Sziasztok!
Akkor elkezdem a „kisregényt”.
Tehát kedden hajnalban, 7-kor jött a férjem és másfél óra alatt összeszedtünk mindent, bepakoltunk. 10-re kellett odaérnem az interjúra, így legkésőbb háromnegyed 9-kor el kellett indulnunk Nyíregyházáról. Ez sikerült is. Pont időben odaértem az interjúra. Csak a HR-sel, nálam fiatalabbal volt egy elbeszélgetés, ami kb. 30 percig tartott. A csaj egyből letegezett. Kérdezett az iskolai végzettségről, szakmai tapasztalatokról, illetve ilyen sztenderd kérdés hangzott el, hogy mik az előnyös, illetve hátrányos tulajdonságaim. Utána angolul is beszéltünk. Két kérdés, a TVK-ról mit tudok és mi a marketing. Megdöbbenésemre alig bírtam megszólalni angolul, pedig a szakmai középfokú nyelvvizsgát Gergő születése előtt, januárban tettem le. Hát ennyit jelent, hogy az ember nem használja. Aztán abban megegyeztünk a HR-sel, hogy ez azért visszajön, ha nap mint nap használja valaki. Még jó, hogy jöttek velem a gyerekek, főleg Dávid, mert utána még megírattak velem három tesztet, ami még majdnem 3 óra volt. Volt egy számítási példákat tartalmazó teszt, táblázatok, grafikonok alapján kellett egyéb dolgokat kiszámítani, főleg közgazdasági dolgokat, forgalom, árbevétel, stb. 40 kérdés 30 perc alatt. Utána volt egy szövegértési teszt, újságcikke és utána állítások, amelyekről el kellett dönteni, hogy igaz, hamis vagy a szövegből nem derül ki. Itt vagy 30 kérdés volt 25 perc alatt. És a végén volt egy személyiség teszt. 100 kérdés, ahol 4 válasz közül kellett bejelölni, hogy melyik a leginkább és melyik a legkevésbé érvényes rám. Pl. hogy szeretek számokkal dolgozni, odafigyelek mások problémáira, ideges vagyok fontos megbeszélések előtt, stb. Ez nagyon lefárasztott.
Viszont kissé mérges voltam magamra, mert igazából nem készültem fel az interjúra. A férjem mondta is, hogy lehet, hogy a teszteket is megíratják velem – ő tavaly került át más munkakörbe és akkor ugyanezeket a teszteket íratták meg vele is – meg hogy angolul is beszélnem kell majd. Szóval utána úgy éreztem, hogy na hát ez nem sikerült. Főleg amiatt mert a HR-s azt mondta, hogy sokan jelentkeztek, van miből választani. Ennek ellenére tegnap hívtak, hogy jövő hét szerdán menjek a második fordulóra, kíváncsiak rám a leendő főnökök. Ez már csak egy 20 perces interjú lesz. Majd elválik. Az állást minél hamarabb be kell tölteni, gondolom június 1.
Az interjú után Dávid már nagyon éhes volt, ugyanis nem volt hajlandó a lefejt tejcsit cumisüvegből meginni. Igazából fél 8-kor evett és utána fél 2-kor. De utána szépen megnyugodott.
Azon a héten megcsinálták a férjemék (a testvéreivel) a parkettázást, illetve a lépcső korlátot. Gergő nagyon örült az apjának. Sajnos túlzottan is, szegényt nem hagyta dolgozni, folyamatosan rajta csüngött. 1 hét után engedte csak meg nekem, hogy én adjak oda neki valamit, vagy feladjam a cipőjét, mert mindent csak Apa csinálhatott. A 4 napos hétvége alatt kötőhártya gyulladást kapott mindkét gyerek, de Gergőnek volt csúnyább. Nem tudom, hogy fertőzés volt-e, vagy a huzattól, széltől, virágportól, stb. jött ki. Szerencsére a szemcsepp sokat segített és hamar meggyógyult.
A május 1-i héten jöttek a kőművesek és leszínezték a házat. Majd mellékelek képet.
Utána áthoztunk minden bútort. Még most sincs minden a helyén. Kipakolni is még alig tudtam. Napközben nem tudok szinte semmit se csinálni, a gyerekek annyira lefoglalnak. Este meg már általában fáradt vagyok. Írtátok, hogy 2 nap babanet kimaradás után elvonási tüneteitek voltak. Hát gondolhatjátok mi volt velem a több mint 2 hét után. Jó veletek levelezni. Elkezdtem a babaszobára is írni, januári babákhoz, de ott valahogy nem a kedvemre való a társaság.
A héten csinálták a konyhabútort, de még nem fejezték be, pedig már nagyon pakolnék bele.
Ja és a héten volt Gergő 2 éves! A nagyszülőktől csúszdát kapott. Egyenlőre itt van bent. Tőlünk ruhákat kapott, szandált, pólót, halásznadrágot, pizsamát. Rakok fel majd erről, mármint a szülinapról képeket.
Egyébként Dórának én is boldog szülinapot kívánok!
A névnaposoknak is!
Anita, Dóra! Az ételallergia valóban nem jó hír. Minket is 1 éves kora körül küldött a doki, mert ő arra gyanakodott. Gergőnek kicsi kora óta atópiás a bőre, azaz allergiára hajlamos. Dávidé is ilyen. Kissé érdes, illetve piros apró pöttyök jönnek ki rajta hamar, főleg ha valamilyen vírusfertőzése van. Hálistennek komolyabb probléma nem volt vele. Télen kicsit szárazabb, ilyenkor a creme refrigeras-sal kenem (doki írja fel, gyógyszertári). Szóval mi is voltunk vérvételen, de nem volt semmire se allergiás. Anita! Lehet, hogy nektek is negatív lesz, főleg úgy, hogy diétáztattad, mert ilyenkor nincs a szervezetében az az anyag és nem tudja a teszt kimutatni. Tehát ilyen vérvételek előtt nem szabad diétáztatni, bár tudom, hogy az anyai szív, gyötrelmek miatt sokszor másképp cselekszünk.
Jolka! Remélem, hogy minden rendben lesz a UH-n. Velem is elég „otrombán” bántak, de én voltam olyan szemtelen és kérdeztem az UH-s orvostól, pedig az adminisztrátor már kívül látott volna. Ennek eredményeként hagytam ott minden papíromat, amiért vissza kellett mennem mégegyszer. Manó nagyon jó súlyban van, meg Anita Botija is. Gergő olyan 12 körül lehet, de hétfőn megyünk tanácsadásra, akkor kiderül. Dávid oltást is kapna, meg beutalót csípőszűrésre.
Annamari! Sok sikert a vizsgához!
Az újakat én is üdvözlöm, bár nem tudom milyen gyakran fogok jelentkezni. De meglátjuk majd. A kábelt elvileg 1 hónap múlva kezdik kiépíteni. Az gyorsabb lenne.
Dávidról még pár szó. Már nagyon ügyesen hasal, hason nyúl a játékokért, nagyokat kacag és ha valami nem tetszik neki akkor nyögdécsel, morog. Ma este együtt fürödtem vele (a férjem elment Gergővel az anyósomért és a sógoromért, itt lesznek hétvégén), és közben nagyokat nevetgélt.
Jó éjszakát mindenkinek.
Már tegnap este el akartam küldeni, de megjöttek anyósék és most értem el újra a géphez.
Nusi
Dávid:
Dávid és Gergő:
Gergő szülinapi ajándéka a nagyszülőktől:
Házról:
Konyha készülőben:
Nappali:
utca: