Új privát üzeneted érkezett!

Ildikó :)
Köszi, aranyos vagy! :) Akkor nagyon várjuk a postásnénit :D

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
A képeslapszerkesztő progidnak mi a neve? Már ha publikus. :)
szilbee

Szilbee :)
MOstanában Adobe Photoshoppal bütykölöm. Korábban Gimpeztem, mert főként Linuxoztam, most az egyik gépen Vindóz fut, ezen szoktam egy cégnek km nyilvántartást csinálni, igy a képeslapokat is ezen csináltam/csinálom.

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Ildikó! Köszönjük a lemezt!

Tudtok esetleg valami itthon végezhető munkáról, ami nem átverés! Ugyanis azon gondolkodom mostanában jó lenne még egy évet kihúzni itthon a gyes mellett, mert a bölcsiben biztos állandóan betegek leszünk! Üdv.:Orsi.

Danika
KépKép
orsi_juhasz

Orsi :)
Nem akarlak elkeseriteni, de ha nem Avonos és társaira gondolsz, akkor csak abban bizhatsz, hogy van ismerösöd, aki ajánl valamit. Nekem is csak igy van és az otthon dolgozó ismerőseimnek mind.
A hirdetések 99%-a kamu, az 1%-ot nehéz megtalálni, vagy rögtön be is töltik. :? :evil:
Esetleg ha van kézügyességed és időd, akkor csinálhatsz magánba dolgokat. Pl varrás, horgolás stb, amit megpróbálsz eladni pl babaszobán. Nem sok, de bejöhet belőle vlamicske pénz.

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszi Minyu, ez magamtól is eszembe juthatott volna :)

... én is épp most mondtam a főnökömnek, hogy már tudok bedolgozást vállalni, úgyhogy gondoljon rám..

a pelus: Adél a napokban gyakorolja a bilizést, ha csak a pisiről szó esik, ő már vetkőzik is, most már a trikóját is felhúzza, mielőtt ráül :), aztán próbálkozik.. a pisi sikerült már egy párszor, hozza nagy büszkén utánam a tárgyi bizonyítékot... :) ja, és "szól" (mutatja) ha bekakált, de az idáig még csak a szőnyegre sikerült :)
furcsa, hogy mitől félnek a gyerekek... Adél pl. nagyon érzékeny a hangokra, sziréna, fűrész, repülőgép, fűnyíró, meg még nem is tudom mi... ha kint vagyunk, hozzám bújik, ha a lakásban, akkor is észreveszi, bár akkor nem "fél". és nem értem, hogy miért van...

KépKép
vikka

Sziasztok!

Vanesszával mi is kezdjük gyakorolni a bilizést. Ma nem engedte, hogy adjak rá pelust délután. Játszottunk a babákkal, hogy belepisilnek a bilibe. Egyszer csak jön, hogy büdös van. Gondoltam kakilnia kell, de mikor bementem a szobába a szőnyegen találtam az adagot. :? Aztán beletettük a bilibe és lehúztuk a wc-n. Még nem igazán érti szerintem, de remélem, hogy a nyáron sikerül leszokni a pelusról.

Szerencsére nem fél semmitől. Viszont a napokban észrevettem, hogy iparkodik befele a járdára és kicsit tart az autótól.

Ma balesete történt. Képzeljétek egy meredek lejtőn legurult kisautóval és fejreállt. Jó kis prezúr lett az orrán és homlokán. :cry:

Ja és megvan a fürdőruhánk:

Kép

Kép
patrisa

Sziasztok!

Csucsu
mennek a drukkok...
Annácskát régen láttam, küldhetnél képet róla.

Patrisa
mi is megvettük már Annának a fürdőrucit, usziba ki is próbáltuk, nagyon élvezte (csak az úszómesternek kellett füllentenünk, hogy szobatioszta :oops: )

Ha itthon vagyunk, minden pisi a bilibe megy, de útközben sajna nem tudom megoldani. Kaka téren nálunk is csak utólag szól, hogy produkált (de legalább már szól).

Vikka
Annát is zavarják a hirtelen éles hangok, de most már nem bújik hozzám emiatt. Az autóktól ő is tart, de ennek igazából örülök, mert nem kell attól tartanom, hogy kilép az útra.

Bölcsi témától még mindig dühös vagyok...... :evil:

Ha beköszönt az igazi nyár, összehozhatnánk egy topiktalit vmi hancúrozós helyen a piciknek....

Roberta

Kép
smici_robi

Sasa már bilibe kakil... a pisi még pelusba megy, bár dolgozunk az elhagyásán...

Robi
Úszópelus?
Vendég

Minyu!
Köszi az infót. :)
Csinálni akarok anyáknapis képeslapot a dédiknek és nagyszülőknek, de nem akarlak ezzel terhelni, meg egyébként is szeretek ilyenekkel szöszmötölni.

Teszek képet!

Kép
szilbee

Szilbee :)
Szólj, ha kell segitség, vagy küldjek hátteret! Tetem fel 2 újat is a yahoo-s minyu_album -ba :) és büszkélkedek a másik 2 művel, amit a dédiknek csináltam (remélem, még nem megyek az idegeitekre a sok képeslappal :oops: csak olyan jó mutogatni a saját munkámat)
Kép

Kép

És akkor lenne még körkérdésem. A "kiskönyv" hátuljában agagsztó sorokat találtam, mármint aggasztó, hogy Nándi még nem csinálja azokat, amiket a 12-18 hónál irtak, pedig 2 hét múlva 2 éves lesz.
Pl: tisztán, önállóan iszik :shock: , a poharat az asztalról felemelei és leteszi (nem pontosan idézek, de vmi ilyesmi) Mi eddig csőrös poharaztunk, a napokban átálltunk csak poharazásra, mert a csőrös pohárral csak játszott (levette az asztalról, elbújt és szivta, majd köpte, az egészet a padlóra... :? ) Na, szóval pohárból is klasszul iszik, de önállóan nem. Tegnap az egészet magára öntötte nagy igyekezetében, mert önállóan akarta inni. :mrgreen:
Nah, szóval ki hogyan iszik??? Nagyon aggódjak, hogy Nándi mé nem önálló?

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Nem kell aggódnod! Majd megtanulja!
Nálunk Regi mindenből tud inni, pohárból önnállóan, sportkupakos üvegből, 1,5literes vizes üvegből :oops: (nem tudom, kitől látta), szívószállal, csőrösből...De hozzáteszem, hogy imád inni, nagyon sokat és szinte bármit(na jó, a sört még nem próbáltuk!) :wink: :lol:

Kép
kajla

Ildikó :)
Megérkezett a motyó!
Már meg is hallgattuk az egyiket!
Köszi szépen!

Kajla :)
sportkupakosból és szivószállal Nándi is tud inni, csak önállóan pohárból nem.

megyek

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Mi kezdettől fogva (6 hós kora óta) pohárból iszunk, és nagyon régóta egyedül iszik. Azt hozzáteszem, hogy cumisüvege sose volt. Nem tud inni szívószállal, csűrös pohárból és sportkupakosból se. De ezt én nem is bánom.
Inni vizet, Kubut szokott és apával sört. De csak alkoholmenteset. :)
Az evéssel sincs gond, mert egyedül eszik felnőtt kanállal és villával is.

A fejlődésről annyit, hogy mi holnap megyünk logopédushoz. Tudom, hogy nem kimondottan hozzá tartozik a késői?beszédfejlődés, de a korai fejlesztőbe csak beutalóval lehet bekerülni. Én ebben látok lemaradást nála. :oops:

Kép
patrisa

Sziasztok!

Mirtill nem iszik önállóan pohárból csak úgy ha fogom a poharat.Csőrös pohárból néha de inkább cumisüvegből.
Villával eszeget de a kanállal nem eszik vmi szépen de én nem aggódom egyszer csk megtanulja.

A beszéd nálunk nagyon szépen megy már mondatokat mond,kezd ragozni és már 4-5soros mondókákat is elmond és már kezd dallammal énekelni.Szerintem beszéd terén már egy 2éves gyerek szintjén van.A szókincse 80-100szóból áll de lehet több is mert szinte mindent mond már.
Van egy kemény karton könyve az 10 oldal minden oldalon 2-3 sor van és azt mindet elmondja.

Mostanában eszik rendesen és már kerekedik a pofija és már pocakja is van! :D

Minyu!
Örülök,hogy jók lettek a lemezek,kicsit izgultam,hogy fog-e menni!

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Elnézést kérek a bepofátlankodásért, a "ma mégsem jött meg"-ből vagyok. Elkezdtem extra minőségű angol baba,-és gyerekruhákkal foglalkozni. Akit érdekel nézzen körül az odalamon a http://babaturi.gportal.hu címen.
Tina

tynus12

Ne aggódj miatta Minyu, majd megtanulja!
Adél evéskor pohárból iszik (reklamál, ha elfelejtem a tálcájára rakni), ha utazunk, akkor csőrös pohárból, és üvegből ill. flakonból is kitűnően tud (ő tőlem leste el :) ). kiskanalat meg kisvillát adok neki, de legtöbbször cserélünk, és elkéri az én evőeszközömet, azzal zsonglőrködik :)most már egész ügyes, csak alig hullik ki...

még most kezd rövid szavakat utánozni, tökéletesen tudja mondani az anya, apa, mama, pisi szavakat és ilyen mondatokat mond: baba bamm. bamm to. leesett a baba, illetve valami (ezt ebben az esetben nem tudom) eldőlt. de mindent megért, még néha én is csodálkozom, hogy mi mindent, úgyhogy én nem aggódom :).

KépKép
vikka

sziasztok

ivás:
Leonie tud pohárból inni,igaz néha magára önti.De fôleg akkor,ha már nem kell neki és játszik. :?
cumisüveget ô sem fogadta el soha(semmi cumifélét).viszont szívószállal imád inni.Utközben nem szívesen iszik..

Kép
Kép
ritago

Sziasztok!

Nyugalom.... 2 éves gyereknek még nem kell folyamatosan beszélnie...
A lényeg, hogy sokat, érthetően beszéljünk a gyerekhez.
www.beszed.hu

Sasa cumisüvegezik....
Vendég

Sziasztok!

Roberta: köszi neked is a drukkot. Rakok fel pár képet. Remélem ti jól vagytok, mindig érdeklődök apósodtól hogylétetek felől.

Ivás: változó hol pohár- hol cumisüveg az utóbbihoz nagyon ragaszkodik, de a szívószál az nálunk is sláger.Viszont szerintem keveset iszik. Van valami ötletetek, hogy mivel lehet serkenteni az ivást?

Beszéd: nagyon sokat beszél, jóformán mindent visszamond amit hall. Sajnos a csúnya szavakat is, illetve egyett hallott az unokatesóm férjétől és azt nagyon megjegyeszte(fasza). Hangosan köszön a boltba, hogy "szia" és intenzíven kéri a "pogit" és a "párizs"(párizsit)

Na, megpróbálok képet felrakni, mivel szarakodik a gépem:
Kép Unokatesóval
Kép

Kép
csucsu74

Kép Kép
Mi Így szeretjük a pelust!

Patrisa,
Ha utálja a pelusban a terméket, az még a jobbik megoldás. Natit egyáltalán nem zavarja. Mostanában azért volt egyszer, hogy a nagy csendre bementem a szobába és ott találtam Natit az ágyon. Felrakta a pelusozót, szétkapcsolta a nadrágját, hanyatt vágta magát, két lába égnek :) És várt, hogy valaki észrevegye.
Szerintem is jó dolog, hogy tart az autóktól és inkább távol marad az úttól.

Most olvasom a Kicsik és picik c. könyvet. Abban volt a pelusozásról, hogy ha levesszük, hagyjuk el végleg, hogy a gyereknek ne kelljen gondolkodnia, van-e rajta pelus. Nem próbált ilyesmit valaki? (Nem a saját szőnyeggel kísérleteznék, ha nem műkszik :))
Elolvastam azt a részt is, ahol a járástanulás 6 fázisáról írnak. Nati abból 5öt kihagyott. :wink:

Beszéd:
Ma épp sürgős dolgom támadt, amikor Szasza elkezdett sírni. Nati odarohant és teljes hangerővel üvöltötte a fülébe: Szasza nem sír! Anya mindjárt jön! Anya pisil!
Szókincse döbbenetes sebességgel nő. Négy hónapja még épp, hogy csak két szót egymás mellé rakott, kétszótagos szavakat ismert, most meg lebeszéli a fejemet. Nyelvtan javul, aktív szókincs több száz.

Ivás:
Ezek a hol is kéne tartani dolgok Natinál soha nem a megfelelő időben jöttek. Inkább hamarabb de sokszor később. Ezeket szerintem még a csőrös poharak előtt írták. Ha csak pohárból kap és nem segít neki senki akkor megtanulja. Egy két decis pohárba én max fél deci vizet/tejet rakok, azt az asztalnál kell meginnia. Időnként csorog, de nem jellemző. Nem segítek neki, mert nála az nagyon hátráltatja a fejlődést. Ezért inkább csőrössel rohangál itthon. Szívószálat nem próbáltuk, sportkupak, sima üveg megy.

Minyu,
Fürdőkádban gyakoroltátok már az ivást? Nat igazából ott tanulta meg. Utálta, ha rácsorgott a hideg víz, de nagyon izginek találta.

Patrisa,
Lányoknál az jelent késői beszédfejlődést, ha 2,5 éves korában még nem beszél.
Hol tart? Hangképzéssel hogy áll? Natinál sokáig gond volt, hogy mondta volna, de még nem tudta kiejteni a hangokat. A gügyögés korszak is kimaradt nála. Ahogy fizikailag érett a hangképzése, úgy tanult beszélni. Pl Először csak ajakhangokat tudott, p, b, m és hasonlók mentek a többi nem. Hallani lehetett, ahogy halad hátrafelé. A H és az R még most sem mennek és babásan selypít is.
Milyen a megértese? Ha csak beszélni nem akar, de ért, az nem gond.
Milyen volt a logopédus? Ha beutaló kell, a gyerekdoki nem tud adni?

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ildikó! Köszönjük szépen a lemezt megkaptuk, azóta is hallgatjuk Danikának nagyon tetszik, főleg az állathangokon nevetgél nagyokat! Küldöm az üres lemezeket!

Minyu!

Szerintem sem kell aggódnod, a pohárból ivás csak gyakorlás kérdése és meg fogja tanulni! Danika is a cumisüveget részesíti előnyben, csőrösből is tud inni, de nem szereti, a poharat szereti, de belekortyolás után magára önti a maradékot, mi is előbb a kádban kisérleteztünk.

Üdv.:Orsi.

Danika
KépKép
orsi_juhasz

Sziasztok!

Annának is mindegy hogy miből adom, lényeg, hogy iható legyen. Üvegpohárból is szépen iszik egyedül, sétálgatva (persze ettől én idegbajt tudnék kapni).
Beszéd terén mi sem jeleskedünk, viszont engem nem igazán zavar. Mindent megért és a maga módján meg is érteti magát bárkivel.
Egyébként a kiskönyv hátuljában leírtakhoz képest mi mindent más időpontban kezdtünk csinálni, de azt mondják az okosok, hogy kb óvodás korra "összeérnek" a gyerekek.

Betsy
van úszópelusunk is, de mivel már szól ha pisilnie kell, így nem adtunk rá csak fürdőrucit (nem is volt gond belőle).

Csucsu
összehozhatnánk vmikor egy randit. Anna már nem csak a nagypapira hasonlít...

Most megyek, mert holnap hosszú nap lesz, Tolnába megyünk rokonlátogatóba.

Roberta

Kép
smici_robi

Sziasztok!

Látom nincs forgalom mindenki majálisozik??
Mi is voltunk délelőtt és udvarlót szereztünk magunknak!
Kép
Kép
Sajnos az idő, nem épp a legjobb de legalább nem esett!

Csucsu

Kép
csucsu74

Csucsu :)
Udvarló :mrgreen: Ugye mondanom se kell, de pikk-pakk itt lesz az idő, amikor nem ilyen hangnemben fogod ezt irni, hanem hűledezve nézed a 43-as cipőt a nagy csajod szobája előtt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mi nem voltunk majálisozni. A hosszú hétvége szombatján itthon munkálkodtunk (a fiúk betonozták az új fáskamra + a majdani hinta alapját, mi meg anyuval függönyt mostunk, ablakot pucoltunk, takaritottunk) aztán nagyikhoz mentünk vidékrevasárnaptól keddig felváltva voltunk Martfűn és Törökszentmiklóson.

Kicsit izgulok, mert szombaton tartjuk Nándi szülinapját (előre hoztuk) remélem, jól fog elsülni. :)

Poharazós infókat mindenkinek nagyon köszönöm, azóta csak pohárból iszik, vagy útközben sportkupakosból, igaz, nem egyedül, de már ügyesedik.

Na, megyek, mert közben már pancsiznak a fiúk!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Ma már írtam egyszer csak a kisasszony kikapcsolta a gépet mielőtt elküldtem volna. :twisted:
Most alszik, talán sikerül megírnom.

Voltunk logopédusnál, mindent rendben talált. Teljesen megfelelő a beszédértése és amit mond, azt tisztán és érthetően mondja. Megnyugtatott, hogy akinél a mozgás valamiért később indult be, annál a beszéd is csúszhat egy kicsit.

A hosszú hétvégén kertészkedtünk, füvet nyírtunk és majálisoztunk. Elég hideg és szeles idő volt, így nem maradtunk kinn sokat.

Kicsit megviselte Vancsit ez a hideg idő. Egész nap csak fekszik, pihen, fél 10-ig alszik reggel és nincs kedve kimenni. Egész nap nem játszik semmit se.

Minyu! Jó szülinapozást, sütkérezést. Aztán hozzál ám képeket a buliról! :)

Megyek, mert sütnöm kell a tortát, apának holnap szülinapja lesz. He-he, már 32 éves :lol:

Puszi

Kép
patrisa

Sziasztok!
Megjöttem UH-ról. CRL: 50 mm. Dobogott a pici szive ezerrel. A nyaki regő rendben van!!! Olyan hevesen kalimpált a kezeivel és lábaival. :lol: Hétfőn meglesz a kiskönyvem is!!! :D

Minyu!
Sok-sok képet várunk!!! :D
szilbee

A hosszú hétvégénk jól el lett szúrva. Vasárnap már úgy jött Nati haza az állatkertből, hogy a 3. kölcsön pelenka volt rajta, pedig vittek is :? Estére ismét piros popsi és folyamatos hasmenés, hétfőn is. Mintha be lenne állítva arra, hogy csak hétvégén beteg, amikor nincs doki. Meglepetésemre vasárnap délben felvette a telefont, nem is számítottam rá. Még munkaidőben is szinte lehetetlen utolérni.
Szerencsére mostanra rendeződött. Szerdán meg újabb trauma ért minket, egy szálka ment az ujjába. Nem is gondoltam, hogy így megvisel. Egy tűvel kellett kipiszkálni, miközben üvöltött. Nem fájhatott annyira, mert nem próbálta kitépni a kezét apuci markából, de szerintem jópár új ősz hajszállal gyarapodtam. És ez csak egy picike szálka volt, mi lesz, ha egyszer tényleg megbetegszik :oops: ?

Patrisa,
Fél 10ig alszik? Jöhetne egy kis tanításra. Nati ha már 8kor kel, örülök. És úgy, hogy néha még 10 után is randalírozik.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok :)

Ildikó, ma küldtem el a lemezeket, remélem hamarosan megérkeznek!

Hétvége:
Mi Dunakeszin voltunk, kagylót gyűjtöttünk, na meg persze meg is kóstoltuk :wink:
Itt volt a nagyi is, úgyhogy volt nagy öröm.
Mami úgy ment haza, hogy Danika pont aludt, volt nagy sírás mert mikor felébredt folyton őt kereste. Le kellett vinni sétálni, mert olyan szomorú volt, egy kismadár tudta csak felvidítani, de másnap már jobb volt a helyzet. Szép estét!

Danika
KépKép
orsi_juhasz

Sziasztok!

Szilbee
Gratulálok!

Boldog szülinapot Nándinak!

Mi majd a jövö hétvégén tartjuk...
Vendég

Sziasztok!
Nálunk is volt egy kis láz a hétvégén! Bár, ahogy elnéztem a játszótéren, sokan köhögnek vagy folyik az orruk! Ezt is az időjárás számlájára lehet írni...?!

Patrisa!
Külön sértésnak vettem, a nevető emotikonokat! Miaz, hogy MÁR 32 éves!!!!!!! Én is annyi vagyok, de MÉG CSAK!!!!!! :lol:

És egy kép! Pusszantás!
Kép

Kép
kajla

Kajla!
Ne haragudj, ez csak rá vonatkozik. Azért írtam, hogy már annyi, mert 27 volt, mikor megismertem, és ő is piszkál, hogy csak a 18 éveseket szereti. (annyi voltam, mikor összejöttünk)

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
patrisa

Sziasztok!

Hajaj, én már 33! ........................

Nándinak boldog szülinapot!!!!!!!!

Szilbee: Nagyon jó érzés, még innen távolból is!

Csucsu

Kép
csucsu74

Patrisa!
remélem, nem vetted komolyan!!! :lol: Az én férjem is mondogatja néha, hogy már igazán le tudna cserélni két 16évesre! Mikor megkérdezem, hogy mit csinálna két nővel, mikor egy is sok neki, a válasz, az egyik főzne, a másik takarítana! :wink:

Holnap Anyák napja!

Kép

Kép
kajla

Először is, amig el nem felejtem, dobok táblit:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Aztán a "buliról":
Hát úgy kezdődött, hogy nekiálltam tortát sütni. Meg marcipánból kutyát kifaragni. 10-kor már mondtam Csabinak, hogy inkább menjünk cukrászdába tortát venni. Délben már bőgtem, hogy milyen béna lett. :oops: Végül a tejszinhab kicsit elfedte a hibákat és bár nem volt csodaszép (mert én ugye szépségeset akartam csinálni Nándinak), de finom lett :) NIncs most közeli kép a tortáról (a digivel csak távolit csináltunk, majd a filmessel) :P

Néhány kép:
tüzijátékos:
Kép

mamával:
Kép

apukám hintát csinált (nagyon pöpec lett! a hinta mellé majd ha nagyobb lesz, gyűrűt és mászókötelet akarunk venni)
Kép

Itt pedig megnézhettek egy kisfilmet Nándiról :) Anyukámnak 20-án volt a szülcsije, arra készült, igy róla-róluk sok kép van benne :)
http://s109.photobucket.com/albums/n60/ ... csidre.flv

Na, megyek, eltakaritom a romokat. Pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu!
Ez nagyon jó!Gondolom Anyukád könnyekeig hatódott!Nekem nagyon tetszett!
És a torta is jó lett ügyes vagy!Én semmit nem tudok sütni (Anyukám csinálja)de lassan nekikezdek megtanulni pár sütit.

Patrisa!
Én pont azt olvastam eddig mindenhol,hogy akinek lssabb a mozgásfejlődése annak gyorsabb a beszédfejlődése és fordítva.
Én azt gondolom,hogy Mirtill azért beszél ilyen szépen mert a mozgása elég lemaradt a kengyel miatt és a beszéde jobban fejlődött.De lehet nem így van.
Azért örülök,hogy nincs semmi gond.

Mirtill jól van az orrfolyás is elmúlt és ami a lényeg eszik rendesen.Úgy tűnik a Béres csepp jót tesz.Olyan kajákból is eszik -igaz nem sokat-amit eddig nem evett meg és már a főzlék is bemegy.Sőt mondja,hogy kér főzeléket,gyümölcsöt.És mindent hajlandó megkóstólni ami eddig nem volt jellemző.
Szóval most boldog és kiegyensúlyozott vagyok amiért eszik ügyesen!

Mirtillnek egyszer csípődött ki a feneke de akkor nagyon.Pár hónapja egy délután órákig írt és nem tudtuk mi baja.Egyszer gondoltam belenézek a pelusba és amikor bontottam ki nagyon sírt.Be volt kakálva(semmi szaga nem volt)és már annyira felmaródott,hogy a nagyajkai másnapra varasak lettek.Én a Sudocremet használom mindig de most pár napig a Neogranormont használtam és nagyon szépen helyrejött.Azóta óránként belenézünk a pelusba.
Attól is féltem,hogy nehogy kapjon egy húgyúti fertőzést.

Sziasztok!

Kép
Apával

Kép

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Minyu! Apa tortája se lett tökéletes, az oroszkrém tortának a krémje kicsit híg lett. Azért finom lett, már el is fogyott.
Ne búsúlj, mert szerintem jól nézett ki amit csináltál, szívesen megkóstoltam volna. :lol:
A hintaálványra pedig irígykedek, nekünk egy faágon van a hinta.
A kisfilm nagyon megható. Milyen programmal lehet ilyet csinálni? Én is szeretnék!
Ja igen, még Nándi pulcsiját is meg akarom dicsérni...tök jó!

Délután kipróbáltuk a grillsütőt, amit tegnap vettünk. A hús finom lett és még az eső se esett addig.

Kép Anyák napjára

Kép
patrisa

Kicsit álmosan, kicsit kakaósan, kicsit kócosan, de anyának a könnyeivel kellett küszködnie:

Kép

Kép

Kép
kajla

Patrisa :)
Windows MOvie Maker-el csináltam. Nagyon egyszerű, magyar nyelvű, ha kell segitség, szólj. (keress rá a windows-odban, biztos megtalálod!)

Én is azt hallottam, hogy aki hamarabb kezd el mozogni az később fog beszélni, de sztem ez csak amolyan népi megfigyelés. Nándinál az utóbbi 1 hónapban, vagy 2 hétben figyeltem meg hirtelen változást! Elkzedtem felirni a babanaplójába a szavakat, hogy 2 évesen miket mond, és hirtelen minden nap irnom kell 2-3 új szót (10-éig fogom jegyzetelni :) ) Még nem nagyon kapcsolja össze a szavakat, de most oda jutottunk, hogy az ABC összes betűjét ismeri (asszem), a számokat 0-9-ig, és a sárga, piros, kék szineket 90%-ban eltalálja (a feketét ismeri még)

Lorca :)
sajnálom, hogy a hosszú hétvgétek igy alakult. Nándinak már 3szor kellett kiszedni szálkát a tenyeréből... És mivel apa nem olyan ügyes, igy rám hárult ez a feladat.

Nah, úgy látom pasiknak nagyon egy rugóra jár az agyuk ezzel a 16 éves csajokkal. Enyém is mindig ezzel húz. (ráadásul én 16 voltam, mikor összejöttünk.. :P

Megyek vasalni :evil:

Kép
Kép
Kép
minyu

Orsi!

Megkaptam a cd-ket köszi!

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Sziasztok!
Ma voltunk Regivel egy magán gégészeten, ahol megvizsgálták, ultrahanggal megnézték, hogy mennyi váladék van az arcüregében, lézerezték, leszívták, receptet írtak, mindezt potom 7500FT-ért :shock: Még jó, hogy vittem magammal több pénzt!
Szerintetek normális, hogy ennyi pénzt kell fizetni mindenért?
Sajna Regi nem nagyon tud várni és folyton sír idegen helyen, ezért visszük magándokikhoz, de ez elég "húzós" volt ma!
A lényeg, hogy műteni kell, így ha nem lesz beteg, 15-én kiveszik az orrmanduláját :cry:

Hallottatok már az Echinacin szirupról? Esetleg itta valaki?

Minyu!
Nagyon szupi a pulcsi Nándin! Hol vetted???És a torta is szép! Nem értem, miért voltál kiakadva? :wink:

Ildikó!
örülök, hogy jobban eszik a csajszi! Gondolom, te is nyugodtabb vagy ezáltal!

LÁnyok!
Ti rajzoltok, gyurmáztok, ragasztotok a kicsikkel? Mennyi ideig figyel oda? Nekem Regi leveteti a polcról, aztán 2-3perc után nem érdekli!
Puszi

Kép
kajla

Kajla :)
Pulcsit csináltattam. Volt itthon egy fehér pamut h. ujjú pólója, arra himeztettem gépi himzéssel a Westendben. 1500 pénz volt.
Hááát, igazából azért voltam kiakadva a tortára, mert nem olyanra sikerült, mint amilyenre szerettem volna. A cukormáz nem lett elég, és megszilárdulni sem akart és a piskóta beszivta magába (mármint a cukormázat), a marcipánkutya foltos helyett "himlős" lett. :lol: Mostmár csak röhögök rajta, de akkor úgy elkeseredtem, hogy nem lett olyan gyönyörűséges. :P

Nándival abszolút nem ragasztózunk és nem gyurmázunk, néha rajzolunk, de mivel a falakat tekinti rajztáblának, igy ezt is beszüntettem. MOst a krétázás a nagy favorit. vettem egy rakás krétát, minden nap rajzolunk odakinn a teraszon.
Gyurmázást (a sógornőmék kislányából kiindulva) majd kb 3-4 évesen kezdem (Lilike most élvezi, 4 évesen)

Megyek, majd még jövök.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Kajla,
A gyurmát próbálutk pár hónapja, imádta, de mivel meg akarta enni, eltettük. A ragasztót nem vállalom be még egyenlőre. Tollal, papírral tele van szórva a lakás, akkor nyúl hozzá, amikor akar. Van, hogy minden nap, majd kimarad egy hét. Néha fél perc, néha fél óra, amíg leköti magát, velem vagy nélkülem. A zsírkrétát is meg akarja enni, a filcet, ceruzát legyilkolja, azért toll. Ahhoz nem kell felügyelet. A falat nem támadja. Egyszer egy olyan pulcsit firkált össze, ami tán 2x volt rajta, nem is jött ki. Annyira csalódottan nézhettem rá, hogy elsírta magát. Azóta csak a papír.
Amit most nagyon szeret, az az öntözgetés. Ez kicsit megnehezíti a gabonapelyhek evését, de már megbeszéltük, hogy tejjel nem öntözünk.
Mi inkább a játszóteret favorizáljuk, egy jó nap lent van vagy 5-6 órát. A nyáron több is lesz, csak még túl korán sötétedik.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Merre vagytok? Vagy nektek se adta be a babanetet? :shock:

:?: Tényleg lesz vasárnap Babanetes találkozó? Flocika, igaz ez?

Gyurmát még nem próbáltuk, nyomdát most vadászok a városba. Sehol nem kapok olyat, ami lezárható. Filc, toll régóta kedvenc, ceruzát nemrég kapott. Nagyon szeret rajzolgatni, de sokszor csak szétdobálja.

Kajla!
Nekem is volt egy megható jelenet anyák napján. Vittük a keresztanyjának a virágcsokrot és ahogy kinyitotta hugom az ajtót átadta egyedül a virágot és adott hozzá két nagy puszit. Annyira édes volt!
Felháborító, hogy mennyibe kerül a vizsgálat. Reméljük a műtét után nem lesz ilyen beteges Regi!

Minyu! Köszi az infót, megpróbálom letölteni.

Kép
patrisa

Sziasztok!
Nem jött be a babanet pár napig! :evil:

Patrisa!
Köszi, remélem én is!!!

Folyton változik az idő, mikor elindulunk még süt a nap, aztán megázunk a játszón, mire elkezdünk hazafelé rohanni, megint 25C van! :shock:
Holnap megyünk vérvételre, meg EKG-ra, kitör a frász, ha rágondolok! Ráadásul egyedül leszek vele, mert apa dolgozik! :(
Biztosan üvölteni fog! Szegény...

Kép
kajla

Nándinak szülinapja alkalmából:

Kép

Kép
patrisa

Nándi! :D
Boldog Szülinapot!!!

Kép
szilbee

Kép