Mi Így szeretjük a pelust!
Patrisa,
Ha utálja a pelusban a terméket, az még a jobbik megoldás. Natit egyáltalán nem zavarja. Mostanában azért volt egyszer, hogy a nagy csendre bementem a szobába és ott találtam Natit az ágyon. Felrakta a pelusozót, szétkapcsolta a nadrágját, hanyatt vágta magát, két lába égnek
És várt, hogy valaki észrevegye.
Szerintem is jó dolog, hogy tart az autóktól és inkább távol marad az úttól.
Most olvasom a Kicsik és picik c. könyvet. Abban volt a pelusozásról, hogy ha levesszük, hagyjuk el végleg, hogy a gyereknek ne kelljen gondolkodnia, van-e rajta pelus. Nem próbált ilyesmit valaki? (Nem a saját szőnyeggel kísérleteznék, ha nem műkszik
)
Elolvastam azt a részt is, ahol a járástanulás 6 fázisáról írnak. Nati abból 5öt kihagyott.
Beszéd:
Ma épp sürgős dolgom támadt, amikor Szasza elkezdett sírni. Nati odarohant és teljes hangerővel üvöltötte a fülébe: Szasza nem sír! Anya mindjárt jön! Anya pisil!
Szókincse döbbenetes sebességgel nő. Négy hónapja még épp, hogy csak két szót egymás mellé rakott, kétszótagos szavakat ismert, most meg lebeszéli a fejemet. Nyelvtan javul, aktív szókincs több száz.
Ivás:
Ezek a hol is kéne tartani dolgok Natinál soha nem a megfelelő időben jöttek. Inkább hamarabb de sokszor később. Ezeket szerintem még a csőrös poharak előtt írták. Ha csak pohárból kap és nem segít neki senki akkor megtanulja. Egy két decis pohárba én max fél deci vizet/tejet rakok, azt az asztalnál kell meginnia. Időnként csorog, de nem jellemző. Nem segítek neki, mert nála az nagyon hátráltatja a fejlődést. Ezért inkább csőrössel rohangál itthon. Szívószálat nem próbáltuk, sportkupak, sima üveg megy.
Minyu,
Fürdőkádban gyakoroltátok már az ivást? Nat igazából ott tanulta meg. Utálta, ha rácsorgott a hideg víz, de nagyon izginek találta.
Patrisa,
Lányoknál az jelent késői beszédfejlődést, ha 2,5 éves korában még nem beszél.
Hol tart? Hangképzéssel hogy áll? Natinál sokáig gond volt, hogy mondta volna, de még nem tudta kiejteni a hangokat. A gügyögés korszak is kimaradt nála. Ahogy fizikailag érett a hangképzése, úgy tanult beszélni. Pl Először csak ajakhangokat tudott, p, b, m és hasonlók mentek a többi nem. Hallani lehetett, ahogy halad hátrafelé. A H és az R még most sem mennek és babásan selypít is.
Milyen a megértese? Ha csak beszélni nem akar, de ért, az nem gond.
Milyen volt a logopédus? Ha beutaló kell, a gyerekdoki nem tud adni?