Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:33-kor.
fanny01

Sziasztok!

Ígéretemhez híven egy pár kép a keszthelyi hétvégéről.
Az első a kikötőben készült, felújították a strandot, az eredeti alapján, nekem nagyon tetszik. A második a Festetics kastély, a harmadik pedig a "Csigaparlament". Egy néni készítette, teljesen önállóan, magyarországi csigákból, 14 év alatt. 87 éves lett mire kész lett. Kb. 4,5 m hoszzú 1 m magas, bár a pontos méretekre nem emlékszem, de nagyon tetszett.
Sziasztok Éva Kép Kép Kép
fanny01

Héj Éva, akkor úgy írd, hogy én is értsem! :wink: Az vili, hogy amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten... :)
Ó, Keszthely! Képzeld, mi olyan szerencsések vagyunk, hogy évente egyszer-kétszer Keszthelyen tölthetünk pár napot! Örömmel láttam az ismerős képeket! (A kastélytól nem messze szoktunk lakni...hát évek alatt elég jól megismertük a várost és a régiót!) Mi nagyon szeretjük!
Unokám pulcsija? Te nagymama vagy? Komoly?
Regina, hát csak pihenjen azért a férjed! (Bár sajnos nem tudom mi történt, és ne haragudj/atok, de 80 oldalt nincs kedvem végigolvasni, ezért néhány dologra rá fogok csodálkozni!)
Üdv mindenkinek!
Móni
ermoni

Fanny!
Ez a csigaház olyan gyönyörü! Hol látható (megnézném, ha arra járunk)?
Pulcsit kötöttél? :D Remélem még folytatod, bébiknek olyan hamar megvan. Ha majd kiderül hogy lány vagy fiu, és főleg ha lány, további gyönyörüségeket lehet alkotni ügyeskezü nagymamáknak. Én pl. pályáztam volna 1 csodaszép kötött ruhácskás együttesre, de a korábban vázolt körülmények miatt ez (sem) készült el... Én meg nem tudok horgolni :oops: :( De ha Téged érdekel, megkeresem jövő szombatra za ujságot, olyan édes holmik voltak benne.
Menyednél elmultak a rosszullétek? Ti most a tarkóredős UH-n voltatok, ugye? Hogy rohan az idő!
Ermoni!
Épp az jutott eszembe, ami Fannynak, a kedvességünkről! Volt itt 1 kis csetepaté nem olyan rég (kb. februárban?), na akkor olvastál volna minket :lol: Mármint engem meg Fannyt, a többiek konszolidált hölgyek maradtak :lol:
Te mit csinálst jövő szombaton? Nincs kedved megismerkedni velünk? Egész jó kis banya-csapat vagyunk, jópár kisbabával :D
Regina!
Hát jól megjárta a szegény urad! Ahhoz képest egész türelmes. Gyógytornára is kell majd mennie? És mi lesz a többi vassal?

A talit akkor tényleg jó lenne pontositanunk. Tehát a 2 verzió:
Jó időben: Csepel, Rákóczi kert, időpont? Lehet hogy jobb lenne tényleg a délelőtt, főleg ha ilyen ütemben melegszik az idő.
Rossz időben: nálunk, Érd city, bár Pöri miatt a délelőtt lenne jobb, de a délután se rossz (akkor legalább tudok értelmesen beszélgetni is)
Ugyhogy döntsetek.
Nekem össze kell szednem az elérhetőségeket, mert állandóan kitörlök mindent, igy csak a Pagáé van meg.
Az enyém. melcsi1967@citromail.hu
Regi!
Mindjárt megnézem azt a filmet én is.

Ma lebonyolitottam a pelenka-tápszer-egyéb kegyszer vásárlást, a dm-ben, pont most kaptam meg a 21%-os kedvezményemet. Vettem akkora mennyiséget, ami legalább 2 hónapra elég a gyerekeknek. Rengeteg pénzbe került :shock:
Hétfőn érkezik a kiságyunk (ha minden igaz), és akkor kész vagyok a beruházásokkal (ja tegnap Pörivel vettünk 1 uj pelenkázófeltétet, mert a Kisasszony teljesen leamortizálta másfél év alatt).
Képzeljétek, holnaphoz 1 hónapra lesz a császár! :shock: Kezdek beijedni. Eddig nem is jutott eszembe, hogy ott is maradhatok, és akkor mi lesz Pörivel? :shock: :shock: Na jó az apja felnevelné szépen, de én is akarom! Az uram azt mondta, hogy irjak végrendeletet, hogy ki nevelheti Pörit. Közöltem, hogy mostoha, valamint a családom nem!
A köldököm teljesen kiakadt, amire eddigi terhességeim során még nem volt példa. Kezdek bálnává változni, a gyermek pedig hosszában, és egyszerre rug alul és felül :roll: Mennyei érzés :shock: És még van 1 hónap! Ellenben még vigan futok a lány után, és fel is tudom emelni. Közben meg azon is filózok, hogy lesz az ezutáni életünk Pörivel. Olyan egyek vagyunk, és nem akarom, hogy ugy érezze, betolakodik valaki közénk. Azt gondolom, majd ketten oldjuk meg a babagondozást, szépen felültetem Őt is a pelenkázóra, és majd segit :D Csak az is van még itt, hogy mi ugy eltötyögünk egész nap kettecskén,félórákig puszilgatom, ülünk az ablakban és nézzük a madarakat meg forgalmat irányitunk, hát ezek hogy lesznek ezután tovább? Mi lesz a ráérős kis szertartásainkkal? Mandulácska, Te hogy oldottad meg annak idején, Nálatok is hasonlóan kicsi a korkülönbség a nagyok között, ugye? Jaj még nem is reagáltam a képekre, pedig csuda helyesek a gyerkőceid, szerintem Mese a fiadra hasonlit, a lányod pedig Rád. És tényleg olyan szép az a lány (is)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Regi!
Megnéztem a filmet. Még aludnom kell rá egyet. Nagyon lehangoló,bár értem hogy miért készült...
Érdekes volt a nyelvtani fejtegetésed, én nem is tudtam, hogy régebben sokkal több volt az ikes ige. Mennyivel jobb lenne, ha nem az amerikanizmusok terjednének a nyelvünkben, meg a pongyola stilus! Az a furcsa, hogy általában a kisgyerekesek zöme már odafigyel, hogy mit néz a gyerek a tévében, hogyan beszél a család otthon. Aztán mire kamaszok lesznek, mintha az egész nevelési célzat semmivé foszlana! Mintha nyomtalanul mulna el a sok példamutatás. Mert már nem foglalkozik azzal a gyerek, hogy mit látott otthon, káromkodik ha kell- ha nem, köpköd, szemetel, rongál, a buszon leül a terhes asszony előtt, stb. Hogy lesznek ilyenek a gyerekeink? És mit lehetne tenni ellene? Mert én is azt hittem ,hogy elég a példa ahogy élünk, és szembesülnöm kellett vele, hogy nem... :oops: :cry: És az én gyerekem még a normálisabbak közé tartozik illem és egyebek terén...

melcsi1967

Sziasztok!
Akkor, ha nincs ellenetekre a délelőtt, megbeszélhetnénk egységesen egy délelőtti időpontot. 11 óra? A helyszín pedig az időjárás függvénye lenne. Jó időben azért gondolom a szabadban jobb lenne.

Ma itt Csepelen az ÁMK-ban vetítették a Nórák című filmet a Születés hete keretén belül. Utána beszélgetés is volt,a miniszterasszony is jelen volt. A találkozón majd mesélek, ha érdekel titeket.

Melinda
fermel

Melcsi!
Ezen én is sokat tépelődtem már. Állítólag ugye a példamutatás sokat számít. Akkor miért káromkodnak a fiaim, mikor mi, a szülei nem szoktunk. Miért nem szorgalmasak, amikor tőlem még felnőtt fejjel is azt látták, hogy becsületesen tanulok. Bezzeg a rossz tulajdonságaim visszaköszönnek, a jók miért nem?

Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Nekünk jó a 11 óra. És ha jó idő van, én is a kintlétre szavazok persze.
Na Te is tudod, miről beszélek... :oops: :? :( :evil:
A film engem is érdekel, a miniszterasszony nem a szivem csücske, de kiváncsi vagyok, ezuttal mivel ámitotta a közönségét :evil:

melcsi1967

Sziasztok!

Megpróbálkozom újra az írással,remélem most nem száll el az irományom :twisted:
Mostanában nagyon vacakol a babanet.

Melcsi!
Hát valóban nem jó ez a helyzet a férjemmel,de már hamarosan vége,elvileg május végével befejeződik az ottani munka,már fel is mondta az albérletet. Hogy aztán mi következik még nem tudjuk,a főnőke igérete szerint olyan helyre megy majd ahonnan haza tud jönni minden nap. Budapest és Tatabánya került szóba.
A talival kapcsolatban még nem tudok semmit,de nagyon szeretnék menni.
Még működik az üzletünk,de sajnos nem megy túl jól. :roll:
Most épp alkalmazottat cseréltünk,az új lányt tanítgatom,és észre kell vennem,hogy nem sok kedvem van hozzá.
Nektek hogy megy az üzlet?

Paga!
Annyira sajnálom ami történt :( :( :(
Őszintén együtt érzek Veled!!!!
Igaz régebben kérdezted,de még válaszoltam rá. A férjem a UPC-nél dolgozik és országosan végeznek ellenőrzéseket. És sajnos most Miskolc került sorra.
Írtad,hogy Barna is harapott bölcsis korában. Hát Marcell is. Néha már Kyra menekül előle :)
A tanulással kapcsolatban, Dani általánosban nagy könyörgések után állt csak neki tanulni,aztán 7.-ben változott a dolog. Rájött,hogy ha nem tanul nem éri el a céljait. Azóta szerencsére tanulás terén nincs gondom vele. Ha jól emlékszem Barna nem rossz tanuló.

Melinda!
Nagyon jók a képek amiket felraktál Tihanyról. Annyira irigyellek a sok kirándulás végett. Nekünk sajnos nagyon ritkán van alkalmunk több napra elutazni.
Május elsején voltunk a BÖrzsönyben kisvasútazni,nagyon jó volt. Majd rakok fel képeket.

Mandula!
Hát lehet nem jön össze a pünkösdi hétvége Tapolcán,mert lehet akkor már le kell adni az albérlet kulcsait.
Nagyon helyesek a nagyok is!!!
Na és persze Emese a gyönyörű nagy szemeivel.

Icus!
Jót nevettem amikor írtad,hogy több 3 gyerekes mondta,hogy nem szült volna többet ha ilyen rosszcsont az első gyerkőc. Én is pont így gondolom. Nagyon várom már Marcell lehiggadását,de gyanítom ez nem mostanában fog bekövetkezni.
A bölcsiben mindenki imádja,ott nincs gond vele. Valamelyik nap találkoztunk egy hölggyel aki a bölcsi másik épületében dolgozik,és mondta Marcellnek,"hogy vagy te kis bölcsöde kedvence". Marcell meg vigyorgott rá ezerrel,puszit küldött,köszönt neki. Csak néztem. Mondjuk azt tudtam,hogy a vezetőnő kedvence,már mondja is a hölgy nevét, Kati.
Alapban valóban imádnivaló kölök,csak a rosszaságai ne lennének.
Nagyon csúcs képeket raksz Te is mindig. Nagyon nagy már Anna,és egyre szebb. Megharapdálnám a pofikáját :lol:
Nekem is az volt az első gondolatom a kiságyas fotóról,hogy le kell már rakni azt az ágyat.

Éva!
Én is üdvözöllek!

Most ezt gyorsan elküldöm és folytatom.
beátab

Sheila!
Gratulákok Neked!! Nagyon örülök,hogy teljesült a vágyad.Szuper a december Marcell is és én is akkor születtünk :wink:
Sajnálom,hogy Melissának nem tetszik a jazzbalett,de erőltetni valóban nem szabad. És a lovaglás is nagyon szuper. Kyra a Marinába jár a Czapp Mariannhoz. A Gráciások évadzáróján voltam az egyik évben,nagyon színvonalas műsor volt. Ismerem a Gellért Tündét is,de a Mariann szímpatikusabb nekem.

Fanny!
Igyekszem többször jönni,de remélem nem kell panaszkodnom.
Ne is add fel a baba iránti vágyadat!
Kár hogy nem laksz közelebb,vasalnivalót tudnék Neked adni,mert én Veled ellentétben utálok vasalni. :lol:

Most nézem,hogy Évát írtam Móni helyett :roll: .Bocsi.

Regina!
Az jó,hogy lekerült a gipsz férjed lábáról,de valóban nagyon vigyázni kell ilyenkor az elgyengült lábra. Nekem is volt 8 hétig gipszben a lábam. Kitartást neki.

Na most aztán jó sokat írtam,abba is hagyom nehogy megunjatok :wink:

Gyorsan rakok fel képeket,aztán mennem kell készülődni,játszóházas buliba készülünk a kicsikkel.

Jó hétvégét!

Bea

Pár kép a börzsönyi kirándulásról
Kép Kép Kép Kép

A 3 gyerkőcöm
Kép
Marcell egyedül eszik :lol:
Kép Kép
Kyra balerina
Kép Kép Kép
Marcellom Kép Kép Kép
beátab

Sziasztok!
Tudtam én, hogy valami turpisság van itt! Ez a nagy kedvesség... :wink: Na, ha lesz időm, majd megnézem mi is volt ez a pengeváltás!
Képzeljétek, a férjem takarít (amúgy is nagyon segítőkész pasi, nem véletlenül a férjem... :lol: ), mert még mindig próbálom magam visszatartani, nehogy valami baj történjen. (A szúrás nyoma már szinte nem is látszik!)

Melcsi, köszi az invitálást, el is mennék, de egy nagyon kedves ismerősöm akkor megy férjhez. És még fotóznom is kell. Szóval nem tudok menni! Majd a következőre! :wink:

És tényleg mindenkinek köszi a meleg fogadtatást!

A csigaparlamentről meg annyit (írtam, hogy sokat járunk Keszthelyre!), hogy a sétáló utcáról (ez megy a kastélyhoz!) nyíló mellékutcában található! De odatalálsz, mert kiplakátolták rendesen! Van ott meg babamúzeum és panoptikum is! Ugyanott! De Keszthelyen vétek kihagyni a marcipánmúzeumot, ami egyben cukrászda is (nemcsak gyerekek imádják)! Ez a szentendrei párja (testvére csinálja, ha jól emlékszem!). Ezt úgy találod meg, hogy a már említett sétálóutcából elindulsz a kastély felé, de nem mész be, hanem kívülről elkezded megkerülni, és nemsokára ezt is látod kitáblázva!
Mindenkinek minden jót!
Móni
Ja, és rakjatok fel még képeket a gyerekeitekről, mert mind jó, de némelyik meg kimondottan cuki!
ermoni

Sziasztok

Móni!

Mi is voltunk mindenhol amit írtál Keszthelyen, csak a Marcipán Múzeum maradt ki, pedig tervben volt, csak valahogy elmaradt.
(Egyébként, ha arra vagy kiváncsi hogy mitől borulok ki, akkor novembert kezd el olvasni, a február csak ennek a csattanója volt- jó hangos csattanó! De fátylat rá!)

Bea!

Hát tényleg látszik, hogy Marcellnak "a szeme sem áll jól", főleg azon a képen ahol az ajtó előtt áll. Kislányod, igazi kislány! Szerintem titkon mindenki ilyen édi kiscsjara vágyik. Biztos nagyon furcsa neked egy kislány után egy tűzről pattant kisfiú. (Nekem nem volt meglepetés egymás után a két fiúnál!)

Melcsi!

13 hetes a baba, nem tudom, hogy most van-e szűrés, de mondták ezt a 2 mm-t, és ez jó! 1 hónap múlva kell menni a kórházba egy "komolyebb" UH-s szűrésre. Már jobban van a K., már "csak" naponta 1-2-szer van róka.
Nagyon örülnék babás kötni valóknak, mert nekem nem nagyon van és persze ilyenkor semmit nem lehet kapni az újságosnál.
Kész a pulcsi teszek fel képet!

Képzeljétek el, isteni túrós batyut tudok sütni, de ezer éve nem sütöttem, hogy ne hízzunk, de ma úgy megkívántam, hogy sütöttem két tepsivel. Adok neketek is neten keresztül!

Holnap kimegyünk a Kincsem Parkba, két napos banzáj van, rodeo, lovakkal, qadokkal, meg minden féle egyéb program.

Most meg apa délutáni pihit tart, én meg tömöm a fejem a sütivel és mindjárt elkezdek egy új kötést.

Jó pihenést, Éva. Kép Kép
fanny01

Ezt a túrós batyut nem kellett volna! Mondd, Te nem tudod, hogy én 19 hetes kismama vagyok, és folyamatosan éhes... és most megpusztulok egy kis túrósért! :lol: Galád nőszemély! :wink: :lol:
ermoni

Sziasztok!

Nem szoktam ilyen későn, de most benéztem és duplán megérte :lol: :lol: !!

Bea! Egyszerűen gyönyörűek a kicsik, és a nagyfiad is nagyon jóképű! A kis balerína.... hát igen szerintem is mindenki ilyen kislányra vágyik! Na és ha Marcell "megjavul" akkor átengedem Pörinek Benjit nembánom, Emesének Marcell marad :lol: :lol: . Remélem azért el tudsz jönni a talira!

Fanny! Nagyon ügyes vagy, szép lett a pulcsi! Lehet én is hozzáfogok megint kötni, a kicsiknek még sokkal könnyebb. A süti nagyon guszta, jövőhéten sütök én is. Nagyon szép helyen voltatok, de legjobban a csigaparlament tetszik!

Erről jut eszembe, a múlt héten én is megsütöttem életem első tortáját a férjem szülinapjára. Citromtorta, ez a kedvence, és finom is lett. Majd én is rakok egy képet csak most nincs kedvem kicsinyíteni.

Megnéztem a filmet, nagyon szomorú, de eléggé életszerű...sajnos.... :( Remélem Te is el tudsz jönni!

Na, megyek aludni, jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Bea!
Ezek a képek tényleg fantasztikusak!!! A kislányod nagyon csinos és olyan szép, mosolygós.(nálunk pont egy ilyen szép kislány hiányzik még) Látszik rajta, hogy milyen nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek. Marcell meg nagyon belevaló kissrác. Nagyfiad tényleg nagyon helyes, komoly fiatalember.
Nálunk eddigi tapasztalatok alapján pont Péter fiam volt a legnehezebb eset. Például, amikor legelőször nyaralni mentünk vele (kb. két és fél éves lehetett) csak úgy tudtunk étkezni az étteremben, hogy egyikünknek őt kellett lekötni, különben világgá szaladt volna. Bence sokkal nyugodtabb volt, nála ilyesmire abszolút nem emlékszem. Benji sem nehéz eset, de azért Bencével könnyebb volt.
Nem lehet könnyű neked ez az időszak, amíg a férjed nincs otthon. Az én férjem is rengeteget dolgozik. Korán megy, későn jön, de azért legalább este hazajön hozzánk. El nem tudom képzelni, hogy mi lenne, ha csak hétvégén látnánk. Persze, ha a helyzet úgy hozná, hogy muszáj lenne, akkor el kellene fogadni a helyzetet. Kívánom, hogy a férjed munkája most már az ígéretnek megfelelően alakuljon és veletek tudjon lenni ezentúl.
Remélem el tudtok jönni a találkozóra. Olyan jó lenne találkozni a gyönyörűségeiddel és persze veled is beszélgetni.

Fanny!
Nagyon ügyes vagy. Szép a kis pulóver. Legközelebb mit kötsz?

Akkor fixálhatjuk a szombat 11 órát? Eddig csak Melcsi nyilatkozott.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Tali
Szerintem is jó lenne a délelőtt, akkor kicsit több időt tudnék veletek tölteni. Bár Anna 11 körül épp aludni szokott, majd kicsit korábbi keltéssel megpróbálom befolyásolni. Vagy mi kicsit később megyünk, jó lenne ha kialudná magát előtte.
Szerintem mindenki jobb szeretne a szabadban piknikelni, reménykedjünk a jó időben. Mindjárt le is írom hogyan találhattok oda. Nem nehéz:
Aki a belváros felöl jön, a Kossuth Lajos utcán ér be Csepelre. Azon menni kell egyenesen, elhaladni baloldalt a buszpályaudvar mellett majd 2 buszmegállónyi távolság múlva szintén baloldalt feltűnik egy új ( felújított) drapp márvány borítású épület, az SZTK. (Jobboldalon pedig a Csepel Plaza látható) Az SZTK után van egy pici park, közvetlenül ez után kell balra kanyarodni a Széchenyi utcán, és azon menni néhány buszmegállónyi távolságot a 48-as busz vonalán. Baloldalt hamarosan feltűnik a Rákóczi kert, zöld kerítéssel, el sem lehet téveszteni.
Ha valaki az M0-s felöl jön, akkor ő a II. Rákóczi Ferenc úton ér be Csepelre. A csepeli Tesco-t és Aral kutat elhagyva a következő lámpás kereszteződésnél jobbra kell fordulni az Erdősor utcára és rögtön utána balra a Kossuth Lajos utcára. Onnan azt hiszem a 3. keresztutca jobbra a Széchenyi utca, azon ki egyenesen a Rákóczi kertig.
Kérem a csepeli topictársa(ka)t, érthetőség szempontjából ellenőrizzétek le az útbaigazítást.
Illetve segítségül hívható a T-online útvonaltervezője. Vagy a GPS, már akinek van.

Móni
Ne szabadkozz, te érzed, hogy most vágysz a babára, nincs ezzel semmi baj!
A vezetéssel kapcsolatban igazad van, csak egy a bibi: kéne (még) egy autó, mert a meglévővel a férjem jár minden nap. Enélkül igen nehéz rutint szerezni a vezetésben :wink:

Bea
Gyönyörűek a gyerkőcök :lol:
Az a kis balerina... csuda édes :D Sajnos Anna egyenlőre enyhén szólva nem egy balerina alkat :lol:
És a kis bölcsi kedvence... nem is csodálom, hogy az :lol:
Persze a nagyfiú is nagyon helyes.
Gyere a talira, akkor meggyömöszölheted Annát - ha hagyja magát. Bár, el ne kiabáljam, mostanában már jobban barátkozik idegenekkel is, mint 1-2 hónapja - feltéve hogy kipihent és jóllakott.

Melcsi
Szóval együtt fogtok babázni Pörivel :lol: Kíváncsi leszek... :lol:
A kis ráérős szertartásaitokról szerintem le kell mondanotok egy időre :cry: akár kezdhetnéd is hozzászoktatni... sajnos szerintem nem tudod elkerülni, hogy az elején ne érezze hogy valaki betolakodott közétek. De biztos hamar túl lesztek a nehézségeken. Annyi optimizmus és pozitív energia sugárzik belőled, meg fogod oldani. S ha időd engedi, mesélj majd, hogyan sikerül, biztos nagyon tanulságos lesz. Hátha valamelyikünk még jó hasznát veszi a tapasztalataidnak :lol:

Fanny
Nagyon klassz a pulcsi, én kötni nem tudok sajnos :cry:
A túrós is fini lehet.
Én most a muffin sütést favorizálom, nagyon hamar kész és változatos, majd sütök a talira.

Regina
ahányszor muffint sütök, mindig eszembe jutsz :lol:
Az a kisfilm... hát tényleg lehangoló :cry:

Képzeljétek, ma osztálytalálkozón voltam és egész délután apa vigyázott Annára. Este 8-ra értem haza. Anna mikor meglátott, fülig ért a szája, szélsebesen és olyan édesen mászott hozzám, annyira látszott rajta hogy örül nekem, olyan jól esett :lol:
Ezt az örömöt apa hazaérkezésekor szoktam látni rajta, de nekem még nem produkálta mivel mi mindig együtt vagyunk. Olyan megható volt! :lol:

Melinda, Melcsi
Az osztálytalálkozón ma sokat hallottam a kamaszokkal kapcsolatos gondokról. Valahogy nem is bánom, hogy Anna ilyen kicsi, most valahogy el sem tudom képzelni, hogy hasonló gondjaim lehetnek. Pedig eljön majd, talán előbb mint várnám...
Kolléganőm gyerekein látom, a kamaszkort túl kell élni, aztán visszaköszön majd a sok jó példa hatása, amit a családban láttak. Türelem.
A pszichológia tanáromnak volt egy mondása: A természet elegendő időt ad az anyának hogy eléggé megszeresse a gyermekét ahhoz, hogy majd kamaszkorában el tudja viselni...

Mandula
A linket nem próbáltad azóta? Nekem működik a Méhek együttes dala. Várni kell egy kicsit, míg tölt. A kék körhöz hasonló ábra megjelenik középen? Annak a helyén lesz a videó, csak ne kezdj kattintani az oldalsó képekre, csak arra, ha a kör helyén meglátod az együttest.
Valakinek sikerült belehallgatnia?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melinda
Jól érzem, hogy bevállanál még egy kislányt :lol: :lol: :lol: :?:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Még annyit, hogy a Rákóczi kertet Csepelen ne a Rákóczi úton, hanem a Rákóczi téren keressétek :wink:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Hát, igen, de ehhez már tényleg nagyon öreg vagyok. Egyébként meg, mi a garancia arra, hogy lány lenne.

Az útbaigazításod szerintem tökéletes.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Nekünk is jó a de. 11 óra. Most biztos hülyének fogtok nézni, de ugye jövőhét szombatról van szó :oops: ?!

Képzeljétek már olyan szita az agyam néha, hogy elkezdek egy mondatot és nem tudom befejezni.

A férjem szerint inkább nagyon figyelmetlen vagyok :roll: .

Jó éjt!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Tegnap Kormorán koncerten voltunk, szerencsére helyben, egy nagyon hangulatos, de kisebb szórakozóhelyen, ami már-már klubjellegü, és emiatt (is) nagyon családiasra sikeredett az előadás. Én korábban sajnos nem figyeltem fel kellőképpen rájuk, pedig sokszor láttam már tv-ben őket. Hát nagyon-nagyon jó koncertet adtak, majdnem vetekszik a NOX-szal. Vettünk is 2 cd-t, mivel ugye az egyiken volt Dezsőnek legjobban tetsző számuk, ami nekem bejött, az persze egy másikon. De mindkettőt megérte megvenni, rendesen hangszerelve, studió körülmények között még jobban szólnak a dalaik. Nem is értem, eddig hogy nem vettem észre, mennyire jók, időszerüek és elgondolkodtatók a szövegek. Meg a zene is, természetesen. Nagyon jól éreztük magunkat, Mátétól kimenőt kaptunk (felhivva figyelmünket, hogy ráérünk hazajönni, mivel a barátnőjével vigyázott Emesére). Emiatt elmentünk vacsorázni, kettesben, amire másfél éve nem volt példa, és hát a vendéglők nálunk is ugy zajlanak, mint Péterrel Melindáéknál :? . Olyan jó volt. Persze egyfolytában a gyerekekről beszélgettünk, ugyanis tegnaphoz 1 hónapra van kitüzve a császár, ugyhogy kicsit átbeszélgettük a félelmeimet. Nem is félelem, csak még nem tudom hogy is lesz, és emiatt izgulok 1 kicsit, de bizom benne, hogy Pöri remekül veszi az akadályt és jó kis csapat leszünk. Majdnem éjjel 1 órakor értünk haza, csend és béke honolt, mindenki ágyban :wink: Ma megtudtam, hogy semmi baj nem volt, se nyüszi, se későbbi felriadás, Pöri igazán diszkrét volt :wink: Persze napközben már megbeszéltük, hogy fog telni az este, és nem is volt semmi baj.

Bea!
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél! Gyönyörüek a képek, Marcell micsoda nagy lett! És a kis balerinád :D Tartok tőle, hogy nálunk ilyen képek nem fognak készülni, talán nem is Emese alkata, mint inkább a habitusa miatt, mi ugyanis nem tudunk ugy kilépni még az ajtón se, hogy ne legyen abban a pillanatban koszos :lol: :oops: . A térde a rövidnadrágos szezonból eltelt 3 nap óta tele plazurral, az esti fürdés után pedig ne tudjátok meg, milyen koszos a vize :oops:
Remélem valóban közelebb kap munkát a párod. Olyan rossz egyedül...
Hát a boltunk nekünk se ugy megy mint pl. 1 éve, de az uram reménykedik. Uj terméket vezettünk be, Tempur matracokat, amik ugyan nagyon drágák, de mintha lenne rá kereslet (egyelőre). Még 1 hónapja se áruljuk, de már jónéhányat eladtak belőle a fiuk, pedig tényleg drágák. A férjem abban bizik, hogy a 7 éves nyitvatartásunk óta lassan az igényesebb, tehetősebb emberek megint elkezdik lecserélni a matracokat, és ha már velünk elégedettek, miért ne jönnének vissza hozzánk. Sok törzsvásárlónk van valóban, szerencsére. De valóban, érezhetően kevesebben jönnek be akár csak nézelődni is, mint korábban :cry: Nem tudom meddig tart ez a tendencia, félek hogy nem lesz ideiglenes... És még nem is volt komoly a tél, hogy jöttek volna a vaskosabb számlák...
Ti mostmár mindennap jártok a bölcsibe? Egész nap ott van a kislegény?
Remélem el tudtok jönni a talira,ugy szeretnék látni 1 neméhez méltó kislányt, na meg legalább meglátnád, hogy Marcell huncutsága nem is olyan egyedi ( de ő legalább fiu)
Icuskám!
Köszi az utleirást, de majd azért előveszem a régi jó "térkép" c. nyomtatott kiadványt is, nekem még valahogy mindig az a legjobb. Hiába őskövület vagyok én már.
Alig várom, hogy majd megosszam Veletek az élményeimet a 2 picivel. És remélem, hogy talán Te leszel az, aki jó hasznát veszed majd az irásaimnak :wink: :) Az a gólya nem akar Felétek röpködni, amit régebben küldtem? Majd körülnézek már, hátha van valami gyorsabb röptü példány :D
Fanny!
A pulcsi gyönyörü, és bármilyen nemü lesz, mindkettőnek jó! Akkor előszedem az ujságot, engem mostanában nem fenyeget olyan veszély, hogy bármilyen kézimunkának neki tudjak állni. A gobelinjeim is ott fakulnak üresen a szekrényben.
Na és a turós batyu! Ha nem tudnád, a cukorterhelésem nem a legjobb lett, ugyhogy légyszives ne csigázz :oops: Ellenben ne fogd vissza Magad, ha véletlenül van még ingerenciád a tali előtt sütni, mert cukor ide vagy oda, én biztos megkóstolnám :wink:
Az a tarkóredő tényleg jó lett, és érdeklődve várom a többi fejleményt is. Elkezdték a fiatalok a lakásátalakitást? Mondd és lagzi nem lesz? Mert különben apasági nyilatkozatot kérnek :wink:
Móni!
Sajnálom hogy nem tudsz jönni a talira, de a lagzi az valóban csak 1x van 1 pár életében (ha minden jül megy). Azért a táncikát kihagyod ezuttal, ugye? Viszont a finomságokat Te most pirulás nélkül végigkóstolhatod, elvégre néha 2 helyett kell enni is! :lol: :wink:
Azt a csetepatét érdemes visszaolvasni, ugy felpörgött a topic, hogy 1 nap alatt be is telt 1 oldal, ha jól emlékszem :lol: :oops: Ahhoz képest milyen hamar visszaétrtünk a régi kerékvágásba...

Egyébként ha már itt tartunk, azt azért el kell ismernem, hogy azt hiszem, alaptalanul érte vád a Vadvirág terhességének tényét, mert egyszer nagyon sok időm volt, és "kukkoltam", és láttam kb 16 hetes terhesen a többi gyerekeivel, hát már akkor elég nagy pocakja volt.
Ám a többi dologért azt hiszem nincs okom tőle elnézést kérni.
Kifejezetten nagyképü és kioktató hozzászólásai voltak szerintem.
Ugyan Nyanyuskát én nagyon szerettem, de a jelek szerint személyes sértésnek vette Vadvirág kiüzetését, mert azóta nem jelentkezett :( Vajon olvas minket néha?

Akkor a tali 11-kor lesz ezek szerint? Már kialkudtam a kocsit, illetve közöltem, hogy aznap nekem kell. Biztosan jó idő lesz és az örökmozgók jól érzik majd magukat. Kéne nekik valami villanypásztor hogy az anyukák is bezsélgethessenek :wink:

melcsi1967

Kedves Druszám!
Semmiképp nem jöhet már szóba több gyerek Felétek? Hátha lány lenne :wink:
Van 1 nagyon kedves ismerősöm, ők a 4.-nél abbahagyták, mert mind lány lett :lol: Esetleg összehozhatlak Benneteket, cserebere, vagy ilyesmire, ha érdekel :lol: :lol:

melcsi1967

Sziasztok!

Bea
Nagyon jó az a sok kép! Szépek a csemeték, kicsik és nagyok egyaránt.
Az én kislányom is jár jazz-balettra és nagyon szereti (bár ezt biztos Sheilának kéne írnom) Nyugisabb időszakban majd teszek fel képet, mert nekem sajna nem megy olyan gyorsan (fotózás, letöltés, kicsinyítés stb.)
A lábtöréssel akkor Te tudod, hogyan is megy ez.

Rólunk
Vasárnap (!) megtörtént a kisműtét. Kedves férjem nagyon izgult előtte, de teljesen felesleges volt, mint kiderült. Nagyon jól sikerült és teljesen fájdalommentesen. Utána egész nap rendkívül vidám volt.... A csavart eltettük emlékbe. Egyébként pont olyan, amit barkácsoláshoz használnak a férfiak, csak rozsdamentes és kb. 6 cm hosszú.
Terhelni még csak óvatosan lehet és fokozatosan, most egy hétig max. 15 kg-mal, aztán többel, és bő 2 hét után teljes testsúllyal és akkor már a mankó sem kell majd. Azon viszont meglepődtem, hogy még tegnap autóba ült a párom, mert muszáj volt kipróbálni (férfiak... :evil: ) és vezetni tud már (bár szerintem azért nem veszélytelen a dolog) viszont járni még nem..... :?

A tali akkor most szombaton 11-kor a Rákóczi-kertben? Ahogy tudok, megyek. Lehet, hogy csak 1 órányit, de lehet, hogy többet. Délutáni időponttal ugyanez a helyzet.

A kisfilmről rengeteget lehetne beszélni. Egy védőnő ismerősöm mondta, hogy a helyzet kezelése bizony rendkívül kemény, nehéz dolog. Főleg, hogy sokszor ki sem derül a bántalmazás, illetve tagadja mindenki és megy a hárítás, de közben a gyermek kis lelkivilága folyamatosan sérül.... A szavazás ma még tart és úgy láttam reggel, hogy megint második helyen áll a hazai alkotás, jelenleg 96 szavazattal marad el az első helyen álló mögött.

Mindenkinek szép napot kívánok!
regina3

Melcsi!
Novemberben 45 éves leszek, a férjem pedig júliusban 51. Azt hiszem ezek a számok már elég ijesztőek. A terhességtől nem félnék (szerencsére Benjinél sem volt semmi gond), de azért bele kell gondolnom, hogy hány évesek lennénk, mire érettségizne a gyerek. Ja és persze kérdés, hogy mikorra jönne össze. Mint már korábban írtam, Benjire is 14 hónapot vártunk.

Regina!
Gyors gyógyulást kívánok a férjednek! A találkozón azért remélhetőleg nemcsak 1 órát tudsz majd maradni, nagyon gyorsan szalad ilyenkor az idő.

Kis családomat megtámadta valamilyen vírus. 1,5 hete már, hogy valaki beteg. Péter és a férjem már kilábalóban. Bence csütörtök óta itthon van. Benji pedig köhög és szombat éjszakára belázasodott. Láza szerencsére azóta nem volt. Nem is megyek vele a héten sehova, így remélem szombatra teljesen rendbe jön. Nekem egy napot volt hasmenésem, illetve aznap este kirázott a hideg. Másnapra viszont teljesen elmúlt, azóta sincs kutyabajom. Szerintem a természet remekül tudja, hogy nem engedhetnék meg magamnak több napig való fekvést.

Lányok!
A találkozóra vigyünk valamit? Hogyan gondoltátok? Mondjuk, én sütni nem sütök, úgyhogy csak valami „boltit” tudok vinni, illetve innivalót.

Icus!
Szerinted le fogunk tudni ennyien ülni vagy vigyünk összecsukható székeket? Gondolom, hogy homokozó játékot, esetleg kismotort célszerű vinni a gyerekeknek.

Melinda
fermel

Melcsi
Néha álmodozom egy kistesóról :lol: de ébren nem gondolom komolyan... én nem vagyok olyan bátor mint Te és ilyen kis korkülönbséggel semmiképp sem tervezném, ha legalább 3 év lenne köztük, az lenne jó. De akkor már én is 43 leszek, s a teherbeeésés harmincas éveimben sem akart sikerülni...

Melinda
Van a parkban ( hátul) egy csomó mozgatható pad (olyan nagy, hagyományos) és vannak farönk padok itt-ott de azok fixek és az elhelyezkedésük szerint ennyi ember egy kupacban nem fér el. A mobil padokat esetleg össze tudjuk rakni magunknak, ha nem foglalják el mások - nem tudom hányan lesznek, délelőtt talán nem olyan sokan. Az egyik esőbeálló bódéban van egy farönk asztal két nagy paddal, kb. 6 felnőttnek kényelmes. Esetleg az is jó lenne, ott az asztalon lehetne kitenni a finomságokat, odavinnénk még 2 nagy padot akkor biztos elférnénk. De ez a házikó a park hátuljában van de onnan messze van a játszótér. Inkább telepedjünk le a játszótér közelében és odaviszünk padokat, de kérdéses hány lesz szabadon. Szerintem aki tud, érdemes hozni összecsukható széket, akinek befér a kocsiba. És plédet is, aki szívesen ül a földre, szép a fű. És a plédekre is letehetjük az enni-innivalót, végül is ilyen a piknik :lol:
Mindenki hozzon amit gondol, szerintem sütit ( bolti is jó :lol: de én sütök) és innivalót, s majd jól körbekóstolunk mindent :lol: És hozzon mindenki poharat magának.
Felrakom a képeket mégegyszer, nézzétek azzal a szemmel hogy hol kéne letelepednünk, illetve hol találjuk meg egymást - én pl. szinte biztos később megyek, attól függ mikor alszik Anna. ( Mindenképp jó lenne ha előtte kialudná magát. Persze ott is aludhat a kocsiban, de tapasztalat hogy a parkban ha sétálunk keveset alszik mert 1-2 hangos szó, kiabálás a járókelőktől s már fenn is van. Majd meglátom aznap, hogyan alakul, függ attól is hogy reggel mikor ébred).

Kép
Ez alatt a házikó alatt homokozó van, és közelben árnyék is, szerintem jó lenne ekörül letelepedni

Kép
a távoli piros csúszda mellett hinta is van és alatta homokozás, az is jó hely

Kép
Ez a házikó a kézilabdapálya mellett van, nem annyira ideális

Kép
asztal két nagy paddal, de innen messze van a játszótér

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:35-kor.
fanny01

Még egy : én eredetileg azért javasoltam a délutánt mert akkor otthoni ebéd után mentünk volna. Így viszont az ebédidő ott ér minket. Persze lehetne talán bográcsot vagy grillt vinni de szerintem ilyesmibe ne fogjunk bele, azt talán mindenki magának oldja meg ahogy gondolja - én a magam részéről megoldom egy szendviccsel, a közös pikniket korlátozzuk a sütizésre és ha mindenkinek van pohara az üdítőkből is meg tudjuk kínálni egymást.

Melinda
kismotor nálunk még nem aktuális :lol: de nyilván érdemes hozni. Annát még a homokozóba nem tettem, hogy ne egye a homokot, de nagyobbaknak jó a homokozó. Valószínűleg most sem fog még Anna homokozni mert lehet hogy onnan egyenesen utazunk le, nem lesz idő végigsikálni :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Fanny
Huzamosan állni??? :shock: Ugyan miért kéne? A kérdés az hogy elég-e az ottani pad, vagy hozzunk még összecsukható székeket.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Hát nagyon szurkolok nektek is, h jó legyen az idő! A sütizésnél meg majd jussak eszetekbe! :wink:
Hogy az esküvőn mi lesz, nem is tudom! Ez egy teljesen rendhagyó "lagzi" lesz: csak délután lesz egy 2 órás koccintás, sütizés és utána mehet mindenki isten hírével!
Hát a miénk nem ilyen volt.... :lol: Még egy hét múlva is csak buli-buli hátán!
Mindenkinek minden jót!
Móni
ermoni

Icus!
Szerintem az első kép, ahol a közelben van a csuszda, az lenne a nyerő. Meg aztán, részemről a takaró is tökéletes megoldás, ha árnyék alatt van (ma még fel tudtam állni róla :lol: ). Én ugy gondoltam, viszek sütikét (igaz hogy boltit) és üditőt persze, Emese ebédjét kivételesen 1 napon melegitett bébiétellel fogom megoldani (szoptatók előnyben :wink: ), bár ahogy ismerem a lányomat, ha rájár a sütire, az ebédet el is felejthetem :?
A kérdés az, hogy ez mennyire van messze a parkolási lehetőségtől? Hogy vigyek babakocsit, vagy be tudunk motorozni? Igaz, a cucc végett azt hiszem mindenképp viszek kiskocsit.
Kedves Druszám!
Remélem szombatra elmegy minden virus a családodtól.
Persze értem, hogy már nem kockáztatsz még 1 babát...
De erre meg az uram azt szokta mondani, ha már van 1, olyan mindegy... Meg hogy fiatalon fog tartani bennünket... Mert bennem is vannak ilyen gondolatok azért, hogy nem vagyunk-e felelőtlenek, vagyis ez a 2 kicsi még hagyján, de tényleg vágyunk még babára, és akkor azért már benne leszek a korban. Erre mondja az uram, hogy nyugodjak meg, nem lesznek anyagi gondjaim :roll: Én meg szoktam mondani Neki, hogy engem nem is a pénz aggaszt, hanem hogy mi lenne velünk Apa nélkül... Erre meg Ő, hogy ne féljek, ragadnának rám a pasik, ha másért nem, a pénz miatt :shock: Kösz...De kinek kéne 1 negyvenvalahány éves nő ennyi kicsi gyerekkel :lol: És akkor maradunk abban, hogy vadászati engedéllyel kell majd kilőni :lol: ne izguljak.
Fanny!
Neked nagyon rendes urad van! Remélem hogy hamarosan segit a doki.
Viszem az ujságot, de inkább ne postán küldd majd vissza, hanem gyertek el az uraddal hozzánk!
Itt a bibi nálunk is a gyerekkel, hogy nem igazán látja a tanulás értékét :evil: :cry:
Akartam már kérdezni, Te sosem irtál kamaszgondokról, vagy csak keveset. Nálatok könnyen zajlik, vagy csak Te veszed könnyen? Én mostanra őszintén kezdek besokallni, pedig azt hittem, 18 körül már végefelé jár majd. Eszembe jutott a saját fiatalkorom, én még nem voltam 18 mikor érettségiztem, és elkezdtem dolgozni, hát valahogy teljesen más volt az elképzelésem az életről, mint a gyerekemnek. Néha ugy érzem, a bulizáson kivül semmi más nem érdekli. Pedig mi is minden szombaton diszkóba mentünk, csak annakidején 5-kor kezdődött és 11-ig tartott, most meg éjjel 11-kor kezdődik és reggel 5-ig tart. :shock: És különben is a diszkó az rém tucituccos stilus, a jó fejek ska vagy reggee vagy undergroundra mennek... Azok az alvilági kinézetü figurák, na csakis azok a normális fejek. Iszonyat... Az én kedves, nyitott, értelmes kisfiam, aki vasárnaponként engem kapacitált nemrég a templomba, mostanra bevadult teljesen :evil: Azt reméltem, a barátnője visszahuzza majd kicsit, de nem, együtt mennek... Nagyon szeretnék már legalább 2 évvel idősebb lenni...
Regina!
A többi csavar örökre a férjedben marad?
Elhozod a talira akislányodat?
Móni!
Majd tartunk megint 1 talit, amikor Neked lesz kisbabád, hogy megmustráljuk :D

melcsi1967

Sziasztok!

KÖszönöm a gyerekek nevében a dícséreteket. Én elfogult vagyok velük,de jó hallani ha mások is szépnek látják őket.

Csak halkan mondom,hogy jelen állapot szerint tudunk menni a talira. Azért vagyok óvatos,mert Marcell tegnap óta köhög,kicsit pirosak a szemecskéi,de remélem hétvégére rendbe jön. Férjem is náthás kicsit.

Fanny!
Nagyon szép a pulcsi,ügyes vagy. Anno, mikor Danival voltam terhes én is sokat kötöttem neki,mostanában sem kedvem,sem időm ilyesmire :(
A túrós batyu istenien néz ki,én is nagyon szeretem a sütiket,de vissza kell fognom magam,mostanában őrült étvágyam van és azt vettem észre,hogy egyre nehezebben tudom tartani a súlyom,pedig még fogynom kéne.

Mandula!
Marcell csávó éppen nem a megjavulás útján jár :D
Egyre vadabb dolgokat művel. Most az a legújabb nála,hogy a kis székéről felmászik az étkező székre onnan pedig az asztalra és engem ijetszget avval,hogy készül leugrani. És kacag nagyokat rajtam ahogy ijedezek:roll:

Melinda!
Kyra sem egy nyugodt gyerek. Ő is pörög ezerrel,csak ő már nagyon jól kezelhető. Kezdi kinőni a hisztit,már tudom őt befolyásolni. Ő nagyon lelkizős csajszi,irtó fontos neki,hogy soha ne haragudjunk rá,mindenért bocsánatot kér,bújik hozzánk. MOst újabban ha erélyesebben rászólunk, sírva fakad és mondja,hogy tessék megvigasztalni :lol: Van esze a csajnak,nem lehet rá haragudni.
Jobbulást a betegeknek!

Melcsi!
Megértem izgalmadat,már tényleg nincs sok idő hátra a szülésig.
Jól tettétek,hogy elmentetek a férjeddel kettesben,szülés után már ez nehezebben lesz kivitelezhető. Magunkról tudom,hogy két gyerkőcöt már sokkal nehezebb bárkire is rábízni. Nálunk is volt olyan alkalom többször is,hogy Dani és a barátnője vigyázott a kicsikre,bár mi lefektettük őket,utána mentünk csak el. Sajnos pár hónapja szakítottak :( Szegényem azóta sem tudta kiheverni.Ő is lelkizős,asszem tőlem örökölték :wink:
Nem irigyellek az első időszak miatt,de Te biztosan remekül megoldod majd.
Kérdezted a bölcsit,igen már minden nap jár Marcus,3-kor szoktam menni érte.
Sajnos hallottam arról,hogy a bútor vásárlás is kissé csökkent,van egy barátnőm,ők kárpitos bútorokat gyártanak,nekik is visszaesett a forgalmuk.
Szerintem ez sajnos minden területre érvényes. Egyre kevesebb pénzük van az embereknek nagyobb dolgok vásárlására. És a szolgáltatásokon spórolnak a legjobban,ezt érezzük mi is......
Az apasági nyilatkozattal kapcsolatban van egy jó sztorim,majd egyszer elmesélem :)

Regina!
Mióta táncol Évike?
Tényleg jó lenne ha raknál képeket,régen nem láttunk Rólatok.
Férjeden én nem csodálkozom,de azért csak óvatosan.

Móni!
Jó szórakozást az esküvőre. Tényleg nem szokványos esküvő lesz,de attól még jó lehet.

Bea
beátab

Sziasztok!

KÖszönöm a gyerekek nevében a dícséreteket. Én elfogult vagyok velük,de jó hallani ha mások is szépnek látják őket.

Csak halkan mondom,hogy jelen állapot szerint tudunk menni a talira. Azért vagyok óvatos,mert Marcell tegnap óta köhög,kicsit pirosak a szemecskéi,de remélem hétvégére rendbe jön. Férjem is náthás kicsit.

Fanny!
Nagyon szép a pulcsi,ügyes vagy. Anno, mikor Danival voltam terhes én is sokat kötöttem neki,mostanában sem kedvem,sem időm ilyesmire :(
A túrós batyu istenien néz ki,én is nagyon szeretem a sütiket,de vissza kell fognom magam,mostanában őrült étvágyam van és azt vettem észre,hogy egyre nehezebben tudom tartani a súlyom,pedig még fogynom kéne.

Mandula!
Marcell csávó éppen nem a megjavulás útján jár :D
Egyre vadabb dolgokat művel. Most az a legújabb nála,hogy a kis székéről felmászik az étkező székre onnan pedig az asztalra és engem ijetszget avval,hogy készül leugrani. És kacag nagyokat rajtam ahogy ijedezek:roll:

Melinda!
Kyra sem egy nyugodt gyerek. Ő is pörög ezerrel,csak ő már nagyon jól kezelhető. Kezdi kinőni a hisztit,már tudom őt befolyásolni. Ő nagyon lelkizős csajszi,irtó fontos neki,hogy soha ne haragudjunk rá,mindenért bocsánatot kér,bújik hozzánk. MOst újabban ha erélyesebben rászólunk, sírva fakad és mondja,hogy tessék megvigasztalni :lol: Van esze a csajnak,nem lehet rá haragudni.
Jobbulást a betegeknek!

Melcsi!
Megértem izgalmadat,már tényleg nincs sok idő hátra a szülésig.
Jól tettétek,hogy elmentetek a férjeddel kettesben,szülés után már ez nehezebben lesz kivitelezhető. Magunkról tudom,hogy két gyerkőcöt már sokkal nehezebb bárkire is rábízni. Nálunk is volt olyan alkalom többször is,hogy Dani és a barátnője vigyázott a kicsikre,bár mi lefektettük őket,utána mentünk csak el. Sajnos pár hónapja szakítottak :( Szegényem azóta sem tudta kiheverni.Ő is lelkizős,asszem tőlem örökölték :wink:
Nem irigyellek az első időszak miatt,de Te biztosan remekül megoldod majd.
Kérdezted a bölcsit,igen már minden nap jár Marcus,3-kor szoktam menni érte.
Sajnos hallottam arról,hogy a bútor vásárlás is kissé csökkent,van egy barátnőm,ők kárpitos bútorokat gyártanak,nekik is visszaesett a forgalmuk.
Szerintem ez sajnos minden területre érvényes. Egyre kevesebb pénzük van az embereknek nagyobb dolgok vásárlására. És a szolgáltatásokon spórolnak a legjobban,ezt érezzük mi is......
Az apasági nyilatkozattal kapcsolatban van egy jó sztorim,majd egyszer elmesélem :)

Regina!
Mióta táncol Évike?
Tényleg jó lenne ha raknál képeket,régen nem láttunk Rólatok.
Férjeden én nem csodálkozom,de azért csak óvatosan.

Móni!
Jó szórakozást az esküvőre. Tényleg nem szokványos esküvő lesz,de attól még jó lehet.

Bea
beátab

Bocsi a duplázásért,megint kissé lelassult a Babanet.
Meg is ijedtem,hogy megint elszállt az írásom.
De inkább 2x,mit egyszer se :D
beátab

Bea!
Tettem fel pár hete 1 képet, amire Paga meg is jegyezte, hogy "a székeket érdekesen használjátok". Mind a földre vannak boritva, épp az Általad emlitett ok miatt :lol: Örülnék ha el tudnátok jönni tényleg, ezt a két huncutot azt hiszem össze lehetne kötni :lol:
Irtad, hogy Kyrád már könnyen kezelhető. Kisebb korában esetleg olyan eleven volt, mint Marcell? És mostanra lehiggadt? Mert én is reménykedem valami hasonló fordulatban, de egyelőre minden nap ujabb és ujabb huncutságok kerülnek sorra, ötletekből kifogyhatatlan a kiscsaj.

Tegnap óta becézi Apát , akit egyébként Atának szólit. Ránéz nagy szerelemmel és azt mondja: Atata,Atata :D
A hétvégén a szemben lévő cukrászda előtt légvár meg ugráló volt (ingyencirkusz fagyifogyás reményében :lol: ), többször is átmentünk, Pöri nagy gyönyörüségére. Persze, tegnap is, amint kiléptünk az ajtón, máris fordult, hogy arrafelé menjünk. Mondtam Neki, hogy mostmár nincs ott az ugráló, de egész nap hitetlenkedett. Este Apa hozta haza a homokozásból, Emese meg huzni kezdte arrafelé, na az uram átvitte megmutatni a szomoru tényt. A gyermek nagy taglejtésekkel, hosszan fejtegette itthon, hogy tényleg nincs már ott :D

melcsi1967

Sziasztok!

Icus! Szerintem is az első képen levő hely lenne jó, úgy látom van játszótér is és árnyék is. Bár úgyis aszerint kell majd dönteni, hogy hol van hely. Mi is megoldjuk majd szendviccsel az ebédet, bár az én nagy gyermekeim is ha sütit látnak.......

Melcsi! Nagyon jó fej lehet a férjed :lol: ! Én is azt gondoltam eddig, hogy a kamasz gondok elmúlnak úgy 18 felé, de ezekszerint nem...... Akkor van még jó pár évünk :lol: Tegnap pl. azzal jött haza Alex, hogy Ő Che Guevarás pólót akar (nem tudom jól írtam-e) :shock: . Na, kérdezem tőle, hogy szerinte ki is az? Hát azt nem tudja.... szerencsére. Mondtam, hogy akkor inkább ezt felejtsük el. De mondjuk egyenlőre még elfogadja ha valamit nem engedek.
Pöri nagyon édes lehet ahogy magyaráz. Azért az én Emesémen is látszik már, hogy huncut lesz :lol: .

Melinda! Jobbulást a családnak, remélem azért szombatra jobban lesz mindenki!

Fanny! Nagyon jók a cápás képek! Kicsit irigyellek, hogy ilyen sok helyre el tudtok menni! Remélem azért nemsokára Ti is akadályozva lesztek egy kisbaba miatt :lol: !

Bea! Amire itt lesz az ideje addigra biztos megjavul Marcell :wink: !

Képzeljétek Emese eléggé fél az idegenektől, illetve a rokonoktó is mert ritkán találkozik velük. Már ha valaki elkezd neki gügyögni és mi nem vagyunk a látóterében akkor elkezd sírni.
Tegnap voltunk egy tényleg nagyon ritkán látott rokonnál, és a srác kérte, hogy adjam oda Neki. Odaadtam, de mondtam is rögtön, hogy mindjárt sírni fog. Na, még 20 perc múlva is vidáman nézelődött a kisasszony. De a lényeg nem is ez. Ezek a rokonok virágot termesztenek fólia alatt, mondták, hogy válogassunk magunknak. És a sátor alatt a srác a sok virág között mondta Mesének, hogy hapci, és ez a kis drága elkezdett gurgulázva kacagni :lol: Többször is, olyan édes volt, még sosem kacagott így :lol: :lol: . Mondtuk is a férjemmel, hogy tulajdonképpen a nagyanyja ölében is sírvafakad Mese, a srác nagyon büszke volt , hogy nála meg ilyen aranyos.

Na mennem kell, hümi van!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Látom az első kép a nyerő, az szerintem is jó hely ( egyébként a park nem annyira nagy mint gondolnátok, a második kép bal szélén ugyan az a házikó-homokozó látható mint az elsőnek a jobb oldalán).

Mandula
Anna is eléggé sírós-félős volt 5 hónaposan, 1-2 hónapja változott meg, azóta jobban barátkozik.
A ha-ha-haaaaapci nálunk is nagyon bejött :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea
Szupi hogy el tudsz jönni :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandulácska!
A leánynak biztos máris kifinomult női antennái vannak :wink: :lol: Először is: jóképü fiatal hapsi,+ virágok, hát ez csakis nyerő lehet Nála :D
Nálunk később jött a félős időszak, de biztos mindenkinél van, majd tuljut ezen is.
Egyelőre szerencsés vagy, hogy még hallgat Rád Alex, ne legyen igazam, de még előfordulhat, hogy majd a haverok szava fontosabb lesz a szülőkénél :evil: Nálunk a bonyodalmak inkább a középiskolában kezdődtek, általánosban még csak hittem, hogy rémes :lol: . Épp tegnap hallottam viszont egy mondást, igy szólt:
szerencsére az anyának elég ideje van arra, hogy ugy megszeresse gyermekét, hogy kamaszkorában majd el tudja viselni :lol: :lol: :lol: Nagyon igaz ez a mondás :?
Icus!
Az lejött nekem azért (bár az agylágyulásom rohamos) hogy az első 2 kép ugyanazt ábrázolja különböző helyekről fényképezve :lol:
Tegnap elfelejtettem megkérdezni Tőled, hogy ha mondjuk könnyen jönne, vagy fiatalabb lennél, Te miért tartasz a kicsi korkülönbségtől? Ugy érzed, hpgy nehéz bánni a 2 kicsivel, vagy esetleg van valami óvodás tapasztalatod?
De azért, mondjuk ha jönne, ugye nem ellenkeznél nagyon mégse?

Mondjuk én se gondoltam, hogy igy 40 körül védekeznem kellene, ugyanis erre 22 éves korom óta nem volt szükség :oops: :cry: Mikor Pöri születése után mondta a doki, hogy azért fél évig védekezzünk, azt gondoltam, megbolondult, hát minek itt védekezni :lol:

Fanny!
Meg is találtam az ujságot, még szebb holmik vannak benne, mint amire én emlékeztem, mostmár csak azt kellene minél hamarabb megtudni, hogy milyen baba lapul a pocakban?

melcsi1967

Melcsi

Bocs, ha a két kép önmagáért beszél :oops: nem akartam túlmagyarázni

Azt a mondást én is megírtam Neked a vasárnapi hsz-ban :lol:

Kis korkülönbséget 2 okból nem terveznék:
1. A gyerek szempontjából: szerintem pici korkülönbségnél még a nagyobb gyerek is túl kicsi, még sokkal több figyelmet, törődést igényel mint amit egy újszülött mellett meg tudnék adni, ő még nem érti meg úgy mint egy 3 éves hogy bizony néha várnia kell a pici miatt a sorára. Őt még sokkal jobban az érzelmei irányítják, szerintem nehezebben éli meg az anyján való megosztozás szükségességét mint nagyobb korban. 3 évesen már kezd alakulni az önfegyelem, a türelem a szükségletek kielégítésében, könnyebben elviseli ha várnia kell a sorára stb.
2. Az én szempontomból: nekem is könnyebb dolgom lenne a nagyobb korkülönbséggel, ha a nagy testvér már beszél ( el tudja mondani mit szeretne és jobban meg lehet beszélni vele a dolgokat ) szobatiszta, önálló ( pl. fel tud öltözni míg a kisebbet öltöztetem), így egyszerűbb venni a mindennapi akadályokat ( ez az önzőségem szempontja :lol: ). De erről egyszer már írtam, mikor szóba került a testvér kérdés. (Kicsit hasonlít az ovira a tiszta vagy vegyes csoport vonatkozásában: 28 fős tiszta kiscsoportot beszoktatni, egyszerre kialakítani a szokásokat év elején, hát az embertpróbáló.... a vegyes csoportban a kicsik észrevétlenül megtanulják mindezt a nagyoktól, a nagyok önállóan teszik a dolgukat és így jut elég idő a kicsikre. És a nagyok képesek elfogadni hogy esetenként a kicsikre tekintettel kell lenni.)

Persze, azért nem tiltakoznék :lol: , legfeljebb az első hónapokban megőszülnék :lol: De Neked menni fog, mert Te ezt akartad és erre vagy ráhangolódva :D
De hogy valami bíztatót is írjak, a kis korkülönbségű testvérek sokkal jobban összeszoknak, sokkal inkább társak és partnerek egymásnak mindenben. Csak az első időszak húzós egy kicsit, aztán Hawai :D :D :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi!

hát arra bizony már én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lapul a pociban. Most kötök egy hófehér pulcsit, ami mindkét nemnek jó, igaz azsúr mintás, de talán ilyen pici korban még fiúra is rá lehet adni, de aztán már nem szeretnék ilyen uniszex dolgokat kötni. Legközelebb június 6-án mennek UH-ra, remélem ott kiderül, hogy fiú vagy lány, ha nem akkor inkább befizetem őket egy 4D-re, igaz később nagyobb élmény, de legfeljebb majd elmennek kétszer!

Lányok szombaton akkor találkozunk én addig valószínű nem vagyok, mert holnap Bfüredre megyek értekezletre, utána meg a külön munkám után rohangálok, ugyhogy a szombati viszontlátásig puszilok mindenkit Éva
fanny01

Sziasztok!
Csak azért jelentkezem, hogy figyelmeztesselek benneteket! A találkozón fotózzatok sokat, mert látni akarom a neten majd, hogy Ti hogyan mulatattok!
És a legközelebbi találkozóra remélem már tudok-tudunk mi is menni!
Milyen újságról van szó? Valami kézimunka? (Én egy kis takarót horgolok a lánykámnak! Más kérdés, h mikor lesz kész...)
Mindenkit szeretettel üdvözlök!
Móni
ermoni

Szücsi!

Légy szíves küldd el a mobilszámodat e-mailben, hogy ha eltévednék, akkor tudjak segítséget kérni. (ha neked ez nem gond)
Ha pedig rossz idő lenne, akkor ugye Melcsihez megyünk?
Remélem, hogy jól követem itt az eseményeket.
Úgy tervezem, hogy most a kislányomat viszem magammal. ( Ádi nem jön, a játszóteres piknik már kissé ciki neki.)
regina3

Regina!
Igen, rossz idő esetén nálunk lesz a tali. Örülök hogy eljön a kislányod :D Biztos tetszeni fognak Neki a kisbabák.
Móni!
Igen, a Fürge Ujjak gyerek különszáma, igaz, kissé már ódivatu :lol: tavalyelőtti kiadás, de a kisbabák szerencsére még nem tudnak beszélni, hogy kinyilvánitsák a nemtetszésüket :lol: :lol: Egyébként takaró is van benne, meg egyéb kedves kiegészitők a ruhákon kivül, ha gondolod, megkérem Fannyt, hogy majd postázza Neked, aztán Te visszaküldöd nekem.
Icus!
A félelmeim pont az Általad leirtakból adódnak, de abban bizom, hogy hamar tuljutunk a nehéz heteken. Ahogy hallom másoktól, az első 2-3 hónap az igazán nehéz, dehát hogy őszinték legyünk, nehéz az 1 babával is...
Ugyan nem kifejezetten ezt terveztem 20 éve, de most mindennél jobban várom már a szituációt.
Ma ugy vettem észre, Pöri érti már, miről is van szó. Megint szóba került a kisbaba a pocakban, Ő szokás szerint figyelmesen hallgatta a szónoklatot, de a szeme olyan érdekesen villant, hogy abban a pillanatban éreztem, hogy mindent felfogott.

melcsi1967

Sziasztok!

Hát Marcell lebetegedett rendesen. :( Torok gyulladása van és hurutos a füle. Augmentint kap,remélem gyorsan javul az állapota /reménykedek/. Nagyon csúnyán köhög szegényem,már napok óta alig alszunk éjszaka. Ráadásul a húgom is beteg,ezért többet kell dolgoznom is,úgyhogy kezdek lemerülni.
Ja és Dani fiam is beteg,nála már múlt héten kezdődött,ő is kapott gyógyszert,de nem hatott,tegnap kapott másikat,talán ez hatásos lesz. És képzeljétek hétvégén az apjánál volt és megharapta egy kutya. De a drága apukája és a barátnője aki mellesleg gyógyszerész nem látta indokoltnak,hogy orvoshoz vigye. Nagyon ki voltam akadva. A gyerekorvosunk nagyon mérges volt tegnap,hogy miért ilyen későn szólunk neki,kapott is tetanust,meg jegyzőkönyvet készített és kiküldte a területi állatorvost a kutyához.

Én is szeretnék Tőletek telefonszámot, bizakodó vagyok a szombattal kapcsolatban :wink:
Asszem az email címem a profilomban van.

Icus!
Nálunk pont 3 év a korkülönbség a kicsik között és nem mondhatom,hogy az elején Kyra toleránsabb lett volna,sőt...
Mintha direkt minden akkor kellett volna neki amikor szoptattam. Nagyon sokáig tartott ez az időszak. A mai napig megy a rivalizálás közöttük. Ha az egyiket megpuszilom már rohan oda a másik,általában ha leülök,jön mindkettő az ölembe. Többször ülök úgy a gép elé olvasni a leveleimet,hogy itt van mindkettő. Mostanában a Marcell a féltékenyebb,néha ellöki Kyrát tőlem :)
Viszont érdekes,hogy bármit veszünk, Kyra sohse feletkezik meg a testvéreiről. De a játékaira irtó irigy,azokhoz Marcell ne nyúljon,bezzeg ő játszhat a Marcelléval. Szóval én nem tudom mi lenne az ideális korkülönbség. Én is a 3 évet gondoltam,de már nem vagyok ezen a véleményen. A kis és a nagy korkülönbségnek is vannak előnyei és hátrányai is. Nagyon kicsit én sem szerettem volna,azt hiszem ahhoz én is kényelmes vagyok :oops:
Az kétségkívül igaz,hogy sokkal könnyebb egy szobatiszta,önállóan evő,öltözködő nagyobbal,ezt én is érzem.

Na megyek aludni,amíg lehet :wink:

Bea
beátab

Sziasztok!

Icus! Egy mobilszámot nekem is küldhetnél ha nem gond! Nálunk 14 hónap a korkülönbség, szerintem nem volt nagyon vészes, vagy csak már nem emlékszem :lol: :oops: . Bár Alex nagyon alkalmazkodó stramm kisember volt.

Melcsi! Hát a srác még jóindulattal sem nevezhető jóképűnek, de azóta is nyerő Mesénél.

Bea! Jobbulást Marcellnek!! Remélem hamar túl lesztek a nehezén!

Nálunk is mind a két nagy meg van fázva, de ez csak a felelőtlen öltözködés miatt van.

Móni! Majd csak kész lesz az a takaró :lol: ! Jó munkához idő kell.....

Nem is írtam még, hogy elkezdtük a hozzátápit. Egyenlőre ízlik Mesének, bár az első kanálnál elég fura arcot vág :lol: . De aztán csak úgy hadonászik ha nem jön időben a következő falat!
Én nem csinálok nagy problémát ebből, ha kéri megeszi, ha nem akkor nem eröltetem. De igazából eddig mindent kért :lol: .

Na, megyek mert mióta a kerti munka is bejött 30 óra kéne egy napra!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Bea!
Remélem meggyógyultok hétvégére! Szivesen megnézném élőben is a kis huncutodat, na és a lánykádat is!
Akkor jól érzem én, hogy a 3 év az nagyon érzékeny korkülönbség a gyerekek között. Szerintem ez a kicsi másfél év pont jó lesz, a féltékenység talán még nem fog jeletnkezni, viszont nagyon gyorsan összenőnek, mint az ikrek.
Mandulácska!
Tejgondok miatt kezdtétek a hozzátápit, vagy más miatt? Gyümölcsöt adsz Mesének?

Mi ma megkaptuk a 18 hós oltást. Pörike egyáltalán nem sirt, még csak meg se lepődött, velem ellentétben bátran végignézte az eseményt. Nekem ugy szólt a doktornő, hogy elengedhetem, már rég tulvan rajta :lol: Sikerült az oroszlánkiabálás is, ugyhogy igazán jó hangulatban telt a vizit.
Holnap fodrászhoz megyek.
A doktornéni szerint nem biztos hogy a kitüzött napig bennem lesz az a gyerek... :shock:

Az előrejelzések szerint a szombat alkalmas lesz a piknikezésre :D

melcsi1967

Regina, Mandula
Elküldtem priviben, megkaptátok?

Melcsi
A korkülönbségeknél is igaz, ami minden másra: mindegyiknek van előnye is , hátránya is.
A 3 év sem jó minden szempontból, de én azt választanám. Van aki meg másra esküszik. Ahogy a szólás tartja: kinek a pap, kinek a papné...

Épp ma másfél éves Pörike? Isten éltesse :!: :lol: :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea
Mielőbbi gyógyulást a fiúknak. Remélem azért el tudsz jönni.
Dani hogy viselte a tetanuszt? Úgy hallottam, fájdalmas.

Mandula
Miket eszik Mese? A szopi azért maradt még, ugye?
Nálunk ismét küzdelem van a tejcsiért, 2 hónapja már csak reggel és este szopik Anna, de már így sem lakik igazán jól. Estére még elég, úgy hogy fürcsi előtt 1 órával vacsizik főzit, fürcsi után meg szopik. De reggelre sajnos már elég kevés van. Egy ideje megint fejek napközben mert att6ól állítólag több lesz, és azt este még megkapja. Jó lenne 1 éves koráig kihúzni, utána már kaphat tehéntejet. A tápitól nagyon ódzkodok, mert ahányszor kapott, mindig hirtelen hízott tőle.

Melcsi, Bea
Mikor adtatok tehéntejet a kicsiknek? És először higítva, ugye?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!
Köszi a számod megkaptam,én is elküldtem az enyémet.
Én tehéntejet épp múlt héten kezdtem Marcellnél,bár a doki nénink nem ajánlotta. Nem higítom,hanem 1,5%-osat adok neki és rakok bele neki cukrot. Szereti,nincs vele gond. Szerintem eltúlzott volt a doki nénink aggodalma a tejérzékenységet illetően.
Kyrának korábban adtam tehéntejet,1 éves korában,mert nem akarta már meginni a tápszereket. Egyébként ezek az újabb tápszerek már nem olyan hízlalóak,ettől nem kell félned. Marcell 8 hónapos korától kapott tápit ezidáig,és még csak 10 kg. Nem hízott jobban,mint a szopizás idején.
Dani a vállába kapta a tetanuszt,nem fájt neki különösebben,mondjuk nem egy kényes emberke. Viszont a harapásnyomok bekékültek a karjain,elég csúnyán néz most ki szegényem.

Melcsi!
A másfél év a kicsik között valóban lehetővé teszi a gyors összenövést,hamar fognak együtt játszani,biztos nagyon szoros lesz a kapcsolatuk. Emese drága biztos anyáskodik majd a kicsi felett,és talán valóban nem lesz féltékeny.
Viszont az elején tényleg nem lesz könnyű dolgod velük.

Marcell javulóban van,bár nagyon hisztis volt a napokban. Éjszaka nem tudom mi volt vele,felébredt és torkaszakadtából üvöltött,és nem tudtuk megnyugtatni. Azt hittük fáj a fülecskéje,mert mondta a doki nénink,hogy kissé hurutosnak látja az egyik fülét. Indultunk az ügyeletre,felöltözve vártuk apát,míg kiállt az autóval,és közben kínálgattam tejecskével,hátha attól megnyugszik és nagy nehezen elfogadta,kiitta az üvegből és szépen elaudt az ölemben :)
Ki tudja mi baja lehetett. Közöttünk aludt egy darabig,aztán átvittem az ágyába és aludt reggelig.

A holnappal kapcsolatban még este írok,meglátjuk Marcell állapotát,na és nekem is kapar a torkom,igazából nem szeretném,ha bárkit megfertőznénk.

Bea
beátab

Icus!

Megkaptam a számodat, el is mentettem.
Szurkolok, hogy holnap kicsit jobb idő legyen, mint ma. Nálunk elég borongós, hűvös az idő és fujdogál a szél. De mi így is szeretünk kint lenni és az oviban ma családi délután lesz, légvárral és egyéb különlegességekkel. Mivel közel van hozzánk (100 m) így a férjem is átjön, persze mankóval, de azt mondta: neki már az is jó program, hogy csak úgy nézheti a gyerekeket, mert sokat volt a négy fal között.

Remélem Pagáról tudtok valamit, nagyon hiányzik innen!
regina3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?