Új privát üzeneted érkezett!

Djeszter!

Mindenhol ezek és ilyen sorrendben a kötelezö oltások.
Viszont létezik egy másik agyhártyagyulladás elleni oltás, amit a meningococcus A és C változata ellen nyújt védettséget (ez uyganugy bakteriális, mint az, ami ellen oltanak (haemophilus influenzae nevû baktérium ellen oltanakaz Act-HIB-bel), csak egy másik).
Erre az igaz, hogy 1 éves kor alatt 3 oltást kell kapniuk, 1 éves kor felett csak egyet. Nagyon sok orvos beadja a másikak közben, viszont van aki csak utána.
A meningococcus elleni oltás nem kötelezö, igy ált. nem is ingyenes.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Csics!

Nem, ne keverd!KépKép A hepatitis-B ellen 14 éves korukban kap oltást a gyerek (elöbb nincs is ételme, mert az a szexuális aktivitással függ össze), ahogy irtam, az Act-HIB is agyhártyagyulladás elleni, csak egy másik bakterium (haemophilus influenzae baktérium) által terjesztett változata ellen véd.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Látom, közben te is rájöttél és javitottad magadat!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

Beszti, Csics!

Köszi a felvilágosítást, most már értem.
Ez a másik agyhártyagyulladás elleni nálunk fel sem merült még. Örülünk ha megkapja a kötelezõket.

Csics!
Azért csak az ACT-HIB-et kapta Marci, mert a doki néni azt itélte kevésbé veszélyesnek. Marci már elmúlt 7 hónapos, de mivel november közepe óta mindig valami baja van nagyon elcsusztunk az oltásokkal. Most is úgy vittem le, hogy két napig magas láza volt, aztán elkezdett folyni az orra és köhög. Doki megvizsgálta és közölte, hogy õ nem találja betegnek. A lázát nem érti, de Marci már produkált magas lázat teljesen ok nélkül. Szeretne már túl lenni az oltásokon így ezt beadta. Meg fogja kapni a többit is, mikor végre már legalább egy hétig nem lesz beteg.
Minden esetre megnyugtattak, hogy nem én járok a legtöbbet az orvoshoz a gyerekkel.

Egyébként Marci végre ezen a héten elõször aludt éjszaka és nem sírt, mint akinek fáj valamije. Az oltás tuti nem viselte meg, és két éjszaka óta nincs láza. Hurrá!

Djeszter
djeszter
 
 


SziasztokKép

Már meg is érkeztünk. Köszi mindenkinek a drukkot. Végülis sikerült megoldani, kocsival mentünk be, jött a hugom. A tanár nagyon rendes volt, nem is engedte, hogy kivigyük Gergõt a terembõl (igaz csak ketten vizsgáztunk), sõt még dajkálta is. Teljesen odáig volt a kisfiamért. Gergõ nagyon aranyos volt, hangját sem lehetett hallani, pedig ébren volt. Úgyhogy a hugomnak nem sok dolga volt vele. Kérdezte az elején a tanár, hogy hányast akarok. Mondtam neki, hogy a 2-es bõven elég, csak legyünk rajta minél elõbb túl. Nem is engedte végig megírni, mikor látta, h. kb. elég kérdésre válaszoltam, elkérte, és mondta, h. akkor ez 2-es, már mehetek is. Egyébként a másik lánynak aki vizsgázott, van egy 6 hetes babája. Õ Tihanyból jött, de a babát otthon hagyta a nagyival. Hááát..... A Manó úgy bealudt a kocsiban, hogy még mindig alszikKép

FortiKép
Pedig arra címre küldtem, ami a profilodban van. De ne edd magad, látod sikerült végülis megoldaniKép

Most megyek, majd még jövök.

Üdv
Tüni
tüni
 
 


Beszti
leitak után én is megnéztem de javitani már nem tudtam .de az igaz hogy az agyhátya gyuladást egy meningococcus baktérium okoza és ezelen lehet kérni oltást ami nem kötelezö csak ajánlot és az A ÉS C variánsa elen véd a doktornéni szerint 15 évig viszont 3x 2500forintba kerül .EZER BOCSI most már jol irtam ezt le Kép

Csics és Petike
csics
 
 


Sziasztok!

Andy!

Ez a dobozra van írva hogy 2 hónaposan 150-et kell ennie? Mert a mi tápszerünkön a 8. hétig 100 van írva, a 3. hónapban pedig 130, tehát a 150 eleve nagyon sok, ráadásul egyéni eltérések mindíg lehetnek. Ha olyan heti 10-15 dkg-ot hízik, akkor szerintem nem baj hogy csak ennyit eszik, ha nem akkor mondjuk más a helyzet, akkor próbálkozzatok más tápszerrel szerintem.Amúgy te Bebát adod? Csak mert Emma (aki mint már írtam hogy nagyon jó evõ, eddig szinte mindent megevett) nem nagyon szerette a Bebát, én csak 2 napig adtam neki, nem jött be.

Kataa!

Már írtam, azt hiszem, hogy még a kórházban kapott egy lázcsillapító injekciót, amit jól elszúrtak, és egy seb meg egy nagy gumó lett a helyén. Felmerült, hogy estleg attól van hõemelkedése, de a sebész szerint nem, de ha már elmentünk vele akkor most már nem hagyják, úgyhogy hétfõn újra mennem kell.
Te mersz a védõnõdtõl kajcsi sorrendet kérni? Én inkább a kismamás táblázatra hagyatkozom, merta doki ésa védõnõ szerint már csirkét is ehetn, és a 7 hónapossal már vajas kenyeret etetnének, én ebben inkább nem hallgatok rájuk. Ráadásul hogy Emma jól eszik minden eddig kipróbáltat, és nem nyûglõdünk vele, ígyállandóan újabbat javasolnának. nem értem hogy ha mondom hogy ízlik neki a sárgarápa az alma és a cékla, akkor miért kell rávágni hogy akkor adjak neki sütõtököt? Nem hiszem hogy egy közel 5 hónaposnak olyan változatosságra van szüksége.


Csics! Mi még pelus mintát se kaptunk soha.Kép
Emma ínyén nem látszik semmi, de egyfolytában eszi az öklét, és mindent rág. És elég nyûgös. Hát remélem hogy a foga, és nem más miatt.
Egyébként néhány napja Emma is felkel inni éjszakánként. Most levettem róla az egyik takaróját, hátha melege volt, végülis tavaszodik. És így 2 napja megint nem kelt fel.


Ági!

Én még olyan totyogót nem láttam, aki nem evett mást csak tejet, úgyhogy biztos hogy elõbb-utóbb elkezd a te lányod is mást enni. talán neki más az üteme, mint a többieknek.

Gombóc: Szerintem nemsok az 1 kg, Emma az eleinte heti 30 dkg-ot hízott. Aztán leállt, heti 15-20 dkg-ra.

gesztenye téma: Én imádtam a sült gesztenyét, de egyszer sütöttem magamnak, és bogarak voltak benne, azóta nem bírom magam rászánni hogy újra egyek.Kép

Mona!

Akkor sorstársak vagyunk, Emmának is kinõtt 4,5 hónaposan az elsõ foga, most meg szerintem épp a másodikkal kínlódik, és sokkal nehezebben viseli mint az elsõt.Kép

Beszti!

Emma csak úgy eszi meg az almás krumplit, sõt, tul. képpen mindent, ha keverek hozzá rízspépet is. Ez azért érdekes, mert amúgy magában nem szereti a rízspépet.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csics!KépKépKép

Láttam!KépKép A másikat teljesen jól irtadKépKépKép, én nem is tudtam, hogy ilyen drága...

És nem kötözködésKépKép, de sajnos ugyan az E számok tényleg adalékanyagok, de azért közel sem annyira ártalmatlanok, babáknak nem is ajánlják, hogy E-s dolgokat adjunk.
Itt egy angol lap:
E számok.
Itt a zöldek azok, aminél nem találtak még gondot, a naracssárga a kétséges, a piros a gondot okozó. Külön jelölik, amit babáknak semmiképpen: NOT SUITABLE FOR BABIES.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Tüni
Gratulálok a vizsgádhoz!!!!! Kép
Sajnálom hogy elúszott a levél, de nagyon örülök hogy minden simán ment. Kép Kép Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Áfonya!

Bocsi, hogy belekotyogok, csak eszembe jutott még a Playmobil. Nem tudom, hogy nekik vannak-e ilyen piciknek is készségfejlesztõ játékai, de megéri megnézni. Kép

Szia, Solya
solya
 
 


Beszti
Nagyon köszi az alapos választ! Kép
Mindig ezzel érveltem másoknak én is: hogy ha egyszer tõlünk azt látja, hogy nagyon rugalmasan élünk, akkor teljesen unfair dolog tõle elvárni a katonás rendet. Persze tudom, következetesnek kell lenni, ebben még van mit tanulnom Kép Tanár vagyok, tehát ott is kell, persze abban is túl engedékeny vagyokKép
Most - a soraid után - úgy érzem, nem is csinálom olyan rosszul. Kép Persze nem az én érdemem elsõsorban. Ui. nálunk is vannak "sarokpontok", nagyobb rend nem is lehetne, mert állandóan megyünk vhová. Igaz, hogy pontos idõpontra elég nehezen tudok vállalkozni, de azért csak járok hannával olaszórára, suliba, baba-mama klubba, bnõkhöz, stb.
Úgyhogy még egyszer nagyon köszi, tudtam,h Rád számíthatok Kép
Persze a többiek véleményére is kíváncsi vagyok, s nem akarom elítélni azokat, akiknél van rendszer, mert látom egy-két bnõmnél, néha irigykedem is, h kiszámítható anapjuk. Kép Csak a saját életvitelemre szerettem volna egy kis megnyugtatást kapni, hogy nem ártok vele Hannának.
pusszancs,

bringa és hanka - a két rendszertelen Kép
bringa
 
 


Sziasztok

Megint sut a nap ugyhogy delutan kimegyunk es elvezzuk : ))

Ildiko
Latom Te is BK nezo vagy,lassan mar csak ezt lehet nezni a sok gagyi valosagshow miatt.Bar mindegy mert elotte meg az akcoi filmek mentek.meg jo hogy van parabolank.

Ilke
Gratula a fogacsakhoz,Ti aztan belehuztatok : )Talan azert nem szereti a babakocsit mert nem tud benne ugy nezelodni a minta kenguruban.sose szerette vagy csak mostanaban?

Zita
Van ahol 3 van ahol 4 felev de meg nem valasztottam sulit.
Remelem el is kezdem es nem jon kozbe semmi,bar eleg huzos az ara,a teidnek is??

Viki
62mm az ar meret,es mikor lehet majd tudni a nemet??

Mona
Gartula az elso foghoz,hat igen ilyenkor elsosorban anyukanak kell elnni es megnyugtatni a nagyot is.Nekukn meg se fogunk se forgas: (((

Orsoly
Olvastam a megint megjottbe a soraidat,igazad van hogy az anyasag nem fenekig tejfel,csak zok akik ilyen sokat varnak ra el sem tudjak kezpzelni.Nagyon kedves toled hogy biztatod oket,bar nekem egy lany aki oda irogat mondja hogy nem mindig segit az anyukak biztatasa mert meg jobban elkeserednek.

Forti
Dehogy,csak azt hogy talakoztunk egy kavezoban es rajtag foldig ero feher ruha volt.

Csics
Most talan nem leszek nepszeru de en majd igazi tehentejket adok neki kb masfel eves kortol,eleglesz akkor mar neki a sok mubol.
Tenyelg hiszen egyhelyen szultunk,igazad van.
Csak osszehasonlitaskepp kerek egy tablazatot meg leirast hogy mit hogyan merthat mindig azt mondjak hogy nyugodtan kerdezd a vedonodet ha bizonytalan vagy,en most ezt teszem,aztan ugyis ugy csinalom ahogy en gondolom.

Tuni
Igyes vagy,lenyeg hogy meglegyen a vizsga es kesz.A baba most fontosabb.

Mano
Tenyelg irtad csak azt hittem az mar elmult.
Csak egye azt amit megszokott meg ugyis eleg kicsi raer.En majd a jovo heten kezdem az almat.En is sultgesztenye imado vagyok : ))

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Mona,
Gratula a fogacskához! Ez aztán hamar ment!

Kataa,
Én az állami felsõoktatásba jelentkeztem, mert az kismamáknak ingyér' van... Holnap van a jelentkezési lapok feladásának határideje, úgyhogy ma egész reggel a postán rohangáltam ide-oda. Ha már ott voltam, lottóztam is, hátha összejön egy lakás vagy egy autó Kép

Tüni,
Gratulálok a vizsgához!!!

Üdv:
Zita
parazita
 


Sziasztok Lanyok,

Beszti, Bringa,
Nalunk meg annyi rendszer sincs, mint nalatok. Lili akkor eszik, amikor akar. A setat is ehhez ill. az alvashoz igazitjuk, ami deltol 4-ig barmikor lehet. Az egyetlen biztos pont az esti furdi, ami fel 10 korul van, es az utana levo vacsi. Meg persze az ejszkai 8 ora alvas Kép Mar a reggeli szopi sem allando. Van, amikor Lili 6-kor kell, ma viszont csak 9-kor kelt fel (persze en ma is 6-kor (hogy kell vicsorgo smile-t?)), neha meg 4-kor...ugyhogy nalunk minden teljesen rapszodikus...

Kataa, Zita,
Akkor jovore egyutt tanulunk Kép En a PSZF-re jarok levelezore (heti 2 delutan), csak halasztok egy evet, mert pont vizsgaidoszakban szultem. Ugyhogy szeptemberben folytatom, addig pedig szeretnem megcsinalni a szakmai angolt.
Zita,
Hova jelentkezel? biztos irtad, csak figyelmetlen vagyok.

Kataa, Ilke, es Mindenki,
Johetnek a melek, hogy milyen konyveket szeretnetek.

Tuni,
Gratula a vizsgadhoz! Kép

Zita,
Aztan ha milliomos leszel, ne tessek am rolunk megfeledkezni Kép

pusz,
gomb es Lili
gombolyu
 
 


...ja Kataa, Moszkva terhez kozel lakunk. Szerintem a Hegyelja ut nincs olyan messze tolunk.

gomb
gombolyu
 
 


Sziasztok!

Kaptunk új védõnénit, és tök rendi. Megnézegette a Levit is, nagyon tetszett neki, persze a Levi hozta a formájátr, végig vigyorgott rá, meg dumálgatott.Kép

Forti!
Ez tök jó ötlet, a férjem már néha „ideges” (persze csak viccesen), mert a Levi mindig elkapcsolgatja a TV-t, ahogy fogdossa-rágja a távirányítót.Kép Valahonnan mi is megpróbálunk szerválni egy használaton kívülit, hátha azzal is beéri.
Fogunk még mindig sehol, de a dokinéni meg a védõnõ azt mondta, hogy nagyon kemény az ínye, kehet, hogy több jön egyszerre.

Termékminták: amikor a kórházban megkapjuk az ajándékcsomagot, alá kell írni egy papírt, meg kitölteni az adatainkkal. Na, ennek a lapnak az alján pici betûkkel rajta van, hogy hozzájárulsz ahhoz, hogy az XY KFT reklám-célokra felhasználja a neved-címed. De hallottam olyat is, hogy a kórházból egy-két ember úgy tesz szert egy kis jövedelem-kiegészítésre, hogy egyszerûen eladja a neveket-címeket különbözõ társaságoknak.Kép

Djeszter!
Igen, a kötelezõkben is van agyhártyagyull. elleni anyag, de van másik oltás is, ami nem kötelezõ, csak ajánlott. Egy éves korig 3, utána 1 oltásból áll. Ez egy másik típusú agyhártyagyulladás ellen véd. Azt hiszem, van A, B, C típusú agyhártyagyull. Nem tudom, melyik oltás melyik ellen véd, mondta a doki, csak elfelejtettem.
Most látom, Csics elég kimerítõen leírta. És Beszti is. Most látom, te is rájöttél. Na, ez a jó abban, amikor sorban elkezdem írni a válaszokat, és a végén kiderül, hogy már rég nem aktuális. Nem baj, most már nem törlöm ki.KépKépKép

Kataa!
Szerintem az AFP utánin láthatjuk majd leghamarabb a nemét (addig asszem már nem lesz UH), de nagyon filózom, hogy megkérdezzem-e. Az elsõnél nem kérdeztem volna meg, ha nem ikrek lettek volna. A férjem nagyon szeretné tudni a nemét, én meg olyan izgalmasnak tartom, ha csak a születésekor derül ki. Abban bízom, hátha olyan kis szégyenlõs lesz, hogy nem fogja megmutatni magát, hanem a lába közé rántja a köldökzsinórt… és akkor úgysem tudják megmondani.

Na eldugulok, mert litániát írtam…

Ja, még annyit: képzeljétek, a legjobb barátnõm tegnap szült 4 óra alatt egy 4350 grammos, 61,5 cm-es „kis”fiút, és nem volt gátmetszés sem (2. baba). Igaz, kicsit repedt, de csak 3 öltéssel varrták. Úgy örültem neki, szinte vele együtt szültem, mert telefonált, mikor bementek a kórházba.KépKépKép

Sziasztok:
Viki
vikici
 
 


Solya,
koszi, ugyis szeretek nezegelodni es vasarolniKép Es bocsi a leoregezesert, a nyeremenybetetkonyv kapcsanKép

-Afonya
Afonya
 


Gömb,

Elsõnek a Szt. István Egyetemre jelentkeztem, "informatikai statisztikus és gazdasági tervezõ" szakra, másodiknak a BGF-re idegenforgalmi szakmenedzsernek. Már nagyon régen nem tanultam (idestova 10 éve államvizsgáztam), úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy fog menni... Addig is be akarok iratkozni egy német nyelvtanfolyamra.
Én is mentem volna a PSZF-re, pénzügyi szakügyintézõ szakra, de sajnos az csak nappalin van.

Ha milliomos leszek, akkor a Daubnerbõl viszek fagyitortát meg juhtúrós pogit a talira Kép

Zita
parazita
 


Parazita
Hat en olyat nem vallanak mar be.Oreg vagyok en mar ehhez : )))
Kulonben meg majd ket yermek utan ugysem akaork nagy karriert befutni,eleg lesz egy 6 oras munka vagy olyan ami 4-ig tart.Munka utan rohanni a gyerekekert aztan haza,fozes lecke.Huha de huzos lesz.En mar nem akarok reggeltol estig nent lenni az irodaban nem azert van gyermekem hogy aztan mas vigyazzon ra.Na de azert oszinten bevallom sose voltam egy sztahanov a munka teren,en a munkaido lejarta utan nem maradtam bent soha ; )))))
Jaj en is mindig abrandozok hogy de jo lenne gazdagna lenni,de azt hiszem nekem 1 nap is eleg lenne ahhoz hogy minden uzletet kifosszak.Nem baj lenyeg hogy van egy kedves parunk meg egy tunderi babank,nem??
Ja jut eszembe sikerult a nyomozas a tesodnal??Tudod birizgalja a noi hiusagomat: ))))


Gomb
En kuldom majd a hetvegen a listam,nem lesz hosszu igerem ;)))
Dehogy van messze,akkor mar lesz kocsim ugyhogy majd feltetlenul talalkozunk!

Viki
Aha de meg milyen izgi,en sem kerdeztem meg csak aszulesnel derult ki de teljesen mindegy volt,bar legbelul ereztem hogy Alex es nem Inez a kicsi.Nem baj nem adom fel es lesz meg Inez babam: )))
A tesomek nem kerdeztek meg de nekik is ketpetejuek ,en teljesen babban voltam hogy egy tuti fiu egy meg lany.Hat nagy meglepetes volt.
En nagyon kivancsi vagyok hogy ha megsem lesz szegyenlos akkor mi lesz.Nevek vannak mar???

Gomboc
Hivtaltak de a parod mondta hogy alszol,majd hiv feltetlenul!!!

Kataa akit most elkenyeztet Alex mert alszik vegre!!!

Kép
Kép
kataa
 
 


Zulu,Kép
örülök, hogy vártál, nagyon jól esik.
sajnos a szüleimmel idén megromlott a kapcsolat, így nem igen járok arra mostanában.Kép

GömbKép
én is halasztottam a sulit, szeptemberben újra kezdem a másodikat a KVIF-en. Pedig végül lóhalálban megírtam az összes házidogát, el is fogadták õket, de én Bence mellett semmit sem tudok csinálni, tanulni pláne nem. Na majd õsszel újra nekilátok...Kép

Norka,
borax glicerint kaptunk a szájpenészre, de nem használ.Kép

Viki,
gratula a pocaklakóhoz, úgy örülök Nektek!!!KépKépKép

Orsoly,
hát igen, nem mindenkinek álomszép a szoptatás az elején, remélem nálunk is hamarosan helyreáll a cici helyzet, mert most nagyon rossz, hogy összeszorított foggal etetem.Kép

Timici
timici
 
 


Lanyok,

Nekem a korhazban verzett a cicim, annyira erosen szivott Lili (a korhazi mellszivo gepet gyengenek ereztem a lanyom szivattyujahoz kepest, pedig ova intettek mindenkit, hogy elsore ne probalja ki, mert nagyon eros)...szoval arra akarok kilyukadni, hogy en ott nem birtam melltartot sem hordani, annyira fajt...ugyhogy jol elaztam mindig, de par nap alatt rendbe jott. A levego jot tesz neki. Nem irritalja semmi, es a gombak, bacik sem tudnak ugy elszaporodni. Persze en is kentem Garmastan kenoccsel, de valahol azt hallottam, hogy a legjobb, ha egy par csepp anyatejet rakenunk, es hagyjuk megszaradni. Orsoly, Timici, Szerintem egy probat meger, ha nem zavar, hogy mindig tejcisek vagytok.

Zita,
Akkor Te sem fogsz unatkozni. Allitolag a csemete eleteben meghatarozo szerepet tolt be, ha az anyukaja tanul. Vsz O is szeretni fog tanulni, ugyhogy okos gyerekeink lesznek Kép
Daubner cuki - nyami...a francia kremes ott a kedvencem, Apacskae meg a tokmagos pogacsa, de az almas- es a meggyes pite is nagyon fincsi. Folyik a nyalam Kép

Timici,
En is igy voltam a hazidogakkal, igy a felevemet elfogadtak, es csak vizsgaznom kell menni. Raadasul kervenyeztem, hogy korabban vizsgazhassak, igy egy par targybol sikerult osszeszednem egy-ket potyajegyet...mert ugyebar a kismamaknak konnyitett vizsga jar Kép

pusz,
gomb
gombolyu
 
 


Sziasztok!

Peti már két napja nem lázas, viszont nyügi és rengeteget alszik, annyira bágyadt, hogy még evés közben is szopja az ujját.Kép De gondolom, a betegséget alussza ki.

Lányok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Peti nemsokára 8 hónapos, és én azt olvastam, hogy ilyenkor kezd el nagyon ragaszkodni, mert kezd rájönni, hogy ha nem vigyáz, akkor elvesztheti anyut.Kép Ezért mi megbeszéltük a párommal, hogy 9 hónapos koráig nem adjuk oda senkinek vigyázni, vagy én, vagy õ lesz vele. Mert azt írták, hogy ha nem vagyunk mellette, csak növeljük a szorongást. De úgy látom, ezt a rokonaim nem nagyon értik, kedvesek, mert azt akarják, hogy mozduljunk ki mi is gyerek nélkül egy kicsit, szerintük nagyon rám férne. Szerintetek jól gondoltuk ezt ki apával, vagy ez azért túlzás? Hasonló korú babák anyui ti hogy gondoljátok?

Én is szeretnék tanulni szeptembertõl, én Gyõrben találtam egy négy féléves gazdasági menedzser képzést, ami távoktatás, péntek-szombaton vannak órák, de szerintem nem muszáj mindig ott lenni. Tavaly is felvettek ide, csak nem tudtam elmenni beíratkozni, és így a halasztásomat sem fogadták el. Ja, és ez is ingyen van kismamiknak.
Nem tudom, ki kérdezte, van e kismamiknak ingyenes nyelvtanulás. Én is szereték ilyet, szerintem a Munkaügyi Központok táján kell körülnézni. Majd ha találok valamit, közzéteszem.Kép

Forti!
Peti is imádja a távirányítót! Én apának meg se merem mondani, hogy azt szokta rágogatni.Kép

Dió és Peti
szabotimi
 
 


...mar megint en Kép

Ahogy nezegettem a neten a nyelvoktatasokat, valahol olvastam, hogy adojovairast lehet kerni ra. Szerintetek ez igaz? Mert ha nem is ingyenes a dolog, megiscsak egy kis konnyebbseg.

Tuni,
Most nezem Beszti gyonyoru tavaszi tablajat...Gergo es Lili egy napon szuletett KépKépKép

gomb
gombolyu
 
 


Dio,
Szerintem ha GYED-et kapsz, akkor a munkaugyi kozpont nem tamogat. Viszont GYES mellett elkepzelheto a dolog. De ha tevedek, akkor persze en is kihasznalom a dolgot. Kép

gomb
gombolyu
 
 


Sziasztok
Beszti
nem kötözködés képen a fent nevezet oldalon sok olyan van ami nem igaz PL:az aszkorbinsav (C vitamin) szerintük mérgezö ,a Bkarotin is mérgezö pedig nem az mert a sárgarépában is van karotin Kép melesleg nekem a párom mondta ezeket hogy nem ártalmasak mert ö ismeri ezeket munkaja miatt .de azért petikének nem fogok szinezékel teli enivalokat adni .

oltoanyag :igen ilyen drága pedig ezen még támogatás is van de csak 1 éves korig tehát aki csak 1x akarja a babáját megszuratni anak töbet kell fizetnie .

Kataa
én is néztem meg nézném a BK de nekünk tul késön van mert a páromnak pihenie kell meg nekem is mert petike még mindig fell kel éjszaka 2-3x és én nappal nem tudok aludni igy én este probálok aludni amig hagynak vagy inkább a páromal szorakozok Kép

Babatej:én fogok neki majd adni 9hónapos kortol mert ugye tejet nem ihat és még a kismama táblázat szerint is jo a babatej Kép.

Zita
hol van a Daubner Cukrázda megkérdezhetem mert akor leközelebi cuki felfedezö utunk oda vezet majd Kép .

Pocok
petikének is tetszik a bilenttyüzet de csak akor akarja nyomogatni ha én is használni szeretném vagy irok különben nem érdekli Kép egyelöre az egér nem érdekli még ara nem vetet szemet csak a bilettyüzetre Kép

Dio
én is halotam eröl de én akor is oda-oda adom a nagyinak,nagynéninek hogy legyen gyerek társaságba és hogy mi is kikapcsolodjunk mert az kell nem lehet mindig a gyerekel foglalkozni az is kell hogy magadal és a párodal is törödj egy kicsit ,söt mi elfogunk utazni a páromal ketesben nászutra nemsokára és akor petikét a nagyira és a nagynénjére bizuk lehet ere azt mondani hogy rossz anya vagyok de én azt mondom hogy ez kell nekünk mert különben megzakanánk és majd nyáron együt nyaralunk petikével 2hetet bár igy nagyon fog hiányozni petike és majd minden nap felhivom a nagyit hogy mivan a fiamal .

Pusz Csics és petike
csics
 
 


A szomszed csaj megkerdezte a Munkaugyi kozpontot es tamogatas csak annak jar aki mar az elejen a GYES-t ,kapja.Hat en nem szerencsere ugyhogy ennek lottek.

Timici
Gondolom szoptatsz mikor irsz : )))Miota hasznaljatok a Boraxot,mert amikoregy baratnomnek enem hasznalt es sokat sirt a bab a fajdalom miatt akkor kaptak ra gyogyszert ami3 nmap alatt segitett.

Pocok
Te aztan tenyelg elore ugrottal,na de ha igy halad az ido van is ra okod.Te meg majd ott ulsz olyan oromanya kalapban.Vagy nem szereted oket,en miadom de ebben a mai korban nem tul praktikus : ))

Dio
Hat ez nehez kerdes,mi szoktuk masra hagyni Alexet de csak ritkan,viszont ennek a prozai oka az hogy nincs a kozelben egy nagymama sem.De szeritem egy par orat megerdemeltek ti is kettesben nem hiszem hogy az nagy traumat okozna,sot ha nem szokik masokhoz akkor hirtelen tores lesz neki ha idegen fog ra vigyazni.
En ismerek olyat akit a gyereke meg a WC-re is kovet es nem tudja senkire hagyni,viszont neha muszaly ugyhogy a fokozatos szoktatasban van a lenyeg szerintem.
De majd a 2 gyermekes anyucik ugyis mondanak jo dolgokat erre.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa,
Én se vagyok az a karrierista típus, de mivel sajnos az apa nem milliomos, kénytelen leszek majd egyszer visszamenni dolgozni. (Eddig én kerestem a többet, sajna...) És ha már egyszer dolgozni kell, akkor legyen egy normális helyem, ahol megfizetnek.
Kösz az infót, ezek szerint nyelvet már nem ingyen fogok tanulni...

Pocok,
Vigyázzatok, nehogy függõségbe kerüljetek! Kép A fantáziád irigylésre méltó... (Mondjuk én is elképzeltem már, hogy mi lesz, ha Solymi majd elhozza az elsõ barátnõjét.) Különben tegnap voltunk a párommal egy közeli arab étteremben. Tök jó volt, egyedül a baklava hagyott maga után némi kívánnivalót. És végig szóltak a jó kis zenék.

Csics,
A Daubner cukrászda a Szépvölgyi úton van (a Kolosy tértõl kell fölmenni), Óbudán. Elég macera oda a közlekedés, még autóval is. De messze földön híres a fagyitortájuk és a pogácsájuk - meg hát mindenük.

Gömb,
Remélem, hogy Solymi tanulás-párti lesz majd. Még terhes voltam, amikor majdnem összevesztünk a kispapával a taníttatásán... Kép

A kis majom sétál az apukájával, azért van idõm ennyit irkálni.

Üdv:
Zita
parazita
 


Csics,

Daubner cukraszda: II. ker. Szepvolgyi ut 50.

gomb, aki most is eppen sutizik Kép
gombolyu
 
 


Zita,
Ha jót tudom akkor a nyelvtanulásban nem támogatják a kismamákat, de a területi munkaügyi központ szervezhet nyelvtanfolyamot és az biztosan ingyenes. Itt a kerületben egy csomó tanfolyamot indítanak amire lehetne is menni, de ha jól emlékszem a babának el kell érnie egy kort, csak utána lehet beiratkozni. Gondoltam is rá, hogy majd 1-2-re be is iratkozok, kihasználom, hogy ingyen lehet járni.
Drukkolok, hogy nyerjKép!

Gombóc,
Nyugi!!! Adj még idõt magatoknak, hogy megszokjátok a szoptatást. Hidd el rendezõdni fog minden. Viszont ha az megnyugtat, akkor fejjél az etetések után és akkor biztosan fent tudsz tartani egy nagyobb mennyiséget, így biztos lehetsz benne, hogy elég mindig a tej. Abból pedig annyit szopizik ki úgyis ami neki kellKép.

Sasha,
Mi baja lehet Gabcsinak, hogy ilyen nyûgös?

Viki,
Jó hallani rólatok, örülök, hogy mindkét babó ilyen szépen fejlõdik. Nálunk is a távirányító a favorit, viszont ha megcsörren a mobilom, na akkor Lili elkezd kacagni és abba sem hagyja, míg le nem teszem a telefont. Biztos gondolja, hogy anya meghibbant, mert egy kis dobozba beszélKép.
Szép nagy babája született a barátnõdnek, és tök jó, hogy nem kellett gátmetszés.

Mona,
Gratula az elsõ foghoz!

Zulu,
Köszi. Annyira édesek lehetnek a tesók ilyenkor.

Zenélõ forgó:
Azt hiszem írtam korábban, hogy Lili már eléri a rajta lévõ macikat, hát mostanában párszor úgy meggyepálta õket, hogy eltört az egész szerkezet. Így le kell teljesen építeni az ágyról, pedig olyan édesek voltak. Kezdõdik a romboló korszak.

Forti,
Köszi. Hát kicsit néha félni szoktam tõle, de eddig még nem harapott rám, kíméli az anyjátKép.
Mán hogyne vennékKép. Egyébként magunknak is gondoltam már rá, hogy kipróbálom, mert múltkor két kocka is tele volt héjdarabokkal és kicsit bedühödtem. Így legalább én keverhetem ki tejszínhabbal meg a többi finomsággal, nyami, nyami...
Tök jó ötlet ez a mû távirányító, hol lehet ilyet kapni, mert én is beszereznék egyet. Lili is csak ezt rágná, még véletlenül sem a rágókátKép.

Csics,
Köszi.

Panda,
Az almás krumplit Lili is szereti, de kitapasztaltam, hogy csak akkor ha jó sûrû, ha nem, öklendezik tõle.

Tüni,
Gratula!

Manó,
Tényleg ráérsz még, csak magadra hallgass!

Bringa, Beszti,
Örülök, hogy felmerült ez a téma, mert már én is gondolkoztam múltkor rajta, hogy jó-e ez így. Ez alatt azt értem, hogy maximálisan Lilihez igazodok. Igaz õ szerencsére éjszaka nem ébred, de napközben vannak kisebb nagyobb csúszások. Van amikor 3-kor tudunk leülni fõzizni, van amikor már 1-kor látom rajta, hogy idõ van. Nem tudom, hogy ez baj-e. Talán ha majd napjában többször eszik majd szilárdat, akkor változni fog, meg aztán a mi életünkben is egyre több lesz a fix idõpont (suli..) és ahhoz alkalmazkodni kell.

Kataa,
Köszi. Régebben nagyon jól elvolt Lili a babakocsiban, az az végig aludta az utat mindig. Múltkor már kicsit fel is ültettem, hogy kilásson, de ugyanúgy sírt. Már tényleg nem tudom mit tegyek vele, mert babakocsiban tuti üvöltés a séta.
Pont én is úgy tervezem mint te, mármint, hogy egy viszonylag rövid munkaidõre szeretnék majd csak visszamenni dolgozni. Az utóbbi pár évben szinte minden szabad percemet a munkahelyemen töltöttem, így ebbõl egy jó idõre elegem lett. Emlékszem elég sûrûn megesett, hogy potyogtak a könnyeim a monitortól már úgy késõ éjszaka felé, de hát a munkával végezni kellett ugyeKép.

Gomb,
Már készül a lista, a hétvégén küldömKép.

Dió,
Hát mi nem nagyon tudjuk senkire sem rábízni Lilit, így egyszerû a helyzet, de azért mostanában én is észrevettem, hogy ragaszkodóbb. Akkor játszik csak szívesen, ha fél szemmel lát. Ez egy természetes idõszak ilyenkor állítólag. De Beszti biztosan többet tud nekünk mondani errõlKép.

Puszi,
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett a levelem, pedig még vissza is fogtam magamKép.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


...huuuu de nagyon raerek KépKépKép

...szoval megneztem, ha behivjatok a www.katedra.hu -t, akkor megjelenik egy kis ablak a kovetkezo szoveggel: Nálunk 30% adókedvezmény igényelhetõ a tanfolyamdíjakból!
...ja ez egy nyelviskola honlapja.

gomb
gombolyu
 
 


Csics!

Megint én!KépKépKépKép
330 CITRIC ACID (citromsav)
IN VERY LARGE AMOUNTS can have local irritant action, and/or cause erosion of teeth.
Narancssárga volt, ez annyi, hogy lehet rossz: azt irja, hogy nagy mennyiségben helyi irritációt és/vagy fogromlást okozhat.
160 ALPHA-CAROTINE, BETA-CAROTINE, GAMMA-CAROTINE (C.I. 75130) (beta-karotin)
No known adverse effects.
Zöld volt: nincs ismert káros hatása.
Egyébként kering olyan lista, amin a citromsav tényleg rákkeltöként szerepel, ez valószinü egy forditási tévedés. Az oka az, hogy a citromsav az egyik szereplöje a szervezet egyik fontos folyamatának, a Szentgyörgyi-Krebs ciklusnak. A der Krebs pedig németül rákot jelent.

Ilke, Dió!

Majd ha lesz idöm, akkor kifejtem véleményemet!KépKépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Ma elég nyügõs napunk volt.

Mano: Már az aptamilHA kapja a kicsi, de ezt se akarja enni ebbõl is csak 80-90grammokat eszik. A beba nem jött be nálunk se, lehet, hogy szerdán kérek a dokinénitõl másik fajtát.

Nem tudom itt írta valaki a Sinlacot, az jó tápszer és azt mikortól kaphatja a gyerek 2hónapossan már lehet?
Nem tudom hogy miért nek akar enni, ma lemérem kiváncsi vagyok, hogy hízott e valamit múlthét ótaKépKépKépKép

Na most megyek
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

bocsi, hogy nem tudok mindenkit végigolvasni és válaszolni, de olyan szép idõ van mostanában, hogy mindig kimegyünk sétálni, ráadásul már voltunk Zsófival az Auchanba és a Tescoban, és úgy tûnt hogy tetszik neki.

Képzeljétek el, hogy Zsófi tegnap HANGOSAN KACAGOTT, kb. 1 percen kersztül, amikor a nylont raktam bele a szemetesbe.

Gomb,
Az autósüléssel én is így vagyok, mondjuk 8 hetes koráig Zsófit sehova sem vittem, mivel nem tudjuk becsatolni az ülés övét, de hát nem tudunk mit csinálni szerintem. Hosszabb távra még úgysem visszük, majd tavasszal.

Én is Avent zacsiba fagyasztgatok, de én még a 80ml is beleteszem, mert szerintem egy fõzelékhez az elején bõven elég ez az adag, de ugyanúgy a 150 is belerakom. Drága, de szerintem elég higiénikus. Szerintem nyugodtan tegyél bele kisebb adagokat is, és inkább cicibõl etesd.

torna: hát én itthon tornázom, van némi elõképzettségem ( 8év aerobik, TFedzõképzõ ), csak napi 15-20perc, már amikor van rá idõm és nem vagyok lusti, mert hasam az van és hát le kéne dolgozni.
Régebben amikor edzõtermbe jártam ott mindig volt 1-2 edzõ, és õk írtak nekem edzéstervet, természetesen ingyé.

Kispici,
Próbálj meg otthon tornázni egy kicsit, meglátod ha mindennap csinálod sokat használ.

Orsoly,
Van fejvédõ a kiságyon? Zsófit nagyon lekötötte a sok színes figura már 3-4 hetes korában is és azóta is nézi õket és mosolyog nekik. Esetleg zenélõ plüssállatka?

Manó,
Zsófinak is mindig tele van a pinkója kakival,de õ nem csak elõre, hanem van a mikor hátrais kakil bõven, sõt olyan is van amikor adhatnék rá akármilyen hiper-szuper pelenkát tele van az egész, 1cm tiszta rész nincs a peluson.

Panda,
Okés, küldjed. Elõre is nagyon köszönöm. Holnap elküldöm neked mélben a címemet.

Timici,
Gratulálok a kisfiadhoz!! Örülök hogy megint együtt topicolhatunk, már vártalakKép

Bringa,
Milyen tanár vagy? Tanítasz is? Mert én is földi vagyok,német tanár, de nem igazán tanítottam, mert tavaly diplomáztam.

Tüni,
Gratulálok a vizsgádhoz!!!!

Na megyek

pusz

Brokkoli és Zsófi
brokkoli
 
 


Andy,
a Sinlac nem tápszer. Inkább a tejpépekhez hasonlít, önmagában nem helyettesíti a tápszert. Tejfehérje-allergiára veszélyeztetett gyerekeknek szokták felírni.
Ha többször próbálod etetni, arra mit lép Márk? Bár ez nálunk se nagyon jött be, egyszer kipróbáltam, mérés utáni elkeseredésemben, eredmény: egész nap öltöztettem a gyereketKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok

Ilke és a távirányítós anyucik
Örülök hogy minden bébinek ennyire tetszik a távirányító!! Kép
Ilke nálunk nem mû távirányítója van Levinek, hanem apa szerzett egy rendes távirányítót ami használaton kívül van és azt lehet nyálazni.
Amúgy már van sk. billentyûzete is, mikor ide veszem az ölembe azt rakom az asztalra azt csépelheti, mert a miénk egy kicsit drága ahhoz hogy tönre tegye. Kép
Köszi hogy veszel gesztit. Kép

Pocok
A mostani 7vége sajna mégsem jön össze, el kell vinnem a kocsinkat "orvoshoz", és közbe jött még 1-2 dolog, de a jövõ hét az teljesen okés. Már nagyon várom, tiszta szomorú vagyok hogy a mostanit le kell mondanom. Kép

Képzeljétek ma voltunk Leventéven egy pici babánál(10hetes), aki örökli a rucijait. Nem vita témának írom le amit leírok, csak szeretném veletek megosztani, mert nekem nem nagyon tetszett a dolog, de ugye nem szólhatok bele más dolgába. No meg ha bele is szólhatnék, lehet hogy meghallgatott volna, de mivel nem talizunk mindig, úgy is azt csinálja amit akar.
Szóval a történés: a babája ugye 10 hetes, koraszülött volt, és kicsike súllyal született, ezért nem is engedték haza 4 nap után a kórházból. A lány (gondolom) lefejte a tejcsijét és úgy etették a picit, de ezt nem tudom biztosan. Lényeg hogy panaszkodott nekem, hogy elég kevés a tejcsije. Kiderült, hogy nem szoptatja a babát (mert ha vannak nála õ nem fog külön vonulni szoptatni) inkább lefeji és cumisüvegbõl adja neki oda. Mondtam hogy szerintem azért ez nem ugyan az, és a tejcsi növelésére feküdjenek be 2 napra az ágyba, és szoptasson amikor a bébi kéri. Most hogy ott voltam személyesen, láttam hogy megint üvegbõl etette a babát, és kiderült az is, hogy már tápszert is kap, mert a lány nem vette a fáradtságot és nem áldozott fel 2 napot arra hogy megpróbálja hátha mégis növekszik a tej mennyisége. Ja és a történethez tartozik hogy beszélgettünk és kérdezte hogy Levi mit eszik már, mire mikor elmondtam közölte, hogy még 2 hét, akkor lesz a baba 3 hónapos és kezdi adni az almát. Kép
Javasoltam neki hogy beszéljen az orvossal hogy intézzék el hogy kapjanak anyatejcsit, mire a reakció az volt hogy õ nem fog szaladgálni ezért, hiszen nem kell sok pótlás a babának.
Annyira szomorú voltam. Kép Láttam azt a csöpp törékeny babát aki most néz úgy ki mint egy újszülött.

Szóval nem vitatéma, még 1x hangsúlyozom.

Bocsi ha hosszú lett.

Forti és Levi aki ma 31 hetes

Kép
Kép
forti
 
 


Helló!

Ilke!
Fogalmam sincs mi a baja, de szerencsére ma már pár fokkal jobb volt! Szájából ömlik a nyál, mindent töm a szájába, rág és ha nem kaphatja be az ujjamat akkor kitör a botrányKép Viszont érintésre nem érzékeny sehol az inye, a kakija normális a Dentonix tinktúra meg nem használ. Az ízét viszont szereti... úgyhogy amig kenem addig csöndben vanKép Na meg mi az hogy ha kézben van és mászkálok vele akkor nem fáj semmi??? De amint leülök vele, vagy betámasztanám a karom már kezdõdik az üvöltés! És pucéran sem fáj semmi. Viszont nem szoros semmi amit ráadok, pláne éjjel. Ilyenkor egy kényelmes pamut body van rajta meg egy 18 hónaposra való pizsamarugi. Szerintem elméretezték, mert annyira azért nem nagy.

Forti!
Beleolvastam a végébe, hogy nem vitatéma... és kíváncsi lettem, és reménykedtem,hogy nincs megint zür a 2.-banKép Hála nincsKép
Megértem, hogy szomorú voltál! Vajon kitõl kaphatta azt a tanácsot, hogy 3 hónaposan kezdje adni az almát?Kép Tényleg tekintettel lehetnének arra, hogy milyen kicsi még a baba a korához képest és hogy milyen pici.

Úgy vettem észre, hogy kicsi fiam igényelne már mást is a tejen kívülKép Anyósomnak meg anyámnak (mindkettõ egyszerre volt nálunk) mondtam,hogy nem kell még neki és hogy ráér. Na jó, lereszeltem egy mokkáskanálnyit és a levét odaadtam, hogy lássák a gyerek még nem érett meg erre... éééés mi történt??? A gyerek hisztigörcsöt kapott, hogy mér nincs több?! Tátotta a száját! Most mi a fenét csináljak a baszott elveimmel? Azt hiszem ezt bemásolom a szopis topikba is.

sasha

Kép
sasha
 
 


Pocok!

Ne is mondd! Szerencsére a mait nem láttam, de pechemre pár hete megnéztem egy mûsort, amiben arról a könyvrõl volt szó, amit egy kisfiú anyukája írt, aki meghalt azt hiszem 1 éves kora körül, meg egy csomó más családról akinek leukémiás, meg ilyesmi a gyereke.Hát én napokig olyan rosszul éreztem magam, komolyan rendesen rémeket láttam. KépKép Nem friss anyukák idegzeténekvaló az ilyesmi, hiába tudjuk hogy sajnos ez is az élethez tartozik.KépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sasha!

Emma is pont ezt csinálta mikor elõször kapott sárgarépát. sírt, hogy adjak még.

Egyébként akár a foga is jöhet Gabinak, mert Emmának se látszik semmi az ínyén, és a tünetei hasonlóak mint Gabinak. Csak neki már az egyik foga kint van.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kataa! En a Megint megjottbol indultam, masfel ev utan estem teherbe egy veteles utan, ugyhogy sajnos nagyon jol tudom mit ereznek ott a lanyok. Szerintem segithet nekik az, hogy azert sok tarsuknak sikerul hosszabb ido utan is teherbe esniuk. Na meg sokukat ismerem, es ez a februar olyan rosszul sikerult.Kép

Gomb halistennek nekem mar nem faj a cici. En is szelloztettem, csak az volt a gond, hogy nagyon nagyok a cicijeim, es tok nehezek melltarto nelkul.Kép

Brokkoli van fejvedonk is, ma elokaptam egy színes kendot is, de a fiacskam ugy dontott, hogy ezek ot nem erdeklik. Na majdcsak kitalalunk valamit.Kép

orsoly
orsoly
 


Jo reggelt
Zita,pocok
ilyenek nekem is eszembe jutotak már mie lesz ha elhoza az elsö barátnöjét Kép.

Zita ,Gömb
kösziKép megfogom nézni .

Beszti
ezeket mind tudom de pontosan a naracssárga szinel jelöltek azok amikröl még nem bizonyitot hogy ártalmasak vagy nem szerintem senki nem eszik meg anyi citromsavat hogy fogromlást okozon Kép meg a természetes citromsav nem hiném hogy ártalmas hisz a citromban is van sav mégis eszük ,iszuk .

Andy
a SINLAC nem tápszer hanem tej és szójamentes pép 4-6hónaposkortol adhato tizoraira és uzsonára .

Forti
te mész majd fitnesz edzésre ? mert ha igen mehetnék veled,párom szerint lekéne adnom még 5kg hogy jol nézek ki .
elszomorito az irásod Kép az ismerösödröl .

lányok
képzejétek Petike ma egyedül fogta egy kézel a teásüvegét Kép és ugy ivot csak kicsit kelet néha segiteni Kép

Pusz Csics és Petike
csics
 
 


Jó reggelt!

Pocok, Manó!
Én is láttam ezt a tegnapi szerencsétlenséget a tv-ben. Tényleg nagyo szomorú. Hogy fordulhat elõ ilyen? De a tv-s hiénák is szörnyûek. Persze tudom, hogy érdekli az embereket a dolog, de rögtön az egyik kislány osztálytársait akarták nyaggatni, meg az egyik riportalanytól megkérdezték, hogy miért könnyes a szeme. No comment.

Orsoly
Nálunk a babatornáztató jött be macis csörgõkkel, ezzel sokáig elvan Gergõ, szinte extázisba esik, ahogy rángatja õket, már le is tudja kapni õket. Sikitozik örömében. Aztán a járókában is egyre több ideig elvan, egy babkocsi csörgõláncát kötöttem rá, meg színes zenélõ rágókát. Már be tudja kapcsolni magának, persze csak véletlenszerûen, de nagyon szereti. Háton több kört is megtesz a járókában. Persze egy idõ után megunja ezeket is, de szerintem még kicsi is, hogy egyedül játsszon. De egyre hosszabb ideig elvan, és legalább szokja, hogy anyának néha dolga van, fõzés, takarítás, stb...
Én nem olvastam a megint megjöttet, szerencsére nálunk hipp-hopp összejött a Gergõ. De meg tudom érteni, milyen rossz lehet ha nem sikerül.

Brokkoli
Ez tök jó érzé, amikor elõször kacag a baba. Nálunk úgy történt, hogy anyukám felemelte a Gergõt jó magasra, és teteszett naki, hogy lenézheti az anyjátKéppercekig rötygött, nekem még a könnyeim is kijöttek. Azóta ha csikizzük, nevet. Meg a tükörbe imádja nézni magát a kis piperkõcKép

Sasha
nekem is azt mondta a védõnõ, hogy két hét múlva almázzunk. most 4 hónapos a fiam, hát nem tudom. Ha nem muszáj, nem akarom, mert pl. a bõre igen érzékeny.ugyanakkor kíváncsi is lennék, hogy mit fog szólni hozzá, a múltkor azt álmodtam, hogy etetemKép

Forti
Látod mindenki másképp fogja fel a dolgokat. Bár nem értem miért jobb fejni és cumisüvegezni, mikor egy csomó macera van vele és ráadásul nincs jó kis összebújás sem. Én azt szeretem a legjobban a szopiban, amikor a végén elmosolyodik a Gergõ a cicin és elalszik. Sajna az én tejtermelésem elég gyatra, de a pótlást is cicirõl kapta mindig, legalább az érzés megmaradtKépmeg a tejtermelõdés is nõtt ezáltal. Vitát indítani én sem szeretnék, mindenki a legjobb belátása szerint csinálja a dolgokat.

Lányok
Tegnap mégis kipróbáltam a hason fekvést babakocsiban. Rögtön el is aludt a fiam, de nem mertem így hagyni. Végülis oldalt fektettem és kihúztunk így egy órát a levegõn. Remélem ennyi elég az edzéshez.

Jó hétvégét mindenkinek
Judy és Gergõ baba
Judy (fodroczy)
 


Raktam fel új képet a piros szemû nyúlrólKépAmint látható az apukája focistát kíván faragni belõleKép
Judy
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok

Judy
miért nem mered hason hagyni a babakocsiban? Levi is aludt úgy amikor pici volt. Mármint most is úgy alszik csak nem a babakocsiban, ott már tud hanyat is aludni.

Pocok
Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok
Alex tegnap 240-et evett vacsira es ma reggel mar 2*ette meg a szokasos 150-et,lehet hogy ratort az ehseg,ja es nyugi is volt biztos azert mert ehes volt.Most ott jatszik az mackojaval a kisagyban remelem hagy meg egy kicsit irni amig apap bevasarolni van .

Parazita
Hat igen mindenekepp kell majd nekem is dolgozni es foleg azert mert szretem a nyuzsgest ,em birnak ennyire bezartan elni evekig mint most.Remelem visszavesznek mert nekem a munkahelyem nagyon korrekt es imadtam ott lenni.

Ilke
Nem en nem megyek vissza dolgozni ,nem minthta nem emnnek csak nalnuk ilyen rovid idore nem tudnak visszavenni,pedig a penz szempontjabol jobb lenne ; ((((

Na eddig tartott a nyugalom,mar megint itt ul az olemben.

Andy
De hizik a kismanod rendesen,mertha igen akkor nem keves a mennyiseg,csak nem nagyevo a baba.
Ez az adag dolog is olyan hulyesegcsak idegesitenek vele minket.

Brokkoli
Hogy hogy nem tudjatok becsatolni az ovet,akkor nem is lehet hasznalni?Vagy csak a sok ruha miatt???
Nekem kulon cucc van az autosulesbe es a babakocsiba,.A babakocsiba bndazsak az ulesbe meg thermo dupla cucc ami bar meleg megsem vastag.


Pocok
A ferjemszerint az Ajsa nagyon gyakori nev arra fele.Nem a Fatima is teteszett de o nem dijazta.

Zsuzsa
De jo megegy antikarrierista ; ))))

Forti
Hat ez tenyleg szomoru,ponta koraszulott babaknal kell az anyai kozelseg.Sot a hozataplalast is pont annyival kell kesobb kezdeni mint amennyival hamarabb szuletett.Es ha nem is megy a aszopi ugy legalabb probalja,biztos a korhazba mar hozzaszokott a cumisuveghez a baba.Szornyu hogy egyesek mennyire tajekozatlanok; ((((

Orsoly
Hat igen en csak egy valakit ismerek neki is nemreg volt a veteles,olyan szomoruan nezte Alexet : ((((

Csics
Petike nagyon ugyes !!!

Mindig elfelejtem kerdezni,de van egy ismerosom akinek mar 16 honapos a babaja es nem ad neki se babatejet se tejet merthogy egyiket sem szereti a baba.Szerintetek jo ez igy?JA es tejpepet sem.Na de akor mibol kapja a feherjet a meg akalciumot a csontok fejlodesehez.????


Eppen a Fules Macko megy a TV-ben : ))))

Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sasha!

Az, hogy a gyereked megenné azt, ami adnál neki, egyáltalán nem biztos, hogy adni kell neki! Érdekes neki, új dolog. Lásd feljebb a 10 hónapos kolbászevö, és az általam emlitett 9 hónapos pacalt evö gyereket. Megeszi? Meg. Izlik neki? Izlik. És kell adnunk nekik ilyeneket? NEM.
Ha nem tünik ugy, hogy egyébként az anyatej kevés lenne, akkor én a helyedben nem kezdenék neki. Más kérdés, ha az anyatej mennyisége is kevésnek tünne lassan...

Forti, Judy!

Sajnos ilyen kozzáállással a fejés-cumisüvegezés hamar átmegy a tápszerezésbeKép. Azt tudjuk, hogy hónapokon át fejni nagyon nagy kitartás kell, és le a kalappal az elött, aki csinálja.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!

Köszi! Pacal és kolbász mi?Kép Éppen ez az, az anyatej nem kevés és hízik is tõle. 3 hete volt 8,80 körül, most már tuti több mint 9 kg. Enni meg igény szerint szokott. Mostanában beállni látszott a 4 óránkénti evés+az éjszakaiak. Úgyhogy nem kap semmit.
Ha néha felmerülnek az aggodalmaim muszáj leirnomKép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

A párom megint dolgozik.Kép Peti meg még mindig nagyon levert a vírus miatt, pedig már három napja nem lázas.Kép Éjszaka viszont háromszor kelt, és mind a háromszor sírva ébredt.

CSics!
Dehogy tartalak rossz anyának! Sõt, ami a párokkal való törõdést illeti, maximálisan egyetértek veled. Erre én is odafigyelek, és sokat törõdöm kettõnk kapcsolatával is. Nagyon irigyellek Párizs miatt, én is nagyon szeretnék eljutni egyszer. Petike nagyon ügyes, hogy már egyedül próbál inni.Kép

Judy!
Peti is hason aludt a babakocsiban, amíg hasfájós volt! Muszáj volt hasra tennünk, különben végigüvöltötte az utat.

Raktam fel új képet a fiatalúrról.

Mindenkinek jó hétvégét!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok,

nem vltak túl egyszerekaz elmúlta napok, azt hiszem, jön Elli foga. Írtam a Szpois topicba, de több idt egyszeren nem tudtam a gép eltt tölteni. Most próbálom pótolni. (Biztos megint kisregény lesz, elore is bocsi.)

Sasha, én voltam, aki kérdezte, hogy akkor most mi legyen a hozzátáplálással. De Elli már 23 hetes lesz hétfn. És én se magamtól kezdtem el. St, nem is örülök neki, de most már mindegy . Remélem, tényleg nem ezen a két héten fog múlni. Az viszont biztos, hogy naki nagyon ízlik az alma, mert állandóan tátogat érte. És most már szemmel láthatóan várja is, így 3 nap utan.

Lányok, akinek már nagyobb a babája.

Mennyit lehet adni neki az almából? Mert én eddig 4 mokkáskanálnál többet nem mertem adni neki (több részletben persze), viszont szerintem enne többet is. És úgy eszik, hogy szinte nem is megy mellé semmi. Beteszem a szájába, lenyeli, cuppog egyet.-kettot és már nyitja is a következért. Nagyon édes.

Djeszetr, jó, hogy Marcinak már lement a láza. Remélem, most már hamarosan teljesen rendbe jön.

Dio,

ha ez vigasztal valamennyire, mi is egyedül vagyunk, mar megint. Februárban csak eggy hétvéhén nem dolgozott a férjem, de akkor is csak azért, mert elutaztunk. Kép Bevallom, én már nagyon unom. És azt hiszem, kezdek kicsit depressziós is lenni. Minden este 9 után ér haza, így aztán szinte nem is találkozunk. És alig van kivel beszélnem.

Na sebaj, itt a jó id, most már lehet nagyokat sétalni majd (kivéve ha a gyermek végigüvölti az utat.)

Sasha,

nekem is ismeros ez a sehogy nem jo, csak ha anya setal velem dolog. Ilyenkor azért mindig elgondolkodomazon, hogy nincs -e mégis elkényzetetve? Aztán sétalok tovább. Kép MErt én magyaráztam mindenkinek, hogy nem lehet elkényeztetni és most tessék. Azt hiszem, mégis sikerült.

Viszont egy dolog komolyan aggaszt ezzel kapcsolatban. Jó, sétalok vele, magamra kötöm és akkor a derkam se szakad le, de mi lesz így a mozgásejlodéssel? Elég az, ha napi 4-5* 5-15percet hajlandó a földön/kanapé/járókaban tölteni? És az se segít mindig, ha én is odaülök mellé.

Mostz elülök ebédelni, mert ki tudja meddig alszik Elli. Utána már képtelenség.

macsek
macsek
 


Sziasztok!Kép

Brokkoli,Kép
köszi a gratulát Bencéhez és örülök, hogy vártál.Kép
Én is örülök, hogy megint együtt topicolunk, bár nem bizti, hogy rendszeresen tudok jönni...

Orsoly,
nálam is ez a helyzet cici ügyben, ha egész nap fedetlen keblekkel rohangálok, nagyon fájnak. Húzza le a súly és nekem pl. a Garmastan semmit sem használ.Kép

Kataa,
kb.4hete használjuk a borax-ot és mégis van szájpenésze, szerdán megyünk dokinénihez mázsálni a 2.hónapos oltás miatt, akkor majd rákérdezek, hogy ugyan mit lehet teni, hogy elmúljon.
(Most épp nem szoptatok írás közben, szerencsére szopi után beájult a törpeKép)

Forti,
tudom nem vitatéma...
Maximálisan egyetértek Veled, sajnos az utóbbi idõben egyre több olyan anyukával talákoztam, aki nem tett meg mindent a szopiért. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sok kórházban nem is foglalkoznak vele, hogy szoptatod-e a babádat vagy sem, sõt inkább erõltetik a teát cumisüvegbõl, ahelyett, hogy segítenének helyesen mellre tenni a babát.
Én nagyon megkínlódtam azért, hogy a fiam szopizzon(elutasította a cicim, nem nyitotta kia száját és felcsapta a nyelvét a szájpadlására) és ha nem megyek utána a dolognak(Rózsa Ibolya, Szõdy Judit, Ungváry Renáta, dr.Sarlós Katalin), akkor tuti én is fejek+tápszerezek egy idõ után, de én nem adtam fel. A klinikán egyetlen csecsemõs nõvér volt aki segített(beletömte a szájába a cicimet, másképp nem mûködöttKép), a többiek azt tanácsolták, hogy adjak a babának teát+tápszert, mert ilyen mellekbõl(az amúgy meglévõ mellbimbóm teljesen ellapult, ugyanis az infúzió miatt ödémás lett a mellem) én nem fogok tudni szoptatni, talán csak bimbóvédõvel. Na köszi, jó kis bíztatás.
Más anyukáktól, akik meg sem próbáltak szoptatni szintén hasonló történeteket hallottam, hogy belesulykolták,hogy õ nem fog tudni szoptatni, mert:
1.) kicsi a melle,
2.) kicsi a mellbimbója
3.) biztos nincs elég teje és egyéb baromságok.
Az más kérdés, hogy belenyugodtak és meg sem próbálták.

Ezért is tartom sokra a Ligások munkáját, mert igenis egy elsõ gyerekes anyuka még nagyon bizonytalan tud lenne és befolyásolható, másrészrõl az ember azt hinné egy csecsemõs nõvérrõl, hogy a csecsemõ érdekeit tartja szem elõtt, tehát az anyatejet egyen és cicibõl, de NEM, csak az a fontos nekik, hogy ne sírjon a baba, ezért zutty a szájába a cumi teával vagy tápszerrel és csókolom...elég szomorú.

Nem nem károgok tovább, megyünk inkább sétálunk egyet, amíg még süt a nap. Pussssza
Timici+Bence
timici
 
 


Macsek,
ne aggódj a mozgásfejlõdés miatt. Ha magadra kötöd a babát, azzal remekül fejleszted az egyensúlyérzékét. Ezt én a gyakorlatban is tapasztaltam, a fiam kb. 8 hónapig rajtam lógott egész nap, majd lekéredzkedett, és járni kezdettKép. Na jó, 9 hónapos volt, mikor elindult.

Forti,
az ilyen dolgok mindig elszomorítanak. Sok hibát el lehet követni a szoptatás terén, fõleg, ha nincs kitõl tanácsot kérni, de mikor valakinek olyan mázlija van, hogy van a környezetében egy olyan anyuka, aki sikeresen szoptatta a babáját, és nem csak kõkorszaki tanácsokat tud adni, akkor az miért nem tud élni a lehetõséggel?!Kép Szegény baba.
Az meg, hogy még a gyûjtõbe sem megy el tejért, felháborító.

Na én is szösszenek ezzel kapcsolatban. Nemrég megtudtam, hogy akinek adom a tejet, mikróban melegíti fel. Mondtam, hogy ne tegye, mert akkor semmi értelme az egésznek, talán csak annyi, hogy mégsem fajidegen fehérjét kap a gyerkõc. Természetesen a mai napig mikróznak. Mert egyszerûbb.Kép Kicsit bánt, hogy én fejek, mint a gép, és szegény baba nem sok hasznát látja.

Sasha,
a többiek már mindent megírtakKép.

Pocok,
most mondjam azt, hogy mi délután voltunk a patikábanKép? Sétányt nagyon élvezte Malacka, több bokáig(neki térdig) érõ tócsát talált, és a motorjával vidáman riogatta a nyugdíjasokat. Már szinte teljesen sikerült megszoknom a lesújtó pillantásokat.

Brokkoli,
és Zsófi másoknak is szokott nevetni? Mert Anna mindenkire vigyorog, mint a vadalma, de hangos kacajt csak én kapok egyelõre. Kaki az nálunk is jut mindenhova, tegnap sikerült teljesen körberottyantania magát. Csörgõk egyre jobban érdeklik, rugdossa meg ütögeti, és közben mondja a magáétKép.

Gömb,
mi is Daubner-függõk vagyunkKép, az esküvõnkre is onnan volt a süti, csak sajnos akkor nagy izgalmamban alig ettem valamit belõle.

Csics,
én is le szoktam adni a gyerkõcöket néha a nagyiknak. Szerintem ha valakinek szüksége van egy kis magányra, ahhoz, hogy könnyebben vagye az akadályokat, és van is lehetõsége rá, akkor azzal a kicsinek is jót tesz, mert kiegyensúlyozottabb mamitól a gyerkõc is boldogabb. Nekem nagyon jót tesz a heti 2x másfél óra gyerekmentes torna, egy felnõttekkel teli teremben, ahol senkinek nem kell megtörölnöm az orrát, senki nem kakil be mellettem,stb.

Egy rövidke példa, hogy két és fél év babázás mivé képes alakítani az embertKép:
Valamelyik nap egy barátnõmat vittem kocsival. Beszélgettünk, egyszer csak félkegyelmû anyuka felkiált: nahát, odanézz, mekkora daru! Barátnõ rámmered, nekem meg hirtelen leesik, hogy nem a fiammal autózom...Kép És ilyen már nagyon sokszor elõfordult, repülõvel, úthengerrel, tûzoltóautóval, stb,stb. Szerencsére azért sokszor csak inger szinten, mert még idõben kapcsolok, de életem egyik legcikibb élménye, mikor egy hajón vacsoráztunk társasággal, én meg felkiáltottam, hogy jön az uszály...
Na szóval, nekem ezért van szükségem egy kis gyerekmentességre.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?