor még nem írt senki. Így csak most jelentkezem újra. Biztos jó volt ez a traktor majális. Legalábbis a gyerkőcök tutira élvezhették. Szilárdnak is egyre jobban tetszenek a járművek. Autó, motor, és amik nem szállítanak senkit és semmit: porszívó, fűnyíró.......
Mindent megnéz, oda kell menni közelre vele. Pedig korábban félt a zajtól. Mára a kíváncsisága nagyobb lett mint a félelme.

Lányok! Hogy birjátok ezt a hőséget? És a gyerkőcök?
Mennem kell, mert a férjem már hiányol.
Hali mindenkinek!

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok. jelentkezni jöttem.

Csajok kibuktam. Ma kb 3* esett el Levi, de nem egyszerű módon. Ebből egy nagyobb, legalsó lépcsőről visszaszamba, és a jobb oldali arcrészét megsebesítette. Kissebb karcolásnyom van neki+ felette egy monokliszerű amit az asztal okozott, aminek 2napja nekidőlt. Mit tegyek most vele? Nincs se agyrázkódása, sőt semmi baja mivel utána boldogan játszott tovább.

Ildi, trakimajálon, mi kb 14h körül mentünk. Így nem tudom hogy ténylegesen ti voltatok-e ott. :(

Szuzy ez már jó jel ha Szilárdod ennyire figyelmes, bár minden fiút érdekel a műszaki dolog. Levi ma vízszerelő lett, állandóan a csapokat szerelte. TEgnap nem is tudom mivel foglalkozott.Ja, majdnem magára húzta a mikrohullámút. Szép lett volna mit ne mondjak.:(

Na mentem, holnap folyt.

Jó éjt mindenkinek.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Úgy látom a gólyaláb mindenkinek tetszett... :lol: Krisztike jópofa lehetett a diótöréssel. Kalapáccsal kellett törni? :shock:

Ja még tegnap akartam kérdezni, h kaja ezen a rendezvényen volt? Arra gondolok, h főztek valami bográcsosat??

Nem is egyforma a két kép... Az egyik nagyobb, mint a másik... :lol: :lol:

Ildi!
Dani végigaludta az éjszakát: :lol: :lol: Saját bőrömön tapasztalom, h milyen üdítő tud lenni. :D Habár nekem Dávid mostanában 1X felébred, de már nem fekszem mellé, csak megnyugtatom, ha szomjas megitatom. :wink:

Szuzy!
Szilárd is fiúból van... :lol: :lol: Ezek a vonzódások genetikailag kódoltak. :lol: Éjszakák milyenek nálatok mostanság?

Móni!
Nahát, szegény Levi! :( Látom, nálatok sem unalmas az élet a fiad mellett... :D Gyerekkoromban én voltam mindig olyan, h tele voltam kék-zöld foltokkal és varakkal, csípásekkel... amikor eljött a jóidő. :lol:

Hőség: Kép
Én egy kicsit így érzem magam: Kép Azért ki lehet bírni bent a lakásban a meleget, vagy kint a cseresznyefa alatt.. :lol:
A gyerekek nálunk jól bírják: rövidnadrág-póló. :D Azért bízom benne, h a déli hőségben nincsenek kint a napon az oviban. :wink:

Rólunk csak annyit, h készülünk ezerrel az évzáróra. :D Most lesz pénteken. Dávidot tegnap nagyon megdicsérte az óvónő, h milyen ügyes a szereplésben..., hát kíváncsi leszek.... :lol: :lol:

Sziasztok! :D

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Helló!!!

Hol vagytok????

Lányok én az előbb ezen az íráson és a hozzászólásokon röhögtem könnyesre magam: :lol:

http://velvet.hu/poronty/2006/11/28/els ... #more18158

Van valakinek hasonló sztorija??? Találjunk már valami vidám témát!!!!

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 


Sziasztok!

Móni
Szerintem nem minket láttatok, valószinü, h akkor még a traktorok környékén voltunk. Szegény Levi! Tegnap este Dani is nekiesett a dohányzó asztal sarkának, nagyon megijedtem, mert csak azt láttam, h arccal esik rá. Szerencsére nem lett nagyobb gond, belül megharapta az alsó ajkát+uott kivülről is látszik egy picit az ütés helye. Most vérezni sem vérzett nagyon :roll: Egyébként azt szokták mondani az orvosok, h nagyobb esésnél-balesetnél ha azonnal sirni kezd valószinüleg nincs gond (nem vesztette el az eszméletét) Aztán max. figyelni kell, ha álomkóros lesz (sokat alszik) esetleg hány akkor kell dokihoz vinni, mert lehet, h agyrázkódása van :wink: Szóval ne izgulj, az irottak alapján kutya baja a fiadnak :lol:

Szuzy
Ugy látom Szilárd is igazi fiu :lol: Dani is él-hal az ilyen dolgokért :lol: Na mondjuk mivel nővére van babázni is szokott :roll: A multkor anyáéknál Krisztiánnal összevesztek a babakocsin :lol: :lol: :lol:

Timi
Mivel Dani minden éjszaka nálunk köt ki ez egy "bonusz" éjszaka volt :lol: Ma már ébredt, kért inni aztán beájult (közöttünk) és aludt reggelig. Bizom benne, h ha leáll a szopival rendeződnek az éjszakák is :wink:
A majálison volt kaja is, bár gondolom elég borsos áron :? Mi vittünk szendvicseket, de a nagy melegben inkább a folyadékot kivánta mindenki, a kaja hazafelé fogyott el :lol:
Nálunk már most 27 fok van a lakásban, lassan fel kell hoznunk a ventillátort! A melegben már csak azzal birom elviselni a vasaló melegét :roll:

Ma el akarok menni a könyvtárba, vmi kiállitás van a gyerkőcök rajzaiból. Bizom benne, h Lili egyik müvét is kitették :wink: Aztán holnap büvész lesz náluk az oviban, hétvégén megyünk Orosziba, a jövőhéten kedden játékdélelőtt az oviban (az udvaron mindenféle ügyességi játékok, vetélkedők vannak, a gyerkőcök szülőkkel együtt csinálhatnak mindent), szerdán kirándulni mennek aztán a hét végén ballagás.... egyszóval jó sürü programja lesz a gyermekemnek :wink: :lol: Jun-ban meg ballag a sógornőm legnagyobb lánya, nincs vmi ötletetek mit vegyek Neki? Én teljesen tanácstalan vagyok :roll:

Na megyek, még sok dolgom van :?

Szép napot!

Kép
Kép
mókuska
 
 


Timi
Jópofa! :wink: Majd gondolkodom... :wink:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Hol van mindenki eltünve?

Timi
Egy jópofa sztori jutott tegnap eszembe:
Kb. 1,5 éve történt.... Lili Micimackót nézett a számitógépen, én a konyhában tevékenykedtem. Egyszercsak Lili kiszaladt a konyhába, szó nélkül felkapta a konyharuhát és már sietett is vissza a szobába. Kiváncsian jöttem utána, h mihez is kell neki, mivel kivételesen nem evett. Hát meglepő kép fogadott: Lili a számitógép asztalra hasalva tartotta a monitorhoz a konyharuhát, közben pedig ezt mondogatta:
-Tigris, Tigris, fogdd már meg! Hallod! Segiteni akarok Neked!

A mesében épp egy olyan jelenet ment, ahol Tigris majdnem beleesett egy szakadékba, egy ágban kapaszkodott és várta a segitséget. :lol:

Most Ti jöttök :wink:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Én itt vagyok, csak reggelről nem tudtam belépni :twisted: Az volt a legjobb, h citromailem sem működött, így hiába adtam meg a címét nektek. :wink:

Skype nevünket elküldöm priviben..., ezzel talán jobban boldogulunk, mint az email-lel.

Ildi!
Hány éves a lány?? Könyvutalvány esetleg? Hozzá esetleg kis emlék(kerámia figura) és virágocska. :wink:

A történet nagyon aranyos. :lol: :lol:

Többiek???

Timi

Kép

Kép
thimó
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?