ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ Hajni!
Ez iszonyú! Te szegény!!!!
Mint ahogy Barbi írta, a hullámvölgyből mát csak felefelé vezethet az út!!!!
Csibb!
Jobbulást kívánunk Fanninak! Olyan f.s ez a betegség, szó szerint....
Mindenkinek köszönöm a tejfehérjés hozzászólásokat, akkor nem tartoom magam annyira hanyag anyának, hogy nem kínzom ész nélkül a gyerekem. Egyébként Andris SOHASEM hányt még, nem emlékszem, hogy hasmenése lett volna és egy kezemen össze tudnám számolni, hogy hányszor bulott....
Rokica!
Hát ezek nehéz szituációk. A gyerekein most kezdik a dackorszakot (Andris ma ezerrel nyomta) és mellé még egy pici baba is...
1.
Fogmosás: ebben elég radikális vagyok, nem engedek.
Andris utálja és ma teljesen elháratott minden legalább egy kicsikét a fogmosásra emlékeztető hadműveletet. Több felvezető kör után erőszakkal megmostam a fogát - leültettem a kiskádba, megfogtam a kis pofácskáját és megsikáltam a fogát. Ettől persze zokogott, de nekem annál könnyebb volt mosni. Közben elmondtam, hogy inkább most zokogjon, mint később, amikor csúny, büdös a szája és fáj a foga, azt kérdezze, hogy mért nem mostam meg mégis. Persze a nagy jelenet után megnyugtattam és erre igénye is volt, a szopi alatt még csikizett engem és én is őt, hogy kacaghassunk. Ha úgy tetszik, megtörtem az akaratát, de vannak dolgok, amikor egyszerűen el kell fogadnia, hogy az történik, amit a szülő mond.
2.
Hiszti itt és ott: Szilvit átvinném a számítógép elé és miközben Zsuzsával nézegetem a képeket, őt is ringatnám. Ha zsuzsa lenyugodott, mondanám neki, hogy egy kicsit nézegesd egyedül, mindjárt jövök, csak lefektetem Szilvit, hogy utánna veled játszhassak. Ha Szilvi nem alszik el, akkor kitalálnék vlami olyasmit, amiben mindketten jól érzik magukat. Azt értem, hogy akkor tudod egyszerűbben kezelni őket, ha külön vannak, de sztem épp ez a probléma lényege: bele kell mindenkinek szoknia, hogy 4-en vagytok egy család, ők pedig ketten gyerekek. Ha Zsuzsa ezt el tudja fogadni, mert megéli, hogy anyukám akkor is tud rám figyelni, akkor is szeret és én akkor is jól tudom magam érezni, ha Szilvi itt van, akkor azok a hisztik, amik arra irányulnak, hogy eltávolítson Szilvitől, alábbhagynak.
3.
Evés
Nem lehet, hogy Zsuzsa azt szeretné, hogy etesd? Most ő is olyan figyelemre vágyik, mint amit Szilvi kap. Ha Szilvinek a szopi, az evés alatt a teljes figyelmed jár, akkor neki is.
Egy játékállat etetése? Azt mondanád, hogy oké, Te nem akarod megenni, de a maci biztosan kéri és akkor odaadsz egy kanállal a macinak. Annak meg persze nagyon ízlik. Egy idő után megkérdezi Zsuzsától, hogy ő is kér-e. Ha ez már megy, megkérdezi, hogy tud-e már egyedül kanalazni. Ha lankad a figyelem, esetleg több állat is ehetne. A bábozásra sztem mindenképpen abbahagyja a hisztit. Ha ezután se eszik, akkor ne egyen. Majd eszik később.
Tegnap és ma az ovis ballagási tablót készítettem. Majd le is fotózom, mert az erről készült képet kapják majd a gyerekek a ballagó tarisznyába. Tegnap egyébként is kreatív napom volt, Lilivel elkészítettük az sk. szülinapi parti meghívókat, ma pedig kézbesítettük.
Andrissal pedig mi vagyunk nagykovácsi zsíroshegy műszaki felügyelői, mert végigjárjuk az építkezéseket, ahol potenciálisan markolók tartózkodnak, illetve mostmár a betonkeverő gépek is az érdeklődésünk középpontjába kerültek. Az tuti, hogy itt egy alapot sem sumákolhatnak el, a szemünket rajta tartjuk!!!!