Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
kicsit off:
Zsani,
én voltam, aki állandóan jártatta a lepcses száját. De nekem annyi kérdésem van. Még így is bennem szorult.Kép
Kockás ingben voltam, és a kisfiam csak este jött a férjemmel.
A profilomba tettem képet, ott beazonosíthatsz.Kép

Ágci
Ágci
 


Sziasztok!

Még új vagyok ebben a topikban. Most jutottam el odáig, hogy tudok írni, és esetleg tanácsot kérni.

Ma 11 napos a Szilárd. 4050 grammal és 59 cm-el született. Igencsak méretes baba. Az elsõ napokban nappal velem volt egész nap, és amikor kérte mellre tettem, hogy megkapja az értékes elõtejet. Szépen aludt is utána. A negyedik nap lefejtem mindkét mellem éjszaka, mert nagyon teli volt. Ekkor a mennyiség össz 60 mili lett. Amikor hazajöttünk, hiába szoptattam, csak sírt, és a mellemet kereste. Mivel igen gyakran kérte a cicit a legközelebbi alkalommal már nem volt, max össz 20 mili. Volt nálunk egy gyermekorvos is, aki szerint Szilárdnak nagyobb az igénye, és gyakran éhes marad és akár 100 milit is megeszik egyszerre. Írt fel nekem tejszaporító homeopátiás bogyót, és minden második étkezésre tápszert Szilárdnak. Egy napig így is tettem, majd szopi után fejtem-fejtem, bár nem sok jött, csak legyen már több. Két napra rá már ráálltam, hogy csak minden 3 legyen tápszer, és ha esetleg a második szopinál még nem lakna jól, akkor amit kipréseltem a mellembõl mellszívóval, akkor azt adom még plusszban neki. Vagyis sikerült növelni a tej mennyiségét, de akárhogy is gyötröm õket, a jobb mellembõl nem akar 30 milinél több lenni, míg a másikban már 60 mili is összejön. (Elég kicsi melleim vannak alap állapotban, melltartót sem nagyon kapni rá. A terhesség alatt sem volt számottevõ a mellfeszülés.)
Ha tápot kap a törpe, akkor valahogy utána még mellre is kell tennem, mert nem hajlandó megnyugodni másként. Ez hiba?
Szeretnék csak szopiztatni, és tényleg betéve tudom már a szoptatósfüzetet is, de azt viszont nem értem, hogy miért nem akar több lenni az egyik mellemben?
Remélem nem voltam túl zavaros. Elõre is köszönöm a segítséget.

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia!
Negyedik nap 60 ml-t fejni szerintem egyáltalán nem kevésKép! Az, hogy cicit kér még a tápszer után, nagyon jó, bár én megcserélném a sorrendet, elõbb cici, aztán a tápszer, és a végén még egy kis komfortszopi, attól jól beindul a tejecske.
Nem próbáltátok, hogy nincs tápszer, csak nagyon gyakori szopi? Anna ennyi idõsen gyakorlatilag egész nap evett(kicsit már aggódtam, is, mert ennek ellenére nem nevezhetõ vasgyúrónakKép), ettõl jól bedurrant a cicim, azóta is van elég tejem. Hány cicibõl szoptatsz? Nekem egyenletlen tejtermelésre az jött be, hogy kezdés rosszabbik cicibõl, aztán át a másikra, és a végén megint a "rosszra" tettem a kiscsajt.
Szerintem menni fog a szopizás, ne aggódj, ja, és a mellméretnek az égvilágon semmi köze a tejtermeléshez.
KépKépKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

 
 

Myssnia!

Egyetertek Zuluval, a lustabb cicibol mindig szoptass, azzal serkented. Egyebkent egy alkalommal nem ket cicibol szoptatsz? Az, hogy kezzel mennyit fejsz, nem szamit, mert van akinek majd szet durrannak a mellei, megis keveset tud kipreselni. Probald meg hogy Laktoherbet iszol, bar van Pici, akinek hasfajast okoz. 11 naposan a 100 ml-t mas baba is megeszi egy alkalommal (megneztem, Emese ket hetesen igy evett pl: 60,105,130,100,90. pedig O 3 klioval szuletett, mondjuk nem lehet osszehasonlitani, de csak azert, mert a doktorno azt mondja, hogy nagyetku, nem kellene tapszert felirnia, nem tudom tenyleg megbizonyosodott arrol, hogy biztosan nem eleg neki az anyatej?) Azert, mert sir, es a cicit keresi ket hetesen, nem jelenti, hogy ehezik, lehet, hogy nyugtalan, hianyzol neki, stb.... Jol csinalod, hogy megprobalod a tapszert kivaltani, de ezt csakis gyakori szopival lehet. Nekem altalaban a jobb mellemben van kevesebb. Ugyhogy emiatt ne keseredj el. Milyen gyakran eszik Szilard? Akar etethetned orankent-ketorankent, vagy ahogy latod, hogy igenyli... a gyakori szopi meghozza az eredmenyt szerintem a lustabb ciciben is. Kitartas!

Kati
katkamano
 
 


Myssina!
Én Zuluhoz hasonlóan az előbb cici utóbb (esetleg) tápszer verziót javasolnám. Főleg, ha van segítség, aki elkészíti, amig Szilárd baba szorgosan szopizik először az egyik, aztán a másik, aztán az egyik, aztán a másik cicin. És ha netán ezután nemigen fogy a tápi, Te még mindig megihatod pl. 0,5 rész malátakávéval meg némi cukorral kiegészítve. Így tuti fokozza a tejtermelést Kép. (Ez sajnos kettesben a babóval nem tudom hogy lenne kivitelezhető. Talán termoszban tartott langyos forralt vízzel, meg előre adagolt porral?)
Minden téveszmék ellenére a ciciket nem pasik tervezték: nem arról van szó, hogy apránként termelődik benne a tejecske, és ha duplaannyi időt vársz két szopi közt, kétszerannyi tej gyűlik össze.
Két szopi közt a tejci 1/3 része, a vizes-cukros első tej képződik. A fennmaradó 2/3 akkor, amikor egy éhes babó, vagy ennek hiányában vmi fejőalkalmatosság szivornyázza kifele a tejecskét. Ez az a bizonyos zsírdús hátsó tejecske, amitől olyan tündér hurkákat növesztenek a babóink. (Diplomás szopitudorok javítsátok ki, ha összekuszáltam a dolgokat!)
Abból, hogy a tápi után még cicilne, arra tippelnék, hogy a babódnak nem feltétlen a kajcsi hiányzik, hanem TE! Gondold meg, nem is olyan rég még minden pillanatban veled volt. Most keresi azt a helyzetet, ami legjobban hasonlít az eddigi fullextrás ellátásra. És ez bizony a cicin van. Hacsak nem fáj nagyon, had legyen!
Az meg, hogy mennyit bírsz kifejni a ciciből, nem csak attól függ, hogy mennyi van benne, hanem attól is, hogy mennyire indítja be a fejés az ún. tejleadó reflexet.
Itt több mamát is találsz, aki elmondja majd, hogy x óra szenvedéssel tudott kifejni 20-30 ml-t, a babója mégis 6-7-8 hónapig nem igényelt tejcsin túl más kaját.

Ahogy olvasom, máris remekül haladtok! Csak így tovább! 0 mmmmmmmmmmmmmmmm c ew k
A fentiekben Luca ragaszkodott hozzá, hogy elküldje tanácsait és jókívánságait Szilárdnak! Én is csak csatlakozni tudok hozzáKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Bocsi, nem tudom miért gizgazolta össze az õket, ûket!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Borcsa,
igenigenKép, ez tényleg hihetetlen, de velünk is elõfordult, hogy Anna aludt, mint a bunda, én egy ideig vártam, majd kipumpoltam a ciciket lefekvés elõtt. Még nem is koppant a fejõ az asztalon, mikor az én kicsi lányom ordítva ébredt, és azonnal cicikélni akart. Persze engem levert a víz, de nincs mit tenni alapon odaadtam az "üres" cicit, és rettegve vártam a bömbölést. Na, az én lányom vidáman rácuppant, úgy szívott vagy 10 percig, hogy majd' behorpadt a hátam, aztán lecuppant, és aludt tovább reggeligKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók amiket írtatok.
És többnyire így is csinálom. Elösszõr mindig cici, és lustábbal kezdem, amire néha elõfordul, hogy 5 perc után Szilárd nyaktekergéssel ledobja magát, és kéri a másikat. Akkor odaadom neki, és elégedetten szopizik. Majd ha kész átteszem a lustábbra. Ha épp kevés a tejcsi, és a szopi után tápszert is kap, akkor utána is a lustábbra teszem rá cumizni, ahogy Zulu is írta. Most sikerült elérnem, hogy a 4 szopi is félig tejcsis legyen, fele tápszer. Szóval haladunk. Én nem erõltetem, inkább fokozatosan. És most is lefejtem 30 milit, amit egy szopi kiegészítõnek jó lesz. Kép
Nagyon arik vagytok, hogy segítettek tapasztalataitokkal.
Ja! Nálunk a szopi mindkétt cicibõl megy.
Van hogy elaltatom rajta, és nem is rakom a kiságyba, hisz ahogy ti is írtátok, együbé tartozunk és sokat számít a közelségem neki. Most is mellkason altattam el, ilyenkor a fejem felém fordított fejjel alszik el. Imádom!
Persze van amikor az istenért sem akar elaludni, néha én is arra gondolok, hogy én kellek neki, de a hasijára is gondoltam. Szoktam inni Laktoherbet. Akkor lehet, hogy attól?

Szóval mégegyszer köszönöm.
Egyébként, ha már itt vagyok:
[url=http://www.pollar.hu/szilard/04.jpg" TARGET="_top]http://www.pollar.hu/szilard/04.jpg[/url]
[url=http://www.pollar.hu/szilard/02.jpg" TARGET="_top]http://www.pollar.hu/szilard/02.jpg[/url]
[url=http://www.pollar.hu/szilard/toka.jpg" TARGET="_top]http://www.pollar.hu/szilard/toka.jpg[/url]
[url=http://www.pollar.hu/szilard/ertelem.jpg" TARGET="_top]http://www.pollar.hu/szilard/ertelem.jpg[/url]
[url=http://www.pollar.hu/szilard/nyujtozkodik.jpg" TARGET="_top]http://www.pollar.hu/szilard/nyujtozkodik.jpg[/url]
Nemhiába, mindenkinek mutogatom, de ez természetes, mert elfogult vagyok. Kép


myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Vivien! At utóbbi két hétben milyen gyakran kapta a babód a tejcsit cumisüvegbõl? Volt-e tendencia, mármint ne lett egyre és egyre gyakoribb?
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

A szomszédunkban van egy anyatejes baba, akinél gondok vannak a kakival. Sajnos a gyerekorvos (szerintem) rossz tanácsot adott neki, hogy adjon reggelente 3-4 kiskanál cukros, kamillás teát, és a 3. napra már lehet 1/2 dl is.
A lány nem szeretné, de nem tud egyéb dolgot, amivel segithetne neki, és mivel nálunk nem volt ilyen gond, én sem tudok segiteni neki.
Mit csináljon? (A maszirozás nem jött be, kúppal tudtak kakit produkálni.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!
Nekem az jött be régen (mert most Annának nincs rá szükségeKép), hogy én ettem vmi olyant, ami hajt. Pl.nálunk narancs, szilva(-lekvár), hagyma(nagyon tuti, de nem igazán apabarát megoldásKép)stb. Amint megérkezett a cucc a tejbe, megjött a kaki is Malackánál.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


csatlakozom Zuluhoz, nalunk is ez mukodottKép
Névtelen
 


Beszti! Az indexen szinten eskusznek a voroshagymara...allitolag tuti hatasa van, max aznap nincs apazasKépKépKép

Szerintetek mennyi ido kell, amig a hatso tejhez jut a gyerkoc? Ugyanis a lusta cicin max 10 percig tudom rajta tartani.Kép Alt ezzel kezdek, 3 pozicioban sikerul a 10 perc, de ekkor mar 1-2 szivas utan cuppan le rola, ugyhogy jon a jo cici. Es erdekes az is, hogy en a kezdetektol fekve szoptattam, es most ez a poz jon be legkevesbe a lusta cicivelKép

orsoly
orsoly
 


Sziasztok!

Zsani!
Mailt megírtamKép Sõt, Borcsa is ott volt!Kép

Beszti!
Remélem is, hogy nem úszunk meg legközelebb!!!Kép Remélem, már jobban vagy!

Vivien!
Nem, egy 4hónapos biztos, hogy nem választja el magát jószántából! Inkább sztrájkról lehet szó, ahogy írtad is. Minél több félálombani szopi, együttfürdés, pucérkodás. Nincs véletlenül szájpenésze vagy valami egyéb fájdalmas dolog a szájában?
Pelusokat nagyon figyeld, hogy elegendõ-e a folyadékbevitel, és ha nem, akkor FELTÉTLENÜL pótolj!!! Ne cumisüvegbõl, ha lehet, de megfelelõ mennyiségû folyadékra szükség van!
És csatlakozom Borcsához: nyugi! Lehet, hogy már a lelkiállapotod változása csodát mûvel! Nagyon drukkolok Nektek!!!!!

Kati!
Azért sem túl jó ötlet a játszócumi, mert az megzavarhatja a szopási technikát, és akkor aztán tényleg kisebesítheti a cicidet. Ez a fogzás sajnos ilyen, babát-mamát is kimeríti, de szerencsére ezek a valóban nagyon rossz esték nem tartanak sokáig.
Szopin alvás: nem rontottál el semmit!!! A szopi élettanilag úgy van kitalálva, hogy olyan anyagok vannak benne, illetve olyan anyagok szabadulnak föl a szopizás hatására a babában, amelyek ellazítanak, elálmosítanak, elaltatnak. Szóval ez a természetes állapot, erre (is) való a szopiKép Amikor a baba élettanilag megérik arra, hogy a szervezete belülrõl is regulálni tudja ezt az ellazulást, akkor már nem lesz szüksége a szopin elalvásra. Lehet, hogy ehhez több idõ kell, de egyszer biztosan be fog következni. Kép

Myssnia!
Gratula a gyönyörû nagyfiúhoz!! Megnéztem a képeket!! Csodaszép fiúcska!
Én nem gondolom, hogy feltétlenül kevés lenne a tej! Az ekkora babák jelentõs része leginkább egész nap szopizna, de ez a normális. A babák gyomrocskája nagyon csöpp, az anyatej meg könnyen emészthetõ. Valójában az újszülötteknek a nagyon gyakori kis evések felelnek meg a leginkább. Minden nõnek van különbség a 2 cicije között tejtermelés szempontjából. Ahogy a többiek is írták, ha többet stimulálod a "rosszabbikat", elképzelhetõ, hogy kb. azonos lesz a termelés. A mellek nagysága nem befolyásolja a tejtermelõ képességet, mert a méretet a zsírszövet határozza meg, nem a tejtermelõ sejtek.
Ha szopi után éhesnek látod még Szilárdot, nyugodtan szoptathatsz 4-5-6 cicibõl isKép, amíg jól nem lakik. És akármilyen gyakran megszoptathatod, akár félóránként-óránként is.
És nagyon ügyik vagytok! Tök jó, hogy összebújtok alváshoz!

Beszti!
Nálunk a mák és a baracklekvár is bejött, mármint ha én eszem! Szerintem ki kell tapasztalni, hogy az adott babánál mi válik be.

Orsoly!
Tök jó, hogy azért rá tudod venni a babót a lusta cicire is! Ha magától cuppan le a cicirõl, akkor szerintem nincs gond. Biztos hozzájut a hátsótejhez is.

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat!
Menta, kb.2x kapott cumisüvegbõl, szóval nem sokszor, most már egyáltalán nem adok neki.A helyzet nem változott, viszont éjjel kb.100x keltünk, nem tudom mi baja, olyan, mintha kifordult volna önmagából.Dr.Sarlai Katalin megvizsgálta tetõtõl-talpig, semmi betegségre utaló jel nincs.Az éjjeli szopi megy,meg ha félálomban van, de amúgy semmi.Próbáltam a pucérkodás dolgot, rá sem néz a cicimre.Este fürdés után próbáltam megetetni, de olyan hisztit levágott, amikor meglátta, hogy szopihoz készülõdök, hogy megijedtem.Vettem tegnap Dentinox oldatot, hátha a foga miatt nem akar enni, de az sem segített.Már tényleg teljesen el vagyok keseredve, hogy ennyire nem vagyunk egy hullámhosszon a kisfiammal.Sajna a fejés alig megy, hiába van tele a cicim, alig jönn 20-30ml.Az az igazság, hogy nem merek másból tejcit adni neki, nehogy még ennyire se fogadja el a cicimet.Reggel meg nem hisztizett, egyszerûen csak kiköpte a cicimet és elfordította a fejét.Holnap megyünk dokihoz és oltásra, kíváncsi leszek mit mond.Már régebben is csinálta egyszer-kétszer ezt a szopi közben hiszti dolgot, de most nagyon kitartó.Azért gondolom, hogy vmi nem stimmel, mert éjszaka is nyugtalanul alszik.Nem tudom meddig kínlódhatunk így, meddig stagnálhat a súlya, de jó lenne, ha történne vmi változás, mielõtt megkattanok.Pedig tegnap is, amint elkezdte a hisztit, nem erõltettem tovább a szopit, egész nap csak vele foglalkoztam, jókedvû is volt, de amint próbáltam etetni, kész, eltört a mécses.Úgyhogy biztosan szopi-sztrájk, csak nem tudom mi az oka, pedig azt lenne jó megtalálni.Egyszerûen nem jövök rá mi az oka, pedig mindent kipróbáltam, amit írtatok, végiggondoltam, mi történhetett, ami megzavarta, de nem tudok rájönni.
Üdv
Üdv
vivien
 
 


Vivien!

Nekem ez nagyon gyanús, hogy valami lappangó betegség van a háttérben, ami miatt fájdalmassá vált a babád számára az evés. És mivel a fájdalom a cicihez asszociálódott, most már a látványa is elrémisztiKép
Nincs fehér lepedék a nyelvén? Vagy a szájában bárhol? Neked nem fáj a mellbimbód? Nem fényes, rózsaszín a felülete? Ezek utalhatnak szájpenészre, ami NAGYON fájhat a babáknak, és elõfordul, hogy ilyenkor elutasítják az evést. Ha nem látszanak a tünetek, sajnos akkor is lehet Candidafertõzés a háttérben.
Lehet valami ételallergia is az általad elfogyasztott kajára. Fogyasztasz sok tejet/tejterméket? Tojást? Lisztnemûeket? Meg lehet próbálni elhagyni az étrendedbõl egyiket-másikat, hogy van-e valami változás.
Ezenkívül a 3. dolog, amire gondolok, az valami bakteriális fertõzés, ami miatt a nyelés és a szopi nehezített.
Ilyenkor cumisüvegbõl persze isznak, mert abból könnyen jön, nem kell olyan erõsen dolgozni a szájacskájával-nyelvével, és nem fáj annyira. Viszont az éjszakai rossz alvás is arra utal, hogy valami fájdalmas számára.
Jó, hogy holnap mentek dokihoz, én mégegyszer megvizsgáltatnám. És ne hagyd magad lerázni egy tápszerrecepttel!
Elsõ körben mindenképp megpróbálnám a Candidaellenes kezelést! Sokszor csodát mûvel!!

Pele
pelcsi
 
 


Vivien!

Még annyi, hogy ahogy fentebb is írtam, nagyon figyeld a pelusokat, nehogy kiszáradjon a babó!

Lányok, most csütörtökön lesz megint Liga-csoport az I. ker. Attila út 89. alatt 10-12-ig!

Pele
pelcsi
 
 


Pele!

Nem tudod: a baba-mama csoportba lehet nagyobb gyereket is vinni? Mert szeretnék elmenni, jó is lenne minden, de Benit nem tudom hova rakni (nagyszülök nincsenek a közelben, apja dolgozik).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!

Persze, hogy lehet, vannak játékok, papír-ceruza, ilyesmik is, hogy elfoglalják magukat a lurkók.
Én is mindig 3 gyerkõccel megyek, szintén nem tudnám hova tenni õketKép

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de megpróbálom.
Hallott már valaki arról, hogy mensi alatt csökken a tej mennyisége? Vagy valami más gond lehet most nálunk. Marci szívesen szopizik, nem akarom még abbahagyni.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Mensi alatt nem csak a mennyisége csökkenhet, de az íze is változik a tejcsinek. A babóknak egyik sem szokott tetszeni.

Myssnia!
Örülök, hogy ide találtál. Nagyon jól haladtok, csak így tovább! Kép

Orsoly!
Legközelebb írj be emilcímet, hogy tudjak Neked levelet küldeni,
OK?
Az én fiam ellentmondott minden tankönyvnek. Állítólag 20 perc után van biztosan hátsótej. A fiam egészen kicsiként sem volt hajlandó többet tölteni a cicimen, mint 10 percet, akkor is csak az egyikbõl szopizott. Aggódni is kezdtem volna (ha akkor tudom ezt a 20 percet), de a hónaponta megejtett méreckedésekkor bebizonyosodott, hogy úgy hízik mint egy kismalac. 3.5 hónapos volt, amikor megkétszerezte a súlyát. Erre sem õ, sem én nem vagyok különösebben büszke, nem ezért írtam, csak hogy íme a bizonyíték, hogy zsírdús tejhez is hozzájutott ilyen rövig idõ alatt. A baba és a cicid nem biztos, hogy olvasta a szakirodalmat. Kép

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!
Voltunk ma dokinál és eléggé elkeserített.Holnap megyünk a Madarászba vérkép- és vizeletvizsgálatra.Azt mondta a doki, ha nem mutat semmi rendellenességet, betegséget, vashiányt stb. akkor egyszerûen csak nem akar tovább szopizni a kisfiam.Szerinte, ha cumisüvegbõl eszik, akkor nem beteg.A súlystagnálásra azt mondta, hogy mindenképp pótoljam a tejcit, mert nem hagyhatom éhezni Kriszit.Az éjszakai ébredések is az éhség miatt vannak.Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy Kriszi miért nem akar szopizni, de állítólag már találkozott praxisa során hasonló esettel, amikor a kisbaba egyszerûen nem akart tovább szopizni, hiába próbálkozott az anyuka.Szerinte, ha már több, mint egy hete tart, ez nem lehet a menstruáció, idõjárásváltozás stb. miatt, ez elég véglegesnek tûnik.Ma már nem hisztizik annyira Kriszi szopinál, egyszerûen csak elfordítja a fejét.A doki szerint kezdjek adni gyümit és tápszert is írt fel.Megpróbálok fejni, és szopizni sokat, hátha mégis sikerül visszaédesgetni a cicihez.Mindenhol azt írják a szopi az anyán múlik, de sajnos az én esetem igazolja, hogy ez nem így van.Bármit megtennék, hogy Kriszi újra szopizzon, és szörnyen érzem magam, amiért nem sikerül.
Üdv
vivien
 
 


Köszönöm a válaszokat szopi téren. Kép

PeleKép
Lehet, hogy én vagyok értetlen, de hogy érted, hogy 4-5-6 cicibõl is.

Vivien
Drukk, hogy mennyen újra a szopi!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésemKép. Anna születése óta egycicizik, a másikat mindig lefejtem egy másik babának. Egy ideje nincs szükség annyi tejre, be is állt már a cicim. A probléma az, hogy mostanában többször elõfordult, hogy amig Anna evett, iszonyúan bedurrant a másik cicim. Nem kicsit bizsergett, mint máskor, hanem olyan igazi betonkemény lett, mint a szülés utáni napokban. Itthon nem gond, gyorsan lefejek egy kicsit, de volt, hogy nem tudtam fejni, és Anna sem volt hajlandó többet enni. Álljak át a kétcicire? Attól kicsit félek, hogy "bezavarodnak" szegény cicik, ha havonta új rendszerre állok át. Anna kb. 10 percig eszik, utána csak cummog, de akkor már nem szereti, ha jön a szájába a tejci. Ha megfelezem az idõt, és 5-5 percet teszem mindkét oldalra, akkor meg szinte csak az elõtejhez jut. Nincs valami ötletetek? Ja, azt nem írtam, Anna 3 hónapos.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


A másik kérdésemet elfelejtettem feltenniKép: szabad szaunázni, ha az ember szoptat?
z

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Vivien,
Nem emlékszem már, hogy írták-e neked, vagy próbáltáok -e már, ha igen bocsánat. Ilyenkor jót szokott tenni, ha többet "mezteleenkedsz" mikor otthon vagytok. Berakod kendõbe a bébit, de úgy hogy csak melltartóban vagy még abban sem vagy. Legyen sok-sok bõrkontaktus a babával. Rajta is rövid ujjó body, kicsi zokni, úgy kösd magadra. Minél nagoybb felületen érintkezzen veled. Fürödjetek együtt, napközben sokat legyél vele, esetleg lehet bohóckodni az ágyon is, úgyanígy lenge ruházatban. És,a mi a legfontosabb, próbálj megnyugodni, mert szerintem a babi már érzi. Amit Borcsa is írt, mi történhet? Kap még tápszert pótlásként. Nem fog éhenhalni.Kép Továbbra is szoptathatod, csak kap még mellé egy kis kiegészítést. Ha megpróbálod túltenni magad azon, hogy kudarcként fogod fel, hidd el, biztos megjön az õ kedve is. Lazábban állj hozzá, mert a legszebb idõszakot idegeskeded végig, nem éri meg. Örülj, hogy van egy aranyos babád, ha nem talánka semmit örülj, hogy nem beteg, örülj, hogy annyit tudsz vagy addig tudod, amíg szoptatni!
Az, hogy 6 hónapig kizárólagos szoptatás, nem elvárás, csak egy csodálatos lehetõség a természettõl, amit ha lehet, ki kell használni, és élvezni (és nem gyötrõdni kell a kudarcok miatt) kell minden percét, és az így együtt töltött idõket.

Myssnia,
úgy, hogy pl. kezded bal cici, jobb cici, és nem rakod le a kicsit, hanem ismét bal, ismét jobb stb....

Zulu,
igen lehet, de több lesz a tejed!Kép És most nem biztos, hogy ez a szempont. De csak óvatosan, nem úgy mint fénykorodban.Kép
Ha Annát ilyenkor megbüfizteted és visszateszed cicire, mit csinál? Akkor is mérges, hgoy jön a tejcsi?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci,
ez remek, imádok szaunázniKép. Próbáltam már, amit írtál, de sajnos akkor is morcos. Szerintem az lehet a gond, hogy Anna multifunkciós cicit akar, mert cumit utálja, (csak akkor fogadja el, ha öltöztetem) de cumizni szeretne, sokszor nem csak evés után, hanem ha épp kedve szottyan, és rettentõ dühös, ha akarata ellenére folyik a tej a szájába. És ha egy ötkilós nõ haragra gerjed...Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Koszi a valaszokat! Hat remelem hogy tenyleg hozzajut azert a hatso tejhez is Lacko, igaz, hizik o is szepen, az elmult heten 220 grammot pl. Ugyhogy annyira nem aggodom. csak nehogy tortenjen valami a jobb cicivelKép

Snoopy: orsoly@telnet.hu
Es kosziKép

orsoly
orsoly
 


Vivi!
Nézd egy kicsit másfelõl a dolgokat: a babádat ki fogják vizsgálni. "Legrosszabb" esetben kiderül, hogy makkegészséges!
Ha minden kötél szakad, már van tápszerrecept, de felhasználnod nem kötelezõ!
A gyerekorvos, ha betegségrõl nyilatkozik, akkor szakértõ, de ha arról, hogy a te babád mit miért csinál, csak a véleményét mondja.
Sajnos a sztrájktörés kulcsa a sok-sok türelem! Hosszú hetekre felejsd el a szokásos szopielõkészületeket. Kínálgasd idõnként pohárból vízzel, és árgus szemekkel lesd a kiszáradás jeleit.
És egy kis olvasnivaló:
Innentõl kezdve olvashatod egy sikerrel letört szopisztrájk történetét.
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/5599.html?2002Jlius09kedd23h48" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/5599.html?2002Jlius09kedd23h48[/url]#POST99573
Mi itt drukkolunk neked nagyon!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Bocsi, nem tökéletes a link, Márti első bejegyzéséről van szó.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Djeszter!

Bizony, ahogy Snoopy is írta, csökkenhet a mennyisége, meg az íze ios változik. De 1-2 nap gyakoribb szopival túl lehet rajta lenni, aztán mikor vége a mensinek, akkor helyreáll az eredeti állapot.

Snoopy!
Kép

Vivien!
Írtam mélt!

Myssnia!
Bocsi, nem voltam egyértelmûKép Szóval úgy értettem, hogy addig cserélgetheted a ciciket, amíg csak jól nem lakik a gyerek. Tehát szopizik az elsõn, aztán a másodikon, aztán újra visszateheted az elsõre, aztán megint a másodikra, stb. Ez azért mûködik, mert a tejecske 2/3-a szopi közben termelõdik magának a szopizásnak, mint ingernek a hatására.
Sok sikert!!!

Zulu!
Szerintem ne kezdj el 2 cicibõl szoptatni, mert akkor - ahogy Te is írtad -, félõ, hogy inkább elõtejhez jutna. Picit fejj csak le, ha nagyon zavar, egyébként be fog majd hamarosan állni Anna igényére a termelés. Lehet, hogy az elmúlt napokban többet evett (növekedési ugrás), ezért ez a feszülés.

Pele
pelcsi
 
 


Pele!

Koszi, hogy irtal, es megnyugtattal, nem kapott cumit, mert masnap nem volt semmi gond...Mindenestre azert jo tudni, hogy ez az elelvas cicivel teljesen normalis dolog.

Mar olyan regen szeretnenk elmenni a szopis csoportba, de most is taknyosak vagyunk, es senkit nem akarunk tovabbfertozni. De remelem, ha kitavaszodik talalkozhatunk ott mindenkivel.

Vivien!

Szerintem mar eddig is nagyon jol csinaltad. Mas mar sokkal kisebb problema miatt abbahagyta volna teljesen a szoptatast. Ugyhogy fel a fejjel! Ha fenntartod a tejtermelodest, akkor meg az is lehet, ha elmulnak ezek a rossz napok maskent lesz...Te is megnyugszol, a Pici is. De lehet, hogy nem fog kiderulni miert volt. Egyetertek Agcival, ez a gyotrodes csak elrontja a szep napokat, ha van tejed, neki az cumisuvegbol is kincs, ugyhogy erre gondolj! Drukkolok!

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok!

Snoopy, Pele!
Köszönöm. Remélem tényleg így van. Az izzel nincs gongja Marcinak, csak hát egy kicsit kevés. Na nem baj, lasan úgy is vége.

Djeszter
djeszter
 
 


Vivien!
Gondolom Pele azóta ellátott jótanácsokkal és fõle bíztatással! Én is nagyon bíztatlak, kitartás! Igaza van Ágcinak is meg a többieknek is, ne félj, mert nagy baj nem történhet, mert úgyis mindig árgus szemekkel figeled Kriszit.
Nem tudom, lehet, hogy én is kipróbálnám a glicerin-bóraxot, aztán ha 2 napon belül nem lenne változás, akkor abbahagynám.
Szerintem fejj mindenképpen, mert ha csak napi 20 millit fejsz, az is jobb, mint semmi és könnyebb arról visszahozni a napi tejcsimennyiséget, mint a 0-ról.
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Szeretnek ismet tanacsot kerni. Igy zajlik nalunk egy szopi:

1. mell: Elkezd enni, beindul a reflex, szepen es nyugodtan eszik nehany percig. 1 szivas, 1 nyeles.Ezutan elkezdi fokozatosan egyre kevesebb szivas utan kikopni, eloszor meg 10, aztan 5, a vegen mar 2 t sziv es kikopi.
Van, hogy uvolt is. (nem hiszem, hogy kevesbe jonne a tej, mert tovabbra is 1-2 szivas 1 nyeles, es ha kikopi, latom is, hogy jon a tej.
2. mell - ugyanez a mese, de a kikopos resz elobb kezdodik.
Mindez fekveszoptatasnal van.
Ha nagy az uvoltes poziciot valtok, eteszem a kisagyba es fole hajolok. Ez mindig megy zokszo nelkul, de neha felek, hogy majdnem megfullad, kohecsel, gondolom, mert gyorsan jon a tej, es ha folveszem bufiztetni, hisztizik. (persze sikerul nagyokat)
Szoval csak azt szeretnem mondani, hogy a szopi nalunk sajnos egyenlore nem idilli allapot, hanem legtobbszor sirassal teli.
A vegere aztan jollakik, az latszik, mert mar az agyaban sem fogadja el tovabb.
Lehet, hogy hulye kerdes, de meg nem mozgolodhat a foga? Meg nagyon pici, csak 2 honapos, de ujabban ragja az oklet, nyaladzik es mintha az also inye meg lenne duzzadva.

Mit tehetnek az idilli allapot elereseert? Kép

koszi
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Ja, pellusok rendben, a kaki szep sarga Kép
kakukkfu
 
 


Ugy érzem, ez a kép gusztustalan és sértö ideKép. Mivel névtelen, gondolom nem topicba irogató volt, vagy igen?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Kép
Szoktam 4-5-6 cicizni, sõt ha fejek is ezt csinálom. Kép
Viszont lenne még egy kérdésem. Ha tápszert kap, akkor van, hogy 1-másfél órát még dumálgatunk, és utána nagynehezen elalszik, de akkor is csak egy kis cici cumi után. Kép
Amikor elalszik nyammog álmában, de nem tudom miért. Ilyenkor elõbb-utóbb felébred, és nyügõs lesz. A dokinõ, azt mondta, hogy a tápszer után szomjas lesz. Lehetséges, hogy ez a gondja?
A választ elõre is köszönöm.

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia!
A cicin cumizás azt bizonyítja, hogy Szilárd máris szilárdan tudja mi a jó!KépKépKép
Elméletileg lehet, hogy tápi után szomjas, végülis abban nincs külön szomjoltó és laktató fázis mint a ciciben.

Eretnek javaslatom: próbáljatok ki egy napot csak cicin! Mondd meg előre mindenkinek, akit illet, hogy az egyéb háztartási elfoglaltságok egy napra felfüggesztve, és szilárdan tartsatok ki a napi félmillió cicizés mellett (egyebkénti mérlegelés nélkül, sok összebújos lustizással). Bennem ugyanis téged olvasva az a gyanú ébredt, hogy alapjában már most is elég a tejecske! Olyan ügyik vagytok!
Én is megnéztem ám a képeket! Nagyon gyönyörű babád van!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Borcsa
Köszi a tippet, már nekem is megfordult a fejembe, csak nem mertem belevágni. A napokban megpróbálom. Szerencsére van segítségem is, így errõl a részlõl is megoldható lesz.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Kakukkfû!
Egyéb más pozíciók nem váltak be? Olyan sok minden zavarhatja ezeket a kismanókat: kényelmetlenül fekszenek, túl gyorsan/lassan jön a tej, ilyesmik. Ha a pelusok és tartalmuk rendben, minden bizonnyal nem az elégtelen mennyiséggel van a gond. Lehet, hogy fölülrõl jobban be tudja kapni a cicit. Nincsen nagy/hosszú mellbimbód? Vagy épp ellenkezõleg: picike? Vagy lehet, hogy a babád szája pici még, és így kényelmesebb neki. Ez esetben viszont ahogy nõni fog, magától megoldódik a probléma. Lesz ez még csodálatos, idilli élmény is, ne aggódj!Kép

Myssnia!
Csatlakozom Borcsához az eretnek javaslattalKép Ha így döntesz, ne ijedj meg, lehet, hogy nagyon nyûgös lesz, és szó szerint egész nap cicizni fog, de pár nap alatt be fog állni.
Tényleg lehet, hogy szomjas is, fõleg ha a lakásotokban meleg is van.

Pele
pelcsi
 
 


Pele Kép
Ha kipróbálom az egész nap cicit, akkor is kell fejnem szopi után? elõre is köszi a választ!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia!
Nem, akkor ezt az egyedi gyártású, nagyhatékonyságú bioelemes házi ciciszivattyúd KépKép fogja intézni!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Kepzeljetek, megjavult a rossz cici!Kép Par hete elhagytam ugyanis a rostos gyumilevet, kevesbe kaloriadus dolgokat ittam. Erre tegnap megint csak azt ittam, kb 3 litert, es reggel 20 percig szopizta siman a mano a rossz cicit, ereztem hogy omlik belole a tej! Tok jo, olyan boldog lettem tole!Kép

orsoly
orsoly
 


Éljen! Éljen!KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok, most kezdtem olvasgatni a topikot. Kérlek, ha tudtok segítsetek, adjatok tanácsot mit tegyek!
A problémám, hogy csökken a tejem.
A kislányom Zsófi most 5 hónapos, kb. 1 hónappal ezelQtt elkezdett csökkenni a tejem. Már a kezdet kezdetén is csak annyi volt, hogy pont elég volt zsófinak, fejni 1-1 szopi után 10-20 gr-ot tudtam, de azért fejtem, így estére 40 gr körül összegyqlt így most elég sok csomagocska van eltéve.
A babám szépen is gyarapodott, heti 15 deka körül. Már az elején egy-egy szopinál megette a 130-180 gr-ot. Azonban 4 hónapos kora körül csökkent a tej, már csak 100-110 gr-kat tudott szopni 2 mellbQl. Hetenkénti hízás lecsökkent 8-10 dekára. Próbáltam gyakrabban szoptatni, volt olyan hét, hogy 2 óránként evett. Meg is lett az eredménye 1 hét múlva több tejem lett, de akkor meg már neki nem kellett annyi. Csak 1 cicibQl szopott, így szépen visszaállt 2 nap múlva a tejtermelés és megint kevés lett. Mostanra oda jutottunk, hogy a tejleadási reflexet sem érzem, pedig nagyon erQs volt a kezdetekben.
ZsQfikám most már csak kb. 3-4 percig szopik az egyik mellbQl utána kiköpi és sír, megint visszaveszi és újra kiköpi. Akkor átrakom a másik cicire abból is szopik 3-4 percig és ugyanaz játszódik le. Olyan érzésem van, hogy nem jön neki több tej, ha szopi közben megnyomom a cicit, már csak 1 sugárból jön.
Szeretném ha 6 hónapos koráig csak szopna, de nagyon sajnálom, amkor látom hogy éhes. Mit tegyek? Egyébként van segítségem, el is tudok járni itthonról, de a tej miatt sokszor vagyok ideges. Lehet, hogy ez a baj?

Köszi: Momó
momóci
 
 


Sziasztok!

Myssnia!
Ismét csak csatlakozom BorcsáhozKép Meg amúgy könnyen lehet, hogy az elsõ pár napban szopi után közvetlen egy kis szopi fog következniKép, szóval nem is lenne idõd a fejésre.

Orsoly!
Éljeeeen!!

Momó!
Hát, az idegeskedés, stresszelés tuti nem tesz jót a tejtermelésnek. Az, hogy szopi után nem tudsz fejni, semmit sem jelent a tejmennyiségre vonatkozóan. Sokan vannak úgy, hogy a mellszívó nem indítja be a tejleadó reflexet még akkor sem, ha esetleg csomós a cici, tehát egyértelmûen tele van tejjel. És mégsem jön belõle semmi (én is jártam már így). 4 hónapos kor után minden gyerkõcnél lecsökken a gyarapodás üteme, tehát ez sem aggasztó. Menta írt errõl itt a topikban, hogy mennyi az átlagos hetenkénti hízás csak anyatejes babáknál. A tejleadási reflexrõl megint csak azt tudom mondani, hogy nagyon gyakori, hogy a kezdeti erõs érzés elhalványul, nem lehet már úgy érezni, de ez normális.
Hogy álltok a pisis pelusokkal? Merthogy ez a legjobb mutatója annak, hogy eleget eszik-e a lánykád.
Mennyi idõnként szopizik Zsófi?
Ha valóban kevésnek érzed a tejcit, akkor leginkább a nagyon gyakori szopi segíthet (no meg persze az idegeskedés-mentesség, amelynek érdekében javaslom, hogy ne méregesd a szopikat. Nagyon félrevezetõek lehetnek a számok!) Semmi gond nincs azzal, hogy 2óránként szopizik (vagy akár még gyakrabban), a 10 hónaposom sem bír ki sokszor többetKép Ha 2cicis szopi után még éhesnek látszik, visszateheted az elsõre, aztán megint a másodikra, és így tovább, amíg jól nem lakik. Ez azért lehetséges, mert a tej 2/3-a szopi alatt, magának a szopizásnak, mint ingernek a hatására termelõdik, tehát a baba az "üres" ciciben is tud tejet találni. A tejleadó reflexre rá lehet segíteni kézzel, C-tartásban (hüvelykujj fölül, többi alul) alaposan összepréseled a cicit (persze nem úgy, hogy fájjon!), mintha fejnél.
Biztos, hogy menni fog a szopi, sok sikert!!!!!

Pele
pelcsi
 
 


Kedves Pele!

Nagyon köszi a tanácsadást! Sajnos pisis pelusokkal nem állunk valami jól, naponta 2-3 ha van az sem tele. Kaki ma volt 4 nap után. Mostanában 3-4 naponta kakil. Zsófikám van hogy 2 óra múlva nyugtalan akkor megetetem, de van hogy elalszik és csak 5 óra múlva kér enni. Kipróbáltam, hogy 2 óránként etetek, de nem nagyon kell neki, csak cumizgat vagy elalszik. Este 9 óra körül alszik el és reggel 6 körül ébred. Ez nekünk szülQknek nagyon jó, de a cicijeim nem telnek meg már reggelre sem.
A szopi most úgy zajlik nálunk ha éhes, hogy szopik az egyik cicibQl kb. 3-4 percig utána kiköpi és sír, majd visszaveszi megint kiköpi megint sír. Átrakom a másik cicire dettó ugyanaz, sír, utána kap, kiköpi sír. Ha visszarakom az elsQre pár nyelés után ismét sírás. Volt kb. 2 hete, hogy tényleg éhes volt 2 óránként evett, meg is lett az eredménye 5 nap után megnQtt a tejcike, de addigra az én drágám már nem volt éhes, csak egy cicibQl kellett neki a másikból már nem szopott. Fejni nem nagyon tudtam. (Esetleg van valami jó fejQgép akár kézi akár gépi amit ajánlani tudtok? Nekem Avent van kézi elég jó, bár én inkább kézzel fejtem, de most már azt sem tudok!) Így 2 nap múlva újra kevés lett a tej. Most azt szoktam csinálni, hogy este a fagyasztott tejbQl adok neki kb. 60 ml. pótlást, kanállal vagy pohárból itatva.
Esetleg kezdjek el gyümilevet adni? Ha igen mit, mikor és hogyan? Egyáltalán mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást? Bár kérdeztem a védQnQt, orvost és utána is olvastam, de egy kicsit zavaros nekem ez az egész hozzátáplálás elkezdése.
Kérlek titeket válaszoljatok és köszi a bíztatást. Nagyon jó, hogy meg lehet "beszélni" a problémákat.
Még valami, olvastam hogy az Attila úton van valamilyen csoport, írjatok errQl bQvebben!

Köszi: Momó
momóci
 
 


Sziasztok!

Szerintetek B1 vitamint szedhetek? A doki azt irt fel ideggyulladasra (derekamban van), mondtam neki, hogy mivel szoptatok, ezert ne irjon fel se kenocsot, se gyogyszert, de ennek a papirjaba is bele van irva, hogy terhesek es szoptatosok csak az orvos utasitasara...De ez vegul is csak vitamin?!...

Kati
katkamano
 
 


Momó! Nem vagy terhes?

Kati, szedheted.

Gyarapodás:Az elsõ 3-4 hónapban egy szoptatott baba normális esetben 113-127g-t hízik hetente. A 4-6 hónapban lelassul ez a súlygyarapodás 85-142g/hét-re. A gyarapodás jele az is, ha nõ a baba hossza, fej- és mellkörmérete. Az éberség és a jó bõrtónus szintén azt mutatják, hogy eleget kap a baba enni. 6-12 hónapos korban egy egészséges szoptatott baba 42-85g-t hízik hetente.Kép

Menta
menta
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?