Új privát üzeneted érkezett!

Kandikának mielőbbi teljes felépülést kívánok ! Ezek szerint tényleg meg tudták laparosan oldani, ez szuper hír ! :wink: Puszilom !

mniki

Kandi, remélem, minden ok, gyors felépülést !!! Puszi !

Monácska, na ne szerénykedj, tegnap elolvastam amit a pár új bejelentkező csajnak írtál, hát le a kalappal, olyan összeszedetten tömören leadtad nekik az infot, hogy csak lestem ! Nagy segítség ez annak, aki még csak ismerkedik a betegséggel !! Ügyes vagy !

Igen, tudom, hogy te osztottad a jegyeket, meglestem a névtábládat, csak mivel nem ismertük egymást - én ugye csak olvasom a nlc-t - nem mutatkoztam be. De a következőn bepótoljuk ! :wink: :lol:

Nikike, gyógyulj már meg ! Szegénykém..... :cry: remélem, pár napon belül már túl leszel rajta. Ugye visszamentél a dokihoz, ha már a hangszáladnál tart a gyulladás !!??
zsizsik

Anyoooka, köszi a fertis kérdésemre a választ. Már javítottam is az időpontokat, és egyből teli karika lett az összes. Nem gondoltam volna, hogy fél óra differenciák is számítanak.

Dimet, gratula a doktori disszertációdhoz! :) Most már pihi és relax van 1000-rel, ugye? :wink:

Csipike, pihenjél a jövő hétig, hiszen jön haza az "apjukod"! :wink: :D Frissnek és üdének kell addigra lenned.
Az jó, ha van új nőgyogyi "áldozatod", de kíméletes legyél hozzá, hogy legközelebb is meglátogathasd! :D

Mnikike, gratulálok a PÉ-dhez! Ez nagyon klassz, hogy volt! :D És gyógyulj meg minél hamarabb a hörghurutból.

Monácska, tudom, hogy furcsán hangozhat, de egy PCOS nő naggggyon tud örülni egy jóóó kis erős mensinek. Én legalábbis nagyon örültem a legutóbbinak. :D
És: új hónap, új esélyek. Tiszta lappal.

Zsizsik, ügyes vagy, már csak a korai kelés és vérvétel miatt is. :) Tök jó, hogy már hétfőn lesznek eredmények. Én már 3 hete várom a sajátjaimat...
A fogyáshoz pedig külön gratulanciám!!! :D

Kandika, mielőbb heverd ki a műtétet! És most már semmi sem állhat a babásodásod útjába. :)

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Jaaa, csajok, lenne még egy kérdésem:
asszem ma reggel elfelejtettem bevenni a Meforalt. Mi van ilyenkor? Gondolom 4 után már nem érdemes a reggeli adagot bevenni. Folytassam az estivel?

Kösz-pusz,

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Tükörvíz, most már szerintem folytasd az estivel! (mennyit szedsz te most?) Én jártam úgy hogy a reggelit elég későn vettem be, az már inkább tízórai volt és korán ebédeltem, akkor jött a déli adag és iszonyú rosszul voltam egész délután :?

Kép

Kép
anyoooka

Köszi Anyoooka, én is így gondoltam. :)
Egyébként 2x500-at szedek.

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Sziasztok!

Bocs az eltünésért, de egyszerűen nincs fizikai időm írni. El vagyok havazva mostanság.
Most nem tudok visszaolvasni, senkinek sem fogok reagálni :oops:

Most látom a priviket is! :oops:

Magamról sincs mit írni. A fene tudja hányadik ciklusnapon vagyok, nem mértem a hőmet, de mivel nem akar megjönni három reggel óta mérem a hőt, béka popsi alatt. szóval tutti nem volt PÉ ebben a hónapban.
Már sok mindent nem tudok mire vélni....
Nagyon hiányoztok, az a terefere csicsergés és a jóízű nevetések, csak a gondolataimat utálom ha a babatéma körül forognak.

Jövő héten pesten leszek, eddig úgy néz ki, hogy kb. szerda du ráérek és találkozom Mnikivel (talán Lafival is, remélem Rejokával is), de ha gondoljátok lehetne egy olyan minitali, mint múltkor (amiből én kimaradtam Kép ). És eljönne Mindenki akinek kedve és ideje van. De sajnos nincs időm megszervezni. :roll:
Mondjuk nem is kell nagy szervezés: időpont adott: szerda du. 5 után, Pesten, csak egy konkrét helyszín kellene.

No, mit szóltok hezzája??? Norka???

Backa, Kincs, Rambóka, Lara Nektek dupla cupp, mert tudom, hogy kicsi az esélye, hogy jönnétek.

cuppp Mindenkinek!

Jók legyetek.
Vendég

Sziasztok,

Kandiról tudunk bővebb híreket is esetleg? Tehát hogy mit találtak nála stb. Nagyonk kíváncsi vagyok...

Hát igen, Clostyt nem nagyon kellene adni UH követés nélkül. :? Soha nem gondoltam volna, hogy pl. a MMEC-ben ennyire el fog húzódni a dolog, rajtunk kívül álló okok miatt, az biztos, hogy nagyon kell már az UH gép. Hamarosan lesz is, de addig nem tud Tűű doki sem olyan lehetőséget beígérni, ami nincs. Úgyhogy nekem ez a gyanúm, ezért datálta a második ciklusra a követést. (De ez csak tipp.)

Azt szeretném infónak megadni, hogy a Zentai Andi dietetikus és Tűű dr. mellett hamarosan Breyer Helga is elkezdi a rendelést (konkrétan május 29-én először, már telnek be az időpontok), ő egy fiatal belgyógyász, erősebb diabos, mint endokrin beütéssel. Elsősorban azok a PCO-sok javasoltak hozzá, akiknek a cukorterhelése már rossz eredményt mutatott (emelkedett cukor), rosszak a lipidek, magas a testsúly. Metabolikus zavaros vagy diabétesz-gyanús hozzátartozók is mehetnek, főleg állapotfelmérés miatt (labort is csináltat). De pl. túlsúlyos teherbe esni vágyók is (30 fölötti BMI).

Dimet, gratulálok a védésedhez! El tudom képzelni, milyen heted volt, ezért ez pocakosan már nem semmi teljesítmény. Elnézőek voltak veled, vagy egyáltalán nem?

Zsizsik, te szerintem beindultál... nem lehet, hogy ez a rozi utóhatása, de közben már a met is dolgozik? Úgy sejtem, talán ez a legjobb időszak, most kellene elkapni az esélyt.

Mniki... :lol: azt azért sajnálom, hogy szarul vagy. Jobbulást. A pé-d gondolom mesebeli. 14.cn... el se hiszem a PCO-dat.

Annyit írtok a Fertyről, nekem meg esélyem sincs ciklusfigyelésre, mert tök felesleges. :evil: Már el se vagyok kettyenve, csak röhögök magamon. Két pozitívum van: megállt a fogyásom (bizony isten :shock: , én már ennek is örülök), a másik, hogy a bőröm kezd bababőr státusra érdemes lenni, ami külön érdekes, hogy a hátamon sincs pati, ami azért döfi. Hasmenésem sincs. Egyebekben meg nulla. Most csak az a kérdés, mikor is fogom rászánni magamat arra, hogy pl. Clostyt szedjek meg HSG-zzek meg Uh-zzak. Mert ehhez erőm nincsen. Nem szívatás ez a sorstól?

Ma megjelentünk az Éva magazinban. 8)

pusz mindenkinek
Vendég

Helloka!

Lafi gratula a petezsákhoz :wink:

Dimet, gratula a védéshez, most már pihiztettheted az agyacskád :)

Itim: Üdv errefele

Kandi: gyógyulj minnél hamarabb, sokat gondolunk rád !

Rólam: Dokinál azóta nem voltam, megfogadom Rambóka tanácsát, és majd csak hétvégén fogok tesztelni, ha addig sem jön meg :roll: Hőm azóta is egésznap 36,9 és 37,6 között mozog...
További szép délutánt ! :D

tyche

Norka!
Annyi embernek adtál már erőt és vigaszt, hogy azt sem tudom, hogy mit írjak! Pláne, mert nem tudom, hogy a ciklusodban most hol tartasz!
És azt sem tudom, hogy mennyire csipázod, ha vigasztalnak, azt tudom, hogy banális szavakat nem akarsz olvasni!

De az biztos, hogy Bogi elkészült, hiszen emlegette a minap a "sziszát" odahaza! :lol: :lol:
És abban is biztos vagyok, hogy a gyerek utáni vágy egyszer majd erősebb lesz benned, mint az, hogy mások sorsa felől intézkedj, és klinikát hozz létre nekik, és az uh gép miatt idegeskedj, stb.... És akkor majd az lesz a fontosabb, hogy Clostyzz, uh-ozz, ciklust figyelj, repesztő injekciót intézz, és teszteket pisilj ezerrel! Úgy fogunk szurkolni, ahogy a lelkünkből kitellik. Te most nem magaddal foglalkozol, hanem másokkal, amiért soha nem tudunk elég "hálásak" lenni, de változni fog majd ez is biztosan.
És azt is tudom ám, hogy "és-sel" nem kezdünk mondatot........ :D :D :roll:
Addig is sok ölelés Neked!
Vendég

Fúúúú Tyche!
Drukkok mennek!!!
Vendég

Kavicska, szia !!! De jó, hogy hallani rólad végre ! :lol: De amiket írsz, nem túl bíztatóak..... kicsit eleged lett a dologból ,mi ..... ? Megértelek. De ne csüggedj légyszi, ezek ilyen hullámok az ember életében, vannak mélypontok és vannak csúcsok. Biztosan lesz valamilyen esemény, ami a magasba lök majd megint...! Én legalábbis tiszta szívből ezt kivánom neked !!! :wink: :lol:

Norka, szerintem is beindultam, most alig várom ,hogy hétfőn lássam a leleteimet, hogy engem és a sejtéseimet igazolják-e az eredmények, miszerint javulok ! Hát, tudod, rajtunk nem múlik az esély elkapása.... :lol: 8) :oops: bár most pár napja kicsit lelassultunk, de hát ciklus vége felé is járunk, meg minden.... majd a következőt végig döngetjük, az biztos ! :lol: :lol: :lol:

Norka, miért szeretnél te máris clostyzni, ciklust figyelni, UH-ni ?? Csak nem tervezitek máris a kistesót ?? De végül is most hogyan állsz, rendszeres a ciklusod vagy zűrös ? És mi a tapasztalatod az avandamettel ??
zsizsik

kavicska majd hívlak, valami kerthelység kellene, nem? Tranzit hogy tetszett annak idején?

Norka!
olyan kár, hogy nem jött össze acamponában összefutni!! :cry: :cry:
Én voltam a hülye, miért nem előző nap szóltam!! :x

Ahogy olvastalak, egy pillanatra megállt bennem az ütő, mert mikor olvastam hogy megállt a fogyásom, azt hittem panaszként írod, már gondoltam is magamban, hova akarsz még fogyni, max elfogyni...de aztán láttam más a pálya... :D

Akkor ha jól értelmezem, nálatok már ezerrel megy (menne) a bébiproject II. ? Szóval még nem Uh meg closty, de nem védekeznétek? Ez jó hír.

A bőrődért is irigyellek, enyém cipőtalp vastagságú.

Azért nem olyan vészes a helyzet, legalábbis nem reménytelen, mert lehet még gyereked, max. kicsit több energia mint másnak, de LEHET és hát kinek adna a sors ilyen feladatot, ha nem neked, hiszen te képes vagy ezt megszervezni, levezényelni és újra megoldani. Az lenne aszívás, ha nem lennél képes erre.

Csak most kicsit fáradt vagy, én nem is bírom ésszel felfogni, hogy vagy képes kisbaba mellett ennyi mindent csinálni, én a felét sem tudnám, és ezt most nem bóknak írtam! (én is tudok vigasztalni, mi? :lol: :lol: )

Szóval úgy gondolom első körben pihi kell neked ezerrel, pihi, pihi, aztán nézz rá Bogira és legyél nagyon büszke és boldog, aztán a soron következő gyakorlatui lépéseket te jobban tudod mint én...

Töbieknek mindenkinek pusza, zsizsik várom nagyon a nyári talidat, nem tudok írni, mert ki vagyok mint a ló. valamit csinálni kéne velem lányok.
A helyzet az, hogy megjött másodjára szülés után, 31 vagy 32 napra, (lánykoromban évekig 31 napos cikluiom volt 17. napi pével, míg fogigátló be nem kavart), és minden mensikor ágyabn fekvő beteggé válok.
A mensi első napján olyan migrénem lesz, hogy kedd este 11-kor lehánytam a lábam, a pizsamám, a WC ülőkét, remegtem, és egyedül voltam a gyerekekkel éjszaka, Zsolti külföldön...azt hittem meghalok. ha johanna felébredt volna, nem bírom felvenni. Szernecsére nem ébredt, tudtam aludni pár órát, nagyon érzik ezek a tücskök mit bír anyu...

aztán a második és harmadik napon leszakad a hasam alja, a hüvelyem, ülve jobb csak a helyzet, vagy fekve, képtelen vagyok állni. Állandóan aludnom kell, és le vagyok lassulva, pl. semmi házimunkát meg egyáltalán semmit nem bírok csinálni.

Anyut felhívtam ezután a szar éjszaka után, most vett ki szabit és itt van segít, hogy ne legyek egyedül a két gyerekkel.

De ez így nem áálapot, hogy mensi alatt nem bírom ellátni még a gyereket sem...arra sincs erőm, hogy egyek.

Mit csináljak? van erre valami gyógyszer? Jó lenne erre a premens? Csakegy valami tea vagy cucc nincs erre?
Domi születése előtt még versenysportoltam mensikor, Domi születése után kezdődőtt ez, Most Johanna születése után még rosszabb lett a helyzet. nem tudom kihez menjek ezzel, mit csináljak. összefügghet a PCO-val?

Kép

Kép
rejo

Fúúú Rejóka!
Szia!
Hát ez őrületesen rosszul hangzik..... :( Sajnálom!
A migrént ismerem, nekem félidőben is szokott lenni, és a mensi előtt is, néha ennyire nagyon erős, néha gyengébb, van mikor elmarad. Borzasztó érzés!
Viszont a többi fájást, gyengeséget nem tapasztaltam eddig!

Remélem tudnak rá mondani valamit a lányok, mert ez iszonyat lehet!
Vendég

Hétfőn mész kontrollra is, Zsizsik? Hát nagyon kíváncsi leszek. Terheltek is ma?

Kavicska szerelmem. Miattad megpróbálok ott lenni szerdán 5 órakor, de nem ígérem. Közgáz környéke esetleg?

Én evidens hogy akarok kistesót, és nem bánnám ha bekapnám a legyet, olyan év vége fele. Mert még egy évig vemhes az emlős, ugye. :lol: De: álmodik a nyomor! Merthogy nekem nem zűrös a ciklusom, egyszerűen nincs. Na mindegy, csak elméláztam csöppet, nem is ez a téma, csak onnan indult, hogy a Fertyvel se tudok kezdeni semmit. :lol: Az Avandemetes tapasztalataimról fentebb írtam, alapvetőnek effektívebbnek érzem a metnél, az más tészta, hogy én egy selejt vagyok petefészkileg. :?
Vendég

Szisztok!

Vagy nem volt időm, vagy nem volt netem, vagy nem engedett be a babanet. :evil:

Ezt az oldalt végig olvastam!

Kandi, drukkolok még mindig, hogy legyen megoldás, és az eredmények is jók legyenek!

Dimet, csak tipplei tudok még, sikerült a védés!

Lafi, te meg voltál UH-n, és petezsákot láttatok! Olyan jóóóó!

Kavics, kicsit veled vagyok! Kimerült vagyok, és megint foylton a babázáson jár az eszem.

Ennek viszont lehet az is az oka, hogy egész gyanúsan pém van/volt!

Tudtok a XIV. kerületben, vagy környékén jó fej belgyógyászt, vagy nőgyógyászt, aki ad beutalót inzulinra is?

Ennyivoltam, megyek, olvasok vissza! :)

Puszi

Kép
mamint

Sziasztok!

Segítsetek nekem légyszi!!!!
Olyan ideges vagyok, és a dokimat nem tudom elérni!
Szépen lassan kialakulnak a tüneteim, ma egy kis hányinger, egy kis mellbimbó fájdogálás, most délután fémes íz érzése, egyes szagok is irritálnak...
Ez tök jó!
Csak most olvastam valahol, hogy a progeszteronszint leesés gondot jelenthet. A kórházban a nővérke (most hívtam telefonon, de orvos sehol) azt mondta, hogy ha már megfogant a baba, akkor már nem adnak progeszteronpótlást vagy nem számít a progeszteron már nem is tudom, hogy mondta pontosan.
Mit tudtok erről?

Kép
Mondjatok valamit!

"az élet utat tör magának"
dera

Ne haragudjatok, olyan sokat zaklatlak titeket! :oops:
És ti olyan aranyosak vagytok, hogy segítetek!
Nem akarok visszaélni ezzel a helyzettel, tényleg!
:oops:

dera

Norka majd lesz valami. Azért annyira selejt nem lehetsz, ha bogit is összehoztátok... :wink: Elvileg most könnyebbnek kéne lennie a helyzetnek...

Dera ha megfogant a baba, akkor is lehet szedni progipótlást, általában pozitív teszt után szoktak adni legtöbbünknek, ha szükséges.
ha aprogid leseik, annak tünetei vannak, legtöbbször barnázás, magától csak úgy nem fog leesni ne félj, várjuk a tesztedet!

lafi remélem köv. uhun lesz szívhang is, nagyon várom!

Dimet nagyon irigykedem a védésed és a doktori címed miatt, nagygggyon naggggyon gonoszul iiihirihigy vagyok!!!!!

Kép

Kép
rejo

ja norka és azt hiszem a szervezeted okos, neki nem nagyon érdeke, hogy ilyen hamar terhes legyél újra...szóval lehet később beindulnak ám majd a dolgok!!

Kép

Kép
rejo

Rejo :D

Köszönöm szépen!!!!!!!

dera

Dera, gratulálok! :) Itt az újabb zebra csorda tag!

Norka, nem lehet, hogy a nagy stressz miatt nem indult be a ciklusod?

Kép
mamint

Mamint :D
Köszönöm szépen, bár még ezek csak gyanujelek, de holnap csinálok egy tesztet!

dera

Sziasztok lányok!!

Gyors beköszönök.

Kavicska kétszer néztem a devedet,hogy jól látom-e biztosan te írsz? :lol: Úgy örülök,hogy látlak!! A két puszit köszönöm,szívesen beváltanám a talira,de nem lehet :cry:

Szia Norka jó Téged is olvasni!! Én hiszem,hogy jön a második csemete hamarosan,ilyen jól sikerált az első biztosan lesz folytatása :wink: . Te kened vágod a pco-s dolgokat,okosat nem tudok írni.

Kandika várunk vissza , gyors felépülést!!

Kikka sokat eszemben vagy!!!!! Remélem minden jól ment!!!

Zsizsik ügyes vagy,a vérvétel és fogyás miatt is!

Dimet gratula és pihizz,akár az asztalon is :D

Kicsit magamról, a fészkeim még nagyok bár már laposabb a hasam és nem fáj,infúziót még ma is kaptam.
Kedvem hullámzik :cry: néha sírok,hogy miért nem sikerül végre (volt kis vér) mások "lerobbantabb" állapotban is összehozzák a babát...
Úgy adnék még lehetőséget a spontánnak de az idő telik..

Mindenkinek puszi!!
Vendég

Dera!
Tesztelj csak egyet!
A progi pótlásról megoszlanak a vélemények, vannak országok, ahol már egyáltalán nem adnak, mert nem bizonyított a terhesség megtató hatása. Ezzel ellentétben itt a topikon is akár 5-8 lánynak segített a terhesség megtartásában, HA GOND VOLT!!!! Neked eddigre már barnázni kellene, ha szükséged lenne a progi pótlásra!

Nagyon fontos most, hogy ne aggódj feleslegesen, és ne stresszeld magad ilyenekkel! Ha ő nem ad, ad más, és kész! Megoldódik, ne félj, főleg, ha kell a progi! De szerintem nem lesz rá szükséged!
Tesztelj egyet, hadd örömködjünk, aztán a többi kialakul!
Addig is egy nagyon halk gratula.................. :lol:
Vendég

Monácska :D
Rejo :D
Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Bár nem akartam államvizsga előtt (kedd) tesztet csinálni, plussz nagyon korainak is gondolom, de most már megcsinálom holnap. Lesz, ami lesz.
Ha pedig negatív, legfeljebb csinálok még egyet, bár már nem szerettem volna még egy negatívat látni.

Az tényleg igaz, hogy a fémes szájíz (bár pontosan nem is tudom, hogy ilyen ízt érzek) ilyen korán nem jelentkezik? Tudtok erről valamit?

dera

Kavicská, annyira örülök, hogy hallani végre felőled!Sejtem, mi zajlik most benned, gondolom kivan a ..... mindentől és eleged van már az egészből.
Remélem, hamar túljutsz mindenen majd!

Akkor minitali????Én benne vagyok!!!!Most torna sincs, eltiltottak, szóval bármikor és bárhol jó!!!

Kincsem, Rád is gondolok ám ezerrel!!!!!!!!!!!!!!

Kikka, lassan nálad is aktuális, hogy mondj valamit !!!!!!!!!!

Zsizsik, ezer gratula, ügyes vagy!!!!

Norka, nem tudok mit mondani, de asszem Monácska annyira szépen megfogalmazott mindent!

Kandikáról:
voltam bent nála, jól van, sőőőőőőőőőőőőőt!Csak azért nem ugrál, mert hát friss műtétes, de hát amúgy nem látszik rajta, hogy ma műtötték!
Holnap doki elmondja neki, mi volt ma és mi lett az eredménye, de elég gázak voltak a fészkei, meg polipot visszadobták a tengerbe, másra nem emlékszik, de holnap beszél a doksival.
Puszil mindenkit!
Vendég

Rejo,

tudod, én azon gondolkodtam hazafelé, hogy voltál te már egyáltalán rendes kivizsgáláson ?? Ahol megnézték MOST, a szülés után, az inzulinodat, a cukrodat ? Ez a migrén, meg a rosszullét kísértiesen emlékeztet arra a történetre,amit a nlc-on olvastam, egy lány ,akinek évekig rosszullétei, szédülése, migrénje volt, aztán a metformin szedésével egyidejűleg elmúlt neki minden.
De még nem is szedsz egyelőre semmit, igaz, mert szoptatsz ?
Aki szoptat, nem is szedheti a metformint ?
Mindenképpen utána kellene járnod annak, hogy miért van ez a rosszullét, tényleg nem egy megnyugtató állapot, hogy két gyerekkel egyedül rosszul érzed magad.... :roll: :roll:

Kincs, szegénykém..... :cry: :cry: Ne pityeregj, a fenébe, már nem is tudom, mit írjak bíztatót.... szóval majd csak lesz ez jobb is...! Mi is történt veled ? Closty miatt besokallt a szervezeted ?(ne haragudj, nem emlékszem... :oops: :oops: pedig biztos írtad )

Norka, nem hinném, hogy selejtes a mesefészked, végül is csak lett egy gyönyörű Bogid .... :wink: talán lehet, hogy idő kell(ene) a szervezetednek, hogy a hormonok visszaálljanak, és az avandamet is kifejthesse a hatását. De pl miért nem kérdezel rá Tűűnél ? Hogy mi zajlik nálad ? szerintem ő is nyugalomra intene, meg persze pihenésre.... elég stresszes, ahogy élsz.... :roll:

Lányok, ha szabad és lehet, én szívesen csatlakoznék jövő hét szerdán a talihoz....
zsizsik

Sziasztok!

Dimet, gratula a védéshez! Pihizz, aztán csak a pocaklakóval foglalkozni :!:

Kincsecske, lényeg az, h javul a helyzet. Én még csak 2 hete beszélgetek veletek és azóta már van 1 kismama, meg talán még 2, Dera és Tyche.Gyorsan nő a babások tábora, mi is hamarosan csatlakozunk hozzájuk!

Zsizsik, gratula a fogyáshoz! Ha be indul a fogyás az már csak a "pozítiv" út fele vezet :lol:

Norka, én mindig azt gondoltam, h a második baba már sokkal könnyebben jön. Csatlakozom a föntiekhez, pihizz, pihizz, pihizz! Szépen be indítottad a dolgokat, megvolt az első tali, cikkek jelennek meg és még sok sok más, amiről mi nem is tudunk. Mostmár koncentrálj magadra!
Holnap megveszem az Évá-t!

Tükörvíz, irigyellek, h te mindenkinek tudsz írni rövid üzenetet.

Én ma este el kezdtem barnázni és görcsölt a hasam. Ez nekem kicsit furi, mert menzesz eőtt még soha nem görcsöltem és nem is barnáztam. Lehet, h ezt a Closty tette velem :evil:

Kép
apple

Norka!!!!
Elfelejtettem!!!!
Gratulálok a cikkhez,megvettem a magazint, és a Rólatok készült kedvenc képem is benne van :lol: , nagyon jó lett mind az írói szöveg, mind a Tiéd!
Gratulálok!

Visszaolvastam végre.

Dimet gratulálok, nem vagy semmi pocisan péhádézni!!!!Nálunk férjemnek volt kedden műhelyvitája, hát amit addig produkált, amennyi munkája volt benne, pedig még csak műhelyvita, hát hallod, el tudom képzelni, hogy kilehetsz pocisan!
Le a kalappal!

Mamint, Anyónak Tűű szokott adni valami beutalófélét, amivel a Jánosba megy a laborba és ott elfogadják. Anyókám, pontosíts kérlek, de mintha valami ilyesmi lenne nálad, nem????

Tyche,én már nem tom mi van..........

Rejo, bakker ez katasztrófa, el tudom képzelni, milyen, én migrénes vagyok, hányok meg nincs erőm semmire, el sem tudom képzelni, mi lesz ha lesz egy babám, akkor azt hogyan oldom meg.
Szegénykém....Együttérzek Veled!!!!Hátha amit Zsizsik ír, hátha abban van valami.
Vendég

Apple tesztelni nem akarsz? Görbéd???

Nekem metformin óta a mensi előtt egy héttel szokott görcsölni a hasam aztán semmi..régen mikor volt spontán mensim az első napon görcsöltem rendesen

Rejo sajnálom a szenvedésed,a premens elméletileg erre jó,de lehet egy dokival kellene beszélned.
Vendég

Kincsecske, tegnap teszteltem negát, most meg erősen remélem, hogy a barna nemsokára vörös lesz és normális menzeszem lesz. Különben nagyon megharagszom a Clostyra.

Rejo, nekem is írtad, h ki akarod vizsgáltatni magad. A kecskerutát már nem iszod?

Kép
apple

Sziasztok!

Már megint most esek be!

Kandika!

Gyógyulj meg hamar! És gyere minél hamarabb!

Lafi!

Még ne kiabáld el! Jön még kutyára kamion! :lol: Ropit és hányós zacsit, papírzsepit készíts be, mert az első róka meglepetésszerűen jön! :wink:

Kavits!

De jó, h. legalább benéztél!
A minitali miatt irigykedem rendesen! :(
Megállj, megszervezem, h. az oxiológia tanfolyamra ide hívjanak be Pécsre! :twisted: Csak hogy talizhassunk! :lol:

Dimet!

De jó, h. már túl vagy rajta!!!! Ügyes voltál!!! :D
(Én még azt sem tudom, h. ezt a nyomorult részvizsgát hogy fogom megoldani! :( )
Aludd ki magad és innentől pihi! Mikortól táposodsz? Ne akarj hiperlédi lenni, lépj le, ha úgy érzed! (Így utólag visszatekintve nekem is jobb lett volna hamarabb eljönni!)

Norka!

Szerintem hagyd a fenébe még egy kicsit a babagyártást, inkább csak azon mérd le, h. javul a bőröd. Túl sok volt a stressz mostanában, pihizz egy kicsit! (Tudom, h. úgysem fogsz leállni, de azért lassíts egy kicsit! Azért az emberfeletti volt, amit mostanában csináltál!)

Rejoval pont azt beszéltük, h. lehet, h. nektek vékony csajoknak meg hízni kéne egy kicsit a teherbeesés elősegítésére. Nálatok vhol máshol van a bibi, másik glukóztranszporteren lehet az IR, és ezért működtök másként, mint a gömbölydedek. De sajnos most nincs időm ennek utánanézni, majd, ha levizsgáztam (pedig ezerszer jobban érdekelne, mint az a hülyeség, amit most kell tanulnom!) Lehet, h. Mekk Elek egykori hivatkozása arra az weboldalra, ahol a genetikai háttérről írnak, most mégis jól jönne. Esetleg előkeresné vki, aki jobban ráér???? A NLC-s topikon tuti volt róla szó vmikor!

Tyche!

Szép hők! :wink:

Rejo!

Jaj, te szegény! :cry:
Ha majd vhogy eljutsz dokihoz, nézess egy prolaktint!
Nekem is menstruációs migrénem volt és nekem a Bromó helyrerakta. Addig is Premenssel próbálkozhatsz, de nem tudom, h. lehet-e szedni szopi alatt.

Zsizsik!

A metet szopi alatt is lehet szedni, mert olyan minimális mennyiség választódik ki az anyatejbe, amiből még kevesebb szívódik fel a baba beléből, h. végeredményben szinte a nullával egyenlő. Én is szedem, mert muszáj!

Kincs!

Nagyon sajnálnám, ha feleslegesen kellett volna ennyit szenvedned. :cry: Én remélem, h. talán mégis zebrás leszel!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Értem apple, :( azért jó lett volna egy kétcsíkos!
Biztosan rendes mensid lesz! Clostyzni fogsz ?
Vendég

Rejo!

Ezt találtam:

"• Szabad-e a PreMens™ filmtablettát szedni a terhesség és szoptatás időszakában?
A filmtablettát nem szabad szedni a terhesség időszakában. A tabletta alkalmazása nem javasolható a terhesség időszakában, hisz a menstruáció elmaradásával a vérzéssel kapcsolatos panaszok sem jelentkeznek.
A szoptatás időszakában se szedje ezt a gyógyszert, vagy ha szükséges, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár rendszeres tudományos vizsgálatok ebben az irányban még nem folytak. "

Forrás:http://www.phytotec.hu/premens_beteg_betegt.php

Hát nem tudom, erre szokták azt mondani, h. az előnyök és kockázatok mérlegelésével....
Ha ennyire szarul vagy. Ha már nem szoptatsz túl sokat, pl. esti szopi után bevenni.
De te döntessz! A kivizsgálást viszont én már tényleg nem halasztgatnám tovább! Menj el Tűű-höz! :!:
Vki csak vállalja a csajok közül a bébiszittelést, ha csak az a gond! Ugye csajok? (Ígérgetek itt a nevetekben! :wink: )

rambóka

halihó
egész délután aludtam. :)
rejo, jaj, te szegény!!!!! szörnyű lehet az ilyen mensi-tünet :?

csajok, én is csatlakozom jövő héten szerdán. de 5re megyek dokihoz, a deákra, utána bárhol jó.

köszönöm a gratulákat!!! örülök,hogy túl vagyok rajta.
egyébként a vizsga jó volt, kicsit voltak kellemetlenkedő kérdések, de nagyon rendesek voltak. jokaliza végigülte hősiesen a védésemet :D szerintem ő láthatta, hogy szerdán már abszolút nem voltam stresszes, össez vissza vigyorogtam.
képzeljétek, elmondtam a 20 perces előadáomat, lecsücsültem, hogy a formai kérdések elhangozzanak, ez vagy 10 perc :shock: és kiszsé elkezdett mozgolódni, de nagyon-nagyon.....már nem tudtam hova teni a kezem. szerintme örült ő is, hogy vége :D

sokat rosszalkodott a pocakom, de már jó. mingyá megyek aludni megint. csak éhes vagyok :?
vacsira zöldséget ettem, kicsit husival. meg epret.....hát....ah.

kandi?? remélem minden okés. én is kíváncsi vagyok,higy mi van vele, mit fognak mondani a dokik.

norka, nyugi. én sem mensiztem :) jön majd a bogi-tesó, de szerintem kicsit pihenned kellene, lazítani. ha tudsz :)
dimet

Hi!

Andi!
Kívánom, h minél hamarabb gyere és minden rendben legyen!

Dera!
Nyugodtan szerezz be progipótlásra valamit. Nem késő akkor sem, ha a napokban lesz + a teszted. :D

rólam: Reggelenként semmi különös (szagok), napközben néha hányinger, este hányinger. :shock: Fordítva működök.

Kép
lara26

"A barátcserje. A tejkiválasztás elősegítésére és az anyatej mennyiségének növelésére évszázadok óta számos gyógynövényt használnak. A barátcserje a legelismertebb tejkiválasztást serkentő gyógynövény. Egy régebbi klinikai vizsgálat során megállapították, hogy napi 15 csepp barátcserje-tinktúra megnövelte az anyatej mennyiségét."

http://www.informed.hu/?tPath=/print/el ... e_id=68408

"A tejtermelés megállítására a gyógynövények közül a zsályát (Salvia officinalis) tartják a legmegfelelőbbnek, és jól beválik mind hormonhiányos, mind túlzott hormontermeléssel járó esetekben a barátcserje (Vitex agnus-castus) is. "

http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/onl ... mellel.htm

Hát azt hiszem az Informed megint a félreinformáló kategóriába kerül! :evil: :evil: :evil: Hiszen éppen a prolaktin szintet csökkenti a barátcserje, tehát tutira csökkenti a tejmennyiséget!

rambóka

ja és norka igaza van rambókának, az első lépés, hogy zsebb lesz a bőrőd, kavicska is így kezdte, aztán pár hónaop múlva jön a mensi, aztán pár hónap múlva a PÉ-k! Csak figyeld! :wink: :lol:

Apple nekem is gyanús vagy! :wink:

Köszi csajok az együttérzést, ma már jobb. Most este már tudtam főzni, meg mosni, remélem már túl vagyok a nehezén, aztán egy hónapig megint nyugi.

mamint grat aPÉ-hez!! :D

kincs drága jajj, egy helyben toporgunk...kéne neked valami jó doki, vagy valami, ami kibillent ebből, remélem már nem kell sokáig várnod, tényleg én sem tudok mit írni, de valami kéne már nálad... :shock:

ha-ha zsizsik, nemhogy szülés után, előtte sem voltam rendes kivizsgáláson még... :oops: mostmár nagyon érik, de elmondom nektek nagy félelmemet...ugyanugy akarok csinálni mindent, mint domi születése előtt, és Johanna születése előtt.

Szerintetek hülyeség? Tudjátok nekem kétszer bejött hogy Diane, aztán puff baba, és tudjátok nyerő csapaton soha ne változtass...szóval hárítom a kivizsgálást és a metformint, merrt félek, hogy bekavar, vagy nem is tudom..de értitek...totál bizonytalan vagyok hogy kéne csinálnom, ezért odázom a dolgokat...
valahogy ezt a lehetőséget (met) meg szeretném tartani arra az esetre, ha diane nem jönne be harmadjára, vagy totál spontán akár Diane nélkül...úgy érzem, most MÉG van pém, még pár hónap míg elszaródik a szervezetem...néha azon gondolkodom akár most el kéne csípni egyet, de nem vagyok egy mártír típus, nem bírnék ilyen hamar el egy új babával...

apple de jó hogy emlegeted a rutát, abbahagytam pár hónapja, lehet megpróbálom, és megnézek mit csinál a migrénnel...

Kép

Kép
rejo

Jó estét !

Mielőtt kikapcsolom a gépet, gondoltam megírom nektek, hogy kb. 3 órás sziklakerti növények beültetése után bejöttem és mit láttam a bugyimon ? Hát persze, barnázok. Fáj a hasam

Lehet nem véletlenül fájnak a cickók ? Ma-holnap megjön a tizenakárhanyadik napon :twisted:

Nem értek már semmit és elegem van a testi bajaimból.

No, most megyek aludni, de nem akartam, hogy bennem maradjon :? Önző dög is vagyok.

Jó éjt

mniki

http://www.hazipatika.com/articles/Cisz ... kywrd=pcos

Ezt találtam ma !Pedig a hajhullás felől kutattam.

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!!!
lecso

Itim
Írtam neked pü-t megkaptad?
lecso

Jó reggelt!

Mniki néha jó kiírni magunkból a gondolatainkat.
Hőmérőzöl?? Ha volt pé-d sztem 14napnál hamarabb nem nagyon érkezik piri,esetleg 1-2 nap..De az lehet hogy a betegséged és a bogyók bekavarnak,vagy pé környéki pecsételés?? Nődokid mit mond?? Egy cipőben járunk :( de reméljük lesz jobb is!

Rejo magam sem tudom hová és kihez mehetnék,a sima mezei nőgyógy a pco-s dolgokhoz nem ért (pé-t akar a 12cn látni stb,se vérvétel se uh) a meddőségisekről nem sok jót hallok itt felénk. A kaáli talán ahol profik vannak,és van uh ahogy kell meg vérvétel és a doki is rendes tapasztalt, innen már nem tudom hová mehetnék?? tanuljak nőgyógynak és csináljak egy rendelőt?? :roll: :evil:

Legyetek jók szép pénteki napot!
Vendég

Jó reggelt!

Niki sztem nem voltál önző.Ez a fórum azért is van, ha problémáink vannak, meg tudjuk beszélni.
De hátha a gyógyik befolyásolják most a ciklusodat, hátha ez a baj!
Vendég

kincs, nem is rossz ötlet! :wink: :lol:

Hááát a kaáli tényleg profi, akkor nem tudom mi kéne neked...

Zsizsik már kérdezte, most én is rákérdezek pontosítani, most sima clostytól stimulálódtál túl, és lettek ilyen nagyok a petefészkeid, meg kellett infúzió? tehát hormon nem volt egy csepp se?

mert gondolom arra a kaális dokik sem gondoltak, hogy sima clostytól ez lesz...meg te már szedtél régebben is, ugye, csak akkor nem reagáltál rá jól, most meg túl jól...

Niki dehogy vagy önző dög!! Hogy mondhatsz ilyet!!
neked a barna a mumusod! Úgy sajnálom!! Dehát volt tuti jó és erős PÉ-d!!!!!! Azt mondtad régebben progid vérvételek alapján általában jó szokott lenni!!!! Kész itt megáll a tudomány.

És ha progit pótolnál a ciklus második felében? vagy olyankor is barnázol?

hmm. Niki valamit változtatni kellene ebben a rendszerben, esetleg a gyógyszert? (de ezt csak félve írom) mert oké hogy van Pé, de a többi nem stimmel...Tűű vagy krizsa mit mond?

Kép

Kép
rejo

mnikiNem vagy önző dög!!!
Nagyon sokszor elegem volt már az egész életből!Csak kívülről nézek ki embernek,de belül tiszta káosz minden!!!
És ráadásul a lehetséges pcos mellett még van 1-2 ki nem derülő betegség,amit kutatnak,de nem találnak!Már utálok szinte minden orvost,olyan -olyan tehetetlenek,nemtörődömök.
De fel a fejjel,várnak még ránk jobb napok!

Azt szoktam mondani:SÍRTAM,HOGY NINCS CIPŐM,AMÍG NEM LÁTTAM OLYAN EMBERT AKINEK NEM VOLT LÁBA!!!
Szóval,fel a fejjel és kitartást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
lecso

Jó reggelt!

Kavicska, de jó, hogy jelentkeztél! :) Teljesen érthető, amit írtál a gondolataidról. Néha már én is szívesen lelőném magam, mikor csak "a témán" kattogok.

Norka, tényleg emberfeletti amit csinálsz, ahogy sok embernek segítesz! Sokat gondolkodtam már "rajtad", hogy bírod ezt a rengeteg dolgot összeegyeztetni, főként Bogi mellett! Köszönet mindezért! Monácska olyan szépen megfogalmazta a lényeget. :)

Tyche, Dera, drukk-drukk-drukk!!!

Zsizsik, annyira örülök, hogy "beindultál"! Kíváncsi leszek az eredményeidre is hétfőn!
Mindent bele, erre a ciklusra! :D

Rejoka, kitartást a nehéz mensihez!
Szerintem is megérné kivizsgáltatnod magad. Én a helyedben a metformint is kipróbálnám... mellette akár Dianét is szedhetsz. :wink:

Mamint, gratula az "egész gyanús PÉ-hez". :D

Kincsecske, meddig kapsz még infuziót?
Amúgy pedig fel a fejjel! Tudod, nekünk sokkal erősebbnek kell lenni az átlagnál. De hiszem, hogy ennek is oka van. Biztos "tanulunk" belőle, ha mást nem, türelmet, kitartást.

Kandikának rohamos felépülést és gyógyulást kívánok!

Apple, igyekszem! :wink:

Dimet, biztos plusz erőt (nomeg tudást! :wink: ) nyújtott neked ott a vizsgán a pocaklakód! :) De szerintem ő is örül (rólad nem is beszélve :)), hogy vége a stressznek.

Lara, még ha fordítva is, de működsz! És jól, az a lényeg (a bizonyíték ott lapul a pocidban)! :D

Mniki, piri nem volt, csak barna? Nem lehet, hogy a progihiány miatt? (Csak okoskodom.)

Lecso, a mondásod nagggyon klassz! Megjegyzem! :)

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Csak pár sort...

Rejoka szívem, ne beszélj hülyeséget kérlek. Diane mint nyerő stratégia továbbra is mehet, de vedd tudomásul: 1. attól még ki KELL vizsgáltatnod a cukrot, minden rendben van-e vele, ennyi felelősséggel tartozol a gyermekeidért 2. Diane rontja az inzulinrezisztenciát tartósan, hosszú távon.

Annyit simán megér, hogy elmész akár a MMEC-be és megnézeted laborral a terheléses cukrot most, meg ha vége a szopinak, rá 2 hónappal a hormonokat is. Ott van a Kosztolányitól nem messze, BKV-val is simán meg tudod közelíteni.

Ha úgy érzed, hogy a Diane jó volt, miért ne csinálhatnád ezután is? De a cukorproblémákat illetően - ha bármi is van - nem dughatod a fejed a homokba.

A másik dolog. Nem volt már időm tegnap válaszolni erre, de egy PCOS cukorbeteg kismami pontosan ugyanezekről számolt be nemrég (ő május végén szült), első spontán menzesze alkalmával. Szédülés, nulla energia, rosszullét, alig tudott mozogni. Mivel mérni kell a cukrát, kiderült, hogy folyamatosan hypozott, és meg is írta nekem, hogy erre figyeljünk, mert ilyen másnál is lehet. Úgyhogy a fene se tudja, de ez nekem azt sugallja, hogy azt a cukrot jobban meg kéne nézni, nem ingadozik-e túlságosan nálad?

Niki, sajnálom ezt a frány barnát, meggyőződésem hogy ugyanaz, mint eddig, ez nem mensi, ez valami más. Azért a progit nézesd meg kérlek, tegyél pontot a végére, hogy biztosan nem azzal van a gond. Mert akkor László dokinak többszörösen oda kell figyelnie, hogy valamit keresnie KELL, valami elváltozást, ami ezt okozhatja.
Ja, és a babát attól ez még nem zárja ki... az NLC-n is érkezik egy zebra, és a tulajdonosa egy hétig véres-nyákos-barnázgatást produkált, már 4-5.dpo-tól.
Vendég

Sziasztok,

Nikikém, ne keseredj el. Egyébként szerintem neked is vissza kellene látogatnod már végre Tűűhöz, mert olyan egy helyben toporgás-féle zajlik most éppen veled.... :roll: Gyógyszerváltás, adagváltás, vagy ilyesmi kellene, hátha kibillent egy kicsit....
De ugyanerre gondolok Kincsnél is.

Niki, ezt írtam neked, hogy pont ugyanezt én is végigjátszottam, mikor 5 cn-tól egyre jobban fájt a cicim, végül 19. cn-on megjött. Ez egy ilyen göcsörtös ciklus volot akkor. De kérlek, menj vissza Tűűhöz.

Rejo, kabala és babona, igaz ?? :wink: Járt utat a járatlanért.... :wink: Lehet, hogy igazad van, de azt ne feljtsd el: a betegség folyamatosan ront(hat)ja a hasnyálmirigy működését, általánosságban romolhat folyamatosan a helyzet. Mit érsz egy harmadik terhességgel, ha közben lenullázod magad, és diabétezes leszel ?? :roll: :roll: A bőröd, a fejgörcsök, a migrén, a rosszullétek szerintem mind jelek, jelzések, hogy valami nem jól működik belül. :!:
zsizsik

Sziasztok Csajok,

Aranyosak vagytok Kincs, Lafi, ... hogy hiányoltok, de még mindig szeretném egy kicsit elterelni a figyelmemet a dolgokról, ezért nem jelentkezem....
Szóval: két kis baba-jelölt csücsül a pocakomban, most próbálom rábeszélni őket, hogy ágyazódjanak be, olyan szép ott benn nekik! :wink:
Szóval még két hétig semmi sem biztos, addig elterelő hadművelet (mozi, szinház, barátnőzés, séták,...)-NO babatéma!
Majd jelentkezem akkor, jó? :roll:
Addig puszi Mindenkinek!

(Niki, nem lehet, hogy ez beágyazódás miatti barnázás? Van ilyen...)

Kikka

Kép
kikka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?