Új privát üzeneted érkezett!

VERNA, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Egy kis segítségre, vagy inkább tippekre lenne szükségem.
Az a helyzet, hogy mióta így elromlott az idő Lili eszméletlen dolgokat csinál. Napközben sokszor nem lehet fél percre sem magára hagyni, mert amint meglátja, hogy elfordulok tőle, és elindulok valahova rázendít. Viszont nem lehetek egész nap mellette, néha pl.vécére is ki kell mennem... :?
Aztán az esték... Na ezen vagyok a legjobban kiakadva. Hihetetlenül fáradt vagyok. Eddig egyszer kelt fel esténként, nagyon ritkán kétszer. A kettő most az alap. De elég sűrűn van, hogy háromszor sőt négyszer is felkel, és nem elég neki a cumi, cici is kell. Van olyan, hogy csak kettőt kortyol, aztán cumizik a cicivel és már alszik is. Én viszont ilyenkor teljesen felébredek.
Arra is gondoltam már, hogy lehet, hogy a foga a ludas a nyűgösségében... de én nem látok semmit a szájában. Még csak fehérebbnek sem látom az ínyét. A rágókákat ugyan rágja, de csak annyira mint eddig. Aztán lehet, hogy csak nekem nem tűnik fel a változás. Nem tudom. Azt viszont igen, hogy már nagyon fáradt vagyok... :cry:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Először is szeretném mindenkinek megköszöni a gratulációkat, az előbb el is felejtkeztem róla: KÖSZI, KÖSZI, KÖSZI :lol: :lol:

Tiop,

külön köszi a képfeltöltés miatt, most megprobálom, hogy sikerült-e, de szerintem igen...

pár percesen:
Kép

egy hetesen:
Kép

Üdv:
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy így betörök hozzátok, régen én is írtam ide, mert Kistarcsán szültem, most épp a kistesón dolgozunk így másik topikban "lakom" . Látom jó sokan vagytok és nagyon szép babákat hoztok a világra! Nagyon nagy gratula Mindenkinek!

Na de azért kukkantottam be, mert lenne egy kérésem:

Lányok! Használ valaki Pampers pelenkát? Mert keresek PAMPERS vonalkódokat: MIDI 3-as vagy MAXI 4-es Jumbó vagy óriás csomagokról.

Priviben várom a jelentkezőket! Köszönöm!
Vendég

Sziasztok!

Kössz mindenkinek a dicsérő szavakat. :oops: :D
Mano, egyébként Szonja szerintem 10 kg körüli, de jövő héten megyünk mérésre, már rég voltunk.

Szonja volt ma az oviban nélkülem. Egy órára el kellett mennem, és a kolléganőimmel volt. Marhára tetszett neki, észre sem vette, hogy nem vagyok ott. (mondjuk, ha nem lát nincs baj, de ha igen akkor nem létezik más, és nem marad meg senkinél) Hintázott, csúszdázott, meg ment a gyerekek után. :lol:

Alvás: Az én véleményem erről az, hogy nekem nagyon jó érzés, és melengető, hogy ott szuszog mellettem. Fárasztó is persze. De ezt az időt sohasem lehet majd pótolni, ahogy egyre nő, úgy nem lesz rám szüksége, és tudom, hogy 15 év múlva úgy kell majd egy puszit is kikönyörögni tőle. Ezért én kihasználom, hogy jó vele összebújni. Nem félek attól, hogy örökre az én ágyamban marad, mert a leválás folyamata egészséges gyerekeknél természetes úton megvan. Rengetegen utánaolvasok ebben a témában, és ha jól emlékszem egyszer ide is feltett valaki linket ezzel kapcsolatban (azt hiszem Klmaria :roll: - Klamaria, bocs, ha nem te voltál)
A lényeg, hogy sehol nincs leírva, hogy rossz bárhogy is csináljátok. Ha valaki úgy gondolja, hogy külön szoktatja abban sincs semmi rossz. Nevelés kérdése. Nem tartja senki gonoszságnak, Linda. ( Ez volt az alap kérdés, ha jól emlékszem) De én úgy láttam, hogy az enyémnek igénye van erre, és mi már így szoktuk meg. Van olyan babó akinek nincs az összebújásra akkora igénye... Szóval egy szónak is száz a vége, senki nem gonosz, csak máshogyan nevel...

thenus

sziasztok!

giga!
köszike! :D
Valószinű,hogy közrejátszik a foga! :wink: Emlékszel rá mikor írtam,hoy nekem Zsani 5 hó korában változott úgy meg,hoy töbszőr felkell éjszaka?Szerintem tuti,hogy a foguk bántja őket!!!!!!!! :wink: :roll:

Timi!(czakoca)!
Mi a Zsanit 6 hónapos korában tedtük először a bébikompa!Igaz,hogy 7 hó kortól írják,de megmondom őszintén,hogy mi kb 2-3 hónapig használtuk!Mostmár csak mászik és kapaszkodva jár!!!!!!!!!! :D :wink:

Linda!
Nagyon szívesen,bármikor bárbiben szívesen segítek,ha tudok! :D
Gyönyörűek vagytok!Nagyon hasonlít rád,a babód kis hajasbaba ő is!!!!!!!!!! :P :wink: Mégegyszer gratulálok,és kívánok minden jót nektek! Kép

Nekem Zsani csak a cicin alszik el!Ha nagyon fáradt akkor az apukájánál is elszokott aludni4Magától csak a babakocsiban alszik el! :? Viszont éjszaka se szó se beszéd,csak a cici és pár perc alladt végzünk mindennel!Igazságszerint fel sem kell,csak nyuktatásképpen kell neki a cici!Hajnalban viszont rendesen cicizik!!!!!Éjszaka én sem beszélek hozzá!!!!!!sikogatáson kívűl csak a cici!!!!

További szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Heni!
Teljrsen igazad van ez is nevelés kérdése!!Na meg,hogy a babának mi az igénye! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Czakoca, Giga! Válaszoltam a privire, de nem tudom elment-e, mert csak a kimenő fiókban látom.

HA van esetleg normál emailcímetek, akkor arra válszolok!
Köszönöm szépen!
Vendég

Sziasztok!

Katica
Gratulálok Sárikának az első fogacskához! :D
Levinek is nepokon belül kijön,kedden mondta az orvos,hogy már teljesen fent van neki és pár nap és kibújik! :wink:
Már jó lenne,mert ma nagyon jajjgat,nyűgős! :(

Giga,
néztem a babakocsis képeteket,nekünk is ugyan olyan babakocsink van,csak szürke-piros változatban! :D
Mondjuk én már megbántam,hogy ilyet vettem... :twisted:

Linda,
Nagyon szép Natika! :lol:
Az a rengeteg haj... :shock: ...gyönyörű!!!
Örülök,hogy bevállt az ajánlásom! :D

Kép
mano83

Sziasztok!

Linda, gyönyörű baba Natika!!! :lol: :lol: És az első képen is olyan szépek vagytok.

Tiop, Zsani meg ennivaló kis fruska :lol: Nagyon jó képeket csináltál.

Kati, Levi, mint mindig, most is elvarázsol a szemeivel :D Milyen ügyesen ül az etetőszékben. Már magától is megül? Vagy esetleg már fel is ül önállóan? Sárikám kicsit lustácska, még nem ül meg, csak kis ideig önállóan, a felülésről meg még ne is beszéljünk :wink:

Tiop, nem semmi, hogy Zsani már lépeget. A húgom is 10 hónapos volt, mikor elindult, 6, mikor felállt kapaszkodva. Hát ebből is látszik, hogy minden gyerkőc más és más, nem egyforma ütemben fejlődnek, egyikük hamarabb, mások később csinálnak dolgokat. Mindegyik baba egyéniség. :lol:

jó éjszakát nektek!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Lányok, köszönöm mindenkinek a priviket, majd válaszolok is. Sajnos a gépemen valamiért szaraxik a net, ezt is most mobilról írom.
kalacs

Sziasztok!

Tudom, hogy rég jártam erre, de most sincs túl sok időm, úgyhogy csak gyorsan elbüszkélkedem vele, hogy Laurának kibújt az első fogacskája! :lol:
Gratulálok Nati babához! Gyönyörű kiscsaj!
Henus, Szonja nagyon cuki abban a kis szoknyában.
Zsani még mindig egy kis tündérke! Nagyon mókás fejet vág az első képen. Akkorát nevettem rajta. :lol:
Sárának gratula a fogacskához!
Cakocza, a kiffiad nagyon csinos volt az anyáknapi ünnepségen. Én Sára ovis ballagását bőgtem végig. :oops:

Bocsánatot kérek azoktól akik kimaradtak, de tényleg csak kutyafuttában pattantam ide a gép elé.
Vernának és Malinak pedig BOLDOG SZÜLINAPOT!
Vendég

Sziasztok!

Henus,
teljesen igazad van az összebújást illetően, én is imádom, amikor Cica odabújik pl. szopi közben, utána meg mikor elszundít mellettem. Ezért sem hagyom, hogy sírjon, csak ha tényleg nagyon muszáj (pl. wc-re kell mennem). Pedig így nem igazán tudok semmit sem csinálni nappal, de hát azért is maradtam itthon, hogy a gyerekemmel legyek, nem azért, hogy a hobbijaimnak éljek. :wink: És én is ugyanúgy gondolom, mint Te, hogy ezt az időszakot meg kell becsülni.
Ellenben úgy vélem, az éjszaka egy más tészta. Én nappal csak akkor tudok türelmes, nyyugodt, kiegyensúlyozott anyuka lenni, és 100%-ban rendelkezésre állni, ha éjjel eleget alszom, és ehhez az kell, hogy külön aludjunk. Egyszer már írtam, hogy én eleinte próbáltam Cicával együtt aludni, de nem ment, se neki, se nekem, mert mindig hol ő, hol én ébredtünk fel. Így alakult ki a külön alvás, és ez nálunk nagyon jól bevált.
Én is úgy vélem, hogy mindenki máshogy neveli a gyerekét, de mindenki jól, szeretettel és a legjobb szándékkal neveli, és ez a lényeg. Minden családban mások a szokások, és végül is a gyerek született be a családba, neki kell bizonyos szintig alkalmazkodnia. Persze csak szépen, lassan, az érettségi fokának megfelelően. Legalábbis az én véleményem szerint.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Katica!
Köszi, hogy leírtad, hogy te is hasonló cipőben jársz tejcsi ügyben. Legalább tudom, hogy nem én csinálok valamit rosszul, más is van így mint én. Akkor igyekszem türelmes lenni, gondolom idővel majd csak megoldódik a dolog. Ezt kívánom neked is! :D

Köszi a bíztatást szörcsögés ügyben is. Mintha már kicsit kevesebbet szipogna Zsófi, de nem akarom elkiabálni. Lehet, hogy ehhez is több türelem kell, csak olyan rossz szegénykét hallgatni, miközben tudom, hogy nem tudok ennél többet segíteni neki.

Tiop,
Zsani nagyon édi a kádban! :D

Linda,
Mégegyszer gratulálok Natihoz, gyönyörű baba!
Örülök, hogy jól sikerült az orvosválasztás!

Tüccs!
Mi újság veletek? Rég voltál!
Tegyél fel képet Dóriról!!! Már biztosan nagyon nagy ő is!
Hogy boldogultok a kenguruval?

Szép napot mindenkinek!
Márti
Vendég

Sziasztok!
Kép

Katica!
Köszönöm a dícséretet!!!Hízik a májam!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :wink:
Igen Zsani már végig járja az egész házat!Felhuzza magát mindenhól ahól tudja,és már indúl is!!!!!!! :D Nekem mind a három gyerkőc hamar elindúlt! :D Idővel minden baba eljut erre a szintre,ki hamarabb ki egy kicsit késöbb!Ez így van rendjén!!!!!! :wink: Nem szabad sosem izgúlni azmiadt,hogy esetleg nem csinál valamit a babód amit más veled egykorú esetleg már csinál!Nincsen két egyfórma babó!! :wink: :D Igazad van minden baba egy egyéniség! :P

Pilla!
Igen nekem is nagyon tetszik az a kép,most ez a szókása neki,hogy így felhúzza az orrát és a száját, közben pedig szuszog!Ezt akkór csinálja mikor nagyon tetszik neki valami!Egyszerűen örül a lelkem! :D
Laurának gratula az első fogacskához!!!! :P

Nircee!
én már 9 éve nem alszom át nyugodtan az éjszakát,hidd el belelehet szokni!!!!! :lol: :lol: Jó voltak egy kis nyugis éjszakák,na meg azért mikor az első kettő gyerkőc nagyobb lett akkor egy kicsit nyugisabbak lettek az éjszakák ,de nem 100%-osak!mindég van valami,főleg,most,hogy hárman vannak! :lol:
de nem bántam meg semmit!néha kiakadok,de ezt bocsássa meg nekem mindenki! :lol: :wink: :wink:

Tusi!
Nem tudom,hogy én írtam-e a szürcsögéssel kapcsolatban,de ha nem akkor olvazsd ell!Nekem mindég azt mondták,hogy amikor szopizik a tejcsi is okozhatja a szürcsögést!Mivelhogy feljut az orrba is és azért szürcsög! :? :roll: Lehet benne valami!!!!
Köszike neked is! :D

A szülinaposoknak BOLDOG SZÜLINAPOT

Kép
Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket.
Napközben egyébként én sem bánom ha cicin van, bár akkor nem bírja tovább csak 1-2percig, mert nem jön olyan gyorsan tejcsi mint a cumisüvegből.
Az estétől azért félek mert már akkor hulla fáradt vagyok és szeretnék egy kicsit piheni, és rárakom én szívesen cicire csak utána nem tudom valahogy berakni úgy a kiságyba, hogy ne ébredne fel és kezdődik minden előlről... De azért ma is 11 - 1ig cicin volt, aztán meg beraktam a kiságyba és elalaudt... :lol:
Viszont hajnalban az etetés után mindig bukik, szóval nem csak hajnalban, hanem legtöbbször egy kicsit!! és félek, hogy megfullad, bár a sógorom azt mondja (TAPASZTALT APUKA, DE KOMOLYAN), hogy nem fog megfulladni, ne izguljak...
Ezért is fektettem oldalra, hogy jobban kijöjjön a kajcsi.. de azt mondják azt se jó, ha mindig oldalt fekszik...
Annyi mindent mondanak, csak reménykedek , hogy mindent a lehető legjobban csinálok Natinál...
Aztán itt van ez a tápszer dolog, attól is félek, hogy túl sokat eszik belőle és baja lesz, bár AZT MONDJÁK: tudja ő, hogy mennyit kell ennie, nem fogja halálra enni magát.
Bocsi, hogy ilyen érzelgősre sikerült, de gondolom ti ezeket a dolgokat jobban átérzitek...

Nektek is volt, hogy sokat bukott a babó, de lehet, hogy én gondolom soknak a mennyiséget :?:

Pusza Mindenkinek

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Linda, ha kicsit többet eszik a felesleg úgyis visszajön a büfiztetésnél, vagy utána. Laura tápszeres volt, extra sokat is evett, de mindig visszajött a többlet. Jó sokáig büfiztettem és lefekvésnél én is hol az egyik, hol a másik oldalára fektettem. Nem fulladt meg...
Tiop, nekünk is van egy hasonló képünk. Íme: Kép
Vendég

Sziasztok! Köszönöm a köszöntéseket! Irigykedem a sok tejes anyukákra, nekem most nagyon kevés van, de betudom annak, hogy szerda óta menstruálok. Remélem, visszajön, amennyi beállt, mert így, két szilárd étkezéssel pont elég volt és Flórának is megjött újra a szopikedve!!!

Viszont nagyon nagy újság van nálunk: EGY FOG!!!!

Lolo este iszonyatosan nyűgös volt, aludt egy órát a kiságyában, de kipattant a szeme, sírdogált, nem kellett neki a cumi (?!), ami pedig elalváshoz mindig kellett neki eddig... aztán reggel benéztem a szájacskájába, és bizony, ott a bal felső ketteskének a hegye, kibújva!!! Most már jó kedve van, reggel szépen szopizott is, remélem, a nehezén túl vagyunk! Ha minden foggal csak ennyit szenvednénk, azzal kibékülnék! :)
Vendég

Sziasztok!

Nekilendültetek rendesen az irományoknak! :D

Gratulálok a fogacskákhoz az illetékeseknek! Hűű mennyi minden vár még ránk is ! :lol: Még csak 2 hónapos múlt Dóri, de mintha évek óta velünk lenne, mindig történik vele valami új. Mostanában sokat beszélgetünk, tisztára mintha értené mit mondok neki és válaszolgat a maga baba nyelvén. A gü-gü és az eeeeee mindennapos lett minálunk. 8)

Teszek is fel pár képet, Tusi úgyis hiányolta.
A kenguruban egész jól elvan Dóri, imád nézelődni benne, így majd akkor lesz az igazi, ha majd arccal előre is tud benne lenni. A hétvégén már hosszabban is sétálgatunk majd benne Apával.

Lányok, lehet szopis anyukáknak epret enni ?? Mindenki mást mond ezügyben, szerintetek ?

Úgy néz ki megjött a nyár, csuda jó idő van kint. Mindenkinek szép napot!!

Íme a képek:
Kép huncutka Kép hurkasonka

KépKép
tüccs

ja, és egy kis más téma...
Én szépen elkezdtem a Cerazette-t szedni, erre megint megjött a mensim. Én már ki se igazodok a szervezetemen. Ennek mindegy , hogy szoptatok, meg tabit szedek úgyis menstruál. Szóval megnéztem a tájékoztatót, azt írja ez előfordulhat de én úgy gondolom mégsem normális. Én gondolkodom rajta, hogy abbahagyom és áttérünk pl óvszerre. Nem tömöm magam és a bébit hormonnal feleslegesen, ha úgyis bekavar.
Volt vkinek ilyen tapasztalata?

KépKép
tüccs

sziasztok!

tyű, jó sokat termeltetek, bírjam követni :lol:

először is: Nagyon nagy gratula Lindának! tündéri baba :D és milyen fittnek tűnsz a szülés után :lol:
a fektetést én is úgy csináltam anno mint Pilla, egyszer az egyik oldalra egyszer a másikra és a hátát ki is támasztottam egy párnával Lilinek. szóval ha föl is jött valami akkor az szépen kifolyt oldalra. viszont mostmár háton alszik a kisasszony, de a feje ált. így is oldalra van fordítva (mondjuk most pont nincs).
Linda milyen tápszert használtok? mi most tértünk át a Milupára és úgy veszem észre ettől jobban bukik Lili (eddig Humanat használtunk, amiről azt hallottam, h direkt bukós babáknak ajánlják).
Az estéket meg most át kell így vészelni, nem fog sokáig tartani és majd te is belejössz. én az elején nagyon megszenvedtem, éjszaka mikor aludtak akkor fejtem kézzel és kb másfél óráig tartott mire kisajtoltam egy kis tejet. mire feküdtem volna már kelt Lili és eteni kellett. szóval kitartás lesz ez még így se :lol:

Verna: gratulálok a fogacskához! én is kezdek gyanakodni, mert Lilinek egyfolytában a szájában van az ökle és a nyála is nagyon folyik. de lehet csak beképzelem :roll:

Tüccs, Pilla: ezek a csajok! nem semmik! nagyon aranyosak!

Együttalvás: Lili is még mindig velünk alszik. már tervezzük az átszokatást, de sztem nekünk lesz nehezebb. Lefekvéskor mindig nézegetem még, ahogy alszik. meg szokott fogdosni éjszaka, és azt is úgy szeretem. na meg persze ahogy szuszog közöttünk, imádnivaló. szóval még húzom az időt egy kicsit :oops:

Tejcsi: hát igen, kicsit irígykedem ám a sok tejre, de nehogy kellemetlenül érezzétek magatokat emiatt. Talán telepatikus úton küldhetnétek egy kis pótlást :lol:

most nézem, hogy Sárikának és Laurának is kibújt a fogacska. Gratula nekik is!

így alszunk evés közben.
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
murphyke

Linda: Hatalmas gratula:)) Nagyon szépek vagytok együtt :)

Örülök, hogy elégedett voltál a dokival :) Én bízom benne, hogy a másodikat is nála szülhetem majd (ha addig le nem lép külföldre mint a többi fiatal orvos a szakvizsga megszerzése után... )

Gyorsan beleolvastam a topikba és láttam, hogy az együttalvásról volt szó. Lilla igazából azért alszik velünk néha mert nekem így kényelmesebb... de általában ha sikerül hamarabb elaltatni mint ahogy én bealudnék átpakolom az ágyába. Így általában reggel 6-7-ig a saját ágyában alszik, utána pedig a miénkben mellettünk... de ha a hajnali kajálás után hajlandó azonnal bealudni akkor végig a saját ágyában alszik... (Mondjuk nekem azt hiszem mázlim van vele mert kb. 11-kor kajál utoljára és utána csak 6-7 körül szokott kelni, akkor kajál egyet és alszik tovább 10-ig, 11-ig velem:)))) Mondjuk én mostanában azon fogok dolgozni, hogy ez a 11-es utolsó kajálás max. 9 legyen... mondjuk akkor valszeg korábban is fog kelni kajálni reggel... na meglátjuk... eddig úgy tűnt, hogy 11 előtt lehetetlen lefektetni... de az is lehet, hogy csak mi neveltük el... (izé... a fürdés utáni szoptatás a TV előtt ülve megy, valszeg ez lehet a baj...)
Kép

Már 8 hetes, 4460gramm és 55 centi :) (2640-ről és 47 centiről indult:)
Vendég

Sziasztok!

Linda!
Nyugi a babód pont annyit eszik amennyi neki jól esik,a felesleg pedig távozik!Pilla szépen leírta már! :wink: :D

Pilla!
Belőllem is ugyan azt hozta ki a kép mint belőlled!Cukorfalat,olyan édesek amikor ilyen arcot vágnak! :D

Tüccs!
Dórika tündér baba!Nagyon sokat nőtt már!!!!!! :D :wink:
Szerintem nyugodtan egyél epret!Babának nemszabad adni!!!!!!!!!!!!! :D Mi már nagyon rég óvszert használunk !Nemszeretem a tablettát!Én pl meghíztam nagyon tőlle!

Murphyke!
Nagyon aranyosak vagytok!!!!!Szépen növekedtek ti is ám!! :D

Verna!
Gratula a fogacskához!!!!!!! :D

Már nagyából kész az óldalam,de még azért csinosítgatom!De akit érdekel megnézheti!
http://zsaniasszony.spaces.live.com/?lc=1038

Sziasztok szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

csakegy!
Mekkora szemei vannak a babódnak!!Nagyon édes!!
Én mind a két gyerkőcöt magunk mellett alltadtam(Rolit és Anit)Zsani alszik csak a kiságyában újszülött kora óta!!!!!!!!Nekem is sokkal kényelmesebb vólt úgy,csak a cicit kellett elővenni!!!!A TV előtti szopiról annyit,hogy én mai napig ott szoptatok! :roll: :wink: Zsani már elsem aludna ha csend van! :oops: :? (halkan megy a TV,úgy,hogy haljuk)Ez is szoktatás kérdése!Valakinek teljes csend kell valakinek,meg egy kis háttér zaj!De nállunk nemnagyon lehetne mególdani a teljes csendet napközben!Éjszaka az más tészta!

szia Kriszti!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Márk megkapta a Návváltozási Okiratát, mostmár hivatalosan is Schmidt-Szántai Márk a neve! :P Lehet, hogy ő kevésbé fog örülni, ha majd írni tanul, de nekem ez fontos volt.. Mostmár "csak" az összes iratát kell kicserélni :?

Nálunk Márk általában a saját kiságyában alszik, amit éjszakára odatolunk a miénk mellé, így látom is, és ha kinyújtom a kezem, meg is tudom simogatni.. Szinte mindig elalszik a büfi után/közben és csak akkor szoktam magam mellé fektetni, ha nagyon nyűgös és felébred amint beteszem az ágyába. Végülis mindig kézben alszik el, olyanra nem is emlékszem, hogy letettem és elaludt.. ha álmos, akkor sír, én megdajkálom, ő pedig így alszik el - kicsit sincs elkényeztetve :wink: De hát kit kényeztessek ha nem őt..?

Teszek fel én is egy képet:

Kép Márkmosoly

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Minden babó nagyon gyönyörű!

Linda Ti is nagyon szépek vagytok, olvasom a kérdéseidet, és azon gondolkodom, hogy nekem is hasonló kérdéseim lesznek. Tudom mindenki azt mondja, hogy az anyai ösztön, de hááát... ösztönösen imádom a ygereket, de fogalmam sincs, hogy mit és hogyan kell majd vele kezdeni! :oops:
(pedig gyakorló nagynéni vagyok és sok dolog már nem lesz teljesen új, de akko is ő már az én felelőségem).

Csajok annyira irígyellek Titeket, hogy már a kezetekben vannak a babák! Tényleg egytől egyig IMÁDNIVALÓ kisemberek!

Jutta

KépKép
jutta

Murphyke!

Hát a kórházban Nestlé-Beba féle tápszert kapott, ezért mikor hazajöttünk ilyet kaptunk receptre és azt használtuk tegnapig, det a gyerekorvos viszont Humana-t írt fel. Ezt meg ma kezdtem neki adni, eddig egész jó, nekem mindkettőtől bukik egy kicsit, néha többet...
De ma viszont meglepően sokat eszik, igaz alszik is utána mint a bunda.
Most pl. csinálatam neki 90ml-t, mondom ennyit úgy se eszik meg, erre: megevett 60ml-t, bealudt, visszaraktam a kiságyba, felébredt, megevett még 20ml-t és utána még mindig kért így csinálnom kellett még 50ml-t. Így összesen 1óra leforgása alatt megevett 130ml-t és most alszik.. :lol:
Hát biztos nő az igénye... :shock:
Hát a fejéssel én is így vagyok, csak nekem nem tart 1,5óráig, mert nincs nagyon tejem, két napig fejek 20ml-t. Csak tudnám minek erőltettem, hisz ebből már nem lesz semmi.. :cry: :cry:

Jutta!

Ezzel én is így voltam, mi lesz ha odaadják nekem mit fogok csinálni, de tényleg magától jön minden :) :)
Én se hittem volna, hogy valaha megtudom majd fürdetni a babót, jó most se egyedül csinálom, hanem apucival négykezes manőverként, de megoldjuk valahogy...

Itt pont kajcsizunk:
Kép

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Linda,

Mekkora súllyal születet Nati? Tök kis husisnak néz ki, nagyon drága!!!

Jutta

KépKép
jutta

Ja már megtaláltam, hogy mennyivel. Te a bébid már hízott? Tökk kicsattan a kis arca a husitól!! Nem is néz ki 1,5 hetesnek, inkább nagyobbnak! (vagy én nem tudom, hogy milyenek a babók újszülöttnek?!?)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Csak gyorsan be akartam nézni, de rengeteget kell olvasni... Majd ha a pici babócák is áttérnek az önálló "közlekedésre", nem lesz ennyi hozzászóló anyuka... :lol:

Ma voltam a kórházban cukorterhelésen, már 7-kor ott voltam és csak 10-re végeztem! Pedig azt mondták, hogy pénteken kevesebben vannak, akkor érdemes menni laborba. Sajna csak nagyon kicsivel voltak kevesebben. :( Abba a cukros löttybe meg majdnem belepusztultam! Alig ment le az első korty, már fordult volna vissza, arról nem is beszélve, hogy hajnali fél 6-kor :!: már arra ébredtem, hogy az "albérlőm" rángatja a köldökzsinórt, hogy: "anyu éhes vagyok!" :lol: :lol: :lol: Úgy zabáltam a büfében utána a szendvicset, hogy a férjem csak röhögni tudott rajtam... :oops:

Linda, nálunk Bogi végig a BEBA tápszert kapta (először a BEBA HA Start-ot, aztán a sima HA tápszert, és még most is imádja, mert a rendes tejet nem issza, csak a BEBA2+ vaníliásat, újabban Nesquick kakaóval kell neki keverni :roll: ), ráadásul mindig a korához képest előírtnál 30-50 ml-el többet evett - már 3 napos babaként lenyelt 70 ml-t :!: , és szinte soha nem bukott! De ha sok kaja jön vissza, lehet, hogy a cumisüveg és a cumi nem jó neki, mert sok levegőt nyel! Natikának még kifejezetten újszülötteknek való etetőcumi kell, majd ha kb 1 hónapos lesz, akkor lehet a következőt, a kiscsecsemőknek valót használni. Milyen cumisüveget használtok?

Amúgy általában csak "szemre" sok a bukás, nem kell megijedni, meg fogod tudni különböztetni a bukást a hányástól! Én is megijedtem az első felbüfizés alkalmával, de aztán amikor egyszer beteg volt Bogi, láttam a kettő közötti különbséget! Nyugi!

Valaki kérdezte a bébikompot korábban, nekünk ugyan nem volt, de rengeteg rosszat hallottam róla, sok gyerekorvos is kifejezetten tiltakozik ellene. Egy ismerősöm kisfia pl. koponyaalapi töréssel került kórházba, mert felbukott a bébikomppal, pedig a kapható legflancosabb és legdrágább - állítólag egyben a legbiztonságosabb - kompot vették meg a gyereknek. Ráadásul már láttam lépcsőn leesni a szomszéd kisgyereket a komppal, hiába állt mellette az anyja, nem tudta elkapni. Szóval mi nem vettünk, mert nem bízunk benne.

Majdnem elfelejtettem, a barátnőmnek ma délelőtt 10 után született meg a kislánya (második babája) Esztergomban! Úgy irigylem, ő már babázik, én még kicsit le vagyok maradva. Az ő kisfia és az én lánykám majdnem napra pontosan egyszerre születtek anno, de a második csemetével ők gyorsabbak voltak. 4-5 hét múlva megyünk babanézőbe, már vettem is egy tök cuki nyári pamutegyüttest 3 hónapos babákra valót, meg icipici zoknikát. Alig várom, hogy előszedhessem én is a szekrényből az ilyen pöttömpanna cuccokat! :D :D :D

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Andibab!

Direkt Aventes újszülött cumisüvegből eszünk, de gondoltam arra is, hogy én tartom rosszul etetés közben, vagy büfizésnél nem tartom jól, vagy elég ideig. Általában 5-8 percet várok, és mindig van büfi..
De "szakértők" megnézték és mindent jónak találtak..
Sajnos vannak bukós babák... De nem vészes a mennyiség, csak .. :?

Jutta!

Még nem híztuk vissza a születési súlyunkat, most tartunk 3790g-nél, mikor kijöttünk a kórházból akkor 3480g voltunk. De tényleg egy kis pufok nyuszika.

Kérdés:
Ki van száradva a böre a lábán és a kéz fején, valaki azt mondja, hogy nem kenjem be semmivel, majd helyre áll.
Igaz lehet ez?
Mert ost ezzel a gyógyszertári babaolajjal kenegettem ,de semmi hatás, bár már kentem testápolóval (babylove) is.

Naccempilla:
Mennyi volt azaz extra adag, ha még emlékszel??

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Linda, Tüccs, Csakegy, Szantre, Pilla,
nagyon cukik a babóckák!!!! Mindegyik milyen puszilgatnivaló!!!

Verna,
nagyon gratula a fogacskához!!!! Lolo iszonyat mértékben fejlődik!!! :lol: :lol: :lol:

Én is az oldalán fektettem Marcit már a kórházban is, és azután egész addig, míg már nem kezdett el forgolódni. Úgy kell csinálni, hogy hol az egyik, hol a másik oldalára fekteted. Mi vettünk elfordulásgátló párnát, de Marci nem szeretett közte lenni, hanem csak odatámasztottuk a hátához, és így is nagyon jó volt. A mai napig sokszor magától az oldalára fordul, és úgy alszik! Olyankor olyan édes, órákig tudnám nézni!

Itt van egy kép róla:

Kép

A bébikompról én is csupa rosszat hallottam, úgyhogy nagy ívben elkerülöm. Nem csak balesetveszélyes, hanem nagyon rossz a baba lábainak és gerincének, mert nem természetes módon, a saját ütemében tanul meg járni, így a csontjait és az ízületeit feleslegesen terheli. Ráadásul a házat is leamortizálja, mikor nekimegy a falaknak, de ez még nem is lenne akkora baj, mint az előbbi indokok. Persze mindenki maga dönti el, hogy vesz-e vagy sem, én nem ítélkezek senki felett, csak ezt hallottam róla, és engem meggyőztek ezek az érvek.

Az együttalváshoz még csak annyit tennék hozzá, hogy mi a férjemmel sem alszunk összebújva (azért 1 ágyban alszunk! :lol: ). Természetesen összebújunk elalvás előtt, de mikor már úgy döntünk, hogy alvás van, akkor mindenki megy a térfelére, és úgy alszunk. És Marcit azért sem tudnám betenni a közös ágyba, mert a férjem úgy dobálja magát, hogy sokszor arra ébredek, hogy rámfeküdt, vagy fejbe vágott. :? Komolyan, egész nagyokat tud ütni! :roll: Pedig néha nekem is kényelmesebb lenne, ha csak odafordulnék és Marci kiszolgálná magát. Na, többet már nem szólok ehhez a témához, eldugulok! :D

Képzeljétek, úgy döntöttünk, hogy akarunk egy kistestvért! Eddig úgy volt, hogy vagy nem lesz, vagy 4-5 év múlva meglátjuk, de aztán addig beszéltünk a dologról, hogy ha a jövő hónapban a dokim zöld utat ad, akkor belevágunk! :lol: :lol: :lol: Vannak félelmeim, testi-lelki, hiszen a terhességem nem ment simán, és nagyon megviselt minket az állandó aggodalmaskodás, ráadásul a testem sem heverte ki teljesen az első terhességet, de most, hogy döntöttünk, nem akarok várni. A munkahely miatt sem, így is nagyon sokat fogok kihagyni, pedig nagyon jól fizető munkám volt, a pénz meg nagy úr. A gyerek azonban még nagyobb! :D Szóval drukkoljatok! Egyébként mai a véleményetek? Mennyi időt érdemes kihagyni a szülés után?

No, megyek, majd még később bekukkantok!

Kép
Kép
nircee

Linda! Ennivaló baba Natika! :P
Mikor Márknak a homloka hámlott egy kicsit, én Nivea Baby Soft Krémmel kentem neki, arra rá van írva, hogy arcra is lehet, és két alkalom után teljesen helyrejött. (Ez nem tartalmaz alkoholt, színezőanyagot, bőrbarát hatóanyagokkal készült, klinikailag és bőrgyógyászatilag tesztelt - ezt írja..)

Jutta, Andibab - én azért irigyellek titeket is, én szerettem várandós lenni.. :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

A pontos adagra már nem emlékszem, de majdnem a dupláját ette annak amit a többi baba és a tápszeres dobozon feltüntetett hónapokra beosztott mennyiséget pedig mindig meghaladtuk.
Vendég

Sziasztok!

Linda!
Édes a picurid! :D Nem írtak fel neked fűrdető krémet????????
Ha nem kérj a dokitól!Adtól majd nem fog kiszáradni a picurka bőre!Bekenheted,sudokrémmel is!De én a Zsaninak Nivea baba krémmel kentem minden fürcsi után! :D :wink:

Jutta!
Nyugi mindent tudni fogsz,meglátod!Ha mégsem megy valami akkor mi itt vagyunk és segítünk,persze virtuálisan! :lol: :lol:
Kép
Kitartás,te vagy a következő babázonk!Vagy van valaki előtted????????? :roll: :oops: :lol:

Bébikomp!
Csajok megkell,hogy cáfoljam a sok ellen érvet!Nekem mind a három gyerkőcnél vólt,és egyáltalán nincs nekik semmi a járásukkal,sőt!Annyira erősödnek az izmaik és egyáltalán nem rossz a gerincüknek!Persze nem egész nap abban kell a gyereket jártatni!Na meg a másik,hogy leesik a lépcsőn???????Kérdem én milyen anya az aki ezt hadja??????????????? :shock: :shock: Neharagudjatok,de ha beleteszem a bébikompba a gyereket,a leg elemibb,hogy figyelek rá!!!!!!!!!!!!!Hiába biztonságosnak van írva felbukhat vele a gyerek,ha a küszöbben megakad stb..................!
Soha a büdös életben nem hagynám felügyelet nélkűl ha benne van a bébikompban!Ha figyelvevan a picire semmi gond nem lehet!Naponta kb 30-35 percet nyugodtan benne lehet a gyerek!Minden órvos ellene van,de akkor minek gyártják???????????Kérdem én!!!!!!!!!!!!!!Na mindegy!Aki egyszer eldönti,hogy nem vesz mert sok rémhírt hallodt rólla az tegye azt!De a gyereknek semmi baja nemlehet,ha normálisan van rá figyelve!Én inkább úgy vedtem észre,hogy sokkal könnyebben állt fel Zsani ez által!Ma már egyáltalán nem használjuk a bébikompot!Kinőtt belőlle!Az sem mindegy,hogy mennyi idősen rakják bele a gyerkőcöt!Na mindegy!Ezt is mindenki maga dönti ell!
BOCSI HA VALAKIT MEGSÉRTETTEM!NEM ÁLLT SZÁNDÉKOMBAN!

Hú de sokat írtam! :? :oops: :lol: :lol:
Kicsit felhúztam magam, azon amit Andibab leírt,hogy leesett a lépcsön a kisgyerek! :shock: :evil:
További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

nircee!
Bocsika,még neked akartam írni,hogy nállunk 4-4 év van mind a három gyerkőc között!Direkt vártam ennyit,mert úgy gondoltam,hogy egy kicsit legyen önálló a gyerkőc mire jön a tesó!Nehogy ne tudjak a picivel "többet"foglalkozni!Szerintem kell ez a pár év,hogy te is tudj regenerálódni!Nem mentem vissza dolgozni,már 9 éve ithon vagyok!
De ez is olyan,hogy az ember érzi mikor jött el az ideje egy ujjabb babának! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Fogacskákhoz gratula, innen már jönnek majd sorban. :wink: :D

Pilla, csak ámulom, és bámulom Laurát. :shock: Mindig ilyen jó húsban volt, vagy most különösen husika? Haláli egyébként, kicsit korán kezdi a kólát :wink: :lol: :lol:

Komp: Valóban mindenfélét hallani, olvasni. Olyan ez mint a cumi. Nos én részt vettem egy gyógytesis továbbképzésen ahol többek között erről is tanultunk. (Gazdag Zsuzsa tartotta) Az, hogy balesetveszélyes e, szerintem csak annyira mint bármely más játék, persze nem a leggagyibbat kell megvenni. Amit viszont Nircee írt van némi igazság. Arról ugyan nekünk nem szólt a fáma, hogy befolyásolná a járás ütemét, viszont a csontozat növekedésével van összefüggés. DE! Megfelelő időben kell belerakni a gyereket, mondjuk akkor amikor már stabilan tud ülni, és tartani magát, tehát olyan 6 hó-s kor után. Úgy kell beállítani a magasságot,(már ha lehet ilyet állítani rajta) hogy a lábak megfelelő szögben érjék a talajt. Én beletettem Szonját nagyon szerette, de mostanra szerintem kinőtte, mert nem tud már kényelmesen elhelyezkedni benne, és nem akar benne maradni. Ha jól tudom Tiop is használta sokáig. (Szonja bejárta vele a lakást, mindent felfedezett, küszöbökön át, és most a végén mikor már nem tudott vele jól menni dőlt be egyszer a szobába) Szóval nem olyan katasztrofális a helyzet vele kapcsolatban. Ha annyira sok hátulütője lenne, csak nem engednék forgalmazni. Egyébként meg, a tápisok szokták mondani, hogy mi is tápszert ettünk mégis itt vagyunk, én meg erre mondom, hogy nekem is volt kompom, mégsincs, és nem is volt soha baja a lábamnak, csontozatomnak. :wink:

Tiop, már tegnap akartam kérdezni a fürcsis képekről, hogy Zsani, már nem a babakádban fürdik?

thenus

Hű de sokat írtatok, alig tudom követni.

Először is, gyönyörűek a babák!
Pilla, épp mondani akartam, hogy régen mutattad meg Laurát, erre tettél fel képet :wink: Nagyot nőtt, az a fintor :lol:

Murphyke, Tüccs, Csakegy, gyönyörűek a lányok!!!!

Szantre, Márk olyan, mint egy kis angyal, ahogy alszik.

Linda, Nati is gyönyörű, lányok, annyit gyönyörködtem ezekben a babákban!!

Nircee, úgy örülök, hogy meggondoltátok magatokat kistestvér ügyben. Mi is szeretnénk mindenképpen kistesót(kistesókat :wink: ) Sárának. Szívem szerint már most is jöhetne, csak be kell fejeznem a sulit, amit csak nappalin lehet, jövőre fogok visszamenni, és még 1,5 év a diplomáig. Szóval Sárikának leghamarabb 3 évesen lesz kistestvére. Pedig én nem szerettem volna nagy korkülömbséget közöttük. De majd a 2. és 3. között kevesebb lesz :lol:

Linda, Sára is rengeteget bukott mikor kisebb volt. Én hason altattam az óta, hogy hazajöttünk a kórházból. (Mai napig hason alszik) Háton mindig felébredt, összerezzent, így jobban szeret hason aludni. Na de nem is ez volt a kérdés, hanem azt akartam írni, hogy volt olyan este, hogy 3-4 pelust kellett a feje alatt cserélnem, mert mindig büfizett. Már nagyon untam az állandó "résen levést", de kinőtte. Ez is idő kérdése.

Sára a saját ágyikójában alszik éjszaka. Cicin alszik el minden este, leteszem, és alszik az ágyában. Így kényelmesebb neki is, és nekem is. Persze nappal délután jólesik összebújnunk a szopik alkalmával, és nekem is olyan jó 20-30 perceket pihenni mellette, míg ő eszik-alszik. Mondjuk ő nem kel fel éjszaka, csak mostanában a foga miatt, de ha sokszor felkelne, én is biztos az együttalvást választanám, mint a kiszállogatást az ágyból.

Jaj, gratulálok Lolonak, és Laurának a fogacskákhoz!!

Bébikomp: hát nem tudom, hallottam róla én is sok rosszat, jót is, nekünk nincs, megvagyunk nélküle, szerintem nem is lesz.

Anita, Viki annyira tündéri volt a kórházban! Minden kismamát elbűvölt szerintem a mosolyával :D

Tiop, szerintem Anita (Wikyanya) lesz a következő hamarosan babázó kismama, neki már csak pár hét van :lol: Vagy van még valaki előtte?

Tegnap mértem Sárikát, 8900g, bár az utolsó hónapban csak 200g-ot hízott. De megnyugtatott a doktornéni, hogy ez ilyenkor már normális, mert én kicsit megijedtem, hogy kevés. Bár az összsúlyával nincs gond :lol: :oops: Azért is nem olyan fürge még, mint Levi, meg Zsani. :wink:

szép délutánt nektek!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Laura mindig ilyen kis husigombóc volt, sőt most talán már nem is annyira dagisz, mert egyre gyakrabban látjuk a nyakacskáját. Kép

Bébikomp: Sárának is volt és semmi baj a csontozatával. Nem esett le vele lépcsőn és nem borult fel. A Brendonban láttam nagyon szuper kompot lehet, hogy megveszem Laurának. :D
Vendég

Sziasztok!

Úgy látom heves indulatokat váltottam ki ezzel a bébikomp dologgal, de csak érdeklődtem. Amúgy azóta beleraktuk a Hugit a kompba és nagyon élvezi, hogy a Bence viszi magával mindenfelé a lakásban, Bencéről nem is beszélve, hogy végre tud játszani a Hugival, nagyon tetszik neki, hogy lát mindent és mindenkit. Valószínű, hogy nálunk marad a komp, persze nem egész nap, csak olykor-olykor. Majd teszek fel róla képet is.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Csak beköszönök!
mindenkinek jó éjt kívánok,ma már nem, jövök!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Élünk mi is csak vagy kint vagyunk, vagy bent házimunka :x

Gyorsan végig néztem pár oldal fényképet és beleolvasgattam ebben az oldalba....
A gyerkőck szépen növögetnek és olyan szépek!!!!!

Együttalvás:Nálunk ha nyugtalanok, vagy betegek kicsinek mindig köztünk aludtak, aztán szépen sorban lemorzsolódnak, most Szonja van soron...nagyon jókat tud aludni köztünk amikor valamiért ébredős éjszakája van...reggel meg az összes gyerek nálunk kezdi a napot... :lol: az olyan jó :D

Komp:Mi is használtuk, nem volt vele semmi gond, természetesen folyamatosan figyelni kell, majd nem borulás nálunk is volt mikor már erősödött...egy műsorban ortopédus inkább rábeszélt mint le....első gyereknél mondjuk nem volt rá szükségünk, de a többinél kicsit könnyített ha mást is csinálni kellett...

nircee én is pont úgy gondolom mint tiop, igaz 3 év különbséget terveztünk, de 4 lett aztán erre álltunk rá....de azért nem lebeszélni akarlak a kis korkülönbségtől, csak emlékszem milyen nehéz terhességed volt, és talán emlékszel nekem is...ez nálunk nagyon megnehezítette a 2. ill 3. terhességet....és gyerek mellett főleg ha az pici csak állandó segítséggel megy...ha az van akkor sem lesz könnyű, de sok sikert!!!!!és türelmet!!!

Megyek mert éhesek....

Szép hétvégét!!

Henus??? :wink:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Gyorsan írok én is pár sort míg Zsófi hagyja.

Linda,
Zsófi a mai napig sokat buki. Igaz ő csak szopizik, de nem tudom, hogy van-e összefüggés közötte, hogy tápot eszik a baba vagy tejcsit.
Nekünk a kórházban már azt mondták, hogy Zsófi bukós baba lesz. És tényleg, a mai napig képes még kaja után 2-3 órával is bukni. Főleg mostanában, hogy elkezdett "repkedni" és keze-lába jár. Gondolom ezzel felkavarja a kis gyomrát és jön a büfi.
Én is váltogatva fektetem mindkét oldalára, de van, hogy mindegy mit teszek mellé akkor is hanyatt alszik. Én is szoktam hason fektetni, úgyis szépen kijön a fölösleg. Meg Zsófi is nyugodtabban és mélyebben alszik ha hason fekszik. Mondjuk éjszakára nem merem még hasra fordítani, csak nappal, amikor többször ránézek.

A fogacskákhoz nagy-nagy gratula! Ezek bizony nagy dolgok! :D

Tüccs
Dóri nagyon cuki. És ez a mosoly! :D Tök jó, hogy így el tudjátok kapni. Zsófi is sokat mosolyog, de mire le akarom fényképezni mindíg abbahagyja. Elkezdi nézni a fényképezőgépet vagy a telefont és sehogy sem bírok mosolyt csalni az arcára :)

Nekem egyébként azt mondta a védőnő amikor a gyümölcsökről kérdeztem, hogy lehetőség szerint epret és kivit ne nagyon egyek mert könnyen allergizálnak. Azt mondta, hogy ha megkívánom akkor egy-egy szemet lehet enni, de csak óvatosan. Szerintem te is inkább csak keveset egyél. Bár én nem tudom, csak azt mondom amit hallottam tőle, de szerintem lehet benne valami.

Megkérdezhetem, hogy milyen kengurut vettetek? Ha nem akarod itt írni jöhet priviben is. Én is sokat gondolkodom rajta és szerintem venni kellene nekünk is csak nem tudom, hogy milyet. Azt olvastam, hogy az a jó, amelyiknek derékpántja is van, de nem tudom, hogy melyik lenne a jó.

Linda,
Zsófinak is ki volt száradva a lába meg a kis keze mikor pár hetes volt. Én nem kentem rá semmit és elmúlt szépen. Azt mondta a védőnő, hogy nem kell kenegetni mert ez természetes.

Jó éjt mindenkinek!
Márti
Vendég

Tusi!
A mi kengurunk Bébé Confort isys II. típusú, a brendonban vettük. Még volt Gracco típusú is, de azon annyi zsinór meg szíj volt, hogy megijesztett így maradtunk a bébé confortnál. Ezt nagyon egyszerű felvenni, a hátán keresztbe fut a pánt, deréknél nincsen pánt. Nagyon egyszerű felvenni és kényelmes is, bár még csak a szoktatásnál tartunk. Majd csinálok fényképet róla, vagy lehet, h fent van a brendon honlapján is.

Linda!
Nekünk is száraz volt Dóri bőre, de ez normális. Azt mondják az első bőrüket a kicsik elveszítik. Én kenegettem gyógyszertári hidratálóval este fürdés után és kb. 3 hetesen már babapopsi bőre volt mindenhol. :D

Na elteszem magam holnapra (vagyis megpróbálom) , bár Dóri elég nyugtalan még el sem aludt.

KépKép
tüccs

Móni (és persze mindenki, akit érdekel) hétfőn lesz itt Pécelen szopi klub, fél 10-től az ESE-ben(Pihenő u. 2). Csak azért szóltam, mert a múltkor említetted, hogy szeretnél jönni. Jó lenne találkozni :lol: Mikorra várod a picúrt?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee: hurrá, hurrá, hurrá!!! Hajrá a tesóért! Nekem a dokim 1 évet mondott, de csak a császár miatt!
Mi hamar tervezzük a tesót, még a GYED-be szeretnék szülni, egyrészt mert már nem leszünk fiatalabbak (és talán-talán még egy 3.-at is szeretnénk... de ez nem biztos, csak legyen rá lehetőségem, és lehetőleg ne 40 éves koromban...), másrészt munka/anyagiak szempontjából is az a legjobb számunkra, ha nem megyek vissza dolgozni, nem megyek GYES-re, hanem a GYED-et kapom tovább...
Kicsit tartok tőle, de számtalan példát látok a baráti körünkben, amikor 2 év van a gyerkőcök között, és azt látom, hogy túl lehet élni! :)
Mindenesetre amíg szoptatsz, ne próbálkozzatok - szerintem.

Együttalvás: én már a kórházban sem tudtam, a sebem miatt úgy mozogtam, mint egy medve, nagyon féltettem Lolot! Napközben előfordul, hogy egymás mellett alszunk el, de én akkor nem igazán tudok pihenni... szóval abszolút kiságy-párti vagyok, legalábbis éjszakára!!! Szerencsére Lolo is tudomásul vette. :)

Fekvés: Lolo is nagyon sokáig oldalt feküdt, egy henger formára összegöngyölt pléddel támasztottam ki, és amikor éjszaka ébredt szopizni, akkor utána a másik oldalára tettem vissza, így váltogattuk. Amíg nem tanult meg forogni, ő igényelte, hogy támasszam ki, egyszer nem tettem meg, és reklamált, fordult az oldalára és nyöszörgött. :) Ő is nagyon bukós, minél többet mozog, annál inkább! Hát, elég érdekes, mikor a répa meg a sütőtök jön vissza... :?

A bébikompról én is csupa rosszat hallottam, én nem szeretnék használni... Hogy miért gyártják, ha káros?! Hát annyi mindent gyártanak és árulnak a boltokban, ami káros, minden következmény nélkül... nekünk kell eldönteni, hogy mit veszünk meg!
Vendég

Sziasztok!

Tiop, nyugi, én is kiakadtam, hogy nem bírta a szomszédasszony elkapni azon a nyomorult 1 darab lépcsőn a lefelé eső gyereket, de szerencsére annak a picinek nem lett semmi baja; akinek koponyatörése lett, az simán a lakásban bukott fel a küszöbben a komppal... (ja, és csak annyit, hogy nálunk is megtörtént már, hogy Bogi annak ellenére esett hasra, hogy én is és az apja is kábé félméterre voltunk tőle - szóval ezek szerint én is szörnyű anya vagyok... :D )

Nircee, örülök, hogy a tesó mellett döntöttetek, hidd el, van némi igazság abban a mondásban, hogy "egy gyerek nem gyerek"! :wink: Hogy mennyit érdemes várni? Hát minden orvos mást mond, de általában az az alaphelyzet, hogy császár után 1 évvel essen teherbe újra az anyuka, nem pedig korábban - de ez csak a hegek megerősödése miatt van így, hogy a következőnek legyen lehetősége normál úton megszületni, a normál szülés után meg azt szokták mondani, hogy amikor úgy érzi, hogy felkészült rá, akár már az első után 6 hónappal is nyugodtan "készülhet" a kistesó. A lényeg az, hogy az anya mit érez.

Én pl. már Bogi 4-5 hónapos korában teljesen be voltam sózva, hogy mikor csinálunk már megint gyereket, annyira imádtam a pocakomat, szerintem a várandósság érzése valahol hasonlít a teremtés-érzésre, kicsit minden anya "Teremtő"-vé válik, a szó legnemesebb értelmében (bár a bigott katolikusok ezen baromira meg szoktak botránkozni... :roll: ) Nálunk mindössze 22 hónap lesz a két gyerkőc között, de csak azért ilyen sok, mert Bogi császáros volt.

Ja, és én is elég sokat feküdtem, a terhességem második felét ágyban töltöttem veszélyeztetettként, de most ez valahogy nem érződik, egyszerűen nincs időm észrevenni, hogy kimerültem, csak este amikor bezuhanok az ágyba. Pedig már most szokott rendesen keményedni a hasam, de a doki azt mondta, hogy addig ne aggódjak miatta, amíg a méhszűj zárva van. Bogi mellett lehetetlen pihenni, bár már annyira okos, hogyha megkérem, hogy egy picit engedjen lepihenni napközben, akkor ha legfekszem, odaül az ágy elé, rászól a macijára, hogy "shhh" csendben legyen, és simogat, amíg pihenek. De azért negyedóránál tovább még nem bírja a semmittevést. :lol:

Amúgy mi is legalább 3 kölyköt szeretnénk, de ha 4 lesz, akkor se esünk kétségbe. Mi úgy terveztük, hogy most egymás után 2, aztán egy picit visszamegyek dolgozni, és jöhet a harmadik (+esetleg a nyegyedik :wink: ). Ha azzal foglalkoznánk, hogy istenem, mennyire kell a pénz, akkor már Bogi sem született volna meg, mert egyszerűen annyival kevesebb így a havi összbevételünk, hogy le se merem írni... még esetleg elbőgném magam miatta...

Üdv: Andi
andibab

Ja, és még azt akartam írni, hogy mi a Gabi sensitive babaolajat használjuk Boginál születése óta, a mai napig azzal masszírozza meg apuci minden fürdés után. Neki is sokszor száraz a bőre, de ez alkati kérdés, és 1-2 napnyi bőségesebb olajozástól megint rendben van a bőre.

Szép hétvégét!
Andi

Kép

Kép
andibab

Tüccs, elfelejtettem a múltkor, hogy kérdezted a Cerazettet. Én is azt szedek, és valóban normális az össze-vissza vérezgetés. Én az elején vissza is mentem a dokihoz, mert idegesített, hogy volt amikor két hetente megjött, vagy maszatolt. Azt mondta semmi jel nem utal arra, hogy a gyógyszitól inkább a szopival járó hormonok zavarnak be. Úgyhogy szerintem ne aggódj!

thenus

Klauszka, BOLDOG SZÜLINAPOT ELIZÁNAK!!!!! :lol: :lol: :lol: Majd tegyél fel képet az ünnepeltről.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?