Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Kicsit bekukkantok:

Edit: szines szonyeg nem folt, hanem csak minta. Még elso szerzemenyeink koze tartozott annakidejen, baba szamara :D i keas

Lanyok:
jart naluunk vedono. Minden rendben.
-Azt mondta, probaljak sokszor otthoni kajat adni a kicsinek, ne uvegeset, mert konnyen raszokik az izere, és utana nem tetszik a hazi koszt ;) Mondjuk en ugy vettem eszre, hogy ti, nem csak boltit adtok neki, de gondoltam tolmacsolom. Én még nem nagyon fozok -se magamnak, se neki. De mar kezdunk alakulni, lassan idom is lesz erre :D
-Husi nem minden nap (elfelejtettem, akkor kb hanyszor) ezt mindenki maga dontse el. DE! Azt mondta, hazi kosztnal, a levesbol... kiveszem a nyakat, szarnyat, és ezeknek csipegessem le a husijat...azt turmixolni, pépesiteni. Nem a comb, nem a mell.... mert ezek nehezebbek még a babának. Egy nap csak egy dionyi mennyiseg kell a husbol, tobb nem kell a babanak!!!!
-Gyumolcsbol csak az apro magvasoktol ovakodjunk. Mind én, mind a baba. (Ha kis epret eszem nem nagy baj, csak ne faljam....) Babanak mindenfele gyumolcsot adhatok ami jon (barack, majd meggy....)
-Levesbol batran vegyem ki a zoldseget (répa, krumpli...)

Kepzeljetek, mar irtam, hogy Veronika nem szereti a babakocsit egy ideje. Még nem tud ulni -> nem lat ki, unatkozik... Kedden kiprobaltam, hogy a hordozot betettem a babakocsiba, és igy nagyon jot setaltunk, még el is aludt. Mar reggebben is probaltam, de akkor nem jott be. Most meg igen!!!! :):):) Csak pont esos ido van :(

Nektek muszaj nezni, hogy mennyit eszik a baba? Mert en nem igen foglalkozom vele. Van, hogy egy nap siman befal egy bebikajat (két részletben azert) van, hogy napokig nyammog rajta. És nem mindig az osszeallitastol fugg. Állitom, hogy kb 3 honapja kevesebbet eszik egyszerre cicibol is, mint regen, hiaba kinalgatom :D de kis hurkas...

Éjszaka az uj tapnal is felebred, vagyis inkabb hajnal 3-4 korul. Regen jocskan tizenpar orakat aludt "egyhuzamba". De barmennyire zavaro is, a cicimnek jol esik, hogy eszik, mert azt sem tudom sokszor, hogy fekudjek, olyan kenyelmetlen aludni. Foleg miota melegebb van. Nektek is gond az alvas? Pár honapja még a pocak miatt nem tudtam egy joizut aludni, most meg a cicik vannak utba (??) Pedig nem nagyok am, még tejjel sem.
Masik problemam, hogy kicsi hajnali kelese utan, legalabb egy oran keresztul nem tudok visszaaludni, csak hanykolodom...


Szomszedasszonyom kislanya (egy eves lehet kb.) mindig megebred ejjel. azt hitte a fogak miatt. De mar mind kibujt, de ebredes megmaradt. Szerintem Veronika is csak raszokott. Nekem is volt olyan, hogy raszoktam, hogy hajnalban ki kell menni wc-re. Aztan hetekig igy ment, hogy mindig megebredtem. Egyszer vegigszenvedtem az ejszakat, hogy nem (!) és utana nem ebredtem tobbet.

Bocsi ha hulyesegekkel traktallak titeket. De hatha masnak is van tapasztalata, velemenye.

Legyen szep napotok!!!

zi
rizibizi
 
 


Sziasztok!



Rizibizi!


Tudod én írtam, h Dóri még mindig felébred éjjel. Most már tuti, h nem azért, mert éhes. Egyszerűen anya cici kell Neki. Most 2 napja kibújt a kicsi fogacska, és nem nagyon tudok lépni nélküle. Benne lenne állandóan a s....be! Ez úgy látszik egy ilyen időszak. Én nem szoktam méricskélni, h mennyit eszik. Az biztos, h amit én főzök Neki, kb:egy kompotos tálnyi mindig megeszi. A boltit meg akkor ha jól feltuningolom! Én a husinál nem szoktam szívbajos lenni: egy egész comb lepusztítva, és mehet a turmixba.


Edit!


Édes vagy, h írtad fényképezzem le! Még én sem tudom tüzetesen megvizsgálni. Nem hagyja magát. Az ujjamat tettem oda, és érzetem, h van ott valami. Anya is sokkal jobban megtudja etetni, és Ő is tudja a bevált fogásokat. Remélem, h nagyobbacska lesz jobban ott tudom majd hagyni. Most, h kezelésre járok(fizió, uh, masszázs), anyu van vele addig. Tologatja a babakocsit, és nem szokott sírni. Persze anyuék is lejönnek velem. Dóri sem tud mit kezdeni a csőrős pohárral. Éppen mostanában probálkoztam én is. Kata cumisüvegből sem tud inni? Utólag is Boldog hófordulót Nektek!


Anita!


Én is mindig utáltam azt amikor anno azt mondták: majd meglátod amikor mászni fog, h nem lesz nyugtod stb……Ne foglalkozzál senkivel! Majd Ti szépen megoldjátok ezt a kritikus időszakot. Amikor ilyen atrocitás él(anyós), akkor a párod, h viszonyul ehhez?


Beusa!


Boldog Hófordulót Nektek!



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Engem se engedett be a babanet...

Edit - elapadt a tejem.... Annyit küzdöttünk a tejért, csak a hat hónap volt a szemem előtt, és mikor elértük kicsit meg is könnyebbültem. Szerettem volna még sokkal tovább szoptatni, de amióta kijött a foga folyton harap. Így néhány napja már egyáltalán nem szopik. (egy ideje meg már elég nehéz volt rávenni, sokszor utasította vissza, tehát fokozatos volt a leszokás kb. egy hónap, de nem akartam éheztetni, a hozzátáplálás előtt volt olyan, hogy már csak négy nagyon könnyű pisis pelus volt egy nap...) A doki azt mondja, hogy adjak neki túrót és joghurtot, de azt olvastam, hogy tejfehérjére érzékeny babák jobb, ha nem kapnak ilyesmit az első évben, így kinőhetik ezt az érzékenységet. Zsoltika meg sokszor hányt ha én tejet ittam, de a hipoallergén tápszertől nincs baja. Tehát egyelőre tápszerezünk, a túrót még nem merném adni.
Remélem Kata meggyógyult már!!! Le vagyok maradva a visszaolvasással: Katád keveseket eszik általában, vagy csak most a betegség miatt?
Régebben kérdezted, hogy mi miket adunk Zsoltinak. Zöldségek: sárgarépa, krumli, karfiol (karfiolt csak nemrég óta, de azt olvastam, hogy kilenc hónapos kortól, mindegy ezt nem tartottuk be...) borsó, kukorica, cékla, spenót (eddig kétszer)
Gyümölcs: alma, őszibarack, banán, ritkán körte.
Hús: csirkemell, pulykamell, borjú (ezt se szabadna, csak kilenc hónapos kortól, de mi már múlt hónapban is adtuk...)
Sinlac, rizs, hipoalllergén tápszer - ez nem valami finom, de Zsoltika imádja...

Ribizli - dehogy baj, hogy leírod ezeket! Engem nagyon érdekel! Mi se nézzük, hogy mennyit eszik Zsoltika, de általában mindig ugyanannyit, így van mihez viszonyítani. Pl. a múltkorában megfázott, akkor néhány napig kevesebbet evett mint szokott.
Gyümölcsök közül még a citrusféléktől és a déligyümölcsöktől intenek óva, azt olvastam több helyen is, hogy egy éves kortól lehet ezeket adni. De hát ahány orvos és védőnő annyi féle válasz :wink:

Beusa - tök jó, hogy leírtad ezeket - nagyjából tudtam is, de a hintáról nem hallottam.... :shock: Zsoltikát vittem párszor hintázni, nagyon peckesen ül benne - annyira szeret hintázni - mindegy ennek még utánanézek én is, de lehet ezt a kockázatot vállalni fogjuk :wink:
járóka, komp nincs, ellenben ott az egész lakás a gyereknek ahol szabadon garázdálkodhat (majdnem :) )

Kép
nózi
 
 

 
 

Mi még mindig háromszor kelünk :( amint lesz erőm leszoktatom - most már csak inni kel fel, inkább csak megszokta, hogy felébred...
De látom többen éjszakázunk még, jó lenne már egy nagyot aludni, igaz?

Kép
nózi
 
 


Sziasztok,
Biztos voltam benne, hogy nagy port kavarok :wink:
Én úgy vagyok vele, hogy én is értek valamihez, más is, de az tuti, hogy a gyerekkel kapcsolatos kérdésekben vannak nálam nagyobb szakemberek. Ezért inkább a szigorú elveket követem, abból baj nem lehet 8)

Timi,
Köszönjük a köszöntést:-)

Edit,
Minna a napokban kezdett kúszni - mászni, már egész fürge. Úgy is közlekedik, hogy forog hasról- hátra - hasra és már hipp-hopp meg is tett több métert.
Főleg a saját főztemet eszi - így tudom apránként szoktatni az új ízekhez: mindig egy picit többet kap a megszokott mellett az új ízből. Répa, fehérrépa, zeller (utálja), krumpli, alma sütőtők, csirke, cukkini voltak.
KIKA-s szőnyeget kerestük, már csak bénák voltak :cry:
HOgyhogy nem akartok több babát? -Ha nem túl indiszkrét...
Én mindenképp szeretnék enyémnek játszótársakat, életre szóló segítőtársakat.

Nózi,
Mi is kb. 3 szor ébredünk éjjel: gyors szopi, és az elmúlt napokban újra: gyors visszaalvás.

Jubi,
Tesóm gyereke (11 éves) is ugyanez a szitu, viszont úgy osztályelső, versenygyőztes, hogy semmit nem tanul. Kitartása az nincs, így minden csak ragad rá - nem lehet viszont mindent így megjegyezni. Állítólag ez is egyfajta tanulási zavar.

Anita,
ne törődj senkivel, most úgyis kizárólag a baba-k fontosak. Sztem biztos van egy nagy adag csodálat is abban, ahogy az ismerősök hüledeznek. A gyerekvállalás csodálatos dolog és legalább Nálatok hamar összenőnek majd.

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Beuka!
Nálunk általában a tízórai és az uzsonna is gyümi, de nagy ritkán tejpépet is kap. Viszont pár napja azt vettem észre, hogy estére már kevesebb a tejem és tettem egy próbát, miszerint megkínáltam utána egy kis tejpéppel és még 70 g-ot befalt. Azóta inkább kap a szopi után, hogy ne maradjon üres a poci éjszakára.
Elég pépes lett a krumpli? Nálunk először az volt a gond, hogy nem főztem szét a krumplit és egy picit darabos maradt még a turmixolás után is, így egy kicsit öklendezett az elején, de amint kicsit higítottam rajta máris jobban csúszott neki :D .

Beusa!
A mondókás könyv paraméterei: Forrai Katalin - Jár a baba, jár; Holnap kiadó
Légyszi írd meg újra a pokrócos elérhetőségét, mert nem találom. Köszi.

Timi!
Igen, vizet adok Barninak és szerencsére nagyon szereti. Pár alkalommal kapott már teát vagy higított gyümilét, de inkább maradok a víznél, mert ugyanolyan lelkesedéssel issza mindet. Nálunk sem mindig iszik, de néha megkínálom és pár kortyot iszik is. Szerintem, ha nagyon szomjas lenne, akkor többet is inna, úgyhogy ne aggódj.
Gratula a fogacskához, most már nálunk is kibújhatna végre :? .

Chesti!
Sajna még nincs poharas kép Barniról, mert csak én voltam vele itthon, amikor iszukált. Viszont 2 napja bementem a volt munkahelyemre megmutatni őt és oda csőrös poharat vittem. Lám-lám mégis tud abból inni, ha akar :wink: .

Nózi!
A költözésnél mi is a felső emeletet vagy családi házat favorizálnánk a tapasztalatok miatt. Mi elvileg jövő tavasz előtt nem tudunk költözni, mert jövő februárban fizetjük vissza a hitelt (hamarabb, mint ahogy kéne, de már nem bírjuk tovább itt :? ). Mi nem csinálunk túl nagy ügyet az eladásból, mert aki megveszi biztos újra kifesti és lehet, hogy más színre + még talán mást is változtat a saját ízlése szerint. Tehát nem érdemes túl nagy energiát belefektetni, hacsak nem akarjátok még több pénzért eladni (de ahhoz már inkább extrák kellenének). Nálunk már eladtak lakást az átlagosnál 1 m-val többért is, de ott ki voltak cserélve a nyílászárók, volt légkondi és minibár. Mi inkább nem vesződünk vele, mert erre nem lenne pénzünk.
Igazad van a tejérzékenységgel kapcsolatban, nem érdemes kockáztatni. Annyi minden mást is ehetnek a babók.

Anita!
Gratula a babóhoz.

Angel!
Sok sikert a babóhoz!!!!!!

Sue!
Ti már fogat is mostok? Mivel? A fogkefe rendben van, de fogkrémet még nem használtok ugye (bár már leírva hülyeségnek hangzik, mert hogy köpné ki)?

Jubi!
Jazi tündéri, olyan mintha már bölcsis kép lenne (nagyon csini rajta és jó a "beállítás").

Edit!
Régen is csak 1 babáról volt szó vagy a szülés miatt gondoltátok úgy, hogy inkább elég egy.
Utazáshoz tényleg jól jön a csőrös és amint feljebb írtam nálunk be is vált, attól függetlenül, hogy otthon jobban favorizálja a poharat.
A céklát egyenként becsomagoltam fóliába és megsütöttem kb. 50 percig (így több vitamin marad benne), hogy jó puha legyen. A cukkinit felkarikázva pároltam kb. 10 percig, majd mindkettőt vegetás vízben főtt krumplival tálaltam. A cukkinit nagyon csípte, de azért a céklából is evett 70-80 g-ot. A céklát egy kicsit jobban össze kell pépesíteni, mert még így is darabos maradhat.

Anita!
Tényleg nem szép mások hozzáállása, szerintem csak irigykednek, hogy be meritek vállalni. Inkább ne foglalkozz velük, hanem összpontosíts az előttetek álló gyönyörű kilenc hónapra (-9 hét :D ).

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok, kicsit panaszkodhatok nektek?

Párom anyukaja -anyosom- aranyos, jol kijovunk veluk. Eskuvo utan egyutt laktunk par evig, tavaly koltoztunk. Koltozes nem messzire tortent, majdnem szemben

lakunk egymassal (itt talaltunk megfelelo lakast). Kedves, rendes emberek. Segitenek is (kaja...) Vasarnapi ebed is mindig ott....

Babanak orultek, mikor megtudtak, hogy varjuk. Szinte megkonnyebbult anyosom (lehet azt hitte alkalmatlanok vagyunk testileg, csak nem mert rakerdezni)
Szoval mindenki boldogan varta a babat, buszke volt rank...

Baba szuletese utan parszor voltak itt, de hat nalunk -nalam, majd minden alkalom alkalmatlan is volt. Én bizony nagyon megszenvedtem az elso honapokat...

igy vagy aludt a kicsi mikor itt voltak vagy szoptattam... Inkabb várták mikor visszuk mi at a kislanyt... egy ido mulva azt vettem eszre, hogy nem is voltak

nalunk tök regota. (??) Sogornomtol megtudtam (velem pont egykoru), hogy az anyukaja munkatarsa mondta, hogy csak akkor jojjon at hozzank, ha hivjuk. Na ő

ezt kemenyen meg is fogadta. Igy hetvegen ha ugy alakul, vagy unnepek vannak mi visszuk a kicsit. Pedig mondtuk, hogy ne keljen hivogatni oket, jojjenek.
Kenguru miatt tologatni nem lehet, igy a baba fokent ott talalkozik veluk,. de eleg jol megvannak (mondjuk kicsi itthon nem sokat van kezben, ott meg szinte

csak kezben van -de ilyenkor direkt félreallok, nem én foglalkozom vele, nyugodtan nagyszuloskodjenek)
Vannak persze bevett szokasaim, tapasztalat (már) de nem igen veszik figyelembe ;) hogy hogy van jobban el a kicsi. (Veronika pár hetes kora ota nagyon

unatkozos fajta :D mindig le kell kotni valamivel, csak ugy ulni a hordozoban nem lehet :D meg ugye szinte csak cicin aludt el...)

Szoval eloszor is fura volt, hogy nem nagyon jonnek at... de lehet en voltam az elejen kicsit faradt és mufurc :(
Kedves munkatarsnokbol viszont kezd elegem lenni (aki eddig turelemmel olvasta és még nem aludt el, az most mindjart megtudja a panaszkodasom okat)
Az egyik noci szilviat tett a pelusba bellul, akkor a kakit csak ki kellett venni, és a pelus meg jo volt (tudja az ilyen, milyen egy ujszulott és csecsemo

kaki, mikor ciciig kakis a baba :o ??? :o ) Sot az egyik munkatarsno, azt mondta nyugodtan megehetem a babot (!!!) szoptatas alatt, és szinte hulyenek

neztek, hogy az ilyen jellegu kajakat elharitottuk (kajat sokszor kapunk anyosomektol, és parom neha odaszolt, hogy en ezt-azt bizony nem ehetek)(ajandek

lo...)De marhara arra vagytam, hogy a kicsi az en bezabalasomtol szenvedjen, és gorcsoljon... (???) mikor igy is hanyszor massziroztuk a kis fajos hasat

konnyek kozt, pedig nem ettem olyat.
Na de a lenyeg: fenykepek lettek a minap mutogatva az en kis csemetemrol bent, munkatarsaknak. És hurkak mutogatasa utan anyosom kerdese ferjem fele:

hanyszor eszik egy nap a kicsi? és lehet nem kellene neki annyit adni... mert, hogy mekkora... meg ferjem egy evesen volt mekkora... és...(ezt mar nem

folytatom)
Na ferjem sem kapott levegot szerintem. Aztan nem is nagyon akarta elmondani nekem, hogy ne fajjon.

Szoval most ez b..tatja az agyam tegnap ota!!!!!! Nem kell ilyen butakkal foglalkozni tudom, de teljesen felduhit... Nem is anyosomra haragszom, csak rosszul

esik, vagy nem is tudom...
És amikor ott voltunk hetvegen, akkor meg nem volt nagy?Akkor miert fogadtak buszken a hirt, hogy mar tobb mint 7 kilo? És miert varjak izgatottan, hogy a

felnott kajabol ehessen mar a kicsi? Pedig egy honapja meg hurkasabb volt, azota meg nyult is. Jat az szamit, mit mond egy csomo liba?
Gyerekorvosnak és vedononek nem volt semmi baja.
És talan az jobb lenne, ha azon kellene gorcsolnunk, hogy sovany, és nem eszik, vagy mas betegsege van, és alig hizik, alig nő :o Fáj!!!!!!!

KépKép
rizibizi
 
 


Sortordeles veletlen volt, mert masoltam. bocsi

UI:(tudom, hogy magamnakvalo voltam az elejen, de neha jol esne, ha mikor meglatnak a babaval, az is erdekelne anyukat, hogy en hogy vagyok, meg amit en mondog, nemcsak a kicsi... De persze latom, hogy kedvel, mert kajat is szerettel pakol mindig... de valahogy fura minden. Vagy en vagyok tul erzekeny.) Viszont a fentiek, mivel egesz nap a kicsivel vagyok, és jelenleg csak errol szolnak a napjaim, és ez tolti ki minden percem, talan jobban zavar, mint mast

KépKép
rizibizi
 
 


Éjjel nem keltunk fel!!!!!
rizibizi
 
 


Rizibizi!
Tényleg nem kell foglalkozni másokkal, mert csak felidegesíted magad. Én pl az elején mindenkinek megmondtam, hogy nem örülnénk neki, ha minden nap itt lenne a rokonság, mert akkor sohasem szokjuk meg az egyedüllétet és a normális itthoni életet segítség nélkül. Ráadásul így is mindig kézben van Barni, ha máshol vagyunk és én ezt otthon nem tudnám neki garantálni (most is be van gyulladva a kezem). Egyébként mondtam, hogy bárki jöhet, ha szeretne, de előző nap szóljon ide, hogy itthon vagyunk-e. Amikor viszont segítségre volt szükségem és szóltam, szívesen jöttek és főzték a finomabbnál finomabb húsokat. Nálunk szerencsére jól alakult minden ilyen szempontból.
Egyébként 2 hete anyukám is megjegyezte, hogy milyen duci a Barni, erre én közöltem vele, hogy nagyonis normális a súlya és a mérete. Szerintem már elfelejtették, hogy anno mi is milyen kis hurkásak voltunk. Anyu egyébként azért aggódik ennyire, mert ő hízásra hajlamos és mindenkit félt a túlsúlytól, de én szerencsére apu alkatát örököltem és már nincs is felesleg rajtam, sőt 1 kg mínuszban vagyok a terhesség kezdetéhez képest.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


szép napot lányok!

Régen voltam... :oops:
De mentségemre szolgáljon, hogy ebből 2 napig nem volt babanet :wink:

Rizibizi!
Tényleg ne foglalkozz ilyen beszólásokkal! Csak tönkreteszik az ember kedvét, lelkesedését! Én már rég megtanultam szelektálni az ilyen beszólásokat, különben simán befordulnék!
Az én anyósom se jár, igaz nem lakik a közelben! Ők is elvárják, hogy helyükbe menjünk!Ezt én nem bánom, így nem lógnak a nyakunkon, és amikor hétvégente kimegyünk hozzájuk, friss levegőt szívunk!
Viszont egyáltalán nem kövér a kisbabád, ezt tényleg kért ki magadnak! A babák egyébként is általában "zsírpárnázottak", de kell is majd a sok popsirapottyanáshoz :lol:
És különben is mit szóljak én, a 10 kiló 28 dekás fiammal.?.. :oops: :lol:
Tegnap mérték, és már ki se akadnak rajta...
Ő ilyen, és kész!

Pedig nem viszi túlzásba az evést, 2 napig azzal ijesztegetett, hogy minden kajára rázkódott, hát a frász jött rám! :?
mostmár kezdi elhagyni, de bahalok neki, amikor megrázkódik! :roll: Mindegy neki, ha savanyú, ha sós, még "mondja is, hogy BRAHAHA :lol: Végülis azért megeszi! A tápszerre bezzeg nem! :lol:

beusa!

Tényleg szelektálni kell ám ezek közül a szakmai dolgok közül, annyira ne vedd szentbeszédnek, amit mondanak! Minden baba más, és így a fejlődésük is! :roll:
Hagyatkozz a saját ösztöneidre, és "halgaa babád igényeire!
persze jó őket meghallgatni, vannak hasznos dolgok is, de néhány dolgot túlkomplikálnak, gyereket pedig nem lehet tudományosan nevelni, és görcsösen ragaszkodva a leírtakhoz!
Az én lányom se mászott, diszlekszia gyanús is volt, és gyönyörűen olvas...
van benne igazság, amit mondtak, de nem szabad általánosítani!

Nózi!

a Kőrősi Csoma sétányról nyílik egy udvar, ott van egy Picur babaruha bolt, én mindig ott vásárolok, kaffa rucik vannak, újak is, és használtak is! :wink: Ott vettem a sapit! A cipőt meg a kínaiba!

Edi!

nagyon megható volt az anyáknapja! :lol:
Tényleg kár, hogy nem
akartok tesót, pedig kaffa dolog, igaz nekem sincs... :cry:
Persze a ti döntésetek!

mentem, mert kaki van a pelusban... :lol:

pussz

Kép
Kép
melódia78
 
 


Hello!
Helyesbítek: MOST nem akarunk másodikat :wink:
Majd ha Kata 1,5 - 2 éves lesz átgondoljuk, hogy s mint....
Ha belegondolok, hogy Karácsonykor majdnem 1,5 éves, akkor huha nagyon hamar itt van...

Gesztenye: a szüléssel kapcs. semmi gond nem volt, jó élmény a császár ellenére (vhol mélyen így szerettem volna :oops: ). Félek a terhességtől, pedig semmi (komolyabb) gond nem volt Kata alatt. Lehet, hogy az idő múlásával ez is megoldódik :roll:

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Rég voltam, de néha azért olvasgatok. Akartam írni is de sokáig nekem se jött be a babynet.

Szegény mai gyerekek semmit sem csinálhatnak. Nem lehetnek járókába, nem hintázhatnak, jóformán semmit nem ehetnek... Olyat nem mondtak hogy mit csinálhatnak a gyerekek? Most hogyha feláll akkor rögön fogjam meg és tegyem vízszintbe? Valóban kicsit megválltozott ez a világ... szerintem.

Rólunk csak annyit, hogy ma vettem észre, hogy a Kittinek kinőtt a felső foga, már szúr egy kicsit neki.
MEg voltunk dokinál méreckedtünk. 7500 gr volt, de dokinéni szerint még mindig soványka, pedig akkora pufók hasa volt, hogy pont azon viccelődtek a védőnők hogy mekkora pocakja van :D

Holnap megyünk esküvőre, majd utána talán többet tudok írni.

Jó éjt: Betti

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Na végre megint jó a gépünk!Nagyon hiányzott már!Még nem olvastam vissza majd ezután!
Laura jól van,most ébredt a délutáni nagy alvásból,most estig meg sem áll,pörög ,forog,tolat,magyaráz,fürdésnél meg csak fokozódik a jó kedve: majd ki ugrik kádból,aztán szopi és egy villámelalvás :wink:
Mostanában elég sokáig eljátszik egyedűl is.
Gyors kérdés:ad valaki gabonapelyhet a babájának?Mert ma gondoltam rá hogy azt is kibrobálnám gyümivel.Ki hogyan készíti el és mikor adja?

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Rizibizi, hát igen ki tudnak akasztani rendesen a sok okoskodással, és beszólásokkal, de ahogy a többiek is javasolták, le kel őket sz***ni. Főleg azokat imádom akiknek nincs is gyerekük, de olyan frankón megmondják hogy kell csinálni csak lesek.
Pl egyik kedvecem...hagyd a gyereket ordítani majd megszokja, hogy nem ugrálsz neki....sőőt erősödik a tüdeje...
Perszeee mondjad csak, gondolom Én magamban.

Bettus gratula fogacskához. :) 7500 Kitti? :) Niki már 2 hete 7600 volt. :) Kis pufikám. :) Ettől függetlenül nem vettem észre talin se, hogy hűűű de nagyon soványka lenne a csajszikád. :)

Melódia Pistike édesbogár :) Nem pici, de usziban akkora kisfiú mint Niki szintén 9-10kg körül jár. :)

Na mennem kell még írtam volna, de hív a csajszi. :)

chesti
 
 


Sziasztok!


Dórikám ma lázas lett :cry: (37,8) :cry: Hirtelen nem is tudtam mihez nyúljak, mert eddig szerencsére nem volt ilyen gond. Persze felhívtam a dokinőt, és egyből azt kérdezte, h fogacska? Lehetséges az, h a fog okozza ezt? Pedig már alul áttörte az inyecskét. Szerencsére étvágya van, mert 200g kajcsit bevágott.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


37,Cool Crying or Very sad . Mit csinál a gép? (37,8)


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Bolondját járatja velem a gép? Tehát 37,8 Dórikám láza. Egyébként megvan miért csinálta ezt a gép!!Azért mert itt 8) = a 8-as számmal, és a zárójel bezárva amit írtam.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


SZIASZTOK,
Gesztenye,
Köszi a könyvcímet, tesómtól sikerült is beszerezni:-)
Takaró: www.takoo.hu Pesten a Pozsonyi Pagonyban lehet átvenni. Nekünk nagyon bevált a piknikezős, ma is vagy 3 anyuka és babája ült rajta + mi, mert másnak nemjutott eszébe magával vinni.

Rizibizi,
Ne foglalkozz senkivel, gyönyörű a babád. Idióta egy világban élünk, hogy valakinek már csecsemőből is a gebe tetszik....Jó anyatejes babó rendesen hurkás! Majd lemozogja amikor mászik. Ha most gebe lenne, akkor mit mozogna le???
Szóval ne aggódj. Mi is hurkásak vagyunk, és mindenkinek tetszünk. ÉS egyébként is az a lényeg, hogy én imádjam:-)

Chesti,
sztem se volt még saját gyereke annak, aki sírni hagyást javasol. Vagy vmi nagyon nem okés ott.

Mennem kell, műszak indul..

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Koszi mindenkinek vigasztalast! (azt is ajanlottak a bizonyos munkatarsnok, még 2-3 honapja, hogy hagyjam sirni, ne vegyem fel.... -szoval ez is ismeros :( )

De mi a férjemmel nagyon boldogok vagyunk mikor a babamra nezunk. Nekunk o legszebb :D de hisz tudjatok ;)
(A babaszoban ki szoktuk tolteni a fejlodesi gorbeket, de nem zavar ha nem az atlagban vagyunk valamivel.)


Szobaton, déltol estig, a furdetesig, kint voltunk falunk, friss levegon. Kicsi ott is aludt... egesz jo ido volt. Max fel orat ha voltunk negy fal kozott. Nagyon jo volt. Ejszaka nem volt ebredes ;)
És ma foztem eloszor bébinek (répa-krumpli). Na nekem jobban tetszett ;) ;)
Ti szoktatok egyszerre tobb adagot lefozni, és fagyasztani? Egyik ismerosom ajanlotta (korhazi dolgozo), ő igy csinalta a kisebbik lanyanal. Érdekelne a ti velemenyetek!

Na megyek, legyen szep estetek, vagy már napotok

zi

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Köszi a vígasztalásokat. Szerencsére az elmúlt napokban egyre több olyan ismerőssel találkoztam, aki bíztatott, hogy tök jó lesz, együtt nőnek fel, meg majd jól eljátszanak. Tehát kezdek megnyugodni. :)

Beuka, én azzal a kruplinyomóval szoktam Manónak összetörni a krumplit, amivel a krumplipürének is, a répával vagy egyéb mással együtt. Csak a húst turmixolom. Így nem lesz nyálkás, és mivel tejcsi nincs pici tápszerrel hígítom. Nem lesz nagyon folyós, de ugyanolyan szép habosra ki lehet keverni, mint a krumplipürét. Bár Manóm már nem nagyon szereti a nagyon folyós főzeléket, inkább a sűrűbbet, pedig foga egy szál se. :roll:

Timi, nem igazán atrocitás ez, csak rosszul esett a közömbössége, de párom szerint csak a meglepetés miatt viselte így. Tegnap pl. itt voltak apóssal segíteni, és ugyanúgy viselkedett, mint mikor Manót vártam.

Beusa, köszi, én is így gondolom. :)

Gesztenye, köszi. :)

Rizibizi, anyósom is csak akkor jön, ha hívom, akkor viszont első szóra "ugrik". Szerintem ez jobb így, mintha örökké ott ülne a nyakadon. A kajával kapcsolatban, meg ne törődj azzal, hogy anyósod barátnői, munkatársnői mit mondanak, Ti beszéljétek meg, hogy szerinted mi az ami árthat a tejen keresztül Veronikának és aszerint főzzetek. Nálunk legalábbis így volt, ugyanis az első hónapban vagy anyu vagy anyósom főzött, és azóta is hétvégén hol itt hol ott eszünk. Mi szépen megbeszéltük, hogy én mit nem ehetek, és mindketten ehhez tartották magukat. Azzal meg, hogy mekkora a kicsi lányod megint ne foglalkozz, mit mondanak mások. Én már a terhességem alatt átestem ilyen hüledezéseken, hogy úristen mekkora a pocakom, nem fogom tudni megszülni, meg óráisábébi lesz. Na most mi már tudtuk, hogy császáros lesz, mert össze vissza feküdt Manó, a lábai voltak lefele, és teljesen átlagos méretekkel született. Most is szokták mondani, hogy mekkora baba, kb. mint egy 10 hónapos, persze ez nem igaz. Teljesen akkora, mint egy átlagos 7 hónapos baba. Én a terhességem alatt is meg most is azzal szoktam "lelőni" az ilyen okostojásokat, hogy a doki szerint akkora amekkorának lennie kell. Erre már úgysem tudnak mit mondani. A lényeg, hogy a babód szép és egészséges. :D

Bettus, egyetértek, manapság semmit sem szabad a gyereknek. Zárjuk be egy steril szobába, és meghatározott időnként, meghatározott dolgokat adjunk nekik. Persze az sem jó, amit a nagyszüleink csináltak a szüleinkkel, pl. szalonnát meg kolbászt adtak 3-4 hónaposan, de ez ami most van a másik véglet. A barátnőmet összeszidta a gyerekorvos, mert a 10 hónapos kislánya áll, erre közölte a barátnőm, hogy mit csináljon vele, bármibe megkapaszkodik és feláll. Erre közölte a gyerekorvos, hogy ültesse le vissza. Mondta neki a barátnőm, hogy próbálja meg, persze ahogy leültette a doki, azonnal odamászott a kislány az ágyhoz és felállt. :D

Nos megyek, mert a Főnök felébredt.

Szép napot mindenkinek.

Üdv
Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk az esküvőről. Huhúúú nagyon jó volt. Kittivel még megvacsiztunk ott, amig mi ettünk addig ő az etetőben volt, persze nem unatkozott mert mindig valaki foglalkozott vele a násznépből. Aztán mikor már mi is megvacsiztunk, elmentem vele a szállásra ott fürcsi, cici és alvás 6-ig. Anyum azt mondta egyszer volt hogy nyüszizett de akkor is csak a cumiját kereste.
Utána visszamentem, volt ám ereszd el a hajam buli :lol:
Negyed 4-ig voltunk ott, így nem tudtam sokat aludni mert a Kitti már 6-kor felkelt, így kicsit fáradt voltam vasárnap, de a párommal felvállva aludtunk mikor hazajöttünk.

Chesti: ja-ja, jó súlyban van, de a dokinő többet akar. Nekem így pont megfelel, így is nehéz cipelészni, habár mostmár nem lételeme hogy állandóan a kezembe legyen.
Elkülted nekem az a leírást a kameraprogrammal kapcsolatban, mert én azóta nem kaptam levelet. :?: :roll:

Ribizli: most olvastam csak :oops: ezt a hurkás storyt. Hát szerintem te nagyon toleráns vagy. Én teljesen kivagyok amikor valami "jó" tanácsokat osztogatnak. Ma volt itt anyósom, hála túléltem, de csak azt hallottam: jaj fogjad nehogy beverje a fejét, nehogy elessen, vmit a szájába vett: jaj de éhes vagy, nem ad anyu enni? :evil: stb. Ennél már csak azt utálom jobban amikor megkérdeznem vmit és nem is érdekli őket a válasz. Mesélek és már rég mással foglalkoznak, oda se figyelnek aztán 5 perc múlva újra megkérdezik azt :roll:
És minden elvállásnál azt a "jótanácsot" kapjuk, hogy :szemed a gyereken mert nem tudom mit csinálok veletek ha valami baja lesz. Múltkor mesélte a párom, hogy úgy harapta el a nyelvét, hogy az anyja mellől gurult le egy dombon vmi patakba. Na erről ennyit :?

Bocsi hogy én is panaszkodni jöttem, meg élménybeszámolóra.

Bettus

Kép
bettus79
 
 


Így belegondolva... a fene tudja mi milyen anyósok leszünk? Az biztos, hogy most valamennyien úgy etetjük/neveljük a gyerekünket, ahogy szerintünk a legjobb. Ha a lányunk/menyünk másképp fogja csinálni, mi nem szólunk majd bele.. ? Talán nem, hisz sok értelme nincs, de az biztos, hogy mi is félteni fogjuk az unokánkat... még akkor is ha a menyünk/lányunk jól csinálja, csak mi tudjuk másképp :wink:

Ribizli - lehet, hogy szülés után morci voltál (ha ugyan az voltál) de ez teljesen érthető! Szülés után az ember még hónapokig nem önmaga :wink: Szerintem nemsokára ugyanolyan lesz a viszonyotok a nagyszülőkkel mint rég, nemsoká eljön az az idő, hogy a segítség nagyon-nagyon fog kelleni, a nagyszülők meg érezni fogják, hogy mekkora szükség van rájuk - már nálunk is rendeződni látszódnak a dolgok, nálunk is voltak apróbb súrlódások.
Az okoskodókkal meg tényleg ne törödjél, bár elismerem, hogy bosszantó - csak sajnos elkerülhetetlen. Én sokszor ráhagyom az illetőre, legyen egy jó napja :wink: Igaz van aki annyira, de annyira bosszantó, hogy nem lehet szó nélkül hagyni...

Bettus - azért annyira nem vészes a helyzet (mai babák kontra régi babák) végül is csak néhány hónapig nem ehetnek mindent, régen meg nem is volt télen paradicsom, paprika.. Nem volt járóka, annál is régebben nem volt bébikomp, csili-vili zenélő csodák stb.
Ha így nézzünk hát nem szerencsések vagyunk? Ma arról vitatkozunk, hogy szabad -e narancsot adni, a szüleinknek meg lehetőségük se volt rá :wink:
Persze most csak direkt értettelek félre :wink: Igazából tudom, hogy mire gondoltál, :D nekünk már lenne is kompunk/járókánk, ha nem olyan drága, mert nem egész nap lenne benne, pláne hogy Zsoltika már két hónapja mászik és feláll
Következő babánál járóka tuti lesz, akkor már nagy szükség lesz rá. (nekem nincs semmi segítségem, bár a férjem elég házias :wink: )

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

Én jó anyós leszek,vagyis szeretnék majd az lenni...de hol van az még :roll: :lol:
Tegnap jeges-tejes-fagyis-kávés kertipartin voltunk Laurával 8)Két utcával feljebb lakó barátnőmnél ,a többi legjobb barátnőimmel(számszerint:3)együtt.Persze volt süti is meg friss eper ,meg cserkó a kertből:nyami-nyami :lol: Laura kézről kézre járt,tetszett neki a körberajongás,készűltek képek is majd később teszek fel.Egyszer belecsimpaszkodott a poharamba, annyira kiváncsi volt hogy mit iszom,majd ki ömlött az egész cucc ...
Ma uszinap volt, sokáig ott voltunk,pancsoltunk óra után a melegebb medencében.

Rizi,én nem fagyasztom a főzelékeket,minek?Ma répát krumplit és cukkinit reszeltem le a reszelőn és úgy tettem fel főni,hamar el is készűlt ,annyi lett hogy holnapra is az lesz az ebéd.Szívesen főzők,nem is tart olyan sokáig,a fagyasztott dolgoknak már sosincs olyan jó izűk. :wink:

Beuka,remélem jól sikerült a vizsgád.Van még vissza?
Én is inkább főzőm a cuccokat mint párolom,az biztosabb,mindig megkostolom hgy tényleg meg főtt e.Vizzel szoktam turmixolni(forralt) mig a kívánt állagot el nem éri.Nyugodtan kérdezz mit hogyan :segítünk!Ja és nem vagy béna... :wink:

Jubi,igen fotogén a Jazi-baba :wink:

Bettus,jó lehetett az a táncos mulatságos este!Sajna még a msn nincs visszatelepítve a gépünkre(rossz volt :x )pedig jó lenne egyett dumcsizni,és a többi csajszinak is üzenem akikkel szoktam még dumcsizni,hogy talán majd hétvégén újra elérhető leszek.Lehet nem is hiányoltatok....

Edi,ma már tettem a főzelékbe olajat :wink: Hogy megy nektek a kaja?Nem is tudtam hogy Kata császárral született.

Timi,lázzal mizus?

Nózi,nekem sincs segítségem de minden megoldok:félkézzel is :lol: Ezen a hétem meg tök egyedül vagyunk,férjem vidéken nyomja az ipart és csak csütörtök este jön haza :(

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Anita!
De jó :) akkor már a ¼-én túl is vagy. A rokonokkal ne foglalkozz, sokan hidd el irigykednek, vagy jódolgukban nem tudnak csak piszkálódni…

Jubi!
Fiad hogy tanult meg magától olvasni? :shock:
Jaj, de is mondd a kialvást…azért nem panaszkodhatom, mert reggel visszaalszom Katával, de ha éjjel nem kellene 2x felkelnem, nem aludnék vele reggel és addig a konyhában tennék-vennék…annyival előbbre lennék.

Ribizli!

Én vmikor mérem, vmikor meg csak üvegből adom a kaját Katának…Majd leszokom róla.
Éjjel szerencse pill. alatt visszaalszom. Mostanában éjjel 1 vagy 2 kelés van, + hajnalban. Az a gáz, ha Kata felkel, mert akkor vagy visszaaltatom a kiságy mellett, vagy viszem a nagyágyba, de mind2 megoldás szenvedés…idegesítő. Reggel nem gáz, mert együtt játszunk az ágyban, vagy átöltöztetés után a kiszobában és utána megint alszunk…:D
Abban reménykedem, ha Kata többet fog enni főzi stb. akkor nem fog éjjel felkelni…elhagyhatná az éjjeli szopit…
Kata most 7x (tegnap 6x) szopott, de vmikor csak szomjoltás van, nem eszik sokat. Ma főzi is 2x 50g, + sütőtökből 80g-ot evett. Ez a kedvenc. 8900g, tehát a súllyal sincs gond, 2hó múlva megyünk megint súlymérésre, na nagyon kivi leszek.

Timi!

Cumisüveg: (2x ivott életében, amikor lefejtem neki, mert egyszerűen nem akart enni, de feladtam, mert macera volt) egy marha nagy lukat csináltam a cumira és úgy adom neki a folyadékot séta közben. Már rájött, mert néha szívja és már nem nyammog, mint annó. De inkább a cumisüveg tetőbe töltöm a teát és úgy itatom a babakocsiban, álla alá zsebkendőt teszek, nem megy egy csepp sem a ruhára. Lassan a vizet is szoktatom, mert az a legjobb szomjoltó. Illetve, mivel kevés gyümit eszik, hígított gyümilevet is fogok neki adni. Tegnap a sűrű őszilevet nem fogadta el, múltkor meg 40m-t megivott. Franc tud kiigazodni. :D

Bettus!

Csiga még nem jött meg. Felhívtam a info. Vonalat, egy fószer vette fel, de csak azt tudta hajtogatni, hogy 2-3 hó. Mondtam már letelt, nem értette a hülyéje. Mondta még legyek türelemmel. A futár majd hozza. Nem is tudom kihez forduljak mi van már!!! :evil:
A pancsimanókat a héten küldtük be, remélem Karácsonyra megérkezik :evil: :evil:

Nózi!

Kata keveset eszik mindig. Vagyis gyümi vmikor pár kanál, de ma sütőtök-alma 80g. Ebéd brokkoli husival 50g, de du. is adtam neki, megint 50g.(hozzáteszem ha mérem, ha nem, nem vagyok ideges) Már beletörődtem, ő ennyiket eszik. Majd ha kevesebbszer szopik csak fog enni, ha nem akkor is majd lesz vmi…Kb. Kata is azokat eszi, mint Zsoltika.. Nálunk szopi 6-7x van, néha tejpépet adok Katának, nem volt kiütés, de tejtermékekkel még várok egy darabig.

Gesztenye!

Cukkinit a héten tesztelem :D Barni egy nap akkor 3x kap hozzátápit? És hányszor szopik egy nap?

Képzeljétek kicsit leégtem a mai séta alatt, nagyon meleg volt. Mit adtok a babákra ilyenkor? Én Katára egy kendő, ujjatlan body nagyon vékony pamut, egy r.u. pamut poló, vászonnaci, zokni.
Miben altattok mostanában?

Még annyit, hogy Kata egy hete elkezdett aktívkodni a mozgásban. Gurul :lol: letettem a szoba közepére és pill. Alatt 2 méterrel arrébb volt. Meg a felsőtestével irányt változtat és úgy pörög, kúszik körbe. Olyan aranyos.

Még az oldal közepéig sem jutottam, de álmi vagyok nagyon. Holnap jövök :lol:
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok,

bettus, teljesen egyetertek veled. Nekem is hasonlo tapasztalataim vannak a kérdésekrol és a valaszokrol. Az a legjobb, hogy sokszor, már figyelembe se vesznek kerdesnel, hanem a kicsinek intezik -de igy meg en nem valaszolok. Bár ha valaszolok se figyel ram az illeto.

Bennem is az maradt meg, hogy Kitti eleg jo husban van, multkori kepekbol. Kinezetre jo kis gurulos :)


Gesztenye, irigylem a minusz egy kilodat. Én is akarok olyat :D de nekem plusszos van csak :D

Mostanaban ataludjuk az ejszakat, de nappal nagyon szenvedunk... (?) alig van etvagya, olyan nyugos... én meg csak nezem mit tegyek... ez a nagy meleg is,

meg a foga is johet... de egyre tobbszor elalszik a kisagyaban magatol. Meg aluszekonyabb a napokban.

Tegnap alig evett egesz nap, vacsorazni sem akart-mégse kelt fel ejszaka -tehat nem az ehseg volt eddig az ok.

Tudjatok, nalunk a kisszoba ajtajai a konyhara meg a nagyszobara nyilnak. Ezert mikor alszik, meg mosogatni sem szeretek... ilyenkor a halkabb dolgok

maradnak, igy nekem hazimunka inkabb csak eber allapotaban megy. Ha alszik en is pihenek, netezek...

Edi: én rovidujju body, dupla pelus (csiponek) és egy nevleges kisruha (mint egy kising) -ezeket adtam csak a babara. És a sapkat levettuk a fejerol, mert

ebben is izzadt csak, nap ellen vedett a babakocsi
És tegnap este apaval megszavaztuk, hogy aludni is eleg csak a rovidujju body és a duplapelus

Tegnap delutani setanal, bementem valahova. Késobb apa szornyulkodve meselte, hogy egyik ismeros kismama hasonlo koru babaja, kotott sapkaban (sí sapka) és

nadragban volt. brrrrr, és jajjj 30 fok felett????? azert ez a kotott sapka tulzas. szerintem.
Ha minden igaz, ma megprobalunk Veronikanak kis ruhakat, vagy valami konnyu rucit nezni.

Edit, mi az az r.u. pamut polo???

Nekunk is van compunk -kolcson, szekrenyben lapul még-, de en is hallottam rola rosszat meg jot. De nem tom mi rosszat tesz, csak sokan ellenzik. Itt az egyik forumon huztak le nagyon.

Linda, babauszas tok jo lehet. Kicsit irigykedem :)

Tegnap és ma, zoldborsot kinaltam, de meg a hideg is kirazta. Cselhez folyamodtam, és sutotokkel vegyitettem. Igy mar lecsuszott :) elég rendesen ;) :P

Kicsit szetcsusztam a meleg miatt :D ugy erzem ;)

sziasztok
zi


(valamit tuti akartam még)

KépKép
rizibizi
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ most írtam egy hosszút, és elszállt :o

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Edi!
Nagyon ari Kata baba a kendőjében! :D
Beni már három évesen érdeklődött a betűk iránt, mindig nézte a Szerencsekereket. Aztán egyszer csak az utcán – séta közben - elolvasott egy feliratot. Mi meg ledöbbentünk, és elkezdtük tesztelni, és hát szinte mindent elolvasott, amire rámutattunk. Szépen összeálltak a betűk szavakká a fejében. Olyan az agya, mint a szivacs. Élvezi a tanulást, nagyon szeret olvasni. Állandó információéhsége van, és olyan a szókincse, mint egy intelligens felnőtté. De azért nem egy besavanyodott koravén kölyök, hiszen remek humorérzéke van…

Ma voltunk a bőrgyógyásznál Jazival. Azt mondta, hogy szépen szívódik fel a karján levő angioma. Ftorocortot írt fel rá, ill. azt mondta, hogy ne érje Nap. Ezt még nem tudom, hogy fogom kivitelezni. Jegelni nem szabad. Másik doki szerint jegelni kell, a harmadik szerint a nap kifejezetten jót tesz neki. Na, most legyek okos… :roll:

Jazinak is alakul a mozgása…Már szépen áll, viszont mászni nem hajlandó, helyette a fenekén közlekedik… Már mondja, hogy apa, anya, baba, ammma (ez a kajcsi) és ha puszit kérünk tőle, akkor cuppog. Olyan édes!! Néhány napja áttört a harmadik foga is, de csak egy tíz perces sírással járt a dolog, na és persze az utóbbi időben folyamatosan termelődő több hektoliter nyállal…

Ti milyen fényvédővel kenitek a babákat? Én 40-es faktorút vettem neki, de láttam már 100-ast is :shock:

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Rizibizi, én inkább frissen csinálom neki mindig, mégis csak az a tuti.

Timi, Dórinak ez a mért láza, vagy már levontad? Nekünk 5-6 napja van hőemelkedése általában este, bár most két napja reggel + folyik az orra (víz szerű). Doki azt mondta ez a fogacska miatt van, ami nem jelenti azt, hogy most azonnal előbújik.

Goodfairy, Én baromara örülnék ha kiderülne jön a kistesó. :) Meglásd tök jól eljátszanak majd együtt. :) Biztos lesznek zűrősebb napok, hetek hónapok, de mennyi öröm is lesz velük. :)

Bettus elküldtem a mailt, de akkor küldöm megint.

Mi 2 alkalommal kihagytuk most az uszást :( hiányzik is rendesen, de majd msot pótoljuk. :)
Nikit már nem igen hagyom egyedül a nappaliban, mert seccperc alatt körbeforogja az egészet, mindent megnéz, múltkor az ajtóval játszott... :) A nappaliban mintha bombarobbant volna, mindenhol gyerekjátékok. (direkt szórom el őket, Niki meg megy megnézni őket :) )
Sütőtökös kaját vettem neki, hátha arra nem fintorog, de hát az sem jött be.... Tegnap répával és husival próbálkoztunk 4 kanálig tetszett neki a dolgog.
Vizbe öntöttem neki facsart almalét, azt nyelte, de csak pohárból, cumisüveget utálja még mindig...
Én is meg vagyok gágyulva hogy öltöztessem a gyereket. Én rövid ujjú body, kis vékonyka nadrág, zokni.

Most hogy hőemelkedése van, esténként egyszer felkel éjszaka, de csak szomjoltás és már csicsi vissza.

Ti is szoktatok főzni a babaszobás receptekből?

Na megyek is, szép napot mindenkinek. :)

Igy szokott feltérdelni, és hintáztatja magát. :)

Kép Kép

chesti
 
 


Sziókák!

Linda: azért hinyoltalak :wink: msn-en. Meg itt is...

Edi: Én kivi leszek mikorra ér ide az a nagy "fűnyíró" :roll: Meg a Timi is beküldte és abból az egyik lap az enyém, és azon még pancsimanókat is kértem, hát azt várhatom mert még csak múlt héten adtam postára a kódgyűjtőt. De most már nyugi van egy kicsit mert legalább kaptunk már valamit.
Nálunk a ruházat egy polóból, pelusból, és egy rövid, bugyis szoknyából áll. Sapka, zokni nélkül. És egy pille könnyű kis esernyő babakocsival járkálunk, ami nagyon jó könnyű :D
Altatni egy vékony rugiba + egy vékony hálózsákban. Ablakok mindenhol nyitva, mert meg lehet degleni a melegtől. Itthon is mezitláb van, olyan édes a kis tappancsa.

Ribizli, szerintem Edi álltal írt r.u. poló az rövid újjút jelenthet.

Jubi: már mondja hogy anya apa stb? Hát ez tök jó!!! Nálunk még mindig csak bababababázás van, meg most kezd tapsikolni, nagyon cuki tud lenni.

Bettus

Kép
bettus79
 
 


hinyoltalak = hiányoltalak :lol:

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Senki nem írt a pelyhekről :( ezért ma "egyedül" fogom kiprobálni :lol: Nem is kellett vennem mert volt itthon zabpehely,(úgy kaptam ) az elkészítési módja is rá van írva:3x-os vizmennyiségben kell 10 percig főzni.Készítek majd egy adagot és azt fogom a délutáni gyümihez hozzákeverni,nem pedig sinlacot,aztán meglátjuk mi lesz belőle.
Holnap átugrunk méreckedni egyett,kivi leszek...(kevesett gyarapodott múltkor egy hó alatt)Jővő héten meg megint megyünk a neuró kontrollra.
Bébikomp:ennyi erővel akkor ne egyen az ember édességet sem....
Ruci:pelus,rövid badi,rövid poló,vékony gatya,zokni,cipő,kis kalap,amit inkább csak gyüröget Laura maga mellett. :lol: 2 dl szomjoltó folyadék:vizezett-gyümilé(100%)Én egy textilpelust vágtam el 4 felé,azt szoktam törlőkendőnek használni,(evés,ivás után)minden alkalom után kimosom,hamar megszárad,ha már nagyon trutyis akkor kidobom.Laura imád inni,olyan mint én:kis kacsa-baba :wink:
Vettünk egy gumicsónakot,az lesz az uszómedencénk itthon a teraszon,(nem olyan bazi nagyot)de ma meg pont szar idő lett :x
Az én fiókom meg tele van Liberós nyuszkókkal de nem küld senki semmit :shock:

Chesti,aranyos Niki ahogy így rugózik :wink: Laura ezt a pózt csak a fürdőkádban csinálja,nem tudom miért csak ott.

Jubi,Laura is mondja hogy apa,férjem szerint..... :lol:
Nekünk is 40 -es a napkrém.

Rizi,húúú,nem lehet valami jó két pelusban,hogy is van ez? :roll:
Még nem főztem az internetről de majd bekukkantok az oldalra.


Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!


Linda!

Hála Dórinak már tegnap nem volt láza. Viszont vasárnap este 38,4 volt. Dokinő azt mondta, h a fog a hibás, és plusszban piros a torka, és valami vírust is mondott. Tegnap nem ájultam el a kaja mennyiségtől amit evett. Sőt!Éjjel is majdnem, h 2 óránként fent volt. A csúcs az 3-tól altatás 4:30ig. Kelés 5:50. Nem értem ezt a fogat!Most ugyubár alul kibújt a kettő, akkor most mi gyötri? Miért nem aludt egy jóízűt?Amúgy nem annyira aktív, de azt sem mondhatom, h passzív :lol: Már akartam kérdezni, h ketten mentek usziba?Hogy oldod meg? Amíg te öltözöl, addig Laurával mit csinálsz? Amikor kijöttök a vízből, van valami melegítő?A mi uszinkban cudar hideg van! Ilyenkor úszó pelus van rajta?


Edi!


Milyen ügyi Kata baba! De ahogy olvasom ne legyél aggódott kaja területén. Hiszen szopizik 6-7*szer, és amit eszik mellé az untig elég.Fogacskátok?Milyen teát adsz Katának? Lehet már kérdeztem?



Jubi!

Én most vettem Dórinak 30 faktorosat(Aloes). Magas védelmet nyújt napégés ellen. Az a 40-es is UVA, és UVB szűrős?


Chesti!

Meg lehet őket zabálni amikor így elvannak a földön! Ez már a levont , de vasárnap 38,4 volt, és pont tegnap voltam dokinál vele. Már tegnap sem volt láza, és hála ma sem volt eddig. De hála a kedélye jó, viszont nem nagyon eszik.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Találtam valamit,idemásolom hátha van ami tetszik belőle :wink:





--------------------------------------------------------------------------------


Fejlesztési feladatok a 7-14. hónapban

Ezeknek a feladatoknak az összeállítása Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! című könyvében találhatók meg részletes, hetekre lebontott, konkrét feladatsorokkal. A szerző saját, pedagógusi tapasztalatait felhasználva, illetve pszichológusok és pedagógusok véleményét figyelembe véve állította össze ezeket a mindenki számára érthető, szinte semmilyen anyagi befektetést nem igénylő, a gyermekek számára élvezetes fejlesztő programot. A program születéstől iskolakezdésig, hat évre szóló anyagot tartalmaz. A feladatok, a játékok az értelmi fejlesztésen túl hozzájárulnak egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes anya-gyermek kapcsolat kialakításához.

Mindenkinek bátran ajánlom ezt a könyvet.


A gyermekek 6-8 hónapos koruk körül megtanulnak felülni, de legalábbis hosszabb ideig képesek már felülni. Ettől kezdve tágabb lehetőségek kínálkoznak a foglalkoztatás terén. Az ülés lehetővé teszi a kezek felszabadulását, így egyre több feladat megoldása válik lehetővé. A kézügyesség fejlesztése is megkezdhető ebben az időszakban.

Az érzékelés fejlesztése:

Adj a baba kezébe különböző tulajdonságú tárgyakat, melyeket a szájába is vehet!

Egy alkalommal puha-kemény, máskor rugalmas-merev, hideg-meleg stb. tulajdonságú tárgyakat kapjon!

Kóstoltass vele különböző ízű ételeket, melyeket egyedül is szopogathat!

Fürdés közben tölts poharakba hideg és meleg vizet! Dugd a gyermek kezét az egyikbe, mondd, hogy meleg, majd a másikba, mondd, hogy hideg! Magyarázni nem kell! Többször ismételjétek ezt a játékot!

Fürdőjében add az üres poharat a kezébe, mondd "könnyű", majd merítsd tele vízzel, mondd "nehéz"!

Ha már tud ülni, akkor is fektesd el a kádban, engedd benne mászni, hasra fordulni, játszani! Fürdőjében egy pillanatra se hagyd egyedül!

Mászni tudó gyermek számára építs székekből, asztalból akadálypályát, ami alatt át tud bújni!

Vakargasd, simogasd egyes testrészeit! Ilyenkor nevezze meg a testrészeket!

A látás, a gondolkodás fejlesztése:

Tükörben ismertesd meg arcával, s annak részleteivel!

Ültesd szembe magaddal, mutasd meg saját arcodon a szemet, fület, szájat, fogat, nyelvet, hajat!

Fogd be szemét gyöngéden kezeivel, majd vedd el, s mondd: "kukucs"!

Tanítsd a testrészeket! "Hol a fejed, orrod, szád, lábad, kezed stb.?"

Tegyél fel kérdéseket és várd a választ! "Éhes vagy?", "Álmos vagy?" stb. Fejmozgással várd az "igen" és a "nem" jelzéseket!

Ismertesd meg vele a lakás helyiségeit! "Gyere, megyünk a fürdőszobába!", "Menj apához a szobába!" stb.

Engedd konyhai eszközökkel játszani!

Nevezd meg neki őket! "Itt a pohár!", "Tessék a kanál!" stb.

Engedd lépcsőn mászni! Lefelé csak háttal másszon!

Tanítsd a fel-le szavak jelentését! A leesett játéknál mondd: "le"! Mikor felveszed, mondd: "fel"!

Tegyél az asztalra kekszet! Kérd a babát, vegye el!

Tedd a kekszet messzebb, hogy nehezebb legyen elérni!

Tedd a kekszet pohárba! A pohárban lévő kekszet mutasd meg neki, majd takard le zsebkendővel! Mondd: "Hol a keksz? Keresd meg!"

9-12 hónapos kor körül kezdd az utasítások tanítását! "Add ide anyának!", "Tedd bele a dobozba!" stb.

Engedd játszani a szabadban található tárgyakkal! Pl. kavics, bot, falevél, homok stb.

Engedd fürdőjében játszani! Mutasd meg a víz merését és kiöntését!

Tegyél fürdőjébe lebegő és lemerülő játékokat! Kérdd, hogy keresse meg őket!

A környezet megismerésére szolgáló feladatok:

Adj kezébe érdekes tulajdonságú tárgyakat: ragtapaszt, dörzspapírt, fürdőjében a szappant! Engedd fogkrémes, mustáros tubusból kinyomni a benne lévő anyagokat!

Engedd, hogy "veszélytelen" állatokat simogasson!

Mutass neki minél több kis állatkát, s nevezd meg őket! Pl.: katicabogár, csiga, hangya.

Adj kezébe falevelet, hogy eltéphesse; füvet, terméseket, melyeket sétátok során gyűjtötök.

Hallgattass vele madárhangokat!

Télen adj kezébe jeget, havat!

Adj kezébe száraz gallyat, hogy eltörhesse! Mondd: "Reccs!"

Engedd, hogy a gyümölcsöket egyedül "malackodva" egye!

Engedd, hogy az őt érdeklő tárgyakat megfogja, tapintsa!

Legyél következetes! Ha csak azért kér valamit, hogy ledobhassa, ne adj a kezébe semmit, tedd vissza a játszóhelyére! Tudatosítsd a "nem szabad" kifejezést!

Az érzelmei élet befolyásolása:

Az esti lefektetésre fordíts gondot! Mesélj, énekelj gyermekednek! Ne engedd, hogy sírva aludjon el!

Hancúrozz vele sokat! Dögönyözd, birkózzatok, nevessetek együtt!

Bármilyen baj éri, azonnal vigasztald meg! Ne hagyd bajában magára még akkor sem, ha a gyermek hibás a "balesetért"!

Képeskönyvet nézegetve találj ki rövid, kedves történeteket! Ne mesélj szomorú meséket!

Engedd gyakran odabújni! Simogasd, dédelgesd, puszilgasd!

Erős akaratú gyerekkel szemben lépj fel határozottan! Büntetésül rakd vissza játszóhelyére! Ne engedd, hogy hisztériás jelenetekkel mindig elérje, amit akar! Később ebből sok konfliktus származhat!

Kezdd el gyermeked tudatos nevelését! Gondolkozz rajta, mik azok a tevékenységek, melyeket megengedsz gyermekednek! Amelyeket nem tartassz helyénvalónak, azt tiltsd következetesen!

Legyél határozott, de mindig kedves és türelmes gyermekedhez!

Az utánzóképesség fejlesztése:

Cuppants felé puszit! Kérd, hogy utánozzon téged!

Intsél "pápá"-t!

Játsszatok "Süti, süti pogácsát"!

Vágj szomorú és vidám arcot!

Dugd ki a nyelved!

Simogasd kezével mindkettőtök haját! Kérd arra, tegye ezt egyedül is!

Szagoljatok virágot, mondd: "hapci"!

Ütögess össze tárgyakat, add az ő kezébe, segítsd összeütögetni!

Köhögj! Mondd: "kuc-kuc"!

Játssz az ujjain: "Elment vadászni..."!

Gyakorlatok a beszéd fejlesztésére:

7-8 hónapos kortól napi 5-10 percet szánj ezekre a gyakorlatokra!

Közös játék közben kisautót tologatva berregj!

Sétáltass játék babát: "Jár a baba, jár"!

Dugj el egy játékot, mikor előveszed mondd: "itt", "ott"!

Ablaknál integess "pápá"-t!

Beszélj játék telefonba: "Halló"!

Add a kezébe a telefont, hátha próbálkozik ő is!

Képeskönyvben nézegessetek képeket! Egy-egy szóval nevezd meg a látott élőlényt, vagy tárgyat!

Ismételj gyakran egy szótagú szavakat!

Az önálló játék kialakítása:

Az önálló játék fejlesztése ebben a korszakban fontos igazán. Az egyre rövidebb alvásidők, a meghosszabbodott ébrenléti szakaszok nagy megpróbáltatásokat okoznak azokban a családokban, ahol a gyermek nem tudja napi 1/2-1 órán keresztül önálló játékkal elfoglalni magát.

Sokszor a játékoktól hemzsegő járókában áll és sír a gyermek azt követelve, hogy foglalkozzanak vele! Más esetekben a gyerek játékideje csak addig tart, amíg az összes játékát kiszórja. Mi lehet ennek az oka, és mi a megoldás?

Ha a gyermek napról napra ugyanazokkal a játékokkal találkozik, azokat megunja. Érdeklődését nem kelti fel egy idő múlva egyik sem. A rengeteg játéktól, amelyekkel nem tud mit kezdeni, ideges lesz, kiszórja őket. A megoldás: szedd össze az összes játékot, amivel a család rendelkezik. ( A játékként szolgáló háztartási eszközöket is!) Csoportosítsd 4-5-ösével dobozokba, kosarakba! Ezek az ún. foglalkoztató csomagok. Minden nap másik kosarat adj be a gyereknek az önálló játék idejére! Így ő a játékokat újdonságnak találja, szívesebben ismerkedik, játszik velük. Ha mindent kiszór, csak egy játékot adj neki. Ha ezt is kidobja, hagyd kicsit unatkozni!

Néhány ötlet a dobozok tartalmának összeállításához:

1. doboz: műanyag pohár; csörgőkocka; kisautó; ruha zsebkendő

2. doboz: nagy kupakú flakon, melyet csavargatni lehet; tárgy, amely belefér a flakonba; sípoló játékfigura; kemény táblás képeskönyv

3. doboz: felnyitható fedelű doboz; labda; járókára gumival felkötött játék; kisebb tárgyak, melyek beleférnek a dobozba

4. doboz: két egymásba rakható pohár; csörgő; pici állatfigurák vagy babák

5. doboz: orsó; műanyag tál; kartonlap, ujjméretű lyukakkal (mutasd meg, hogyan tudja kidugni és mozgatni az ujját); kanál; pohár

Hetente variáld át a dobozok tartalmát, újítsd fel a játékkészletet! Ne vásárlással, hanem saját ötleteiddel!

A könyvben napi lebontásban összeállított feladatsorokat találhatsz.



Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Szép napot, lányok!

Húú, nem semmi ez az idő :? ma még 30 fok, van ahol megmár 20 van, és esik az eső! Nem csoda, hogy kikészíti a babákat! :roll:
Pistike is elég nyűgös ma! :x
Ha etetem, teli szájjal bömböl, köpköd!Egy élvezet mostanában az etetés! :roll:

Linda!

Jók ezek a dolgok, amiket leírtál!
Mi süti-süti pogácsát, kalácsot, csipp-csipp csókát, hinta palintát, höcc-höcc katonát, gyerekek, gyerekek szeretik a perecet, ez elment vadászni, stb. szoktunk játszani! Nagyon élvezi! persze a korához képest játszom vele! Sőt, ha marni készül az arcunkat, mondjuk neki, hogy ciróka-maróka, hátha megtanulja, hogy nem szabad! :wink:
Kedvence, ha a kezemmel játszok, mutogatok neki valami mondókát, órákig képes elnézegetni! Pl. erdőben egy házikó, eresz alól fecskafia...stb Olyan jó kis dalok vannak!
Mostanában a földön hempereg egy pléden, szereti a keményebb alapot, ott jól tud forogni! :wink:

Timi!
Sajnálom a lázat, jól megkínozza a fogzás Dórit! :cry:

Lányok, a Nestlé-től ne vegyetek sütőtök pürét. mert iszonyat :x

Mennem kell, pedig még írtam volna, de sírás van...

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Kata alszik gyorsan kihasználom az időt :D

Ribizli!
Nyugodtan panaszkodj…(megjegyzem, sokan örülnének, ha ilyen anyósuk lenne, aki így kaját ad, ezt azt... Gondolom a tied meg mások előtt meg adta a „ nagyot”..gondolom érted mire gondolok…ne foglalkozz vele és a munkatársakkal se, tudod mindig mki más jobban tud mindent…)
Én mkit meghallgatok, kérdezek, de az lesz amit kigondolok magam és a tanácsok alapján…még nem volt semmi ellentét senkivel (családon belül). Elfogadják, ez már más világ, mint anno…
Katára is szokták mondani, hogy nagy, erre magamban berágok, mert tök normális méretű. Hosszra még 70cm sincs, súlyra 8900g, de hát 3520g-mal született. Elméletileg 10,5kg „lesz” egy évesen. Én örülök, hogy ilyen.
r.u. poló = rövid ujjú poló, felső.
És éjjel mivel takarod be Veronikát? A karja nem hideg a rövid.u-ban?

Melódia!
Pistike szép nagy herceg! :lol: Hogy bírod el? Anyukám vett Katának Kecskeméti sertésmájat, tudod ami nem tetszett nektek...nagyon kivi vagyok...de ahogy leírtad nem sok jót remélek :wink:

Bettus!
Szépen hízott Kitti. Doki mikor lenne megelégedve? Gratula a foghoz! Még szopik reggelente Kittike?
Jó lehetett az esküvőn. Mi is elmennénk szórakozni, de Kata éjjel ugye felkel többször is. Ma „csak” hatszor kellett felkelnem. 3x etetni, 3x csak úgy, cumiberakás stb…Pedig anya alig várja, hogy vigyázhasson rá, de amíg ennyit szopi nem lehet. Pedig apával elmennénk 2napra élményfürdőzni. :D

Linda!

Most jutottam a hsz-edhez. Nem adok gabonapépet. Majd írd le hogy fogadta Laura. Kivi vagyok a súlymérésre. Mennyi olajat teszel a főzibe? A végén teszed bele és összeforralod? Vagy hogyan? Tényleg te sem voltál msn-en. Mennyi ideig főzöd a krumplit?
Előző hsz-ben írtam Kata kajálásáról. Mikor tudtad meg, hogy császár volt?
Szerintem vedd fel a liberosokkal a kapcsolatot, nem? Ha megvan nekünk még az a papír amit küldtek leírom az elérhetőségüket.

Timi!
Lehet, hogy a fogak miatt is van láza Dórinak, de inkább a torka miatt. Kaptatok rá vmi szert? Meg lehet, hogy a felső fogak is mocorognak. A betegsége miatt nem eszik annyira jól…szopiztasd ahányszor ígényli.
HIPP gyermekteát szoktam adni Katának. Holnaptól forralt vizet adok.

Beusa!
Én tényleg hurkás vagyok :lol: :lol: Te is? :wink:

Jubi!
Na akkor Jazi elkezdett aktívkodni :lol: Lehet, hogy Jazi is az okos bátyra ütött? Ügyes, hogy tud 1-2 szót.

Chesti!
Régebben nézegettem a babaszobás recepteket, te szoktál abból főzni? Ügyes Niki! Ebből hamarosan mászás lesz :D

Fényvédő faktor: sétéhoz is bekenitek a babót? Vagy majd csak a strandon vagy az arcát, kezét sétához is? Milyen fajta krémeket vettetek??

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Melódia - itt lakunk nem messze egymástól, de itt még mindig 30 fok van és hét ágra süt a nap! Gondolom akkor nálunk is nemsokára elromlik az idő... Jók ezek a mondókák, Zsoltika is nagyon szereti, kedvence a höcc-höcc katona, de ezt én döc-döc-nek mondom :)

Edit - szerintem is úgy van ahogy gondolod, egyelőre elég Katának kevés szilárd is a szopi mellett - ha a szopi csökkeni fog, úgy eszik majd többet. Amúgy Kata nagyon jó súlyban van! Így a legjobb hisz az anyatej a legjobb táplálék, én is így szerettem volna, de mindegy, nem bánom (csak egy kicsit) hogy így alakult.
Ruha: rövid ujjú body és rövid naci, zokni nélkül, de azért a babakocsiba be van készítve egy. Fejére meg pelenkát kötök, olyan hirtelen jött a jó idő, hogy nem vagyunk rá felkészülve, nincs nyári sapink. De amúgy a fokozatos barnulásban hiszek, így ha szórt fény van (fák között) akkor nem teszek a fejére semmit, így nem lesz nagyon melege, miközben szépen barnul. Persze most, hogy egyre erősebb a nap jó lesz vigyázni. Napvédőt nem használunk (egyelőre)

Czmelinda - akkor jó nehéz heted lesz (van) legalábbis péntekig! Tudom sokaknak nincs segítségük.... itt a házunkban is látom, hogy van más is, akihez nem jönnek a nagyszülők. Csak mostanában sokat jártunk játszótérre, és ott sok gyerek a nagyszülejével van lent, így egy kicsit irigy lettem :oops:
Szóval nálatok már rossz idő van, akkor az még ma ideér! Így legalább nem kell fájjon a fejem, amiatt hogy még nincsenek nyári ruháink :lol:

Kép
nózi
 
 


Timi - Dórikának jobbulást!!!

Linda - jó ez a lista, köszi!!!

Kép
nózi
 
 


Nózi!

De már a boru lassan ideért! :?
Nézd majd meg a Kőrösi Csoma Sétányról nyílik egy udvar, ott van a picur bababolt! Nagyon jó sapik, rucik vannak! :lol:

Tényleg, mikor talizunk már? :wink:

Tényleg én még nem gondoltam a fényvédésre, lassan mejd beszerzem a naovédőt én is! Biztos van kimondottan babáknak kifejlesztett, majd megnézem a DM-ben!

Edi!
Én sertésmájasat nem adtam neki, azt valaki más írta, de rettenetes lehet! :? Én most a Nestlé sütőtökkel fáztam rá, tele volt rízzsel, meg répával, sütőtöl alig!
De a többi nestlás cuccokkal is így jártam! Mostanában próbálgatok mást is ,a Kecskemétin, meg az Unuveren kívül, de nem sok sikerrel...Eddig a körte ízlik neki a legjobban a Humana-tól!

Chesti!

Nagyon ügyi Niki! na, Pistike ezt még nem csinálja, eddig csak a hasra fordulás megy, meg ztána az üvöltés, ha elunja magát, mert nem tud visszafordulni! De ha tetszik neki valami játék, és messzebb van, valahogy odakapálódzik érte! :lol:

Úgy látszik az én gyrerkeim ilyen lusti fajták, a többiekhez képest! De bepótolja ő is, Fati is mindent egyszerre csinált! Meghát nem lehet egyszerű a 10 kilós seggét emelgetni :lol:

Na, mentem mert megint bömbi vaaaan....

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Edi!
Én oriflame-s 40-es faktorút vettem Jazinak. A fiúknak 20-ast, magunknak pedig 15-öst. Mindig bekenem a Jazi szabadon lévő testrészeit, ha kimegyünk a házból. Az arcát is, az orrát pedig főleg, mert az nagyon le tud pirulni. Ha olyan a sapija, amiből kilátszik a füle, akkor azt is, mert egyszer annak idején Daninak nagyon leégett a füle, azóta erre is odafigyelek.

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Linda!


Te vagy az én emberem :lol: DeáknÉ B. Katalin nekünk is megvan, és NAGYON JÓ!!!!Éppen tegnap mutattam Bettusnak,és kérte, h majd adjam oda. Ennek a bemásolásnak tuti örülni fog. Hiányoztál az MSNRŐL :wink:


Melódia!


Pistikét megviselte a fog? Mi lesz a többivel, ha ez a kettő így levette a lábáról Dórikámat?


Edit!


Élményfürdőzni mi :wink: ? Erre bezzeg lenne eszetek? :lol: Most úgy ahogy megevett majdnem egy egész őszidesszertet banánnal. Ez már haladás. Kaptunk C vitamint(cebion cseppek), Tantum Verdét(torok és szájöblítő), és Cataflam cseppeket. Erre a barátnőim azt mondták(gyerekesek), h az baromi erős. Erre vettem Panadol szirupot. Én most h.ú. bodyban, zokniban, és hálózsákban altatom. Ma amikor voltunk lent:kis napozó, pucér láb, és kalapocska(mindig leveszi a kis kezével). Én még egyenlőre nem kentem be, de az előző h.sz-ben írtam, h mi Aloe Verás 30 faktorosat vettünk.


Nózi!


Nekem is fejfájást okoz ez a meleg, h mit adjak Dórira. Olyan szeszélyes azért még az idő. Most pont borús, de kb 30 perccel ezelőtt még kánikula volt. Nekem is be kell újjítanom a ruhatárát. Sőt! Vennem kell egy lazább hálózsákot is, mert ami most van azért elég meleg. Remélem mihamarabb elfelejti Dóri, h meggyötörte a fog, és köszi a jobbulásért.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Melódia!
a májat Tina írta eszembe jutott (asszem legalábbis)

Kép
Kép
edi78
 
 


Timi!

Vékonyabb hálózsákot, nyárra valót, a rossman-bam láttam, én is szeretnék venni! Nézd meg esetleg!1900 Ft körül volt!
Pistikét a 3 fog csak annyiban viselte meg, hogy állandóan evett! Más gond nem nagyon volt, szerencsére!

Kép
Kép
melódia78
 
 


Melódia!


Köszi! Holnap megnézem.



Jubi, Nózi!



Nektek Bolodg Hófordulót :lol: :lol: !


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


sziasztok,
Alig jön be a babanet mostanában...vagy én próbálom rosszkor?
HOgy viselték babáitok a mai vihart?

Megkaptuk a 2. Neis-Vac-ot, és mérésünk is volt: 8700 g-ot nyom Lánykám:-) A dokink szerint már napi 2 üveg kaját kellene ennünk, hát nem tudom akkor hány kiló lenne..... Mikor büszkén közöltem, hogy már fél üveggel eszünk, a védőnő hirtelen bejelentkezett:-) gondolom szükségesnek látta...kiváncsi leszek tényleg ellátogat-e :lol:

Edit,
sajna én is hurkás vagyok, de már legalább minden nap tornázom.
Diéta hogy halad?

Gesztenye,
Forrait elkezdtük, nagy sikere van.

Linda,
Lehet hogy megyünk a Kolpingba babaúszó táborba jún.3tól, otthon lesztek? Mentek akkor úszni?
Ti merültök már?

Eszti,
A babaszoba-hu-ra gondolsz? Csütörtökön megyünk tornára:-)

Fényvédő: Vichy 30-as babanaptejet használunk, holnaptól sétához is, mert nem tudom kellően takarni az izgőmozgó testét a kocsiban. 11.00-és 15.00 között pedig igyekszünk a házban lenni, az UV akkor is érik, ha a nap nem.

Akupunktúrát próbált valaki fogyáshoz?

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!
Egy kicsit elmaradtam a visszaolvasással, de holnapra bepótolom. Addig is:

Edit!
Sok sikert a teszteléshez. Igen 3-szor van pép és 5-ször szopi, reggel és este teljes szopi, a többinél pedig a pép mellé. Sajna én is észrevettem, hogy csökkent a tejem, így este még 80 g tejpépet is megeszik a szopi után.
Barnin ilyen melegben van egy rövidujjú body, rá egy sort, zokni, cipő és sapi. Sajnos ő eléggé izzadékony és még néha ebben is melege van. Lassan eljön a napozó ideje :lol: .

Kb. 16 hónap "üresjárat" után ma délután megjött. Így már biztos, hogy 2 hete amikor fájt az alhasam és elmentem a dokihoz, akkor peteérésem volt :lol: . Azért még szívesen kihúztam volna pár hónapig, de még így is mázlista vagyok (mivel még nem szeretnénk újabb babót), hogy ennyi ideig megkímélt a szervezetem. Eddig nekem elég erős görcsökkel járt (cataflamot szedtem rá), úgyhogy most kíváncsi leszek mennyire fogom bírni a homeos szerekkel.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Most már vagyok, de nagyon elmaradtam a mosással, vasalással takarítással az utóbbi napokban úgyhogy ma lesz dolgom :(
De igyekszem azért ide is jönni :)

Szép napot mindenkinek!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Timi köszönjük a köszöntést! Nem biztos, hogy a többi foga is így megviseli, az első négy a legnehezebb - mi szerencsések voltunk, Zsoltika csak napközben volt nyűgösebb a szokásosnál (bár a szokásos is elég sok - nehezen alszik el napközben, sőt mostanában alig alszik, helyette meg nyűgös, ilyenkor csak az segít ha leviszem sétálni) éjszaka csak a szokott három időpontban kelt fel.

Melódia - vékonyabb hálózsák minket is érkekelne, a Pataki mellett lévő Rossmannban láttad? Egyszer akár ott is összefuthatnánk! Innen elég messze van (csak gyalog tudjuk megközelíteni) de időnként el szoktam menni, és onnan már nincs túl messze a Kőrösin lévő bababolt, amit mondtál. Kösz a nestlés infót, eddig se vettük, de így már kísértésbe se esek! Mi főzelékből humana és hippet veszünk, esetleg kecskemétit. Kaptam 20 %-os kedvezményt a dmbe így már nem is volt vészes az ára. De most már inkább főzni szeretnék, és az üvegest csak akkor adnám, amikor tényleg semmi időm nincs. Arra gondoltam, hogy nem a főzeléket fagyasztom le, hanem a zöldségeket, hisz néhány zöldségből olyan kevés kell, hogy olyan kis mennyiséget nem is lehet kapni. Pl. brokkoliból csak egy kis rózsa kell a krumli mellé az íze kedvéért, így azokat lefagyasztanám.

Linda - lereszeled a zöldségeket? Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe???? Vesződök itt a kis darabokra vágással.... Kösz a tippet!

Napvédő: nem tudom, hogy fogunk-e használni, én sose használtam. Bár nekem elég jó a bőröm, nem érzékeny a napra, de Zsoltika az apja fehér bőrét örökölte (de szépen barnul!) Ha mégis kell, akkor neways-től fogok választani, ezek károsanyag mentes termékek. (nem vagyok ügynök, csak mostanában érdekel a téma, ha mást is érdekelne: www . tisztatermekek . hu úgy tűnik ez is olyan hálózat mint az aloe vagy az oriflame, de azokról is kiderült, hogy jók, legalábbis jobbak, mint amiket a boltokban lehet kapni)

Beuka - miből vizsgáztál és hogy sikerült?

Kép
nózi
 
 


Gesztenye - nekem meg érdekes mód mostanában görcsölt a hasam, eddig semmi gondom nem volt a mensivel. Ráadás legutóbb késett pár napot - ami azért volt fura mert annyira szerencsés voltam e téren, hogy mindig napra pontos volt, három napig tartott, és sose fájt. Remélem csak átmeneti problémák voltak ezek, nekem bőven elég a mensi előtti idegbaj.... :lol:

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

Nózi!

Nem az itteni Rossmanban láttam, hanem Újhegyen voltam a múltkor a baránőmnél, és ott! De gondolom, hogy a többi üzletben is van! Én nem nagyon járok a Rosmanba, inkább a Dm-be, mert jó árban vannak a bébikaják, és sok akciójuk van!
Pontosan hol is laktok? Mert majd megbeszélhetünk egy helyet, ami mind a kettőnknek közel van, és mondjuk ott talizhatnánk! Pl. Pataky, vagy valamelyik park!

Beuka!
Már hiányoztál! Gyere, ha tudsz, miket tud már Boti?

Mentem is, pussz Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?