Sziasztok!
Babatej:
Ez is
tápszer, a 3-as számú, 9 hótól 3 éves korig ajánlják tej helyett.
Igazándiból ebben is lehet üzlet, mert azt mondják, hogy ne adjon tejet az ember nekik 1 éves kor után sem, hanem adja ezt.
Ahol persze megy a szopi, ott 9 hó után sincs semmi szükség rá, mert az anyatej fedezni fogja a baba tej igényét a szopi befejezéséig (és a WHO is 2 éves korig ajánlja a szopit, utána meg már tényleg lehet sima tehéntejet adni).
Ma voltunk orvosnál, mérickedni, 68,5 cm és 7560 g. Nem egy duci baba, bár soványnak sem látszik. Kemény 27 dkg 5 hét alatt... Bár nem mondtak rá semmit, csak azt kérdezték, hogy sokat mozog-e!
Kangi!
Nem volt könnyü, mert azért ez nem volt egy túl pozitiv szülésélmény (ki akar néhány óra kemény vajúdás után a mütöasztalon elaltatva kikötni, ugy, hogy utána még a megszületett aranyos kisfiát sem láthatja?), meg rossz volt a lábadozás, meg utána a szopival sem volt minden rendben (a gyerek rendesen evett
, talán túl jól is, ugyhogy nem úsztam emg egy kis mellsebet és mellgyulladást).
De igy 8 hónap távlatából persze mindez már csak egy múló emlék, és nagyon hálás vagyok érte, hogy egy egészséges, tökéletes, értelmes kisfiam van, öréte minden megérte.
Pelenka:
Ha kifolyik, akkor ne gyakrabban cseréld, hanem vegyél eggyel nagyobb méretet (késöbb ugyis kell, ugyhogy nem kidobott pénz), és próbáld ki, mert lehet, hogy kicsi a Newborn.
Tea:
Ugye szopik? Bocs, hogy kérdezem, ha már irtad, de annyian irunk, hogy néha csak kapkodom a fejemet, hogy ki és miért válaszolta ezt, mikor én nem is emlékszem rá, hogy olvastam volna.
Ha szopik, akkor én a helyedben nem teáztatnám, de nem is adnék forralt vizet sem. A tejtermelés, és a kereslet/kinálat egyensúly beállása szempontjából nagyon fontos, hogy tényleg igény szerint kapjon szopit. Elötted többen is irták, hogy lehet, hogy az volt a baj a szopival, hogy rossz tanácsokat kaptak (szigorúan csak egy mell, 3 óránként, közte tea), és ez nem segitette a tejtermelésüket, rohamosan apadt a tej, vagy nagyon nehéz volt visszatornázni a mennyiséget, pedig elöször elég volt.
Anyatejes babát nem lehet túletetni, mivel a babák olyan ügyesek, hogy annyit esznek, ami kell. Ha csak szomjas, akkor pár kortyot, de lehet, hogy mindkét mellet üresre szopizza.
Az anyatej könynen emésztödik, és igenis elöfordulhat, hogy 1,5 óra múlva éhes (az meg pláne, hogy szomjas).
Egyébként a tea azért sem feltétlenül jó, mert megváltoztatja a baba bélflóráját. És ráadásul hasfájós babánál az édeskömény nem csak hasznos, de rossz is lehet. Inkább te idd a teát!
De lehet, hogy neked sem szabad, de azt könnyebb kideriteni. Valamikor nemrégen tettem fel egy táblát az Anyaság/Szoptatás topicba, hogy mit érdemes enni és mit nem szopis anyukáknak. Igaz, én nem próbáltam, mert egyik gyerekem sem volt hasfájós, és a kakival is minden rendben volt, de azt a táblát jónak tartják. Nézd meg!
Én mindkét gyerekemet igény szerint etettem, és a profilomban van kép Nátánról (túletetett
?)...
Beszti